Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Katolícky evanjelik Slovák

narodený neďaleko Novák to Šlojminovi vytmavil

Do nekončiacej a bezvýslednej izraelskej debaty, kto je vlastne Žid, vstúpil štýlom svižného kresťanského karatistu istý ILiaš. Rozhorčil ho článok v Aruz Ševa, kde Šlojmino Hakohen píše, že mesiánski Židia veru nie sú praví mesiánski Židia. ILiaš protestuje, na pomoc si berie odborníka Andreja Mátela a svoj článok mocne ukončí zaklínadlom z Harryho Pottera.

ILiašov článok však nebol pravý dôvod, prečo mi kamarát poslal linku. Zlatým klincom je diskusia k článku. 

Voľajaký gadd tam cituje vetu z ILjašovho článku "Mesiánski Židia sú rodení Židia, ktorí uverili v Mesiáša Ješuu, ale nevstúpili do žiadnej zo súčasných kresťanských denominácií." Následne sa naivne pýta: A Zidia ktori uverili v Mesiasa Jesuu, ale vstupili do nietorej zo sucasnych krestanskych denominacii?

ILiaš, byvší katolík, súčasný evanjelik, na neho reaguje: Tak su potom zidovski katolici, evanjelici, pravoslavni, baptisti atd ... zidovstvo (etnicke) im zostava.

 Ako hovorí klasik, skôr stretne človek v kostole mačkopsa, ako židovského katolíka.

A mačkopsa veru nikto v živote nevidel. Lebo proste neexistuje.

Mesiánski tzv. židia nedávno vyhrali na najvyšom súde "právo na návrat" a ILiaš to, samozrejme, postrehol. K téme píše, že ... Podľa Dodatku 4A(a) Zákona o návrate, prijatom v roku 1970, "Práva pre Žida podľa tohto zákona...platia aj pre deti a vnúčatá, manžela/manželku Žida, manžela/manželku dieťaťa Žida a manžela/manželku vnuka Žida s výnimou osoby, ktorá predtým bola Židom a dobrovoľne zmenila svoje náboženstvo.

Jedna vec sú nejaké rozhodnutia súdu, druhá vec je sivá realita.

O tom, kto je naozajstný Žid, rozhodujú v Izraeli výlučne rabíni. Tu je na obveselenie časť insiderskej diskusie na tému "mamzer":

Only religious marriages are recognized in Israel and the Interior Ministry only registers marriages carried out by the rabbinate (and marriages conducted abroad). That is why men and women seeking to register for marriage in the rabbinate sometimes discover, perhaps for the first time in their lives, that they are halakhically considered mamzerim or at least possible mamzerim, a status involving serious prohibitions, based on Deuteronomy 23:3: "A mamzer shall not enter into the congregation of the Lord, even unto the tenth generation shall he not enter in the congregation of the Lord." They will soon realize that their opportunities to marry in Israel are limited, not only for them, but for their future offspring as well. According to halakha - and the state - mamzerim can only marry other mamzerim or converts. A "possible mamzer" must have his or her status clarified before they can marry. Unless the rabbinical court releases a person from their status of being a mamzer, "according to halakha, a mamzer is forever," explains Rabbi Shlomo Dichovski, a member of the Great Rabbinical Court. Dichovski is aware that in view of the current norms, "the country should seemingly be filled with mamzerim, but in reality this does not occur because, in certain cases, the rabbinate releases people from their status as mamzerim, and over the years, the mamzerim become assimilated into the general population and are no longer recognized as such."

...

A "possible mamzer" is one whose mamzerut has not been proved and the circumstances of whose birth are not clear, for example, when the mother refuses to say who the father is and the father denies paternity. A child born to an unknown father and an unmarried mother is called a shtuki. A shtuki may not marry an ordinary Jewish woman, or a mamzeret - because she may only marry a definite mamzer - or a shtukit because she may ultimately turn out to be permissible.
Are "(possible) mamzers" full Jews for the statistics?

Nuž, svetlo medzi náromi.

Ako mesiánski židia vstupujú do manželstiev, keď oddavky musia byť vykonané na rabináte? Rabinát predsa tzv. mesiánskych Židov neoddá, lebo nie sú židia.

 

Epicentrum starozákonných mýtov. Nevedno, či homo sapiens vymyslel v dobe bronzovej niečo ešte krvilačnejšie, ale tieto jediné sa zachovali až do 21. storočia a psychopati ich zamiešali do politiky.

----------------------------------------------------------------------------------------------

V smetiarni som dnes našla článok Max von Laue - Dieťa šťasteny. Aj formou tejto populárnej osvety si snáď ľudia uvedomia, ako bola v prvých desaťročiach 20. storočia Európa (a najmä Nemecko) vo vede ďaleko pred Amerikou, ktorá bola v tom čase dierou plnou iracionálnych náboženských fanatikov.

V článku je jedna podivná časť:

- Ako jeden z mála nemeckých vedcov, ktorí zostali doma, prejavoval von Laue otvorený nesúhlas so zastrašovaním židovských kolegov, obmedzovaním slobody bádania a nezávislosti vysokých škôl. "Varoval ohrozených kolegov, podporoval tých, ktorí stratili prácu vo vedeckých ústavoch alebo museli emigrovať," napísal v knihe Dějiny evropských objevů a vynálezů Ivo Kraus.

Je to možné, spýtala som sa môjho múdreho kamaráta, že Laue mohol OTVORENE prejavovať nesúhlas so zastrašovaním (čo to vlastne znamená?) židovských kolegov a nijako na to nedoplatil?

- Buď taká láskavá a nepýtaj sa. Nielen mňa, ale nikoho.

Tak sa teda nepýtam.

Len som si v tejto súvislosti spomenula na iný smetiarsky článok so vskutku originálnym názvom Cesnak v pudigu. Je o fyzikovi, rodákovi z Bratislavy Fülöpovi Lénárdovi alias Philippem Eduardovi Antonovi von Lenardovi (1862 - 1947), nositeľovi Nobelovej ceny z roku 1905.

Autor Cesnaku v pudingu tam píše, že "Lénárd po krátkom pobyte v Budapešti až do konca života prednášal na nemeckých univerzitách. To by, pravdaže, ani v najmenšom neuberalo z jeho zásluh. Lenže vynikajúci vedec bol nadšeným propagátorom nacistických ideí, pravdepodobne z presvedčenia, a nie z prostého oportunizmu. Čiže, jemne povedané a mysliac na okolnosti dnešným rozumom, bol protirečivou osobnosťou."

Čo? Mysliac na okolnosti dnešným rozumom, bol "protirečivou osobnosťou"?

Práveže mysliac na okolnosti dnešným rozumom, bol Lénárd nacistickou kurvou par excellence. Práve byrokratické svine ako on pomáhali na univerzitách zavádzať a prevádzkovať nacistickú ideológiu. Že to šlo aj inak, o tom vypovedá prípad von Laue.

Prekvapila ma miera zhovievavosti, ktorú autor voči nacistickej kurve Lénárdovi prejavil. Čím to asi bude?

No dobre. Už sa na nič o WWII nepýtam.


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. pé es k cesnaku v pudingu
    špeciál je pozoruhodné autorovo nežné označenie Heideggerovho harcore náckovstva za "sympatizovanie s nacizmom". Veď Heidegger aktívne zavádzal ako rektor univerzity nacistickú ideológiu na akademickej pôde a členom nazi party bol až do skončenia vojny.
    Sa mi nenchce veriť, že by to autor nevedel.
    publikované: 26.07.2008 23:26:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. nepytat sa
    k otazke nepytania sa: spominam si ako pocas zakladnej skoly na vylete v osviencime a brezinke (auschwitz a birkenau) som sa ako dieta (mohol som mat 12 rokov) spytal ze kolko bolo ludi popravenych na tom mieste. Sprievodkyna povedala cislo. Nejakou kalkulaciou som sa dostal k tomu ze nebolo mozne spalovat taky pocet ludi tak rychlo (presne cisla si nespominam - a kalkulacia bolo zla). Zarazila ma vsak reakcia sprievodkyne: zacala na mna kricat ze co si to dovolujem, vraj nemam uctu k mrtvym a podobne. Bola vtedy s nami jedna mlada ucitelka ktora prisla za mnou v autobuse a povedala ze sa nemam nikdy prestat pytat, ale ze mam sa naucit co sa koho spytat. A vraj toto bola vec na ktoru sa neslobodno pytat. Preco som pochopil az o 10 rokov.
    publikované: 27.07.2008 00:58:14 | autor: marsupial_wolf (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. k článku v SME
    "Franz Houtermans sa preslávil tým, že zistil, prečo svietia hviezdy"
    No pokiaľ si pamätám, preslávil sa tým Bethe...
    "Bethe Hans Albrecht, 1906, nemecký astrofyzik žijúci v USA. V roku 1938 spolu s Carlom Friedrichom von Weizsäckerom objavili cyklus atómových reakcií, pri ktorých sa uvoľňuje energia vnútri hviezd. V roku 1967 dostal Nobelovu cenu za fyziku."
    http://astroportal.sk/historia/svetove_osobnosti.html
    publikované: 27.07.2008 01:12:33 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. "nemecký astrofyzik žijúci v USA."
    Ako inak.
    Čiže nie Houtermans, žiak Jamesa Franka a priateľ a kolega Fermiho, Heisenberga, Weisskopfa a hlavne Laueho, a tiež Gamowov priateľ, ktorý spolu s d'Escourtom Atkinsonom zistil, prečo svietia hviezdy, už v roku 1929.
    Ale v jednom máš pravdu, kriq. Houtermans sa tým nepreslávil. Bol ignorovaný.

    Keby bol Houtermans zostal v Britsku, kam sa presťahoval pred WWII, a neodišiel by odtiaľ do Ruska, bol by sa býval preslávil. Ale takto - nič.
    Houtermansovi šli po krku NKVD aj gestapo, bol väznený a dokonca mučený a práve on je jedným z ľudí, ktorým Laue významne pomohol.
    publikované: 27.07.2008 06:39:52 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Vtedy na teba, marsupial wolf, navrieskala pedagožka,
    ale teraz môžeš za podobné otázky skončiť v lochu.

    Mi zišiel na um dokumentárny film o Kaliningrade - byvšom Königsbergu, boli to spomienky pamätníkov na príchod sovietskych vojsk. Trpké boli pre židovskú rodinu Morgensternovcov. "Ty si žid?," pýtal sa sovietsky veliteľ. "Tak potom si kolaborant! Všetkých židov predsa nacisti zabili." A s ním aj jednali ako s kolaborantom.
    Nikde sa napríklad nedočítaš, koľko židov bolo zavraždených pri šialených bombardovaniach Drážďan, Hamburgu etc. etc., skutočných ohnivých peklách - holokaustoch, pretože je to politicky nekorektné.
    Tie bombardovania, tie jatky civilistov, DOTERAZ nie sú označené za jedny z najväčších zločinov proti ľudskosti počas WW II. Oficiálna ideológia to nedovolí a všetko ostatné je heréza.
    publikované: 27.07.2008 06:59:05 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. No ale zostaňme pri hlavnej téme,
    a to otázke, kto je Žid, ktorá je vzhľadom na totalitu sionistickej ideológie v západnom kultúrnom okruhu kruci... krucinálna.

    Čo takto oxymoron "sekulárny Žid"?

    Nemecký Žid, poľský Žid - to je čo? Nemec, Poliak židovského vierovyznania, ktorý spravidla vôbec neovláda hebrejčinu?

    A čo takí mizrachovia? Iraqi Israeli, Arab Jew or Mizrahi Jew?, pýta sa Hárec. Aj konferencia bola na túto tému, ďalšia zo série.
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/984385.html

    A čo perzskí Židia? Hovoria po perzsky, vyzerajú perzsky, ale nie sú to moslimovia, ale židia. Ofšemže nie sionisti.

    Aha, Šošana Li.
    http://www.youtube.com/watch?v=Emmy82tFT30
    Číňanka židovského vierovyznania alebo čínska Židovka?

    Inak, môj politicky nekorektný kolega hovorí strakám stratený kmeň. Skúšajú nám kradnúť vo voľnej prírode blyštivé prístroje.

    A čo Chazarský kaganát? Je historickou realitou, aj s jeho štátnym judaizmom, ktorý prevzali sakumpak aj s báchorkami o tatíčkoch zakladateľoch a bedákaním o návrate do Jeruzalema, namiesto do Ulanbátáru. Z tohto mýtického, náboženského bedákania sa v romantickom národnobuditeľskom období na konci 19. storočia stalo nechutné politikum, ktoré v nasledujúcom storočí rozvrátilo Blízky Východ.

    Zombie taľafatko zaliezol, ako mu bolo odporúčané?
    Nemala som ho tak unáhlene poslať do riti. Mohol sa v tejto diskusii zrealizovať.
    publikované: 27.07.2008 09:41:58 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. niekde sa preslávil Marconi
    inde Popov a u nás Murgaš ;)
    BTW, Houtermans nie je jediný, čo nedostal nobelovku a mal,
    podobne obišla Meitnerová, ktorá vysvetlila Hahnovi, prečo vo vzorke uránu, ožiarenom meutrónmi nachádza bárium :-b
    publikované: 27.07.2008 10:53:05 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. mesiansky zidia su nestabilny prvok
    ani ryba ani rak
    sympatizuju s krestanmi a to sionizmus zakazuje

    sionizmus nezakazuje sympatie krestanov k sionistickym zidom
    v tomto pripade je vsak pojem sympatie nespravny. povoluje devotnost
    publikované: 27.07.2008 19:14:41 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Par poznamok
    Nazdar Ema, Ty stara plechava levica laviciarizmu !
    (o leviciach vid moj clanocek, http://ilias.blog.sme.sk/c/104716/O-zenach-leviciach-laviciarizmu.html )

    Tak si sa zahryzla do mojho clanku, deva ! Sak dobre. Treba podiskutovat, nieco nove sa poucit. Ucit sa, ucit sa, ucit sa, povedal svojho casu ujo Lenin.

    To mas tak. Ked bezneho Zida nebavi byt ortodoxne-naboznym, tak sa zosobasi civilne:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Civil_marriage_in_Israel

    Plati to aj pre mesianskych Zidov, ti potom - co ziskaju oficialne sobasne papiere - mozu mat ceremoniu este v kongregacii, ako v tej nasej, vid http://ilias.blog.sme.sk/c/89498/V-kongregacii-zidovska-svadba.html

    A ktori su ti pravi, orechovi, rabinatom (a pripadne aj laviciarmi) ocertifikovani Zidia ? Nad tym sa moc netrap, aj ked sa uceni otcovia rabini nevedia zhodnut :). Prosto Zidia su tu uz nejakych 4 tis rokov. A budu i dalej. Zidovstvo sa akosi nerozpustilo v mnohych konfesiach, ani v genoch narodov. A aha ho - este sa aj sionizmom trbliece, a v milom statiku Izrael realizuje.

    A co sa sivej reality Izraela tyka - mesianski Zidia sa maju v Izraeli omnoho lepsie ako napr. palestinski krestania uprostred svojich (prevazne) moslimskych arabskych bratov. Izrael je nielen zidovsky, ale aj demokraticky stat, deva (co sa o arabskych susedoch neda celom dobre povedat). Ved inak by medzinarodni laviciari nemohli chodit do Izraelana svoje idiotske pute - rozumej na protesty proti vystavbe plotov.

    So srdecnym ideologickym pozdravom : Am Jisrael Chai !

    ... z Tel Avivu vecne zapaleny

    zidofil a sionista

    Miro 'bryndziar' Ilias
    publikované: 27.07.2008 19:55:04 | autor: miro ilias (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. pre "kriqa" - mesianski Zidia
    Cauko kriq,

    inak ako chuti bratislavske viechove vinko ?

    Neboj, mesianski Zidia nie su nestabilny prvok. Uvedomuju si viac, ako sekularna (stredo-lava) vacsina, svoje zidovstvo, svoje vlastnectvo. A izraelsku lavicu nevolia, neboj :) A su aj sionisti. Hoci nie su v poctoch a namaju podmienky na zakladanie osad ako ortodoxni sionisticki Zidia, od legalneho byvania v zaslubenej zemi sa rozhodne neodtahuju.

    A co na tom, ze veria ako krestania ? Ved aj Jezisovi prvi ucenici boli Zidia, a zostali Zidmi.

    publikované: 27.07.2008 20:09:09 | autor: miro ilias (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Teologicky stat Izrael
    urcuje svojim obcanom, kto koho si moze zobrat.
    Teologicky stat Izrael klasifikuje cast svojich tzv. zidov oficialne (!)ako "bastardov", ktori su diskriminovani.

    Je rok 2008.
    Teoreticky tretie tisicrocie.

    Ale tupe primitivne bytosti stale tancuju svoje tanecky okolo svojej primitivnej zlomyselnej modly.
    Su to psychopati a sociopati.

    Je to choroba.
    Nie je to ziadna sranda, je to choroba, na ktoru si treba dat pozor a ktoru treba liecit.
    publikované: 27.07.2008 20:14:19 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Daj si predpísať antibiotiká, ILjašo
    A teraz začneme zoologickým minimom: levice hrivu nemajú.
    Zato pekné hrivy mali levy v embléme hotela King David, ktorý sionistickí teroristi vyhodili do vzduchu aj s takmer sto ľuďmi
    http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article690085.ece

    Pokračovať môžeme konštatovaním, že ľavičiar si ty, pretože sa angažuješ v prospech akejsi čudnej mesiánskej židovskej menšiny a si schopný liezť kvôli tomu na barikády a zabíjať ľudí.

    K veci: izraelské štátne sobášne pravidlá sú horšie ako desať Norimberských zákonov.
    Civilné sobáše de facto povolené NIE SÚ.
    Tvoji mesiánski židia sa musia nechať oddať pekne pod chupe a potom sa môžu svadobne culiť pred svojim mesiánskym kazateľom, striktne neformálne, všakáno.
    Otázne je, či ich nejaký rabi oddá, keďže sú nevyhovujúci.

    Načo sem pletieš Arabov. Nie je o nich téma. Choď doboha (ľubovoľného) s týmito úhybnými manévrami.

    Síce nevieme, kto sú to židia/Židia, ale sú tu štyritisíc rokov, všakáno. Ani sa nedivím, že s takýmto biednym gebírom robíš "vedu" v Izraeli. Každý tamojší šéf musí z teba ucvrkávať radosťou, že aký trtko.

    Izrael je náboženský totalitný štát. Mantru o demokratičnosti si nechaj pre teliatka, ktoré o ňom nič nevedia. Punktum.
    publikované: 27.07.2008 20:35:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Nikdy sa neprestan pytat,ale bacha, koho :-)))
    Nemysli, ak myslis, nehovor, ak povies, nenapis, a ak napises, nepodpisuj.
    To uz sme tu mali :) A je to v pici, tam, kde pojde aj tato mafia tzv. zidov.

    Neber si to tak tragicky, Marsupial.)

    Keby boli vyhrai Nemci, mal by si podobnu prihodu.
    Boli by ti spominali 6 milionov arijskych obeti ktore zhoreli v hollokaustovom pekle leteckych naletov, toho najbarskejsieho co ludstvo doteraz vykonalo - a pritom v reale AngloAmericania spalili za ziva nie 6, ale povedzme okolo 3 miliony civilnych Nemcov, mozno aj o nieco menej, tazko povedat, lebo by o tom bolo zakazane hovorit - v pripade vyhry Nemecka by o cisle 6 milionov bolo zakonom zakazane pochybovat, tak, ako teraz.
    Na hodinach historie by si sa ucil o desiatkach milionoch obeti zidobolsevizmu v Rusku - tak, ako teraz.
    Ucil by si sa o tom, ze Briti a Americania su agresivne narody ovladane svojou nehateno chamtivostou, tak, ako sa to dnes uci kazdy z nas dennodenne z faktov o ich byvalych ale hlavne sucasnych vojenskych agresiach.

    Zaver:
    Historu vlastne nezmenis.
    Jej zakladny kauzalny tok je len nepatrne ovplyvneny fluktuaciami, ale nakoniec rozhoduju podstatne kvality.
    Kvality geneticke a kulturno tvorne.
    Kvality su nakoniec najpodstatnejsie a vyhravaju kazdu konfrontaciu.

    Kedysi sa zdalo, ze konfrontacia nacizmu a bolsevizmu sposobila to, ze bolsevici obsadili pol Europy. Dnes nielen, ze je bolsevizmus prec, ale v podstate je mozno povedat, ze nebyt toho boja by vtedy bolsevizmus ovladol Europu CELU. V takom pripade by jeho neskorsie zrutenie ako aj vyzdravenie kontinentu bolo ovela zlozitejsie a tazsie.

    Niekedy sa proste zda, ze uz to horsie nemoze byt, ze historia smeruje do slepej ulicky, ale verte mi, VZDY nakoniec prevladne podstata a kvalita.
    Zelam ti chladnu hlavu, aj tebe, nemesis2.
    publikované: 27.07.2008 20:42:17 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Mimo témy - Deršovic má šancu na dobrý džob
    publikované: 27.07.2008 20:59:11 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Iliaš, do viech už dlhšie nechodím,
    nechcem si kaziť vkus a ani neviem či v Bratislave ešte nejaké sú - ba vlastne na Obchodnej je Viecha u sedliaka, povedľa Lacných kníh.
    Neviem posúdiť, ako sa darí mesianistickým židom medzi židmi v Izraeli, len predpokladám, že lepšie, ako kresťanským palestíncom medzi palestíncami vo WestBanku, či v Gaze
    publikované: 27.07.2008 22:39:32 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Onééé...
    ...nevie tu niekto vysvetliť, prečo takýto konzervatívni sionofili pokladajú každého s iným názorom za ľavičiara (-rku)? Nedajbože sám autor?
    Čo je "plechava levica laviciarizmu" sa radšej ani nepýtam. stopro by som odpoveď nepochopil... tak radšej, koľko asi je tých mesianistickych židov/Židov (za Jehovu sa neviem vysomáriť, ktoré je správne) je v IL?
    publikované: 27.07.2008 23:08:52 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. To je, Aladár, systém "Nepovec ty, povedia tebe"
    V skutočnosti je sprostý ľavičák Iliaš.
    Je to on, kto podporuje krádeže/vyvlastňovanie a vraždy v mene jeho kolektivistickej ideológie.
    publikované: 28.07.2008 06:24:27 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Ako sa darí mesiánskym ž(Ž)idom v Izraeli
    publikované: 28.07.2008 06:28:00 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Ako sa asi môže dariť kresťanskej menšine
    v koncentračných táboroch Gaza a Západný breh, kde sa darí všetkým obyvateľom viac ako mizerne.
    Keď navyše reprezentujú ideológiu, ktorá podporuje izraelský protipalestínsky sadizmus.
    Kto mohol, využil svoju konfesijnú príslušnosť, aby sa z koncentrákov dostal von.
    publikované: 28.07.2008 06:32:39 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Ilias je v kazdom pripade sam plesaty.
    Ci je on sam levica neviem, ale nabozenski fanatici sice vrazdia a nicia, ale nemaju gule.
    To je vseobecne jasne.
    publikované: 28.07.2008 06:42:47 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Zaujimave na konflikte tzv. zidov versus tzv. mesianskych ziadov je to,
    ze na nom presne vidno, co by tzv. zidia urobili s inymi kulturami, keby nad nimi mali aspon tolko moci, kolko maju nad tzv. mesianskymi zidmi.

    Respektive, s inymi kulturami by zaobchadzali este radovo horsie, pretoze su samozrejme este cudzejesie, ako tito tzv. mesianski zidia.

    Realie sekty tzv. zidov svedcia o ocividnej vyraznej netolerantnosti - co (ciastocne) vysvetluje aj neobvykle agresivne spravanie sa jej najvyraznejsej politickej formy, sionizmu.
    publikované: 28.07.2008 06:52:01 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Agresivita tej sekty je daná kombináciou
    presvedčenia o vlastnej vyvolenosti - povolanosti "vládnuť nad pronárodmi" a patologického bolestínstva, ktoré nachádza v tradičnom kresťanskom masochizme (s jeho symbolom mŕtvoly na polienku) priaznivú odozvu.

    Izraelskí politici vreštia ako strašne sa im ubližuje ešte aj vtedy, keď rozmobardovávajú na padrť susedný štát. Ako sme mali možnosť vidieť pred dvoma rokmi, keď pred ž(Ž)idmi prchal celý južný Libanon.
    Nezaškodí si to znovu pripomenúť
    http://www.zvedavec.org/komentare/2006/07/1685-ano-tohle-je-holocaust

    Doteraz za to nebol žiadny z izraelských vojnových zločincov stíhaný medzinárodným súdnym tribunálom
    publikované: 28.07.2008 07:06:59 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. A každého rozmýšľajúceho človeka
    musí doslova urážať, ako submisívne hopkajú do Izraela všetci západní politici, slintajú tam dementne, plaziac sa v prachu, a vyrážajú zo seba otrocké kecy o svetle medzi národmi, o tom, že židia s ich apartheidom sú zázrakovia a bijú sa do hrude, ako im celý Západ bude ich apartheid chrániť do roztrhania tela ... absurdné.

    Proste lezú do memetickej mocenskej centrály Západu, aby si tam zabeštelovali podporu pre svoju lokálnu politickú kariéru.
    publikované: 28.07.2008 07:12:27 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. ked tak pozeram na tie chasidske baranice
    nosene v horucave subtropickeho Blizkeho vychodu,
    vidim ich povod:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Kub_kaz.jpg
    (len jeden prvy priklad z wikopedie:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Cossack)

    Kozaci v konflikte s Levantou.
    Dve nomadske kultury?
    publikované: 28.07.2008 07:12:34 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Moc politickej hydry je dana malodusnostou polit-komisarikov
    hopkajucich do centraly, aby dostali svoju politicku almuznu.

    Ked dorastu ludia velkodusni, situacia sa zmeni.

    Mimochodom, v klasickom jazyku sa "vekodusny" prelozi mahatma.
    Ale nepredstavujte si pod tym len gandhiovsku metodu - cesty pana su nevyspytatelne, vsak, bigoti:).

    Jednou z viacerych metod je pokracovat v osvietenectve, v tradicii vymietnutia nabozenstva z politiky. Ako katolikov, protestantov, tak aj tzv. zidov z kulturneho a politickeho zivote atlantickej civilizacie.
    publikované: 28.07.2008 07:23:27 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Ozaj, o pár dní vyrazia strašní leftisti
    na plavbu do koncentračného tábora Pásmo Gazy. Aby strhli pozornosť Západu na fakt, že 1,5 milióna ľudí je totálne uzavretých v malom priestore. Časť z nich tvoria vyhnanci, ktorých sionistickí židia vykopli z ich domovov a celé desaťročia totálne ignorujú rezolúciu BR OSN o návrate utečencov (okrem desiatok iných rezolúcií BR OSN).

    Izrael je z partie ľudí, ktorá vyrazí na dvoch lodiach (jedna je pomenovaná po USS Liberty, ktorú židia Američanom v roku 1967 tzv. omylom dve hodiny rozjebávali bombami, torpédami a oblievali napalmom) celý hysterický. Už zas ho niekto ohrozuje.

    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1006191.html

    Tu je stránka nebezpečných moreplavcov, ktorí idú poškodiť "dobrý imidž Izraela"
    http://www.freegaza.org/index.php?module=our_mission
    publikované: 28.07.2008 07:30:51 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Sionfilizmus.
    Kolko veci sa tu naucim.
    Sionfilizmus.
    Zapamatam a odporucim pouzivat tento pekny vyraz pre oznacenie politickej nekorektnosti, ktoru samozrejme nemozno podporovat.
    Je to deformovany hate a rasistic postoj voci tzv. zidovstvu.

    (v sucasnosti rozsireny zda sa hlavne medzi protestantmi, (alebo by som mal napisat tzv.protestantmi ?))
    publikované: 28.07.2008 07:32:23 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. V rámci osvety o podstate "svetla medzi národmi"
    treba povedať, že vzťahy medzi Vatikánom a Izraelom sú veľmi napäté, nakoľko Izrael čoraz viac ostralizuje katolícku menšinu. Za misionárske aktivity je tam natvrdo basa, u zahraničných misionárov voľný výkop.
    Nesmie sa o tom hovoriť, aby to nevyvolávalo antisemitizmus. O Izraeli s asmie hovoriť len v dobrom, ako o svetle medzi národmi, poťažmo večnej obeti inferiórnych nevyvolených.
    publikované: 28.07.2008 08:01:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Ad: Ako sa darí mesiánskym ž(Ž)idom v Izraeli
    Zaujimava reportaz o nuch na YouTube - avsak Izrael je - okrem zidovskeho - aj demokraticky stat, takze mesianska mensina (v tomto pripade v Arade) nie je statnym nepriatelom, je len trnom v oku (ultra-)ortodoxnych. Aj ti mozu konat len v medziach zakona. Aj YadL'Achim, povolena antimisonarska organizacia, tiez kona proti krest.misii medzi Zidmi v ramci zakona. Takze pobocky po mestach si otvaraju aj mesianski Zidia, aj antimisionarski Zidia. Tot demokracia na zidovsky sposob.

    Preto do toho pletiem krestanskych Arabov v Gaze a na Zap.brehu ? Spolocnou crtou je sloboda vierovyznania, a ta je v palestiskych teritoriach podstatne horsia. Islamsky fundamentalizmus vacsiny je rozhodujuci faktor, preco krest. komunity klesaju. Poznam Saida z Nablusu (http://evanjelik.sk/node/2452 ), ktory bol v palestinskej base za to, ze uveril v Jezisa a zriekol sa Islamu. Naopak, izraelski krestanski Arabi maju vacsiu bezpecnost a slobodu vierovyznanie pod Izraelom.

    A co sa mojej vedy na Tel Aviv. univerzite tyka, to je v pohode. TAU je spickova izraelska univerzita.

    Jo, co sa sobasov tyka - ano, v Izraeli su povolene len pod dohladom rabinatu. Preto s a mnohi sobasia vonku civilne (najma sekularni Zidia). Avsak - mnohokrat nie je problem - staci poukazat na zidovsky povod a rabin zosobasi. Nieco ako nase sobase v kostoloch - staci ukazat krstne listy a fararko parik zosobasi.

    V pripade svadby v nasej kongregacii ten par bol zosobaseny na rabinate (pre papiere), az potom bola ceremonia. Baran zostal tak cely a vlk syty. Zidia zostali Zidmi, Izraelcami, aj s vierou v Jezisa.
    publikované: 28.07.2008 10:05:55 | autor: miro ilias (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Saíd bol v base, pretože objímal izraelský tank
    ktorý spôsobuje toto:
    http://www.bubbleshare.com/album/85155/overview
    I keď by skôr patril na psychiatriu.

    Židovský a demokratický, hehe. Veď to sa navzájom vylučuje a realita to plne potvrdzuje.

    Ber to, ILiaš tak, že aj Palestínčania v Gaze a na Západnom brehu majú zákony, ktoré im umožňujú "konať proti kresťanom" - striktne v rámci zákona, všakáno. Sloboda vierovyznania rovnakej kvality ako v Izraeli.
    Zas vidíš smietku v oku blížneho, ale vo svojom brvno nevidíš. Mám ti dať súradnice na presnú pasáž v biblii, ty trto negramotný?

    Dvetisíc rokov prežili kresťania v Palestíne svorne s moslimami a židmi bez problémov. Dvetisíc rokov kresťanskí, moslimskí a židovskí Arabi vychádzali spolu dobre. Kým sa tam nedotiahol z Európy ako smrad jedovatý sionizmus a spolu s ním extrémistickí bigoti ako ty, ILiaš.

    Ja neviem, načo tu potvrdzuješ, že so sobášmi v Izraeli je to tak, ako som napísala. A tak, ako napísal Arton - že teologický štát Izrael klasifikuje čast svojich tzv. židov oficialne (!) ako "bastardov", ktorí sú diskriminovaní. A to všetko pod ochraniu sionizmom prelezených západných zmrdivlád, ktoré majú plný pysk tolerancie.

    ILiaš, ty si čo za kresťana, keď útoky tzv. židov na kresťanov zľahčuješ tým, že ich povoľujú akési ich zákony? Čo si ty doboha za veriaceho, že nevieš, že tu platia univerzálne zákony.
    To jak chceš takýto chruňo ignorantský predstúpiť pred tvár Hospodina a tváriť sa, akože ja nič, ja vedec zo špičkovej TAU.
    To sa ti neprepečie.
    publikované: 28.07.2008 14:23:27 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Jo, Aladár, celkom som zabudla
    Tie "plechavé levice" má ILiaš z ortodoxnýxh židovských komunít, kde si ženy po vydaji musia povinne holiť hlavy. Mimo domova behajú s parochňami, takže o tejto psej povinnosti každej súcej ortodoxnej manželky vedia len insideri. Líha potom takáto zhovadene holohlavá vedľa svojho manžela na znak podriadenosti. Toto ani moslimovia nemajú, svoje manželky vidia s krásnymi dlhými vlasami, ktoré zakrývajú hidžábom len na ulici.

    Cekovo je v židovských ortodoxných komunitách toľko sexizmu - a je šokujúce, že žiadne západné feministické organizácie, ktoré sa s obľubou navážajú do moslimskej kultúry, vo vlastnej judeokresťanskej kultúre na tento hnus neupozorňujú. Prečo asi.
    publikované: 28.07.2008 14:30:16 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Jedným z mála pozitívnych aspektov
    dubióznej existencie Izraela je to, že máme na príklade tohto hadieho dúpä možnosť každonenne v priamom prenose sledovať, ako si vyvolenci predstavujú organizáciu spoločnosti a čoho všetkého sú schopní voči inovercom. Tým bystrejším a obozretejším to poslúži ako varovanie a sa podľa toho zariadia. No a tí, ktorí zo sebou nechajú kývať, na svoju naivitu alebo priposratosť zase so železnou pravidelnosťou doplácajú. Selekcia v praxi.

    Ešte jedna knižka o nemeckých vedcoch:
    http://www.scienceworld.cz/sw.nsf/ID/73814A9107283E00C125747B0059AED1?OpenDocument&cast=1
    publikované: 28.07.2008 14:31:09 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Pé es, aby sme nezabudli:
    publikované: 28.07.2008 15:24:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. re:
    "ako submisívne hopkajú do Izraela všetci západní politici,"

    Co je na tom? Zapadni politici sa spravaju k svojim priatelom priatelsky. Pokial sa vy spravate priatelsky k nepriatelov, podla mna, vas by mali sudit za vlastizradu.
    publikované: 28.07.2008 15:58:25 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. kamil kandalaft napisal o bi´iline
    publikované: 28.07.2008 18:36:06 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Stan
    ak nerozoznas rozdiel medzi submisivnostou a priatelstvom tak je to s tebou horsie ako som si myslel. Pripomeniem, ze aj celni politici satelitov byvalho ZSSR chodili do Moskvy na podobne priatelske navstevy ...
    publikované: 28.07.2008 19:50:07 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Kazda civilizacia je zijuci organizmus.
    Prichadza do styku s inymi organizmami, infekciami a rozkladom.
    To plati aj o civilizacii Zapadu, ci mozno povedat Severu, ktorej najznamejsia odnoz v casoch antiky sa nazyva Rim.

    Rim sa prevalil do oblasti, kde cvlilizacia uz davno tlela a plodila obskurity.
    Viacere z tychto extremizmov nakazili a oslabili Risu a do mozgu jej nakoniec prenikla jedna z tych siekt, tzv. krestanstvo. A ako pise spravne Marcus Eli Ravage v linku od Grigoriya, bolo to vlastne (ideologicky) militantne zidovstvo.

    Mozno to bola nahoda, ze prave zido-krestanstvo sa stalo oficialnou ideologiou, mozno to mohol byt iny kult, viac egyptsky, mozno perzsky, to, co pozname pod nazvom gnoza, ci manicheizmus, mohli prevladnut nordicke myty ci cokovek ine. Ale historicky sa to, co prevladlo, vola krestanstvo. Ano, a vtedy zacali naozaj problemy - nespochybnitelne historicky dolozene prudkym upadkom civilizacie a naslednymi storociami biedy, cele milenium degenracie ktora zacala ustupovat az potom, co zacalo zido-krestanstvo stracat svoju moc.

    Je uplne irelevantne, co hlasal nejaky Jezis ci iny z mnochych vtedajsich kristov. Z dochovanych spisov to vyzera ako nejaka forma kynicko-stoickej filozofie - v tom obdobi vseobecny svetonazor helenskeho kozmopolitneho sveta. Lenze toto ucenie tym, ze bolo zmesou cudziny a zidovskej ortodoxie, prirodzene prenikalo do zidovskeho sveta a ohrozovalo jeho konzistentnost.
    A vtedy doslo k prastaremu procesu otocenia agenta, procesu spojenom s meno Saul. Ten je prvy predstavitel nazoru, ze nova sekta nemusi jeho svet rozlozit, ale naopak, kedze lahko difunduje aj opacne, smerom von, je to vyborny nositel ortodoxnych zidovskych memov (ktore tazky fanatik Saul miloval nadovsetko - on sa nikdy nezmenil, neobratil, len zmenil taktiku svojej aktivity).

    Tisice ludi v tisicoch inych siekt malo podobny napad a snahu - ale akop pri spermii, iba jedno vyhra a prenikne do sameho centra moci a donesie tam svoje dogmatizovane memy. Prakticky iba jedno z mnohych.Ovsem nasledky byvaju dlhodobe az trvale, a casto tragicke.

    V kazdom pripade sa stalo, ze jedna cudzia (a musim dodat, objektivne nicim nezvycajna, skor primitivna) kniha z puste sa stala ideologickou dogmou, ktorej krestania sluzia dodnes.
    Tam je veru jadro problemov, to si uvedomujeme coraz viac a viaceri.
    Pokial sa tohoto zdroja problemov Zapad ci skor Sever nezbavi, nebude slobodny a zdravy.
    publikované: 28.07.2008 20:08:09 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Zistila som, new world order, že na oplátku
    dal niekto ku Kamilovi linku k nám do pitvora.

    Asi je Iliaš nie od Novák, ale kdesi od Levíc.

    Je to alibista. Píše tam toto:
    "ad Boh: sudit bude kazdeho, aj mna, aj sionistov-osadnikov, aj Arabov - pred Jeho sudnou stolicou uvidime pravu podstatu nasich pohnutok, myslienok a cinov a tieto budu konfrontovane s Jeho svatou volou, ktora sa tyka aj Jeho zmluvneho naroda."

    Pozrime ho, chujka. Typický ľavičák. Nie JA, nie UVIDÍM ... furt sa tam skrýva za chrbát nejakú masu osadníkov, ba celé zmluvné národy.

    Veru, ILjaš. Aj TEBA bude tvoj boh súdiť. Ak si myslíš, že predtým, ako ťa zavesí za gule, bude s tebou slušne diškurovať, ako to robí Kamil Kandalaft, velice sa mýliš.

    Ty nepoznáš svojho boha. Preto si taký hustý.

    Keď sa mu dostanú do božských rúk takí vymletí bigoti ako si ty, márne budú vrešťať, že na svinstvá ich navádzali osadníci a vyvolený národ ako taký. Či dokonca, že na svinstvá ich navádzal on - samotný boh.

    My sme ťa varovali.
    publikované: 28.07.2008 20:08:27 | autor: EMA (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Pripojenie zas chvíľu nekolabuje,
    a tak môžem opraviť do správnej slovenskej podoby toto:
    .. furt sa tam skrýva za chrbát nejakej masy osadníkov, ba celých zmluvných národov.
    publikované: 28.07.2008 20:33:57 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Keby radšej odložili kalašnikovy
    a prišli medzi týchto neozbrojených odvážnych ľudí, ktorí nechávajú do seba strieľať a streľbu neopätujú. To je skutočná odvaha. Bilin ukazuje, že je to nie len pekná filozofia.
    Tiež hovorím, že palestínci by si mali vziať príklad z Gándího - za 50 rokov oslobodil Indiu, zatiaľ čo palestínci za 60 rokov boja len strácajú...
    publikované: 28.07.2008 22:02:22 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Zase porovnávaš neporovnateľné, kriq
    Porozmýšlaj, aký je rozdieľ medzi Angličanmi, ich vzťahom k Indii a Židmi s ich vzťahom k Palestíne. Tí prašivci od nepamäti vyhlasujú Palestínu za svoje územie, Arabov za votrelcov, a teda je to jasný etnický konflikt, čo sa s nejakým koloniálnym satrapizmom vôbec nedá porovnávať. Jedinej reči, ktorej tí zmrdi rozumejú sú guľky, nálože a najnovšie aj únosy. Keby toho nebolo, Palestínčanov už dávno niet.
    publikované: 28.07.2008 22:32:57 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. idare, nechal si sa nachytať
    kamilom kandalafom, či mnou? :)
    Ja totiž len citujem z jeho článku - ráč si ho perečitáť
    zdroj viď vyššie: 28.07.2008 18:36 | autor: new world order
    publikované: 28.07.2008 23:17:23 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Neviem o co vam ide,
    Rimania, Greci, Egyptania, vsetko to bolo sice pekne, ale teraz to co mame je tisic krat lepsie v kazdej oblasti a myslim tym v kazdej. A to vsetko vdaka americkemu kapitalizmu a nemecko-zidovskym vedcom.
    publikované: 28.07.2008 23:43:18 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Ty sa máš až tak lepšie, Stanko,
    že si to na prvý pohľad všimne každý veterinár.
    .

    Kriq, tu to neni predškolské zariadenie, kde ti také lacné maškarády s pochopením prejdú. Ja som reagoval na tvoju poslednú vetu a to, čo tu aj vo vlastnej produkcii stále pertraktuješ.
    publikované: 29.07.2008 00:25:21 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. idare,
    ide o to, že už nielen ja pertraktujem myšlienku nenásilného boja.
    publikované: 29.07.2008 12:14:46 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. Gandi
    Zas tu niekto vytiahol ako priklad mierumilovnosti Indov? Ten uslachtily narod co sa s Gandim na cele zbavil okupantov a o par mesiacov na to sa takmer navzajom vykynozil v etnickych cistkach?
    publikované: 29.07.2008 14:25:26 | autor: Benyamin forever (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. zda sa ti ze indovia nie su mierumilovni?
    vtedajsie nepokoje boli tiez dosledkom britskej kolonizacie
    mas este dalsi argument proti mierumilovnosti?
    publikované: 29.07.2008 15:02:13 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. .
    Mily ordere, neviem co si chcel povedat tvojim komentarom, ale trvam na tom, ze kriq by mal prestat omielat tie naivne nezmysly o zamatovom oddeleni od Britanie a davat Indov Palestincanom za vzor. Radsej nech ide do Allahabadu polozit kyticu na hrob niektoremu z indickych partizanov co zomreli v odboji za samostnatnost.
    publikované: 29.07.2008 15:59:34 | autor: Benyamin (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. ťažký trest!
    http://www.sme.sk/c/3996860/izrael-armada-suspendovala-velitela-za-strelbu-na-palestincana.html

    "...veliteľ, menovaný ako podplukovník Omri tvrdil, že rozkaz nedal, od vojaka len chcel, aby zbraňou pohrozil s cieľom vystrašiť zadržaného." Hej a zadržaný mal zaviazané oči preto, aby sa bál vojaka, čo na neho mieril, nie preto, aby nevidel že na neho mieri :)

    Ja som sa stavil s kolegom, že vojak za to dostane 14 dni basy, kolega tvrdil, že dostane mesiac, ale po dvoch týždňoch ho za dobré vychovanie pustia. O treste pre dôstojníka sme sa bohužiaľ nestavili.
    publikované: 29.07.2008 18:04:24 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. totožné miesto činu
    publikované: 29.07.2008 19:28:30 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. video so strelbou do zviazaneho Palestincana
    http://www.youtube.com/watch?v=OLj5ivn6SRo

    Armáda po zverejnení videa začala vyšetrovanie. Ako však pre AFP povedala jej hovorkyňa Avital Leibovichová, film vyvolal viaceré otázky a mohol byť zostrihaný, pretože v ňom "chýbajú sekvencie."

    Najdolezitejsia sekvencia vypovedajuca o izraelskej zverskosti tam je.
    publikované: 29.07.2008 19:54:29 | autor: video (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Statoční izraelskí vojaci sa pokúšali rozohnať "rozvášnených Palestínčanov"
    Tu je pre ilustráciu jeden z mnohých protestov v Na´aline proti krádeži palestínskej pôdy

    http://www.youtube.com/watch?v=2oiVZgp1WUc&feature=related

    To je vskutku odporné, byť rozvášnený, keď mi banda robocopov z okupačnej armády kradne roľu, zdroj obživy mojej rodiny.

    Veta o rozvášnenosti je z iného článku, ktorý vysrstili korporátne média:

    http://www.sme.sk/c/3997036/predjordansko-izraelski-vojaci-zastrelili-10-rocneho-palestinskeho-chlapca.html

    "K tragickému incidentu došlo v predjordánskej dedine Naalin, kde sa takmer denne konajú protesty proti výstavbe izraelskej bezpečnostnej bariéry. Oplotenie by podľa miestnych obyvateľov odrezalo od dediny rozsiahle plochy obecnej pôdy. Stavebné práce v lokalite sa začali práve dnes."

    Jasne. To len podľa DOMORODCOV by došlo k odrezaniu rozsiahlej plochy obecnej (čítaj palestínskej) pôdy.
    A my predsa vieme čo? Že domorodci sú vždy hlúpi, špinaví, primitívni.

    Pro-nazisionistická západná mediálna propaganda sa už úplne odtrhla z reťaze.

    Zaujímavé, že na streľbu do zviazaného chalana sa skurvení redachtoríkovia z agentúr akosi zabudli spýtať západných politikov.
    publikované: 29.07.2008 20:47:22 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Nie je to síce dôležité, Aladár,
    ale ten "menovaný ako podplukovník Omri" má v skutočnosti typické blízkovýchodné meno Bruberg a je to sadistická sviňa.

    Také sadistické izraelské svine ako Bruberg majú príležitosť do vôle sa vyblázniť na okupovaných územiach. A vojenské hodnosti im utešene rastú.
    publikované: 29.07.2008 21:30:25 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. Načo by sa pýtali
    Ešte by tí dementi náhodou zase povedali, že je pre nich veľmi inšpiratívne, ako Izrael jedná s menšinami.
    A keďže dnes je to v médiách samý inteligent, dobre oni vedia, že tentokrát by to už nevyznelo ako čierny humor, ale by to zoči voči aktuálnym faktom pôsobilo dosť bizarne.
    Tak sú neobvykle diskrétny, veď vedia aj to, koho chlieb jedia.
    publikované: 29.07.2008 21:34:21 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. Ni´lin
    brave soldiers http://youtube.com/watch?v=IMiwzV_Sed4

    ináč, dedina sa volá Ni´lin a je len na skok od Bi´ilinu, o ktorom písal Kandalaft.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ni'lin
    http://bilin-village.org/francais/xmedia/cartes/colonies_modiin_illit.jpg

    a ešte ad pasívna rezistencia- demonštrácie pred necelým týždňom
    http://www.youtube.com/watch?v=JTb0wCUJK9I
    publikované: 29.07.2008 21:53:44 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. To je pozoruhodné, ema,
    že zatiaľ čo euroskepticizmus je na európskej politickej scéne úplne bežný, medzičasom už dokonca salonfähig (nič proti), antisionizmus je zakázaný pod najprísnejšími trestami. Pekné mi to je zoskupenie.
    Žeby mentalita porazených? S demokraciou to určite nemá spoločné nič.
    Netreba ani pripomínať, že v Júezej je antiamerikanizmus nepredstaviteľný.
    publikované: 29.07.2008 22:11:32 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. To bude asi dedina, čo je na tejto mape
    publikované: 29.07.2008 22:15:26 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. Dobre, že spomínaš JúEsEj
    Malý zmrd Barák sa priamo z centrály zas vyhráža Iránu
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1006685.html

    Utekal tam dnes rumázgať tatíčkovi Cheneymu na ramene, pretože Gates vyčiarkov Izrael zo zoznamu najbližších spojencov USA.

    Na zabetónovávaní tejto sionistickej totality pracujú aj tu rôzne vši, ktoré budú s vervou kopať do zdochlín ako Stalin či Tiso a nadúvať sa, akú tým preukazujú vysokú osobnú mravnosť, ale keď sa spomenú súčasné izraelské zverstvá, sú to práve tieto drobné vši, ktoré hneď vreštia Antisemita! Antisemita!
    A to ani nemusí ísť o nejakého politicky angažovaného človeka, len sa idúcky okolo obtrie o túto tému a ľudskosť ho proste vedie poznamenať niečo k nej - a už má problémik.
    publikované: 29.07.2008 22:28:40 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. co?
    Po mesiacoch nasilnych protestov, mozno jeden mrtvy aj to pravdepodobne zastreleny palestincanmi a jeden postraseny gumennym projektiklom? Ze vas to bavi dalej rozsirovat. Ked budete takto dalej prokracovat tak vam siroka verejnost uz nebude verit ani slovo.

    Okrem toho ten plot im tam stavaju, aby mohli mat konecne svoj vlastny stat.
    publikované: 29.07.2008 23:36:12 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. tajtrlíku!
    možno? pravdepodobne?
    teraz skús tú o zmanipulovanom videu, alebo tú o červenej čiapočke, tá je aspoň pekná.

    sa obzri čo si TY tu už popísal a potom porozmýšľaj, či tebe nejaká aspoň úzka verejnost môže niečo veriť
    publikované: 30.07.2008 01:16:42 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. Len čo sa Nemecko začalo správať ako svetlo medzi národmi,
    čiže iné krákoriť a iné robiť, už má na krku zavesené dravce

    http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1215331139278&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

    The Export Control office concluded after a 12-month investigation that plans by German engineering firm Steiner-Prematechnik-Gastec to build equipment for converting natural gas to a liquid did not violate sanctions against the Islamic Republic.

    Critics say politicized treatment of Teheran undercuts the CDU's stated goal to isolate the Islamic Republic. After basking in a showy celebration of Germany's close ties with Israeli politicians in March, Merkel said in an address to the Knesset that "Germany will push for further sanctions" on Iran.

    Najviac si otvára hubu nejaký politruk Gerster:

    Gerster, from the German-Israeli friendship society, was director of the CDU political foundation Konrad Adenauer in Jerusalem between 1997 and 2006. He said that if Schauerte helped secure the contract for Steiner, he "should be dismissed from the German government."

    No jasne. Nejaký politruk ide rozhodovať, kto smie a kto nesmie sedieť v nemeckej vláde. Ide dokonca rozhodovať o tom, ako má vyzerať energetická politika Nemecka v čase energetickej krízy.
    publikované: 30.07.2008 05:28:59 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. Aka energeticka kriza?
    Teraz ked ropna bublina praskla a to sme este v sezone. Keby sa niekto riadil tvojimi predpovedami, tak by prisiel o vsetky peniaze.

    A aj keby sa to odrazilo naspat, tak to nie je problem. Americania budu jazdit na mensich autach. Europania budu jazdit menej a Cinania jazdit ani nezacnu a ziadna kriza sa nekona.
    publikované: 30.07.2008 09:35:30 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. Aj ďalšia kríza sa koná
    Táto však môže byť pre Západ veľmi ozdravná. Len čo dofrčal dnes ráno z náhlej návštevy Washingtonu malý zmrd Barák, odfrčal tam rovnako náhle veľký zmrd Mofáz.

    Transportation Minister Shaul Mofaz, the head of the Israeli team for
    strategic dialogue with the US, left Israel for Washington early Wednesday morning.

    The central issues in talks that Mofaz will take part in whilst in the US will be the Iranian threat, the situation in Lebanon, and Hizbullah, Army Radio reported.

    The Kadima minister told Israel Radio that no US president would allow Iran to obtain nuclear weapons; as such a move would be "a threat to the entire world."

    Veď iste, samozrejme.
    publikované: 30.07.2008 09:55:17 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. chudáci palestínci, no nepoľutujte ich!
    publikované: 30.07.2008 11:31:12 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. Kriku, skoda, ze taktiku nenasilneho boja
    nepraktikuju Izraelcania.

    Keby sa jej drzali, mali by pokojny zivot.
    Takto maju zo zivota peklo.

    A ak a niekomu zda, ze nemaju, tak nech chvilu pocka a porozmysla.
    publikované: 30.07.2008 23:09:30 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. bryndziar
    ty sa na slovensko radsej uz ani nevracaj
    publikované: 30.07.2008 23:11:20 | autor: ardhjuna (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. A kde je vlastne ten Talafatka?
    Zaz jeden sionnofilny chuj stiahol chvost.
    Asi pochopil, ze kto obhajuje strelbu do zviazanych zajatcov, moze byt zajtra sam zastreleny. Bez mihnutia oka.

    A to sa tyka vsetkych sionistov.

    (Netyka sa to ich 10 rocnych deciek, pretoze NIK nemoze klesnut tak hlboko, aby zabijal decka, ako tieto prasive svine, ktore nemaju ani tolko charakteru, aby sem prisli a tu si to vydiskutovali)

    Je tu niekto, kto chce oponovat?

    Nie.
    Tak fajna, vsetci suhlasia, tak je jasne, co prinesie buducnost.
    publikované: 30.07.2008 23:20:43 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. artone,
    keby Izrael praktizoval od samého počiatku taktiku nenásilného boja,
    tak by zanikol krátko po vhlásení štátu ešte v roku 1948, keď ho napadli spojene moslimské vojská jeho susedov.
    Ja si ešte pamätám z Dejín eMeRHá Leninovo? zhodnotenie Parížskej komúny (1871) - Revolúcia má význam, len keď sa dokáže ubrániť
    publikované: 31.07.2008 10:24:36 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. Kriq, ty spravodlivý medzi národmi
    Aké pekné prirovnanie sa ti to podarilo. Za to by si si zaslúžil medialu Ben Guriona apoň 3. stupňa. Či 3. putne, v tvojom prípade.
    publikované: 31.07.2008 10:52:22 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. revolucionár
    kua, aké jebnuté psychopatické degenerované argumenty používaš :)
    publikované: 31.07.2008 13:05:52 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. de zas vidis jake argumenty
    revolucionar ti oznamil holy fakt overeny historiou
    publikované: 31.07.2008 14:24:12 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. benyamin
    mas pravdu
    len dobytok ide na bitunok so sklonenou hlavou
    publikované: 31.07.2008 14:31:18 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. tavárišč revaľucioňér
    vidíš to jednostranne, nevládne organizácie "istého typu", resp. zastrašovanie, vyháňanie a teror bol na oboch stranách už od 20-tych rokov min.st.
    Pravdou je, že podľa rezolúcie OSN z .r. 1947 mali vzniknúť 2 štáty, arabi to odmietli a vzniknutý židovský štát napadli - a prehrali. A prehrali viackrát. Za prehry sa platí. Keď okolité arabské štáty pochopili, že Izrael neporazia vojensky, vymysleli palestíncov a bojujú s Izraelom zvnútra - a zas so zbraňami. Mali by väčšiu šancu, keby bojovali za svoju vec Gándího spôsobom - v tom im držím palce.
    BTW, uľavilo sa ti po použití invektív voči diskutujúcemu len preto, že má iný názor ako ty?
    publikované: 31.07.2008 15:45:29 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. Kriku, keby Palestinci praktizovali
    od sameho pociatku taktiku nenasilneho boja, tak uz davno nejestvuju, pretoze ich nepripravenych napadli ozbrojene vojenske utvary tzv. zidovskych zabijakov. Keby sa Palestinci nebranili, bola by na nich genocida dokonana.

    A co sa tyka revolucie, mne nemusel nik ziadne dogmy prednasat ale pochopil som a vidim sam, ze ziadna nasilna revolucia este nikdy nedosiahla svoje ciele.
    Ani ta Americka, pretoze ta bola stavana na otroctve a slobode od velkofinancnych mafii, co uz v USA neplati.
    A sionoisticka revolucia pojde tam, kam, patri, do kosa.
    A sionisti pojdui na lampy, mily Krik, sionisti pojdu na lampy.
    Tak, ako vsetci extremisti a teroristi zasluhuju.

    To je asi tak vsetko, co som k tomu chcel povedat.
    publikované: 31.07.2008 16:05:49 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. Vidim skutocne bohate skolenia MarxizmuLeninizmu.
    Predstava, akov 20 rokoch zakerne palestinske bojuvky plavaju do New Yorku a tam prepadavaju nevinnych tzv. zidov, beru im podu, majetky, zabijaju ich, terorizuju a vyhanaju ich ... bude asi tazko zabudovatelna do ucebnic historie.
    Musel si to MRH studovat presprilis, Krikue.
    publikované: 31.07.2008 16:19:32 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. Za prehry sa plati.
    Do fice, ake satori.
    Za prehry sa plati.

    Hotove oslobodenie.
    Za prehry sa plati.

    Jak vam ten vas jahve raz tento postoj skaredo otrieska o hlavu si Krikue zrejme ani nevies predstavit.

    Za prehry sa plati.
    Vid aj vyssie to o vesani sionistov.
    Za prehry sa plati - raz sa, Kriku, z tychto viet pogrcas.

    A vsimol si si, uz ma poznas dlho, ze ja som mal zatial vzdy pravdu.
    publikované: 31.07.2008 16:24:57 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. Mimochodom, ked uz tak nedsluhujem,
    na co zomrel Osa?
    Tiez pil vino?
    Mam o teba strach, aby si nam vydrzal.
    publikované: 31.07.2008 16:28:00 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. artone,
    "To je asi tak vsetko, co si k tomu chcel povedat" - a potom zakrátko napísať dva nové príspevky svedčí o tom, že nepoznáš sám seba :)
    BTW, Ja ťa nijak zvlášť nepoznám, ale tvoj subjektívny dojem o sebe, že mávaš vždy pravdu ti neberiem
    publikované: 31.07.2008 16:34:18 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. tak vidím, že medzitým
    sa tvoje príspevky po všetkom, čo si chcel o tom povedať rozrástli na 3 :)
    K pitiu vína:
    http://www.sme.sk/c/3988846/zdravie-z-cerveneho-vina.html
    BTW, mám dobrý zdroj na skvelé André za 50 tugrikov
    publikované: 31.07.2008 16:37:47 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. Tu je kóšernejší zdroj
    http://www.osel.cz/index.php?clanek=3739
    Závěr si udělej sám, kriq.
    Ale asi sa zhodneme na tom, že konkrétne ty by si predsa len nemal chlastať ešte viac.
    publikované: 31.07.2008 16:54:48 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. Kriku, to som chcel povedat k tej prvej teme.
    Tie tvoje dalsie vyplody ma ale zaujali.
    No a?
    To uz bolo o inom.

    Btw. nepovedal si mi, na co zomrel Osa.
    Preco?
    Tiez na neho pouzil niekto heslo "Za prehry sa plati" ?
    Alebo ho jeblo nad internetom?

    Preco nechces hovorit o konkretnej smrti konkretnych ludi?
    Ved sa nemusime stale bavit len o politike, ty antisemita.
    publikované: 31.07.2008 21:57:48 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. neviem presne
    možno na rakovinu, nerozoberal svoju chorobu do detailov
    publikované: 31.07.2008 22:58:49 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. tak ma napadlo,
    či nezisťuješ s akou účinnosťou fungovala woo doo bábika
    publikované: 31.07.2008 23:33:17 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. krik
    publikované: 01.08.2008 01:18:58 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. z citovaneho clanku
    od byvaleho vyznamneho republikanskeho americkeho politika stoji za uvahu napriklad takato veta:
    Golda Meir, considered by Israelis as a great leader and by others as one of history's great killers, disputed the facts: "It was not as though there was a Palestinian people in Palestine and we came and threw them out and took their country away from them. They did not exist."

    P.S. Na tom Illiasovi sa musia na TAU urehotat na smrt akeho nasli pricinliveho blbca...
    publikované: 01.08.2008 01:21:42 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. nieco pre psychopata "bryndziara"

    The Israeli policy of evicting non-Jews has continued for six decades. On June 19, 2008, the Laity Committee in the Holy Land reported in Window Into Palestine that the Israeli Ministry of Interior is taking away the residency rights of Jerusalem Christians who have been reclassified as "visitors in their own city."
    (z vyssie citovaneho clanku od Craiga).
    publikované: 01.08.2008 01:37:27 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. Izraelský postup je, Sinuhe, rovnaký ako bol u nacistov
    Odňať občianstvo, odňať právo na pobyt, a to
    - na základe konfesie v prípade kresťanov, ktorí boli na Blízkom Východe už pred 2000 rokmi, keď predkovia súčasných sionistov pili v baraniciach kumys v mongolských stepiach
    - na základe etnicity v prípade Palestínčanov, ktorí sú v tom regióne nepretržite od nepamäti.
    Všetko sa deje striktne podľa zákona, všakáno ILjaš, ty vemeno božie.

    Ako už bolo spomenuté, horšie ako desať Norimberských zákonov sú izraelské pravidlá týkajúce sa súkromného života - pravidlá, kto sa s kým smie oženiť/vydať a kto je štátom vyhlásený za bastarda a diskriminovaný.

    A to všetko s mohutným bľačivým súhlasom Západu. Áááno, svetlo medzi národmi.
    So súhlasom drobných slepých vší, užitočných idiotov, ktorí používajú na moslimov PRESNE rovnaké antisemitské paterny ako používala nacistická propaganda.

    Jedno je na Európe zvlášť odporné. Keď nacistické Nemecko robilo obdobné zverstvá ako robí teraz Izrael, európski intelektuáli to oprávnene vyhlásili za katastrofu, zo kolaps európskej civilizovanosti.

    Márne sa pýtam, kde v piči sú európski intelektuáli, keď európski politici teraz rovnaké zverstvá, len páchané Izraelom - zverstvá západného kolonizačného výhonku na Blízkom Východe - buď mlčky prehliadajú, alebo otvorene oslavujú a chránia.
    Kde sú?!
    publikované: 01.08.2008 06:53:58 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  88. Kriq, prečo projektuješ na Artona
    svoju vlastnú zákernosť?
    Len si spomeň na smetiarske roky dozadu, ak ti teda etanol celkom nevyšúroval pamäťové médium. Jediné, čo vám Arton prízvukoval. bola karma.
    A karma, drahý kriq, nie je žiadna hračička, žiadna vúdú bábika. Je to prirodzený chod tohto sveta. A on sa VŽDY o slovo prihlási.

    Čím väčšou silou budeš ohýbať bambus a robiť pri tom opičie uhu uhu, aký som ja mocný, sila je na mojej strane, porazený za prehru zaplatí - tým silnejšie ti "porazený" bambus šlahne po pysku.
    Je to len otázka času.
    publikované: 01.08.2008 07:05:07 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  89. No a malý prehľad aktuálnych správ,
    aby sme nezabudli, KTO tlaží Západ do nukleárneho útoku na Irán, do ďalšieho vraždenia miliónov nevinných ľudí

    http://www.reuters.com/article/newsOne/idUSN3137356320080801

    obdoba v Háreci

    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1007710.html

    Európska únia už jednoznačne oznámila, že vojenský útok na Irán nepodporí. Včera to zdôraznil minister zahraničných vecí GB, ktorý natvrdo prízvukoval, že Británia na 100 percent zastáva výlučne diplomatické riešenie.

    Sionistické špiny včera masívne lobovali za nukleárny útok na Irán nielen v Bielom dome, ale tradične zas vykopli dvere aj u top byrokrata Pan Ki-Muna a pomocou (už nefunkčných) psychotechník robili na neho nátlak.

    USA sa tiež ošívajú čoraz viac. Lebo zazvonil zvoniec a rozprávke o tučných zelených nulách je koniec.
    Bola totiž raz jedna krajina získaná genocídou indiánskych domorodcov, ktorá uzavrela s istou skupinkou zručnou v manipulatívnych psychotechnikách (s ktorou ju spája primitívny judeokresťanský fundament) takúto dohodu: vy nám budete prevádzkovať globálny finančný systém, na ktorom budeme bohatnúť a my vás politicky aj vojensky podporíme pri vytvorení teokratického štátu na cuzom území a budeme vašimi vernými spojencami pro rozbombardovaní a zničení každého, kto sa vám znepáči, kto sa vzoprie vašej moci.
    I vygenerovali šikovníci finančný systém na spôsob pyramídovej hry a spolu s ním stvorili bigotov, ktorí všade vyhlasovali, že tento systém je jediný a večný a tvrdo trestali herézu. Pekne fungoval systém zelených núl, plynulo. Kotil jeho prevádzkovateľom a ich spojencom peniažky "z ničoho", ale ako každá pyramídová hra, aj tento mal v sebe od začiatku zakódovaný kolaps.
    Kolaps prišiel - a verné spojenectvo sa rozplynulo. Pretože USA si nebudú zas namáčať ruky po lakte do ľudskej krvi, keď z toho nič nemajú. Len ostudu.
    Aj tak ich má od krvi zasrané dosť - a nič ju nezmyje.
    publikované: 01.08.2008 07:40:21 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  90. neplanuju ich neuverejnit
    http://www.sme.sk/c/4000446/nemecko-zacalo-sa-katalogizovanie-milionov-stran-vypovedi-svedkov-holokaustu.html

    Výpovede svedkov, ktorí prežili hrôzy v nacistických koncentračných táboroch, zaznamenali humanitárni pracovníci krátko po skončení 2. svetovej vojny. Popísali až 50 miliónov strán.

    Podľa hovorkyne archívu Kathrin Frolovej neboli výpovede doposiaľ systematický prebádané a môžu byť podstatným zdrojom informácií o udalostiach v táboroch, ako aj o osudoch týchto ľudí po vojne.


    /Preco sa tento podstatny zdroj informacii zacina skumat az v roku 2008???/

    Papiere ležali na policiach archívu v Bad Arolsene od polovice 50. rokov. Študovali ich najmä pracovníci Červeného kríža pri pátraní po hľadaných osobách alebo neskôr v súvislosti s dokazovaním oprávnenosti požiadaviek na kompenzáciu za nacistické zločiny.

    Nikdy však neboli organizované, zverejnené alebo podrobené dôslednému výskumu.

    Na internete ich však zatiaľ neplánujú neuverejniť, uviedla agentúra AP.

    Neplanuju neuverejnit :)
    publikované: 01.08.2008 09:37:38 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  91. rusi zas ublizuju dobremu mafianovi
    publikované: 01.08.2008 11:03:43 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  92. vie tu niekto
    zanalyzovat sposob myslenia tohoto psychopata?
    http://www.nytimes.com/2008/07/18/opinion/18morris.html
    publikované: 01.08.2008 16:21:27 | autor: i.m. (e-mail, web, neautorizovaný)
  93. hm ... i-m, ja by som povedal takto:
    Benny Morris, a professor of Middle Eastern history at Ben-Gurion University: An article for complete idiots written by a complete idiot.
    publikované: 01.08.2008 23:28:49 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  94. Nema zmysel analyzovat mysel psychopata
    a sociopata.
    Skor sa treba zamysliet, ako k tomu doslo a kto dal agresivnej opici nuklearne zbrane.

    A skor sa treba zamysliet, preco Atlanticka civilizacia strpi take kreatury ako Benny Moris a preco po podobnych stvavych a terorizujucich clankoch nejde dotycny priamo do lochu.

    Rozmyslam, kedy sa kritika Izraela stane salonfahig.
    Kedy aj politici budu hovorit:
    Opovrhujem krajinou Izrael.
    Je to horsia a hlavne ovela skodlivejsia krajina, ako napriklad Severna Korea.
    publikované: 02.08.2008 01:07:14 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  95. Kriku, zadrapoval si sa do mojich prispevkov,
    ale vidim, ze ty si napisal jeden o desiatej,
    a o pol hodinu ta napadla dalsia myslienka k tej istej teme.
    Tomu sa povie dlhe vedenie, Kriku.

    Alebo, ked uz sme pri teme nasich starych znamyc, si dostal hint od tej tlstej holohlavej Kosicanky, ze sa nemas tak fakticky bavit o veciach minulych? Mozno sa ti zjavila vo sne ... ako mora.
    Kriku, len nedavno som sa totiz dozvedel, ze vydate ortodoxne zidovky su ostrihane do hola. Na ulici nosia parochnu.
    Nie ultraortodoxne (azda aj tie), ale ortodoxne, to je take bezne, ktore behaju v nasich mestach.
    Tomu sa povie pokrokova civilizacia. Ponizovanie zien. Logicky, ze su potom hystericke, ako bola nasa spolocna znama Beatka, este predtym, nez musela prestat sirit svoj sionisticky jed na strankach Sme ( nepomohla ani ochrana administratormi :).
    Tak ako nemozno zabudnut na to, ako Osa zapalisto tvrdil, ze sa z ludi pocas vojny varilo mydlo (kretenizmus hodny 5 rocneho dietata), nezabudnem na Beatkin vyrok, ze jej dementny pribuzny presiel k Chasidom a ze tam je mu dobre. Ti tzv. zidia sa maju aj sami navzajom tak radi, az to sokuje, tolka nenavist k vedlajsej odnozi sekty.

    Ale nemienim kritizovat kulturu tzv. zidov, popri ich zamere vyvolat nuklearny konflikt su ich nekulturne ficurie nepodstatne.
    publikované: 02.08.2008 01:27:31 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. Ad: sexizmus
    "... je v židovských ortodoxných komunitách toľko sexizmu - a je šokujúce, že žiadne západné feministické organizácie, ktoré sa s obľubou navážajú do moslimskej kultúry, vo vlastnej judeokresťanskej kultúre na tento hnus neupozorňujú. Prečo asi."
    .
    Dovod je ten, ze feministicke organizacie nemozu pozbierat dostatok silnych argumentov, dokazov a svedectiev, poukazujucich na 'porusovanie' prav zien v zidovskych nabozenskych komunitach na rozdiel od moslimskej kultury, kde najst tyrane moslimske zeny nie je az taky problem.

    Preco asi ? Lebo zidovske nabozenske komunity maju celkovo lepsi pristup k zenam. Akonahle by zeny nejako systematicky trpeli, okamzite by to v Izraeli bolo vykricane.

    Kazdopadne, feministicke organizacie su aj v Izraeli, a slobodne posobia. Stretol som ich tu na TA univerzite (http://ilias.blog.sme.sk/c/155097/Prezentacia-izraelskych-politickych-stran.html#feministky) , inka tej deve-feministke na mojej fotke patri titul levica, kedze po celu dobu prezentacie bola pri svojom stoliku, zapalena sirit idealy.

    Co sa zidovskeho nabozenstva tyka, tak feministky chcu reformny judaizmus, nie ten striktny, oddelujuci muzov od zien v urcenych nabozenskych ukonoch.
    publikované: 02.08.2008 19:30:08 | autor: miro ilias (e-mail, web, neautorizovaný)
  97. ortodoxny feminizmus :-))
    to zneje ako nacisticky humanizmus
    judaizmus je z podstaty mizogynny
    po zreformovani podstaty nezostane z judaizmu nic

    nenapisal si nam Ilias preco nekritizujú diskriminaciu zien v ortodoxnych komunitach feministicke organizacie bez etnickeho privlastku
    publikované: 03.08.2008 06:51:47 | autor: i.m. (e-mail, web, neautorizovaný)
  98. IDF officer: vo warsawskom ghette nikdy nebola humanitarna kriza
    publikované: 03.08.2008 08:12:40 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  99. ilias, feministicke organizacie maju dost silnych argumentov
    ale nesmu ich prezentovat. lebo antisemitizmus.
    tomu sa hovori strata imunity organizmu.
    publikované: 03.08.2008 08:15:40 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  100. nieco pre Iliáša na tému starozákonného feminizmu:
    (1)Beating women silly by RODS as bible command see .Exodus 21:20 -21 .....(2)Cut of women's hands if they grip balls of foreign men whom fighting with their husbands as the bible Command(DT25:11) ..If two men are fighting and the wife of one of them comes to rescue her husband from his assailant, and she reaches out and seizes him by his private parts, you shall cut off her hand. Show her no pity ....(3)And Fingering women to prove their Virginity before being shafted by their male masters(husbands) Deuteronomy(22:13-18)
    publikované: 03.08.2008 10:26:47 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  101. V teokratickom štáte Izrael,
    kde nie je oddelené náboženstvo od štátu a o všetkom dôležitom rozhodujú náboženské autority, je hranie sa na feminizmus trápna kamufláž pre potreby propagandy v západných médiach. To je všetko.
    publikované: 04.08.2008 06:04:44 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  102. Popierači holokaustu
    Toto je vskutku pozoruhodné:
    http://www.sme.sk/c/4000446/nemecko-zacalo-sa-katalogizovanie-milionov-stran-vypovedi-svedkov-holokaustu.html
    Ani sa neunúvali v tlačovej agentúre opraviť si tú besnú formuláciu v závere - pointu článku.

    Podľa všetkého teda autentické záznamy neplánujú zverejniť. Tak ako nezverejnili digitalizované záznamy archívu v Bad Arolsen o obetiach nacistického režimu. Digitalizácia bola dokončená minulý rok. Do hodiny by mohlo byť všetko na sieti, aj s vyhľadávačom. Na tento účel to aj bolo pôvodne pripravené.

    Čiže ani nacistický archív, ani autentické výpovede svedkov nebudú zverejnené.
    Takýto prístup napľňa skutkovú podstatu trestného činu popierania holokaustu.

    Údajne žijeme v informačnej dobe. Ale dať do internetu autentické záznamy najväčšieho zverstva, aké sa v Európe stalo, to ani bohovi.

    Šikovní právnici by všetky tie záznamy do internetu dostali.
    Ale šikovní právnici sa neplánujú nezaujímať.
    Majú rodiny a tak.
    publikované: 04.08.2008 06:13:21 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  103. Veteran French satirist fired
    publikované: 04.08.2008 14:39:33 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  104. solzenicyn
    si ctil pravdu
    malo je takych ludi
    publikované: 04.08.2008 14:42:33 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  105. očuj, báječný nový svetový poriadok
    tento uzavretý pitvorný a pitoreskný krúžok má už svoje názory vyhranené. Pri všetkej úcte nemusíš sem pastovať menej podstatné odkazy. Všetci sa tu už naučili čítať medzi riadkami a takéto odkazy ich postoje už nijako neovplyvnia. Majú tu zopár profesionálnych oponentov, ale inak nuda. A ty len potom vytváraš chaos z ktorého máš ešte len vzniknúť.
    Odporúčam ti ísť diskutovať aj medzi obyčajných ľudí. Tam treba otvárať oči a srdcia, tam je pole neorané, nie tu v pitvore. A bude to dobré aj pre teba - len v stretnutí s naozajstným protivníkom sa naučíš bojovať za vec revolúcie.
    A vy, ostatní revolucionári, tiež vyjdite na svetlo božie. Možno sa naozaj to jedno zrnko z tisíca urodí. Inak zostanete naveky salónnymi intelektuálmi a krúžkom psychopatov, čo sa navzájom uisťujú o svojej dokonalosti a tisnú sa jeden k druhému pod krídlami matky emy a šunkesa. Medzi kameňmi sa obrusujú diamanty, nie uložené bez úžitku v pitvore. Za pokus to stojí. A ak budete sami chcieť,poradím vám zadarmo, ako prežiť v tej ľudskej džungli. Len v pomoci druhým nájdete potom naplnenie svojich túžob, frustrácií, znalostí a protestov.
    publikované: 04.08.2008 18:15:13 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  106. :o)))
    cipana :o)
    mna by len zaujimalo, ci to len ja vidim okolo seba samych...postihnutych :o)))
    Diamantom sa tiez da vryt nieco do kamena, nie?
    A este...zadarmo, to hej, to aj ked bok vyvali :o)))
    PS: to bol nazor nezaujatej, nepatrim do kruzku.
    Tymto aj pozdravujem kriqua.
    publikované: 04.08.2008 18:27:23 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  107. co to pise nemesis.2?
    vyzyva nas, any sme boli aktivnejsi?
    sudruhovia, budte aktivnejsi!
    :-)))
    nemesis.2 kamaratom sa nenadava. doma ta to nenaucili?
    publikované: 04.08.2008 18:40:05 | autor: new worl order (e-mail, web, neautorizovaný)
  108. pre mira iliasa
    milý mirko, tá tvoja Davidova hviezda, čo máš na zástavke v svojej skromnej študentskej izbičke, nepochádza zo šalamúnovej pečate, ako by si obyčajný židofil a kresťanský sionista myslel.
    Je spojením dvoch obrátených trojuholníkov, symbolu ktorý pochádza zo starého Egypta. Symbolu Osiris a Isis, mužského a ženského princípu, jin a jang, falusu a ženského lona , spojenia tézy a antitézy. Symbolom prieniku sveta "nad" a "pod" . Je to symbol, ktorý v svojom fanatizme sotva pochopíš. Asi len ten sexizmus z neho akosi intuitívne cítiš. Symboly trojuholníka a šesťuholníka sú aj symbolmi kabaly a slobodomurárstva, a dokonca, ak chceme byť populárni, nájdeme v ňom aj číslo 666. Musíš sa ešte veľa učit, Mirko.
    publikované: 04.08.2008 18:45:46 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  109. uzasne trojuholniky :o)
    kosostvorce by sa nenasli?
    Ja len preto, ze nemesis.2 sa tu stazoval nedavno, ze trpi nedostatkom sexu a dakoval eme a artonovi, ze mu pomohli z depresii. A oni?....vychovali hada na vlastnych prsiach :o))))
    publikované: 04.08.2008 18:50:55 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  110. pre NWO
    milý NWO, nie sme kamaráti, ani priatelia. Mám k tebe ambivalentný vzťah. Konštruktívna kritika ti len prospeje. Bez urážky.
    Vždy je málo robotníkov pri žatve. A už nastáva čas oddeľovania zrna a pliev. Ako sa kalila oceľ, súdruh? V ohni. Poznáš tajomstvo ocele?
    publikované: 04.08.2008 18:56:45 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  111. nepisal som
    o sebe
    ja som tvojim kamaradom nikdy nebol
    publikované: 04.08.2008 19:06:02 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  112. milá iris
    poznáš to Werichovo, jednou jsi nahoře a jednou dole. Tak je to aj s emóciami, depresiami, aj so sexom. Ale tu sme v slušnej spoločnosti.
    Netrpím nedostatkom pekných tiel, ale trpím nedostatkom pekných duší. Equilibrium. Práve som sa vrátil z tréningu tela. Som drsný a pekný chlap :-) Aj zadok si utieram brúsnym papierom.
    Čo mi ty ponúkneš na tréning ducha? Máš čo ponúknuť ? Bojíš sa odokryť svoju dušu? Alebo predsa len cítiš vzrušenie zo súboja? Všetko je to v hlave, iris, vtáčatko. Si, ktorá si. Môžeš byť aj ty slobodná, ale len keď ty sama budeš chcieť.
    publikované: 04.08.2008 20:21:16 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  113. milý revolucionár
    dočerta, začína sa mi hnusiť táto hraná milota. Prepáč, revolucionár, nič osobné. Budem používať iné oslovenia. Koany Zenu nepoznám. Rád si nechám vysvetliť. Napriek svojmu vynikajúcemu vzdelaniu nemôžem jednoducho obsiahnuť všetko. Svet je príliš komplexný. A skutočne sa nedá zaoberať všetkým naraz. Ako som napísal, potom by sme sa do sekundy zbláznili. Každý si vyberá sebe milý piesoček. Fuj, zase to slovo. To bude nejaká trauma alebo komplexy z mladosti. Skutočne mi povedz o čo ide. A skutočne vás nechcem odlákať z vášho pieskoviska ani rozptyľovať. Ale aj za pieskoviskom sa asi rozprestiera zaujímavý svet.
    publikované: 04.08.2008 20:53:14 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  114. nemesis.2
    tebe by som ponukla ako trening ducha : lopatu a ryl.
    Potom ak by si vydrzal a predral sa cez tazku pracu, az potom by si mohol zasadit kvet. A potom by si ho mohol cele mesiace trpezlivo polievat, kym by nevyrastol a nezacal kvitnut.
    A nie pisat o voni kvetov, ktore si nezasadil a ani nepolieval a ku ktorym len privoniavas.
    Mam z teba dojem, ze nicomu nerozumies. dokonca ani tomu, ze Revolucionar tak skarede pise o vlastnej matke.
    publikované: 04.08.2008 21:02:58 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  115. iris, vtáčatko
    prvé mozole od lopaty alebo rýľa som mal už v 15. Ale ani jeden kvet mi nedorástol. Asi mám k nim málo empatie. Neviem sa zasnene prechádzať medzi kvetmi a romanticky vzhliadať ku hviezdam. Mám dojem, že ani ty ničomu nerozumieš. Netúžim byť tvojím svedomím. Ani nikoho iného. Písať viem plynulo a súvisle. Ani neviem čo ma ženie dopredu, či boh alebo diabol. Možno nenávisť. Viem že som psychopat. Len takých chceli. Občas to prerazí na povrch cez škrupinku, prepáč. Aj naďalej sa budem k tebe chovať slušne, vtáčatko.
    publikované: 04.08.2008 21:32:01 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  116. nemesis.2
    pises naozaj pekne a suvislo. Pis nadalej. Aj ked ti nerozumiem, budem ta citat.
    To s tym vtacatkom je velmi mile :o)
    publikované: 04.08.2008 21:44:03 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  117. sa nám to tu pekne rozbieha, revolucionár
    je to už tá očakávaná artonova revolúcia? Ja neverím na karmu, ja verím, že sám si strojcom svojho osudu. Nikdy som nebol utiahnutý baránok boží, čo čaká v kútiku na znamenie zhora. A neľutujem ani hriechy, ani dobro čo som vykonal. Umriem postojačky, nie na kolenách. V SOTT sme to pekne napísali, nie? Čo si o tom myslíš?
    Ale s tým NY z jedného riadku som to pochopil. Ale rozpumpuj to ešte o tom Zene a satori, to naozaj neviem.
    publikované: 04.08.2008 21:49:01 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  118. nemesis.2
    2 chyby:
    - oceľ sa nekalí v ohni (v ohni sa taví, odlieva, kuje, popúšťa ale nekalí - nekaľ tu vody, som technik ;)
    - nemožnosť obsiahnuť všetko z dôvodu prílišnej komplexnosti Sveta je blbosť, nájdi si iný dôvod - prílišná rozmanitosť, komplikovanosť (to by som u teba pochopil :) etc... len preboha nie komplexnosť :)
    BTW, pozdravujem iris
    publikované: 04.08.2008 23:39:31 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  119. ak je karma skutočne to, čo hovoríš
    tak s tým súhlasím. V podstate aj moje slová sa to snažili tak nejako vyjadriť. Budem to aj ja nazývať karma. Je to efektívnejšie. Čo je to satori?
    publikované: 05.08.2008 07:36:39 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  120. Nemesis2,
    je to malo podstatne, ale ja si dovolim poopravit to spojenie mojho mena s "revoluciou"
    Revolucie nie su, su len pomalsie a rychle etapy evolucie.
    Nechal by som predponu "re" pre pojem REgres, ten existuje tiez, je sucast evolucie (v akom slova zmysle tu nema zymsel rozoberat).

    Ja som nikdy nemyslel (re)voluciu ako vedome povstanie davov, ci vedome akcie organizovanej skupiny.
    Proste nastavaju fazove zmeny, ktore byvaju rychle
    (spataj sa Krika, on je technik, nech ti vysvetli, ako to v prirode chodi - mimochodom, kalenie je samozrejme proces AJ ohrevu /a chladenia), takze tvoja formulacia je pravdivejsia, nie Krikova - "kali" sa vzdy v ohni, nikdy sa nekali vo vode ci oleji (aj ked fyzicky to tam skonci ).

    Inac, co sa tyka tohto klubu vystupovania inde, nesmies robit zo svojich povrchnych znalosti pritomnych uzavery. Okrem toho, ze angazovanost nemusi byt vzdy anjefektivnejsia, azda predsa len nesedime len tu ( spytaj sa Krika, on ma pozna dlho a dobre, sleduje ma a vidi ma na vsetkych moznych internetovych forach :)

    PS. Este som sa dozvedel, ze Iris je Revolucionarova matka.
    Aspon Iris to tvrdi - ale mne sa to nezda.
    Ona sa velmi precenuje.
    publikované: 05.08.2008 21:44:54 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  121. pozrite si, prosim, toto:
    http://www.informationclearinghouse.info/article20436.htm
    Myslim artin, ze pride na tvoje slova: kolesa osudu sa otacaju a kto si o co koleduje, tak si vykoleduje. Napriklad medzinarodny vojensky tribunal za vojnove zlociny a zlociny proti ludskosti.
    publikované: 05.08.2008 22:09:26 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  122. artone, see: http://cs.wikipedia.org/wiki/Kalen%C3%AD
    "Kalení je tepelné zpracování kovů, při kterém se z kalící teploty materiál prudce ochlazuje."

    Najdôležitejšie predsa je, ako tá horúca oceľ skončí - nie ako začína.
    Koniec chváli majstra.
    Ale ty artone, si radšej dáš oko vyklať, než by si potvrdil, že kriq má pravdu
    publikované: 05.08.2008 23:06:50 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  123. Pitvor nie je Auróra
    V tomto teda na jednej lodi nie sme.

    Tu, v pitvore, sú informácie. Nemožno spraviť nič účelnejšie, ako ich sústrediť na jedno miesto. Nebudem ich ja rozfrckávať kade-tade, zvlásť nie v uhulákaných smetiarskych diskusiách se životem jepičím. Tu sú trvalejšie a máme tu odfiltrovaný kravál propagandistickej SMEčky, kde - ako hovoril už klasik psychológie davu le Bon - nemá zmysel používať racionálne argumenty.

    Toto tu je tiež vyjadrením mojich hodnôt. Komu sa nepáčia, môže sem prísť remcať a si to tu v diskúzii - kde žiadny prijebaný cenzor osprostený virtuálnou mocou, ktorej sa mu náhle dostalo, nebude kontrolovať, či sme správne politicky korektní a spisovní - pekne vyjasníme.

    Nemézis, to je priam prírodný zákon, že opozícia mlčí. Keď ľudí ťaží brutalita ideológie, ktorá ovláda ich životy, sú sebazáchovne ticho. A si myslia svoje. Ozývajú sa len ľudia rôznymi spôsobmi vyšinutí, ne-normálni, z gaussiánskeho okraja.
    V mainstreame - a to je tiež priam prírodný zákon - žiadna nová myšlienka nevznikne. Nemôže, nie sú tam na to takpovediac P-T podmienky.
    Keď potom nová, pôvodne marginálna myšlienka, potvrdená realitou, difunduje z okraja a stane mainstreamom, vykoná svoje dielo a stratí inovatívny náboj.
    Našťastie - a to je vskutku prírodný zákon - Gaussova krivka má vždy okrajové časti.

    Treba však v týchto marginalizovaných liahňach oddeľovať zrno od plevov svojím raciom. Podmienkou je, aby ním dotyční disponovali a nenechali sa natoľko rozhodiť stochastickým charakterom javov, až sa stanú stúpencami Aštara Serana, ježiškovského arxetypu s uhrančivým pohľadom psychoanalytika konca 19. storočia a frizúrou á la Woodstock pred dažďom.
    Bodka.
    publikované: 06.08.2008 07:44:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  124. Kriku, VSETCI vieme, co je kalenie.
    Je to len otazka vyjadrenia a to sa pouziva tak, ako to napisal Nemesisi.
    Kalenie je V PRVOM RADE otazka ohrevu. Bez ohrevu nic nezakalis a vyska a dlzka ohrevu urcuju V PRVOM RADE zmeny ( az potom chladenie )
    Preco mas nutnost pouzivat tvoju formalnu a domnelu technicku vzdelanost aby si rypkal do ludi, ktori hovoria o niecom inom?

    Ja by som mohol tiez Nemesisa opravit, ze sa hovori a aj plati, ze "diamanty sa tvoria pod tlakom", a nie pri styku s kamenom, ci ako to formuloval - ale preco by som to robil, ked nejde o detaily a v principe ma pravdu?

    Kriku, kludne ti uznam pravdu v comkolvek, ak ju mas, ale nie ze by som si dal oko vyklat, ale rad upozornim na tvoju malichernu nezmyselnu zadrapciviost. Masjtra chvali predovsetkym velkodusnost - ale ty nie si ani majster, ani velkodusny.
    publikované: 06.08.2008 07:57:14 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  125. No, Ema,
    Nemesis asi nebude stelesnenim taostickeho "wej wu wej"
    (v poresnom preklade: ked pada hora, nestavaj sa jej do cesty, ale nauc sa padanie hor ovplyvnovat tym, ze hodis kamienok na spravnom mieste v spravnom case).

    Ozaj, Nemesis, ty si bez ironie zbehly ci interesovany v roznych bojovych umeniach, Aikido poznas? No tak asi tak.

    A vazne si daj pozor na rozne iracionalne prvoplanove sekty.
    Je to ODPAD - v presnom preklade vedlajsi nevyuzitelny skodlivy produkt organizmu. Odpad je jedovaty, telesny aj dusevny.
    A ty sa chces drzat vo forme, telesne aj dusevne.
    publikované: 06.08.2008 08:09:55 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  126. Sinuhe, možno si to neprehliadol,
    ale pre istotu: srandovná kauza Siné
    http://www.counterpunch.com/hammad08052008.html
    v plátku, ktorý sa zúrivo angažoval v muhammadovských komiksoch a mal vtedy plnú hubu bezpodmienečnej slobody slova.
    Nič neukáže lepšie, aká ideológia tu vládne a čo od nás pod hrozbou sankcií žiada.


    Trochu to pripomína osud Gerharda Haderera, ktorý prefackáva iných mocných

    http://www.stern.de/unterhaltung/comic/haderer/index.html?id=534879&cp=2

    http://www.stern.de/unterhaltung/comic/haderer/index.html?id=553418&cp=6

    http://www.stern.de/unterhaltung/comic/haderer/index.html?id=518851&cp=34

    a ešte môj obľúbený o kreténoch, ktorí sa navzájom potrebujú
    http://www.stern.de/unterhaltung/comic/haderer/index.html?id=518851&cp=24
    publikované: 06.08.2008 08:11:31 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  127. pre revolucionára: satori a zen
    ak sa pozriem z nadhľadu na svoje myšlienkové procesy a dosiahnutý level, tak sa mi zdá, že popisované satori som ešte nedosiahol.
    Ale dívam sa tak trochu nedôverčivo na to, že hlavným symbolom Zenu je uzavretý kruh, ktorý veľmi nápadne pripomína symbol Ouroboros - hada čo požiera vlastný chvost alebo iné staré náboženstvá - paganizmus, bohyňu Kali, Mayov , Atlantis, uctievanie slnka , RA alebo dokonca aj utajené korene kresťanstva alebo niektoré z uletených teórií o Greys alebo reptiliánoch.
    Na podnose sa ponúka mnoho sladkostí, len si vybrať a otráviť sa. Nie je aj Zen len jednou zo slepých ciest so spoločnými koreňmi pôvodu? Bodhidharmu síce poznám, pred 20 rokmi sa naňho sensej odvolával ako na zakladateľa Wu-šu. Ale to bola len legenda, ako motivácia. Duchovný rozmer to vtedy nemalo.
    publikované: 06.08.2008 08:13:22 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  128. hypertext - bud pochvalen
    "In the 1890s, Martens studied samples of different steels under a microscope, and found that the hardest steels had a regular crystalline structure."

    Tvrdost je zavisla na regularnosti.
    Aky odporny fasisticky text.

    Ocel by mali zakazat.
    (a martenziticke pece v prvom rade)
    publikované: 06.08.2008 08:15:29 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  129. pre artona: aikido
    hlavnou myšlienkou aikida je využiť silu a energiu protivníka na jeho porážku. Všimni si, že sa tam používajú odstredivé a krúživé pohyby, len veľmi málo priame kopy a údery alebo bloky.
    Ale všeobecne, hlavným nedostatkom každého stýlu, či už sa jedná o karate, aikido, kung-fu, muai-thai, džudo alebo hocičo iné, je predpoklad, že bojuješ s protivníkom s rovnakými morálnymi kvalitami, s rovnakým fair-play alebo znalosťami. A svoje urobili aj filmy. Vo filmoch nikdy na hrdinu neútočia protivníci naraz, zákerne alebo bez výstrahy. To je zámer scenáristov, lebo nič, žiadny film, žiadna kniha, žiadny štýl ťa nepripraví na boj na ulici, kde platí len jediné pravidlo - že neplatia žiadne pravidlá. Tam je čestný boj len príťažou.
    Skoro tak, ako v diskusiách na SME .
    Trochu ťa, ema aj chápem.
    publikované: 06.08.2008 08:26:56 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  130. pre kriqa: kalenie ocele
    detaily procesu kalenia ocele nie je nutné popisovať. Ide o proces samotný. Aj v niektorých náboženstvách je dôležitejľia cesta ako cieľ. Skôr ako ocel som mal na mysli kalenie charakteru a názorov. Nevyvíjajú sa bez konfrontácie s inými. A určite nie v uzavretom krúžku názorov rovnakých. Teba ako jedného z mála ctí to, že sa nebojíš ísť do konfrontácie. Niekedy sa mi reakcie členov pitvora celkom nepozdávajú. Ich reakcie na teba alebo iris nie sú primerané. Neviem ku akému náboženstvu sa hlásia, veď Zen propaguje harmóniu v rozdielnosti aj rovnováhu. A dovolím si im vyčítať aj nesprávnu metódu zahltenia informáciami. V dobrom úmysle ťa zahrnú odkazmi, videami, nadávkami. Ale proces vývoja chce čas, niekedy roky a niekedy celý život. A niekedy stačí vlastná skúsenosť.
    Chýba im trpezlivosť. Rýchlo, rýchlo chcú teba aj mňa presvedčiť o svojej pravde.
    Čo si myslím ja: žiadna revolúcia nebude. Osvietenie ľudstva nebude. Dobro nezvíťazí. Psychopati a Veľký Brat ovládnu svet. Ich smrť bude nasledovať len niekoľko mesiacov alebo rokov po smrti menejcenných. Pocit vlastníctva pravdy, výnimočnosti a ani satori alebo Zen nezaručuje nikomu prechod do vyššieho levelu. Cyklus a kruh sa znovu uzavrie a všetko začne od začiatku.
    Ale napriek tomu nesmieme rezignovať. Snáď sa naozaj stretneme v inom živote.
    publikované: 06.08.2008 09:34:41 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  131. odo mňa harmóniou s vrahmi
    a ich podporovateľmi teda nedosiahneš ani ty, Nemézis, ani nejaký zen. So ŽIADNYMI vrahmi, ani s tými, ktorí sú momentálne u moci. Ani strpenie s ich oslavnou bandou, ktorej ich momentálna moc imponuje.

    Každý sudca musí mať dôkazy. My si ich tu pekne sústredíme na jedno miesto a ja osobne pramálo dbám na to, čo si kto o tom myslí.

    Heh, dobro nezvíťazí. Ty si rovnaké pako ako chrochtavý nadšenec humanitárneho bombardovania Vašík Havel, len preklopené do negatívu.
    publikované: 06.08.2008 09:46:50 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  132. Nemesis nemesis,
    chce to trocha sebaucty.
    publikované: 06.08.2008 09:54:07 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  133. pre emu
    dobrý pokus. Ale vieš, ja som už vytrénovaný z diskusií na Sme. Nadávky sa po mne skĺznu bez účinku. Mám dostatok sebaúcty aj trošičku pokory. Iba tá pokora mi ešte bráni zaradiť sa v Gaussovej krivke do tlupy mainstreamu. Mainstreamu psychopatov. Lebo vieš, ja som sa rozhodol, že budem jeden z posledných, čo prežijú. Veď som aj podľa návodu z tohto blogu boh a a nemám sa ku komu modliť. Mám sa spoľahnúť len na seba. Tak potom bez pocitu viny skúmam varianty prežitia aj po smrti.
    Dobre, nedaj sa vyprovokovať, veď bolo v ktoromsi mojom odkaze, aké sú metódy psychopatov.
    Iris podľahla po pár milých slovíčkach. Revolucionárovi stačil prejav súhlasu , pár pochvalných viet o Zene a ochoty vyvíjať sa. Artonovi stačí pocit, že môže môže pád hory ovplyvniť hodeným kamienkom v pravú chvíľu. Zamyslite sa každý nad sebou, čo to, čomu veríte, je tá jedine správna pravda. Aké sú príznaky a signály tejto pravdy v okolitom svete, ide to k lepšiemu, či horšiemu?
    Nad psychopatom zvíťazí len horší psychopat. Alebo sa to dá aj ráznym a nekompromisným odmietaním jeho manipulačných metód. Ty ema si, našťastie, ten druhý prípad. Síce sledujem s porozumením tvoj boj za Palestínu a spravodlivosť, ale na viac nemám. Som už príliš otupený.
    Predchádzajúca veta je tiež jednou z metód psy-ops. Pocit spoluúčasti s trpiacim úbožiakom a tendencia odpustiť mu, ak sa bude kajať.
    Vidíš sama, aké je to všetko komplexné. Čo je vlastne pravda a čo spravodlivosť? Neexistuje, ema. Ty si sudca a strážca? Kto stráži strážcu? Kto súdi sudcu? Nie si a nemôžeš byť nezávislá. Palestínci? Gaza? Collateral damage.
    Bol tento príspevok úprimný? Áno aj nie. Harmónia protikladov.
    Čo je, doriti, ten nemesis vlastne za človeka? Ste sklamaní z dôvery ktorú ste mu prejavili? Nevadí. Nevzdávajte to. Je to, uznávam, trochu drsný spôsob, ako vás naučiť prežiť v tom čo príde. Aj tak je to len slabý odvar. Táto komunita má istú šancu, značím si to.
    Naozaj viete, čo je to satori?
    publikované: 06.08.2008 10:59:55 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  134. obávam sa ema,
    že dobro nikdy nezvíťazí, lebo vrahovia sú vždy pri moci.
    Darmo Platón chcel presadiť ideu vlády filozofov - ostalo len pri chcaní :)
    artone som veľkodušný a "martenzitické" pece ti odpustím, iste išlo z tvojej strany o kvázi vtipnú ponášku na meno objaviteľa štruktúry ocele Martens-a. Inak - oceľ sa taví v Siemens-MARTINských peciach
    publikované: 06.08.2008 10:59:55 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  135. :)
    no, keď už musíme slovičkáriť, oceľ sa taví v Siemens-Martinových peciach, siemens-martinská pec je síce často používaná, no predsa len skomolenina.
    Názov je skombinovaný z mien Friedricha Siemensa Émile Martina, Turčiansky Svätý Martin je v tom nevinne :)
    publikované: 06.08.2008 11:40:36 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  136. Ja teda neviem, či človek,
    ktorý má dosť sebaúcty, napíše - a to prosímpekne v rámci jedného diskúzneho príspevku - o kalení charakteru a názorov a zároveň bude vyzývať k akejsi harmónii, súzvuku s ľuďmi s odpadkovými hodnotami, čiže k brečkovitosti.
    Je brečka kalená?
    Sú prázdniny, tak si dajme moju obľúbenú kultúrnu vložku, čo tu už síce bola, ale nevadí.
    Ojnagorekaľená.

    http://www.youtube.com/watch?v=kIP0lAZsQBQ

    Oni sa nie nadarmo tí Zabajkalci aj šatičkami podobajú na voľakedajšie obyvateľstvo Devína. Socha devínskej hradnej dievčiny, čo tam v areáli postáva, naživo tuto tancuje. Výber, ktorá to je, zostáva individuálny.
    publikované: 06.08.2008 12:06:52 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  137. Len vrah alebo poskok vrahov
    bude tvrdiť, že vrahovia sú vždy pri moci a volať si dokonca Platóna ako svädka.
    publikované: 06.08.2008 12:08:34 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  138. zjavne máš pravdu Aladár,
    ale buď veľkorysý ako arton (a ja :)
    publikované: 06.08.2008 12:08:41 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  139. No a teraz niečo o hodnotách, Nemézis,
    ty bismarckovský byrokrat so zápisníčkom. Poznač si:

    Už malé dieťa dostáva evolúciou vyselektovaný poznatok, že jesť fekálie sa mu môže sakra neoplatiť. Pretože mu to podlomí zdravie - a zdravie je, ako iste všetci vieme, neodškriepiteľne uznávaná hodnota. Má to tak vtlčené do hlavy, že ich proste jesť nebude, a to za žiadnych okolností.
    Nenecháme predsa dieťa malé hlúpučké, aby na to prišlo samé, ak teda stihne. Ľudský organizmus má svoje limity, expozíciu väčšími dávkami svinstva nemusí ustáť.
    Otázkou, samozrejme, je - čo je to zdravie? Zostaňme pri tom, že je to stav, kedy sa cítime dobre.

    Ale keď to isté povieme o duševnom zdraví - aby ľudia nežrali fekálie násilia a vrážd, pretože ich otrávia, rozložia a zabijú, tak vybehnú kriqy a irisy a občas aj nemézisy, že žrať fekálie je za istých takých a takých okolností správne a prospešné. A že im to povedali mocné tohto sveta, a tí sa predsa vyznajú, veď sú z našej civilizácie a kto už by im neveril, ne?
    Pritom existujú rovnaké, i keď hlupákmi ignorované, dôkazy o zhubnosti žrania obrazne povedané duševných fekálií, ako keď sa dieťa kŕmi na ulici psími lajnami.
    Pre nich duševné zdravie nie je hodnota.
    Otázkou, samozrejme, je - čo je to duševné zdravie. Zostaňme pri tom, že je to stav, kedy sa cítime dobre.
    Že sa kriqy a irisy dobre necítia - to je vidno aj tuto v pitvore z ich príspevkov.
    Aj z tvojich, Nemézis.

    Mňa veru nikto sračkami kŕmiť nebude. Nepokračuj teda v týchto zbytočných pokusoch.
    publikované: 06.08.2008 12:27:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  140. trpezlivo sa budem snažiť vysvetliť
    že existencia rozdielnych názorov tvorí harmóniu protikladov. Nie harmóniu názorov samotných. Nevyzýva na to stať sa súčasťou brečky, ale vyzýva na to, naučiť sa obhájiť svoje názory v konfrontácii dvoch titanov a presvedčiť protivníka, pokiaľ možno nenásilne. Veď to je aj v tom spomenutom Zene. Aby si taká mohla byť, proces poznávania oboch názorov musí pokračovať bez prestávky. A aby si mohla ako sudca určiť výsledok, ktorý názor je správny, nesmieš byť zaujatá ani nahnevaná. Zástancov odpadkových názorov musíš najskôr presvedčiť. Ako ich chceš presvedčiť, keď ťa pokladajú iba za hlas volajúceho na púšti? Musíš sa stať silnejšou ako oni, inak tvoj osamelý hlas bez výčitiek zadusia.
    publikované: 06.08.2008 12:33:36 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  141. Tak sa na tú "harmóniu protikladov" pozrime
    Sudca: Zavraždili ste človeka.
    Obžalovaný: No a čo, he he he.
    Sudca: Ale vražda je trestná.
    Obžalovaný: Človeče, vy ste nahnevaný alebo zaujatý.
    Sudca: Vražda je trestný čin.
    Obžalovaný: No tak to ma o tom musíte najskôr presvedčiť.

    Ja s takýmito obžalovanými nebudem nezáväzne trkotať ako pri nácviku obkecávacích psychotechník v ješive.

    Jediné, čo potrebujem, sú dôkazy. Dôkazy o reálnych zločinoch, ktoré sa stali, na konkrétnych ľuďoch - dôkazy o zločinoch spáchaných civilizáciou, ktorá sa ide tváriť, že je moja - že koná aj v mojom mene. Tam si bež prečítať poslednú vetu môjho predošlého šteku.

    A že je tých dôkazov požehnane vďaka informačnej dobe.
    publikované: 06.08.2008 12:47:45 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  142. Aby sme neprehliadli snahy Lófasa
    o eskaláciu napätia

    "Iránci sú koreňom všetkého zla"

    http://www.sme.sk/c/4008171/izraelsky-minister-iran-je-korenom-vsetkeho-zla.html

    Že tomu agresívnemu zmrdovi z krajiny, kam inšpektori MAAE nikdy nemali dovolené vstúpiť, huba neodpadne pri slove dohoda.

    Len urýchľuje odchod sionistického režimu na smetisko dejín. Na smetisko toxického odpadu.
    publikované: 06.08.2008 12:57:32 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  143. môj predchádzajúci štek som odoslal ešte pred tým
    ako som si prečítal tvoj predposledný štek. Aj s jeho poslednou vetou. A tvoj posledný príspevok len potvrdzuje vety môjho predposledného príspevku. Musíš tomu vrahovi najprv vysvetliť, prečo je jeho čin trestný. Lebo on to jednoducho nechápe. Je taký už odmalička. Narodil sa ako psychopat. A je súčasťou masy "vyvolených" psychopatov, ktorá to chápe tiež tak. Inak konať nevie. Ak sa im to pokúsiš vysvetliť, prevalcujú ťa.
    Musíš použiť všetky svoje sily, prostriedky, prefíkanosť, podrazy, presviedčanie, ak to nepomôže, aj silu. Ak to stále nepomáha, musíš sa pridať k nim, aby si ich zničila zvnútra. Ako ten kamienok horu. Tvoje morálne kvality v pivore nestačia. Preto vyzývam aj na iných piesočkoch. Už odchádzam, neboj sa, mám prácu. V ješive, preboha, tak hlboko som u teba klesol? Nie som ako nejaká ťalafatka.
    publikované: 06.08.2008 13:11:36 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  144. :o)
    ema, si zaujimavy charakter.
    Takych ludi je ako safranu. Ale ak mozem taku osobnu otazocku : co si slubujes od tohto blogu? Co tym sledujes? Necitis sa tak trochu odtrhnuta od reality?...napises ostre vety proti zidovskemu sionizmu a potom si co? ...ides urobit vegetariansku veceru? Chces ludi presviedcat? Koho? Chces mi povedat, ze som vrahom, lebo zijem dobrovolne kde zijem? Alebo ze som obvinila palestinskych rodicov v prvom rade za smrt ich dietata? A potom mi laskavo povies, aby som sa na Darfur vykaslala, ze tam o moj sucit nik nestoji? Citis sa ty dobre?
    EMa, na byvalom gymnaziu na Kovacskej ulici 28 uz ten pajzel v suterene neexistuje. Uz asi rok. Je to aj tvoja zasluha.
    publikované: 06.08.2008 15:16:59 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  145. Ten pajzel tam, iris, nie je vďaka tebe
    Tu bola len sprostredkovaná informácia.

    Čo? Ja tu niekoho presviedčam? Ľudí, ktorí trápnymi sofizmami premaľovávajú obete na agresorov, ja môžem akurát tak opľuť. Ak bude treba, aj reálne.

    Nepíšem ostré VETY proti sionizmu, ja tu popisujem realitu sionizmu. Ona nemá nič spoločné s mojou večerou, ale s tvojím svedomím.

    Ľudia sa po svete rôzne zamordovávajú, hlavne v primitívnejších civilizáciách. Nikto to však nebude robiť v mojom mene. Prečo to mám sakra stále opakovať.
    publikované: 06.08.2008 15:53:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  146. ema,
    tak na moju hlavu sa tu vznieslo tolko osobnych invektiv, ze si neodpustim osobnejsi ton.
    Nechcem ta chytat za slovicka, ale pises"...nikto to nebude robit v mojom mene." V svojom aktualnom clanku si nastolila zaujimave otazky typu: kam zaradit cinsku zidovku a kam zidovsku cinanku.
    Predpokladam, ze si sa narodila na SK a nie v Izraeli, Stary zakon je predpokladam len zabavnym citanim do postele a k judaizmu v tom nabozenskom slova zmysle sa nehlasis(pokial som dobre pochopila).
    Preco teda pises, ze nikto to nebude robit v tvojom mene.
    Pred 2 tyzdnami som mala doma pozicany syrsky:o) (zo Syrie) film o zene, ktora sa chcela vydat za muza zo Syrie, ale sama bola z okupovaneho uzemia Golanskych Vysin. Bolo to peripetiach, ktorymi presla na "hranicnom prechode", cez ktory ju nechceli pustit, lebo z GV mala izraelsku vystupnu peciatku a Syrska strana zase jej povedala, ze musi ist spat a pytat syrsku peciatku, lebo oni to stale povazuju za svoje uzemie. A tak nevesta v bielych satach pendlovala tu a tam aj s francuzskou OSN dievcinou, ktora nebola nicim ale nicim napomocna. Ked som doma OKOMENTOVALA FILM :to je nieco strasne, ako tam ludia ziju, dcera mi povedala, nuz je to strasne, ale kto im za to moze, JA?" Ja som ich konflikt nezacala a neviem preco by som sa teda do toho mala miesat. A teraz mi jej princip pripada rovnaky ako tvoj. Tebe vadi , ze to robia v TVOJOM mene. Pretoze ema, na svete sa ti deju svinstva priaqmo pod nosom, v tvojom meste, kde zijes. (spominal ti to aj Cyrano). Teda, ema, ako to je s tebou?
    Ak ti to nepripada prilis osobne.
    publikované: 06.08.2008 16:14:41 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  147. jo a este :o)
    arton, vas s revolucionarom akoby jedna mater mala:o)
    publikované: 06.08.2008 16:39:50 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  148. Kriku, mas pravdu.
    Su to SiemensMartin, jednoducho aj martinske pece.
    Napisal som to len tak narychlo a skomolil koncovku.
    Mal som dojem, ze to je podla toho Martensa, o ktorom bola rec, ale zrejme som sa mylil.

    Inac tiez nesuhlasim to o tych vrahoch ani to, co nappisal druhy kolega, ze nad psychopatom zvitazi zas len psychopat.
    Este precitam zvysok a urcite este nieco pridam.
    Alebo nepridam.
    publikované: 06.08.2008 19:45:44 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  149. Z jednoduchého dôvodu, drahá iris
    Judentum. Agenda sionistov. Žiadne individuum, len jeden veľký tsltý egregor vypchatý bezcennými individuálnymi ľudskými osudmi. Tebe to nič nehovorí, že?
    Veď to ani nebudeš ty, komu budú ľudia rozbíjať hlavu, keď im zo sionistických zverstiev úplne prasknú nervy, čo už je čonevidieť.

    Za okupantské prasce, ktoré ukradli Golanské výšiny, aby napľňali svoj dementný sen o Veľkom Izraeli - za tragédiu tej nevesty - môžete aj ty, aj tvoja dcéra. S vašou bibliou plnou genocídnych parchanstiev, na ktorú sa lúpežníci Palestíny odvolávajú a vy jačíte nadšením, áno, áno, Jahve povedal. Tak sa láskavo netvárte. VY obidve sa do toho miešate - a miešate sa do toho jednoznačne na strane okupantov a vrahov. Bez takých ako vy dve by už bol sionizmus dávno spľasnutý ako prezervatív v katolíckej domácnosti, kúpený omylom.

    Tu, kde bývam, môžu ozbrojení vojaci vtrhnúť do môjho bytu a hocikoho bezdôvodne odvliecť? Tu, kde bývam, môžu vojaci strieľať z tanku na môj dom? Bombardovať ho? Zastreliť v škole decko? Zastreliť decko na ulici? Buzerovať ľudí na stovkách čekpointov, cez ktoré musia denne prejsť do práce, na pole, k lekárovi, do školy? Ukradnúť mi pôdu, zbúrať ľubovoľne dom? Nedať mi povolenie na výstavbu domu? Zakázať mi kamkoľvek cestovať? Tu, kde bývam, to môžu robiť BEZTRESTNE celé desaťročia?

    Iris, ja hovorím kurva o brutálnom štátnom násilí - o brutálnom štátnom násilí s plnou podporou Západu, teba, kriqa a iks podobných hlupákov.

    S tebou je to, iris, naozaj zlé. Ak veríš tomu, že raz zastaneš pred nebeským súdom, nemysli si, že budú brať ohľad na tvoju neschopnosť rozlišovať, ktorou si zachraňuješ svoje infantilné ilúzie.
    Strčia ťa rovno do pekla. Nech si užiješ, čo denne zažívajú aj kvôli tebe Palestínčania. Potom snáď konečne pochopíš, ty trdlo rozmaznané, bezcitné.
    publikované: 06.08.2008 21:06:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  150. Iris,
    ty s tou tvojou dcerou ako by vas jeden otec mal.
    publikované: 06.08.2008 22:32:35 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  151. Ema, nechaj tak,
    egoisticke prasa jednoducho nepochopi.
    Aj ten pankhart vie jedine - tvrdit, ze sa ho to netyka.
    Bastard prasivy.
    Tyka sa ho, tvori spolocnost vrahov a PODLA TOHO s nim bude raz nalozene.
    publikované: 06.08.2008 22:35:09 | autor: arto (e-mail, web, neautorizovaný)
  152. Viem, ze uz sa tomu vysmiala Ema, ale predsa:

    "Musíš tomu vrahovi najprv vysvetliť..."

    Nemesis, uz chapem, preco pises, ze neprezijes.
    Pravdu povediac, s takymito nazormi... sa cudujem, ze si prezil doteraz.
    publikované: 06.08.2008 22:41:35 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  153. EMA,
    jas nie som sionista. a ani trdlo rozmaznane a bezcitne.
    ani palestincov nemam na svedomi a citam si viac v Novom zakone.
    a dokonca nemam ziadne infantilne iluzie. Kriq taktiez nepodporuje brutalne statne nasilie. Kua a to obe citame len to iste, co napisal.
    No nic.
    publikované: 06.08.2008 22:59:17 | autor: IRIS (e-mail, web, neautorizovaný)
  154. arton :o)
    sak ty revolucionara obdivujes, tak by si sa tym mal chvalit, ja som ti predsa polichotila.
    Kluuuuud. A prepac, dialogy s tebou su bezcenne. Aj tvoje komentare. Ale raz si tusim zaperlil, hej, to ta aj Stan pochvalil, ale inak, clovece, len taras somariny o nicom.
    publikované: 06.08.2008 23:04:54 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  155. Realna ceskoslovenska armada :-)
    publikované: 06.08.2008 23:12:02 | autor: CVO 169 (e-mail, web, neautorizovaný)
  156. Iris, strc si svojho kokotika do huby
    a urob to, co robis pravidelne.
    Rozluc sa a navzdy vypadni.
    publikované: 06.08.2008 23:16:39 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  157. Aby sme nezabudli na včerajšie výročie
    Hirošima a Nagasaki
    Lži Západu o najväčšej masakre civilistov v histórii ľudstva sú dnešnými lžami o preventívnych vojnách

    http://www.informationclearinghouse.info/article20444.htm


    Obrázky pre tých, ktorí nevedia čítať

    Hirošima
    http://www.youtube.com/watch?v=0n1rqHo4XyM&feature=related

    Nagasaki
    http://www.youtube.com/watch?v=-KISiBHxv40&feature=related

    Dokument BBC
    http://www.youtube.com/watch?v=ncq_Wye43TM&feature=related


    A pre zaujímavosť stránka s diskusiou
    http://ahboon.net/2007/02/07/hiroshima-the-unseen-pictures/

    kde istý Zuban Jakobowcki vysvetľuje Japoncom, že:
    The moral of the story is that if you let the government of your country fall into the hands of warmongering psychopaths, be it by your active support or your passive compliance, they WILL start a war. They will send you & your children to fight & die where you don’t belong, and they will attract inevitable retaliation.

    Hej, aj Sendžin sa ho spýtal, či píše o USA.
    publikované: 07.08.2008 05:47:19 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  158. artone, artone
    nevedel som, že si takým prívržencom násilia. Nezachytil si drobnú nuancu v mojom texte - pokúsiš sa mu vysvetliť .... ak to nepomôže ...potom môžeš použiť silu ...atd.
    Ty by si hneď zabíjal. Si za trest smrti? Ja tiež, ale až po posúdení a preskúmaní okolností. čo keď vrahova obeť bola predtým príšinou smrti jeho dieťaťa? Kovbojské maniere z Texasu, odstreliť a potom sa pýtať, ja neuznávam.
    Veď práve toto odsudzuješ pri útokoch IDF na domy údajných teroristov alebo ich príbuzných alebo pri US okupácii Iraku.
    Podľa mňa je to možné až po vyčerpaní všetkých ostatných možností. A keď chcete takéto teórie praktikovať, tak pre obidve strany.
    A čuduj sa svete, ale kritické situácie, ktoré ma postretli na ulici, som prežil práve preto, lebo som všetkých účastníkov konfliktu na základe prvotného dojmu preventívne a okamžite nezabil. Iste, niektorí ďalšiu šancu využili a niektorí nie. Jeden z nich, ktrého som ušetril, neskôr zabil troch ľudí .Pochopiť to a akceptovať , a potom pokračovať, to je tiež časťou vznešeného satori. A, dočerta, ako sa to zlučuje s mierumilovným Zenom? Nejde mi to do hlavy.
    publikované: 07.08.2008 09:56:04 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  159. Hirosima je pravy Holokaust.
    Holokaust, ktory si zasluhuje pomstu.

    Najlepsie biblicku - do siedmeho kolena.

    Pokial sa s tymto ludstvo nevyrovna, nemozno o nom povedat, ze je zdrave.
    publikované: 07.08.2008 10:42:06 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  160. Dobre, Nemesis, ved vysvetluj.
    Ved aj tomu si vysvetloval, a on potom zabil troch ludi.

    A prosim ta, zen tu za prve nie je tema, aspon nie tou explicitnou primitivnou formou, a kym tu budu chodit prtasce nikdy im nebudu hadzane perly, ale ked uz ho spominas, nepridavaj mu nejake atributy ako "mierumilovny" a podobne. Ok?

    A ak mas naozaj zaujem sa nieco dozvediet o zene, ber toto ako bezpodmienecnu podmienku akehokolvek dalsieho vyvoja.
    Ver mi.
    publikované: 07.08.2008 10:50:29 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  161. K tej knihe o karpatskej kotline:
    "The tensions that arose from the arrival of the Jews and their rapid rise to prominence were considered to be a social not a racial phenomenon, a dissatisfaction with the socio-economic conditions"

    V priebehu davnejsej aj nedavnej minulosti bola nielen v tomto regione privedena do spravnej miery nadmierna moc vrstiev rakuskych, madarskych,ci inych, narpiklad ceskych, - boli usmernene rakovinovo nadute socia tzv. slachty, ako aj tzv. komunistov, tzv. nacistov ako aj tzv. burzoazne tuposti. Do spravnych kolaji boli usmernene vplyvy o psychovladu sa pokusajucich zoskupeni ako katolickych, tak jehovistich, scientologickych ci inych.

    Nie je ani najmensi dovod eticky ako ani kauzalny, aby nebol do spravnych kolaji usmerneny aj vplyv tzv. zidov.

    V tomto regione boli zakonom chranene mafie tzv. komunistov a boli nekritizovatelni.
    Predtym boli storocia chraneni zakonom tzv. katolici, a boli nekritizovatelni.

    Neviem, preco sa branite.
    Ako pisal Gregoriy, vy.sionisti a tzv. zidia, mali by ste rozoznat cas, kedy mate moznost este ako tak dostojne uznat svoju prehru.
    Pokusali ste sa o vela a prehrali ste.

    A ak si niekto mysli cokolvek ine, nech sa ozve zajtra.
    publikované: 07.08.2008 11:41:47 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  162. praepost-ratost
    Pouzitie sklamania pre moment pohybu,chlapcomuzostarca vtelujuceho sa do stredu -

    nemohol som sa nenarodit,

    nemohol som sa nezacyklit,

    nemohol som to nechciet,

    nemohol som nemat silu to neurobit,

    nemohlo to mat nezmysel,

    nemohlo to mat inu pohnutku ako tu ze je to spravne,

    nemozem to nakoniec nepochopit...

    Len tisko, len klud – co ma to boli? co ma to tlaci? Cim to viac skumam, tym sa to viacej zvacsuje az som to ja, takze to neviem analyzovat. Kto to vsak potom hovori? Ved som to tiez ja.

    Ja raz take, raz take, raz take, raz s takym, raz s takym, raz s takym, raz ......

    .....dva,tri, styri.... zbytocne nakopene energeticke klbko trasuce sa pred nebytim – zbytocne – prirodzenost je rovnomerna, izoelektricka, nepritahujuca ani neodpudzujuca, vsadepritomna – je jedno v akej koncentracii – staci aj 1 atom na cely vesmir....

    Ako vsak moze dosiahnut jeden atom rovnovazny stav a rozptylenie v ramci nekonecna univerza? No predsa tym, ze nieje.

    Dualizmus je nekonecnotinou nekonecnotizmu – je to primitivizmina primitivizmy zemotvorov v ich antivyvine smerujucemu tak ci tak k vyvinu

    Retazova reakcia rodozivocichov vytvarajucich izolacno- nerovnovazny energomrhac, konciaca sa zaciatkom.



    smed chcel by som mat rannej rosy

    strachom oplyvat leva strasneho

    cnosti kurvy nadhernej ked som bosi

    citim prechadzkou machom.



    jed chleba s laskou do ruk beriem

    koncom cesty strastnej ustaty

    kam som ho zas smaril neviem....

    opet mocim - zapal prostaty

    publikované: 07.08.2008 12:00:50 | autor: mem (e-mail, web, neautorizovaný)
  163. no, keď toto čítam
    tak si uvedomujem, že na tom nie som až tak zle. Po tých veršíkoch vlastne výborne.
    publikované: 07.08.2008 12:38:48 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  164. ...
    strecha vnemu praska v tramoch

    v nepouzitelno ruti sa

    od okolonosti vuokolnosti v zvucnych chramoch

    uz NEchrani - nie predpoklad, nie kognit , nie premisa



    tucne svety v prehmotneni vracaju

    kopu nejasneho hnisu srdce pumpuje

    do priestorov tuneloslov v recykle sa stracaju

    do premeny krasy margaretky - aha uz tu je



    ostro hladi tupe oko zavesene na niti

    mam chut zhasnut vlacnu vseba tmu

    mam chut vodou z ladovca byt opity

    len prosim ziadne reakcie - ziadnu hru na: MNE,TEBE,MU



    vidno ciel co neblizi sa fatamorganny

    naplna ma predstavou predstav v predstaveni

    pocut vrestat vsetky organy

    ach- lad na hlavu - ved to predSA mozne NEni.

    strachosfera.....podbruskopohyb.....presklievanie rozbitostii

    publikované: 07.08.2008 12:58:14 | autor: mem (e-mail, web, neautorizovaný)
  165. múdro, grigoriy
    Bosna, 911,Afganistan a Irak boli, ako povedal Churchill, koniec začiatku. Rozpad finančného systému USA, Libanon, Kosovo, hypotekátna kríza, sú začiatok konca. Ovládnutie EU židovskou lobby, PR radar, situácia v Gaze je už len rastúca metastáza. Nestalo by sa to, keby nevedeli, že si to môžu dovoliť. Nestalo by sa to, keby nevedeli, že stádu je to úplne jedno. Ovládli médiá, vlády, TV, propagandu. Kontrolujú banky, mobilné siete, RFID, kamery, NATO, drogy, armády. Okrem Číny a čiastočne Ruska už ovládli celý svet. I a II frakcia. Vojna alebo krehký mier. Gojimovia a biela rasa . Policajný štát USA a vojny o zdroje. Zdroje Zeme pre 500 mil sluhov. Fiktívne hrozby UFO. Psy-ops. Potravinová kríza a sociálne nepokoje. Umelo vytvorený AIDS a vtáčia chrípka. Klimatické zmeny a hrozby z vesmíru. Tretí chrám a antikrist. Komunity a survival.
    Pospájal som jednotlivé vety z mnohých svojich príspevkov, väčšinu nájdete aj na tomto blogu. Nie je to konšpirácia, všetko sú to súčasti reálneho diabolského plánu.
    A vy chcete stále tvrdiť, že dobro zvíťazí? Dobre napísal Grigoryi, že zostáva len dôstojne umrieť. Ale naša sila aj satori je koncentrované v tom slovíčku dôstojne. Niekto to zoberie možno tak ako to bolo v mojom príspevku o bielej rase.Niekto sa pôjde obesiť. Niekomu sa možno zdá, že sa zastávam sionizmu alebo znevažujem boj Palestíny, inému snáď že som nejaký agent zo skutočnej 5000- ovej komunity bloggerov Mossadu. Realita je taká, že konflikt Izrael - Gaza je len malilinkou časťou celkovej mozaiky. A vyhrá ten silnejší. My to nie sme. Aj napriek tomu, že je to masový vrah.
    publikované: 07.08.2008 13:28:50 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  166. tak a je to tu uz len a len o internetovej zavislosti
    darmo sa budete presviedcat o svojej schopnosti byt panmi nad svojim casom.
    A navyse chujko arton zavidi oral :o) Oni su asi taka pocestna rodina. Prekliata odnatim oralneho sexu do siedmeho kolena. A jemu uz z toho sumi v hlave.
    Ema,ema, keby si sa dala do partie s fotografom, lepsie by si urobila.
    Alebo s tym clovekom, co tu pisal basnicky o pive.
    Arton to tu uplne dosral. skoda, ze aj questionik to vzdal, uz ho to nebavi.
    Tak pozdravujem hovada: artona, revolucionara grigorija, saska idarka.
    Ako povedali urciti mudri ludia, kazdy ma mat svoje miesto na zemi a su radi, ze tie chujoviny nerozvlacate na inych strankach. Oni by ani neklikli na emin blog. Hm...fakt to robia rozumnejsie.
    publikované: 07.08.2008 15:09:50 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  167. iris vtáčatko
    prijmi Srdečné pozdravy z Mosk... pardon Slovenska. Škoda že dnes Mráz prichádza aj z Bieleho domu.
    Grigorijovi: dúfam že udanie od vreca hnoja sly-porcupina ťa nijako nepoškodilo.

    Ale ešte Dnes neumieraj (Tomorrow never dies), lebo dnes ešte Nezapadá slnko nad Atlantídou.
    Užívajte si Dych života (Living Daylight), až kým nepríde Deň trifidov, The Day after Tomorrow alebo Apocalypto.
    v tomto mizernom Valley of Volves má každý z nás čo robiť, aby si zachoval Clear Mind.
    Jsme ničitelé světů. Jasnější než tisíc Sluncí. Bože, co jsme to udělali?
    todd3465@post.sk
    publikované: 07.08.2008 15:36:46 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  168. Arton, strc si grygorijovho kokotika do huby
    :o))) na oplatku ti moze idar strcit toho svojho do zadku a konecne takto spolu snad pridete na to, ze co je to satori.
    publikované: 07.08.2008 16:14:01 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  169. vyser sa na trifidov
    a skus sa sustredit na zemitejsie ciele. Napr. povysavat, nakupit, previest slepca cez cestu, pozametat dvor.
    Mozno to znie smiesne, ale mam pocit, ze by ta to priviedlo na ine myslienky.
    publikované: 07.08.2008 16:22:40 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  170. správne, iris
    už dlhšie o tom uvažujem. Vyserem sa na záchranu sveta. Už sa budem len chechtať. Týchto pár dní bola posledná agónia.
    Neboj, obesiť sa, to nie je môj štýl. Jedine že by to zariadil Mossad, alebo FSB. Aj bez toho mám pestrý život. Možno sa raz pozriem aj do NY. Kto chce, nech napíše.
    publikované: 07.08.2008 18:37:42 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  171. Hľa, pán Bielik sa nám ozval
    dňa 31. júla k článku z 1. júna.

    Ešteže ste to, pán Bielik, poslali aj do správy pre autora, inak by ste zostali zabudnutý.

    Tu je Vaša správa:
    Dobry den, ak dovolite, tak by som Vam pre buducnost do tejto diskusie rad prispel kontaktom na jedneho z organizatorov vystavy Ladislav Bielik Vystava v Parku 1968 - 2008. Volam sa Peter Bielik a moja e-mailova adresa je bielikp@ta3.com. Budem rad, ak ma v buducnosti oslovite priamo tak, aby ste si nemuseli moje odpovede domyslat. Rovnako sa velmi rad pridem pozriet na vystavu fotografii z Iraku, ktoru ako predpokladam pripravujete, organizujete, sponzorujete a promujete. Prosim dajte mi vediet kedy bude vernisaz. S pozdravom Peter Bielik

    Tu je článok:
    http://ema.blog.sk/detail-z-tragedie-fraska.html?a=d77998ee0832f5ec9910f1691fdfad6e

    A tu je otázka:

    Čo ste vlastne chceli tou výstavou povedať?

    Nech sa páči, môžete reagovať.

    Vopred ďakujem.
    publikované: 07.08.2008 19:25:02 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  172. off topic ... vlatne, tu je veštko on topic
    iris, keby som požadovaný zámysel nemala, tak by som si tvoju správu ani neprečítala. Lebo obvykle editor neotváram.
    publikované: 07.08.2008 19:38:19 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  173. Bielik sam nepripravuje vystavu o Iraku?
    Preco nie?

    Preco vlastne otravuje, aby ho niekto oslovil?
    Kto je na NEHO zvedavy?

    Bielik, TA3.
    Treba si uvedomit, ze DNES prebieha hnus 100 krat horsi ako August 68 a oni v tej telke su len ubohi kolaboranti, ktorych by mozno aj stary len oplul.
    Alebo ani nie.
    Srat na stareho.

    publikované: 07.08.2008 19:46:53 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  174. pé es k pánovi Bielikovi
    To je výborné, že uviedol svoju adresu do práce - do televízie, ktorá má informovať.
    Môžeme sa ho tu zároveň spýtať, ako TA3 pokrýva spravodajstvo o židovskej OKUPÁCII palestínskych území a americkej OKUPÁCII Iraku.
    publikované: 07.08.2008 19:47:52 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  175. Som si tú adresu, Arton, do TA3
    všimla až dodatočne.
    Ale na jeho odpovede som už teraz aj trochu zvedavá.
    Že či budú iné ako v tom texte, ktorý ho podráždil.
    publikované: 07.08.2008 19:50:44 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  176. Grigoriy,
    nepredpokladam, ze by si nepochopil moju ironiu, ale urcite by si niekto mohol mysliet, ze je to tak, ked si to o nepochopeni napisal tak vazne:)

    V pripade kulturnych ci socialnych konfrontacii je niekedy tazko rozhodnut, kto vyhral (vid napr. Suvorov: "Preco Stalin prehral 2. sv. vojnu"). Samozrejme vzdy si ktosi robi narok na vitazstvo, casto aj obaja, ci otraja ci ovsetci.

    Ale, Grigoriy, jedno je iste:
    NIKDY NIKTO NEVYHRA NAOZAJ.

    Pochopil si?
    Prepac, ze musism na teba tiez pouzit toto sloveso, ved inac si naozaj vsimla aj Iris, ze obdivujem mnohe tvoje kvality.
    A nikdy by som si uz vobec nedovolil urazat nikoho za stratu vitality v dosledku predpokladam zreleho veku.

    Vies, hovori sa, ze ked tyran z akehosi dovodu mucil a vypocuval filozofa Zenona, ten si uhryzol jazyk a vyplul mu ho do tvare.

    Zenon je tu aj koli tomu vecne.
    Kde je ten tyran?
    A kde by bol Zenon, keby sa drzal tvojeho nazoru?

    Ver mi, Grigoriy, ze SLOBODA NEPONIZUJE.
    NIKDY.
    Ani v okamihu zaniku.
    O slobodu sa mozes obrat iba ty sam.
    Nerob to, Grigorij, nerob to koli ziadnym ubohym snobskym predsudkomo dostojnosti.
    Predsudkov sa treba zbavovat.
    Jedine slobodny clovek je dostojny.


    Ale mozno hovorime o dvoch roznych svetoch. Mna nezaujima svet Mema, vzdy tu existoval svet podludi a ti nie su podstatni. Len na nich ucinkuje parfum - a ich asi nemozno ci nikdy nebolo mozne zachranit ci vobec zmenit, podobne ako nemozno zmenit dub v lese. No a?

    PS. Inac, napisal som, ozvi sa zajtra. Zajtra sa uvidi. Zajtra je vsetko vzdy inac.

    publikované: 07.08.2008 20:57:20 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  177. :)
    Taktiež je zarážajúce, že slovo ARIZÁCIA sa podobá na slovo inventARIZÁCIA. Akoby prozreteľnosť chcela, aby nikto nemohol vysloviť slovo inventARIZÁCIA bez toho, aby povedal aj ARIZÁCIA...

    Nápis na Obchode na korze počas šábesu: "Pre invent- arizáciu zatvorené"
    publikované: 09.08.2008 17:08:43 | autor: Krtko (e-mail, web, neautorizovaný)
  178. :o)
    Taktiez je zarazajuce, ze slovo ARIZACIA sa podoba na slovo prekurARIZACIA. Akoby prozretelnost chcela, aby nikto nemohol vyslovit slovo pre-kurARIZACIA bez toho, aby povedal aj ARIZACIA...

    Pre-kurARIZACIA je podanie minimalneho mnozstva nedepolarizujuceho myorelaxancia pred podanim depolarizujuceho myorelaxancia na zamedzenie alebo znizenie svalovych spazmov, ktore sposobuju pooperacnu bolest svalov (okrem ineho).
    publikované: 10.08.2008 01:16:22 | autor: matko a kubko (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014