Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Utópia

Socialistický ideál ako "národné dedičstvo"

V čase mediálnej démonizácie Severnej Kórei, ktorú Američania nie a nie uzbrojiť, bol slovenský ľud vystavený nostalgickému nariekaniu za starými dobrými kibucmi z obdobia kolonizácie Palestíny, na ktoré sa dnes podobá už len fosilizovaná Severná Kórea.

Čo sa stalo? Nič. Len najstarší židovský kibuc v Palestíne mal sto rokov. Nuž a to je dačo, o čom nás nutne musí lokálne korporátne médium poinformovať, vrátane ťažkého osudu lekára z Odesy.

My sa však nedajme zmiasť falošným obrazom trpiaceho vzdelanca, ktorý v Palestíne odušu klčoval (s klčovaním by som opatrne, lebo podľa oficiálnych sionistických mýtov bola Palestína pri príchode sionistických hord z USA, Európy a Ruska totálne vybývaná a všetky stromy nasadili židia) a dokonca dojil a smelo sa pozrime do histórie, ako to s kibucmi naozaj bolo. Treba zájsť až do druhej polovice 19. storočia. Vtedy sa po vzore iných európskych utopických ideí vynoril sionizmus a natoľko opantal maďarského žida Stampfera, že sa spolu s pár kamarátmi-dobrodruhmi vybral do Palestíny. Kúpili pri Jaffe kus zeme a založili roľnícku osadu. Všetko by bolo v poriadku, až na to, že občania Maďarska nevedeli o poľnohospodárstve vôbec nič. A tak zapriahli do práce domácich Palestínčanov. O rok Stampfera & Co doštípali komáre a maláriou zmorení ušli domov. Neprešiel dlhý čas a do Palestíny sa začalo valiť chazarské etnikum z Ruska. Dôvodom boli pogromy. (Kto pozná históriu sionizmu, nemôže mu uniknúť, ako vzácne hrávali pogromy do kariet tejto ideológii.) Usadili sa pri Jaffe a okamžite sa medzi nimi začali rozbroje. Ukázalo sa, že táto komunita nie je schopná prežiť bez pomoci zvonka. A tak nastupuje na scénu hlavná postava: Edmund Rotschild, a to na žiadosť vrchného parížskeho rabína. Môžeme len špekulovať, prečo chcel zostať v anonymite a medzi židovskými kolonizátormi Palestíny bol nazývaný len ako "známy darca". Do skupovania 40 tisíc hektárov vzájomne poprepájanej pôdy pôdy a sudánskych robotníkov, ktorí na nej pracovali, vrazil "známy darca" 70 miliónov zlatých frankov. Pohromu, ktorá plíživo prichádzala na Palestínu, symbolicky odštartovalo vysádzanie tisícov eukalyptov, ktoré dal Rotschild doviezť z Austrálie a ktoré mali nespôsobilých Európanov chrániť pred maláriou.

 Prešli roky, ale pomery v židovských osadách sa nezmenili. Keď barón Rotschild pri osobnej inšpekcii videl, v akom stave sú, znechutene odovzdal svoje kolonizačné dielo Jewish Colonisation Association, založenej barónom Hirchom v roku 1891. Naďalej však celú utópiu veľkoryso financoval. Asociácia sa pokúsila postaviť osady na nohy, ale starí kolonizátori boli vyčerpaní a mladí odišli do miest alebo do zahraničia. V osadách pracovali len domáci Palestínčania. Osadnícke dielo opäť zachránili pogromy v Rusku, ktoré prišli v pravý čas a vypudili do Palestíny novú masu Chazarov.

A tu prichádza na scénu socialistický kibuc Degania, ktorý nedávno oslavoval storočnicu, čo bol dôvod na zlezenie celého vládneho kabinetu najagresívnejšieho štátu sveta. Druhá vlna kolonizátorov z Ruska boli nadšenci komunistických revolúcií. Zamestnali sa u domácich, ale pre "slobodných, hrdých a sociálne uvedomelých židovských robotníkov bolo neprijateľné pracovať u súkromných majiteľov pôdy." Vznikla myšlienka družstevného osídľovania - kibucov. Deganiu založilo päť ľudí a pôvodne ju volali kvuca - skupina. Pravidlo o mzde za výkon bolo odmietnuté, lebo v kibuci nemá dochádzať k žiadnym rozdielom. Nikto tam nehodlal trpieť ani žiadnu elitu špecialistov, ktorým by ich um zabezpečoval nadradenosť. Ženy pracovali, deti boli vychovávané spoločne a bývali v detských domovoch.

Čo však bolo najdôležitejšie, do Palestíny na podporu židovskej kolonizácie neprestajne prúdilo obrovské množstvo peňazí. A tak je to dodnes. Peniaze prúdia najmä z USA, aby napájali najšialenejšiu utópiu v histórii ľudstva tak, ako napája infúzia fyziologickým roztokom neforemné telo masového vraha Ariela Šarona.

Komu by napadlo, že v roku 2010 bude socialistický kibuc vyhlásený za "národné dedičstvo" židov. A že tým bude konečne otvorene priznané, kde malo údesné socialistické monštrum, ktoré poznamenalo aj naše životy, skutočné korene.

Kibuc Hazorea, Palestína, 30. roky

Po tom, ako sionizus prostredníctvom svojej beštiality vyhral II. svetovú vojnu sa kibucy dokonca stali predmetom vedeckého nadšenia. "Cieľom kibucníckeho hnutia je uskutočniť klasický ideál socializmu. Okrem iného zamýšľali zbaviť ženy ekonomickej nadvlády mužov tím, že budú plne začlenené do profesijného života, ďalej mala spoločná výchova a starostlivosť o deti ženy v kibucoch oslobodiť od otroctva materstva. Deti boli preto odovzdávané profesionálnym opatrovateľkám. Žili len v detskom kolektíve a domov sa dostávali denne na jednu hodinu podvečer. Svadby boli tolerované, ale neboli dôvodom na oslavu a kibucníci dúfali, že sa tohto buržoázneho prežitku úplne zbavia. Prvá generácia vzala tieto záväzky vážne a snažila sa svoje potomstvo socializovať týmto spôsobom." Toto napísal americký sociológ Melford Spiro v roku 1954. Z kibucov vyvodil, že rodina nie je nič prirodzené a ide to aj bez nej. Keď však navštívil kibuc o generáciu neskôr, zistil, že sa mýlil. Ženy sa prestali obliekať ako muži a robiť mužské práce a ľudia sa viac venovali rodinnému životu, než politickej angažovanosti.  

(Literatúra: Michael Krupp: Sionizmus a stát Izrael, Iräneus Eibl-Eibesfeldt: Přírodopis lidské pošětilosti)

Ak by sa niekto dostal do kŕča podozrenia z antisemitizmu, zodpovedne prehlasujem, že prakticky všetko je opísané z absolútne politicky korektnej knihy Michaela Kruppa. Omyl Melforda Spira je z Eibesfeldtovej knihy, ktorá už nie je až taká korektná, lebo etológ Eibesfeldt namieta voči multikulturalizmu, ale stále je to mainstream. I keď táto veta z jeho diela maintream nie je: "Príčina nerešpektovania etológie človeka by mohla spočívať v tom, že ľudia sa priamo štítia a desia predstavy, že by naše chovanie mohlo byť vysvetlené na základe príčinnosti."

A ako bonus je tu pozdrav sionistom od prírodných vied, ktoré nemožno oblbnúť ani najrafinovanejšími psychotechnikami: "Ak sa nedokážete správať kultivovane a čitateľne, okolie vám to zráta." Kto sa nepoučí, bude prírodnými zákonmi trestaný dovtedy, kým nepochopí. Márne sa bude vyškierať, že DNES sa tak ešte nestalo.


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. Orbán vykazuje symptómy osprostenia mocou
    To sa dalo čakať.
    Už nemôže len tak vládnuť, on už musí "dokončiť revolúciu"
    http://www.sme.sk/c/5607735/orban-ide-zmenit-vsetko-ustavu-zakony-i-media.html
    publikované: 23.10.2010 21:53:04 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ema,
    ty neunavny kritik sionizmu (ציונות) ... tj. narodneho hnutia a tmelu jednej uspesnej blizkovychodnej (koliska) kultury s dlhou historiou, ku ktorej sa hlasia mnohi matematici. Na uprimnom presvedceni ludi budovat vlastnu komunitu nie je nic zle, dolezitejsie je co tato komunita produkuje. Dokonca aj velky kritik Izraela, jeho 'zly' syn a kamarat Dubceka, Noam Chomsky tam pobudol nejaky cas so svojou manzelkou v kibuci. Ty si tam este nebola v kibuci?! Ja osobne si myslim, ze vlastnicke prava a s nim suvisiace pravo na realizaciu vlastnych socialnych projektov je zakladna ludske pravo a respektovany zakon kazdej uspesnej komunity. To mi vsak nebrani, tolerovat rane predstavy utecencov a poskytnut im priestor k experimentom a rozvoju, zvlast ak utekaju pred utlakom az z Azie ... Nebudem ich predsa nazyvat chazarmi ked klopu na dvere a ziadaju ochranu. Palestincania maju tiez svoj kibuc v Izraeli, tak co ti stale vadi? Orbanov politicky domov ekonomicky skrachoval. Zasadne zmeny neuspesnej kultury su nevyhnutne pre jej prezitie v dnesnom svete.
    publikované: 26.10.2010 07:44:20 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. tusim zle prekopirovane
    "...ze vlastnicke prava a s nim suvisiace pravo na realizaciu vlastnych socialnych projektov JE ZAKLADNA LUDSKE PRAVO a respektovany zakon kazdej uspesnej........."

    Tak aj ja nieco prekopirujem:
    Chomsky už od 60-tych rokov funguje ako popredný strážca brány (propaguje názory, aké si želajú mocní v úzadí), využívajúc svoje postavenie na to, aby zaokryl najväčšie zločiny globálnej elity. Celé roky pritom zakaždým používa zhodnú formulu: viň "Ameriku" a "korporácie", ale nikdy neskúmaj skrytú globalistickú nad-triedu, ktorá za scénou poťahuje nitky, používajúc Spojené štáty americké ako motor tvorby a skazy. A po tom, čo prisúdi všetko zlo vo svete len americkému imperializmu, ponúka ako riešenie vytvorenie svetovej vlády,
    podriadenej OSN.

    Poucne, citanie, Ema, len nech ta neobjavi Blaskova
    http://nataliablahova.blog.sme.sk/c/244769/Miliony-mrtvych-nepresvedcili.html

    A po precitani posledneho odstavca sa pytam, kde beries ten optimizmus?
    publikované: 26.10.2010 07:58:29 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Ti dvaj umelci na sude a pri sude
    si zasluhuju asi darwinovu cenu :))

    Chazari klopajúci na bránu ... vy hysterici blbí.)

    publikované: 26.10.2010 15:51:01 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. paranoia??,
    publikované: 26.10.2010 19:39:13 | autor: nicniejeakosazda (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. wiki
    Takže toto je pôvodný cieľ:
    ......boj s “despotickými režimami Ruska, Číny a Centrálnej Ázie”.

    http://russianews.blog.pravda.sk/2010/10/26/wikileaks-russia/
    publikované: 27.10.2010 08:27:56 | autor: nicniejeakosazda (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. N - vid. vseob. dekl. ludskych prav a slobod
    clanok 17 i ked priznavam, ze povodne som sa spojenim 'zakladne ludske pravo' na uvedenu deklaraciu vobec nechcel odkazovat lebo som iba tusil, ze to tam bude.
    Chomsky ma samozrejme tiez svoje predstavy o tom ako by mala fungovat spolocnost. Ja sa neodvazujem tvrdit, ze poznam jeho nazory ale viem, ze v zivote celil roznym obvineniam z liberarianskeho anarcho-kapitalizmu . Tymto ludom odkazuje, ze sa priklana k originalnemu libertarianstvu T.Jeffersona a A.Smitha tj. ze v kazdej (sukromnej a verejnej) spolocnosti by mali platit pravidla rovnosti prilezitosti a nie svojvola jej vlastnikov a vladcov. Je to znamy sektar politickej moci ale zaroven obhajca existencie verejnej demokratickej moci.
    publikované: 27.10.2010 08:40:56 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Zdroju plynu pre Nabucco
    ministertsvo zahraničných vecí práve blahoželalo k narodeninám. Napodiv sa nevolá Šáh Deníz, ale Mahmúd Ahmadínedžád.
    Nastala fáza cukrových motúzikov, keď sionistickí geronti posadnutí fetišom Tretej ríše nebudú cez korporátne média bliakať o "lietajúcich koncentračných táboroch" a druhom Hitlerovi.
    Voľakedy sa hovorilo, že správni muži nejdú na Bagdad, ale na Teherán. Doba pokročila a správni muži už nejdú na Teherán, ale na Moskvu a Peking. Moskva ich zdraví úspešnými testami Bulavy a Peking síce mlčí, ale je to mlčanie pre správnych mužov veľmi znepokojujúce.

    A inak ako? No, samé dobré správy. Zdražie tunajšiemu obyvateľstvu trashfood, a to výrazne, ale hriať ich bude pomyslenie, že všetky banky - novodobé chrámy vykázali tučný zisk, až na tatrabankovú čiernu ovcu, ktorá sa rúca pod ťarchou vlastnej komplexity. A po veľkej mačke, ktorá odputovala dohliadať na nákupy v Eurovei, nastúpil pred Slovenské národné múzeum zasmušilý strejda, aby váhou svojho mýtu prekryl trápny fakt o dátume oficiálneho vzniku Slovenského národného múzea. Túto škaredú informáciu, myslím, nepestuje na svojej web stránke ani samotná ctihodná inštitúcia.
    Hen, vedci zistili, že Ozzy Osbourne je z kúska neandertálec
    http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=ozzy-osbourne-genome
    O pôvode najvyšších predstaviteľov západnej politiky zatiaľ správy nemáme. Ale tušíme. Údajne znesú viac kokaínu ako Ozzy, a to je už čo povedať. Ozzy na súkmeňovcov pamätal a venoval im piesenku
    http://www.youtube.com/watch?v=tsLkL8DTHeg&feature=related
    publikované: 30.10.2010 06:35:22 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. JúEsEj! JúEsEj!
    Ministertsvo zahraničných vecí USA blahoželalo Mahmúdovi.
    Aby vzhľadom na moju nepresnú informáciu nevznikol dojem, že nejaká Sýria alebo iné osy zla.
    publikované: 30.10.2010 06:37:11 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Myslíš si, Martinko, že tí dvaja trotli
    úspešne zatĺkli tyč do Erez Jisroel? Alebo sa Šlojmo zo suda zjebal, na čo obaja aj s Mojšem odtiahli s plačom za "dobrodincom" a ten im zaplatil Palestínčanov.
    Úspech vyzerá ináč. Budeme jeho svedkami, keď sa Palestínčania - nositelia autentickej blízkovýchodnej kultúry zbavia smrtiaceho stepného parazita.
    publikované: 30.10.2010 06:46:33 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Merapi, sesternica Toby
    http://merapi.bgl.esdm.go.id
    http://merapi.bgl.esdm.go.id/view-r.php?id=23
    Ako hovorí judeokresťanský klasik, modlime sa, bratia a sestry, aby gény našich nepriateľov nepreliezli hrdlom fľaše, ako sa to tým sviniam podarilo po superexplózii Toby.
    publikované: 30.10.2010 18:51:19 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Ema,
    k politike sa nebudem vyjadrovat lebo si myslim, ze Iran by sa mal podelit o svoju ropu. Ak zacnu vsetci vrtat hlbokomorske vrty pri pobrezi, potom bude mozno aj sam prosit aby ju niekto kupil a preco nie JuEsEj, ktore spolu s Ruskom zabranilo sialenym vojenskym planom?
    Ak je na obrazku Erez Jisroel, tak v pripade ze je zem dobre zorana s hlbokymi brazdami, tyc by sa Mojsemu aj so Slomom mohlo podarit zatlct. Otazka je, ci su aj Palestincania, pripadne Filistinci, rovnako zaneprazdneni obrabanim svojich policok? Zatial sa vsak zda, ze opat palia iba nejaky Quassam. Takto ich kultura urcite neuspeje.
    Tak len asi tolko z mojej strany.
    publikované: 31.10.2010 10:26:17 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Už nie ste, svoloč sionistická,
    schopní dohodnúť sa ani na jednotných heslách. Jeden východoeurópsky extrémistický vymrdanec s nickom pjotr, ukradnutým z Ruska, v smetiarni bliaka, že Irán nemá ropu predávať, ale ju využívať doma a dať si tým pádom odchod od jadrových technológií, ty tu srstíš, že Irán sa má o ropu podeliť...
    Sakra, podeliť? Ako tomu máme, súdruženko, rozumieť?
    O iránsku ropu sa s Iráncami nechceli podeliť pažraví Angličania - a potom prišiel aristokrat Mossadeq, ktorý im navrhol fifty-fifty (no niečo otrasné, že?), a potom prišla CIA a jej katan Pahlaví...a ďalej to už poznáme.

    Poviem ti strašné tajomstvo. Vlastne dve.
    1. tajomstvo: Irán s ropou normálne a regulárne obchoduje. Dokonca má ropnú burzu (IOB) na ostrove Kiš. Bez iránskej ropy by bol celý globálny ropný trh riadne v péčku.
    A teraz kvízové otázky. Vieš, s ktorou ropou sa neobchoduje? Vieš, ktorá ropa je priamo bez platenia odvlákaná tankermi cez Hormuzský prieliv? Vieš, ako sa volá štát, ktorý je takýmto bastardským spôsobom sprosto, pred očami celého sveta okrádaný? Aby ostatní držali pysky, pustili Američania na ropno-plynové ohlodky firmu maďarskú, rakúsku... lebo biznis je biznis a je príjemné mať spolupáchateľov megazločinu. To majú USraelci tuze radi, preto aj na Irak udreli v prepytujem koalícii, vrátane Slovenska. Na toto sa ešte raz Slovákov história opýta. Aj na to, čo tu robilo predvčerom sionistické tlsté jelito Barak, ktorý sa už v slušných štátoch nesmie ani ukázať, aby ho hneď nešupli za vojnové zločiny do lochu.

    2. tajomstvo: V Izraeli sú jediní roľníci, a to sú Palestínčania. Siončvargu, ktorá sa im tam pchá už vyše stro rokov, s hnusom obišla ešte neolitická revolúcia. Zostali primitívnymi lovcami a zberačmi. Podnes deň.
    No dobre, sú tam aj iní, nie iba Palestínčania - hlavne Thajčania. Siončvarga si ich tam zváža, aby ešte aj takto trestala palestínskych poľnohospodárov.
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/8597493.stm
    Toto je len slabučký pokrytecký odvar, ale kto nie je vymletý, odčíta si z neho realitu. Áno, Chazari Kejdarovci vedia šmeliť, vedia si cez svoje mafiánske siete vybaviť brutálne zvýhodnený predaj v Európe (lebo holokáááust) - to je všetko, čo vedia. A takí sú tam až na malé výnimky všetci hentí stepní nomádi.
    Za to, čo tu o Palestínčanoch blábolíš - za všetky tie nehanebné výmysly by si si zaslúžil poriadnu cez pysk. Trebárs odo mňa, keď už ťa rodičia nevedeli vychovať.
    Vždy, keď v kráme pozriem krajinu pôvodu všelijakého býlia, ktoré chcem kúpiť a vidím na skurvenej blbej pažítke (!!!), že bola na Slovensko (!!!) dovezená z Izraela - vypestovaná na ukradnutej pôde, zalievaná ukradnutou vodou a hrbili sa nad ňou thajskí otroci - tak to si vždy hovorím, že toto je neudržateľný systém.

    Ty vieš o Izraeli, milý Martinko, jedno veľké lobogo.
    Pritom informácií je dosť. Otázka je, či nechceš, alebo nemôžeš.

    Jo, v Turecku už býchajú bomby. Len čo nedávno Turecko vyhlásilo Izrael za TOP1 strategickú hrozbu pre Turecko aj región (aj na základe útokov na ropovody a plynovody, ktoré sa v Turecku "udiali", odkedy Erdogan po beštiálnej židovskej masakre Palestínčanov v Gaze verejne povedal, čo si myslí), už sionisti vyťahujú svoju dlhodobo osvedčenú zbraň, ktorú s beštialitou sebe vlastnou vymysleli a uviedli do života. Terorizmus.
    publikované: 31.10.2010 14:18:23 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Prípadné preklepy si oprav samostatne
    Ja nemám teraz na také pizdoviny čas.
    publikované: 31.10.2010 14:19:27 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Ema,
    co ta tak vytocilo, ze si na mna takto vystartovala? Uz nie som len sionista ale aj sudruzenko. Priznam sa, ze nerozumiem i ked tusim. Nikdy som sa nepasoval za odbornika na blizky vychod, pripadne ropu i ked moje predpovede na tvojom blogu vacsinou vychadzali. Vdaky, respektu som sa nedockal a ani mileho slova od Teba za nic. Nevadi, ja som zvyknuty.
    To co vravi pjotr je jedna vec, ja s nim nic nepreberam. Takze podozrenie zo spiknutia v tomto pripade urcite odpada. Som rad, ze on si mysli nieco ine. Stale trvam na tom, ze ak na poli najdeme poklad a zivotne dolezite zdroje o tie je nutne sa podelit. Irak padol prave na tomto i ked oficialne dovody boli, vieme ake.
    Co sa tyka zivota v Izraeli, nie som odbornik. Vacsinu informacii mam sprostredkovane od infiltrovaneho evanjelika Iliasa, potom moji podnajomnici tam boli a precital som si knihu Modry vrch od Meira Shaleva - pekna knizka o zidovskych polnohospodaroch a o laske, doporucujem i ked nie so vsetkym tam uplne suhlasim a zdielam nadsenie s autorom.
    publikované: 31.10.2010 19:20:10 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. ano,
    este som si spomenul na davnejsieho kolegu - rodeny izraelcan, od toho mam tiez nejaky obraz i ked viac ma vtedy zaujimali folklorne pesnicky ako hava nagila a tak, on sa z toho smial
    publikované: 31.10.2010 19:40:28 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Je toto vobec mozne!
    Vedel by niekto z Vas podat strucny komentar k tomuto?:

    http://dailybail.com/home/there-are-no-words-to-describe-the-following-part-ii.html
    publikované: 01.11.2010 18:56:19 | autor: Zvedavy pesimista (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. dobre zhrnute:
    publikované: 01.11.2010 20:48:25 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Pozorne si, prosím, prečítajme toto:
    Former oil tycoon Mikhail Khodorkovsky has told a court in Moscow that the fate of all Russians rests on the outcome of his trial for embezzlement.

    ...fate of ALL RUSSIANS...

    Len aby sa na oplátku nezačalo hovoriť o fate of all veďviemekoho. To by zas bolo hysterického váľania sa po zemi a vrešťania.

    http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-11671472

    Martin, treba menej vyspevovať Hava Nagilu, menej čítať budovateľské knižočky a viac rozmýšľať.
    Teda v prípade, ak je na to uspôsobený hardvér. Ak nie, ospravedlňujem sa, že ťa nabádam na to, čo z biologického hľadiska je u teba prosto nemožné.
    publikované: 02.11.2010 18:32:14 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Chodorkovskij,
    každý vie, kto sú tí ludia a čo spôsobili, a napriak tomu sa ich niektoí predstavitelia Západu zastávajú.

    Nebudem už nič predpovedať, ani akú vidím tendenciu. nie to ešte kedy čo bude ... ale jedno viem povedať:
    CHCEM zmenu.
    Chcem vidieť na Západe zmenu, a to velkú ZMENU.
    publikované: 02.11.2010 18:52:26 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. ja som iba rad,
    ze sa tu nikto nehneva lebo uz sa mi zdalo, ze som to prepiskol... hardware menit nebudem... jedina vec, ktora v tomto mori intrig, klientelizmu a iracionality funguje a mam to evoluciou vyselektovane a overene
    publikované: 02.11.2010 19:59:42 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Hehe. Nemeckí experti smerujú do Atén
    publikované: 03.11.2010 17:34:09 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Financna kriza
    a preco nezachranil FED Lehman Brothers?

    http://www.nytimes.com/2008/09/15/business/15lehman.html

    myslim, ze to je aj kluc k porozumeniu: Wall Street - Money never sleeps
    ---
    rozumiem, uz som ticho
    publikované: 04.11.2010 08:48:34 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. také cestovanie elít
    vraj nebýva normálne. http://afinabul.blog.cz/1011/obama-ide-do-indie-ide-aj-mnoho-mocnych-s-rodinami.
    Niečo sa stane. Možno bude snežiť a zasneží aj Mount Weather.
    Aj Samson predpovedal vojnu na november.
    publikované: 04.11.2010 08:51:26 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Cestovanie jelít, ten ich Ejžatrip
    je len zúfalá snaha zachrániť si aspoň maličkú pozíciu v Ázii. Preto sa s Obamom ťahajú ako sliz aj reprezentanti korporácií. Stará Klintonka totiž odtiahla z rokovania ASEAN nedávno vo Vietname svinským krokom a členovia ASEAN, hlavne teda Vietnam - ktorý sa stáva nielen pre USA tučným hospodárskym sústom - pouzatvátali množstov zaujímavých zmlúv s Ruskom. Nezabudli Vietnamci na agenta Orange.
    A tak musel zdvihnúť prdel a odísť do Ázie samotný Obama. Celý ten cirkus okolo je len prejav americkej paranoje (veď si pamätáme, čo sa dialo v Bratislave, keď tu bol Bush a priečelie SND dostalo novú výzdobu v podobe ostreľovačov atď.), ktorá ľuďom v Bombaji pokazila sviatok Diwali, čo Američanom domáci iste nezabudnú.
    Za pozornosť stojí, že keď sa Obamovo Air Force One vznášalo v lufte smer India, indické ministerstvo zahraničných vecí odkázalo, nech si od svojho tripu nič nesľubuje.
    Aká bude misia Obamu a jeho svorky do Indonézie sa môžeme len domnievať. Zúriaci stratovulkán Merapi odkláňa lety, ale možno Obamov stroj odolá nepriazni prírody, len aby sa dohodli nejaké kšefty.
    publikované: 06.11.2010 21:34:02 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Snake_eater, tuto je solídna analýza
    Obamovho vpádu do Indie. Neprehliadnime v nej Monsanto a zbrojárske korporácie:
    http://www.counterpunch.org/prashad11052010.html
    publikované: 07.11.2010 05:58:44 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. iný zdroj zas hovorí
    že oficiálne dôvody sú len krytím. Indonéziu údajne čaká v novembri posun k horšiemu, čo sa týka prírodných katastrof. Možno naozaj Merapi a sneženie sopečného popola na USA. Ten náš starý známy magnetický trimester.
    publikované: 07.11.2010 18:20:06 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014