Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Sťahovanie národov

Niektoré národy vznikli, aby stiahli iné národy z kože

 Náš multikulturálny pracovný kolektív donedávna budil dojem príjemnej partie ľudí, ktorých spája rovnaké profesijné zameranie a bydlisko v strednej Európe. Boli sme korektní a používali prekleňovacie kŕčovité úsmevy "nevadí, že si chuj/fasz/Schwanz". I darilo sa nám držať pospolu.

Lenže čo je na povrchu, nie je dnuká. Jeden by nečakal, že medzi ľuďmi, ktorých rodičia a prarodičia si takmer dovideli do okien, môžu jestovať tak veľké a tak nanervylezúce kultúrne rozdiely. Iný temperament. Iný humor. A teda iná kultúra. Napriek tomu, že sme vospolok bieli a vzdelaní. 

Všetci sme, samozrejme, individuality (Brian: You are all individuals! The crowd: Yes! We're all individuals! Brian: You are all different! The crowd: Yes, we are all different! Man in crowd: I'm not...) a občas sme sa dohrýzli aj na jazykovo a etnicky homogénnom pracovisku, ale vtedy podvedomie spokojne vrnelo. Na ťažko uchopiteľnej hlbokej úrovni sme si rozumeli. Ako keď je človek doma, v rodnom meste, kde je všetko dôverne známe a vytvára pocit bezpečia a uvoľnenia. No veď každý, kto prevandroval za chotár, rozumie Číňana Tu Fua básni z exilu:

Bílí ptáci zdají se ještě bělejší

nad modří řeky

a šarlátové květy

ohněm planou

v zeleni kopců.

Další jaro vidím odcházet.

Kdy konečně vydám se

na cestu k domovu? 

A tak sme zas raz podvečer sedeli v cudzom meste a maďarskí kolegovia sa pod vplyvom pálenky srpskej hlučne bavili. Čítala som obďaleč triezvo a spôsobne najnovšie číslo Historickej revue, keď padla TÁ veta: "Slováci? - to je len outsourcing z Indie."

Outsourcing z Indie. Je v tom rovnaké pohŕdanie, s akým moji kolegovia vnímajú maďarských Cigánov a temná túžba spakovať tento problematický outsourcing, ktorý si hovorí Slováci a poslať ho v jednom balíku s Cigánmi späť do Uttarpradéša. Zároveň je tam ako báza nenávisť k indoeurópanstvu. Extrémistická veľkomaďarská propaganda, ktorá sa legitimizovala v Európskom parlamente, zasiahla aj mojich kolegov - vzdelaných a kultivovaných ľudí, vyburcovala ich primitívne inštinkty spiace v zadnom mozgu. Náhle som si uvedomila zmenu atmosféry. Prichádzalo to pozvoľna. Odrazu získalo iný rozmer aj slovo "barbar" od Boros úra, ktorým oslovil slovenského kolegu. Ten sa zas raz pokúsil zopakovať akýsi nevysloviteľný maďarský výraz, na čom sme sa ešte donedávna svorne vyrehotávali.

Pozerala som tupo do Historickej revue - a zrovna na mapu sťahovania národov, inak takto povinnej výbavy učebníc dejepisu v piatej ľudovej.

Čo? Sťahovanie NÁRODOV? Zas sa vynoril ten vražedný mýtus o "zemi bez ľudí  - lebo kto nie je národ sťahovavý, nie je človekom, všakáno - pre ľudí bez zeme", len v staršom šate. Ale veď len slepý nevidí, že celé "sťahovanie národov"  boli kmeňové výboje voči pôvodnému obyvateľstvu, ktoré žilo v Európe už v paleolite. A že je to základ feudalizmu, ktorým si tieto agresívne kmene usporiadali situáciu podľa svojich predstáv. Pozrela som sa na pripitých a politicky rozvášnených maďarských kolegov. Že vás to, kurva, doteraz neprešlo.

Slabučké je civilizačné pozlátko. Keď sa neošetruje, rýchlo sa oprýska.

 

 Najnovšia Historická revue má pozoruhodnú hlavnú tému - Byzanciu a jej vplyv na Veľkú Moravu. S odbočkou do Palestíny v čase byzantsko-perzskej vojny. "V panegirikách Georgia Pisidu a Chronografii Theofana Confessora sa vykresľuje ako osudový zápas nového Izraela a pravej viery pod víťazným znakom kríža proti silám zla a falošnému náboženstvu, ktoré narušili celistvosť ríše a zneuctili aj samotný kríž," píše sa v článku Herakleiova svätá vojna proti Peržanom.

Nový Izrael. Už vtedy.

A nasleduje medzititulok "Skaza Jeruzalema ako podmienka svätej vojny". Čím to je, že si jedinec okamžite spomenie na záhadu padnuvšej WTC7 a ... najmä na náboženstvo šiestich miliónov.

V prípade "skazy Jeruzalema" údajne Peržania strašidelne zmasakrovali od 30 to 90 tisíc jeruzalemských obyvateľov (čo bolo vtedy číslo hororovitosťou približné súčasnému šestkovému), pričom sa autor decentne odvoláva na akési východné pramene. Kto sú tí prameni? Nie náhodou nositelia toho istého manipulatívne-bolestínskeho patternu, ktorý vygeneroval dnešné najväčšie tabu Západu?  A hľa, jeden je spomínaný: "Podľa súdobého prameňa Antiocha Stratega donútili Peržania zajatcov pošliapať slávnu relikviu (kríž, na ktorom bol ukrižovaný Kristus) pri deportácii z Jeruzalema". Takže stratég. No ale poďme ďalej: takto zneuctenú relikviu vraj perzské vojská odniesli ako cennú korisť do perzského hlavného mesta Kteistofónu. A nasleduje zlatý klinec: k údajne podupanej a ošťatej relikvii sa (perzský) "šach Husrav zachoval úctivo a dal ju do úschovy svojej NESTORIÁNSKEJ manželke Širin, ale o tomto kroku v Bizancii nikto nevedel." Jo, v Byzancii nikto nevedel, že Husravova manželka je kresťanka. Jo, isteže jej Husrav dával podupaný a ošťaťý kríž, aby tak vyjadril svoj vzťah k jej viere. Muhehe.

Tiež je nejasná tá "deportácia z Jeruzalema". Ale výraz je to šťavnatý. Hodí sa.

V inej súvislosti historici nemajú problém povedať pravdu - že Peržania prinášali náboženskú slobodu, o čom je zmienka aj v Starom zákone. Ale keď dôjde na Jeruzalem, zostanú ešte aj SÚČASNÍ historici úplne zablokovaní, hysterickí, neschopní použiť zdravý rozum.

Síce len krátko, ale predsa sa Historická revue zmieňuje o ceste Konštantína a Metoda do Chazarskej ríše, ktorá bola duchovne opelená judaizmom. Aj tým sa vyhranila voči okolitým ríšam, ktoré pre zmenu prijali kresťanstvo. Konštantín a Metod chceli primäť chazarského kagana, aby zanechal starozákonné genocídne učenie. Judaizmus však chazarskému stepnému mentálnemu fundamentu vyhovoval natoľko, že nemal záujem o kresťanský upgrade. Veď čo už je pre agresívne hordy príjemnejšie ako mať náboženstvo, v ktorom boh explicitne nakazuje genocídy. Bratia neuspeli. "Chazari boli nakoniec začlenení medzi nepriateľov Byzancie a cisár uzatvoril spojenectvá s okolitými protivníkmi Chazarov, s Pečenehmi a Alanmi," píše autor a pozorný čitateľ nemôže prehliadnuť jeho sympatie ku kaganátu, s ktorým, mimochodom, mali ich okolití "protivníci" objektívne otrasné skúsenosti.

Alani, Alani ... nie sú títo "protivníci Chazarov" súčasní Osetínci?

A veruže sú. Kto má dlhšiu pamäť ako tri dni, nemôže si nespomenúť, že náhly "olympiský" útok na civilné obyvateľstvo Južného Osetska v auguste 2008 riadili židovskí generáli a po výprasku, ktorý schytala tzv. gruzínska armáda, zvážali lietadlá bleskurýchle do zeme zasľúbenej stovky chazarských potkanov zaangažovaných v beštiálnom útoku na spiace mesto.

(Mapy prevzaté z Historickej revue 6/2009)

Po rozpade Chazarskej ríše migrovali stepní Chazari, ktorým ich náboženstvo kódovalo nenávisť k okoliu a geto-mentalitu aj cez zákaz "intermarriage" (ozaj, Izrael - táto jediná najpravšia demokracia na blízkom Východe - ani v 21. storočí nemá povolené civilné sobáše), na Západ a vytvorili mohutné osídlenia hlavne na Ukrajine a v Poľsku. Ale aj v Moldavsku. Práve odtiaľ pochádza kolonizátorský nácek Эве́т Львович Либерман - minister zahraničných vecí koloniálneho projektu Izrael. Stretnite sa s ním na youtube. V pondelok odchádza do Európy, aby si zašantil s miestnymi slaboduchými hajzlíkmi, ktorí tvoria politickú reprezentáciu EÚ. Je možné, že tam natrafí na isztú Krisztinu Morvay z Jobbika, ktorá mu priamo do očú povie, čo má urobiť so svojím obrezaným pipíkom. Hoci nie je maďarský.

Bolo by fajn, keby si všelijaké morvaye a líbermany, ktoré sú ako od jednej matere, dali po papuli niekde v divokej stepi, ktorej echo nesú stále v sebe - a prestali otravovať civilizovaných ľudí.

Nedeľný bonus: Kanada už má ideologickú políciu. A v ústave určite zmienku, že "sa neviaže na žiadnu ideológiu". Veru tak. Môžete si vybrať akúkoľvek farbu, ak bude čierna.


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. debata v sme k clanku o jobbiku
    aj najvacsim madarofilom zacina tuhnut usmev

    cim to je ze tito madarofili su aj horlivymi sionistami
    ironiou osudu ich caka osud palesincov
    publikované: 14.06.2009 11:57:07 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ano morvaye,
    libermany a sakasvili su od jednej matere - v stredoveku ich pokus o vybudovanie panovacnej rise ovladajucej okolie stroskotal (zhodou okolnosti im - ako neraz - klepli po prstoch Rusi, co im Libermani a Saskasviliovia dodnes nevedia zabudnut (napokon nezabudat a neodpustat im prikazuje ich ideologia). Tak sa potom v ramci stahovania narodov (ci stahovania ideologii?) presuvali na severozapad, kde ich ich bratranci Madari vcelku uvitali a svojrazne sa zaclenili, inde mala tato plaziva kolonizacia iny charakter. Ked som v Krakove videl jeho stvrt Kazimierz (v ranom novoveku az do 20. stor. to ale bolo samostatne mesto), tak som si uvedomi, ze zidovske geto nemusi znamenat len akusi segregovanu preludnenu stvrt v ramci nejakeho mesta. Kazimierz bolo zidovske mesto so vsetkym, co k tomu patri, vratane hradieb, mestskych bran, strazi a tak. Zaujalo ma, ze Zidia mali volny pohyb po ostatnom uzemi, ale nezidom vstup do svojich miest ci get nedovolovali. Ked som sa polskej sprievodkyne spytal, ze ako to bolo mozne, len sa smutne pozrela a pokrcila plecami. ...
    publikované: 14.06.2009 16:26:42 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. To nemôžem potvrdiť,
    čo hovorí Morvajová. V našom voľakedajšom sokolskom gymnastickom družstve sme mali aj zopár Židov a tí mali len o čosi menších ako my Slovania. Tak sa to aspoň javilo pod sprchami.
    Zaostávali skôr v športových výkonoch a jebali nám morálku.
    publikované: 14.06.2009 17:46:05 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Nedžád vyhral voľby
    On je taký antisemita a popierač, až sa od samého antisemitizmu a popieračstva oblizuje so Židmi
    http://www.youtube.com/watch?v=3xA1DbBAcOQ&feature=related
    Isteže je to kokotizmus, hentí klobúčikoví pajesáči, tak ako katolicizmus - ale NIKOHO NEZABÍJAJÚ.
    V tomto je Ahmadínedžád principiálny.
    Ak to niekto nevie pochopiť a oceniť, je buď beznádejný dement alebo zabijácky degenerát.
    publikované: 14.06.2009 19:10:34 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Sinuhe, už tu párkrát
    odznel návrh: robte to ako oni.
    Keď sú takí úžasní, prečo ich v ich konaní nenasledovať, všakáno. Strojcov geniálneho "štátu bez hraníc", ktorý deti z civilných manželstiev považuje oficiálne za bastardov a diskriminuje ich.
    publikované: 14.06.2009 19:14:49 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Morvay Krisztina je presvedčená
    že všetky menšiny ich majú malé.
    A to je dôvod na expulziu, lebo kazia dobré meno Maďarska.
    publikované: 14.06.2009 19:21:42 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Pozoruhodný je ten údajne konečný
    cieľ jobbíka o slobodnom používaní maďarského jazyka v Kapatskej kotline. Všetci dobre vieme, čo to znamená. Zákaz hovorenia po slovensky na južnom Slovensku a to hlavne a predovšetkým pre Slovákov, v duchu apponyiovských tradícií.
    Tak to si pri všetkej skromnosti myslím, že Slováci nie sú zas až takí blbí, aby takéto niečo pripustili. Aj keď chronicky ignorujú svoju vlastnú elitu, hádam sa za tie roky aspoň od Čechov a Rusov niečomu priučili. Inak si budú zase musieť zvyknúť na kultúru hladomoru.
    publikované: 14.06.2009 22:23:52 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. http://www.youtube.com/watch?v=QmGIH89mhdQ&eurl=http%3A%2F%2Fcz%2Ealtermedia%2Einfo%2Fz%2Ddomova%2Fbude%2Dnasledovat%2Ddalsi%2Dpolicejni%2Dzasah%5F7039%2Ehtml&feature=player_embedded
    publikované: 15.06.2009 05:33:04 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. "use your brain - no pain" - sa hovori englandsky
    publikované: 15.06.2009 10:55:01 | autor: 14/88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. john ging: Chtěl bych zde apelovat na přátele Izraele, na solidní a stálé přátele Izraele, aby se přišli podívat na dílo jejich přátel.
    A můj poslední bod. Co bylo v Gaze zničeno. Všichni jsme v televizi slyšeli, že Izrael zaútočil na Gazu, aby zničil infrastrukturu teroru. Mohu vám říci, že v této místnosti nesedí jediný člověk, který by nesouhlasil s tím, že infrastruktura teroru by měla být zničena. Hurá! Ale co bylo zničeno? Řeknu vám, co bylo zničeno. Infrastruktura vzdělání. Školy včetně americké školy a univerzity, kterou jste dnes navštívili. Byla zničena infrastruktura míru. Prezidentské sídlo.

    Prezident není terorista, ale jeho sídlo bylo zničeno. Dále bylo zničeno např. ministerstvo financí, zahraničí, sídlo Legislativní rady. Budovy demokracie, které mimochodem zaplatila Evropská unie, protože chce Palestincům pomoci s výstavbou infrastruktury státu. Zničeny byly infrastruktura vzdělání, míru, byznysu. Dnes jste část z nich viděli. Nebyly zničeny při přestřelce, ale zbuldozerovány. A to patřili přátelům Izraele, se kterým každodenně obchodovali. Všechny ty byznysy měly s Izraelem obchodní styky. Byli to přátelé, kteří spolupracovali. Extrémisté v Gaze je označují za kolaboranty. Nicméně jejich byznysy byly zbuldozerovány během posledního útoku na Gazu. Na rozkaz byly zničeny i továrny. Proč zničili továrny přátel Izraele? Dělají si z přátel nepřátele.

    54 000 domů bylo poškozeno, nebo úplně zničenou. 250 000 lidí v Gaze nese přímé následky bombardování. Nejsou to teroristé, jsou to obyčejní lidé, nevinní civilisté uprostřed konfliktu.
    http://www.blisty.cz/2009/6/15/art47404.html
    publikované: 15.06.2009 17:07:50 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Komunistické Slovensko hrozilo už pred 90-timi rokmi
    publikované: 16.06.2009 13:42:52 | autor: docasna okupacia Felvideku (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Milá posádka pitvora
    zapamätajme si dnešný deň, lebo vstupuje do dejín. Hoci nám to média neráčili prezradiť ani tupým zabučaním.

    V Jekaterinburgu dnes bola pospísaná Šanghajská deklarácia.

    Štáty Šanghajskej organizácie skoncovali s dolárom
    http://www.rian.ru/trend/SHOS_BRIK_Yekaterinburg_16062009/

    Na programe majú rovnoprávnosť svetového finančného systému
    http://www.rian.ru/trend/SHOS_BRIK_Yekaterinburg_16062009/

    Premiér Indie si podal ruku s prezidentom Pakistanu
    http://www.rian.ru/world/20090616/174519423.html

    A na summite Šanghajskej organizácie bol aj Ahmadínedžád
    http://www.rian.ru/politics/20090616/174486572.html

    USA a celá špinavá sionistická čvarga, ktorá má na rováži rozvrátenie blízkeho Východu s miliónom mŕtvych a totalitarizmus v Európe, definitívne skončili.
    Extrémistické náboženské fanatické jahvistické svine, ktoré sa nikdy o nič nezaujímali, len o svoj bachor a vraždili preň, kde sa len dalo, budú zakrátko vykydané na smetisko dejín.

    Dobre sa dívajte.

    Šangahská organizácia spolupráce sa stáva vojenskou organizáciou. Bude si navzájom pomáhať, ak bude niektorá z krajín napadnutá.

    Členovia: Rusko, Čína, Kazachstan, Kirgyzstan, Uzbekistan, Tadžikostan
    (blbí nech si vygúglujú zásoby ropy a plynu a súčasné a plánované prepravné trasy)
    Pozorovatelia: India, Pakistan, IRÁN, Mongolsko
    Oficiálne pracovné jazyky Šanghajskej organizácie spolupráce: ruština, čínstina
    publikované: 16.06.2009 18:19:32 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Tá Čína je drzá jak voš
    "Podľa analytikov bola zrážka zrejme nehodou, poukazuje však na čoraz vyšší počet incidentov a konfrontácií súvisiacich s rastúcou námornou silou Číny a jej ambíciou presadzovať si územné nároky vo vodách pri svojom pobreží."

    No ale takô dačo.
    http://www.sme.sk/c/4892395/cina-potvrdila-zrazku-ponorky-s-americkym-sonarom.html
    publikované: 16.06.2009 18:22:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Pardon, tu je linka na článok
    o rovnoprávnom svetovom finančnom systéme
    http://www.rian.ru/economy/20090616/174529403.html

    Keby teda niekomu veľmi chýbal.
    publikované: 16.06.2009 18:26:41 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Na záver dnešného reportu najväčšie svinstvo Západu
    Toho Západu, ktorý si ide rozchňavovať špinavú papuľu na Rusko alebo Čínu a poučovať ich o ľudských právach

    Carter: Gazans being treated like animals
    Hej, dobre vidíte. Povedal to bývalý americký prezident.

    Former U.S. president says Israel failed to explain to him why children's toys were not allowed into Gaza.
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1093393.html

    Aby sa nezabudlo na židovský masaker skoro 400 palestínskych detí v koncentráku Gaza. Na to, že boli spaľované fosforom a trhané s DIME:
    Sick Israelis watch the Gaza massacre
    http://www.youtube.com/watch?v=CM0CvU4fync

    Európska únia držala svoj špinavý zločinný chráp. JA nezabudnem
    http://www.youtube.com/watch?v=m9mkRiGbgZg
    Toto sa stalo aj vo vašom mene, keď ste trávili vianočných kaprov a otvárali si silvestrovské šampanské
    publikované: 16.06.2009 18:53:17 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. SCO.
    Ano, tento den si zapiseme.

    A telatam na Zapade sa stale predklada, ze historia skoncila a oni su pupkom sveta.
    A ze maju zostat telatmi.

    Lenze svet nemozno zastavit.
    A to je dobre.
    publikované: 16.06.2009 19:09:56 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Popravisko dejin.
    Aj financnici to uz asi aj oficialne tak vidia:


    "Toto stretnutie, pokiaľ skončí skutočne zvýšením snáh o de-dolarizáciu sveta, bude okrem smrti cára známe aj smrťou americkej nadvlády, no takýto vývoj pravdepodobne potrvá ešte niekoľko rokov. Prechod New Yorku na finančné centrum sveta z rúk Londýna trval tiež veľmi dlhú dobu."

    http://www.openiazoch.sk/info/zpravy/zprava.asp?NewsID=78596

    Symbolicky, pomsta za cara? .)

    A ta dlha doba nemusi byt vobec taka dlha. Okrem toho aj preto, lebo US je uz teraz pretazene.
    publikované: 16.06.2009 19:32:41 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. O naivite
    Su ludia, ktorych naivita inych irituje.
    Ja osobne, ju pokladam za milu vec, pretoze ta naivita je obycajne znakom toho, ze clovek, ktory ju nosi vo vrecku ako amulet, je v zasade dobry. Mozem ja vlastne nemilovat dobrych ludi?
    Co moze byt zle na tom, ze niekto chce byt stastny, a preto veri, ze uz zajtra bude vsetko tak, ako nikdy predtym? Ze podliaci sa daju na pokanie, a kazdemu spravodlivemu zrusi riaditel banky vsetky dlhy a pripise mu € 100 000 na jeho ucet. Ze hyeny sa budu past na pupave a konvalinkach. Ze parazity vyhynu same odseba.
    Prosim vas, a kedy sa uz nieco take v minulosti stalo !?
    publikované: 16.06.2009 20:19:05 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. A kto tvrdil, ze take nieco nastane, Grigoriy?
    Ale je dobre, ze si zasa vstal z mrtvych, ale nemal by si radsej utocit na skutocne zlo, ako na svojich podporovatelov?
    Celkom dobre nechapem tuto tvoju zalubu - ale proti gusti ziaden disputat.
    Ak myslis, ze sa svet zastavil a naveky zostane stat...
    publikované: 16.06.2009 20:24:17 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Arton,
    Grigoriy na nikoho neutoci.
    Ktoru z mojich zalub dobre nechapes?
    (Ludia by mali vediet rozoznavat, kedy su porazeni.)
    publikované: 16.06.2009 20:55:40 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Grigoriy,
    kto je ten "naivny"?
    Napriklad ja? No, to mi pripada ako dost ostry vyraz, tebe nie?

    (to o tej porazenosti sme uz tiez preberali ... ale konieckoncov, "prorokujem" tu napriklad ja pre niekoho nejake dobre casy? .)


    A inac co noveho?
    Ja napriklad sa mam vcelku dobre, coraz lepsie, uplne vazne.) To bude asi tym. Ono ludsky zivot nie je az taky zazrak, aby cokolvek v nom stalo za nejaky pocit porazenosti.
    Ale to nie je nova myslienka, pamatam sa, a pred par dnami som si to overil v jednej z mojich prvych knih s takouto tematikou, ze cosi take bolo uz aj tam. Clovek vlastne pravdu cely cas pozna, len jej neveri - alebo sebe neveri, alebo tak nejak.

    No, to uz pisem pre seba, naozaj nechcem nikoho poucovat :) Naco aj, akzdy ma svoj osud, zial.
    publikované: 16.06.2009 22:07:36 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. podochli gójovia, takže sa jedná o frašku
    http://jta.org/news/article/2009/06/15/1005888/jewish-group-objects-to-holodomor-lawsuit
    chazarské špiny súčasnosti sa zastávajú židoboľševických vrahov, rituálnych vrahov, pretože s ich skutkami súhlasia, len odmietajú aby sa prevalil pôvod zabijákov.
    publikované: 17.06.2009 01:25:34 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Symptomatický je tam, Fon, ten banner B'nai B'rith
    "105 rokov bojujeme za ľudské práva."
    Po ovocí ich poznáte - a preto vieme, koho B'nai B'rith považuje za človeka.

    A vieme tiež, že ukrajinský hladomor - genocída ukrajinských roľníkov si vyžadovala dobrú logistiku v teréne. Vieme, kto bol v úderkách okrádajúcich roľníkov priamo v jednotlivých dedinách, dom po dome. Vieme, u koho sa nakradnuté sústreďovalo a strážilo, vieme, kto na vyššej úrovni zabezpečoval export lúpeže.
    Vieme, kto to urobil s beštiálnou chladnokrvnosťou.

    Vieme, koľko miliónov Chazarov žilo vtedy na Ukrajine. Vieme, že neboli obeťami genocídy. Lebo to by bol iný rachot vo svete - to by B'nai B'rith hneď bojovala za ich ľudské práva.

    Lenže sú veci, na ktoré sa nezabúda.
    Tak ako sa nezabudlo, kto v Jekaterinburgu vyvraždil cársku rodinu.
    publikované: 17.06.2009 04:26:11 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. EU
    In December 2008, the EU's foreign ministers approved a significant upgrade in the union's relationship with Israel, including a political upgrade that would include ad hoc summit meetings between Israel's prime minister and all EU heads of government, something that has never taken place before.

    It also called for Israel's foreign minister to meet with all 27 EU foreign ministers three times a year,

    the inclusion of Israel in EU peacekeeping forces (!!!)

    and for an EU commitment to help Israel better integrate into UN agencies.

    The upgrade would also enable Israeli participation in a wide variety of EU programs that are currently closed to it.
    (cerpanie eurofondov do ktorych neprispieva)
    publikované: 17.06.2009 06:51:10 | autor: eu-burger (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. ema, s tým odmietnutím dolára štátmi BRIC
    to nebude až také horúce:
    http://www.sme.sk/c/4893612/buduce-velmoci-sa-hlasia-k-slovu.html
    možná pžíště :)
    publikované: 17.06.2009 07:22:41 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Kriku,tvoja skromnost je obdivuhodna
    PP niekde z ceskej hospody napise, ze v Jekaterinburgu to stale nie je take zle, ako by mohlo byt a ty si spokojny, tvoj svet je zasa v poriadku.)

    Vsetky spravy priamo od zdroja su odignorovane, vsetky ocividne aj politicke aspekty, vratane vojenskej spoluprace, su nepodstatne.


    Prave koli opickam tvojeho razenia sem dala Ema tu prognozu, aby ludia mohli zazit a neskor si pripomenut, ako vyzera cas, ked sa tvori historia. Vyzera totiz celkom nenapadne, takze si to malokto uzije.

    Je to taky univerzalny princip, zrniecko piesku ku zrniecku piesku a aj to posledne pred fazovou zmenou je celkom nenapadne - pre vsetkych, okrem specialistov.
    Kriku, ako uz viackrat ti pripominam jeden (Verneho) citat:
    Tak sa dobre divaj! .)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Shanghai_Cooperation_Organisation

    (aby ma zas niekto neobvinil z prognozovania dokonalej buducnosti, teda konca historie, co je mi special odporne, lebo robim pravy opak, pripomeniem radsej explicitne: vrahovia, bestie, idioti, dementi, fanatici, krikovia a dalsia vrestava biomasa sa bude rodit a vznikat aj nadaleji).
    publikované: 17.06.2009 07:58:48 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Svet v skumavke, experiment, ktory je nevyvratitelny.
    Jeden z mnohych, ale tento je jasnejsi a dokonalejsi, nez ine. Je reprodukovatelny, ale nemame prilis materialu, aby sme si mohli dovolit casto ho zopakovat. Ked si minieme vsetok, potom bude naozaj horsie .)

    http://beo.sk/historia/785-rasa-farba-a-chaos-pribeh-haiti

    PS. netyka sa to len problemu s jasnymi prirodnymi mentalitami. Casto su problemy menej explicitne, ale rovnako zavazne. Ladovec pod hladinou.

    But yet: dont panic.
    http://filmy.heureka.sk/stoparov-sprievodca-po-galaxii/galerie/

    publikované: 17.06.2009 08:22:21 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. ked uz sme pri tom Sprievodcovi,
    ako sa volal ten deprimovany robot s velkou bielou hlavou?
    Marty?
    Odpoved je tu (okrem 42)
    http://filmy.heureka.sk/stoparov-sprievodca-po-galaxii/galerie/
    publikované: 17.06.2009 08:32:34 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Liek proti naivite
    Pokladam si za povinnost pomoct ludom, ktori podlahli pandemii devastujucej choroby, ktora sa vola naivita. Naivita je azda najrozsirenejsia choroba moderneho cloveka, ktora mu zabranuje prezit plnohodnotny a autenticky zivot hodny cloveka. Ako takmer kazda ina choroba, aj naivita sa da liecit, pretoze na nu uz vdaka usiliu zasvatenych a ludstvu oddanych jedincov existuju lieky.
    Na rozdiel od inych liekov, ktorych pouzivanie je velmi jednoduche a nevyzaduje od pacienta takmer ziadne "prerequisites" , lebo staci len trikrat denne vziat tabletku a zapit ju vodou, pouzivanie lieku proti naivite vyzaduje ovela vacsie usilie vo forme mentalnej namahy a zasvateneho casu zo strany pacienta.
    Aj ked som si takmer isty, ze nikto z pritomnych nie je dostatocne motivovany natolko, aby pozil liek proti naivite, alebo neveri v jeho ucinok, pokladam si za povinnost, hnany mojou nesmiernou laskou k pravde, aby som liek ponukol.
    Toto su "prerequisites" pre uzitie lieku:
    - sloboda od vsetkych predchadzajucich vplyvov masovej indoktrinacie,
    - mysel zbavena predsudkov a nezotrocena schematickym myslenim,
    - vrodena tendencia neustale hladat pravdu,
    - ochota pripustit, ze nic z toho, co sme doteraz pokladali za nezvratnu pravdu nemusi pravdou naozaj byt,
    - odvaha zit v pravde,
    - sloboda od lojality k comukolvek a ku komukolvek,
    - zivotny styl, ktory dava dostatok casu uzivat liek,
    - absolutny deficit mentalnej lenivosti (mentalna lenivost je vlastne povodcom choroby),
    - znalost anglickeho jazyka.

    ....

    Navod na pouzitie:
    1 - "Copy" tento link v jeho celosti:
    http://docs.google.com/gview?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=12156de19bed337b&mt=application%2Fpdf&pli=1

    2 - "Paste" a cakaj na download.

    Varovanie: nevhodne pre ludi so sklonmi k depresii.
    publikované: 17.06.2009 08:33:19 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Grigoriy,
    este aspon obcas pises niekde do Sme ci inych (slovenskych) servrov?
    Alebo uz si to vzdal?
    publikované: 17.06.2009 09:18:45 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Arton,
    Az na ten horeuvedeny liek, vzdal.
    publikované: 17.06.2009 10:41:14 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Ten link nefunguje,
    ani ked sa za %2F da '/'.
    Aj v ramci zbavenia sa predoslych vplyvov indoktrinacie, co ja zrejme pravdidelne bez velkej ironie robim, som postracal niektore tvoje odporucane texty, respektive su na externom disku. Ktora je to teda ta vec na citanie, ktora za to este stoji? Ta historia jednej sekty? Alebo nieco nove?

    Vidim, ze si zrusil aj svoj blog.
    No, mame to teda zabalit vsetci, alebo ako?
    To je akoze opak naivity?
    Uznanie porazky? Kym? Kto v tomto svete ma tu odvahu si myslet, ze vyhral?

    Ukaz mi ho.)
    publikované: 17.06.2009 13:16:37 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. re ema
    "105 rokov bojujeme za ľudské práva."

    je to 165 rokov ; )
    publikované: 17.06.2009 14:33:17 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Dala som tam namiesto šestky nulu?
    Mrzuté.
    Dúfam, že ma jasánkovskí aktivisti s čepičkou neobvinia z popierania.
    publikované: 17.06.2009 19:31:25 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. hm Grigorij,
    zaujimave. Tiez si dostal navstevu?
    publikované: 17.06.2009 20:15:41 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. chaos v irane
    http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1245184860386&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
    Shoshana, a religious woman who runs a Judaica shop in downtown Jerusalem:
    "The people of Iran are suffering water and power outages because everything is spent on weapons for destroying Israel. Mousavi is no Zionist," she admits, but his basic "concern for the people" means "he won't invest the whole country in destroying Israel."
    "These are stupid youngsters - the students are usually the dumbest," laughs Avraham Zakaim as he offers Persian tea in an Iranian Judaica and art store on the Ben Yehuda pedestrian mall on Wednesday.

    who is rafsanjani?
    http://informationclearinghouse.info/article22849.htm
    publikované: 18.06.2009 07:21:57 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. sinuhe dostal si na vyber medzi disentom a karierou?
    vitaj do reality zapadnej slobody a demokracie
    publikované: 18.06.2009 07:24:32 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. nwo,
    nie, bolo to v omnoho decentnejsej podobe. Najprv esemeska od neznamej zeny adresovana komusi inemu a nie mne, potom mnou nevprovokovane pokracovanie, stretnutie s elegantnou damou (z mojho naivneho pohaldu za ucelom flirtu), kde ale niektore veci nesdedeli - akosi privela o mne vedela, mala cudnu maliovu adresu a ked mi zacala nenapadne klast kontrolne otazky pochopil som, ze kolko bije a z "flirtu" som vycuval :-) boli este aj ine podozrive okolnosti, ale tie ti nejdem rozoberat.
    publikované: 18.06.2009 11:00:57 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. chkapik to pekne zhrnul:
    publikované: 18.06.2009 11:14:36 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Kazdy bordel ma mat reklamacny poriadok !
    publikované: 18.06.2009 14:13:22 | autor: smile erotikon :-) (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. vzdelávací inštitút je mŕtvy, padol po vpáde demokracie
    9.6.2009 proběhly v ranních hodinách plošné domovní razie a zatýkání v bytech 10 osob. Důvodem dle příkazu k domovním prohlídkám bylo „publikování těchto osob na internetových stránkách www.odpor.org, www.vzdelavaci-institut.com
    publikované: 18.06.2009 16:16:35 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Ghádžo, nekhúpiš ebolu?
    http://www.czechfp.cz/site/?p=7620

    9220 vzoriek voľne k dispozícii, aj archívne z kórejskej vojny.

    „Nemohu říct, že z laboratoře nic nezmizelo,“ prohlásil šéf inspekce plukovník Mark Kortepeter, „ale mohu říct, že si myslíme, že je to vysoce nepravděpodobné.“
    publikované: 18.06.2009 17:03:18 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. ema, už neplatí, že Ahmi-neřádov režim nikoho nezabíja
    oficiálne je 7 mŕtvych - v Iráne...
    alebo domáci sa nerátajú?
    http://www.sme.sk/c/4896840/iranci-maju-na-rezim-646-staznosti.html
    publikované: 18.06.2009 21:03:42 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Existuje ZÁKON, kriq
    a preto sa tu nemienim zaoberať zločincami.

    Keď bude vyriešená izraelská vraždená brutalita, potom sa tu porozprávame o násilí v Iráne.

    Dovtedy si daj odchod.
    publikované: 18.06.2009 21:19:54 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. zločinci? chápem to tak, že považuješ
    Ahmi-neřáda + ajatolláhov za zločincov - to je O.K.
    Pozor ale na dávanie si nesúvisiacich a ťažko splniteľných podmienok, lebo kým sa splnia, Ahmi-neřádovci v Iráne vykillujú milióny...
    publikované: 18.06.2009 21:40:25 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. Zidoamericania uz vikilovali miliony.
    Ked zabiju teba, Kriku, tiez nas to nebude vzrusovat.

    Tak sa chod zas ozrat, ako obycajne, ulavi sa ti.

    publikované: 18.06.2009 21:56:21 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. V kontexte Jekaterinburgských udalostí
    nemôžu vyhlásenia zo stretnutia G7+/- počas minulého víkendu vyzerať nijak inak ako groteskne.
    "Bohaté krajiny už počas víkendového summitu G8 začali uvažovať o tom, akým spôsobom ukončia rozsiahle rozpočtové a menové stimulačné opatrenia namierené proti hospodárskej kríze. Chcú ich odstrániť, keď budú mať istotu, že prišlo hospodárske oživenie."
    Na to netreba ani mať hypertrofovaného chochmesa, aby človek pochopil, že im došla nielen trpezlivosť, ale predovšetkým fondy.
    Jediným racionálnym riešením, ktoré Západu, ale hlavne USA, ešte stále zostáva, je predať posledné ako tak fungujúce zbytky priemyslu dominujúcim Číňanom, inak však pravým víťazom gorbačovovského finále studenej vojny. A síce za doláre. Fungovalo to tak vo východnej Európe, prečo by to nemalo ísť aj v USA. Tie predsa nie sú o nič vyspelejšie ako bývalý Ostblock.
    No ale to sa asi nestane, lebo ako tu už bolo spomenuté, darmo čakať, že "hyeny sa budu past na pupave a konvalinkach".
    Iné riešenie ako postupný výpredaj USA síce existujú tiež, tie ale do kategórie 'racionálne a pokojné' zaraďiť nemožno.
    publikované: 18.06.2009 22:14:20 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. ožratý si ty, artone
    oprav si v hedlajne "hrúbku" :)
    publikované: 18.06.2009 22:25:15 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Darček Músavímu
    od krajiny, ktorá má kopu rečí o nedotknuteľnosti majetku (a ktorá sa v prvej polovici 20. storočia dotlsta vyžrala na iránskej rope - kradnutej Iráncom):
    Britain: We`ve frozen $1.6b in Iranian assets as part of nuclear sanctions (Reuters)
    publikované: 18.06.2009 22:31:55 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. Sinuhe, keby si ty nebol taký promiskuitný
    a úspešný samec, v sáčku a nóbl polobotkách, nigdá by sa ti také niečo nepritrafilo.
    Si nemysli, už sa to medzi znetworkovanými paničkami rozkríklo, teraz sa toho len tak ľahko nezbavíš.
    Problém určite netkvie v tvojej disidentúre, veď doteraz si ani len tu neuverejnil ten toľko sľubovaný dysgenický elaborát.
    publikované: 18.06.2009 22:35:43 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Zidoamericania uz vykilovali miliony.
    A vykiluju aj teba, Kriku, to mi ver.
    Zidoamericania budu pricinou, ze zdochnes (pozdrav Osu).

    A teraz sa uz mozes zas venovat slopaniu, nech to mas dnes rychlejsie za sebou.:)

    Alebo mozem pre teba este nieco urobit?
    publikované: 18.06.2009 22:38:42 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Tak to,
    ze je marne cakat, ze sa "hyenu budu past na pupave a konvalinkach", s tym suhlasim aj ja.
    Ludstvo je zatial nepoucitelne a pripravi si nove "radosti".

    Ale chcem tu (znova) vyjadrit co najajsnejsie, ako ma to absolutne nechava chladnym.

    publikované: 18.06.2009 22:58:05 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Minimálne mu zamrzne úsmev na tvári,
    keď sa v čase čiastočnej triezvosti vyberie natankovať Jawu so sajdkou.
    $1.6b nie je žiadna maličkosť, aspoň zatiaľ nie.
    publikované: 18.06.2009 23:00:17 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. pre pedantov:
    Chcem tu (znova) vyjadrit co najjasnejsie, ako ma to absolutne nechava chladnym

    Nezasluzia si nic ine. Ani tie hyeny, ani tie "konvalinky", ktore zeru doteraz.
    publikované: 18.06.2009 23:01:43 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. Usmev zmrzne viacerym, niektorym doslovne.
    Ked uz sme pri tychto biomorfoch, kde je Stanko, tento nas rascafarian. Zachranuje dolar alebo svoje akcie?

    Teda, Idare, neviem aky je tvoj nazor, ale ked sledujem ludi okolo, vzdy sa cudujem, preco je ludstvo na tieto s prepacenim potraty take bezzube. V Irane zahynulo 7 (slovom sedem) revolucionarov. A toto napriklad chcu niekomu (napriklad Eme) vycitat?

    :-)
    To je doslovne drzost, ktora sama o sebe je trestuhodna.
    publikované: 18.06.2009 23:08:47 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. Sedem, aké požehnané starozákonné číslo
    Sedem dní stvorenia, sedem rokov nadbytku a sedem hladu v Egypte, sedem archanjelov. Atakďalej, dobre sa to vryje do pamäti a hlavne podvedomia.
    Ja si tiež zapamätúvam. Sedem teroristov.
    publikované: 18.06.2009 23:53:56 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. krik,
    na smetiarskom fore sa ty a tebe podobni diozaduju serioznych zdrojov o pasovani heroinu a ludskych organov od "donorov" v rezii CIA (Criminals In Action). Nech sa paci: v ysoky operatovny dostojnik to potvrdzuje a dodava, ze pri len akciach krytych CIA sa za poslednych 30-40 rokov vyvrazdilo 6 milionov ludi ..odkaz pripajam:
    http://www.informationclearinghouse.info/article4068.htm
    publikované: 19.06.2009 00:27:19 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. krik,
    na smetiarskom fore sa ty a tebe podobni diozaduju serioznych zdrojov o pasovani heroinu a ludskych organov od "donorov" v rezii CIA (Criminals In Action). Nech sa paci: v ysoky operatovny dostojnik to potvrdzuje a dodava, ze pri len akciach krytych CIA sa za poslednych 30-40 rokov vyvrazdilo 6 milionov ludi ..odkaz pripajam:
    http://www.informationclearinghouse.info/article4068.htm
    publikované: 19.06.2009 00:31:58 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. idar
    to je len cas story a velmi okresanej, malo to aj zaujimavu dohru, ale to ti radsej dakedy vyrozpravam osobne az budes tu (alebo si teraz tu?)
    publikované: 19.06.2009 00:33:54 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. idar
    to je len cas story a velmi okresanej, malo to aj zaujimavu dohru, ale to ti radsej dakedy vyrozpravam osobne az budes tu (alebo si teraz tu?)
    publikované: 19.06.2009 00:34:39 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. A to na zvrhnutie komunizmu
    v CSSR stacil jeden mrtvy. A aj ten nebol mrtvy naozaj.
    :-)
    Dnes Hnusaci nevybombardovali ziadnu svatbu? Kolkych zabili dnes v Iraku? Aha, to je tajne, to sa nespomina.
    Teda aj v ramci pamiatky na v konflikte zniceneho Grigorija chcem pietne pripomenut jeho dalsi spravny nazor:
    na tamtych biomorfov ziaden "moralny natlak" nefunguje.
    To urcite nie.

    Samozrejme, neucinkuje na nich ani ziaden neskonektovany teoretik, filozof. Slova na nich sice platia ucinne, bez ironie ako svetenna voda na certa - ale oni su ako hydry. Ta choroba je ako hydra - instancie vznikaju znova a znova, zarodky su "neviditelne".
    Funguje na nich len siet. Organizacia.
    publikované: 19.06.2009 00:44:52 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. Co sa tyka pomstychtivosti urcitych druhov,
    aj ked som sa dobre zasmial na Idarovej odpovedi Sinuhemu: vobec by som ich nepodcenoval.

    Aby som mal klud, som naozaj nekontaktovany. Som pracovne nezasiahnutelny. Jedine tak sa dari, aby clovek neskoncil v nejakom doslovne krvavom konflikte (pametate, ako kedysi ta jedna fula vytiahla na naseho tu pritomneho Krika dopisy jeho sefovi a podobne?)

    Ono aj za komunistov mal system hranice, ktore nedokazal prekonat, ale pomstychtivost tychto je nekonecna. To zas pripomenme Krika sameho, alebo toho Negeva, co sem chodil soptit, ci sucasne soptenie Pjotra v Sme.

    Ale opakujem - vsetko vyvolava reakciu. mMene tekel plati aj na nich, len na to akoze zabudli.
    Lenze system nezabudne.
    publikované: 19.06.2009 00:55:55 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. genocídny antisemitizmus v moslimskom svete
    Lieberman je inteligentný a šikovný podľa platinového kamoša ktorého voliči nechcú preplácať poľských roľníkov a diaľnice v Portugalsku ale obhajovať práva buzerantov
    kóšer pravica sa pozná poľahky podľa kultu holohoaxu a štvania proti islamu a samozrejme aj proti východu
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1093861.html
    publikované: 19.06.2009 02:01:45 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. The Mossad takes over Polish shipyards
    June 1989 was an exceptional month. On June 3 in Teheran, Ayatollah Ruhollah Khomeini died, one day after the Chinese army had slaughtered 5,000 protesting students in Beijing's Tiananmen Square. After 50 years, the first free democratic elections took place in Poland. The communists suffered a total defeat. Europe and the world stopped breathing. Solidarity - the Polish trade union federation founded in 1980 at the Gdansk shipyard by Lech Walesa - achieved a dazzling success. All Polish shipyards celebrated a huge victory. The anti-communist opposition - the workers together with the intelligentsia, had began to create a free and democratic Poland.

    Twenty years later, the new economic reality of the country has made it possible for the cradle of Solidarity - Gdansk's shipyard - to be sold to the Ukrainian Industrial Union of Donbass. It was hard for Polish people to reconcile themselves to the thought of such a landmark being sold. The government was accused of betraying national interests.

    During the following years, the Polish government pumped millions of dollars into the other Polish shipyards - Gdynia and Szczecin - to protect them from following in the footsteps of Gdansk. Unfortunately, the bad uncle was the European Commission, which decided that state aid is against the rules of free competition in the EU and that the yards must be liquidated. In May 2009, during an open auction, a mysterious investor from the Netherlands Antilles - United International Trust (UIT) - paid the highest amount for the two shipyards (a total of $140 million).

    The media launched an investigation - who would spend so much money, and why? This is our national treasure, the backbone of the Solidarity movement. And who is that mysterious someone who wants to overthrow the Polish government? Is it our long-standing bad neighbors - the Germans and Russians? Or perhaps even the European Union?

    THE ANSWER, unfortunately, is much simpler - it's the Jews! For centuries, they were trying to control Poland and the Polish government. Therefore, it must be them. The Web portal niezalezna.pl found the plot. The new owner of the yard is a company that belongs to the Sapiens International Corporation NV. That company is owned by the consortium Emblaze Ltd. Who controls this company - a Jew, Nahum Admoni. Moreover he is not only a Jew, he is also a former head of the Mossad. The Poles discovered that this company is managed by a number of Israelis who formerly worked for the Prime Minister's Office as well as for the Defense Ministry and Treasury.

    What about the Sapiens company? Its CEO Roni Al Dor "graduated from a prestigious university which belongs to the Israeli Air Force." Rami Doron, another official, is "an expert in electronics from the Israeli army," and Sagi Schliesser the "head of the computer training school in the Jewish armed forces."

    June 1989 was an exceptional month. On June 3 in Teheran, Ayatollah Ruhollah Khomeini died, one day after the Chinese army had slaughtered 5,000 protesting students in Beijing's Tiananmen Square. After 50 years, the first free democratic elections took place in Poland. The communists suffered a total defeat. Europe and the world stopped breathing. Solidarity - the Polish trade union federation founded in 1980 at the Gdansk shipyard by Lech Walesa - achieved a dazzling success. All Polish shipyards celebrated a huge victory. The anti-communist opposition - the workers together with the intelligentsia, had began to create a free and democratic Poland.

    Twenty years later, the new economic reality of the country has made it possible for the cradle of Solidarity - Gdansk's shipyard - to be sold to the Ukrainian Industrial Union of Donbass. It was hard for Polish people to reconcile themselves to the thought of such a landmark being sold. The government was accused of betraying national interests.

    During the following years, the Polish government pumped millions of dollars into the other Polish shipyards - Gdynia and Szczecin - to protect them from following in the footsteps of Gdansk. Unfortunately, the bad uncle was the European Commission, which decided that state aid is against the rules of free competition in the EU and that the yards must be liquidated. In May 2009, during an open auction, a mysterious investor from the Netherlands Antilles - United International Trust (UIT) - paid the highest amount for the two shipyards (a total of $140 million).

    The media launched an investigation - who would spend so much money, and why? This is our national treasure, the backbone of the Solidarity movement. And who is that mysterious someone who wants to overthrow the Polish government? Is it our long-standing bad neighbors - the Germans and Russians? Or perhaps even the European Union?

    THE ANSWER, unfortunately, is much simpler - it's the Jews! For centuries, they were trying to control Poland and the Polish government. Therefore, it must be them. The Web portal niezalezna.pl found the plot. The new owner of the yard is a company that belongs to the Sapiens International Corporation NV. That company is owned by the consortium Emblaze Ltd. Who controls this company - a Jew, Nahum Admoni. Moreover he is not only a Jew, he is also a former head of the Mossad. The Poles discovered that this company is managed by a number of Israelis who formerly worked for the Prime Minister's Office as well as for the Defense Ministry and Treasury.

    What about the Sapiens company? Its CEO Roni Al Dor "graduated from a prestigious university which belongs to the Israeli Air Force." Rami Doron, another official, is "an expert in electronics from the Israeli army," and Sagi Schliesser the "head of the computer training school in the Jewish armed forces."

    June 1989 was an exceptional month. On June 3 in Teheran, Ayatollah Ruhollah Khomeini died, one day after the Chinese army had slaughtered 5,000 protesting students in Beijing's Tiananmen Square. After 50 years, the first free democratic elections took place in Poland. The communists suffered a total defeat. Europe and the world stopped breathing. Solidarity - the Polish trade union federation founded in 1980 at the Gdansk shipyard by Lech Walesa - achieved a dazzling success. All Polish shipyards celebrated a huge victory. The anti-communist opposition - the workers together with the intelligentsia, had began to create a free and democratic Poland.

    Twenty years later, the new economic reality of the country has made it possible for the cradle of Solidarity - Gdansk's shipyard - to be sold to the Ukrainian Industrial Union of Donbass. It was hard for Polish people to reconcile themselves to the thought of such a landmark being sold. The government was accused of betraying national interests.

    During the following years, the Polish government pumped millions of dollars into the other Polish shipyards - Gdynia and Szczecin - to protect them from following in the footsteps of Gdansk. Unfortunately, the bad uncle was the European Commission, which decided that state aid is against the rules of free competition in the EU and that the yards must be liquidated. In May 2009, during an open auction, a mysterious investor from the Netherlands Antilles - United International Trust (UIT) - paid the highest amount for the two shipyards (a total of $140 million).

    The media launched an investigation - who would spend so much money, and why? This is our national treasure, the backbone of the Solidarity movement. And who is that mysterious someone who wants to overthrow the Polish government? Is it our long-standing bad neighbors - the Germans and Russians? Or perhaps even the European Union?

    THE ANSWER, unfortunately, is much simpler - it's the Jews! For centuries, they were trying to control Poland and the Polish government. Therefore, it must be them. The Web portal niezalezna.pl found the plot. The new owner of the yard is a company that belongs to the Sapiens International Corporation NV. That company is owned by the consortium Emblaze Ltd. Who controls this company - a Jew, Nahum Admoni. Moreover he is not only a Jew, he is also a former head of the Mossad. The Poles discovered that this company is managed by a number of Israelis who formerly worked for the Prime Minister's Office as well as for the Defense Ministry and Treasury.

    What about the Sapiens company? Its CEO Roni Al Dor "graduated from a prestigious university which belongs to the Israeli Air Force." Rami Doron, another official, is "an expert in electronics from the Israeli army," and Sagi Schliesser the "head of the computer training school in the Jewish armed forces."

    Journalists, including those from the mainstream media, have found the issue riveting. The Polish media are seething with anger. The newspapers are full of headlines like: "Israeli soldier buys Polish shipyard" and "The Mossad takes over Polish shipyards" (this article with a photo of a praying Jew wearing tefillin and reading a Torah). The Internet is full of speculations. One of the most popular Polish radio stations askedTreasury Minister Aleksander Grad: "Is it true that the Polish shipyards were purchased by the Israeli secret services?"

    On June 4, 1989, communism in Poland ended. In those days Poles burst with pride - we finally won freedom and democracy for the entire Eastern Bloc. We have free media. We are a democratic society. A shameful part of the history of our country has gone forever. Our former enemies from the West became our new friends.

    Only one thing remained unchanged. In Poland we still have our own little whipping boy - the Jews. We need a little more time to deal with that. So please, gentleman from the Mossad, if you really bought those Polish shipyards try to build at least a few new ships. That will help us to heal our prejudices and phobias. But don't forget, if you finally build those ships, please do your best not to sink them somewhere in the sea. If you do so, we will face a new problem - with the Jews.
    publikované: 19.06.2009 05:47:32 | autor: nic sa nedeje (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. Trikrát a dosť?
    Stačilo dať linku na Jerusalem Post.

    Mne sa tam viac páčil text o mixed-married a interfaith couples
    http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1245184868373&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
    v ktorom sekta rieši problém nedostatočného vymývania mozgov v takýchto defektných rodinách a kladie tam básnickú otázku, how can a non-Jew recite the words that he belongs to the "chosen people?".
    publikované: 19.06.2009 21:31:25 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. Niežeby to bolo dôležité,
    ale do zbierky dokumentov o Európe sa hodí Košťálova knižka Od "humanitárneho" bombardovania po samostatný narkoštát Kosovo, kde je aj dobová fotografia chrochtavého Vaška s vytlemenou Dášenkou a gumou Fritzom von Korffom, zjavne v skvelej nálade z bombardovania Srbska.
    http://www.kontingent.cz/?q=detail/2/globaliste-utoci
    publikované: 19.06.2009 21:52:14 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. Niečo dôležitejšie
    Správa slovenskej agentúry
    http://ekonomika.sme.sk/c/4898310/barroso-v-priebehu-tyzdnov-moze-prist-dalsia-plynova-kriza.html
    Medzinárodné finančné inštitúcie sú ochotné poskytnúť Ukrajine dočasnú pomoc pri financovaní nákupov ruského plynu. Uviedol to dnes prezident Európskej komisie (EK) José Manuel Barroso.

    blablabla

    a ďalej:
    "Európska komisia plánuje na budúci týždeň zvolať schôdzku, na ktorej by sa zúčastnili predstavitelia medzinárodných finančných inštitúcií, európskych plynárenských spoločností a členských štátov únie, aby prerokovali PRÍPADNÝ balík krátkodobej finančnej pomoci (pre Ukrajinu)," vyhlásil Barroso na záver summitu EÚ v Bruseli.

    a ešte o kus ďalej pointa:

    Barroso dodal, že Európska únia (EÚ) nemá prostriedky na pomoc Ukrajine pri platbách za ruský plyn. "Aby som sa jasne vyjadril, to nespadá pod našu zodpovednosť."

    Hej. Medzinárodné finančné inštitúcie sa idú potrhať od nezištnej ochoty, hlavne keď od nich EÚ driape peniaze na záchranu vlastných štátov:
    http://ekonomika.sme.sk/c/4898878/lotyssko-je-pred-bankrotom-unia-zhana-pomoc.html

    Správa Ria Novosti
    http://www.rian.ru/economy/20090619/174869174.html
    Stručne povedané: účastníci summitu EÚ nedali Ukrajine plynové prachy (cca 4 miliardy eur), ktoré od EÚ vydiera. "V tomto momente nemôžem povedať nič konkrétne," uviedol Barosso. EÚ proste nemá peniaze na finančnú pomoc a vyzval štáty EÚ, aby sa pripravili na mimoriadne situácie.

    Naša domácnosť odkazuje Hadojedovi, že sme si na základe jeho odporúčania všetko zabezpečili.
    A sme s prekvapením zistili, že trenčánsky párek nielenže prežil nežnú revolúciu, ale má nový moderný obal. Neskúšali sme, ako chutí, lebo sa na základe inštrukcií pána Barossa na mimoriadne situácie pripravujeme aj tak, že si zo zvedavosti nevyžierame zásoby. Ktoré nám umožnia sledovať tú hrôzu o pár dní dlhšie, a to v 3D.
    publikované: 19.06.2009 22:40:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. No, uz som tu raz napisal,
    nebyt energetickej krizy by som o buducnost ludstva ani nezakopol myslienkou.
    Ale toto nebude sranda, vobec na to nemam naladu.

    Na druhej strane, to zemetrasenie a nizkoenergeticka spolocnost ludstvu mozno pomoze rychlejsie prekonat toto sucasne stadium zhniteho rybnika.
    publikované: 19.06.2009 23:06:56 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. Iris, našla si Aničku :-)
    Dalo by sa analyzovať, prečo sú jej texty také príťažlivé, ale načo.

    Tu je zdroj viacerých fotografií na jej blogu:
    http://www.flickr.com/photos/annamarek/
    publikované: 19.06.2009 23:34:37 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. Rasisticka vojna na Slovensku.
    Slovenska extremna fasisticka pravica OKS a slovenska extremna fasisticka lavica JETOTAK zviedli hrdinny rasisticky boj s podrasou Cinanov.

    Nakoniec ich sice z namestia vyhnal horar - ale aj tomu to zidonacisti chcu este zratat.

    (no, neviem, kto na tomto svete v najblizsom tisicroci presadi ake metafyzicke dogmy, teda kto zvitazi a kto musi musi musi uznat porazku, ale ze je to sardonicka humor, to nemozno popret )
    :)
    publikované: 20.06.2009 08:27:05 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. spolocny menovatel
    v sme zahadne uviedli ze spolu s reprezentantmi extremistov z obidvoch koncov politickeho spektra bol za mrezami ortodoxny zid
    publikované: 20.06.2009 08:34:25 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. ad europska unia bez penazi
    velka britania si zatial pomahal vykradanim iranskych bankovych uctov
    zvyk je zelezna kosela
    publikované: 20.06.2009 08:35:26 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. Ortodoxny zid,
    ano, prave tak to napisali :)
    Zrejme ten, co ich zo zakulisia riadi :-D
    Alebo to bol ten Vecny zid.)
    Nikdo nedokaze tak zhovadit zidovstvo, ako jeho priatelia :)


    Len dufam, ze v tej base nestretli aj Kotlebu.
    (ked zabasli toho na tom istom namesti, vtedy asi nevolali poslanci a sam minister zatknutemu, ze ako sa ma a ci mu nieco nechyba)

    publikované: 20.06.2009 08:46:32 | autor: Aron (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. Boze, moje prekleply dosiahli maxima,
    stal sa so mna Aron, cim som svojim neprajnikom definitivne prezrdil svoju dvojulohu.
    Halevaj halevaj.

    Hm, niekedy rozmyslam, ci tymto sebavysmechom neznizujem hlbku svojej hermetickej filozofie( :), alebo ci som prave tym dosiahol hlbku zenistickych blaznivych mrakov.

    Hej , nieco na tom bude.
    A teraz v ramci multi kulti trocha dalekej mudrosti:

    kung - je cinske slovo pre TU prazdnotu (nie je to to kung z gong fu :)

    kung - znie ako ten fyzicky nastroj a uder na nom, po slovensky gong

    kung - kto by to nemiloval, kto by s tym nesplynul.
    publikované: 20.06.2009 08:54:10 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. Áronovi, ktorého málo bili
    Príde zenový mních k majstrovi,úctivo pokľakne a vtom ho majster strieska palicou.
    - Majster, čo som urobil? Nepovedal som ešte predsa ani jedno slovo.
    Majster pokojne odvetí:
    - To by už bolo neskoro.
    publikované: 20.06.2009 12:24:17 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. Bolo poučné sledovať slovenských multikultiträgerov
    počas návštevy čínskeho prezidenta.
    Predviedli rovnakú tuposť, ako keby šli na pápežskú slávnostnú bohoslužbu vrieskať ako stádo paviánov, že pápež je totalitný despota a kňazi jebú malých chlapcov.
    Čo by si iste NIKDY nedovolili.

    Čínania sú ateisti. Chceli si pred palácom urobiť happening, pretože kultúrne veľmi stará tradícia cisára je u nich stále živá. Dá sa povedať, že supluje náboženstvo. Naozaj sa tešili, vítali svojho prezidenta tradičnou čínskou farbou radosti.
    "Je nás vyše miliardy a prezident je len jeden. Nemáme veľa možností bezprostredne sa s ním stretnúť."

    Bola to obdoba návštevy pápeža v západnom kultúrnom prostredí.
    Preto boli Čínania úprimne znechutení z toho, čo tam predvádzalo zopár hysterikov.
    A ja tiež.

    Ak človek nie je schopný alebo ochotný spoznať diametrálne odlišnú kultúru a porozumieť jej, nikdy nebude rozumieť ani svojej vlastnej.
    Nič proti tomu. Ale nech sa potom nediví, že za provokácie spôsobené neschopnosťou alebo neochotou rozumieť skončí takýto hlupák v lochu, aby trochu vychladol.
    publikované: 20.06.2009 13:16:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. Ja si v každom prípade dobre zapamätám,
    a čo ja, hlavne Číňania si to dobre zapamätajú, aké dôstojné privítanie dokázala prichystať SR šéfovi fakticky už najvýznamnejšej svetovej veľmoci. A teraz samozrejme nemyslím na zopár lokálnych rasistov pochybného pôvodu, ale na oficiálne orgány SR. To už nebola ani žiadna drotárina, to bol cirkusový šiator štvrtoradých komediantov niekde na periférii.
    Technicky vzato je to námestie na takéto podujatia ideálne stvorené, tam by mohol Havran akurát tak poletovať za ohradou nad premávkou a Dostál by dostal místečko v podchode, pričom zvyšná pechota OKS by za veľkého pokriku pochodovala na eskalátoroch, samozrejme proti smeru pohybu. By to aspoň bola milá alegória.
    A to sa pritom óbrfízel Packa ani nie tak dávno ešte hrdil, ako dobre sú na takéto akcie po návšteve notorika z Texasu vybavení.
    Hanba, ktorá sa nám celkom určite vypomstí. Napríklad pri budúcej ochrane územnej integrity Slovenska. Všimnime si, že SMK stretnutie s Chu Ťin-tchaom nevynechala.
    publikované: 20.06.2009 14:39:24 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. ema,
    diky za fotky, aj za Anicku :o), je to take ciste a priehladne a jednoduche :o)
    co by som ti ponukla ja hmm...:o) skus film painted veil.
    a prajem pekne leto, ema ;)
    publikované: 20.06.2009 19:10:42 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. Holokaust - SK
    publikované: 20.06.2009 19:14:14 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. vyborna diskusna relacia s petrom hajekom o jeho knihe o mediokracii
    publikované: 20.06.2009 22:23:48 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. Ako hovoris, Idar,
    presne tak.
    No dufam, ze aj cinske vedenie chape, ako je to s "mimovladkami" a sektami na ulici a da viac na konkretne kroky vlady.
    Je to dalsi dokaz, ako boli polici (samo)zviazane ruky kampanmi Malinova, fackujuci sa cigani, madarski rowdies na futbale a podobnymi hlupostiami.
    publikované: 21.06.2009 12:44:24 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. Who build up the Canadian Nazi Party.
    In the 1960s, the Canadian Jewish Congress (CJC) paid John Garrity, "a small-time mercenary, to build up the fledgling Canadian Nazi Party.

    Levant argues that although Garrity's "mission was justified as an attempt to learn more about neo-Nazism," Garrity and CJC ultimately helped turn "the Canadian Nazi Party into a media sensation."


    http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1245184864673&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
    publikované: 21.06.2009 18:57:31 | autor: Vman (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. vy mate problemy
    a v Irane zomieraju mladi ludia. A vy ako vsi pod chrastou, alebo vam dosla rec? Nejako ste to prepiekli.
    a nezabudnite mi riadne vynadat. Tym vsak nezmenite fakt, ze v Irane zomieraju mladi ludia. Pretoze uz maju dost lzi a nenavisti. pretoze chcu svoj zivot prezit bez toho, aby mali niekoho nenavidiet.
    publikované: 22.06.2009 21:09:36 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. .
    To je dojemne kolko ludi, ktori by este pred tyzdnom vyhladili Iran so zemou za to ze tam ziju moslimi co nevyrabaju automaticke pracky, sa dnes zaujma o akychsi "mladych ludi" v Irane.
    Svet je na hlavu.
    Iris, mladi ludia v Irane o vasu falosnu sustrast nestoja. Taki ako ty by ich vsetkych do jedneho kludne hned zajtra obetovali za zaujmy nejakej inej krajiny.
    publikované: 22.06.2009 21:57:48 | autor: Benyaminko (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. Ráčila si mať na obed lysohlávky, iris?
    Začína sa ti odrazu farbiť svieža zelená do sýto karmínova?
    Mladí ľudia zomierajú preto, že ich tam ako dobytok nahnali Musaví a Rafsandžáni.
    Tých tam zase dokopali VAŠI sionacistickí pohlavári a pridružená korporátna chrapač.
    No a tých si si zvolila TY a tebe podobní.
    Skrátka a dobre, my tvoje jarmo niesť nebudeme. Vo svojich zvratkoch sa budeš topiť sama.
    publikované: 22.06.2009 22:02:23 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. iris, je to márne
    pred 4 dňami som eme pripomenul, že sa mýlila, keď mapísala, že Ahmi nikoho nezabíja - vtedy bolo 7 mŕtvych, dnes iste viac.
    Vynadali mi.
    V incidente pred prezidentským palácom, číňania našťastie len mlátili slovenských demonštrantov a slovenská polícia sa iba dívalla.
    Ale hlavne že autorka blogu je unesená 5000 ročnou čínskou kultúrou a recituje nám tu básničky Číňana Tu Fua...
    publikované: 22.06.2009 22:13:26 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. .
    ò, ozval sa dalsi z partie milovnikov Iranu. Ake dojemne.
    publikované: 22.06.2009 22:29:49 | autor: Benyaminko (e-mail, web, neautorizovaný)
  88. kriq,
    co ze mlatili slovenskych demonstrantov, tym v porovnani s tou dobitou krvacajucou cinankou len rozstrapatili uces.
    tu fua by som do toho nemiesala. Ale to vies, ked sa nenazrana slovenska "podnikatelska" chrapac potrebuje este viac nazrat cinskeho biznisu, co by gasparek neurobil. Prava sem prava tam. A vlastne ake prava, ved Harabin je predseda najvyssieho sudu.
    IDAROVI : TAKZE MUSAVI ICH TAM NAHNAL...a nevadi tebe vlastne fakt, ze irancania si mohli vybrat az z dvoch kandidatov? hehe...ale to by si najprv musel pochopit, co znamena slovo "volba". Nuz znamena to, mat minimalne dvoch kandidatov.aLE KUKNI NAJPRV POD POSTEL, CI TAM NEMAs nejakeho americana co ja viem za akym ucelom.
    publikované: 22.06.2009 23:40:01 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  89. iris,
    precitaj si napr. toto: http://www.informationclearinghouse.info/
    a potom to preloz aj kriklunovi a vysvetli mu, ze to napisal namestnik americkeho ministra financii za reaganovskej ery.
    iris a preloz kriklunovi (vies, on asi nevie anglicky, on bude asi nemcinar ... ) aj svedectvo byvaleho vysokeho funkcionara CIA, kde doznava ucast CIA na obchode s heroinom, ludskymi organmi a doznava zodpovedmost CIA za 6 milionov ludi povrazdenych v akciach krytych ci priamo iniciovanych CIA ... :
    http://www.informationclearinghouse.info/article4068.htm
    publikované: 22.06.2009 23:48:48 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  90. Drž sa textu, kriq,
    tu nie si na uličnom výbore.
    Napísala, že klobúčikoví pajesáči nikoho nezabíjajú - podmet, predmet, prísudok - všetko ostatné je len tvoja agitka.

    Západné hyeny sa už neštítia vôbec ničoho. Vidiac, že im ich zelený zákrsok definitívne zakapína, túžia po stále viac krvi. Nechutná symboltvorba pozbavená akejkoľvek etiky ako napr. toto: "Zábery zachytávajú posledné minúty dievčaťa... Priateľ obete celú tragickú scénu nakrútil a zavesil na internetový portál YouTube", má ale svojho jasného adresáta. Detičky anglosaské, navlečte si pomaly uniformy.
    publikované: 23.06.2009 01:22:12 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  91. 6 mrtvych vo Washingtonskom metre.
    Hroza.
    Revolucia.

    "nenazrana slovenska "podnikatelska" chrapac" - to pise ta chamajda prave z NewYoorku o nenazranosti?

    Nasla si si Anicku, ty ozrata skatula?
    publikované: 23.06.2009 08:08:08 | autor: Aron (e-mail, web, neautorizovaný)
  92. idare,
    napísané je:
    "...nikoho nezabíjajú. V tom je Ahmadínedžád principiálny".
    Nakoniec, je jedno či iránski pajesáči, alebo priamo Ahmi, TERAZ sa v Iráne zabíja len preto, aby sa Ahmi udržal pri vesle.
    publikované: 23.06.2009 09:40:10 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  93. Ahmadinedzad bol zvoleny legalne,
    preco by mal Iransky stat ustupovat nejakym poulicnym demonstraciam?
    :-)

    V Irane sa nezabija pre to, aby sa niekto udrzal pri vesle, ale pre to, ze nejaki farebni revolucionari zacali pouzivat nasilie - a tak ich toto nasilie zabilo.
    Karma.

    Hovorim vam to uz roky, nerobte to, nakoniec vas to zabije.
    Ale ludia si nedaju povedat.
    publikované: 23.06.2009 09:59:11 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  94. Kriku, ty si aj rano ozraty?
    Myslis, ze si nedokazeme pozret sami vyssie, ze tam Ema pise, ze ORTODOXNI zidia nikoho nezabijaju. A Ahmadinedzad je spomenuty az v dalsej vete?

    A co ma spolocne sionisticke HROMADNE VRAZDENIE s poulicnymi demonstraciami a vandalstvom, v ktorom zahynulo asi tolko ludi, ako zahynie KAZDY TYZDEN v USA nasilnou smrtou (v porovnatelne velkej poulaciii v porovnatelnom casovom obdobi) .

    Tieto sarvatky na ulici chces dat na uroven k statisicom zavrazdenych Palestincov a Iracanov, ku ktorym vtrhli iracionalni vrazdiaci sionisti priamo domov?

    Este trocha VRESTI, Kriku, este trocha VRESTI, uz je toho vaseho vreskotu tak malo, ze mi to bude chybat.
    publikované: 23.06.2009 10:11:03 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  95. ty debil vypaseny :o)
    dobre zarobit sa predstav si da aj vlastnou pracou :o)
    To nie je vsade tak ako na Slovaci chrapaci:o)
    a podpis sa aspon svojim nickom ty anonymna svina :o)
    publikované: 23.06.2009 14:51:43 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. a mimochodom
    ucit sa da aj od nepriatela, napriklad taky vyraz "chrapac".
    aj od Idara sa da nieco pochytit, ale od takych zufalcov, ako ta skrachovana existencia hore, to je fakt diagnoza. Svet nikdy nebude lepsi, pokial takyto ludia budu existovat. Nikdy.
    publikované: 23.06.2009 14:59:28 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  97. Chazari, Azari, Azeri, ...
    akyze turkicky narod sa vola Azeri? A kde zije? Presne na mieste ktora bola sucast Chazarskej rise. Charazi nikam neodisli, nikde sa nestratili, akurat sa z nich stali moslimovia a ignoruju svoju predmoslimsku historiu.
    publikované: 23.06.2009 15:18:07 | autor: Milorad Pavić (e-mail, web, neautorizovaný)
  98. chazari azari azeri
    KTO je musavi?
    KTO je khamenei?

    nie, ahmadinejad nie.

    milorad aka nahodicka, vsak?
    publikované: 23.06.2009 16:30:28 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  99. iris, nevrešti tu jak fuchtľa na pavlači
    Videla si smrť?
    Hej, tak vyzerá. Slabý náraz, ako keby ťa niekto posotil.
    A potom už nič.

    Už si veru človek ani v twitteri, ani na fejsbúku horúčkovito revolučne nepokecá, neobjaví sa v západných obrazových správach s mávatkom v angličtine.
    Ak má šťastie a dojímavý kukuč, môže pre západné média poslúžiť ešte aj ako čerstvá mŕtvola.
    Lenže - koho to dnes dojme?
    Po Iraku, Afganistane, Gaze...

    Ozaj, Teheránci nemajú kľúče, že by nimi zaštrngali?
    Pošlime im tam chcrochtavého Havla.
    publikované: 23.06.2009 17:59:00 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  100. Koho to zaujíma, tu je jeden z názorov
    na iránske voľby:
    http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=14052

    Mimochodom, Medvedev je v Egypte
    http://www.rian.ru/trend/Medvedev_Africa_23062009/
    Uvidíme, čo sa bude diať.
    publikované: 23.06.2009 18:15:23 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  101. Jo, a tiež im tam pošlime Hoffmana
    nech im tam zavyje
    Sľüübelezmesi láásku, sľüübelezmesi vädržať...

    Iris, keď bude kolovať po fejsbúku s prestrelenou gebuľou, nezľakni sa.
    publikované: 23.06.2009 18:20:33 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  102. tychto napadli cinania:)))
    publikované: 23.06.2009 20:03:02 | autor: kungfu panda (e-mail, web, neautorizovaný)
  103. Iris, aki "ludia"?
    Nezabudaj, Aron je zidovske meno, aby si nesliapla vedla.

    Uz zase si sa prejavila, si uz pomaly nudna.
    publikované: 24.06.2009 08:13:08 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  104. ten dostal, to je iny haj zel!
    takmer na kazdom videu je vidiet, ze je to on, kto bije cinanov.
    takmer na kazdom videu je vidiet, ze je to on, komu musia policajti branit, aby to nerobil!
    takmer na kazdom videu je vidiet, ze je to on, kto udrel dvoch policajtov!
    tento chmulo, by mal sediet v base az by scernal!
    publikované: 24.06.2009 09:10:47 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  105. "Poslime im chrochtaveho havla"
    Ludia a etnika sa vzdy nicili a konkurovali si.
    A takisto prastare su sposoby, ktorych novodoby nazov je psychotechnika.
    Akurat ze v staroveku sa to volalo nabozenstvo, magia a podobne.

    To, co dnes pomaly vsetci citia, ale vyjadruju rozne, je fakt, ze na vacsinove populacie je vyvijany psychonatlak a su hlavne psychologicky zotrocovane a hrubo manipulovane.
    Chrochtavi havlovia su potom take medialne uzly, okolo ktorych sa zhustuje obcas siet a ktore sluzia ako vystupny otvor pre psychodogmy.

    Takze skodlivost chrochtavcov by som az tak nepodcenoval.)

    Analogie nie su dobre na dokazovanie, ale velmi dobre na pochopenie. Chrochtavci su ako virus, ktory ovsem ma sancu hlavne vtedy, ked cielovy system je oslabeny, bez vlastnej psychologickej, kulturnej urovne a ochrany.

    Pestujte si imunitu, pestujte imunitu svojej rodine (inac nazyvanej aj narod), a chripka takmer nema sancu. Pravda, aj hygiena pomaha.

    Znie to trivialne?
    Proti chorobam tela to funguje vyborne, kvalita zivota aj dlzka zivota sa od zavedenia osvety ohladne chorob zvysila neporovnatelne.

    Verim, ze podobne sa da dosiahnut aj v politike.
    publikované: 24.06.2009 10:20:17 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  106. priatelia,
    precitajte si prosim toto od Henryho Makowa:
    http://www.savethemales.ca/confirmedrockefeller_plan_to_g.html
    Zaujimal by ma vas nazor. Cital som to a zo suvislosti, ktore sa mi vynarali, som mal zimomriavky ...
    publikované: 24.06.2009 23:27:32 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  107. Ja len toľko
    a, V Ž(l)idových novinách mladí sionisté, patrně úkolovaní, na diskuzích přímo hysterčí kolem "revoluce" v Iránu. Měsíc předtím by nejraději zmáčkli knoflík a celý Irán zasypali atomovkami. Teď ohnivě u klávesnice zápasí za demogratické blaho iránského lidu.
    b, Mlada Iranka bola zastrelena zbranou,ktora bola prepasovana do krajiny zo zahranicia. Nie zbranou ake pouziva policia alebo armada Iranu. Predpoklada sa ze to bola zbran z dodavok, ktore pasovala do Iranu iracka odnoz CIA.
    publikované: 25.06.2009 02:34:02 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  108. Sinuhe
    Ako vidis, ludia (priatelia) nie su ochotni diskutovat o podstate diania v dnesnom svete. Su ochotni donekonecna opakovat relativne nepodstatne a vseobecne zname detaily, pre istotu citujuc a odvolavajuc sa na Ha'aretz, aby ich nikto nemohol z nicoho obvinit, a vytvaraju v sebe a v inych sebaklam neohrozenych disidentov, v zasade vsak len lichotia sami sebe a nafukuju svoje ego.
    Clanky a knihy Henryho Makowa idu v analyze reality daleko za hranicu toho, co je pre beznych ludi mentalne unosne. Prirodzeny mechanizmus obrany pred hrozami reality im veli okamzite zaradit akekolvek informacie, ktore idu do podstaty dejov, do rise chorych konspiracnych vymyslov.
    Ako by mohol maly cloviecik pokracovat vo svojom zivote pripustiac, ze dnesny svet nie je vysledkom spontannej hry dejin, ale uz aspon od cias Francuzskej "revolucie", zamerna destrukcia vsetkeho, co je v ludstve potencialne dobre, uslachtile - co malo smerovat k nadcloveku.
    Si este dodnes taky naivny, aby si si myslel, ze nejaki mali ludkovia a kryptosionisti budu s Tebou diskutovat o podstate? Nevsimol si si to velke mlcanie Tvojich "priatelov" vzdy, ked tu niekto chcel ist v diskusii za ramec Ha'aretzu?
    Ty si si dodnes nevsimol, ze Henry Makow ma vo vsetkom pravdu, a ze ide o vynimocneho cloveka, ktory uz tak vela vykonal pre sirenie pravdy? Ma vsak nejaky maly cloviecik alebo kryptosionista naozajstny zaujem o pravdu?
    publikované: 26.06.2009 09:10:01 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  109. medvedev bol v egypte
    mesiac predtym diskutoval s predstavitelmi hamasu

    teroristicky smrad gilad shalit s dvojitym obcianstvom medialne malovany ako jezisko na krizi je prevezeny do egypta
    pripravuje sa posledna faza prepustenia

    na tomto uspechu ruskej diplomacie zacina vselikto parazitovat
    publikované: 26.06.2009 10:46:29 | autor: new worl order (e-mail, web, neautorizovaný)
  110. Holocaust assets conference gets underway in Prague
    Holocaust survivors, Jewish groups and experts gathered in Prague Friday to assess efforts to return property and possessions stolen by the Nazis to their rightful owners or heirs.

    The five-day conference, which brings together delegates from 49 countries, is the first follow-up to a 1998 meeting in Washington that led to agreements on recovering art looted by the Nazis.

    For example, attempts by Maria Altmann of California to reclaim a castle north of Prague that once belonged to her uncle, Ferdinand Bloch-Bauer, proved futile since she is not a Czech citizen.

    "As far as I know, there is no legal method for obtaining any recovery there at this time," Altmann's lawyer, Randol Schoenberg, said in an e-mail.

    Altmann had waged - and won - a seven-year legal battle in neighboring Austria for the return of five paintings by Gustav Klimt.

    Efforts by the daughter of wealthy Jewish banker Jiri Popper to recover a building he once owned in Prague have also stalled.

    "Czechoslovak President Edvard Benes gave the building, which currently houses the Russian Embassy, to the Soviet Union in 1945. Last year, Popper's daughter filed lawsuits against both the Czech Republic and Russia demanding restitution but no trial date has been set because Czech authorities said they have failed so far to formally inform Moscow about it," said Irena Benesova, the family's lawyer.

    While the Justice Ministry declined to comment on the matter, Russian Embassy spokesman Alexandr Pismenny said Moscow was the honest owner.

    Still, the Czech Republic does appear to be taking some steps in the right direction.

    A government fund created nine years ago with 300 million koruna (U.S. $15.9 million) has paid out 100 million koruna (U.S. $5.3 million) to 516 out of 1,256 requests from 27 countries. The requests came from people whose restitution claims did not meet the criteria set by law.

    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1095919.html
    publikované: 26.06.2009 14:35:19 | autor: kedy bude konferencia o okradnutych palestincoch? (e-mail, web, neautorizovaný)
  111. no hrôza, už aj Fikovo Slovensko:
    publikované: 26.06.2009 15:28:45 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  112. Sinuhe, a ty mas aky nazor?
    Ak mam skusit ja, hoci nerad, ale ked mam dojem ze aj tu som nepriamo osloveny:
    Vies, z urciteho uhladu a odstupu je to samozrejme pravda (taky ten hermeticky pristup, dialekticky, flexibilny, ked je vsetko trocha pravada) ale v niektorych oblastiach je to take nevyzrete, tie diela Makowa.
    - nie je to slobodne od vsetkych predchadzajucich vplyvov masovej indoktrinacie,
    - mysel autora je do velkej miery zotrocena schematickym myslenim,
    - ma vybranu schemu ktoru nekonfrontuje s pravdou, cize ma slabu vrodenu tendencia neustale hladat pravdu,
    - ma slabu ochota pripustit, ze nic z toho, co doteraz pokladal za nezvratnu pravdu nemusi pravdou naozaj byt,
    - nema odvahu zit v pravde,
    - chyba mu sloboda od lojality k comukolvek a ku komukolvek,
    - nema zivotny styl, ktory by mu daval dostatok casu dalej na sebe pracovat,
    - prejavuje urcite mnozstvo mentalnej unavyi (to je nnajhorisia vec, unava a defetizmus, to zmoze skor ci neskor lkazdeho, ver mi, mam s dididentami a s disentom bohate skusenosti),
    - kedze cele je to o urcitej "sekte" , pripomina mi to sionizmus, len tak trocha naruby. Niekde som tu cital taky pojem - kryptosionizmus, len neviem, ci sa hodi.

    publikované: 26.06.2009 18:02:45 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  113. sorry za preklepy,
    je tu taky chaos, ze nemam cas na tieto kecy a popravde som mierne porusil autorsky zakon.
    Ale inac je vsetko ok.)
    publikované: 26.06.2009 18:07:37 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  114. No, uz je klud, takze kde sme skoncili?
    Ach, napriklad toto (citujem zo Sinuhe linku):
    "It is also part of the reason why a major component of the plan for the New World Order is not only Eugenics but also Population Reduction and genocide"

    Tu autor spaja eugeniku s genicidou.
    Nebudem urazat inteligenciu nikoho z pritomnych, aby som dokazoval, v com je HLBOKY OMYL takehoto uvazovania a takehoto pisania.
    O tzv. negativnosti population reduction ani nehovoriac.

    Toto by malo byt do boha O PRAVDE, a nie o astenikoch, pre ktorych je nejaky abort koniec sveta. Pripadne sex bez reprodukcie ... och, sodoma gomora. Podobne zmyslajuci sa mozu zaradit do radu hned za fuchtlami placucimu nad tym, ze su niekym a z nejakeho dovodu vrazdeni demonstranti. Alebo ze vo filmoch sa vrazdi a ukazuju zvratky.

    Ako som naznacil, tie linkovane texty maju svoj povod a svoje korene v temnych negativnych sektach zdegenerovaneho blizkeho vychodu (ano, spolocne korene so sionistami). Aby sme si rozumeli, negativnost nejestvuje, jestvuje len nevedomost. A ta je okrem ineho vysledok aj standardneho upadku informacie.


    Pravda, tym celym nechcem ani najmenej popret, ze cely svet je uz aspon najmenej dvesto rokov manipulovanu okultnou sektou. Ani s z toho nechcem robit srandu.
    Naopak, ocenujem, je to prejavom urciteho zo zufalstva prameniaceho optimizmu. Ved ked sa pozreme na ludstvo a jeho perspektivy NAOZAJ UPRIMNE, je nejaka svet riadiaca OKULTNA SEKTA priam vesela naivna perspektiva.

    PS. O nikom, kto so mnou nesuhlasi, nebudem vyhlasovat, ze je maly.
    publikované: 26.06.2009 18:44:03 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  115. Arton,
    velmi ma zaujalo Tvoje prehlasenie v jednom z predchadzajucich prispevkov o tom, ze mas bohate skusenosti s disidentami a s disentom. Ja osobne som este ziveho disidenta nikdy nevidel, a najblizsie k takej veci som sa dostal, ked som mal pat rokov a cestoval som so svojim starym otcom vo vlaku. Stary otec otvoril okno, ukazal prstom do dialky a povedal:
    -Tam za tymi vrchmi zil pred styridsiatimi rokmi jeden disident, ale uz umrel, a novy sa odvtedy nenarodil. Len sami bullshitaci.
    To je najblizsie, ako som sa ja k niecomu takemu dostal. A to bolo, Arton, uz velmi davno.
    Napis niekedy nieco o Tvojich skusenostiach.
    publikované: 26.06.2009 21:52:33 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  116. no vidite,
    revolucia poziera svoje deti, resp. ako vidno, tie zvedave deti z babkoveho divadla sa zacinaju pozierat uz v predrevolucnom obdobi ... smutne ...
    publikované: 26.06.2009 22:02:11 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  117. Vy, Grigoriy, máte s Makowom
    zopár spoločných atribútov, z ktorých dva vyslovene bijú do očú. Tým prvým je záľuba v nekonkrétnosti, čo vám síce poskytuje značnú imunitu, ale zároveň aj drasticky znižuje váš impakt na dianie okolo seba. Vy zjavne predpokladáte, že vám tupé ľudské stádo musí uveriť len preto, že niečo tvrdíte práve VY.
    No a tým druhým, menej zrejmým ale o to závažnejším, je zotrvávanie pri teologickom type myslenia, čím samozrejme nemám na mysli ideologickú nadstavbu okolo rôznych relígií. To naposledy frčalo v 1.tisícročí n.l., vtedy bol v rôznych verziách intelektuálne dovyvinutý aj váš nadčlovek, ale od toho času, najneskôr od Mikuláša Kusánskeho, tento trend našťastie už upadá. Teraz je doba rácia, reálneho pohľadu na sapienta ako i rôzne konglomeráty vzniknuté jeho činnosťou. To si ráčte uvedomiť, tak ako si to už dávno uvedomili i vaši protivníci.

    Tak nám, Grigoriy, aspoň prezraď, ktože bol ten disident. Určite ti to dedo neskôr prezradil, keď si už pochytil trochu rozumu. Takéto veci sa v rodinnom kruhu nezvyknú utajovať.
    publikované: 27.06.2009 01:54:38 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  118. Disent je terminus technikus
    ktory dobre a neutralne vystihuje situaciu, ked cast populacie ci jednotlivec je proti oficialnej ideologii ci status quo spolocnosti.
    Ten pojem nezahrna, CO dany clovek urobil, aby sa to zmenilo, definuje to, ze je v urcitej opozicii.
    Samozrejme ze vsetci vieme, ako havloidne prasiatka sa tymto pojmom ohanali ako definiciou urcitej hrdinskosti, ale to bolo zneuzitie a deformovanie toho pojmu. Disident nie je partizan. Disident nie je len ten, co na isiel na UVbuchat pestou do stolu - taki, ako spravne Grigoriy pise, ani neboli, tak naco mat pojem pre prazdnu mnozinu?

    Pokial sa na tomto blogu ozve co len slovo kritiky na system, je to disent. Pokial katolicky farar dnes povia, ze kapitalizmus je v praxi neludsky voci jeho nepripravenym oveckam, vzdychne a mavne rukou a hotovo, je to disent. Dokonca aj taky jetotak, aj ked to uz vyznieva smiesne, pretoze je samoucelny, je disent.
    Za komunistou bolo 90% disidentov. Ten system im nevyhovoval a oni mu to opravnene vracali.

    Mam mnohorocne skusenosti s ludmi, ktori su v disente ( ja som to nepisal o sebe, ale o ludoch okolo) a myslim, ze mozem po takom case posudit, co to s ludmi robi. Su taki, ktorych pocit nenaplnenia privadza k zufalstvu, inych to bavi, dalsi zas prehodnotia a tvrdia, ze to vlastne bola mladicka hlupost, ze teraz su pre nich ine hodnoty dolezite.
    Ako v normalnom zivote.
    publikované: 27.06.2009 08:30:34 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  119. Sinuhe, neblazni, co je smutne?
    Je lepsie debatit a aj hadat sa medzi sebou, ako sa spinit s nejakym rascafarianom alebo krikom. Ludia maju rozne nazory, aj ti, co sa v mnohom zhodnu - co je na tom smutne?

    Hlavne je, aby si ludia rozumeli, co chcu povedat - ci spolu budu suhlasit, je druhorade.

    publikované: 27.06.2009 09:09:10 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  120. Slovo ku dnu
    Ludia mozu celkom lahko povedat, ze podla ich nazoru su cervene ribezle ovela chutnejsie ako cierne, lebo to je naozaj vec nazoru a vkusu. Mozu tiez povedat, ze Zuzka je ovela krajsie dievca ako Marienka. To opat moze byt vecou nazoru. Na Marienku a Zuzku moze kazdy Janko mat svoj nazor. Na tom nie je nic zle, a nikomu sa preto nedostava ziadnej krivdy.
    Horsie je vsak to, ze ludia su dnes indoktrinovani do predstavy, ze VSETKO je len vecou nazoru, a ten kto ma viac penazi, ovlada viac medii alebo je bezocivejsi, v zasade musi mat vzdy pravdu.
    Veci su este zhorsene tym, ze sme presvedcili ludi, ze kazdy moze mat svoj nazor na vsetko, a kazdy nazor ma rovnaku hodnotu.
    Poviem Vam vsak jedno moje tajomstvo: ja nemam ziadny nazor na kvantovu mechaniku alebo na teoriu relativity.
    Preco?
    Jednoducho preto, ze ja o tych veciach nemam ani predstavu, ja o nich nic neviem.
    Kolko hlupakov vsak ja stretnem denne, hlupakov, ktori nemaju ani potuchy o nicom co sa tyka dejin, nabozenstva, filozofie, umenia alebo kvantovej mechaniky, a predsa maju o vsetkom vyhraneny nazor. Nestretavate aj Vy idoitov, ktori dva razy videli televizne noviny na Markize alebo na Jojke, posledny raz videli ucebnicu dejin vo osmej triede zakladnej skoly, a maju vo vsetkom horeuvedenom uplne jasno?
    (A media ich uistuju, ze to tak naozaj je, a ze ich nazor sa rata.)
    Je vsak otazka, ci slnko obieha okolo zemegule, alebo zemegula okolo slnka vecou nazoru?
    Ten priklad s tym slnkom a zemegulou dokazuje, ze akonahle dospejeme k bodu, kde kazdy chape a pozna realitu, niet o com diskutovat. Opacne tiez z uvedeneho vyplyva, ze horlive diskusie vznikaju tam, kde mnohi vo veci nemaju jasno, alebo nicomu nerozumeju - a nevedia o tom.
    A to plati o vsetkych oblastiach ludskeho poznania.
    Keby sa stretli Lao-tzu, Buddha, Platon, Pythagoras a Gurdjieff, vladlo by medzi nimi absolutne ticho, pretoze by jednoducho nebolo o com diskutovat. Nehovorim, ze by sa podchvilou jeden z nich nepozrel dolu do doliny a nesmial by sa na hlupakoch v udoli, ale to predsa nema s diskusiou nic spolocne.
    Vsimli ste si tiez, ze ludia dnes dokazu diskutovat o otazkach, ktore vobec nevyvstavaju.
    Vyvstava otazka, ci je vzduch dolezitejsi pre zivot cloveka ako voda?
    Nie!
    Podobne vsak otazka, ci je sionizmus moralnejsi ako nacizmus, vobec nevyvstava. Ci je kapitalizmus spravodlivejsi ako socializmus.

    *****
    Henry Makow je jeden z nemnohych ludi v dnesnom svete, ktori mali moznost nahliadnut do reality, a jeho hodnota je v tom, ze ma zaujem pomoct aj inym, aby dospeli k poznaniu nasho sveta. Nemal by ho vsak hodnotit nikto, kto sa nepriblizil k jeho poznaniu a chapaniu.
    Minule som Vam tu dal link, ktory sa asi nikomu nepodarilo otvorit, lebo medzicasom ho niekto vymazal. Islo o pdf file knihy estonskeho disidenta Juri Lina - Under the Sign of the Scorpion.
    Vygooglujte si to meno a ten titul a precitajte si aspon to, co sa o tom pise na internete.

    *****
    Este nikdy nebola v historii ludstva taka velka moznost dospiet k poznaniu sveta ako dnes. Zakladom tejto velkej moznosti su dve veci: relativne slobodny internet, a este stale existujuca sloboda slova hlavne v USA. Na obrovskom obmedzeni oboch vsak uz horlivo pracuje "satan", a preto treba k nasmu rastu tieto dve veci vyuzit, aby sme potom neplakali, ze sme nemali prilezitost.

    Priatelsky pozdrav,





    publikované: 27.06.2009 19:11:06 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  121. Grigorij,
    v USA sa na tom pracuje napriklad aj takto:

    http://www.counterpunch.org/cockburn06262009.html

    hate crime .... thought crime ...
    publikované: 27.06.2009 21:21:17 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  122. celkom pekne pise
    ten Grigoriy.
    publikované: 28.06.2009 05:24:39 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  123. Grigoriy,
    som ti napisal, ze ti link nefunguje.
    Nenamahal si si ho vyskusat, nevsimal si si reakcie, nenapisal si, o com je.
    No dobre.

    Je pekne, ze nemas nazor na kvantovu mechaniku, ktoru nepoznas skoda ale, ze z nejakeho nicim nepodlozeneho dovodu predpokladas, ze vsetko, na co nazor mas, poznas.
    To je chybna logika, priatelu.

    Este raz explicitne to, co bolo implicitne:
    prvorade je, aby ludia vobec vedeli, co hovoria a druhorade je, aby si potom svoje nazory zjednotili. Bez prveho nie je mozne druhe.
    Napriklad tu bol nespravne pochopeny moj vyznam pojmu "disent" a "druhoradost".
    Ale teraz je vsetko jasne. Ze sme vsetci za objektivnu pravdu nemoze byt pochyb.

    Mozno ze sa teda uz dostaneme aj k Makowovi a tej tematike. A nemusi to byt iba kriticky, ale zas naoapak, nesmies ho podavat ako svateho a neomylneho a podrazdene reagovat na akukolvek kritiku.
    Alebo este horsie, nereagovat vecne a racionalne.
    publikované: 28.06.2009 11:33:10 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  124. Arton,
    povedal som, ze Makow je jeden z mala ludi, ktory sa snazia hladat pravdu, jeden z mala, ktori na to maju, a to treba vzdy ocenit.
    Su vsak aj veci, o ktorych si ja myslim, ze sa v nich Makow myli. Nesuhlasim napriklad s jeho nazorom, ze aj Putin a Ahmadinejad su babakami v rukach Illuminati (dokazy, ktore podava su nepresvedcive), a otvorene som mu to niekolkokrat povedal.
    Jeho odpovedou bolo, ze by bol rad, keby raz zistil, ze sa mylil.
    Nie je to same osebe znakom toho, ze ten clovek je ochotny pripustit, 'ze nic z toho, co doteraz pokladal za nezvratnu pravdu nemusi pravdou naozaj byt"? Nie je to tiez znakom, ze ja Makowa nepokladam za svateho a neomylneho? Ja si ho len velmi vazim, a snazil som aj tu (uz pred rokmi) upozornovat nanho ako na neocenitelny zdroj pri nasom skumani a hladani.
    Vsetci sme v pozicii hladacov, a informacie, ktore su najdolezitejsie, su najviac schovane a utajovane ( to je jedna zo zakonitosti ezoteriky, preto hermetizmus) - a v tom je nasa najvacsia prekazka.
    Keby to tak nebolo, vsetci by sme uz sedeli na kopci, ktory by tak stratil svoje caro, lebo by to tam bolo preludnene - bol by tam prilis velky dav. A, vsak uz vies, ako sa dav chova.
    publikované: 28.06.2009 12:09:46 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  125. Suhlas a nesuhlas.
    S cim su hlasim s Grigoriyom (resp. s tym, co tu skusa zdoraznit)

    1. Ludstvo je z velkej vacsiny relativne (politicky) neschopne, lahostajne, manipulovatelne.

    2. Prirodzene a dlhodobo existuju skupiny (siete), ktore analogicky ako v zivocisnej risi (bylinozravce-masozravce), svoje zdroje nehladaju v "prirode", ale v "spolocnosti". Tento proces zacal priam od prvotnospolnej delby prace, ked sa vyclenili prvi remeselnici, ale definitivne vtedy, ked sa prvi jednotlivci specializovali na upravu-ulahcenie psycholgickeho-duchovneho stavu svojich sukmenovcov. Inac povedane: so vznikom umenia a magie ( ktore jedno boli - a su).

    3. V modernych dobach -posledne storocia- politicka moc pouziva v prvom rade manipulativne techniky - ideologiu otvorenu, aj skrytu.

    4. Moderna politicko-ekonomicka moc je tak mimo dosah beznej populacie, ze v nej platia celkom ine pravidla, nez o akych sa hovori.
    A ze tato moderna politicko-ekonomicka moc je uz davno extenzivne zintegrovana, zosietovana do miery, ktoru mnohi nepredpokladaju.

    Chcem upozornit, ze vsetky tieto body nepovazujem za ziadne prevratne tajomstvo alebo unikat, alle nie je to ani ziadna vseobecne ci oficialne-akademicky akceptovana vec.

    S cim nesuhlasim:
    1. Ze komplexnu historiu riadi iba jedna sekta (to ostatne nehovori ani Makow)

    2. Ze cielom tejto manipulacie je nieco presne a jednoznacne a absolutne negativne ("zamedzit vzniku nadclovaeka"). Ako vzdy, vacsina motivacie daneho systemu je skor samoucelne sebapresadenie a udrzba.

    3. Ze zdrojom existencie vladnucich sieti je nejaka okultna moc. Ako som spomenul vyssie - religio a sektarstvo je od davna prostriedok ako stmelovat za prve (pozitivne) svoje siete, za druhe na odzbrojenie ovladaneho materialu.

    Snazil som sa to - ako vzdy - vysvetlit polopaticky, uz zo zvyku.
    A prirodzene vobec si nerobim narok na definitivnu presnu interpretaciu myslienok druhych.
    publikované: 28.06.2009 12:23:15 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  126. Dodatok
    Ak sa Ti zda, ze som konfliktny a vytvaram chaos, mozem Ta len ubezpecit, ze mas pravdu. Je naozaj mojim zamerom vytvarat konflikt a chaos, lebo vsetko dobre vzdy vzislo len z oboch.
    Harmonia je sice sladka, a vsetko slabe po nej tuzi, sposobuje vsak zahnivanie a upadok - a este duchovny diabetes.
    Lotosovy kvet vznika z chosu a v harmonii zahniva, len aby v novom chaose a konflikte zakvitol znovu.
    To iste plati o priatelstve.
    publikované: 28.06.2009 12:33:30 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  127. Som napisal (adresovane Sinuhemu),
    ze nepovazujem rozpory medzi partnermi za ziadnu tragediu - skor naopak.

    Po pravde, mam dojem, ze nas, spoludiskutujucich, urazas, a este to robis tak akoze nechtiac, akoze nedokazatelne.
    Ja svojich vonkajsich oponentov urazam tiez, aj LeBon tvrdi, ze na ludi posobi sok (mnou interpretovane). Vonkajsich. K internym oponentom sa ale snazim miernit - ale ja teda v tomto bode urcite tiez nie som ziaden pozitivny priklad.
    Ale konkretne, napriklad si u pouzil pojem "kryptosionista". A hovoris o "hlupakoch", a prispevok adresujes nam. To potom dialog nepodpori.
    Ale to len k tej formalnej veci.

    Pod tlakom sa rodia diamanty.
    publikované: 28.06.2009 12:44:22 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  128. Arton
    celkom dobre si to napisal (12:23), ale musim sa k tomu vyjadrit:
    1) Ja netvrdim, ze "komplexnu historiu riadi iba jedna sekta".
    Predpokladam, ze pod komplexnou historiou myslis historiu ludstva.
    Co tvrdim vsak, a mam vela dovodov mysliet si, ze mam pravdu, je, ze "sekta" sa v poslednych 250 rokoch zamerala na svoju najvacsiu konkurenciu v boji o totalnu moc. "Sekta" najskor dosiahla poziciu emancipovanej mensiny v podmienkach arijskej civilizacie, a potom ju zahrdusila. Z jej centra (City) boli zorchestrovane a financovane vsetky tragedie, ktore postihli nositelov civilizacie. V traume revolucii, obcianskych vojen, svetovych vojen a socialneho inzinierstva zanikol civilizacietvorny potencial Francuzov, Nemcov, Talianov a Rusov. Samozrejme aj Cinanov, ale to je uz ina tema.
    Nositelom civilizacietvorneho potencialu narodov je elita, ktoru v smrtelnom udere vynicila skrze vojny a revolucie sekta.
    (Zamyslel si sa niekedy na tym, ze koncom devatnasteho a zaciatkom dvadsiateho storocia bludili ulicami vsetkych metropol Europy desiatkytisic profesionalnych revolucionarov, ktorych jedinycm zamerom bolo pripravit smrtelny uder arijskej civilizacii? Zamyslel si sa niekedy nad tym, kto ich financoval?
    Ak si myslis, ze taka otazka nevyvstava, prestahuj sa napriklad dnes do Rima, zi tam dvadsat rokov pohodlny zivot bez nutnosti pracovat, vydavaj tam dva denniky a sedem casopisov o teorii svetovej revolucie, a vykladaj ludom, ze su paranoidni idioti, ked sa Ta budu pytat, kde na to vsetko beries peniaze.
    Vedel si niekedy, ze posobili vsade v Europe, okrem Anglicka? Nebolo Ti nikdy podozrive, preco po skonceni vojny padli vsetky hlavne monarchie v Europe, okrem Britanie? Nenapadlo Ta, ze sa tak stalo preto, ze sekta ma dodnes svoje centrum v City?)
    Preco bolo treba obrodit revoluciami Rusko, Francuzsko, Nemecko, Cinu aj Turecko, ale nie Britaniu?
    Pri tejto prilezitosti som Ta este chcel poziadat, aby si si velmi podrobne prestudoval historiu marxizmu v Cine. Mozno by Ti pre zaciatok stacilo PRESTUDOVAT knihu od Jung Chang a Jon Halliday:
    MAO - The unknown story.
    2) Som presvedceny, ze naozajstnym zamerom sekty je premenit ludstvo na lahkomanipulovatelnu masu totalne podriadenu moci sekty. Som presvedceny, ze ide o kolosalny zlocin kozmickych rozmerov. Som naozaj presvedceny, ze ide o znicenie ludskeho potencialu pre dosiahnutie stavu nadclovecenstva. Som presvedceny, ze sa tento zamer sekte uz podarilo dosiahnut.
    3) To, co Ty nazyvas "okultna moc" nie je nic ine, ako poznanie vyssich zakonitosti, a nie zdrojom, ale nastrojom totalneho ovladania.

    P.S. Ten Lina je naozaj zaujimavy clovek.
    publikované: 28.06.2009 13:16:27 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  129. Revolúcie, občianske vojny, svetové vojny,
    sociálne inžinierstvo... Inými slovami, konflikty a chaos.
    Grigoryi, už neplatí tvoj Dodatok (dnes 12:33) o ich údajnej užitočnosti, ty Lotosový květe?
    publikované: 28.06.2009 15:41:18 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  130. Ema
    Uznavam, ze si ma prichytila.
    To vies, ja nie som az taky zbehly v talmudistickom mysleni, argumentacii a logike. Ono, vykosit travu, aby mohla znovu narast nova, je jedna vec, a vybombardovat krajinu nuklearnymi zbranami, aby tam uz nikdy nic nerastlo, je nieco uplne ine.
    publikované: 28.06.2009 15:50:05 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  131. Chcel by som pripomenut historiu jednej globalnej zmeny,
    a to historiu krestanstva. Uz som to neraz spominal, tak strucne znova:
    krestanstvo ako sekta s korenmi v blizkovychodnom okultizme (hlavne zidovstve) sa snazila o emancipaciu a potom o vladu - a skutocne ju na Zapade dosiahla absolutne, pri vyjadreni biologickom: na vsetkych populaciach kaukazoidov(arijcov).
    Tento jeden nespochybnitelny priklad bezpochyby inspiruje myslienky sucasnych nekonformnych sociologov a historikov. A zaroven podporuje ich argumenty. Je to mechanizmus, ktory sa historicky nepochybne stal, a v podstate nie raz (vid aj historiu islamu a inych ideologii v Indii ci Cine).

    Preto myslim, ze najdolezitejsie je pochopit sa, o com vlastne hovorime (pretoze existuje aj velka cast zamernej dezinformacii a zosmiesnovania - napriklad nekonecne uz pouzivanie terminu iluminati a podobne).

    Ja a urcite mnohi mozu suhlasit, ze modernizmus, vratane rozpadu imperii, sposobil vznik/rozmach politickych sieti/stran, ktore spatne zamernie a cielene naburavali existujuce struktury.
    To, ze o tom nie je rec napriklad na tomto blogu neznamena, ze si to niektori ludia neuvedomuju (aj ked asi nie mnohi). Alebo ze si to neuvedomuju ludia pritomni na tomto blogu.

    Zaujimave su tieto tezy ci fakty, ktore si uviedol:
    nizky uspech ci rozmach marxizmu v Britanii, a konieckoncov aj v USA.

    Zanik elit Zapadneho sveta - to ovsem uz ani nie je ziadna tajna informacia, zial.) I ked ktovie, ako bude zajtra.

    Marxizmus v Cine je naozaj vec mierne cudna a nepatricna. V kazdom pripade na skodu samej Ciny.

    Premenit ludstvo na masu bezpochyby chceju mnohi - aspon je to mnohym vytykane.

    Poznanie hlbsich zakonitosti: ano, poznanie je sila a bezpochyby nie vsetko poznanie je vrhane verejnosti k noham. Otazka aj medzi nami zostava - co je naozaj "metafyzicka" motivacia, a co len psychotechniky. Chapem, ze je tato tema zamerne balena zahmlievacmi do okultickych slov, aby bola zosmeisnena, ale niekedy do toho upadaju aj sami kryptosociologovia - a to, napriek mojemu zaujmu aj o tieto veci, ci prave preto, nemozem akceptovat.

    Tolko moje nespracovane samostatne reakcie ad hoc.





    publikované: 28.06.2009 16:31:55 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  132. Nebuď submisívny, nie je dôvod
    Používaš ju priam majstrovsky.

    Istá zbraň sa tuším volá romanticky Kosič margarétok.

    Takto to dopadne, keď si pojmy definuje každý po svojom. To ti tu už bolo povedané. Pre niekoho je konflikt a chaos kosenie trávy, pre iného ... napríklad vznik "Nového blízkeho Východu".

    My si, milí pitvorníci, budeme pamätať, že keď vyriekne slová konflikt a chaos Grigoryi, je to dobrý konflikt a chaos.
    publikované: 28.06.2009 16:34:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  133. Preformulovana otazka
    Arton, chcel by som si mysliet, ze Tvoja odpoved je taka, aka je, iba preto, ze si zle pochopil moju otazku, preto ju preformulujem:
    Co si myslis, preco si "investori" do revolucie nevybrali nejakeho Trockeho v Londyne a nezvrhli britsku monarchiu, neodovzdali celu krajinu do ruk komisarov na vsetky druhy nasila a bestiality, ale nasli podliaka v Odese, aby sa Romanovcom aj jeho poddanym pomstili za to, ze im vzali monopol na vyrobu a distribuciu liehu.
    A este jedna otazka ako bonus: kto sa najviac angazoval na likvidacii slovenskeho naroda v procese tzv. madarizacie?
    P.S. Zavidim ludom jednu fantasticku schopnost. Vedia velmi brilantne vyklznut z neprijemnej diskusie presunom temy na charakter protivnika.
    publikované: 28.06.2009 17:47:11 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  134. Moj prispevok nebol nejaka odpoved,
    skor volna reakcia, ale vramci nej som konkretne na tu otazku napisal:

    "nizky uspech ci rozmach marxizmu v Britanii, a konieckoncov aj v USA. " .. je naozaj zaujimavy. Uvazujuc klasicky qui bono, podobne ako exlicitne fakty o ceste Trockeho z NY a Lenina z Nemecka, ako a kym boli marxisticke hnutia a revoulcie vyuzivane a inspirovane.

    Co ale chces naznacit, Grigorij? O ulohe zidovskeho etnika v tychto veciach tu predsa piseme od zaciatku. Teraz je ale skor tema, ze nejde len o klasicky antagonizmus etnik a konflikt ich rozych strategii, jednej vacsinovej hospodarskej a druhej kocobnej zberatelskej. Rozumel som ti tak, ze Makow zdoraznuje uzavretost sekty mocnych, bez ohladu na etnicke korene. Su to nie Zidia, ale "Zidia", to znamena samodefinovana sekta. Etnikych zidov konieckoncov vyuziva alebo dokonca zneuziva podobne ako krestanov.

    Nemusis ma skusat, ci ti dobre rozumiem alebo ci rozumiem svetu:)Napis kludne sam a otvorene, ked uz nie povedzme tvoj osobny nazor, aspon nazory klasikov Makow etc., ktore chces dat do diskusie.

    PS. So slapanim na otlaky nebudeme stract cas, ok.
    publikované: 28.06.2009 19:58:20 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  135. Pripomienka
    Nedavno sme tu mali celkom zaujimavu diskusiu, ktora sa zacala tym, ze Sinuhe bol zvedavy, co si myslime o jednom clanku Henryho Makowa.
    Pre lepsie chapanie temy by snad bolo vhodne stravit patnast minut citanim nasledovneho:
    http://www.czechfp.cz/site/?p=7757
    publikované: 30.06.2009 15:38:58 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  136. grigoriy,
    ten odkaz je diletantizmus. Nie je to pravda, su to absurdne argumenty, Precitala som si len odstavec 112 o vysokom tlaku a o ostatnom je skoda stracat cas.

    Nechap to v ziadnom pripade ako utok na teba.
    publikované: 30.06.2009 15:58:21 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  137. Iris
    Mozno mas svoju pravdu, a urcite sa v tom vyznas lepsie, lebo si "od fachu", ale mnohe veci tam uvadzane sa objavili aj inde.
    V zasade vsak mozeme povedat, ze je ovela lepsie ak spolocnost investuje do prevencie, napriklad do sirenia osvety v oblasti stravovacich navykov a celkoveho zivotneho stylu, ako do vyvoja liekov proti vysokemu tlaku, alebo do tabletiek na "spalovanie" tukov.
    Na druhej strane vsak ide v danej oblasti o ovela zlozitejsi problem. Ja osobne si myslim, ze je nezmyslom udrzovat cloveka vsetkou tou modernou medicinou pri zivote za kazdu cenu ( a za kazde peniaze). Naco je napriklad taky vymysel, ako je viagra? Ked ma niekto 65 rokov, mal by sa venovat vnukom, vaznej hudbe a taoizmu, a nie spekulovat nad sprostostami.
    Mnohokrat som v mojom zivote pocul vyjadrit sa o niekom, ze sa dozil nejakeho pozehnaneho veku (aj vdaka modernej medicine), a mnohkrat, ak som toho cloveka poznal, ma napadlo toto: preboha, a naco? Ak toto ma byt pozehnanie, tak potom ako vyzera prekliatie!?
    No, ale opat, to moze byt len otazka vkusu.
    publikované: 30.06.2009 20:47:43 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  138. bohuzial, mam t.c. vela prace
    taktze zatial iba v skratke: Grigorij, dakujem ze si sa zaoberal temami, ktore zamestnavaju aj moju mysel. Viac napisem o par dni.
    publikované: 01.07.2009 00:02:10 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  139. tak v tom sa zhodneme o)
    coby Viagra :o), A co 80 rocni vitalni dedkovia, ktori si davaju implantovat penile implants. Niektori takmer nepreziju zakrok, ale je to ich slobodna vola :o) Nuz tam pharma firmy naozaj vytlkaju peniaze, ale co narobis, sexualny drive nepusti. Alebo ventricular assist devices, ktore stoja desattisice az stotisice $ a nie vzdy su riesenim. Niekedy je rozumnejsie a lepsie prijat smrt.
    Prevencia, stravovacie navyky a zivotny styl to je zaujimava tema a toto treba propagovat. Pretoze stat moze vlastnych obcanov naozaj zabijat pesticidmi, farbivami, konzervacnymi latkami, ale aj blbymi polyvitaminami a pod. Niekedy sa mi zda, ze prave o to ide. Ze stari ludia su zbytocni a usetri sa na dochodkoch. Strasne.
    publikované: 01.07.2009 00:17:37 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  140. S tým plne súhlasím, Grigoriy
    Geriatri dnes dokážu pomocou drog vypiplať do astronomicky vysokého veku aj také mátohy, čo by po fyziologickej stránke vlastne už ani nemali existovať a to, že o sebe už dávno vôbec nevedia, tak to je snáď jasné úplne.
    Čo sa týka tých medikamentov, tomu nerozumiete ani jeden. Grigoriy sa s tým pochopiteľne ani netají a u iris je to celkom jedno, bárs by aj podala čestné prehlásenie. Tá len kŕmi pacientov pilulami, čo jej nadiktuje panšéf. To, ako tie medikamenty vlastne fungujú, o tom nemá ani páru. To mimochodom mnohokrát platí aj pre samotné farmaceutické korporácie a to teraz hovorím s plnou vážnosťou.
    Dosť často sa stáva, že dotiahnu nejakú drogu do štvrtej fázy len preto, že má dobrú biotolerabilitu, farmakokinetiku atď, aj keď účinnosť je len nejakých posraných dvadsať percent nad placebom. No a čo sa dostane až tam, v tom je už toľko prachov a marketingu, že to zväčša pretlačia aj do kliniky.
    publikované: 01.07.2009 00:55:18 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  141. jo, jasne
    mame tu vsevedka PhD :o)))
    publikované: 01.07.2009 01:00:20 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  142. idar, netrocharci,
    ty by si sa vo farmafirme neuzivil. Staci 6% nad placebom! Existuje okruh chorôb, ktoré mmajú tendenciu k spontánnej úprave (príroda je mocná :-). U tohto konkrétneho okruhu chorôb, ktoré mám na mysli, je overená účinnosť placeba na úrovni 60% (opakujem: príroda je mocná). a Liečivá procedúra, mimochodom dosť pacienta obťažujúca má účinnosť 66%. Ajhľa, štatisticky významný rozdiel!!!
    P.S. V miliardový biznis :-)
    publikované: 01.07.2009 01:10:45 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  143. Stáří a libido
    Dobrý den, reaguji na komentáře uživatelů Grigoriy a Iris ohledně viagry u starších pánů. Já asi nějak nemohu souhlasit s tím, že by muž po 65 letech už měl mít jako zájem pouze vnoučata a cokoliv jiného, jen ne sex. Vždyť to je jedna ze základních lidských potřeb. A co na tom, že si pánové někdy pomůžou něčím takovým https://kamagra-pro.net/obchod/super-kamagra-160mg/ Já prostě proti tomu nic nemám. Protože nejdůležitější je, aby si člověk život užíval i ve stáří a ne už byl jenom a pouze dědeček. Ale chápu, že to tak každý nevidí.
    publikované: 11.05.2021 12:12:48 | autor: Hanny (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014