Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Palestínski indiáni

Z malej dedinky v časoch Kristových vyrástol teraz Nazaret v mesto vyplňujúce až k vrcholom okrajných hôr celé misovité údolie, zďaleka budí dojem amfiteátra.

V roku 1933 sa študenti ôsmeho semestra americkej unverzity bavili na pomerne častú tému: čo by oni by, keby. Konkrétne, že by precestovali svet, keby mali peniaze. No ale nemajú. Majú ich starí ujovia so zrakom mútnym na vnímanie krás cudzej krajiny, ktorých životný boj a skúsenosti unudili a urobili bezcitnými pre nové dojmy. Ozval sa vtedy istý Harris Franck, že s týmto zakoreneným názorom nesúhlasí. Veď čo sa môže stať človeku, keď putuje z miesta na miesto, ničím neviazaný. Nemá ísť len preto, že nie každá cestička je vydláždená? Franck nielenže nesúhlasil, on chcel dokázať, že má pravdu. Dokončil univerzitu a vycestoval do sveta.

Neviem, či sa to naozaj stalo takto. Každopádne tým Harris Franck začína svoju knihu, ktorá vyšla v roku 1936 aj v slovenskom preklade. Jeden exemplár skončil v roku 2008 na polici antikvariátu a odtiaľ  u mňa. Môže za to Československá grafická únia, ktorá vyzdobila obal knihy fotografiou japonského sedliaka s motykou na chrbte, ako sa s malou dcérou niekam poberá. Pod fotografiou bol názov Bez haliera okolo sveta, diel I. Kam tá dvojica ide, takto bez haliera? spýtala som sa a nakukla do knihy. Ukázalo sa, že ide do dielu II, pretože v prvom dieli sa Harris Franck dostal iba do Palestíny. A podal o nej cenné autentické svedectvo. Žiadna "krajina bez ľudí", ako ju maľuje sionistická propaganda, ale husto odíslené územie so zmesou náboženstiev.

Harris Franck, bystrý a cynický pozorovateľ, prináša popis naivných a mierumiloných domorodcov, ktorí zaboha nevedia pochopiť, prečo človek z bohatej krajiny, akou je Amerika, prichádza do takýchto zaostalých končín.

O pätnásť rokov neskôr boli palestínski indiáni, ktorí štedro hostili amerického cestovateľa a vyprevádzali ho až za mesto, kosení vtedajšími najmodernejšími zbraňami, ktoré sionisti dovliekli z Európy do Palestíny ako najefektívnejší nástroj etnických čistiek. Po prečítaní Francksovej knihy - napísanej v časoch, kedy sa mu ani nesnívalo o vojne a čo potom -  by musel aj blb neschopný rozmýšľať vlastnou hlavou pochopiť, že údajná snaha vyjednávať pred vznikom umelého štátu Izrael s domorodcami sú propagandistické reči. Pre palestínskych indiánov mali sionisti dve riešenia - flek pod drnom, alebo utečenecký tábor. A dnes koncentračné lágre, kde kontrolujú aj to, koľko vody Palestínčania vypijú.

Aj v takejto napohľad neškodnej cestovateľskej knihe sa človeku pripomenú drzé sionistické klamstvá.

 Harris Franck v popise ľudí, ktorých postretával cestou, rozhodne neplytval politickou korektnosťou. Či už to boli Francúzi, Švajčiari, či sýrski Arabi. Nevadí, nevadí. Ale za naturalistický opis mesta Tiberias by mal dnes na krku ADL a spolu s ňou obvinenie z antisemitizmu a koniec spisovateľskej kariéry. Tak si tu dajme citát z čias, kedy Američan nebol vycvičený izraelskou loby bezuzdne chváliť, alebo byť ticho.

"Tiberias je jedným z mála palestínskych miest so židovskou väčšinou obyvateľstva. Je to ľudská kaluž. V dverách chudobných domcov sedia na bobkoch mužskí s naolejovanými vlasmi, škaredé ženy, oblečené v otvorené, špinou stuchnuté kacabajky, brodia sa uličným svinstvom. Za nimi sa obšmietajú zafúľané deti, trpiace ošklivými chorobami. Desiatky holohlavých idiotov, s telami plnými vredov, sa bijú so psami o odpadky. Sú to "diablom posadnutí", v celom oriente dobre známi členovia ľudskej spoločnosti. Jedno arabské porekadlo hovorí, že v Tiberiade má svoje sídlo kráľ bĺch a byť kráľom všetkých bĺch v Palestíne, to je hodnosť význačnej dôležitosti. Dom Michaela Jakumiho, z ktorého oblokov sa ponúka krásny výhľad na jazero, bol vzorom čistoty. Roky a roky sa usiluje tento šľachetný potomok gréckych prisťahovakcov vtĺcť do detí obklopujúcich ho vyvrheľov trochu vedomostí, svetla a mravov. Na druhý deň som bol prítomný na vyučovaní a potom som sa vrátil do Nazareta." 

 Harris Franck aj fotografoval. Nie je to kvalitné, ale je to autentické.  

Včera som zazrela na Jakubovom námestí muža venčiaceho psa. Bol civilizovaný, psie výkaly pozbieral, vyhodil, kam patria a ja som sa takmer nahlas rozosmiala, lebo som si zas spomenula na Franckovu knihu o Palestíne:

"Moje dlhé líčenie radostí a predností potulovania sa po svete vyčarilo z bývalého šejka často zvolanie: Ma barafš (Nerozumiem)!.

- Istý Američan, pokračoval šejk ústami svojho (anglicky trochu hovoriaceho) potomka, - rozprával mi kedysi zaujímavú vec. Neverím tomu, lebo to nemôže byť pravda. Hovoril, že vraj v Amerike ľudia kupujú psov!

A už pri čírom zmienení sa o tomto smiešnom obchode celá spoločnosť okolo mňa padala od smiechu.

- To aj kupujú, odtušil som.

Dôstojný exnáčelník dostával od smiechu v tvári drobné kŕče a jeho okrúhly obličaj mal fabru ligotavej medi.

- Kupovať psov? kričal mnohojazyčný zbor jeho synov. - Ale NAČO?

Keďže som si sám v živote neodpovedal s uspokojením na túto otázku, bránil som sa inou otázkou.

- A akým spôsobom si zaopatríte psa vy, keď ho chcete mať?

- Keď chce niekto psa, odpovedal šejkov syn, utierajúc si slzy z očí, - nuž niekomu povie, a ten mu ho dá. Ale ktože by chcel psa?"

Som si predstavila, ako voľakedy v roku 1933 hovorím nejakej tunajšej prababke, že si ľudia v mestách psy nielen kupujú, ale dokonca po nich zbierajú hovná. A prababka sa od smiechu až zachádza, ako palestínsky šejk s jeho synmi.

Vtedy som si uvedomila, že aj Slováci boli ešte snáď pred storočím takí domorodí indiáni. Naivní a dôverčiví ľudkovia, ktorí si tiež všeličo museli vo svojej histórii vyžrať. Nech im slúži, rovnako ako Palestínčanom, ku cti, že neklesli na úroveň chronického viskózneho skučania a neprestajného rituálneho pripomínania si krívd, ktoré boli na nich spáchané.

I keď osud - ten bol k Slovákom predsa len o niečo priaznivejší. Nenasadil na nich hordu, ktorá by na ich likvidácii pracovala so systematičnosťou kyseliny sírovej. 


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. A presah do súčasnosti
    V starom arabskom meste Akka si jeho obyvateľ dovolil minulý týždeň jazdiť na svojom aute práve počas židovského sviatku Yom Kippur, na čo bol hysterickými ortodoxnými židmi lynčovaný a začala sa mela.
    Neborák vodič skončil v base. Síce zaznela otázka, či skončia v base aj všetci židia, ktorí sa dlávia jedlom na ulici počas ramadánu, ale nebola vyslyšaná.

    Akko je celkovo zaujímavé. Bolo to prakticky čisto arabské mesto s veľkolepou históriou. A čo sa dočítame vo wikipedii?

    Acre was captured by Israel on May 17, 1948 and about three-quarters of its Arab population (estimated at 13,000 in 1944) became displaced as a result.

    In the 1947 UN Partition Plan, Acre was designated part of a future Arab state. When the Arabs rejected the plan and Israel declared its independence in 1948, leading to a war in which Israel was invaded by the surrounding Arab countries, Acre was besieged by Israeli forces.

    A typhoid fever outbreak in Acre at this time spurred Egyptian claims that the Haganah used typhus as a biological weapon against the inhabitants, and Brigadier Beveridge, chief of the British medical services, proclaimed that "Nothing like that ever happened in Palestine".
    Subsequent investigation by Beveridge, Colonel Bonnet of the British army and delegates of the Red Cross concluded that the infection was caused by water-borne sources.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Akko

    To len aby sa nezabudlo pri rečnení o peniazoch a bankách
    publikované: 14.10.2008 20:05:44 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. nie je tam
    napisane ze centrum bigotneho nabozenskeho projektu pod nazvom israel bolo v usa
    aj golda mabovitch prisla kolonizovat palestinu z usa
    http://en.wikipedia.org/wiki/Golda_Meir
    ziadna obet holokaustu
    ale americka kolonizatorka palestiny
    nemala sionisticka sekta dost miesta v usa? vedla mormonov a inych nabozenskych siekt?
    publikované: 14.10.2008 20:23:36 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ema,
    nemusela si kupovat, mohol som ti pozicat. Bez haliera okolo sveta bol prvy cestopis, ktory som cital.
    publikované: 14.10.2008 21:01:55 | autor: Blúkavší sa vagabund (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ema,
    napisala som ti odkaz.
    publikované: 14.10.2008 22:00:12 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. vyborny clanok
    ...len musim poznamenat, ze necitim ani zbla sympatii voci sucasnej palestinskej chamradi poskakujucej so samopalmi. Hoci su aj obetami tamtej bandy, ktora nuti vsetkych ostatnych citit sa vinnymi za ...za co vlastne?
    publikované: 15.10.2008 01:04:25 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. mnkr
    kde je chamrad so samopalmi?
    v televizii a novinach?
    chamrad prinutila ostatnych citit sa vinnymi aj za sympatie k ich obetiam
    prinutila ich stat sa spolupachatelmi zlocinu
    publikované: 15.10.2008 02:43:26 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Iný pohľad:
    na samopal v Palestínskych rukách:
    http://www.youtube.com/watch?v=kL7UaHIZ_q4
    Lenže kalašnikov býva aj v US rukách:
    http://www.youtube.com/watch?v=TluqyJm8vcI
    2:47 = výroba "nevinných" obetí?
    Takže sa tomuto nečudujem /Irak/:
    http://www.tvina.sk/index.php?zobraz=videoarchiv&hraj=223
    publikované: 15.10.2008 03:47:19 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. sxg
    palestinske obete su nevinne.
    ahmadinejad nedostal odpoved na otazku aky je podiel palestincov na holokauste
    z akeho dovodu su palestinci okradani a vrazdeni

    palestinske obete su nevinne a je zakazane s nimi sympatizovat

    aj iraq je praca sionistickej chamrade
    publikované: 15.10.2008 05:41:07 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Ma rozradostilo, že antikvárny exemplár
    nebol z tvojej pozostalosti. Ani neviem, prečo.
    publikované: 15.10.2008 09:41:05 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Spravodlivý človek, menkaure,
    nemusí nutne chovať k niekomu sympatie. Len dokáže jasne pomenovať, kto je obeťou.
    Ozaj, o Akke sa už starí Egypťania údajne zmieňovali. A nie ako o izraelitskom meste.
    Je fascinujúce, ako dokázala sionistická propaganda z pohostinných a priateľských potomkov morských národov, obývajúcich územie Palestíny a dnešného Libanonu, démonov. Ne-ľudí. Si stačí pozrieť, ako sa v tom prvom od sxg videu jepko moderátor vrtel a skrúcal, keď Ahmadínedžád povedal, že Palestínčania sú ľudské bytosti.
    Odpoveď na to, prečo si majú vyžierať nejaké európske trenice, pochopiteľne nedostal.
    V tom ale súhlasím s new world orderom, že sionistický smrad sa ťahal do Palestíny z USA, a to dávno pred WWII.

    Ja neviem, či je také ťažké sa odosobniť a pozrieť sa očami napríklad Peržanov na túto slepú západnú podporu izraelskej beštiality. Celý Západ vyzerá iracionálny, sfanatizovaný, nesvojprávny. Čoraz viac.
    publikované: 15.10.2008 09:54:48 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Hen, slovo spraviť chýba
    tam o morských národoch. Ale veď bystrý mozog si doplní.
    publikované: 15.10.2008 09:56:45 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Dám tiež do placu video
    Nejaký Mojše Kantor v ňom obviňuje Európu z xenofóbie.
    A že zrovna reprezentant ideológie, ktorá ani intermarriage nepovoľuje a oficiálne označuje dokonca aj časť svojho ideologického košiara za bastardov.

    No ale zadívajme sa a započúvajme. V úvode najskôr na moderátorku, u ktorej si môžeme byť istí, že je tiež z kmeňa, ktorý si robí nárok na Palestínu, "svoju vlasť". Lebo inú by do telky Jerusalem Postu nepustili.
    A potom na Mojša, model okresný predseda komunistickej strany v Mukačeve.
    http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1222017532489&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

    Treba obviniť ľudí, ktorí nechcú plniť predstavy a priania nejakej sekty, z xenofóbie. Sekta má dobre inštitucionálne ošetrené, aby za to skončili na okraji spoločnosti.
    Som si zas spomenula na nebohú študentku práva. Xenofóbia jej mohla zachrániť život.
    publikované: 15.10.2008 10:11:43 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. ema,
    rozradostnilo ta to preto, lebo mas nadmernu intuiciu :-)
    publikované: 15.10.2008 11:15:32 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. ema,
    z mojej pozostalosti si budes moct kupit, ba co to taram, odkazem ti v zaveti take skvosty politickej nekorektnosti, ako su Prazdniny mladych Boerov, alebo Rozpravky pani Grobelaarovej ... Su z tej istej edicie ako vysiel H. Franck. Ked som tajomnicke niekdajsej juhoafrickej ambasady a jej manzelovi hovoril ze v detstve som si rad cital tieto knizky od ich krajanky, tak som mal deja vu na casy sociku: bojazlivo sa poobzerali, ci nas dakto nepocuva ... :-)))
    publikované: 15.10.2008 11:20:44 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Pani Grobelárová
    voľakedy bývala na Dolnozoborskej ulici.
    Svet je malý.
    publikované: 15.10.2008 11:27:52 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Ten moshe kantor
    je vraj prezident Europskeho zidovskeho kongresu.

    Ked nejaky funkcionar uzavreteho judaistickehoi sektarstva kritizuje xenofobiu, je to od zaciatku az po koniec smiesne, irelevantne a bezcenne.

    Dr. Moshe Kantor is a well-known Jewish community leader and philanthropist. He is Chairman of the European Jewish Fund, President of the Russian Jewish Congress and the World Holocuast Forum Foundation.
    He is also the recipient of government awards, including the Order of Friendship (Russia), Order of Merit (Poland) and the order of Prince Yaroslav the Wise (Ukraine).
    :-))))
    publikované: 15.10.2008 12:58:24 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Mojšemu treba odkázať:
    "Chceme byť ako vy, lebo vy ste svetlo medzi národmi."
    A vybavené.
    publikované: 15.10.2008 14:24:28 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Vnútrodruhové populačné vyvražďovanie
    je v živej prírode úplne bežný jav, rožšírený od baktérií, húb, kvasiniek, cez clánkonožce, stavovce až po cicavce. Takže by nás tie sionistické živočíšne praktiky ani nemali moc prekvapovať. Lenže, nezabúdajme, že sapient sa od ostaných živočíchov odlišuje najmä tým, že dokáže reflektovať svoje konanie, a teda prevziať zodpovednosť za svoje činy. A to som si práve nie istý, či sa tento atribút vyspelosti dá pripísať aj USmanom a židom.
    A preto, s ohľadom na spomínané riešenie indiánskej otázky môžeme Palestínčanom v každom prípade vrelo doporučiť, aby sa čo najhúževnatejšie bránili. To je prirodzene aj odkaz podaktorým farizejom, ktorí neprestávajú besne vrčať na Palestínčanov, že sa nevydali Gándhiho cestou.
    publikované: 15.10.2008 14:50:49 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. ema,
    dve poznamky. Nemyslim si, ze dnesni Palestinci su potomkovia morskych narodov, je to prilis casovo a historicky vzdialene - teda ak myslis tie morske narody, co pred cca 3200 rokmi napadli vtedajsi Egypt. Ti boli aj taki pobledsi, asi ako minojski kretania ( Kreti a Pleti ), neboli ani semiti. Odvtedy sa na uzemi Palestini vystriedal kde-kto, ale v podstate su dnesni Palestinci arabi. Dalsia vec je, ze Zapad nie je sfanatizovany, skor otupeny a vedeny ako tela na porazku niekym inym
    publikované: 15.10.2008 15:47:28 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Tebe zrejme splýva pojem Arab a moslim
    Bigotnú púštnu arabsku mentalitu nájdeš u Saudov - verných spojencov bigotov spoza oceánu. Ona manifestuje aj v ich wahábizme.

    Ale pozri sa do Palestíny a Libanonu. Je to zmes, ale s inou ako púštnou arabskou mentalitou. Inak by v tej oblasti neprežili popri sebe toľké storočia mnohé náboženské skupiny. Extrémizmus tam postupne vnášal až od prvých desaťročí 20. storočia sionizmus a vyvrcholilo to etnickými čistkami po zločine proti ľudskosti, ktorý spáchala OSN uznaním Izraela.
    O morských národoch sa veľa nevie. Robil sa nejaký genetický výskum, kde sa potvrdila kontinuita so starovekými obyvateľmi (pochopiteľne), ale len v Libanone, nie v Palestíne. Do koncentrákov plných Palestínčanov Izrael takmer nikoho nepustí a z politických dôvodov si nepraje, aby existovali aj genetické dôkazy o starovekom pôvode súčasných palestínskych obyvateľov.
    Teraz je trend používať, hlavne pre účely Palestíny, namiesto serióznej histórie kmeňové bibllické mýty a nabíjať históriu na ich kopyto.

    Možno si spomínaš na novinára BBC Johnstona, ktorého 6 týždňov držala v zajatí skupina extrémistov v koncentračnom tábore Gaza. Toto sú jeho slová po prepustení: "Having worked in Gaza for the past three years, Mr Johnston said he was well aware of Palestinian traditions of hospitality and regarded his abductors as an "aberration".
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/6267928.stm
    Viac o Palestínčanoch média zverejniť nemohli/nesmeli a aberration dali ironicky do úvodzoviek.
    Myslíš si, že to Johnston povedal len tak, aby reč nestála? Alebo že bol v takom dobrom rozpoložení, až bol samý kompliment?

    Nevyháňam ťa, aby si tam išiel sa presvedčiť, akí sú Palestínčania, ale to, že sú tradične veľmi priateľskí, otvorení a v rámci blízkovýchodného moslimského sveta predstavujú spolu s Libanončanmi po všetkých stránkach vysoký nadštandard, je proste fakt. Spolu s Libanonom sú pre Izrael konkurenciou - a konkurenciu Izrael neznesie. On dobre vie, prečo. Keby nerachotil zbraňami a neparazitoval vojensky, politicky a finančne na Európe a Amerike, dávno by ho Palestínčania a Libanonci predčili vo všetkom.
    Len tie koncentráky a enormný tlak na ich vyhnanie, vrátane blokovania ekonomického rozvoja, Palestínčanom neprospievajú.
    Do krajiny sa im proste natlačili ľudia, ktorí ich extrémne nenávidia. (a nás idú poučovať o xenofóbii).

    Ja chcem, aby Palestínčania mohli zostať doma.
    Aj Iračania, Afganci a ďalšie národy, ktoré majú sionisti na muške.
    Potom nebude treba bedákať, že sa nám Európa islamizuje.
    Je ale nesmierne zaujímavé, že o islamizácii Európy kvičia práve všelijakí tlstí kokoti, ktorých uvádzajú do stavu primitívneho blaha USraelské a britonské výboje v moslimskom svete.

    No tak dobre, menkaure. Západ nie je sfanatizovaný. Je zhypnotizovaný. Ako hadom myš.
    publikované: 15.10.2008 18:51:11 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Mi nedá, aby som k tejto téme
    znovu nespomenula vojnu Izraela proti Libanonu v lete 2006. Ona mala jednoznačne ekonomické motívy (okrem opätovného pokusu o etnické čistky územia tzv. Veľkého Izraela po rieku Litani), preto boli zničené stovky továrné, zbombardované mosty a rozbitá diaľničná sieť. Stalo sa tak na začiatku letnej sezóny, ktoré mala priniesť Libanonu obrovské zisky. To neboli len závratné škody na infraštruktúre, to bolo zablokovanie ďalšieho rozvoja. Veď len koľko trvá vybudovanie diaľnic a koľko to stojí.

    To isté Irán. Je úplne smiešna predstava, že zúrivá štvanica proti Iránu je na báze nejakých atómových bômb - to sú povedačky pre infantilov a zhypnotizovaných dementov, ktorých mozog je príliš lenivý na to, aby sa zdvihol z energeticky nenáročného najnižšieho levelu. Irán nie je žiadna diera, je to krajina s veľkým - hlavne ľudským - poteciálom. No proste konkurencia.
    Saddáma zas bolo treba odstaviť, lebo sekulárny režim bol pre Izrael nebezpečný. Preto bol odinštalovaný. Izrael potrebuje fanatikov, a tak ich v regióne usilovne vyrába.

    Mimo tému by som poznamenala, že ako dobre je byť bankárom. Predrbeš kopu prachov - a štát ti dá ďalšie, aby si nestrádal.
    publikované: 15.10.2008 19:16:02 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. nesplyvaju mi pojmy
    a mentalitu arabov - ci uz tych z Gulfu, Libanonu Palestiny, ci krajin Maghrebu - poznam celkom doverne. Trochu si Palestincov idealizujes, to je moj nazor. Suhlasim s Tebou, ze su obetami neslychanej kradeze vlasti. Aj ja som vsetkymi desiatimi za to, aby mohli byt tam, kde sa citia doma, tak isto aj iracania, afganci, ci kosovski srbi...uprimne aj z trochu sebeckych pohnutok, aby nemohli byt potom nasilu nevitanymi hostami, ale radsej partnermi. Ale viem, som naivny
    publikované: 15.10.2008 19:18:19 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. No hej, ale ty si tam nebol cestovateľom
    tolerantným, zvedavým na iné kultúry, ani hosťom u priateľov, s ktorými si rozumieš.
    Bol si tam pracovne. To je iné. To je človek vkuse nasratý, že čo je to za blbú krajinu a blbých ľudí, nič nefunguje, všetci sú leniví, a vôbec.
    Mne stačí zájsť tuto kúsok do susedov pracovne a kto na nich povie pol slova po dobrom, je buď neskúsený, alebo ignorant.
    A to je furt ešte v regióne, všade cca rovnaká kultúra.
    publikované: 15.10.2008 19:57:10 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. no ano,
    naozaj by som namiesto prace radsej lezal na plazi a chlipal pivo :-) ale snazim sa vzdy spoznat a pochopit kulturu a ludi v tej-ktorej krajine tak dobre, ako stihnem. A zvycajne si nejakych priatelov najdem
    publikované: 15.10.2008 20:22:32 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. no ano,
    naozaj by som namiesto prace radsej lezal na plazi a chlipal pivo :-) ale snazim sa vzdy spoznat a pochopit kulturu a ludi v tej-ktorej krajine tak dobre, ako stihnem. A zvycajne si nejakych priatelov najdem
    publikované: 15.10.2008 21:07:43 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. hm...
    vsak my to to tvrdime uz davno a teraz na to prisli aj v Izraeli:
    http://www.informationclearinghouse.info/article21020.htm
    publikované: 15.10.2008 22:29:14 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Aby ste mali lepšiu predstavu
    o izraelských reáliách.
    Ale iste, ja viem, že to nie sú vaše dcéry. Ale ten systém má plnú podporu Západu a každý tunajší politicky korektný užitočný idiot melie ako mlynček "Je to jediná demokracia na Blízkom Východe blabla."
    A preto príde čas, kedy to budú vaše dcéry.
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1028979.html
    Och, prečo nás židov tak nenávidia. Nás vždy neviných, vždy neprávom odsudzovaných (citát Ellieho Lasičku).
    Nuž, len tak, z dlhej chvíle. Lebo ľudia nemajú nič lepšie na práci, len si ausgerechnet na židov všeličo vymýšľať.
    publikované: 16.10.2008 06:08:53 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Tá uzavretá sionistická sekta,
    ktorá pochovala judaizmus, si mala vybudovať svoj slnenčý štát na území USA na spôsob Mormonov a bol by pokoj.
    Aj tak ich tam žije cca polovica z tých, ktorí sa k tej sekte hlásia.
    publikované: 16.10.2008 06:14:42 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Konkrétne na Izraeli je fascinujúce,
    menkaure, ako ich Public Relations dávajú Západniarom na vedomie: sme ako vy.
    Ale o tom predsa nikto nepochybuje. Celý Izrael je západná kultúra v extrémnej podobe. Vrátane jej hry na demokraciu.
    Ale prečo by som mala kvôli tomu, aby som bola uprostred západnej kultúry, liezť niekam do vyprahnutej krajiny na Blízkom Východe, kde je voda vzácnejšia ako zlato a voľkať si, ako pekne to tam tzv. židia skolonizovali a aký je to príšerný kultúrny šok prejsť odtiaľ do Jordánska. No otrasné.

    Jo, včera som našla v mojom obľúbenom obchode nejakú ochutenú vodu - dovoz z Izraela. Majngot. Do krajiny, ktorá oplýva vodou ako máloktorá na svete, vozí tzv. neviditeľná ruka trhu vodu z vyprahlej oblasti, kde o ňu tzv. židia okrádajú domáce obyvateľstvo.
    Tak tomu sa povie perverzita.
    publikované: 16.10.2008 06:22:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. čo sa týka vody, ema
    tak už roky píšem, že chobotnica ovládajúca Maďarsko má záujem na autonómii z jediného strategického dôvodu - ovládnuť zdroje pitnej vody na Žitnom ostrove. Plynovody a ropovody na západ popritom len ako bonus.
    Mimochodom , vieš niečo bližšie o jednaniach o predaji, resp. návrate časti Jeruzalema Rusom? A čo posledný bestseller Shlojma Sanda o falošnom pôvode izraelitov? To sa nám pekne rozbieha. Asi len fantazírujem , keď poviem, že sionisti možno aj uvažujú o zmene pôsobiska, znovu Balúčistan alebo Madagaskar? Zábava, nie? Cez slzy.
    signály ktoré som dávnejšie spomínal - nezastaviteľná finančná kríza, presun vojakov do USA, spojenie EU a Ruska, presun bohatstva najbohatším ,redukcia populácií a policajný štát sa nám pomaly stávaju realitou. Život v zaujímavých časoch - prekliatie alebo požehnanie?
    publikované: 16.10.2008 08:46:58 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Sergejevskú postať na ulici Heleny Hamálkovej
    v Jeruzaleme Olmert sľúbil nedávno Medvedevovi vyhlásiť za majetok RF bez požiadaviek kompenzácií (ak za kompenzáciu nepovažujeme izraelské vydieranie, aby Rusko umožnilo rozbitie Iránu a podobné nepodstatnosti).
    Sranda, že je tá lokalita pomenovaná po strýkovi cára Nikolaja II., ktorého sionbolševickí teroristi odkrágľovali ako túlavého psa.
    Olmertovo rozhodnutie sa v Izraeli stretlo so zúrivým odporom, že niekto im chce brať čo i len piaď Lebensraumu, ktorý si poctivými etnickými čistkami vydobili.
    Zatiaľ je stav takýto.

    o Rusku v EÚ sa nám aktuálne vyjadril Berlusconi
    http://www.sme.sk/c/4127515/berlusconi-si-zela-clenstvo-ruska-v-unii.html

    Číňania, keď chcú niekomu úprimne zaželať niečo mrzké, vraj povedia mu "Nech žiješ v turbulentných časoch." Dačo v tomto zmysle.
    Je to rafinovaná nadávka. Také časy melú jednotlivca do fašírky a málo zmôže, až nič. Ako pasažieri v lietadle.
    publikované: 16.10.2008 09:17:18 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Hádam len, ema, nečakáš,
    že bratislavskí židia a luteráni budú sŕkať slovenskú vodu, ktorá nie je kóšer. S mémami sa šíri aj matéria, tentokrát v kvapalnom skupenstve.
    Slovenská voda je dobrá len ako komodita alebo médium, v ktorom sa bude ako mačence topiť prebytočné domorodé obyvateľstvo. Inak sa divím, že korporáti ešte stále nezačali vytrubovať, aby sa so Slovenska odstránilo kvôli stále častejším povodniam nejaké to vodstvo. Asi sa poučili od pražských židov, ktorí onehdá za súhlasného povresku domácich tzv. ľavicových intelektuálov vyhlásili slovenský strojársky priemysel za balast a potom nebolo dosť tankov, čo by mohli vyviezť do Gruzínska.
    publikované: 16.10.2008 11:32:29 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. kasardova analyza sucasnosti
    http://www.jetotak.sk/editorial/da-vinciho-kod-down-jones

    sip trafeny do stredu
    a husi gagocu :))
    publikované: 16.10.2008 13:09:36 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Ked uz Idar napisal,
    ze niektorym narodom akoby chybala schopnost mysliet, tak ja mam coraz viac dojem, ze tato schopnost chyba vacsine ludstva.
    Konieckoncov, myslenie je pojem definovany relativne.
    Ako ale nazvat ludstvo, ktore dnes generuje do noosfery MEGAMEGAMEGA byty informacii o svete, ale nie je schopne vyhodnotit OBJEKTIVNE ani o malej casti z nich, co je pravda a co blabol?
    TOTO je rozum, racionalita, myslenie?
    Ma to zmysel tak nazyvat?
    Nebolo by lepsie byt narocnejsi a ocakavat od "myslenia" ine vlastnosti?

    Blbe ovsem je, ze to ani tak nie je problem kulturneho softwaru, ale biologickeho hardwaru (ako sme uz my eugenici x krat pripominali, ale zdoraznujem to opat, pretoze ten pomer sa mi javi coraz horsi ). To je potom tazko riesitelny zadrhel, s pomalou zmenou, ak vobec(k lepsiemu).
    Nie sekty posadnutych presadzujucich sialenstvo su zakladny problem - ale nekonecny povl bytosti ktore sa narodili slepe, stale su slepe a zomru slepe sposobuju drhnutie, stagnaciu, hnus a generuju sekty posadnutych - a ti zas do kruhu sposobuju dalsi rozklad materialu...

    Pomohlo by nejake jasne svetlo simplifikacie a skutocne uslachtilej kultury? Keby sme aj nasli nositelopv takeho softwaru, bude to stacit, aby na zvysnom polozhrdzavenom srote naskocil lepsi program?

    Tazko jednoznacne povedat, jedna sa o procesy, ktore nasa kratka 5000 rocna historia zazila asi len obcas.
    Ale ocividne obcas zazila.
    Lokalne.

    Asi to je odpoved.
    publikované: 16.10.2008 13:30:13 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. egypt
    storocia tam bola vynimocna civilizacia
    prisiel iny hardware nechopny udrzat ju a rozvijat
    nie je podstatneako to boli kmene
    dnes su tam zdochliny bozskych maciek v hromadach odpadkov

    egyptania co nepochopitelne maju rovnake oznacenie ako staroveka civilizacia nevedia ani okopirovat egyptske pismo na turisticke suveniry. nedokazu ani to
    to nie je vycitka
    ja nevycitam ani romom ze nevedia pocitat integraly ani si umyt ruky
    publikované: 16.10.2008 14:24:59 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. To je zase len taká prvoplánová polievočka,
    čo nám navaril Maťo Kasarda. To už dávno vieme a sme už také agitky aj tisíckrát všade počuli. Chytanie malých rybyčiek, jakožto zábavka pre deťúrence na vidieku. Za zmienku stojí len tá úvodná židovská anekdota, vlastne skôr jej pôvod, ako inotaj samotný.
    Čas si dnes žiada ráznejšie slová, ako napríklad tie od Israela Shamira: "Hang 'em high!".
    Inak povedané, dozrel čas na výmenu šéfstva. Lebo ľudstvo je organizmus stádovitý, čo je konštanta. A múdre stádo neexistuje, iba ak celý organizmus. Netreba preto, arton, ľudstvo márne vylepšovať a geneticky modelovať. Kontrola dysgenických trendov bohate postačuje, aby sa zabránilo nežiadúcemu bujneniu. Kultivovať a udržovať v kondícii treba predovšetkým mozog. Ten sa už postará, aby hnáty chodili ako majú.
    publikované: 16.10.2008 15:17:07 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Týchto pätnástich šlojmov Číňania asi neobesia
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1029276.html

    ale zjavne nie sú ochotní pracovať pre nich zadarmo len preto, že skrachoval Lehman Brothers.
    publikované: 16.10.2008 17:17:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. mens sana in corpore sano
    Idare, ale ved som napisal, ze riesenie je zrejme iba lokalne.

    Ale ktora cast ludstva je akoze ten tvoj mozog ludstva?
    KDE su nase ELITY?

    Ktora cast ludstva je podla teba zdrava, Idar?
    Rusi? .)
    Su na dobrej ceste, momentalne, relativne, hospodarsko socialne videne, maju moje sympatie pretoze su pod palbou, ale ze by boli zdravi????
    Cina? Tam su to zablesky zdravia po tazkej, velmi tazkej chorobe.
    Japonsko so svojim ozdravnym zen estetizmom? - lenze teraz ma spojeny krvny obeh so zidokrestanskou Amerikou - a nasledky aj vidno.
    Ostatne socialne kreatury, ktory pozname dobre zblizka, ani nehodnotim.

    A samozrejme, to co pisem o kulturach nie je hodnotenie ich sirokeho nizkeho plebsu, ale ich elit - kulturnych, socialnych, vedeckych a inych.
    Tak KDE je ten mozog, ktory chces udrzovat v kondicii ako protivahu zhnitych hnatov?
    publikované: 16.10.2008 17:35:46 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Hm, keby som hodnotil clanky v novinach,
    podla toho, ci hovoria nieco nove mne, a nie podla toho, ci hovoria nieco zmysluplne citatelom, uz davno by mi odpadla ruka od tolkeho mavania.
    V kazdom pripade Kasarda zatal do temy, ktora je, hovorte si co chcete, TABU rovnako ako sionizmus. Ak rovno nepovieme, ze je do velkej miery ta ista tema. "Ekonomovia". Plutokracia.
    Prehladne a citatelne podane.

    Po zhodnoteni tych par rokov uz je Jetotak neefektivny bezzuby (samo)scenzurovany server. Ale preto nebudem plut na vsetko, co sa tam zjavi. Take clanky by mali vychadzat v skutocnych masmediach. Fejtonisticky triafaju podstatu - iracionalnu neobjektivnost kybernetiky sucasnych spolocnosti.
    (ale takto ako som to ja napisal to nie je ono, samozrejme:)
    publikované: 16.10.2008 17:45:23 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Mozog je, arton, vlastne ideológia,
    bárs by jej elitnými nositeľmi boli zase židia. Aj keď tí pre istotu už radšej nie.
    Keď je totiž nejaký systém pokrokový, má evolučnú výhodu a časom sa rozšíri aj z lokálneho ohniska. Aspoň to tak zhruba vyzerá byť, keď sa pozrieme na vývoj spoločenských zriadení.
    Ale celkom mi nie je jasné, prečo kladieš tie otázky o konkrétnych náciách zrovna mne. Sebe si ich klaď, ty si predsa eugenik.
    Ja ti len hovorím, že s eugenickými trikmi ťažko niečo dosiahneš a už vôbec nie v dnešnom zúfalo premnoženom ľudstve. Kdežto také zdravé mémy, tie by snáď mohli zobudiť aj zakrpatené elity na západe. A vôbec všade, kde skutočné elity dnes už vlastne vôbec neexistujú. Chce to intelektuálny reset.
    Gény sú, mémy su neny, arton!
    publikované: 16.10.2008 18:30:34 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. presne tak, ema
    sme ako vy, ti ostatni su ini a idu nam po krku...to je v sucasnosti velmi prezentovane tou skupinou. Kedysi sa hovorievalo, ze stat chrani ciganov, medvede a kurvy, teraz sa na prve miesto prepracovala ta sekta.
    publikované: 16.10.2008 23:02:04 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Spravne, Idar, mozog je ideologia.
    Spravne, nech by jej nositelmi boli zidia, ale ti uz pre istotu radsej nie - a hlavne, tito hejzidia nielen ze nemozu dokazat svoju pokrvnu totoznost s nejakym byvalym narodom, oni hlavne nemozu dokazat totoznost ani s cimkolvek dobrym, co v judaistickej tradici bolo.

    Otazky kladiem nielen tebe, nech je nejaky dialog, nech je feedback. Znaci to, ze ocenujem tvoj nazor (minimalne, kym ako tak suhlasi s mojim.)

    Takze sme na standardnom postoji - genetiku zlepsovat tazko, tak treba ideologiu.
    Len aby to nebolo ako s chlapikom, co hladal kluce pod lampou kde ich sice nestratil a teda tam nemohli byt, ale tam sa mu lahsie hladalo.
    Musela by to byt monumentalna, silna a uslachtila ideologia. Narocna, disciplinovana a chladivu ulavu prinasajuca.

    Aby sme ale nerobili hned zmeny vo velkom, predstavujem si najprv ako dokaz moznosti tejto cesty, ked naucime lokalne v nejakych jednych vybranych lietanovciach ciganov, aby si dokonale nalakovali domceky, vybudovali zenove zahrady, kupanie povazovali za kazdodennu rozkos a nosili ciste kimono-like ubory.
    Aby mysleli na svoju dokonalu prirodzenu podstatu mysle alebo aby aspon ocistili svoje myslienky od bestialnych emocii. Aby mali charakter a aby za hodnotu maximu povazovali nie egoizmus ale svoj rovny postoj voci svetu a prinos pre tento kozmos.

    Hm.

    Skepsa?

    Ze vacsina ludstva je na tom lepsie ako cigani, ma lepsiu podstatu, lepsie moznosti a vacsi mentalny rozsah?

    Hm.

    Skepsa.
    publikované: 17.10.2008 10:22:54 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. K téme:
    Poatkracia:
    http://www.youtube.com/watch?v=tOo5PZeilwA
    O našich bratoch:
    http://afinabul.blog.cz/rubriky/bratia
    Rusko: O našich židoch:
    Naši Židé přišli k jejím Židům se srdcem na dlani, ale okamžitě se s nimi poprali. Sytí američtí Židé pohrdavě poplivali naše, kteří, i když byli hladoví, zvolili si svobodu. Povýšenecky jim vyčítali: „Ty, zkurvysynu, proč nejsi na Golanských výšinách a ne­ máš samopal v ruce? Vezli tě do Izraele, tak proč jsi se k nám připlazil?“ Na reptavý ryk našich: „A ty sám, ksichte židovskej, proč nejsi v Izraeli?“ američtí Židé odpověděli v souladu se svou povahou: my jsme se vykoupili, řekli, podívej, tady jsou šeky a potvrzení. My jsme zaplatili za to, aby ty jsi mohl hájit naše ideály. A ty, jeden žebravej zkurvysynu, jsi zaplatil? Naši stiskli zuby a zatvrdili se. Sami si vybudovali v New Yorku ghetto pod názvem Brighton Beach. Nasedli do jejich nemotorných taxíků, rozběhli své malé kšeftíčky.
    publikované: 17.10.2008 13:34:07 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Arton, som mal pocit,
    že ty o elitách a ty pritom zatiaľ o cigáňoch. Mimochodom, za tých si môžeme sami, lebo im dovolíme parazitovať. Keby nemohli, už by dávno boli zase len nepočetná minorita kočujúcich exotov.
    Nechajme tú eugeniku na prírodu, tá má ešte vo forote plný zásobník prostriedkov, ako s ľudstvom poriadne zatočiť. Evolúciu len tak ľahko nepreštíme, tá sa zobudí eincvaj. Hlavne v časoch hospodárskej krízy sú na to velice dobré predpoklady.
    My zatiaľ, ak sa nám teda pod odborným dohľadom hadohlta podarí prežiť, môžeme vo voľných chvíľach stĺkať novú ideológiu.
    Hen, in deutschem Raum gibt's schon was:
    http://www.panokratie.de/panokratie-buch.html
    publikované: 17.10.2008 21:24:06 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. Dúfam ale,
    že to nikto príliš neštudoval.
    Sú to totiž samé kokotiny. Odpad židokresťanskej civilizácie. Ešte väčšie sračky, ako ona sama.
    publikované: 18.10.2008 03:14:15 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. Včera som sa aj pokúsila prečítať si to,
    ale som sa po prvých vetách odtúlala k tancom z dynastie Tang zrekonštruovaným podľa dochovaných obrazov, kedy bola čínska civilizácia natoľko primitívna, že ženám ešte nezväzovala nohy, ako sa dialo neskôr.
    http://www.youtube.com/watch?v=3gJo2LLYYk0&feature=related

    Po tvojej recenzii som panokratie premenovala na spamokratie a elegantným oblúkom ako z dynastie Tang som ju hodila do smetí.
    publikované: 18.10.2008 07:58:35 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. A kde zaspala tá evolúcia?
    Kdesi v lese?
    Žeby sme ju šli zobudiť, ako v starých mýtoch. "Hej, evolúcia, nechrň! Ľud ťa potrebuje."

    Keď ich tak človek počúva, dobrý civilizačný úmysel im uprieť nemožno. Len keby panoramatický záber osady na záver nebol.
    http://www.youtube.com/watch?v=696T1ti3SAI
    Som si spomenula na všeliké púštne oblasti, ktoré som na vlastné oči videla. Veru to tak ako v osade nevyzeralo - a vody tam mali menej ako málo.
    publikované: 18.10.2008 08:31:28 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. No, Idar, ked si hovoril,
    ze staci nahodit mozog a ten si uz udy postrazi, tak by som to rad videl na ciganoch, pre zaciatok.
    Ved rozdiel medzi ciganmi a zvyskom sucasneho ludstva ... takto z odstupu, ako som uz naznacil ... minimalny.

    Kym sa totiz nezmeni celkovy fundament, je to cele len taka nekonecna hra protuberancii a upadkov - odtne sa jedna skodliva sekta, vyrastu dalsie dve - preto su ti ludia, co su nespokojni so status quo, niekedy tak frustrovani a beznadejni.

    Sucasny stav?
    Predstav si sutaz mrzakov, beznohych, bezrukych a chromych v behu na sto metrov cez prekazky. Ma take nieco zmysel? :)
    Ma zmysel ich trenovat a davat im rady, ako sa polepsit o par stotin sekundy v tejto nezmyselnej discipline ?
    Tak niekedy vyzera sucasne ludstvo :)

    PS. Ta tvoja knizka je veru vesela anarchicka protuberancia. Ale aj z nej sa da poucit - vsetci, este aj dorastajuci anarchisti, chcu veci komplikovat, vygrcat o nich megatony informacii a popisov a tie potom prezuvat a preskupovat, valat sa v nich ako prasce v hovnach ...

    Preto ak uz nieco sucasnemu ludstvu odporucit ako software aspon na prve SCHLADENIE aktualnych problemov, tak potom azda toto nezaskodi a moze trocha pomoct
    http://en.wikipedia.org/wiki/Simple_living

    Aby aspon postupne ustal ten groteskny zavod kriplov a aspon cast ludstva zas minimalne na chvilu nadobudla dostojnost a monumentalitu.

    keep it simple.)
    publikované: 18.10.2008 09:37:53 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. z vašich posledných príspevkov
    cítim závan rezignácie, únavy alebo vyhorenia. Jeden pekný citát síce hovorí: "nic není ztraceno, až na naději..." . Ale keby sa aj vaše úsilie pozdvihnúť ducha stáda stretlo s neúspechom, aj tak by to zostalo úspechom pre vás samých. Všetky teórie o duchovnom rozvoji ľudstva aj tak nakoniec skončia u individuálneho. Napríklad tu: http://www.cassiopedia.org/glossary/Warrior
    vek, sklamania alebo ľahostajnosť stáda vedeného na porážku nie je ničím, ak sa nám podarí nevzdať sa.
    publikované: 18.10.2008 11:48:44 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. Naopak, snake eater.
    Je jasne, ze sa to tak moze zdat, moje slova, ako vascia skepsa ohladne stavu sveta, ale moj postoj je pri tom naopak len tendencia k vacsej narocnosti.

    To je ta dialektika protestu :)
    Cim viacej frfles, tym viac chces:)
    A cim viac chces, tym viac (vraj) dostanes.
    Viac - samozrejme - v zmysle kvalitativnom, nie kvantitativnom.

    Ked sme uz pri tom, cele dejiny sa daju opisat a chapat ako boj KVALITY s KVANTITOU.
    Kazdy si mozu vybrat, presnejsie povedane jeho osudove danosti vyberu, kam patri.
    Keby takto vysvetlovali dejiny masam, nastal by tiez revolucny posuv - ludia by mnohe veci pochopili.
    Ale nevysvetluje sa tak - namiesto toho sa este stale blaboce o prednici a zadnici, pripadne o hornici a dolnci - co je totalny irelevantny a iracionalny nonsens.

    (jedna z mnohych hudieb k tomu vyberu medzi kvalitou a kvantitou:
    http://www.youtube.com/watch?v=xKcWdwzUCH0&feature=related

    Inac, umenie vobec je azda NAJVHODNEJSI a jednoducho najefektivnejsi prostriedok, ako liecit primitivne masy. Homo sapiens nic lepsie nepochopi a nezabuduje do seba, ako zadnym mozgom vnimane archetypy.

    A ked sme pri tom umeni - uz som viackrat spominal - odkedy je veda OBJEKTIVNA, siaha ludstvo ku hviezdam. Ked clovek dokaze OBJEKTIVNE posudzovat umenie, na tie hviezdy aj dosiahne.
    A nehovorte mi, ze umenie a objektivnost je kontradikcia. Nie je.
    Umenie je na tom ako etika, ta je tiez objektivna, co ludstvo este tiez nepochopilo, alebo neakceptovalo.

    Zatial.
    publikované: 18.10.2008 14:13:24 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Co povedat,
    http://www.sme.sk/c/4131358/zidovski-osadnici-zbili-dvoch-fotografov.html
    - priznacny je aj nadpis - ze Palestincom nedovolia sionisti pozberat vlastnu urodu a mozu nasledkom toho zdochnut od hladu je v poriadku a normalne, povsimnutia hodne je len ked zbiju novinarov /by sa neututlalo ?/....
    publikované: 18.10.2008 15:29:43 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Čo sa tej etiky týče,
    kniha Čung Jung múdro rečie:
    Vznešený vznáša požiadavky na seba samého, nízky vznáša požiadavky na druhých.
    Arton, ty musíš it dobrým príkladom, ostať verný sebe a nie sa mrviť do genetiky, v ktorej ani odborníci nemajú stále jasno.
    Ja ako univerzitný pedagóg na vedľajší úväzok ti môžem potvrdiť, že s úplného hovna sa síce bič upliesť nedá, ale vymodelovať s kvalitnejšej stolice olympijské kruhy nie je pri troche talentu veľký problém. Si myslím, že aj keď evolúcia vytvorila sapienta zjavne len na vzájomné hrdúsenie, v pozadí už beží energeticky šetrnejší program, ktorý vytvorí kvalitatívne novú kultúru. Len je otázne, ako sa zabráni degenerácii. Asi o tom budú rozhodovať už iba samičky, tak tých sa treba popýtať.
    publikované: 19.10.2008 04:44:54 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Aha, čo mi poslal kamarát
    Link na na akéhosi politruka Etzlera, ktorý - súc preškolený v CNN - poobštiaval Čínu ako túlavý kuťuš:
    http://www.sme.sk/c/4130198/tomas-etzler-mao-je-v-cine-rockstar.html

    Ja neviem, čo furt hentí politrukovia chcú, aby bola Čína ako Západ.
    Keď sa začne Čína správať ako Západ, pri jej sile môže vybombardovať zaostalú Britániu za nedodržiavanie konfuciánskej etiky. Napríklad. Alebo pre iný dôvod, napríklad pre držbu zbraní hromadného ničenia.
    Nech je na Západe každý rád, že je Čína taká, aká je.

    Na rozhovoroch s Eclermi je udivujúce, že v tejto kultúre vreštiacej o tolerancii ako stádo paviánov môžu Ecleri otvorene a BEZTRESTNE šíriť zhubný druh skutočnej xenofóbie, s použitím najprimitívnejších propagandistických patternov. Využívajúc, že Čínu pozná málokto.

    Som sa, idar, často divila, prečo sú pedagógovia zaznávaní. No ale kto by už oceňoval nízkosť kladenia požiadaviek, ku ktorému v pedagogickej práci nutne dochádza.
    Ešte dobre, že si Chung Jungov citát v Číne nevšimli a si učiteľov vážia. A že tí kladú na žiakov a študentov kurva iné požiadavky ako na rozmaznanom Západe.
    publikované: 19.10.2008 07:23:36 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. Jozef, Západný breh a Gaza sú koncentračné tábory
    Pravidelné pogromy na Paletínčanov pri zbere olív sú len špička ľadovca.

    Daj tupému sebastrednému chazarskému chrapúňovi neobmedzenú moc a beztrestnosť - a zničí celý svet.

    Nemá zmysel očakávať od bezcitných špín, že sa polepšia. Na to treba iné nástroje, než nejakú vieru v ich zázračnú zmenu na civilizovaných ľudí.
    publikované: 19.10.2008 07:29:00 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. Mimochodom, to je tiež jeden z paradoxov
    súčasného Západu. Na jednej strane sa chvastá, ako sa vie postarať o každého mrzáčika a ako máme byť na too hrdí a na druhej strane ekonomicky aj fyzicky kynoží zdravých ľudí a núti nás podporovať to.

    Ale čo čakať od civilizácie, ktorej lídrom sú zmrdi, čo nahádzali na Vietnam dvakrát toľko bômb, ako bolo použitých v celej WWII všetkými stranami.
    Nič iné, len nenávisť, špeciál voči Ázii. Do tohto kontextu zapadajú aj štvaví kokôtikovia Ecleri s ich šírením nenávisti voči Číne.
    publikované: 19.10.2008 07:56:32 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. Prirodzene, Idar,
    mudry vznasa eticke poziadavky na sameho seba.
    Ale vies aj preco, Idar?
    Pretoze pre mudreho je etika nie povinost a zataz, ale pomoc, zjednodusenie a ulahcenie.
    Preco je to tak, chape prave mudry.

    To ale azda neznamena, ze mudry nekladie urcite poziadavky cistoty ako na svoj dvor a zahradu, tak na ludstvo. Ved ja som kozmoplita, cely kozmos je moj dvor.)

    A inac, ved tym, ze som spomenul biologicke hranice sucasneho sapienta ako sa v priemere(!) prejavuje, som vyjadril prave nazor, ze na neho nemozno klast privelke poziadavky.
    Nekladiem velk eticke poziadavlky ani na macku, ani na psa, ani bonobo. Tvrdim, ze ocakavat uspechy s akymkolvek softwarom treba opatrne, aby sme neboli sklamani - ako uz tolko spasitelov ludstva pred nami dokazalo.
    Prejavil som tymto dostatocne svoju mudrost?.)

    A takisto som to myslel nie tak, ze budeme my, ludstvo ci mudrujuca avantgarda, riesit priamo geneticku prestavbu. Noo, dalo by sa, ale prave ze vy, "akademici", ste ako institucia taki, nehnevaj sa, neschopni, tak to nevieme. Kedze dnes nepripadaju dost dobre do uvahy ani predstavy spred sto rokov o izolacii lepsich genofondovych populacii (okrem ineho preto, ze dnes su uz naozaj premiesane) je prijatelnejsia napriklad singapusrka cesta jemej ale stalej podpory eugenickych elementov.
    A v podstate verim, ako ty, (ak som ti dobre rozumel.), ze evolucia ma svoje zakulisne prudy a tie casom prejavi.

    Ale aby sme zlucili problematiku softwaru a hardwaru - v urcitom zmysle slova je prvorady tak ci tak software, pretoze ten znamena aj nadefinovanie si toho, aky hardware je pozitivny.

    Nuz, takze uz nam len chyba objavit toto. Tie objektivne zakony etiky a estetiky.
    A mozeme to rozbehnut:)
    publikované: 19.10.2008 08:11:12 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. Aby sme mali jasno,
    Etzler a ine etzende elemente nestia do polievky ani tak Cinanom, ale statu, ktory ich dristanie pusta do masmedii.
    V tomto pripade v prvom rade Cechom, ale vdaka tomu choremu neurotckemu kretenikovi zo Sme aj nam.

    Podobne elementy by mali v zdravej spolocnosti klesnut niekde na okraj, na uroven Bosorky a inych podobnych platkov, ktore kedysi po otvoreni sa zaplavili nas kulturny priestor. Dufam, ze sa tak stane. Oni v urcitom zmysle slova tam klesli uz dnes, ale vhzladom na to, ze tu nie su zdrave masmedialne elementy na priame porovnanie, nebije to tak do oci.
    Ludia, ktori zeru junkfood, proste nevnimaju ten humus, kym nedostanu lepsiu stravu. A casto ani potom nedokazu pochopit, ako u nich ktosi cosi vypestovalo debilne zlozvyky.
    publikované: 19.10.2008 08:32:20 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. Este k tomu linku, Snake eater,
    http://www.cassiopedia.org/glossary/Main_Page
    To sa naozaj zatazujes takouto tazkos travitelnou a mnozstvo karciogenov obsahujucou dusevnou potravou?

    To je ako ta torta, co piekli psicek a macicka - pomiesali do nej vsetky mozne dobroty - a ten, co ju zjedol, skoro skapal.

    Neber to ako kritiku, ved aj ti ludia to azda myslia dobre, len otazku, ze ako dlho to este vydrzis.
    Musis mat zrejme naozaj dobru kondiciu.)
    Len aby si to neprehnal.
    publikované: 19.10.2008 09:23:08 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. dufam ze sa ozvu ludskopravni aktivisti:-)))
    publikované: 19.10.2008 10:04:07 | autor: ariel (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. Takmer som zabudla, sxg, k tomu výňatku
    čo si sem dal. K tomuto ...
    Rusko: O našich židoch
    Naši Židé přišli k jejím Židům se srdcem na dlani, ale okamžitě se s nimi poprali. Sytí američtí Židé pohrdavě poplivali naše, kteří, i když byli hladoví, zvolili si svobodu. Povýšenecky jim vyčítali: „Ty, zkurvysynu, proč nejsi na Golanských výšinách a ne­ máš samopal v ruce? Vezli tě do Izraele, tak proč jsi se k nám připlazil?“ Na reptavý ryk našich: „A ty sám, ksichte židovskej, proč nejsi v Izraeli?“ američtí Židé odpověděli v souladu se svou povahou: my jsme se vykoupili, řekli, podívej, tady jsou šeky a potvrzení. My jsme zaplatili za to, aby ty jsi mohl hájit naše ideály. A ty, jeden žebravej zkurvysynu, jsi zaplatil?

    ... som chcela dodať toto: USA rušia niektorým krajinám víza. Nebudeme si teraz všímať, že je to len eufemizmus.
    Tu je o tom článok

    http://www.sme.sk/c/4130515/bush-oznamil-ze-nam-rusi-viza.html

    a v ňom je mapa. Pekne ustrihnutá v Grécku.

    Inak by sme všetci videli, že vízovú povinnosť má aj IZRAEL. A ani v tejto runde Izraelu Amerika víza nezrušila. Americkí Židia to údajným príslušníkom svojho kmeňa proste nevybavili.

    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1029679.html

    Idiot povie, že "to kvôli palestínskej polulácii", ktorej bolo nanútené izraelské občianstvo. Čo je, pochopiteľne, blbosť, pretože popri všetkých diskriminačných zákonoch by koloniálny apartheidný sektársky projekt Izrael nemal najmenší problém Palestínčanov s izraelským občianstvom diskriminovať aj v tomto.
    Sa znovu vrátim k tomu textu: „Ty, zkurvysynu, proč nejsi na Golanských výšinách a ne­ máš samopal v ruce?"
    A tak si to americkí židia vybavili cez víza. Vízová povinnosť spoľahlivo vytriedi aškenázske zrno od pliev. Zrnu víza udelí. Americkí židia majú automaticky dvojité občianstvo, pendlujú do Izraela mrdať si hlavu o plesnivý múr každú chvíľu, ale póvl z Izraela do Ameriky nepustia. Tam nech vraždí a necháva sa vraždiť, to je jeho úloha. Žiadna čvarga falašmurská, žiadni počerní ľudkovia hovoriaci jazykom ladino - sionistický kanonenfutter - do USA bez víz nepojde. Lebo by v "zemi zaľúbenej" nikto z kolonizátorov nezostal, okrem dementných osadníkov s pôvodne ukrajinskými menami - náboženských bigotov a ich riťlízačov nekmeňových ILjašov v roli ideologického podporného práporu.
    Všetci neboráci, čo sa nechali sionistami nachytať do pasce s názvom Izrael a šli ho buď dobrovoľne, pod vplyvom sladkastých rečí o bohatstve, alebo z donútenia násilím budovať, si budú musieť vyžrať dôsledky svojho hlúpeho rozhodnutia do konca.

    Len tak na okraj, k neprestajnej onánii izraelských novín o kauze regulárneho vojnového zajatca Gilada Šalita, okolo ktorého robia sionisti cirkus ako katolíci okolo svätorečenia nejakého svojho totalitného obrchuja. Gilad Šalit má francúzske občianstvo. Rovnako ako vojnový zločinec a priekupník s ľudskými orgánmi Kouchner, ktorý má zas pre zmenu automaticky izraelské občianstvo.
    Keby to bol počerný falašmurský mládenec, ani pes po ňom neštekne.
    publikované: 19.10.2008 10:37:23 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. Tak to bol veľmi hodnotný postreh
    o tom izraelskom teráriu, mňa by ale zaujímalo tiež to, what's up v našich rodných humnách. Že čo vlastne SR dala američanom za tie zaprdené víza, keď aj majstri sveta v riťolezectve Poliaci ostali vonku. Biometrický balíček zahrňujúci samozrejme aj typicky biometrické údaje o politickom presvedčení zaoceánskej totalite asi ťažko bude postačovať. Odvolaný diplomatúr Káčer sa nedávno nedopatrením vyjadril, že veru také top secret rokovania boli na dennom poriadku, kde si ani poznámky robiť nemohol. Zaužívaný honorár na spôsob divokého západu, kudla na krku.
    publikované: 19.10.2008 17:02:05 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. arton, ja si z tej torty
    vyberám len hrozienka. Tebe som napísal: na tanieri sa ponúka vela náboženstiev a filozofií, len si vybrať a otráviť sa. Popis odtial zodpovedá asi mojej mentalite, mám blízko k východným filozofiám, ale "nežeriem ich".
    skôr mi ide o iné: tá stránka a odkazy z nej ponúkajú alternatívy nielen k náboženstvu, ale aj k oficiálnej histórii. Emina stránka je na blogoch druhá najnavštevovanejšia a tak je len na čitateľoch, či sa okrem jej faktov a argumentov ponoria aj do skúmania vlastného vnútra alebo iných ako oficiálnych správ. Toto vlastne chcú všetky moje odkazy. Skladanie mozaiky. A oddelenie zrna od pliev.
    čo sa týka mojej duševnej a fyzickej kondície, tak pre účely, na ktoré ich potrebujem, sú dostatočné. Vydržím to s nimi ešte ďalších 40. Tak som sa rozhodol, a tak to bude :-)
    publikované: 19.10.2008 18:43:48 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. asi ma zvozite, ze v ostatnom case nediskutujem,
    ale iba davam linky, ale toto treba vidiet:
    http://www.youtube.com/watch?v=JL4Cu-K17vE
    publikované: 19.10.2008 23:07:39 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. v cechach doslo k palacovemu prevratu :))
    hannibal ante portas!
    http://www.sme.sk/c/4133084/videokomentar-fico-a-paroubek-otvaraju-branu-rusom.html

    dosledkyy tejtoo mocenskeej prehryy .... grg ....
    publikované: 20.10.2008 07:18:03 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. Ach, spratkovia...
    publikované: 20.10.2008 20:21:58 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. Minister obrany Izraela ich nazval
    včera ešte nežnejšie. "Malí nezbedníci".
    Čím myslel aj dospelých hajzlov napádajúcich Palestínčanov pri zbere olív. To sú takí ich malí milí nezbedníci. Posadnutí ich milým rasizmom, ako raz napísala istá košická príslušníčka sekty v smetiarskej diskusii. "To je taký náš milý rasizmus".

    A čo dnes nové v Háreci?
    01:37 Rice: Middle East is a better place thanks to Bush`s policies (BBC)
    02:48 Iraqi puppy Ratchet, adopted by U.S. soldier, arrives in U.S. (AP)
    04:51 Palestinian news: Gaza authorities probe possible radiation from Israel (Haaretz)
    publikované: 21.10.2008 05:43:15 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. Až v súvislosti s rozhovorom o tom, ako Etzler
    nenávidí Čínu, ako aj v spojitosti s preplachom mozgov o prasknutej finančnej bubline som si uvedomila trivialitu, akú veľkú politickú, ale aj finančnú hodnotu majú pre globálnych aparátčikov imidžotvorné klamstvá šírené korporátnymi médiami. Že sú nevyhnutnou súčasťou tzv. demokracie. "Štyri nohy dobré, dve nohy zlé!"
    Čo je aj prípad Palestíny. Židia dobrí, Palestínčania zlí.

    Američania dobrí, Rusi (variácie podľa okolností ... Čína, Irán, Sýria, Venezuela) zlí.

    Ale tiež Bankári dobrí, štáty zlé. Atď. Podľa aktuálnych potrieb globálnych aparátčikov.

    Orwellova kniha Zvieracia farma je poučnejšia ako 1984.

    Táto sústavne nafukovaná memtická bublina klamstiev, ktoré sú čoraz chrapúnskejšie (Rice: Middle East is a better place thanks to Bush`s policies) je podobná finančnej bubline.
    publikované: 21.10.2008 06:38:48 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. osud americkej kolonie s nazvom europa
    publikované: 21.10.2008 10:42:54 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. toto nie je dacek pre banky
    http://ekonomika.sme.sk/c/4135118/francuzsko-poskytne-siestim-bankam-injekciu-za-105-miliardy-eur.html
    smiat sa ci plakat?
    euro voci dolaru oslabilo
    americky agenti riadiaci europu robia dobru pracu
    publikované: 21.10.2008 10:49:15 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. dar od priatela lejzra
    http://cluborlov.blogspot.com/2008/02/five-stages-of-collapse.html

    mrzí ma že narušujem tému článku, ale je to " must read."
    publikované: 21.10.2008 13:42:44 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. a adaptácia na európske pomery
    http://www.energybulletin.net/node/23259

    tu to možno nebude také kritické . Ale bude to tiež zaujímavé. To len aby ema nenamietala na anglosaské podklady.
    publikované: 21.10.2008 13:50:38 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. a dnes už naposledy, pozdrav z argentíny
    publikované: 21.10.2008 13:59:12 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. deripaska, rothschild, feldman, cameron,
    mandelson ...
    globalna mafia v akcii
    http://www.sme.sk/c/4136726/oligarcha-hostil-na-jachte-britskych-politikov.html
    deripaska ... ze rusky milionar :))
    je to rusky hovoriaci prislusnik globalnej mafie
    publikované: 22.10.2008 08:52:17 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. Albania - a new Israeli destination
    http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1222017586350&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
    afinita k europsklej centrale narkomafie, priekupnictva so zenami a ochodovania s ludskymi organmi, uranom, zbranami ....
    publikované: 22.10.2008 11:45:29 | autor: AshDod (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. hm ...
    ked som to ( http://www.youtube.com/watch?v=JL4Cu-K17vE ) sem 19.10. da val, myslel som, ze to vyvola nejake komentare .... :-)
    publikované: 22.10.2008 14:18:57 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. Ja teda okomentujem
    spíč nomádskeho turkika Szymona Perskeho z Višneva:
    Je to strrrašne antisemitské.
    publikované: 22.10.2008 14:42:30 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. K Szymona Perskeho spíču
    si dajme trochu reality zakrývanej koženým ksichtom toho zločinca:
    http://www.haaretz.com/hasite/images/iht_daily/D221008/abucalf.jpg
    Muž pašujúci teliatko do koncentračného tábora Gaza.
    Prečo toto kurva nie je vyvesené v napulírovanom Jad Vašem?
    publikované: 22.10.2008 14:47:23 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. A ešte som nakukla, čo nové
    v agentúrnych správach.
    A hľa, súdruh Šarközy má výhrady voči Jeanovi-Claudovi Junckerovi. "A čo ty, súdruh Jeani-Claud Juncker? Bol si v čase krízy dostatočne iniciatívny? Nebol si dostatočne iniciatívny, súdruh!"
    http://ekonomika.sme.sk/c/4137883/le-monde-sarkozy-chce-sefovat-eurozone-do-2010.html

    Fuj, hentí kmeňoví mafiánski bolševici šarközyovci pažraví po moci. Kde sa zjavia, tam smradia.
    Už len výstrel z lode na Seine chýba.
    Skutočne sa môžu tí Fchansúzi hanbiť pod čiernu zem.
    publikované: 22.10.2008 15:06:01 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. Tiež zaujímavá správa
    o tlaku na vyfabrikovanie masakry civilistov:
    http://www.sme.sk/c/4137921/masaker-v-racaku-finska-patologicka-bola-pod-tlakom-sefa-kosovskej-misie-obse.html
    Má tá patoligička šťastie, že v tomto prípade ju po vydaní knihy nemohli odsúdiť za popieranie veďviemečoho a naháňať ju zvyšok jej života ako vzdutú kozu.

    Keď raz vyjdú najavo všetky historické podvody, mnohí sa aj ušami budú čudovať. Že ako mohlo dôjsť k tamému dačomu.
    publikované: 22.10.2008 15:23:41 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. A budú sa môcť aj ušami odstŕkať,
    aj tak im to nebude nič platné.
    V kmeňovom prostredí totiž nerozhodujú hriechy minulé. Tie sa nanajvýš priznajú, rozumej relativizujú, a vrhne sa na ne to správne svetlo. Ako vidíme na názornom príklade, vždy rozhodujú len aktuálne potreby. Žeby koniec EÚ? V poriadku, ja nemám námietky.
    Nie je tomu ani tak dávno, čo sa bratislavskí židia dopredu tešili, že Miliband bude premiérom v Britsku. Hmm, skutočnosť je taká, že iba by chcel byť. Iste, vaše prianie je každému rozkazom.
    publikované: 22.10.2008 16:56:32 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. Ema kauza Racak ma pokracovanie
    publikované: 23.10.2008 11:40:30 | autor: AshDod (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. Veď iste. A nie je to jediný fabrikát.
    Média vtedy jednotne bedákali ako najaté plačky na funuse, ani ň pochybností nesmelo zaznieť do ich emočného vydierania. Vždy treba zbystriť pozornosť, keď korporátne hlásne trúby unisono apelujú na city.

    Nemalo údajné vraždenie civilistov v Račaku totiž logiku. PREČO by to Srbi robili? Civilistov si dovolí vraždiť ten, kto má moc a silné politické krytie (a dostatočne chrapúnsku, priam vyselektovanú povahu). Srbi nemali ani jedno, ani druhé (a domnievam sa, že ani žiadnu inú motiváciu) a navyše vedeli, že im idú USA po krku. Že hľadajú zámienku na assault. Načo by im ju dávali vraždením civilistov?
    Cui prodest?

    Jo, včera bol v telke dokumentárny film z posledných mesiacov WWII v Nemecku, s množstvom autentických filmových záznamov. Vyskytla sa tam aj epizóda, ako Američania prešli cez rieku Rhein. V tuneli boli ukrytí civilisti a keď jeden z nich vyšiel von s bielou vlajkou, americký vojak ho proste odjebal. Potom bol strih a otázka na toho Američana (dnes už starca), prečo to urobil. Odpovedal, že sa mu zdalo, že mal esesácku uniformu. O bielej vlajke ani muk. No šak pohoda.

    A tiež tam bolo, že ako prvý vstúpil do toho mesta rodák z Frankfurtu (sionista, ako inak), ktorý počas tej veľkej krízy v Nemecku zdrhol na lepšie do USA. Priamo tam povedali, že jeho úlohou bolo votrieť sa medzi ľudí a "zisťovať nálady". Čiže slizký špión.

    V tom čase Angloameričania bombardovali jedno mesto za druhým. Vrátane Drážďan. No a vo filme ukázali niečo, čo iste nechceli: keď americkí vojaci vstúpili do vybombardovaných nemeckých miest, z ktorých každé malo bombardovaním strašlivo rozmlátené centrum a zničené obytné štvrte, takto im padli sánky od zdesenia. Vyzerali ako Kondolíza Rajsová v auguste 2006 v bejrútskej štvrti Dahíja, keď jej oči vyliezli až na vrch hlavy pri pohľade na pohromu, ktorú v obytnej štvrti spôsobila hrdinská izraelská armáda.
    Tí americkí vojáčekovia z roku 1945 boli otrasení, že niečo také urobila ich armáda.
    A musela nastúpiť hulákavá propaganda o nemeckom zverstve a zvrhlosti. Aby zavrela hubu VLASTNÝM VOJAKOM. Mnohí z nich mali svedomie a napriek vojne pohľad na zničené nemecké mestá nimi otriasol. Začala sa teda dokolapesnička "oni sú také hovadá, že sme to MUSELI urobiť, my máme svedomie čisté."
    Dôkazy nežiadajte, lebo vás zavrú do lochu.
    A tak to robia znovu a znovu a znovu.
    Aj s Palestínčanmi.
    publikované: 23.10.2008 15:01:11 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. Korporátne média nás akosi
    neinformujú o tom, že sa dnes začalo rokovanie ASEM.

    http://www.aseminfoboard.org/page.phtml?code=ASEM_7_37

    The Seventh Asia-Europe Meeting (ASEM 7) will be held in Beijing on 24-25 October 2008. The summit will be the first gathering of leaders of 45 ASEM partners since its second round of enlargement in 2006.

    The overarching theme of ASEM7 is 'Vision and Action: Towards a Win-Win Solution'.

    Očividne je to pre blačivých ideológov nepodstatné.
    A preto sa o tomto stretnutí zmieni celoštátna smetiareň vo víkendovom vydaní krátkym štekom zašmondrchaným tak, aby bežnému povrchnému čitateľovi nebolo jasné ani to, KDE sa stretnutie odohráva.
    Každopádne dnes nebola smetiareň schopná vysrstiť o tomto stretnutí ani jedinú vetu.
    No šak sa zajtra pozriem.
    publikované: 24.10.2008 14:33:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. co cakas od bulvaru?
    informacie?
    ha-ha-ha
    publikované: 24.10.2008 16:31:37 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. Tuším o tom písali v SmeŽeny
    Je tu jasný trend presmerovať hlavný prúd vydajachtivých plodných slovenských samíc zo Západnej Európy do Ázie.
    Rozhodla tak kmeňová rada, majúc pred očami vznešený cieľ poeugeničtenia Európy. V skutočnosti však ide o to, v dlhodobom horizonte zdecimovať západoeurópsku populáciu, aby sa uvoľnilo miesto veďviemeprekoho.
    publikované: 24.10.2008 16:59:56 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. V tomto kontexte je, idar, jasné
    prečo musí byť Albánsko členom EÚ. Nikto v Európe nemá viac skúseností s obchodovaním so ženami.
    Ešte na Blízkom Východe je jedna krajina, ktorú OSN dlhodobo upozorňuje, aby pre obchodovanie so ženami robila viac. A tak sa spolčila s Albánskom.
    publikované: 25.10.2008 06:33:54 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. Harris Franck
    Veľmi ma zaujali úvahy prameniace z Franckovho cestopisu. Čítal som ho ako 10-12 ročný chlapec a od začiatku mi bolo jasné, že cestovateľ započnul svoju cestu ešte pred 1.svetovou vojnou, v knihe niesu zmienené autá, telefóny, rádio, ktoré v 30 rokoch boli už početné. Autor v 3. diele píše, že ležal v nemocnici s japonským vojakom, poraneným v rusko-japonskej vojne (1904-1905). Neviem, odkiaľ vzala autorka údaj, že sa cestovateľ vybral na cestu roku 1933. (Internet by ju poinformoval okamžite, že nemecký a český preklad "Bez haliera okolo sveta" vyšli už roku 1921.) Tiberias patril roku 1904, kedy ho Franck vo skutočnosti navštívil, do Osmanskej ríše, za jeho stav v tom čase nemožu ani anglickí imperialisti ani izraelskí sionisti.
    publikované: 31.08.2010 21:56:13 | autor: riman (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014