Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Basic instinct

Momentka z olympiády v Pekingu

 Nebyť okamihu v čárde na juhu Maďarska s obstarožným televízorom zaveseným na konzolách, nevidela by som z olympiády v Pekingu jediný záber. Zaujímala ma rovnako ako všetky predchádzajúce letné a zimné olympiády kade-tade po svete. Čiže vôbec.

Čítať som o nej čítala. Sotva bolo možné prehliadnuť mediálny nápor, ktorý sa začiatkom augusta vystupňoval do hysterickej protičínskej propagandy. V rámci nej si všelijaký olysaný šašo dovolil prskať žlč na civilizáciu, ktorá vytrvala nepretržite päť tisícročí a bola pre ľudstvo rozhodne väčším prínosom ako plátok, ktorý svojmu dvornému komediantovi vytvoril priestor na prezentáciu zmesky hlúposti, nenávisti a zaujatosti. Fantázia novinárskych politrukov občas zakapala. Vtedy sa média, ktoré sa prizdobujú epitetom "seriózne", vychytili moralizovať, že Čína nechala malú krásavicu otvárať naprázdno na slávnostnom ceremoniáli hubinku, kým z playbacku spievala jej škaredá rodáčka, ktorú tie kurvy čínske nechceli svetu ukázať. Otrasné. Toto by sa na Západe, kde sú titulné strany časopisov a prajmtajmové televízne programy plné škaredých, ale talentovaných dievčat stať nemohlo.

Telka v čárde mala vypnutý zvuk. V polohlasnej vrave štamgastov sa tam odohrávalo dekorovanie víťazov. Na praktikáble sa liepali rozjarení belosi, príliš vlasatí na to, aby boli plavcami. Kamera zašvenkovala na skupinku čínskych školáčok prinášajúcich medaile. Dokonalá choreografia, vystreté ako baletky, nacvičený úsmev. Kamera priblížila detail jednej tváre. V očiach čínskeho dievčaťa sa zračila hrôza. Asi malá Liou z provincie Ťiang-su v živote nevidela bieleho človeka - a odrazu kráčala priamo k skupinke chlpatých obrov. Na mieste, kde je u normálneho človeka nos, im trčali desivé výčnelky a neforemné hlavy mali po bokoch lopúchovité uši. "To sú oni! O nich nám lao-š na hodinách histórie rozprával, čo tu vyvádzali. Je to zázrak ... je to zázrak, že sme sa ubránili."    

Dekorovanie trvalo krátko, strih a prenos z pekingskej olympiády pokračoval nejakou športovou disciplínou.

Oplatilo sa usporiadať olympiádu práve v Pekingu. Človek všeličo pochopil. Ak chcel.

 

 Čínske dievčatá v olympijskom programe

 ... a britskí sportsmeni. Ich nedávni predkovia sa najskôr sto rokov pokúšali otráviť Čínu ópiom a potom kresťanstvom. Jeden vtedajší protestantský misionár - jeden z mnohých, ktorí zo všetkých síl chceli rozložiť tradičný čínsky konfucianizmus - zhodnotil vtedy tisícročia cibrenú zdvorilosť a kultivovanosť čínskych intelektuálov ako "hrubosť, nevedomosť, vulgárnosť, arogantné predsudky a nenávisť k všetkému cudziemu." Aká vydarená projekcia vlastných mentálnych schopností.

Vpravo francúzsky reprezentant. Jeho predkovia v 19. storočí okupovali Peking spolu s Angličanmi 

Americkí wrestleri môžu na čínskom múre akurát tak robiť opičky pre agentúrneho fotografa.

(Fotografie sú prevzaté z rôznych čínskych médií)


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. Ešte malá poznámka
    O rozklad pôvodných kultúr prostredníctvom kresťanstva sa Západ pokúšal všade, kam vkročil. V Latinskej Amerike, Afrike, Indii, Číne ...
    Vyššie kultúry - ako čínska a indická - tento barbarský nápor ustáli.
    publikované: 05.09.2008 23:43:39 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. uhm
    teraz som trochu v rozpakoch z Tvojho clanku. Co sa olympiady tyka, je to skoda komentovat, taky grandiozny obchodny pripad, paralela s Rimom a gladiatorskymi zapasmi zjavna...chlieb a hry ludom, este aj zarobit...Ale komenty k tym anglicanom, francuzom a tak - no, nemyslim si, ze je to celkom fair. Nik za svoj povod nemoze, ani tamti novodobi gladiatori za svoj. Skratka prisli robit svoj job, ako vsetci ostatni, ziskat trochu slavy - polnej travy, trochu penazi. Ako aj ostatni "gladiatori", hoci zo SVK, Bangladesa alebo Monaka.
    publikované: 05.09.2008 23:50:56 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. vyssie kultury?
    no, vec nazoru, ja hovorim - ine kultury. Ale nie je vsetkym dnom koniec, co sa nepodarilo krestanstvu, zatial uspesne zvlada novy boh - Konzum, zrodeny na Zapade.
    publikované: 05.09.2008 23:58:42 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. To nie je vec názoru,
    to je vec faktov. Reálnych fascinujúcich úspechov, ktoré tie kultúry dosiahli.
    Keby som chcela byť protivná, tak sa spýtam, či nepoznáš históriu Indie a Číny.
    publikované: 06.09.2008 00:10:44 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Ten článok predsa nie je o olympiáde
    Je o hrôze, ktorú mali čínske školáčky z kreatúr, s ktorými sa prostredníctvom olympiády stretli naživo. S potomkami barbarov, ktorí takmer rozvrátili Čínu (a doteraz sa nezmenili).
    Ja ťa nenútim, aby si sa vžil do pocitov tých dievčat. Neviem, možno si nedokážeš predstaviť, že si školák a nesieš medaily Kyklopom, o ktorých si sa v škole na hodinách histórie svojej krajiny učil, ako ju plienili.

    Indiu sa Britom rozvrátiť podarilo. Je to krajina zničená britskou kolonizáciou.
    publikované: 06.09.2008 00:17:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. len zbezne,
    skor poznam pritomnost. Realnych fascinujucich uspechov ma najma ta cinska dost ( indicka - tiez vec nazoru, co za fantasticky uspech povazujes ). Kazdopadne usudzovat na zaklade tohto o nejakej superiorite tychto kultur sa mi zda prehnane. Egyptska civilizacia, mezopotamske civilizacie - mali tych uspechov este viac, o europskej ( vratane antickej ) ani nehovoriac.
    publikované: 06.09.2008 00:26:53 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. myslim, ze trochu prehanas
    nevies isto, co si skolacky o nejakych veslaroch z UK mysleli a ake mali reminiscencie. A treba byt spravodlivy aj k tym "potomkom barbarov" - za svoj povod nemozu, asi tam robili len to iste, co ostatni - svoj job.
    publikované: 06.09.2008 00:32:57 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Ja som síce z olympiády
    kvôli ľútym bojom nevidel vôbec nič, ale stavím sa o flašku Urožaje, že ten fchancúzsky reprezentant je vpravo. Som to spoznal podľa čísla.
    Mnkr zabudol dodať, že je to dnes všetko predovšetkým o vhodne medialiazovaných výdobytkoch farmako-chemického komplexu. To, že starobylé socioekonomické mustre pretrvávajú je úplne samozrejmé, akože aj tráva je tak isto zelená ako vtedy.
    Pri tých vetách o malej Liou som čoveče úplne pookrial. Lebo mi odjakživa všetci židia vytýkali, že mám príliš malý nos, a že teda nemôžem byť intelektuál ako oni.
    publikované: 06.09.2008 00:35:44 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Mimochodom, ústami nejakého Al-Jazída
    sa ozvala pakistánska centrála Al-Kaídy, že všetci templári, ako ten fchancúzsky borec, budú z Arábie vyhnaní a plus prídu nejaké bonusy v príhodnom západnom veľkomeste.
    Ako inak, Al-Jazíd bol podľa korporátnych trúb už dávno USmanmi eliminovaný. Zatiaľ ale pod Hindikušom cirkulujú len pozinkované americké futrále, doteraz v počte 500 ks. Toľko oficiálne údaje.
    Keby to tam obývali Rómovia, išli by hóum v igelitových obaloch.
    publikované: 06.09.2008 01:31:23 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Môžeme tie úspechy čínskej a indickej civilizácie
    zredukovať na jeden generálny - vytvorenie ucelených racionálnych filozofických systémov.

    Kým sa Európan nadrie ako znechutený kôň, pretože v jeho dogme je zachytený nomádsky, lovecko-zberačský ideál o vtáčikoch, ktorí nesejú a nežnú, a predsa majú čo do zobáka, Čína je civilizácia kultivátorov. Číňan sa nenadrie - za Číňana pracuje energia čchi. On je len jej nositeľom.
    No vidíš, Menkaure. Až do takýchto praktických aspektov všedného dňa vedie rozdiel vo filozofii.

    Ja viem, aký je človek (vedela to aj stará indická civilizácia, preto mala napríklad toľko pojmov na rôzne mentálne stavy - zaujímala sa o realitu). Mohla som si dovoliť napísať, čo cítila nejaká Liou pri pohľade na chlpatých obrov, ktorí sa náhle zjavili v jej krajine. Strach.
    Kto o človeku nič nevie a nič vedieť nechce, to síce môže spochybňovať, ale zas z toho trčí len basic instinct: strach z poznania.
    publikované: 06.09.2008 06:58:47 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Hodnú chvíľu mi trvalo, idar,
    kým som pochopila a opravila.
    Ako výchovou preonačená pôvodná ľaváčka (z praktických, nie ideologických dôvodov) sa proste musím sústrediť, aby popis nebol naopak. Hentam som sa nie.
    publikované: 06.09.2008 08:27:37 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Ved sa vy dvaja zas nepobite.
    No ved ak Cinania ziskaju hegemoniu, svoje opovrhnutie daju kaukazoidom bezpochyby pocitit rovnako, ako to daval aziatom pocitit kazdy zapadny guverner nejakej azijskej provincie.

    Zamlcovat tento antagonizmus ci verit v jeho zanik je ako verit v odstraneneie "triedneho boja".

    Mat svoje hodnoty je zakladom kazdeho kybernetickeho systemu.
    ( nemozno ani napisat, ze kazdeho ziveho, lebo to zacina uz pri zehlicke )
    publikované: 06.09.2008 08:49:00 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Ja sa biť nebudem
    Len dúfam, že Menkaure nie je evangelikán.
    Lebo evangelikáni pre blaho "svetla medzi národmi" - sionistickej mafie - vraždia bez váhania, aj nukesmi už štrngajú. Bez výčitiek svedomia.
    BEZ výčitiek svedomia za predošlé i budúce zločiny. V tomto sú zhodní so svetlom medzi národmi.
    Asi to bude tým, že sú odkojení na rovnakých jedovatých somarinách o tzv. vyvolenom národe.

    A že to just boli európski protestanti, čo rajtovali po Číne a pokúšali sa nainfikovať do čínskej kultúry smradľavé starozákonné mémy, ktoré doviedli svet do stavu, z ktorého je rozhodený už aj (obvykle pokojný a rozvážny) Menkaure.
    publikované: 06.09.2008 15:20:02 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. je zaujimave,
    ze pocas hulmipyjády nepadlo ani slovko o tom, ze treba Gruzinsko poslat z Pekingu domov pre porusenie hulimpyjského mieru (teda ja som k tomu nabadal na ICH, ale ostal som v tom osamoteny) -
    publikované: 06.09.2008 22:07:21 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Objektívne vzato,
    celkom na začiatku sa hovorilo o tom, že gruzínske družstvo odíde z olympiády. Ale majúc pred očami kvalitu a objektívnosť mediálnych správ ti, Sinuhe, naozaj neviem ozrejmiť, že prečo. Len tak dedukujem, že ich Sákašvili chcel povolať do zbrane. Dodatočne sa ukázalo, že hlavne šprintérov, ktorí by pred Rusmi utekali najrýchlejšie.
    Si pripomeňme, že Sákašvili 8. augusta sám seba obvinil, že to určite bolo jeho úmyslom, aby začal s genocidálnym útokom práve v deň otvorenia olympijských hier. Inak sa tomu rozumieť nedalo, ak teda človek netrpí západemenciou.
    publikované: 06.09.2008 22:46:07 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. no,
    ema, treba ale dodat, ze nasi mili jezuiti, konkretne Ruggieri, Ricci, Bugio, Martini a Intorcetta boli hned a zaraz vyrozumeni, ze v Cine im psenka nepokvete.

    so svojimi mytmi o pociatku, konci, pekelnom ohni a rajskej zahrade boli poslani naspaet do chlieva, odkial prisli.

    Oldrich Kral v tej svojej zaujimavej knizke pripomina, ze Rimu neslo len o vymenu viery (uz len samotny fakt, ze si niekto vobec myslel, ze sa to da, je smiesny a odpudzujuci zaroven) ale o vymenu celej kulturnej paradigmy.

    a to uz je ine kafe. to je, prosim pekne, socialne inzinierstvo jak vysite. na usvite 17. storocia....
    publikované: 07.09.2008 00:51:51 | autor: rado k. (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. ale, kdeze,
    ake bitie sa? :-) Ja mam emine clanky rad, len tato teza o vyspelych a vyssich azijskych civilizaciach a zlych primitivnych belochoch sa mi zda naivno-romanticka. A ten obrazok cinskeho dievcatka majuceho strach z nejakeho bieleho velkeho veslara - ci koho - to je trosku lacne...iba moj nazor, samozrejme...
    publikované: 07.09.2008 11:32:40 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Kdepak,
    to nie je lacné. Keby bolo, už by som to dávno hlásil. Naopak, tá syntagma o malej Liou je skvelá a jedna z najlepších, čo sem ema kedy napísala. Nie je to ani gýčové, ani ufňukané, je to skôr brutálne jednoduchá a čistá poetika, a teda krása ako taká. No veď len sa spýtajme showhotela, on sa do takých vecí rozumie.
    A to porovnanie čínskej a západnej civilizácie je síce relatívne, ako inak, ale je to na druhej strane historický fakt. Nič viac. Nikto tu myslím nebude chcieť tvrdiť, že čínska civilizácia je dokonalá. Videné dnešnou optikou je ale veľký rozdieľ medzi čínskou hrdosťou a západnou pýchou.
    publikované: 07.09.2008 14:20:37 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. hm,
    ked poeticky, tak poeticky>

    Lucka Piussi v jednej svojej veselo falosnej piesnicke hovori, ze kazda minca ma dve strany, ale - pani a damy - nie vsetko je minca.

    ako dialektik samouk tu uz len skromne doplnim, ze nie vsetko je minca rovnaka. to len aby sme uz v zarodku predisli hlupemu zamienaniu dialektiky s relativizaciou.


    publikované: 07.09.2008 20:27:13 | autor: rado k. (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Ema, pozri na podlízavca?
    Povyťahoval som z rôznych výstupov Harabinove vety v parlamente.

    Lipšic, ste klamár a pravidelne klamete a zavádzate verejnosť. Ale ste iba majstrom v pretvárke. Nevážite si ľudský život. nemáte úctu k miliónom obetiam holokaustu. Mám tu jeden dôkaz od rodákov žijúcich v Izraeli. Žiadajú vás, aby ste pre svoje politické zviditeľnenie už nikdy nepošpinili pamiatku obetí holokaustu, keď dáte slobodu bláznom, ktorí dokážu tieto obete spochybniť.
    Minule ste v jednej relácii uviedli, že vaša rodina je pre vás svätá, keď sa niekto dotkol vašej manželky. Nuž odkaz Izraela. Ak je vám vaša rodina naozaj posvätná, zistite si niečo o svojom pôvode a buďte na neho hrdý. Čo sa hanbíte za svojich predkov a ich vierovyznanie? Ale verte mi, vaše politikárčenie na úkor obetí holokaustu je hyenizmus. A to je skutočne medzinárodná hanba pre Slovenskú republiku. Pripomínate mi správanie niektorých nacistov, ktorí mali židovských predkov a dokázali sa podieľať na vraždení nevinných detí, žien, starcov v koncentračných táboroch, len aby dokázali vernosť fašizmu.

    Popritom vulgárnymi výpadmi od chrbta prejavoval lásku k Lipšicovi za kecpultom, vyhrážajúc sa mu basou a návratom na ministerstvo v modrej košeli s vysávačom.
    Výsledkom je, že Lipšicovi je ochotný sa ospravedlniť, keď to on urobí ako prvý. Minister z pieskoviska.
    Väčšia aféra je istotne neúctivé vyjadrenie sa k echtovnému náboženstvu, tam sa nič neutrasie, treba konať ihneď.

    HARABIN: Odmietam spájanie svojich výrokov s prejavmi antisemitizmu
    7. septembra Minister spravodlivosti SR Štefan Harabin odmieta akékoľvek spájanie svojich výrokov prednesených v Národnej rade SR s prejavmi antisemitizmu.
    Vo svojom vyhlásení uvádza, že už od nástupu do funkcie sa snaží presadiť prísnejšie tresty za popieranie holokaustu. Je presvedčený, že štát v danom prípade nemôže pripustiť žiadnu diskusiu o nespochybniteľnom historickom fakte, kde pri vyčíňaní nacistov boli zavraždené milióny nevinných obetí i z radov detí a žien, a nielen v koncentračných táboroch.
    "Vo svojom prejave som sa snažil iba odkázať na pôde parlamentu, že každý má byť hrdý na svojich predkov a uvedomiť si, že i sloboda prejavu má svoje hranice. Zvlášť, keď politik na jednej strane sa snaží o absolútnu slobodu prejavu prostredníctvom, ktorej je možné znevažovať pamiatku zavraždených a na druhej strane za slobodný prejav ministra spravodlivosti premietnutý v legislatívnom návrhu i na sprísnenie trestania spochybňovania a znevažovania obeti holokaustu iniciuje návrh na jeho odvolanie v parlamente a podáva trestné oznámenie na hovorcu ministerstva za tlmočenie názoru ministerstva," uviedol Harabin.
    Od svojho nástupu do funkcie ministra sa podľa neho zrýchlilo a rozšírilo vybavovanie odškodnenia tých, ktorí prežili koncentračné tábory a ďalších oprávnených osôb. Vo viacerých prípadoch sa odbúral zbytočný byrokratizmus a každý prípad sa prerokúva s osobitnou pozornosťou. Môže to podľa neho potvrdiť i prípad Herty Steiner, sesternice predsedu Svetového židovského kongresu Ronalda S. Laudera, ktorej odškodnenie vybavil v priebehu 24 hodín po tom, ako sa o dlhodobo nevybavenej veci dozvedel: "Predmetnú žiadosť pritom Ministerstvo spravodlivosti pod vedením pánov Čarnogurského a Lipšica nevybavili ani počas šiestich rokov od jej podania. Osobne ako človek odsudzujem každý prejav antisemitizmu a som určite ten posledný, ktorý by znevažoval obete holokaustu, ktoré sú pre mňa posvätné. Ak sa niekoho môj prejav dotkol, hlboko sa ospravedlňujem, nakoľko práve mojim jediným cieľom bolo iba poukázať doslova na mediálne hazardovanie o tejto otázke zo strany pána Lipšica."
    publikované: 08.09.2008 04:07:25 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Ja myslim, ze Eme rozumiem.
    Ona myslela subjektivny pohlad Cinaniek (Cinanov) na Zapad.
    Special pri kontakte s hromotlkovymi sportovcami
    sa ukazalo, ako lahko MOZE mat Cina a Daleky Vychod vobec predsudky voci Zapadu.

    Co vlastne zo Zapadu maju? No ano, Zapad skrotil ohen a vypustil draka industrialnej revolucie - cim ziskal respekthodnu silu.
    Ale co dal Zapad Vychodu?
    Mozno Cinan pozre na katedraly a zapocuva sa do symfonie.
    Ale aj tak, pre sikme oci je Zapad len primitivne extrovertna opica skacuca od jednej hluposti k druhej. Opica vobec nemysliaca na svoje duchovno a uroven.


    Despekt povedzme asi do takej miery, ako naopak v Australii hladia na Aziatov.
    publikované: 08.09.2008 07:04:12 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Západná civilizácia si celkovo nerada pripúšťa,
    že niekto na ňu hľadí s dešpektom - a že má na to mnoho racionálnych dôvodov.

    Ono to mala byť aj poznámka o tom, že čínske deti sa učia históriu Číny. Globálni aparátčici ju nemôžu vykastrovať z faktov, ktoré ukazujú barbarskú tvár Západu.

    (Mimo čínsku tému, len všeobecne k praseniu histórie: v serióznom dokumente v telke americkú podporu Pol Potovho režimu podali cez eufemizmus "USA sa ocitli na strane Pol Pota." Och, úbohé nesvojprávne USA, oni sa proste ocitli.)
    publikované: 08.09.2008 07:16:39 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Zo vsetkeho moze byt nabozenstvo.
    Nabozenstvo je, parafrazujuc marxistov, mozne posledne stadium akejkolvek myslienky :)

    Vyborna je ta ukazka instrumentalizacie tychto nastrojov moci.
    Najprv sa pouzivaju na upevnenie vlastneho postavenia, na odstranovanie disidentov. Potom sa zacnu pouzivat aj medzi formalne mocnymi na seba navzajom. Podobne, ako kedysi, kto je a kto nie je (vacsi) komunista, a este poredtym, kto je a kto nie je skutoicny krestan.
    Pritom sa ukazuje, ake je to umele, aj ti tupsi poddani povedzme aj ked nepochopia vedome, podvedome sa ich dve ganglie dostavaju do dilemy, ktorťy ich znechucuje.

    V kazdom pripade v parlamente zazneli jasne mienene slova.
    Samozrejme, podobne ako ked jeden povie druhemu "hajzel" - oficialne sa k tomu nechce priznat. Ked mu povie "lipstein", tiez sa k vyznamu nechce priznat.

    A ze stale maju respekt pred mocnymi az taky, ze sa Ha Rabin chvali tym, ako KORUPCNEa PROTIPRAVNE pomohol sesternici Svetoveho Zid Kongresu - nuz, ved ich nemozeme precenovat, su to len a len spinave filcky, ktore nic ine nevedia, len pocuvat silu vetra a podla neho sa tocit. Akurat ich mozno pouzit ako urcity indikator - sekundovo sa uz natocia aj opacne.

    Keby som bol bnai brith, musel by som sam dost porozmyslat, co je pre kabalu lepsie - rozmazavat tento pripad, alebo ho naopak nechat zapadnut?

    Ale na tuto dilemu su nase republikove exemplare aj tak primale - nahlasili do Svetovej Centraly a cakaju na rozhodnutie.
    Ak teda rozhodnutie nebolo "ututlat, zapadnut", odpoved este neprisla.

    Ale ak sa toto necha zapadnut, budu si nabuduce nadavat do hajzlov a lipsteinov verejne a bez bazne.

    Riesenie nie je.

    Niekto by im mal odporucit, aby si priznali porazku kym je cas a spachali mocensku sepuku, ktoru my tak krasne drsne volame harakiri :)
    No, toho sa nedockame, ale raz moze nastat okamzik, ked z modu "kto ma moc moze vsetko" prejdu do modu
    "ja s tym nic nemam spolocne, predsa by ste na mna neboli zli - ved ludia sa maju tolerovat a chapat".

    Ja ich chapem uz teraz :))
    publikované: 08.09.2008 07:35:26 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Za roky virtuálnych diskusií som sa naučila
    nebrať vážne ani lichuotky, ani urážky.
    Okrem iného je ich občas ťažké odlíšiť.

    Ale k téme som ešte čosi chcela:
    Ja neviem, či tu niekto pozná Stanislava Lema Pánov hlas "Energia prastarých inštinktov nikdy nestarne."

    Asi málokto. Dám sem kúsok z jej knihy:

    - Pred devätnástimi rokmi spolu s mladým Antropológom Maxom Thornopom (tragicky zahynul pri automobilovej nehode) uverejnil som prácu, v ktorej som zdôvodnil, že jestvuje prah komplikácií pre dokonalé algedónicky riadené automaty, ku ktorým patria všetky zvieratá spolu s človekom. Algedónické riadenie znamená osciláciu medzi trestom a odmenou.

    Môj dôkaz vysvetľuje, že ak počet prvkov regulačného centra (mozgu) na najvyššej úrovni presahuje štyri milióny, súbor takýchto automatov prejavuje rozptyl medzi nezhodnými článkami riadenia. V každom takom automate jeden z kontrolných pólov môže prevažovať, alebo bežnejším jazykom povedané, sadizmu a masochizmu nemožno uniknúť a ich vznik v procese antropogenézy je nevyhnutný. Evolúcia sa pre takéto riešenie "rozhodla", pretože sa riadi štatistickým počtom: jej sa ráta zachovanie rodu, a nie chyby, choroby, trápenia - niektorých jednotlivcov. Vývoj je oportunistický konštruktér a nesmeruje k dokonalosti.

    Podarilo sa mi ukázať, že v každej ľudskej populácii, pokiaľ má nevyhnutný predpoklad na slobodné kríženie, algedónické riadenie je v dokonalej rovnováhe nanajvýš u 10 percent jedincov, zatiaľ čo ostatní sa od tejto ideálnej rovnováhy musia odchyľovať. Hoci som už vtedy patril medzi popredných svetových matematikov, vplyv tohto dôkazu na strediská antropológov, etnológov, biológov a filozofov sa rovnal nule.

    Dlho som to nemohol pochopiť. Moja práca nebola hypotézou, ale formálnym, teda nepopierateľným dôkazom, ktorý zdôvodňoval, že ľudský charakter, problém, nad ktorým si stáročia lámalo hlavu mnoho bádateľov a mysliteľov, je výhradne určovaný priebehom štatistickej fluktuácie, bez ktorej sa pri konštrukcii automatov alebo organizmov nemožno zaobísť.

    Neskôr som tento dôkaz rozšíril tak, že zahrnul aj javy vznikania etiky v spoločenskej skupine, pričom som sa mohol oprieť o skvelý materiál, ktorý ki pripravil Thornop. Ale aj túto prácu ignorovali. Po rokoch, po nespočetných diskusiách s odborníkmi, ktorí sa zaoberajú štúdiom človeka, došiel som k záveru, že môj objav nenašiel u nich ocenenie preto, lebo niečo také si ani jeden z nich neželal. Štýl myslenia, aký som reprezentova, sa týmto kruhom protivil, pretože nedával nijaký priestor pre rétorickú protiargumentáciu.

    Bolo odo mňa netaktické dokazovať čosi o človeku - matematicky! V najlepšom prípade môj postup nazývali "zaujímavým". V podstate nebol nikto ochotný pripustiť, že úctyhodné Tajomstvo človeka, nevysvetliteľné črty jeho povahy vyplývajú zo všeobecnej teórie regulácie.
    Zvykli si už na svoje vysoké postavenie Strážcov tajomstva, nazývaného transmisiou Archetypov, Inštinktom života a smrti, Vôľou sebazáhuby, túžbou po Ničote a ja som tvrdil, že som rozriešil problém, keď som sa odvážil odmietnuť posvätné rituály akýmisi grupami premien a ergodickými teorémami.

    (To len tak, na okraj, aby reč nestála)
    publikované: 08.09.2008 07:40:09 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. "USA sa ocitli na strane PolPota"
    To je pekna ukazka sebamrzacneia.
    Lebo kazdy, kto klame sam sebe, sa mrzaci.

    Ja fakt podobne ako ktokolvek iny tiez neviem, ako to bolo ci je v inych civilizaciach, ci niekedy bola taka, ktora by si otvorene povedala - sme hriesni a robime (aj) zlo, zijeme nielen z darov prirody , ale aj na jej ukor a hlavne na ukor inych civilizacii.

    Taka zrejme nebola, lebo pravda je v prirode rovnako vynimocny zjav ako dokonala rovna priamka.

    Pritom je to VZDY tak, ze zijeme na ukor inych a odstranujeme nerovnosti, ktore nas obtazuju. A miera klamstva, ktoru pouzivame, je v priamej umere k nasej slabosti.
    Americania klamu uz vela, Americania su uz zrejme velmi slabi.

    Americania zacinaju byt hanba protestantskej civilizacie. Aby som to povedal naozaj vulgarne, Americania zacinaju byt katolici.
    .)
    publikované: 08.09.2008 07:46:06 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Je pozoruhodné, Rado,
    že roztrieštená Čína tie pokusy Západu ustála.

    Neviem, však povedať, do akej miery pripravili pokusy o christianizáciu políčko pre zasiatie revolučného mesianizmu - marxizmu. Každopádne z neho Čína nakoniec vyťažila pozitívum, a tým je zjednotenie. Cudzí, a preto volatilný mesianistický prvok vyprchal a na jeho miesto sa vrátil tradičný substrát, pevná pôda pod nohami.
    To je to, čo robí Čínu silnou a z čoho je Západ na nervy.

    Ináčky, christianizácia bol prvý pokus Západu o globalizáciu. "Vytvoríme všade také prostredie, ktoré nám vyhovuje. Skrzevá kresťanstvo stratia iné kultúry imunitu a parazit bude môcť bez ohrozenia zaliezť do kostí, do sleziny, do mozgu." Keby sme chceli aplikovať horevyššie uvedené Stanislava Lema slová na celú kultúru, christianizácia je vychýlenie rovnováhy k masochizmu davov.

    V súčasnosti plní úlohu kresťanstva dogma demokracie amerického typu. Čoraz ťažšie sa zakrýva, že je to v skutočnosti plutokratická totalita.
    publikované: 08.09.2008 09:11:19 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Azda lepsie ako rozoberat algedonicke riadenie homeostatov,
    teda lepsie ako meditovanie nad masochickym versus sadistickym charakterom humanoidov,
    bude vyjadrit kyberneticku realitu tychto tvorov jednoduchsim sposobom:
    NIKTO NECHCE ZLO.

    Toto azda sokujuce, pretoze v tomto zmysle prakticky nikym nepropagovane, heslo je velmi dolezite si uvedomit z teoretickeho aj z praktickeho hladiska.
    Aby clovek pochopil, ze jeho oponent nie je "zly" a teda brzdeny zabranami, nie, vas opnent je "dobry" - a preto ani na okamih nezavaha a nezastavi sa v pripadnom cieli znicit vas.

    Pravda, trocha to znie ako pesudomachiavelizmus a pseudonietzschizmus mentalne zmrzacenych rusochazarskych piotrikov, ale je to vlastne prave naopak.
    Opakujem - ludia nie su zli. Jedine zlo jestvujuce na svete je nevedomost. Ludia su dobri.

    Preto su taki nebezpecni.
    A skodlivi.
    A tak tupo mentalne neflexibilni.
    A tak hrozne neumerne a nepravdivo sebalutostivi.

    Holt, tento bolg je obcas naozaj jedna z bran.)
    Postupte na dalsiu level umenia.
    publikované: 08.09.2008 09:48:39 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Ozaj podnetné.
    Otroci a otrokyne v čínskych dresoch s falošnými rodnými listami (iste nie všetci) nech sú nový americký vzor. Ak nezískali USA o pätnásť zlatých viac, tak zrejme preto, lebo sa nesústredili dosť. Konkrétne v tréningových gulagoch s väzenským režimom pod dohľadom krotiteľov-trénerov....

    Viac tu:
    http://www.sme.sk/c/4064599/komu-chuti-cina.html
    publikované: 08.09.2008 12:05:07 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Mudrc Shu Tzu napisal:
    "... čo urobia so svetovou ekonomikou nižšie hospodárske rasty, ktoré dlho rekordnej Číne začínajú zrazu prognózovať mnohí analytici, keďže si všimli, že olympijské investície, čo hnali Čínu doteraz, nebudú pokračovať."

    Predstava, ze niekto mysli vazne, ze Cinu tahali peniaze vyhodene von oknom do olympiady, ma rozosmiala.

    Ten chlpac uz celkom besnie. Mali by sme mu najst pana, lebo to otrok ako on potrebuje:
    http://www.webregister.sk/inzercia_sk/www_30_482_16904/spolocenske_bytovy_pes_bytove_psy

    foto:
    http://www.hafici.cz/encyklopedie-psu/si-tzu-shih-tzu-p252/?gclid=CIXK_46CzJUCFQvWugodMgwRjA
    publikované: 08.09.2008 12:48:30 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Píšu tam, že pôvod chlpatého psíka Šu-c´
    nie je úplne známy.
    Len sa prekristoverany nepýtajte, či sa dedo nevolal Lip-ši-c´.
    publikované: 08.09.2008 13:16:15 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. orban sa vratil zo skolenia v spojenych statoch americkych
    kde dostal pozehnanie vytvorit lokalnu ideologiu madarizmu ako obdoby sionizmu
    rozbijanie strednej europy sa moze zacat
    http://www.sme.sk/c/4066311/orban-najdolezitejsie-su-narodne-zaujmy.html
    caka slovakov osud palestincov?
    publikované: 08.09.2008 14:09:48 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. takato buducnost caka aj sionisticku sektu
    publikované: 08.09.2008 17:17:49 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Kriq, poprosili by sme
    dávať sem linky na Schutza iba vo videopodobe. Čítať tie propagandistické kokotiny bez možnosti satisfakcie v podobe jeho jedinečného erdžania, je skutočne veľmi únavné.
    publikované: 08.09.2008 19:03:42 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. A že tá americká plutokracia
    dosiahla za posledných 40 rokov významné pokroky. No len si spomeňme, ča sa dialo v 68ôsmom v USA a Z. Európe. Vtedy išlo západu skutočne o kejhák. Vtedy ľuďom nebolo jedno, kto im vládne a že v ich mene sú zabíjané státisíce Vietnamcov.
    No, stačilo zopár dobre viditeľných vrážd a roky cieľavedomého mediálneho premývania mozgov okorenenom konzumným glajchšaltovaním a výsledok sa dostavil. Lebo však človek je tvor slabý.
    Dnes tu máme toto:
    http://www.euserver.cz/Articles/129-ucteni-pamatky-obeti-islamskeho-terorismu-11-9-v-praze.aspx
    Absurdno, kde sa ďalšie štramovanie režimu predkladá ako niečo obrodzujúceho. Sa ten sapient asi zase raz zobudí až vtedy, keď už bude musieť poriadne pustiť krv.
    publikované: 08.09.2008 20:31:38 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. no,
    Cina ich ustala, pretoze myslienka zjednotenej Rise ich sprevadza od pociatkov. Dolezite je ale vediet, ze ich univerzalizmus bol (a stale je) z uplne ineho sudka> presne, ako pises, ema, ziadny mesianizmus, ziadne kabinetne ci kostolne fantazmagorie nejakych dilinov.

    a konecne sa dostavame k pociatkom ich uvazovania> oni nepotrebovali bojovat, nepotrebovali si dokazovat ziadne blaznive teorie, nepotrebovali rabovat, koristit a preinacovat inovercov.

    ich jedinym imperativom je uz od pociatku vekov umenie zaradit sa do reality, ktoru uplne prirodzene registruju ako priatelsku.

    musi byt velmi prijemne zit vo svete, ked h vnimate ako doverny, blizky, ako ten, ktory netreba premaluvat, prerabat, vylepsovat. staci sa divat a kultivovat jestvujuce.

    vsimnite si jednu vec> Cinan hladi na svet s doverou, lebo vie, ze po obdobi zjednocovania pride zakonite obdobie rozpadu. vie, ze to tak bude a PRETO vie, ze to tak ma byt. a tak sa prisposobi, pripravi, pouci z minulosti.

    Krestan, naopak, hladi do buducnosti so strachom a hrozou. vidina posledneho sudu mu na jednej strane zvaezuje udy a na strane druhej v nom prebudza animalne pudy.

    je zaujimave, ze hoci sa v klasickej Cine rovnako ako na Zapade riesila prirodzenost cloveka a takisto sa doslo k tomu, ze tato je bud dobra alebo zla, dokazali urobit aj dalsi krok. pristupit k svojej kultivacii. vykrocit z animalnosti v sulade s Cestou Tao, to je to, co tu na Zapade este nepochopili. ale dnes chcem byt dobry a preto poviem, ze mozno len niekto skryva posledne strany Biblie... ;P
    publikované: 08.09.2008 22:51:54 | autor: rado k. (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Jedna hruba predstava o spolocenskom vyvine.
    Neviem, ci je konkretne pravdiva a neviem, ci je pravdive vseobecne pravidlo z nej odvodene.

    Podla nej bol (post)feudalny vyvin v Britanii uvolneny a tak prechod k "modernym" "burzoaznym" casom prechadzal plynulo.
    Vo Francuzku naopak bol vyvin zabrzdeny a tak doslo k napatiu, ktore sa napokon uvolnilo vybuchom Revolucie.

    Opakujem, neviem, ci je seriozne to tak popisovat a z toho odvodzovat, ze vsade, kde sa akoby vyvin zastavil, dojde k prudkemu posunu (spojenom s tragediami).
    Ale nieco na tom vseobecnom principe moze byt.

    Takisto je nieco na popise, ze v Cine su stare struktury odburavane a naopak, na Zapade ci priam v Amerike su mafisticke bnai brith coraz viac prerastajuce strukturami statu a metastazuju, a metastazuju ...
    Je to uz naozaj derave ako emental.

    Vyliecenie z rakoviny je rovnako nepravdepodobne ako pad Breznevovho rezimu.

    Ak je ale ten spominany princip pravdivy, akekolvek zdrzanie len akumuluje sily zmeny.
    Konieckoncov, aj zrutenie sa besneho psa je urcite riesenie.
    publikované: 09.09.2008 00:47:51 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Bavia sa o 1,2 milióna zavraždených Iračanoch
    a takmer 5 miliónoch ľudí vyhnaných z domovov ako o počítačobvej hre.
    Tým tupým americkým lebkám, vrátame slizkého Woodwarda, vypadávajú z ich dementných papulí slová, z ktorých musí byť každému príčetnému človeku nevoľno.

    http://www.sme.sk/c/4067226/je-to-peklo-pan-prezident.html

    Americký štandard.

    Zaujímavejšia je však zmienka z hlbšej minulosti. O tom, že to bol práve Woodward s kolegáčkom Bernsteinom (nepýtajte sa, prekristoverany, či sa jeho vnuk nevolá Bernšic), ktorí potopili Nixona cez aféru Watergate.

    Vráťme sa trochu ku kariére Nixona, podvodníckeho potkana a typického aparátčika, ktorý si začal svoju politickú kariéru budovať na primitívnom antikomunizme za čias mccarthyovského honu na červené čarodejnice.
    Je známe, že ten typický americký magor ("Nepomohla bomba? Použime väčšiu bombu. Nepomohla väčšia bomba? Použime nukesy") chcel vynukesovať Vietnam. Zabránila tomu len tristná skutočnosť, že by pri tom zahynuli aj americkí občania, ktorí tam v tom čase mleli na mäsovom mlynčeku obyvateľov Vietnamu. Amerických obetí tam už vtedy bolo toľko, že by sa Nixonovi nukesy ako prídavok k agentu Orange DOMA neprepiekli. Nie pre mŕtvych Vietnamcov, na tých Američania srali (tak ako srali na stotisíce ľudí v Hirošime a Nagasaki), ale pre amerických vojáčekov, ktorí by vo vietnamskom nukesovom pekle otrčili kopytá.

    Za čias Nixonovho prezidentovania sa totiž dostáva v USA k najvyššej politickej moci sionsitická mafia. Na scénu nastupuje megazmrd Henry Kissinger.
    To on si pripisoval k dobru tzv. oteplenie vzťahov s Čínou, na ktoré údajne využil svojho politického génia. Pravda je taká, že administratíva USA v tom čase už vyzerala vo vzťahu k Číne ako banda zaťatých infantilov. Oteplenie malo teda samospád a došlo by k zmene aj bez Kissingerovho politického prepytujem talentu.

    Lenže stala sa taká vec, že keď potkan Nixon triumfálne vystúpil vo februári 1972 v Číne z lietadla, nechal megazmrda Kissingera čučať vo vnútri. Nedovolil mu postaviť sa vedľa neho na schodíky a mávať čínskemu ľudu.
    Ponížený Kissinger si v lietadle obhrýzal nechty a verný svojmu kultúrnemu backgroundu kul pomstu. Stala sa ňou aféra Watergate a Woodward si v nej vyslúžil ostrohy verného otroka sionistickej mafie. O Bernsteinovi škoda reči.

    Americké klany, ktoré majú pod kontrolou americkú politiku a hovoria si elita, cez aféru Watergate pochopili, že so sionistickou mafiou nie sú žarty. A odvtedy bez reptania spolupracujú.
    publikované: 09.09.2008 08:17:20 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Niečo mimo tému
    http://www.sme.sk/c/4066961/rumuni-nemaju-radi-romov-gayov-ani-ludi-s-aids.html

    Ja by som rada by som vedieť, koľko Rómov, gayov a ľudí s AIDS má rado Rumunov.
    publikované: 09.09.2008 08:24:01 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Aha, nejaký Chiesa žiada
    vytvoriť medzinárodný tribunál k 911. K tej prapodivnej udalosti, ktorej pozadie naznačuje už jednoduchá otázka Cui prodest.
    Žiada to, čo by si žiadny západný politik v rámci záchovy politickej kariéry i holého života nikdy nedovolil.

    Medzinárodný tribunál je tak dobrý nápad, že chlapík by si mal posilniť ochranku.

    http://www.earthtimes.org/articles/show/230191,italian-urges-international-tribunal-to-probe-911--feature.html
    publikované: 09.09.2008 08:33:23 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Však to ináč bol, ema,
    aj hlavný dôvod, prečo USA a väčšina podriadených štátov v NATO v období po 68ôsmom - skôr či neskôr - zrušilo povinnú vojenskú službu a zaviedlo žoldierske armády. Tým sa eliminovali nežiadúce emočné poryvy u obyvateľstva, ktoré by vyvolali straty z oblasti EjčÁr v nejakom z mnohých vojnových ťažení. Pospolitý ľud bol emočne odpojený, čím sa mohla agresívna USionistická politika oveľa účinnejšie implementovať. Toľko poučenie z krízového vývoja na západnej strane železného fírhangu.
    Dnes sa v tomto dosiahlo ešte ďalšieho pokroku, keď sú vojny masám prezentované v prime time ako MS vo futbale. Čo tam potom, že občas uhynie nejaká svoloč, hlavné, že naši vyhrávajú. A keď nevyhrávajú, čo sa USA stáva dosť často, program sa nahradí iným, lepším. Napríklad dákym akčným filmom (a že majú z čoho vyberať), kde USA vyhrajú vždy. To je povinnou súčasťou záručného listu. Nezabúda sa pritom ani na náročného diváka, ktorého príslovečný smäd po veľkom umení sa obvykle uhasí vhodnou snímkou o holokauste.
    Triviálne, ale šlape to dobre. Ani na to netreba ktovieaké sofistikované psychotechniky, len také celkom jednoduché. Teda až na prípady, keď sa celá záležitosť ťahá naozaj príliš dlho, poťažne vznikajú komplikácie so správnym dávkovaním a vôbec sa celý proces nejako zadrháva a aj také tupé masy ako tie, čo obývajú USA, inštinktívne vycítia, že to nie je ich vojna.
    Ale veď to nevadí, že ubudne nadšenia, vzbura aj tak nebude. A keby dačo, ešte stále je tu spoločnosť Diebold, ktorej hracie skrinky garantovane zabezpečia, že všetko nakoniec dobre dopadne. Aj keď je to v prípade USA už vlastne úplne jedno.
    publikované: 09.09.2008 16:32:03 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Korporátni kurviči dislokovaní na Slovensku
    síce zaryto mlčia - veď majú aj dostatok vďačných domácich tém ako napr. kauza Lipstein - ale európski sionisti majú zatiaľ už niekoľko dní plnú hubu Ukrajiny. Dnes naklusali do Kyjeva aj Šarközy s Barossom a diplomatickým speakom uisťovali o vojenskú pomoc škemrajúceho miestneho doďubanca, že vraj vsjo budet: aj EÚ, aj - a to hlavne - NATO. Iste, toho oranžového chuja už môže zachrániť iba arzenál západných halapartní.
    Zo zákulisia ešte preniklo, že výhľadovo by v Sevastopole mali nahradiť ruskú čiernomorskú flotilu celkom nediplomaticky šífy z NATO. Inu, veľký boj o Ukrajinu sa začal.
    Len tak na okraj, Sevastopol založila a vybudovala Jekaterina II.
    publikované: 09.09.2008 22:36:28 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Neboli ste v tej diskusii ?
    publikované: 10.09.2008 02:00:47 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Aj hentá chyba ožrana Jeľcina, ktorý pripravil Rusko
    o historický nárok na Krym a Sevastopoľ, bude napravená.

    USraelská špinavá hra o Ukrajinu (Izrael je do nej zaangažovaný cez davy chazarských štetlmanov s dvojitým - u niektorých viaceritým, konkrétne americkým - občianstvom) je len ďalší sociálnoinžiniersky projekt vopred odsúdený na neúspech. Fyzika nepustí.
    Keď je raz môj dom vedľa domu silného suseda, na ktorého som v mnohom odkázaná, síce ho môžem namiesto racionálnej kopperácie kopať do riti na povel - a za peniaze - pána iného silného domu na opačnom konci dediny (a bľačať, že sa so mnou môj priamy sused na oplátku baví ako s nepriateľom, so všetkými dôsledkami), ale môj dom stále zostáva vedľa neho.
    Jedine že by Američania spakovali celú Ukrajinu do orandžového baliaceho papiera a odsťahovali si ju do Mexika. Potom áno - potom bude Ukrajina v ich zóne vplyvu.
    Ale takto je to len hra zaoceánskych idiotov a ich ukrajinských agentov, ktorá neprinesie nič dobré predovšetkým Ukrajincom.
    publikované: 10.09.2008 06:13:33 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Píšu tam, Jozef, že to bolo na Rybnom námestí
    Rybné námestie ... Rybné námestie - nie je to TO miesto, kde je pamätná tabuľa množstvu slovenských detí odvlečených za účelom násilného pomaďarčenia?
    Fakt sa mohli počas pietnej spomienky na ne správať všetci tí ľudia slušnejšie.
    publikované: 10.09.2008 06:21:04 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. Aby sa nezabudlo - ozval sa jeden z mála
    racionálnych európskych politikov.
    Úmyselne nenapíšem, že bývalých, pretože Schröder je politicky vplyvnejší ako farárska dcerečka Merkelová.

    http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,575799,00.html
    publikované: 10.09.2008 06:25:42 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. Dedek by najradšej uniesol všetkých
    Aj Busha, aby mohol vydierať Ameriku
    http://www.sme.sk/c/4067639/muz-ktory-dolapil-eichmanna-pripusta-unos-ahmadinedzada.html

    Izrael by mal vo vlastnom záujme toho senilného geronta odstaviť od médií. Z toho, čo nakrákoril, implicitne vyplýva, že Eichman bol asi taký zločinec ako Ahmadínedžád.
    Konkrétnejšie paralely si ponechám na slobodnejšiu dobu.
    publikované: 10.09.2008 06:36:16 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. k diskusii o Harabinovi
    som si pozrel záznam vystúpenia, no nechápem, čo povedal antisemitské. Ak si zoberiem antisemtizmus ako ho chápu samotní BnaiBriti, nie čo v skutočnosti antisemitizmus je, čo bolo na tom výroku antisemitské (podľa ich chápania antisemitizmu)? Napadá ma jediná vec, že u BnaiBritov je Lipschitz taká absolútna spodina, že jeho spájanie s židovstvom je pre nich urážkou a teda antisemitzom.
    Ináč, tu sa ponúka "presná" definícia antisemitizmu: Antisemitizmus je všetko, čo osoba alebo organizácia privlastňujúca si právo označovať niečo za antisemitizmus, za antisemitizmus označí.
    publikované: 10.09.2008 09:18:52 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Tak nam sionisticke centra zareagovali.
    Trvalo to dost dlho.
    http://www.sme.sk/c/4069150/fico-nechce-mat-vo-vlade-antisemitu.html

    Aky to bude mat dosah sa uvidi.
    Fico vyhlasil, ze on, kym to nebude povolene z Europy, ziaden antisemitizmus v parlamente nestrpi.
    Hmmm, mozno to o povoleni z Europy tam nebolo ... nebolo vyslovene ... ale jasne som to pocul :)

    Opakujem, uvidime, ci si niekto do Harabina a Meciara aj NAOZAJ kopne - myslim viac, ako doteraz.
    (mozne to je - ale najskor to zas budu len aktivni prisluhovaci motivovani strachom z ... z coho vobec? )

    A este mudrost na zaver:
    Len malo totalit je zalozenycj na sile.
    Vacsina je zalozena na iluzii sily.
    publikované: 10.09.2008 09:40:32 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Antisemitske
    je poukazoivanie na to, ze EXISTUJU zakulisne-nezakulisne struktury takzvanych zidov,
    akekolvek ukazanie na niekoho, ze do nich patri,
    a akekolvek naznacenie, ze tieto sily su chore a sposobuju zlo.

    Tieto sily si vahradzuju NEKRITIZOVATELNOST.

    Ich moc je zalozena na TABU.

    Pripomina mi to tabu takzvanej slachty na konci stredoveku - nesmel sa ich nik dotknut ani slovom, nehovoriac dotykom. Ich moc bola absolutna, a nemuseli to ani skryvat. Ich poddani boli nevzdelani a nemali spojenie, neboli sancu sa organizovat.

    Mam pripomenut aj clanok 4 CS Ustavy a vobec postavenie komunistov v realnom socializme?

    Nic nove pod slnkom.
    publikované: 10.09.2008 09:50:12 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. Na švajčiarsko-fchansúskom pomädzí
    uviedli dnes do chodu Veľký Hadrónový Kolidér.
    A koniec sveta nikde.

    Ako hovorí klasik: a zasa nič.
    publikované: 10.09.2008 10:29:14 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. VÝCVIK BOJA V MESTÁCH
    http://www.sme.sk/c/4069440/izrael-zastavil-zbrojny-obchod-s-gruzinskom.html
    "Izrael predal Gruzínsku bezpilotné lietadlá a ďalšiu vojenskú techniku, poskytol tiež jeho jednotkám výcvik boja v mestách a protiteroristickej taktiky."
    Cchinvali vyzerá presne tak, ako sa na mesto po útoku armády vycvičenej Izraelom na "boj v mestách" patrí.
    publikované: 10.09.2008 11:28:46 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. A ak by sme išli
    celkom na koreň veci, tak za všetko môže nakoniec Húska.
    Lebo prežil.
    publikované: 10.09.2008 12:10:34 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Na trati Ženeva-Bellegarde a späť
    sa skazonosné účinky hadrónového supertunelu prejavili už niekoľko rokov pred jeho uvedením do chodu. Frantíci v obave pred koncom sveta nechali krásnu artdecorovú stanicu v Bellegarde takým spôsobom zhrdzavieť, že už jej ani žiadna lokálna čierna diera nemôže ublížiť.
    Okrem toho tam bez akéhokoľvek varovania, a už vôbec nie v cudzom jazyku (čiže velice prekvapivo), rozdeľujú príchodzie vlaky na dve časti. Jednu, s príčetnými Francúzmi, pošlú ďalej do Besanconu a tú druhú so sebevrahmi pochybného pôvodu vydajú napospas nástraham štreky do LHC a Ženevy. Ak teda sedíte v nesprávnej polovici, máte smolu. Ale veď oni to s vami nakoniec myslia dobre. Ako Západoeurópania ostatne vždy.
    publikované: 10.09.2008 12:15:21 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. To, že si JúEzEj vyberajú
    za lokálnych satrapov samých šialencov a psychopatov, nie je žiadna novinka. A takých, ktorí sa za žiadnych okoľností nemienia vzdať moci, nech už demokratická aritmetika vyzerá akokoľvek, tak tých vyslovene milujú.
    Myslím, že je najvyšší čas s Jepčenkom niečo robiť. Začať ho už konečne takpovediac riešiť. Inak to dopadne veľmi zle.
    http://www.blisty.cz/2008/9/10/art42647.html

    Aj pre nás, lebo základná logika týchto vecí je nepriestreľná. Minimálne v tom, že buď bude zima, alebo plyn.
    publikované: 10.09.2008 12:42:47 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. nebol nahodou v ostatnom case na ukrajine
    isty dick cheney?
    to by vysvetlovalo vela
    publikované: 10.09.2008 12:50:03 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. je to nudna party
    http://tf1.lci.fr/infos/endirect/0,,4078645,00-le-lancement-de-l-accelerateur-de-particules-.html
    publikované: 10.09.2008 13:00:05 | autor: new word order (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. Nie, Huska nie.
    Za nastrbenie tabu moze to, ze HaRabin sa povazuje tiez za insidera
    ( ja nebudem tvrdit, ze je ) a preto si dovolil kopat do spravania sa sukmenovca.
    Takisto Fico dnes spomenul. ze zakon zakazujuci popieranie holokaustu nesmie byt nikym spochybnovanim - ergo, Lipstein je zly zly chlapec.

    Z urciteho hladiska mozno povedat, ze zidia spinia na seba a odskace si to jeden z nich, respektve obaja, minimalne svojim imidzom.

    Ako ked sa komunisti zacali hryzt navzajom.

    Bnai brith predsa len skusa tlacit, jeho DRZOST je nebytycna, ale kde su vysledky?
    Ficove vyhlasenie, ze naivitu vo vlade nebude mozne kryt?
    Hmmmmm...
    publikované: 10.09.2008 13:19:37 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. To je úplne jedno
    Teraz je najdôležitejšie, či bol starý Lipstein za Húskove zverstvá patrične odškodnený.
    Ozaj, kde sú zrazu všetci investigatívni novinári? Ani Bratislavská arcidiecéza sa nehlási, že koho to majú v revíri.
    Harabínova velezrada sa bude riešiť neskôr, až keď všetko opadne. Prihliadne sa pritom na to, že je väčší a aj lepší žid ako Lipšic. Len by mal už prestať chodiť na dovolenky do Sýrie.
    publikované: 10.09.2008 16:04:33 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. study of ethnic megalomania
    http://www.amazon.com/review/product/0970378459/ref=dp_top_cm_cr_acr_txt?%5Fencoding=UTF8&showViewpoints=1

    grigoryi diky za tip na dobru knihu
    publikované: 10.09.2008 21:34:43 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. Vo wikipedii píšu o Hoffmanovi, že:
    Censorship
    On August 10, 2008, Hoffman released Judaism Discovered (2008). Judaism Discovered is essentially an expanded version of Judaism's Strange Gods. Amazon.com had initially ordered eleven copies of the book for sale on their site. The order was abruptly canceled due to what Amazon.com referred to as a complaint of the misuse of "intellectual property rights." Amazon is selling copies of the book in the rare and second-hand category at greatly inflated prices. Hoffman's Blog On the Contrary has also been blocked in the U.K. as it has been deemed a "Hate Site."

    To je tá úžasná "sloboda, pre ktorú nás naši nepriatelia tak nenávidia". Heh.

    Dozvedela som sa tam tiež, že Hoffmanovi nepriatelia, ktorí nenávidia jeho slobodu, mu vyčítajú popieranie, lebo tvrdí, že veľkú časť holokaustových obetí má na svedomí týfus a podvýživa, obvyklé sprievodné príznaky totálnej vojny.

    Čo už môže byť jednoduchšie, ako vytiahnuť argumenty proti Hoffmanovmu tvrdeniu z archívu v Bad Arolsen a vydokladovať pomocou perfekcionisticky vedených záznamov drittesreichu, že sa Hoffman mýli.

    Znovu a znovu sa pýtam, PREČO nie je celý digitalizovaný archív z Bad Arolsen zavesený na internete a voľne dostupný?
    publikované: 11.09.2008 07:24:43 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. Skutočne nasledovaniahodná ekonomika
    http://ekonomika.sme.sk/c/4069538/deficit-americkeho-rozpoctu-prekroci-hranicu-400-miliard-dolarov.html

    Neviem, kde sú teraz naši operetní slovenskí tzv. pravičiari, aby kvôli Mac a Mae okydali americkú vládu, pretože štát je zlý vlastník.
    publikované: 11.09.2008 07:32:21 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. síce trochu od veci
    ale nakoniec aj tak všetko so všetkým súvisí
    http://www.sme.sk/c/4070894/neandertalci-boli-len-ini-ako-my.html

    ja podobné články pokladám za opatrné oťukávanie publika. Je jasné, že celá oficiálna história ľudstva je len jeden velký podfuk. Vrátane takzvaného exodu.
    Zdá sa, že to môže byť aj odpoveď na otázky o adamitských a predadamitských rasách, o dvoch stvoreniach spomínaných v biblii, o božích synoch a ľudských dcérach, ale aj napríklad na to, kde nabral Kain svoju manželku. A odtajnenia materiálov o UFO sú z podobného súdka.
    Na druhej strane, keď prestáva fungovať hrozba terorizmu, NWO potrebuje nového strašiaka - a tou bude hrozba z kozmu.
    publikované: 11.09.2008 08:01:59 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. Dajme si pre zmenu niečo o Číne
    http://www.scienceworld.cz/sw.nsf/ID/D99F87C096F8A5D9C12574BA0077757A?OpenDocument&cast=1

    Nasazení procesoru Godson v běžných PC brání skutečnost, že jeho jádro je založeno na architektuře MIPS a nikoli x86. Díky nekompatibilitě platforem není možné nativně na CPU Godson provozovat Windows.

    No ale takô dačo. Priam blasfémia.

    Pointa:
    Díky své populaci má Čína k dispozici významný trh i kdyby své výrobky neexportovala. Vlastní technologie zemi umožní ušetřit na licenčních poplatcích světovým výrobcům.
    publikované: 11.09.2008 08:19:36 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. ak tomu rozumiem
    tak Michaela Hoffmana tazko zohnat aj v USA ?

    130 $ - knihy, ktore nie su na Amazon naberaju rychlo na cene, videl som ten efekt s nejakymi buddhistickymi vecami...

    publikované: 11.09.2008 08:21:28 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. Nejakých neandertálcov má, Nemezis,
    obecné publikum s 3,3-krát narasteným mozgom na saláme. Podľa populárnych článkov to boli obete - a koho už zaujímajú obete sapienta ako takého.

    Používať hrozbu z kozmu by bolo neefektívne. Ako hovorí klasik, jediné, čo by bolo schopné zjednotiť, ľudstvo, je hrozba z kozmu. A vidíš tu snáď nejaké snahy po jednote ľudstva?
    To by si museli Američania vymyslieť legendu o špecifickom bojovom zameraní Kozmičanov na "svetlo na kopci + svetlo medzi národmi". Niečo na spôsob Kozmičania nenávidia našu slobodu a okrem toho sú to antisemiti.
    Prepáč, ale toto by im nezožrali ani sapienti, ktorí denne žerú hamburger.
    publikované: 11.09.2008 08:43:11 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. Chcete si zistiť výkonnosť
    vašej mediálnej propagandistickej mašinérie? Nie je nič ľahšieho, stačí len zorganizovať prieskum verejnej mienky na tému autorstva komédie zvanej 9/11.
    http://spravy.pravda.sk/svet-pochybuje-o-autoroch-utokov-z-11-septembra-fl3-/sk_svet.asp?c=A080911_110808_sk_svet_p04
    V Európe je účinnosť mediálneho preplachu nadmieru vysoká a miestni lokaji už čoskoro dosiahnu úroveň černoškov z Kene a Nigérie.
    Blahoželám.
    publikované: 11.09.2008 14:00:16 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. A fakt, dnes je 11. september
    Dajme si pri tejto príležitosti videjko o páde, v ICH majú jedno pekné:

    http://www.informationclearinghouse.info/article17405.htm

    Z celého vtedajšieho cirkusu si pamätám, že ktosi o zošupe dvoch či koľkých amerických barakov povedal, že je to veľkolepé umelecké dielo. Neviem, či to bol profesionálny kunsthistorik, alebo ľudový šéngajst.
    publikované: 11.09.2008 16:49:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. Vie mi niekto vysvetliť, prečo je
    tu kurva napísané, že FRANCÚZSKE dievčatko, keď to bolo dieťa židovskej matky, židovského fotra a vnučka židovského vraha.

    Prečo je tam, že FRANCÚZSKE dievčatko, keď to dievčatko malo izraelské občianstvo?

    http://www.sme.sk/c/4071684/v-izraeli-nasli-telo-nezvestneho-francuzskeho-dievcatka.html
    publikované: 11.09.2008 17:03:53 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. Plus správa z Hárecu
    Sionistický režim dupoce ako besný, jak by si už rád udrel do Iránu

    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1019989.html

    Budú mať so svojou kolóniou Američania ešte kopu vážnych starostí. Hlavne si musia dať pozor, aby im ich vlastné mocné predĺžené blízkovýchodné rameno nevytalo pár ostrých po pruhovano-hviezdičkových ušoch
    publikované: 11.09.2008 17:32:41 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. prečo myslíš, ema, že
    pristáli dve TU160 vo Venezuele a prečo tam smeruje nukleárny krížnik Piotr Veliky v plnej zbroji? Lebo Izraelci sa nevedia dočkať. A potom budú bez US podpory. Teraz sú zatiaľ bez letísk v Gruzii aj navigačnej elektroniky, ktorú asi Mount Whitney už nenahradí. Jedna z teórií, kedy to bude :
    http://www.whatdoesitmean.com/index1135.htm
    síce s rezervou, ale splńa to predpoklady - ešte do konca Bushovho volebného obdobia. Začínam mať zlý pocit, ako som mal niekoľko týždňov pred Gruzínskom, pamätáš sa?
    publikované: 11.09.2008 20:03:35 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. a tento poznáte?
    síce v preklade, ale originál je dolu:
    http://www.prop.sk/historik.html
    prihorieva.
    ešte stále si myslíš, ema, že homo sapiens nie je schopný zničiť svet?
    Tak pripomeniem Samson option.
    publikované: 11.09.2008 20:24:39 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. A pritom obvinil vládu, nie
    konkrétne jej blízkovýchodné krídlo, to by bol ešte väčší hrmot.
    Napríklad o zatknutých tešiacich sa mossadníkoch bolo známe ešte v septembri 2001, oficiálna lož je už prefláknutá niekoľko rokov, teraz sa skôr hodí koho obviniť a obetovať a pritom nezmeniť politické ciele.
    http://www.independent.co.uk/news/world/europe/sarkozys-comic-friend-says-sorry-for-911-comments-925142.html
    publikované: 12.09.2008 00:30:27 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. keď sme už pri tých výročiach
    10.9. bolo 110 výročie Lattimerského masakru.
    http://www.phmc.state.pa.us/ppet/lattimer/page1.asp
    Ani pes neštekol
    publikované: 12.09.2008 00:59:13 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. naozaj, ema?
    sa cinania nenadry, ale za nich pracuje cchi? Len ci o tom tusia aj tie miliony vlastne nepracujucich cinanov ( kedze za nich pracuje cchi ), ktori z akehosi dovodu chodia do zamestnania -:)
    publikované: 12.09.2008 01:25:45 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. Máš, Nemezis, v zásobe aj vysvetlenie
    odchodu lodí NATO z Čierneho mora, kde mali grupírovku?

    Netvrdím, že sapient nie je schopný zničiť SVOJ svet. Ale zničiť svet ako taký - to veru nedokáže.
    Ty si robíš o sapientovi ilúzie, Nemezis.
    publikované: 12.09.2008 05:18:07 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. Nehraj tu blba, Menkaure.
    Sotva tomu niekto uverí.
    publikované: 12.09.2008 05:19:23 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. Keby Rusi vedeli,
    aké jednostranné chujstvá produkujú korporátne média, v ktorých nie je dovolený ani náznak opozičného názoru, nevyšli by z údivu.

    http://www.rian.ru/politics/20080911/151185032.html

    Akýsi účastník medzinárodnej konferencie sa Putina pýtal, prečo sa Rusko TAK prejavilo vo vzťahu ku Gruzínsku. Putin mu pripomenul, že reakcia Ruska na gruzínsku agresiu bola adekvátna.
    Spýtal sa toho trtka, či sa ruské vojská mali zoči-voči tankom a artilérii rozháňať nožíkom-rybičkou, alebo snáď boli povinne strieľať zo šlajdra. Agresívne Gruzínsko si koledovalo po morde, a po morde aj dostalo.

    Ten medzinárodný účastník, s mozgom prepláchnutým korporátnymi médiami (možno čitateľ smetiarne alebo jej klonov), zjavne nemal predstavu, čo vlastne Gruzínsko v Južnom Osetsku vyvádzalo. Čo je v dnešnej informačnej dobe prejav ignorantskej zadubenosti amerického typu.
    publikované: 12.09.2008 07:22:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. vysvetlenie odchodu lodí NATO
    je predsa známe: podľa akejsi platnej dohody tam môžu byť maximálne 21 dní, s tou podmienkou im povolilo Turecko prechod , ktoré inak ako prvé podporilo zásah Rusov v Osetsku.
    Nehovoriac ešte o vyjadreniach ruského generála, ktorý naznačil, že ak neodídu, tak ich môžu do 20 minút potopiť.
    Rusi rýchlym tempom obnovujú svoju starú základňu v Sýrii, kde okrem nej na istom sýrskom pohorí je umiestnená radarová stanica a PLO, ktorá Izraelcov dosť znepokojuje.
    A súčasťou Pjotrovho konvoja do Venezuely je aj jeden Typhoon a jedna Akula.
    Stále sa ti ešte zdá chladno, ema?
    publikované: 12.09.2008 07:37:15 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. Zdá sa, že jeseň bude mild
    Taká akurátna.
    Nechápem, prečo panikárčiš pri každom presune armád v rámci ukončenia unipolarity, či záchveve litosférickej platne.

    USrael je moloch za zenitom. Už nič nezmôže. Ani politicky, ani vojensky. Ide mu síce pena od huby, ale dohrýzť môže leda vlastných. To tak totiž býva na sklonku ríší, že sa ríšski mocní začnú kúsať navzájom. Čím viac neúspechov upadajúca mocnosť zaznamenáva, tým je tento úkaz zreteľnejší.
    publikované: 12.09.2008 08:04:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. prečo panikárčim?
    to je všetko pravda, čo hovoríš. Ale kde ty berieš tú istotu, že to dobre skončí? Prečo považuješ ľudí za prirodzene dobrých? Veď by nemohli dopustiť čo sa deje. Ja nemám o sapientovi falošné ilúzie. Som snake_eater. Bol som v Kuvajte aj v Iraku . Som navždy poškodený. Mám príšerné sny. Obhorené mŕtvoly detí, doriti.
    Stratil som priateľov, ilúzie aj emócie. Nechcem, aby sa to stalo aj ostatným.
    Panikárčenie môže pomôcť, aby sa ľudia spamätali.
    Koľkokrát som sa už pokúšal prestať, ale nemôžem. Kým budem dýchať.
    Veď sme, ema , skoro rovnakí. Iba takí, ako ty, držia existencie , ako ja, nad vodou. Stačí ti také vysvetlenie?
    Požičaj mi z tvojej nádeje.
    publikované: 12.09.2008 08:44:29 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. Nemesis, panikárčenie nemôže pomôcť,
    pretože ľudí sa to akosi vôbec netýka. Tí su len subjektom informačnej doktríny ako neblahého dôsledku poučenia z krízového vývoja.
    Rusko pochopilo, že keď chce s vlmi vyť, musí sa aj ono začať riadiť plesnivými Aumannovsko-Schillingovskými imperatívmi. Aspoň dočasne. To je celé.
    Vzhľadom na asymetrickosť moderných konfliktov, Rusku žiadna vojna nehrozí. Dokonca ani Iránu. To by sa totiž musel Izrael zahrabať aspoň 20 metrov pod svätú zem, čo by inak vôbec nebolo na škodu. Ono to ešte nejakú chvílu potrvá, kým im tam USmani navláčia všetky radary a kompletný ohňostroj. A samozrejme zvýšia Izraelu povinnú apanáž, a teda zároveň aj svoj astronomický deficit, lebo však o takých srandovných veciach tu vôbec nemusíme diskutovať, že by si to Izrael mal platiť sám.
    Sa ale obávam o Cháveza. Tomu môžu hocikedy nabiľačiť, že napr. dodáva teroristom benzín so zľavou. Ešteže si konečne urobil poriadky v armáde, čím sa aj pre zmrdov z Miami stáva vytúžené obnovenie statusu quo ante bellum o moc tašším.
    publikované: 12.09.2008 12:55:27 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. "we want nuclear holocoust"
    K tomu linku od Nemesis2,
    http://www.prop.sk/historik.html
    kde je link na peticiu od Wolfgang Eggerta,
    http://www.apocalypse-no.net/en/index.php

    Hned mi udrelo do oci, ako sa Nemec brani proti obvinenieu z "nekorektnosti". Dal tam foto Auschwitzu, a k Netanjahuovi a Cheneymu (ak si mylim osoby, sorry) dal aj Ahmadi-Nijada. A potom som si uvedomil - Nemec oznacuje za nicitelov sveta (podla poradia na fotke) Americana, Moslima a Zida - a je to politicky korektne. Prinajmensom relativne, prinajmensom je to mozne.

    Nove casy.
    Ale ma pravdu - tieto apokalypticke dogmy su ZLO.
    Jednoducho ZLO-choroba-chaos-hlupost.
    V prvom rade zas Zidiai si najviac mozu dovolit o tom pisat - ako v tom linku ten autor - rabin.
    No ... oni to maju v tomto slova myslie lahsie, pisat, ale je to aj na nas vsetkych, aby sme to odsudili a rozbili.
    Take veci sa stavaju, take memeticke paterny, bludive prudy ktore ako fantom prudia historickym casopriestorom. Ale ich forma moze a musi raz skoncit.

    Cize zhrnme to jednoducho:
    -Su to blazni, objektivne existujuci objektivni blazni.
    -Blaznov treba eliminovat,neutralizovat.
    publikované: 12.09.2008 12:55:58 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. Myslim,
    ze aj o stredovekych papezoch a inych dogmakratoch sa da povedat, ze im naklady a ine negativne efekty spojene s kriziackymi vypravami zlomili vaz. Aspon nalomili.
    Uvidime.

    Ale ked uz o tom .. aby som azda nevyzneval stale ako nejaky optimista - nech sa stane cokolvek pozitivneho razenia, ludstvo pobezi aj tak dalej v drazkach a vymoloch svojho kauzalneho obmadzenia. Rovno povedane, najma genetickeho.

    Spolocenske zriadenie dokaze potencial zmrzacit - ale ziadne zriadenie, ustava ci kultura nevybuduje z hovna sochu.
    Ani z blata.

    Takze neverim na nejaku trvalu totalitu takzvanych zidovskych idiotov,
    ale neverim ani na lietajuce tavy.
    Skor prejde ta tava uchom ihly, ako TOTO ludstvo dokaze cisto mysliet a mat pokojne vedomie.
    (to len tak, aby som si ulavil, vcera som sa zas pozastavil a mierne sledoval nejake exemplare, ich formu aj reakcie - je to stale to iste, nie, to je nemenne, to je neschopne, to je chore a zufale).

    Popri tom je vlastne nejaka "svetovlada" uplne vedlajsi problem.
    publikované: 12.09.2008 13:07:34 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. A este jedna uvaha, inspirovana vasimi prispevkami,
    tentoraz o vojne.

    Vojna vznika tam, kde si jeden mysli, ze je vyrazne silnejsi, ako druhy.
    Ze ma nejaku zakladnu strategicku vyhodu:
    (kvalitativnu) zbrane, (kvanittativnu) silu, priestorovu -poziciu, mentalnu - ideologiu.

    Moze sa zdat, ze napr. 1 Sv.Vojna s jej dlhymi zakopovymi stagnaciami musela byt dopredu jasna, ak tazko vyhratelna - ale nebola. Nebudem to tu rozoberat, ale zo zaciatku sa, ako kazda vojna a ako niektore aj naozaj boli, sa aj prva zdala ako lahko vyhratelna. Okrem toho, vsetci vtedy zbrojili a dufali, ze ONI v modernom case najlepsie prestavali svoje armady a ze oproti nim su ostatni len zastarali mantaci.

    Takze dnes by velka vojna nemala byt.
    Az na ten stvrty bod - niektori mozno veria, ze maju po boku Boha.
    No vy by ste nesli do boja s takym pomocnikom?
    publikované: 12.09.2008 13:21:42 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. Boh je strašná kurva
    No napríklad teraz robí všetko preto, aby USmanom rozvetral v Mexickom zálive všetky ich vrtné plošiny, ktoré zapezpečujú tuším celú štvrtinu spotreby ropy USA.
    Ironicky si amíci určite zavolajú toho istého Boha na pomoc, keď budú kvôli kompenzácii strát chniapať po ropných ložiskách vo Venezuele.

    Na Beo.sk je zaujímavý článok o WT7:
    http://www.beo.sk/11-september/726-vysla-oficialna-sprava-o-wtc-7-kamuflaz-pokracuje
    To je pozoruhodné, aké nezmyselné konštrukcie dokážu zmrdi vygenerovať, keď sa im už - nepochybne z objektívnych príčin - nepodarilo zohnať ďalšie lietadlo, čo by tam vpálilo.
    publikované: 12.09.2008 14:53:31 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. cena ľudského života:
    publikované: 12.09.2008 17:20:41 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. Toto je výborný slint
    http://www.lidovky.cz/saakasvili-nas-neposlechl-09y-/ln_zahranici.asp?c=A080912_105723_ln_zahranici_bat
    A najvýrečnejšia je posledná veta.
    Tak ako v tom predchádzajúcom.
    publikované: 12.09.2008 19:14:06 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  88. hram blba, ema
    ...lebo sa mi tento clanok a niektore Tvoje reakcie zdali byt prilis pateticke, tak Ti to ironiou naznacujem. Tesim sa ale na dalsie Tvoje clanky. Suhlasis dufam vsak, ze s Tebou nemusim nevyhnutne vo vsetkom suhlasit
    publikované: 13.09.2008 00:27:00 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  89. Nejaký samoľúby idiot
    s rozžiarenými zrakmi nám tu predložil vlastnú verziu hrania sa na blba.
    Ďakujeme.
    publikované: 14.09.2008 12:02:06 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  90. Jeden z mojich nemnohých,
    ale to o lepších kamarátov má vo zvyku sústavične frfľať. Jeho tvorivosť je v tejto oblasti bezhraničná.
    Vysvetľuje to tým, že je protestant a jeho náboženskou povinnosťou je protestovať, a to za každých okolností.
    Ty budeš asi niečo podobné, Menkaure.
    publikované: 14.09.2008 12:08:52 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  91. Ja neviem, Nemezis, čo to znamená skončiť dobre
    Skončiť dobre môže znamenať aj to, že nás o milióny a milióny rokov budú naozaj inteligentné bytosti skúmať ako ediakarskú faunu
    http://www.vesmir.cz/clanek.php3?CID=2534
    Poslúžime na vedecké účely. Čo viac možno chcieť.

    Alebo nás budú ťažiť a vyrábať z nás rôzne ušľachtilé produkty.
    publikované: 14.09.2008 12:14:34 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  92. Ibaže by z nás
    chceli izolovať nejaký nový prvok zvaný debílium, ktorý sa za tie tisíce rokov vývoja stihol v sapientoch pozoruhodne nakoncentrovať.Inak na ľudskej biomase nie je ušľachtilé nič, ani len ten materiál.
    Ale dobre, značíme si: ríša Vendobionta, čeľaď matracovité.

    Kultúrna vložka "Cíťte sa ako doma!":
    http://www.youtube.com/watch?v=wSddg2VACoY
    http://www.youtube.com/watch?v=B-jnTrehj0Y&feature=related
    Ešteže má tá západná civilizácia občas zmysel pre sebairóniu.
    publikované: 14.09.2008 19:18:23 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  93. idar,
    si si tusim kupil nove faro ... :-)
    publikované: 14.09.2008 22:08:35 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  94. Iba som vymenil
    zadné tlmiče a pérá, Sinuhe. Vidím, že...
    alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoli množství.
    publikované: 14.09.2008 22:50:18 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  95. idar neviem co vidis,
    ale ak budes takto pokracovat, tak uvidis biele mysky ...
    publikované: 14.09.2008 23:45:05 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. nefrflem, ema
    ale Ti davam feedback, alebo lepsie povedane, nazor na vec. Co sa prispievatela s vyrecnym nickname *-* tyka, asi je sucastou indickej civilizacie, ked dosiahol taku vysoku uroven sebapoznania :-)
    publikované: 14.09.2008 23:53:47 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  97. Cudzinci za sovdepiu.
    publikované: 15.09.2008 05:52:43 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  98. S potešením zisťujem, milý Menkaure,
    že si zo svojej rafinovanej zlomyseľnosti časom nič nestratil.
    Aspoň niečo sa v tomto premenlivom svete nemení.
    publikované: 15.09.2008 07:16:39 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  99. To len potvrdzuje, Fon, že kanonenfutter
    pre bolševickú revolúciu bola mestská vyhladovaná robotnícka chamraď, bez ohľadu na národnosť.
    publikované: 15.09.2008 07:19:20 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  100. V nepriamej súvislosti s tým článkom od Fona
    nie je snáď zbytočné pripomenúť, že Čína v minulosti absolvovala mohutnú agrárnu fázu.

    K tomu náš obľúbený biológ Stanislav Komárek v knihe Príroda a kultúra (ktorú si dovolím odporúčať Sinuhemu, keby sa oskytol v auparkovom Panta Rhei) píše, že neolitická roľnícka revolúcia a obecne veľmi podceňuje - podceňuje sa, ako bol prechod k roľníctvu netriviálny a že etniká, ktoré agrárnu fázu neprekonali, nezvládajú kombináciu plánovania, rozvrhovania a šetrenia technicky pokročilých civilizačných fáz.
    Peknú ukážku takéhoto etnika máme u nás na východnom Slovensku. Tragédiou všetkých tých govrnmentálnych a nongovrnmnentálnych aktivít je, že túto skutočnosť absolútne neberú do úvahy.
    Dalo by sa tiež povedať, že súčasný krach všelijakých Lehman Kuhn Loeb bánk je len dôsledkom neschopnosti (danej kultúrnym vývojom) vytvoriť dlhodobo stabilný sofistikovaný systém.
    Nie je až taký rozdiel medzi vybývaným barákom na Luníku a tým, čo sa momentálne deje v bankovom sektore.

    A nie je z tohto uhla pohľadu prekvapením, že wolfovickí projektanti vojenského úderu na Irak nedokázali odhadnúť dôsledky a čumeli na ne ako žiak osobitnej školy na integrál. Rovnako ako nedokážu odhadnúť dôsledky pripravovaného úderu na Irán. Je to niečo, čo ich kultúra nezvláda. Nie je súčasťou technicky pokročilej civilizácie, hoci má plné skladištia nukesov. Slúžia len na to, že vzhľadom na mentálne danosti ich vlastníkov vnášajú do technicky pokročilej civilizácie smrteľne nebezpečné prvky nestability.
    publikované: 15.09.2008 07:44:00 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  101. Mimochodom, od týhto úvah je len krok
    k man-made ukrajinskému hladomoru, šokujúcemu svojím rozsahom, ktorý sa radšej oficiálne príliš nerozoberá. Jeho architektmi boli ľudia, ktorých kultúra nebola nikdy spojená s pôdou.

    Aj perverznú kolektivizáciu mohli vymyslieť len ľudia, ktorí pôdu nikdy nevlastnili a ktorým prekážala nezávislosť spojená s individuálnym vlastníctvom pôdy. Sedliakmi sa ťažko manipuluje. Sedliak zasadí krumple a kapustu všetci ho môžu bozať vriť.

    Skolektivizovaná pôda obrala roľníkov o nezávislosť a kolektívne vlastníctvo tiež umožnilo, že do čela všelijakých kolchozov a JRD mohli byť dosadzovaní aparátčici, ktorí v živote (svojom, aj iks svojich predkov) nehrábli rukou do prsti.

    Hej, je to v podstate opakovanie myšlienok, ktoré tu už Arton precíznejším spôsobom spísal, ale nezaškodí ich pripomenúť znovu a znovu.
    publikované: 15.09.2008 08:33:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  102. bez komentára
    publikované: 15.09.2008 10:36:47 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  103. O osobnej skúsenosti písala, Aladár,
    v smetiarni práve túto sobotu Janička.
    http://www.sme.sk/c/4073904/s-ortodoxnymi-rodicmi-nie-su-zarty.html
    Asi nie z Jeruzalema, ale obdobné problémy sú s nimi zrejme všade.

    Postupne sa čoraz jasnejšie ukazuje aj zaslepeným, kto sú skutoční extrémisti.
    publikované: 15.09.2008 10:53:11 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  104. Si ešte dovolím malú poznámočku
    k tým etnikám, čo nemajú vzťah k pôde.
    Tá druhá entita totiž už zopárkrát v histórii ukázala, že jej vzťah k pôde môže byť až nadmieru vrelý. Ovšem len za predpokladu, že sa pod pôdou rozumie nejaká suma alebo výnos na meter štvorcový. No len v takom Uhorsku, ktoré zamorili v druhej polovici 18. storočia halíčski židia, bolo židovských veľkostatkárov a majiteľov pôdy požehnane. Postupne sa dokonca prepracovali k vlastníctvu dvoch tretín všetkej pôdy. Že to nemalo zrovna blahodárne následky na celkovú produkciu ako i životnú úroveň pospolitého vidieckeho ľudu, nižšiu šľachtu nevynímajúc, je dostatočne známe. Ostatne, od tých tú pôdu aj poskupovali; iste, po predchádzajúcom ožobračení na rôzne spôsoby. V našej strediskovej obci je napríklad dobre známy prípad môjho zámožného praprapradeda, čo sa počas svôjho blahoslaveného života holej zemi nohou nedotkol, ale napokon skoro všetky svoje majetky prehral so židmi v kartách. Nechali mu len ten kočiar, aby sa nepovedalo. Nech mu je zem ľahká, kochotovi.
    Takže buďme my vlastne radi, že sa dnes táto entita sústreďuje na iné komodity ako pôdu. To by sme asi za chviľu nemali čo do úst.
    publikované: 15.09.2008 12:45:55 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  105. hm, ema,
    v Pantra rei v Auparku som bol vcera. Ale len tak som tam snoril a potom som sa vychytil a kupil som si u Blazeka sako. Od Komarka som nedavno docital Soupovi aneb Postila a dam si od neho na chvilu pauzu. Pripadne zacnem nieco take pisat sam :-)
    publikované: 15.09.2008 23:33:31 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014