Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Hammarberg v Cchinvali

Počasie bolo pekné.

Komisár Európskej únie pre ľudské práva Thomas Hammarberg - presne tej Európskej únie, ktorej členom je aj Slovensko - navštívil cez víkend Južné Osetsko. TASR a SITA sa o tejto návšteve nezmienili. Asi dovolenková sezóna, či čo, prípadne pretlak iných dôležitých správ typu megakarneval v Notting Hill alebo účasť mníšok v súťažiach krásy.

Hammarberg sa najskôr zastavil v zničenej osetskej dedine Chetagurovo, kde vybavil prepustenie gruzínskych vojnových zajatcov  - posádky jedného z gruzínskych tankov, ktoré pred dvoma týždňami zabíjali civilistov a ničili domy. Zároveň prisľúbil, že "využije svoj vplyv", aby boli prepustení Chetagurčania, ktorých odvliekli gruzínske vojská. Myslím, že domáci si vplyv nejakého ľudskoprávenho komisára EÚ na fašizoidný Sákašviliho režim vraždiaci spiacich civilistov vedia živo predstaviť a už chystajú otcom a synom večeru na privítanie.

 Z Chetagurova sa Hammarberg pobral do hlavného mesta Južného Osetska Cchinvali, ktoré je po gruzínskom pokuse o Blitzkrieg v rovnako mizernom stave ako Chetagurovo. Dostalo sa mu tam od vystresovaných ľudí výčitiek, kde bola OBSE a Európska únia 8. augusta 2008 a v nasledujúcich dňoch, keď bolo Južné Osetsko rozmlátievané Gruzínskom. Pán Hammarberg neodpovedal. Zato na otázku, prečo chcú USA a Gruzínsko vykántriť Osetíncov, mal odpoveď naporúdzi: "Na to sa treba spýtať ich." 

 Aj na otázku jedného z novinárov na tlačovej konferencii v Cchinvali mal odpoveď.

Q: Načo ste sem prišli?

A: Prišiel som sem, aby som videl, čo sa vlastne stalo a ako boli porušené ľudské práva. To, čo sa tu udialo pred dvoma týždňami, sa už nesmie opakovať. Je to urážka ľudskosti.

Nasledovala ďalšia logická otázka: čo hovorí pán Hammarberg na to, že USA už zas zvlákajú do Gruzínska zbrane, tento raz s nálepkou humanitárna pomoc? Pán Hammarberg na to povedal, že on nič, on len úradník skrzevá ľudskoprávne záležitosti. U Hammarbergov očividne zbrane s ľudskými právami nesúvisia, a už vôbec nie v prípade roztrieskaného Južného Osetska a agresívneho Gruzínska.

Pán Hammarberg novinárom oznámil, že na základe faktov z Južného Osetska pripraví správu, ktorá bude zverejnená, aby celá Európa vedela, čo sa v Južnom Osetsku stalo a čo je nutné urobiť na zacelenie vojnových rán.

Ako súčasť "celej Európy" som už teraz nesmierne zvedavá, že čo - a hlavne ako - sa vlastne dozviem. 

"Aké pekné počasie."

Komisár EÚ pre ľudské práva počas prehliadky Cchinvali. Foto Reuters. Záber pochádza z kolekcie reutersáckych fotografií, z ktorých každá má v popise omieľanú jednotnú mantru: A U.S. navy warship delivered humanitarian aid on Sunday for victims of Georgia's brief war with Russia while Moscow ignored Western demands to pull its remaining troops from the Caucasus country's heartland. Russia says residual troops are peacekeepers needed to avert further bloodshed and to protect Georgia's separatist, pro-Moscow provinces of South Ossetia and Abkhazia. Moscow withdrew the bulk of its forces from core Georgia on Friday.

(Info z RIA Novosti - tu a tu.)


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. hm...
    videl som fotku vysmiateho Jakobašviliho. Zarazilo ma, akoby to bola fotka Jana Kubisa spred dvadsiatich rokov (Kubisa poznam dlhsie, takze som kvalifikovany posudit tuto podobnost. Nejako sa nam na seba ti ministri podobaju, aj ked podobnost je v tomto pripade zrejme ciste nahodna. :-) Kubis bol generalnym tajomnikom OBSE ...
    publikované: 24.08.2008 23:49:18 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. citat za jedneho
    inak dost pochybneho clanku http://www.informationclearinghouse.info/article20602.htm
    ale toto je zaujimava uvaha:
    Let's say, for argument's sake, that Saakashvili did indeed make a grievous error. Let's accept that a Harvard education cannot eradicate a tendency to hot-headedness. It's still either/or. Either Saakashvili was misled, or he is dumb. Either way, does that qualify him to be in a position to whistle-up the nuclear arsenals of Nato should he have another rush of blood to the head?

    David Miliband, our vastly-experienced Foreign Secretary, thinks it does. The latest junior Churchill argues that, precisely because Georgia took a kicking from the Russians, its membership of Nato should be nodded through forthwith.
    publikované: 24.08.2008 23:52:54 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Jakobashvili, Miliband.
    Dvaja oficialne aj prakticky hlavni protagonisti v provokovani EU-Ruskeho nepriatelstva.

    To naozaj nie je nahoda.

    --
    Pri tej prilezitosti som tiez pozrel na zivotopis Milibanda.
    Nebudem tu dramaticky opakovat to, co si kazdy moze pozret vo Wiki.
    Ale toto ma zaujalo - o jeho starom otcovi sa pise:
    "Both paternal grandparents lived in the Jewish quarter of Warsaw, before his grandfather, Samuel Miliband, joined the Red Army in the Polish-Soviet War, and after the war moved to Belgium."

    Takze "polsky" opapa sa pri prepadnuti Polska dal vlastenecky k bolsevikom. A potom, nevedno ci z nemeckej alebo ruskej casti Polska (zrejme ruskej), "moved" do Belgicka.
    Ake jednoduche pre polskeho zida v roku 1940. "moved". Zo stalinistickeho Ruska nejako cez ci tesne vedla uzemie antisemitskeho Nemecka do Belgicka. Zrejme s celou rodinou-ako vyplyva z dalsieho textu tam.
    Ako keby sa nechumelilo.

    A naozaj sa chumelilo?

    Fascinujuce.
    Fascinujuce je to, ze to nikoho nefascinuje, taketo znova a znova sa vynarajuce podivuhodne zivotopisy medzinarodnych gaunerov.
    publikované: 25.08.2008 00:35:08 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Milibandovská genealógia je učebnicovou ukážkou
    medzinárodného gangsterstva.

    Že z paranoidného stalinistického režimu vraj mohol bolševik bojujúci v stalinistickej armáde proti Poľsku (! - tiež príznačné) v roku 1940 (!) len tak "moved" aj s celou famíliou ... a to do Belgicka, kde sa jej očividne absolútne nič nestalo, je naozaj hodné hlbšej analýzy.

    Porom prišiel rok 1948 a klamanie britských imigračných úradníkov - vyplakávanie o povojnovom nazi antisemitizme v Belgicku za čias vlády socialistu. To je skutočne na smiech. Ale imigračný úradník rád počul o zlej Európe prelezenej antisemitizmom skrz-naskrz. Toto povolenie imigračného úradníka dalo Británii okrem starého bolševika aj mladého marxistického teoretika - otca pána Dovida Milibanda.

    A tiež samotného Dovida Milibanda - vojnového dobrodruha a profesionálneho rozbíjača. Veď už jeho dedo sa v Poľsku pridal na stranu stalinsitického režimu, ktorého cieľom bolo rozvrátiť Európu.

    Je čas znovu si pripomenúť mechanizmus vzniku vyvolenosti:

    http://ema.blog.sk/detail-mechanizmus-vzniku-vyvolenosti.html?a=1fc5f9a4a159bb12f93702293143402f

    a pobaviť sa na otázke: Prečo je menšina, ktorá má jasný ťah k moci a ovládaniu, v epicentre moci a ovládania?

    No, pre kkt. Náhodička, všakáno.

    Je to už v prepytujem písme svätom tohto "národa knihy", čiže bigotov, dogmatikov. Asi poniektorí nečítali poctivo Starý zákon, konkrétne príbeh o Jozefovi, ktorý infiltroval do epicentra moci. Tento jozefovský syndróm nestratil nič zo svojej aktuálnosti.
    Len zbrane sú medzitým termonukleárne.
    publikované: 25.08.2008 07:53:25 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Ten článok v I-C-H je, Sinuhe
    jedna z opadkových permutácií. V uplynulých dňoch ich tam bolo viac.
    Sú dva relevantné fakty: načasovanie a stupeň beštiality.

    Ružovorevolučný diktátor Sákašvili a jeho mecéni si naozaj mysleli, že celý svet (a zvlášť Rusko), bude tak sústredený na otváranie olympiády, že sa diktátorovi zverstvo prepečie (tak, ako sa mu doteraz prepiekli zverstvá voči vlastnej opozícii) a obete už ani nehlesnú. Korporátne média zaspievajú pesničku natrénovanú na Palestínčanoch "Obeť je agresor" a vybavené.

    Vieme, čo sa STALO.

    Všetko ostatné sú jalové špekulácie, ktoré - chtiac či nechtiac - prekrývajú nahotu gruzínskeho zločinu proti ľudskosti a istým spôsobom sa tak stávajú jeho spolupáchateľom.
    publikované: 25.08.2008 08:07:33 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Sinuhe, možno si neprehliadol,
    ale tento text veľa vysvetľuje o USraelských permanentných revolucionároch a stúpencoch totálnej vojny:

    http://www.informationclearinghouse.info/article20569.htm

    Objasňuje mechanizmus USraelom sponzorovaných farebných revolúcií prostredníctvom tzv. mimovládnych organizácií.

    The NGOs were coordinated by the US Ambassador to Georgia, Richard Miles, who had just arrived in Tbilisi fresh from success in orchestrating the CIA-backed toppling of Slobodan Milosevic in Belgrade, using the same NGOs. Miles, who is believed to be an undercover intelligence specialist, supervised the Saakashvili coup.

    It involved US billionaire George Soros’ Open Society Georgia Foundation. It involved the Washington-based Freedom House whose chairman was former CIA chief James Woolsey. It involved generous financing from the US Congress-financed National Endowment for Democracy, an agency created by Ronald Reagan in the 1980’s to “do privately what the CIA used to do,” namely coups against regimes the US Government finds unfriendly.

    Ak sa nemýlim, aj na Slovensku sa našli vemená, ktoré sa s nadšením aktivistom vlastným vrhali do ružovej "demokratizácie" Gruzínska a priľahlého okolia. Teraz si cucajú prštek a tvária sa ako naivné dievčatká.

    Zoči-voči stovkám mŕtvych Osetíncov a strašným škodám je ich hranie sa na naivky zvlášť perverzné. "Nie, my nebudeme brať na seba svoj diel zodpovednosti, my sme to mysleli dobre." Cuci-cuc prstíček, klipkanie očičkami a dentimentáklne žvásty, ako predsa všetko perfektne klapalo. Vrátane prachov na účte.

    Veď iste. Bombardovanie Cchinvali a prípravy na assault do Abcházska boli vyvrcholením ich "demokratizačného mimovládneho" (muhehe) snaženia.
    publikované: 25.08.2008 08:19:52 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Preklepy si opravte samostatne
    Ja som hlavne pri téme mimovládnych organizácií a ich podieli na zmasakrovaní osetínskych civilistov príliš nasratá, aby som vychytávala nejaké ubehlé písmená.
    publikované: 25.08.2008 08:22:11 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. k tým NGO a farebným revolúciám je pekný vtip
    Grunn a Kohn sa bavia o Kohnovych deťoch.
    Grunn: A kdeže je ich najstarší, Jakov?
    Kohn: V Gruzínsku.
    Grunn: A čo tam robí?
    Kohn: Buduje tretí sektor.
    Grunn: A ich prostredný, Mordechaj?
    Kohn: Na Ukrajine.
    Grunn: A čo tam robí?
    Kohn: No buduje tretí sektor.
    Grunn: A ich najmladšia, Rebeka,
    Kohn: Tá je v Izraeli.
    Grunn: Tiež tam buduje tretí sektor?
    Kohn: A čo sú mešuge Grunn!? Doma?!
    publikované: 25.08.2008 09:25:15 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Neni presný ten vtip
    V Izraeli sú mimovládne organizácie a robia množstvo užitocnej práce.
    Lenže na rozdiel od tzv. mimovládnych organizácii akíivnych pri farebných revolúciach tie izraelske nemajú za sebou moc a peniaze od USraelskej vlády.
    Maju ju PROTI sebe, a preto sú len v roli štatistov a voči fašizoidnému režimu nezmôžu nič.
    Izraelská vláda ich zúfalo jalovú snahu ticho trpí, lebo ich zatiaľ potrebuje na svoje PR. Inak by im tak zavrela ústa, až by nevedeli, čí sú.
    publikované: 25.08.2008 10:42:32 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. paradoxne mimovladne organizacie v izraeli
    su jedine skutocne mimovladne

    su dokazom, co ngo´s mozu urobit v politike, ak su naozaj ngo
    nic
    publikované: 25.08.2008 14:57:18 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. na fotkach reuters
    su niektory clenovia hammarbergoveho sprievodu zretelne otraseni
    publikované: 25.08.2008 14:59:13 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. :)
    Ja sa nehádam, izraelské NGO naozaj robia kus práce...vtip je v tom, že za nimi nie sú všetky tie nadácie, fundácie a trusty, ktoré budujú "občianske spoločnosti" kade/tade
    Mimovládne organizácie v IL majú to šťastie, že sú skutočne mimovládne- finančne aj ideologicky nezávislé od vlád IL a USA. Bohužiaľ, to sa o farebnorevolučných mimovládkach povedať nedá
    Preto je v budovaní tretieho sektora v Gruzínsku a v Izraeli veľký rozdiel.

    Červenám sa od hanby, že musím pointu vysvetľovať :(

    btw. je to vtip spred niekoľkých desiatok rokov aktualizovaný na dnešnú realitu. V pôvodnom vtipe kohnovie decká budovali socializmus.
    publikované: 25.08.2008 15:21:46 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Ja len, Aladár, že do našich diskusií
    sú vždy zapichnuté desiatky prasacích očkov, ktoré sa mihotajú ako v REM fáze, len a len zachytiť obdobu ich vlastného primitívneho antisemitizmu, ktorý vykazujú voči moslimom.

    Tak som to pre istotu uviedla na pravú mieru.
    publikované: 25.08.2008 17:39:58 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. V RIA-N píšu, že
    v Kodorskom priesmyku sa koncentruje gruzínska armáda. S balíčkami humanitárnej pomoci dovezenej vojenskými plavidlami z USA.

    http://www.rian.ru/osetia_news/20080825/150663385.html

    Sákašvilimu zjavne nestačilo.
    publikované: 25.08.2008 17:49:07 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Operetný fašista Sákašvili
    vstúpi do histórie sveta nielen ako masový vrah osetských civilov, ale aj ako totálne geopolitické jelito.
    Vidno, že neštudoval na niektorej z čínskych špičkových univerzít, ale mu jeho mecéni kúpili diplom na potratovej americkej škole.

    http://www.euractiv.sk/obrana-a-bezpecnost/clanok/nabucco-po-gruzinskom-konflikte-vzdusnym-zamkom

    "Po vojenskom konflikte s Ruskom nemôže byť Gruzínsko zaznačené do ropovodných a plynovodných máp ako bezpečná tranzitná cesta, pričom žiadna miera podpory od NATO nemôže tento stav zmeniť."

    Amen. So všetkými geopolitickými konzekvenciami.
    publikované: 26.08.2008 08:38:35 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. rekontra
    publikované: 26.08.2008 13:41:33 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. no,
    v novom Respekte ma zaujimavu poznamku Igor Lukes, profesor medzinarodnych vztahov na Bostonskej univerzite>

    v juli tohto roku rozhodol Najvyssi sud v kauze Boumediene vs. Bush, ze princip habeas corpus (pravo na regularny proces pred federalnym sudom) plati a teda vazni z Guantanama budu musiet mat sud.

    skepsa je tu namieste, pretoze federalny sud nerovna sa nezavisly sud a ani Lukesov jasot nad tym, ze Amerika ide spravnym smerom neznie inak ako smiesne - hlavne ta jeho poznamka, ze sa moze celkom realne stat, ze pred sud pojdu ti, ktori mucili (za co je, mimochodom hrdelny zlocin podla ich zakonov). no jasne, uz ich tam vsetkych vidime....

    ale na tento precedens aj tak netreba zabudnut. uz len kvoli tomu, aby sme mohli sledovat, ako sa nasim priatelom spoza oceanu bude darit v tejto ich tazkej borbe ;p
    publikované: 26.08.2008 14:53:55 | autor: rado k. (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Skutocne ma mierne zaraza,
    ze je dnes stale legalne rozpravat o "vyvolenom narode".
    .
    Ale na druhej strane Ilias fakt tym, ze tieto veci dava public, vlastne otvara niektorym ludom oci.
    publikované: 26.08.2008 15:22:49 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Tie apartheidné osady Only for Jews nápadne pripomínajú
    križiacke pevnosti.
    A kdeže tie dnes sú? Horúci vietor rozvial stavby cudzincov po celom Blízkom Východe, len osirelé zvyšky megalomanských hradov ako Crac de Chevalier po nich zostali.
    Pri pohľade naň si vtedy ľudia hovorili "Ach, ten je nezničiteľný." A dnes zíva prázdnotou. Len pavúky a turisti kráčajú nad zahrabanými kosťami zločincov, čo vraždili a okupovali.

    Dajme si tu k iliašovskému oslavnému jačaniu niečo iné ako citáty z plesnivého kmeňového kompendia podvodov, krádeží, vrážd a nenávisti až za hrob.

    Namiesto nenávistných kmeňových starozákonných táranín niečo univerzálne a ušľachtilé:

    Vo víťazstve nie je nič oslavné.
    Radovať sa z víťazstva -
    znamená mať potešenie v zabíjaní ľudí.
    Kto sa raduje zo zabíjania ľudí,
    nikdy nebude schopný uplatniť svoje ciele vo svete.
    publikované: 26.08.2008 18:09:06 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. kouchner zatahuje europu do vojny
    http://www.sme.sk/c/4049097/francuzsko-sa-boji-vojny-s-ruskom.html

    medvedev povie, ze rusko nechce ziadnu vojnu, ani studenu vojnu a kouchner hovori o horucej vojne

    o horucej vojne v europe

    kto ma zaujem na horucej vojne v europe?
    rusko nie
    publikované: 27.08.2008 03:00:50 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Niekto čaká od Kouchnera, priekupníka s orgánmi
    zavraždených srbských zajatcov, pre Európu niečo pozitívne?

    Namiesto bručania pred medzinárodným tribunálom pre vojnové zločiny pobieha ten zmrd medzi Európou, USA a Blízkym Východom ako pojašený a podkuruje Európe, kde sa len dá.

    Aj RIA-N si všimla jeho pindy o horúcej vojne:
    http://www.rian.ru/osetia_news/20080827/150701651.html

    Kto horúcu vojnu nechce, nebude o nej ani hovoriť. Nebude hádzať mediálne udičky, aby cez výkriky "bojím vojny, bojím" pripravoval Európu na ďalšie vojnové pustošenie, ktoré by ju v tomto prípade celkom dorazilo.
    Na ďalšiu vojnu v Európe, pre ktorú neexistuje žiadna príčina.

    Momentálne Európskej únii predsedá tandem Kouchner&Sarkozy - reprezentanti ideológie globálnych sionaparátčikov, ktorí ochotne hodia Európu cez palubu.
    Otázkou zostáva, čo na ich zmrdské pletichy povedia Európania.
    Pretože tento raz im pôjde naozaj o život.
    publikované: 27.08.2008 05:30:11 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Aha, aká hustá humanitárna pomoc agresívnemu Gruzínsku
    V súčasnosti je už v Čiernom mori zgrupovaných 9 vojnových lodí - dve americké, štyri turecké, španielska, nemecká a samozrejme poľská. Sú vybavené humanitárnymi Tomahawkami a Harpúnami.
    publikované: 27.08.2008 05:42:04 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Dovid Miliband, čo sme ho tu spomínali,
    hej, ten vnuk poľského Šmuela Milibanda, čo bojoval na strane bolševikov proti Poľsku, aby následne migol do Belgicka a odtiaľ podvodom do Británie, a syn britského marxistického teoretika.

    Dovid má teraz za úlohu celoeurópsky výplach mozgov. Cieľ: pritvrdiť protiruskú štvanicu. Presvedčiť ľud. Dovid predsa nie je hocikto, ale minister ZV Veľkej Británie, a ten sa vyzná.
    Jeho slinty sú ako povinná jazda zverejnené aj v smetiarni.
    http://www.sme.sk/c/4048804/rusku-jeho-hry-neprospievaju.html
    publikované: 27.08.2008 06:49:46 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. bezmocny
    Ema, ja sa citim tak bezmocny... kazdy den pocuvam v rozhlase, alebo z televizie slova "ruska agresia proti gruzinsku"... a podobne pseudo-informacie ...a niet komu povedat "ze vam nieje hanba luhat narodu?" lebo sa zda ze sa to vali odvsadial... je to propaganda horsia ako v hitlerovom nemecku, lebo tam aspon bolo jasne kto za nou stoji.... ale dnes.... to vyzera ako by to tlacili vsetky media uplne jednohlasne... a tak len bezmocne sedim a pozeram ako nas maju neidentifikovatelne mocnosti pevne pod kontrolou...

    vdaka ze si
    publikované: 27.08.2008 07:54:23 | autor: ardhjuna (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Poliaci sa ponahlaju na pomoc
    Gruzinsku ?
    A vzali aj styroch tankistov a hlavne psa ?
    publikované: 27.08.2008 12:02:34 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Západ prehral vojnu na celej čiare
    Vojensky:
    Sám tu už dlho prízvukujem, ako v poslednom čase posilnila ruská obranyschopnosť, ale aj mňa táto perfektne prevedená operácia prekvapila. Len si to porovnajme s Libanonom a Srbskom. Gruzínski vyškolenci sa rozpŕchli ako krdeľ husí, armáda je aj s celou jej infraštruktúrou na cimprcampr, a teda žiadny podkaukazský psychopat nebude môcť najbližších desať rokov vo svojej defektnej hlave na vojnu ani pomyslieť. A lekciu dostalo aj počúrané NATO, a to je hlavné, ktoré si už na Rusko netrúfne, lebo príde druhý Berlín, že áno. Len je škoda, že Rusi nešli ešte ďalej. Nerozumiem, prečo má byť nejakým potkanom dovolené, aby naďalej kontrolovali strategické toky energií a prístavy.

    Politicky:
    Určite si ctené pitvorné osadenstvo už všimlo, že o chode udalostí plne rozhodujú Rusi a nie nejakí zmrdi vo Washingtone a Bruseli. Putin s Medvedejom ich vykázali tam kam patria, čiže na okraj diania a rozhodovania v civilizovanom svete. Odteraz sa bude rozhodovať v Moskve a Pekingu, v kruhu kultivovaných osobností a nie nejakých bľačiacich zapredaných západných degenerátov. A tak je to aj dobre.
    Si len porovnajme rétoriku, na ktorú sme zvyknutí my, a tú ruskú:
    http://www.ceskenoviny.cz/svet/index_view.php?id=330090

    Jediné na čo sa Západ ešte zmôže je informačná vojna, ktorú vedie exkluzívne na vlastnom dvorčeku. Ala aj tú už stráca, a tak mediálni kurviči musia generovať stále stupídnejšie klamstvá so stále stúpajúcou intenzitou vreskotu.

    Tak potom čomu sa divíš, ardhjuna?
    publikované: 27.08.2008 12:14:15 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Tento náš pitvor je, ardžuna
    Ja som síce tiež, ale to nie je podstatné.

    Dávajú teraz v kinách film Wall-e, ktorý asi kopa ľudí prehliadne, lebo je animovaný a navyše od Disneyho. Lenže on je zároveň od Pixaru a má v druhom pláne tak mizantropickú tému, že nie je ani príliš propagovaný.
    Tam sú sapienti, podobní larvám a na rozdiel od robotov nevzbudzujúci žiadne sympatie, úplne zhypnotizovaní. Systém vyhlási "Odteraz je modrá nová červená."
    A basta.

    Počuješ v rozhlase, vidíš v telke a čítaš v novinách, že odteraz je modrá nová červená.
    Ale my nemáme problém povedať, že nie.

    Čo sa medzitým udialo:
    NATO vyzvalo Rusko, aby prehodnotilo rozhodnutie o Južnom Osetsku a Abcházsku
    NATO! NATO vyzýva.
    Znamená to, že Európa sa do fatálneho konfliktu s Ruskom nehrnie. A tak vstupuje do hry NATO - inými slovami USA, ktoré cez NATO vytvárajú dojem, že Európa stojí proti Rusku.

    http://www.rian.ru/osetia_news/20080827/150722128.html

    Rogozin, veľvyslanec RF pri NATO odkázal, že nie.
    Zároveň vyzval členské štáty NATO, aby prehodnotili svoje rozhodnutie o schválení nezávislosti Kosova. "V opačnom prípade vzniknú pochybnosti o mierotvornej operácii NATO na Balkáne."
    A je to.

    http://www.rian.ru/politics/20080827/150724964.html
    publikované: 27.08.2008 15:24:00 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Gríša je už celkom zlomený
    publikované: 27.08.2008 15:35:06 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. 4 tankisti
    Štvrtý tankista- vodič tanku bol Gruzínec. Ten už bude vedieť, kam ísť. Ale čo so Šarikom? To je ruský pes, zo Sibíre.
    publikované: 27.08.2008 16:05:44 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Medvedev sa vyjadruje diplomaticky,
    to je vcelku pochopiteľné, ale správne vyjadrenie nemalo znieť, že Da svidania NATO-u nebude žiadna tragédia, ale je to priam žiadúce. Prečo by Rusi mali sedieť za jedným stolom s tými podradnými pokrytcami, keď ich už dokonca ani len nepotrebujú. Že partneri, muhehe.

    A žiadna studená vojna nebude. Už to JúEzEj nemajú z čoho utiahnuť. O to sa postarajú Číňania a prosím pekne aj Židia. Tí prví najmä hospodársky, čo sa už vlastne aj dlho deje (nedajboh keď sa ešte k tomu rozhodnú aj utopiť dolár zbavením sa svojich nazelenalých rezerv) a tí druhí vďaka svojej tribálnej psychickej výbave ohlodajú USmanov až po kosť, čo sa už vlastne tiež dlho deje. A prečo by to aj nespravili, predtým ako opustia vyslúžilé plavidlo.

    Kto vie, čo si o celej svojej bohovskej akcii myslí teraz Gébelsšvili. Či si už vyžral celú kravaťáreň, alebo mu je to celé lautr jedno. Nejak sa už nehlási ku slovu púťový mediálny mág.
    publikované: 27.08.2008 16:47:54 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. ahojte :-)
    ema: neprihliadol som´:-)

    idar: fajn že si sa ohlásil a ako vidnu, plníš misijnú úlohy v neďalokm zahraničí. Tipujem, že ďalšimi voľby Merkelka neprejde.

    P.S. Niekde som videl článok, kde sa písalo, že Lech Kaczynski sa predtým volal celkom inak ... Zeby preto sa Polsko tak vojensky angazovalo v "boji za mier a demokraciu"?
    publikované: 27.08.2008 17:08:53 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. ema,
    Grisa je fakt zlomeny, ale v umeleckom dojme sa na Schutza nechyta ... :_)
    publikované: 27.08.2008 17:39:31 | autor: Soinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Vojna je ich vojnou, ako v Iraku, ako všade
    Jarosław Kaczyński - Kalkstein - dywersant, W latach 70. współpracował z żydo-trocksistowskim KOR-em; W grudniu 2005 roku Jarosław Kaczyński został uznany Człowiekiem Roku 2005 żydokomunistycznego tygodnika "Wprost"; obecnie premier PRL-bis; zbrodniarz - uczestnik porozumienia ponad głowami narodu polskiego ze zbrodniarzami PZPR i SB - "okrągły stół"

    Lech Kaczyński - Kalkstein - polonofob, dywersant, mason, aktywista żydowski; w latach 80-tych bliski współpracownik Lecha "Bolka" Wałesy; zbrodniarz - uczestnik porozumienia ponad głowami narodu polskiego ze zbrodniarzami PZPR i SB - tajne rozmowy w Magdalence, "okrągły stół", pomiędzy żydowskim przywództwem drugiej [po stanie wojennym] 'Solidarności', której był vice-przewodniczącym - zastępcą "Bolka", a elitami SB i PZPR; Od grudnia 1988 r. w Komitecie Obywatelskim przy Lechu Wałęsie; w 1990 roku został I zastępcą przewodniczącego, powstałego po stanie wojennym, z inicjatywy żydokomuny drugiego związku NSZZ "Solidarność"-bis, nie mającego nic wspólnego, oprócz nazwy z pierwszym związkiem i ruchem społecznym; były szef NIK; jako minister sprawiedliwości w rządzie Jerzego Buzka, nie dopuścił do ekshumacji zwłok w Jedwabnem, co uniemożliwiło ustalenie prawdy o ilości ofiar i prawdziwych sprawców zbrodni na żydach; bł. prezydent Warszawy [2002 r.], - jako prezydent Warszawy rozpoczał projekt budowy tzw. "Muzeum kultury żydowskiej" przyznając ziemię pod budowę tegoż muzeum; obecnie jako prezydent PRL-bis wspiera i asekuruje budowę tego muzeum; zacieśnia stosunki z Izraelem, prowadzi politykę pro-Izraelską i pro-żydowską w pełnym syjonistycznym tego słowa znaczeniu. Reprezentuje sprawy i interesy żydowskie, ale żadną miarą nie interesy polskie; członek żydomasońskiej organizacji "Grupa Windsor" - finansowana przez zagraniczne organizacje żydomasońskie. Grupa Windsor utrzymuje kontakty z tzw. Międzynarodowym Funduszem Republikanskim i Heritage Foundation; prezydent PRL-bis III Kaczyński-Kalkstein w Polsce odznaczył wszystkich żydokomunistycznych trockistów z KOR-u krzyżami i orderami; tak jak poprzedni anty-polscy prezydenci, odznacza największych wrogów Polski najwyższymi odznaczeniami państwowymi m.in. odznaczył "Orderem Orła Białego" żydowskiego syjonistę Alexa Storożynskiego, dziennikarza ze zdominowanej przez żydów gazety "New York Sun" - organ "neo-konserwatystów" - syjonistów; prezydent PRL-bis III wszystkich żydów "polskich"
    publikované: 27.08.2008 17:47:55 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Je to sekta
    Sionizmus je agresívna rozkladná sekta.

    Kým pred inými sektami ako scientológia či Óm šinrikjó je možnosť chrániť sa, proti hentej sionistickej nie. Tabu.
    Hocikoľko ľudí môže sekta pozabíjať a zotročiť - žiadny politik, žiadny štát si nesmie dovoliť nespolupracovať.

    A ak si dovolí nespolupracovať ... dôsledky vidíme aj teraz. Ten mediálny protiruský rev. Rusko nedovolilo sekte zabiť toľko ľudí, koľko chcela. Rusko nedovolilo sekte etnické čistky v Južnom Osetsku a obsadenie vyčisteného územia.
    A tak sa proti nemu začala besná štvanica.

    Radšej nejdem uvažovať nad tým, čo všetko ešte uvidíme. eď uvidíme.

    Nechopnosť Európy brániť sa tejto agresívnej sekte, ktorej zločiny sú tak očividné, preukázateľné, spočítateľné - to je strata imunity.
    publikované: 27.08.2008 18:52:40 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Sinuhe, ty by si mal čo najskôr
    zase vbŕdnuť do stavu manželského. Mimo iného preto, lebo za chvílu už baby budú podpultový tovar. Ti nepomôžu ani tituly, ani fondy, ani uhladený vzhľad a mravy.
    Tak na toto som netrpezlivo čakal, kedy to už konečne príde. Lebo z genetického stankohľadiska je to triviálne, obyčajná PCRka.
    http://zdravie.pravda.sk/sk-zrodina.asp?c=A080826_212851_sk-zrodina_p20
    Kuriózne je, že na Polopravde to zaradili do rubriky zdravie a nie do čiernej kroniky.
    Západná spoločnosť už nie je imúnna voči vôbec ničomu a hypokríza, na ktorej si toľko bazíruje, sa už otáča proti nej samej. Tak to je zrejmé hádam každému, že vyhubenie samíc nemôže dopadnúť dobre.
    Pamätaj, Sinuhe, tretí pokus už nebude.
    publikované: 27.08.2008 21:03:55 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Hen, Rusi vraj ujebali
    v Gori грузовиком spred vojenského paneláku kolesá. Nakomplet.
    http://blog.aktualne.centrum.cz/media/243/20080823-a14a.jpg
    publikované: 27.08.2008 21:16:25 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Tak prave pozeram ceske TV Udalosti
    Hovoril som, ze sa budu ukazovat charaktery a nazory, ale samozrejme, cesi su prvi .. v lavirovani a nerozhodnosti :-))

    Sice prudko su za odsudenie Ruska - ale s Ruskom vztahy zhorsovat explicitne NECHCU.
    ODS na cele s Klausom je jednoznacne za vinu Gruzinska, a ten z KDU CSL evidentne znervozneny zacal kopat do prezidenta - a naopak Payne(ci ako sa vola), prezidentov poradca z ODS, zas oplul vladu. Vlada dnes pozvala Klausa na akesi rozhodovanie o postoji, co Klaus jednoducho odignoroval.

    Zatial najhumornejsia vec ohladne tychto udalosti.
    Ten Svejk sa asi nezapre.
    Ktovie, ako to je v Nemecku ci Francuzsku.
    publikované: 27.08.2008 23:03:07 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Tak som checkol nemecke TV,
    ci tiez neuvidim priamo do ociek nemeckym politikom...
    Wir sind unzufrieden ...no to sa zmohli na vela :)

    Politikov nemeckych som neobjavil, za to spravu a zaber, ako si Medvedev v Dusanbe posedava s Cinanmi "Shang hai grupy"
    :)
    Ti su jasni, kam smeruju.

    Mimochodom, na uzemy byvaleho ZSSR sa predsa menia hranice uz 18 rokov, tak preco nie aj teraz. Proste sa tie prve neustalili a nenavrhli spravne - mala by to byt vnutorna zalezitost byvalych sovietskych republik, hlavne Ruska.

    publikované: 27.08.2008 23:34:58 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. A sa rehotal ako kôň,
    Medvedev. Žiadny voskový ksicht, ako keď si potriasa labou s vyžratou Merkelkou.
    S tou sa už mimochodom nestretol vôbec. Len ju dnes zotrel po telefóne.
    Tak to má byť.

    Šak nech si len ujarmení Európania posamitujú na tému Gruzínsko. Viesť pusté reči bolo predsa vždy ich obľúbenou aktivitou. Možno sa aj Kubo dostane ku slovu. Môže niečo zabrblať o sui generis.
    publikované: 28.08.2008 00:51:51 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. sakasvili
    chce celoplosnu konfrontaciu zapadu s ruskom

    http://stv.livetv.sk/tvarchive//video/video.html?video=36653

    v reklamnom klipe o mladej gruzinskej demokracii ucinkuje aj americky torpedoborec s humanitarnou pomocou
    a vlajky eu
    publikované: 28.08.2008 02:56:30 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Vlajku EÚ má ten operetný fašista Sákašvili
    za chrbtom ako symbol americkej kolónie.

    Aj hovorcu má Európa v Bielom dome, nie v Bruseli:

    - Na otázku novinárov, či vidieť nejaké signály, že Rusko predsa len ustúpi, hovorca Bieleho domu Tony Fratto povedal: "Nezaoberám sa signálmi. Myslím si, že budeme naďalej trvať na svojom postoji. Európa, USA a ďalší lídri z celého sveta budú dávať Rusku jasne najavo, že z jeho strany je to veľmi krátkozraké rozhodnutie."

    http://www.sme.sk/c/4050741/biely-dom-ruske-rozhodnutie-je-kratkozrake.html

    Európu menovalo americké kvákadlo na prvom mieste.
    Koho myslelo pod ďalšími lídrami z celého sveta, nevie sa. Každopádne americké mocné predĺžené rameno na Blízkom Východe, svetlo medzi národmi a zázrak nad zázraky hádže na Rusko sladké úsmevy. Bude to aj tým, že do Sýrie sa ustanovili nejaké ruské lode s humanitárnou pomocou.
    publikované: 28.08.2008 05:10:43 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Nemecko ... to je tá krajinka
    vedená miestnym Mikloškom Merkelovou - kombináciou submisívnej dcéry protestantského farára a aktivistky z Pionierorganisation Ernst Thälmann - ktorá je tristným výsledkom vnútrostranníckeho boja? Merkelovou pripomínajúcou plechovú sliepočku, čo jej trčí z riti naťahovací kľúčik v usraelských národných farbách a je použiteľná maximálne tak pre rôzne mešuge ankety o politických celebritách.

    Celkom sa zabudlo na Schrödera, Medvedevovho kolegu z Gazpromu, ktorý cez NEGPC ovplyvňuje zahraničnú politiku Nemecka viac ako ktorýkoľvek z domácich aršlochov. A stojí tiež za rastúcou iránsko-nemeckou kooperáciou, ktorá je v záujme Nemecka a z ktorej je svetlo medzi národmi hysterické, pretože sa ňou nadraďuje obchod nad vládnucu ideológiu, čo je priam blasfémia.
    publikované: 28.08.2008 05:25:34 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. V ziadnom pripade
    nechcem svoj ontologicky optimizmus aplikovat na konkretny "stav unie".
    Humusu je dost.
    Ale obcas som mal dojem, ze este aj moderatori si z politikov ci politickych fraz robia srandu.

    Konieckoncov, tato mladez bola odchovana na faktickej apoliticnosti a teraz ju okydavaju bolsevickymi bojovymi heslami ... ako to mozu zapadni ci stredoeuropski dvadsiatnici brat?
    Pravda, okrem jasankov, ti sa rodia v kazdej generacii - azda len konstantne percento.

    Ked nemecke media ukazuju Medvedeva a jeho linky na druhu polovicu sveta, azda chcu naznacit - s tymito mame stale dobre vztahy, cheme ich zahodit?, stale je tam aj ina moznost, ako Amerika.
    Nastal teraz cas, aby sa Nemci akoby nahodou prejavili?
    Alebo sa ich politici stale boja, ze vypadnu z lietadiel?

    publikované: 28.08.2008 07:13:38 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Tu to je - Šanghajská organizácia SPOLUPRÁCE
    To azda treba zdôrazniť, že spolupráce. Nie amerického ojebávania v duchu globalizovanej verzie Monroeovej doktríny.

    http://www.rian.ru/world/20080828/150739428.html

    Hlavné témy: energetika, doprava, bezpečnosť v priestore ŠOP (Rusko, Čína, Kazachstan, Kirgizsko, Tadžikistan a Uzbekistan), boj proti terorizmu a šmeline s drogami. Nie je vylúčené, že lídri budú diskutovať aj na tému Južného Osetska.
    publikované: 28.08.2008 07:37:58 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. ktosi dal link v Sme.
    http://www.zvedavec.org/nazory-2744.htm
    .
    Zaujimava debata,taka nasinecka :)
    (vratane skepsy, vratane exotov a exotiky:)

    A konieckoncov, aby si nahodou niekto nemyslel, ze je sam ci ze je malo ludi.

    publikované: 28.08.2008 10:24:22 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. Aha ho, zmrda Milibanda
    http://www.sme.sk/c/4051229/miliband-nechceme-totalnu-vojnu-s-ruskom.html

    "Sme v situácii, ktorá znamená jasný koniec relatívneho pokoja v Európe po rozpade Sovietskeho zväzu," myslí si Miliband.

    Asi chcú zas bombardovať Dresden.
    publikované: 28.08.2008 11:56:05 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. A dalšia špina sa ozvala - kto iný ako Kouchner
    Vraj sankcie proti Rusku :-))

    http://www.sme.sk/c/4051243/unia-pred-mimoriadnym-summitom-zvazuje-sankcie-proti-rusku.html

    Rusko zatiahne kohútiky, Európa aj s eurom pôjdu do sračiek, Amerika sa bude tešiť a Kouchner dostane odmenu.

    Miliband - Kouchner - Jakobašvili. Miliband - Kouchner - Jakobašvili. Atakstáledokola.
    Cieľ: hlboká kríza EÚ s jej stovkami miliónov obyvateľov.
    publikované: 28.08.2008 12:06:32 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Ono to aj tak celé dopadne tak,
    že keď si Putin s Medvedevom po čase zase raz predvolajú Merkelbábu do Kremľa na koberček, tak jej poriadne, ale naozaj poriadne natočia usraelskú vrtuľu a zoberú ju na exkurziu na Západnú Sibír, Pechoru, pod Ural, na Povolžie a nakoniec aj Sachalin a takto jej povedia:
    "No vidíš, Angela, toto všetko sme vám cez rúru mohli poslať do vysmädnutej a recesiou sužovanej Európy.
    Ale teraz sa už nedá nič robiť. Hа жалость.
    Celú produkciu na desať rokov dopredu poskupovali židia."
    A tak ju ešte raz poriadne nakrútia a pošlú na skusy do Izraela.

    Na takomto skurvenom kontinente my žijeme, kde sa medzi pohlavármi nenájde nikto, kto by Šarkóziovej klike zavrel hubu. Blačať o sankciách v časoch energetickej krízy, keď ešte k tomu recesia búcha na dvere, to môžu len absolútni potkani alebo debili. Oboch je v Európe dostatok. Aj my sme tu v našom úzkom kruhu v časoch ani nie tak dávnych také indivíduá prichyľovali.
    Veď Rusi nič iné nepotrebujú ako presmerovať rúry do Číny.
    publikované: 28.08.2008 13:42:04 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. prirovnania - len pre zaujímavosť ;)
    publikované: 28.08.2008 13:57:43 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. konec unipolarneho sveta
    publikované: 28.08.2008 15:07:59 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Fajn Kriq,
    akkkurát že pohrobkami Josifa Džugašvilliho nie sú Rusi, ale práve Sákašvili. Dlho bol jeho otvoreným obdivovateľom a určite aj naďalej je, len už o tom drží hubu.
    Také ľahké nevieš?
    Dalo sa čakať.
    Kamarátiť sa s vrahmi je nebezpečné. Aspoň pre takých ako ty.
    publikované: 28.08.2008 15:40:54 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Veru, kriq, pripomína to časy,
    keď súdruhovia akademici písali uvedomelé články do odborného časopisu Nový vedec, aby sa zalíškali politbyru.
    publikované: 28.08.2008 17:43:16 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Ozaj, keď už súdruh z NewScientistu
    nahral na smeč, pripomeňme si, že súčasná sionistická ideológia je totalitnejšia ako štvrtý článok ústavy.
    publikované: 28.08.2008 17:46:09 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. Zaarchivujme si tu Medvedeva
    Je to zaujímavé čítanie. Škoda, že ho nenájdeme (v rámci plurality názorov, ako inak) zverejnené v nedeľných prílohách mainstreamových denníkov. Čítanosť by mali zaručenú. Miesto toho zas dostaneme obvyklú toxickú dávku od Milibanda and Co.

    Why I had to Recognise Georgia’s Breakaway Regions

    http://www.informationclearinghouse.info/article20628.htm
    publikované: 28.08.2008 17:51:54 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. Predsa len
    publikované: 28.08.2008 20:32:37 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. Mal si pravdu, Grigoriy
    A my sme ti vtedy nikto neverili :o(
    Som len chcel predbehnúť irisu.
    publikované: 28.08.2008 20:40:05 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. možno sa pýtate
    že prečo štáty SCO nepodporili jasne Rusov.
    Jedna vec je to, že sa v skutočnosti vyjadrili neutrálne, že sa do toho nebudú miešať a naša propaganda si to vysvetluje po svojom.
    Druhá vec je, že väčšinu protivníkov to uspí. Vás síce nie, ale zatial nie je nutné vyvolávať strach pred blokom SCO u obyčajných ludí.
    Zaujímavý, velmi zaujímavý súboj je to. Žijeme v úžasných časoch. Škoda iba obetí.
    Všetci sme ešte zvedaví na sankcie EU. Asi obmedzia vývoz nórskej ropy alebo francúzskych syrov do Ruska. Bude to ťažká rana. Rusi si ich budú musieť kupovať v Monaku.
    North Atlantic Terrorist org. s r.o. vraj odovzdáva kontrolu nad Kábulom do rúk Afgancov. Len nepovedali, ktorých. To bude ako s tým slávnym Medvedevovým piatkom.
    publikované: 28.08.2008 21:03:15 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. Aj tupý Steinmeier dnes na plnú hubu
    vyhlásil, že Rusko treba potrestať aj inak ako verbálnymi vyhláseniami. A zase to len vyhlásil. Už sa z nich rehocú aj vlastní žurnalisti.
    A to by ma teda velice zaujímalo, že ako ho teda chce potrestať. Veď nie je žiadnym tajomstvom, že Západ na rozdieľ od celého sveta aj tak ruské poľnohospodárske a priemyselné produkty odjakživa bojkotuje alebo na ne uvaľue vysoké clá (prečo asi ich nechcú ani vo WTO?). A to je aj dôvod, prečo si tunajší debilkovia myslia, že v Rusku sa nič iné ako ropa a plyn neprodukuje.

    A tak si dajme ešte jedno propagandistické videjko zo CNN. Pre politrukov z EÚ.
    http://edition.cnn.com/video/#/video/bestoftv/2008/08/07/beck.energy.cnn?iref=videosearch
    publikované: 28.08.2008 21:21:06 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. Ono je to, nemesis, oveľa jednoduchšie
    Oni všetci do jedného jednoznačne schválili ruskú operáciu. A za to skutočne patrí Rusom veľká vďaka, pretože by inak bolo v Osetsku rádovo viac obetí. Za to im patrí vďaka od CELÉHO tzv. medzinárodného spoločenstva.
    Druhá vec už je uznanie samostatnosti Abcházska a J. Osetska. To ani štáty SCO zatiaľ urobiť nemôžu, pretože a) to nie sú žiadni ruskí vazali, b) oni tiež majú svojich Maďarov a hlavne c) je to proti medzinárodnému právu. To zostáva v platnosti aj napriek novému dočasnému poriadku ustanovenému agresiami USraela atď.
    Aj keď v tomto špecifickom prípade je to zase trochu inak. Gruzínsko sa pri rozpade ZSSR zmluvne zaviazalo, že poskytne Abcházsku a J. Osetsku samostatnosť, ak sa o tom uskutočnia referendá. To sa aj stalo, ale namiesto toho im zobrali aj autonómiu. Tak si to Abcházci a Osetci museli vystrielať.
    publikované: 28.08.2008 21:47:28 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. A som celkom zabudol dodať
    dosť podstatný fakt, že Steinmeier tak učinil po dôvernej porade s Olmertom. Však teda kto iný by už mohol byť lepším radcom, že áno. Ten ho zrejme aj naviedol, aby požadoval od Ruska dôkazy o obetiach v J. Osetsku. Inak že, bu bu bu, príde OBSE. Typická špinavá židovská hra, ako už beží od Abraháma.
    A máme kvarteto kmeňových odjepkov, čo aktuálne spravujú Európu, kompletné.
    publikované: 29.08.2008 01:56:05 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. A tak nám, paní Müllerová, zostala
    z New american century veľkohubo vyhláseného na začiatku 21. storočia Last american decade. Dávam usraelskému bolševikovi dva roky.
    Škôd na ľudských životoch a majetku už napáchal dosť.

    Som zvedavá, či nás v otvorene bipolárnom svete bude tento usraelský totalitný systém kŕmiť ešte mastnejšími ideologickými pomyjami ako doteraz. Pekná ukážka z New Scientist na českom oslovi naznačuje, že časy otvorenej stupídnej propagandy sa vrátili. Len modrá je nová červená.

    Idar, na tej vyhrážke, že Rusko nebude prijaté do WTO, sa Lavrov úprimne zasmial.
    "Neprijmeme Ruko do organizácie, do ktorej sme ho aj tak nikdy nechceli prijať."
    Ja teda neviem, prečo USrael použil hentú detinskú fintu. Opäť došlo k situácii, kedy sa dospelý inteligentný človek spýta, či si usraelci myslia, že ten druhý je taký blbý (a si nič nevšimol, napr. chronickú neochotu prijať Rusko do WTO), alebo sú takí blbí samotní usraelci.

    V súvislosti s SCO korporátne média zaťato mlčia o Iráne. Ak sa stane plnohodnotným členom tohto zoskupenia, jedovatý sionistický režim kolonizujúci Palestínu skončí čoskoro na toxickej skládke dejín bez toho, aby predtým zničil Teherán, Isfahán, Šíráz ... všetkých tých svedkov veľkolepej perzskej minulosti, dôkazy skutočne výkonnej, tvorivej kultúry, ktoré ich tak serú. Bez toho, aby pozabíjal milióny ľudí, ktorí sú nositeľmi tejto kultúry doteraz.
    publikované: 29.08.2008 06:20:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. Aby sa nezabudlo, kým tu bola noc,
    v New Yorku znovu rokovala BR OSN na tému Gruzínsko. Hej, presne v tom New Yorku, kam bolo voľakedy presunutá centrála OSN, aby už z jej samotnej lokalizácie bolo jasné, kto má túto organizáciu pod kontrolou.

    USrael si ešte stále plne neuvedomil zmenu, a tak sa na pôde BR OSN pokúsil hrať obvyklú hru USrael rozhoduje, ostatní držia hubu. Ale padla Kosher Kosa Nostra na kameň a došlo tam k ostrej výmene názorov. Reprezentant Ruska obvinil sionistickú zberbu z dvojitého štandardu, neschopnosti používať logiku a absolútnej neznalosti problematiky Južného Osetska a Abcházska.

    Rokovanie sa skončilo bez výsledku.
    Lepšie povedané, výsledkom rokovania je poznanie, že hegemónia USraela v BR OSN už nebude tolerovaná.
    publikované: 29.08.2008 06:37:37 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. A vôbec, mali by sme
    o USraeli a celom euroatlantickom spoločenstve písať pozitívnejšie, takpovediac v optimistickejšom duchu.
    Ale sa nedá, v poslednom čase sú len samé zlé správy.
    http://www.scienceworld.cz/sw.nsf/ID/8FF76976E6E8DBA5C125748000614998?OpenDocument&cast=1
    Márnosť nad márnosť, vek Ázie je tu.
    publikované: 29.08.2008 07:04:51 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. To je z tej knižky, čo sme tu
    v pitvore dali do láskavej pozornosti čitateľov.
    Poniektorých slaboduchejších vylieči z bludu, že Čína je "komunistická krajina".

    Tam v tej knihe majú z prvej ruky, že Čína je pravicovejšia ako západná prepytujem pravica. Týmto stupídnym pravicoľavicovým/prednicozadnicovým slovníkom vychádzam v ústrety tzv. pravičiarom (modrým bolševikom - modrá je nová červená) , ktorým tie prázdne pojmy tak vrástli pod hrošiu kožu, že u nich reprezentujú ideologické rozdelenie sveta. Ktoré pochopiteľne v realite nejestvuje.
    publikované: 29.08.2008 08:45:55 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. Pridajme si sem do zbierky informácií
    Chossudovského text.

    http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=9788

    A humanitarian disaster rather than a military victory was an integral part of the scenario. The objective was to destroy the provincial capital, while also inflicting a significant loss of human life.

    Typické. Už od čias WWII.
    publikované: 29.08.2008 09:27:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. o čo v Zakaukazsku skutočne šlo:
    publikované: 29.08.2008 13:59:06 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. idar, pozri sem
    Izraelci sa znova a uz uplne otvorene vyhrazaju.
    ...
    Ephraim Sneh a veteran Labor MK which has left the party recently, has sent a document to both US presidential candidates, John McCain and Barack Obama. The eight-point document states that "there is no government in Jerusalem that would ever reconcile itself to a nuclear Iran. When it is clear Iran is on the verge of acquiring nuclear weapons, an Israeli military strike to prevent this will be seriously considered."
    ...
    Hearing his hosts speak of their future investments, Sneh replied quietly "it's a shame, because Ido will light all this up." He was referring to Maj. Gen. Ido Nehushtan, the recently appointed commander of the Israeli Air Force and the man most likely to be the one to orchestrate Israel's attack on Iran's nuclear facilities, should this become the necessity.

    "Investing in Iran in 2008," Sneh told his Austrian hosts, "is like investing in Krups Steelworks in 1938, it's a high risk investment." The Austrians, according to Sneh, turned pale.
    ...
    Precitat najlepsie cele:
    http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1219913194872&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

    Vydierania politikov pred volbami, zastrasovanie investorov priamym pozitim vojenskej sily.
    Ta drzost je nebetycna.

    Len aby raz nezbledol aj sam Sneh.
    Aby sa raz jedneho pekneho dna nevyparil.

    Tak ma napadlo, idem pozret, ake je pocasie. A co hlasia na zajtra.
    publikované: 29.08.2008 16:08:19 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. čo hlásia na zajtra
    volby na Ukrajine, ak nevyhrá Júlia, tak delenie koláča
    stavbu PR základne, len škoda že sa ju nepodarí dokončiť
    niekoľko , dúfajme neúspešných, náletov na Irán, ak ho neprijmú do SCO

    takže premenlivo. Ako vždy.

    publikované: 29.08.2008 20:01:03 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. Putin bol ako vždy stručný a presný
    "Ak bude Európa viesť takú politiku ako doteraz, budeme sa o európskych záležitostiach rozprávať s Washingtonom."
    Veď hej, načo strácať čas diskusiou s poskokmi :-)
    publikované: 29.08.2008 20:24:18 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. Toto by mali dávať v telke denne
    http://www.stv.sk/relacieaz/dvojka/nasledky-vojen/

    Ten dokument má zámer šokovať. Mal by byť v telke denne, na všetkých staniciach, aby mu neunikli zmrdi, ktorí majú plnú papuľu štvania do vojen a nemajú predstavu, čo je to utrpenie, ako vyzerá.

    Neviem, prečo pri ukazovaní následkov používania Agentu Orange na nasledujúcich generáciách vietnamských detí museli tvorcovia filmu používať slizký americký slvovník "porušovanie ľudských práv." Ako keby nestačilo okomentovať tie prízračné zábery na malé zmrzačené súčasné vietnamské deti slovami zverstvo a neľudskosť.
    Vlastne ich nebolo treba komentovať vôbec.
    Tvorcovia dokumentu pripomenuli, že USA doteraz svoju zodpovednosť neuznali, pretože im "chýbajú jasné dôkazy".
    publikované: 29.08.2008 21:00:20 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. Bol presný, Grigoriy
    Poštíp hydru do chvosta - a kde zakrákorí, tam je hlava.
    Vo Washingtone.
    publikované: 29.08.2008 21:03:28 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. Arton, ja neviem či zrovna to,
    že Snehov dedo mal krčmu a veľkostatok niekde v Hornej Maríkovej, tohoto bývalého poslanca knessetu oprávňuje vyjadrovať sa a viesť korešpondenciu k takýmto závažným otázkam.
    Dokonca aj neocons dali Izraelu unmisversténdlichhh najavo, že na žiadny Irán sa útočiť nebude, pokým vyvolená krajinka nebude dokonale pokrytá protiraketovou pavézou. A to nejaký čas potrvá, páč to vyžaduje navláčiť do Izraela PAC-3, Aegis, ako y GMD. Pretože vedia, že a) iránske rakety nie sú žiadne prskavky, ale sa jedná o vyspelú technológiu a b) vojna s Iránom nebude žiadna prechádzka na korze pre mľandravých židov, ale hard job pre otužilých amerických proletárov. Takže sa toho Bush už v úrade nedočká, pokiaľ teda v USA všetko pôjde podľa štandardného plutokostolného poriadku.
    Ja to celé vnímam len ako obvyklé kmeňové vydieračské bzučanie, lebo však gény a mémy, slovom gemotyp. Trochu som síce zaváhal 8. augusta, lebo to celé vyzeralo tak, akoby to už Irán mal zrátané. Ale sa našťastie ukázalo, že ide zase len o typickú potkaniu nadrzlosť a stupiditu. Dostatočné vysvetlenie neposkytuje ani ten link na Chossudovského, aj keď sú tam veľmi zaujímavé informácie o tej kvadrupletovej podmorskej popočnej šnúre z Turecka do Izraela. Však sa raz dozvieme, možno už čoskoro. V každom prípade to vyzerá tak, že židia by zase raz chceli mať úplne všetko. Aj bezpečnosť, aj iránsky plyn cez Nabucco, aj kaspickú ropu, aj tureckú vodu a elektrinu, aj aj aj. Samozrejme za cudzie, ako inak.
    publikované: 29.08.2008 21:25:48 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. Je to kmenove vydieranie,
    ale po Libanone nemozno pochybovat, ze ak by ich nieco nebrzdilo, bomby by uz padali.

    Brzdi ich len obavy z iranskeho zeleza, alebo hlavne obavy z reakcii sveta?
    publikované: 29.08.2008 22:21:01 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. WDC je chrup,
    JYC je mozog. Jedno bez druhého by nebolo.

    Tak isto vybudoval aj Putin nové Rusko. Na uhľovodíkoch a na zbraniach. Jedno bez druhého by nebolo. Fenomenálne rozhodnutie, aspoň pre začiatok.

    Jediný rozdieľ je v tom, že to druhé riešenie je stabilnejšie. Pretože Rusi sú na svojom, a teda žiadny potkaní reflex nehrozí. A sapienti nie sú potkani, to teda nie. Aspoň nie všetci.
    publikované: 29.08.2008 22:21:50 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. Moja súkromná anketa
    na reprezentatívnej vzorke obyvateľstva západnej Európy (samí dementi nakráklí akademičnom plus obslužný personál) dopadla nad všetky očakávania. Tak oni si myslia, že aj Sákašvili aj Medvedev sú šialenci. Vzhľadom na to, že už bezmála storočie sú výdatne kŕmení rusofóbnou stravou a aj dnes má žalúdok stále hlavné slovo, treba to hodnotiť ako výrazný pokrok.
    Inak povedané, oni si nenechajú zaštuplovať riť len preto, že zrazu korenie prestalo byť virtuálne ale reálne. O to lepšie, aspoň to má nejakú formu.
    A to vie aj Lavrov, preto sa tvári spokojne ako po nedeľnom obede. Však aj Kušniér už povedal, že nič nepovedal. Zmrd.
    publikované: 29.08.2008 23:16:07 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. Inak, len čo McCainova nová Palinová
    oficiálne otvorila na svojom novom fleku hubinku, vypadlo z nej : We must stop Iran from getting nuclear arms.
    publikované: 29.08.2008 23:30:15 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. A už začínam rozumieť,
    prečo je zrazu Olmert taký prívetivý ku Sírii. Veď tí im tú šnúru môžu bárkedy s bárjakou ponorkou preseknúť. To sa ustrážiť nedá, bárs by to tam aj všetci zbyvší presvedčení židia so šnorchelmi strážili.
    Čo sú proti tomu nejaké Golanské výšiny a Galilejské jazero. Obyčajná mláka.
    publikované: 29.08.2008 23:35:59 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. Pôvodne sa to malo so Sýriou
    vybaviť osvedčenou formou regime change v júli 2006, ale napriek izraelským provokáciám s pohraničným bombardovaním, pri ktorým zahynuli aj nejakí sýrski farmári, sa Sýria nenechala zatiahnuť do vojny. Neurobila nič - a vyhrala.
    Izraelskí generáli potom aj boli radi, lebo by dostali krez čepičku ešte viac rán ako od Hizballáhu.

    Sýria sa každopádne na kŕčovité úsmevy svojho suseda bez hraníc pozerá skrzevá optiku skúseností s tou jedovatou entitou.
    publikované: 29.08.2008 23:42:34 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. Ten Assad nielen vyzerá
    ako Mordechaj, ale zrejme je aj taký chytrý.
    Oni totiž Sýrania majú jednu z vôbec najlepších protileteckých obrán na svete. Paradoxne, Rusi im to dali ešte predtým, ako to inštalovali doma. Tak to tam je také laboratórium, v rámci ktorého postavili aj atrapu toho akože reaktora, v skutočnosti návnadu.
    No však uvidíme, aké chyby ešte Dávidko porobí. Predpokladám, že osudné.
    publikované: 30.08.2008 00:07:16 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. Nienie, Idar, to nebol hysterický mordechajovský pattern
    To bola počúvnutá rada z ďalekého Východu. Wu-wej.

    (Ja ti neviem, či nazvať zručnosť v psychotechnikách, vulgo ojebávaní, chytrosťou. Preto nie je od veci poznať finty Derrena Browna. Je to to isté - na srandičkách Brown ukazuje, ako zázračne ľahko sú ľudia manipulovateľní. Aj mordechajovská nátlaková hystéria patrí do inštrumentálnej výbavičky.)
    publikované: 30.08.2008 06:00:56 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. Mimochodom, nejaké dni už prešli a o pánovi Hammarbergovi
    a jeho správe, čo ju sľuboval dať masívne do európskeho povedomia, akosi nepočuť.
    publikované: 30.08.2008 06:03:34 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. Idar, neprecenoval by som vyskum na Zapade
    ktoreho vysledkom je, ze vsetci menovani politici z vychodu su sialenci ,)
    V tomto zas zapadniari mali vzdy jednotny postoj.

    A to ja mam bezpochyby ovela pozitivnejsi postoj o zapadniaroch, ako ty, Idar, adavam im sancu.

    Ale mozno je moj postoj pozitivnejsi len preto, ze som na zapade zarabal skor, ako ty Idar :)? (ovplyvnovanie postojov tym, koho peniaze clovek bere, by som nepodcenoval ani u seba, budme uprimne sebakriticki)
    publikované: 30.08.2008 11:14:53 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. Arton, ja som okrem toho
    vždy pracoval len na veciach, ktoré prinášajú pozitíva ako napr. zdravie a mier.
    A to sa o tebe tiež nedá povedať, že áno.
    A je to aj vidno.
    publikované: 30.08.2008 13:01:22 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. Idar, neodvazujem si odhadnut, co si myslel.
    Nikdy som si nerobil nejake iluzie o tom, ako sa moja standardna praca odrazi pozitivne na ludstve - konieckoncov, informatika je vicnasobne siroka rieka a jej vysledky skoncia v uplne protikladnych oblastiach ludskej kultury. Musim dokonca priznat, ze som zacinal aj v uplne zapornej oblasi vyvoja zbrani (odvtedy som ale aspon zaockovany proti takym hobby, ako zhromazdovania udajov o palebnych dimenziach a doletoch )

    Ale teda na dobraka som sa tu nikdy nehral a ani nemienim.

    Len jedno pripomeniem - ziadnych svojich kolegov ci uz zapadnych ci vychodnych, by som nenazval
    "dementi nakrakli akademicnom plus obsluzny personal".
    Prave dnes som nahodou rozoberal rozdiel v pracovnom prostredi na Zapade a u nas, taku tu urcitu hranicu dostojnosti, za ktoru sa v Nemecku podla mojich skusenosti jednoducho nejde - co na Slovensku zatial asi vseobecne neplati.
    Takze neviem, v com mas problem, ked si tam tak dlho a tuto uctu ku kolegom si zatial neprevzal.

    S uctou - ludstvu radsej uz nicim neprispievajuci driemajuci zloduch.
    publikované: 30.08.2008 18:27:20 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. Arton, dovoľ mi tentoraz ti neodpovedať
    Lebo vidím, že ty si v stave tu na seba poprezrádzať také veci, že by ti to prípadne niekedy v budúcnosti mohlo byť až nemilé. Minimálne na tomto mieste bude skôr či neskôr všetko zaručene použité proti tebe.
    Áno,príznávam, nevyjadril som sa o zápaďároch vhodne. Oni sú totiž všetci len obslužný personál. Tak to vnímam ja a nemá zmysel to rozpiplávať.
    publikované: 30.08.2008 19:49:40 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. Idar, nebudem tiez teraz odpovedat,
    lebo ti celkom nerozumiem.
    Len k tomu jednemu bodu - o prezradzani o sebe.
    Za prve su toto veci, ktore sa davno pretriasli napriklad v Sme a naprikald taky Krik a jeho priatelia to vedia.
    Za druhe som tu schopny naozaj napisat svoje plne meno a rodne cislo, pretoze mi moze kazdy (bnai brith) vyskocit na hrb.
    Proste si to mozem dovolit socialne aj psychologicky.
    (do coho je zaratane aj to, ze sa sa neprecenujem a nepovazujem paranoidne za objekt ich tuzob, ako aj neprecenujem ich realnu moc )

    Ze to neurobim naozaj nie je koli tomu, ze by som sa obaval, ze "nieco bude pouzite proti mne", ale za prve koli standardnym internetovym blaznom a za druhe koli internetovym priatelom.
    Ako si raz spravne napisal, nie som znetworkovany, co ma okrem nevyhod aj mnohe vyrazne vyhody, o ktore zatial nechcem l prist.
    publikované: 30.08.2008 20:20:05 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014