Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Južné krídlo osy zla

Výlet do iránskeho Bandar-e Bushehru

Provincia Bushehr v južnej časti Iránu už dlhšie kole G.W. Bushovi zraky, lebo je jedným zo semeníšť islamofašistického nukleárneho zla. Z médií sa môžeme dozvedieť:

- že niečo také ako Bushehr existuje

- je to strašne nebezpečné, lebo je tam atmómová elektráreň, ktorá je už skoro-skoro funkčná

Túto elektráreň začal stavať Siemens v roku 1974 a keď bradatí ahjatolláhovia odstavili od moci tyranského šáha, odstavili aj všetky aktivity spojené s jej budovaním. Je fakt podivné, že vtedy atómové zbrane nechceli, hoci už v tom čase to bola hitovka (a dokonca to isté - že atómové zbrane nechcú, konzistentne tvrdia aj teraz), ale iste sa nájde šikovný neocons analytik, ktorý to vtipne vysvetlí. Záujem dostavať ju prejavil Irán v roku 1992, kedy už bolo jasné, že spaľovať ropu za účelom získavania elektrickej energie je síce lacné a elegantné, ale globálne videné ide o barbarstvo a treba prešaltovať na iné zdroje. Atómovú elektráreň v Bushehri by malo dostavať Rusko, ale je okolo toho veľa nejasností a propagandy. Je možné, že kooperácia s Iránom vynesie Rusku od súčasných amerických neocons - besných militaristov čestnú pozíciu medzi osami zla a právo stať sa terčom preventívneho vojenského útoku.

A tak sa radšej pozrime na Bandar-e Bushehr ako ľudia. Výletníci.

Mesto je centrom juhoiránskej bushehrskej provincie, ktorá má závratne hlbokú históriu siahajúcu až do Elamskej ríše. Bandar-e Bushehr bol významným prístavom a obchodným miestom a v súčasnosti je druhým najväčším iránskym prístavom po susednom Bandar-e Abbás. Samotné mesto nie je ničím zaujímavé, v obyčajných domoch tam žijú v obyčajní ľudia a po večeroch si organizujú pikniky na pobreží. My sme bývali v peknom hoteli s výhľadom na prímorské korzo a radi by sme sa tam zdržali hádam aj doteraz, ale sa nedalo. Údajne aj mnohí domáci, čo sme vtedy stretli, sa tam už nezdržiavajú, pretože túžba USA a Izraela rozžiariť provinciu nie je žiadnym tajomstvom. Po tom, čo za úžasná demokracia je k videniu v Iraku, radšej balia a odchádzajú (ak majú za čo a kam). Lebo majú radi svoje deti. Tieto akoby dobrovoľné utečenecké vlny je tiež možné pripísať na vrub US a izraelskému blízkovýchodnému militarizmu.  

                        

Aby bolo jansé, kde ten Bandar-e Bushehr je.

Výrez z mapy 1: 1 800 000 vydanej spoločnosťou ITM Publishing/International Travel Maps.

Bushehrská provincia má veľké zásoby ropy a plynu. Nejakých 250 kilometrov od mesta sú South Pars Gas Fields (nie, nie South Park)  - najväčšie na svete. Aj Halliburton sa tam popri iných svetových firmách zdržiava a rád by to už mal celé pod kontrolou. Vybudovanie SPGF stálo Irán obrovské peniaze a ak mu to niekto (hm, kto asi) zákerne zbombarduje, bude to tradičná likvidácia konkurencie najšpinavejšími prostriedkami.

Čerpacia stanica v perzskom štýle. Benzín aj nafta tam boli za ... no, ja to radšej nenapíšem, ale za málo. Údajne medzitým podraželi, ale ajatolláhovia sa nechali počuť, že vláda s tým má niečo robiť. Asi bude hedžovať. 

Pre výletníka je najzaujímavejšou časťou Bandar-e Bushehru staré mesto. Bolo síce opakovane poničené zemetraseniami, ale stále tam bývajú ľudia. Na streche sušia prádlo a majú odtiaľ výhľad na ultramarínový Perzský záliv.

Dvor jedného z historických domov. Takmer v každom z dvorov sú stočené lodné laná, lebo skoro každá rodina má svoj člnok a rybárči.

Bushehrská Madona.

Prístavisko rybárskych lodičiek pri starom meste.

... a jedna z lodí s naloženou dlhou sieťou

Moja najobľúbenejšia fotografia. Dvaja malí bicyglisti v Perzskom zálive.

Časť mestskej pláže.

... a hentam sa vynorí tá skvelá najmodernejšia ponorka, čo dostal Izrael od Nemcov. Vieš, Mohammad, Západ sa o nás zaujíma a pošle nám sem prostredníctvom sionistického režimu ukážky ich špičkovej techniky. 

 

Pé es: sa ospravedlňujem za nižšiu technickú kvalitu niektorých zoscannovaných obrázkov, ale nemám čas to prerábať, lebo idem variť.                     

                            

Fotografie odtiaľto aj odhentiaľ | stály odkaz

Komentáre

  1. ema
    dnes je bozi den, Pan (a smernica EU) nam dokonca milostivo pridal hodku k dobru a ty to nevyuzijes na vyvalovanie sa v posteli? :)
    ale k veci: myslim, ze Rusko je - zatial - za vodou a nehrozi mu navsteva baptistov na blackhawkoch. je privelkym sustom aj so svojim cecenskom, gruzinskom a (skorocinskou) sibirou. ten iran vsak vyzera skutocne ako najblizsi ciel. ti lenivi amici sa ani neobtazuju zmenit strategiu a pouzivaju rovnaku propagandu ako v pripade afganistanu ci iraku. bolo by to trapne, keby to bola nejaka videohra. takto je to predvidatelne ako bushove vizie konca sveta
    publikované: 29.10.2006 10:17:00 | autor: showhotel (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. mapy z ITM Publishing...Maps
    vskutku široký výber, v ponuke je Austria, Česko, Maďarsko, Estónsko ba aj Kosovo?!
    z Blízkeho východu Libya, Sýria, Libanon, Jordánsko, Saudi, Iraq etc. Dokonca zvlášť aj Bagdad city!
    Ale zrejme zo strategických dôvodov chýba Izrael a Slovensko...;)
    publikované: 29.10.2006 10:28:51 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. moj
    syn kukol na bushehrsku madonu a zahlasil, ze na obrazku je Malik. Malik je debil, lebo mu raz v skolke povedal, ze je prdoch a hovno.
    Co to tie deti v tom Bushehri ucia?!

    Ja zas k clanku poviem len tolko, ze ludia sa stahuju z Bushehru nielen zo strachu o holy zivot. Odkedy ta hrozba visi nad nimi, nikto tam nechce investovat, obchodnici krachuju, domy zufalo klesaju na cene.
    publikované: 29.10.2006 10:47:33 | autor: sahrezad (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. sahrezad
    takého Malika máme v parlamente a nedávno hovoril kolegom, že sú prďúsi, keď navrhli zrušiť nejaké samoamnestie, či čo...
    publikované: 29.10.2006 11:00:29 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. kriq
    Tiez mal 4 roky?
    publikované: 29.10.2006 11:40:11 | autor: sahrezad (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. tak krivé
    more, Ema, môžu mať len v krajine, kde žijú osy zla.
    publikované: 29.10.2006 11:52:20 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. A co si varila?
    Ved povedz, radi povymiename novhau. Lebo ja "karpatsku symfoniu". Aj recept poskytnem, ale iba voko za voko, zub za zub.

    Rusko tercom preventivneho utoku? No to by som sa kukou na tu trmu-vrmu. Si myslim, ze by bratia rusaci mali skor Iran poriadne a hlavne nekontrolovatelne konvencne vyzbrojit, aby tato tema uz bola konecne zmietnuta zo stolu. A bushiaci sa mohli venovat zmysluplnejsim zalezitostiam, ako napr. pomoci Afrike, ktoru doteraz statosne vyciciavali (z ropy) a zarabali na tzv. financnej pomoci svojim favorizovanym miestnym marionetnym diktatorkom.
    publikované: 29.10.2006 11:53:09 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. No dobro
    moc prace si si teda nedala, tak aj ja zverejnim iba prilohu:

    BUSOVE VAJCIA

    Vajicka uvarime iba mierne 2-3 minuty na makko. Potom kratsou a hrubsou injekcnou striekackou spravime dve dierky. Jednou vycucneme zltok, druhou vstrekneme kecup alebo jemnu chili omacku (moze byt trosku zahustene rozpustenym skrobom na stuhnutie, ale ani nemosi). Dovarime do tvrda, osupeme, rozkrojime.

    A hla!
    publikované: 29.10.2006 12:31:23 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. v osiach zla
    tečú moria k ústiam rieky a odtiaľ nadájajú veľké slané jazerá vo vnútrozemí.
    publikované: 29.10.2006 12:41:57 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Varila som ako vždy
    ryžu basmati a indické kurčiatko. Ja iné ani neviem.
    Na tú špecialitu musím vybehnúť na Dolné Hony k Pentagonu nazbierať ihly a striekačky.
    publikované: 29.10.2006 12:48:26 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Pouzivajme
    prosim spravnu terminologiu. Nie kurciatko - turula...
    publikované: 29.10.2006 14:12:02 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. idar
    neviem, či ventilátor v pitvore (ábra 5) nie je zvyšok z americkej helikoptéry z pokusu o oslobodenie us-rukojemníkov ;)
    publikované: 29.10.2006 14:27:24 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Vlastne
    som chcel ist dnes na nejaku kulturu, konkretne na vystavu erotickych artefaktov a potom na plavaren. Ale ked niekto ma zase raz zdravotne potiaze ... To bez urazky prosim ;o).

    Tak som zaniesol karu do garaze, zapalil si cigaro a do nemoty cumim na onie kultove eftridsatpätkove video:
    http://www.aviapedia.com/category/fighters/f-35-joint-strike-fighter/

    To si fakt pozrite, STOJI to za to!

    Konecne sa rusaci nieco naucili, ze kriqu? A nehraju uz tie stupidne rozviedcicko-kontrarozviedcickovske hry, ze vyvinuli lietadlo na nuklernoreaktorovy pohon, amici im na to skocia, vyvijaju (ale nic nevyvinu), rusaci su potom nuteni chtiac nechtiac vyvinut a nasledne s tym lietaju nepretrzite 6 rokov vo vzduchu...

    Ale jedneho sa skutocne obavam. Ze sem prileti ten obavany pilot F-35 Simon Hargreavciak s ovisnutym chobotom:
    http://filmind.meetup.com/10/member/2305/



    publikované: 29.10.2006 16:02:44 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Fotky krasne, ako vzdy
    ale tie reci o politike... hm, zase budem hrat na eminom blogu zleho chlapca, ale ved je halloween, tak mi odpustte:

    Nikto nepodnikne preventivny utok proti Rusku, lebo utok na jadrovu supervelmoc by bol samovrazdou. A zaujimave je, ze Americania v skutocnosti na Rusov ani prilis netlacia, ked to porovname s Kosovskou vojnou (Rusko vyslalo eskadru do Jadranu > IMF stopol peniaze > Rusi odvolali eskadru z Jadranu). Jednak pri sucasnych cenach ropy nie je Rusko tak odkazane na dlhy, jednak sa Bushova administrativa zjavne snazi nepohnevat si Rusko. Napriek iranskemu bububu.

    Iran chcel tu elektraren dostavat, ale nemal ako, lebo zucastnene zapadne staty sa z projektu stiahli potom, ako sa v Irane dostali k moci nabozenski fanatici. V 80. rokoch dokonca doslo k zaujimavej situacii, ked Hizballah uniesol par Francuzov a Iran sa ich pokusil s Francuzskom vymenit za prislub, ze francuzska vlada dodrzi stare zmluvy so sahom ohladne elektrarne. Pravda je, ze v tych casoch skutocne mohlo ist o cisto civilny nuklearny program a vojenska cast pravdepodobne pribudla az potom, co iny nabozensky fanatik vytvoril koncept "osi zla". Kazdopadne, mlieko je uz zial rozliate a dnes je dost naivne domnievat sa, ze Iran nebude vyrabat jadrove zbrane, ked bude mat tu moznost.

    Fakt, ze ludia musia utekat pred bombardovanim (Libanon) alebo hrozbou bombardovania (Iran) je hnus. Mam dost blizke vztahy hned s niekolkymi utecencami pred vojnou, takze moje slova nie su len klise. Ibaze v tom clanku mi nejak chybaju ti "ini" utecenci z Iranu. Zhodou okolnosti mam aj dvoch kamaratov, Irancov, ktorych z domoviny nevyhnali "sionisti", ale domaci represivny teokraticky rezim. Ked patris k neformalnej opozicnej skupine a par dalsich clenov odrazu nahodne umrie vo vazbe na vnutorne krvacanie, je to silny dovod pre utek. Aj to je sucasny Iran. Nielen merumilovne pikniky na pobrezi vs. zli Americania/Izrealci.
    publikované: 29.10.2006 18:51:23 | autor: AT (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Sa spamätaj
    doktorandiku. Mas tam peknu fotku:
    http://tusi.szm.sk/images/iss2003/awfuladvertisement.jpg
    ale to ta neospravedlnuje.

    Ftipov na tuto temu pozname tisice, tak teda aspon jeden:
    The Arab asks, "Do you have any water?" The Jewish man replies, "I have no water. Would you like to buy a tie? They are only 5.00." The Arab shouts, "Idiot Jew! Israel should not exist! I do not need an overpriced tie. I need water! I should kill you, but I must find water first." "OK", says the old Jew, "it does not matter that you do not want to buy a tie and that you hate me. I will show you that I am bigger than that. If you continue over that hill, to the east, for about two miles, you will find a lovely restaurant. It has all the water you need. Shalom." Muttering, the Arab staggers off, over the hill. Several hours later he staggers back, near collapse, from exhaustion. With deep animosity he says, "Your brother won't let me in without a tie."
    publikované: 29.10.2006 19:50:47 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Andrej, lenže USA
    sa snažia Rusko nakopnúť kde sa len dá. V poslednom čase stačí uviesť WTO, provokácie prostredníctvom Gruzínska ... a vybrané US think-thanky majú za cieľ systematicky poškodzovať jeho imidž. Isteže USA nepôjdu Rusko bombardovať, ber tieto odľahčené články trochu s nadhľadom. Tu nie je kongres politológov.
    Tvoja verzia dostavby je oficiálna západná. Drž sa jej, si za to platený:p Kontrakt so šáhom mal ale Siemens, nie Francúzi.
    Hej, iránsky režim je nepríjemný. To tu už odznelo veľakrát. Extrémne vonkajšie ohrozenie ho len zhoršuje a to je to, čo Izrael a USA potrebujú.
    Apropo neformálne opozičné skupiny: aký je rozdiel oproti väzneniu nepohodlných ľudí v Iráne a v USA? Že tých v Iráne pomenuješ "neformálna opozičná skupina" a tých v USA "teroristi"? A že o tých prvých sa dozvieš zo západných médií a o tých druhých nikdy?
    Nemáš ty čoraz väčší problém byť nezaujatým pozorovateľom? Nestáva sa ti občas, že niektoré informácie zámerne filtruješ, aby ti nekazili tvoj starostlivo vybudovaný obraz sveta?
    publikované: 29.10.2006 20:15:17 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. idare, neprovokuj tu bushom
    fotečka patrí do kategórie "bush" alebo "unshaved" ;)
    publikované: 29.10.2006 20:15:48 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. včely dobra a osy zla ...
    :-)
    publikované: 29.10.2006 20:44:13 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. tak tak aj moj Jozefko z Kabulu
    ma rad Busha, vy prdosi.
    Ale Ty, Ivanuska, nam zrejme chces poslat do Svedska dalsich 100 000 vojnovych utecencov? Nestaci ze v Irane zomieraju politicki väzni? Prehodime packu a obetujeme za nich tisicky civilov?
    publikované: 29.10.2006 20:56:04 | autor: sahrezad (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. 2+2=4
    .
    publikované: 29.10.2006 21:09:39 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. ema
    ale ved zapadne media (aspon tie, ktore sledujem ja - a je pravda, ze nemam kablovku, takze som ochudobneny o pohlad republikanskych Fox News) nemlcia o poruseniach humanitarneho prava americkou vladou. Osobne mam problem s mucenim, s existenciou politickych vaznov, aj s vrazdenim vo vazbe, nech to robi ktokolvek.

    Ad Rusko: OK.

    Ad Siemens: Jadrove kontrakty tam mali okrem Nemcov aj Amici a Francuzi. Len sa o nich az tak nehovori.

    Ad nezaujaty pozorovatel: Snazim sa nefiltrovat prichadzajuce informacie na zaklade mojich predchadzajucich nazorov, ale samozrejme nie som proti tomu imunny. Hm, len neviem, co vlastne tie moje nazory su. V diskusiach na SME ma povazuju za lavicoveho liberala a arabofila:-)
    publikované: 29.10.2006 21:19:27 | autor: AT (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. sahrezad
    rozhodne si myslim, ze vojna US-Iran by bola katastrofou pre vsetky zucastnene aj nezucastnene strany. Dokonca este vacsmi, nez vojny zvycajne byvaju. A stale pevne dufam, ze hlas rozumu po vyprasku z Iraku prevladne aj vo Washingtone a k ziadnej vojne nedojde.
    publikované: 29.10.2006 21:22:03 | autor: AT (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. AT, správny ľavicový
    liberál chodí do kaviarní a ty tuším furt len do lesa.
    Nenapíšeš u seba na blogu o kanadských horách, čo si bol nedávno? A si aj fotografoval niečo? Nanuláka - matka polárna medvedica, tata grizzly, to je kanadská špecialita - si tam nevidel?
    publikované: 29.10.2006 21:31:41 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Šahrezád, ten Malik už bude
    velik. Boli sme tam pár rokov nazad.
    Vo farsí sú aj škaredé slová? Háfizov a Rúmího jazyk - neni možné.
    publikované: 29.10.2006 21:34:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. jeeej Sinuhet prisiel!
    Pozor aby ta tu nedopichali zle osi...
    publikované: 29.10.2006 21:36:56 | autor: sahrezad (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Malik
    je nejaky kamalat zo svedskej skolky, podla mena to nie je nas krajan.
    Skarede slova po perzsky? Netvar sa ze si nikdy v zivote nevypustila z ust slova ako "zub" ci "kos".
    publikované: 29.10.2006 21:42:20 | autor: sahrezad (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. ema
    museli sme sice vopchat na noc vsetko jedlo do "medveduvzdornych" kontajnerov, ale ziadneho chlpaca sme v skutocnosti nevideli. Boli sme prilis velka skupina:-( Jaj, na blog by toho bolo celkom dost, len sa mi nejak nechce pisat. Radsej kecam na tom tvojom.

    Hm, do jednej kaviarne (Hungarian Pastry Shop) chodim, lebo je to najblizsie miesto s makovymi kolacmi. A hory sa snazim zdravo kombinovat s inymi bohommilymi cinnostami, napr. s bujarou oslavou tunajsich etnickych sviatkov. Moze chodit lavicovy liberal po meste s konskou hlavou namiesto ludskej?
    publikované: 29.10.2006 22:11:33 | autor: AT (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. čo by to bolo
    za ľavicového liberála bez konskej hlavy? :-))

    Šahrezád, Black Cats sú neprekonateľní. Od rána do večera počúvam Jooneh Khodet a neviem prestať...
    publikované: 29.10.2006 22:40:32 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. a zistilo sa uz
    co to znamena ten lavicovy liberal?

    Buheh, no vidis. Ja nechapem preco to este nie je na Slovensku velkym hitom.
    publikované: 29.10.2006 22:44:44 | autor: sahrezad (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. šahrezád
    je to niečo medzi škvrnitým týfusom a hyperbolizáciou, ale je to rýchlejšie a mazanejšie.
    publikované: 29.10.2006 23:37:41 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Ema
    veď Ty si narovnala more! Alebo to ja som okrivel?
    publikované: 29.10.2006 23:40:10 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. sahrezad
    podla mojho pozorovania diskusii k SME, lavicovy liberal je clovek, ktory nevoli KDH, resp. miestny klon KDH. Inymi slovami, lavicovy liberal je to, co povedal buheh.

    Mimochodom, buheh a idar, sa neposerte z tej mojej hyperboly. Vam sa vari nikdy nestalo, ze ste si odrazu nedokazali spomenut na krasne slovenske slovo "prehanat"? Tolko k hyperbolicko-zachodovej diskusii k nasledujucemu clanku.
    publikované: 29.10.2006 23:48:20 | autor: AT (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. aha, takze je to nieco ako
    sucasna historia?
    publikované: 29.10.2006 23:53:20 | autor: sahrezad (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. stalo, ale niet väčšej radosti
    ako je škodoradosť, tak nám to prepáč. :-))
    publikované: 29.10.2006 23:54:52 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Andrej,
    som si vydychla. U nas v rodine sme vsetci nielen ze volici, ale niektori priam clenovia KDH, takze takyto trapny argument mi nikto nemoze smarit do ksichtu.
    publikované: 29.10.2006 23:56:19 | autor: sahrezad (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Šahrezád
    a aj z Tvojej strany, alebo iba z manželovej?
    publikované: 30.10.2006 00:32:15 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. tak si ma teda teraz pred spanim rozosmial
    :-)))
    Prave oni su lavicovi liberali. No uznaj: nevolili klerikov, nezaujma ich nabozenstvo, chcu odobrat moc statu a dat ju ludom. Maju nekonzervativne nazory a odmietaju klasicku podobu rodiny (s jednou manzelkou). Ja ti tak rozmyslam, ci oni vlastne nie su priamo komunisti.
    publikované: 30.10.2006 00:43:33 | autor: sahrezad (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. to už tak chodí
    v histórii z času na čas prídu aj také chvíle, keď sme "komunistami" takmer všetci. Ešte aj my budhisti. Vždy keď sa všetka moc a bohatstvo nakopí na jednu stranu, a keď ten smrad v štáte Dánskom je už neznesiteľný, príde niečo, čo predpovedal už báťuška Marx. Darmo že je dnes už prekonaný modernou politológiou :-))) Aj Newton je dnes už prekonaný, ale jablká stále padajú.
    publikované: 30.10.2006 08:04:12 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Aký dojemný článok.
    Jeden by sa z toho aj rozplakal.
    Madonna z dieťaťom.
    A "lehce pohození" piknikujúci milenci na pobreží pri západe slnka.
    A jadrová elektráreň v pozadí, v ktorej sa obohacuje urán na výrobu A-bomby (na nič iné nie je nevyhnutné potrebný) "lehce vyretušovaná".


    A nejaké svine by toto všetko chceli vybombardovať. Tú krásnu idylku kdesi v kedysi (však hej, kedysi) tak kultúrnom a mierumilovnom Íráne.
    publikované: 30.10.2006 12:05:48 | autor: negev (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. ma pravdu ten
    degenerev. Kill kill ém all! Aj toho Malika treba zabit. Ohrozuje Slovensko. Ema, my sa nedame opit s rohlikom. Nabuduce fot len tu elektraren, a nie nejakych vyretusovanych bicyklujucich islamofasistov, ved vsetci dobre vieme na co oni myslia.

    A ty mily sadisticky prispievatel az raz pojdes v takoch na Bushehr, tak si to rozmysli, pretoze prave ta elektraren sa vyuziva na mierove ucely. Pofiderne aktivity sa tykaju jadrovej elekrarne blizko Isfanu.

    To, ze si este nepocul novy album od Black Cats ospravedlnuje tu blbost co si napisal v tvojej poslednej vete.
    publikované: 30.10.2006 12:26:23 | autor: sahrezad (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Šahrezád
    je nejaký ešte novší ako Scream of the Cats?
    publikované: 30.10.2006 13:05:55 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. buheh
    nie, len starsi. A ten nie je az taky dobry.
    publikované: 30.10.2006 13:15:23 | autor: sahrezad (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014