Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

S novym godom, Evropa

- Je ti zima, dievčatko? - Nie, deduško Mrazík. Podkúrila som ekonomickým týždenníkom Trend.

V januári 2009 Juščenko vytiahol z rukáva eso oranžovej revolúcie a zablokovaním dodávok ruského plynu do Európy potvrdil skutočný zahraničnopolitický cieľ onoho farebného revolučného vrenia, ktoré ho vynieslo do top politiky - americkú totálnu kontrolu toku energií medzi Ruskom a Európskou úniou, poskytujúcu Spojeným štátom americkým bohatú škálu politickej a ekonomickej manipulácie Európou. Dve muchy jednou ranou - Rusko aj Európa. Lenže - veci nie sú také jednoduché, ako sa zvyknú zdať takzvaným stratégom snovajúcim víziu sveta klikaním počítačovou myšou.

Odstávka zemného plynu v dôsledku ukrajinského vydierania mala vážne dôsledky pre celý starý kontinent, ale pre Slovenskú republiku bola zvlášť hrozivá. Studenú atmosféru otepľovalo americké paternalistické mudrovanie (distribuované medzi ľud lokálnymi mediálnymi politrukmi) o nutnosti diverzifikácie dodávok energií do Európy, s dôrazom na operné Nabucco. Zvučný chór nabuccovského Zboru židov však ruší mrzutá skutočnosť, že jednou z mála reálnych alternatív je napojenie európskej plynovodnej siete na bioplyn z latrín americkej armády dislokovanej v európskych štátoch. Detinskí európski obdivovatelia veľkého amerického brata, jasajte a hovorte nám: "Amerika ZAS Európu zachráni!"

Rok sa s rokom stretá a rozvážny hospodár sa pýta, čo bude teraz. Ekonomický týždenník Trend má odpoveď naporúdzi. Článok Prchavý imidž, 17.12. 2009, Trend, Slovák Kristián - s hardcore vyhrážkou v podtitulku Ďalšie prerušenie dodávok plynu by spojilo sily proti plynu aj Rusku - sa začína vskutku bombasticky: "Repríza plynovej krízy zo začiatku tohto roka nebude."

Ej, či sme len radi.

Lenže ekonomické spravodajstvo TASR nás zakrátko poinformovalo o niečom inom. Konkrétne o tom, že "Ukrajina môže mať problém s platením za ruský plyn", čo viedlo aj začiatkom tohto roka k odstávke. MMF a EÚ varujú, že Ukrajina prehajdákava cudzie peniaze vo veľkom štýle a riziko zablokovania dodávok rastie.

Aké nepríjemné správy, takto počas sviatkov. Kde je dobrá zvesť?

Tu je. Stačí sa začítať do pokračovania článku v Trende. Tak prečože kríza nebude? "Nie pre víťazstvo Moskve priateľsky nakloneného prezidentského kandidáta na Ukrajine," ubezpečuje nás autor. "Ani pre uvedomenie si Gazpromu, že dlhodobým zmluvným partnerom nemôže len tak zavrieť kohútiky plynovodov, pretože sa sám nevie vyrovnať s iným svojím dlhoročným vazalom. Minulý rok to nebolo prvýkrát, čo Rusko napínalo veľmocenské svaly energetickou pákou. A určite to nebolo ani poslednýkrát. Dnes je však situácia iná. Rusko trpí pod ťarchou globálneho ekonomického spomalenia. S tým súvisiaci pokles dopytu po hlavných exportných artikloch - rope a plyne - vyprázdňuje štátnu kasu. Ani dlhodobý výhľad nie je pre ruský rozpočet pozitívny. Rok-dva staré odhady spotreby zemného plynu či ropy v Európe sa nenapĺňajú a Brusel opakovane deklaruje ambiciózne ciele znižovania spotreby energií. Rusko je odkázané na svoj najväčší energetický trh a aj keď v minulosti išiel pri obhajobe vlastných politických či ekonomických záujmov imidž stranou, ďalej to tak nepôjde."

Že sa tam - okrem zaskuhrania o vazalovi, ktorý dostáva od Ruska za husté reči o vyhostení Čiernomorskej flotily či aktívnu účasť na vojne Gruzínska proti Južnému Osetsku plyn za nízku cenu - nespomína ako vinník Ukrajina? Nevadí. Ak pôjde po prezidentských voľbách Juščenko tam, kam s ohľadom na preferencie patrí, korporátna mediálna ochrana sa skončí a na Ukrajinu budú vykydnuté kýble mediálnych pomyjí. Podaktorí bystrejší sa aj začudujú, čo sa na Ukrajine náhle zo dňa na deň zmenilo, ale analytici Mesežnikov a Samson nám to v telke vysvetlia.

Komentár v serióznom ekonomickom týždenníku pokračuje. Dozvedáme sa, že imidž plynu ide včerty. A kto stratí imidž, ten je spoločensky znemožnený, zemný plyn nevynímajúc. "V tomto prípade však musí Moskva zachraňovať najprv imidž plynu. Už ostatná kríza vyvolala okrem otáznikov o spoľahlivosti Moskvy ako obchodného partnera aj otázniky v súvislosti so spoľahlivosťou plynu. Ten je dôležitou priemyselnou a hlavne energetickou komoditou. Postupný odklon EÚ od fosílnych palív a väčšie využitie obnoviteľných zdrojov všade, kde sa dá, bude jeho dôležitosť v čase iste znižovať. Ďalšie prerušenie dodávok by tento proces iba urýchlilo a prinútilo EÚ vážnejšie rozmýšľať nad alternatívnymi dodávateľmi a najmä zdrojmi. Nie len zelenými, ale napríklad aj nad jadrom. Nová nemecká vláda už teraz opatrne avizuje predĺženie životnosti dnes fungujúcich jadrových elektrární. Výsledkom môže byť citeľný pokles využívania plynu na výrobu elektriny. Opäť zatvorené kohútiky by dali nemeckej vláde silný argument.

A nie len im. Predseda Európskeho parlamentu Jerzy Buzek minulý týždeň otvorene hovoril o potrebe vytvorenia európskeho energetického spoločenstva. O dodávkach plynu či ropy by mala podľa neho Európa rokovať jedným hlasom. Hoci dnes to znie ako hudba ďalekej budúcnosti. Jednotlivé členské krajiny sledujú vlastné energetické ciele a projekty. No januárové prerušenie dodávok ukázalo, že v kríze dokážu členské krajiny pomerne efektívne spolupracovať. Ďalšie točenie kohútikmi by túto ochotu iba posilnilo."

Keď ide o iniciovanie protiruských koalícií, Poliaci sú tradične hop-cup pripravení, aj keby celej Európe mala riť omrznúť.

Dosť bolo trendy zábavy. Kto sa spolieha na krákory politrukov v službách korporátnych médií, a špecál tých údesných slovenských, bude za blba - ako keby sa za socializmu odvolával na "mienkotvorné" slinty v Pravde.

Dnes sa dá jedným klikom dostať do odlišného informačného prostredia. Kým u nás sa mienkotvorné média sústreďujú na náhle a podozrivo usilovné informovanie o dôsledkoch klimatických zmien, Asia Times prináša zásadné informácie z globálnej energetickej šachovnice, z ktorej možno odvodiť - napríklad aj ujgurské nepokoje v Xinjiangu. Stačí si pozorne, ale naozaj pozorne prečítať vyjadrenia americkej administratívy v článku M.K. Bhadrakumara "China resets terms of engagement in Central Asia".

Keďže článok úzko súvisí aj s dodávkami plynu do Európy, bez znalostí faktov z regiónov Centrálna Ázia - Čína - Rusko a otvoreného informovania o nich nemôže byť žiadny z miestnych energetických analytikov braný vážne a môže sa zaradiť len do dvoch kategórií: hlupák alebo politruk. No tak si, trendovní Slovákkristiáni, vyberte.

 Aspoň pár citátov z textu M.K. Bhadrakumara:

- Scope for US-China cooperation over Central Asian energy resources is very limited. In geopolitical terms, there is a conflict of interest between the two countries. One principal objective of China is to lock in energy sources that are not dependent on supply routes passing through the Malacca Straits, which the US controls and could prove a choke point in the event of a US-China confrontation.

- Through one mega project, Beijing has what Moscow has been striving for over a decade with a piecemeal approach. The European Union's chances of winning Turkmen supplies for its US-backed Nabucco pipeline project (connecting the Caspian with southern Europe) now seem severely diminished. Moscow can heave a sigh of relief, as the Nabucco project planned to cut Russia out of Europe's direct gas trade with the Caspian.

- Therefore, if there is a zero-sum game, it is like this: China's gain is Europe's loss, which in turn can be Russia's gain since Russian gas is now certain to remain Europe's main energy source for the foreseeable future. Needless to say, Europe's continued dependence on Russian energy constitutes a vital chip for Moscow in its efforts to forge partnerships with major European countries. Indeed, Russia can now advance its ambitious North Stream and South Stream gas pipelines to Europe without constantly having to look over its shoulder for competition from rival US-backed Trans-Caspian pipelines such as Nabucco
.

Atakďalej.

Američanov už znervózňuje prakticky každý veľký energetický projekt, ktorý nemajú pod kontrolou. Jedným z tých, ktoré USA ostro kritizujú, je spomínaný plynovod North Stream, spájajúci Rusko a Nemecko. Na zakrytie archetypálneho strachu Ameriky z dobrých rusko-nemeckých vzťahov používajú USA "otcovský" argument, že North Stream ešte viac zvýši závislosť Európy od ruského plynu a zároveň vyjadrujú obavy, čo bude, keď Rusko vyčerpá zásoby plynu. Keď však dôjde situácia do bodu, že ruské ložiská plynu vyschnú, Európa môže veľké plynovody rozobrať a plech darovať americkým slumom. Akože charita. Lebo plyn na predaj už nebude mať nikto.

Plynovod North Stream, budovaný konzorciom technicky zdatných spoločností, musí - a bude - spĺňať extrémne prísne medzinárodné bezpečnostné štandardy. Situáciu skomplikovala (a projekt predražuje) skutočnosť, o ktorej sa v korporátnych médiach mlčí a aj internet je v tomto prípade decentne strohý. V Skagerraku - v Baltickom mori - sa nachádza obrovské množstvo chemických zbraní z WWII. Nemeckých. Potopených Američanmi a Angličanmi počas operácie Davey Jones´Locker neďaleko ostrova Bornholm

A tak nám plynovod, ktorý má dopraviť do Európy životne dôležitý zemný plyn, ako čaro nechceného vyťahuje z baltickej skrine kostlivcov, ktorí vypovedajú o jednom - o tom, aké svine boli tí spojeneckí víťazi a ako nám to tu ich svinskou konfrontačnou a nenávistnou ideológiou zasierajú podnes deň.

Zvedavému čitateľovi, ktorý sa prepracuje až k správam z konferencie začiatkom 90. rokov o nutnosti bezpečnej likvidácie nemeckých chemických zbraní z WWII - a otázke, kto to zaplatí - sa dostane slizkej informácie, že tieto zbrane v čase ich potopenia neboli "pod nemeckou jurisdikciou".  Hej, bola snaha hodiť financovanie na krk súčasnému Nemecku. Nebudeme sa radšej zaoberať kacírskymi myšlienkami, prečo Nemecko počas WWII toto obrovské množstvo chemických zbraní nepoužilo (a už vôbec nie otázkami, ktoré emanujú z dokumentov vytvorených holokaust industry, že prečo boli ľudia v lágroch údajne primitívne vraždení v špeciálnych náklaďákoch s vývodom výfukových plynov smerom dnuká, ktoré jazdili nízkou rýchlosťou hore-doli, keď malo Nemecko k dispozícii sofistikované vražedné látky, lebo za takéto otázky by mohlo byť pár rokov v lochu natvrdo) - len skonštatujeme, že USA a Veľká Británia zasrali Baltik tak, že každému, kto spolupracuje na projekte North Stream, z toho naskakuje husia koža. Tie stovky ton chemických látok totiž v Baltiku naozaj sú. A budú tam aj zajtra, keď sa Európa preberie z povojnovej hypnózy.

-----------------------------------------------------------------------

Informácie pre ľudí, ktorí nepovažujú ruštinu za povinnú proprietu tupých amerických akčných filmov o zlom Rusku, ale vedia v tomto jazyku aspoň plynule čítať:

Detaily mapy: http://www.rian.ru/infografika/20090604/173267823.html 

http://www.rian.ru/economy/20091225/201466859.html

http://www.rian.ru/gas_analysis/20090710/176885426.html

(Titulok bol pôvodne v azbuke, ale miestny systém ju nepodporuje. Nabudúce skúsim hebrejčinu.)


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. tu rozprava cca 57 min
    jonathan tucker:

    http://www.loc.gov/today/cyberlc/feature_wdesc.php?rec=3846

    ohladne tej jeho knihy odkial povodne cerpala toxipedia
    publikované: 26.12.2009 17:55:04 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. To by chcelo spísať petíciu
    Využime možnosti demokracie. "My, dolupodpísaní občania, žiadame ... koho vlastne? ... aby sa zo Zeme nestala hororová skládka zbraní. A to aj v prípade, že ňou už je."

    Moderná história Západu je pozérstvo, celá táto kultúra. Jedna póza za druhou, nasledujúca ešte sprostejšia ako predošlá.
    publikované: 27.12.2009 06:14:27 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. S noym godom, spojenci Zapadu uz nicia pametniky vitaztva vo vojne.
    Gruzinci nicia pametniky vitazstva spojencov v 2. Sv.Vojne.

    Moskva vyčíta Tbilisi štátny vandalizmus
    MOSKVA, 20. december (RIA Novosti). So svojim príkazom, vyhodiť do vzduchu pamätník vojakov padlých v Druhej svetovej vojne v Kutaisi, urazilo gruzínske vedenie medzinárodné spoločenstvo, zdôraznilo ruské ministerstvo zahraničia. „Gruzínske vedenie uskutočnilo akt štátneho vandalizmu, ktorý urazí každého civilizovaného človeka", hovorí sa vo vyhlásení v Moskve.
    Vláda v Tbilisi túži „vymazať historické spomienky svojho vlastného ľudu". Ignorovala masívne protesty verejnosti a vyzvala týmto „nečestným konaním" celé medzinárodné spoločenstvo, tvrdí ďalej ruské ministerstvo zahraničia.
    Tento skoro 100 metrov vysoký pamätník bol v sobotu odstrelený. A na jeho mieste má vzniknúť nová budova gruzínskeho parlamentu.

    http://de.rian.ru/postsowjetischen/20091221/124443653.html
    http://de.rian.ru/postsowjetischen/20091220/124433227.html

    Zaujimave.
    Mozno nakoniec zakon zakaze spochybnovat, ze vojnu vyhrali Gruzinci a Chazari v bratskom objati.
    publikované: 28.12.2009 08:38:18 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. v decembri 2009
    to malo byť hotové a podarilo sa: http://www.iraq-war.ru/article/213995

    a vraj je jedno také pravidlo s tými pamätníkmi a symbolmi - kto seje vietor...
    http://www.iraq-war.ru/article/213968
    publikované: 28.12.2009 13:28:45 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Ukraina
    publikované: 28.12.2009 13:45:15 | autor: great game started (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Koincidencia tých dvoch správ
    - spustenie VSTO a dodávky ropy do Európy - vypovedajú o tom, kde sú ruské strategické priority. Ešte pred pár rokmi bola táto otázka otvorená a definitívne ju vyriešilo chrapúnske správanie EÚ voči Rusku, ktoré vzišlo z ideologického nátlaku USraela. Vrátane obchodných reštrikcií.

    Len tak okrajovo si pripomeňme, že Brusel ani nemukol, keď "nezávislá stredoeurópskas ropno-plynárenská Skupina MOL" kopala do zadku Surguťneftegaz, pretože akcionárska štruktúra Surguti bola (pre MOL) "nečitateľná". Argument ako sviňa.
    Ozaj, prečo v smetiarskom článku nie je vyjadrenie vlády Maďarska a vedenia korporácie MOL, ktorá vlastní aj maďarskú rafinériu v Bratislave? Smetiari nestihli zabezpečiť? Reči nejakého Čecha sú momentálne nezaujímavé.

    VSTO je veľkolepé dielo
    http://www.vstoneft.ru/
    publikované: 28.12.2009 16:47:35 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. "Severnyj potok"
    popod Batl sa ale ku Skaggeraku ani len nepribližuje
    publikované: 28.12.2009 21:14:52 | autor: kriqx (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Och, čudujme sa
    a pýtajme sa, že prečo.

    Sa nauč písať Skagerrak poriadne. V texte je to už opravené.
    publikované: 28.12.2009 21:31:46 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. 2 ema
    tu by som bol s nasim kriqxikom trochu zhovievavejsi. v medzinarodnych vodach sa nikomu neplati za tranzit. pre rusko a nemecko to je cista ryza. v podstate na nenazranost poliakov (ako si napisala aj ty-prskaju ako besni psi) a ukrajincov doplatia najviac vychodoeuropsky clenovia EU, hlavne pokorne slovensko, ktore sa ochotne deli o tento zisk z tranzitu aj s nenazrancami od GdF a Ruhrgasu.
    publikované: 28.12.2009 21:57:13 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Slovensko?
    Také niečo na energetickej mape Európy nie je.
    Česko má ČEZ, Maďarsko má MOL, ktorý si ochraňuje okrem priameho prepojenia na Fidesz aj formou lex MOL, ale Slovensko miklóši vypredali. Elektrárne, PPC, SPP, o Slovnafte škoda reči.
    Napríklad tá omračujúca rýchlosť a ľahkosť privatizácie slovenských elektrární (lebo Mikloš potreboval peniaze na tzv. dôchodkovú reformu, čiže nadžganie peňazí do dôchodkových fondov) je nezabudnuteľná. V knihách o histórii SR nebude mať ten zmrd gloriolu.

    (Jedna myšlienka na meditáciu: Tok energií je zo severu na juh.)

    Tu na Slovensku zostala jediná mrňavá a čoraz bezvýznamnejšia strategická výhoda - Transpetrol. Za mediálneho revu, že aké je tento štát hovado, že chce kus strategickej rúry kontrolovať.

    Ale správne hovoríš, že východoeurópania doplatia. Je to tu také experimentálne políčko a keď dôjde ozajstná kríza, potom sa ukáže.

    Naša diskusná história s kriqom je dlhá. A vždy sem spolu s ním prichádza zavraždené palestínske dievčatko.
    Som na neho príliš mierna, kri. Ale nebude to tak nastálo.
    publikované: 29.12.2009 17:45:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. K nedavnej diskusii o Byzantskej risi na Vasom blogu
    By Eustace Mullins
    In all of recorded history, there was only one civilization which the Jews could not destroy. Because of this, they have given it the silent treatment. Few American college graduates with a Ph.D. degree could tell you what the Byzantine Empire was.

    It was the Empire of East Rome, set up by Roman leaders after the Jews had destroyed Rome. This empire functioned in Constantinople for twelve hundred years, the longest duration of any empire in the history of the world.

    Throughout the history of Byzantium, as it was known, by imperial edict, no Jew was allowed to hold any post in the Empire, nor was he allowed to educate the young. The Byzantine Empire finally fell to the Turks after twelve centuries of prosperity, and the Jews have attempted to wipe out all traces of its history.

    Yet its edicts against the Jews were not cruel; in fact, the Jews lived unmolested and prosperously in the empire throughout its history, but here alone the vicious cycle of host and parasite did not take place.

    It was a Christian civilization, and the Jews were not able to exercise any influence. Nor did the Orthodox priests bewilder their congregations with any vicious lies about Christ being a Jew.

    No wonder the Jews want to eradicate the memory of such a culture.

    It was Ezra Pound who launched upon a study of Byzantine civilization, and who reminded the world of this happily non-Jewish land.

    From the Byzantines, Pound derived his no-violent formula for controlling the Jews.

    "The answer to the Jewish problem is simple," he said.

    "Keep them out of banking, out of education, out of government."

    And this is how simple it is.

    There is no need to kill the Jews. In fact, every pogrom in history has played into their hands, and has in many instances been cleverly instigated by them.

    Get the Jews out of banking and they cannot control the economic life of the community.

    Get the Jews out of education and they can not pervert the minds of the young to their subversive doctrines.

    Get the Jews out of government and they cannot betray the nation.
    publikované: 31.12.2009 07:40:07 | autor: Justinian (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. To je nepodstatné, Justinián
    Dogmatickým impériom, ktorému vďačíme za ničenie antickej vzdelanosti, otriasali povstania a nepokoje bez ohľadu na to, či mali vo vládnucich štruktúrach agresívnych Chazarov pachtivých po moci.

    Ak by sme zredukovali porovnanie Západo a Východorímskej ríše na výtvarné umenie, byzanstká percepcia reality v plochých ikonách hovorí za všetko. Môžu mať dnes veľkú zberateľskú hodnotu, avšak nič viac.
    Čo sa kresťanstva týče, jeho produktom sú psychopati ako Iliaš, ktorí bez obmedzení šíria v 21. storočí svoju extrémistickú ideológiu.

    Človeka od jeho opičích príbuzných vraj odlišuje náboženské myslenie. Kresťanstvo (a povedzme si priamo, že judeokresťanstvo, pretože svojho starého chlpatého chvosta sa kresťanstvo nikdy nevzdalo) potvrdzuje, že sapient je nielen obyčajný sprostý killer, on je navyše killer pokrytecký.
    publikované: 01.01.2010 07:26:47 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. justinianov chlpaty chvost
    chazar, zid, sionista, krestansky judas, vsetko jedno. Ema jednoducho vo svojom nabozenstve dogmaticky uverila tomu, ze judeokrestanstvo (prip. abrahamitske nab. vratane islamu) je najzhubnejsia a najmilitantnejsia a tym padom z opic pochadzajuca a vyvoju nepodliehajuca odnoz. Pravda je vsak taka, ze etnicko-kulturne konflikty sucasneho sveta sa vedu aj medzi hinduistami a budhistami alebo maoistami (ateizmus) a budhistami. Ci aj za to moze chazar? Tak potom ten chazar musi byt snad samotny diabol. Co sa tyka byzantskych ikon... Ikonoklast sa musel podpisat nielen na kvalite ale aj na zberatelskej cene ikon tej "jedinecnej" rise, ktora manglovala Bulharov.
    publikované: 01.01.2010 09:41:20 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Budhisti nie sú sapienti?
    Interesantné.
    Akurátže ich problémy nie sú momentálne mojimi problémami.

    Stepní Chazari by si pokojne voľkali zakorenení v reálnej histórii, nebyť nacistickej rasovej identity v ideológii sionizmu, ktorá ich vymazala z mapy.
    publikované: 01.01.2010 09:50:36 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Ikonoklast.
    Martin, vies preco sa viedli spory o ikony?
    Pretoze pred tym evidentne prakticky vykorenili akekolvek ine "svetske" umenie.
    Az potom, ked uz nemali co nicit, sa jedovaty had zacal zozierat sam. Ikonoklast.

    Tolko k tolerancii Abrahamovskej tradicie, teda aj krestanskej.

    Mimochodom, tento svetonazor netvrdi, ze Abrahamovska tradicia je nejake specificke zlo na svete - ale kdeze, to by im tak vyhovovalo, byt vynimocni. Ani v tomto nie su. Ale Abrahamovska tradicia je na Zapade specificka tym, ze tvori nedotknutelne tabu v krestanskej dogmatike, a preto vytvara v krestanskych kulturach stratu imunity. Vytvara otvorenu ranu, do ktorej mozu vstupit zlovolne elementy. A tie sa vzdy najdu, vzdy sa najdu pankharti, ktori sa vyhlasia za nedotknutelnych, od zidov cej jehovistov az po mormonov, scientologov a evangelikanskych "rupture" fanatikov, a tito potom vyuzivaju slabost systemu a skodia.

    Ilias, Krik, Gal, Madoff, Sharon, Barak ... nezaujima ma, kto z nich sa vyhlasuje za zida a kto patri do inej sekty, podla toho, z akej skatule pochadza. Su to proste poskodene prvky, agresivni psychopati a sociopati, to sa v pohode musi liecit, inej cesty niet.

    Tolko s novym godom, Martin:)
    Aj tebe zelam skore vyliecene tvojou vlastnou snahou.
    publikované: 01.01.2010 10:19:41 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. A teraz sa snáď môžeme vrátiť k téme novogo goda
    K ropovodom a plynovodom - cievam, ktoré napájajú technologickú prestíž Západu. Blbší môžu experimentálne požiadať blížneho svojho, nech im nasadí na hnátu škrtidlo.

    V tej smetiarskej linke hore vyššie o rope a Ukrajine je už dnes mapka s narýchlo prerobeným nápisom Ropovody pre strednú Európu.
    Pôvodne tam však bolo, že KASPICKÁ ropa pre strednu Európu. Predpokladám, že šlo o mapu z čias kriminálnika Chodorkovského, niekedy z roku 2001, ktorý mal - len čo sa zmocnil Transpetrolu - plnú hubu rečí o tom, ako bude cez ropovod Odesa-Brody prúdiť pod dohľadom veľkého brata USA výlučne kaspická ropa. To už by sme uvideli tú spoľahlivosť dodávok, heh. Už samotné rozhodnutie o nahradení ruskej ropy kaspickou bolo sprosto politické, pretože kaspická ropa cenovo ruskej konkurovať nemôže a žiadna príčetná európska rafinéria nepovolí drahšie vstupy len preto, že si tak prostredníctvom Chodora prajú USA.

    Stopy tejto americkej ropovodno-plynovodnej vysokej hry vedú nielen k orandžovej revolúcii, ktorá okriplila Ukrajinu (ten ideologický antiruský výplach mozgov, ktorý po orandžovom prevrate nastal v médiach, tá protiruská hysterická propaganda, z ktorej by nemecký nacizmus 30. rokov bledol závisťou, hovorili za všetko), ale aj k útoku Gruzínska na Južné Osetsko. Veľká uhľovodíková hra pod gesciou USA natoľko zvýšila strategický význam toho kusa zeme, že Sákašvilimu, drogami kompletne odpojenému od reality, drblo, a nechal sa izraelskými generálmi nahovoriť na etnickú čistku Južného Osetska. Bez informovania Američanov. Spolupáchateľom bol orandžový Juščenko. Ten nadrogovaný cicin Sákašvili bol presvedčený, že mu - s ohľadom na strategický pipelinový význam Gruzínska - Západ za jeho eskapádu nenatrhne prdel.
    Úderom na Južné Osetsko a konfrontáciou s Ruskom Sákašvili úplne zbytočne odkryl karty a Američanov skoro trafil šľak. EÚ politici vtedy museli povinne mediálne papagájovať, že zlí-zlí Rusi a zachraňovať, čo sa dalo. Spôsobili však len to, že ďalšie milióny Európanov sa prebrali z hypnózy a začali vetriť, že niečo nie je v poriadku.
    Američania (ktorým nemožno uprieť aspoň snahu o racionálnu stratégiu) pochopili, čo za špiny, a navyše tupé, sú Sákašvili s jeho kamarátikmi izraelskými generálmi, ale už bolo neskoro.
    Sákašvili síce sklapol, ale izraelský režim je aj v tejto súvislosti na Ameriku značne nasraný. Chazari sa totiž urazili, že za iniciovanie pokusu o etnické čistky v Južnom Osetsku padali v zákulisí na ich bohom vyvolené papule od americkej administratívy facky. A Chazara veru neradno uraziť, pretože Chazar je zákerná sviňa, ktorá svoje boliestky časom nafúkne do absurdných rozmerov.
    publikované: 01.01.2010 11:29:33 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. 2 ema
    ale ty si pouzila judeokrestanstvo ako vzorovy priklad toho, ze sapient je killer.... preco nie budhistov a preco to nezovseobecnit na kulturu ako taku? ci kvoli tomu, ze do hornej-dolnej take pojmy nedorazili? nuz ale za to, ze niekto sa cely zivot drzi svojho korena, ja uz nemozem. o polousadlych stepnych chazaroch mozem povedat iba to, ze za na ich "vykynozeni" sa podielali logicky susedia bez toho aby som rozplietal retaz pricin - kievski rusi (ortodoxni polonomadi), kipcakovia (nomadi) a neskor mongoli (nomadski tengristi a budhisti)
    publikované: 01.01.2010 11:59:14 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Arton,
    dakujem ale to, ze ikonoklast bol predmetom politickych hier nabozenskych fanatikov za ucelom ziskania moci a vplyvu je evidentne uz len z jeho nazvu. Slobodne umenie bolo pohorsenim uz aj sv. Augustinovi z Hippo... len jednemu nerozumiem, preco je tento blog taky militantny a netolerantny voci inym kulturam, ktore hanlivo uraza a zneuziva v uplne inych nesuvisiacich (nielen historickych) kontextoch ...
    publikované: 01.01.2010 12:08:02 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Ak ti na to nestačí objem a obsah zásobární zbraní,
    rebríček výdavkov na zbrojenie, počet vojenských základní po celom svete a záznam agresívnych okupačných vojen, ktoré len v 21. storočí pripravili o život vyše milióna ľudí, môžem o tebe povedať len toľko, že si zaslepený pako a ako s takým tu bude s tebou jednané.

    Juj, úbohí Chazari. Koľkože ich krvilační kyjevskí Rusi zgenocídovali? Šesť miliónov?
    Že sa po rozpade Chazárie objavili milióny "židov" na Ukrajine, v Haliči, na Slovensku, v Maďarsku, Nemecku, na Balkáne - to budú martinkovci ignorovať. Pretože sa im to nehodí do krámu a kazí to umelecký dojem z pišťania o chazarskom vykapaní.
    Keď Chazari tiahli na Západ, radšej sa vzhľadom na "dobré meno" ich skolabovanej ríše k svojmu pôvodu nehlásili. Zostali z nich "židia". Silne to pripomína džipsy a róma. Mhy zme thí z Eghypta. Mhy zme thí s Rhíma.
    publikované: 01.01.2010 12:23:47 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. rebricek vydavkov
    na zbrojenie maju tradicne najvyssie krajiny zmietajuce sa vo vojenskych konfliktoch ako z casu na cas aj Izrael. Pocet zakladni mimo teritoria je vysadou dominantnych socio-politickych zoskupeni a nebude sa lisit od podobnych dominantnych utvarov z historie. Vojenske zakladne boli tradicnym prostriedkom na rozsirenie geopolitickeho vplyvu na uzemie s nestabilnou a slabou politickou mocou, pripadne rebelujucou a konfrontacnou mocou.
    Ja uz si zacinam zvykat na tvoj barbarsky slovnik.
    publikované: 01.01.2010 12:34:13 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Martin, moja otazka,
    "vies preco sa viedli spory o ikony?" bola recnicka a polochytak, pretoze odpoved bola vlastne polovtip (ako som napisal), ze ine umenie UZ zial nemali.
    Ja ti nevytykam neznalost ani ta nepoucujem, co sa tyka faktov.
    V com su teda vlastne rozdiely medzi nami? V analyze a celkovom vysvteleni historicjych faktov, alebo celkovo v hodnotovej skale? To tazko povedat, poznam tvoje skutocne nazry primalo. Ty to mas jednoduchsie, ty vies, ze ja som zly clovek :) No, to je tazke, poradit ti, aby si ma skusil pochopit... to je nebezpecne, to neurobis.)

    Takisto sa nemienim sporit o to, ci tento blog, alebo len aby som hovoril za seba, moje prispevky v nom, su "militantne" a "netolerantne". Podla mna za prve nie su, za druhe nemienim tolerovat zlo, za tretie sa to neda merat.

    Co je ale jednoznacne a na co ta upozornujem, to je tvoje oznacenie "voci inym kulturam". Tak to pozor, to je prave naopak. Dnes je tu napriklad rec hlavne o krestanstve, a co sa tyka zidovstva, aj ja osobne ako kazdy krestan som vyrastal zahlteny s abrahomovskymi mytmi a zidovstva je TU vsade naokolo evidentne vsade dost - tak to kritizovane, prosim, su NASE kultury a MY sme povinni ich kontrolovat, kultivovat, liecit a ked bude nutne, aj TRESTAT. Ano, to je nie nase pravo, ale to je naozaj nasa povinnost, ako som tu uz zoparkrat pisal.

    Cudzie kultury su pre nas buddhizmus, zen, taoizmus, konfuciianizmus, vedanta ... Preto sa tu o nich ja osobne vyjadrujem pomenej a ked, tak skor pozitivne.

    Ergo:
    ak je niekto xenofob a rasista, tak su to izraeliti a radikalni krestania, respektive radikalni moslimovia, aby sme na nich nezabudli.
    publikované: 01.01.2010 12:47:41 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Amerika je typicka krajina, zmietajuca sa v konfliktoch,
    do ktorej ju zavliekli ini.
    Ona za to nemoze.

    A to, ze zbroji o stosest? Banditi, lupici, despotovia a totalitne rezimy vzdy zbrojili ako sialeni - preco by Amerika mala byt vynimkou, ze.

    A ze chce mat zakladne po celom svete, v kazdej krajine? No kto by nechcel ovladat inych, ved to je prirodzene.

    Takze podla teba, Martin, je evidentny a bez prehanania doslovny agresivny pokus o svetovladu, ktory USA forciruju uz vyse polstorocia, celkom prirodzeny, pozitivny a normalny?
    Myslis, ze je to "mensie zlo"?
    Myslis, ze je dobre mat pana, ktory ta ochrani pred bubakmi a zlymi ujami aj za cenu straty tvojej slobody a za cenu krvaveho svinstva, ktore Amerika prevadza vcera dnes a zajtra prakticky kdekolvek po svete?

    Nuz, Martin, podla mna to za to nestoji. Hajzli ako Gal, Havel, Sebej a podobni ideologicky tlacia, ze sa mame stat otrokmi - ale ja ich pocuvat nebudem. Budes ty pocuvat tie zdochliny?
    publikované: 01.01.2010 12:59:24 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Zmietajúce SA vo vojnových konfliktoch, heh
    SA zmietajúce vo vojnových konfliktoch sú očividne štáty G-8 (ktoréže náboženstvo tam prevláda až tak, že občania najväčšieho zbrojného importéra bedlivo sledujú, do akého kostola a ako často chodí ich murín?), ktorých export zbraní vykazuje skromných skoro 90 percent.
    Vo výrobe a predaji zbraní tradične vedú USA, zbožná krajina, ktorej predošlý prezident diškuroval s judeokresťanským bohom a vôbec sa touto psychopaciou netajil. V roku 2007 takto zarobili USA skoro 25 miliárd amerických vindier.
    V prepočte na hlavu vedie - ak sa nemýlim - v predaji zbraní Izrael, tzv. židovský štát, kde aškenázske pubertálne kravičky nechcú sedieť v jednej triede so sefardkami, lebo sú čierne.
    A to ešte furt nehovoríme o POUŽÍVANÍ zbraní
    Len to, čo Izrael namrdal pred rokom na Gazu, nezvládnu použiť africké čvargistany za desaťročia.
    publikované: 01.01.2010 13:10:37 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Ešte jeden odporný aspekt abrahámovských civilizácií
    Kšeftárstvo povýšené na intelektuálnu aktivitu.
    http://ekonomika.sme.sk/c/5173510/nemec-obral-klientov-a-banky-o-650-milionov-eur.html
    "GENIÁLNY fondový manažér."
    Hlavne, že priespieval na kostol, tak ako Chazar Madoff na prepytujem židovské aktivity.
    V Číne dostane takýto ojebávač slučku, u nás epiteton constans geniálny. Bleh.
    Aj v starej Indii vedeli, kde je miesto kšeftárskej chátry.
    publikované: 01.01.2010 13:19:50 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. V Číne dostane takýto ojebávač slučku
    Nehľadiac na to, že taký ojebávač v Číne vie, čo mu hrozí - napriek tomu ojebe:
    http://www.sme.sk/c/5170646/z-cinskej-statnej-pokladne-zmizlo-24-miliard-eur.html
    Čakám, kedy ho (teda ich:) obesia

    BTW: PF 2010 všetkým pitvorníkom tuná
    publikované: 01.01.2010 16:34:01 | autor: kriqx (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Si v Číne poniektorí myslia,
    že ju môžu rozkladať ako všelijakí "geniálni" madoffi a kieneri Západ.

    Som tu dnes v hre Good Cop - Bad Cop zlým policajtom, ale v rámci prestávky ti prajem rok návratu k zdravému rozumu. Ešte je čas.
    publikované: 01.01.2010 17:52:04 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. PF2010
    publikované: 01.01.2010 18:48:57 | autor: PF2010 (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. V smetiarni píšu, že Taliban
    zlikvidoval Američanom celý špičkový tím
    http://www.sme.sk/c/5173838/cierny-den-pre-cia-taliban-im-zlikvidoval-cely-tim.html
    Británia im môže zapožičať svojho najlepšieho agenta
    http://kuknito.tv/komedie/johnny-english.html
    publikované: 01.01.2010 20:48:42 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Takzvana CIA a vobec cela skupina angazovanych aktivistov...
    V dnesnom svete uz len malokto dostava sancu a cas na svoju obhajobu. Ako som uz castejsie napisal - nik sa vas na vas nazor pytat nebude, ci ste vinni. Ste vinni, to je objektivna pravda.

    (predpokladam, ze Americania do mesiaca vybombarduju zopar afganskych dedin zo vsetkym civilnym obyvatelstvom. Su to proste humanisti a hrdinovia)
    publikované: 02.01.2010 00:36:02 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Stwora vo Zvedavcovi ma v mnoho pravdu.
    Tento system -rovnako ako uz mnohe systemy pred nim- odmieta tok informacii, odmita feedback, odmieta dialog. Napatie sa preto hromadi a viete - energia sa nestraca - raz k uvolneniu nevyhnutne dojde.

    Predpoklada sa tazky rok ...
    :)
    Hlavny system, ktory je odsudeny na krach, je Americky. A potom ciastocne tento bastard, Europsky. Fazove prechody zacinaju nahle a siria sa rychle.

    Nie sme ako oni:)
    To bolo smiesne heslo a klamstvo. Pravda je horsia - my vsetci sme ako oni - takze tentoraz sa pithecus hydrocephalus asi nazaj zas predvedie.
    publikované: 02.01.2010 01:10:30 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. 7 amerických eštebákov išlo srať
    média nám nariekajú. Ktovie či by tak nariekali, či by ich hrdinami, keby tí zmrdi robili tú istú prácu pre Rusov, Číňanov, Afghancov...

    Ako pekne sa nám ten rok začal.
    publikované: 02.01.2010 10:19:48 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. vypadlo mi slovíčko "nazývali"
    ale to viete, človek v tom návale spontánnej radosti urobí chybičku...
    publikované: 02.01.2010 10:25:13 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. A tak som aj ja úspešne absolvovala
    film Avatar. Na strome tam chýbal už len malý čiernobiely nápis Palestína. No dobre, tak Anítselap.

    Je to prospešný film. Podáva debilom fascinovaným agresívnou pažravosťou vitamíny v podobe sladkastej tortičky.
    publikované: 02.01.2010 19:23:51 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Avatar.
    Taky typicky arijsky termin z arijskej kultury.

    Nabuduce to nazvu Svastika a bude to o tom, ako podle lementy pre spinave peniaze idu vyvrazdit narod nadludi.
    Ups ... ale o com je vlastne tento Avatar?

    ZňUrcite zas nejake prevtelenie stale toho isteho antisemitskeho motivu.


    publikované: 02.01.2010 22:37:16 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Avatár=palestína?
    Všeličo by mi ten film, odohrávajúci sa na planéte Pandora pripomínal, ale Palestínu? :)
    Priam sa núka Amazónia, dobytie Raja bielymi mužmi. Dnešné drancovanie tropických dažďových pralesov a bohatstva krajín 3.sveta však nerealizuje len biely muž, ale aj žltý (v Indonézii a Afrike), ale klišé bieleho muža vo filme zostalo...

    Ema, tvoje porovnanie Pandory k Palestíne mi pripomína jeden geniálny vtip z čias socializmu o vplyve červenej ideológiegie :
    Učiteľka materskej škôlky vedie deti na prechádzku do parku. Zbadá veveričku a spýta sa detičiek: "čo za zvieratko to behá po strome?" Detičky nevedia, tak učiteľka osloví najmúdrejšie dieťa, malú Emču, slovami: "Emička, stále sa o tom učíme, čítam vám knižky, pozeráme obrázky, ty to nepoznáš?"
    Emča neveriacky: "Že by to bol súdruh Lenin?"
    :D

    Emička vyrástla, ešte viac zmúdrela a bez zaváhania spoznala vo filme Avatar Palestínu...
    publikované: 03.01.2010 12:37:33 | autor: kriqx (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. "Palestína? Boli tam stromy, to nebola Palestína!
    Džungľa tam bola. Nemohla to byť Palestína!", angažovane vykrikuje škôlkar kriq. Má úžasnú predstavivosť. V živote to dotiahne až po opičiaka, ktorého jeho sionistickí kamarátikovia poťahujú na motúzku a on vydáva nacvičenén zvuky. Za odmenu môže dať po dobre vykonanej práci falošnému židovi, v skutočnosti stepnému úlisnému Chazarovi s ukradnutým ruským menom, pac a možno aj pusu.

    Pokračujme teda na úrovni, ktorú si nahodil, kriq: to predsa nemohla byť Amazónia. Domorodci tam mali chvosty.
    publikované: 03.01.2010 15:00:48 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. takže nie veverička,
    len namiesto Lenina Arafat, namiesto červenej (neenviromentálna;)zelená.
    Nevadí, "i tak še da"
    :)
    publikované: 03.01.2010 19:17:57 | autor: kriqx (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Hm,zaujimave,
    preco sa to vemeno tak brani vidiet vo velkofilme protiizraelske motivy? Ako to, ze zrazu nevidi ci nechce vidiet taky jasny antisemitizmus?

    Nie je to strach?
    Ma taky strach z toho, ze by Americke masmedia raz mohli poslat sionistov do riti, respektive ze by ich Americania mohli rovno obesit na najblizsi strom?
    :)

    Veru, Kriku, modli sa, aby izraelci ci nimi veden spiny nezautocili na Iransky Velkostrom. Modli sa, Kriku.

    Nevysvetluj si to ovsem zle. Ja ti zelam este dostatocne dlhy zivot, aby si mohol dokonale vidiet, ako budu spiny tvojho razenia zrat prach zeme. Neboj sa, to este zazijes, dokonca aj neveriaci a malomyselny Grigoriy to este zazije.
    :)
    To vam obom zelam do noveho roku.
    publikované: 03.01.2010 22:26:09 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Podľa sionistu Fjordmana
    http://www.brusselsjournal.com/node/4225
    ide o najväčšmi protizápadný a protibiely film. Presne tak, lokaji Izraela ukoristili ešte aj rasovú otázku, ale iba slovne, rasové odlišnosti medzi tzv. bielymi v Európe neskúmajú, tým by postrácali kanóny pre boj, iba prinášajú nátlak na „bielych“ hlupákov, že keď nepriateľ ukáže belocha ako špinu tak tým uráža všetkých belochov.
    Talmudská paralela sebanenávidiaceho sa žida, ktorý tým, že neprekročil mieru skazenosti, nemohol byť prijatý do sekty pravých židov.
    A pravý „biely“ sa necháva unášať nenávisťou voči moslimom, krúži okolo voľného trhu, kultu zbraní, pretože západom sú všetci čo i len s čiastočnou bielou prímesou, ale duch „bielych“ treba určiť a naočkovať spoza oceánu, je len 1, ten usraelský, kto ho nemá, odkláňa sa od rasy. Ak vykreslí monštrá v pravom svetle, zelené mozgy z Vietnamu, Kitchenera, Rawsona, von Trotha tak vtedy je úplný sebanenávidiaci zradca, alebo ešte k tomu agent komunizmu, u mnohých bielych hnutí to tak beží, každý vrah, stratég a vojenský héros s bielym ksichtom a čiernou dušou musí byť ospevovaný, veď za „hrdinstvá“ získaval členstvá v rádoch a vyššie grády šľachtictva, lebo bojoval s negrami a moslimami a smrť neoblomných divochov je naliehavá, lebo tým sa šíri civilizovanosť, sláva a veľkosť britského impéria, čo sa dnes už ale preorientovalo výkladom na zásluhy bielej rasy, aby sa aj idioti z východu vyplakali aké je hrozivé že ich šéfovia stratili kolónie v Afrike, keď už majú v područí aj takých debilov ako sú sami.
    Slovo biely je už úplne skompromitované, pošpinené otrokmi NWO z hnutí tzv. bielych a treba používať správnejšie a aj presnejšie pomenovanie árijstvo, rasovo predovšetkým, aj jazykovo.
    publikované: 04.01.2010 04:09:27 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. No tak, kriq. Dvakrát ten istý vtip.
    Dajme iný.
    Kriq sa aktívne hrabe do židoboľševickej strany.
    - Nemôžeme toho tupca prijať len tak, treba mu vymyslieť nejakú skúšku, hovoria súdruhovia z politbyra. I predvolajú kriqa a ukážu mu fotografiu Lenina.
    - Kriq, kto je to?
    Kriq sa krúti, ošíva...
    - No tak, kriq. Musíš ho poznať. Aj v televízii býva často.
    Kriq štasťne zvolá: - Áá, starý Forsyte! Bez cylindra som ho skoro nespoznal.

    A takto ty, kriq, nevidíš, čo je zjavné a na čo aj súdruh v Bursselsjournal upozornil - na nebezpečenstvo toho filmu, ty jelito.

    Naozaj by som, kriq, rada vedieť, KTO - ktorý sionistický zmrzd - ťa úlisne ubezpečuje, že sa môžeš beztrestne radovať z vraždenia detí a štvať do ďalšieho vraždenia a že nebudeš za to volaný na zodpovednosť.

    Pamätaj, kriq, my sme tu všetko umiernení intelektuáli.
    Existujú však aj iní. Spoznáš ich, keď prasce, ktoré zneužívajú naivných ožranov ako si ty, otvoria brány všetkých besov. To už bude, ofšemže, neskoro.
    publikované: 04.01.2010 07:59:53 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Drahy priatel Arton,
    dakujem Ti za Tvoje novorocne zelanie. Aj ja Ti srdecne a uprimne prajem vsetko najlepsie.
    (Aj ked riskujem, ze aj toto by niekomu mohlo liezt na nervy.)
    Mohol by si mi pomoct v jednej malickosti?
    Nahodou som na internete narazil na dve vety, ktore ma magicky pritahuju, zial neviem v akom su jazyku a neviem ani co znamenaju.

    "A delusion, in everyday language, is a fixed belief that is either false, fanciful, or derived from deception."

    "People should know when they are conquered."

    Prosim Ta preloz mi to, a povedz, preco ma to tak velmi pritahuje, preco mam tusenie, ze je tam nieco velmi aktualne pre dnesok.
    Dakujem.
    publikované: 04.01.2010 08:29:59 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Vsetko vsak este nie je stratene ( aspon nie pre vsetkych)
    Vacsina goyim sa vsestranne snazi zapacit sa svojim panom, a stratiac vsetku sebauctu, nic nepokladaju za dostatocne ponizujuce, ked ide o to, urobit zo seba ponizenych idiotov a dostat aspon omrvinky zo stola hodujucich vitazov:

    http://www.topky.sk/cl/15/371702/video-habera-a-kraus-dole-bez-pani-toto-sme-necakali-?a=search&fsearch=
    publikované: 04.01.2010 08:57:54 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. To vies, Fon
    v tomto plati jasne jednoducha mechanika:
    ked sa v minulych storociach chceli votriet do zivota Bielych, ked sa chceli zazrat priamo v ekonomickych a silovych centrach Bielych, vtedy IMUNITU Zapadu oslabovali a tazko poskodzovali.

    Aj ked tam uz boli a roztahovali svoje chapadla z centra do zdravych organov, este aj vtedy oslabovali zvysky obranyschopnosti organizmu masivnym zavliekanim cudzich elementov do sirokych tkaniv socialneho organizmu ...

    Dnes, ked je vsade nakaza a ked prepuka HORUCKA, by zrazu chceli, aby bieli zas prejavili svoju konstruktivnost a ochranili ICH, hlavne ICH, toto samotne zriedlo hnisu.

    -------
    Aby sme zostali pri aktualnej filmovej imaginacii doby:
    matersky strom Zapadu je tak prelezeny cervami a cervotocmi, ze sa rozpada pod svojou vlastnou vahou, respektive sa rozpadne pri prvom dopade granatov. Mozno sa rozpadne s rachotom (ako kedysi zapadna cast imperia), alebo sa zostane zdanlivo uceleny kmen a v jeho marazme budu zmrzacene kreatury slepo a nezivo napodobovat minulost este nejake to storocie (ako kedysi vychodna cast imperia).
    To tazko presne predpovedat, aku formu to bude mat, a tazko aj povedat, ktora je horsia a lepsia, ale iste je, ze to bude klasicka skuska ohnom, z ktorej vyrastie nove - to, co ma integritu, to, co ma tvrdost diamantu.

    Vzdy to tak bolo.
    Konieckoncov, v civilizacii, ktora zadefinovala aj pojem AVATAR, sa tento kolobeh sveta ucili uz male deti. A aj nordicka zapadna civilizacia to pozna dobre, len to treba dobre pocuvat a skutocne pochopit, napriklad:
    http://www.youtube.com/watch?v=Ou0js4S1z8U&feature=related
    publikované: 04.01.2010 09:16:37 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Priatelu Grigoriy,
    Takze, kde sme to skoncili ...
    Samozrejme, ze ti rad a rychlo skusim pomoct.

    Tie dve vety su v latino-germanskom pidgin. Ako plati pre vacsinu viet v podobnych neudrziavanych jazykoch pouzivanych primitivmi vsetkeho mozneho povodu sucasne - priznacna pre ne je mnohoznacnost a vagnost - tazko ich preto presne prelozit.
    Ale priblizne zanemnaju toto:

    1. "Vsetci su blazni, iba ja som helikoptera"

    2. "Dostojne si uznavam porazku, podriadim sa voli vitazov a som si vedomy, ze to znamena, ze budem pre nich hoc aj vo fraku brnkat kokotom na klavir"

    Dufam, ze ti moj preklad pomohol.
    Ale nemozem tu rozoberat, preco ta tieto vety tak velmi pritahuju a preco chces byt silou mocou porazeny. A este menej budem rozoberat, preco chces do svojho postoja stiahnut aj inych a vycitas im, ked to odmietaju najprv prekvapene, potom zhrozene, nasledne s vysmechom a nakoniec definitivne.

    Vies, boh je mrtvy, nietzsche je mrtvy a ani ja sa necitim najlepsie, ale conquered urcite nikdy nebudem.

    Vela zdravia a odvahy ti zelam, a rad ti to cele budem opakovat znova a znova.
    publikované: 04.01.2010 09:51:48 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. 2 Grigoriy
    musim ta sklamat, ale kraus nie je goyim ;-)
    publikované: 04.01.2010 10:50:43 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. nič v zlom ľudia
    ale film Avatar je taký gíč, že je až nehodno o ňom diskutovať ...
    publikované: 04.01.2010 16:15:43 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. nič v zlom AM,
    ale to slovo, ktoré znamená:
    "pejor. umelecky bezcenný výtvor s lacným efektom" - sa píše: gýč
    viď http://www.slex.sk/index.asp
    publikované: 04.01.2010 16:31:08 | autor: kriqx (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. vďaka kriq
    aspoň troška si ešte užitočný
    publikované: 04.01.2010 16:46:04 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Ja nevie, AM, ale je gýčom
    staroperzský Zamjád Jašt? Je gýčom Verethragna - mýtický bojovník a jeho avatary? Je ním mýtický vták Saéna?

    V kinematrografii je motív mýtického hrdinu vytláčaný - a v Avatarovi náhle prišiel vo veľkolepom balení. Autor prostredníctvom mrzáka urobil zadosť politickej korektnosti a pod touto zásterkou sa úplne odtrhol z reťaze a priniesol miliónom ľudí v kinosálach celého sveta, ktorým je už zle zo všetkých tých filmových sračiek, obraz hrdinu vskutku veľkolepý. Ľudia sú vo vytržení.
    Prečo im to zazlievať. Prečo to nechápať.
    Ja sa im môžem vysmievať, keď sa odbavujú nad Titanikom. Ale že ich hlboko v duši presne trafí prastarý motív hrdinu... na to akosi smiech nemám.
    publikované: 04.01.2010 17:14:27 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. no neviem ema
    pre mňa je Avatar animovaná sci-fi verzia filmu "Tanec s vlkmi"
    takých filmov ti gúgeľ vypľuje na každý deň 10 ...
    publikované: 04.01.2010 18:46:34 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Motív je podobný
    lenže kým každý divák vie, ako dopadli Lakotania, v závere Avatara vidí odchádzať zmrdov svinským krokom. "A už sa viac nevracajte."
    Neradno podceňovať podvedomie ani tých najprostoduchejších filmových divákov.
    Veď ja ti náklonnosť k tomu filmu nevnucujem, to v žiadnom prípade. Ale keď sa niečo páči miliónom ľudí, snažím sa porozumieť prečo a trebárs to sem napísať.
    publikované: 04.01.2010 19:49:10 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. veď to ema
    každý vie ako dopadli Lakotovia, rovnako každý vie, ako to skončí (resp. ako by to v reálnom svete skončilo) aj na Pandore - možno o tom bude druhý diel ...
    miliónom ľudí sa páči, keď vyhrávajú "papierovo slabší" ... ale na tom už 2000 rokov ryžuje kresťanstvo (viď blahoslavenstvá)
    publikované: 04.01.2010 21:05:36 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. s novym godom, svet.
    publikované: 04.01.2010 22:18:52 | autor: nikto (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. Príde mentálne retardovaný do zmrzlinárne
    a zahuhňá:
    - Jennu velkú.
    - A čo to má byť? Vanilka-čokoláda, alebo pistáciová s karamelovou?
    - To je jenno. Aj tak mi jebne.

    Nie "papierovo slabší", AM. Ale hodnoty, ktoré v tých milónoch rezonujú. Bez ohľadu na to, kto ich kedy zneužil.
    publikované: 05.01.2010 07:23:38 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. Znova pripomeniem ten link od Fon,
    link na sionistu, ktory je zhrozeny, ze typicka americka vojenska masineria je vo filme opluta nielen ako zlocinna, ale aj ako neschopna.

    V americkom vekofilme!
    Nie v nejakom nudnom "avantgardnom" pre starych paprdov, nie, vo filme pre teenagerov, obalenom do lahodnej sladkej vaty efektov 3D.

    To by mali zakazat, to je hroza, takto zneuzivat masmedia, reklamu a triky kapitalizmu. Kto ten Cameron vlastne je, co do pice nema dost zidovskych poradcov? A co robili sudruhovia v masmediach - preco prisli s kritikou teraz, preco si neuvedomili zavadnost uz skor a dobre im do polievky nenastali uz dopredu?

    A co bude nasledovat? Z Davinchiho codu sa stane Abulafiho cod a iluminatom narastie nos.... Nakoniec tu budeme stat ako take kuly v plote, my, obrezani tvorcovia holywoodu.

    To treba zastavit.

    Noo....musime spisat peticiu.
    publikované: 05.01.2010 08:40:49 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. ema
    no neviem ... ak si čítaš reakcie ľudí na ten film, všade vidíš len toto: "jednoduchý príbeh, ale super efekty"
    nepreceňuj diváka ...
    -
    pripomína mi táto diskusia gymnaziálne časy, keď sme rozoberali básne, každý študáčik vyslovil svoj názor a nakoniec to vyzeralo, že autor básne musel byť neuveriteľný génius, keď do 10 veršov zabalil všetko od plodenia detí až po smrť ...
    ale zahrám sa aj ja na vykladača snov:
    Domorodci v ohrození ľudskými kapitalistami, ale medzi inteligenciou sa nájdu ľudia, ktorí chcú primitívnych domorodcov chrániť (veď majú hodnoty, ktoré v nás rezonujú) a tak povstanú spolu s domorodcami do zbrane proti kapitalistom a zvíťazia.
    Autor tým podľa mňa povedal toto:
    "šľachta" tohto sveta má gojimov v péčku, ale určite sa medzi nimi (šľachtou) nájdu vyvolení, ktorí ten úbohý ľud vytrhnú z biedy - najlepšie revolúciou. Presne tak ako to v minulosti urobili Bronstein či Parvus.
    Čiže sa mýli tak Arton ako aj ty - nie je to púha kritika civilizácie, ale aj ukážka ako a kto nás opäť zachráni - veď vieme, kto ovláda Hollywood (ako vyššie píše Arton) a ako skrz neho masíruje mozgy
    A tie reči v Brussels Journal sú len hmlou, na oklamanie gojimov ;)
    -
    pekný rozbor? :)
    publikované: 05.01.2010 11:57:27 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. No dobre
    Nech je po tvojom, hrdobec.

    (Akonáhle človek povie o niečom dobré slovo, dobehnú nejakí a začnú pohŕdať. Nevadí.)

    V druhom dieli, ktorý bude pre lepšiu výstižnosť nazvaný Vata, vysvitne, že na Pandore je deficit demokracie, striga Anáhitá čijaksavolala nenakúpila u fy GlaxoSmithKline Global pre svoj ľud vôbec žiadne vakcíny proti chrípke, v školských osnovách majú Pandorčania málo vyučovacích hodín venovaných téme kozmickej jedinečnosti holokaustu a navyše sa tam usalašila Al Kajda.
    Treba s tým niečo urobiť.
    Atakďalej atakďalej a na záver bodrý maník z Pentagonu vytrieska hlavného hrdinu z avatara späť tam, kam patrí - do invalirného vozíka.
    Pandora zbavená obyvateľstva a zelene sa mení na veľkú baňu, v ktorej radostne pracujú robotníci, ktorí majú nárok na jedno teplé jedlo denne a raz ročne výlet na Zem do Osvienčimu, aby sa utvrdili v tom, ako sa majú dobre. Film končí 3D kolovým tancom akcionárov, manažmentu a generálov, 2 h 43 min uplynulo ako nič, diváci vychádzajú zo sály a sú nadšení. "Jednoduché efekty - ale super príbeh," napíšu do internetových diskusií.
    A ja sa konečne dozviem, ako vyzerá dobrý film.
    publikované: 05.01.2010 17:27:51 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. Minuly rok bolo to scifi Den, ked sa zastavil svet.
    To malo tiez taku ekologicku message. Hlavny hrdina bol pozitivny mimozemec, ludstvo bolo obvinene a odsudene, lebo dojebalo planetu.

    Nemalo to vraj navstevnost(ani ja som nebol v kine), pretoze asi predsa len primalo action.
    Ale skor to bolo cimlich cierne a pesimisticke - to ludia neradi vidia. Dnesni ludia nelubia filmy, a zvlast nie tie, kde sa im hovori, ze pojdu hore bradou dole picou, a to BEZ akejkolvek nadeje na zachranu.

    Pandora dava ludom (podvedome!!!) nadej. Preto sa tam citia dobre.

    Co sa tyka druheho dielu, ako ho tu nacrtla Ema - mala by si dat pozor, aby jej ho holywood neukradol:).
    A co sa tyka toho, co pise AM ...
    pozri, uplne vazne:
    hlavny pozitivny hrdina bol marinak, ako bolo spomenute "to sa nemeni, aj ked ta prepustia".
    hlavny negativny hrdina hovoril o rase , cize bol rasista :)
    ...
    vsetko podla normy, ziadna rafinovanost, ziadna revolucia a Parvus...
    Len to vyznieva pre bombardovaciu masineriu blbo.
    Neviem, Palestina tam nebolo asi napisane, ale nevsimli ste si tam ten velky napis:
    "HUMANISTICKE BOMBARDOVANIE HAVEL ALBRIGHTOVA"
    ?
    Tahalo sa to tam v jeden dlhyyyy moment cez cele platno, vo vsetkych 6D dimenziach.

    Ale mozno mi dali nejake ine okuliare.

    publikované: 05.01.2010 17:52:19 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. :)
    a nakoniec bude mať pravdu kriqx - každý tam vidí tú svoju veveričku :)
    príjemný pondelkový večer
    publikované: 05.01.2010 19:20:04 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. utorkový
    :))
    to je tak, keď si niekto predĺži víkend ... :)
    publikované: 05.01.2010 19:55:11 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. Och, tretí raz ten istý vtip
    už je to obsedantné ako motív v minimal music
    http://www.youtube.com/watch?v=nLaEYU5hHeI&feature=related

    A čože nám utekáš od druhého dielu, AM. Práve v kľúčovom momente, keď robotníci z pandorských baní vstupujú v rámci vlastivedného výletu do Osvienčimu, ktorý korporácie refarbišovali (refurbishing je metóda zosilňovania emočného šoku) na 3D hororový park. Hneď v úvode sa dozvedia, že žiadna genocída okrem tejto sa nikdy neudiala a aj vyhlušenie Pandorčanov bol len proces demokratizácie onej planéty. Kamera fokusuje na skupinku baníkov, jeden z nich šepká druhému pred obrazom haldy obhorených tiel, že to je záber z bombardovania Drážďan, ozýva sa ostrý hlas sirény, robotníka odvádza robotické komando a hlas z ampliónu upozorňuje ostatných, aby mysleli korektne, pretože sloboda a demokracia majú svoje hranice. Strih na ďalšiu skupinku, ktorá je práve poučovaná o selekcii na rampe. Jeden z robotníkov si spomenie na svojho dengľavého brata, ktorý neprešiel korporátnou selekciou na prácu v bani a bol spoločnosťou eliminovaný ako nepotrebný. Ozýva sa siréna, prichádzajú roboti... Strih na ďalšiu skupinku, ktorá práve študuje panel o lágrovom orchestri. Jeden z robotníkov sa pristihne, ako sa v duchu chechtá nad predstavou, že by mali v robotníckej kolónii na Pandore orchester, ozýva sa siréna, prichádzajú roboti...
    Späť na Pandoru sa z pôvodnej skupinky vracajú traja baníci. Korporácia dopĺňa stav z adeptov, ktorí sa chtivo tlačia v rade, pretože práca na Pandore im umožní posielať rodinám dostatok vesmírnych vindier, aby mohli ich deti chodiť do kina.
    publikované: 06.01.2010 05:44:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. Neprecenuj divakov, AM (ako sam pises)
    Ludia nedokazu odolavat tomu, co sa na nich hrnie z platna. Nedokazu to analyzovat, transformovat, pretvarat. Dokazu to len prijimat alebo skusat odmietat - a hlavne v tom prvom pripade potom cele.

    Sionisticky ideolog pochopil, ze film je pre neho negativny. Niektori zmrdi to tiez tak vidia. Odmietli by ho asi mnohi -- nebyt lakavej vtahujucej polevy.
    Ale takto ho zozeru cely - to mi ver. Aj so vsetkymi vevrickami, ktore su tam - aj ked si ich ti blbci, ani neuvedomia. Dokonca popru, ze take zjedli (taka je psychologia cloveka - povies mu, co prave zjedol - a on to odmietne, nechce vedet neprijemne veci, nechce si priznat, ze je manipulovany)

    Takze ma pravdu Ema na zaciatku - je to ideologia-svetonazor, ktoru masy zozrali. Pilulka v obale.
    publikované: 06.01.2010 09:06:42 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. Ema, treti diel, ako vzdy, je najhorsi.
    Vobec som nepochopil - vyvrazdovali ich v tych taboroch, alebo nie? A naco im bol v tom tabore ten bazen? A nemocnica?
    Cely ten tvoj scenar mi pripada taky vypachnuty, zastaraly, osuchany.
    Nenakrutili to scifi uz niekedy?

    Aha, uz si spominam, stary Egypt a jeho ubohi ubohi ubohi hebrejski otroci. Tie neviniatka, ktore vyvrazdili kazdeho prvorodeneho egyptskeho syna. O moj boze, to skucanie je tu uz tisice rokov.
    publikované: 06.01.2010 09:18:07 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. vevericky a marinaci
    I zostupil na chvliu velky Buheh medzi lud (ale iba na chvilu, lebo nestiha) i takto preriekol: "ano, mate vsetci pravdu, dokonca i ten najmensi a najnicotnejsi z vas, biedny krik. Kazdy vidi taku vevericku, aku chce. Mili moji, nic nove pod slnkom neprinasa tato rozpravka, o ktorej sa bavite - to je predsa stary trik, nechat ludi aspon na chvilu zazit pocit, ze pravda zvitazila. Vo sne clovek prezije a odbura frustracie, napetia, ktore potom nemusia vybublat von v realnom zivote. Ved sa pozrite na ine hollywoodske velkofilmy a radujte sa a mnozte sa, kym je cas. Moji drahi, prajem Vam vela lasky aj v tomto roku." Tak riekol velky Buheh a odisiel pracovat na naroda roli dedicnej.
    publikované: 06.01.2010 09:21:06 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. Buhehe,
    nechajme uz bokom to o filme a ostatne aspekty tvojho pokecu, ktore by sa dali rozoberat.

    Ale, preboha, to tu naozaj uplne vazne ludom zelas "vela lasky v tomto roku"??

    ????
    Si nejako chory, alebo si sa prilis zacital do casopisov pre neukojene zenske?

    Take chujiny tu fakt ani Krik nepise.
    publikované: 06.01.2010 10:07:41 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. Cameron
    V decembri 2009 sa s ním v nemocnici stretol americký režisér James Cameron, ktorý chce nakrútiť film o zhodení oboch bômb.http://www.sme.sk/c/5179914/zomrel-jediny-clovek-ktory-prezil-zhodenie-bomb-na-hirosimu-i-nagasaki.html
    publikované: 06.01.2010 15:43:03 | autor: ja nic ja reziser (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. Velkofilm o Hiroshime by Americania nepredychali.
    Alebo velmi tazko.

    Zaujimave, kym teliatka vo vychodnej Europe ziju vo veselej predstave, ze masmedia su len tak o hovne, na nezavisly relax a odburanie stresov azda sexualnych, vacsina americkej filmovej masinerie chrchli vpodstate neustale a cielene take filmy ako PearlHarbour, filmy s hviezdami ako Bruce Wilis co by hrdinnym velitelom americkej armady bud v sucasnosti ci vo Vietname, BlackHawk Down a mnohe ine, ktore ani nepoznam alebo si teraz nespomeniem - a hlavne mnohe take, kde ideologia vojny a bezcitneho nicenia cohokolvek cudzieho je ospevovavne nenapadnejsie a podprahovo, ale rovnako intenzivne.

    Viete, mam dojem, ze ludia vo vychodnej Europe (lebo tu najlepsie poznam) trpia hlavne nedostatkom pudu sebazachovy a nedostatkom mentalnej koncentracie. Proste a rovno povedane, su ako sracky. Preto ked pride nejaky sakal, odhryza si z nich za ziva, oni nedokazu alebo dokonca NECHCU udret naspat.

    Pravdupovediac, tato dedinskost uz prestava byt nielen zaujimava, ale mam obavu, ze zas prestava byt udrzatelna.
    No, ved uvidime.
    publikované: 06.01.2010 22:24:05 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. tuším až 9x súdruh Lenin:
    publikované: 07.01.2010 00:11:32 | autor: kriqx (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. oranžovič na smetisku
    publikované: 07.01.2010 03:27:28 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. teda
    take nieco, ako balit vybusniny obcanom do kufrov by nebolo mozne v ziadnej civilizovanej krajine ako je Izrael. Konecne mozete pisat o svojom konci sveta, tom najhlupejsom. Okrem toho ten film sa vam zrejme nepacil preto, lebo ste nevedeli, ze k tomu si treba nasadit tie smiesne okuliare.
    publikované: 07.01.2010 15:25:16 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. Stanko
    publikované: 07.01.2010 16:27:55 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. ja
    to urcite nerobim za peniaze. Tych tisic dolarov co za to mesacne dostanem dnes aj tak nic nie je.
    publikované: 07.01.2010 17:20:25 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. Veď ani nie je
    Povráva sa, stanko, že židovských spolupracovníkov platí izraelské ministerstvo propagandy v eurách.
    publikované: 07.01.2010 17:26:28 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. 2 Krikovia a 2 Stankovia
    publikované: 07.01.2010 19:18:34 | autor: antropolog (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. ved
    to je jedno v com, aj keby to bolo v rubloch, je to stale rovnake, Nasobenie je pre teba asi priliz tazky argoritmus na pochopenie.
    publikované: 07.01.2010 21:11:45 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. bez názvu
    To, co Fjordmana (inak zaujimave meno pre sionistu) tak poburilo na Avatarovi do svojho clanku nenapisal. Bola to postava "self-hating Jew-a" , ktory poznajuc triky a finesy kabaly pomohol ubohym divochom dostat na kolena "pansku rasu".
    Nemyslim, ze Cameron a Landau makali len na nejakem pribehu bez posolstva. Jedno z klucovych slov je oznacenie toho nerastu popierajuceho gravitaciu: unobtainium. Velmi pekne oznacenie ...
    publikované: 07.01.2010 21:15:09 | autor: Nikto (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. drahí moji
    - Artone, áno, želám Vám tu všetkým veľa, preveľa lásky k blížnym. Každému z Vás sa to zíde.

    - americký film o Hirošime a Nagasaki si viem dosť dobre predstaviť.

    - Stanka platiť netreba. Na smerovanie takých sa používajú oveľa lacnejšie technológie.

    - ach, tie romantické izraelské fjordy pri Tel Avive...

    A keď sme už pri tom, Ja Magučij nebol Japonec ale Ukrajinec. A po vojne nepracoval na US Embassy ale robil montéra v Černobyle. Dnes pracuje pre Iráncov - spomínal niečo o raketovej kariére, ale vraj až keď sa dostatočne obohatí.
    publikované: 08.01.2010 00:17:57 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. dnesne Asia Times k prerozdeleniu energii:
    http://www.atimes.com/atimes/Central_Asia/LA08Ag01.html
    Zda sa, ze ukazuju Americanom kusok unobtainia ... :-)
    publikované: 08.01.2010 00:34:42 | autor: Nikto (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. Ano, Buhehe, v pohode, ved v radiu a TV je kopa zmrdov,
    ktori maju plnu hubu zelania lasky, takze to je ok.

    U teba to po tych mrtvakoch dost prekvapuje.
    Tak ma napada - rano ti zle nebyva?
    publikované: 08.01.2010 10:38:51 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. Nikto,
    suhlasim s tebou, az na jeden dolezity detail v tvojom prispevku.
    Mozno nevdojak, ale spajas "(selfhating) jew" a "pansku rasu".

    Lenze zidia (a ich klony) NIKDY neboli "panska ras". Nech by mali akekolvek finencne hodnoty pripadne politicke mafie - vzdy sa spravali a stale spravaju len ako perfidne nizke vrstvy. Je to ako v pripadoch akychkolvek zbohatlikov ci napodobnovatelov. Ked napriklad k prirodnym narodom pride civilizacia, kupia si postel, ale dalej spavaju na zemi.)

    To nie je ohovaranie, to je ich vlastny image, ich zakorenena strategia zivota. Pozri sa napriklad na tu pritomneho Stanka - on svoju ubohu perfiditu neskryva, on sa nou pysi.
    Ti nikdy nebudu "panska rasa", ani keby ich spoluobcania tisickrat rezignovali alebo tisickrat podlahli drogam a inym kecom, napriklad o beztriednej spolocnosti alebo o laske.)
    publikované: 08.01.2010 11:44:46 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. Artone
    moje nabozenstvo hovori, ze ku kazdej bytosti treba pristupovat s uctou a laskou. To neznamena, ze netreba robit spravne veci. Pijavicu treba odtrhnut, komarovi zatlieskat, mrtvaka spalit plamenometom. Treba chapat podstatu a rozlisovat.

    To ze debilcekovia v TV a radiu recnia o laske, mi je srdecne ukradnute. Lebo laska a cista radost su podstatou tohto vesmiru, napriek perfidnym manipulatorom, ktori zneuzivaju dristy o laske na uspavanie pozornosti.

    BTW, to suvisi aj s Tvojim nasledujucim prispevkom o Zidoch a "panskej rase". Vsimni si, ze sionisti sami od seba nikdy slovo laska z ust nevypustia, ak len prave tym cosi nesleduju.

    V tejto suvislosti mi pride ako celkom zaujimava tema, ako malicherne, sovinisticke a nenavistne zidovske nabozenstvo dostalo krestansky upgrade, totalne cudzi princip ukradnuty pravdepodobne z vychodnych nabozenstiev, aby mohlo byt plosne aplikovane na indoeuropsku Europu. Ako spravny konspiracionista za tym vidim mozny zamer - humanisticky orientovanym arijcom by sa naozaj tazko predavali prizemne starozakonne nechutnosti, keby neboli okorenene vseobjimajucim milujucim jeziskom, haleluja.
    publikované: 08.01.2010 14:54:28 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. Presne tak, Buhehe.
    Dve zaujimave veci si uviedol.
    Za prve, naozaj, spominane sekty slovko "laska" nepouzivaju.
    Podla mna preto, ze ani krcmar neslope a ani dealer v principe nebere svoje vlastne tvrde drogy.

    Za druhe tvoj posledny odstavec, ktory si spravne uviedol (vediac, ze ma potesis) - sionisticky gen agresivneho netolerantneho svetonazoru bol zabaleny do obalu lasky a takto nim boli otravene narody Europy.
    Prave preto, ze toto nepochybne a nespochybnitelne otravenie Zapadu a Severu je uz skoro 2000 rokov stare, je mi az podozrive, ked niekto pride s podobnou lepidlovou neforemnou drogou medzi nasincov.

    Moje nabozenstvo sa bez nedefinovanych, na primitivne zivocisne reflexy utociacich hypotez, zaobide. Ved Vianoce uz skoncili.

    Radsej ti zelam vela zdravia.
    publikované: 08.01.2010 20:03:54 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. Ta ich povaha ceska.
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/409235100011023-ta-nase-povaha-ceska/

    Vzdy lezli do prdele tem, kto momentalne maval razitkem.
    publikované: 08.01.2010 20:51:39 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. Na Titanicu boli všetci zdraví,
    len im chýbalo šťastie.
    To som nepovedal ja, to som len počul minule u holiča. Doteraz som sa pýtal, či je hodné sa nad tým vôbec zamyslieť. A hľa, už netreba.

    Češi zašli už tak ďaleko, že popreli hlavne celú svoju kultúru a dokonca zakázali aj ich kultúrnej elite vystupovať pred širokou verejnosťou. Bolo to tak urgentné, že sa ani nepočkalo, kým všetci vymrú prirodzenou cestou. Výnimku dostali ako obyčajne len mazľaví Gott a Vondráčková. Tak si to teraz porovnajme, no napríklad s normalizáciou.
    To je len také stručné vysvetlenie pre inozemca Grigoriya, aby sa nečudoval, prečo teraz všelijakí hochštapleri hrajú v televízii akože kokotmi na piáne a sa to pokladá za zábavu. Sme v období primitivizácie a na koniec zatiaľ nevidno.

    publikované: 08.01.2010 22:00:48 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. Akeze akoze?
    Ani sa necudujem, ze ludia dokazu popierat veci, ktore sa stali davno, ked je priamo tu niekto, komu sa zda nemoznym aj to, co vidi priamo pred sebou na obrazovke a povie ze akoze. Je predsa logicke, ze ti umelci by si nedavali dolu aj spodne pradlo, keby to malo byt len akoze.
    Pripustam, ze jednotlivci sa mozu podstatne lisit, co sa tyka anatomie, a preto sa niekomu moze zdat nemozne to, co je pre ineho hracka, hlavne, ked ide o peniaze. Samozrejme k tomu vsetkemu treba pripocitat aj znamu skutocnost, ze peniaze su afrodiziakum.
    Takze, akeze akoze.
    publikované: 09.01.2010 07:17:10 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. Ema,
    dakujem za linky, priznam sa, necitala som vsetko, uplne stacila vzorka. Ostatne ako vzdy, ked zabludim do smetiarne.

    Otazka pre Stanka bola len recnicka, vsetci vieme, ze on {poziciam si Artona} ako prislusnik perfidnych nizsich vrstiev to robi zadarmo.

    publikované: 09.01.2010 17:58:31 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. Zablúdiť do smetiarne je ako padnúť do jaskyne,
    kde sa z centrálnych tlampačov ozýva propagandistický rev a stáda blogerov dupocú v presne vykolíkovanom priestore.
    Ako hovorí klasik, je to na zblití.
    publikované: 09.01.2010 20:12:22 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  88. Je síce pravda, Grigoriy, že jedinci
    sa môžu v jednotlivostiach anatomicky líšiť, ale tí čo to majú tam dolu v poriadku vedia, že je to príliš hrubé na to, aby sa tým dal naraz trafiť len jeden tón.
    Nepopieram síce, že existujú obvzlášť obdarení artisti, čo dokážu stvárať rôzne divy, ale Kraus s Haberom to určite nie sú. Tí totiž nie sú obdarení vôbec ničím. A o nich bola reč.
    Ešte nejaké prípomienky?
    publikované: 09.01.2010 20:29:56 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  89. obdareni jedinci
    .
    publikované: 22.02.2010 12:28:06 | autor: arton (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014