Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Strata zodpovednosti

USA dosiahli veľký evolučný úspech v tom, že potlačili v ľuďoch základný zákon morálky primátov: Nezabiješ.

S dobrým úmyslom dokázať, že dokonca ani vo vojne nie je vraždenie ľudskou prirodzenosťou, zverejnil autor knihy o psychológii Ako sa rozhodujeme? informácie z prostredia americkej armády. V troch číslach je s veľkou presnosťou zachytená militarizácia USA po skončení Druhej svetovej vojny.

- Na bojovom poli sú vojaci vyslovene vyzývaní, aby zabíjali nepriateľov. Vražda je povýšená na hrdinstvo. A napriek tomu aj v takejto extrémnej situácii majú vojaci problém prekonať svoje vrodené inštinkty. Napríklad počas Druhej svetovej vojny americký brigádny generál S.L.A. Marshall zorganizoval prieskum medzi tisíckou vojakov tesne po tom, ako sa vrátili z boja. Bol šokovaný zistením, že len asi 20 % z nich skutočne strieľalo na nepriateľa, hoci ich napadol. "Strach, že zabijú - ktorý je silnejší ako strach, že budú sami zabití - je najčastejším dôvodom ich zlyhania v boji," napísal Marshall. Keď boli vojaci konfrontovaní s možnosťou uškodiť inej ľudskej bytosti - keď mali urobiť osobné a morálne rozhodnutie - boli doslova paralyzovaní svojimi pocitmi. "V kritickom okamžiku boja," napísal Marshall, "takýto vojak podľahne výčitkám svedomia".

Keď boli tieto poznatky v roku 1947 publikované, americká armáda si uvedomila, že predstavujú závažný problém. Okamžite začala pripravovať tréningové programy, aby došlo k zvýšeniu "palebnej sily". Noví regrúti začali do omrzenia nacvičovať zabíjanie, strieľanie na anatomicky verné ciele, ktoré po zásahu padali na chrbát. Ako to vyjadril podplukovník Dave Grossman: "Cieľom je naučiť ich strieľať reflexívne a okamžite. Vojaci sa učia potlačiť akékoľvek pocity v priebehu zabíjania, až sa z neho stane automatická reakcia." Armáda tiež začala klásť dôraz na taktické prvky, v ktorých straty na životoch zostávali skrytejšie, ako je bombardovanie z veľkej výšky a použitie ďalekonosného delostrelectva. Keď bomby padajú z výšky desiatich kilometrov, ich zhodenie je ako odbočenie električky - letci necítia bezprostrednú zodpovednosť za mŕtvych.

Tieto nové taktické prvky mali dramatický dopad. Nekoľko rokov po tom, ako Marshall publikoval svoju štúdiu, stal sa veliteľom kórejskej armády a zistil že už 55 % pešiakov sa zúčastnilo paľby. Vo Vietname to už bolo takmer 90 %. Armáde sa podarilo premeniť najosobnejšie morálne rozhodnutie v neosobný reflex. Boli premenení, ako napísal Grossman, na "stroje na zabíjanie."

Afganistan. Čakanie na korisť.

Podľa vývoja v uplynulých 60 rokoch možno predpokladať, že "palebná sila" je plných 100 %.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Toto sú skutočné "antifašistické" USA. Nebudem tu hodnotiť militarizmus nacistického Nemecka, pretože nech to už bolo akokoľvek, jedno je fakt: nemecký militarizmus už nejestvuje.

Zato americký militarizmus je čulý a má sa k životu. Vlastne k smrti.


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. USA wars
    publikované: 23.05.2010 17:45:38 | autor: op (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ema,
    zacitovala som ta na smecku zo strany 163 _ema.
    v diskusii o homopride parade.
    publikované: 23.05.2010 18:48:45 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Obama
    vcera v tradičnom spíči pred kadetmi vo West Pointe okrem iných ukážok doublethinku a newspeaku sa predviedol, ked zahlasil, ze vdaka USmanom prestal byt Irak zakladnou Al-kajdy. Skoro som spadol zo stolicky ... prosím Vás, vieto niekto o tom, ýe by Irak v casoch Sadama Huseina bol zakladnou Al-kajdy?
    publikované: 23.05.2010 22:20:05 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. poznám tie výskumy
    išiel o tom aj trojdielny dokumentárny seriál na Viasat Explorer - Pravda o zabíjaní. Je mnoho takých, ktorí sa už nevedia zaradiť do normálneho života a skončia samovraždou.U veteránov sú to desiatky prípadov mesačne. Aj napriek výcviku je výskyt GWS čoraz častejší. A programy ako Manchurian candidate sú už dávno realitou. Ale ludský druh nie je napriek tomu stvorený na zabíjanie. Naozajstní psychopati stoja vyššie a zabíjajú v miliónoch. Tí, ktorí vytvorili pre nás Petriho misku.
    publikované: 24.05.2010 08:36:38 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. To bude riadne starý príspevok, iris
    Môj smetiarsky nick s pomlčkou pred menom je už roky odstrelený.

    Dnes však k tomu roky starému názoru môžem dodať toľko: to je čo za demokraciu, že jedni si môžu povedať svoj názor - a druhí nesmú.
    To čo je za demokraciu, že jedni môžu na uliciach orgiasticky vyvádzať a otŕčať primitívne pudy, kým druhí nesmú povedať, že takéto niečo na ulicu nepatrí, pretože tam má miesto zdržanlivosť a kultivovanosť. Odhliadnuc od toho, že zrejme aj v tomto existuje objektívna pravda - ktorá je na strane tých druhých.
    Keďže na Hviezdoslavovom námestí boli vyholenci, teraz sa nadáva slušným ľuďom do nacistov. Možno takým, ktorí včera nadávali iným ľuďom do nacistov :-) Už sa to stalo úplne bežné.
    publikované: 24.05.2010 17:48:32 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Obama len zacitoval
    z politologickej učebnice West Pointu.
    publikované: 24.05.2010 17:50:32 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Telku takmer nepozerávam, snake_eater
    Ale ak by všetci americkí zabijaci spáchali - v dôsledku výčitiek svedomia, evolúciou silne ukotvených v emóciách - samovraždu, tomuto svetu sa len uľaví.
    Nemám s nimi ani za piaď súcitu.
    publikované: 24.05.2010 17:55:52 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. to tu este nebolo
    http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/foreign-ministry-freedom-flotilla-won-t-help-the-people-of-gaza-1.292157 Izrael obvinil z radikalizmu ludi ktori chcu priniest humanitarnu pomoc do koncentracneho tabora pasmo Gazy
    publikované: 25.05.2010 16:16:27 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Americka armada
    Hoci som o tom viackrat pocul takmer vsetko, zvlast davnejsie, necital som tu knihu. Az vcera, ciste nahodou, popri computerovani som pozrel film na CT2...

    Branili sme hrad. (1965)
    Priam klasika.


    Clovek rozmysla, ci je horsia realita alebo ci su horsie pokusy, ktore sa aj ju snazia obhajovat, ci dokonca vyzdvihovat, aj ked pod stitom "absurdnosti" ci akehokolvek "umenia".

    Myslim, ze onedlho sa sami amici budu za podobne interpretacie hanbit - tak, ako sa mozu hanbit aj za realitu svojich skutkov.

    http://www.antikvariatshop.sk/kniha/G2627/eastlake-william-branili-sme-hrad/

    publikované: 25.05.2010 17:45:10 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Pozeram, ze Grigoriy stale zije
    a stale pise tie svoje bajky ci skor balady.

    http://prop.sk/o-parazitovi.html

    Dobre.
    Stale trocha prilis utlocitno detske, prilis priamociare, samozrejme na moj vkus povrchne- ale pre populaciu poucne.

    Ja zas rozmyslam, ci uz sa teda vyrovnal so svojim defetizmom. Alebo to bola len depresia? Ved ked vieme, v com je problem, najde sa aj cesta.

    Ked uz sme pri defetizme.
    Teda, nechcem dramatizovat, pad socializmu ako zaujimave historicke divadlo mi na jeden zivot bohate staci a kludne by som osobne prijal, keby sa veci ani moc nehybali, coraz viac mi staci duchovny svet.
    Ale jednoznacne mam pocit, ze sa poda pod nohami hybe, viete, ako tie vrchne vrstvy pri vzniku laviny.
    A nie je to len koli Orbanovskym utokom smerujucim k zaberaniu zivej sily ... je to viac...

    Dokonca, uz si viem predstavit ten obraz , ako bude kazda dnes kolaborujuca svina potom bohorovne vysvetlovat, ako tento sionisticky kryptokraticky bordel neznasala a ako proti nemu bojovala. Ved viete, ako na zaciatu 90tych rokov(a vlastne az doteraz ) hovorili o komunizme:)



    publikované: 25.05.2010 18:03:43 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. je to tak,
    prislusnik armady ma jedinu ulohu - splnit rozkaz nadriadeneho. na moralne dilemy su tam ti, ktori rozkazy vydavaju. Ako pacifista a liberalny demokrat som za vojenske riesenie iba z donutenia a ako krajne riesenie. Ak vsak uz k nemu ma dost, musi byt presne, efektivne a ucinne. Vojak - teolog je neziaduci.
    --
    Noamovi zakazali vstup. Izraelska veda straca vplyv na politiku...

    http://www.haaretz.com/news/national/noam-chomsky-denied-entry-into-israel-and-west-bank-1.290701
    publikované: 25.05.2010 20:40:37 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Blíži sa chvíľa pre Ameriku dôležitejšia
    ako poskakovanie po pláni na Mesiaci. Operácia top kill
    http://bp.concerts.com/gom/rovs_24052010.htm
    Je to zúfalé.

    Miesto škemrania o priamy prenos
    http://news.blogs.cnn.com/2010/05/25/markey-bp-to-terminate-gulf-oil-feed-during-top-kill/?hpt=T2
    by mal Markey navrhnúť, aby BP upchala vrt všetkými skorumpovanými zmrdmi, ktorí ho povolili. Vrátane neho.
    publikované: 25.05.2010 21:26:28 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Ano, Martin, vojak pacifista je neziaduci.
    Ale to nie je o tom, ze Americania spachali zlocin na svojej armade tym, ze ju radikalizovali. Oni spachali zlocin na svojom narode tym, ze z neho pre svoje agresivne ciele spravili NAROD VRAHOV.
    Narod bezcitnych neludskych tupcov.

    A to nie je teoria, len armadne statistiky. Ved sa na nich dnes pozri...
    publikované: 25.05.2010 23:09:08 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. ...
    S Řeky je to prostě tak: Vědí, co mají dělat, když korporace plení a kořistí jejich zemi. Vědí, co mají dělat, když Goldman Sachs a mezinárodní bankéři dohodnou s jejich mocenských elitami zfalšování hospodářských údajů a poté sázejí miliardy na to, že se řecká ekonomika zhroutí. Vědí, co mají dělat, když je jim řečeno, že jejich důchody, dávky a pracovní místa musí být omezeny, aby bylo zaplaceno korporátním bankám, které především je ždímají. Vyhlašte generální stávku. Zahajte nepokoje. Vyřaďte centra měst. Vyhoďte ty bastardy. http://blisty.cz/art/52685.html
    publikované: 26.05.2010 01:43:45 | autor: nevažno (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Ecce homo.
    Nie, nie je rec o Hviezdoslavovom namesti a jeho duhovych manifestantoch. Rec je o vacsinovom type ludstva:

    Prestrelky na Jamajke si vyziadali viac nez 60 obeti.

    http://www.sme.sk/c/5392560/prestrelky-v-kingstone-si-vyziadali-viac-ako-60-obeti.html

    Samozrejme, nejde len o pocet obeti, ale o charakter zivota tam a o primitivnu pricinu nasilnosti az takehoto razu.

    Povrchne bytosti znova raz ukazuju, ze ich zivot je tragedia od zaciatku do konca a jedine, co dokazu, je sirit tento kruty chaos.
    publikované: 26.05.2010 09:49:51 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Ecce homo Homolka
    To Martin: ..niečo smrdí v štáte dánskom..

    http://www.zombietime.com/up_your_alley_2008/part_1_full/index.php

    "USA dosiahli veľký evolučný úspech v tom, že potlačili v ľuďoch základný zákon morálky primátov"
    publikované: 26.05.2010 10:04:16 | autor: 14/88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Ema, Arton (?)
    to rad vidim, ze zrak sa zlepsil...
    ---
    zakon 'moralky':

    http://www.haaretz.com/print-edition/opinion/democracy-according-to-reichman-1.291143
    publikované: 26.05.2010 10:52:19 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Arton
    Grigoriy sa vratil, dokonca oprasil svoj blog
    http://grigoriy.blog.sk/

    Este otazka ohladom toho chvenia zeme - mam si hladat lacnejsie ubytovanie niekde okolo Saratova, alebo si tu vychutnat pad tohto bordelu a popripade zistit, aky veľký evolučný úspech dosiahli Madarske gardy v tom, že potlačili v ľuďoch základný zákon morálky primátov: Nezabiješ ? Babo, raď.
    publikované: 26.05.2010 17:15:02 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Mam v tom chaos
    Aj ty, Rusko?

    ....Irán je prekvapený tým, že Rusko paralelne s Teheránskou dohodou o uráne vystupuje na podporu nových sankcií proti krajine v Bezpečnostnej Rade OSN, povedal veľvyslanec Iránu v RF Sadžadi Machmud Rezy v utorok na tlačovej konferencii v redakcii RIA Novosti.


    ....Názor Slobodovsiciho (hlavný poradca ruského vedenia, ) na Irán je alarmujúci, aj prekvapujúci, keďže Rusko zvyčajne podporuje Irán v jeho práve na mierové využitie atómovej energie a priamo mu pomáha stavať reaktory
    http://www.propagandamatrix.com/articles/may2010/051410_wants_war.htm


    publikované: 26.05.2010 19:02:40 | autor: , (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Gulf oil spill could foul Cuban waters
    publikované: 26.05.2010 19:05:25 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Ziadny chaos
    Oddalovanie zidoamerickeho nuklearneho uderu na Iran.
    publikované: 26.05.2010 19:07:57 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Visiting MEPs decide to visit Gaza and ignore Israelis
    Israeli government officials canceled meetings with a group of 15 members of the European parliament visiting Israel, after the MEPs canceled meetings with Israeli NGOs and decided to focus on visiting Gaza, Israel Radio reported on Wednesday.

    According to the European new agency, EurActiv, the group originally numbered 21 MEPs but six MEPs belonging to the European People's Party dropped out when it became apparent that the real purpose of the visit was entering Gaza. The 15 MEPs plan to enter Gaza from Egyptian territory.

    Euractiv site:
    European Parliament's Gaza visit angers Israel
    Published: 26 May 2010

    Albertini, together with colleagues from the centre-right European People's Party (EPP), was of the view that the MEPs should comply with Israel's insistence that visiting Gaza was inappropriate. In a leaked internal email, he even accused most of his colleagues of anti-Israel bias.

    This provoked fury among Albertini's colleagues, who accused him of bowing to pressure from the Israeli Embassy in deciding which Palestinian representatives the MEPs should meet.

    A number of MEPs, such as Ulrike Lunacek (Greens; Germany) and Göran Färm (S&D; Sweden), even called for his resignation from the committee.

    However, a number of EPP delegates, such as former Parliament President Hans-Gert Poettering (Germany) and Alain Lamassoure (France), who chairs the budget committee, stayed in the delegation and are due to make the controversial visit to Gaza.

    http://www.euractiv.com/en/european-parliament-gaza-visit-angers-israel-news-494534
    publikované: 26.05.2010 19:14:22 | autor: kosher poodle (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. No, tu dilemu som uz riesil
    Tu, ohladne toho, dat prednost pokoju niekde bokom alebo zabave v centre.
    Dospeli sme k tomu, ze nejak predlzovat ci ulohcovat svoj (spokojny) osobny zivot a prist koli tomu o moznost videt to zblizka, by bolo iracionalne. Takze taka je sucasna moja situacia.

    Aby sa ale niekto neurazil, na druhej strane je jednoznacne, ze mudri ludia, ktori su co len trocha menej zvedavi, ako ja, sa rozhodli pre jednoduchy zivot niekde bokom.
    publikované: 26.05.2010 19:29:32 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. arton, nikto sa tomu už nevyhne
    ani ten v centre diania, ani ten v jaskyni. Nie je nutné izolovať sa, nie je nutné zabávať sa na divokej párty pred koncom. Dôležité bude iba pokúsiť sa vyhnúť hrozbám, ktoré nemôžeš zvládnuť. Aj to je individuálne. To aby si si mohol užívať svoje miesto pozorovateľa. Či už budeš v bare, alebo na vrchole hory. http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=10583 Trochu smutné je, že nebude nikoho, koho by zaujímali naše pozorovania a závery.
    publikované: 27.05.2010 08:54:13 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Nase pozorovania a zavery, snake eater?
    Len k tomuto detailu: ze nikoho nezaujimaju?
    Pozorovania a istota z nich plynuca, to je ako spanok. Spim denne, a vobec nie je smutne, ze to nikoho nezaujima :)
    Je to ako dychanie, je to proces, ktory je zakladom tohoto kozmu.
    Sam o sebe, nie koli niecomu inemu.
    Je to ontologicky zaklad bytia.

    Memy, ktore vznikaju, maju vlastny zivot, tazko odhadnutelny, statisticky prekvapivo huzevnaty. Oni dokazu neuveritelne, ja im verim:)


    A teraz spat ku konkretnostiam:
    Som prakticky isty, ze ludstvo prezije. Respektive inteligentna bytost.
    Jedine, co je neiste je, ci dojde k velkemu poklesu populacie (radovo miliardy), alebo ci k tomu napriek vsetkemu nedojde.
    Ale - ono aj to je vlastne irelevantne, nepodstatne.
    publikované: 27.05.2010 09:46:21 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. arton, myslím potom
    ale teraz ešte áno :-) .A v tom, že je to iba pre vlastné potešenie a zaujíma ten proces najviac nás samých, súhlasím. Zabúdaš na to, že aj ty by si mohol byť súčasťou toho poklesu alebo obeťou. A to ja rozhodne nemienim byť. Ale naozaj je priliehavejšie, že je to trochu smutné, ale nie podstatné.
    publikované: 27.05.2010 10:08:43 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Arton,
    ty si stastny clovek! Jeden by povedal, ze prespat cely zivot moze byt tiez jeden z moznych procesov tvojej kozmologie. Pozorovania ale najma zapisy z pozorovani su uz o niecom inom. Taky zivot sa urcite neda nazvat zivotom spachtosa. Ale historia ukazuje, ze este sofistikovanejsia cinnost je hladat zakonitosti v pozorovaniach druhych ... Zakladom pozorovani je vsak zbieranie udajov, mne sa vsak zda, ze snake_eater (a nevravim o Grigorim) zbieraju skor mannu .
    publikované: 27.05.2010 10:09:18 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. martin
    zdať sa ti to môže. Mne sa tiež zdávajú čudné veci. Arton ma predsa len pozná lepšie ako ty. Ale milovať blížnych môžem len vtedy, keď sám existujem. Bibliu si pokojne upravujem podľa svojho. Neboj sa ty o mňa, nepodlieham ani ďalším vesmírnym kultom a únikom z reaility.
    publikované: 27.05.2010 10:22:22 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. ja som este
    nikdy nevidel 'objektivne' pozorovania prizdobene roznymi svatymi obraztekmi.... teda ano, kedysi, velmi davno sa zvyklo do rozteka na kazdu mapu prikreslit anjelicka na sferach nebeskych .... zeby hyperinflacia bola osudova nevyhnutnost? Mozno Arton sa v tom vyzna lepsie ...
    publikované: 27.05.2010 10:35:25 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. podstatou toho článku
    nie sú sväté obrázky ani zopár viet, ktoré naznačujú náboženskú orientáciu nemeckého autora. Rovnako ani zameranie toho servera. To si nevšímaj. Kým tebou preniká nadšenie z obrázkov, ktoré si ešte nikdy nevidel, uniká ti tá podstata.
    publikované: 27.05.2010 10:40:15 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. oops
    každému je tu dúfam jasné, že prvý martin nie je druhý martin. Hlavne martinovi.
    publikované: 27.05.2010 10:42:14 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Bratislava je otrasná provinčná diera
    Doteraz sa tu neuskutočnil Folsom Street Fair a pridružené veselice zdokumentované v linku s výstižným názvom
    http://www.zombietime.com/up_your_alley_2008/part_1_full/index.php
    čo sem dal ktosi horevyššie.

    Verme, že takéto podujatie upozorňujúce na potrebu rešpektu a tolerancie k inakosti zorganizuje Amnesty International na Hviezdoslavovom námestí v altánku NATO čo najskôr. Manželia Nicholsonovci budú môcť vziať na tento hodnotný festival svoje dvojročné dievčatko. Iste sa už vopred tešia.

    Po skúsenostiach s pochodom homosexuálov Bratislavou - predskokanom I. bratislavského Folsom Street Fair bude treba zabezpečiť za peniaze daňových poplatníkov dostatočný počet policajných ťažkoodencov, aby oddeľovali agresívnych náckov a úchylných homofóbov chtivých napádať spoluobčanov mierumilovne felatujúcich a oštiavajúcich sa navzájom na námestí.

    A že v Bratislave takéto folsom nebude? To kto povedal? Aký odpad vyznávajúci tradičný nacizmus si dovolí rozkazovať našim spoluobčanom verejne a hrdo vyjadriť svoju inakosť? Nejaká tradičná slovenská fašistická rodina si chce papuľu otvárať?
    Dovolím si zacitovať organizátora Dúhového Pride z Amnesty International, odnož SK:
    - Je absolútne scestné a nelogické ak heterosexuálna majorita (alebo jej najukričanejší členovia) požadujú aby LGBT ľudia neprezentovali seba a svoje životy a hodnoty na verejnosti a jedným dychom dodávajú, že inak je všetko v poriadku a oni sú "tolerantní". Nie, nie sú. Tolerancia, akceptácia a hlavne komplexné zrovnoprávnenie nie je o tom, že jedna skupina môže všetko a druhá niečo a to len za zatvorenými dverami svojich bytov.
    (Koniec citátu)

    Len skromná poznámka pod čiarou pre tých, ktorí vrešťali v súvislosti s pochodom homosexuálov Bratislavou, že prečo nám nevadia verejné stretnutia záhradkárov, zato vrtenie buzerantskými zadkami a verejne proklamované pičolízstvo áno:
    Dúhový Pride zákonite smeruje k Folsom Street Fair.
    Zo stretnutí záhradkárov budú vždy len stretnutia záhradkárov. Nemá to tendenciu prerastať v nič obscénne.

    A teraz príde nejaký ľudskoprávny aktivista a spýta sa: Kefalíne, a co si vy predstavujeťe pod takým slovom obscénny?
    publikované: 27.05.2010 15:55:01 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Co myslis pod zbieranim manny?
    Obvinujes ich z urcitej prizemnosti alebo skor naopak, religiozity? Alebo z obojeho?

    Este k "pozorovaniu".
    Vsetci ludia ab definitio maju tendenciu spracovat informacie, analyzovat, abstrahovat. Niektori v tom sice nezajdu daleko, ale princip aspon citia.

    Preto prakticky vsetci ludia tuzia poznat absolutne pravdy - a ked ich nepoznaju, tak si na ich miesto dosadia cokolvek
    (uplne rovnako, ako cerstvo narodena opicka v klietke bez matky si urobi mamu z cohokolvek, co jej len trocha poskytne teplo a pocit bezpecia - hoci aj zo zavsivenej handry)

    Mimochodom, tento reflex privadza ludi k submisivnemu postaveniu napriklad voci jehovistomm vsetkych moznych typov, pretoze povazuju zidovsku tradiciu za nejaky zdroj, za vyssiu abstrakciu, za informacny kanal svetonazorovych pravd.
    Je to samozrejme tazky omyl, ci lepsie povedane hrube zamerne klamstvo, ktoremu podliehaju.



    publikované: 27.05.2010 16:15:27 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. No prosím - polícia v Bratislave zničila zárodok Folsom Street Fair
    Občan osvietenej Británie šiel za šírenie tolerancie do väzenia.

    Kde boli vtedy aktivisti z Amnesty International, aby sa ho zastali?, sa pýtam.
    Zostal tento priekopník slobodného sebavyjadrenia sám, len so svojím právnikom.
    http://spravy.pravda.sk/brit-ktory-onanoval-vo-fontane-sa-stazuje-fi0-/sk_ckronika.asp?c=A070604_142555_sk_ckronika_p12

    A nikto ani o odstúpenie ministra vnútra nepožiadal. Hanba.
    publikované: 27.05.2010 16:26:23 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. To je vecny problem "tolerancie" :-)
    Ak jeden chce cistu dlazku, a druhy chce na dlazku mocit, nehovoriac horsie, NEDOKAZU sa tolerovat.

    Tolerancia znamena, ze dve mnoziny-oblasti nemaju spolocny prienik. Vtedy sa mozu "tolerovat". Napriklad ja tolerujem ladovych medvedov v arktide, no problem.
    Ak je vsak priestoru malo a mnoziny by mali mat prienik, ale zaroven nemozu - nemozno ich zlucit na jednom mieste, objektivne nastava konflikt.
    Myslite, ze sa mozu obaja uskromnit? Niekedy ano, ale velmi casto nie - jedn bude menej mocit na dlazku a druhy bude mat cistu len cast izby, v kute buude nasrate? Nie, zvacsa nejestvuje ciastocne tehotenstvo.

    Riesenim je objektivna nezaujata veda. Ta dokaze povedat, co je pravda, co je prirodzene a co je pre system pozitivne.

    To druhe bude tolerantne odsunute tak, aby s tym pozitivna mnozina nemala ziaden prienik.

    Inej cesty niet. Ontologicky.
    publikované: 27.05.2010 16:41:32 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Pozrime sa na týchto novinárskych zmrdkov
    http://www.sme.sk/c/5395244/sefa-kancelarie-bieleho-domu-napadli-zidovski-radikali.html
    "Emanuel je pritom sám veriaci Žid a v minulosti sa okrem iného dobrovoľne ako americký občan prihlásil do služby v americkej armáde."

    Sprosté, bezočivé klamstvo.

    Skutočnosť je: "Emanuel je pritom sám veriaci Žid a v minulosti sa okrem iného dobrovoľne ako izraelský občan prihlásil do služby v izraelskej armáde."
    Bolo to v roku 1991 a slúžil tam ako dôstojník Tsahalu.
    Áno, Rahm Emanuel má dvojaké občianstvo, samozrejme.

    V článku mala byť aj ďalšia dôležitá informácia: Jeho otec, Benjamín Auerbach, člen židovskej teroristickej organizácie Irgun, sa priamo podieľal na vražde Folke Bernadotteho a Andrého Sérota.
    publikované: 27.05.2010 17:06:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. A čo nové v Amerike?
    Teda okrem toho, že izraelský špión nainštalovaný v Bielom dome bol ohrozovaný súkmeňovcami, ktorí naňho pokrikovali, že je antisemita.

    Hlbokomorské ropné orgie už dostali nálepku zodpovedajúcu realite
    http://www.cnn.com/2010/US/05/27/gulf.oil.spill/index.html?hpt=T1

    Úspech operácie top kill
    http://bp.concerts.com/gom/topkill_zoom_frame_26052010.htm
    pomocou bahnitosti, ktorej autor by mal dostať - ak sa operácia podarí - všetky Nobelove ceny naraz, vrátane tej Obamovej za mier, ešte nie je oficiálne potvrdený, ale ak je to tak, ako hlási Pobrežná stráž, je dôvod na radosť.
    http://www.rian.ru/world/20100527/239302401.html

    Nech už akokoľvek, udalosť v Mexickom zálive ešte len bude mať závažné globálne dôsledky.

    V BP dochádza momentálne k prelievaniu peňazí mohutnejšiemu ako je objem ropy vychrstnutej z vrtu do zálivu. Aby firma skapala čo najchudšia a akcionári aby neprišli o svoje tučné balíky.
    publikované: 27.05.2010 17:55:28 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. to Ema:
    publikované: 28.05.2010 08:53:02 | autor: rig-er (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. aha, aká novinka
    http://www.sme.sk/c/5396016/zidia-vitaju-prijatie-zakona-o-dvojakom-obcianstve.html
    vo svetle vyhlásenia prezidenta národa svetla: kúpili sme si Maďarsko, Poľsko a Rumunsko, nič prekvapivé. Pripravuje sa sťahovanie zo zeme zasľúbenej. A pretože všetko so všetkým súvisí, politika, ropný zlom i hospodárska kríza, hyperinflácia i nová vojna, tak maďarský zákon o dvojitom občianstve má možno skutočné príčiny niekde inde, ako v "ochrane" slovákov maďarského pôvodu. Tí pôjdu cez palubu pre vyšší záujem. Nový lebensraum pre parazita.
    publikované: 28.05.2010 10:12:59 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. To vieš, riger, všetci chceme počuť dobré správy
    Nateraz je faktom, že sa topkill nedarí a navyše skončil aj najdôležitejší online prenos z MC. Skeptici údavajú ako dôvod zintenzívnenie prúdu valiaceho sa z vrtu.
    Asi sa treba po iracionálnej nádeji vrátiť do reality: nedá sa to zastaviť.

    Ale keď už ti bol spomenutý Ixtoc - bol to americký Černobyľ. Aby nepriateľské sovietske satelity nevideli gigantickú ropnú škvrnu, boli tam použité najdrastickejšie disperzanty. Mexickozálivové dary mora Američania, samozrejme, konzumovali ako keby nič. Režim im neprezradil, v akých sračkách sú vymacerované.

    Na odľahčenie katastrofy v Mexickom zálive teraz korporátni mediálni kurviči vyťahujú aj nebohého Saddáma, ktorý mal vraj vykydať do Perzského zálivu obrovské množstvo ropy. Hej, niečo málo sa tam dostalo, ale zvyšok bol odvezený do USA, ergo ukradnutý a odpísal sa ako "Saddámom utopený v mori".
    publikované: 28.05.2010 15:49:07 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Ak je to tak, snake_eater
    potom Orbán jobbikov elegantne ojobbal.
    publikované: 28.05.2010 15:50:32 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. vsetko
    ale naozaj vsetko ide do ...........
    A v mediach zuri predvolebne okydavanie.O ropnej skvrne ani makke f, iba tak okolo polnoci, aby to zapadlo. O Cernobyle pisu hadam viac este teraz.
    A bratia Cesi to vidia asi takto
    http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa-na-rade-je-slovensko-dfc-/p_zahranici.asp?c=A100527_193306_p_zahranici_wag
    Idem si kupit tuniakove konzervy. Nielen koli rope.
    publikované: 28.05.2010 16:27:21 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Na stvacov ako Vlk Pozor.
    Ten autor toho clanku na neviditelnom psovi je stvac, ktoremu by vojna v strednej Euroe vyhovovala, ktori si na problemoch s Madarmi mienia obhajovat ceske masove vrazdenie a vyhnanie Nemcov z Ciech. (resp. kohokolvek, kto bol za nemca oznaceny)

    Pan Vlk velmi sopti na dokazny dokument, ktory tento mesiac prebehol v ceskej televizii.
    http://www.ceskatelevize.cz/program/10267494151-06.05.2010-20:00-2-zabijeni-po-cesku.html

    Odporucujem si ho DOBRE a POZORNE pozret.
    Zvlast nech ho pozorne do konca pozru vsetci pseudohumanisti, galovci a ini, ktori tak vyplakavaju, ak im nahodou niekde nevedno ako zahynul otec, POZERAJTE SA, aby ste videli, aku BESTIALITU prinieslo vitazstvo zidobolsevizmu do nasich zemi.


    A tejto bestiality sa Vlk zastava.Zajtra by ju obhajoval aj na Slovensku, to som si isty.
    publikované: 28.05.2010 18:45:34 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Zabijeni po cesku
    A obhajoba zabijania panom Vlkom.

    http://neviditelnypes.lidovky.cz/historie-spolknout-hada-0w9-/p_spolecnost.asp?c=A100511_210750_p_spolecnost_wag

    Aby sa nepovedalo, ze mu nedame slovo na obhajobu.
    Na obhajobu neobhajitelnej bestiality.
    publikované: 28.05.2010 18:52:16 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. Vlk st. je známy chrapúň
    Toto z jeho hltania hada stojí zvlášť za pozornosť:
    "Aby bylo předem jasné, nikdy jsem netvrdil, že se v Praze o povstání nevraždilo. Válka je o zabíjení lidí a odpovědný je za to v každé civilizaci ten, kdo ji vyvolal. "
    Samozrejme. Ten, kto vojnu prehral, je ten, kto ju vyvolal a nesie zodpovednosť aj za beštialitu Čechov voči nemeckej menšine. Oni chudáci Česi za to nemôžu, že masovo vraždili, deportovali a okrádali iných ľudí.

    Iný chrapúň, ktorý povedal, že Maďarov treba zlikvidovať, bol zhodou okolností tiež českej národnosti. Volal sa Edvard Beneš.
    publikované: 28.05.2010 19:09:26 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. Riger, všetci, čo sú zavesení na oildrume
    znejú dosť zúfalo. Pri niektorých obzvlášť stupídnych príspevkoch mám pocit deja vu.
    Treba si tam pozorne prečítať mesič od nukleárneho inžinýra a ísť sa offline poprechádzať do lesa.
    publikované: 29.05.2010 05:57:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. Hľa, jeden z typických prvkov korporátnej kultúry
    "Dobrý občan" korporácia si zvykla, že jej odrbávanie budú súdružské korporátne média ako obvykle kryť a zostane z toho len frfľanie v lokálnych krčmách, ktoré do neba nejde, všakáno.
    Komparz nafasoval uniformy BP a krátke školenie ako simulovať verejnoprospešnú aktivitu
    http://www.cnn.com/2010/US/05/28/gulf.oil.spill.bp/index.html?hpt=T1

    Zo všetkých výrokov od amerických politikov si treba zvlásť zapamätať slint, že Obama je na BP príliš prísny, čo je veľmi neamerické. Správny americký prezident zásadne nepodráža nohy podnikateľom tým, že ich núti k zodpovednosti.
    publikované: 29.05.2010 06:24:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. dobre spravy
    toho dobreho je tak malo, ze mi nedalo nehodit sem zo Zvedavca :

    Dnes se v New Yorku konala demonstrace na podporu flotily s humanitární pomoci pro Gazu. Podívejte se na obrázky (klikněte na odkaz níže).
    Zdroj: http://picasaweb.google.com/ellen.rachel.davidson/May272010D...

    Ankara varovala prostřednictvím horké linky Tel Aviv, aby nezasahoval a nechal flotilu osmi lodí s humanitární pomoci pro Gazu doplout k cíli. "Turecko podporuje tuto aktivitu. Pokud se Izrael pokusí zasáhnout, doprávíme pomoci vrtulníků turecké ozbrojené složky na palubu lodí, aby je ochránily a umožnily lodím doplout do cíle."
    publikované: 29.05.2010 12:51:04 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. to Ema:
    na theoildrum chodia aj vseci experti BP
    Najvacsi hlupak neprispieva. asi tam ma avatara.
    publikované: 29.05.2010 17:15:17 | autor: rig-er (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. x
    http://www.bp.com/liveassets/bp_internet/globalbp/globalbp_uk_english/
    homepage/STAGING/local_assets/bp_homepage/html/rov_stream.html
    publikované: 29.05.2010 17:32:34 | autor: rov (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Oil Spill
    publikované: 30.05.2010 08:29:40 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. sxg, prosím
    Ušetri ma na tomto blogu od strašných fotografií. Ja viem, ako to vyzerá, z vlastnej skúsenosti. Človek skôr potrebuje zabudnúť, než si to pripomínať.
    publikované: 30.05.2010 10:09:01 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Sa tam experti úplne zbláznili, riger
    Najlepší bol návrh zasypať celý Mexický záliv šutrami a začať s onshore drilling. Geniálne.
    Nečudujem sa, že sa im tam prihovoril skúsený klinický psychológ TeraP.
    publikované: 30.05.2010 10:12:31 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. Tá karta
    publikované: 30.05.2010 21:11:46 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. Nestratím
    Díky za odkaz na YT.
    publikované: 03.07.2011 13:45:34 | autor: misi (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014