Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Krajina za Rubikonom

Reprezentantka kultúry sadizmu Hillary Clintonová cituje rímskeho klasika: "We came, we saw, he died." Minister zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Lavrov konštatuje, že tváre lídrov "západných demokracií" sú zoči-voči brutálnej vražde tak šťastné, ako keby si spomenuli, ako v detstve v pivniciach týrali a vešali túlavé mačky.

Najskôr sa v korporátnych médiach objavila správa o neočakávanej návšteve ministerky zahraničných vecí USA Hillary Clintonovej v Líbyi. Bolo 18. októbra 2011. "Veríme, že čoskoro bude (Kaddáfí) dolapený alebo zavraždený," nechala sa počuť prvá dáma americkej diplomacie. Sprievodné fotografie evokovali časy bombardovania Srbska, keď sa reprezentanti Západu fotografovali s albánskymi psychopatmi, s ktorými ich okrem iného spájal aj výnosný kšeft s orgánmi ľudí, odvlečených z Kosova na územie Albánska.

Americkí analytici na Clintonovej výrok zareagovali konštatovaním, že "ide o veľký posun, nakoľko doteraz sa predstavitelia USA zdržiavali takýchto výrokov a hovorili len o tom, že Kaddáfího treba za jeho zločiny postaviť pred spravodlivosť." Obrazne by povedali, že Clintonová prekročila Rubikon. A to ešte netušili, že ministerka zahraničných vecí USA si čoskoro v radostnom ošiali z vraždy spomenie práve na výrok, ktorý je s Rubikonom osudovo spojený.

 

Ministerka zahraničných vecí USA Hillary Clinton počas náhlej návštevy Líbye krátko pred zavraždením Muammara Kaddáfího. FOTO: Reuters

O pár desiatok hodín neskôr korporátne média  priniesli informáciu o zavraždení Muammara Kaddáfího. Následne sa v nich objavili šokujúce videozáznamy skrvaveného starca so strelnými a reznými ranami. A dva výroky dvoch ministrov zahraničných vecí - Hillary Clintonovej a Sergeja Lavrova. Kým Hillary Clinton extaticky vykríkla wow! a odrecitovala výrok Gaya Iulia Caesara, upravený na pomery hnijúceho Amerického impéria "we came, we saw, he died!", Sergej Lavrov povedal v angličtine: “The faces of the leaders of ‘world democracies’ are so happy, as if they remembered how they hanged stray cats in basements in their childhoods.” K sadistickým tváram Západu sa vyjadril aj ruský veľvyslanec pri NATO Dimitrij Rogozin: “We must bear in mind who we are dealing with in the face of Western democracies."

Naturalistické zábery utýraného Kaddáfího a jeho polonahé telo pohodené na skrvavenom matraci v chladiacom boxe nákupného centra boli odbrzdenými korporátnymi médiami bez varovania sprostredkované celej západnej verejnosti. Publikum, nepripravené na takúto mieru reálnej beštiality - jeho zraky boli ušetrené hrôzostrašných záberov Falúdže, rozbombardovanej Anglosasmi, či Gazy vyplánej židmi - zareagovalo zle. S výnimkou sadistov boli ľudia Západu zdesení a kládli si naliehavú otázku, prečo tento údajne humánny civilizačný kruh podporuje zvery. Nuž, neviem, ako si na ňu odpovedali, keďže si doteraz nedokázali odpovedať napríklad na jednoduchú otázku, prečo Západ aj v ich mene podporuje Izrael, pre ktorý sú vraždy bežným politickým nástrojom.

Nadmiera brutálnych videí a fotografií so skrvaveným starcom potvrdila, že propagandisti korporátnych médií sú blbci. A keď po nich nasledovali bodré správy  typu Obama Líbyjcom: vyhrali ste revolúciu, teraz sme partneri, ktoré nechtiac ukázali, ČO je vstupenkou do klubu západných demokracií, dielo skazy bolo dokonané. Aj najzaostalejší jelimánkovia pochopili. Ich ružový svet dobrého humánneho Západu a zlých nedemokratov sa bolestivo rozsypal. Ťažkú ranu mu zasadila aj relácia Českého rozhlasu, ale - našťastie pre propagandu - si ju zrejme vypočulo len pár desiatok ľudí. Ak vôbec. Odznela totiž v pracovný deň o pol štvrtej popoludní.  Pritom šlo o unikátnu možnosť vypočuť si bývalú príslušníčku britskej kontrarozviedky Annie Machon. Nech slúži Českému rozhlasu ku cti, že mal na túto reláciu odvahu.

Aby nehovorila len Annie Machon, do relácie boli "na vyváženie" prizvaní jeden komentátor a jeden Andor Sándor. Tu je presný prepis, ktorý veru stojí za prečítanie:

ČRo Rádio Česko, 27.10. 2011 15:35
            
Moderátor: Éra diktatúry plukovníka Muammara Kaddáfího v Líbyi sa skončila. Fotografie a videá jeho mŕtveho tela vytlačili všetky denníky a odvysielala všetky médiá. Pokusov zbaviť Muammara Kaddáfího moci a zabiť ho bolo však v uplynulých rokoch viac. Jeden z nich v 90. rokoch odštartoval takzvanú Shylerovu aféru, počas ktorej 2 príslušníci britskej kontrarozviedky MI5 David Shayler a Annie Machon informovali verejnosť o údajných nezákonných aktivitách, ktorých sa mala dopúšťať britská tajná služba. Podľa týchto informácií mala okrem iného britská rozviedka MI6 finančne a logisticky podporovať islamskú skupinu ktorá v roku 1996 spáchala nevydarený bombový atentát na vozidlo Muammara Kaddáfího. S bývalou spravodajskú dôstojníčka MI5 Annie Machon som mal príležitosť osobne hovoriť a natočiť nasledujúci rozhovor. Moja prvá otázka bola s ohľadom na to, že koniec jej kariéry v MI5 je spojený s útokom na plukovníka Kaddáfího, ako sa pozerá na súčasné dianie v Líbyi a na osud Muammara Kaddáfího.

Annie Machon, bývalá spravodajská dôstojníčka MI5: Myslím, že je to tragédia pre medzinárodné právo, keď je hlava štátu, alebo bývalá hlava štátu, vláčená ulicou a zavraždená, obzvlášť krátko po tom, čo Hillary Clintonová v podstate vyzvala na jeho odstránenie. To ukazuje, že západné krajiny zabúdajú na to, aká je podstata medzinárodného práva. Saddám Husajn mal aspoň nejaký súd, ale len tak niekoho odstreliť je hanebné. Ale je to, myslím, len ďalšia súčasť schémy, podľa ktorej západ s Kaddáfím jednal v posledných dvoch dekádach. Nesmieme zabudnúť, že Kaddáfí bol pre západ dlho hrozbou. Podporoval IRA, RAF či Frakcia Červenej armády. Ale po tomto období sa vzájomné vzťahy oteplili a Kaddáfí bol v Európe vrelo prijímaný, okrem iného napríklad britským expremiérom Tony Blairom a ďalšími. Ale čo sa týka snáh zbaviť sa ho, v 90. rokoch existoval plán na jeho zavraždenie, ktorý bol sponzorovaný britskou tajnou službou MI6, čo je spravodajská služba, rozviedka. Situácia bola taká, že líbyjská teroristická islamistická skupina oslovila MI6 so žiadosťou o podporu ich plánu na Kaddáfího odstránenie. Quid pro quo v tomto prípade bolo, že až uchvátia moc a zbavia sa Kaddáfího, vydajú podozrivých z atentátu v Lockerbie, čo bol v tom čase jeden zo záujmov MI6. A tiež to mohlo otvoriť krajinu pre tučné ropné zisky ťažobných firiem - spoločností ako je British Petroleum.

Moderátor: Ako tento plán MI6 nakoniec dopadol?

Annie Machon: MI6 začala dávať týmto ľuďom peniaze vo výške asi 100, 120 tisíc dolárov každých pár mesiacov. Za tie nakúpili všetko potrebné vybavenie na pokus o útok na jeho auto. Útok ale nevyšiel. MI6 bola v tomto zapletená úplne nelegálne v zmysle zákona o tajných službách. Nedostali ani priame povolenie od ministra zahraničia, čo rozhodne znamená, že táto akcia bola nelegálna, okrem toho, že bola neetická a nemorálna. Kaddáfí zostal nažive, zatiaľ čo pri tejto akcii zomreli nevinní ľudia. Ale zaujímavá vec, ktorá vyšla najavo neskôr, je, že skupina, ktorú MI6 financovala, bola skupina, o ktorej je známe, že bola napojená na Al-Kajdu v čase, keď MI5 začala Al-Kajdu vyšetrovať. To znamená, že MI6 sponzorovala naich nepriateľov z radov teroristov, zatiaľ čo MI5 sa snažila ich plány prekaziť. Potom sa ale situácia zmenila. Po 11. septembri a po takzvanej dohode v púšti, keď Kaddáfí a jeho tajné služby začali spolupracovať s MI6 a CIA tak nastala situácia, kedy MI6 pomohla uniesť podozrivého z terorizmu, člena tejto líbyjskej islamskej skupiny Abdal Hakíma Belhadža. Bol unesený a presunutý do Tripolisu, vydaný Kaddáfímu a mučený vo väzení po dobu 6 rokov. Prepustený bol až minulý rok. A tento človek je teraz v Tripolise veliteľom líbyjských povstaleckých síl.

Moderátor: Aké môže mať táto situácia podľa vás dôsledky?

Annie Machon: Skúste premýšľať o tom, ako budú teraz vyzerať vzťahy medzi Veľkou Britániou a Líbyou. To môže byť jednoducho pohroma. Pretože Belhadž bol najskôr podporovaný, a potom zradený. A teraz bol opäť podporovaný kvôli snahe poraziť Kaddáfího. On je síce teraz len vojenským veliteľom, ale mohol by sa stať premiérom celej krajiny, až rezignuje Džibríl. Pretože islamistická klika je ďaleko silnejšia než ostatné sekulárne strany v Líbyi. Takže teraz hľadíme v ústrety možnosti, že v Líbyi vznikne islamský štát s ropnými zisky vedený jedným z veľkých nepriateľov Británie, ktorý musí byť poriadne nahnevaný po tom, ako s ním zaobchádzalo zo strany tajných služieb.

Moderátor: Takže všetky tie obavy, ktorými sa rôzni európski politici snažili odradiť NATO od zásahu v Líbyi, obavy z toho, že v krajine uchváti moc islamisti, boli oprávnené?

Annie Machon: Bolo veľmi zvláštne, ako rýchlo celá táto vec vznikla, pretože Kaddáfí a jeho syn Sajf Islam nadviazali v minulosti pomerne funkčný vzťah s Britániou a USA, takže ten obrat bol skutočne veľmi náhly. Videla som pred pár dňami jeden dokument, ktorý sa zameriaval na to, čo sa dialo pred vyhlásením rezolúcie OSN, ktorá umožnila zásah NATO. Bola tam spomenutá zaujímavá tajomná postava. Volala sa nejako ako Sulejman Abuker, ktorý podával správy OSN o tom, že v Benghází hrozí genocída, 6 tisíc ľudí bude zabitých, a tak ďalej. A to skutočne popohnalo rezolúciu OSN a začatie vojenskej operácie. A teraz to vyzerá, že to, čo tento muž hovoril, sa možno nezakladalo na pravdivých faktoch. V Benghází neboli žiadne masové hroby alebo niečo podobné a tiež je pokrytecké, keď NATO a OSN hovoria: chránili sme civilistov v Benghází, keď dovolili, aby civilisti v Syrte boli doslova rozbombardováni na kašu. Viete, v Syrta je 80 tisíc civilistov a koľko z nich tam teraz žije alebo v akých podmienkach, to vie len boh. Je to celé veľký zmätok a špekuluje sa tu tiež o tom, akú veľkú rolu tu hrajú ropné zásoby krajiny. Ak sa dostane k moci Belhadž, tak nie je pravdepodobné, že britské ropné kontrakty budú obnovené. Skôr dostane prednosť Rusko, alebo Taliansko, alebo Nemecko alebo niekto iný. Jednou z úloh MI6 je chrániť ekonomické záujmy Británie, nielen zaisťovať našu bezpečnosť. A ja myslím, že v prípade Líbye sa to príliš nepodarilo. Tu samozrejme nejde len o ropu, ale ako vždy aj o peniaze. Kaddáfímu sa nepáčilo, že by sa jeho krajina mala zadlžiť. Tiež koncom minulého roka hovoril o tom, že chce menu krytú zlatom, za ktorú by predával ropu. Nazval túto menu zlatý denár a navrhoval, aby sa táto mena stala akýmsi Panafrickým obeživom krytým líbyjským zlatom za účelom predávať minerálne a ropné bohatstvo Afriky. Takže sa jednalo o krok v ústrety zjednoteniu Afriky ako obchodného bloku a samozrejme, keď človek začne predávať veľa ropy v rôznych menách, tak to zničí ropný monopol a potom sa americká ekonomika, ktorá je teraz aj tak dosť chatrná, dostane ešte viac do úzkych, takže sa človek zamýšľa nad tým, či je to pravda a či to je ten dôvod, prečo znovu náhle začali ísť po Kaddafim. Ale musím spomenúť, že o tom sa v západných médiách príliš nedozviete.

Moderátor: Keby sme sa vrátili do 90. rokov k vášmu osobnému príbehu, mohla by ste trochu zhrnúť, ako sa vám teda podarilo zistiť, že MI6 plánuje atentát na Kaddáfího?

Annie Machon: Čo sa týka Shylerovej aféry, pracovala som v MI5 so svojím vtedajším partnerom a kolegom Michaelom Davidom Shylerem, ktorý bol hlavou líbyjskej sekcie v MI5 a ten mal neobvykle vrelý pracovný vzťah so svojím kolegom v MI6, ktorého kódové označenie bolo PT16B. Takže keď spomínaná islamská skupina nadviazala kontakt s MI6, bol o tom David informovaný, ale neprikladal tomu veľkú váhu, pretože MI6 niekedy prichádza s šialenými intrigami, ale často toho veľa neurobia. Vo februári roku 1996 sedel vo svojej kancelárii a do rúk sa mu dostala správa, ktorá naznačovala, že bol vykonaný nejaký útok na Kaddáfího. Keď stretol PT16B, spýtal sa ho: To ste boli vy? Odpoveď znela áno, to bol náš človek, ktorý to vykonal. Lenže ten útok sa nepodaril. Boli zabití nevinní ľudia. Pre mňa bolo trochu desivé sledovať počas líbyjskej vojny, ako bola nakoniec táto konkrétna islamistická skupina podporovaná, a to úplne otvorene. Takže posun k istému newspeak a fikcii, vojne proti teroru, kedy sa tvrdilo, že je potrebné vzdať sa osobných slobôd, aby sme vás mohli ochrániť pred týmito zlými ľuďmi... Teraz to skutočne bije do očí. Keď v 90. rokoch pôsobilo tak šokujúcim dojmom, že MI6 spolupracuje s islamskými teroristami snažiacimi sa zabiť Kaddáfího, teraz sa zdá, že to nikomu nevadí.

Moderátor: Čo teda nasledovalo, keď ste sa vy a David Shyler rozhodli všetko zverejniť? Na koho ste sa vtedy obrátili?

Annie Machon: David bol hlavný aktér, pretože on bol informovaný priamo o pláne. Mal priateľa, ktorý pracoval v médiách a spýtal sa ho, či mu nemôže skúsiť zistiť, akí ľudia sa venujú týmto témam a vedia v tom chodiť. Toto je mimochodom dobrá rada pre každého novinára, ktorý by chcel získať dobrý príbeh. Musí sa vedieť zviditeľniť a inteligentne písať. Informátor si ho potom nájde sám. Následne došlo k dlhému radu utajených stretnutí plných podozrievavosti, pretože novinár mal obavu, že by mohlo ísť o fingovanú operáciu MI5 a David sa samozrejme bál, že by mohol byť prezradený. Takže trvalo dlho, než sa celá vec usadila. Keď sa noviny nakoniec rozhodli tento príbeh zverejniť, dali nám varovanie 3 dni vopred. Počas tých dní sa celý náš život otočil naruby a my sme opustili krajinu. Utiekli sme a žili na rôznych miestach Európy. Ja som bola potom zatknutá, ale nikdy som nebola z ničoho obvinená. David bol vo väzení dokonca dvakrát za to, že tieto veci zverejnil.

Moderátor: Aká je vlastne v týchto prípadoch zodpovednosť novinárov, ako by sa mali správať?

Annie Machoň: Je to pomerne zložité, pretože v hre je toľko rôznych aspektov. Záleží na tom, v akej sa to odohráva krajine. Niekde môže byť informátor, whistleblower, považovaný za zločinca. Tiež niekto môže mať príliš priateľský vzťah so spravodajskou službou. Niekto z vašich kolegov, ktorý potom ovplyvňuje dianie v médiách. Takže keď za vami príde informátor, musíte byť extrémne opatrný a nepovedať o tom nikomu zo svojich kolegov, pretože sa potom správa môže rozšíriť a spravodajská služba tak môže byť upozornená. Potom sa s osobou stretávate, pretože samozrejme musíte zistiť, či je dôveryhodná, a pritom musíte byť veľmi opatrní ohľadom bezpečnosti. Tu sa situácia začína podobať zlému špionážnemu románu. Nesmiete sa nikdy stretávať na tom istom mieste a musíte vždy nastúpiť do rôznych prostriedkov hromadnej dopravy, aby ste videli, či vás niekto nesleduje na ceste za informátorom, a potom sa stretnúť napríklad v hotelovej izbe a podobne. Pre elektronickú komunikáciu si kúpte 2 úplne najobyčajnejšie telefóny a používajte ich len a len na komunikáciu medzi vami dvoma a hovorte spolu minimálne, vždy len pred ďalšou schôdzkou. Čo sa týka emailov, musia byť odoslané vždy tajne. V Británii existuje napríklad zákon, ktorý hovorí, že zaznamenané telefónne hovory nemôžu byť použité proti vám ako dôkaz. Samozrejme môže tieto hovory využiť spravodajská služba, ale nemôžete za ne byť trestne stíhaný. Na druhej strane, keď ste napríklad v izbe a myslíte si, že vediete hovor, ktorý nikto nepočuje, môže byť niekde v blízkosti ploštica a záznam z nej už proti vám použitý byť môže. Takže novinár by nemal hovoriť o takých veciach doma, v aute ani na pracovisku, pretože všade môžete byť odpočúvaný. Toto všetko musíte brať do úvahy, keď jednáte s informátorom. Tiež musíte myslieť na to, aby ste informátora na základe svojej pozície novinára do ničoho nemanipulovali, ale nechali ho povedať, čo chce on. Je faktom, že keď whisleblowing prebehne, tak vy ako novinár na tom pravdepodobne urobíte svoju kariéru, ale informátorovi profesionálna kariéra na tom istom naopak skončí. Často sa stane, že je zabudnutý a nemá žiadnu budúcnosť. Ja som mala šťastie, jeden z novinárov, s ktorým som pracovala, bol Michael Mark Collinsworth, ktorý sa staral o všetkých, s ktorými pracoval. Bol to veľmi milý človek. Väčšina novinárov si myslí, že majú skvelý príbeh a že môžu ísť rýchlo na ďalšie. Ale je v tom dôležitá aj tá ľudská stránka.

Moderátor: Po vašom odchode z MI5 ste bola zatknutá, bola ste vypočúvaná. Cítite sa byť týmto stále ovplyvnená vo vašom živote?

Annie Machon: Úplne to zmenilo môj život. A nie som to len ja. Poznám mnoho ďalších informátorov. V tomto prípade nie je cesty späť. Začne byť pre vás veľmi ťažké zarobiť si na živobytie. Prídete o priateľstve s predchádzajúcimi kolegami, potenciálne môžete prísť aj o miesto, kde žijete. A o toho, s kým žijete. Takže áno, cítim sa veľmi ovplyvnená a stále sa bojím. Napríklad, že mám plošticu v telefóne alebo aj doma, takže tam nemôžem viesť súkromný hovor. Tiež dva moji priatelia boli nútení políciou, aby proti nám svedčili, takže nemôžete nakoniec veriť ani priateľom. Bolo to tak trochu ako žiť vo východnom Nemecku v čase tajnej služby Stasi. Na základe toho veľa hovorím aj o občianskych právach. Po tom, čo sa všetko toto odohralo, som si nemyslela, že sa o mňa ešte bude zaujímať spravodajská služba, ale potenciálne nemôžem zaručiť, že moji priatelia sú v bezpečí, že moje emaily nie sú sledované. Takže sa dá povedať, že sa tým pre mňa zmenilo úplne všetko.

Moderátor: Rozhovor, ktorý sme počuli, bol vedený s bývalou spravodajskú dôstojníčka MI5 Annie Machon. Už sme späť v štúdiu, vítam tu zahraničnopolitického komentátora Slovenského rozhlasu Milana Slezáka. A tiež vítam bezpečnostného poradcu a bývalého náčelníka vojenskej spravodajskej služby pána Andora Sándora. Počuli sme rad pomerne silných tvrdení, čo sa týka politického vývoja v Líbyi, úlohy tajných služieb. Ja by som sa najprv opýtal vás, pán Slezák, ako je to s onou previazanosťou islamistov či konkrétne tej líbyjskej islamskej skupiny a súčasnou vládou v Líbyi, respektíve prechodnou národnú vládou a ako vidíte úlohu spomínaného Abdala Hakíma Belhadža?

Milan Slezák, komentátor: No, začnem tým, že mám o istých tvrdeniach tej panej, ktorá hovorila, silné pochybnosti. Samozrejme, nemôžem súdiť všetko, ale vezmite si ten protiklad, keď ona hovorí, koľko v Syrte zomrelo civilistov a v nasledujúcej druhej alebo tretej vete konštatuje, že v Syrte je ale civilistov 80 tisíc a nikto nevie, koľko ich tam zomrelo. A takých slabých bodov v tej výpovedi bolo naozaj veľa. Pokiaľ teda ide o tú vašu konkrétnu otázku, o tých islamistov, samozrejme, ja hovorím celý čas, nerobme si ilúzie, že v Líbyi bojujú proti Kaddáfímu alebo bojovali proti Kaddáfímu len takí ľudia, ktorí by si priali demokraciu, ktorú poznáme my tu v strednej Európe alebo vôbec na západe. Samozrejme, že proti Kaddáfímu sa postavilo široké spektrum ľudí, ktorí s ním boli nespokojní, vrátane islamistov, ktorí brutálne a tvrdo zasahovali, to je pravda, ale pripomeňme, že to nebola voľba západu, že do tej vojny vstúpil. On do nej vstúpiť musel, pretože nedostal inú voľbu. A tiež je pravda, pokiaľ ide o toho pána Belhadža, že to bola veľmi silná osobnosť v čase, keď povstalci dobývali Tripolis. On bol prvý, kto vstúpil do zakázaného Kaddáfího komplexu. Určite to bude veľmi mocný muž. Moja otázka znie, či naozaj bude tak mocný, ako naznačovala bývalá spravodajkyňa, že by mohol zmraziť vzťahy Líbye s Britániou. Veď si pripomeňme, komu vďačia povstalci za to, že porazili Kaddáfího? Najmä Británii a Francúzsku na prvom mieste. A myslíte si, že jeden muž by bol tak mocný, aby tie vzťahy nabúral? Nie, podľa môjho názoru bude Líbya Británii veľmi vďačná a prejaví sa to aj na ropných kontraktoch.

Moderátor: Ja by som sa teraz obrátil na pána Sándora, vidíte vy tiež nejaké slabé tvrdenie v celej tej výpovedi, ktorá tu zaznela?

Andor Sándor, bývalý náčelník vojenskej spravodajskej služby: Tak, pre mňa je to celé zvláštne. Spravodajský dôstojník nemá riešiť domnelé či skutočné problémy počas svojho výkonu tak, že vyhľadá nejakého novinára a potom s ním jednoducho vykoná nejakú kauzu a pustí informácie. Ich hodnovernosť možno veľmi ťažko akosi preveriť. Tvrdiť, že niečo bolo nezákonného, ​​je vôbec otázkou, či ona v tom čase, vo svojej pozícii, alebo ten jej priateľ, mali vôbec možnosť dohliadnuť, či to bolo zákonné alebo nezákonné. Celý problém tej spolupráce Britov a Líbyjčanov predsa musel byť posvätený politicky. Ja si neviem predstaviť, že by vtedajší šéf MI5 alebo MI6 spolupracoval s Líbyjčanmi bez toho, aby o tom vedel vtedajší predseda vlády, bez toho aby o tom vedel minister zahraničia, ktorý riadi práve britskú rozviedku MI6, takže to sú pre mňa veci... takého tvrdenie... Ono to vyzerá pekne pre ľudí na ulici, zase sa hovorí, že tí grázli, tí tajní, ti zase robili niečo za našimi chrbtami a vlastne to východiskom ..., ukazuje to, že by ľudia, by sa mali apriori tajných služieb akosi báť, pretože oni im zasahujú do súkromia. Ja takéto postoje odmietam. A myslím si, že to nesvedčí o ničom dobrom a celý ten príbeh stojí na vode.

Moderátor: Na druhej strane, istá hra tajných služieb v Líbyi, ktorá sa týkala tak islamistov, ako aj vlády alebo respektíve diktatúry Muammara Kaddáfího, tam bola. Aj teraz, po dobytí Tripolisu, sa objavili dokumenty, ktoré dokazujú spoluprácu Kaddáfího sa CIA a podobne.

Andor Sándor: To nepochybne. Viete, práca tajných služieb je niečo naozaj iné, než je normálny život človeka a jednoducho štandardy ľudskej bežnej činnosti a štandardy tajnej služby sú úplne rozdielne. Tajná služba je vedená predovšetkým záujmom ochrániť bezpečnosť alebo spolupodieľať sa na bezpečnosti krajiny. Ak niekedy ide tak ďaleko, že sa aj spojí s diablom, to je vec, samozrejme, starostlivého zváženia, čo tou spoluprácou získavate a čo tou spoluprácou strácate. Samozrejme to, že tie informácie boli získavané v líbyjských väzeniach za účelom... alebo mučením ľudí, je veľmi na hrane. To samozrejme nikto nemôže schvaľovať. Ale ak Briti boli presvedčení, že líbyjská islamská skupina spolupracuje s al-Kajdou, financuje ju či získava im falzifikáty dokladov, tak sa mohli nejakým spôsobom snažiť eliminovať to tým, že spolupracovali s Kaddafim. Ale spomeňme si, že Kaddáfí ako vedľajší efekt vojny v Iraku v roku 2003 jednoducho otočil, pretože sa obával, že po Saddámovi bude on na rade, ktorý bude zvrhnutý a začal hrať dobrého chlapca. Fakt, že ho západní politici vítali, nechali mu stavať stany a robili mu všetky tie rôzne parády s hosteskami, to je jednoducho realita, ktorá ukazuje reálny svet politiky, ktorý je často vedený aj ekonomickými záujmami.

Moderátor: Poďme trošku k tomu, ako by Líbya mohla vyzerať v súčasnosti, pretože predseda Prechodnej národnej rady Mustafa Abu Džalíl nedávno vyhlásil, že základ budúceho právneho systému bude tvoriť islamské právo šaría. Je to trošku dôkaz toho, že islamisti tam hrajú veľkú rolu?

Milan Slezák: Abdal Džalíl je považovaný za konzervatívneho moslima, aj keď umierneného a Líbya je moslimská krajina. Vieme, že keď Líbyjčania zvrhli Muammara Kaddáfího, že to okrem iného sprevádzali aj výkriky, ktoré poznáme od samovražedných atentátov, ale to je známka skôr hlbokého náboženského cítenia, než nejakého teroristického postoja. Ale myslím si, že Líbya zopakuje tuniskú skúsenosť, kedy v tuniských slobodných voľbách, ako vieme, zvíťazili islamisti a keď sa rozhliadneme po okolí a položíme si otázku, ako dopadli v týchto krajinách slobodné voľby, skutočne slobodné voľby, tak zistíme, že vlastne vo všetkých krajinách vyhrali islamisti. Pozrite sa na pásmo Gazy, kde vyhral Hamás, vlastne v celopalestinském meradle vyhral Hamás, a to je skutočne fundamentalistická skupina islamistická. Pozrite sa na Turecko, kde vyhrávajú už tradične vlastne islamisti, hoci umiernení. Rovnako tak musíme povedať, že v Tunisku sú umiernení islamisti. Ja si myslím, že budeme veľmi radi, keď v Líbyi vyhrajú umiernení islamisti, ako napríklad pán Abdal Džalíl, ktorý síce hovorí o šaríi ako základe pre ústavu a hovorí, že musí byť zrušené obmedzenia, koľko môže mať muž žien a že banky už nebudú smieť žiadať neislamské úroky, ale na druhej strane uznáva rovnosť mužov a žien pred zákonom, takže to zase nie je tak zlé. Podľa môjho názoru presne tak dopadne aj Egypt.

Koniec relácie

K snahe slezkého niktoša spochybniť slová Annie Machon o zavraždených civilistoch v Syrte už len dodám, že na to, aby si človek urobil predstavu o ich smrti, úplne postačuje fotodokumentácia. Jedinec ani nemusí byť dostatočne inteligentný na to, aby pracoval v tajných službách. Celkom stačí, ak je normálny.

A keďže Annie Machon sa údajne ohľadne Syrty mýli, automaticky sa mýli vo všetkom. Našťastie sa táto osoba vyskytuje v médiach podstatne menej ako Slezák a neznepokojuje zbytočne ľudí sprostosťami, ktoré sa priečia propagande.

Líbyjské mesto Syrta. Vďaka humanitárnemu dohľadu NATO nad bezpečnosťou civilov lietajú v Syrte už len muchy nad mŕtvolami. K hororovej scéne tohto prostredia, vytvoreného Západom, tak akosi prirodzene patrí vláčenie dokrvaveného starca rozbitými ulicami. Máme byť na čo hrdí. FOTO: AP


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. Trochu o inom
    ale v súvislosti s Clintonkou, pretože v tomto článku sa tvrdí, že feminizmus znížil mieru násilia.
    Keď si však človek premietne ksichty a činy Albrightky, Tatcherky, Clintonky... čiže žien, ovplyvňujúcich veľa životov a spôsobujúcich veľa smrtí, musí sa na údajnom priaznivom vplyve feminizmu na mierumilovnosti tohto sveta smiať.

    http://veda.sme.sk/c/6117724/preco-su-ludia-menej-nasilni.html

    Odhliadnuc od toho, že Pinker je pochybný a zavrhnutý aj v jazykovede, kde nevygeneroval nič hodnotné, len znôšky blábolov - ale kto by to už verejne povedal o ďalšom z radu geniálnych židoAškenázov, že - jeden by sa opýtal na tému jeho knihy: No a čo? Isteže sme vedení k vyššej miere tolerancie z jednoduchého dôvodu. Na rozdiel od staroveku a stredoveku sme dnes na tejto Zemi natlačení sakramentsky nahusto.
    Plus tento svet je (možno) bezpečnejší vďaka technike. O nej sa tuším Pinker nezmienil ani na pol huby.

    Ja neviem, čo vedie Pinkera k takýmto vyhláseniam: "Druhá svetová vojna so všetkou svojou krutosťou a nezmyselnosťou bola podľa počtu obetí až deviatou najhoršou katastrofou v dejinách civilizácie." Potrebuje trto čitateľov šokovať?
    Jednak len kmeňový Aškenáz si môže dovoliť spochybniť unikátne magnitúdo veďviemektorej najhoršejvovesmíre katastrofy, jednak načo je takýto rebríček ako od Forbesa?

    Čo sa druhej svetovej vojny týka, jej najväčšou zaujímavosťou je fakt, že bola zatiaľ posledná. Nie to, že je deviata v tzv. Pinkerovom rebríčku civilizačných katastrof.

    Pripomeňme si Pinkerovho súkmeňovca, istého Einsteina, o ktorom sa prevalilo, že vrešťal písomne "použite bombu, použite bombu", aby sa potom pretransformoval na "ja nič, ja klezmerový muzikant", veľký pacifista. No a práve jeho (údajný) výrok si uveďme k téme násilia: Nevieme, aká bude tretia svetová vojna, ale štvrtá bude kamennými zbraňami.
    Iste. V tretej svetovej vojne systém skolabuje. Nebude to v dôsledku množstva zbraní či počtu mŕtvych, ale v dôsledku vedľajšieho efektu vojny. To totiž mnohí kreténi nechápu a nechápu, že vojna, to nie sú hory mäsa na fronte, ale tichá smrť v dôsledku postupného kolapsu. Pozrite sa na Irak - netieklo tam zas až tak veľa krvi (vzhľadom na množstvo zbraní), ale celá krajina potichu skolabovala. Vojna - to je strašný tichý postupný kolaps. Koniec-koncov, aj v druhej svetovej vojne sa umieralo hlavne mimo frontov, pretože systém prestal fungovať.
    Vojna je strata dôvery. Komplexný rozvrat.

    Takže ďakujem Ačovi za recenziu. Vždy som rada, keď viem, ktorú knihu určite nekupovať. Hoci v tomto prípade by na odstrašenie stačilo samotné meno autora. Kníh s jeho blábolmi už mám doma príliš veľa.
    publikované: 29.10.2011 10:35:09 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ten chlapik vlavo
    s tou debilnou helloween maskou na ksichte sa takmer celkom podoba na Hillary Clinton; normalne sa mi zdalo, ze je to ona. Ale aj ti ostatni maju celkom presvedcive masky, akoby priamo z pozicovne rekvizit na Allenby street v Tel Avive.
    publikované: 29.10.2011 12:51:53 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. správy
    neviem či tu niekto pozeráva spravodajstvo na Markíze, ale včera dali zaujímavý príspevok - Francúzi prišli na Slovensko učiť policajtov zvládať dav ...
    bez komentára
    publikované: 29.10.2011 12:58:41 | autor: martan (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. K tej požičovni má Clintonka
    prostredníctvom svojho zaťka, príslušníka východoeurópskej židovskej mafie zažratej do tela Ameriky, blízko. Nie nadarmo mafia oslavovala, keď sa Marek Mežvinský, syn bankstra, oženil s Clintonovie škratinkou.

    Inak, veľmi starostlivo som si prečítala článok o Chazaroch v Historickej revue a budem tu mať k nemu priebežne pár poznámok.
    publikované: 29.10.2011 13:10:52 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Ale pozerá, pozerá
    a sme si u nás doma s úchechtom s kocúrom hovorili, že keby bolo takô dačo za socializmu, to by bolo revu zo Západu.
    A teraz - nič. Všetko je ou kchej.
    publikované: 29.10.2011 13:13:11 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. odkedy som zistil,
    aku rolu ma najma hudba, umenie a mystika ako take na ludsku psychiku vacsinoveho clovaka a ze je to len otazka dostatocne dlhej manipulacie a ceny, za ktoru je ochotny vykonat hocijaku fikovinu, napr. vydat sa za libijskeho beduina, zda sa mi, ze zacinam tym tajne zorganizovanym instituciam, z ktorych mnohe vykonavaju ako svoju hlavnu cinnost najma sprostredkovatelsku cinnost svadobnych dohadzovacov, naokolo lepsie rozumiet...
    Len neviem ci je to aj pripad tejto autorky ... lebo historicky v tychto poriadkoch a moresoch zohravaju zeny svoju nezastupitelnu ulohu.
    Ja konecne vidim dovod preco by som si mal lepse prestudovat knizky nasledovneho typu, na druhu stranu... (aj ked sa linky v diskusii na tomto blogu nenosia)

    http://www.amazon.com/s?ie=UTF8&rh=i%3Astripbooks%2Cp_27%3AMonique%20Calisti&field-author=Monique%20Calisti&page=1

    maju stimulacne ucinky
    publikované: 29.10.2011 16:01:35 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Teší ma pomyslenie,
    že už čoskoro sa presťahujeme z pitvora na rozhľadňu, ktorá mi okrem iného umožní stanoviť si úplne slobodne kódex debát a vykopnúť z diskusie každého, kto poruší jej základné pravidlo: povinnosť vyjadrovať sa jasne, pochopiteľne a k veci. Efektívne sa tak zbavíme postmoderných drístačov, o ktorých ňichuj nevie, o čom vedú reč.

    Nová rozhľadňa bude otvorená aj na zverejňovanie textov našich kamarátov a diskusné fóra budú mať inteligentný technický fundament.
    publikované: 29.10.2011 21:06:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. A teraz k textu o Chazaroch
    v Historickej revue. Už samotný fakt, že HR zaradila túto tabu tému do svojho obsahu s explicitným vyjadrením, že "podľa niektorých názorov pochádzali Aškenazi z východnej Európy a ich židovskí predkovia sa presťahovali do Európy po zániku Chazarského kaganátu", je pozoruhodný. Čo sa deje? Hasbara nemá HR v zozname strčenom vo fascikli s nápisom Dohliadať a trestať?

    Najskôr citát z textu: "Slovo Chazar v sebe skrýva tri hlavné atribúty: vyznavač židovskej viery, obchodník a nomád."
    A ešte jeden citát: Problematika spájaná s etnicitou obyvateľstva Chazarského kaganátu je veľmi komplikovaná. Dnes sa považuje za konglomerát rôznych skupín altajsko-tureckého a alanského pôvodu, snáď s hunským elementom. Chazari sami seba na základe historických súvislostí považujú za konglomerát kmeňových skupín príbuzných s Avarmi, Ongurmi, povolžskými Bulharmi a Savirmi".
    Ja neviem, možno má autorka osobné skúsenosti s nejakými ľuďmi, ktorí sa v súčasnosti nekorektne identifikujú ako Chazari. Lenže ona sama zakončila svoj text vetou "Ich osud (Chazarov) bol po zániku kaganátu spojený hlavne s obchodnou činnosťou a židovským vierovyznaním." Čiže sa identifikovali ako židia. Nie ako Chazari. Svoju židovskú vieru povýšili v čase romantického európskeho národného kvasu na etnicitu, pretože nič iné ich nespájalo (okrem kšeftovania, z čoho sa ofšemže etnicita upiecť nedá). Preto toľké priam psychopatické lpenie na židovskej viere. Keď nedávno istý Joram Kaňjuk vyhral v Izraeli súd a mohol si do centrálneho registra obyvateľov Izraela zapísať, že je ateista, vyvolalo to vlnu hystérie, vrárane konštatovania, že Kaňjuk nemá fantáziu, keď si nevie predstaviť, že by mal byť žid.

    Hľadala som, ale nikde som nenašla, mapu hustoty židovského osídlenia v 19. storočí. Viac by nebolo treba ani slovo o tom, kto sú súčasní židovskí kolonizátori Palestíny - zlodeji územia, ktoré im nikdy nepatrilo. Mapa by povedala všetko.

    Chazarov nemohol obísť ani Michal Téra vo svojej knihe Perún - boh hromovládca (sonda do slovanského archaického náboženstva) - zaujímavej knihy napísanej odborníkom s veľký rozhľadom. V časti venovanej Vladimírovmu nadšeniu pre byzantskú liturgiu Téra píše, že "nakoniec sa Vladimír rozhodne pochopiteľne pre ortodoxiu. Zjavný schematizmus vykresľovania (prestupu na kresťanstvo, pozn.) by sme mohli zaradiť k tradičnému žánru dišpút s odlišnými kultúrnymi, liturgickými a náboženskými okruhmi, ale váhanie kyjevského dvora vo veci vyznania mohlo zodpovedať realite. Blízkosť judaizmu u Chazarov, islamu u Bulharov, posolstva z Ríma a ottonského dvora, to všetko dávalo na výber možnosti a Rus nebola nijako dejinne predurčená k pravosláviu."
    Ak by sa Rus rozhodla pre judaizmus, veru by sa v roku 1948 všetci do Palestíny - svojej údajnej pravlasti, hehe - ani nenapratali.

    V Térovej knihe je ešte jedna zmienka o Chazaroch, hodná uskladnenia v pitvore. Súvisí so záhadným výskytom Pirona, ktorý má atribúty slovanského Perúna, na Kaukaze. "Podľa všetkého ide o prevzatú mytologickú osobu, lebo Vajnachovia (Čečenci a Inguši) svojho vlastného hromovládcu majú - ide o Selu, ktorý je najstarším z bohov, otec Eltu, jednookého boha lovu, divokej zveri a úrody. Piron je vradený do kaukazského folklóru neorganicky a ako nepravý hromovládca tiež zahynie. Podoba mena Piron a Perún je očividná. Ale ako a kedy sa dostal slovanský boh na Kaukaz? Klejn (autor odborných publikácií na túto tému, pozn.) považuje za najpravdepodobnejšie obdobie prvej polovice 8. storočia. Vtedy vojvodca a chalíf Marván II. usporiadal výpravu na Kaukaz proti Chazarskému kaganátu. Výprava sa podarila, Chazari boli porazení a vytlačení z Kaukazu až na dolný tok Volgy a pri tejto príležitosti presídlil Marván na Kaukaz niekoľko tisíc dovtedajších chazarských poddaných, väčšinou Slovanov."
    Že Chazari nemali k Slovanom nijako vľúdny vzťah, je historicky preukázateľné. Hľadala som, a veľmi poctivo, nejaký Hitlerov autentický výrok o tom, že Slovanov treba zgenocídovať a pod., ale nič som nenašla. Zato sa nedá v histórii prehliadnuť, že paradoxne tí, ktorí Hitlerovi obsedantnú nenávisť voči Slovanom našili na krk, sami zorganizovali napríklad beštiálny golodomor na Ukrajine a od štartu židoboľševickej revolúcie terorizovali Rusov... až po časy Chodorkovského či Berezovského, ktorý sa ukrutnou nenávisťou k Rusom vôbec netají.
    Môžete na nich natrafiť aj v diskusiách v smetiarni, kde zvesela serú a štia na Slovákov, Rusov, Srbov... pod starostlivou ochranou im podobných v smetiarskej redakcii.
    publikované: 29.10.2011 22:08:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Mojzis 2.0
    Na konci devatnasteho storocia zila takmer polovica vsetkych Zidov sveta na uzemiach, ktore spadali pod nadvladu ruskeho cara. Ruski cari, poznajuc ich mentalitu a sposob zivota - hlavne sposob ziskavania zivobytia, a v snahe chranit svoj lud pred ich "ziskavanim zivobytia", svojimi nariadeniami urcil, ze muzu zit len na uzemeiach presne vymedzenych: "Черта́ осе́длости" (pale of settlement). Tieto uzemia zahrnali zhruba dnesne vychodne Polsko, Halic, Besarabiu a zapadnu cast Ukrajiny. Nevelmi sa im tam darilo, pretoze imperialna vlada im zakazovala obchodovat s alkoholom a s obilim, a nesmeli obchodovat vo velkych ruskych mestach. Car im daroval podu v snahe povzbudit ich, aby namiesto kseftovania obrabali polia. Za tychto podmienok velmi trpeli, a mnohi sa vystahovali do roznych koncin sveta (USA, Juzna Amerika, Kanada). Vtedy vznikla hystericka nenavist Zidov voci vsetkemu ruskemu - pretrvavajuca dodnes. Coho svedkami ste dennodenne v mediach aj na Slovensku.
    Na zaciatku devatnasteho storocia zilo v celom Uhorsku nie viac, ako desattisic Zidov. Avsak okolnosti v Rusku ich okrem spomenutych krajin priviedli aj do Uhorska, kde uz koncom 19. storocia zilo asi milion Zidov.
    To, aku moc v krajine dosiahli, a ako sa Zidia podielali na likvidacii slovenskeho naroda v procese madarizacie, je velmi dobre znama vec.

    Marxizmus (rabinsky synacik Karol Marx bol znamy svojim opovrhovanim Rusmi) bol pre Zidov len sikovne vyuzitym nastrojom na na zlikvidovanie Ruskeho imperia. Taka vec vsak vyzadovala vela personalu, trpezlivosti, teroru, penazi a logistiky, a zidovske banky pre tuto vec nestrili peniazmi. Atentaty na carov a ich ministrov boli v predrevolucnom Rusku takmer na dennom poriadku a pachatelia mali takmer bez vynimky zhodnu etnicku prislusnost. V septembri tohto roku uplynulo presne sto rokov od zavrazdenia mimoriadne talentovaneho ruskeho premiera Pjotra Stolypina. (Zistite si sami, kto ho zavrazdil). Bol zavrazdeny preto, ze jeho reformy neobycajne urychlili celkovy rozvoj imperia, a to odoberalo vietor z plachiet profesionalnych buricov, ktorych skutocnym cielom bola likvidacia carskeho rezimu, ktory sa previnil hlavne tym, ze nedovolil kseftovat a vykoristovat ubiedeny rusky narod, a dokonca chcel, aby si kazdy sam poctivou pracou zarabal na svoje zivobytie - bez parazitickeho kseftarenia.

    "Oslobodenie" zidovstva z "ruskeho zajatia" sa svojim vyznamom blizi oslobodeniu zo zajatia v Egypte. A v mnohom sa mu aj do detailov podoba:
    - narodi sa medzi "otrokmi" clovek predurceny vyviest narod z otroctva,
    - dostane sa do nemilosti a musi svoju krajinu opustit,
    - v cudzine dozrie na svoju ulohu a vrati sa, aby oslobodil svojich sukmenovcov,
    - v procese oslobodenia postihnu krajinu velke katastrofy,
    - panovnik krajiny zahynie,
    - akterovi velkej ulohy nie je dopriane, aby si mohol vychutnat svoj triumf.

    Porovnavam Mojzisa a Trockeho.

    Zidovsky autor Isaac Deutscher napisal rozsiahlu biografiu - trilogiu Leona Bronsteina a nazval jej jednotlive casti: Prorok vyzbrojeny, Prorok odzbrojeny, Prorok vyhnanec.
    Uz nazov vam napoveda, ze ide o oslavu zivota tohto pravdepodobne najvacsieho zlocinca v dejinach ludstva, iniciatora udalosti, ktore viedli k smrti a utrpeniu stamilionov v Rusku, a nasledne v Cine, vychodnej Europe, Azii, Afrike a Latinskej Amerike.
    (Vacsina ludi si mysli, ze slovo prorok znamena niekoho, kto ma zvlasrne schopnosti predvidat buducnost. Prorok vsak jednoducho znamena cloveka so zvlastnym bozskym poslanim. V nasom pripade islo o oslobodenie Zidov z ruskeho "zajatia". Preto Deutscher zvolil ten vyraz.)

    O Trockom sa dodnes natacaju oslavne filmy, ktore glorifikuju tohto zlocinca. Dokonca tie filmy ziskavaju vysoke ocenenia na filmovych festivaloch (Cannes). Tu je jeden z nich: http://vimeo.com/28754408

    Este su tie udalosti prilis cerstve nato aby im to svet zhltol,, ale raz pride doba, a narod sa svojmu osloboditelovi naozaj odvdaci, a postavi ho na uroven Mojzisa - ved obaja su predsa proroci a oslobodili svoj narod z "otroctva" - jeden z Goshenu, druhy z Anatevky.
    publikované: 29.10.2011 23:33:27 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Rad
    by som poznamenal, ze svoju pozornost vo volnom case nijako zvlast nekoncentrujem na dejiny natoz dejiny nejakej konkretnej etnicko-religioznej skupiny a jej specialny pripad v podobe dejin holokaustu ale ziada sa mi doplnit niektore chybajuce informacie, ktore som nadobudol vdaka vybornej knizke od Romana Cilka - Holocaust, zretezeni zla, precitanej vramci relaxacie vo vlastnom sukromnom case.

    Myticke spolocenstvo Thule a nacisticky Plan konecneho riesenia
    ---------------------------------------------------------------
    "Dlouho jsme o tom hovorili a reichsfuhrer se poprve vyjadroval otevreneji, nez mel dosud ve zvyku. Predevsim sa mi sveril s tim, ze ma ve svem trezoru listinu s 89 jmeny nositelu nejvyssiho risskeho tajemstvi. Byl to seznam lidi, kteri sa na vyhlazovani zidovskeho obyvatelstva vudcim zpusobem podileli. Tito lide byli snad jakousi zvlastni, skoro az ritualni prisahou pod hrozbou likvidace celych rodin zavazani k dozivotnimu absolutnimu mlceni."
    (Gottlob Berger o rozhovore s Himmlerom z februara 45, pred E. Mannhardtom)

    Plan Madagaskar
    ---------------
    "Bylo prece znamo, ze vsichni Zide maji byt prevezeni na vychod generalniho gouvernementu. Posledni vetu v Himmlerove dopise jsem si tudiz mohl logicky vysvetlit tak, ze zidovsti obcane budou koncem valky prevezeni na Madagaskar nebo nekam jinam. O likvidacnich zamerech jsem tehdy opravdu ni nevedel."
    (komentar obzalovaneho K. Wolffa k dopisu H.Himmlera z 22.9.42 na vlastnom sudnom procese)

    O zaobchadzani s etnickymi skupinami na Vychode
    -----------------------------------------------
    Dokument NO-1880 a No-1881 z pojednavania v Norinbergu
    http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?t=63400

    Ako je mozne vidiet, tajne plany vypracovavala myticka a tajna institucia radu risskych rytierov v ramci svojej pangermansko-nacionalno-socialistickej ideologie nacrtnutej v kultovom pamflete A.Hitlera, ktora mala jediny ciel a to dominovat vo svojom lebensraume. Autor pamfletu, ktory je inak verejne dostupny na internete, bol silne ovplyvneny myslienkami Dr. Karla Luegera a Georga von Schonerere a spolu tak tvoria svatu trojicu nacionalneho-socializmu znamu aj ako 3 mudrci z Gothamu. To kto bol v tejto neskorej dobe Chazar a kto Arijec bolo skumane novatorskymi postupmi bez odbornej oponentury.
    publikované: 30.10.2011 12:11:37 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. harunyahya
    Nevyřčený příběh spolupráce nacismu
    a radikálního sionismu
    http://www.harunyahya.com/other/czech/books/nasili_holokaustu/nasili_holokaustu_foreword.php
    publikované: 30.10.2011 13:15:00 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Mne povedali, že židia slovanmi pohrdajú,
    pripadá mi preto prirodzené, že slovania budú pohrdať židmi.

    Pohrdať možno ľubovolnou štruktúrou:
    zle postaveným plotom, špinavým oknom, chlpatým pavúkom, zločinným charakterom, hnusnou malbou, primitívnou kultúrou, genetickou degeneráciou.

    Bez toho by nikdy nebolo pokroku, bez rozlíšenia na OBJEKTIVNE dobro a zlo všetko zaniká.


    To sú -znova- objektívne fakty.
    publikované: 30.10.2011 13:59:52 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Juj, hrôza!
    "Dlouho jsme o tom hovorili a reichsfuhrer se poprve vyjadroval otevreneji, nez mel dosud ve zvyku. Predevsim sa mi sveril s tim, ze ma ve svem trezoru listinu s 89 jmeny nositelu nejvyssiho risskeho tajemstvi. Byl to seznam lidi, kteri sa na vyhlazovani zidovskeho obyvatelstva vudcim zpusobem podileli. Tito lide byli snad jakousi zvlastni, skoro az ritualni prisahou pod hrozbou likvidace celych rodin zavazani k dozivotnimu absolutnimu mlceni."
    (Gottlob Berger o rozhovore s Himmlerom z februara 45, pred E. Mannhardtom)

    To akože 89 pánkov s famíliami malo byť zaklínaných prísahou abolútnej mlčanlivosti vo veci niečoho tak viditeľného, akým údajne malo byť úplne otvorene zrealizované konečné riešenie? Muhehe.

    Hentie okultné sračky sú písané pre ľudí, ktorí nemajú o reálnej politike ani len tušenie.

    Čo sa Madagaskaru týka, to bol nápad sionistov v rámci ich národo- a štátotvorných romantických snáh.

    Veľmi rada čítam teraz, v 21. storočí, o Hitlerovych snahách rozširovať Lebensraum - teraz, keď denno-denne európski chazarožidia valcujú a vytláčajú Palestínčanov z ich historickej domoviny, vraždia ich, väznia a ponižujú, aby si rozšírili Lebensraum. Je to také zaujímavé a aktuálne, čítať teraz o Hitlerových strašidelných plánoch. Bububu.

    A čo vzťah chazarožidov k Slovanom? Táto téma nevyčpela ako nejaké démonizované Hitlerove zámery. Žiadny komentár, zbabelče?
    publikované: 30.10.2011 15:19:19 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Sionzberba túžiaca po veľkom Lebensraume zas kope do ľudí v Gaze
    Neviem, či korporátne média oznámili tupému ľudu, odchovanému na mediálnych zvratkoch á la Pulitzer (kto vie dobre čítať, všeličo sa tu o tej chazaroidnej chronte z maďarského paprikového Makó, ktorá rozvrátila americký mediálny svet, dočíta: http://www.sme.sk/c/6117676/pulitzer-by-pulitzera-nedostal.html, napríklad aj to, že tento ďalší z radu geniálnych Aškenázov nebol schopný ani len naučiť sa angličtinu a písal pre pologramotné obyvateľstvo USA), že súčasnú eskaláciu odštartoval ZAS Izrael, ktorý začal z ničoho-nič bombardovať Gazu a zabil 5 ľudí. Tomahawky z Gazy začali lietať AŽ POTOM.

    Každopádne je situácia tak, vážna, že Ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie vydalo ostro štylizované vyhlásenie. Oplatí sa zacitovať kúsok:
    "Настоятельно призываем все вовлеченные стороны проявить сдержанность и исключить насилие, рецидивы которого на руку только тем, кто не заинтересован в установлении мира в регионе. "
    Dôrazne vyzývame všetky zainteresované strany k zdržanlivosti a vylúčeniu násilia, ktorého recidívy slúžia iba tým, ktorí nemajú záujem o nastolenie mieru v regióne.
    Pre blbých preložím do jednoduchšej vravy: Palestínčania, serte na židovských provokatérov a nereagujte na ich výtržnosti. Dobre viete, že sa snažia sa o rozpútanie ďalších násilností a ich rozšírenie na celý región, pretože to je jediné, čo vo svojom šialenom ťažení pri rozširovaní židovského Lebensraumu vedia.

    Vojna, vojna, vojna, vojna. Vojna za vojnou To sú špinaví chazaroidi. Milujú hádky, roztržky, zákernosti, rozvrat, ničenie, zabíjanie.
    V tomto sú fakt dobrí.
    publikované: 30.10.2011 15:38:44 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Všimnite si v závere smetiarskeho článku
    o drzom východoeurópskom hajzlovi Policzerovi pasáž v závere. Ako jeho chrapúnska "žurnalistika" rozvírila primitívne protišpanielske vášne.
    Potom stačí jeden klik na článok choromyseľnej Procházkovej, ktorá ide zdriapať kožu z Ruska aj pre takú chujovinu, akou je zimný čas - a máte tu hunochazaroidozmrda, ktorý otrávil média Ameriky zrodom bulváru, v plnej nádhere.
    Čitali ste niekedy v našich "mienkotvorných" médiach niečo pozitívne o slovanských národoch?
    To nie sú srandy, vážení. To je ťažkotonážna manipulácia.
    publikované: 30.10.2011 15:51:59 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. uff
    ema, nic v zlom, ale nedal ti nahodou nejaky zid v minulosti kopacky? pripadne nejaki tvoji predkovia za slovenskeho statu arizovali? nechce sa mi verit ze za tym nie je nieco osobneho, len ciste objektivne "hladanie pravdy"
    publikované: 30.10.2011 18:25:19 | autor: kk (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Ty infantil kk
    Spýtaj sa Finkelsteina, Pappeho alebo Vanunua, prípadne čerstvo odsúdenej Anat Kamovej (ktorá dnes dostala 4,5 roka tvrdej basy za to, že odhalila zločiny proti ľudskosti a vojnové zločiny, ktoré pácha židovská armáda na Palestínčanoch na Západom brehu), či je ich motivácia taká primitívna ako tvoje rozmýšľanie.

    Tu je témou arogantná vraždiaca nehumánna psychopatická sekta, ktorú nás systém núti podporovať - a ktorej zločinní príslušníci nás navyše so všetkou drzosťou sebe vlastnou idú preškoľovať z morálky. O pičovinách typu kopačiek sa choď vybavovať do pejsbúku.
    publikované: 30.10.2011 19:47:42 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Martin, mohli by sme poznať tvoje plné meno?
    Dávaš sem linky s takýmito textami:
    It is noteworthy that there is no hint in Himmler's memorandum of any intention or plan to physically exterminate, ie kill en masse, any part of the population of German-occupied Poland, not even of the Jews.

    In fact, Himmler positively rejects physical extermination of a people as "Bolshevist" and "un-German".

    Since Hitler approved Himmler's memorandum as "very good and correct", it is apparent that he also rejected physical extermination as a means of dealing with alien peoples.

    Obviously, as of May 1940, there was no German extermination plan or intention, not even in regard to the Jews.
    (http://forum.axishistory.com/viewtopic.php?t=63400)
    --
    Je ti jasné, že sa dopúšťaš trestného činu?
    Je to tvrdenie, že Nemci by nikdy žiadne špinavé fyzické likvidovanie nerobili, že ho považovali za nízke a primitívne.
    Zaujímavé.

    Martin, varujem ťa, nemysli si, že ťa anonymita internetu uchráni pred trestnoprávnou zodpovednosťou.

    Ja samozrejme podporujem aktuálny zákon a opakujem po ňom: holokaust bol, je a bude.
    publikované: 30.10.2011 20:16:43 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. KK, velmi správne.
    Vždy je za tým niečo osobné.
    Aby si vedel, a spolu s tebou aj ostatní noví nepoznajúci základné verejne známe fakty o tomto blogu, my všetci sme židokresťania a Ema je priamo insiderka (asi tak, ako Chomsky či Finkelstein )
    Ach, škoda že aj ja nie som žid, aspoň by som sionistický debilov tiež mohol otvorene poslať do chamajdy (takto môžem opovrhovať iba evangelikmi a slovákmi... halevaj halevej .... a tohuvabohu si to zaslúžia všetci)
    publikované: 30.10.2011 20:25:29 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Ondrej Dostál, hajde pred veľvyslanectvo Izraela!
    Stavme sa o cenu Človeka v ohrození, či Ondrej Dostál vyraz, s veľkou mediálnou podporou pred bratislavské veľvyslanectvo Izraela protestovať proti väzneniu disidentky Anat Kamovej, ktorá odhalila zločiny systému. Navyše zločiny proti ľudskosti na etnickej báze. Čiže nacistické zločiny.

    Ja dávam do placu áno, pretože Ondríkovi predsa úprimne ležia na srdci luckoprávne záležitosti a Anat Kamová je tiež človek.
    Jedine že by ju Dostál za človeka nepovažoval, a preto nevidel dôvod robiť pre jej osud cirkus na verejnosti.
    publikované: 31.10.2011 04:22:51 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Toto je zrejme jedna z najdôležitejších správ
    http://ekonomika.sme.sk/c/6118552/chyba-zmaze-nemecku-dlh-za-vyse-55-miliard-eur.html
    Vraj chybička sa vloudila. 55-miliardová chyba v precíznom Nemecku.

    Za normálnych okolností by sme sa o tejto "chybe" nikdy nedozvedeli. Pretože so žiadna chyba nebola. Takto fungoval svet banksterskej plutokracie.
    Niečo sa zmenilo.

    Nemecko nielenže našlo "chybu" v hodnote 55 miliárd, ale odmieta darovať Izraelu ďalšiu ponorku Dolphin.
    publikované: 31.10.2011 04:39:21 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. ano,
    suhlasim ema, je to hroza. len mne pripada trosku viac strasnejsia ta nacisticka logika ako nejaka "tajna" listina z trezoru - ale zanechajme osobne dojmy a vratme sa k pojmom.
    za odkaz na dokument o zaobchadzani so slovanmi si sa ani len nepodakovala, zato si nezabudla, opat nespravne, poukazat na verejne rozsireny zamer vysidlit zidov na madagaskar ako na romanticku snahu sionistickeho hnutia. neviem ake su tvoje romanticke predstavy ale medzi moje vystahovanie sa z europy do subsaharskej afriky rozhodne nepatri... dokonca aj ti krymski (nie rimski) karaiti maju historicku tendenciu stahovat sa viac smerom na sever ... a ty si cia (nemusis odpovedat)? lebo z tvojich postojov to skor vypada na romanticku pravoslavnu rusku z nemecka zijucu v bratislave a zucastnujucu sa opec konferencii s nostalgiou za indoeuropskymi korenmi ako na nejaku standardnejsiu kategoriu ...

    arton, vyhrazas sa ?! ty angelino.
    publikované: 31.10.2011 09:48:55 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. všetko so všetkým súvisí
    publikované: 31.10.2011 13:11:28 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Tvoj dokument mi je egál
    Nevieš sa vyjadrovať vlastnými slovami?

    A ty si si DOTERAZ nevšimol tú strašnú nacistickú logiku Izraela? Vlastne ani nie logiku, ale tie hrozné nacistické skutky.
    Nie?
    publikované: 31.10.2011 14:04:56 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Plné členstvo v UNESCO
    Palestína pred chvíľou získala plné členstvo v UNESCO. Napriek šialenému tlaku USA je Palestína riadnym členom UNESCO!
    http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/unesco-grants-palestine-full-membership-1.392974

    Kto pozná kontext, vie, aké je to obrovské víťazstvo nad ideológiou nazisionizmu.

    A teraz uvidíme ten americký rachot.
    No nič. S kultúrou a vzdelávaním USA aj tak nikdy nemali nič spoločné.
    publikované: 31.10.2011 14:07:43 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Hen, snake-eater sa vhadil medzi Martinkov a môj príspevok
    Opovrhnutie akýmsi dokumentom o zaobchádzaní so Slovanmi patrilo, samzrejme, Martinkovi. Na to, aby som vedela, ako sa zaobchádza so Slovanmi, stačí sledovať tzv. mienkotvorné denníky.

    Aj sa veru idem hneď pozrieť, či sa aspoň zmienili o tom, že Európa pod tlakom USA odmietla dnes opäť dať Rusku právne záruky, že protiraketový systém nebude použitý na útok na Rusko.
    Ministerstvo zahraničných vecí RF k tomu vydalo závažné vyhlásenie.
    publikované: 31.10.2011 14:16:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Presne ako som predpokladala - ani bú
    Európa je tlačená do vojny s Ruskom - a pulitzerovské bulvárne masmédia prinesú z Ruska akúsi kokockú, úplne zbytočnú, bezcennú informáciu o zámene novorodencov.

    Asi mi nezostane nič iné, len sem dať preklad vyjadrenia ministra zahraničných vecí RF. Kto je vzdelaný a vie po rusky, môže si to prečítať aj s kontextuálnymi informáciami vpravo
    http://ria.ru/world/20111031/476368837.html

    Je to naozaj vážna vec a bytostne sa týka nás, Európanov.

    Ako to povedal ten hunochazar z Makó Pulitzer, keď definoval princípy modernej prepytujem žurnalistiky? Ľud sa nemá čo zapodievať politikou. Ľud má čítať krváky a komiksy. Prípadne kokotiny o zamenených novorodencoch.
    publikované: 31.10.2011 14:24:00 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Ministerstvo zahraničných vecí RF: Situácia je vážna
    http://ria.ru/world/20111031/476368837.html

    Odmietnutie garancií protiraketového štítu vypovedá a neúprimnosti USA

    Neochota USA zabezpečiť právnu garanciu, že protiraketový štít nebude namierený proti Rusku, vypovedá o tom, že "naši partneri nie sú úplne úprimní," povedal v pondelok ruský minister zahraničia Sergej Lavrov na tlačovej konferencii po rokovaní s ministrom zahraničných vecí Bieloruska Sergejom Martynovom.

    "Je to v rozpore s dohodami, ktoré boli uzavreté aj na bilaterálnych rusko-amerických summitoch v rámci Rady NATO-Rusko, vrátane summitu v Lisabone minulý rok - v rozopre s dohodami, že budeme pracovať spoločne. Záruky boli dané, ale očividne sa neplnia, "- povedal minister.

    Lavrov zopakoval, že situácia je vážna a v rámci kontaktov na prezidentskej úrovni Ruskej federácie a Spojených štátov, na úrovni kontaktov našej vlády s kolegami z hlavných štátov NATO musíme túto tému otvoriť, pretože je už nevyhnutné prijať nejaké finálne rozhodnutie o tom, ako postupovať ďalej."

    Predstavitelia US administratívy sa opakovane vyjadrili, že protiraketová obrana nie je namierená proti Rusku a jeho strategickému potenciálu a spolupráca v oblasti protiraketovej obrany bude na úžitok USA, NATO a Ruska. Pre ruskú stranu je však principiálnou záležitosťou dostať garancie o protiraketovom štíte na papier. NATO, naopak, požaduje, aby Rusko na slovo verilo Američanom a NATO, že systém protiraketovej obrany nebude použitý proti ruským jadrovým silám. Rusko sa opakovane vyjadrilo, že nie je úplne jasné, akú úlohu mu chcú USA prideliť v protiraketovkm štítne, ale s rolou pasívneho pozorovateľa sa neuspokojí.
    -
    Šanca, že USA a NATO poskytnú Rusku právne garancie, je čoraz menšia. A Európa sa len teľaco pozerá, ako ju Američania pomaličky vťahujú do vojny s Ruskom.
    publikované: 31.10.2011 17:59:55 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. nu
    ťažko povedať, či je Európa (resp. európske štáty NATO) ako taká tlačená do vojny, nové členské štáty majú (ako je písané aj v tom článku) bilaterálne dohody s USA, ide to mimo NATO ... čo na to Francúzi, Nemci či Taliani (s kt. budú mať Rusi cvičenie http://ria.ru/defense_safety/20111030/475145093.html )?
    publikované: 31.10.2011 18:05:16 | autor: martan (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Čo je to za pokrytecké vyjadrenie,
    že ide to "mimo NATO"? Nič v súvislosti s protiraketovým štítom nejde mimo NATO.
    Bilaterálne dohody práve nechutný spôsob, ako podviesť Rusko v jeho legitímnej snahe o svoju bezpečnosť.
    Obava Ruska z toho divného svetovládneho štítu je plne oprávnená - a že sa je čoho obávať, nasvedčujú aj všetky súčasné kroky USA, vrátane oficiálneho odmietnutia písomných záruk.

    A tento rozhovor si čítal?
    http://ria.ru/interview/20111031/473854903.html
    И смысл этих отношений заключается в том, чтобы вычленять сферу общих интересов и сотрудничать в ней так, чтобы это отвечало законным потребностям в области безопасности России и наших партнеров. Так что на самом деле то, чем занимается Совет Россия-НАТО (СРН) – это реальный вклад в решение задач обеспечения национальной безопасности России путем развития сотрудничества с такой мощной военно-политической организацией как НАТО. Поэтому мы всегда исходим из того, что работа в СРН должна быть направлена на то, чтобы искать, во-первых, эти сферы совместных интересов.

    Spoločné cvičenia (zatiaľ) zrušené neboli. Rusko nie je hysterické.

    Každopádne je toto veľmi nebezpečná hra Ameriky, v ktorej (zas) hádže Európu cez palubu - a európski politici mlčia ako myš zhypnotizovaná hadom.
    publikované: 31.10.2011 18:50:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. nu
    То есть, перспектив пока нет?
    - Перспектив становится все меньше с каждым днем. Они уменьшаются и потому, что мы видим, что осуществляется ползучая реализация пофазового адаптированного подхода, заключаются двусторонние соглашения между США и их западноевропейскими союзниками. Таких соглашений целый ряд – с Румынией, Польшей, Испанией. И у нас есть ощущение, что, хотя мы не уходим из переговорного консультационного процесса с США и НАТО, они осуществляют собственную повестку дня в этой области.

    Opäť bilaterálne dohody, mimo ofic. štruktúr NATO. Nie je to prvý krát, čo Amíci ignorujú resp. obchádzajú zvyšok aliancie a dohadujú sa s "ochotnými" resp. s tými, ktorí sú v problémoch (viď SPA, asi je jasné, kto drží SPA pod krkom v súvislosti s krízou; a podobne je na tom Grécko a Cyprus). Čiže naozaj vyčkajme čo na to veľké európske štáty. Tam - aj vďaka obchodu - až takú veľkú ochotu ísť pod nôž nevidím ...

    Как ни странно, некоторые страны альянса говорят нам, что они не готовы к сотрудничеству с Россией именно потому, что РФ не является частью коллективной системы обороны, не является частью системы, связанной с пятой статьей Вашингтонского договора.

    Ktoré sú to tie "niektoré členské krajiny aliancie"? Žeby zas POL, RUM a pod.?

    Myslím si, že podstatné sú tieto slová: Вообще, отношения Россия-НАТО напоминают такой айсберг, где одна десятая часть находится на поверхности. И она в основном связана с политическим диалогом, дискуссиями, которые ведутся

    Ešte je čas. Rusi sa o seba postarajú...
    publikované: 31.10.2011 19:33:16 | autor: martan (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Martinko, ty sa precenuješ.
    Prečo by som ja tebe chcel niečo zlé? Len si kludne ďalej píš po internete, že holokaust nebol - veď si ťa židia nájdu.

    Ono nie ja, ale židia sú hajzlíci, veď vieš ...
    publikované: 01.11.2011 07:11:25 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Kuskina mat, leah,
    ema, keby si si aspono precitala tie dokumenty, ktore si si vyziadala ale vpodstate ti boli egal, zistila by si, ze vpodstate sa takmer tento plan naplnil aj naplnil a mozno by si sa sama seba spytala, "kde su lemkovia? kde su kasubovia? prusi?.... !? (?) ... <!>"

    http://www.youtube.com/watch?v=WLxPTk1QEJI
    publikované: 01.11.2011 07:31:18 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. V <?>
    Sú tam, kde Chazari. Z Prusov sú Nemci, za Kašubov Poliaci (mimochodom, Kašubovci zostali ako priezvisko aj na Slovensku), z Lemkov Bielorusi...

    Ty si len ďalší z radu tých, čo si myslia, že čím komplikovanejšie, tým múdrejšie.

    Ozaj, a kde v <!> sú neandertálci?
    publikované: 01.11.2011 12:22:45 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. куэькина мать?
    publikované: 01.11.2011 12:31:38 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. demokracie rozkveta
    USA ešte v 90. rokoch zakázali financovanie akejkoľvek organizácie OSN, ktorá prijme Palestínu za svojho člena, a v pondelok tento svoj postoj potvrdili.
    publikované: 01.11.2011 17:15:23 | autor: t (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Isreal - the biggest threat to the world peace
    http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=36895
    Wiesentalovi ludia aj rabin rozhorcene ziadaju europskych politikov aby poklakli, lebo v prieskume verejnej mienky v 15 krajinach EU bol Izrael oznaceny za hlavnu hrozbu pre svetovy piss...
    publikované: 01.11.2011 18:54:56 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. nu
    to čo za logika - ak Európan vidí v Izraeli hrozbu pre mier, tak je vina v Európanovi, lebo je antisemita ... absencia sebareflexie je u sionáckov obrovská - ale to by mohlo ľudí tešiť - sú tak zaslepení, že sa zničia sami ...
    publikované: 01.11.2011 20:10:48 | autor: martan (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. ano,
    kuzkinu mat mam ja odpozorovanu z clanku pana Kladivu...
    Nenachadzam ja lepsiu odpoved, opat, ako odpoved hovorcu jednej z postihnutych kultur - clanok zo stranky www.lemko.org

    http://www.carpatho-rusyn.org/lemkos/petro.htm

    a co sa tyka komplikovanej mudrosti, la, toto ma oslovilo:

    http://www.youtube.com/watch?v=4ziskTEUOOw

    publikované: 01.11.2011 20:50:55 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Najprv tu ten Gálov poskok popiera holokaust,
    a teraz sa ešte k tomu z neho stal tvrdý zástanca NACIONÁLNYCH práv.
    Nech žije NACIonalizmus - píše tu pod anonymnou zásterkou akési Martin.

    Škoda, že podobné práva odmietal Slovákom a preto je aj dnes zalezený v českožidovskej riti.


    publikované: 02.11.2011 06:48:41 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Liate olovo sa im samým teraz vracia do hrtanu.
    (k tomu linku vyššie od Sinuhe)
    "These shocking results, that Israel is the greatest threat to world peace, bigger than North Korea, Iran and Afghanistan, defies logic and is a racist flight of fancy that only shows that anti-Semitism is deeply embedded within European society"

    Svet evidentne nezabúda.

    Dúfam, že tie výsledky prieskumu zobrazia v masmédiach.
    Alebo už budú musieť sionisti naozaj VSETKO zatajovať, ako nedávno ich bratskí predchodcovia komunisti, tiež veĺmi obĺúbení?
    publikované: 02.11.2011 06:53:27 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Civilizačný kolaps je tu
    Slovensko žije v tme, samosprávy šetria

    Na čierne diery sa po zotmení mení väčšina slovenských obcí, ale aj nejedno mesto. Samosprávy v zlej finančnej situácii šetria aj na osvetlení a ulice zostávajú ponorené do tmy. Menej svetla znamená viac peňazí do obecnej kasy, ale aj zvýšenú nehodovosť a kriminalitu.
    ...
    Vypínanie osvetlenia sa neosvedčilo ani vo Fričovciach na východe Slovenska. Podľa starostu Jána Mikulu tam úmerne pribudlo krádeží. "Mali sme tu nájazdy z osád, ktoré sú v okolitých obciach," vysvetlil. Svetlo preto znova zapínajú.

    http://spravy.pravda.sk/slovensko-zije-v-tme-samospravy-setria-fcm-/sk_domace.asp?c=A111031_152841_sk_domace_p29

    Že vraj tma znamená "viac peňazí do obecnej kasy". Nie. Tma znamená, že v obecnej kase je menej peňazí.

    Slovensko je čoraz zadlženejšie.
    A tak sa pýtam, kam do pizdy idú prachy (ešte aj z tých požičiek), keď táto spoločnosť nie je schopná zabezpečiť ani len verejné osvetlenie. Veď toto dokázal dokonca aj ten hnilý neproduktívny demotivujúci skurvený socializmus.
    publikované: 02.11.2011 16:17:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. kam idú prachy
    publikované: 02.11.2011 18:02:03 | autor: me (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. tak
    som si precitala rozhovor s Annie Machon a jej slova sa zacinaju naplnat : ...nie je pravdepodobné, že britské ropné kontrakty budú obnovené. Skôr dostane prednosť Rusko, alebo Taliansko, alebo Nemecko alebo niekto iný...
    Takze ano- Rusko dostalo prednost:
    Новое ливийское правительство признает все контракты, подписанные с Россией, а также прежние политические международные договоренности, сообщил во вторник в интервью изданию "Московские новости" новый премьер-министр Ливии Абдер-Рахим аль-Киб.

    Ako sa hlasovalo- Palestina - UNESCO:
    http://www.informationclearinghouse.info/article29571.htm
    a trest sa uz dostavil - odpojenie palestincanov od internetu a telefonov

    A deju sa veci aj okolo zdrojov, ako vzdy
    - ako sa zachovala Eu pri rokovaniach sa uz spominalo
    Plynova vojna pokracuje, najnovsie cez Litvu:
    http://www.warandpeace.ru/ru/news/view/63308/
    -Polsko bude brat rusky plyn z Nemecka

    -Iran sa ide napojit do ruskej energosiete cez Azerbajdzan
    -Ukrajina a Rusko sa dohodli na platbe za plyn v rubloch
    Analyzu co a preco sa deje by mohla dat ema, ja sa len dohadujem...:)


    snake_eater ,
    zdravim, meno z toho linku, co si sem hodil mi je zname z dokumentu Kolaps. Je to ono?
    publikované: 02.11.2011 20:25:47 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. štúdium
    publikované: 02.11.2011 20:43:23 | autor: martan (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. N, materiál
    pochádza z : http://undoctrination.info/, čo je čiastočný mirror bývalej stránky nw0.info. Je tam aj tvoj dokument.
    publikované: 02.11.2011 21:34:34 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. Trochu prevrátenej logiky na dnes
    Jaalon: "Zdrojom nestability je islamský extrémizmus, nie výstavba osád" http://new.icej.sk/article/jaalon_zdrojom_nestability_je_islamsk_extr_mizmus_nie_v_stavba_os_d_
    publikované: 02.11.2011 21:50:18 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Ako správne vidíš, milá N
    energetická bezpečnosť si vyžaduje kooperáciu, nie zabíjanie a kradnutie. To ofšemže dementom z vedenia západných korporácií v škole nepovedali. A tak majú plnú hubu "trvalej udržateľnosti", až je to na smiech, a pritom siahajú po tých najprimitívnejších krátkodobých riešeniach, ktoré vždy vedú ku krachu.
    Pozrime sa tu, do vlastného dvorku, na takýto scenár: OMV ohlásila odchod z ropného biznisu, vrátane retailu - bude sa sústrediť na plyn. Rafinéria Schwechat bude na predaj. Ruské ropné firmy majú peniaze, záujem - a Družbu. Netreba veľa investigatívnosti, aby našinec videl, že okolo Družby zúri vojna, so snahou zavrieť tento strategický ropovod.
    Ak by sa scenár s predajom Schwechatu ruskej spoločnosti podaril, istá lokálna rozdrapovačná korporácia by získala takú konkurenciu, že by ju nepredýchala.
    A tak sledujme, čo robia Rakušania, Maďari a Česi. A Slovensko, ktoré má v tomto súboji po svojom totálnom výpredaji asi poslednú strategickú výhodu. Bude konať ako predĺžená ruka Pešťbudína? Alebo bude konať ako samostatná entita s vlastnými štátnymi záujmami?

    Iste si neprehliadla komédiu, na ktorej sa uchechtáva celé Rusko. Bijú sa kurvy s prostitútkami, kto čo komu dlží za ruský strategický majetok. Všeličo sa dostalo na verejnosť.
    http://ria.ru/incidents/20111103/479079720.html
    publikované: 03.11.2011 05:11:22 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. 200 rokov spolu.
    Vzhladom na posilnenie našeho neskonalého priatelstva, dávam sem prácu humanistu a nositela Nobel ceny, prácu, ktorá už dlhodobo napodiv chýba na našich aj svetových trhoch a ktorú niektorí naši priatelia spomínali - určite ale bude zaujímať aj iných, preto to dávam sem.

    Karma, dnes sa mi ocitla na stole,
    http://www.uloz.to/4799666/a-solzenicyn-200-rokov-spolu-1-2-zip

    Podla prvých náhladov je kompletná, i keď neprofesionálne zoskenovana, ale dobre čitatelná.

    Ak by náhodou zmizla z adresy, mám ju samozrejme a zas nejako posunieme do verejnosti.
    publikované: 03.11.2011 12:30:39 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. Nájdite päť rozdieľov,
    medzi februárom 1948 a novembrom 2011.
    http://www.tyzden.sk/rozhovory-tyzdna/p-zajac-sebej-a-osusky-isli-vlastnou-cestou.html
    Parazitické štruktúry odsudzené tomuto priestoru zase raz vyhnívajú. A opäť sa z toho šíri mŕtvolný pach. Ešte sa možno dočkáme, že Ded Šebejeb bude dávať Zajacovi štranek, Oszuskému doživotie a Mongol Dostál emigruje do blízkovýchodného kaganátu.
    publikované: 05.11.2011 00:44:31 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Ahoj Arton,
    Dveste let vmeste mam v originali a obcas sa da zakupit v Chelemendikovom knihkupectve na Feriencikovej.
    publikované: 05.11.2011 18:54:42 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. O demokracii
    Demokracia a sloboda su najvyssie hodnoty. Natolko nam posvatne, ze na ich ochranu tam, kde uz su, a na ich sirenie tam, kde ich este len chceme nastolit, nevahame vybombardovat krajiny do doby kamennej, sledovat kazde slovo a kazdy pohyb nasich obcanov, alebo im priamo implantovat identifikacne cipy na celo.
    Demokracia je zalozena na predpoklade, ze vacsina obcanov ma mentalny potencial a zivotny zaujem na sledovanie toho, co sa okolo nich deje, aby potom, vo volbach, mohli robit rozumne rozhodnutia.
    Na zistovanie, do akej miery su obcania sposobili robit spravne rozhodnutia, rozne "think tanky" s dobre platenym personalom vytvaraju vo svojich laboratoriach ankety na prieskum pripravenosti obcanov vyjadrit sa kvalifikovane k veciam spolocnym.

    Jeden takyto prieskum sa uskutocnil v Kanade. Toto su otazky, na ktore maju obcania odpovedat:

    1) Nakladak s privesom na prevoz traktorov a niekolko policajnych vozidiel sa zucastnili pathodinovej nahanacky na najrusnejsich cestach Kanady. Kde sa nahanacka zacala, a kde skoncila?

    2) Sudca vyhlasil Stanley Tipetta za nebezpecneho kriminalnika a poslal ho do vazenia na nedefinovany cas. Tipett, otec piatich deti, bol uznany vinnym za sexualny utok na dvanastrocne dievca. V ktorej provincii?

    3) Grecky ministersky predseda George Papandreou prekvapil takmer kazdeho s jeho prehlasenim, ze v jeho krajine bude referendum. O com?

    4) Rusky vybor pre letectvo dosiel k zaveru, ze havaria lietadla v septembri, pri ktorej zahynuo jedno hokejove muzstvo KHL, bola vysledkom ... coho?

    5) Dustin Paxton je sudeny v Calgary, suc obvineny za to, ze opakovane bil, mucil a pohlavne zneuzival obet vo svojom dome. Podla obvineni, kto bol obetou?

    6)Sudca William Adams z Texasu nebude celit obvineniam za svoje ciny, pretoze uplynulo prilis vela casu od casu, ked sa vec stala pred siedmymi rokmi. Kto vlozil kompromitujuce osemminutove video o nom na YouTube?

    7) Kanadan Mark Carney bol menovany do cela vyboru na reformu bankovnictva krajin G20 v meste Basel, Svajciarsko. Ake je sucasne povolanie Marka Carneya?

    8) Princ William a vojvodkyna z Cambridge vykonali jednodnovu cestu na oboznamenie sa s hladomorom vo Vychodnej Afrike. Ktoru krajinu navstivili? (Spravna odpoved je vraj Dansko.)

    9)Fanusikovia Detroit Lions cirkuluju online peticiu za zakaz vystupenia kanadskej rockovej skupiny v prestavke hokejoveho stretnutia Detroit Lions 24 novembra. O ktoru rockovu skupinu ide?.

    10) Napriec Kanadou, nechali si muzi rast fuzy,v hnuti zvanom "Movember". Na aku agendu chce tato akcia upozornit?

    No vidite, a v Irane by na taketo otazky nemohol odpovedat takmer nikto.
    Co teraz?
    publikované: 06.11.2011 09:01:14 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Ropa urobí z Američanov rukojemníkov, varujú generáli
    16:04 | 6.11.2011 | Václav Viták, Aktuálně.cz

    Washington - Spojené štáty musia počas nasledujúcich desiatich rokov prudko znížiť svoju závislosť od dovážanej ropy, inak bude ohrozená ich národná bezpečnosť.

    Podľa správy vplyvného myšlienkového trustu Military Advisory Board (MAB), zloženého z troj- a štvorhviezdičkových amerických generálov vo výslužbe, musí byť zníženie drastické, inak bude ekonomika USA vystavená devastujúcim úderom spôsobeným skokovým zvyšovaním cien ropy.

    Podľa MAB je to pre bezpečnosť krajiny absolútny imperatív. "Toto je hrozba pre našu národnú bezpečnosť, ktorá sa každý rok zvyšuje a je potrebné, aby sme to ako národ uznali," hovorí bývalý viceadmirál Dennis McGinn, jeden z autorov správy.

    Analýza označuje závislosť USA na dovoze ropy za "Achillovu pätu americkej národnej bezpečnosti".

    "Naša závislosť na tejto jedinej komodite nás robí zraniteľnými ... Sme rukojemníkmi kartelu, ktorý stanovuje jej ceny a medzi ktorého členmi sú takí, ktorí by radi poškodili našu krajinu. Príliš často sme vyzývaní, aby sme riskovali životy našich synov a dcér kvôli zabezpečeniu neistých dodávok ropy práve od tohto kartelu," hovorí sa okrem iného v správe.

    Nezachráni nás Kanada ani Mexiko
    Generáli vo výslužbe súčasne odmietajú názor rady republikánov a niektorých predstaviteľov priemyslu, že Spojené štáty sa môžu týchto problémov zbaviť nakupovaním ropy zo spriatelených krajín, napríklad z Mexika a Kanady alebo zvýšením domácej ťažby.

    "Naozaj nemôžeme realisticky robiť rozdiel medzi ropou z Venezuely, Iránu alebo Kanady," varuje viceadmirál McGinn s tým, že prerušenie dodávok tejto energetickej suroviny kdekoľvek vo svete poženie jej ceny nahor všade.

    Riešenie vidia generáli v znížení spotreby ropy v USA o 30 percent v priebehu nasledujúcich desiatich rokov.

    "Keby Amerika spotrebúvala o 30 percent menej ropy, dokázala by naša ekonomika ustáť bez veľkých problémov i úplné uzavretie Hormuzskej úžiny aj ktoréhokoľvek iného úzkeho hrdla, ktorým prúdi táto surovina do sveta.

    Tridsaťpercentné zníženie spotreby ropy by zvýšilo náš manévrovací priestor v zahraničnopolitických otázkach, pretože náš hlad po nej by nás už pevne neviazal k niektorým nespoľahlivým partnerom. "

    Riešením je diverzifikácia
    MAB navrhuje niekoľko alternatív k rope, napríklad biopalivá získané z rias, stlačený zemný plyn, metanol alebo bioetanol.

    Chladne sa však stavia k najrozšírenejšiemu biopalivu v USA etanolu, získavanému z kukurice, pretože negatívne ovplyvňuje ceny potravín vo svete.

    Uvádza tiež, že tridsaťpercentné zníženie spotreby ropy a jej nahradenie inými palivami by pomohlo americkej ekonomike, pretože by sa znížil deficit, kapitál by zostával v USA a mohol by byť využitý na tvorbu pracovných miest.

    "Zvýšila by sa naša inovačná kapacita, pretože investície do alternatívnych zdrojov by už neboli torpédované poklesmi a nárastami cien ropy, spôsobenými trhovými silami alebo zámerne vyvolanými cudzími kartelmi," upozorňujú generáli.

    Chyby úradníkov vrhli svet do čias ropnej vojny

    Viceadmirál McGinn ale uznáva, že problém tkvie hlavne v prístupe verejnosti. Napriek tomu dúfa, že odporúčania MAB úplne nezapadnú.

    "Je to otázka toho, koľko budeme musieť ako národ vytrpieť, než nám to naozaj dôjde a nájdeme skutočné riešenie tohto problému," hovorí a upozorňuje, že za istých okolností môžu vzniknúť kvôli rope také ekonomické problémy, že recesia z roku 2008 a 2009 bude vedľa nich vyzerať ako zlatá éra.

    publikované: 07.11.2011 16:12:28 | autor: We´re all living in Amerika (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. Bartos pise zvycajne zaujimavo a
    publikované: 07.11.2011 23:29:00 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. ema,
    si uz na otvoreni North Streamu? Posli foto :)
    publikované: 08.11.2011 10:04:46 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. Toto uz nie je studena vojna, to je uz kriza v Karibiku
    Russia accuses Israel of using 'dangerous rhetoric' against Iran

    MEDVEDEV "The threat of a military strike could lead to a major war," he warned, adding that it was now vital to calm the situation, "take a deep breath and open talks."
    !!!!!!!!!!

    President Dmitry Medvedev says threatening atmosphere being created by Israel, and that now is the time to 'take a deep breath and open talks'.

    Russian President Dmitry Medvedev accused Israel on Tuesday of using "dangerous rhetoric" that could lead to a war with Iran, amid rising tensions over the latter's nuclear program.

    Speaking in Berlin after meeting his German counterpart Christian Wulff, Medvedev said a threatening atmosphere was being created by the Israelis, as media speculation abounded that Prime Minister Benjamin Netanyahu and Defense Minister Ehud Barak were considering a military option against Iran.

    Moscow had repeatedly urged Tehran to prove to the world that its nuclear research was purely peaceful in its objectives. "Unfortunately there hasn't been any movement in this direction," said Medvedev, who was later to attend a ceremony to open an undersea gas pipeline through the Baltic Sea.

    Russian Foreign Minister Sergei Lavrov warned Monday that a strike against Iran would be a grave mistake with unpredictable consequences: "This would be a very serious mistake fraught with unpredictable consequences," he said.

    Defense Minister Barak played down speculation Tuesday that Israel intended to strike Iranian nuclear facilities, saying it had not decided to embark on any military operation.

    "War is not a picnic. We want a picnic. We don't want a war," Barak told Israel Radio ahead of the release this week of an International Atomic Energy Agency [IAEA] report on Iran's nuclear activity. "[Israel] had not yet decided to embark on any operation."

    But he said Israel had to prepare for "uncomfortable situations" and ultimately bore responsibility for its own security. All options to curb Iran's nuclear ambitions should
    remain open, he said.

    The IAEA report is widely expected to strengthen suspicions that Iran is seeking to produce nuclear weapons despite its statements that its uranium enrichment programme is aimed at power generation.

    "I estimate that it will be quite a harsh report ... it does not surprise Israel, we have been dealing with these issues for years," Barak said. "We are probably at the last opportunity for coordinated, international, lethal sanctions that will force Iran to stop."

    The International Atomic Energy Agency [IAEA] is set to issue a report this week on Iran's nuclear activity. Western nuclear experts have told Haaretz, in anticipation of the IAEA report, that Iran will be ready to build a nuclear bomb within a few months if it desires.

    Other experts, who have seen intelligence used in the compilation of the latest report, have said that Tehran already has the know-how, the technological means and the materials needed to put an atom bomb together within short order.

    These experts have concluded that nuclear weapons engineers from Russia, Pakistan and North Korea have been assisting Iranian scientists in their efforts to reach nuclear capability. Haaretz published similar information last week, reporting that experts have said that Iran could carry out underground nuclear tests quite soon if it wants to.

    France this week also warned Israel against taking a military options, saying it was seeking to harden sanctions instead.

    publikované: 08.11.2011 17:01:48 | autor: Jojo (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. intendant
    budapestianskeho divadla je antisemitska csurka :D http://www.sme.sk/c/6133921/kultura-po-madarsky.html
    publikované: 10.11.2011 10:14:35 | autor: t (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. nu
    ako som písal, netreba robiť paniku
    http://www.sme.sk/c/6137196/nemci-a-poliaci-chcu-zmenu-postoja-unie-k-rusku.html

    btw k tým "nájdeným" 55mld v Nemecku ... ako Nemci hlasovali ohľadom prijatia Palestíny do UNESCO?
    publikované: 12.11.2011 10:46:16 | autor: martan (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. dobra vojna
    Vojna, bez toho, aby sme ju milovali. Tak sa nazýva nová 600-stranová kniha filozofa Bernarda-Hernyho Lévyho, v ktorej ospevuje zásah v Líbyi a svoju úlohu pri presviedčaní prezidenta Nicolasa Sarkozyho.

    http://www.sme.sk/c/6136908/dobra-vojna.html#ixzz1dUL5KKQI

    Lévy was born in Béni Saf, French Algeria, to a wealthy Algerian Jewish family.
    publikované: 12.11.2011 12:10:04 | autor: t (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. explozia v Irane
    publikované: 13.11.2011 07:53:21 | autor: janko (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. Lemkovia, Prusi, Kasubovia
    nie su Bielorusi, Nemci a Poliaci. :) Prusi boli fakticky vyhladeni, podobne Lemkovia (spolu s Bojkami), ale o to sa ciastocne postarali aj Poliaci.

    Co sa tyka Zidov, pytam sa, zalezi Rotschildom a pod. na zidovskom narode? Absolutne nie, su ochotni zidovsky narod obetovat, ak to bude vyhovovat ich zaujmom. Trockemu sa po revolucii rabini stazovali, ze Zidia nemaju lepsie podmeinky. Trockij si ich vypocul a potom im oznamil, ze ho to skratka nezaujima, pretoze on je komunista a nie Zid. Finito. Dalsi Zid Sverdlov si zobral za manzelku spomedzi starovercov, ktori uprimne cara neznasali. Velmi zaujimavy clanok o Sverdlovovi v clanku Чёрное семейство Яков Свердлов и его братья od Pjotra Multatuliho, inak pravnuka s Romanovcami zavrazdeneho kuchara Ivana Charitonova, je zaujimave, ze stranka, kde bolo vela podobnych clankov zmizla, dovod neviem, mozno len chyba u mna, tak aspon jeho kopia na fore tu: http://tinyurl.com/d8qpqdh
    publikované: 15.11.2011 00:45:10 | autor: -eru- (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. z outsidermedia
    Ruské válečné loďstvo se hnulo ke břehům Syrie
    http://www.newsland.ru/news/detail/id/825949/

    http://www.haaretz.com/news/middle-east/report-russia-warships-to-enter-syria-waters-in-bid-to-stem-foreign-intervention-1.396359


    Ruské lodě vplují do Syrských vod
    Ruské válečné lodě připlují do Syrských vod, uvedla ve čtvrtek Syrská agentura, naznačila, že krok představuje jasnou zprávu západu, že Moskva odolá jakékoliv zahraniční intervenci do občanských nepokojů v zemi.

    Podle některých Syřanů Rusové a Číňané sledují se Syrským generálním štábem hranice s Jordánskem. Na hranici s Tureckem byla vytvořena 20km dlouhá vojenská zóna se 35 tisíci raketami. Možná proto se do toho Turci bojí jít. Povídá se také o tom, že Irán údajně poslal k Turecké hranici vojáky se slovy „jestli napadnete Syrii, vtrhneme do Turecka“. Syrie vše teď řeší diplomaticky, do země přijela Čínská, Ruská, Španělská a Německá a Kubánská delegace, aby na vlastní oči viděli situaci v zemi.

    Toto smrdí válkou!!!!!!!
    publikované: 18.11.2011 20:31:31 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. www.nadhlad.com
    www.nadhlad.com
    publikované: 21.11.2011 16:54:45 | autor: nove a lepsie (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. nove a lepsie
    hm... zatial sa tp zda dobre, ci to nove bude aj lepsie ukaze cas. Clanok o energetickej politike Ruska bol skvely, ale tale som citaval aj tu :-) Dufam, ze to nebude podobny omyl ako bola svojho casu ucast na stránke jetoták... :-)
    publikované: 21.11.2011 21:00:35 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. Nadhľad je v mojej réžii, Sinuhe
    S ľuďmi, ktorým sa dá dôverovať.
    Ale je hlavne na nás, pitvorníkoch, čo z neho bude.

    Stránka je v zábehu. Potrebuje ešte čas.
    publikované: 21.11.2011 21:19:48 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. Nadhľad je priestor.
    Nie je to blog, nie je to portál, nie sú to noviny, je to priestor pre zamyslenie sa. Každý s autentickou osobnosťou je vítaný, ale nadhlad.com mieni čitateľom a autorom pomôcť len v jednom - získať jeden-dva momenty kľudu. Nemýľte sa - to je veľmi ambiciózny ciel. Všetko ostatné bude závisieť len na nich - teda na vás. Posudzovanie a porovnávanie je zbytočné - napríklad pre Emu je to ako krok z člnka na pevnú zem. Ona to vie - a vy jej musíte veriť.

    publikované: 21.11.2011 23:00:17 | autor: Redakcia (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. Totos napísala ty?
    "Konkrétne rysy Eurázijskej únie sa začínajú črtať paradoxne v čase, keď sa Európska únia rozsýpa vo švoch".
    Takýto triviálny antifrazeologizmus? A iks ďalších detailov, pri ktorých znalec zdúpnie? To vyzírá prepytujem ako blueprinty VOS.
    Vy lú če né.
    publikované: 22.11.2011 01:58:29 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. Dúpnie VOS
    A tiež náš vrchný expert na armádny merchandizing, podliehajúci rozkazom IDF.
    Znalec sa môže akurát tak uchechtnúť.
    publikované: 22.11.2011 05:01:01 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. Nikomu neverte.
    Veru, treba byť opatrný.

    Zacitujem Sionissima:

    Musia vediet co najmenej o nasich pocitoch, nazoroch, obavach, radostiach, preferenciach, aby ich sociometricke kombajny ako FB, TW, MS... "zuvali iba nuly". Takze sa vykaslite na socialne siete, ved aj tak tam nic zaujimave pre samostatne mysliaceho a zvedaveho cloveka nie je, co by mimo nich nenasiel....

    Aj tu to píšu http://www.nadhlad.com/content/odrazy-na-vode
    publikované: 22.11.2011 06:33:40 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. A vie niekto niečo o tej Nordika Foundation?
    Nikto nič.
    No vidíte, lepšie bude zostať tu, na blogu Pravdy, ktorá patri PEREXU , sídli na Trnavskej a všetci vieme, kto je za tým (ale nenapíšem). Keby niečo, tak si to s nimi vybavíme... teda, aspoň im vynadáme.

    A ešte aj Galko odpočúval slobodumilovných novinárov.
    Kurník, to je ako keby osol odpočúval zmije - takto tú demokraciu páni kapitalisti nevybudujeme!
    To sú veci, to sú veci ... idem si uvariť tú kávu.
    publikované: 22.11.2011 06:52:43 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. Ináč, Ema, chcel som sa ťa opýtať už dávno,
    ty si v ktorej tajnej službe?

    Teda .. azda okrem Inštitútu.
    publikované: 22.11.2011 06:55:06 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. Nordika Foundation je klub domácich papučiek
    To sú tie, čo majú zaintegrovaný Nordishock systém, aby si človek nevylámal hnáty na rovnej dlažbe domova.

    Alternatívou bola Hanwag Foundation, v soft verzii Tecnica Foundation, ale netreba dávať okato najavo lásku k terénnej obuvi.
    publikované: 22.11.2011 16:57:45 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. Inštitút je korunou všetkých tajných služieb, Arton
    Všetky ostatné sú ako hra na divoký Západ. "Hľa, stopy bizóna. Prešiel tadiaľto 14. februára 1843 popoludní."
    publikované: 22.11.2011 17:04:46 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. Grigoriy
    Sám som používal pred dávnymi rokmi ako synonymá pomenovania žid, hebrej, semita pri opise rovnakej skupiny, neskôr sa pridružili chazari, pretože tak písali VŠETCI, šábesgójovia, aj nepriatelia židov, netušil som, že len slepo omieľali sionistické lži.
    Svojou hlúposťou síce pomýlili svet, ale zabraňovať, aby sa vyrojila Pravda a rozžiarila popletené hlavy sa nedalo večne.
    Ak grigorij útočí na židkov pomenujúc ich etnickou skupinou, tým seba prehlasuje za SIONISTU. alebo Posluhovača židov, gója.
    Sionizmus chcel presvedčiť sprostákov čo hoci aj okľukou pričuchli k rôzne nábožensky rozvrstveným výsekom satanovej synagóge že sú národom a majú sa vrátiť do Palestíny, tým neodvratne odpadli od slovanstva a stali sa smrteľne nepriateľskými.
    Každý kto vidí židov ako rasu, národ je SIONISTA, ich vidí ako ľud, a ľud má právo na vlasť a dotyčný ľud si vybral Palestínu, vy sionisti môžete vrešťať na židoboľševikov, aj tak napomáhate sionistom.
    Isteže jazykovo židia maďarizovali, aj nemčili, pretože moc miluje jednoliatosť, a židia chceli byť jej súčasťou, pretože moc bola bezbožná, tak ako v usa židia opustili jidiš a anglicizovali, ale väčší zločin je ten, na čom sa nadutými výsmešnými protislovenskými bludmi v smetiarni podieľal aj Grigoriy, že slovenské mená, slovenské osobnosti, slovenské tváre nie sú slovenské, ale feferónske, doslovne mongolské. Že nemajú nikoho, tak preto vyťahujú Štefánika. Zrejme očakáva, že zamindrákovaní slovanofóbni úbožiaci, ktorí žijú dnes, teda nemajú nijakú účasť na minulosti, napíšu pravdu o ľuďoch, ktorí vo svojej dobe hovorili jazykom, ktorý sa dnes územne zoslabil, ak zároveň vieme, že dnes sú voči okoliu nenávistní a hrabiví ako satan. Aj vrahovia najprv prehlásia pravdivo o nepriateľovi, a potom ho zarežú? Nie. Zločinci klamú vždy a z klamstva vyplynie aj vražda.
    Grigoriy nás dojíma ako židkovia pre vlastné výhody maďarčili, ale zamlčiava všetky protislovanské lži, keď upierajú zo závisti, to čo konal iný, maďarčia minulosť, pokým im to nezatrhnú, čo sa aj stane.
    publikované: 23.11.2011 19:46:30 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. Marx bol slovanofób, nevyplávala
    z neho neočakávane, žil v nemecku a to bolo slovanofóbne až nadol, ako to býva v bezbožnej dobe, keď šialenci zbožštia samých seba a druhých si žiadajú olúpiť, okradnúť, aj zabiť, brať čo im nepatrí aj smerom do minulosti, keď po prvej porážke nadľudia nepochopili zmysel poriadku sveta, a opakovane sa chopili odplaty, musel dôjsť drvivý kombajn čo ich zomlel na prach. Po zásluhe.
    či dajakí rabíni neznášajú rusko je nepodstatné, je obvyklou taktikou nacistov odpútať pozornosť od vlastných zločinov, preto najzúrivejší slovanofóbovia plačú nad obeťami židoboľševizmu. Väčšieho pokrytectva azda niet.
    stojí otázka aké rusko nenávidia, židoboľševické, či rozhlodávané liberálnymi predchodcami židoboľševikov?
    Rusko, ktoré by bolo iné, nezdegenerované, obranné, v rusku nivočili odpor stovky rokov neskôr, keď padol napríklad vo francúzsku, v tej dobe rusko nemalo nijakých spojencov, tí na západe vymreli alebo boli osamotení v izolovaných kobkách, vyhovárať sa na židovské sekty a dajaké banky v čase, keď sväté pravoslávie a jeho vplyv na mnohé osoby v rusku je červeným súknom pre celý svet nemá význam iný, ako obviňovaním práve židákov vytiahnúť viny ostatných.
    Stolypin Neveril na rituálnu vraždu, neveril protokolom, chcel vyvliecť úbohých utláčaných židkov z geta, využiť ich chamtivosť na zadusenie Ruska.
    Stolypin bol jedným z tých čo pripravili cestu židoboľševickej revolúcii, sám bol marxistom, pretože jediné čo ho trápilo bol hospodársky pokrok, že ho napokon dali odstrániť jeho spolurozvracači neznamená že je mučeníkom, za čo významné zomrel, čo zomrelo s ním?
    Neviem o tom, že by sa milovníci dobra medzi sebou vraždili, ak naši nepriatelia sa rozkmotrili, jedná sa výlučne o ich vnútornú vec, COSA NOSTRA.
    Stolypin bol vládnym teroristom, ako revolucionári zabíjali, rozdával aj on kravaty, až dokonal sám rovnako.
    Je veľký rozdiel či zabíjajú predstaviteľa tyranskej moci, kde nikým nezvolení hlupáci rozhodujú o druhých a proti nim, len aby ostali pri korytách, a kvôli ich udržaniu sami prevzali maniere útočiacich revolucionárov, alebo či zabijú niekoho kvôli BOHU, prvý prípad sa týka bezbožníkov, sú zlí, závistliví, nedočkaví a preto sa navzájom zatvárajú, v druhom prípade sa jedná o svätých.
    Revolucionári v odboji bojovali proti revolucionárom vo vláde, ktorí boli revolucionármi vo vzťahu k Bohu, vládni revolucionári sa nechceli deliť o moc, ich postoj voči Bohu mali obaja revolucionári spoloční, od ľahostajnosti, zníženia náboženstva na úrad, až po otvorené rúhanie.
    Revolucionári vo vláde nemali vlastný pohľad, boli otroci, riadené bábky vládnych kruhov nemecka a uk, chceli sa im podobať.
    publikované: 23.11.2011 20:41:58 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. veriaci vo svoje „židovstvo“ hľadajú osloboditeľov
    zo zajatia, aby sa utužila ich viera v Izrael, ako miesto odpočinku po rokoch poroby.
    Vypísané podrobnosti sú veľmi podobné s dávnovekými, ale jedná sa o obrátenosť, výsmech prvej udalosti, pretože usmerňovateľom bol Boh, tentoraz diabol.
    Vtedy mali Božiu vieru, dnes satanovu, jedná sa o protisymbol, nový symbol, antisymbol, popretie prvého.
    Vtedy mali vlastné tváre, aj reč, dnes sú kreoli.
    Vtedy mali dôjsť na nové územie kvôli tomu čo sa malo priblížiť, dnes sa tam kobylky vybrali kvôli inej udalosti, a to hrozivej pre každého jedného človeka.
    Ako Boh zhromaždil Hebrejov, tak satan si zavolal jemu verných.
    Satan je opica Božia, ten nedokáže nič vlastné vymyslieť, len pokračuje stanovenými krokmi s novým vyjadrením.
    Obviňovať trockého z toho, že šikmookovia v číne katovali je nezmysel, kto bol vinný za zločiny v číne spred doby trockého, aký vplyv na to mali jeho prejavy? A keby aj prevzali niečo od neho, či azda to bolo jeho rozhodnutie? Za zločiny šikmookov treba súdiť trockého? Čo napríklad spojiť americkú pachltnosť po matérii s tou čínskou? Američania sú materialisti, aj číňania, teda za vraždy Číňanov vinní Američania, alebo to neplatí?
    Je trocký vinný za zločiny zlého vietkongu, alebo zločiny dobrých priateľských maov alebo ešte krajších proamerických červených kmérov?
    Ak je trocký najväčší zločinec, kto bráni jeho šíreniu koná správne, ešte dobre, že sme mali bojovníkov za slobodu Američanov, pretože trpiacich by neboli stámilióny ale stámiliardy.
    publikované: 23.11.2011 21:10:59 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. Arton
    Nobelovka je určujúcou poctou, uznaním pravdy oceneného?
    Solžo nie je humanista, ale nesmierny pokrytec smokliaci nad porážkou slobody zhadzovanej nad vietnamom, obvinil protivojnové hnutie zo zrady a genocídy, ako artona by porovnateľne obžaloval z podpory teroristov ohrozujúcich mierumilovné a láskyplné izraelské obyvateľstvo. Podporoval špinavú ameriku v jej krokoch, trepal rovnaké studenovojnové bájky o komunizme, ako dnes o Iráne.
    200 rokov je veľká továreň bludov, ani neprekvapuje, že proti nej nikto nevystúpil okrem pár frázičiek, zahŕňa najpodstatnejšiu nutnú omáčku, viera v holú kosť, podvrhnuté protokoly, obdiv ku disidentom, ktorým kolaborácia s boľševizmom sa už nepozdávala, prízemný, povrchný výklad otázky dajakých židov. Pogromy, utláčanie, sem tam dajaký židko zloduch, ale nikdy nechodí sám, vedno so zloduchom nežidkom, kto nevie myslieť, sprzní dejiny svojou sprostotou, a možno taký bol zámer, je smutné, že podobní veľduchovia si knihu obľúbili. Im postačia táraniny, alebo chazaro rozprávky. Táto kniha nebude zakázaná ani v Izraeli, ale napíšte pravdu o ohlodaných kostičkách, môžete byť radi že vás obete nezabijú.
    novinári sú zamestnanci, predajné štetky čo klamú na príkaz, alebo sami pre svoje ego, sú v postavení námezdných robošov a tvária sa ako by im patrila ta3, sú to socky závislé od milodarov objednávateľov ohováraní a potupovania, schvaľovania vraždenia a oni by chceli podľa boľševických vzorov vo svojich výborčekoch súdiť a odvolávať. Je to vôbec možné, nielenže klamú a zamlčiavajú, ale oni ako úplne malí ľudia sa tvária, že by mali byť nedotknuteľní, že ich nesmieme odpočúvať, tých ostatných odpočúvaných sa zastal niekto? To len malí boľševickí tribúni vreštia na obrazovkách za cudzie prachy o veľkom ubližovaní. Pomaly to bude drásavejšie ako skazky o holej kosti. Čo na to majitelia? Oni ich k tomu vyzvali? Im nezáleží na neskrotnej hystérii ich zamestnancov, nie sú náhodou medzi týmito pisálkami práve takí, čo by chceli presadiť aby robotníci držali zobáky a nijako sa nebúrili?
    publikované: 23.11.2011 22:34:36 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. eru
    Prusi neboli vyhladení, len sa vytratil ich jazyk, by sa jednalo o starobylý holokaust a ten si treba zákonom uctiť, pravdou je že táraniny o vyhladzovaní vyplynuli z nepochopenia dejín, pretože tí čo o tom začali písať nemali žiadne starosti so zločinmi, vražda či vyhladenie ich nijako neznervózni ani voči minulosti, ani súčasnosti, taká svetová vojna predsa prináša svetové panstvo, potrebujú obhájiť zločiny prehlásením, že sa rovnako postupovalo vždy. mŕtvoly nie sú podstatné, samozrejme s výnimkou nemeckých, tie zomierali vo veľkých mukách, a už prezlečené do civilu, ale zloduchovia si ich našli.
    Mánia pomätencov, sami chceli zabíjať iných v dlhých a veľkých vojnách, a preto tvrdili že aj ich predkovia boli drsní a porážali vymyslených neindoeurópanov, matriarchátov, teda podľudí, ktorých si ako ináč zotročili, boli to veľkí bojovníci. Taká bola doba, vraždu brali ako súčasť života, chceli mať najväčších predkov, najodvážnejších hrdinov, ak sami nemali zábrany v plienení, či azda ich predkovia mohli byť iný?
    Rotschildovi nezáleží na židovskom národe, lebo ho niet.
    Komu by obetoval Izraelčanov? Bálovi či antichristovi? Bolo by to zlé? Zarevali by sebeckí lumpovia, ktorí sa rozťahujú v Palestíne a lynčujú druhých, alebo by sme mali plakať nad židkami?
    Rotschild je zlý židko a oni dobrí židkovia?
    Čo dobré vykonali?
    Trocký je tiež zlý židko, lebo dobrým židkom rabínom nenapomohol v rozlete slobody, zanedbal talmudskú výchovu pre davy, odmietal voči gójom uplatniť zrýchlený kurz sebaoslobodzovania sa podľa návrhov dobrých židkov, aby sa dobrí židkovia mali lepšie. Rabíni stále trpeli na rozdiel od pravoslávnych kňazov a ich okolia, ktorí len tak si odišli k Bohu, zdupkali bez rozlúčky a ponechali dobrých židkov ich strádaniu. Kto sa nad dobrými židkami zľutuje, zlý židko nemá čas, práve predáva cirkevné cennosti a ničí Božie chrámy, dobrý židko z toho nemá nič, ani kam hlavu zložiť. Kto že dobrých židkov zachránil, kde našli lepší život, áno, v krajine slobody.
    Staroverci boli bláznivá sekta a teda v službách židov.
    publikované: 23.11.2011 23:16:05 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. no dobre,
    fon to zase raz prehnal s tabletkami (alebo zanedbal?)
    Skúsim niečo na pobavenie: http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=38347
    Ema, možno to nie je zly napad s tym relaxacnym casopisom :-) Mozno sa prihasim aj ja a nieco napisem. Sem som mal zabrany, lebo jednak neviem tak pekne a mudro pisat ako ty, jednak som mal poct, ze ak by som npisal nieco svoje, ze by somvlastneparazitoval na tvojom blogu. N druhej strane, chapem Artonov konzervativizmus, ze tu chce ostat, lebo tento pitvor je uz uznavana znacka a je tu dobre...
    publikované: 23.11.2011 23:34:54 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. a opat nasa hudobna vlozka :o)
    http://www.youtube.com/watch?v=WEi9ZQrEjr8&feature=related

    ...ked si to date na headphones, bude vam mraz behat po chrbte.
    publikované: 24.11.2011 01:49:23 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. a este toto
    publikované: 24.11.2011 01:58:24 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. technická údržba, no.
    ináč veštko ok.
    publikované: 24.11.2011 10:00:42 | autor: nadhlad.com (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. Fon žije!
    Je to nepochopiteľné, nesmierne tajomstvo.. ale pomaly mi začínal chýbať.
    Ináč veštko ok.
    publikované: 25.11.2011 12:04:06 | autor: lebleu (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. Sinuhe, pošlem ti prístupový kód
    len čo dokončím domáce práce.
    Ako odpovedal klasik so silným trnavským prízvukom v istej inscenácii na otázku Načo ti je zlato? Budem ho mat., aj ty ho budeš mat a zostane na tebe, esli ho použiješ.
    publikované: 25.11.2011 17:40:14 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. Fon je svojrázny člen nášho veselého kolektívu
    a ja s ním napríklad súhlasím v tom, že Prusi neboli vyhladení.
    publikované: 25.11.2011 17:44:34 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. A predsa som ju našla, iris
    Tu je
    http://www.youtube.com/watch?v=VfwBN7VH1uk&feature=related

    Duchovní outecha pre teba.
    Furt zabúdaš, kam patríš a potom ti je z toho blbo.
    publikované: 25.11.2011 18:14:55 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. OK,dakujem.
    adresu mam stale tu istu ...
    publikované: 27.11.2011 23:55:25 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  88. nieco pridam
    a je to aj frcnute americkou kulturou - ta mala je Supertalent Ukrajiny. Nastastie to nevadi

    http://www.youtube.com/watch?v=evHIQuk9ENQ&feature=related
    publikované: 28.11.2011 20:30:57 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  89. Sinuhe, a ešte žije schránka
    na azete, čo sa tvári ako Odyseus?
    publikované: 29.11.2011 17:25:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  90. ema,
    ano,este sa tak tvari,ale mozes aj na moju domacu adresu s menom :-)
    publikované: 29.11.2011 22:10:14 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  91. Sinuhe,
    pošli prosím na redakcia zavinac nadhlad.com (prazdny) mail, aby sme mali kam odpísať (ema je bizi).
    publikované: 30.11.2011 08:35:33 | autor: Redakcia (e-mail, web, neautorizovaný)
  92. Niekolko zaujimavych suvislosti
    V africkej krajine Sudan raz vladol s tichym pozehnanim Zapadu (keby nebolo toho ticheho pozehnania, boli by ho na ziadost Vaclava Havla a slovenskej vlady vybombardovali ako Milosevica) jeden skutocny zlocinec s menom Bashir, ktory mal na svedomi taketo veci:
    GENOCIDU:
    - Zabitie clenov etnickych skupin Furov, Masalitov a Zaghwanov,
    - Sposobenie tymto skupinam vazne fyzicke a mentalne skody,
    - Uvalenie zivotnych podmienok na tieto skupiny, so zamerom fyzickej likvidacie.
    ZLOCINY PROTI LUDSKOSTI:
    - Vrazdy,
    - Cielene vykynozovanie,
    - Nasilne vystahovanie,
    - Znasilnovanie,
    - Mucenie.
    VOJNOVE ZLOCINY:
    - Utoky na civilov v Darfure,
    - Drancovanie miest a dedin.

    Jedina krajina, ktora sa aspon v ramci moznosti snazila Bashirovi zabranit v jeho zlocinoch bola Libya pod vedenim Muamara Kaddafiho. Bashir sa s tichym pozehnanim a suhlasom Vaclava Havla a slovenskej vlady spojil so Zapadom, a spolocne zvrhli vladu Maumara Kaddafiho.
    Zapadom a Bashirom podporovani rebeli uz vykonali svoju spinavu pracu, a dnes je Bashir na oficialnej navsteve v oslobodenej Libyi a ponuka svoje skusenosti na odzbrojenie rebelov.
    Vaclav Havel sa zo znamych dovodov uz nevyjadruje, a slovenska vlada caka na dalsie pokyny z Washingtonu, aby mohla zaujat taky postoj, ktory zaruci, ze montazne linky v Trnave a v Ziline nebudu zajtra za trest pre porusenie subordinacie prestahovane do Temesvaru a Charkova.

    publikované: 08.01.2012 08:27:14 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  93. Bašir si v Tripolise potriasol ručičkou s istým Guidom Westerwellem,
    ktorý je v Líbyi rovnako ako Bašir na priateľskej návšteve.
    Téma rokovania týchto dvoch psychopatov: ropné zásoby Sudánu a ako odtiaľ vykopnúť Čínu, ktorá tam do ťažobných kapacít a rozvoja infraštruktúry investovala stovky miliónov eur.
    O tom bola celá Baširova výprava do Líbye.
    publikované: 08.01.2012 15:19:40 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  94. Niečo viac povie tento text spred 3 rokov
    http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=11944

    Aj o Líbyi.

    2009: Sudan represents the most viable cheap oil alternative for the Chinese regime while the Russians are now in military partnership – short of an alliance so far – with Tripoli where the Russians will be building an extended and sophisticated Naval base for its warships. Sources indicate that the military agreement between Libya and Russia will eventually lead to an 'oil' and 'gas' deal between Tripoli and Moscow, a deal that may cause ire of Washington, Italy and the UK.
    publikované: 08.01.2012 16:42:06 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  95. Dokonane je
    Z davnych casov, ked sa z neznamych temnot dejin a nepoznatelnych koncin Bytia zjavili na Zemi Titani, zachovali sa nam dodnes v podobe mytov ich posolstva o velkom poslani clovecenstva. Titani natolko milovali svoje dieta - cloveka, ze ho ucili, ako naplnit svoj Osud a rast do svojho dedicstva - do svojho bozskeho Nadclovecenstva. Oni dali cloveku slova a myslienky o laske, cti, chrabrosti, uslachtilosti, hrdosti a dobre, aby mu potom ukazali, ako premenit myslienky na ciny. Darovali mu Ohen poznania hodnot.
    Do tych casov bolo kazde zlo v cloveku len nevedomost a tapanie v šere nepoznania. Svetlo Titanov vsak lakalo ludstvo na chodnik a ukazovalo mu cestu k hore uslachtileho Nadclovecenstva, lebo tam je domov cloveka.
    Temny vsak, vo svojej nenavisti k clovecenstvu, pokusil sa najskor znicit ludstvo vodou, potom zmatenim ich jazykov, a nakoniec vyslanim vyvolenych agentov a prorokov destrukcie z Uru Chaldejskeho.
    Dnes je jeho dielo dokonane, a malokto uz vobec tusi nieco o cti, dobre a uslachtilosti. Otravil ludske duse, a dusa cloveka uz meria vsetky hodnoty len vo svetle moci, uspechu, pozitkov a slobody k destrukcii.
    Chcel som povedat, v temnote.


    publikované: 12.01.2012 22:16:35 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. Dobry clanok
    http://www.balloon-time.cz/

    Veľmi sa mi páči ako si to poňal. Konečne som tu napísal niečo zmysluplné
    publikované: 24.05.2013 20:19:50 | autor: Kvalita (e-mail, web, neautorizovaný)
  97. JUAL OBAT ABORSI DI BANDUNG
    GOOD JOB
    https://yuimiechy.blogspot.com/2018/10/jual-obat-cytotec-aborsi-di-bandung.html
    https://tinahsmilealways.blogspot.com/2018/10/jual-obat-cytotec-aborsi-di-bandung.html
    https://nurulnisazamberi.blogspot.com/2018/10/jual-obat-cytotec-aborsi-di-bandung.html
    https://koirantarina.blogspot.com/2018/10/jual-obat-cytotec-aborsi-di-bandung.html
    https://rotikkaneitihertta.blogspot.com/2018/10/jual-obat-cytotec-aborsi-di-bandung.html
    https://baffling-niina.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-di-bandung-cytotec.html
    https://lasrosasgamer.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-di-bandung-cytotec.html
    https://aidainfestation.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-di-bandung-cytotec.html
    https://aonomiyamurasmt.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-di-bandung-cytotec.html
    https://crimsonmemoria.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-di-bandung-cytotec.html
    https://cyril-journal.blogspot.com/2018/11/jual-obat-aborsi-di-bandung-cytotec.html
    https://babybobo-bb.blogspot.com/2018/11/jual-obat-aborsi-di-bandung-cytotec.html
    https://vinnybacon.blogspot.com/2018/11/jual-obat-aborsi-di-bandung-cytotec.html
    https://pensamensbia.blogspot.com/2018/11/jual-obat-aborsi-di-bandung-cytotec.html
    https://mopo25.blogspot.com/2018/11/jual-obat-aborsi-di-bandung-cytotec.html
    https://the3otomes.blogspot.com/2018/11/jual-obat-aborsi-di-bandung-cytotec-di.html
    https://hour-thirteen.blogspot.com/2018/11/jual-obat-aborsi-di-bandung-cytotec.html
    https://doshkosh.blogspot.com/2018/11/jual-obat-aborsi-di-bandung-cytotec.html
    https://psiquiatriaotaku.blogspot.com/2018/11/jual-obat-aborsi-di-bandung-cytotec.html
    https://dollsstick.blogspot.com/2018/11/jual-obat-aborsi-di-bandung-cytotec.html
    https://unaminaintensa.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-cytotec-obat.html
    https://unaminaintensa.blogspot.com/
    https://uncoverhappiness.blogspot.com/
    https://uncoverhappiness.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-cytotec-obat.html
    https://untitled-yaoi-story.blogspot.com/
    https://untitled-yaoi-story.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-cytotec-obat.html
    https://valinha1.blogspot.com/
    https://valinha1.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-cytotec-obat.html
    https://reitas-shadow-and-rukis-soul.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-cytotec.html
    https://reitas-shadow-and-rukis-soul.blogspot.com/
    https://rottenbuyer.blogspot.com/
    https://rottenbuyer.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-cytotec.html
    https://opowiadania-yaoi-ginger06.blogspot.com/
    https://opowiadania-yaoi-ginger06.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-cytotec.html
    https://rocioaguilartablada.blogspot.com/
    https://rocioaguilartablada.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-cytotec.html
    https://leeyasweetteady.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bandung-cytotec-penggugur.html
    https://leeyasweetteady.blogspot.com/
    https://littlemissblacklotus.blogspot.com/
    https://littlemissblacklotus.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bandung-cytotec-penggugur.html
    https://lunatic-lupizz.blogspot.com/
    https://lunatic-lupizz.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bandung-cytotec-penggugur.html
    https://meatrevoaenjaularla.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bandung-cytotec-penggugur.html
    https://meatrevoaenjaularla.blogspot.com/
    http://elblogdelosdiasoportunos.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bandug-obat-cytotec-asli.html
    http://emanuela-polymer-clay.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bandug-obat-cytotec-asli.html
    https://emara-bloom.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bandug-obat-cytotec-asli.html
    https://esther-analfabetismo-digital.blogspot.com/2018/10/obat-aborsi-bandug-obat-cytotec-asli.html
    https://obataborsibandungcytotec.blogspot.com/
    http://obataborsibandungcytotec.blogspot.com/2018/09/obat-aborsi-bandung-obat-penggugur.html
    http://tentangnurhidayah.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-obat-cytotec.html
    http://tingtroo.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-obat-cytotec.html
    http://terataisuci.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-obat-cytotec.html
    http://themixedpieces.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-bandung-obat-cytotec.html
    http://amoamismascotas-dr.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-bandung-jual.html
    http://anto-bg.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-bandung-jual.html
    https://aozgurozcelik.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-bandung-jual.html
    http://artiscountry.blogspot.com/2018/10/jual-obat-aborsi-cytotec-bandung-jual.html
    https://gulakapashijau.blogspot.com/2018/08/apotik-bandung-jual-obat-aborsi-cytotec.html
    http://apotikobatcytotecasli.blogspot.com/
    https://apotikobatcytotecasli.blogspot.com/
    https://apotikobatcytotecasli.blogspot.com/2018/09/apotik-obat-cytotec-asli-penjual-obat.html
    http://jualobataborsimisoprostolcytotecasli.blogspot.com/2018/07/jual-obat-aborsi-obat-penggugur.html
    publikované: 03.11.2018 18:10:02 | autor: OBAT ABORSI DI BANDUNG (e-mail, web, neautorizovaný)
  98. Angola visa application form in 2023
    I am glad to find this post. You have mentioned too much information about the topic. To visit Angola as a tourist you need to apply for an e visa but first you need to check the Angola visa application form in 2023 has there been any change in this. Check out the latest updates.

    https://visacent.com/guide/angola-visa-application-form
    publikované: 30.12.2022 07:11:01 | autor: Angola visa application form in 2023 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014