Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Sloboda slova sa končí tam, kde sa začínajú Rosenbaumove obličky

Sloboda slova znamená, že môžeme slobodne písať čokoľvek, čo znevažuje ideologických nepriateľov. Môžeme o nich písať polopravdy aj otvorene klamať, manipulácia nie je vítaná, je povinná. Sloboda slova ale neznamená, že smiete písať o zločincoch, ktorých totalitná ideológia vládne vášmu kultúrnom okruhu. Mlčanie o ich zločinoch sa nazýva zodpovednosťou.

Najpredávanejší denník vo Švédsku - krajine, ktorá od 1. júla 2009 na pol roka predsedá Európskej únii - zverejnil 17. augusta 2009 článok, v ktorom dal do súvislosti vraždenie Palestínčanov izraelskou armádou a core business rabína Léviho Jicchaka Rosenbauma z New Yersey (na fotografii AP).

Denník naznačil, že izraelská armáda loví Palestínčanov v Pásme Gazy a Západnom brehu na odber orgánov, pričom fotografiu zohaveného ľudského tela umiestnil priamo nad fotografiu rabína Lévyho Rosenbauma zatýkaného agentmi FBI za šmelinu s ľudskými obličkami. Toho Rosenbauma, ktorý sebavedomo a arogantne priznal, že s ľudskými orgánmi kšeftuje najmenej desať rokov a orgány pochádzajú „z Izraela“. Je jasné, že mafián z americkej židovskej náboženskej obce by nikdy nešmelil s orgánmi vyvolených súkmeňovcov. Tovar na kšeft teda musel pochádzať z iného izraelského zdroja.

Švédska veľvyslankyňa v Izraeli Elisabet Borsiin Bonnier zareagovala na článok v denníku Aftonbladet rýchlo a očakávane. Označila ho za šokujúci a donebavolajúci. „Tak ako v Izraeli, aj vo Švédsku existuje sloboda slova, ale sloboda slova má svoje hranice,“ konštatovala pani veľvyslankyňa a svoje stanovisko zverejnila aj na oficiálnej webovej stránke švédskej ambasády v Izraeli.
Hovorca ministerstva zahraničných vecí Izraela Jigal Palmor tiež vyjadril svoj názor na slobodu slova a nazval článok „hanbou švédskej demokracie a celej švédskej tlače.“ (Top Sweden newspaper says IDF kills Palestinians for their organs)


Namiesto povinnej submisívnej reakcie Švédska, ktorej súčasťou by bolo vyváľanie celej politickej reprezentácie v prachu a vyhodenie novinára na dlažbu (ostatné perzekúcie neskôr), švédska vláda odkázala do Izraela, že stanovisko švédskej veľvyslankyne v Izraeli je jej súkromný názor určený pre izraelské publikum. Následne bol súkromný názor veľvyslankyne z oficiálnej webovej stránky švédskeho veľvyslanectva odstránený.
Švédska vláda jasne naznačila, že denník Aftonbladet nemieni popoťahovať a robiť mu pre článok nepríjemnosti. (Sweden: Not party to envoy's censure of IDF organ harvesting article)

Článok v Aftonbladet vyšiel krátko pred plánovanou návštevou švédskeho ministra zahraničných vecí Carla Bildta, mimochodom jedného z top členov sionistického krúžku Bilderbergovcov. Izraelskú vládu – ktorú viac ako správa o porcovaní Palestínčanov izraelskou armádou rozrušila neposlušnosť Švédska – to postavilo pred dilemu, či Bildtovu návštevu urazene zrušiť, alebo ho predsa len prijať a náležite mu to osladiť. 

Autor článku o lovení Palestínčanov pre účely kšeftovania s vnútornosťami bol v prvej fáze izraelského hysterického oblúku označený za antisemitu. Verejne sa ohradil, že on veru žiadnym antisemitom nie je.

(Swedish daily hits back at critics of IDF organ harvest story)

Nasledoval psychologický nátlak vyvíjaný Izraelom na autora článku formou vyhrážok súdom priamo od ministra obrany Ehuda Baraka (vzhľadom na mafiánsky charakter „štátu bez hraníc“ sú tam aj temnejšie podtóny)
Barak: Consider suing Swedish reporter in IDF organ harvest report
Útočiť na jednotlivca je však málo, a tak Izrael inicioval mohutný politický útok na švédsku vládu. Vytiahol ideologické zbrane najťažšieho kalibru, vrátane reminiscencií WW2.

Zatiaľ poslednou fázou izraelskej hystérie je požiadavka ministra zahraničných vecí Izraela – nerudného moldavského kolonizátora Palestíny – aby švédska vláda publikovala odsúdenie článku o vraždení Palestíncov izraelskou armádou pre účely kšeftovania s ľudskými orgánmi.

Lieberman to ask Sweden to print state rebuttal of IDF organ harvest article (toto je pôvodný titulok článku)
http://www.haaretz.com/hasen/spages/1109008.html

V článku je jedna pozoruhodná formulácia:
„Foreign Minister Avigdor Lieberman is expected to speak on Friday with his Swedish counterpart Carl Bildt, in order to issue his official condemnation of a recent article by a top Swedish newspaper that alleged that Israel Defense Forces soldiers kill Palestinian civilians in order to harvest their organs.“
Palestinian civilians.
Tých, ktorých Izrael označí za ne-civilov, je už možné z talmudistického uhla pohľadu beztrestne naporcovať a rozpredať? Či ako tomu rozumieť.

V piatok 21. augusta 2009 ministerstvo zahraničných vecí Švédska – predsedajúcej krajiny EÚ - definitívne odmietlo akékoľvek odsúdenie denníka Aftonbladet.

Odkaz izraelskej vlády  švédskej vláde: vaše stanovisko je hlúpe a bude mať dôsledky.
A čo uviedli izraelské „diplomatické zdroje“?  - The next time that the Swedes protested to Israel about any alleged human rights violation, or when they wanted Israeli involvement in the diplomatic process, this would be in the background. "This will be the elephant in the room, and the elephant will stay there because they don't want to show it the door," one official said. The Swedish influence and relevance here will be weakened, he said, adding that this came at a time when Sweden holds the rotating EU presidency.

Tlačové agentúry a najčítanejší denník Slovenska, ktoré inak pravidelne preberajú z izraelskej tlače hocijakú blbosť, boli v informovaní o izraelskom útoku na slobodu tlače v Európskej únii nesmierne zdržanlivé
V totalitnej centrále bolo hneď na začiatku jasné, že „kauza nebude rezonovať v médiach“. Tu je článok, ktorého pôvodný titulok znel Swedish Jews: Aftonbladet Story doesn´t resonate
http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull&cid=1249418646869
No tak nerezonuje.
Na rozdiel od karikatúr proroka Mohameda, kedy sme mali články o moslimskej hrozbe pre našu úžasnú slobodu slova servírované dlho, šťavnato a hojne.

Ehud Barak sa vyhráža autorovi článku v Aftonbladet súdom
http://www.sme.sk/c/3775293/francuzsko-sud-podporil-casopis-ktory-uverejnil-karikatury-proroka-mohameda.html

Rozčúlená izraelská vláda žiada oficiálne ospravedlnenie švédskej vlády
http://dennik.sme.sk/c/2569095/kresby-mohameda-rozculili-moslimov.html

Minister zahraničných vecí Izraela varuje krajinu EÚ a vyhráža sa jej potrestaním
http://www.europskyparlament.sk/view/sk/press-release/institution/institution-2008/institution-2008-March/institution-2008-March-54.html;jsessionid=5E9FF76B2DE9C5392FEEA2F8E44C7417


Popri tom všetkom sa však úplne zabudlo na zásadnú otázku: odkiaľ z Izraela mal teda Rosenbaum obličky na kšeft?

Záujem izraelskej administratívy o vyšetrovanie organizovaného zločinu (židovskej mafie) spojeného s vraždením a porcovaním ľudí (obyvateľov Palestíny) je nulový.


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. hm
    jedna vec ma trápi. Ema, Ty máš dobré informácie, azda budeš vedieť: prosím Ťa, sú tie obličky aspoň kóšer? Síce sú z nejakých palestínskych poloľudí, ale na druhej strane, rabín je rabín...
    publikované: 21.08.2009 17:37:16 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Kresťanské knihy zdarma Unikátna kolekcia 7 kresťanských kníh!
    Zdarma, bezplatné poštovné.

    Reklamy Google
    publikované: 21.08.2009 17:45:36 | autor: kresťanské knihy zdarma (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Načo by boli kóšerné
    Išlo o súčastky určené pre ďalších podľudí. Plynul z toho macatý zisk, a ten vo vyvolených rukách kóšer je.

    Ak bolo treba obličku pre nadčloveka z vyvoleného národa, určite sa nájde komentár ku komentáru k mišne alebo gemare, ktorý umožňuje využiť obličku poločloveka pre záchranu života nadčloveka.

    Nemožno z vyvoleného driapať a recyklovať obličku, lebo to by sa Jahve a hlavne hošánci zo ZAKA riadne nasrali.
    Možno síce obličku za istých okolností darovať, ale skutočne zbožný žid (a po jeho úmrtí jeho okolie) to nikdy neurobí.

    Ak máš ešte nejaké otázky, pýtaj sa a bude ti odpovedané.
    publikované: 21.08.2009 17:51:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. v kultúrnom okruhu
    ...možno síce obličku za istých okolností darovať, ale skutočne zbožný žid (a po jeho úmrtí jeho okolie) to nikdy neurobí...

    Ema, a môže $právny zbožný žid (a po jeho $mrti jeho okolie) $voju obličku predať?
    publikované: 21.08.2009 17:58:58 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Najn
    Lebo v olam ha-ba by sa nemohol vyšťať.
    Čo je dostatočná odpoveď heretikom, ktorí tvrdia, že vyvolené orgány môžu putovať vo vyvolených telách ako štafetový kolík, lebo veď aj tak raz všetky skončia v zemi a pôvodné darcovské telo takpovediac skompletizujú - ale ako by to bolo, keby za Mojšeho močil Áron.
    publikované: 21.08.2009 18:19:44 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Sweden summons Israel envoy for talks over IDF organ harvesting article
    Sweden's foreign ministry has summoned the Israeli ambassador to Stockholm in a bid to solve the developing crisis between the two nations over a recent article by a top Swedish newspaper alleging that Israel Defense Forces soldiers kill Palestinian civilians in order to harvest their organs.

    Although the meeting with Israeli envoy Benny Dagan had been scheduled before the article was published, officials in the Swedish foreign ministry told local news agencies on Friday that it would now be used to address the escalating tension between the two countries.
    The officials added that comments by Foreign Minister Avigdor Lieberman "had aroused anger" in Stockholm.
    The Foreign Ministry is doubtful that the Swedish government will publish a condemnation, and are therefore considering other measures. One idea is to cancel an upcoming visit by Bildt to Israel, which is planned for 10days from now.

    Another idea is to allow Bildt to make his visit to Israel, but to use the visit as a well publicized criticism of the article, and for officials to refuse to speak with him about any subject other than the article.

    Foreign ministry officials said if there is no official Swedish condemnation this crisis will not be solved. http://www.haaretz.com/hasen/spages/1109008.html
    publikované: 22.08.2009 00:45:07 | autor: crisis (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. tak mi akosi napadol taky maly technicky detail:o)
    " soldiers kill Palestinian civilians in order to harvest their organs"
    ze, mrtvy Palestinec= mrtva oblicka. A mrtva oblicka je nefunkcna, ale ved ja nic vy ste experti.
    publikované: 22.08.2009 01:04:57 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. alebo zeby....
    no dobre, ale to by ti Svedi museli presne napisat, ze kto kedy a kde, pretoze ked vedia A musia vediet aj B. Bolo to v tom clanku?
    publikované: 22.08.2009 01:09:48 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. ale je to fakt blbe,
    ze to slovenske periodika nezverejnili. Preco?


    Inak idar, nechytala som bronz, opalovanie nie je zdrave. Mala som nesmierne zaujimavu dovolenku na Slovensku. To ti bolo trikrat horsie ako na Divokom Zapade :o))) Este teraz sa z toho neviem spamatat, preboha ako tam vy len mozete zit? Zlata moja sladka Amerika :o)))
    Jednej pani som v Kauflande povedala, ze kradne...potom sme sa skoro pobili v obchode s predavackou, ktora predavala neonacisticke tricka...hned prvu noc som volala policiu, lebo pod oknami nasho domu sli dvaja opiti a jeden druhemu sa vyhrazal zabitim,ja som uz videla mrtvolu pred maminym domom v kaluzi krvi....policia prisla hned, ale potom aj odisla a zase prisli ini opiti..a este soferovat tam auto....no hovorim vam, toto zazit vsetko,ja som unavena po tej "dovolenke" ako pes.
    publikované: 22.08.2009 01:47:36 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. az sa zobudite, to bude sranda :o)
    Ema, ale ja ta fakt obdivujem. Za taketo clanky. Je v tom obrovsky kus roboty a odvahy.
    Vdaka za to.
    publikované: 22.08.2009 03:16:23 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. a kupila som si obrazok,
    posielam aj tebe ema kusok z neho.
    publikované: 22.08.2009 03:25:27 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. tu je :o)
    publikované: 22.08.2009 03:25:59 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. hm...
    nefunguje to. skoda.
    publikované: 22.08.2009 03:28:05 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. americania sa tak lahko nevzdavaju :o)
    publikované: 22.08.2009 03:31:26 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. iris
    ty si za to zaplatila?
    :o
    publikované: 22.08.2009 09:40:24 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. oblicky, nabozenstvo, politika a jednotlivci
    Priznam, ze rad citam tento blog kvoli energickemu, napaditemu, ironickemu a humanistickemu obsahu i ked neprispievam do diskusie.
    IDF pri svojich akciach eliminuje zopar cielov a zda sa mi byt celkom logicke, ze vyuzije moznost znovupouzit volne dostupne suciastky. Nerobim si iluzie o tom, ze by tak necinila niektora ina strana v konflikte, v ktorom su mrtvi. To, ze je do tohto projektu zapojena nabozenska autorita a politika, mna osobne, velmi neprekvapuje. Skor naopak. Je to ich prirodzeny ideologicky produkt. Izrael vnimam ako urcity kulturny okruh s jedinecnymi spolocenskymi pravidlami, chybami a aj pozitivami, s neustrnulym vyvojom, ktory je pre ludstvo obohatenim ale aj zdrojom poucenia a ako taky majuci pravo na existenciu a aj chyby.
    Viac som vsak skepticky ohladom moznosti ovplyvnit politiku, s ktorou nesuhlasim, zo strany jednotlivca. Priamy vplyv na chod veci v spolocnosti ma iba mala skupina uspesnych jedincov, pripadne ludi v ich okoli. V sucasnosti to znamena stat na cele vplyvnej organizacie a byt v nej prirodzenou autoritou s pravomocami. Takze boj zo strany jednotlivca bez realnej moci proti vplyvnym zaujmom vnimam sice ako chvalyhodny ale aj ako sebaznicujuco vecny.
    publikované: 22.08.2009 10:31:36 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Iris, ak to svieže dielko
    zatiaľ nedostalo Cenu Oskára Čepána, o rok určite.
    Američania sa tak ľahko nevzdávajú sa mi ako podtitul evangelikánskeho kostola so zvädnutou vežičkou, ktorá voľakedy tvorila axis mundi javí veľmi výstižný.
    publikované: 22.08.2009 11:40:04 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Lexikon
    Priznam sa, ze keby ma este vcera bol niekto bol poziadal, aby som mu dvoma slovami charakterizoval cloveka, u ktoreho mam neodolatelne nutkanie nazvat ho hajzlom, dostal by ma do rozpakov.
    Dnes vsak uz taky problem naozaj nemam:
    chladne indiferentny.
    publikované: 22.08.2009 11:51:00 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Keby nebolo postojov ako tvoj, Martin,
    ovplyvňovala by politiku väčšina jednotlivcov. A protestovala proti očividným zverstvám.


    Nie je pravda, že tak ako Izrael by činila hocijaká iná strana v konflikte, v ktorej sú mŕtvi. Žiadna iná "strana" akéhokoľvek konfliktu na svete nie je naviazaná na mafie ako Izrael. ŽIADNA.

    Ľudia sú schopní všelijakých svinstiev, ale zločiny, ktoré pácha Izrael, sú aj v celej škále vojnových a okupačných ohavností aberáciou - svojou intenzitou aj rozsahom.

    Hej, je poučné sledovať, čo všetko môže v globálnom meradle napáchať nacistická totalitná rakovina onálepkovaná ako nedotknuteľné "svetlo medzi národmi."

    Ešte skromnú poznámku pod čiarou si dovolím: nie je to šťastný nápad, nazývať ťažké a permanentné - systémové zločiny proti ľudskosti nevinným slovom "chyba".
    publikované: 22.08.2009 11:55:15 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Rrrrapčr
    Som si konečne otvorila linku, čo dal ktosi do predošlej diskusie
    http://ilias.blog.sme.sk/c/202349/Konferencia-priatelov-Izraela-2009.html
    a zaujala ma tam táto fotografia
    http://fotky.sme.sk/fotka/85459/avivah-benjamin?picture_access=c7a2ef412995ddcd984a7d60dcf2c00a
    s osobou, ktorá vyzerá, ako keby hajlovala, trúbením na paroh, extatickým úsmevom na všetko pripravenej panny - a HLAVNE pozadím s beštiami.

    Je údesný pohľad na dospelých a príčetne vyzerajúcich ľudí fanaticky posadnutých túžbou po apokalypse.
    Škoda, že sme sa nedozvedeli, či pani Akiva informovala aj o počte nikým nekontrolovaných jadrových hlavíc v Treťom chráme v Dimone.
    publikované: 22.08.2009 12:14:30 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Konferencia priatelov arijstva.
    To ma pozitivne napadlo pri pohlade na tu fotku
    (link od Emy, kde slovensky izarelec trubi na skrutene kozie rohy).
    Ked fanatici su priatelmi izraela, nevidim absolutne sposob, akym by sa mohlo zastavit analogicke hnutie priatelov arijstva.

    A paradoxne, naozaj to nemyslim ako kryptohnutie pre ozivenie konkretnych proarijskych politickych hnuti minuleho storocia.
    Naopak, myslim tym siroke, minulostou nijak neobmedzovane a nezvazovane hnutie kladnej sily. To hnutie, ktore tu beztak implicitne vzdy bolo, je a bude. Je znova len otazkou casu, kym bude explicitne deklarovane.

    Samozrejme, deklarovane nebude jednym sposobom ale mnohymi roznymi pokusmi. Postupne sa to vsak prirodzenezle je do serioznych tokov.

    Ano, zas je o tom rec, ta karma.
    publikované: 22.08.2009 13:00:54 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. UCK a IDF
    publikované: 22.08.2009 13:24:20 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Takto skoncia agenti izraela.
    Pirates seize ship on Israel's behalf

    Pirates recently gained control over a Russian ship off the shores of Sweden in order to prevent weapons smuggling to Iran on Israel's behalf, Army Radio cited a report by Russian newspaper Nuvia Gueta.

    According to Saturday's report, the Russian ship was carrying a load of X-55 cruise missiles intended for Teheran. Several days after the pirates seized the ship, Russian navy forces gained control over the vessel off the coast of West Africa.

    http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1249418669031&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

    Takze to kratko rozoberme:
    1. Jeruzalem Post oznamuje spravu, ze "pirati" boli izarelski agenti (a dodava k tomu samozrejme svoje odovodnenie, preco lupez vykonali).
    Tu treba pripomenut, ze to nie je prvy raz, co Izrael vykonal podobne akcie medzinarodneho piratstva.

    2. Agenti su oznacovani ako pirati, teda Izrael sa ich okamzite zrieka.

    To staci. Ja len k tomu dodam, ze cin piratstva je podla mna extremny hrdelny zlocin a Rusko by malo, bez ohladu na to, ci su ti pirati zidia ci inak deklarovani, vsetkych popravit.
    Podla stanneho prava, pretoze toto je akt vojny.
    publikované: 22.08.2009 13:27:35 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Rusko už zatiahlo loď do Novorossijska
    a starostlivo si pozrie, čo vzácne bez vedomia majiteľov lode a posádky prevážala. Z ôsmich zmrdov ozbrojených americkými zbraňami - profesionálnych nájomných gangstrov iste v Lefortove vytrieskajú, kto si ich najal.
    A tak sa nevinne tvárili po zatknutí tí potetovaní hajzli - vraj my nič, my ekologickí aktivisti.
    Hej, výnimočne súhlasím s trestom smrti. S exemplárnym trestom.

    Prečo Peres utekal 18. augusta so stiahnutým chvostom k Medvedevovi?
    To už malo Rusko unesenú loď zameranú.

    Prvý začal bláboliť o "krídlatých raketách" na lodi Arctic Sea - no kto? Minister obrany Estónska. Hneď po tom, ako mediokracia oznámila stratu lode. Štekol iba raz a sklapol. Zrejme mu bolo z centrály odporučené, aby držal zobák.

    Napriek skvelej téme na špekulácie nastalo mediálne ticho. Len istá sliepočka Latynina omlela pre denník Новая Газета (agentský plátok spoluvlastnený Lebedevom) opäť táraniny o zbraniach.
    Lenže načo by Rusko trepalo nejaké rakety do Iránu alebo Sýrie (kde má vojenský prístav) pubertálne schované pod drevom určeným pre Alžírsko sme sa akosi nedozvedeli. Ani to, prečo by ich vlieklo cez najstráženejšie európske vody, keď má Kaspik.
    No ale pozoruhodných vecí sa ešte dozvieme dosť. Touto akciou sa veru mafiánska tajná služba chváliť nebude.

    Netreba zabúdať, že Ministerstvo obrany RF požiadalo o spoluprácu NATO - a NATO s Ruskom na tomto prípade naozaj spolupracovalo.

    Môžeme sa len domnievať, ako s touto kauzou súvisí náhly tvrdohlavý postoj Švédska voči Izraelu vo veci akéhosi bulváru.
    Atakďalej, ostatné nabudúce.
    publikované: 22.08.2009 13:53:27 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. A keď už sme o loďkách,
    pripomeňme si USS Liberty - video zo stránky, čo dal sxg

    http://korannovyzakon.blog.cz/0908/uss-liberty
    publikované: 22.08.2009 14:07:52 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. bullshit
    palestinci sa zabijaju najlepsie a najefektivnejsie sami:

    http://www.youtube.com/watch?v=7_OGhj43GAE&feature=player_embedded
    publikované: 22.08.2009 14:51:39 | autor: chamas (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Grigoriy,
    nemusi hned kazdy vyvrcholit... Vacsine treba na to cas, pohodu a dovernosti.
    Ema, co sa tyka politiky, v skutocnosti su to zaujmy top manazmentu silnych korporacii, vlady statov a nazory ludi z univerzitneho prostredia. Tych media a ani volby neovplyvnuju. Media iba zastupuju stredoveke kostoly masirovanim mozgov oveciek, ktore je obcas treba zmobilizovat pripadne oblbnut a utisit, zavisi od situacie. Vplyv Izraela je, podla mojho nazoru, precenovany. Robi sice mensie rosambo na blizkom vychode ako kazda segregovana mensina v mori vacsiny ale v globale si moc netukne ak to nevyhovuje zaujmom mocnych - vid. zaujmy v podkaukazsku, v perzskom zalive. Navyse, kazdy Izraelcan, ako aj kazdy clovek, je individualita a politika sa meni s ludmi. Aj svetlo medzi narodmi je dotknutelne, napr. neutichajuci kritik Noam Ch. neustale ducha do pahreby. Zlociny proti ludskosti su samostatna kapitola a aj vojnove zlociny, pripadne medzinarodne zavazky. Izrael v tom urcite nie je najhorsie i ked jeho popularita je velka. Chcel som iba povedat, ze ideologicky boj cloveka vycerpava (je to boj proti iracionalite a fundamentalizmu), omnoho ucinnejsie je sustredit sa na vlastnu profesnu uspesnost pripadne osobny zivot. Ale to je iba moj nazor a mozem sa mylit.
    publikované: 22.08.2009 17:38:54 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. O ryzovani zlata
    Ani na Klondiku neboli pekne vyformovane, odvazene a opuncovane zlate tehly naukladane na kopkach, pre kazdeho pripravene, len prist a jednoducho si zobrat podla vlastnej chuti a vkusu.
    Muselo sa ryzovat, a bolo k tomu potrebne vela odhodlania, odvahy, odriekania aj fortielu. A za tym fortielom bolo vzdy mnoho rokov trpezliveho hladania, casto bez vacsieho uspechu.
    Ani najvacsie usilie, najlepsia vystroj a teoreticke znalosti vsak nemohli urobit z cloveka uspesneho zlatokopa, ak nemal talent.
    Ako vsade inde, aj tam "bolo mnoho povolanych, ale malo vyvolenych".
    Najsmiesnejsi vsak boli ti, co prisli zo svojich teplych vycalunenych kancelarii niekde v San Francisku, a na druhy den po prichode rozdavali ostrielanym zlatokopom rady, ako zalozit ohen, kde ryzovat a ako pouzivat zbran. Este horsie bolo, ak k svojim zvastom pridali aj recnenie o tom, ze ryzovat zlato nie ta najlepsia cesta k peniazom a odporucali zakladanie pomarancovych plantazi. No a samozrejme vrcholom vsetkeho bolo, ak k tomu vsetkemu pridali aj misionarsku cinnost a vyhrazali sa dievcatam, ktore tam boli pre rozdavanie radosti, vecnym svatym ohnom v podsveti.
    publikované: 22.08.2009 19:41:58 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Ideologicky boj cloveka vycerpava.
    Nuz, kazdy boj cloveka vycerpava. Dokonca aj dychanie, ak ho nerobi clovek spravne.

    Boj. :)
    Ake zaujimave slovo. Nechcem sa precenovat, ale niektori by azda povedali, ze minimalne mierne ideologicky bojujem uz dlho, a nejak ma to ani nevycerpava.

    Ale aby som bol pozitivny (nechcem tu nikoho kritizovat, len viest dialog), teda aby som bol pozitivny - uvedomil som si to aj na tomto fore, ze ten "boj" je uplne v pohode, ak mame prislusnu MOC. Takze ten kompromis znie: nie kariera, nie rodina v uzkom slova zmysle, ale oboje toto zahrnute v nadpojme MOC - a potom je ten "ideologicky boj" cisty pozitok.

    A podcenovanie Izraela... - to je lahko liecitelne. Len sleduj, sleduj a sleduj - casom nemozes nepochopit, ze vsetko je trocha inak.)
    Vlastne sa az cudujem - kde si zil doteraz, Martin?
    publikované: 22.08.2009 20:30:16 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Vlády štátov nie sú ovplyvnené
    médiami ani voľbami?
    Tak to treba, Martin, urýchlene informovať takzvané mimovládne organizácie, ktoré sa tu snažia na objednávku a za peniaze iných vlád manipulovať voľbami, aj médiami. Že by teda mohli teraz, v čase krízy, významne ušetriť, lebo veď načo robiť niečo, čo je zbytočné. A drahé.

    Ja neviem, možno ťa to zneistie, ale voľbami aj médiami sú ovplyvňované dokonca aj korporácie. Inak by nezakladali a nefinancovali strany, akými je náš podkarpatský, po voličských hlasoch hrabivý Hyd a nepchali by veľké peniaze do mienkotvorných médií.

    Martin, slušne by som ťa poprosila o aspoň elementárnu dávku konzistentnosti. Napísať v rámci jedného príspevku, že voľby (čiže ľudia) neovplyvňujú politiku a o kus ďalej, že politika sa mení s ľuďmi + použiť obľúbený izraelský mýtus o úbohej segregovanej menšine a o pár riadkov zdôrazniť, že Izraelčania sú individuality, čiže nemajú žiadne spoločné charakteristiky, ktoré z nich úbohú segregovanú menšinu vytvárajú, je najlepšia cesta k diskvalifikácii.

    Noama Chomskeho nepovažuje svetlo medzi národmi za príslušníka mafie. Ani Normana Finkelsteina, ani Richarda Falka (http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_A._Falk) a keď Goldstone čooskoro zverejní svoju správu o Gaze, ani Richarda Goldstona atď. Vyčlenili sa práve tý, že sa odmietajú účelovo hrať na jedovatú agresívnu sektu, ktorá paranoidne vytvára segregovanú menšinu, aby mohla vrešťať, že je segregovanou menšinou.
    Mimochodom, Blízky Východ bol vždy nesmierne multikulturálny a kým sa tam nerozliezla sionistická rakovina, nikto s tým nemal žiadne väčšie problémy. Všelijaké bizarné minority tam v mori väčšiny spokojne žili celé tisícročia. Dokonca aj také, ktorým náboženstvo zakazuje používať zbrane.

    Naozaj ti nijako nebránim sústrediť sa na kariéru a osobný život, bez vyčerpávania sa "ideologickým bojom". Tým si môžeš byť úplne istý.
    publikované: 22.08.2009 21:29:23 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. ideologicky boj na Klondiku
    Grigoriy, ja mam byt akoze greenhorn zo San Francisca? Odhliadnuc od toho, ze do SF by som rad isiel a nie odtial utekal, ak by som prisiel na Klondike ja, tak by som o vlastnych metodach ryzovania zlata pomlcal. To je podla mna cesta k uspechu ;-) Ale beriem spat, trosku moralizovania tam je. Mne sa len zdalo, ze Ema ma proste Izrael rada a ako to zvacsa byva, ked na niekom zalezi, velmi tazko sa znasaju niektore verejne skandaliky.
    Arton, slovo "boj" som si pozical od komunistov, dufam, ze ta to velmi neirituje. Celkom pekne to marxisti zadefinovali a popisali, tak zrozumitelne. Ale dakujem za objasnenie situacie. Suhlasim, tebou definovana MOC obsahuje to, co som chcel povedat a este si upozornil na sklbenie oboch dolezitych veci, dakujem. Ak je sucastou profesie "ideologicky boj", ok. I ked tak krasnu oblast akou je mineralogia by som ja veru nemenil za "ideologicky boj", iba ak z donutenia.
    publikované: 22.08.2009 21:39:14 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Pre bullshita:
    Je mi jedno, kde a ako sa zabíjajú Palestínčania navzájom.
    Ale si vyprosím, aby ich vraždila armáda izraelského štátu, ktorý vyžaduje od Západu - a teda aj odo mňa - slepú a bezvýhradnú podporu ich zločinov. Aby ich zabíjal, mrzačil, oberal o ľudskú dostojnosť a vlasť režim, ktorý si robí z celého Západu živý štít.

    Ak si to nepochopil, nevadí. Každopádne bež odtiaľto do riti, lebo s tebou tak vyzametám pitvor, že ťa tvoji sionistickí kamarátikovia nespoznajú.
    publikované: 22.08.2009 21:39:28 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Ema,
    myslim si, ze precenujes dosah volieb. V rozvinutej demokracii a trhovej ekonomike ma stat minimalnu moc. Ekonomicky je povacsinou zavisly na privatnych donoroch, takze zmena politickej sceny je iba drobnym zneprijemnenim a vymenou pozicii vplyvu niektorych korporacii a ich vlastnikov s uzkymi vazbami na tu-ktoru politicku stranu. V nerozvinutych demokraciach, ako je aj ta nasa, dokonca ani volby a nedokazu vyradit niektorych celozivotnych politikov zo sceny. Media a zurnalisti dokazu ovplyvnit iba ovecky. Ako moze ziak kazat ucitelovi a zurnalista burzovemu maklerovi, ha? :)
    Nuz to, ze politiku tvoria ludia by som rad upresnil - majitelia korporacii ovplyvnovanim volenych zastupcov. A aj majitelia sa menia aj vlastnicke vztahy.
    publikované: 22.08.2009 21:58:34 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Martin, prepac,
    ale to s tym San Franciskom bolo len akoze, aby to sedelo do toho Klondiku.
    Ako ja mozem vediet, odkial si?
    Ale ani Medzilaborce nemusia byt spatne mesto.
    Aj to si samozrejme len tipujem.
    Nie, ze mi napises, ze nie si z Medzilaboriec, lebo potom si uz naozaj budem mysliet...
    A este jedna vec: preco by jeden nemohol byt odbornikom na mineralogiu alebo zandarom, a zaroven vediet, ako funguje svet?
    To si naozaj myslis, ze tu je kazdy profesionalnym ideologom, alebo nebodaj politologom? Revolucionarom mozno?
    Ja, napriklad, sa venujem hladaniu zlata - v nanosoch, ktore po sebe zanechali rieky ludskeho usilia za pravdu a ich tuzba po Nadcloveku.
    (Pocul si niekedy o Nadcloveku?)
    Kedze som prakticky clovek, a za to hladanie mi nikto nic neplati, zivim sa niecim naozaj uzitocnym.
    publikované: 22.08.2009 22:19:28 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Nic sa nestalo Grigoiy,
    aspon vidis, ze aj ja dokazem byt citlivy. Asi ta potesim, nie som z Medzilaboriec a vpodstate to je nepodstatne odkial som ale ak je to pre teba podstatne tak musis tipovat dalej, ver ja ta neoklamem... Moze byt zandar-mineralog ale potom je to ako vravi Fedor G.- z kazdeho trosku a nikde nie do hlbky ... Ale rozhodne nechcem kritizovat Emu lebo Ema je velmi sikovna a nie je ani ideolog iba ten Izrael jej lezi ako tazky kamen na srdci, co mi je trochu luto lebo je k nemu velmi prisna. Ja som k nemu, ako vravis, indiferentny.
    Ak tomu rozumiem venujes sa studiu holokaustu. O nadcloveku pisal Nietzche a boli nim potom ovplyvneni dalsi ujovia v hnedych koseliach. Dufam, ze na teba neposobim ako nadclovek lebo za takeho sa rozhodne nepovazujem. Ja mam tiez svoje vzory.
    publikované: 22.08.2009 22:38:18 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Martin,
    bol si uz niekedy v cirkuse? Videl si tam bociana, ktory sa vedel bicyklovat?
    Nevidel!!!
    Nemohol si vidiet, lebo bociana nikto nemoze naucit bicyklovat sa.
    No, a ja sa teraz citim presne tak, ako ucitel bicyklovania v cirkuse.
    Ja napisem, ze hladam zlato "v nanosoch, ktore po sebe zanechali rieky ludskeho usilia za pravdu a ich tuzba po Nadcloveku", a ty si z toho vydedukujes, ze studujem holokaust alebo nacizmus.
    Mam teraz byt trapny, a zacat ti vysvetlovat, co som naozaj myslel?
    Mam si otvorit skolu bicyklovania pre bocianov?
    Martin, nepochybujem o tom, ze si dobry clovek, ale zaroven si aj velmi dobrou ukazkou naivity a plytkosti.
    Rovnako, ako miliony dalsich ludi v dnesnom svete, aj ty si len obetou
    zlocinu socialneho inzinierstva, ktoreho cielom je, pouzivajuc spinave triky propagandy, manipulacie, bezocivych klamstiev a indoktrinacie, premenit ludstvo na poslusnu masu idiotov, ktori podobne ako stado svin maju len jediny ideal: byt stastni a mat sa dobre.
    Vsetka ucta pane, ale s vami sa naozaj neda o nicom diskutovat. Jedine, co by vas mohlo ospravedlnit by bol vek do patnast rokov.
    publikované: 23.08.2009 06:48:52 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Grigoriy, diskutovat sa da vzdy - ale s niekym, kto chce.
    Lenze ludia -z dovodov, ktore si uviedol- sa diskusiam vyhybaju a za umenie diskusie povazuju takmer paradoxne schopnost vyhybat sa diskusii aj pri komunikacii.

    Tak by som bol vcelku rad, keby sa nevyhybali, keby pre nich vlastne SVEDOMIE nebolo pocitovane ako velka zataz, aby vlastne SVEDOMIE nenazyvali "ideologicky boj", ako nieco, pred cim treba utiect a schovat sa do svojej kariery ci rodiny.


    Ovsem, ked sa clovek zamysli, ludi mozno primat k hocicomu, ak sa im poskytne to, co skutocne ocenuju.
    Martin, mna by zaujimalo, ake su tvoje hodnoty?

    Okrem teda tej kariery a rodiny, lebo uznas, to by neakceptoval ani F.Gal, ze by kariera a rodina boli dostatocne mety pre cloveka - ved to je tak na urovni komunistickej normalizacie, ked sa chcelo, aby ludia zaliezli domov a cumeli do debny.

    Lenze na tu otazku nemozem dostat odpoved, lebo som Martina nedostatocne motivoval ku skutocnemu dialogu.
    Skoda.
    publikované: 23.08.2009 08:01:04 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Systematická mineralógia
    Topás účinkuje v najnovšom smetiarskom článku Jany Semišovej (to je ten Ďuďu, ktorý verejne nazýval semitských židov „špinavý odpad“). Tiež tu máme všelijakých Diamondov, Kristollov ... celkom slušná mineralogická zbierka. Samý vysoký stupeň natvrdlosti. Ktovie, ako sa volali predtým, než vylúpili klenotníctvo.

    Ako povedal rímsky klasik, lichoťte mi, mám to rád.
    „Pán sudca, vy ste taký šikovný a bystrý, nebuďte taký prísny na masového vraha, ktorý namočil do krvi aj vaše ruky.“
    Martin, takéto lacné finty si bež trénovať inde.
    Pokročilejšia forma manipulatívnej psychotechniky: „Sudca, sklapni, aj ty máš ruky od krvi. Síce som ti ich do nej namočil ja, ale ty ma už nemôžeš súdiť. Si spoluvinník.“

    Mimochodom, je potešiteľné, že Fedor G. sa tak dobre pozná. I keď neverím, že na staré kolená by bol ten excentrický jedinec schopný sebareflexie. Škoda, že sa nikdy nedozvieme, či sa mu nezdalo divné „zarobiť“ z ničoho nič miliardy a či na to jeho svedomie niečo povedalo. Ak teda má vôbec zmysel predpokladať v tomto prípade vyššie mentálne funkcie typu svedomie. (A tiež sa nedozvieme, čo to bolo za miliónik v igelitke pani Langošovej korzujúcej nočnou Prahou - ale to je iná téma).

    Mne je Izrael ako taký ľahostajný. Každý, kto netrpí mozgovou dysfunkciou, si musí všimnúť, že tu nikdy nebolo ani bú kritiky Izraela an sich. Je mi jedno, či sa židia vo svojom divnom útvare s jeho „židovským charakterom“ vyvraždia na štýl nedávnej telavivskej streľby do homosexuálov, ktorej aktér sa, samozrejme, nenašiel.
    Neráčil si si prečítať, o čom je text, ku ktorému diskutujeme? Alebo je Švédsko súčasť Izraela? Je súčasťou Izraela New Jersey, kde mal šmelinár s ľudskými orgánmi Rosenbaum centrálu? Je súčasťou Izraela Rumunsko s jeho podivnými súkromnými klinikami? Je súčasťou Izraela Maďarsko? Ukrajina? Je súčasťou Izraela Kosovo, kde bol tak vzorne aktívny istý „humanista“ Kouchner v čase, keď sa tam porcovali srbskí civilisti pre trh s ľudskými orgánmi? (A to sa tu nezaoberám africkými avantýrami sionistickej mafie: Izrael bol zamontovaný do občianskych vojen v Angloe, Libérii, Sierra Leone, Pobreží Slonoviny, istý Amit Sadeh kupuje vyradené zbrane, napríklad dróny, na Ukrajine a predáva ich do Nigérie, Izrael pomáha diktátorským režimom v Rovníkovej Guinei a Kongu, rozdúchava jatky v Dárfure – nie je neznáme, že sudánska vláda dávno konštatovala, že je ťažké bojovať proti miestnym teroristom, keď majú centrálu v Tel Avive – atakďalej, sú to všetko dostupné informácie dokonca aj z izraelských zdrojov. Pre tých, čo chcú vedieť, v akom svete žijú.)

    Znovu môžem zopakovať, že WWII vyhrali sionisti – v čiernom aj červenom oblečku. Výsledkom je nielen to, že turkickí nomádski Chazari s ich parazitickým modus vivendi vytvorili na Blízkom Východe nacistický antisemitský štát (nepoznáš vyjadrenia tatíčkov zakladateľov o Palestínčanoch?), kde postupne rozširujú Lebensraum a čistia ho od semitov (ach, tie zakomplexované izraelské reklamy plné blonďavučkých a modrookých detičiek, ktoré majú aj vizuálne vyčleniť rasistických Chazarov od pôvodných počerných stredomorských národov).
    Výsledkom je AJ A HLAVNE manipulácia politikou celého Západu. Ja sa ťa nebudem pýtať, čo mali spoločné pred, počas WWI až po súčasnosť najvyšší politickí reprezentanti USA a Veľkej Británie. Ak to nevieš, choď odtiaľto preč. Pretože nechceš alebo nevieš rozumieť, o čom tu hovoríme.
    Bolo priam symbolické, že v kokpite obidvoch bombardérov, ktoré zhodili atómové bomby na mestá plné civilov, sedel Chazar Beser – turkický nomád, ktorého parazitické nomádske gény s ich mimikri, vrátane prisvojovania si mien z iných kultúr, tiahli z rozpadnutej Chazárie cez Európy do USA. Mimochodom, na pojme parazitický nie je nič hanlivé. To je oficiálne historické hodnotenie nomádskych kmeňov v politicky korektných publikáciách – parazitická kultúra.

    Lenže od WWII už prešiel nejaký čas – a svet sa mení. Zabudli agresívni evangelikáni a sionisti na skutočné posolstvo svojich svätých textov: „Čo ste povedali potme, bude počuť na svetle; a čo ste si do uší šepkali v komôrkach, rozhlasovať sa bude zo striech.“

    Hm, Nietzsche. O nadčloveku. Martin, a máš ty doma bibliu, že by si si nalistoval Starý zákon? Tam nájdeš, kto sa vyhlásil za nadčloveka. A potom už len pozorne, s otvorenou mysľou sleduj svet okolo seba.
    Alebo sa sústreď na rodinu a kariéru. Tvoja vec.

    Na záver si ťa dovolím ubezpečiť, že v tomto našom malom, ale milom kolektíve máme Kortenovu knihu Keď korporácie vládnu svetu nielen prečítanú, ale aj prerozmýšľanú.
    publikované: 23.08.2009 08:17:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Aby som nemarnil cas cakanim,
    pozrel som sa rovno na blog Martinom spominanenho F.Gala, aby som si pripomenul svet tychto ludi.

    Nasiel som tam rozpracovane spracovanie udalosti okolo roku 1989+, prakticky bez komentara - cita to vobec niekto? :)
    Pripomina mi to tie haldy marxistickych historickych knih, o ktore tiez nik nemal zaujem, ani ked ich predavali 2Kcs za kus (este pred padom rezimu boli take vypredaje, Martin, pametas, to je F.Gal - bradaty zaslepeny marxista - pardon, LEN ideolog ).
    Preco sa vlastne ten fanatik nevenuje mineralogii a svojej rodine? Preco neustale, napriek svojej politickej aj ideologickej neschopnosti, skusa zahlcovat a klamat? Lahka otazka pre zaciatocnikov: ktore KORPORACIE platia F. Gala?

    No, stacilo, na pekne nedelne dopoludnie stacilo babrania sa s takou ludskou spinou.
    publikované: 23.08.2009 08:24:27 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Chlapci zaskocili ste ma
    Az doteraz som si myslel,ze poznam takmer kazdeho velikana, ktory za to stoji.
    Jeden z vas sa odvolava na nejakeho Fedora G., a iny na F. Gala.
    Ja som vsak o ziadnom z nich jakziv nepocul. Je to jeden a ten isty clovek?
    Ide zrejme o nejakeho polystyrenoveho, synteticky vyrobeneho kladneho hrdinu, nieco na sposob Vaclava Havla. Alebo je to z nejakeho filmu?
    Poculi ste uz niekedy o svetoznamom insitnom filozofovi Stefanovi Lakatosovi z Medzilaboriec?
    publikované: 23.08.2009 08:39:25 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Fuuu!
    no to som teda schytal pre par prispevkov a neuhadnutie konicka Grigoriya alebo len preto, hosi, ze som sa ocitol v diskusii pod Eminym clankom ?!. Uz som naivny, plytky, nevyzrety, neskuseny, bez svedomia, slaby psychotechnicky manipulator a insitny filozof...

    Opat budem trosku detsky naivny. Ema napisala najdlhsi prispevok, najviac ma v nom setrila plus pridala odkazy na literaturu, preto ju mam najradsej a odpisem. I ked rozmyslam nad tym, ci nahodou nie som v jej ociach diamant ;-) No nic, budem ja dalej len asi citat i ked, Ema, nesuhlasim s tym, ze socialne patologicka kriminalita je dedicna a geneticka vybava nomadskych chazarov, tak ako casto pises. I ked tie svoje slova zrejme pouzivas iba expresivne pre ludi pachajucich krimnalne ciny a zaroven hlasiacich sa k hnutiu za obnovu Izraela s etnickym povodom v strednej azii, je to nespravna a neexistujuca kategoria. Potencial kriminality je vrodeny iba u jedincov s fyziologickymi deformaciami mozgu a tie sa najcastenjsie vyskytuju u ludi zavislych na navykovych latkach. Mozem ti dat aj odkaz na literaturu ale mam obavy aby som zase nevysiel na posmech, tak radsej len takto. Casto odvodzujes soc.patologicke spravanie aj od krvilacneho sionistickeho memu, tj. povazujes bibliu, nabozenstvo a specialnu formu klerikalneho nacionalizmu za skodlive. Hoci ja ho tiez nemusim a priznam, ze bibliu som vydrzal citat iba po knihy kralov, opat musim pripomenut, ze zavisi od interpretacie slov a vpodstate od vychovy. Ved ty mas tiez v kniznici Kabalu, nie? Ja by som takto nepausalizoval a nehladal za vsetkym fundamentalisticky nacionalistickeho sionistu. Predpokladam, ze politici UK a USA maju od WW1 spolocne to, ze su sionisti. Nastastie, politici stoja v pozore pred danovymi donormi a ti povacsinou za jedine autority, ktorym su ochotni nacuvat, povazuju univerzitne elity. A este nieco tu je -historicke vyvodzovanie dosledkov. Atomove bomby boli zhodene US army ale v case vojny je autoritou uplne niekto iny a to bez ohladu na to ci je sionista. Priznam, politika ma velmi nezaujima iba ked ju skutocne musim - je plna iracionality. Vsetko dobre!
    publikované: 23.08.2009 10:46:12 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Grigoriy,
    F. Gal je postavicka, ktora ja naozaj pod uroven nejaj serioznej debaty a filozof, ani insitny, uz naozaj nie je.
    Mozno ze jeho memonosic chcel nieco z jeho spiskov zdoraznit, povedat ... kedze vsak uz zvolil klasicku poslednu metodu -mlcanie- uz sa asi nikdy nedozvieme, co vlastne to malo byt.

    A kedze sa po dni debatovania dozvieme, ze ho politika vraj nezaujima, citim takmer potrebu sa mu ospravedlnit, ze sme ho zdrzovali takou tematikou.

    Ved koho uz len zaujima, ze Zidia kuchaju za ziva Palestincanov - take drobne chyby im treba odpustit. Bojim sa ho este raz opytat:
    AKE MA HODNOTY niekto, komu su take veci LAHOSTAJNE?

    publikované: 23.08.2009 12:47:08 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Komentar
    Priznam, mineralogia ma velmi nezujima iba ked ju skutocne musim. To mi vsak nebrani, aby som na blogoch, ktore su jej venovane, a kde o nej diskutuju odbornici, neprispieval svojimi nazormi. Ved, kto mi moze zabranit v tom, aby som aj na tieto veci mal svoje nazory?
    Ludia su vsak cudni, a prave nedavno som to schytal pre par prispevkov, kde som tvrdil, ze diamanty su skamenele mocove kamene druhu dinosaurus proctosaurus a krystalizuju v digitalnej stereo sustave. Ludia sa mi za to vysmiali, a nadavali mi do ignorantov. Zabudaju pritom, ze taketo veci su len otazkou nazoru, a kazdy ma pravo na svoj nazor. No nie?
    Mne to vsak nevadi, ze sa mi ludia vysmievaju, lebo ja som naozaj odbornik na vsetko, a nedavno sa mi to potvrdilo tym, ze som dostal mnoho pochval za relevantnu esej o skotskom spisovatelovi Leonardovi da Vinci a o jeho stretnuti s ruskym vynalezcom CD prehravacov Pablom Picassom vo vlaku medzi Islandom a Papuou-Novou Guineou. Jedna nevladna organizacia mi za to dokonca poskytla grant na studium multikulturalizmu v Tel-Avive z fondov NED (National Endowment for Democracy), kde som sa osobne stretol s pani IVOtou Kradicovou.
    Nehovorim pritom, ze sa nenaslo aj niekolko vyryvacov-neprajnikov, ktori nemali na to, aby moju esej naozaj ocenili.
    Zistil som, ze pri vyjadrovani vlastneho nazoru je najrelevantnejsie absolutne sebavedomie hraniciace s bezocivostou, a samozrejme snaha pouzivat co najviac mudro znejucich cudzich slov; preto si hned v pondelok kupim slovnik cudzich slov a synonymicky slovnik slovenciny.
    Najvdacnejsou temou pre vyjadrenie vlastnych nazorov je samozrejme filozofia, nabozenstvo, dejiny a medzinarodne dianie - tam moze kdekto tvrdit cokolvek bez toho, aby o danej veci nieco vedel, a aj ti najvacsi odbornici mu to len tazko mozu vyvratit.
    Ja skor naucim bociana bicyklovat sa, ako by som vyvratil taketo perly:
    "Predpokladam, ze politici UK a USA maju od WW1 spolocne to, ze su sionisti. Nastastie, politici stoja v pozore pred danovymi donormi a ti povacsinou za jedine autority, ktorym su ochotni nacuvat, povazuju univerzitne elity. A este nieco tu je -historicke vyvodzovanie dosledkov. Atomove bomby boli zhodene US army ale v case vojny je autoritou uplne niekto iny a to bez ohladu na to ci je sionista."

    "Vplyv Izraela je, podla mojho nazoru, precenovany. Robi sice mensie rosambo na blizkom vychode ako kazda segregovana mensina v mori vacsiny ale v globale si moc netukne ak to nevyhovuje zaujmom mocnych - vid. zaujmy v podkaukazsku, v perzskom zalive. Navyse, kazdy Izraelcan, ako aj kazdy clovek, je individualita a politika sa meni s ludmi. Aj svetlo medzi narodmi je dotknutelne, napr. neutichajuci kritik Noam Ch. neustale ducha do pahreby. Zlociny proti ludskosti su samostatna kapitola a aj vojnove zlociny, pripadne medzinarodne zavazky. Izrael v tom urcite nie je najhorsie i ked jeho popularita je velka. Chcel som iba povedat, ze ideologicky boj cloveka vycerpava (je to boj proti iracionalite a fundamentalizmu), omnoho ucinnejsie je sustredit sa na vlastnu profesnu uspesnost pripadne osobny zivot."


    publikované: 23.08.2009 12:48:26 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Komentar
    Priznam, mineralogia ma velmi nezujima iba ked ju skutocne musim. To mi vsak nebrani, aby som na blogoch, ktore su jej venovane, a kde o nej diskutuju odbornici, neprispieval svojimi nazormi. Ved, kto mi moze zabranit v tom, aby som aj na tieto veci mal svoje nazory?
    Ludia su vsak cudni, a prave nedavno som to schytal pre par prispevkov, kde som tvrdil, ze diamanty su skamenele mocove kamene druhu dinosaurus proctosaurus a krystalizuju v digitalnej stereo sustave. Ludia sa mi za to vysmiali, a nadavali mi do ignorantov. Zabudaju pritom, ze taketo veci su len otazkou nazoru, a kazdy ma pravo na svoj nazor. No nie?
    Mne to vsak nevadi, ze sa mi ludia vysmievaju, lebo ja som naozaj odbornik na vsetko, a nedavno sa mi to potvrdilo tym, ze som dostal mnoho pochval za relevantnu esej o skotskom spisovatelovi Leonardovi da Vinci a o jeho stretnuti s ruskym vynalezcom CD prehravacov Pablom Picassom vo vlaku medzi Islandom a Papuou-Novou Guineou. Jedna nevladna organizacia mi za to dokonca poskytla grant na studium multikulturalizmu v Tel-Avive z fondov NED (National Endowment for Democracy), kde som sa osobne stretol s pani IVOtou Kradicovou.
    Nehovorim pritom, ze sa nenaslo aj niekolko vyryvacov-neprajnikov, ktori nemali na to, aby moju esej naozaj ocenili.
    Zistil som, ze pri vyjadrovani vlastneho nazoru je najrelevantnejsie absolutne sebavedomie hraniciace s bezocivostou, a samozrejme snaha pouzivat co najviac mudro znejucich cudzich slov; preto si hned v pondelok kupim slovnik cudzich slov a synonymicky slovnik slovenciny.
    Najvdacnejsou temou pre vyjadrenie vlastnych nazorov je samozrejme filozofia, nabozenstvo, dejiny a medzinarodne dianie - tam moze kdekto tvrdit cokolvek bez toho, aby o danej veci nieco vedel, a aj ti najvacsi odbornici mu to len tazko mozu vyvratit.
    Ja skor naucim bociana bicyklovat sa, ako by som vyvratil taketo perly:
    "Predpokladam, ze politici UK a USA maju od WW1 spolocne to, ze su sionisti. Nastastie, politici stoja v pozore pred danovymi donormi a ti povacsinou za jedine autority, ktorym su ochotni nacuvat, povazuju univerzitne elity. A este nieco tu je -historicke vyvodzovanie dosledkov. Atomove bomby boli zhodene US army ale v case vojny je autoritou uplne niekto iny a to bez ohladu na to ci je sionista."

    "Vplyv Izraela je, podla mojho nazoru, precenovany. Robi sice mensie rosambo na blizkom vychode ako kazda segregovana mensina v mori vacsiny ale v globale si moc netukne ak to nevyhovuje zaujmom mocnych - vid. zaujmy v podkaukazsku, v perzskom zalive. Navyse, kazdy Izraelcan, ako aj kazdy clovek, je individualita a politika sa meni s ludmi. Aj svetlo medzi narodmi je dotknutelne, napr. neutichajuci kritik Noam Ch. neustale ducha do pahreby. Zlociny proti ludskosti su samostatna kapitola a aj vojnove zlociny, pripadne medzinarodne zavazky. Izrael v tom urcite nie je najhorsie i ked jeho popularita je velka. Chcel som iba povedat, ze ideologicky boj cloveka vycerpava (je to boj proti iracionalite a fundamentalizmu), omnoho ucinnejsie je sustredit sa na vlastnu profesnu uspesnost pripadne osobny zivot."
    publikované: 23.08.2009 12:49:54 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. Hosi!
    Arton, ukludnim ta. Nie je mi to lahostajne. Som rad, ze som sa to dozvedel. Fakticke informovanie o diani je pozitivum medii a ich jediny prinos, ktory si vazim. Horsie znasam uz pridavne subjektivne komentare, ktore zurnalisti vacsinou nevedia?, nechcu?, nedokazu? oddelit od faktov.
    Grigoriy, ty majster-glosator, virtuoz satiry a parodie! Napriek tomu, ze ta moj nezaujem o politiku boli a sklamem ta. Ja som neuhadol tvoj konicek a ty moj job. Nie, nie som student multikulturalizmu v Tel-Avive a v zivote mi nikto kvoli ideologii nic nedal a ziadnym sposobom ma nezvyhodnil.
    publikované: 23.08.2009 13:09:54 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. Izraelská armáda zabíjí Araby, aby obchodovala s jejich orgány
    Švédský deník Aftonbladet otiskly v úterý (18.8.) zprávu, která tvrdí, že vojáci Izraelských obranných sil v Judeji a Samaří popravují Araby, aby získali jejich orgány a prodávali je. Noviny také uvádějí, že polovina ledvin, které jsou použity při transplantacích v Izraeli, je ilegálně koupena v Turecku, východní Evropě nebo Latinské Americe a že izraelské zdravotnické orgány jsou s věcí plně seznámeny, ale nedělají nic k zastavení této praxe. Ďalej na: www.voltaire.netkosice.sk, ikona TREZOR Tabu spravodajstvo, téma: Izraelská armáda zabíjí Araby, aby obchodovala s jejich orgány
    publikované: 23.08.2009 18:09:15 | autor: Romann (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. no nech sa páči!
    publikované: 23.08.2009 18:40:05 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Martin, ty nemozes skusat ludi ukludnovat.
    Ani by si to nedokazal.
    Vyhovorkami a slovnymi hrackami urcite nikdy.

    publikované: 24.08.2009 20:38:23 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Grigorij mal k článku Hibakuša
    pekný príspevok o tom, čo je vznešenosť a ako sa môže prejavovať:(20.08.2009 21:14 ). Ako keby predvídal reakcie a dnes tu máme v smetiarskom článku aj v diskusii (http://www.sme.sk/c/4988562/aktivisti-vyzyvaju-na-bojkot-skotska.html) príklady protikladu vznešenosti ...
    publikované: 24.08.2009 22:12:34 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. aby ste neumreli sprostí:
    publikované: 24.08.2009 22:33:20 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. ach sinuhe :o)
    ty si tak roztomilo naivny:o) Teba sa neda nelubit :o)
    publikované: 25.08.2009 04:15:31 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Ema, tvoj prispievatel ti tu pise
    ze si sprosta a coskoro zomres.
    Mala by si s nim neico robit.
    A mozno to pise Sinuhemu, tazko takto povedat ....

    Kriq vam vzdy poepizodkach hrania sa s figurkami martinovskeho razenia rad pripomenie, ze vam idu po krku a keby mohli, zabili by vas na mieste.
    publikované: 25.08.2009 07:01:24 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. O figurkach a otrokoch vlastnych predstav
    Arton, ubezpecujem ta ;-), nikoho by som nezabijal, kriq to sice netvrdi ale aj keby, nebud figurka, a never mu! ;-)
    publikované: 25.08.2009 08:12:37 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. Ale ved som napisal, Martin,
    ty nie, ty si ten dobrak (ze si to aj sam o sebe myslis, no vidis) - to by nastupili rozni Krikovia, ktori by tu pritomnym ludom najradsej vykrutili krk (a to naozaj, doslovne).

    Pouzil som tvoj nick len s malymi pismenami, pretoze si proste posledny priklad takeho typu postavy, ktore sa pri tychto temach vyskytuju. To si samozrejme neber osobne, ved co ja konkretne o tebe viem? Ba co viac - co ty osobne o sebe vlastne vies?

    Pocuj, znova som si viacmenej isty, ze lutujes, ze sa tu dialog nerozvija podla tvojich predstav a nemienis v nom pokracovat. Ale zas sa nehanbim ta vyzvat - preco nam nevysvetlis, co si myslel tymi odstavcami, co tu vyzdvihol Grihoriy?.
    Potom by som ti ja vysvetlil moj nazor na vec - ale opakujem, mam dojem, ze ta to vobec nezaujima a prisiel si tu len cosi vytykat Eme.
    Tak ok.
    publikované: 25.08.2009 09:35:49 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. Romania: Israeli doctors may get manslaughter charge
    Romanian prosecutors could to add a manslaughter charge to the indictment against the Israeli doctors suspected of involvement in running an illegal fertility clinic in Bucharest, Army Radio reported Tuesday.

    It comes after it emerged that a 17-year-old who was treated at the Sabyc clinic died three years ago of complications related to the treatment she received. Although the chief suspect in the teen's death is a Romanian doctor, the Israelis' involvement is being examined.

    On Monday, clinic owner Harry Meron was remanded for another month, and on Tuesday, the court was due to discuss the extension of the injunction banning two other suspects, Prof. Nathan Levitt and Dr. Genya Ziskind, from leaving the country.

    At the weekend, the court accepted an appeal to release Meron's son, Yair, from custody, agreeing with his lawyers that he wasn't likely to influence the probe.

    The judges accepted that Yair's connection to the case was tenuous, since he dealt mostly with plastic surgery. Nevertheless, he is still banned from leaving Romania.

    The doctors are suspected of paying Romanian women to donate their eggs to the Sabyc clinic.
    /Jerusalem Post/

    z harryho mironescu je uz harry meron
    publikované: 25.08.2009 10:27:25 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. artone, nepoveril som ťa
    byť mojim hovorcom, prečo sa snažíš pasovať sa do tej úlohy?
    S figúrkami sa tu nehrám, na to si expert ty.
    Nemám čas kutrať sa tu v zapšklom, zle vetranom pitvore, buďte radi že sem občas nazriem :)
    Tak někdy pšíšte
    publikované: 25.08.2009 22:24:41 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. :)
    Kriku, uz davno si mi tolko veselosti nesposobil... a tento tvoj hnev este k tomu ...

    Ano, to je osud vas vsetkych, hlupakov.
    Nikdy na to nezabudni.
    publikované: 26.08.2009 09:26:06 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. pláca:
    Organ trade scandal: Palestinians are liars
    http://www.youtube.com/watch?v=n3zjep6w_PE&feature=sub
    Israeli organ harvests just Swede dreams?
    http://www.youtube.com/watch?v=yClfBqrYztI&feature=channel_page
    publikované: 26.08.2009 12:06:14 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. Pridám k tým videám,
    publikované: 26.08.2009 17:46:37 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. A čo nové v korporátnych médiach?
    Haaretz Flash News
    17:03 Study: Fewer Jewish and gentile Poles died in WWII than initially thought (DPA)
    No ale takô dačo - za takô dačo sa sedí v slobodnom svete v lochu celé roky.
    Počkáme si na detaily.

    Netanjahu sa stretol v Britsku s vyslancom USA pre Blízky východ Mitchellom a dospeli k závažnému záveru:
    During their meeting in London on Wednesday, Prime Minister Netanyahu and U.S. envoy Mitchell agreed on need to renew peace talks.

    Ľudia, ktorí ešte z takýchto vyhlásení negrcali, nech sa hlásia u najbližšej sionistickej úderky.
    Hľadajú posily s gypsovými puchormi.

    Podrobnejšie info:

    Netanyahu, Mitchell fail to reach deal on settlements

    Prime Minister Benjamin Netanyahu and U.S. Middle East envoy George Mitchell failed to reach an agreement on the issue of West Bank settlements during a meeting Wednesday in London, according to spokespeople for the two men.

    However, Netanyahu and Mitchell did make progress in their meeting, the spokespeople said in a joint message afterward, adding that the two agreed on the need to begin meaningful diplomatic negotiations between Israel and the Palestinians with the aim of reaching a regional peace agreement.
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1110230.html
    publikované: 26.08.2009 17:57:31 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. niet sa comu cudovat
    "Israel may have the right to put others on trial, but certainly no one has the right to put the Jewish people and the State of Israel on trial."[/b]

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/1241371.stm

    "Izrael by mal mať právo súdiť ostatných, ale určite nikto nemá právo súdiť Židov a štát Izrael."

    Ariel Sharon
    publikované: 27.08.2009 11:47:46 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. Osobne som velice rád a kvitujem, že až takým spôsobom stúpol kredit
    tohto blogu u bežných čitateľov, neautorizovaných, čo je normálne. Pre mňa.
    Aj si rád čítam a komentujem názory ostatných na rôznych blogoch bez nástojčivého nutkania si práve tam a iba tam založiť svoj zápisníček.
    Slová ako árijec, duchovný vodca, Ten, čo je viac ako Ty, ktorého vôlu musíš plniť, podriaď sa mojej vôli, lovenie ľudí na orgány, ma do rudej!
    Je biela, žltá a rudá . Ako stupeň pripravenosti. Kto vie, rozumie.
    To, že vás lovia záchranné služby v spolupráci s pohrebnými službami vám nevadí, čo? Ešte ste o tom nepočuli. Já áno.Čítal som o tom.
    Prihlásiš sa ako darca? Ulovia Ťa aj na banálne ochorenie! Strácame ho? Hlavne ho rýchlo, rýchlo dovezte?
    publikované: 27.08.2009 22:50:55 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  63. Mita
    Neviem, ci toto je tvoj prvy prispevok na tomto blogu, ale je urcite z tych najlepsich, co sa tu kedykolvek objavilo.
    Je to nieco, ako ked do zatuchnutej jaskyne zavedu elektrinu a naraz zaziari tisic neonovych svetiel. (Zamerne pisem neonovych, lebo dnes, v case nedostatku alternativnych obnovitelnych zdrojov si kazde setrenie energiou zasluhuje pochvalu.) Zvlast dolezite je to, ze si hned v uvode dal kazdemu vediet, co je pre TEBA normalne. To, ze nemas nutkanie limitovat dosah tvojej osvety len na niekolko blogov, ale si si zalozil svoj zapisnicek na mnohych miestach a citas a komentujes nazory inych - to je velmi dobre.
    Nie celkom mi je vsak jasne preco si do svojej inotaje o "pripravenosti" zahrnul len bielu, zltu a rudu rasu. Mozno je to z tvojej strany len nepozornost, ale vynechal si ciernu - a to uz nie je az take dobre.
    Pocuvaj, nie si ty nahodou rasista?
    Hovoris sice, ze "kto vie, rozumie", ale mne sa zda, ze tu ciernu si vynechal naschval, aby si naznacil, ze nektori nie su az tak pripraveni.
    Je tiez trochu sebecke od teba, ze si citas rozne pribehy o zachrannych a pohrebnych sluzbach, a neinformujes o tom aj inych.
    Potom sa necuduj, ze nemaju az taky vysoky stupen pripravenosti.
    No vidis, aj ty mas svoje nedostatky - male sice, ale mas.

    P.S. Len dufam, ze moj prispevok je aspon taky zrozumitelny, ako ten tvoj. Mozno je to vsak len moja prehnana trufalost.

    publikované: 28.08.2009 05:57:29 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. diskusia
    na tomto blogu by bola zaujimava keby sa stale ku kazdemu prispevku prestali vyjadrovati stale ti isti ludia ako Arton a Grigoriy. Toto je emin blog a nie ich. Pokial si pamatam, tak ani jeden z nich na vlastnuch blogoch neuspeli. Tak si ukradli emin blog.
    Blbeckovia.
    publikované: 28.08.2009 22:24:39 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. O slusnych ludoch
    Pokial ide o mna, ja som vzdy chcel, aby ta diskusia tu bola naozaj zaujimava. A chcem, aby taka zostala aj nadalej - presne podla tvojho navrhu, Iris.
    Kazdemu cloveku sa moze stat, ze ho obvinia z kradeze. Ti, co obvinuju, alebo maju pravdu, alebo klamu; ale mozu sa aj mylit.
    Kradez je branie toho, co nie je davane.
    Ak vsak clovek vezme v domneni, ze dostal, potom to nemusi byt pokladane za kradez.
    Slusny clovek vsak v jednom i v druhom pripade vec vrati - vratane naleziteho ospravedlnenia.
    publikované: 29.08.2009 05:54:48 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. Na vlastnych blogoch?
    Priznacne pre ludi tvojeho razenia, Iris, je neustala ochota klamat, kde sa da.
    Aj kde sa neda.
    Ja som tu sice cisto technicky zalozil svoj blog, prave v case ked som eme pomahal zalozit aj tento, ale nikdy som ho nepouzival a nemienil pouzivat.

    Iris, prinasa ti aj v realnom zivote prospech, ked si robis nepriatelov?

    Inac, prave ty pristupujes k tomuto blogu ako k nepriatelskemu a jedine, co ta sem dovlecie vzdy znova a znova skemrat, je, paradoxne, ukazka tvojeho predimenzovaneho a pre teba neprekonatelneho zidofilstva.
    :-)
    publikované: 29.08.2009 07:37:40 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. Iris,
    evidentne ani Grigoriho a ani Artona clanok velmi nezaujal. Obaja tu striehnu na prispevky inych ako dravci na svoju korist aby ich autorov mohli svojim ostrovtipom paralyzovat ako lačný elektrický úhor a suchozemský varan. Zda sa, ze chroma ryba plavajuca pred ich ocami a zvijajuci sa priotraveny bezobratlovec je vrcholom ich potesenia a zdrojom vnutorneho stastia prameniaceho z pocitu uspesneho a prefikaneho lovca. Grigorij navyse prekvapuje svojim vycibrenym logickym myslenim, ktore sa svojou dokonalostou blizi k matematickej presnosti a majstrovskym pouzivanim jazyka, uvedomujuc si silu viaczmyselnej interpretacie a metafory ako nastroja parodie. Ak niekoho obvini, cini tak cielene a pritom vie, ze nemusi mat pravdu. Toto nuti dokonca aj mna snat klobuk. Arton je citlivejsi a opatrnejsi, zrejme uz zopar cvicnych subojov s Grigorijom prehral alebo je jednoducho od podstaty vacsi ludomil...
    Obom sluzi ku cti, ze svoje utoky vedu iba proti nekonstruktivnym kritikom Emy a ich podporovatelom. Ja som sa tiez posmykol a zasluzil som si ich reakciu ale na druhej strane, v politickych kauzach je vzdy prilis malo priamych dokazov a prilis vela dohadov nato aby citatel mohol vyvodit spravny uzaver. A tak sa stane, ze sa obcas odchyli od temy. Ja sa za to ospravedlnujem.
    publikované: 29.08.2009 09:18:09 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. martine, tys mne prekvapil,
    za co sa ospravedlnujes? Alebo ma povazujes za nekonstruktivnu kriticku? Co si chcel vlastne povedat? Ze sa ti pacia metafory?
    Prestan tu oslavovat Grigoriya, vobec si to nezasluzi. Viaczmyselna interpretacia je zavadzajuca. Mam z nej strach ako z malo coho na svete. Smrdi. Zapacha. Hnije. Plesnie. Je to cista manipulacia. Nedaj sa zmiast. Cista a priamociara rec, podlozena faktami je to pred cim zase ja smekam. Niekedy ani tie fakty nie su dolezite :o)
    "Ked hovoris nie, nech su tvoje slova nie, a ked hovoris ano, nech je tvoje slovo ano:, povedal moj idol a nie je to MJ:o)

    A co k teme:
    nikomu na svete v civilizovanej krajine nemozu zobrat organy na transplantaciu nedobrovolne. Neda sa to. Pacient prichadza do kontaktu s takym mnozstvom zdravotnickeho personalu, ze sa jednoducho neda kazdeho kupit. Neda, je to vylucene.Organy sa nedaju ani darovat(iba ak po smrti). V USA ma kazdy vodic v preukaze napisane, ci chce alebo nechce darovat organy v pripade fatalnej autohavarie. Oblicku (kedze je to parovy organ, niekedy aj jedny pluca) je mozne darovat, ale musi to byt dobrovolne a donor ma pravo zmenit nazor kedykolvek, aj v operacnej sale pred anesteziou.
    Tym fotografiam so zasitymi ranami od brucha az pod bradu nerozumiem. Nikdy som ziadnu taku operaciu nevidela. To mi pripomina autopsiu.
    Odkedy si vsak MJ kupil blbecka aj s propofolom, verim vsetkemu. Niektori lekari, hlavne ti neuspesni sa nestitia nicoho. Prachy prachy prachy. A neviem naco, ked ich ani uzit nevedia.
    Hej Arton, mam viac nepriatelov ako priatelov. Co mam robit. Ako hovori moj brat :"Ona uz taka je. Co spravis, ona uz taka je".

    publikované: 29.08.2009 15:49:17 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. ja neklamem,
    za poslednych 10 rokov som klamala iba raz, ked som dostala otazku priamu otazku velmi intimneho charakteru. Chyba pytajuceho sa, take otazky sa nedavaju.
    Viac ako 10 rokov si nepamatam, ale urcite ziadne zavazne klamstvo tam nebolo. Som na to hrda, lebo s klamstvom , zavistou a ziarivostou som sa vysporiadala uz aj na buduce zivoty. Nie je to vo mne a som na to hrda :o)
    Dokonca si to vsimli aj moji kolegovia, co je velmi povzbudive a potesujuce:o)
    publikované: 29.08.2009 15:56:28 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. Arton, pre teba, aby si prisiel na ine myslienky :o)
    publikované: 29.08.2009 16:00:22 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. Drahá iris, viac pre teba neviem spraviť
    publikované: 31.08.2009 13:51:41 | autor: Šunkes (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. dakujem :o)
    ale aj Arton potrebuje nieco na hlavu :o)
    publikované: 31.08.2009 15:39:50 | autor: :o) iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. Jarmulku!
    Alebo radšej štrejmel. Ide zima.
    publikované: 31.08.2009 21:01:41 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. este k teme:
    publikované: 02.09.2009 00:34:41 | autor: copa-paste (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. Ahoj
    Ahoj všetci Volám sa Maria David z USA, chcem, aby užívateľovi príležitosť na poďakovanie UBTHospital pre transplantáciu, ktorá bola pre mňa urobil, banky, kde som dlžník 25,000. používa sa chystal vziať svoj domov, tak som kontaktoval tejto nemocnici som vtedy povedal, že chcem predať svoje obličky aj prijímač formulár pošty, potom to, že nemocnica budú kupovať svoju obličku pre danú sumu 73,000.00.so aj súhlasil, že je zodpovedný za celý poplatok, takže som poslal potom moja banka detail môj nevlastný platba bola odoslaná k svojmu účtu po transplantácii kompletnej platbu dával do me.Am pomocou média povedať, že ak chcete predať svoje obličky do prevádzky podnikať, investovať , na kúpu domu kontakt potom na E-mail: ubthospital859@gmail.com
    publikované: 18.02.2017 05:52:39 | autor: Maria David (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. Chcete predať svoje obličky, aby ste zachránili život?
    Dobrý deň každý,
    Predávame obličky. Uložte život a zarobte peniaze.
    Chcete predať svoje obličky, aby ste zachránili život?
    Hľadáte príležitosť predať svoje obličky za
    Dobrá cena? Je to pre vás príležitosť
    Predávať svoju obličku za 600 000 libier a viac. Všetko
    Zainteresovaní dodávatelia by mali kontaktovať spoločnosť DR. HANADEX jeden
    Chirurg a konzultant nephrologist Hanadex HOSPITAL Pre viac informácií
    Informácie kontaktujte nás prostredníctvom e-mailu: hanandexspecialist@gmail.com
    Alebo čo je aplikácia +2348166843941
    publikované: 28.04.2017 23:42:52 | autor: drhanadex (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. Kidney
    Chcete kúpiť obličku alebo chcete predať svoje
    obličky? Hľadáte príležitosť predať svoje obličky za peniaze kvôli finančnej kríze a neviete, čo majú robiť
    áno, kontaktujte nás ešte dnes a my vám ponúkneme dobré
    množstvo peňazí 500 000 dolárov pre vaše obličky. Moje meno je Doctor MACPHERSON som nefrolog v MACPHERSON CLINIC. Naša klinika sa špecializuje na chirurgiu obličiek a zaoberáme sa aj ňou
    nákup a transplantácia obličiek so živým a
    zodpovedajúci darca. Nachádzame sa v Indii, Turecku, USA, Malajzii, v Indii. Ak máte záujem o predaj alebo kúpu obličiek, prosím
    neváhajte nás kontaktovať na čísle +33751283487 a e-mailom.
    E-mail: doctormacphersonclinic@gmail.com

    S Pozdravom
    DR MACPHERSON.
    publikované: 26.09.2019 01:10:47 | autor: Dr Macpherson (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. Kidney for sell
    Moje meno je Dr Brad Hilaman z Dosher Memorial Hospital, som špecialista na orgánovú chirurgiu a zaoberáme sa nákupom ľudských orgánov, ktoré chcú predať, a nachádzame sa v Nigérii, USA a Malajzii, ale naše ústredie je v Amerike. ak máte záujem o predaj obličky, neváhajte nás kontaktovať, aby sme mohli pokračovať. Toto je náš e-mail, ak máte záujem:
    doshermemorialhospital1@gmail.com
    Whatsapp: +1(313)636-6776
    publikované: 07.07.2021 14:45:21 | autor: hilaman (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. ponuka pôžičky
    Dobrý deň, videl som pripomienky ľudí, ktorí si už zobrali pôžičku od Pure Heart Lady, a potom som sa rozhodol požiadať podľa ich odporúčaní a len pred niekoľkými hodinami som na svojom osobnom bankovom účte potvrdil celkovú sumu 50 000 eur, ktorú som požadoval. to. Je to skutočne skvelá správa a odporúčam každému, kto potrebuje skutočnú pôžičku, aby sa obrátil na Dellastaylors@yahoo.com.
    WhatsApp na +1 (209) 251-1529
    publikované: 13.10.2021 03:59:58 | autor: James William (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014