Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

So long, and thanks for all the fish

Mexický záliv: rúra je hlboko, hurikánová sezóna blízko

Od výbuchu na ropnej plošine Deepwater Horizon, prevádzkovanej v Mississippi Canyon v Mexickom zálive korporáciou British Petroleum, uplynul takmer mesiac a hlbokomorská ropa prýštiaca z otvoreného vrtu nenapraviteľne ničí na obrovskom priestore marínnu faunu a flóru a zahryzáva sa do pobrežia. To, čo sa deň po závažnej mimoriadnej udalosti začalo bodrými úsmevmi reprezentantov BP v štýle Nič zvláštne sa nedeje, narastá na historicky najväčšiu ekologickú katastrofu. Najnovšie správy nie sú povzbudivé, ale aspoň vyvolávajú optimistické zdanie, že horor je možné zastaviť.

 

 

 V uplynulých dňoch priniesli korporátne média vyjadrenia dvoch mužov. Generálneho riaditeľa korporácie BP Global Tonyho Haywarda a prezidenta USA Baracka Obamu.

BP chief backs oil drilling in wake of US disaster. Tony Hayward s poloúsmevom kreténa je momentálne posledným človekom, od koho sa očakávajú prognózy v oblasti offshore drilling. Ako zástupná téma je to však dobré, vrátane tliachania v línii korporátnej kultúry BP o "transforming event". Niečo treba povedať. Napríklad porovnať ekologickú megakatastrofu s nehodou Apolla 13, ktorá nemala žiadny tragický vplyv na planétu Zem a životy stotisícov ľudí (s výnimkou hŕstky rodinných príslušníkov kozmonautov, ktorí musia byť pripravení na všetko - od slávy po pohreb).

Obama blasts oil executives for Gulf spill blame game. Viac ako slová vypovedala o zlosti prezidenta USA navretá žila na hlave. Keby mohol, roztrhá štyroch hajzlov z korporácií BP, Transocean, Halliburton a Cameron na márne kúsky. Po prvý raz mal možnosť vidieť tieto korporátne kreatúry pospolu a vypočuť si v súvislosti s katastrofou, ktorá je deň za dňom horšia, detinské výhovorky. Štvorica reprezentujúca obrovskú moc korporácií pôsobiacich v ropnom biznise šokovala svojím arogantným postojom k všetkému živému a absolútnou nezodpovednosťou za vlastné skutky. Za divadielko o chrapúnskej odľudštenosti im Obama nepoďakoval.

 

Hlavní aktéri divadla pred komisiou Kongresu: šéfovia British Petroleum (korporácia je "majiteľom" ultrahlbokého vrtu), Transocean (majiteľ zhorenej plošiny Deepwater Horizon a zamestnávateľ jej posádky), Halliburton (korporácia zodpovedná za cementáciu vrtu) a Cameron (výrobca BOP, Blowout Preventer, asi 450 tonového bezpečnostného zariadenia, ktorým musí byť vybavená každá ropná plošina a ktoré na Deepwater Horizon fatálne zlyhalo). CNN: Béé, to je chyba toho druhého chlapca! Aby bol obraz pôvodcov planetárnej katastrofy komplet, treba ho doplniť o reprezentantov štátneho orgánu Minerals Management Service - MMS. (CNN: Sex, drugs, gifts).

Nie je bez zaujímavosti, že kým sa správy o korupcii (charakteristickej črte plutokracie) v štátnej MMS prevaľovali viac-menej len americkými korporátnymi médiami, ich európska odnož krákorila do sveta, že USA predĺžili sankcie voči Sýrii - z dôvodu korupcie. V správe nebolo uvedené, že aj pod touto korupciou si treba predstaviť podmazávanie administratívy USA obrezanou nacisionistickou chrapačou. Nič iné.

Za Obamovou zlosťou však nebolo len to, čo sa stalo - ale hlavne to, čo sa stane. Prezident USA je informovaný, že nie je v ľudských silách únik hlbokomorskej ropy zastaviť. Vie, že nejde o šelfovú ľahkú ropu, ale ťažšiu "starú" ropu s vyšším obsahom asfalténov, ktorá veľmi ľahko vytvára emulziu (vypaľovanie je málo účinné a evaporácia pomalšia) a voči ktorej  norné steny zmôžu málo. Už vie aj to, že denný objem unikajúcej ropy je výrazne vyšší ako oznámila BP a že táto korporácia hľadá právnické kľučky, ako zaplatiť za odstraňovanie aspoň časti následkov katastrofy čo najmenej. A to tejto korporácii nikto nenaúčtuje, že z mapy sveta napríklad navždy zmiznú vzácne mokrade, ktoré ak nezničí samotná ropa, tak budú zničené čistiacimi prácami. Nikto im nikdy nenaúčtuje každého jedného morského vtáka, ktorý uhynul v strašnom trápení, nikdy nezaplatia za mŕtve korytnačky, delfíny, ryby všelijakých možných druhov.

Pri všetkej tragédii má katastrofa v Mexickom zálive jediné plus - že sa stala neďaleko pobrežia USA. BP neráčila mať profesionálny tím okamžitej reakcie na ropné znečistenie, pretože je to neefektívne (tieto tímy sú povinné organizovať pravidelné súčinnostné cvičenia so štátnymi orgánmi - lenže nie v USA), a tak prvý nápor katastrofy schytali štátne orgány a lokálne komunity. Počínali si dobre. Toto je silná stránka USA, pozostatok bývalej WASP kultúry - schopnosť obyvateľov nadchnúť sa a konať s býčou zarputilosťou. Ak by obdobnú tragédiu spôsobila ropná korporácia pri pobreží  Afriky... no, škoda to rozoberať. Okrem iného by sme sotva mohli očakávať, že by prezident niektorého z afrických štátov vystúpil s obdobne tvrdými vyjadreniami ako prezident Obama - a niekto by tomu prikladal vôbec nejakú váhu.

Čoskoro je koniec mája. V júni sa v Mexickom zálive začína hurikánová sezóna. Chlapík s blbým menom oznámil, že tento rok bude aktívna. Táto správa bola zverejnená 8. apríla 2010. Pracovníci korporácie Halliburton sa na ropnej plošine Deepwater Horizon práve chystali na cementačné práce.

----------------------------------------------

Predsa len jedna dobrá správa: BP začala pri obsluhe ROV - remotely operated underwater vehiles (ktoré v extrémnej hlbočine vykonávajú ako extenzia ľudskej ruky citlivé práce) používať joysticky.

-----------------------------------------------

Poznámka pod čiarou: Spolu s hlbokomorsou ropou sa vyvalilo aj iné svinstvo: prelomilo sa silne strážené tabu a celý svet má náhle možnosť vidieť skutočnú tvár korporátnej plutokracie skrývanej pod krustou "slobody a demokracie": systém prelezený korupciou. Ako planktón je na povrchu púťová atrakcia takzvaných volieb, vyvolávajúca u slaboduchej masy dojem, že o niečom rozhoduje.

Upozornenie: Zbytočné je rozhorčenie takzvaných pravičiarov simulujúce morálku, že pracovníci štátnych inštitúcií nemali byť skorumpovaní. No, nemali, isteže. Lenže akých si tam dosadili súkromné korporácie, takí tam boli. (Podobnosť s  Elenou Chazarstanovou Kaganátovou, disponujúcou osobným šarmom a intelektom priemernej obyvateľky východoeurópskych Výčapov-Opatoviec, nie je vôbec náhodná.)


Geo | stály odkaz

Komentáre

  1. Zvlastna fotografia
    ten znak na stene kongresu....
    publikované: 16.05.2010 12:10:06 | autor: illuminat (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Kontextualna reklama pod clankom
    Ziskajte palivo zadarmo

    :-)))
    V Gulf of Mexico
    publikované: 16.05.2010 12:33:48 | autor: hehehe (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Čo sa čuduješ, iluminát
    Veď to majú aj úplne otvorenie na peniazoch. Čo už môže byť očividnejšie.
    Je smiešne zatĺkanie niečoho, čo je vidieť všade.
    publikované: 16.05.2010 13:30:57 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Možno k tejto téme nebude až tak od veci
    exkurzia do histórie BP, ktorá začínala ako ropná spoločnosť doslova drancujúca iránske ropné ložiská, s obdobným chrapúnskym postojom ku krajine a ľuďom, ako predvádza doteraz.
    Len z excesov v 21. storočí spomeňme jeden, ktorý bol korupčnými mechanizmami bagatelizovaný - strašidelne skorodované pajplajny na Aljaške
    http://money.cnn.com/2006/08/07/news/international/oil_alaska/index.htm

    História tretieho najväčšieho ropného molocha je spojená s korupciou takpovediac od kolísky. Bolo to pred Prvou svetovou vojnou a skorumpovanou sviňou bol samotný hamižný trtko Winstom Churchil. Ten cez svojich chazarských kamarátikov - ktorými bola Británia už vtedy riadne prelezená a migrovali tam pod krídlami Churchila ďalší - vybavil, že Anglo-Persian Oil Company bola de facto riadená priamo britskou vládou.
    Ono sa príjemne rozdrbáva cudziu krajinu, ktorú chlpatý genocídny Jahve predsa stvoril len na to, aby sme ju otrávili a rozvrátili.

    Mám ešte v čerstvej pamäti, koľko bolo opičieho škrekotu, keď Rusko zaviedlo (po dlhom váhaní spôsobenom skorumpovanosťou Jeľcinovej vlády) pre ropné korporácie prísne štandardy ochrany životného prostredia. To bolo primitívneho výsmechu, že si Rusko dovoľuje chrániť svoju krajinu - napríklad pred tým, čo BP teraz vyviedla Američanom.

    To len tak, na okraj. Aby sme vedeli, s kým máme do činenia.
    publikované: 16.05.2010 14:03:21 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. A ešte aktuálna správa z Ria Novosti
    Vedci z amerického National Institute for Undersea Science and Technology identifikovali na dne Mexického zálivu v hĺbke v priemere 1200 metrov obrovské usadeniny ropy. Jedna z týchto podmorských ropných škvŕn má rozmery 14x1,5 kilometra. Tento úkaz je podľa všetkého spôsobený disperzantmi, ktoré používa BP.
    http://rian.ru/incidents/20100516/234988282.html
    publikované: 16.05.2010 14:26:36 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Monstrous underwater oil plumes found in US Gulf Coast
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8685368.stm A Georgia University expert warned oxygen levels had fallen 30% in some areas of the sea.
    "We've never seen anything like this before. It's impossible to fathom the impact."
    publikované: 16.05.2010 17:15:41 | autor: neviem rusky (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. ostali nam len oci pre plac
    http://www.stwr.org/multinational-corporations/big-oils-vendetta-against-the-electric-car.html

    Oil companies kupili technologie na vyrobu hybridnych a elektrickych aut. Zabrzdili ich inovaciu a vyrobu.
    Tak teraz ich teraba nahnat s celymi rodinami k Mexickemu zalivu. Nech sa kupu v rope, nech piju ropu, nech zdochnu v rope. Bola by to paradna podivana.
    publikované: 16.05.2010 17:16:03 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. ale ved sa nic nedeje......

    http://www.sme.sk/c/5374576/ropu-z-mora-chcu-americania-aj-napriek-katastrofe.html
    Toto hovori za vsetko:
    Veci ako takéto sa stávajú. Musíte ísť dopredu, musíme sa zbaviť závislosti od ropy z cudzích krajín," povedal v prieskume podľa Wall Street Journal dôchodca z Indiany.
    publikované: 16.05.2010 19:29:23 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. bez komentara
    publikované: 16.05.2010 19:50:31 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. ukazkova propagandisticka akcia
    dali tam hadicu, vysali par litrov a noviny a televizie mozu hlasit do sveta ze obrovsku ekologicku katastrofu sa asi podari odvratit http://www.sme.sk/c/5379273/z-mexickeho-zalivu-zacali-odcerpavat-ropu.html
    publikované: 17.05.2010 14:55:16 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Aby sme nie len o Ciernom Atlantiku,
    ale aj o blizkej lokalnej horucke:

    do archivu o madarsko-slovenskej tektonike.
    http://www.blisty.cz/2010/5/14/art52536.html

    V tom clanku sa pise aj o tom, ze narody maju dlhy zivot. Cela tato tektonika ma relativne pomale pohyby, az na momenty, ked dojde k nejakemu sopecnemu vyvretiu. Cira zabava to nebude ale jedno je iste - prvi stratia podu pod nohami prokonformni blbci. Kedze v tejto republike je kombinacia Madaron a Sionista velmi bezna (vid primarny priklad chlpaty Schutz zo Szme ), sfasizovanie madarskeho parlamentu, ku ktoremu uz doslo, ich doslovne roztrhne na cucky. Nemaju volby.

    Ich dalsia "strategia" bude uz len sirenie paniky a nicenie vsetkeho pozitivneho. Nedajte tymto skapinajucim psom sancu ani ziadne prejavy zlutovania - nezasluzia si ich, zneuzili by ich.
    publikované: 17.05.2010 15:24:28 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. ema,
    mne sa zda, ze vsetci su kludni iba poniektori bloggeri a zurnalisti panikaria .... Keby si citala aj taketo, mozno by si prehodnotila svoje predsudky voci korporacia, americej vlade a 'chazarom' - http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704614204575245810666495600.html?mod=WSJEUROPE_hpp_MIDDLEThirdNews.
    Ema, vsetko uvazuju len ten jadrovy utok na podmorsku trubku tam nemozem najst. To muselo byt predsa len jeden z tych vychodnejsich scenarov :DD
    --
    inak to plakania nad mokradami a dopadmi tazby ropy na ekologiu mi pripomina plakania sociologov nad velkymi projektami priehrad a ich dopadmi na lokalne komunity rozlicnych inigenous people ... niezeby sa mali eko-sociologicke poziadavky ignorovat ale niekedy mi pripominaju tahanie ludstva o tisicrocia spat, ak nie rovno na stromy, tak minimalne do zlateho stredoveku
    publikované: 17.05.2010 17:58:13 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Zurnalisti panikaria?
    Nuz, pochybujem ze nejaki blogeri panikaria (aspon ja o nijakom neviem, mozno ze stary Gal sa uz zblaznil, neviem...), ale ze by novinari panikarili sa naoozaj neda povedat.
    Prave naopak. Toto bola explicitna ukazka masmedialnej cenzury, este stale je.

    Ale som rad, ze zasrata Amerika nebude Martinovi vadit, ved naozaj, TOTO nie je ziaden armagedon. Ten este len pride. TOTO je len symbol - i ked dost tazko mozno hovorit o symbole pri niecom horsom ako desat Cernobylov - ale ano, stale je to len symbol nepoucitelnosti jednej abnormalne pazravej civilizacie.
    Jednej civilizacie, ktora pod vplyvom drogy zvanej nadbytok sa vo vecnej dileme kvantita versus kvalita abnormalne priklonila na stranu kvantity, cim si kauzalne zvolila cestu degeneracie a smrti. Tento proces trva uz par storoci.

    Ale nemienim tu davat filozoficke vysvetlenia.
    Chcem skor znova vyzvat ludi so zdravym rozumoma a zdravym korenom - a viem, ze takych je este dost - chcem im pripomenut, aby nepodlahli slabosti a fatalne falosnej sunalezitosti. Vazeni, ked tych druhych uvidite vrazdit sa navzajom, nevstupujte medzi nich a nepomahajte im, ziadnej strane. Nechajte ich, nech vyhoria.

    Zial, taky je svet. Martinovia a jemu podobni ho robia takym, je to ich PRIRODZENOST, je to ich slepota a neschopnost chapat.Je to ICH karma.
    publikované: 17.05.2010 21:16:33 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Martin, ty si stále myslíš,
    že máš v prípade "korporácií, us vlády a tých oných" do činenia s bežným sapiensom, ktorý dokáže vtesnať svoje drímy do časopriestoru spôsobom, ktorý príliš nenarušuje životy ostatných?
    publikované: 18.05.2010 00:08:55 | autor: nevažno (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Martin, ty si stále myslíš,
    že máš v prípade "korporácií, us vlády a tých oných" do činenia s bežným sapiensom, ktorý dokáže vtesnať svoje drímy do časopriestoru spôsobom, ktorý príliš nenarušuje životy ostatných?
    publikované: 18.05.2010 00:09:30 | autor: nevažno (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Martin, ty si stále myslíš,
    že máš v prípade "korporácií, us vlády a tých oných" do činenia s bežným sapiensom, ktorý dokáže vtesnať svoje drímy do časopriestoru spôsobom, ktorý príliš nenarušuje životy ostatných?
    publikované: 18.05.2010 00:09:45 | autor: nevažno (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Za triple impact
    prosím o odpustenie, nebolo to umýselné :)
    publikované: 18.05.2010 00:13:50 | autor: nevažno (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. plutonomy in action
    publikované: 18.05.2010 01:58:29 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Plutokracia.
    Kedysi sa tomu hovorilo plutokracia, dnes to skusaju obist novym vyrazom, ktory ale znamena to iste.

    Celkom dobre to tam v komentaroch ktosi zhrnul:
    jasné, že nie sme rovnakí,jasné, že existujú prirodzené
    elity,ľudia s vyšším intelektom a inteligenciou, atď.,ale v tom by nebol problém.Príroda to tak chcela.
    Aj vlci majú medzi sebou schopnejšieho vlka, ako sú ostatní, tzv."Alfa-Tier", ktorý vedie svorku, aby bola
    úspešná.
    Ani len vlci nie sú tak blbí, aby si dali blbého vlka do
    vedúcej pozície, lebo vedia, že by to bolo zle pre celú svorku.
    Problém je v tom, že tieto prirodzené elity u ľudí sa nedostanú k tomu, aby v prospech celej spoločnosti uplatnili a využívali svoje mimoriadne schopnosti, čo je vlastne prírodou, alebo nejakou vyššou mocou daný zmysel celých elít.
    Ich prirodzenú rolu v spoločnosti obsadia tí, ktorí na to
    tieto prírodou dané vlastnosti nemajú.
    Deficit takýchto vlastností nahrádzajú psychickým a nie len psychickým TEROROM a DEMAGÓGIOU založenou na KLAMSTVÁCH a PODVODOCH, aby sa v roli DUCHOVNEJ elity, na ktorú nemajú prirodzené predpoklady udržali.
    ----

    ERgo, problem nie je dokonca ani tak sama extremne nevxrovnana koncentracia moci, ale to, ze je tak zabetonovana, ze je malo flexibilna, a tym padom sposobuje v spolocnosti doslovne zapchu, obera spolocnost o skutocne velky potencial.

    Je to mimochodom ten isty problem, ktory mal realny socializmus. Nedostatocny feedback, ci dokonca negativny feedback, sposobujuci znechutenie, apatiu a skor ci neskor odpor jej clenov.

    Ovsem nejde ani tak o to, hladat az prastare !nenadertalske" geny - tzv. homo sapiens je dostatocne siroka sorta a nezalezi na tom, ci su jeho choroby stare alebo nove. Podstatne je to, ze OBEJKTIVNE JESTVUJU, ze homo sapiens OBJEKTIVNE obsahuje rozne psychicke sorty. A veru, niektori si ine oznacenie ako "psychopati", nezasluzia.

    Konieckoncov, cele homo sapiens je zatial skor jeden velky obraz utrpenia a marnosti, a ak strati svoju tendenciu postupovat dalej, ak strati svoj evolucny potencial, svoje idealy a abstraktne vysky, tak strati to posledne, co je na nom cenne - a vymre.

    No, ale to uz som naozaj moc zabludil do filozofie.
    Asi by som si mal zalozit svoj vlastny blog na vykecavanie :))
    Ups, ved ja ho aj mam - ale nepouzivam:)))
    publikované: 18.05.2010 09:20:55 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. arton
    kludne sa vykecavaj, ak to zatial nevadi majitelke. Aspon si precitam nieco s kvapkou optimizmu. Nedavno som cital na BL nieco o nacrtnutej teme, vela optimizmu tam nie je. Zrejme na to naozaj nie je dovod.

    http://www.blisty.cz/2010/5/18/art52570.html
    publikované: 18.05.2010 10:04:25 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. To z Britskych listov, N,
    som sem uz ulozil aj ja
    (vid vyssie 17.05.2010 15:24 )
    Je to velmi jasna a dobra analyza, odporucam kazdemu.

    Povedzme to tak:
    takzvane rozhodujuce vrstvy na Slovensku zatial nemali prilezitost vybudovat vzajomnu integritu, ako aj integritu voci zvysku slovenskej spolocnosti.
    Teraz budu musiet.
    Je az zabavne sledovat, ako vsetci ti, ktori do vcera tvrdili, ze nacionalne veci su vzdy len a len subjektivne pseudoporblemy, su teraz doslovne POSRANI a nevedia, co robit. Myslim tym siroke vrstvy roznych kecalkov a grafomanov, ako aj urcite politicke vrstvy a strany.


    Ja osobne navrhujem prijat tie klauzuly, ktore ma ceska ustava.
    Ak niekto vedome prijme cudzie obcianstvo, pride o domace.
    Basta. Jednoduche, tak to maju uz davno, nikomu to nevadilo, nemoze to vadit ani na Slovensku.

    Okrem ineho, kazdym prijatim madarskeho obcanstva ubudne madarskej mensiny na Slovensku, co veci len zjednodusi.

    Kosovo ovsem samozrejme stale visi vo vzduchu. Este raz treba podakovat vsetkym humanitarnym bombarderom, ktori ho umoznili.


    PS. Madari su nasi slovanski bratia, stale na to musime pamatat a neprehanat to. Su to ludia ako my, len viac agresivni, emocne nevyrovnani. Mali by sme najst spolocnu rec .. hm, nejaku kulturnu spolocnu rec.
    publikované: 18.05.2010 13:29:26 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. link
    na BL som dal na iny clanok suvisiaci so smerovanim ludstva
    (Na spravedlivě uspořádanou společnost zapomeňte, http://www.blisty.cz/2010/5/18/art52570.html), ale aj ten tvoj som cital. Este porad, ako to dat vediet aj madarskym bratom, ze su Slovania.
    publikované: 18.05.2010 13:53:38 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Je to učebnicová ukážka korporátneho PR, ty jelito
    http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704614204575245810666495600.html?mod=WSJEUROPE_hpp_MIDDLEThirdNews
    Juuu, super. "Everyone's encouraged now," said Richard Lynch, who is leading BP's subsea containment effort.
    Iste. S výnimkou všetkých zainteresovaných mimo korporátnych štruktúr BP, ktorí hadicovú show prekukli na prvý šup.
    Ale neochvejný Chazan takýchto pesimistov hneď zahriakne textom dlhým ako hlbokomorský vrt, v ktorom sa ľud dozvedá, že BP má nachystanú spústu ďalších skvelých riešení.

    To kúpanie hadice v zaropnených morských chcankách si nezaslúži iné komentáre, ako takéto: "je to ako keď sódovku tryskajúcu z fľaše idete zachytávať brčkom, ktoré má na konci korkovú zátku."

    Chazan nespomína atómovú bombu? To vieš, už stihol niekto rozumný Bielemu domu oznámiť, že prevalené nadložie by mohlo spôsbiť, že sa im bude ložisko drať do zálivu rýchlosťou tisícnásobne vyššou než teraz.
    Ale ako ropné Samson option je to dobré, nie? Obama má šikovných poradcov, nemožno to vylúčiť.

    Inak, najnovším hitom zahatania úniku ropy sú nanotechnológie. Keď totiž BP vytiahlo elegantný nápad upchať dieru starými pneumatikami so zimným dezénom, US administratíva im odkázala, že očakáva riešenie na úrovni projektu Apollo, nie Project Runway. A tak sa páni z BP rozhodli, že ohúria svet prvým komerčným využitím nanotechnológií vo veľkých hĺbkach.
    Skromne som navrhovala, aby tam dotiahli a napojili hadrónový kolidér, ale bolo mi povedané, že to až po tom, keď bude "everyone encouraged" z nanotechnológí a bude treba hľadať niečo ďalšie.
    publikované: 18.05.2010 17:54:39 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Sorry, N, zle som sa pozrel ten link,
    je to ten isty autor...

    Ako to dat vedet ... proste im to povedat.
    Ale nie je ani nutne, aby to vedeli, ci dokonca akceptovali.:)

    Kaslat na nich, treba sa drzat vlastnej velkosti a nezaoberat sa malostou inych.

    publikované: 18.05.2010 18:21:31 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Ak nebudeš mať Martin čo na práci,
    môžeš si vypočítať, koľko kilometrov štvorcových je 19 % Mexického zálivu.
    http://www.cnn.com/2010/US/05/18/gulf.oil.spill.main/index.html?hpt=T1
    publikované: 18.05.2010 18:30:14 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Pre lepšiu predstavivosť ako vyzerá ropné znečistenie
    Pre tých, čo v živote videli ropu len ako slovo v texte:
    http://i2.cdn.turner.com/cnn/2010/US/05/18/gulf.oil.spill.main/t1main.oil.spill10.gi.jpg
    Obrázkov mŕtvych zvierat vás ušetrím.
    Odporúčam Martinovi, aby sa vyhýbal lokálnym komunitám rozličných indigenous people - obyvateľom USA žijúcim na dotknutých územiach. Momentálne sú dosť citliví na výsmech kreténov.
    publikované: 18.05.2010 19:24:07 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Amateur Video Of Gulf Oil Slick
    publikované: 18.05.2010 20:19:36 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Treba vidieť.
    Dalsi z prispevkov na temu nepomeru mnozstva Eskimakov a tulenov.
    http://www.informationclearinghouse.info/article25458.htm
    publikované: 18.05.2010 20:58:50 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. ISS
    publikované: 19.05.2010 09:25:24 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Ema,
    Arton svoj prejav skulturnil, asi mu chybam. Ale ty si zostala akasi zatrpknuta a to teraz nevravim o predsudkoch a chazaroch ...
    publikované: 19.05.2010 11:32:42 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Nejaky Galov poskok
    si nemoze dovolit hodnotit moj prejav.
    Nema na to pravo, moralku, ani mentalnu silu.

    To Ty, Martin, a cela tebe podobna spolocnost, ste vzdy boli NEKULTURNA SPODINA, a vzdy ste sa ohradzovali voci kulture a urovni namietkami, ze uslachtilost, cistota a vznesenost su prejavy akehosi "nacizmu". Vy ste sa vzdy hlasili k nizkemu a podlemu. Lebo vraj taki ste, smrad, spina, upadok, zbohatlicky polosedlaci v mestach...

    Preto, Martinko, Ty NIKDY nebudes mat pravo hodnotit mna.

    Prave naopak, tvoj prejav zostava stale prejavom ubohym, podlym a hlavne bezmyslienkovym.
    publikované: 19.05.2010 13:50:05 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Rast populacie a nevyhnutna plosna smrt (video od Sinuhe).
    "I don't believe the exponential argument is valid on the local level."

    To ma naozaj uprimne rozosmialo a potesilo.

    To su presne oni. Oni su vazne a dokazatelne iracionalni idioti v plnom zmysle slova.
    publikované: 19.05.2010 14:30:03 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Arton,
    o akej spolocnosti to prosim ta rozpravas?
    publikované: 19.05.2010 15:26:46 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. TERRA satellite
    publikované: 19.05.2010 16:09:47 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Modrý odpad sa namnožil ako rakovina
    nech sa venujú svojim nosným témam aké je katastrofické poslať eurá Grécku, či ako sa hrozivo navyšuje deficit. nech sa uzavrú medzi modrým póvlom ale nemajú právo komentovať nemateriálne prvky ako napríklad vojnu a chváliť vrahúnskych smradov. Povinnosť majú len mlčať, pretože sú vinní a ako zločinci by v každom serióznom štáte hnili v kobkách a tu rozkrikujú a poučujú.
    Ich koniec je zrejmý, vzájomné sebazničenie, občianska vojna sluhov systému.
    publikované: 19.05.2010 16:12:57 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. The European Space Agency said satellite images suggest oil could reach the coral reefs of the Florida Keys within six days.
    publikované: 19.05.2010 17:09:13 | autor: bn (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Kozmonauti skoro vypadli z okna ISS,
    keď uvideli tú spúšť dolu v Mexickom zálive a volali: hej, vy magori tam dolu, to čo za hrôzu vyvádzate?
    I ozval sa reprezentant BP, že BP si počína excelentne a je schopná zvládnuť ropnú škvrnu aj 50x väčšiu.

    Mexiko sa už pripravuje a US administratíva tiež kontaktovala Kubu, aby informovala jej predstaviteľov, že im čoskoro korporátna ropa zaserie teritoriálne vody a pobrežie.
    http://www.rian.ru/world/20100520/236348235.html

    Tu v tomto texte je nenápadne zašitá správa o tom, ako kongresmani napľuli do ksichtu občanom USA:

    "Americká vláda narazila na politický odpor pri predkladaní zákona, podľa ktorého by ropné spoločnosti mali pri podobných nešťastiach viac platiť.

    Návrh príslušného zákona v utorok neuspel v Kongrese. Prekladatelia navrhovali, aby ropné spoločnosti museli v budúcnosti hradiť hospodárske škody, spôsobené ropnou katastrofou, až do výšky desiatich miliárd dolárov (približne 7,8 miliardy eur).

    Doterajšia zákonom stanovená horná hranica bola 75 miliónov dolárov. Zámer už po druhý raz zablokovali republikáni s tým, že ide o sumu stanovenú podľa ľubovôle a predstavovala by nebezpečenstvo pre menšie firmy."
    http://www.sme.sk/c/5382238/v-mexickom-zalive-stale-neodcerpaju-ani-polovicu-unikajucej-ropy.html

    Isteže je to suma stanovená podľa ľubovôle. Nemá tam byť stanovená žiadna hranica.

    V Európe je obdobným úkazom ako ropná škvrna fašistická politika Maďarska.
    publikované: 20.05.2010 04:12:19 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Je to vynikajúca prednáška, Sinuhe
    a obávam sa, že študentský dríst, ktorý z nej vybral Arton, formuje mentálnu výbavu mnohých amerických (j)elít.
    publikované: 20.05.2010 04:14:47 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. BP said Wednesday that efforts to contain and clean up oil gushing from a ruptured pipe in the Gulf of Mexico have made a "measurable difference" even as Louisiana's governor announced that thick, heavy oil has begun polluting the state's wetlands and estuaries.

    Doug Suttles, BP's chief operating officer for exploration and production, said at a news conference that the company is "very pleased" with the performance of an insertion tube that was put in place over the weekend to suck crude oil from the well and funnel it to a surface vessel.http://edition.cnn.com/2010/US/05/19/gulf.oil.spill/index.html?hpt=T2

    publikované: 20.05.2010 05:37:53 | autor: vessely spill (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Zaujimave,
    trochu viac o tom, ako to bolo s Deep Horizon /ktora je uz teraz naozaj deep/
    http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=6490509n&tag=contentMain
    publikované: 20.05.2010 16:38:14 | autor: Jozefc (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Aby sa nezabudlo na skutočnú podstatu korporácií
    BP, samozrejme, odrbávala.
    Štátnu odrbávaciu funkciu z čias Černobylu teraz prevzali tieto totalitné molochy korumpujúce štátny aparát.
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/world/us_and_canada/10134881.stm
    publikované: 21.05.2010 04:27:50 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Pozrime, čo nové na stránke BP Global
    Konkrétne na stránke Gulf of Mexico response, BP style
    http://www.bp.com/bodycopyarticle.do?categoryId=1&contentId=7052055
    Aké pekné fotografie jej dominujú:
    - svieža voda s bójkami, ani stopa po rope - expert hrá na mape piškvorky - hustá lodná premávka, voda je blankytná - piknický typ v armádnej šiltovke rozvážne sleduje, či je skúmavka dosť čistá pre imidžový záber na websajt - auto odváža piesok, aby mali korporátne média čo sypať ľuďom do očí.

    Toto je závažná mimoriadna udalosť v podaní BP.

    Čas je sviňa. Ak by sa korporácii BP Global podarilo utesniť pekelný vrt, ktorý každé štyri dni vychrstne do zálivu jedného Exxon Valdeza, už pred dvoma týždňami, ropnú katastrofu by sa podarilo korporátnym médiam ututlať. A politici na výplatnej listine BP by požiadali o zvýšenie platieb. Mimoriadna situácia - mimoriadne náklady. Nie na čistenie ropného svinstva, nie. To by bolo neefektívne. To nech zaplatia telce americkí daňoví poplatníci.

    Lenže ako beží čas a škody spôsobené unikajúcou ropou nadobúdajú monštruózne rozmery, spoločnosťou BP skorumpované potkany (až po úroveň US ministerstiev) začínajú podliehať panike. Pochopili, že zlosť davov neradno podceňovať.

    V deň, kedy únik ropy vstúpil do druhého mesiaca svojej existencie, americká administratíva konečne prinútila BP verejne ukázať, čo sa dolu deje.
    http://www.bp.com/liveassets/bp_internet/globalbp/globalbp_uk_english/homepage/STAGING/local_assets/bp_homepage/html/rov_stream.html
    publikované: 21.05.2010 19:02:02 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. A v smetiarni sa dozvedáme
    že Jobbik je také mierumilovné zoskupenie. Veď zatiaľ nahlas nehovoria, že chcú meniť hranice vraždením Slovákov.
    http://www.sme.sk/c/5386639/zastupcovia-jobbiku-hovorili-o-moznosti-zmeny-hranic-mierovou-cestou.html
    publikované: 21.05.2010 19:04:57 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Najnovšou fičúrou US rerezentantov je žiadosť - po mesiaci (!)
    o zriadenie zdravotníckych centier pre ľudí pracujúcich v teréne pri zmierňovaní následkov ropnej katastrofy spôsobenej korporáciou BP.
    Vraj účet za ne dostane BP.
    http://www.cnn.com/2010/US/05/21/gulf.oil.spill/index.html?hpt=T1
    publikované: 21.05.2010 19:16:40 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. Keď si zapáchajúci provokatéri
    zmongolčia, sturkizujú svoje ksichty, až potom majú právo ochraňovať akýchsi „maďarov“.
    Kolektivistickí pakovia vždy mali starosť o druhých, inžinieri chceli zasahovať do života iných a prerobiť ich na vlastný úchylný obraz. Egoista išiel pomáhať druhým? Kdeže, len ich použiť ako dýku.
    Lúza si vynucuje publikum a masy, ktoré sa nevedia o seba postarať a obetaví smradi to láskavo zariadia, človek stráca slobodu a sebarozhodovanie v prospech zdochliakov, ktorým dôveruje a ktorí sú schopní v jeho mene a aj jeho vraždiť.
    A ja sa pýtam, či azda špina je reprezentantom národa? Či špinavec určuje jeho ducha, a kto sa mu stavia je zradcom?
    Platí to možno v Izraeli, kde každý kto nepiští nadšením nad neprestajným terorom a bolestínstvom je blbúňmi otitulkovaní ako sebanenávidiaci sa žid.
    V Nemecku podobné výpady sú nemysliteľné, aj keď kamaráti feferónov, dederónski náckovia by boli schopní rozpútať ďalšiu totálnu revanšistickú vojnu. Ale môžu už len plačkať nad Merkelovej moskovskou chválou porážky Nemecka. Smutné, „praví“ Nemci už trpia pomaly viac ako židia.
    Malý závistlivý a bezcenný človek, ktorý ani nevie odkiaľ vzišiel rieši svoju sociálnu frustráciu škrekotom. Nič viac, a veľa malých ľudí splodí novú židoboľševickú revolúciu, chceli by, ale tá doba už skončila.
    A ak nie sú zrelí tomu porozumieť tak ich treba izolovať.
    publikované: 21.05.2010 20:34:15 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. ak chcete vidiet
    stareho chruňa Brzezinskeho v akcii (preco ta stara svina este nezdochla?!), tak si pozrite toto (radšej nalačno, pre prípad, že by ste mali nutkanie na zvracanie ... )
    http://www.prisonplanet.com/brzezinski-decries-global-political-awakening-during-cfr-speech.html
    publikované: 22.05.2010 00:01:33 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. Strach korporátnych (j)elít
    Ropa, ktorá ich v druhej polovici 20. storočia dostala hore, ich teraz potopí.

    Bolo treba katastrofu planetárnych rozmerov, aby si tupé davy všimli, že v korporátnom systéme majú zisky konkrétnych vlastníkov, kým bordel, ktorý vznikne pri generovaní ziskov, sa stáva spoločným "majetkom" lokálnej komunity, štátu, prípadne celého ľudstva.
    A tak sa vlastníkmi desivej ropnej škvrny stali americkí občania.

    Na CNN mali bol článok s titulkom Koľko stojí pelikán. Všetky mŕtve pelikány budú spočítané a suma zaslaná do BP Global. Američania môžu dobre spávať, pretože spravodlivosti bude učinené zadosť. Haleluja.
    publikované: 22.05.2010 05:24:41 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Oceán je zdrojom potravy
    Pokusy, či človek dokáže jesť ropu, sa už uskutočnili. Bolo to v Afrike a stravníci sa necítili dobre.

    Ja neviem, možno sú korporátni experti presvedčení, že ropná rybina bude chutnejšia. Čo v oceáne pod silným dojmom ropného znečistenia neskape, to sa zje.
    A oceány budú prázdne, zato však bude možné tankovať morskú vodu. Vrchol technologickej civilizácie.

    Všelikto sa už pýtal, prečo sa s nami mimozemštania nekontaktujú, nekomunikujú s nami.
    Mimozemšťan: Bahno, prečo robíš stále bubli-bubli?
    Ľudstvo: Bubli-bubli.

    Prihovára sa z nás snáď niekto machu v lese?
    publikované: 22.05.2010 05:35:19 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. resuscitacia
    http://www.mojevideo.sk/video/8d6d/resuscitacia.html

    na strankach BP global, okrem cistej morskej hladiny, nadsenych pracantov, vidim aj pristiaci podmorsky vrt
    publikované: 22.05.2010 13:02:40 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. bez komentara
    publikované: 22.05.2010 16:14:18 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. sionacisti
    Židoboľševici, teroristi majú otvorené dvere, lebo sa kochajú nad Izraelom a jeho láskou k svetu a zvlášť okoliu.
    barový vyhadzovač sa dovalí a už je vo vláde ale Chomsky už si opätovne nezakibucuje, čistokrvní árijci zvyšujú populáciu a sú vítaní potom čo uverili legendám, že majú veľa spoločného s Izraelom ale iný tiež vlastne árijský typ už nemá prístup ani len na návštevu, aj Aliya má výnimky, vyžaduje sa úslužné správanie k hostiteľom, kto nie je ochotný klope zbytočne.
    http://www.ksta.de/html/artikel/1273823331226.shtml
    publikované: 23.05.2010 00:16:16 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Viac ako prípad Chomsky vypovedá o stave nacisionistického režimu
    žánrový obrázok z beduínskej dediny.
    Traja ozbrojení sionacisti z bataliónu náboženských fanatikov Nahal Haredi (aj také má "svetlo medzi národmi" Izrael) vtrhli do dediny a zabili jednému z Beduínov zviera.
    Oni tí Nahal Haredi sionacisti celé dni na základni drmolia svoje staroveké genocídne zaklínadlá "zabi svojho nepriateľa, jeho ženu, deti a zvieratá" a potom vyrazia do okolia vraždiť na slávu svojho genocídneho chlpatého boha.
    http://www.haaretz.com/news/national/idf-soldier-shoots-camel-belonging-to-bedouin-1.291487?localLinksEnabled=false

    Odporúčam zaostriť na ilustračný obrázok východoeurópskeho zmrda so zbraňou. S náležite vypláchnutým mozgom starovekými dogmami a nabitou zbraňou potom pôjde kruto zabíjať domáce obyvateľstvo - mužov, ženy, deti, zvieratá.

    Ak má niekto príliš málo empatie a nevie si predstaviť, že ten starý domorodý muž, ktorému ozbrojené sionacistické komando zabije zviera, môže byť trebárs jeho starý otec - a radšej sa vžíva do pozície všemocných vraždiacich sionacistov, je skutočný etický odpsd a tak s ním bude jednané.
    publikované: 23.05.2010 07:47:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Protokol sionských mudrcov
    Inštruktorka manierov Tamarka Lejbovičová sa domnieva, že ukrutné správanie Izraelčanov súvisí s ich históriou. Len ten stepný Chazarstan, odkiaľ odporné správanie emanovalo, zamlčala.
    A tak nosí vodu v koši - natĺka do východoeurópskej sebastrednej verbeže protokol.
    http://www.haaretz.com/news/national/can-israelis-learn-to-have-better-manners-1.291171

    K Jekkes tam chýba spresnenie, že svoje uhladené, od Nemcov (ako cargo kult) okukané maniere používali spolu s ukradnutými nemeckými menami na ojebávacie psychotechniky. Z Ruska vyliezli ako otrhaní nomádski Chazari tiahnuci na Západ a z Nemecka sa tam potom vracali ako falošne uhladení Goldsteini, Rubinsteini, Silbersteini - akože "my Nemci". Parazitické mimikri.

    No veď príde čoskoro čas povenovať sa zasa americkej základni na Blízkom Východe - Izraelu a jeho genocídnej ideológii, ktorá slúži ako inšpirácia našim južným susedom.
    publikované: 23.05.2010 07:57:16 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. Treba tiež poznamenať k protokolu sionských mudrcov,
    že za vrchol dobrých manierov považujú svojho utáraného geronta Šimona Perského, Chazara z Poľska. Hviezdnou métou, ktorú by mal Chazar dosiahnuť, sa teda stáva nerudné správanie predsedu JRD.

    Inak, z neschopnosti východoeurópskych nomádov scivilizovať sa vyvstalo šírenie pakultúry "prirodzenosti", ktoré sa ako prasačí mor šíri cez Chazarmi prelezené média a celú kultúrnu sféru po Západe. Ááá, my sme takí prirodzení - Buď, kým si! a podobné stupídne heslá na pestovanie arogancie voči okoliu.
    Pre Chazara sú jediným meradlom vyjadrenia kvality peniaze, peniaze, peniaze. A toto natĺkajú do hláv vám všetkým, takýto ideál človečenstva: nekultivovaná bezcharakterná sviňa - ale bohatá.
    publikované: 23.05.2010 08:19:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. link
    Grigoriy tu uz dlho nezavital, a tak si myslim, ze teraz sem celkom zapadne jeho nazor na posledne Emou nacrtnutu temu

    http://www.protiprudu.info/o-parazitovi.html
    publikované: 23.05.2010 22:59:31 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014