Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prosto šťastie

"Napriek všeobecne rozšírenému presvedčeniu, história sa neopakuje. Príbeh našej planéty nebol predurčený, nebol tu žiadny duch nevyhnutnosti a príbeh života nevypovedá o lineárnom vývoji od primitívneho k sofistikovanému. Jeho podoba bola vytvorená akumuláciou a následnou stratou informácií, genetických aj kultúrnych, vzbudzujúcich ilúziu vytrvalého progresu." Clive Finlayson: The Humas Who Went Extinct

Bolo to ešte na základnej škole. Pedagogička, ktorá nám vštepovala základy biológie, oznámila žiactvu: - Intelekt je závislý od veľkosti mozgu. Čím väčší mozog, tým vyšší intelekt. Je ale jedna výnimka. Neandertálci.

Na otázku prečo? neprišla žiadna zmysluplná odpoveď. V encyklopédiách som potom objavila vyobrazenia hrubých špinavých kreatúr, ktoré evokovali mentálnu tuposť.

Keď sme sa presťahovali, susedili sme s Winklerovcami. - Akí sú veľkí, uvedomila som si pri prvom stretnutí. Neboli tuční, to nie. Z tučnoty má človek iný pocit, je to niečo neprirodzené a choré. Títo ľudia boli proste veľkí. Vzbudzovali dojem stability. Po rokoch sa ku mne dostala fotografia, na ktorej sme Winklerka a ja. Vedľa seba tam stáli dve dievčatá rovnakého veku - jedno s veľkou hlavou, výrazne modrými očami, širokým nosom a masívnymi ramenami, druhé počerné, s lebkou o polovicu menšou, drobnou tvárou a subtílnou telesnou konštrukciou. Náhle som pochopila, že všetci, ktorí hlásajú súčasnú jednotu homo sapiens, husto pokrývajúceho túto planétu, sa mýlia. Substrát ľudí, ktorí 300 tisíc rokov dokázali obývať čoraz nehostinnejšie priestory Ázie a Európy, nezmizol. Je stále prítomný. A prejavuje sa - napríklad aj iným spôsobom rozmýšľania. 

Jedným z pozoruhodných diel o Neandertálcoch je kniha biológa a antropológa Clive Finlaysona s mierne bulvárnym názvom The Humans Who Went Extinct. Je v nej nepríjemná pravda: o fakte, že homo sapiens je tu a homo neanderthalensis je len slabou ozvenou v jeho genetickej výbave, rozhodla náhoda. Prežila a rozšírila sa marginalizovaná skupinka s malým mozgom, pretože mala prosto šťastie.

Pár tisíc rokov - z toho len 10 tisíc rokov expanzie - je kvapka v mori, ale napriek tomu panuje medzi sapientmi s malými mozgami (či práve preto) presvedčednie o udržateľnosti súčasného stavu. "V známej histórii sme už boli svedkami kolapsov údajne nezničiteľných civilizácií, ale nič z toho sa nedá porovnať s tým, čo nás čaká.  A keď sa všetko zrúti, kto prežije?" - kladie Finlayson kontrolnú otázku. Komu sa nechce čítať celú knihu - hoci je dobrodružnejšia ako najlepšia beletria - odpoveď nájde na strane 220.

Ako bude tento preživší nový druh nazývať vyhynuté bytosti, ktoré sa samé pomenovali homo sapiens, autor samozrejme nevie. Každopádne naznačil, že s dĺžkou 300 tisíc rokov, počas ktorých tu boli veľmi úspešní ľudia -  Neandertálci, sapient počítať nemôže. Nakoniec, nepotrebujeme ani veľkú hlavu, aby sme to vedeli.

Rekonštrukcia tváre gibraltárskeho neandertálskeho dievčatka

 


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. ema, a čo píše
    ten Finlayson na str. 220?
    publikované: 05.06.2011 22:56:02 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. tomu nerozumiem
    s dĺžkou 300 tisíc rokov, počas ktorých tu boli veľmi úspešní ľudia - Neandertálci, sapient počítať nemôže.

    To akoze nas stvoril Boh pred menej ako 300 tisic rokov?
    Strata casu tych 220 tisic stran. Same take ideologicke nezmyselne zvasty.

    Inak zivot na zemi skor, ci neskor zivot na zemi skonci mozno zajtra, mozno o 4 miliardy rokov a ked je niekto, kto ten zivot dokaze zachranit a preniest na inu planetu tak su to ludia, urcite nie delfiny alebo co ako si to predstavuju cele-ludstvo-kritizujuci idiotski profeti.
    publikované: 06.06.2011 10:19:19 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Demencia
    Urcite ste sa uz mnohi stretli s poverou, ze demencia je nieco, co postihuje len ludi vo vyssom veku.
    Malokto si uvedomuje, ze mnoho ludi aj v mladsom veku moze tejto pliage lahko podlahnut. Zvlast nachylni su ti, ktori dlhodobo podliehaju osobnym alebo skupinovym bludom o sebe samom, o svojej skupine alebo o svete vobec.
    Prvym, lahko rozoznatelnym symptomom demencie je zmatena rec alebo pisomny prejav.
    publikované: 06.06.2011 11:05:25 | autor: Pozorovatel (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Sinuhe, píše tam, že pre Stanka
    si príde prírodná Zubatá s evolučnou kosou. "Inej planéty sa ti zachcelo?," riekne a ufaklí mu hlavu jedným šmahom ako Judith na Caravaggiovom obraze.
    Nebude ho škoda. Aj s ohľadom na diagnózu, ktorú mu tu vystavil bystrý Pozorovateľ.
    publikované: 06.06.2011 16:02:34 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Po vraždení ľudí na lodi Mavi Marmara pred rokom
    si viacerí z nás mysleli, že židovská armáda už hlbšie klesnúť nemôže.

    A predsa. Streľba okupantských ozbrojených prasiat, ktoré nikto nijako neohrozoval, do davu ľudí pred očami celého sveta - to tu ešte nebolo.
    23 zabitých, vyše 300 dostrieľaných.
    "Nemôžeme potvrdiť počet obetí, pretože sa všetky nachádzali na sýrskej strane," povedal hovorca IDF.
    Korporátne média akosik zabudli spomenúť, že na sýrskej strane sa nachádzalo aj židovské zabijácke komando.
    publikované: 06.06.2011 16:25:52 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. evolucna zubata...
    ... si prisla po teba, kedze nemas deti. Ludia stale nie a nie pochopit v com spociva evolucna teoria, napriek nakupuju alternativne knihy o neadrtalcoch ako blazni.

    Pozorovatel je na svoj vek 60 rokov celkom bystry. Ked ma menej tak velmi nie a ak ma menej ako 30, tak je vazne retardovany.
    publikované: 06.06.2011 16:31:07 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Och, to je strašné
    ako len pôjdem kolonizovať vesmír?

    My sme, Stanko, nikdy neboli v Európe zvlášť úspešní, keďže nás, pôvodom z Mitani, je tu menej ako 1% a náš počet neustále klesá. Sme s týmto trendom tak akosi vysporiadaní. Bude to paradoxne na škodu dementom ako ty, nie mne.
    Naučili sme síce tvojich lovecko-zberačských praprapredkov roľníčiť, ale keby sme včas poznali teba, použili by sme pre blaho luctva motyku ako zbraň.
    publikované: 06.06.2011 17:02:06 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. mne sa skor
    zda, ze tvoj equivalent v case mojich praprapredkov boli rozni mystici, vyhanaci diablov a vseobecne ludia, co rozsirovali bludy a narobili za svojho zivota viac skod ako osohu. Je dobre vediet, ze to tebou konci.
    publikované: 06.06.2011 17:30:33 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. A napriek tomu sa za mnou furt ťaháš
    ako opelichaný verný pes. Je to nechutné.
    Bež späť do pakárne, kým ťa tam zas neodvedú násilím škandalózne pred očami celej Viedenskej štátnej knižnice.
    publikované: 06.06.2011 17:45:10 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. je az neuveritelne ako mainstream media ovplyvnuju ludi
    a ako lahko tomu mnohi podlahnu... kolonizovat inu planetu:) nuz tak vymysli pohon co ta tam za 20 alebo menej rokov dostane ty genius. A ked tam uz budes co budes robit? Alebo tvoje deti? Ipody? Auta? Hodinky? Vsetky tie potrebne veci, ktore zenu vpred nasu ekonomiku? To o com sa tu bavime my je pritomnost a historia pritom bez toho, aby si nepoznal minulost nemozes formovat buducnost - mozes ist len s davom a ty s davom ides. Namiesto toho, aby si sa poucil z vlastnych chyb opakujes ich stale dokola a tusis, ze je to tu nahovno, ale nechces si priznat, ze je to kvoli ludom ako ty.
    publikované: 06.06.2011 21:54:45 | autor: t (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Opäť raz téma, na ktorú pitekanthropi nedorástli.
    Tvrdiť, že ich blahorodie nie je jediné, ani konečné, ba ani najlepšie spomedzi foriem minulosti?

    Priemerný pitekanthrop ťažko znáša už predstavu, že je ako jedinec smrtelný - a miliony či miliardy šialencov, ktorí veria na pokračovanie svojho prasačieho primitívneho života vo večnosti sú toho dôkazom. Ale ako má zniesť vedeckú tézu, že priam zákonite -povedzme to biblicky - zdochne aj jeho semeno, ktoré ho jeho jašteričí zadný mozog núti tak usilovne klásť do slizu biomasy tejto zeme znova a znova? Nie, to pitekanthrop nedokáže stráviť, takúinformáciu, to nechce počuť, to nemôže byť pravda ...upáliť také články aj s autormi!

    :)

    Že bude pitekanthrop, tento untermensch posledných tisícročí a hlavne periférií divokých oblastí zeme, že bude možno nahradený nejakým uebermenshom, ak bude mať evolúcia šťastie? Nie, to už vôbec nie, to pitekanthrop nechce, nech radšej celá civilizácia ergo celá zem zahynie, nech ju pokryje biomasa rovnako hnedých a rovnako prvoplánovo reagujúcich primitívov, ktorých motívy, či to, čo by sa pri dobrej vôle dalo nazvať azda ideály, teda ktorého ideály nesiahajú ani na úroveň slušného psa, ale zostávajú tak na úrovni chrochtajúcej hyeny či iného mrchožrúta.


    Veď vy, ktorým to píšem, podobné typy poznáte, dnež už sú všade.

    Ale dočasu. Evolúcia je evolúcia. Tik tak, tik tak ...
    Neviem, možno ďalšie výrazne zmeny ja osobne už neuvidím ... ale to majú len trocha posledného šťastia :)
    publikované: 06.06.2011 23:03:29 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Vraždenie židov.
    Vyššie je spomenutá aktualna téma - celý svet zas videl, vraždili židov ako psov.
    Ups, pardon, téza, že obyvatelia Palestíny sú viac židia, ako miešanci aškenázov a chazarov nie je oficiálna, ústredný výbor sionizmu ju neuznáva, takže povedzme korektne - prasce vraždili semitov.

    A celý západný svet, všetky tie organizácie brojace proti antisemitizmu, mlčia.

    To jsou paradoxy.

    Mlčia, keď celý svet vidí, ako možno beztrestne vraždiť židov.. teda pardon, tych semitov.

    Neuveritelný precedens, neuveritelný kultúrny mém, ktorý zostane naozaj bez preháňania navždy vpísaný a aktívny v noosfere ludstva, mém, ktorý zas posunul hranice možného bližšie k zlomu...
    Ako hovorí vaša primitívna kniha, mene tekel, mene tekel, MENE TEKEL ... tik tak, tik tak.
    Tak.
    publikované: 06.06.2011 23:26:52 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. o vesmire a uebermenschoch
    t: dalsi taky z davu nezavyslakov. Skus sa nad tym zamysliet, aj ked to nie je take jednoduche ako byt nezavyslym... Je jednoducho fakt, ze zivot na Zemi zanikne a ked ho niekto moze zachranit tak su to ludia. Keby nebolo ludi, tak zivot je v prdeli, pretoze uz o par milionov rokov nieco na zem spadne a/alebo nakoniec vybuchne Slnko a Zem sa vypari. Takze delfiny si mozu poskakovat vo vode bez iPodov, aut a hodiniek, ale Zivot nakoniec zachranit na rozdiel od ludi nemozu ani len teoreticky. To je skoro akokeby priroda vymyslela cloveka, aby nebola priputana na jednu planetu.

    To cele s vybuchovanim Slnka a dostavanim sa na inu planetu je v podstate lahko vyriesitelny problem a pohon poza slnecnu sustavu v podstate netreba, neucili ste sa to na zakladnej skole? To cele je ale este nic proti tomu, co sa stane o triliony rokov, ked nastane tepelna smrt vesmiru. Mozno sa potomkovia ludi budu musiet dostat do ineho vesmiru, ale to uz je sience fiction.

    arton: po prve evolucia nema ziadny smer, takze ziadni uebermenschi sa nebudu evolvovat aj ked v tvojom pripade, ako by si to chcel ty, by to bola deevolucia, keby taka vec existovala, hoci ty sam to nemozes pochopit. To predsa napislal aj Clide Finlayson, ze nic nie je predurcene, aj ked to napokon trosku doplietol, pretoze zivot je a bude sofistikovanejsi v priebehu casu, uz len z matematickeho hladiska, kedze cim viac do buducnosti tym ma evolucia viac casu nahodou stvorit nieco sofistikovanejsie.
    publikované: 06.06.2011 23:59:31 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Dnešní źidia a bývalý Amritsar.
    Všetko tu už bolo.
    Aj masové vraždenie demonstrantov jednou ríšou, ktorej konieckoncov už v tých časoch dávno velili rôzni dizraelcii a ich kmeň.
    http://www.youtube.com/watch?v=XE9_zB8k_lk&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=sNhpHQ0-vTw&feature=related

    Ríšou, ktorú ZNIČILI dizraelci a ich kmeň.
    Zničili jej zásady, zničili jej charakter, zničili jej krv, zničili jej inteligenciu. Celkom zničili jej morálny kredit. A samozrejme, tiež nakoniec zničili jej fyzickú moc a materialne bohatstvo. Dnes je z národa naivne a hlúpo zapleteného s Dizraeliho kmeňom už len ožralá zgerba, sem tam onanujúca vo fontánach iných štátov.


    Tak tak, to je osud všetkých tých, ktorí sa zašpinia a podlahnú slabosti.


    publikované: 07.06.2011 00:14:40 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. este pre tych
    co nerozumeju evolucnej teorii, tak si zoberme ako priklad dvoch arabov. Jeden sa rozbehne k izraelskej hranici a jeden nie. Hadajte kto bude mat roztrielane reprodukcne organy a bude odstaveny z genetickeho pula a kto nie.
    publikované: 07.06.2011 00:18:37 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. cast 2
    zoberme si znova dvoch arabov, jeded sa rozbehne k Izraelskej hranici a vybuchne mu mina, ktoru si sam donesie a zabije pat ludi, to je snad na darwinovu cenu.
    publikované: 07.06.2011 00:34:31 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. queen of the nordic nation
    publikované: 07.06.2011 00:35:07 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Židovský poskok
    zas prišiel provokovať.
    Vždy sa doplazia a žobrú, škemrajú svojou smradlavou papulou ...

    Tak kde do boha sú ti inteligentní židia, na tých stále čakám, kde ich máte, neposielajte mi sem zas len tieto tupé prasce.
    publikované: 07.06.2011 00:45:43 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. tu je (zasa) vidno,
    ze antisemtizmus je nic ine ako choroba. Syrska vlada ma revoluciu na krku, zabija tisice ludi. Par "neozbrojenych" palestincanov sa vyhodi do vzduchu vlastnou minou a syrska vlada v style wag the dog obvini Izraelsku armadu. A co si z toho zoberie chory clovek? Ach ano syrska vlada urcite hovori pravdu, podme napisat ze Zidia spachali (zasa) najhorsi zlocin v historii ludstva. Ked hovorim, ze antisemtizmus je choroba, tak tym nemyslim nadchu, ale skor besnota u psov, ktora sa da vyliecit len jednym sposobom.
    publikované: 07.06.2011 01:18:36 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. tak
    nam pripomen ako sa ludstvo milovymi krokmi priblizuje k budovaniu planu k sebazachrane. Pretoze okrem toho ako sa pozerame z nasho brlohu na nieco coho obraz k nam putoval 20 rokov, teda nieco co cisto hypoteticky uz 19 rokov nemusi existovat, sme toho vela nedosiahli. A namiesto toho, aby sme hladali tu spravnu cestu ako setrit zdroje ich chceme co najskor vyplytvat pripadne vyhubit 9 z 10 obyvatelov planety, aby sme sa o ne nemuseli s nikym delit... ach toto je nadlho... vrat sa radsej na sme a planujte s prochazkovou uder na Moskvu... a zavisly som minimalne ako kazdy tu pritomny, ale doma mame plnu pivnicu zavaranin...

    A uprimne si myslis ze ludstvo si zasluzi byt zachranene? Myslis ze keby existoval boh a rozhodoval by koho necha zit a koho nie tak si vyberie nas? Bolo by to ako s tymi prorokmi co tvrdia, ze len cast ludi bude spasena - o nich mame asi rovnako nizke vedomie no i napriek tomu sa snazim zit tak aby som sposobil co najmenej skody... zakazdym ked splachnem tak mam vycitky... zakazdym ked si cvrknem do spongie saponat co neotravi vodne toky, ale zato som pripravil opice na borneu o ich domov aby sa mohla pestovat olejova palma... a predsa moja stara mama zila takym zivotom ze cokolvek co spravila nemalo ziaden dopad na nikoho okrem jej potomstva, neotravovala rieky, nekacala lesy, nesplachovala ani zachod a predsa tu bola a som tu aj ja a rad by som tu zostal.. ak mi to vase svinstvo dovoli...
    publikované: 07.06.2011 01:52:08 | autor: t (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Zabíjať, ako besných psov?
    Sinuhe, ty čo hovoríš na takú metódu? Nejaký Stan tu vyzýva, že treba semitov zabíjať ako besných psov. Čo ty na to, ako predstavitel vyššej strednej triedy?

    Hm... nejako to tí židia preháňajú, takéto výzvy na sebadeštrukciu.
    Veď to je priam na darwinovu cenu.
    publikované: 07.06.2011 06:40:44 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Ema, viem, ako sa ti darí nájsť správnu a zaujímavú tému,
    ale neviem, ako sa ti darí zaobstarať živú vzorku.

    Je to niečo, ako by pri školení o jedovatých hadoch prednášajúci zároveň pustil medzi publikum nejaké živé africké čierne jedplujúce zmije. Aby ludia nezadriemali, aby si boli vedomí, že TÁ téma nie je len nudný akademický pokec, od ktorého sa môžu dištancovať, ale že sa jedná o otázku života a smrti.

    Vážený čitateltohoto blogu: tí demonštranti, ten dav, do ktorých bezdôvodne a dlhodobo spoza hranice strielala po zuby ozbrojená zgerba pitekanthropov, to nie je fikcia.
    Tí vrahovia, ktorí to spáchali, majú svoje meno, majú aj svoje skupinové a ideologické meno, majú svoje inštitúcie aj tu, sú aj v tvojom meste a ... vôbec nepreháňam, zajtra zavraždia tvojho suseda. A potom TEBA. Prečo by to neurobili, ak nemáš vôlu ich odsúdiť, ak nemáš vôlu ich potrestať presne tak, ako si spravodlivosť vyžaduje.


    Sionisti, židia.

    Ako sa boja toho pomenovania, ako sa boja čo len spomenútia a preberania v médiach, ako potkan svetla.
    publikované: 07.06.2011 06:59:28 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Korporatívny židokresťanský fašizmus v Západnej Europe
    dospel tam, kde boli židobolševici v roku 1989.
    http://www.youtube.com/watch?v=Jcnq45bgnK0

    To ovšen neznamená, že korporatívny židokresťanský fašizmus padne ako komunisti ostbloku. Tí sa rozpustili sami, áno, to sa stáva, že systém skolabuje pre vnútornú chorobu, ale nikdy neskolabuje pred slabosťou. Zlo nemožno zničiť frázami "máme holé ruce", štrnkaním klúčikmi alebo tým, že sa necháte bezdôvodne mlátiť.
    Naozaj nie.
    To je maximálne tak kulisa.

    Ešte aj Gandhí sa ohradil, že on nepropaguje nič "pasívne", žiaden pasívny odpor - ale aktívny, a odmietal len priame brutálne násilie, a to nie len z dôvodov morálnych, ale ako prejav slabosti, ako proces, ktorý oslabuje (čo je vlastne znova ten morálny aspekt, ale to je už moc hlboká téma, ktorá teraz a tu nie je potrebná).

    Takže:
    Pri každej revolúcii niekto viacmenej náhodný zdvihne moc ležiacu na zemi. Ktovie, kto to bude v nasledujúcom desaťročí v krajinách Európy?
    Alebo si niekto myslí, že tu (jeho systém) bude naveky? :)

    A znova pripomeniem našim východoeurópskym spoluobčanom jedno: samet bol výnimočný historický atribút fázovej zmeny paradigmy. To sa málokedy opakuje, pravdepodobnosť je velká, že uvidíte také krvavé divadlo, aké ste ešte nevideli. Ako vidíte aj na miestnych vzorkách, skapíňajúci kôň ide kopať.

    publikované: 07.06.2011 07:46:45 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Ema,
    od politiky k biologii ... ospravedlnujem sa za (mozno) netaktnu otazku ale zvedavost je silnejsia ako nejaka etika ... preco si si nezabezpecila rodinu v 20-tke, ked bol na to prihodny cas? (nemusis odpovedat, nevyzyvam ta)
    publikované: 07.06.2011 08:13:56 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. "Ako si to mohol vediet?"
    Tak, ako v kazdej poriadnej rodine, aj u mna platia niektore pravidla, kore zarucuju, ze zijeme v harmonii a vo vzajomnom respekte.
    Jednym z pravidiel je to, ze v miestnostiach, kde sa ja pohybujem, nesmie byt televizor alebo rozhlas. Harmonia vzdy musi byt zalozena na tom, ze prijimame ako nieco celkom normalne skutocnost, ze nie vsetci sme na rovnakej urovni vedomia, ze nie vsetci potrebujeme k zivotu rovnake vnemy, a ani si nenamyslame, ze by taka vec bola potrebna a vobec mozna; a podla toho aj zijeme. Moj odpor voci televizii a rozhlasu urcite nie je nejakou iracionalnou fobiou, ale presne definovanym zamerom: nechcem, aby moju dusu otravovali destrukcne menejcenne vnemove energie. Je to nieco podobne, ako, ked sa niekto rozhodne, ze nebude fajcit, pit alkohol, jest bielu muku, hamburgery alebo pouzivat drogy. Napriklad.

    Samozrejme, ze ani pri najlepsej voli sa zivot neda zariadit tak, aby som sa uplne vyhol situaciam, ked moje oko a ucho predsalen zahliadne alebo zapocuje televiziu alebo rozhlas: clovek lieta v lietadle, navstevuje restauracie, a tam ako keby si to chceli na mne vynahradit, alebo sa mi pomstit. Najma na Slovensku kazda restauracia je priam posadnuta ulohou zabezpecit, aby ste pri jedeni boli informovani vtieravym a naliehajucim hlasom z rozhlasu o tom, kolko najnovsie stoji pripojenie internetu, kde je akcia na lacne pecenove pastety, kde je prave teraz aka autohavaria, ako si predkupit listok na hokej, kolko ton odpadu dnes odpratali na Luniku, a kolko to stalo, alebo kolko cernoskov si dnes adoptovala Madona zo Sudanu. Dobru chut.

    No, nakuknem vcera do izby s TV u nas doma, aby som sa spytal na nieco. Moji tam zase pozerali jeden z tych debilizmov z USA. Pozriem na obrazovku, a s primeranym uskrnom poznamenam:
    "Hento je inpektorka?"
    Pozreli sa na seba, potom na mna a pustili sa do smiechu.
    Clovek musi byt slusny, a nechat ludi, aby sa zabavali podla svojho gusta, tak som len zavrel dvere - spokojny a so smiechom.

    "Ako si mohol po dvoch sekundach pohladu na obrazovku vediet, ze ta zena je inspektorka?"

    Nuz, ako by som to povedal? Ziadne zazraky, len cista logika a Pozorovatelov talent:
    Su na svete ludia, ktori ani zaboha nebudu robit nieco uzitocne: chceli by byt len politologmi, sociologmi, bankarmi, psychoanalytkmi, burzovymi maklermi, financnikmi, hercami alebo najradsej filmovymi rezisermi. Vytrcat svoje ksichty kdekade, a dostavat za to velke peniaze. Paraziti. Ale, aj byt reziserom, na to potrebujete tvorivost, ktoru oni samozrejme nemaju, a tak ich filmy su vzdy len opakovanim tych istych primitivnych klise: pohadali sa, sulozili, nahanali sa na autach, bola tam velka prestrelka pistolnikov a potom vybuchli tri auta a spadli do priepasti. Rozdiel je len v tom, ze tie sceny v roznych filmoch idu v roznom poradi. Ked im tie primitivizmy uz nikto nepozera, bratranec v aerolinkach vybavi, aby to od nich kupili aerolinky, premietnu vam to na transatlantickom lete, aj aj tak im to vy zaplatite; mate to v cene letenky.
    Teraz konecne o tej inspektorke.

    Cista logika! Naozaj mi stacili dve sekundy. Ta zena bola velmi pekne oblecena, mala rozhodny a inteligentny vyraz na tvari a bola - cernoska. Vsetci okolo nej na nu hladeli s maximalnym respektom a s obdivom, ocividne cakajuc len na jej povel, aby skocili do ohna. Nafilmovat sa samozrejme da hocico.
    Aby sa ludstvo dalo premenit na masu otrokov bez vlastnej vole a identity, treba zlikvidovat tych najschopnejsich a povysit vsetko, co je menej schopne. Treba natolko skorumpovat tych, ktori maju schopnost odporovat nam, aby ich odpor bol zlomeny. Treba vsetko prezentovat tak, akoby vas odpor bol len prejavom vasej patologie a vasich predsudkov. Treba vase mesta premenit na geta davky poberajucich parazitov zijucich z vasej prace. Take musi byt Malmo, Vieden, Pariz, Londyn, Toronto aj Praha. Ti, ktorych vam tam natlacime nie su to, co vidite v slumoch Lagosu, Kahiry, Kabulu. Haiti alebo Bomabaya. Oni su ti, ktorych vidite v nasich filmoch, nase inspektorky. No, nie je to clovek este lepsi, ako ste vy, nie je on obohatenim vasej civilizacie? Ta cierna lesbianska inspektorka prenasledujuca modrookeho blondaveho zlocinca, zlocinca, ktory nema nadej ujst jej spravodlivosti.
    Inspektorka a jej sukmenovci z cinzovnych domov v Malmo nam budu navzdy vdacni, ze sme vas zlikvidovali, ze sme vas vyhladili z povrchu tejto zeme. My strojcovia vsetkych vojen, revolucii, diktatury proletariatu, moderneho "umenia" a filmovych scenarov.

    Ak by ani po tomto este niekto nerozumel, co som chcel povedat, tak aspon toto: ONI nic neponechaju nahode, a robia vsetko preto, aby znicili vase prirodzene obranne mechanizmy, ich utok je frontalny, presne cieleny, nekompromisny a bez akychkolvek zabran.
    To, ze strielaju do ludi a zabijaju ich, je sice velkym zlocinom, ale korumpovanie ludskych dusi na celom svete je svojim dosahom zlocinom kozmickeho rozmeru.
    Na Svalbarde je uschovna semien rastlin, aby sme raz po velkej kataklyzme mali nadej zacat znovu. My svet uz nemozeme zachranit, ale pracujme usilovne na tom, aby sme zachovali ostrovy vyssieho vedomia v mori skorumpovaneho ludstva, nadejajuc sa, ze raz sa to moze zist. Pre novy zaciatok.
    publikované: 07.06.2011 08:41:14 | autor: Pozorovatel (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Zato viem, Martinko, rodinu zabezpečiť teraz
    Môžu sa na mňa spoľahnúť.

    Asi sú čítal Hoegovu Smillu. Nie? Tu máš kúsok: "Nikdy jsem nebyla shovívavá k ostatním a jejich nešťastným láskám. Nenávidím jejich slabost. Vidím, jak si najdou miláčka svých snů, narodí se jim deti a koupí si kočárek Silver Cross Royal Blue. Procházejí se na jarním sluníčku na Valech a blahosklonně se na mně smejí a říkají si chudák Smilla, neví, o čo přichází, ta neví, jak si žijeme my, co máme miminka a jeden na druhého papír.
    Po čtyřech měsících mají posezení se starým kursem předporodní přípravy a její Ferdinand dostane malou recidivu a nasype si na zrcátko pár šňupů a ona ho najde na záchodě, jak do toho buší s jinou šťastnou matkou, a v nanosekundě je z veľké, pyšné, suverénní a nezranitelné matky duševní skřet. Rázem padne na mojí úroveň a pod ní, je z ní hmyz, žížala, stonožka. A tak vytáhne a opráší mě. A já pak musím poslouchat, jak je těžké být osamelou matkou po rozvodu, jak se poprali, když se dělili o stereo soupravu, jak z ní dítě vysává mládí, jako stroj, který jí jen spotřebováva a nic nevrací."
    Je to skvele zachytená realita toho tvojho "zabezpečovania si rodiny". Haranti ako jej produkt podľa toho aj vyzerajú. Väčšina svojich rodičov nenávidí. A vice versa.

    Vždy ma fascinovalo, Martin, jak táto civilizácia s plnou papulou tolerancie nedokáže prežrieť, že tu žijú aj Smilly.
    publikované: 07.06.2011 17:12:33 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Ale, no tak, ema
    Som presvedcena, ze tvoj potomok by nebol ziadny harant.
    Nemam potuchy, kolko mas rokov, tak ta nejdem na nic nahovarat,

    Poniektori tu pritomni nemaju idealny vek na deti, ktore by boli pre ludstvo prinosom, nikdy.
    publikované: 07.06.2011 21:03:11 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Pozorovatel,
    dakujem, ze si ma uviedol do aktualneho stavu televiznej kultury, kedze televizor nemame.
    Naposledy vo filme figuroval cierny inspektor a biela asistentka a v zavere sa divali ruka v ruke na zapad slnka (nechce sa mi to hladat, ale takto si to pamatam).
    Teraz tam figuruje uz len cierna lesbicka inspektorka. Tak to je posun - bielych nepotrebuju uz ani ako asistentov.
    publikované: 07.06.2011 21:08:39 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. "my nemame televizor"
    povedal clovek 21. storocia, sadol si za pocital a cumel na smiesne macky na youtube cely vecer. Technologie sa menia, ale clovek zostava.
    publikované: 07.06.2011 22:07:10 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Ema,
    kedysi, za mlada, som cital viac pribehove knizky. Dnes uz ma to skor unavuje, vies kazdy autor/citatel ma svoje predstavy, subjektivne pocity a limity. Na Smillu ma upozornil clanok A.Vlckovej, tak som ju zacal citat ale nedocital som ju do konca. Niezeby to bola zla kniha ale zdalo sa mi, ze nosna tema, ktora sa rozvija je najma vztah muza a zeny. A to je z mojho pohladu zenska mystika, v ktorej ide iba o jeden produkt - socio-biologicky.
    'Civilizacia' je jedna velka organizacia, ktora vidi pomalicky uz aj do spalne a manipuluje uboheho jednotlivca na kazdom kroku....
    publikované: 08.06.2011 08:45:36 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. masovy debilizator
    Stanko, ty ani nechapes, z coho sa vysmievas. Mohla by som to tu aj podrobnejsie rozviest, ale nestojis za to.

    Mam vsak pre teba, Stanislav, dobru spravu. Nemusis sa vzdavat tv vysielania. Nepomohlo by ti to. Naopak, sleduj vsetko, pomoze to tomuto blogu.

    A evolucnu biologiu ako "nezmyselne zvasty", pokojne ignoruj. Keby si sa nou trochu zaoberal, tvoja pycha blbca by bola zhodena z piedestalu a mozno by si pochopil falosnost presvedcenia o svojom vladnucom postaveni vo vesmire
    publikované: 08.06.2011 09:21:35 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. evolucia-seria uspesnych omylov
    P. D. Ward dava za pravdu Finlaysonovi:
    "Nas druh, taky pocetny a mnoziaci sa kazdym dnom, bude mat na biotop tejto planety podobny ucinok ako zrazka s asteroidom, ktora vyhubila dinosaury. My, ludia, sme tou nahodnou udalostou, ktora urcite ukonci vek cicavcov, ako ho dnes pozname.
    Ironiou celej situacie je, ze ked Boh naposledy vrhal kocky, vysli mu mozno, prinajmenej pre vek cicavcov, hadie oci."
    publikované: 08.06.2011 09:46:26 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. sleduje niekto spanielske demonstracie?
    Je to len moj pocit, ze zase niekto manipuluje ? A ked revolta bude uspesna, niektore jej poziadavky sa splnia -" Osoba, ktorá má inú sexuálnu orientáciu už nebude podstupovať za to násilie . Prisťahovalkyňa, už nebude potrebovať žiadne papiere..."

    http://utopia.sk/liferay/rss-feeds/-/asset_publisher/Gjz3/content/id/255130

    No a ostatne budu odlozene na neskor a potom si na ne uz nikto nespomnie. Chceli ste zmenu? Mate ju!
    publikované: 08.06.2011 10:10:35 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Hodina slovenčiny a biológie
    Musím sa v sebe snažiť oživiť čo najviac chápavosti, aby som obsiahol tie úžasné vedomosti o evolúcii, aj vesmíre, ako aj matematike, či politickej histórii.

    Konečne niečo zaujímavé, čo telka len tak ľahko neposkytne, aj keď by som si rád veľa vecí doplnil, aby som sa necítil ako chudobný príbuzný na rodinnej oslave, či pohrebe bohatého strýčka, veď čosi by sa mohlo zdediť.

    Rozprávame po slovensky, no je jasné, že nepijeme asi každý z rovnakého súdka, aj keď je lepšie si pripiť s niekým než osamote. A páči sa my to, až na tie maličkosti, aj keď sme len ľudia, teda dajme tomu... všetko živé je čosi ako vzdialení príbuzní.

    No prečo ich urážať tým, že nimi musíme za každú cenu pomenovávať tých, ktorí sa nám páčia akosi menej? Alebo tým chceme nahradiť diskusiu, v ktorej by sme ukázali, v čom sme iní, prípadne lepší, ak si iba nechceme dokazovať, že v žiadnom prípade, nie, ani najmenej, to Bohdá nemôže byť, to nikto snáď nedopustí, teda ako my, čo sa tu dohovárame pomocou tohto najkrajšieho jazyka na svete, pretože je materinský, by sme snáď ani prípadne lepší,- ak vôbec nie horší,- nemuseli byť.

    Berúc do úvahy, že sa máte ocitnúť na mieste, a to už jedných alebo druhých, tých, ktorým akože - celkom nezaslúžene - dávame mená nevinných tvorov, zneužívame farebné videnie sveta. Nesúhlas s niečím asi ťažko znamená, že my to vieme lepšie, a prvo-plánovosť rasy je tu aj zbytočné spomínať, keby mali dokonca mať hoci aj farebne odlišné mozgy, či samu krv.

    Možno, snáď medzi nimi samými, ktorých je ľahko hodiť do akéhosi vreca, ktoré je také pohodlné, keď treba čosi kdesi odniesť, či vyhodiť, je tiež toľko rozdielov, koľko aj medzi nami samými, a to sa tu nechcem z nikým pohádať, určite nepatrím ku žiadnym z nich, ani nejdem obhajovať nikoho.

    Rád sa však poučím.



    publikované: 08.06.2011 10:22:07 | autor: Mario (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Tiez si uz roky vsimam,
    ze vychodniar, nech by akokolvek miloval svoj materinsky jazyk, nech by ho hned pokladal za najkrajsi jazyk v krajinach byvalej Varsavskej zmluvy, nech by bol s Presova alebo s Medzilaboriec, nech by sa rozpraval z kymkolvek, nikdy sa nenauci rozoznavat, kedy sa pouziva "s", a kedy "z".
    Je to vsak celkom mila crta, a mne vobec nevadi.
    publikované: 08.06.2011 10:40:23 | autor: Pozorovatel (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. N
    podla hesla zabi sam seba zachranis cicavce? Alebo staci ked nebudete mat deti ako ema.

    S tym youtube som len chcel povedat, ze ked nemate televizor, lebo by ste sa nevedeli kontrolovat co pozerate, asi tazko sa mozete kontrolovat na webe. Uz len to ze ste tu blogu tych anti-semitskych ludskych karikatur.
    publikované: 08.06.2011 11:21:37 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Revolta a jej výsledky.
    Do každej revolty sa zapoja vždy všetky možné sily, a ten najväčší póvl najviac kričí. Žaidna revolta neskončí tak, ako si väčšina predstavuje, ale skôr náhodnym spôsobom. Je to vypúšťanie neznámeho gina z flaše. Žial, zdravých síl je v tej spoločnosti asi málo, a to ako hore, tak aj dole, takže nič dobré z toho nebude, podobne ako v Egypte. Všetkým tým ľuďom chýba zmysel a správny svetonázor, nepoznajú podstatnejšie príčiny problémov ani skutočných nepriatelov.

    Ale štátna mašinéria ich tam mláti desať ráz intenzívnejšie, ako mlátil totalitný socializmus demonštrantov.
    To jediné stojí za pozornosť.

    Kým ich ovšem nestrielajú tak, ako židovskí bastardi vraždia semitov, tak je to viacmenej ich vec.

    publikované: 08.06.2011 11:56:51 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. ŽŽK
    publikované: 08.06.2011 14:13:17 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Stanislav
    Ty nie si cicavec? Potom odhadujem, ze asi had....

    To, ze si myslis, ze ludia nesleduju vysielanie tv znamena, ze sa nevedia kontrolovat, je tvoj problem, nie moj.

    Ema, tusim je na case prehodnotit heslo blogu - Hlavne je se nestydet.....(sebakriticky to vztahujem AJ na seba)
    publikované: 08.06.2011 15:04:33 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Abych to tak zhrnul..
    Tiež najskôr vidím ľudstvo vo vzťahu k planéte ako vírus. A život, ako všetko ostatné, prichádza a odchádza. Smola. Alebo ako sa na to kto pozrie..
    Odhliadnuc od Palestínčanov-Židov, od židov-Židov, od Semitov aj od masmediálnej masáže mozgov, ostáva ešte číra blbosť. A tu mi prichodí parafrázovať: tu je (zasa) vidno, že blbosť je nič iné ako choroba.
    Je mi už za tie roky na svete jasné, že dvom rôznym ľuďom/skupinám ľudí sa môže zdať napr., že to a to ten druhý nikdy nemôže pochopiť (a že samozrejme pravdu majú len oni).
    Taktiež som spozoroval to z rozoznávaním vhodnosti "s" a "z" (nielen v súvislosti z východniarmi, ale sem-tam aj zo Záhorákmi a tak) a tiež si s toho nič nerobím, šak čo..?
    publikované: 08.06.2011 16:02:07 | autor: lebleu (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Čo je to za zviera, Martin
    tá "ženská mystika"? Jak to vypáda a co to žere?
    Hoeg prosto napísla knihu, ktorá sa nehodí do anglo-amerického geopolitického priestoru.
    Vlčková, Vlčková... aha, tá Anička. Neviem, čo sa z nej vyvŕbilo. Voľakedy bola jej osobnosť príťažlivá svojou odmietavosťou. Chce to odvahu povedať "toto nechcem". V kultúre, kde je priam občianskou povinnosťou nechať sa, šťastne jačiac, zahádzať odpadkami všakového druhu. Preto sa jej páčila Hoegova Smilla.
    Zo smetiarskych blogov už venujem pozornosť len Tomášovi Kubušovi.
    publikované: 08.06.2011 16:30:44 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. A z tlampačov na Titaniku sa ozval rev:
    publikované: 08.06.2011 17:07:48 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Ahoj Arton,
    nepreháňaj - nie som žiadna vyššie stredná trieda. Zo sociologického hľadiska, ktpré v dnešnej dobe zohľadňuje najmä príjmovú stránku som (s odretými ušami) nižšia stredná trieda. A v duchu doby sa môj názor, ako názor predstaviteľa triedy určenej na zánik nepočíta. Si jeden z mála ľudí,ktorých zaujíma názor predstaviteľa strednej triedy ... :-) Keď bude príležitosť, rád ti poviem svoje názory v osobnom rozhovore :-)
    publikované: 08.06.2011 21:24:42 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Vyššia stredná trieda
    je slušné oslovenie tej vrstvy, ktorej názor naopak je a bude stále dôležity.
    Ale aj neodpoveď je odpoveď - vyššia stredná trieda stále mlčí, nepohoršuje sa, ale vie svoje.
    No dobre.

    Koniekoncov, u mňa sa tiež opatrnosť prejavuje - tým, že už prakticky nevediem osobné rozhovory o svetonázorových otázkach :)


    publikované: 09.06.2011 10:36:49 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. "Diskusia, v ktorej by sme ukázali, v čom sme iní."
    To je hlboké nedorozumenie.

    Časy diskusíí sa minuli. S vrahmi a zločincami sa nediskutuje, dokonca aj keď prestanú na vás strielať, čo oni ešte neprestali, tak sa s nimi nediskutuje, ale maximálne tak sa im dá POTOM možnosť obhájiť či vysvetliť svoje zločiny.

    A ukazovať niečo? To, v čom sme iní?
    Komu to treba ukazovať? Sebe, naším sympatizantom či naším oponentom? To je nezmysel na spútanie akejkoľvek opozície a akéhokoľvek činu.

    Za nás svedčia naše činy. Videli ste napríklad mňa strielať do davu židov ??
    Pýtam sa vážne:
    videli ste niekto niekdey strielť NIEKOHO - HOCIKOHO do DAVU ZIDOV??

    Nie?
    Tak potom prečo si musíte dokazovať, že ste iní, alebo rovnakí, alebo akíkolvek, v porovnaní s izraelskou soldateskou a jej prisprostastými obhajovačmi?
    Keď bude niekto niekde vraždiť židov tak, ako oni vraždia Palestínčanov, potom prídte za mnou, aby som to vysvetlil, alebo to odsúdil, alebo tomu zabránil.
    Dovtedy tu však nepodsúvajte NIKTO nejakú implicitnú morálnu zaťaženosť či potrebu dokazovať NAŠU morálnu integritu, nevinu.

    To už radšej ďalej zostante pri tých gramatických bonmotoch, za ktorýmy sa aj tak tiež len skrýva ZBABELOST a nedostatok vôle vyjadriť sa priamo k téme.
    publikované: 09.06.2011 10:56:14 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. Toto je naozaj zaujimave
    https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=gmail&attid=0.1&thid=1306f62fb4707516&mt=application/msword&url=https://mail.google.com/mail/?ui%3D2%26ik%3Dca56d9e602%26view%3Datt%26th%3D1306f62fb4707516%26attid%3D0.1%26disp%3Dattd%26zw&sig=AHIEtbTFAZFHyL9ZS_8Q0mjINSbLEqPMHg&pli=1

    Nikto z nas nie je dostatocne informovany, aby to mohol naozaj objektivne posudit,ale je zaujimave vediet, ze aj take nieco existuje.
    publikované: 09.06.2011 11:42:26 | autor: Pozorovatel (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. Prepacte, ocividne to nefunguje. Musim takto:
    Vynořují se lékařské důkazy, že evropská superbakterie E. coli byla vyrobena bioinženýrsky, aby zabíjela lidi.



    2011-06-06

    Hra s obviňováním zeleniny nadále pokračuje v celé EU, kde superodolný kmen e. coli postihuje pacienty a plní nemocnice v Německu, ale naprosto nikdo nemluví o tom, jakým kouzlem se e. coli mohla stát odolnou vůči osmi různým třídám antibiotk a pak se náhle objevit v potravinách.

    Tato variace E. coli patří do kmene O104, a kmeny O104 nejsou normálně téměř nikdy odolné vůči antibiotikům. Aby získaly tuto odolnost, musejí být opakovaně vystavovány antibiotikům, aby na ně byl vyvíjen "mutační nátlak", který je donutí k úplné odolnosti proti lékům.

    Jste-li zvědavi na původ takového kmene, musíte především sledovat, jak probíhala inženýrská změna e. coli a dosti přesně determinovat, kterým antibiotikům byla baktérie vystavena během svého vývoje. A tento krok byl učiněn (viz níže), a když se podíváte na genetické dekódování tohoto kmene O104, který nyní ohrožuje konzumenty potravy po celé EU, objeví se fascinující obraz, jak muselo dojít k jejímu vzniku.

    Genetický kód odhaluje historii kmene

    Když vědci v německé Institutu Roberta Kocha dekódovali genetickou stavbu kmene O104, zjistili, že je odolný všem následujícím antibiotikům a jejich kombinacím:
    • penicillins
    • tetracykline
    • nalidixic acid
    • trimethoprim-sulfamethoxazol
    • cephalosporins
    • amoxicillin / clavulanic acid
    • piperacillin-sulbactam
    • piperacillin-tazobactam

    Navíc tento kmen O104 má schopnost produkovat speciální enzymy, které mu dodávají to, co by se dalo nazvat "bakteriální superschopnosti", technicky známé jak ESBL.

    "Extended-Spcectrum Beta-Lactamases (ESBL) jsou enzymy, které mohou být produkovány baktérií a učinit je odolnou vůči cefalosporinům, jako ceufuroxim, cetofaxim a ceftazidim - to jsou nejužívanější antibiotika v mnoha nemocnicích", vysvětluje Agentura ochrany zdraví v UK.

    K tomu má tento kmen O104 navíc dva geny - TEM-1 a CTX-M-15, před nimiž se "chvějí lékaři již od 90. let," jak píše The Guardin . Proč se lékaři před nimi chvějí? Protože jsou tak smrtelné, že u mnoha jimi nakažených lidí dojde ke kritickému selhání orgánů a oni prostě zemřou.


    Jak se bioinženýrsky vyrábí superbaktérie

    Jak tedy přesně dojde k tomu, že vznikne kmen baktérií odolný vice než tuctu antibiotik v osmi různých kategoriích léků, obsahující dvě smrtelné mutace genů plus schopnosti enzymu ESBL? Je skutečně jenom jeden způsob, jakým se to může stát (a jeden jediný) musíte vystavit tento kmen e. coli všem osmi třídám antibiotických léků. Obvykle se to nedělá najednou, samozřejmě: nejprve ji vystavíte penicilínu a vezmete přeživší colonie, které jsou odolné penicilínu. Pak je dále vystavíte tetracyklinu. Přeživší kolonie jsou nyní odolné jak penicilínu, tak tetracyklínu. Pak je vystavíte sulfaléku a posbíráte přeživší kolini, a tak dále. Je to proces genetické selekce, prováděný v laboratoři, za účelem požadovaného výsledku. Takto vznikají některé biozbraně vyráběné americkou armádou ve Ft. Detrick , Maryland

    I když skutečný proces je trochu složitější, závěrem je, že vytvoření kmene bakterie e. coli, který je odolný osmi třídám antibiotik, vyžaduje opakované a vytrvalé vystavování těmto antibiotikům. Je sktuečně nemožné si představit, jak by k tomu mohlo dojít samo od sebe v přírodním světě. Například, kdyby tato baktérie pocházela z jídla (jak nám tvrdí), kde potom získala všechny tyto odolnosti vůči antibiotikům, když je faktem, že na zeleninu se antibiotika nepoužívají?

    Když vezmeme v úvahu genetické důkazy, které nyní stojí před námi, je těžké si představit, jak by se toto mohlo odehrát "divoce". Zatímco resistence na jedno antibiotikum je běžná, vytvoření kmene a. coli odolného osmi různým třídám antibiotik - v kombinacích - prostě popírá zákony genetické permutace a kombinace v přírodě. Jednoduše řečenu, tato superbaktérie e. coli nemohla vzniknout přirozeně. A zbývá tedy jediné vysvětlení, odkud může pocházet: z laboratoře.

    Kmen byl vytvořen uměle a pak vypuštěn do světa

    Důkazy nyní ukazují na to, že tento smrtící kmen e. coli byl uměle vytvořen a pak buď uměle vypuštěn do potravin, anebo nějak unikl z laboratoře a vstoupil do potravin sám. Pokud nesouhlasíte s tímto závěrem, a to klidně můžete, pak musíte najít vysvětlení, jak se tato oktobiotická baktérie (imunní vůči 8 druhům antibiotik) vyvinula sama od sebe ...

    A tento závěr je ještě děsivější nežli "bioinženýrské" vysvětlení, protože by znamenalo, že oktobiotické baktérie se prostě mohou objevit kdekoliv kdykoliv bez příčiny. A to by byla dosti exotická teorie.

    Můj závěr dává lepší smysl: Tento kmen e. coli byl téměř jistě vytvořen uměle a pak vypuštěn do potravin se specifickým cílem. Jaký cíl by to mohl být? Zdá se mi, že je to evidentní.

    Současně tu působí problém, reakce a řešení. Nejprve způsobit PROBLÉM (smrtící kmen e. coli v potravinách). Pak počkat na veřejnou REAKCI (obrovské pozdvižení, protože lidé jsou terorizování e. coli). Jako odpověď na to přijde žádoucí ŘEŠENÍ (totální kontrola nad globální zásobou potravin a postavení mimo zákon syrové potravy, syrového mléka a syrové zeleniny).

    A o tom to celé je, samozřejmě. FDA (Americký úřad pro potraviny a léky) se spolehl na stejný jev v USA, když prosazoval svůj nedávnyý "Zákon o modernizaci bezpečnosti potravin", který v podstatě staví mimo zákon malé rodinné organické farmy, pokud nelížou holínky regulátorů FDA. FDA byl schopen zničit svobodu farmářství v Americe tím, že zahrál na strunu široce rozšířeného strachu, který následoval po vypuknutí nákazy e. coli v amerických potravinách. Když se lidé bojí, samozřejmě, není obtížné přimět je, aby souhlasili s téměř každým stupněm regulační tyranie. A způsobit, aby se lidé báli svého jídla, je velmi
    snadné ... stačí několik tiskových prohlášení vlády poslaných e-mailem mainsteramovým médiím a je to.


    Nejprve zakážeme přírodní medicínu, potom zaútočíme na potraviny

    Uvědomte si , že toto vše se děje vzápětí poté, co EU zakázala léčivé rostliny a potravní doplňky - zákaz, který staví mimo zákon nutriční terapie, které pomáhají udržet lidi zdravé a bez nemocí. Nyní, když jsou tyto byliny a dpolňky zakázány, dalším krokem je způsobit, aby lidé měli strach z čerstvé potravy. To proto, že čerstvá zelenina je léčivá, a dokud má veřejnost právo koupit si čerstvou zeleninu, může vždy zabránit nemoci.

    Ale pokud můžete způsobit, aby se lidé BÁLI čerstvé zeleniny - nebo postavit ji vůbec mimo zákon - pak můžete donutit veškerou populaci, aby žila z mrtvé stravy a předzpracované stravy, která podporuje degenerativní nemoci, a tak posílit postavení mocných farmaceutických společností.

    To vše je součástí stejného plánu, jak vidíte: udržet lidi v nemocech, odepřít jim přístup k léčivým bylinám a doplňkům, a pak využít jejich utrpení prostřednictvím globálních farmaceutických kartelů.

    Geneticky modifikované potraviny hrají samozřejmě podobnou roli: jsou vytvořeny k tomu, aby kontaminovaly naše potraviny genetickým kódem, který způsob širocerozšířenou neplodnost
    mezi lidstvem. A ti, kteří ještě budou schopni se rozmnožovat i po vystavení GMO, budou natolik trpět degenerativními nemocemi, že jejich "léčba" opět bude obohacovat lékové společnosti.

    Vzpomínáte si, která země byla nedávno postižena hrozbou e. coli? Španělsko. Proč Španělsko? Vzpomeňte si na uniklé zprávy z Wikilieaks, které odhalily, že Španělsko odolalo zavedení
    GMO do svého zemědělského systému, i když mu americká vláda skrytě vyhrožuje politickou odvetou za jeho odpor. Falešné obvinění Španělska z rozšíření e. coli je pravděpodobně onou pomstou za španělskou neochotu naskočit do geneticky modifikovaného vagónu .

    To je příběh, který stojí za ekonomickým zničením španělských rolníků pěstujících zeleninu. Je to jedna ze zápletek, které probíhají ve schématu událostí kolem e. coli.


    Potraviny jako válečná zbraň vytvořená Big Pharmou

    Mimochodem, nejpravděpodobnějším vysvětlením, kde byl vyvinut tento kmen e. coli, je, že farmaceutičtí giganti ho vytvořili ve svých vlastních laboratořích. Kdo jiný má přístup k veškerým antibiotikům a vybavení potřebnému k vytvoření cílených mutací potenciálně tisíců kolonií e. coli? Lékové společnosti mají jedinečné postavení k tomu, jak provést tuto akci a mít z ní prospěch. Jinými slovy, mají jak prostředky, tak motivaci, aby se angažovaly speciálně v podobných akcích.

    Mimo lékové společnosti jsou tu snad i regulátoři infekčních nemocí, kteří mají podobnou laboratorní kapacitu. Například CDC by to pravděpodobně mohla také provést, kdyby skutečně chtěla.

    Důkaz, že někdo bioinženýrsky vytvořil tento kmen e. coli, je zapsán přímo v DNA baktérie, Je to lékařský soudní důkaz, a to, co odhaluje, nelze popřít. Tento kmen prošel opakovanými a dlouhodobými vystaveními osmi různým třídám antibiotik, a pak se nějakým způsobem objevil v potravinách. Jak jinak je toto možno provést, než důkladně naplánovaným schématem provedeným grázlovskými vědci? Není možno, aby vznikla
    "spontánní mutace" v kmeni tak, aby byl odolný nejvyšším osmi třídám značkových antibiotických léků, které jsou dnes prodávány Big Pharmou. Takové mutace musí být záměrné.

    A opakuji, pokud nesouhlasíte s tímto tvrzením, pak to znamená, že říkáte NE, nebylo to uděláno záměrně … stalo se to náhodou! Což je, jak znovu říkám, ještě děsivější!
    Protože to znamená, že antibiotická kontaminace našeho světa je na tak extrémním stupni, že kmen e. coli může být v přírodě nasycen osmi různými druhy antibiotik natolik,
    že se přirozeně vyvine ve smrtící superbaktérii. Pokud tomu lidé věří, tak je to ještě děsivější teorie než bioinženýrské vysvětlení!


    Začala nová éra: Biologické zbraně v naší stravě

    Ale v obou případech - nezáleží na tom, čemu věříte - je prostou pravdou, že svět nyní čelí nové éře globálních kmenů superbaktérií, které nelze léčit žádnými známými léky. Samozřejmě mohou být snadno zabity koloidním stříbrem, což je právě důvod, proč v posledních letech FDA a světoví regulátoři zdraví zuřivě napadali společnosti vyrábějící koloidní stříbro. Nemohou dopustit, aby veřejnost měla v rukou přírodní antibiotikum, které skutečně funguje. To by zničilo celý jejich záměr, aby všichni lidé byli nemocní.

    Ve skutečnosti tyto kmeny e. coli mohou být snadno léčeny kombinací přírodních plnospektrálních antibiotik z rostlin jako je česnek, zázvor, cibule a léčivé rostliny. Navíc probiotika mohou pomoci vyrovnat flóru trávicího systému a "vytěsnit" smrtící e. coli, která by mohla být současně přítomna. Zdravý imunitní systém a dobře fungující trávicí trakt může zvítězit nad infekcí superbakterie e. coli, ale je tady ještě jedna věc, o které lékařská komunita nechce, abyste věděli. Dávají absolutní přednost tomu, abyste zůstali bezmocnou obětí ležící v nemocnici a čekající na smrt, bez jakýchkoli možných vyhlídek. Přesně to je "moderní medicína". Způsobují problémy a prohlašují, že je léčí, a pak vás nedokážou léčit ničím, co by skutečně fungovalo.

    Téměř všem úmrtím, která se dnes přičítají propuknutí e. coli, se dá snadno a lehce zabránit. Jsou to úmrtí z nevědomosti. Ale ještě spíše to mohou být také úmrtí na novou éru biologických zbraní v potravě, vypuštěných buď skupinou šílených vědců, anebo systémovou institucí, která vyhlásila válku lidské populaci.

    Zdroj , CZ preklad: http://orgo-net.blogspot.com/

    Warfare.blog.cz

    http://dolezite.sk/Vynoruji_se_lekarske_dukazy_ze_evropska_superbakterie_E_160.html


    Čítajte viac:
    http://dolezite.sk/Vynoruji_se_lekarske_dukazy_ze_evropska_superbakterie_E_160.html#ixzz1OZImIFWd

    publikované: 09.06.2011 11:53:45 | autor: Pozorovatel (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. kamienok do mozaiky
    publikované: 09.06.2011 13:29:14 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Zbabelosť,
    to môže byť zradný pojem.
    „Konieckoncov, u mňa sa tiež opatrnosť prejavuje - tým, že už prakticky nevediem osobné rozhovory o svetonázorových otázkach :)“
    Čo je dosť smutné. Kto by bol niečo také očakával, povedzme, na Nový rok 1990, uprostred tých vytešených rečí o pluralite názorov a slobode prejavu. (Niektorí určite, ja vtedy nie..)
    Nevidel som ešte nikoho, ani seba, strieľať do davu židov.
    A bonmoty sú fajn.
    A to, že to vravím, neznamená v zdravej mysli, že schvaľujem strieľanie kohokoľvek do hocijakého davu.
    publikované: 09.06.2011 15:52:30 | autor: lebleu (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. Nepamätám si, že by v nejakom texte
    zaznelo s takou naliehavosťou toľkokrát slovo etika. Starý pán Hetényi bol vždy príčetný človek, ale média mu dávajú priestor až teraz:
    http://spravy.pravda.sk/ekonomika-v-potravinarstve-prevalcovala-etiku-fr7-/sk_ekonomika.asp?c=A110609_082732_sk_ekonomika_p01

    Inak, očividne sa Pravda a smetiareň hrajú na dobrého a zlého policajta. Zdanie pluralty je zachované, hoci v pozadí sú tie isté štruktúry. Ktorým etika hovorí tak málo asi ako drbohlavom vo vedení Monsanta.
    Som nevedela, že tie kurvy majú aj web stránku v slovenčine
    http://www.monsanto.sk/

    Čo sa tej E.coly týče, myslím si, že je to produkt hamburgskej mestskej kanalizácie. Musí to tam byť úplné peklo, v týchto starých kanalizačných systémoch, keď sa tam spolu s chcankami atď. navalia všetky tie svinstvá z chemicky upravovaných potravín a najmä liekov. Bolo len otázkou času kedy toto mestské kanalizačné peklo stvorí supermutanta.
    Pár rokov dozadu inštalovali v bratislavskom Starom meste nejaké lapače pachov pod kanalizačné dekle, lebo ulice smrdeli ako tchor. Až vtedy si človek uvedomí, čo za hnus je také mesto.
    publikované: 09.06.2011 16:31:47 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Možno by pre začiatok nebolo zlé
    zadefinovať si význam slova zbabelý a opatrný.
    publikované: 09.06.2011 16:34:18 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. všetky tie svinstvá z chemicky upravovaných potravín...
    trpis este aj na chemofobiu? Na teba sa nalepili snad vsetky choroby.
    publikované: 09.06.2011 17:38:15 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Sme to co jeme.
    Priznam sa, ja uz skoro nic nejem. Vcera som mala organicku cviklu s mangom posypane kozim syrom z Kanady.
    Odporucam :o)
    publikované: 09.06.2011 18:26:19 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. Spomínam si, iris,
    lebo zas to nebolo až tak dávno, ako sa chystala akási záhradná slávnosť ťažobných managorov a osoba, ktorá to organizovala, predložila šéfstvu zoznam potravy. Oni tam čítali nahlas všelijaké tie názvy a nepokryte sa na nich rehotali. Potom jej zoznam posunuli takto cez stôl a povedali, že chcú tekvicovú omáčku s knedlami, pagáče a víno od miestnych vinárov. A keby nebola tekvicová, môže byť kôprová.
    Keď baba odišla zmätená z výrazov ako tekvica a kôpor, položili si rečnícku otázku, či sú tieto tzv. cateringové agentúry ale nadobro drbnuté.
    Cvikla so syrom...no, trebárs, ale o mangu som si vždy myslela, že tak ako je rumba a samba, je aj tango a mango.
    Nech to tak aj zostane.
    publikované: 09.06.2011 18:55:48 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. Lebleu, neznamená to to, ani ono...
    nič neschvaluješ, ale ani nič neodmietaš - lebo veď čo, aky by si sa prejavil ako "zlý" človek. Čo ak by si niekomu stúpil na otlak, že.

    Vieš teda, aký je rozdiel medzi zbabelosťou a opatrnosťou? Že zbabelci sa boja sami seba.



    publikované: 09.06.2011 21:28:39 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. neviem, či sa na mňa ešte niekto z ctených prítomných pamätá
    ja som Váš bývalý spoludiskutujúci z detských čias. Prišiel som sa pozrieť, či ešte niekto z Vás žije a vidím, že ste tu takmer všetci. Dokonca aj mrtvák Stanko alias miestny idiot tu, tak ako kedysi, vystrkuje všetkým na zhnusenie svoje odpudzujúce ego a názory pozliepané zo zloby, konvenčných predsudkov made in sme a čírej hlúpoty.

    Tak Vás teda, priatelia, pozdravujem a prajem Vám, aby ste si vedeli užívať život, kým sa dá. Lebo radosť, ktorú človek raz prežil, mu už nevezmú. Riekol veľký Buheh a odobral sa opäť oddychovať.
    publikované: 09.06.2011 21:58:04 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. "Organicka cvikla"
    - si pametam zo skolskych cias organicku a anorganicku chemiu - to uz je organicka a anorganicka aj botanika ?

    K tej hamburskej kanalizacii - napadol ma reklamny slogan pouzivany tusim v spojeni s nejakou, zjavne "anorganickou", za jogurt sa vydavajucou potravinou - "Život v každém kousku !" .
    Takze nie peklo - je to len taky specificky a z urciteho pohladu velmi zaujimavy biotop - priroda si uz najde cestu ako sa aj tam presadit.
    Ta sa totiz nerozpakuje a neohrna nos ani nad smradlavou vylevkou ci kanalizacnym potrubim.
    Obyvatelia hlbokomorskych biotopov zijuci v absolutnej tme pri obrovskom tlaku v okoli sirovodikovych termalnych/sopecnych pramenov a teplotach daleko presahujucich "nas" bod varu vody, si mozno takto predstavuju raj, :)

    Ale osobne si myslim, ze ak je aj nahodou pravda, co sa pise vyssie - ta odolnost voci vsetkym antibiotikam /o com akosi pochybujem, - celkovy charakter clanku.../ - to by asi len z odpadoveho kanala vzislo dost tazko.

    Ani opisovana konspiracia ma prilis nepresvedcila - ALE:
    a) - ktosi mudry par desiatok rokov dozadu povedal - "Vrhnite sa na vsetko co ma predponu "bio" ! " /Cize, caka nas biologicka revolucia - alebo uz bezi ? Neviem - nech odpovedia mudrejsi, co sem tiez obcas chodievaju/
    b) - tiez hodnych par rokov "tamú nazád" odznelo uplne vazne na Voice of America /ktorych som svojho casu pocuval v domneni, ze su to "Boys of America" - hmmm, uroven vyuky anglictiny - ale ani teraz to nie je na ZS velka slava/, ze tajna fabrika na chemicke/biologicke zbrane, ktoru Amerike ktosi vytykal /podpisala naoko nejake smiesne zmluvy o zakazoch, atd/, bola postavena a sprevadzkovana len na "studijne ucely" - aby sa dalo skumat, ako sa tajna vystavba a prevadzka takehoto zariadenia prejavi navonok - aby sa podla tychto priznakov dali odhalovat taketo zariadenia v inych krajinach /zrejme teroristickych - aj ked v tom case tusim este tento pojem nebol zavedeny a vyuzivany tak intenzivne ako dnes /. To naozaj, nezartujem - prave preto mi to utkvelo v mysli.
    c) - antrax v listovych zasielkach - taktiez v USA - to vlastne ako dopadlo? Pokial viem - nejake rozbory tvrdili, ze je to urcite v labaku vyslachtena sorta - velice fajnova, aby vznikla len tak v prirode /alebo nejakom kanaly/. Ake bolo vlastne masmediami poskytnute vysvetlenie tohto pripadu pre beznych ovcanov ?

    A teraz bacha - vratim sa az k neandertalcom a velkosti mozgu - na vojenskej katedre nam bolo povedane, ze aby sme si o sebe ako vysokoskolaci vela nenamyslali - najvecsie mozgy su aj tak vo vojenskych vyskumnych ustavoch !
    Takze nasleduje zaver - ak si spojime a)+b)+c) a mnohe dalsie nevymenovane spolu s tymi najvecsimi vojenskymi mozgami - nie je tu viac nez potrebne, polozit si konspirativnu otazku - "Co tak asi mozu robit v dnesnej dobe ?!?".

    Upravena E.Coli mi pri moznych odpovediach pripada len ako taka mensia kratochvila.
    publikované: 09.06.2011 22:13:50 | autor: Jozefc (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. 14/88
    moj link ani tak neupozornoval na Cinu, ako na polnohospodarsku podu, kedze vojna o zdroje je v plnom prude..........

    Do tvojho gulasu som chcela pridat link o tom, preco sa vrazdi v Kongu a kto v tom ma paprce, ale uz nefunguje (clanok mam len v papierovej forme),
    tak aspon slova Africanky:
    "Kým Číňania stavali infraštruktúru či elektrárne, investovali do baní, textilných fabrík a podobne, Európa so Západom sa predháňali vo vylievaní peňazí. Otázka magazínu Weltwoche, či sa nebojí toho, že sa Afrika ocitne v čínskych rukách, ju nijako neznepokojila: „Africké ženy chcú nakŕmiť svoje deti. Dokáže v tom Západ pomôcť? Dokáže vytvárať pracovné miesta? Nie. No Číňania to vedia.“ Čo by sme jej na to my, západní spasitelia, asi tak namietli?"
    Koniec uryvku.

    publikované: 09.06.2011 22:14:23 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. Veľký bubeh,
    pre teba nie je ešte čas na oddych.... :-)
    publikované: 09.06.2011 22:15:55 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. N,
    ..tá gulášová skladačka bola presne o tom, afrika a la tabula rasa, už v roku 2009 behala Clintonka po čiernom kontinente lobovať pre investorov z juesej, pretože čínsky drak ponúka viac ako klasický výcuc zdrojov, tak treba kupovať pôdu a vybaviť ochranu vlastníckych práv .. nežné oranžády európy, humanitárne bombardovanie, eldoráda južnej ameriky, vojenské junty v afrike, atď ten podpis rííl demokrasy je jasný, odkiaľ vietor fúka v Kongu
    "pekné" obrázky tu linkovala ema na deltu Nigeru, niečo o zdrojoch je jednoducho zobrázkované v prvých minútach filmu o Islande
    http://www.imdb.com/title/tt1645089/
    publikované: 10.06.2011 11:01:35 | autor: 14/88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. boj o afriku je tuhy
    publikované: 11.06.2011 02:22:03 | autor: t (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. Tá rekonštrukcia toho pravekého dievčatka
    je neskutočne dokonalé umelecké dielo.

    Netvrdím a nemožno vedeť, do akej miery je presné, ale ako umenie je to dokonalé.
    publikované: 23.06.2011 07:52:42 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. Zaujijmave
    http://www.vtipne-darky.com/

    Aj ked som tiez dost mimo s toho co som prave cital
    publikované: 24.05.2013 20:35:03 | autor: zauj (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014