Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kabalisti v Madride

Permutáciou slovíčok za trvalo udržateľný rast a navrch cena pre Sauda

 Takmer šesť tisícok pozvaných hostí sa zlietlo 29. júna 2008 do Madridu, aby na 19. Svetovom ropnom kongrese (World Petroleum Congress - WPC) štyri dni intenzívne debatovalo, ako ďalej s ropou a zemným plynom a energiami ako takými. Boli medzi nimi nielen CEOvci veľkých aj menších ropných spoločností z celého sveta, vrátane Iránu, ministri energetiky, reprezentanti Medzinárodnej energetickej agentúry, etc, etc ... ale aj učinení experti na HSE (Health-Safety-Environment) a samotná šéfica Transparency International.

Globálny míting otvoril španielsky kráľ Juan Carlos I. Zástupca PetroChina ocenil, že sa volá po čínskych peniazoch a vyzvedal, či má deti Jiao a Fen. 

Na kongrese s hedlajnom "Svet v premene - zabezpečovanie energie pre udržateľný rast" si zarečnila desatina účastníkov, čiže 600 ľudí. Aby to stihli, boli rozptýlení v takmer 90 sekciách. Tento rok bola hlavnou permutačnou témou sociálna zodpovednosť. Permutovalo sa aj na klasické témy WPC: znižovanie energetickej náročnosti, skúmanie alternatívnych energetických zdrojov ... ale sociálna zodpovednosť bola najvychytenejšia.

CEO-rečníci sa bili do pŕs, ako kĺbia ekonomiku so starostlivosťou o životné prostredie a sociálnou zodpovednosťou voči obyvateľstvu. Slepá fundamentalistická viera vo voľný trh, ktorý všetko vyrieši, vyprchala a dokonca nastúpili úvahy o význame štátu v ropnom sektore. Ropné vojny si vyžadujú vojenskú silu, hoci najväčšie ropné firmy už začali ignorovať konvencie a budujú si pre účely útokov na vybrané štáty súkromné armády. Demokratické, ako inak. Napermutovanú slovnú vatu o potrebosti štátov našošorili rečami o sociálnej zodpovednosti. Ako keby sa tým dal vypchať vankúšik na zmiernenie dopadu po energetickom zošupe.

Smiešnosť kongresu zviditeľnila osoba s ropným sektorom priamo nesúvisiaca. Šéfica Transparency International Huguette Labelle. Jej spíč bol plný fráz o dravosti súkromných ropných spoločností, čo spôsobuje, že viac ako polovica krajín vlastniacich ropné ložiská z nich nemá žiadny profit. Súkromné ropné spoločnosti totiž korumpujú rôzne zmrdivlády hlavne africké. Hej, nie je problém kopnúť si do primitívneho Sudánu či Namíbie, kde sú vlády korumpované ropnými spoločnosťami, s ktorými sa nekamarátime, pretože neťažia pre Západ ... ale o Iraku - o Iraku pani Labelle ani nehlesla. Pritom kauza Irak vstúpi do dejín ľudstva ako učebnicový prípad pažravosti Západu po energiách za každú cenu. Nezmienila sa Huguette o čisto korupčnom, Spojenými štátmi iniciovanom programe Ropa za potraviny, ktorý vystriedala Spojenými štátmi iniciovaná veľká zabíjačka a následná ropná okupácia, počas ktorej miznú milióny barelov ropy bez platenia. Ani nehlesla o korupčnej čerešni na ropnej šľahačke: o pokusoch amerických ropných spoločností skorumpovať ... quislinga Malíkího? nie, toho netreba ... iracký tzv. demokratický parlament. Nie je žiadnym tajomstvom, že pred niekoľkými mesiacmi dostal každý iracký poslanec diskrétnu ponuku na milióniky USD, ak zahlasujú za ropný zákon, ktorý zlegalizuje vyciciavanie Iraku americkými ropnými spoločnosťami. Asi o tom pani Labelle nevie. Ale potom je otázne, čo robí táto osoba na Svetovom ropnom kongrese.      

Zlatým klincom podujatia bolo slávnostné odovzdanie ceny pomenovanej po Thomasovi Dewhurstovi (1881-1973). Tento pán pred 75. rokmi zvolal prvý Svetový ropný kongres (júl 1933, Londýn, okolo tisíc účastníkov z 24 krajín) a stal sa jeho prvým prezidentom. Povolaním geológ pôsobil od roku 1910 v Rangúne v Barmskej ropnej spoločnosti (Burmah Oil Company), ktorá reprezentovala britské koloniálne záujmy v juhovýchodnej Ázii - plienila miestne ropné zásoby. Bola na to úplne sama, kým jej neskôr nezačala pomáhať americká Standard Oil Company.

Počas WWII britská armáda v duchu hesla "keď ich nebudeme mať my, tak nikto" barmské ropné ložiská zničila a pripísala tak do zoznamu britských vojnových zločinov ďalší. V tom čase už bol Dewhurst dôchodcom, ale naďalej pracoval pre BOC. Ako bývalý šéfgeológ BOC zneužil strategické informácie o regionálnej geológii - bol to on, kto poskytol britskej armáde presné inštrukcie, kde a čo treba ničiť. Mimochodom, Dewhurst bol od roku 1922 nielen šéfgeológom BOC, ale aj Anglo-perzskej ropnej spoločnosti (predchodcu dnešnej BP), ktorá pre zmenu plienila iránske ropné zdroje. Tiež úplne sama, nikto jej nekonkuroval. Starostlivým okom tatíčka na túto ropný spoločnosť dohliadalo samotné štetinaté prasa Churchill. Irán z tohto britského biznisu nedostával prakticky nič.

Pomenovaním po Dewhurstovi sa cena udeľovaná na tohtoročnom WPC stala kúzelným symbolom drancovania ropných zdrojov planéty. Oficiálna verbálna omáčka k nej znie, že je ocenením úžasného technickému pokroku, ku ktorému došlo za uplynulé storočie v ropnom biznise. Cenu si odniesol H.E. Ali Al-Naimi, minister nerastných surovín Saudskej Arábie. Hej. Saudskej Arábie. Presne tej krajiny, ktorá k rozvoju ropného sektora - sofistikovaných technológií ťažby a spracovania ropy prispela intelektuálne mimoriadne namáhavou skutočnosťou, že sa rozkladá nad (bývalými) najväčšími a (bývalými) najdostupnejšími ropnými ložiskami sveta s (bývalým) najpriaznivejším ERoEI a o stave svojich zásob si vymýšľa Rozprávky tisíc a jedného ropného barelu.

Blahoželáme.

Svetový ropný kongres sa koná každé tri roky. Je pravdepodobné, že v roku 2011 sa uskutoční s hedlajnom "Toto je naša jediná šanca do budúcna":

( Záber Slnka zo sondy Hinode prevzatý zo stránky ESA. Podrobnosti sú tu. Viac o misii Hinode je tu.


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. O tri roky sa azda ani nezidu. :)
    Nebudu mat na com prist.
    A hlavne nebudu mat pricinu.
    Zide sa kongres atomovej a slnecnej energie.

    Tak dobre, tak nie o 3 roky, tak o 30 rokov.
    Z globalneho hladiska je to jedno.
    Homo sapiens vyzera z mojho pohladu ako diva svina objaviaca popadane kvasene jablka. Chvilu sa oziera, je hi, ale moze si aj tazko ublizit. Kocovina a depresie pride urcite.
    publikované: 13.07.2008 13:45:39 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Nasa skutocna domovina.
    To, co je na fotke.
    To je nas domov.
    Nase lono a nas hrob.

    Ta fotka ma naplna primordialnou istotou.
    publikované: 13.07.2008 13:52:38 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. O tri roky bude zrejme hedlajnom
    "Svet v ropných vojnách".
    Exxon Mobil a ďalšie ropné mocnosti sa už dlhšie sťažujú americkej administratíve, že nie sú pripúšťané k najtučnejším ložiskám, pretože si ich ázijské a už aj africké štáty začínajú chrániť. Do korupcie síce vrážajú čoraz viac, ale biznis sa tým predražuje.
    Kdeže sú časy keď (všetky) náklady na prieskum a ťažbu ropy neprevýšili 4 USD, kým teraz sú takmer 5-násobne vyššie, a to je len rok 2008.
    Americkým ropným gigantom sa páči iracký model. Roztrieskať za peniaze daňových poplatníkov a vycicať súkromnými firmami prepojenými aj personálne s US administratívou, čo šéfici Transparency International zjavne nevadí.

    Na kongrese bolo najbizarnejšie, že jubilejnú cenu udelili predstaviteľovi režimu tak skorumpovaného, že to globálne nemá obdobu.
    publikované: 13.07.2008 20:30:09 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. arton,
    zaujimave, pri pohlade na tu fotku som mal myslienky uplne zhodne s tvojimi.
    publikované: 13.07.2008 22:15:47 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. transparency international
    zbiera citlive ekonomicke udaje pod zamienkou moralky
    publikované: 14.07.2008 07:22:49 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. ...
    slnecna energia sa zda byt riesenim, ale nieje take iste ze nim naozaj je... vela sa hovori o tom aka je ekologicka, ale nieje to celkom pravda...
    Slnecna eneria sa da len malokedy konzumovat "on the fly"... vacsinou ju treba "skladovat" v bateriach a baterie, malo kto to vie, lebo sa o tom malo hovori, su jedni z najviac znecistujucejsich... zacina sa to samotnym ziskavanim vzacnych kovov ktore su na ich vyrobu potrebne, pokracujuc vyrobnym procesom a konciac faktom, ze koncentracia tych vzacnych kovov aka je v baterii je krajne nebezpoecna pre prirodu... podla mojho nazoru najlepsim riesenim pre planetu je nuklearna energia
    publikované: 14.07.2008 09:53:34 | autor: ardhjuna (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Doteraz nikto nevymyslel,
    čo s odpadom z jadrových elektrární. A to sú v prevádzke už vyše pol storočia. Môžeme ho síce hádzať do mora, keď sa nikto nedíva, ale to je úroveň hlúpeho dieťatka.
    Geniálnym nápadom je sypať ho do čiernych dier. United colors of OLO si rozšíria predmet podnikania a je to.
    publikované: 14.07.2008 11:36:50 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. veľký počet mamutích ropných ložísk začal starnúť
    publikované: 14.07.2008 12:04:23 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Nastastie
    Spojene Staty maju obrovske zasoby oil shelves, 1.7 triliona barelov, to je viac ropy ako maju Arabi, Rusi, Venezualcania atd. dokopy. Takze sa nemusite pchat do zadku vseliakej chamradi, ale mozete pokojne zacat s Americanmi, lebo nakoniec vas vytrhnu z brindy len oni.

    Fakt je, ze vseliake tie statne podniky nie su schopne zvysovat tazbu, pretoze stat je velmi zly hospodar a zase sa to raz ukazalo. Statni uradnici budu radsej tunelovat akoby mali investovat do buducnosti. Uz teraz Ruska vlada chce oslobodit od dani (!) ropne firmy, ktore budu investovat do novych lozisk, pretoze to jednoducho nerobia. Je sice pekne, ze cena ropy rastie, ale ked nebudu nic tazit tak im to bude nahovno. Nakoniec Rusku, Venezuele, Arabom etc. aj tak nic ine nezostane len sa priplazit k zapadnym firmam a prosit ich aby zase prisli.
    publikované: 14.07.2008 12:27:57 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Si s dojatím spomínam na debatu
    s šéfekonómom jednej ropnej firmy o Venezuele.
    Bú, bú, bedákal ako keby mu zdochla koza, že Čávez pritlačil na Exxon Mobil, Total, BP, Chevron a ďalšie pijavice, ktoré sa vypásajú na venezuleských ropných zdrojoch, aby predali väčšinové podiely venezuelskému PDVSA (zvlášť Exxon Mobil, ktorý sa má sa za majiteľa sveta a nie je zvyknutý, že niekto neposlúcha, strašne penil a naznačoval niečo vojenskom útoku USA na venezuelu, čo jasne naznačuje, že vuobec, ale vuobec nie je prepojený na US establišment).
    - Určite dôjde k poklesu ťažby, starostil sa ekonómček.
    - Čo má ako byť?, dovolila som si poznamenať.
    A on dostal infarkt.
    publikované: 14.07.2008 13:29:43 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Saudská Arábia
    s veľkou pravdepodobnosťou už nikdy nebude môcť ťažiť viac ropy. Ale tvárme sa, že o tom nevieme, aby sa Saudi nenasrali, že vyzrádzame kráľovské tajomstvá.
    publikované: 14.07.2008 13:32:06 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. ema, ty buď ešte zatiaľ dĺĺĺho bezobaf ;)
    publikované: 14.07.2008 18:47:47 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. obrovské zásoby "oil shelves" (jak to vypáda a co to žere?)
    http://www.reuters.com/article/newsOne/idUSN1437813720080714?
    pageNumber=1&virtualBrandChannel=10215

    Kovboj, najväčšia postava americkej mytológie, prirastený zadkom k autu ako náhrade voľakedajšieho koňa, si ide vyžrať posledné rezervy.

    No veru, treba zrušiť ban a pustiť tam čínske súkromné firmy.
    publikované: 14.07.2008 18:48:44 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. na najstaršiu blogerku budú spomínať stovky potomkov ...
    kristepane.
    publikované: 14.07.2008 18:59:42 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. ropy bude v Európe predsa len o niečo viac, lebo:
    publikované: 14.07.2008 21:50:01 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. ad.: cvarga, ropne zasoby, etc.
    Blahej pamäti saudskoarabský kraj Fajsal pocas prvej ropnej krizy povedal Kissingerovi pekne slova: "Boli sme a sme beduini. Zili sme v stanoch, v nedostatku vody i potravin. Stale sme pripraveny sa tam vratit. Ale co budete bez ropy robit vy?"
    publikované: 15.07.2008 00:07:18 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. O tomto kongrese, kde sa zišla
    svetová ropná (j)elita, korporátne média boli dosť ticho. Ani sa nedivím, nebolo o čom.

    Ale čo nie je celkom v poriadku, že pár ironickými slintami odbili strategické júnové stretnutie EÚ-Rusko v ospalom Chanty-Mansijsku na dohľad výdatných ropných ložísk.
    Vraj sa dohodli, že sa dohodnú. A to by už mali Európania trochu zbystriť svoju mediálnymi chujstvami unavenú pozornosť: nie je to totiž celkom tak.

    V zásade tam od Medvedeva odznelo toto: pri dodávkych energií sme vaším spoľahlivým partnerom. My vieme - a vy viete tiež - že zámerom Spojených štátov je dostať za každú cenu pod kontrolu ruské ložiská uhľovodíkov. Bez nich si neudržia svetovú dominanciu. Ak vy - Európa - budete kooperovať s tými, ktorí nás ohrozujú, vašimi partnermi pochopiteľne nebudeme. Nie sme sprostí. Rusko nie je povinné spolupracovať na svojej likvidácii.
    A odporučil, aby sa Európania pozreli do mapy. Kde je Európa, kde je Rusko a kde je Amerika.

    A tiež tam implicitne odznelo: Spojené štáty nie sú priateľom Európy. Nikdy neboli a nikdy nebudú.
    Z ropných vojen, ktoré sa už začali a postupne sa sťahujú k Rusku (lebo po Iráne je na rade) vycivajú všetku ropu Spojené štáty a vy, Európania - vy dostanete ďalšie milióny utečencov.
    Spojené štáty si narabujú milióny barelov ropy, pre Európy zvýšia milióny nešťastných ľudských osudov, vybiedených ľudí migrujúcich za kusom chleba. Toto je z ropných vojen určené pre vás - pre Európanov.

    Stačí sa pozrieť na Irak, predzvesť ešte brutálnejších ropných vojen. Amerika vykráda irackú ropu a Európa robí azylový stan pre zúfalých utečencov. Nenávidiacich Západ, čo je teda pochopiteľné. Egál, či ich obrala o domovy a majetok Amerika alebo Európa.

    Opäť sa treba pozrieť do mapy. Kde je zóna ropných vojen, kde je Európa a kde je Amerika.
    Nie je to náhodou tá skurvená krajina za veľkou vodou, kam sa utečenci z krajín roztrieskaných Amerikou spoľahlivo nedostanú?
    publikované: 15.07.2008 06:06:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. mimo témy:
    po dlhsom case som nakukol na prop.sk a pozrel si diskusiu k bizarnemu clanku o Miklosovi a diamantovej bani. V diskusii prispieva clovek s prezyvkou Sinuhe. Ako ste to nahodou citali, urcite ste sa dovtipili, ze ide o zhodu prezyvok a ze s onym propovskym Sinuhe nemam nic.
    Vas Sinuhe :-)
    publikované: 15.07.2008 12:00:08 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Neviem
    co stale saskujes s tymi rusakmi. Americania maju 20x vacsie zasoby ropy ako rusi. Ze spolahlivi partneri pri dodavkach energii. (Ty necitas noviny?) A medzi tym, si vdaka short-term ziskom putinovci upevnili svoju moc a po nich nech pride potopa.
    publikované: 15.07.2008 12:41:35 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Stan
    mozem poprosit nejaky link na tie americke "20x vacsie zasoby ropy ako rusi"
    Nespochybnujem, len pochybujem a o to viac som zvedavy. Ak ich maju, tak OK, len dufam, ze ich nemaju v Iraku, Irane a Venezuele :)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Oil_reserves
    publikované: 15.07.2008 14:32:14 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. to je jednoduche, tu je link
    publikované: 15.07.2008 14:51:45 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. :-))
    Toto su tie 20 nasobne zasoby
    http://en.wikipedia.org/wiki/Image:US_Oil_Production_and_Imports_1920_to_2005.png
    keby to nesposobilo tragediu, bolo by to maximalne komicke.
    publikované: 15.07.2008 15:17:27 | autor: mandrake (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Stan!
    Ja som sa naivne domnieval, že sa bavíte o rope, prečo mi tu dávaš link na zásoby ropnej bridlice? Ale OK, ako chceš, takže si tie zásoby vydeľ troma, dostaneš maximálny obsah kerogénu, samozrejme ignoruj náklady na pyrolýzu a až potom porovnávaj s ropou.
    Ropná bridlica má budúcnosť, nespochybňujem, ale až po vyčerpaná ropy, pretože náklady...
    samozrejme, veda, výskum- blablabla, ale to máš to isté ako u ostatných alternatívnych palív budúcnosti.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Oil_shale
    publikované: 15.07.2008 15:23:32 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. a co je to ropne
    v ropnej bridlici? Nie je to nahodou ropa? Pozri sa ja neviem ani aky je rozdiel medzi ropnym shaleom a shelfom, podstatne je, ze v pripade energetickej krizy, ktoru tu prorokuje miestna sudruzka, Americania maju najvacsie zasoby niecoho mazlaveho, co tu energeticku krizu preklenie. A mozete sa aj poskladat a dufat, ze je naklady su prilis vysoke a odmietat akukolvek formu inej energie, a tesit sa nejakym trapnym neefektivnym skorumpovanymi statnym korporaciam naviazanymi na mafiansku vladu v Rusku, nakoniec je to vsetko inak ako si to predstavujete a ako o tom snivate.
    publikované: 15.07.2008 15:56:52 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. btw
    to nie je to iste ako u inych alternativnych energii.
    V ropnej bridlici je uz ulozena slnecna energia, staci to trochu upravit a pouzit.
    publikované: 15.07.2008 16:12:02 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Stan!
    To je prave ten problem, ze nevies rozdiel, ale vypisujes tu o 20x vacsych zasobach ropy. Z jedineho dovodu, ze Americania toho maju vela, tak to spasi svet.
    Ropna briidlica je "nieco ako ropa" ale to je aj uhlie. Nevies kto ma najvacsie zasoby uhlia na svete?
    Ropna bridlica obsahuje latku, z ktorej sa nakladnym chcemickym procesom da vyrobit ropa. Bohuzial vsetky zname sposoby, ako tu ropu vyrobit su drahe, a okrem toho vznikaju pri nich hnusne splodiny. takto, ropu vyrobis z barscoho. aj z pouzitych plastikovych flias a pneumatik. Len naklady na tu vyrobu ropy su xxxnasobne vacsie, ako zisk z takto vyrobenej ropy.
    Zasoby ropnej bridlice sa odhaduje ze su rovnake ako zasoby ropy. Len oproti rope je v nej len tretina energeticky vyuzitelna surovina a i to je este strasne drahe. Samozrejme, moze sa objavit nejake doteraz nezname zazracne vyuzitie ropnej bridlice, alebo aj nie. Je to len alternativne palivo buducnosti, z ktoreho mame dnes rit palovu. Takze porovavat ju s ropou je blbost.
    publikované: 15.07.2008 16:13:53 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. sustred sa
    "Bohuzial vsetky zname sposoby, ako tu ropu vyrobit su drahe, a okrem toho vznikaju pri nich hnusne splodiny. "

    Vzdy lepsie ako energeticka kriza.
    publikované: 15.07.2008 16:20:12 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. S tebou je to tazke, Stan.
    problem nie je v energetickej krize, ale v tebe. Potrebujes zazrak made in USA. zacal si stym, ze USA maju 20x viac ropy ako "cvarga". Tvoj problem je, ze to nie je ropa. Ale dobre, nie je ropa, je ine svinstvo, drahe hnusne, hlavne ze USA toho maju po kokot. Kaslat trikrat viac siry nez z ropy!
    Ovela nadejnejsie ako ropna bridlica su dechtove piesky, lenze o tych nemas ani paru a hlavne, USA su az tretie na svete v ich zasobach. Po Venezuele a Kanade.
    Energeticku krizu ty nevyriesis, k ropnej bridlici si sa dostal ako slepe kura k zrnu, lebo nevies rozdiel medzi "shaleom a shelfom" (Ema, odkial je ten mishugena?) a teraz ho tu obhajujes ako mafiansky pravnik.
    publikované: 15.07.2008 16:30:01 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Ropné bridlice? ERoEI okolo 1,5
    Neni o čom.
    Keby nejakého výmeta predsa len napadlo získavať ropu žmýchaním šutrov, náklady na sanáciu zničenej prírody stiahnu ERoEI na fascinujúcich cca mínus päť, možno mínus desať.
    publikované: 15.07.2008 16:35:56 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Preco ani paru
    Dechtove piesky sme preberali pred rokmi, to bolo tiez strasne drahe a zle pre zivotne prostredie. Medzitym cena ropy stupla nad 30 dolarov za barel, tar sands preklasifikovali na dokazane rezervy a ide sa dalej. Ema odkial je tento novacik? Oil shales sa oplati tazit pri 70 dolarov za barel a tiez budu preklasifikovane.
    publikované: 15.07.2008 16:40:05 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Aladár, Stanko je programátor
    Ber to, prosím, do úvahy.
    My to tu všetci zohľadňujeme už dávno.

    Okrem toho inklinuje ku katolicizmu.
    publikované: 15.07.2008 16:44:45 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. !!!
    Lenze ty si preklasifikoval ropnu bridlicu na ropu!
    "Americania maju 20x vacsie zasoby ropy ako rusi."
    "ja neviem ani aky je rozdiel medzi ropnym shaleom a shelfom"
    "V ropnej bridlici je uz ulozena slnecna energia, staci to trochu upravit a pouzit." !!!
    publikované: 15.07.2008 16:49:00 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. jaj
    Tak to som nevedel, ospravedlnujem
    publikované: 15.07.2008 16:50:46 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. ERoEI pre shale oil
    sa odhaduje na 4-5, ale dokonca na 13. Tiez ako s dechtovymi pieskami je to mozne, ze postupom casu to bude lepsie a lepsie.
    publikované: 15.07.2008 17:02:40 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. mandrake, dokument o plutokracii
    by mal byť školským učivom.

    K ropnému zlomu by som len toľko, že terapia nedostatkom tejto šibnutej civilizácii prospeje.

    Jedna nadácia má výročnú správu s čb fotografiami Petra Haasa a tam je záber, pohár s vodou a kus chleba, excelentná fotografia, a pod ňou sú dve vety: To nie je chudobé. To je len jednoduché.
    publikované: 15.07.2008 18:16:53 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Ema, v tom je ten rozdiel.
    Su ludia neflexibilni, ktori maju panicky strach zo zmeny.
    Pritom v prirode vsetko kolise.

    Nie ze by som si nepamatal, ale nepisal tu ktosi, ze stupne cena a ropy bude zasa dost? :-)
    Ale uz vtedy sa nehlasil k dolaru ... pud sebazachovy proste nepusti.
    publikované: 15.07.2008 19:51:49 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. K sucasnej plutokracii.
    Penaize su proste sluby, ktore kazdy dava ci je nuteny davat napriklad statu
    Preto su teoreticky - financne - na tom najlepsi ti najnehanebnejsi falzifikatori.

    Jeden zo zakladnych problemov kazdej spolocnosti je imunita.
    Ked spolocnost dovoli, aby jej ktosi realnu krv zamienal a riedil za bezcennu tekutinu, ci dokonca vzduch, zdochne.
    Postfeudalna plutokracia ma toto ako svoj zakladny problem.

    A ak si niekto mysli, ze vsetky imperia doteraz skrachovali, ale sucasna plutokracia znamena koniec historie a bude tu naveky, tak si nic ine ako rychly koniec nezasluzi. Je to liecenie.)
    publikované: 15.07.2008 19:59:21 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. "dokument o plutokracii
    by mal byť školským učivom. "

    Som si myslel, ze nabozenstvo do skoly nepatri. Inac neviem preco by mala byt mena bezdovodne naviazana na zlato, na nejaky blby kov. Ale co uz, nerozumiete tomu, ale aj tak to chcete tlacit detom do hlavy. Okrem toho mena nie je naviazana na zlato v nijakej krajine, ani vo vasom vysnivanom Rusku a ani v Severnej Korei.
    publikované: 16.07.2008 10:40:04 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Nik netvrdil,
    ze mena ma byt viazana na zlato.
    Nastuduj si tematiku.
    publikované: 16.07.2008 11:07:58 | autor: mandrake (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Ja som to
    pozeral iba prvych pat minut a bez zvuku, takze mozno neviem o co ide. Ked je to este nejaka ina blobost ako ze mena ma byt naviazana na zlato, tak sorry.
    publikované: 16.07.2008 11:23:08 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. ...
    "Nie ze by som si nepamatal, ale nepisal tu ktosi, ze stupne cena a ropy bude zasa dost?"

    A nie je ropy dost? Neviem o tom, ze by na pumpe nebol benzin, alebo som musel cakat v rade ako za komunizmu na mandarinky. Este by mohla cena narast aspon bude na cestach menej aut a nebudu ti chudobni zavadzat.
    publikované: 16.07.2008 11:36:45 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Náš Stanko považuje peniaze
    za náboženstvo.
    Pekne nám tu demonštruje, kam vedie absentujúca školská osveta.
    publikované: 16.07.2008 11:46:05 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Ema, tomu sa povie zavislost.
    Je proste posadnuty.

    Ale v poslednom case mu uz zostava naozaj len pozicia sebazosmiesnujuceho sasa. Ropy je dost .. :)))
    publikované: 16.07.2008 12:39:53 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Nieco o Fairtrade.
    Kedze situaci s ropou je jasna, nieco na lahsiu temu.
    Novodoby marketing.
    Za priplatok dostanete pocit socialnosti ci dobreho cinu.
    http://beo.sk/spolocnost/83-t/570-fair-trade-ked-sa-spoji-plytke-snobstvo-s-demenciou
    publikované: 16.07.2008 13:15:43 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. Bude vojna v Irane?
    Nakolko su tieto ironicke nazory pravdive?
    http://www.zvedavec.org/komentare/2008/07/2657-ano-iran-bude-napaden.htm

    Pri podobnych satirach cloveka napadne zopar otazok.
    Nakolko su naozaj odhodlani poslat Ameriku do pekla, ci uz vedome alebo ako collateral demage? Aj tak to bol len prevazne arijsky stat, tak prec s nim.

    Europa sa opat vzchopila, je na nohach - dokazu nasi plutokrati ziskat SKUTOCNU podporu v Europe? Viem, uz sme to trocha riesili - bude infekcia cez sarkozyovcov a merkelky postupovat?
    Dokazu sa Europania trocha utriast a dat si studenu sprchu, alebo ich naopak oslabi mediteranska juzanska mlandravost a demencia? Bude Europa cista ako sneh na severe, alebo zbastardena ako dnesne Rakusko so vsetkymi jeho psychopatmi a vrahmi?

    No dobre, nevieme presne, co bude v buducnoosti, ale ma niekto este dilemu, co by bolo lepsie?
    publikované: 16.07.2008 16:08:39 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. za nabozenstvo
    pokladam nejake bojovanie proti neviditelnym silam zla.

    Ked ty by si pustala detom filmy, ktore propaguju tento konspiracny internetovy spam, tak ocividne pri tebe skolsky system zlyhal. Ved je zname, ze slovenske vysoke skoly su v kvalite daleko za zapadnymi, ty produkt slovenskeho skolstva.
    publikované: 16.07.2008 23:14:46 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. Samozrejme, že sme pre teba neviditeľní, Stanko
    No ale bojuj, bojuj, vemienko. Sily zla ohrozujú tvoju vieru vo večný systém dobra založený na zelených bankových nulách, o ktorom síce nevieš, ako funguje, ale to len upevňuje tvoju vieru. Amen.

    Je jedna bájka o civilizácii hlupákov, ktorí sa naučili, ako sa podpaľuje les. Les horí vysokým plameňom, hlupáci okolo neho tancujú a tešia sa, ako im je teplúčko. "Aha, akí sme úspešní! Sme svetlo sveta! Náš systém produkujúci teplo je večný! Máme najviac nositeľov Nobelovych cien!"
    Les dohorel a zostala neobývateľná, očernetými mŕtvymi pahýlmi a splodinami požiaru zasraná krajina.
    publikované: 17.07.2008 06:06:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Arton, v texte u Zvedavca
    nie je, žiaľ, nič bližšie o úlohe Európskej únie. Ktorej momentálne predsedá Francúzsko reprezentované hysterickým pacientom Šarközym a priekupníkom s ľudskými orgánmi zajatcov Kouchnerom.
    publikované: 17.07.2008 06:11:27 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Američania začínajú byť vlažní vo viere
    http://www.reuters.com/article/reutersEdge/
    idUSN1655761520080716?pageNumber=1&virtualBrandChannel=0&sp=true
    No teda.
    Nakoniec zostane jediným veriacim náš Stanko zalezený v pitvore.
    publikované: 17.07.2008 06:22:45 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. jasne, Ema
    ved ja ani netvrdim ze atomova energia je bezproblemova... tvrdim len, ze ak beries do uvahy pomer negativa - ucinnost, tak atom je na tom ovela lepsie ako baterky nabijane solarom...

    A teraz odveci: videli ste tu nezaujatu anketu na smetiarni?
    http://www.sme.sk/c/3979374/Smer-sa-paci-vsetkym.html
    publikované: 17.07.2008 20:32:58 | autor: ardhjuna (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Tiež niečo zo smetiarne
    Výborný článok od Janičky Šenešovej. O skutočnej podstate sektárskeho náboženského dogmatického štátu Izrael (v politicky korektnom slovníku jedinej demokracii na Blízkom Východe a svetle medzi národmi), o ktorej ste nevedeli a báli ste sa opýtať.
    Janka vám to napísala priamo.
    Nepomýľte si agunu s agamou.
    "Aguna sa napríklad znovu nemôže vydať a ak má vzťah s iným mužom a jeho výsledkom je dieťa, rabíni ho považujú za „bastarda“. Keďže v Izraeli všetky záležitosti okolo rodinného práva riadia rabíni a rešpektujú ich aj tunajšie matriky, je to podstatný moment."
    http://www.sme.sk/c/3980895/Starosti-s-mrtvymi.html

    V smetiarni som našla aj článok o kanadských tar sands - pieskoch, ktoré sa voľakedy volali správne asfaltové, ale teraz sa volajú eufemisticky ropné. Haleluja, je tu spása! Stromy už dohorievajú, ale ešte sme nepodpálili kroviny.
    publikované: 18.07.2008 06:20:31 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. svet ocami emy
    ale aspon po takom prudkom naraste tazby ropy v Kanade, Spojene Staty prestanu byt zavisle na dodavkach ropy z blizkeho vychodu a mozu si udrzat svoju vysoku zivotnu uroven, bez toho aby ju museli niekde v tramtarii kradnut.

    Potom uz len staci aby Europania splnili o com neustale kecaju, teda odmietnut akukolvek formu energie(, ved vo vsetkom je nejaky problem) a vratit sa k primitivnemu sposobu zivota, zredukovat obyvatelstvo na desatinu a nikto nech nikam nechodi a kazdy nech si dopestuje a vyrobuje co potrebuje sam. Arabi sa mozu vratit k tavam, Rusi do zemlianok a vsetci budu stastni az kym nepomreli.
    publikované: 18.07.2008 08:54:32 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. hm,
    Stanislav, tato dekadentna stylizacia svedci o mohutnych hnutiach a pnutiach tvojej mysle - je to uchvacujuce :) normalne zacinam mat pocit, ze ty vlastne vobec neexistujes a dakto si tu len robi ftipky..
    publikované: 18.07.2008 10:00:12 | autor: rado (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. ... staci, aby Europania ...
    Musi to byt hrozne, ked niekto tak dlho a intenzivne nenavidi prostredie, v ktorom zije.

    Je zaujimave, ze tak ako uz je odklon od kedysi vecneho a pevneho dolara, ktoremu nic neublizi, je uz aj pomaly odklon od ropy, "ktorej je dostatok".
    Presne tak, ako aj Ema predpovedala.
    A vidno, ze stankistom v ziadnom pripade nejde o politicku debatu, o zistenie reality, ale len o potlacene svojich strachov a obhajenie svojeho idolu, svojeho ochrancu, svojeho "velkeho samca".
    publikované: 18.07.2008 12:34:52 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. toto veru nebol "collateral damage":
    Pri útoku v roku 1979 zabil štyroch ľudí vrátane štvorročného dievčatka, ktorému tĺkol hlavou do steny, kým neumrelo.
    http://www.sme.sk/c/3981042/Izrael-sa-boji-novych-unosov.html
    publikované: 18.07.2008 13:16:43 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. Raz napísal Mr Cook žijúci v palestínskom Nazarete
    a prispievajúci do Clearinghouse výstižný článok o židovskej mentalite v Izraeli. Izraelský žid sa ráno zobudí a ako prvé zisťuje, aký je aktuálny "strach dňa". A nemožno túto mentalitu viac uraziť, ako keď jej niekto jeho strachy zoberie.
    Preto sú najčastejšími slovami v izraelskom slovníku strach, báť sa, mať obavu, hroziť sa ...

    Otázka je, prečo má na túto patológiu, na túto ťažkú paranoju, doplácať Palestína, celý región. Prečo?

    Bol raz jeden neliečený paranoik a stále vyvreštieval, kto všetko mu chce ublížiť. A začal paranoik tých ľudí zabíjať a vyháňať. Ohrozovaní ľudia sa, pochopiteľne, bránili.
    Na to paranoik začal vrieskať ešte viac:
    - "Vidíte, hovoril som vám. Idú po mne. Haleváááj."

    Za normálnych okolností skončí hentaký nebezpečný blázon na uzavretom oddelení psychiatrie a hentaké svetlo medzi národmi pod prísnou kuratelou OSN.

    A konečne by sa naplnila rezolúcia BR OSN z konca roka 1948 (!) o návrate utečencov.
    publikované: 18.07.2008 18:49:53 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. Už sa neviem dočkať, Stanko,
    kedy USA prestanú kradnúť.
    Hneď bude svet o kus bezpečnejší.
    publikované: 18.07.2008 18:54:16 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. Zmrd Blair
    Blair said Friday he wanted to go to Gaza to tell people there that "you are not alone."
    Na tento druh humoru o koncentráku Gaza, o najväčšom koncentráku v histórii ľudstva, treba mať gumený žalúdok.
    publikované: 18.07.2008 18:58:27 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. svet ocami emy
    to stvorocne dievcatko bolo sionista, takze si to zasluzilo.

    Svet mojimi ocami: mozno Izrael sa spraval v tomto pripade hlupo a nepochopitelne, ale islamofastisti a ti co ich podporujete ste zvierata.
    publikované: 18.07.2008 19:48:07 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. Vidis, Kriq, si zviera.
    Ja som to vzdy hovoril.
    publikované: 18.07.2008 20:21:31 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. strach
    nuz, ano, strach sa da umelo vyvolavat. lenze clovek tuzi po pokoji, a ked nejaky objavi, rad sa mu prisposobi. v izraeli je vsak len tazko najst pokoj. nielen vdaka vnutornej paranoji zidov, ale aj za prispenia druhej strany, tzv. palestincanov. izrael bol dosledkom prava na sebaurcenie, ktore bolo priznane aj zidom. otazky typu "co s tym ma palestina" su fajn, akurat sa daju pytat pri kazdej krajine. co s tym ma us? co s tym ma nemecko? co s tym ma francuzsko? pri vzniku narodnych statov su vzdy nepokoje...co s tym kto ma? blog sa venuje najma US a Izraelu, snad preto, ze ide o vojensky silne krajiny...to vsak neznamena, ze ide o krajiny stojace na pociatku problemov. menej sa spomina cina, menej sa spominaju moslimske krajiny. akekolvek konanie, inak autonomnych krajin a jednotlivcov, sa vzdy skonci pri vine zidov ci americanov. chcem verit, ze je tomu tak preto, ze autorka ma k tymto dvom krajinam zvlastny vztah a preto jej zalezi najma na osudoch tychto dvoch krajin/narodov, ktore chce posunut kritikou...ieco mi vsak hovori, ze motivacia autorky tieto korene nema.
    publikované: 19.07.2008 01:36:24 | autor: talafatka (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. No, telepatka, není to bůhvíco
    Bežkaj si celú tú globálnu situáciu doštudovať - literatúry je hojnosť - najlepšie pri akútnej potrebe na svoj osobný hajzel. Len sa moc nediv, keď tam bude sedieť nejaký žid a zatohokrista ťa tam nebude chcieť pustiť. Keď sa potom tiše a ochotne vyserieš na dvorečku a budeš si chcieť dať na ukludnenie svoj obľúbäný jogurtík, chladničku ti bude vyžierať američan. A ho ani moc neobmäkčíš tým, že si prehodíš svoj sexi sarafan, lebo sa ani nebude dať, zvlášť keď ti ctihodné medzinárodné spoločenstvo vyžerie celý šatník.

    Nebude veru z tohoto pitvora žiadny odboj, pokým sa miestni povstalci budú výlučne zaoberať takými trtkami ako stano a kriq.
    publikované: 19.07.2008 03:05:54 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. idare, ty trtko
    ak si nepochopil, ja vám len prehadzujem loptičku cez plot, aby ste sa mali s čím hrať :)
    publikované: 19.07.2008 03:19:58 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. To mal byť akože refrén,
    kriqu?
    Vás, ktorí trpíte na mozgové dysfunkcie, má vraj zachrániť ruský Dimebon:
    http://vat.pravda.sk/liek-proti-alergii-kroti-alzheimera-dbl-/
    sk_vclovek.asp?c=A080717_165011_sk_vclovek_p33
    publikované: 19.07.2008 04:05:11 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. Taľafatka, a to "niečo" sa ti prihovára
    hromovým hlasom z neba? Alebo z horiaceho kríqa?
    Resp. znie ti to v hlávke ako echo v jaskyni? "Ona je zlá, zlá!"

    Ja neviem, čím to je, ale tvoj príhovor, ktorým si sa pokúsila vyrobiť zo mňa teroristku nenávidiacu západ, sa veľmi podobá na bolševické monstrprocesy v 50. rokoch. Tam tiež tak pekne, okrúhlo rečnili.
    publikované: 19.07.2008 05:48:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. Ten alzheimer je, zdá sa,
    alergiou na informácie.
    publikované: 19.07.2008 06:47:06 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. Idare, aky odboj?
    Azda by si nechcel, aby sa tu koordinovali nejake myslienky, nehovoriac akcie.
    Ked sem pride spina, treba ju vymiest - to plati aj o tej newyorskej, ktorej si sa venoval.
    Mozno to je ten najlepsi odboj - odstranit najblizsiu spinu zo svojho okolia.
    publikované: 19.07.2008 07:06:58 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. Talafatka, venovat sa Cine ci moslimskym krajinam?
    Pokial ja viem, autorka blogu nema sikme oci ani nevzyva alaha.
    Preco by sa mala venovat kritike cudzich kultur, ktore su kritizovane aj tak viac nez dostatocne.

    Vy skurveni bolsevici reagujete vzdy rovnako : nekritizujte nas, pozrite sa na inych, ved nielen ja som zlocinec,
    Ale ja vidim Teba, Ty spina, a s tebou urobim poriadok.
    Aj bez koordinacie odboja.
    publikované: 19.07.2008 07:10:17 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. KOSOVO
    publikované: 19.07.2008 11:24:41 | autor: UNMIK (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. ema
    ano, aj tak sa da odpovedi vyhnut. neviem, kde ste vycitali, ze ste zla, zla, a ze mi to hovori kriq...ale analyza tejto odpovede by bola iste nemenej zaujimava, a obavam sa, ze s rovnakym vysledkom. viete sa negativne vyjadrovat aj v inych jednotkach ako "izraeloch" a "usmanoch"?
    publikované: 19.07.2008 11:51:26 | autor: talafatka (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. arton
    poriadky moze robit ten, kto nema nasrate v posteli a bordel v skrinke...to nebude vas pripad.
    publikované: 19.07.2008 11:54:06 | autor: talafatka (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. Načo ti mám odpovedať,
    keď zreteľne smeruješ k obvineniu z metafyzického antisemitizmu a antiamerikanizmu.
    To je typická finta bolševikov, robiť z politických oponentov psychopatov.

    Ty si veľkohubo vstúpila do nášho priestoru s tvrdením, že TY si ten lepší a odhaľuješ tu moju zlú motiváciu.
    Už pár tvojich štekov stačí na to, aby som ti otvorene povedala pravdu: ja som tu ten lepší, ja som ten etickejší, ja som ten morálnejší.

    Mýliš sa aj v tom, že mi USA a PREDOVŠETKÝM Izrael vadia kvôli tomu, že sú vojensky silné.
    Nie. Vadia mi ich zločiny, pretože som s nimi eticky prepojená jednou civilizáciou a ich svinstvá sú automaticky hádzané aj na mňa.
    Čo ma je do Číny, Iránu či Libanonu - na ich konanie nemám žiadny vplyv a nie som spolunositeľom žiadnej ich viny.

    Inak, nie je nič ľahšie, ako kritizovať susedov. To vie každý blb.

    Aby bolo raz a prevždy jasno - nikto nemá právo na sebaurčenie formou etnických čistiek. NIKTO.

    A prosím reagovať vecne, bez pokusov o lacné psychologizovanie. Inak odtiaľto odtiahneš s natrhnutou virtuálnou prdelou a nebudeš poďakovať.
    publikované: 19.07.2008 17:20:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. Talafatka, vy bolsevici
    by ste radi rozhodovali o tom, kto "moze robit poriadky".
    Lenze nik uz nie je zvedavy na vase vulgarne reci.
    Zivot si vzdy nakonec vybere slobodu a odvrhne podvodnikov vaseho razenia.

    A ja a mne podobni ludia dobrej vole vam to tu len benevolentne oznamujeme, aby ste sa s tym mohli zmierit a ako pise moj priatel Grigoriy, vcas to pochopili a zbytocne si to este nezhorsovali.
    publikované: 19.07.2008 20:38:42 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. Tzv. zidia sa opat vyhrazaju.
    ISRAEL will almost surely attack Iran's nuclear sites in the next four to seven months -- and the leaders in Washington and even Tehran should hope that the attack will be successful enough to cause at least a significant delay in the Iranian production schedule, if not complete destruction, of that country's nuclear program.

    Hovori prednasajuci z BenGurion univerzity, teda insider.

    http://www.informationclearinghouse.info/article20312.htm

    Uvidime.
    Nie som ziaden samovrah a v Irane by som sa teraz necitil bezpecne.
    Ale tzv. zidia ocividne nevedia inak, iba si pilit pod sebou konar.

    (je to len talafatka, ale dik za dobry napad, ako nazyvat tuto skupinku individui, ktora samozrejme netvori narod, ale skor mafiu)
    publikované: 19.07.2008 20:47:12 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. Sa zamysli,
    preco to Izrael chce urobit. Zeby preto, ze by boli izraelcania inherentne zli, ako si to asi vy predstavujete? Alebo preto ze citia od Iranu skutocnu hrozbu.
    publikované: 19.07.2008 20:58:51 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. Motivy zlocinu sa niekedy oplati skumat.
    Ale paranoja nie je ospravedlnenie.
    A ak si ju zlocinec sam pestuje, ci simuluje, tak uz vobec nie.

    Ja netvrdim, ze to Izrael spravi, ale ak to spravi, tak je motivom tzv. zidov ich agresivna politika - sionizmus. Ten je inherentne zly, podobne ako jeho dvojca, bolsevizmus.
    publikované: 19.07.2008 21:11:45 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. Arton, od takýchto môžeš čakať čokoľvek
    http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1215331022363&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

    Úplné vemená.

    A former Israeli defense official alleged Saturday that the military never sought permission from the Israeli government to use cluster bombs during the 2006 Lebanon war.

    The use of the weapons only came to light after the end of the 34-day war between Israel and Hizbullah, Hagai Alon, a former adviser to then-defense minister Amir Peretz, told Israel Radio.

    The United Nations and human rights groups have said Israel dropped about 4 million cluster bomblets during the 2006 war. Up to 1 million failed to explode and now endanger civilians, according to UN demining experts.

    Alon said the government only learned that the army had used the weapon WHEN EUROPEAN COUNTRIES DEMANDED MAPS of where the bomblets were dropped, after some of their soldiers deployed in south Lebanon were wounded by the explosives.

    (Podnes deň samozrejme nedostali od Izraela ani trt, nech si tam vojaci kapú, nie sú to židovskí vojaci, len európski)

    The United Nation's Mine Action Coordination Center reports that more than 30 people have died in cluster bombs and land mines since the war. Another 13 de-mining experts from the Lebanese army, the UN peacekeeping force in south Lebanon and private mine action teams have also died in similar explosions since the 2006 war, according to the UN center.

    Ako podvodní obchodníci v 19. storočí. "Ja som to nebol. Ani môj brat to nebol."

    Ozaj, budú dievčatká z Kirjat Šmony podpisovať pre zmenu nukesy pre iránske deti?
    http://www.downtownbeirut.com/Genocide/childAbuseAndHate2.jpg
    publikované: 19.07.2008 21:21:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. ema
    Ano, otazky mozu mat nejake smerovanie, ale ich doveryhodne zodpovedanie moze ukazat iny smer. Preco sa Vam to stale nedari? A prosim, nepouzivajte slova ako bolsevik, aspon nie v zlom kontexte (tzv. primarne konstrukty).

    Opat nechapete. Mne je uprimne jedno, kto je moralnejsi, lepsi a etickejsi. Na tuto strunu som nehral (mimochodom, zaujimalo by ma, preco na nu hrate Vy). Neverim, ze moralka ci etika sa prejavuju na internetovych forach, preto je Vasa vypoved, akokolvek dobre myslene, v tomto smere pre mna bezcenna. Neviem ci ste moralna a je mi to jedno.

    Ok, v tretom odstavci akoby sa crtala odpoved. Neexistuje nic take ako nejaka izolovana moralna nejakej eticky/etnicky izolovanej skupiny. Etika Zidov v Izraeli sa vyvija vo vztahu k mnohym veciam, medzi inym aj vo vztahu k etike tzv. Palestincanov. Tym, ze sa kritike Palestincanov ci trebars Cinanov vyhybate sa deju dve veci.

    Za a) ak skutocne mate nejaky vplyv na rozmyslanie ci konanie Vasich "bratov a sestier", a tito Vas budu pocuvat, tak sa v strete s oponentom "se zlou potazou". Netvarte sa, ze mate nejaky ultimatny standard. Palestinski vrahovia deti su pre Vas bojovnici za slobodu, superovi teda reakciu na utok povolujete. Tym, ze nekritizujete Palestincanov vlastne na Zidov vo Vasom svete ani ziaden utok nebol, a tak je samozrejme kazda akcia Izraela neopravnena (kedze sa vyzivate v pouzivane nespravnych terminov, je fasisticka, nacisticka, bolsevicka a pod.). Tento dvojity standard si neviem vysvetlit inak, ako principialne zastavanie sa slabsieho.

    b) Je zvlastne, ako sa branite. Ich svinstva automaticky hadzane na Vas. Kedze sa voci tomu chcete branit, zrejme je to pre Vas legitimne, inak by ste to ignorovali ako nemoralne. Na druhej strane Vam zrejme vadi, ked podobne rozmyslanie pouzivaju Zidia a svinstva teroristov hadzu "na nich". Vasou reakciou na moralne vytky je kritika do vlastnych radov. Reakciou Palestincanov je boj a podpora. Zvlastne, nemyslite? Ste snad nejakym sposobom nadradena?

    S tymi susedmi sa mylite. Zalezi od situacie. Flagelantstvo v zaujme uznania objektivity a univerzalnej mudrosti z mody nikdy nevyslo. Vsetko je otazkou motivacii.

    V tom pripade vsak velmi tazko najst narod, ktora toto pravo ma. Pomozete mi s tym?

    Ale no tak. Vy sama psychologizujete snad v kazdom clanku. Snad ma nechcete prinutit citovat Vam Vasu vlastnu pracu. Faktov mam dost, mna zaujima motivacia ludi ako Vy. Ale nebojte, aj motivacia mnohych inych ludi, a ako povedal klasik "myslim to uprimne".
    publikované: 19.07.2008 21:32:04 | autor: talafatka (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. arton
    Drahy arton, verte mi, pokial su Vasim superom ludia ako ja, tak sa skutocne nemate coho obavat. Mimochodom, mate velmi rychly usudok:). Mam vsak pocit, ze Vy akoby ste ani nevedeli, kto je vlastne Vasim superom. Pokial chcete bojovat proti izraelskym ci inym militantom (aj vo Vasom pripade ma zaujima, ci su niektore narody k militantnom ratane apriori, na zaklade logiky nordickeho ohna a podobnych, ehm, teorii) tak Vam benevolentnym patri iny svet, nie tento. Patri Vam nebesky svet. Ak chcete nieco organizovat v tomto svete, prosim, skusit mozete. Budem rad, ked si prezriete historuiu roznych revolucnych hnuti, a dobre to mysleli mnohe. Vnutorny nepokoj a internetove forum, to su dve Vase slobody. V pripade, ze nie ste veriaci, uprimnu sustrast.
    publikované: 19.07.2008 21:42:37 | autor: talafatka (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. ...
    "Čo ma je do Číny, Iránu či Libanonu - na ich konanie nemám žiadny vplyv a nie som spolunositeľom žiadnej ich viny."

    Aj ked neviem ako to je myslene, to je podla mna rasizmus. Bud si spolunositelom viny bez ohladu na farbu pleti alebo nie si vobec.
    publikované: 19.07.2008 23:00:01 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. Och, chúďa nepochopené
    Ale hľadať chybu v sebe, to ani bohovi.
    Odkedy si napísal "tzv. palestínčania", chápem veľmi presne, kto sa nám tu producíruje.
    Zase jeden, čo premaľováva agresorov na obete.

    Predstúpi pred súd do krvi dobitý človek a človek, ktorý má zlomený nechet. Sudca sa pýta, čo sa stalo.
    Ten prvý odpovie, že agresor vtrhol do jeho domu a dobil ho.
    Ten druhý sa obhajuje, že pri tom, ako svoju obeť v jej dome mlátil, mu sviňa obeť zlomila nechet.
    Sudca rozhodne, že dobitie je len taká taľafatka, ale zlomený nechet, to je terorizmus.
    Pretože ten druhý je silnejší.
    Kto si dovolí spochybniť takýto vedikt, je flagelant.
    Veď kto iný môže byť principiálne na strane slabšieho, dobitého, vyhladovaného, vystresovaného, zavretého v koncentráku Pásmo Gazy.

    Ešte raz a pomaly, lebo etika ti zjavne nejde:
    USA a Izrael ako súčasť euroatlantickej civilizácie (Američania ako jej samozvaní lídri a Izrael ako prepytujem svetlo medzi národmi, čo je Bushov terminus technicus) páchajú masívne vojnové zločiny a zločiny proti ľudskosti. Ja som súčasťou euroatlantickej civilizácie. Páchajú ich aj v mojom mene - a voči tomu sa JA budem ostro ohradzovať. Vo svojom vlastnom záujme.

    Ty sa len chvastáš, že si si to tu naštudoval. Inak by si to musel dávno vedieť a neotravoval by si tu pózami o detektívnom pátraní po motivácii.

    Moja bystrá pani matka ma do života vypravila s touto dobrou radou: daj si pozor na ľudí, ktorí ťa potrebujú vehementne ubezpečovať o svojej úprimnosti.
    Jelitu pre istotu vysvetlím, že dať si pozor a báť sa sú dve odlišné veci.
    publikované: 19.07.2008 23:12:02 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. tak to je ale blba analogia, to bolo takto...
    Raz jeden majitel bytovky (Briti) sa rozhodol v navale socialneho citenia alebo nejakej inej hlupej a nepochopitelnej pohnutky, darovat vsetky byty svojim podnajomnikom.

    Ti podnajomnici boli stastni ako blchy, ale jeden podnajomnik im strasne vadil, tak sa dohodli a cela tlupa pocernych vagabundov za hlasneho hulakania zacala buchat na dvere a vlamala sa. Ako sa ukazalo ten podnajomnik nebol nikto iny ako Chuck Norris, cool hrdina, ktory ich vsetkych v sebeobrane nakopal so svojim roundhouse kickom. Chuck Norris si udrzal svoj byt a pocerni vagabundi placu a vyplakavaju, ze co sa im stalo.

    No tym vagabundom vsak nestacilo a stale cosi Chuckovi Norrisovi hadzu do bytu a vyhrazaju sa. Obcas Chuck Norris vybehne a urobi s nimi jednotlivo poriadky a oni potom zase placu a vyplakavaju. Teraz sa jeden podnajomnik rozhodol, ze si zhotovi bombu a hodi ju Chuckovi do bytu. Policajti o tom uz vedia, ale nejako sa nevedia rozhodnut ci zakrocit teraz alebo neskor. Chuck hovori ze este chvylu pocka, ale zda sa ze bude musiet tych vagabundov znova nakopat sam.

    Potom su este rozne emy, ktore zelaju Chuckovi len to najhorsie, Chuckovi to je jedno.
    publikované: 20.07.2008 00:53:41 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. Stankovi
    Pekná rozprávočka na dobrú noc Stanko. Len si prizabudol spomenúť, že bytovka tam bola už pred tým, než si ju takzvaný majiteľ (Briti) privlastnil (ukradol) a zároveň si privlastnil i právo rozhodovať o tom, kto bude v "jeho" bytovke bývať. Z titulu tohto "práva" dovolil, aby bezdomovec Chuck obsadil cudzí byt a vyhodil z neho pôvodného majiteľa s odôvodnením, že pred xxxx rokmi ten byt obýval jeho deda brata strýka svokry zaťa nebožtíka starej mamy tety prapraprapraprapraprapraprapraprapraprapraprapra...
    ...praprapradedko.
    Dobrú noc Stanko a pekné sníčky.
    publikované: 20.07.2008 01:25:28 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. A načim ešte dodať,
    že milý teletabko taľajfatko je okrem morálnej nedostatočnosti podvíživený zjavne aj intelektuálne. Inak by nemohol zavrhovať akúkoľvek etiku a morálku a hneď nato sa razantne obúvať do vražednej etiky Palestínčanov. Tak asi on tú etiku zas tak nezavrhuje, len musí byť kmeňovo projekovaná. Nejak mu to ten jeho indoktrinovaný mozočok neustíhal.
    Kto vie, prečo sa sem takéto zvieratká chodia producírovať, veď tu ich pradenie nikoho nedojíma, ani im za to nikto nedá napapkať. Masochizmus to asi nebude, tento atribút je výsadou jedine nášho unikátneho stanka, to bude len taký politrucký reflexík.
    publikované: 20.07.2008 02:47:06 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. K cirkusu okolo výmeny väzňov sme tu už mali Janičku Šemešovú
    zo smetiarne s jej objasnením pozície rabínov v "jedinej demokracii na Blízkom Východe".
    Dajme si pre zmenu niečo od Uri Avneryho, pôvodne Helmuta Ostermanna a bývalého nadšeného obdivovateľa nacistu Žabotinského, ktorý bol v jednej z "arabských vojen", tradične iniciovaných Izraelom, postrelený a mu náhle svitlo v makovici.

    Článok je, pochopiteľne, aj o Samirovi al-Kuntarovi, ktorý ako 16-ročný kohosi zavraždil a stal sa v Izraeli vysoko lešteným symbolom moslimskej zhovadilosti. Aj v smetiarskych diskusiách sa išli ľudia udáviť od povinného, politicky korektného odsudzovania - bez čo i len chlpa znalosti, kto je Samir Al-Kuntar.
    No kto? Predsa islamofašista.
    Vôbec nevadí, že je to libanonský Drúz a bývalý komunista.

    Uri Avnery ako 15-ročný (o rok mladší ako Kuntar, keď vraždil) vstúpil do židovskej teroristickej organizácie Irgun a má na konte zavraždených palestínskych civilistov. Neviem, koľkých, asi to nevie ani on. Neodsedel si však desaťročia v arabskej base, nestal sa symbolom židovskej zhovadilosti, nie je to "monštrum, terorista, vrah".
    Je to mierový aktivista a spisovateľ. Vážený človek.

    Spomína vo svojich memoiroch Avnery, ako Irgun s jeho účasťou robil v roku 1948 čistky v palestínskych dedinách dom za domom.

    Teraz, na staré kolená, sa Avnerymu vynárajú v pamäti záblesky minulosti.
    Ako počas jedného z týchto záťahov na civilov bola na stole rodinná večera, ktorá ešte nevychladla, ale dom bol prázdny.
    Včas sa jeho obyvatelia dozvedeli, že teroristické komando Irgunu sa blíži.
    V ktorom utečeneckom tábore tí ľudia sú - ešte stále, aj teraz, 60. rokov od nachystanej, ale nedotknutej večere vo svojom dome?
    A kto je v ich dome?

    Tak nám Avnery píše o prisoner swap:

    http://www.counterpunch.com/avnery07192008.html

    All those are to blame who supported the stupid and destructive Second Lebanon War, which was enthusiastically hailed on the first day by all the media, the "Zionist" parties and the leading men of letters. The bodies of the two captured soldiers could have been retrieved by negotiations before the war much in the same way this has been done now. This is what I wrote at the time.

    But one can trace the blame even further back, to Ariel Sharon's First Lebanon War. Then, too, all the media, the parties and the leading intellectuals deliriously welcomed the war on the first day. Before that disastrous war, the Shiite community was our good and quiet neighbor. Sharon is responsible for the ascent of Hezbollah; and the Israeli army, which assassinated Nasrallah's predecessor, gave Nasrallah the opportunity to become what he now is.

    Neither should one forget Shimon Peres, who created the disastrous "Security Zone" in South Lebanon, instead of getting out in good time. And David Ben-Gurion and Moshe Dayan, who, in 1955, proposed installing "a Christian major" as dictator of Lebanon, who would then sign a peace treaty with Israel.

    The deadly mixture of arrogance and ignorance that is typical of all Israeli dealings with the Arab world is also responsible for what happened on Wednesday.

    (Sinuhe, Avnery síce nie je Gilad Acmon s jeho čistou a perfektnou argumentáciou, ale prečítaj si to, prosím, aspoň ty, keď už tvoja priateľka odmieta informácie, ktoré by mohli spochybniť jej pocit nadradenosti)
    publikované: 20.07.2008 06:01:57 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. tak to mas medzeri vo vedomostiach
    Pred tym bol iny majitel (turci) a ti nikomu nic nedali, az vdaka novemu benevolentnemu majitelovi (briti) vobec niekto nieco dostal. A Chuck ponukol svojim spolubyvajucim, ze mozu v byte zostat. Jeden zostal a druhy povedal, ze nie dakujem ja pockam kym ta odtial vykopnu a potom sa vratim.

    Samozrejme naseho sympatickeho akcneho hrdinu sa nepodarilo vykopnut, len mu zlomili necht. Toho spolubyvajuceho, co sa rozhodol vyckat, zavreli kamarati do klietky a vsetci placu a nariekaju.
    publikované: 20.07.2008 10:54:52 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. Dobré ráno Stanko
    Mal si pekné sníčky? Vidím (čítam) že hej. :)
    publikované: 20.07.2008 12:18:06 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  88. ema vo wikipedii je o avnerym napisane
    ze roku 1975 ho niekto dobodal nozom. nie je tam kto to bol

    roku 2006 osadnicky aktivista Baruch Marzel verejne ziadal avneryho "targeted killing"
    je marzel za vyzyvanie na vrazdu vo vazeni?
    publikované: 20.07.2008 13:21:49 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  89. Chuck Noris again?
    publikované: 20.07.2008 13:29:48 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  90. ema
    Ak Vas to ukludni, mozem kludne hovorit aj Palestincania. Naozaj si vsak myslim, ze Palestincania su ako Zidia tak Arabi.

    Fajn, tak aspon vieme, ze sa principialne zastavate slabsich, a ze z Vasho pohladu je jedno, ake su okolnosti. Je zvlastne, ze z Vasho pohladu su denne teroristicke utoky zlomenym nechtom. Vasa analogia neplati, ked ide o ludske zivoty a nie o ludske nechty (tam niekde ma zrejme povod aj Vase zdoraznovanie pomerov obeti). Nechet sa da ozeliet lahsie ako clen rodiny. Na zlomeny nechet netreba odpovedat, na mrtvych v rodine treba. Nie pre pomstu, z pragmatickych dovodov, aby sa to neopakovalo, a aby narod neskoncil zahnany do mora.

    Ak si po sebe precitate clanky, Vasa kritika nikdy nemiery na konkretne opatrenie, je vzdy "celoplosna". Psychologizuje o prirodzenosti nasilia v euroatlantickej civilizacii, o nacistickom, rasistickom ci fasistickom rezime a pod. bez toho, ze by ste vsadili vlastnu povest a prezentovali vlastnu predstavu usporiadania vztahov v Izraeli a najma metody ake by k nim mali viest.

    Napisali ste, ze kritizovat susedov vie kazdy blb. Jednym zo znameni tejto kritiky je, ze neponuka riesenia. Vy nekritizujete "vlastnych". Kritizujete susedov. Aby ste kritizovali vlastnych, museli by ste sa do celej situacie vcitit. Dokazom vcitenia by bolo navrhnutie schodneho riesenia. O to sa vsak vobec nesnazite. Predmety Vasej kritiky su Vam vzdialene. Ide o moralizovanie. A pokial si Vy myslite, ze ide o kritiku do vlastnych radov, toto nazyvam flagelantstvom. Je zvlastne, ako lahko sa vcitite do vystresovaneho v koncentraku v Gaze, a ako tazko sa vcitujete do vystresovaneho v Haife ci Tel Avive.

    "Pachanie bezpravia" dostava iny odtien, ked do vzorcov zacnete zahrnat aj druhu stranu. Uz len v nasej diskusii. Vy pocuvnete radu Vasej pani matky, a budete si na mna davat pozor (nie bat sa ma), pretoze Vas uistujem o mojej uprimnosti. Ste Aumannovsky racionalna, reagujete na podnety, s nejakym umyslom, cielom. Etos, ktory pouzivate vo vztahu ku mne je rozdielny ako voci tym, ktori Vas neuistuju o svojej uprimnosti. Myslite, ze niekto moze pouzit rozdielny etos, ked na neho lietaju rakety? Napriklad davat si pozor (nie bat sa)?

    publikované: 20.07.2008 13:36:23 | autor: talafatka (e-mail, web, neautorizovaný)
  91. idar
    Kde sa obuvam do vrazednej etiky Palestincanov? Mozete citovat...A kde som prosim zavrhol akukolvek etiku a moralku? Opat mozete citovat. Budem cakat...
    publikované: 20.07.2008 13:38:00 | autor: talafatka (e-mail, web, neautorizovaný)
  92. ema - avnery
    Vidite. A preco ma Avnery imidz mieroveho aktivistu? Nie preto, lebo emy ho davaju citat sinuheom a ich manzelkam ako prozretelnost boziu? Avneri je vrah, ktoreho trapi svedomie. Na jednej strane jeho zle skutky projektujete na cely narod, na druhej strane jeho samotneho si cenite ako prebudenu ovecku. Ludi s jednym typom jazvy nepocuvat, ludi s druhym typom jazvy vyhladavate.
    publikované: 20.07.2008 13:45:53 | autor: talafatka (e-mail, web, neautorizovaný)
  93. Vidis, Ema, tvoja kritika nie je konstruktivna.
    Je to presne ako za bolsevikov.
    Zakaz kritiky - ak sam nedas nielen navrh ciela, ale aj metody ba priam aj zdroje na jeho dosiahnutie.

    Tamtych ludi privadza do nepricetnosti uz len existencia nas, co na vec hladia objektivne - nezastrasene, nekolaborantsky.
    Kazdy z nas je pre nich totiz dokazom, ze nemaju moc.

    A co sa tyka Avneriho - jeho "zle skutky" boli sposobene ideologiou sionizmu, jeho vzormi Zabotinskymi a ostatnymy ropuchami, po ktorych su dodnes v izraeli pomenovane ulice. To nie je projekcia na narod, Talafatka, to je projekcia na system, ktory je rovnako odsudeniahody, ako bolsevicky.

    publikované: 20.07.2008 14:15:07 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  94. Uz to bolo naozaj mnohokrat,
    co som videl ludi celych od blata, s ocami nevidiacimi, ktori sa pokusali ma zasiahnut.
    Zvacsa triafali uplne mimo, a o to viac stupala ich zlost a zaroven beznadej.
    Ako zombies mlatia okolo rucickami zatazenymi bahnom a pokusaju sa obvinovat. Nemozne tarbavo, neschopne pomaly, tazkopadne, hovoria smerom k vedla stojacemu stromceku namiesto ku mne, pretoze si ho mylia nevidiac ani zakladny smer, kde som.

    Take nieco dnes uz fakt nie je ani najmenej zaujimave.
    Zaujimave je mozno len prist na to, ci dany clovek je len pasivny zalepenec, alebo ci aj sam generuje kal.

    Podla toho mu este mozno potencionalne pomoct.
    Talafatka, povedz, co ta najviac trapi?
    Povedz, si sam generator kalu, alebo si si len na kal zvykol ako vsetci kolaboranti.
    Povedz, chces dostat vysvetlenie ci rozhresenie, aby si sa mohol este pozerat na svoju minulost bez toho, aby si sa hanbil?
    Pretoze to vsetko ti potencionalne moze byt poskytnute - preto sem chodia pacienti ako Kriq ci Stan, ktori uz znasaju svoje viny ovela lepsie a aj zachvaty neludskosti sa u nich dostavuju zriedkavejsie.
    Talafatka, chces sa stat clovekom?
    publikované: 20.07.2008 14:28:25 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  95. Zbytočne
    Ja som pánom svojho času, nie ty, mucko. Na to som príliš bezcitný pragmatičiar, aby som sa púšťal do jalových debát s takými ako ty. Nech o teba pečuje arton, on je milosrdný, má božiu trpezlivosť, vie čakať a aj sa postiť.
    A nebudeme sa predsa handrkovať o niečom, čo je tam jasne čierne na bielom napísané. Lenže čo platilo včera, dnes už neplatí, že áno. Dobre my poznáme rétoriku vášej svorky.
    publikované: 20.07.2008 14:32:31 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. Tak tak, Idare,
    ale uz to ani ja nerobim.
    Uz im nemienim vysvetlovat ich chyby a zlociny.
    Uz su ine casy.
    Uz si budu musiet dat dost zalezat, aby im clovek venoval cas.
    publikované: 20.07.2008 15:02:32 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  97. O stave sveta.
    Neviem, v akom stave je svet.
    Mozno je to aj relativne a neda sa povedat objektivne, ci je na tom dobre, alebo zle..

    Ale jedno je evidentne - ludia, ak tak mozno nazvat financnikov, ludia si stazuju, ze maju navacsiu financnu krizu v historii.

    Toto stazovanie je objektivny fakt.
    Nemozno niekomu povedat - myslis sa, je ti teplo - ked je mu zima.
    A vzdychaju ludia priamo z centra.

    Opat sa ruca jedna babylonska veza, presne ako sme predpokladali.
    Mytus pada ako WTC.

    A to je v globalnom meradle dobre.
    publikované: 20.07.2008 15:11:16 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  98. To že im to dolárové impérium
    začína implodovať a podliehať gravitačným tlakom, je nepochybne pre svet dobrá správa. Len by zase nebolo vhodné, aby sa to zrútilo celé naraz a nekontrolovane. Ako je totiž každému dobre známe, oni tí kreténi sedia na úctyhodnom balíku zbraňového arzenálu a o tom nemusíme vôbec pochybovať, že sa tam nájde dosť bezmozgovcov ochotných stlačiť v rámci záchrany režimu červené tlačítko.
    Teraz je len treba, aby si naištalovali na náčelníku stoličku toho natvrdlého miešanca a ďalšie dlhé roky sa zúfalo snažili zachraňovať nezachrániteľné. To ich dúfajme dostatočne zaneprázdni a nebudú mať čas sa venovať svojim obľúbeným expanzívnym radovánkam.
    Aspoň vidíme, ako padá ríša bez kultúrneho fundamentu, ba čo, priamo založená na popieraní kultúry. A vidíme aj, ako rýchlo to môže ísť. Padol aj Rím, len pomalšie a s dozvukmi, lebo ten držalo pohromade práve to kultúrne tmelivo aj vtedy, keď mocenské štruktúry už boli dávno rozložené.
    Pomalé skapínanie USA je presne to, čo teraz táto chorá planéta potrebuje. Dúfajme, že zatiaľ bude mať ľudstvo dosť času a sily vyhnať nové výhonky, ktoré neskôr určia ďalší smer. Vektor ukazuje správnym smerom. Aspoň to.
    publikované: 20.07.2008 17:01:36 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  99. Aha, inšpektor Taľafatko je tu zas
    aj s jeho manipulatívnymi technickami obkecávania, účelového rozbiehania sa do sto smerov naraz, bez sformulovania vlastného názoru.
    Zalez, zombie. Pred takými ako ty sa obhajovať nemusím.
    publikované: 20.07.2008 17:44:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  100. Či je Marzel vo väzení, new world order?
    Neviem.
    publikované: 20.07.2008 17:53:00 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  101. arton, ema, idar
    arton ... Vy ste zabavny clovek, aj ked nepochybujem, ze sam seba tak nevnimate:). Nemozem vsak posluzit. Blog ma zaujal, pretoze ma zaujima tema. Zaujima ma rozmyslanie ludi, ktori dosli k zaverom ako autorka tohto blogu. Niekedy je skumanie lahsie (Avnery). niekedy tazsie (Finkelstein), zatial sa to vsak vzdy podarilo, a pacient nemusi spolupracovat:). Povedzte, co mam povedat cloveku, ktoremu napisem odu na jeho nepodstatnost a on odpise, ze sa topim v blate zuriac nad jeho existenciou?:)

    idar...K tomu, ze ste panom svojho casu Vam gratulujem. Neviem ako to suvisi s tym, ze najprv pisete a potom rozmyslate, coho dosledkom su preslapy, aky ste predviedol. I ten sa vsak dal ospravedlnit menej tarbavo, ako ostentativnym ohrnutim nosu. Arton je aspon zabavny.

    ema...Rad. Izrael vznikol ako kazdy iny stat. Dnes sa nepise rok 1919, ani 1948. Izrael existuje. Zistil som, ze sa o nom da bavit v dvoch rovinach, zvysok su len kecy. A) jeho vznik, legitimita. problem je, ze tu sa malokedy dospeje k hodnovernemu zaveru B) hladanie nejakeho riesenia. Chcete moj nazor? Myslim, ze v poslednych rokoch Izrael adoptoval velmi nezdravu politiku. Obrateny med a bic. To je moj nazor. Blokada Gazy je hlupa a nebezpecna, rovnako tak gesta vystahuvania z ilegalnych osad, ci absencia vybudovania infrastruktury. Nedrzim si vsak ani iluziu, ze idealnym riesenim bude prijat spat vsetkych arabskych utecencov, ku ktorym sa ich narod otocil chrbtom. Ale najma nevyvijam pofiderne teorie o akejsi narodnej paranoji, nabozensky podmienenej nenavisti, a podobne. Ja chcem preto od Vas pocut riesenie. Chcem, aby ste si predstavili seba na Olmertovom mieste. Chcem, aby ste ponukli aspon tri kroky, ktore by niekam viedli. Tak ma presvedcite, ze nekritizujete susedov. Mate pravdu, nemusite sa predo mnou obhajovat. Kto vsak pise blog, neobhajuje sa najma sam pred sebou? Alebo naozaj verite v realny dopad Vasho blogu na Izrael ci USA?
    publikované: 20.07.2008 18:08:38 | autor: talafatka (e-mail, web, neautorizovaný)
  102. Idar, v smetiarni som si prečítala, že
    keď T. G. Masaryk v marci 1910 oslavoval narodeniny, predniesol jasnozrivé slová: „To hlavné ešte len príde."
    http://www.sme.sk/c/3982337/Mandela-africky-Havel.html

    A teraz ja. Teraz ja prednesiem jasnozrivé slová: „To hlavné ešte len príde."
    Môžu ma o sto rokov citovať.

    Sú isté indície, že pri záchrane USA pred tvrdým dopadom bude hrať vážnu úlohu Irán.
    Je to elegantná perzská šachová partia. Dá sa sledovať aspoň v hrubých rysoch aj z vymiškovaných korporátnych správ.
    Sú to indoeurópania a ich mnohotisícročné skúsenosti silnej ríše podceňujú len hlupáci, pre ktorých je vrcholom diplomatického umenia trieskanie bombami.
    publikované: 20.07.2008 18:09:02 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  103. Talafatky, takych ako ty som uz videl.
    Nemas nic fakticke, len detinske urazky ad hominem.
    Vy ste taky nudny odpad.

    Vyborne je to, ako si zatial vsetko dokazal zanalyzovat, aj ked niekedy to bol problem. Vsetko si si nadefinoval tak, aby ta to moc netlacilo. vsetci su blazni, len ty si vrtulnik.
    No hlavne, prdulo, ze si so sebou spokojny.

    A ze chces pocut riesenie?
    A co este vsetko chces, chces , chces?

    No ano, toto je v urcitom zmysle verejny priestor, ale ani v divadle nema kazdy trt pravo vykrikovat z hladiska na scenu.
    Najprv musis dokazat aspon aku taku uroven - a zatial si nic okrem prazdnych talafatiek neukazal.

    ps Este nieco napis.
    Ale vela.

    publikované: 20.07.2008 18:23:09 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  104. Bodka za témou Izrael
    Videjko z nedávneho zásahu židovskej okupačnej armády
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1003717.html
    Ako hovorí klasik, u armády svetla medzi národmi konanie naprosto obvyklé.
    publikované: 20.07.2008 18:26:52 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  105. No, Idar, v tomto som mensi optimista,
    ze Usrael imploduju bez toho, aby sa nepokusili o znicenie zvysku sveta do tej miery, aby sa citili stala ako zapadna jednicka.

    Pozrel som si to video, co sem dala Ema.
    Talafatak, pozri sa na tie svine tzv. zidovske.
    DOBRE SA NA TO POZRI !!

    Uz tam vidis tu skutocnu motivaciu, preco vas nemozno inak ako "kritizovat"?
    Nezasluzite si zlutovania, ani najmenej.
    Ste prasce, nic ine nez hnusne neludske prasce.

    ps Skus sa k tomu vyjadrit.
    Skus nieco o tvojom svedomi.
    Ale pochybujem, ze nejake mas, vsak.
    Potkany svedomie nemaju.
    publikované: 20.07.2008 18:43:50 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  106. Arton, veď to sa Izraelu vôbec netýka
    To celé je len záležitosť vycicaných USA, ktoré už za chvílu nebudú nikoho zaujímať. Iba ak kvôli tým stankovým nadbytočným ropným bridliciam. A môžu si za to samé.
    Židóni si už osedlali novú kobylu. Teda staronovú. No hádam len tá masívna propagandistická kampaň, čo v posledných rokoch prebehla v EÚ, nebola nadarmo. Dnes sa už o nich v Európe nahlas hovoriť nesmie, ergo ideálna pôdička na ďalšiu chazarskú inváziu.

    Ja idem po funuse, mne sa na háreci už žiadne video neukazuje. Len taký veľavravný biely flek. Asi to bolo príliš delikátne a mohlo to narušiť citlivú psychiku apolegétov rasovo čistého Izraelu, ktorí akože stále hladajú to najlepšie a najhumánnejšie riešenie. A si zjavne myslia, že nám už úplne jepká.
    publikované: 20.07.2008 20:19:43 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  107. Skús, idar, priamo u B´Tselemu
    http://www.btselem.org/english/Press_Releases/20080720.asp

    Korporátne média to do svojich správ zrejme útlocitne nepreberú. Ľuďom by zhorkla večera.
    publikované: 20.07.2008 20:31:54 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  108. Idar, ved aj ja pisem o USA,
    je to ich sucasny nazov.

    Neviem teda ako ty, ale ja hlasno mozem a aj hovorim o comkolvek.
    Robil som to tak vzdy a nemienim si kazit zivot tym, ze by som od tohoto komfortu upustil ( i ked urcite si ho kazdy dovolit nemoze, to chapem)

    A kampane sice prebiehaju rozne, ale vysledky prieskumu verejnej mienky su dost jednoznacne. Pre hentu staru stuchnutu politicku sektu - ako ich oznacuje Talafatak: tzv. zidov, su dost zufale.
    Prechod do Europy skor povazujem za danej situacie z jednej strany pochopitelne chcenu a z druhej strany za pochopitelne obavanu verziu vyvoja - ale realita bude asi viac konzervativne bezat v sucasnych kolajach.
    V kazdom pripade - recnit o postmodernizme s nimi nemienim, a dufam, ze ani vacsina v Europe nebude.

    Sumarum nebudem teda radsej predikovat co bude, nebudem hovorit, co azda spravim ja, ale jedna vec je fakt - ja osobne mam dojem, ze stupen rozkladu dosiahol uz mieru, ze vzduch je nedychatelny.
    To sa vraj pri urcitych poraneniach a gangrenach stava.
    publikované: 20.07.2008 21:40:49 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  109. arton
    Kedze chcem mat od Vas pokoj, pouzijem medicinu, ktora na tomto fore spolahlivo zabera, totiz poziadam Vas dolozit svoje slova. Kde konkretne som Vas urazil, resp. kohokolvek, ad hominem, ako Vy vravite?

    A pokial ide o video mam na Vas inu otazku. Myslite si, ze v regione, kde decka strielaju na zidovskych vojakov zo samopalov sa moze stat, ze zidovski vojaci budu na decka strielat gumou? Viete, ja skutocne nemam problem, tak ako Vy, zahrat sa na moralneho, a pridat sa k tomuto blogu nejakym hura vyhlasenim typu "ano, je to hajzel". Verte mi, to nevyzaduje ziadnu eticku koncepciu, osobnu pevnost, vieru v ludskost, ci ludskost samotnu. Teplucky blog znesie. Iste, v teorii, ci ak chcete, vo Vasom slovenskom teplucku, je strielanie detainees gumou z blizky zhovadilost. A v normalnych krajinach za normalnych okolnosti taktiez. Rovnako mam problem z fleku odsudit cloveka, ktory sa s bombou na trhovisku vrhne v boji za svoj narod, ci uzemie, v arabskych farbach (a to ako vidite som porovnal strelbu gumou do 27 rocneho cloveka, s detonaciou s cielom niekolkych nastrocnych deti). Preto od Vas CHCEM pocut riesenie (aj ked neverim, ze sa dockam - z viacerych dovodov). To je pohlad z vysky.

    Keby som bol zodpovedny clovek v Izraeli, tak toho vojaka zbavim hodnosti a postavim pred sud.

    Vies co by ma potesilo? Keby som podobne videl na druhej strane. Palestinske video, ukazujuce teroristu, bojovnika za slobodu, ako striela gumenymi projektilmi do dvadsat osemrocnych, ktorym nasledne poskytne lekarske osetrenie a palestinska humanitarna organizacia to cele nasnima a posle do palestinskych medii, ktore to uverejnia. Ale toho sa asi tiez nedockam, z Pallywoodu.
    publikované: 20.07.2008 22:22:22 | autor: talafatka (e-mail, web, neautorizovaný)
  110. arton
    "Vies co by ma..." - "Viete co by ma..."
    publikované: 20.07.2008 22:23:09 | autor: talafatka (e-mail, web, neautorizovaný)
  111. Arton, máš to ty ťažké
    Odpovedať na takéto nezmyselné slinty, to musí byť náramne nudná robota. Neteš sa, neulahčím ťi to a nebudem dotyčnému nedoukovi (to je sťaby lichôtka) pripomínať, že na tomto blogu bolo aj dosť videí, kde sa strielalo naostro. A to sa pritom také videá na verejnosť len tak ľahko nedostávajú, to ostáva samozrejme v archíve IDF. A už vôbec sa nebudem politruka pýtať, že odkiaľ sa teda podeli tie tisíce nevinných palestínskych obetí len za posledných pár rokov. Sa asi všetci vyhodili z roztopaše do luftu, že áno.
    Keď niekto neovláda základnú aritmetiku, jednoznačne patrí mimo tento diskusný priestor. Môže ísť v lepšom prípade kopať kanále, v horšom robiť praktikanta na IVO.
    publikované: 21.07.2008 00:07:10 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  112. talafatka
    nie ste vy nahodou Klamm zo smetiarne? Styl mate kazdopadne podobny vratane bazirovania na vakyni, ktore vo vasom pripade s radostou prijmam. Tykam si totiz s priatelmi alebo ludmi, voci ktorym mam neutralny postoj.
    Pisete, ze vas nezaujima, ci je ema moralna alebo nie. Mna to zaujima. A kedze citam, co sem pise, usudzujem, ze je moralna. Moralnost je v mojom ponimani schopnost navazovat na clovecenstvo, na uznavanie istych hodnot. Talafatka, co jo podla vas moralnost a preco vas to nezaujima?
    publikované: 21.07.2008 00:26:53 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  113. ema,
    Uriho clanok v counterpuchi som si precital aj bez toho, aby si am na to vyzvala :-)
    P.S.Dnes som vyrobil perfektnu baklazanovu natierku (zaručene mediteránny recept od frajera mojej byvalej svokry :-)))) Ak mas hlad, dobehni dnes vecer, budem podavat na skvelych hriankach zo slnecnicoveho chleba.
    publikované: 21.07.2008 00:32:29 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  114. Sinuhe, ty sa nezaprieš,
    ale ver, že nie všetko na svete sa točí okolo vakíny. Aj keď to tak možno na prvý, aj na druhý pohľad vyzerá.
    A ja som toho Sinuheta z Propu furt upodozrieval, že si to ty. Len on je trochu bigotný a som si teda nebol celkom istý, či si sa už polepšil.
    Jeden ale nikdy nevie. Dnes vrhneš kameňom a trafíš doktora.
    publikované: 21.07.2008 02:26:13 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  115. Sinuhe, už-už sme chceli s kocúrom vybehnúť
    len tak naľahko v papučiach k tebe za potravou, ale sme uvideli videjko´od B´Tselemu a sme si to s večerou nejak rozmysleli.
    Každopádne ďakujeme za pozvanie.
    publikované: 21.07.2008 06:49:30 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  116. Ako som predpokladal,
    potkany svedomie nemaju.

    A ako som pisal - je to minulost, ked azda malo zmysel ukazovat zaslepenym zombim nasu eticku prevahu, nasu intelektualnu prevahu a dalsie nase prevahy. Urobili sme to x krat.

    Azda sme im neukazali dost prevahu vo voli a nemilosrdnosti.
    Eticky nedorasteni jedinci vzdy povazuju odpustenie za slabost.
    Ved tzv. zida sa pysia tym, ze nezabudaju a neodpustaju.
    Asi je cas dat im pocitit, CO to v praxi znamena, CO to vlastne chcu a CO to vlastne zavadzaju do (svojho) zivota.

    Pohlad Talafatiek samozrejme nie je z vysky, ako by radi implicitne podsuvali pri vstupe do dialogu, ako by si radi neodovodnene zabrali lepsie miesto, ale je to pohlad zdola, pohlad etickeho trpajzlika. Prinajmensom pri dialogu so mnou to tak vzdy bolo. Naprikald tento, pokusa sa tu podsuvat temy ako "riesenie", pricom uz v tom slovku, ktore ponuka, je zabudovany jed. Nie Idare, nemam to tazke s tak priehladnymi ludmi, ako je on.

    A nerobi mi ani problem minut ar minut na vyjadrenie.
    Spolocnost, ktorej armada zamerne a s takou rutinou striela do sputanych neozbrojenych demonstrantov aby im sposobila tazke vnutorne zranenie, teda ich skryte popravila, si nic ine ako popravy vlastnych nezasluzi.
    Spolocnost, ktora dokaze vygenerovat TAKYCHTO vojakov, je neuveitelne chora.
    A zla.
    Neviem, ci "inherentne", ale bezpocyby TAZKO ZLA.
    publikované: 21.07.2008 07:40:48 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  117. neoliberalizmus
    publikované: 21.07.2008 13:09:27 | autor: neo (e-mail, web, neautorizovaný)
  118. Bratia Češi
    sú už na tom naozaj veľmi zle:
    http://www.blisty.cz/2008/7/18/art41700.html
    publikované: 21.07.2008 14:22:44 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  119. A ešte jedna lahôdka
    publikované: 21.07.2008 14:39:49 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  120. vidis,
    tomu preklepu sa hovori caro nechcneho ... :-)
    publikované: 21.07.2008 16:31:41 | autor: idar, (e-mail, web, neautorizovaný)
  121. "Cíl letěl níž, než jsme předpokládali, a spadl dříve"
    řekl český velvyslanec při NATO Štefan Füle.
    A mrak nad raketou.

    Dik za zlepsenie nalady, Idar.
    publikované: 21.07.2008 17:02:27 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  122. Bush ide naliehať
    http://www.sme.sk/c/3985994/usa-bush-bude-naliehat-na-dalsie-staty-aby-uznali-nezavisle-kosovo.html

    "Sľubujem, že Spojené štáty budú pokračovať na práci s tými krajinami, ktoré ešte neuznali nezávislé Kosovo, aby sme ich presvedčili urobiť tak čo najskôr," povedal Bush.

    Vieme, ako vyzerá americká "na práci s krajinami", ktoré nerešpektujú americké záujmy. Treba si upraviť pivnice na protiletecký kryt.
    publikované: 22.07.2008 06:54:35 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  123. izraelsky vojak ktory strelil do zviazaneho palestinca
    bol dnes prepusteny z vojenskeho vazenia
    zadrzany bol menej ako 24 hodin a nebude stihany
    pri zasahu sa predsa spraval rutinne
    vsetci o tom vedia. je to verejne tajomstvo
    publikované: 22.07.2008 11:18:07 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  124. Aha, darček pre Európu
    od Spojených štátov
    http://www.sme.sk/c/3986442/nemecky-minister-vnutra-presadzuje-prijimanie-utecencov-z-iraku.html

    Irackí utečenci budú distrubuovaní do jednotlivých európskych krajín podľa miery, do akej sa tieto krajiny angažovali vo vojne proti Iraku.

    Dzurinda, Mikloš a ďalší militantní kreténi z radov tzv. pravicových politikov si zoberú domov minimálne jednu irackú utečeneckú rodinu a budú ju živiť na svoje náklady
    Ďalšie iracké utečenecké rodiny budú umiestnené v rodinách pánov Šebeja, Bútoru, Samsona, Mesežnikova, ďalšie budú ubytované priamo v redakcii bodkovaného bulváru bez mena a ďalšie v priestoroch SFPA, pričom vývarovňa a práčovňa budú vo Výskumnom centre tejto inštitúcie.
    Stane sa tak v rámci výchovy hajzlov politikov a mediálnych drístačov k zodpovednosti za svoje názory.

    A čo, new world order. Azda sa nedivíš. Ty s takým nickom.
    publikované: 22.07.2008 11:34:39 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  125. postreleny zviazany palestinec,
    mal lahko opuchnutu pravu nohu, zase ste naleteli na nejake zmanipulovane video. Idar si nevie nakonfigurovat pocitac a nejde mu to prehrat, on za tym vidi samozrejme nejaku konspiraciu. Ema si povybera nejake nazory a ciny jednotlivcov a potom si tie svoje "odhalenia" projektuje na cely narod. Tu je vidno, ze anti-semitizmus existuje iba vdaka hluposti ludi.
    publikované: 22.07.2008 11:55:07 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  126. Máš recht Stanko
    Musím s tebou súhlasiť. Máš pravdu, "anti-semitizmus existuje iba vdaka hluposti ludi". Hlúposti ľudí ako si ty, ktorí vidia antisemitizmus všade tam, kde ho vidieť chcú a kde im to vyhovuje.

    To video skrz Hárec nejde ani mne, ale samozrejme to nie je konšpirácia. Konšpiráciou je, že sebanenávidiaci sa Židia rozdávajú kamery antisemitským Palestínčanom, aby títo potom mohlo natáčať zmanipulovamé videá, že?
    publikované: 22.07.2008 13:23:25 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  127. pekne
    publikované: 22.07.2008 22:38:48 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  128. a este nieco :o))
    publikované: 22.07.2008 22:51:43 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  129. Antisemitizmus
    existuje len vdaka hluposti ludi - vdaka hluposti tzv zidov.

    Je ale dobre vedet, ze je povolene chytat na ulici tzv. zidov, zviazat ich a potom do nich zblizka strielat gumennymi projektilmi.
    To je dobre vedet, ze take nieco je celkom nevinne.

    Ved su to teroristi.
    publikované: 23.07.2008 01:03:27 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  130. Ahoj, iris
    Pozri, brm-brm autíčko pre tvojho šéfa
    http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2008072001

    S touto hračkou sa stane menej buzeratívny. Nebudeš musieť relaxovať bojovým letúňom nad Alpami.
    publikované: 23.07.2008 07:25:00 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  131. daleko horsie je,
    co vy takzvani slovaci robite v Cechach.

    http://www.cas.sk/clanok/83358/pedofil-novak-ako-som-zabil-jakubka.html

    Na vasom mieste by som sa uz vobec neozyval.
    publikované: 23.07.2008 09:04:30 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  132. ale ema:o)

    a co povies na tu hudbu?
    publikované: 23.07.2008 16:16:23 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  133. Toto je bez hudby
    publikované: 23.07.2008 18:47:28 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  134. dík iris, pre Matterhorn som mal vždy slabosť
    a v poslednom čase aj pre speváčku s mediteránnym lookom a farebnou kapelou:
    http://www.youtube.com/watch?v=ElY5Gr845Fw
    publikované: 23.07.2008 22:53:16 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  135. krik,
    to tebou odporucene videjko je dokazom, ze dnes ak sa chce, tak sa spevacka vyrobi aj z osoby, ktora nema hudobny sluch (kapela pripomina mechanicku hraciu skrinku). Krik, priznaj sa, ze tebe sa to video paci, co paci - si nim uneseny - preto, lebo si predstavujes ze ten poviazany chlapik visiaci dole hlavou si ty ...
    publikované: 23.07.2008 23:00:04 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  136. Siňuháč, priznaj sa,
    tebe by sa páčilo, keby som poviazaný dole hlavou bol ja :)
    BTW, pozri si aj dalšie videá od nej, spievať vie. I keď ja mám radšej Shirley Manson a skupinu s ktorou spieva
    publikované: 24.07.2008 06:25:27 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  137. ste pripravení na jazdu, kabalisti?
    rozbiehame sa z kopca. Jazda bude divoká.
    http://na-severu.blogspot.com/
    Cítim sa ako ryba vo vode. Skutočne sa teším. Nechcem nič viac a nič menej, len to vidieť na vlastné oči, arton. Dúfam, že prežijem dostatočne dlho.
    publikované: 25.07.2008 08:24:40 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  138. Z kopca sa rozbiehať netreba, Nemezis
    To len pre poriadok.

    Pozrela som toho na-serveru, len tak zbežne, ale veď on tam vôbec nespomína, že na "americkom území" na ostrove Guam padajú lietadlá, že James Norman Jones pripravuje strašnú správu o Izraeli, z ktorej je už teraz u svetla medzi národmi hystéria, pobiehanie, hádzanie sa o zem a ešte častejšie cesty do USA, hoci lety nepríjemne zdraželi a že tento rok sa rodia samé čierno-biele mačiatka.
    publikované: 26.07.2008 22:52:28 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014