Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Jatočná revolúcia

Po ostblokovej nežnej, ukrajinskej oranžovej, gruzínskej ružovej, libanonskej cédrovej, perzskej zelenej... "Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. Grg."

Dňa 5. júla 2009 masa Ujgurov zaútočila v čínskom meste Urumči na štvrť obývanú prevažne etnickými Chanmi a oceľovými tyčami vraždila každého, kto nestihol ujsť. Cestou rozbíjala obchody a podpaľovala autá a autobusy. Počas niekoľkých hodín besnenia prišlo o život takmer 160 ľudí, vyše 800 bolo zranených, Ujguri podpálili vyše dvesto áut a autobusov a vyplienili dve stovky budov.

Západné masmédia nazvali toto jatočné ťaženie "protestom Ujgurov".

Väčšina Chanov bola zavraždená údermi oceľovou tyčou do hlavy, ďalšie stovky tých, čo ujgurské ťaženie prežili, majú tiež roztrieskané hlavy.

(Zábery sú z 5. júla 2009 z mesta Urumči. Slabšie povahy nech si bežia pozrieť Kill Bill alebo niečo podobne ľahké)

 "Je čas pre Spojené štáty americké, aby zaujali negatívny postoj k čínskemu zlému zaobchádzaniu s Ujgurmi v (provincii) Sin-ťiang... Nemôžeme mať vzťah 'je to v pohode' s režimom, ktorý odstreľuje robotníkov a študentov pre otázky práce," napísali včera v liste adresovanom vláde USA americkí kongresmani.

A tu sú tí "ostreľovaní robotníci a študenti pre otázky práce" - Ujguri v Urumči dňa 5. júla 2009:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/8137458.stm

Toto video bolo na BBC rýchlo vytlačené zábermi čínskych policajtov a vojakov, so zámerom vzbudzovať hrôzu. Printové média sa striktne držali línie "nepriateľ nášho nepriateľa je nás priateľ." A Čína je pre mediokraciu nepriateľ - jeden z popredných nepriateľov.

(Najperverznejšou západnou mediálnou správou bolo bľačanie, že v Urumči "vypadol internet a mobilná sieť". V meste, kde ležali na zemi v krvi civilisti zmasakrovaní údermi do hlavy, bola pre novinárskych kokotkov prioritou nejaká virtuálna sieť.)

Dobre. Odmyslime si teraz nejakých Ujgurov. Nejde ani tak o nich. Ide o to, ČO CHCE ZÁPAD PODPOROVAŤ.

To sa chce niekto naozaj zastávať jatiek, ktoré spáchali Ujguri na civilnom obyvateľstve v Urumči a nazývať to "bojom za slobodu"?


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. pé es:
    A nech si nikto nemyslí, že takýto masaker sa nemôže stať KDEKOĽVEK.
    Tak si dobre všímajte, čo obhajujú politici a skurvené média.
    publikované: 08.07.2009 18:53:47 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Merkelova
    publikované: 08.07.2009 19:15:23 | autor: Renmin (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Do archivu aj:
    publikované: 08.07.2009 21:59:28 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. treba hľadať príčinu
    nie následky.
    Ujguri (nota bene moslimovia ;) nie sú spokojní s pomermi v Číne.
    Všetci predsa vieme - Ujguri o to viac - ako si Čína pred vyše 50-timi rokmi vytrela prdel s pokojným, lámaistickým Tibetom
    publikované: 08.07.2009 22:08:20 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Presne tak, treba hladať príčinu,
    a síce bezprostrednú príčinu. Ten vraždiaci mob sa do ulíc nevypravil sám, niekto ho musel zorganizovať a nahuckať na Chanov. A toho niekoho zase niekto iný zaplatil, tak ako to vo svete bežne chodí. Zrejme ten, kto teraz v TV prezentuje namiesto čínskych mŕtvol - nie sú to predsa mŕtvoly iránskych študentiek ani Michaela Jacksona - smokliace ujgurské ženičky premknuté žiaľom nad uväznením ich drahých manželíkov, iba kvôli obyčajnej vražde. Našťastie je Čína veľká a silná, takže to tam celkom určite nedopadne ako v Kosove.

    Kriq, tvoje vedomosti z histórie sú ako zvyčajne omračujúce. Aký pokojný Tibet, kedy bol ten pokojný al. mierumilovný?
    Čo sa týka dnešnej provincie Sin-ťiang, tak tam Číňania rozhodne nie sú žiadni nováčikovia. Prvýkrát si s ňou "vytreli prdel", ak teda takto chceme nazývať rozširovanie civilizácie, už pred vyše 2000 rokmi počas dynastie Han. Tu sú o tom nejaké bagatélie aj s mapkou.
    http://www.monkeytree.org/silkroad/zhangqian.html
    http://homepages.stmartin.edu/Fac_Staff/rlangill/HIS%20217%20maps/Han%20dynasty%20map.JPG
    Čo sa týka Ujgurov, tí na to teritórium prišli v 6. storočí a až do porážky Číňanov Arabmi a Turkami boli ich spojencami. Potom sa situácia menila, ale od 18. storočia, teda od dynastie Mandžu, tam prakticky permanentne vládne Čína, i keď neskôr bol v tej oblasti tiež silný ruský vplyv. Po WW2 dostali Ujguri dokonca autonómiu, tak s nimi veru zlí Číňania zatočili. To, že majú Číňania ale stále určitú civilizačnú prevahu, je vzhľadom na mentálnu úroveň a stupeň vývoja toho etnika úplne prirodzené.
    Pre porovnanie v Izraeli, teda vo vyspelom západnom civilizačnom okruhu, sa Palestínčanom zatiaľ dostalo Nakby a zo svojej vlasti boli jednoducho vyhodení. To ale Merkelke a iným sionistickým lokajom zrejme do očú nebije. Mene tekel... pamätaj na to, kriq. Teraz si na strane terminátorov, neskôr sa môžeš ocitnúť medzi exterminovanými.
    publikované: 09.07.2009 03:39:02 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Príčinou je tvoj prechlastaný mozoq, kriq
    Keď ti ho za súhlasného bľačania mediokracie, amerických kongresmanov a top politikov EÚ vytrieskajú z lebky Orbánovi Jobbici nespokojní s pomermi na Slovensku, nezabudni pred exitom vymenovať všetky hriechy Slovenska.
    Ak to prežiješ, budem trvať na tom, aby ti štát reparoval gebuľu na tvoje vlastné náklady.
    publikované: 09.07.2009 03:58:27 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Orban, Jobbik a historicke krivdy
    http://www.sme.sk/c/4925748/orbanov-dzin-vo-flasi-sa-vola-jobbik.html
    Urumqi je blizsie ako si mysli opity idiot kriq.
    publikované: 09.07.2009 06:22:42 | autor: pre kriqa (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Po WW2 dostali Ujguri dokonca autonómiu...
    publikované: 09.07.2009 06:39:54 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Čína je veľká a silná? Áno? a Boh je oproti nim nepatrný?
    Čína dneška je totalitný komunistický koncentrák a otrokárska veľkovýrobňa.
    Akú civilizáciu môže priniesť takáto židovina a komu?
    Vyrábať a predávať a zarobiť koľko sa len dá. Zašpiniť prírodu, zničiť človeka, dotrepať obrezaný hospodársky kapitalizmus v čírej podobe.
    To má byť čínska civilizácia?
    Že využívajú spohodlnenie gójov, ktorí vo svojej tuposti napomáhajú vzrastu tejto „veľmoci“, ktorá ich nakoniec príde zknokautovať.
    Možno boľševické kydy o priebehu besnenia by boli pravdivé, ale koľko nenarodených detí povraždili za ten istý deň čínski mäsiari?
    Tí vás nebolia?
    Každá vražda má rovnaký priebeh z hnevu, a nielen kriquel v nich rozlišuje.
    K spomenutému mene tekel–
    Boh opäť spočítal hriechy a dovolil ukončiť ich životy, neboli nevinní, lebo človek je žumpa, a nekajúcnik ešte viac.
    publikované: 09.07.2009 06:43:55 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. mozno sa to vysplha az k magickemu cislu 6
    publikované: 09.07.2009 06:52:59 | autor: peaceman (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. offtopic
    Niekto proste nevie byť rád, že má seriózny džob, ktorý si však vyžaduje lojalitu a diskrétnosť - inými slovami charakter - a bude špekulovať ako beta s onú, kým mu neklepnú po pazúroch.
    Dnes je v E&P branži kopa hajzlov. Lebo neolib ideológia káže čo? Predať aj vlastnú mater, pretože peniaze sú jediné, čo má podľa nej nejakú hodnotu.
    http://www.sme.sk/c/4926071/pracovnikov-australskej-banskej-firmy-zatkli-v-cine-za-kradez-statnych-tajomstiev.html
    Tak si to poniektorí môžu nechať prejsť hlavou v lochu a utriediť si tam hodnoty.
    publikované: 09.07.2009 09:30:43 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Hen aký Fondamentalista
    Vám by mali na tie vaše svaté obrázky občas primaľovávať aj dákych Aziatov, aby ste konečne pochopili, že na svete existujú aj iné vyspelé kultúry ako vyznavači Jahveho. A tiež by vám mali šamani v čiernych hábitoch ordinovať menej sebaľútosti, tá totiž pôsobí degeneratívne a často máva aj tragické následky. To ale bude ťažké, keďže ju máte zadefinovanú priamo v embléme so židom pritlčenom na kríži.
    To ma zaujímalo, prečo sa teda mladí vzdelaní Číňania húfne vracajú zo sveta domov, keď je to tam taký komunistický koncentrák. Zrejme skôr vidia to, že Čína ide ekonomicky a technologicky rapídne hore a životná úroveň neustále stúpa. To ovšem vy pozitívne vnímať nemôžete, pretože právo na blahobyt majú samozrejme iba dietky zježišené.
    Je to úbohé, akými spôsobmi sa vyrovnávate s degeneráciou a poklesom konkurencieschopnosti vlastnej civilizácie. Zatiaľ čo Číňan presadzuje svoje ekonomické záujmy činorodosťou a obchodom, najlepší z pravovercov, t.j. tí od bible beltu, sadajú do tankov a F16ástiek. Tak to totiž chce mentálne dedičstvo.
    Nepáči sa vám, že Čína zaplavuje svet lacnými výrobkami, ale na to, že vaši dedovia zaplavovali Čínu lacným ópiom, ste už samozrejme dávno zabudli. Mimochodom, aj pomer emisií k reálne vyrobenému tovaru resp. na hlavu je v Číne oveľa nižší ako hocikde na Západe.
    publikované: 09.07.2009 15:24:10 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Slovo k udalostiam
    Je polutovaniahodne, ze take vysoke percento populacie dnesneho tzv. slobodneho sveta je natolko osprostene chazmediami, ze uplne postrada schopnost hodnotit svoju vlastnu situaciu a dianie vo svete v ich zakladnych suvislostiach. Len tak sa moze stat, ze jeden dnes vidi vsakovakych hlupakov vyjadrovat sa o veciach, o ktorych vzhladom na uroven ich informovanosti (lepsie povedane, neinformovanosti) nemozu mat ani ponatia.
    Zvlast zarazajuce je, do akej miery sa dnes chazmediam podarilo postvat masu idiotov proti takym krajinam, ako je Rusko a Cina.
    Je pravdou, ze dnesny stav veci ani v Rusku ani v Cine nezodpoveda velkemu potencialu, ktory tieto dva narody v sebe nesu, a ktory im je vrodeny, ale to len preto, ze oba sa zotavuju z traumy, ktoru im sposobil neblahy vplyv Sekty.
    O urovni hospodarskej, duchovnej a politickej devastacie, ktoru Rusom Sekta sposobila sa v nasich krajoch, najma medzi prebudenymi, vie pomerne dost, preto snad nie je nateraz nutne pisat o tom viac.
    Avsak suvislosti exportu diabolskeho marxizmu do Rise Stredu su aj pre mnohych zasvatenych takmer neznamou historiou. Malokto pozna story o tom, ako Sekta brutalnym nasilim a vrazdenim rozkradla zlato a umelecke predmety Maticky Rusy, rozpredala ich, a utrzene peniaze investovala do budovania infrastruktury komunistickeho besnenia v krajine so styritisicrocnou kulturou, v krajine, ktorej tradicie a hodnoty boli tak vzdialene ideologiam zidobolsevizmu.
    Nie je velkou ironiou, ze prave ti, co do Ciny exportovali marxizmus, su ti, ktorych vidime dnes ociambrovat si ich papule na cinsky narod?
    Prave dnes, ked sme vsetci svedkami, ako sa Cinania elegantne a s ich povestnou trpezlivostou a mudrostou zbavuju tejto pliagy?
    Kto by dnes opat rad pchal svoje spinave paprce do diania v tejto obdivuhodnej krajine?
    Kazdemu hlupakovi by uz konecne malo svitnut, ze dnes v Cine uz niet marxistov - su tam len mudri vodcovia, ktori sa zhostili ulohy postupne a s rozvahou vyliecit narod z nakazlivej choroby zidobolsevizmu. Z choroby, ktora Risi Stredu bola vnutena.

    *************
    Len mala ilustracia:


    By Thomas Keyes
    Jan. 8, 2005

    Arab traders introduced opium into China as a medicament during the Tang Dynasty (619-907) or Song Dynasty (960-1279) , During the Qing, or Manchu, Dynasty (1644-1912), imperial edicts, aimed at the British and Portuguese and outlawing opium and tobacco, issued in 1729, 1780, 1796 and 1800. In the 1820's, the British East India Company began exporting Indian-grown opium to China in quantity, but soon afterwards withdrew, franchising Jardine, Matheson and Co., founded in 1832 by two Scots, to handle the opium trade.

    During the first decades of the 19th century, the Baghdadi Jews began arriving in India. The families that would attain prominence in Bombay and Calcutta included the Kadoories, Cohens, Ezra, Solomons, Gubbays, Eliases, and most notably, the Sassoons.

    David Sassoon (1792-1864), fleeing the oppression of Daud Pasha, the governor of Baghdad, arrived in Bombay in 1832, where, borrowing 10,000 rupees, he went into business manufacturing textiles, and growing and transporting cotton, indigo and opium.

    This brought David Sassoon and Co. into competition with Jardine, Matheson and Co. Incidentally, another company involved in opium, Russell and Co., included as partners Franklin Delano Roosevelt's grandfather as well as benefactors of Princeton and Columbia Universities.

    In 1835, 2100 tons of opium were supplied to China's 13,000,000 addicts. By 1838, the figure had climbed to 2800 tons, and by 1853 to 3710 tons. On today's market, these tonnages would fetch billions, not millions, of dollars.

    In the 1830's, Emperor Daoguang's opium commissioner, Lin Zexu, introduced measures to curtail traffic, punish smugglers and rehabilitate users. British and Jewish entrepreneurs, dismissing Lin's measures as sham piety and relying on the sophistry that selling opium from ships standing offshore did not constitute smuggling, continued their commerce. This led to the First Opium War (1839-1842) and the Treaty of Nanjing, forced on China by the victorious British. By the terms of the treaty, war reparations were paid to the British and Hong Kong was ceded to them, but opium remained illegal.

    By 1850, David Sassoon and Co. was on an equal footing with Jardine, Matheson and Co.

    In 1851, the Taiping Rebellion, led by Hong Xiuquan, who was inspired by Christian teachings, broke out in Guizhou and spread to the East China Sea. Though the rebellion aimed primarily at the overthrow of the non-Chinese Manchu rulers of China, one of the goals espoused by the rebels was ridding China of opium. On one front the British. perhaps at the insistence of the Jews, helped quell the rebellion, fearing the loss of their opium commerce. On another front, they actually waged war. The Second Opium War (1858- 1860) produced the Treaty of Tianjin of 1858. Enforcing the treaty prolonged the war till 1860. This treaty 'legalized' opium, that is, it did not specifically outlaw opium.

    In 1864, the Taiping Rebellion, one of the bloodiest civil wars in human history, claiming as many as 30,000,000 lives, ended. It would be a misrepresentation to blame the rebellion on the British or the Jews, but it doesn't exactly redound to their credit that, during the internecine conflict, they were there profiteering in opium.

    Though opium began growing on Chinese soil also at this time, the British and the Jews shipped 4800 rons in 1859. By 1880, this figure had skyrocketed to 6700 tons. David Sassoon and Co., now in the hands of his heirs and assigns, had taken over 70% of the opium trade, and a number of other Jewish companies had formed.

    In the last quarter of the 19th century, Jardine, Matheson and Co. and the other British companies were forced out of the opium business by Jewish competition, and had to diversify or go belly up. By 1900, opium in China was a virtual Jewish monopoly.

    Also, from 1858 on, Sassoon began to sell opium in Japan, in Nagasaki and Yokohama, where they a branch office was set up.

    By 1900, there were probably at least 25,000,000 opium addicts in China. In 1907, Bengal and the United Provinces alone grew 3600 tons of opium on 1000 square miles of poppy fields for shipment to China.

    The Shanghai Opium Commission, convened by Teddy Roosevelt in 1908 to address the problem, which had gained worldwide notoriety, led to the Hague International Opium Convention of 1912, but it wasn't till 1919 that the last of the chests of opium was destroyed, and the Baghdadi Jews were forced to go legitimate, having accumulated fabulous wealth.

    Incidentally, for the record, Vidal Sassoon is in no way related to David Sassoon and his descendants, who were considered the Rothschilds of the East.

    Most Jewish sources today pass over all these machinations in silence.
    publikované: 09.07.2009 18:05:56 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. nedavno
    som sa bol pozriet do Ciny, chcejuc ten hospodarsky zazrak vidiet na vlastne oci. Tato vizita vo mne zanechala mnohe a velmi zmiesane dojmy. Pokial ide o Ujgurov, videl som ich v Xiane (prvoplanovo som si tam bol ale pozriet Terakotovu armadu). Ujguri tvoria v Xiane (byvale hlavne mesto Ciny) necelu stvrtinu obyvatelov, maju svoje mestske casti, voje mesity. Celkove boli povazovani za velmi vlaznych moslimov - asi ma idar pravdu, ze su to povodne turkiicky narod, ale urcite hodne premiesany s Hanmi, lebo aby sa dali odlisit od beznych Cinanov, tak moslimski Ujguri nosili na hlavach akesi biele tubetejky ci jarmulky a ci co... Ujgurky mali tiez vo vlasoch cosi symbolicke, ale ziadne burky, cadory ani ine nezmysly sa tam nenosili. V ujgurskej stvrti mali skvelu trhovu ulicku, stoly sa prehybali pod mnozstvom produktov, na kazdom kroku restauracia, ci skor vyvarovna, ak ste odhodili predsudky, tak v prepocte za 20-30 SKK ste sa skvele najedli. Pobudol som tam tri dni a vobec to nevyzeralo na nejaku obciansku nespokojnost, naopak, biznis evidentne prekvital. Takze verzia o umelom vyvolani ujgurskych nepokojov sa mi javi celkom realna.
    publikované: 09.07.2009 18:21:39 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Podľa správ z ruských zdrojov
    bol ten pogrom na Chanov organizovaný cez twitter, facebook a blogy. Obdobne ako bordelizácia Iránu. Cybersekcia čínskych tajných služieb ale nie sú amatéri.

    V smetiarni som si práve prečítala, že ujgurskí zabijaci, ktorí terorizovali ulice Urumči, sú len takí výtržníci:
    http://www.sme.sk/c/4927334/vytrznikov-zo-sin-tiangu-cakaju-prisne-tresty.html

    Stopa vraždenia Chanov sa, samozrejme, ťahá k istej Rebiji Kadír, Ujgurke bytom v USA. Táto štetka sa začiatkom 90. rokov extrémne vyžrala na prvej čínskej kapitalistickej vlne, je to taký čínsky Chodor. Bola odsúdená za masívne daňové úniky, ale z basy ju - vzhľadom na to, že je menšina - prepustili na "liečenie" do USA. Tam túto osobu s chorobnými politickými ambíciami (tiež zhoda s Chodorom) uvítali s otvorenou náručou a vytvorili jej ideálne podmienky na podjebávanie Číny.

    Čo sa týka vzťahu Číny k menšinám - pre menšiny napríklad neplatí striktná čínska politika jedného dieťaťa, ktorej sa musia podriaďovať všetci Chanovia.
    Atakďalej.

    Ale opäť a znova: nie toto je dôležité.
    Dôležité je to, čo v súvislosti s ujgurským pogromom vypadlo z papulí západným politikom a médiam.
    publikované: 09.07.2009 19:32:07 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. k politike jedneho dietata v Cine:
    ema, v danom kontexte mozno nie, ale inak je to velmi dolezite. Politika jedneho dietata je vselijakymi prizivnickymi organiozaciami typu NGO predkladaná svetovej verejnosti ako fujtalbl a vrchol tyranie, posliapania demogrcie a pod. Ale:
    1/ Nie je zakázané mať v Číne príslušníkom väčšinového etnika Hanov viac ako jedno dieťa . Ibaže to musia byť bohatí rodičia, lebo druhé a ďalšie dieťa ich vyjde veľmi draho (strata da§ových a iných bonusov a pod).
    2/ Naozaj, ako vyššie uvádzaš, príslušníci menšín (na rozdiel od vacsinovych Hanov) môžu mať aj viac detí a bez financnych strat. Do riti, nech mi tí mimovládkari ukážu ešte inú krajinu vo svete okrem Cíny, ktorá sa k problému premnoženia ľudstva a vlastného obyvateľstva postavila čestne a .... NA SVOJ VLASTNY UKOR!!!!. Lebo faktom je ( v tom davam za pravdu NWOrderakom, iluminatom aj laminatom) , že ludstvo, najma v niektoych zaostalych a rozvijajucich sa krajinach sa premnozilo nad unosnu mieru. Netvrdim, že Cinske riesenie je nejaky zazrak, ale je to aspon čestny pokus zastavit nekontrolovane premnozenie ludstva v lokalite, ktora nema potencial na poskytnutie dostatocnej obzivy a dostojneho zivota nekontroloivane sa mnoziacemu davu.
    publikované: 09.07.2009 21:30:38 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. ozaj a co je so Syskou?
    Zanevrela na tento blog? Davno som ju tu nevidel.
    publikované: 09.07.2009 23:09:13 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. zajtra vyjde v spojenych statoch alebo kanade
    do ulic nespokojna diskriminovana cinska mensina a bude robit ´vytrznosti´ podla vzoru ujgurskych ´vytrznikov´

    zapad vrazdiacich ujghurov v urumqi neodsudil
    dal cinanom vedet, ze masove vrazdenie v uliciach je normalne vyjadrenie nespokojnosti a protestu
    publikované: 10.07.2009 08:23:08 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Volne poznamky k Cinskej historii 19 storocia.
    Som sa pozrel na spominanu Taiping Rebelliu.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Taiping_Rebellion

    Zaujimave je najskor, ze ten vodca bol inspirovany krestanstvom. To neznamena automaticky, ako spravne poznamenava aj prispevok vyssie od Thomas Keyes, ze nejaki konkretni krestania to chceli ci zorganizovali - ale je to ten efekt, v tomto pripade evidentne negativny, ktore cudzi system prinasa.

    Este viac povsimnutiahodny je odstavcek:
    ----
    Secret organization

    After Hong failed to pass the examinations that would make him one of the elite, he studied the Bible with the help of a Protestant missionary. One day he claimed to have had a vision to the effect that he was Jesus' brother. After his vision, he felt it was his duty to spread Christianity and overthrow the Qing so that China would no longer be under foreign rule.
    ...
    The sect's power grew in the late 1840s, initially in response to its struggle to suppress groups of bandits and pirates, but persecution by Qing authorities spurred the movement into a guerrilla rebellion and then into civil war.
    ----

    Ergo, v oficialnej historii sa prijima za celkom prirodzene a nepochybne, ze stamilionovou risou zatriasla nejaka TAJNA SEKTA.

    Ono, netreba ani moc dumat aby si clovek uvedomili, ze aj tzv. politicke strany nie su nic ine, nez zoficialnene tajne spolky. Spolky spolocnikov za ucelom svojich zamerov - bez popretia, ze na ukor zvysku spolocnosti. (V realite sa aj tak spravajau, co prekvapuje iba deti)

    A dalej, kazda organizacia, ktora sa zriekne vystupovania ako pravnicka osoba, je oficialne neviditelna - ateda vlastne tajna. Ked chcem pestovat Art s priatelmi, nepotrebujem to nikomu hlasit. Nepotrebujem sa zaradovat medi neziskovky a podobne stadocka, nehovoriac o formalnej politickej strane, pokial sa zrieknem vystupovania ako nejaka "organizacia".
    Takto zije v spolocnosti mnozstvo memov a mnozstvo roznych sil. Ladovec pod hladinou. Mozno.
    publikované: 10.07.2009 15:46:21 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Zapad naplul na tibetskeho dalailamu
    Tibetsky dalailama dostal od Zapadu odmenu za to ze sa nechal oklamat a naviedol tibetskych mnichov k vrazdeniu Hanov v Lhase. Duchovneho vodcu a nositela tradicie tibetskeho budhizmu dal Zapad na jednu uroven so zlodejkou a podvodnickou z etnika ktoreho jedinou tradiciou je terorizmus
    http://www.sme.sk/c/4928734/aj-ujguri-maju-dalajlamu-zenu.html
    publikované: 11.07.2009 05:50:37 | autor: peaceman (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. rebiya kadeer
    jej matkou je arana bihariova a otcom pal csaky
    publikované: 11.07.2009 07:40:06 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. rad by som sa s vami podelil
    o jeden z mojich postrehov z Ciny, ktory povazujem s odtupom casu za pre mna najpodstatnejsi.
    Zaznievaju tu casto (aj odo mna a v danom kontexte aj nezriedka opravnene) slova obdivu k ekonomicko-politicko-vojenskemu vzostupu Ciny. A napriiek tomu, podtitulok tohto zamyslenia by som nazval: Preco Cina nema na to, aby sa stala veducou mocnostou sveta.

    Cinske prevladajuce nazeraranie na svet hovori, ze svet/priroda su nedokonale a je ulohou cloveka ich pretvarat. A tak Cinan pretvara. Neobdivuje spontanny vytvor prirody, ale skalu vezme, opracuje, oblozi dalsimi skalami, dovysadza stromami, rastlinkami (tieto pripadne znasilni a vytvori bonsaje) a potom sa prostrednictvom tohto vytvoru kocha samym sebou ze ako pretvoril prirodu v duchu hesla "My zemnuju žizň peredelajem".
    V pretvorenych (t.j. industrializaciou priotravenych riekach) skoro nic uz nezije a tak su v zahradach aj umele jazierka s polomrtvou vodou, kde prezivaju len mimoriadne odolne a ohavne cervenkaste karasy (ktore sa vam zjavia na stole, ak si v restauracii objednate rybu, lebo nic ine zive sladkovodne sa tam nenajde, resp. ak sa najde, je to toxicke). V mestach vas na prvy pohlad ohromi precizna parkova kvetinovo/travnata vyzdoba (sice v takom socialistickom style ale velkolepom) az do momentu, ked si uvedomite, ze to cele je taky mrtvy a umely ekosystem, ze by skoro mohol byt aj z plastu. V Cine sa kedysi prehanali stada antilop, nosorozcov, a cojaviemcoho. Dnes tam uz nie je ani hmyz. Zopar pand v ZOO a v nejakej rezervacii. Vsetko je zjedene a co sa nedalo jest (napr. muchy) vyzabijane. Netusil som, ze aj cosi, co tu v nasich podmienkach vnimam ako obtazujuce (muchy) mi v tom mrtvom ekosysteme zaplnenom len zivymi ludmi bude tak chybat... Nevidel som ani kozmopolitne vrabce, ci ine drobne vtactvo. Jedine zive zviera okrem dvoch pavov v jednej voliere a cajky, ktore som pocas 3000 km cesty po Cine videl bola jedna poloslepa macka ktora sa vyhrievala pred jednym bufetom v Letnom palaci v Pekingu a ktora sa pre lokalnych cinskych turistov razom stala atrakciou a fotili si ju viac ako letny palac. Zamrazilo ma, ked som si uvedomil, ze ciastocne sa tieto trendy prejavuju aj u nas: pamatam sa z detstva, ze luky, nivy, luhy boli plne motylov a hmyzu, ktory uz ani neviem ako sa volal a dnes ho niet. U nas ale nastastie to zaplnenie priestoru vsetkopozierajucimi a pretvarajucimii ludskymi mravcami nie je take markantne ako v Ciine. A na tomto podla mna stroskota cely cinsky ekonomicky rozmach. Na tom, ze vo svojom antropocentrizme napokon budu nuteni sa navzajom pozrat.
    Asi som nedokazal presne vyjadrit moje pocity, ale aspon som sa o to pokusil.
    publikované: 11.07.2009 22:33:44 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Historia, Cina a Dokonaly Vesmir.
    Cina vo svojej historii utrziila viacero porazok. Ked vynechame vzdialenejsiu minullost, tak urcite Mongoli, Mandzuovia, Zapad, Marxizmus.
    Cina nemala nikdy klud, nikdy nebola cista, nikdy to nebola jednoliata kultura a utrzila mnoho trvalych ran.
    Ja napriklad, ako som tu uz pisal, si o nej nerobim iluzie.

    Ale za prve je to najvzdialenejsia kultura. A cim vzdialenejsi je druhy bod, tym je presnejsie zistenie ludskych univerzalii. A lepsie doplnenie.

    Co sa tyka vyzrania prirody: staci pozret aj do Egypta, na Blizky vychod, Grecka ci Talianska (netreba ani vsade ist osobne). Vsade zmiznute lesy, polopuste, stoky... Je to otazka kvantity populacie a casu - a vsade to konci rovnako.

    A za druhe cisto filozoficky: nazor, ze clovek je tu na to, aby dotvoril harmoniu vesmiru, aby dokoncil jeho zrod, nie je len cinsky - podla mojich informacii ho maju azda este vyraznejsi Japonci, ale vyskytuje sa aj v zapadnom mysleni.
    Povazujem to za jednu z najuslachtilejsich myslienok ludstva.
    Zvlast v protiklade so svetonazorom o nejakom starom zlovolnom cholerikovi, ktory stvoril nebo a peklo a ludstvu urcil jedinu ulohu, posluchat a prosit.

    Pravda, vsetko sa da zle vysvetlit, prevratit , kvalita nahradit kvantitou a harmonia vyzera ako budovatelske percenta..
    Ale myslim, ze hriechy a problemy Ciny sposobilo nieco ine, nez ich filozofia (ktora bola vzdy opisovana, ako prirode blizka), skor tie problemy posledneho storocia boli sposobene odklonom od tejto myslienky.

    A konieckoncov, v Egypte uz neziju Egyptania, v Grecku Greci, ba ani v Izraeli Izraelcania, tak asi ani v Cine Cinania. Tvorcovia a titani sa rozpustili v bahne priemeru.... zda sa.
    To je zakladny problem ludstva.
    publikované: 12.07.2009 01:17:51 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Este raz sa pozrem.
    Vacsina civilizacii je spinava voda a slabost. Bharat, krajina vedanty, ati yogy, buddhizmu, je dnes pomaly zem austronezskeho primitivizmu, akoby tisice rokov dozadu, skutocne kalijuga.
    Mediteranska klasika zomrela pred 1500 rokmi a vsetky renesancie vzkriesili zatial len slabo tlejuce uhliky a mrtve falsovanie, nie skutocne ozivenie.
    Cina - ako napisal Sinuhe.
    Zo svetonazorov zivych civilizacii zostali iba dogmy a frazy.

    Ako najvedeckejsia pricina by sa mal oznacit populacny rast a disgenika - ale to nie je momentalne podstatne.


    Jedina civilizacia, ktora si udrziva akusi integritu a akoby mala nejake pre zapad ci pre mna nezname vedomosti, mi dnes pripada Japonsko. Relativne jednoliate, aj historicky malo zasiahnute, prirodny sintoizmus a puristicky buddhizmus ako jedine vyrazne axiomy kultury, ako ideal cistota a aristokratizmus.

    Este raz sa pozrem na vec, ci sa nieco pozitivne nedozviem, ci nenajdem nejake zive umenie.

    Ak nahodou mate nejake negativne informacie o Japonsku, o tom, preco su neschopni a nehodni studia,a preco su na tom zle ci pripadne ako coskoro zle skoncia, napiste mi to.
    Usetrite mi dost prace a casu,ak ma presvedcite a aj nad nimi zlomim hul.)
    publikované: 12.07.2009 01:39:23 | autor: Arton. (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. O civilizacii
    Tvorcami kazdej civilizacie su zivotna tvoriva sila naroda alebo rasy, primerane materialne zdroje vo forme uzemia, vhodnych geografickych podmienok, pody, a hlavne pritomnost jednotiacej idey, idey o hodnotach (etike), ktora jedina dava rase jej uvedomenie si svojskej identity, aj jednoty v nej, aj zmysel vsetkeho, co je civilizaciou. Pritomnost horeuvedenych faktorov v sucinnosti s delbou prace a spontannym vytvaranim prirodzenej socialnej hierarchie respektujucej roznorodost v urovni rozvoja jednotlivych clenov a skupin spolocenstva v pociatkoch rozvoja mladej civilizacie historicky takmer nevyhnutne viedla k hospodarskej sile a zaroven bola podmienkou k rozvoju umenia, ako najvyssieho vyjadrenia kvality civilizacie.
    Ak okrem uvedeneho dokazala spolocnost vytvorit a dlhodobo udrziavat struktury, ktore zarucili aby vladcami boli vzdy osobnosti obdarene talentom mudreho vladnutia, osobnosti, ktore boli tvorcami a udrziavatelmi velkych idei, civilizacia mohla prekvitat mnoho storoci.
    Nanestastie vsak, bolo takmer pravidlom, ze sa po case k moci dostavali ludia nehodni vladnutia, co pravidelne znamenalo zaciatok upadku civilizacie. Mudri vladcovia spravovali veci spolocne tak, aby hospodarsky rast smeroval k upevnovaniu vnutornej sily spolocenstva, ktora mohla byt zdrojom sily na ochranu pred nepriatelmi zvonka.
    Historia ukazala, ze nehodny vladca takmer zakonite dospieva k bodu, ked za jediny zdroj dalsieho rozvoja spolocenstva poklada expanziu smerom von. Treba pripomenut, ze takmer vzdy pri takej argumentacii slo viac o osobne ambicie vladcu- psychopata, ako o skutocne zaujmy naroda, jeho hospodarstva a rozvoja kultury. Taka expanzia sa mnohokrat ukazala, ako prvy krok k zaniku civilizacie, aj ked mame priklady toho, ze v zaciatkoch mohla vonkajsia expanzia stat posilnit.
    Prikladov pre potvrdenie tohto principu je v historii mnoho: Perzania, Arabi, Greci (Alexander), Briti, Japonci aj Nemci.
    Pokial zilo Japonsko a jeho ludia vo svojej pozehnanej izolacii, dokazali jeho ludia vytvorit a zit v unikatnej nikym nenapodobitelnej civilizacii.
    Prvym krokom k zaniku japonskej civilizacie bolo najskor otvorenie sa svetu cudzich vplyvov, nasledny nebyvaly hospodarsky rozmach vdaka imitacii Zapadu a jeho technolgii, a nakoniec obdobie agresie, s vyslednym zanikom jednej velkej civilizacie. Obrovske duchovne bohatstvo, umenie a hodnoty pretrvavaju dnes v Japonsku uz len ako ostrovy bezducheho folkloru v mori amerikanizacie.
    Dnesna japonska mladez natolko podlahla neblahemu vplyvu Zapadu, ze nekriticky prijima takmer vsetko americke, ako vrchol civilizovanosti. Nielen stracaju svoju identitu, dokonca sa za nu hanbia, coho dokazom je, ze tisice mladych ludi, ktori si to mozu dovolit pouzivaju sluzby plastickej chirurgie, aby sa zbavili svojich rasovych crt.
    Jednou z mala pozitivnych veci o dnesnom Japonsku je to, ze stat si uvedomuje neblahe vplyvy najnovsieho nezmyslu a trendu v zapadnych krajinach - multikulturalizmu. Je pravdou, ze do Japonska docasne prichadza za pracou mnoho ludi z juhovychodnej Azie, avsak na rozdiel od Europy a Severnej Ameriky, je takmer nemozne, aby sa tam mohli usidlit natrvalo. Zda sa tiez, ze nekriticke preberanie hodnot a zivotneho stylu zo Zapadu prispievaju k tomu, ze je realne nebezpecenstvo, ze trvaly pokles porodnosti sposobi nebyvali pokles poctu obyvatelstva, navodi obrovske socialne problemy, a nakoniec aj to prispeje k tomu, ze renesancia japonskej kultury uz nikdy nepride.
    Chcem este okrajovo pripomenut, ze civilizacia nikdy nebola a ani nemohla byt zarukou procesu pozdvihnutia sirokych mas na vysoku uroven kultury. Ona je dnes, tak, ako v minulosti len nevyhnutnou podmienkou k tomu, aby v jej podmienkach niekolko malo jedincov mohlo dosiahnut vyssi stav vedomia a bytia - to je jej ovocim.
    A preto, ako to uz niekto povedal predtym, uroven civilizacie mozeme hodnotit podla toho, aki su najlepsi ludia, ktorych dokazala vyprodukovat.
    Nic na tom nemoze zmenit nase utlocitne rovnostarstvo, falosna laska k bliznemu, alebo zbozne priania.

    publikované: 12.07.2009 20:31:54 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. 18th Maccabiah opens / 'it's amazing, everyone's Jewish'
    publikované: 14.07.2009 04:05:39 | autor: monthy python (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. V plnom lesku sa prejavili organizacne schopnosti vyvolenych
    ked su ponechani sami na seba
    http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1246443799468&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
    a tito chcu ovladat svet


    Dufam ze SME budu o vyznamnej etnicko-nabozensko-sportovej Makabejskej olympiade podrobne informovat. Je to medzinarodna udalost s ucastou 51 statov.
    Niesol niekto vcera na otvaracom ceremoniali slovensku vlajku? Dajte nam vediet nech mozme byt hrdi.
    publikované: 14.07.2009 08:29:47 | autor: pat zltych olympijskych kruhov (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Civilizacie su ako experimenty v skumavke.
    Kazdy taky pokus, aj neuspesny (a take su skor ci neskor vsetky), prinasa skusenost.

    Ano, Japonsko spravilo dva hlavne kroky, ktorymi nasledovalo Zapad: industrialny prevrat a imperialnu expanziu. Presne, ako Zapad.
    Mozno tento postup prebralo, mozno to bola objektivna zakonitost. Bez industrializacie by asi neprezilo a skoncilo ako zniceny 3. svet. Propaganda by sa postarala, aby sa taky upadok vydaval za vlastnu japonsku chybu. Bolo by im zabezpecene miesanie sa s inymi Aziatmi, so zakonitymi rozkolmi, chaosom, dezintegraciou kultury, upadkom. Japonsko podlahlo, ale az roku 1945 a mozno prave ten casovy naskok, napriklad oproti Indii, vidno.

    Neviem, ako su dnes na tom a pochybujem, ze niekto dokaze ako tak spolahlivo odhadnut, kolko zdravej sily v nom stale je alebo nie je. Radsej si nerobim iluzie.

    Ale to nie je podstatne.
    Otazkou je tu dilema medzi nebezpecenstvom samoucelnej exotiky a spominanou objektivnou kulturnou vzdialenostou a teda vyhodou presnejsej extrapolacie. Urobme prienik my a oni a dostaneme nie exotiku, ale univerzalnost.
    A to je to, co clovek potrebuje.

    Ak civilizacia nedokaze univerzalnost najst a precitat vo svojej vlastnej kulture a tradicii, alebo je jej v tom branene, mozno mu ju sprostredkovat aj zvonku.
    publikované: 14.07.2009 09:06:57 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. A tak nám, paní Mülleorvá,
    slávnostne podpísali dohodu o výstavbe rúry, do ktorej niet čo natlakovať.
    Ale keď okradneme Kurdov a Iráncov...
    Ešte stále sa nájde dosť sionidiotov, ktorí sú presvedčení, že ICH zločiny budú nepotrestané.
    publikované: 14.07.2009 18:07:30 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Ospravedlňujem sa paní Müllerové za
    sprasenie mena. Pár dní bez klávesnice robí divy.

    Sinuhe, stáva sa, že turistická sprievodkyňa povie: zlí domorodci zožrali aj vrabce. A turisti potom vrabce nevidia.

    V Bratislave, hlavnom meste pármiliónového národa veľkosti malého čínskeho mesta, mŕtvy ekosystém ani len parkovú úpravu nemá.
    Neviem, či je to tak lepšie.

    Niekedy by nebolo zlé pozrieť si na mape sveta Čínu.
    Tritisíc kilometrov. Majngot:-)

    To je oficiálne čínske stanovisko: nie sme svetová veľmoc.
    (čo, samozrejme, neznamená, že Čína je slabá)
    publikované: 14.07.2009 18:23:52 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Jo, a to je sympatické
    že lokálni čínski turisti v Zakázanom meste do mačky nekopali, ale si ju fotografovali.

    V Bratislave by mačka chrniaca na obdobne významnom mieste dopadla neslávne.

    To už je nateraz k téme Číny naozaj všetko.
    publikované: 14.07.2009 18:38:59 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. no dobre, ema,
    este som n ieco chcel, ale kedze si temu uzavrela, tak nic :-P
    publikované: 14.07.2009 19:18:14 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Zato také mačky sú asertívnejšie
    publikované: 14.07.2009 19:40:06 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Šokujúce
    No to je šokujúce, kam až ten kapitalizmus, vzájomná nevraživosť, bezohľadné súťaženie o zdroje a právo silnejšieho môžu zaviesť!
    publikované: 14.07.2009 20:06:33 | autor: MuadDib (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Koho?
    Sinuheho do Číny?

    O Číne už nie.
    Pome o Amerike a Rusku
    http://www.rian.ru/caricature/20090707/176583383.html
    publikované: 14.07.2009 20:14:37 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Washington is Playing a Deeper Game with China
    http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=14327

    After the tragic events of July 5 in Xinjiang Uyghur Autonomous Region in China, it would be useful to look more closely into the actual role of the US Government’s ”independent“ NGO, the National Endowment for Democracy (NED). All indications are that the US Government, once more acting through its “private” Non-Governmental Organization, the NED, is massively intervening into the internal politics of China.

    zbystrite pozornost. situacia je vazna.
    publikované: 15.07.2009 15:30:02 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Ema nerad Ta tam vidim !
    http://www.jetotak.sk/diskusie/padni-komu-padni
    diskutovat tam je pod tvoju uroven.
    Polutovania hodne, ze kripli sa zastavaju Jara Drobneho. Malo by mu to byt vystrahou :p

    Vies ze som bol v Cine dlho. Bol som aj v Urumchi. Tam su mesity o akych sa Drobnemu ani nesniva. Velke moderne postavene ateistickym cinskym statom. Skoly su v uigurcine. V uigurcine vychadzaju noviny a knihy.

    Ja som sa minuly rok prestahoval na Zitny ostrov. Kolonia novych domov a bytoviek je na kraji madarskej dediny a je uz vacsia ako dedina. Zijeme tam iba etnicki slovaci.
    Podla Jara mozu madari z dediny prist na nasu ulicu, zavrazdit moju zenu a dieta lebo v Nitre niekto zbil Hedvigu Malinovu a Slovensko pacha na madaroch genocidu .
    Pekne dakujem.

    Ema davaj si na seba pozor.
    publikované: 15.07.2009 17:18:02 | autor: AA (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. No hej, nebol to dobrý nápad
    Domnievala som sa, že je to prezieravý a spravodlivý človek.

    Až dodatočne som si uvedomila podstatu: sionisti namotali moslimov na spoločného nepriateľa.
    Pán Drobný má náhle príležitosť zažiť slasť konformizmu.
    Odrazu je to on, kto je konečne na strane silných. USraela, sionistických jebov z EÚ, sionpropagandou vyburcovaných moslimských štátov - a vraždiacich Ujgurov.

    Vieš, aká to musí byť úľava, byť odrazu komformný po toľkých rokoch namáhavej, na podstatu siahajúcej opozície?
    Možno je už starý a unavený, odvracia sa od reality.
    Nech.
    Už ma to nezaujíma.

    Na rozdiel od teba som videla, ako žijú Ujguri v Turkménsku. A NAPRIEK TOMU nič - žiadne ujgurské vyziapovanie, žiadne cirkusy až do USA, žiadne roztrieskavanie hláv ľudom idúcim po ulici. Nič, nič, nič. Ticho.
    publikované: 15.07.2009 18:29:14 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Defense official: Israel preparing for attack on Iran
    publikované: 16.07.2009 08:22:52 | autor: alert (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. 'West may back Iran strike in return for peace concessions'
    publikované: 16.07.2009 08:26:03 | autor: alert (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Padni komu padni.
    Len tolko este k Drobnemu. Skoda, ze sa toho sam nedrzal.

    publikované: 16.07.2009 10:34:04 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. O bezmocnosti
    Cim dalej, tym viac som presvedeny o tom, ze rozhorcenie nad stavom veci a snaha mnohych dobrych ludi o vylepsenie nasho sveta sa dnes velmi podoba bezmocnym staznostiam a usiliu polnych zajacov dosiahnut zakaz polovaciek.
    publikované: 17.07.2009 20:03:46 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Presne tak, Grigoriy.
    Rozhorcovania sa dopustaju mozno tak havlovci a ini povrchni klamari.
    Mudry clovek k emociam neklesa.)

    publikované: 17.07.2009 21:40:36 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. O emociach
    Mne je vsak cudzia rabinska mudrost, ktora neklasa k emociam, lebo je mi nanajvys sympaticka uslachtilost Buddhu, ktora dospela k takej emocii, akou je sucit.
    Tam sa neda klesnut, ale len stupat, a preto to nie je pre kazdeho.
    publikované: 17.07.2009 22:23:31 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. Svet je jeden
    a mudrost je preto tiez iba jedna.
    Naproti tomu emocii je milon a maju miliardy dovodov, preco ich mame pestovat, s mnohymi ale tym padom pestujeme aj kritizovane marne rozhorcenie a pocity bezmocnosti.

    Co sa tyka toho, ci je stupanie pre kazdeho:
    ani tie najexotickejsie omyly neznamenaju, ze by niekto z rozmyslajucich bytosti nemohol vstupit do stredu nekonecneho priestoru, do svojej dokonale prirodzenej podstaty.
    Rozdiel je len v tom, ze na ako dlho. Mnohi si ten kratky moment ani neuvedomia, ini ho marne hladaju, dalsi nim prejdu casto a vedome. Ale ani to nie je ich zasluha ci nejaky odovodneny osud, je lepsie na to mysliet skor ako na cistu nahodu.

    Preto ja o tychto veciach neucim.
    Ale nikdy by som ani naopak nikomu nebral sancu a volu - pretoze to by nezodpovedalo skutocnosti.
    Som si isty, ze si vsetci rozumieme a nemienime si hadzat polena pod nohy.
    publikované: 17.07.2009 23:33:14 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. Arton, nebav sa s nim,
    a radsej napis v skratke o tych veciach, ktore ucis.
    Nech to tu ma nejaky spad. Urcite by si to mnohi pritomni s radostou precitali.
    publikované: 18.07.2009 21:50:25 | autor: KeHPSo (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. Nebavit sa s niekym je tazka iracionalna urazka
    nevidim dovod sa s kymkolvek na svete nebavit, ak treba,
    a ked uz, tak Grigoriy je z poslednych, ku ktorym by som zaujal taky postoj.

    Co sa tyka ucenia, dik za prejav zaujmu, ale najlepsie sa presviedca vlastnym prikladom. Zial, toto asi nie je vhodne miesto na podobne veci, i ked zoparkrat sme tu kratku debatu dali. Kym tu nebude diskutovat viac ludi, naozaj diskutovat, reagovat, je zbytocne tu pridavat akykolvek "spad". Ved cely tento svet sa ruti dopredu dostatocne nezadrzatelne bez akejkolvek mojej pomoci, a tak je to velmi dobre.
    Ja som uplne spokojny.)

    publikované: 19.07.2009 14:36:24 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Eugenika sa neda zastavit.
    Geneticke poznanie je realita a nijaka sila na svete toto poznanie nezvrati. Pripominam, ide o odstranenie dedicnych alebo vrodenych chorob a deformacii.

    Pokus zastavit ju je ako pokus popret, ze zem je gulata a toci sa okolo slnka, ako pokus komunistov popret, ze zakaz volneho podnikania a iniciativy sposobuje ekonomicku degeneraciu spolocnosti.
    Zakaz eugeniky sposobuje geneticku degeneraciu spolocnosti.

    Chore alebo zdrave dieta
    http://komentare.sme.sk/c/4940380/nemecko-odmieta-geneticke-testy-az-prilis-pocuva-strach-z-tienov-minulosti.html
    publikované: 20.07.2009 07:22:41 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. vas to neprekvapi,
    publikované: 20.07.2009 21:13:00 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. mozno to niektorych prekvapi
    Sekta FALUN
    clanok napisal praktizujuci budhista
    http://www.blisty.cz/2009/7/21/art48033.html
    Sekta Fa-lun byla zakázána protože:

    Li chung-č (Li Hong Zhi) vybral na podkladě svého sektářského učení několik milionů dolarů a to často z posledního jmění těch nejchudších. Z toho samozřejmě nezaplatil daně a naopak vyvezl tyto peníze nezákonně z Číny.

    po svém útěku z Číny udělal chytře ze svého pomateného sektářského hnutí politickou záležitost a díky tomu tento venkovan, který se sám prohlásil živoucím Buddhou (což jako buddhista jednoznačně považuji za sektářské podvodné učení) pokračuje ve své činnosti, spočívající ve vybírání peněz a vymývání mozků po celém světě, i v ČR.

    jako každá sekta samozřejmě tvrdí opak, slova jako Nezištné, Mír Pravdivost, Soucit a Snášenlivost, tedy slova, kterými se prezentuje každá sekta, od mooonistů až po Syna člověka. Ovšem praxe je naprosto opačná. Vytvoření závislosti na sektě a nepokryté dojení a zneužívání oddaných chudáků.

    mnoho lidí pod vlivem toho nesmyslu se sebezmrzačili, spáchali sebevraždu a pár lidí si rozpáralo břicho, protože se chtěli podívat, zda tam mají to "KOLO" (fa lun znamená "vznik kola"). Tito pomatenci v Číně, tak podobní oněm "demonstrantům", jsou většinou ubozí, hloupí a nevzdělaní vesničané. Aplikovat náboženskou propagandu jde nejlépe na nevzdělané. A je nutno si uvědomit obrovské kulturní rozdíly mezi čínskou vesnicí a velkoměstem.

    Sebaposkodzovanie....
    Zranenie si cinska aktivistka clenka Falun ktoru podla jej vypovede cinania zhodili zo schodov v podchode udajne sposobila sama
    Na citove vydieranie pred kamerami mediokracie to dobre posluzilo.
    publikované: 21.07.2009 06:05:49 | autor: pashupati (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014