Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Strata samoregulácie

- Kdeže sú firmičky usilovných protestantských tatkov, ktoré racionálne dbali o lokálne blaho? - Globalizacia ich zožrala. (Detská riekanka)
Pani úradníčka v televíznom spravodajstve - v skeči o stúpajúcej nezamestnanosti v dôsledku hospodárskej krízy - odpovedala na otázku, čo majú robiť ľudia, ktorí prišli o prácu, s naivným úsmevom: nech podnikajú. Štát ich podporí.

Naivita za hranicou 25 rokov fyzického veku stráca pôvab neoranej, ale sľubnej pôdy a stáva sa odpudivá svojou neschopnosťou spracovať realitu. Dáme, ktorá v telke hovorila o potrebe rozvíjať podnikavého ducha u ľudí čerstvo vypraštených zo zamestnania na ulicu, by sa naivita dala odpustiť, keby hovorila za seba. Človek by mávol rukou a nekorektne, ale výstižne povedal "Sliepka". Sliepka však vyjadrovala stanovisko štátneho aparátu.

Podnikanie je zo svojej podstaty expanzia. Štátny úradník, ktorý nabáda nezamestnaných podnikať, im zamlčiava, že expandovať sa dá tam, kde sú voľné niky. Je ťažké, až nemožné vykupovať zajačie kožky, keď už takmer nikto zajace nechová a ešte ťažšie je ich predať výrobcom ľadvinových pásov, ktorí neexistujú. Odvážny - včera ešte nezamestnaný -  podnikateľ s rozletom sa, samozrejme, nemusí držať rodnej hrudy a vyrazí do sveta. Ale kto už potrebuje drôtovať hrnce, keď sa neposkytuje záručný servis?

Hej, je tu jedna šanca. "Noví" podnikatelia, ktorí by - súc vybavení intuíciou - nevrazili do podnikania ani jednu vlastnú vindru,  budú mať ako samotný predmet podnikania prežiť čo najdlhšie zo štátnych financií, ktoré dostanú na podporu podnikania. Šikovní počtári iste zistia, že je výhodnejšie zostať na podpore v nezamestanosti a následne na sociáli. Kým sa teda ešte podpory a sociál vyplácajú. Aj inde ako v Kecerovciach.

Štátnemu aparátu zrejme uniklo, že žijeme v dobe veľkých korporácií, ktoré zabrali všetok priestor pre drobné podnikateľské iniciatívy a samé môžu expandovať len vzájomným požieraním. "Nezávislé drobné podnikanie už netvorí systém schopný samoregulácie na základe anonymného vyvažovania ponuky a dopytu. Drobné podniky prežívajú stále viac len v škárach medzi byrokraticky usporiadanými kolosmi výroby a distribúcie tovaru a služieb. Ceny prestávajú byť čisto trhovým signálom a stále viac sa stávajú signálom o tom, ako vysoká je momentálne moc jednotlivých veľkých záujmových blokov. Pre priemerného človeka to znamená, že má stále menej na výber, či bude hospodáriť samostatne, alebo sa nechá najať niektorou organizáciou. Jeho sloboda sa stále viac obmedzuje na výber toho, pre ktorú veľkú firmu bude pracovať a ako dlho mu to bude dovolené." Čo to robí s ľudskými bytosťami, popísal sociológ Jan Keller v roku 2000 - to je pred 9 rokmi - v knihe Vzostup a pád stredných vrstiev (z ktorej je citát).  Keller nezliepal obvyklé sociologické žvásty, ale reflektoval reálny svet. Príslušníkom štátneho aparátu, ktorí majú osud tunajších ľudských bytostí takpovediac v popise práce a sú za to dokonca platení,  ju odporúčam ako povinné čítanie.

Ja neviem, čo sa momentálne učí na slovenských ekonomických univerzitách, ale ak bežia v starých koľajách, pripomínajú socialistickú ekonomickú univerzitu, ktorá by v 90. roku ignorovala zmenu paradigmy. Myslím si, že dnes môžu celé ekonomické učivo nahradiť jedinou zásadnou knihou - Kortenovou Keď korporácie vládnu svetu. Čas potvrdil genialitu jej autora. Prvý rok ju môžu čítať, ďalkšie štyri roky o nej diskutovať. Keď dostanú diplom, nech im štát vyplatí príspevok na podporu drobného podnikania.
Good luck.



Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. Bonus: príbeh s cesnakom
    I zašla som včera do článku reťazca, kúpiť o.i. cesnak. Na tabuľke s kódom na samováženie bolo Krajina pôvodu: Čína. Niežeby som mala niečo proti Číne, ale zašla som za lokálnym managorom s otázkou, či majú LEN čínsky cesnak. A on, že nie. Majú aj poľský. Slovenský nie, vraj sa to neoplatí.
    publikované: 22.02.2009 09:15:35 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. zvláštne, že sa ešte oplatí
    obchodníkom predávať slovenské zemiaky, cibuľu, koreňovú zelenimu,
    ktoré sú rádovo lacnejšie, ako cesnak.
    Outsourcing pociťujeme my spod Malých Karpát v inom: čoraz častejšie výrobcovia vína, počnúc Masarykom zo Skalice, cez Račanov, Juranov, Pezinčanov a Modranov nakupujú hrozno z rovín južného Slovenska, od Nových Zámkov, cez Mužľu a Strekov. Naše vinohrady na svahoch Malých Karpát pustnú. Stráca sa charakteristický "terroir" malokarpatských vín.
    BTW, dovidenia na dnešnej ochutnávke vín vo Viničnom ;)
    publikované: 22.02.2009 10:05:29 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. nutit teraz ludi ktory stratili zamestnanie do drobneho podnikania
    je vrchol cynizmu
    vlastne vrcholom cynizmu je povedat ze sa im nedari pre ich neschopnost
    publikované: 22.02.2009 14:18:24 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. vrchol cynizmu
    je obviniť "obyčajného" občana, že môže za krízu, lebo nevie splatiť hypotéku ...
    zákon padajúceho hovna v praxi
    publikované: 22.02.2009 14:50:51 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. je to katastrofa co sa deje.
    Vsetkemu vsak predchadza kriza moralky.














    smutne, strasne, bolestne.





    publikované: 22.02.2009 18:10:47 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Obchod potrebuje stabilitu
    bez výkyvov, existencia Arménov nebola dobrá pre biznis.
    Z toho pochmúrna pre Rotschildovo potešenie vytvorili stabilitu ruskí sionistickí agitátori a mladotureckí kryptožidia.
    Rozbehla sa genocída a škodcu nepriateľa trhu eliminovali.
    http://goldismoney.info/forums/showthread.php?t=212140
    publikované: 23.02.2009 00:56:17 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. By som ťa poprosil, iris,
    aby si počas tuhého rozmýšlania, akú ďalšiu kolosálnu chlopotinu sem napíšeš, nekvočala na spejseri. Radšej sa presuň na Delete. Ok?
    Tak neviem, či sa my tu správne rozumieme, čo to tá stredná vrstva vlastne je. Keď si niekto zoberie hypotéku bez toho, aby mal aj stopercentnú istotu, že ju aj bude môcť splatiť, tak to nie je žiadna stredná vrstva, ale obyčajný manipulovateľný drbohlav. Okrem toho, predstava žitia na dlh, a vôbec nutnosť tak činiť, mi ani trochu neasociuje so strednou vrstvou.
    publikované: 23.02.2009 01:00:21 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Sa treba pýtať, idar, čo to
    tá stredná vrstva vlastne BOLA.
    Hlavne, že na tomto neexistujúcom fundamente všeliké pofidérne inštitúty stále budujú prepytujem občiansku spoločnosť. A štátne úradníčky nabádajú svojich bývalých, menej šťastných kolegov, aby si otvorili živnosť a stali sa jej váženými členmi.
    publikované: 23.02.2009 05:58:39 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Keď sa bude kupovať hongputao, baiputao
    zo žírnych čínskych viníc, kriq, budete clivo spomínať na újzámocký teroár.
    publikované: 23.02.2009 06:04:51 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Pekne si to napísala, iris
    Kríza morálky.
    Aby sme nezaslúžene nespomínali furt len tú jednu sionistickú mafiu, svoj podiel na kríze má aj helvétsky kmeň. Ten tiež nevycickal svoje incestmi ťažko skúšené Švajčiarsko usilovnou pílou, drúc od svitu do mrku.
    Sa teraz tvári seriózne a skromne, čupiac pod Alpami.
    publikované: 23.02.2009 06:10:35 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. mno
    ľahko sa kritizuje človek, ktorý si vzal pôžičku a nevie ju splatitť ... ale čo on, chudák, vedel pred 10 rokmi, že jeho pracovné miesto niekde v Idaho bude prebytočné, lebo nejaký Číňan, Ind či Slovák urobia tú istú prácu za 1% jeho platu?
    čo tí naši súčasní "manažéri" vedeli pred rokom (!), že VW či PSA budú prepúštať, že aj ich miesta sú ohrozené, a teda aj splátky ich pôžičiek na byt/dom?
    dokáže si v súčasnom svete človek zo "strednej triedy" obstarať bývanie, auto atď bez toho, aby sa zadĺžil?
    zamysli sa idar, poobzeraj sa idar ... a potom kritizuj ...
    publikované: 23.02.2009 08:34:17 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Stredna vrstva?
    Z globalneho hladiska existuju tri zakladne sposoby zivota ludstva:
    1. lovci a zberatelia
    2. podohospodari
    3. mestski producenti

    Stredna vrstva bol termin pre mestských producentov - pre ich zivu cast ( na rozdiel od odpadavajucich kriminalnych ci zotrocenych vrstiev (lumpen)proletariatu a na rozdiel od samozrejme vzdy pritomnej tenkej vrstvy "riadiacich" (uplne jedno, ako titulovanych) .

    Preto bola ci je "stredna vrstva" povazovana za zaklad "kapitalistickej" spolocnosti, za jej podstatu. Pretoze je to vlastne synonymu s priemyselnou revoluciou, mestski producenti.

    Ked sa teda pochybuje o "strednych vrstvach", respektive o ich zivotaschopnosti, je to pre mna odrazom pochybnosti o celej priemyselnej revolucii, o celom tom procese, ktory takto z dialky pripomina rakovinu alebo nicivy vsetkozeruci poziar. Uz je nacase, aby sa ludstvo zamyslelo, na co mu cela ta "prodiukcia" vlastne je. Ba lepsie povedane, aby si uvedomilo, ze cela ta "produkcia" nie je ZIADNA produkcia, ale len a len blba SPOTREBA.
    (z tony rudy a ineho uslachtileho materialu, ktory bol v stabilnom stave a vydrzal by milion rokov, ludstvo vytvori nieco, co ma moralnu zivotnost desat rokov a fyzicku dvadsat - potom sa rozprasi na bezcenny korozny prach).
    A to urcite vsetci uzvieme: genius mysle tu nema byt na spotrebovavanie, ale na skutocne tvorenie novych struktur.
    Alebo nie?
    publikované: 23.02.2009 09:43:34 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Hypoteky a ine pozicky.
    :-)))
    Ti ludia, co sa daju na tuto hru, hru pyramidoveho hrabania bezcenych jednotiek a nul, mi pripominaju zberatelov bezcennych cien, aktualne Oskarov ci aj Nobelov.
    Vie si niekto spomenut, kolko cien, vyznamenani a komu udelil Ludvik 14.? A kolko panstiev a vecnych apanazi rozdal?

    Ale mozno maju pravdu, mozno sa oplati na Titanicu tancovat, aj ked ide ku dnu :))
    Konciec koncov, plavat nikdy nevedeli, od sameho zaciatku boli odsudeni na utopenie v nekonecnom chladnom vodnom hrobe.
    Žblnk.
    Pardon, globalizacne: SPLASH.
    publikované: 23.02.2009 09:56:17 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Načo sa budem, lenjušo, zamýšlať ja,
    keď sa zamyslel už Arton. Všetko to presne popísal, aj keď súvislosti pre menej zdatných jedincov nemusia byť na prvý pohľad zrejmé.
    Celé to roztáčanie kolotoču spotreby neviedlo k ničomu inému ako inflácii, generovaniu neexistujúcich peňazí, poťažne likviditnej pasci. A prečo by som mal byť ja, čo sa chovám zodpovedne a racionálne, sankcionovaný za správanie indivíduí, ktoré nevedia reflektovať svoju vlastnú situáciu a strkajú si do huby viac, ako dokážu zarobiť. Túdle. Tu sa jednoznačne jedná o jedincov so zníženou biologickou fitness, tak nech ich vytresce evolúcia.
    Milióny ľudí na dlh nežijú, jazdia na starých autách, keď nemajú na nové a platia činžu, aj keď sa im to možno z dlhodobého hľadiska nevyplatí. To, a nič iné, je totiž prirodzený muster správania.
    publikované: 23.02.2009 12:02:29 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. kdeže terroir, už ani odrodová chuť nieje čo bývala !
    Trochu od veci v čase krízy, ale poznatky z Viničného:
    Dlhšie už pozorujem /e, že vína od známejších, či trochu väčších slovenských producentov chutia rovnako, bez ohľadu, či je to rizling, ruland, veltlín. Všade je tzv. "menežerská" vôňa, silné primárne bukety, zľahka pripomínajúce trávu. Márne sme hľadali typickú "lipku" v rňáku, "myší chvostík" vo vlašáku, či "mandľu" vo veltlíne. Ak sme chceli čosi také vychutnať, museli sme zísť o stupienok nižšie, medzi vína ocenené bronzom a od malých, neznámych producentov. Tí väčší výrobcovia odkaľujú hroznové mušty, víno je síce jemnejšie ale zle kvasí, preto sa všade napchajú ušľachtilé kvasinky, čo dajú vínu unifikovanú chuť...Tieto trendy prišli na Slovensko z Moravy a tam z Rakúska.
    Snáď len miller zostal Millerom a tramín Tramínom .
    Skurvená globalizácia - ale to je furt nyšt, pred hrozivou čínskou veľkovýrobou.
    Kiežby sme mali len tieto ťažkosti ;)
    publikované: 23.02.2009 13:55:37 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. základné ľudské potreby
    medzi ne patrí napr. bývanie - koľko % populácie si môže dovoliť vlastné bývanie bez zadĺženia sa?
    čo tak rodina? mať partnera/partnerku, deti - aj to sú základné potreby ... a opäť - koľko % populácie si môže dovoliť živiť rodinu bez zadĺženia sa?
    kam tie mizivé percentá zaradíte? medzi a) zlodejov a b) schopných?
    čo ten zvyšok, ktorý zaberá drvivú väčšinu spoločnosti? to sú neschopní, blbí jedinci, menej zdatní a pod.?
    jaj chlapci elitársky, odtrhnutý od každodennej reality ...
    publikované: 23.02.2009 14:16:31 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. lenja,
    samozrejme ze rodina partnerka a deti, to je tvoja osobna volba a velmi pekna, preco nie. Ale jednoducho treba sa naucit byt trpezlivy a nechciet si novomanzelku posadit do nadrozmerneho baraku a kupit jej hned aj auto, aby mala ako chodit na nakup a pod.
    Ked som prisla do USA v prvych tyzdnoch mi bolo zle. Bolela ma hlava. nebola som zvyknuta na take velke parkoviska, spustu aut v ktorych sedel len sofer (!), manzelske pary, alebo dochodcovia zijuci v absolutne nadrozmernych domoch (kolko energie to zerie), kazde rano stovky ludi ranajkujucich v drive-thru... nonstop tecuca voda v Starbuckse a (dalsych chainoch taktiez), recycling na urovni doby bronzovej... Nie som ziadny greenpisak, ale toto si musi vsimnut kazdy. A este som zabudla. Chcete auto? Cim vacsie...safety first, ved ked sa vyburam, lebo neviem vobec jazdit, nech sa mi nic nestane, co na tom, ze soferi ktori si kupia auto pre radost (maly sportak zakapu pod mojimi kolesami) a tak su tu nadrozmerne obrovske auta.
    Nie som proti peniazom, myslim, ze dokazu sprijemnit zivot a prispiet k stastiu. Ale ak nas dokazu nejake peniaze urobit stastnymi, tak su to len tie, ktore si zasluzime. Tie, koli ktorym nikoho neoklamem a neokradnem. Viac nepotrebujem a ani nechcem.
    Moj brat stratil pracu a presiel do skolstva. Dostava okolo 20 tisic mesacne a nie zeby bol stastny, ale je spokojny. Uci sa vraj viac ako studenti, ale uz cela trieda bola u neho na chate, mali kopec srandy, maju ho radi a bavi ho to. Neviem, ale ludia sa nedelia na bohatych a chudobnych, ale na tych ktori su milovani a miluju a na tych ktori nemiluju a nie su milovani a nemaju v zivote pleasure.
    Ema, ano, svajciari su taki tichi vychcanci vo svojom alpskom sklenniku. BTW maju dokonca rovnaku vizovu politiku ako Izrael. Som rada, ze si na nich poukazala.
    Tato kriza by mala zmenit predovsetkym lifestyle. Nechciet zbohatnut hned, tesit sa skor z tvorivej prave ako z penazi.
    Jemine, odpustite, ze recnim ako farar v kostole. Tu nechodim do kostola vobec. Len doma.Domenka. :o)
    publikované: 23.02.2009 16:25:45 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. iris
    lenže iris, pokým si zarobíš "normálnym" = legálnym spôsobom na to, aby si rodinu uživil a ubytoval bez zadlžovania sa (nielen vo finančných spoločnostiach), musíš v tejto spoločnosti pracovať do 60 .. ale potom je už neskoro ...
    píšeš, že tvoj brat pracuje v školstve za 20.000 (vzhľadom na sumu, predpokladám, že robí na VŠ ...) ... povedz mi, koľko by mu pri takom príjme trvalo, pokým by si zarobil na vlastný dom/byt, čo je vlastne základ, aby si založil vlastnú rodinu?
    tu nejde o to, že je niekto chamtivý a chce viac ako môže mať ... tu ide o to, že si človek nemôže dovoliť svoje základné potreby zo svojho prímu!
    a to je realita, ktorá sa týka drvivej väčšiny spoločnosti v ktorej žijete!
    publikované: 23.02.2009 17:03:43 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. chapem ta lenja,
    ked som zacinala ako lekarka, neverila som, ze si v zivote kupim auto. Akekolvek. Maturovala som z matematiky a po preratani mi to nevyslo. Nie po rokoch-vobec. A s bytom, ja neviem, ak nemas nieco od rodicov...ja viem ze je to takmer nemozne.
    Mladym doma musia pomoct rodicia-asi. Alebo treba si najst nejaky uvazok v zahranici, kazde 2 tyzdne alebo tak , pre zaciatok.
    Svagrinu vyliali z prace tiez. US steel, ovladala perfektne anglictinu.
    Na novom konkurze jej dali podmienku - naucit sa nemcinu. Vobec ju nevedela, po pol roku sprechti. Ma znovu dobry job. Nuz je to aj o chceni. Ja neviem, ja som praci velmi vela obetovala a je pravda, ze na Slovensku je strasne vela lenivych ludi.
    publikované: 23.02.2009 17:23:04 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. kriq,
    kupme vinohrad. Budeme robit fajne vinecko v ktorom je pravda a nic len pravda.
    publikované: 23.02.2009 17:26:35 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. sama kritika
    a kde je riesenie......
    Co poradit tym cerstvo vykopnutym, alebo ako im pomoct ak by ste boli povedzme cerstvo vymenovanym sefom rezortu prace a zamestnanosti. Alebo narovno povedat, ze su v ....... a nech sa idu obesit?
    publikované: 23.02.2009 17:27:05 | autor: ... (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. iris
    vinohrad by som kúpil, ale za tých podmienok, čo (oficiálne) Fico :)
    Inaq, vinohrad je nezaplatená drina. Dnes pustnú malokarpatské vinohrady, lebo sa neoplatí v nich robiť.
    Ale čo potom, keď spustnú a vinohrady na južnom Slovensku? Lebo tam sa čoskoro neoplatí munkášovať tiež.
    Asi to čínske víno, čo ema odporúčala.
    Skujvená globalizácia!
    publikované: 23.02.2009 18:23:09 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Iris, akú má Švajčiarsko vízovú politiku?
    Pokiaľ ja viem len tak z počutia, tak je tam vyše 20% opapierovaných cudzincov, ďalších minimálne 20-30% už naturalizovaných, t.j. zo švajčiarskym pasom a koľko je sans papiers, to si ani netrúfam odhadnúť. Dokonca aj farebných. Dnes nestretnúť v Zürichu, Bazilej al. Berne na ulici hneď niekoľkých černochov je fakt obrovský problém (v Ženeve je to tak beztak už desaťročia). Albánske mafie tam majú západoeurópske centrály, ostatne však skoro každý kosovský terorista nejakého rangu bol odkojený práve vo Švajčiarsku atď atď. Tak jaký pak Izrael.
    publikované: 23.02.2009 18:33:08 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. z toho co si povedal idar vyplyva,
    ze Izrael ma vizovu politiku lepsiu.
    To som nepovedala ja, ale ty sam :o)
    Niekedy povies pravdu, aj ked nechces, musis si davat vacsi pozor :o)
    publikované: 23.02.2009 20:04:15 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. :o)
    co moze byt uslachtilejsie v tejto dobe ako robit dobre kvalitne vino?
    publikované: 23.02.2009 20:09:09 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. voľáky neušľachtilý
    falošný kriq
    odpovedá za mňa
    publikované: 23.02.2009 20:53:34 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. To si len rozkokošená iris
    pomýlila chlievik, kriq.
    Okem toho, nikto sa ťa na nič nepýtal. Pýtal si sa ty.
    publikované: 23.02.2009 21:31:52 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Trojbodkový, predovšetkým
    si povecme narovinu, že práce pre všetkých niet.
    A niet ani lepších, ešte konzumnejších zajtrajškov, kedy budeme mať všetci haciendu s bazénom a na vizitke pod menom Veľaúspešný burzián.

    Parazitická sféra (reklama, média, PR agentúry), odpadne z podvyživeného organizmu ako prvá. To sú na Slovensku možno desaťtisíce miest. Keď dá štát tým ľuďom kus role, možno si budú vedieť dopestovať chlieb svoj každodenný.

    Ale inak, hm, ja neviem. Pracovné lágre s názvami veľkých PR korporácií (to vzbudzuje hrdosť), kde budú za strechu nad hlavou a stravu robiť to, čo doteraz a ono sa to potom bude raz týždenne spaľovať?
    Alebo takí bankári. Dať ich do Lágra zelených núl, ktorý bude simulovať obvyklý bankový život, aby neboli frustrovaní, pričom realita bude frčať za plotom?

    Všetkým nám gratulujem, že sme sa dožili éry, kedy je naliehavo nastolená fundamentálna otázka: načo tu, kurva, sme?

    Treba si začať kupovať demotivačnú literatúru namiesto obvyklých žvástov na vybudzovanie angažovanosti pri nosení vody v košoch. Naučte sa nepracovať.
    - A ty si kto?
    - Som sekčný šéf Sociálnej poisťovne.
    - A okrem toho?
    - He? Čo ako okrem toho?

    Zajtra sekčného vydrbnú na ulicu a on zostane Nikto.


    Som si všimla, že korporácie sa nám začínajú verejne prezentovať ako "občania". Dokonca ako "dobrí občania".
    Tak toto je tá občianska spoločnosť.
    publikované: 24.02.2009 06:39:35 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. dakujem, ema
    za odpoved. K tej haciende s bazenom- po tomto netuzi vela ludi. A od tych, co sa toho budu musiet zriect nehrozi ziadna krvava vzbura. Najhorsie su na tom dolne poschodia strednej vrstvy, ak pride o pracu viac ako jeden clen rodiny. To nepojde o bazeny, ale o strechu nad hlavou, a to ani nemusia mat na krku hypotekuy.

    Zapadna tzv.civilizacia sa ruca, je nas privela, staci aj jedno dieta v rodine,kupte si zahradku a pestujte zemiaky. Kto to ludom povie? Nikto. Lepsie sa pocuva o dotaciach-ake carovne slovicko- o podpore.......

    Co sa vlastne udialo pocas tych 100 rokov, ked bola nabubrala Rimska risa v rozkvete a ked sa potom na Forum Rimanum pasli kozy?
    publikované: 24.02.2009 16:21:10 | autor: trojbodkovy (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Ad "je nas privela" - 3-bodkovy
    - neviem koho, prirodzene prirastky obyvatelstva vyspelych krajin Europy su myslim vseobecne dost nizke, ak nie nulove - problem nevznikol z dovodu premnozenia.
    Myslim, ze problem je v samej podstate systemu - maximalizacia efektivity prace /mozme napisat rovno zisku ??? - cize nenazranost/ v kombinacii s V-T revoluciou - naozaj staci len cast populacie /pri pasovej vyrobe - s vyplazenym jazykom a 10 minutovou prestavkou kazde 2 hodiny na vycuranie/ aby vyprodukovala potraviny a tovar pre vsetkych, ktori si ho pravda nemaju za co kupit, pretoze v sektore sluzieb sa neuzivia - platy vyrobcov tovarov ci potravin boli v zmysle zakona maximalneho zisku minimalizovane, a zo socialnej podpory nezamestani moc nenaskacu - tiez je nizka, hmm, aby boli motivovani radsej pracovat /aj ked pravda, z principu nie je kde/....
    /napadaju ma jednotky "krumpace a lopaty" - Kurt Vonnegut-Mechanicke piano - ani to sme akosi nedokazali u nas zatial zrealizovat/
    Takze opat nadvyroba a na to nadvazujuce dalsie cykly dynamickej rovnovahy - pre zivu prirodu tusim dost typicke.
    Plus k tomu cely nenazraty "financny sektor" so svojimy hypotekami, derivatmy, atd.......
    Mal nakoniec pravdu Mr. Marx, ked pisal o rozpore medzi spolocenskou formou vyroby a sukromneho vlastnictva vyrobnych prostriedkov ?

    Na okraj - pacia sa mi rady, davane nasimi masmediami pre ovcanov - ako sa chovat - t.j. obmedzit intenzivne akukolvek spotrebu , pretoze prichadza kriza, vzniknuvsia najme z dovodu prebytku ponuky - t.j. nizkeho odbytu.
    V Bratislave vraj uz uradnici a manageri preventivne prestali chodit na obedy - restauracie zivaju prazdnotou a krachuju, ukazovali v TV u nas na vidieku - to musi byt vazne, ide do tuheho...
    publikované: 25.02.2009 00:30:01 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. marx?
    marx iba vykradol a zneuzil nemeckych klasickych filozofov

    ja som videl v tv brutal manipulacnu propagandu dss
    publikované: 25.02.2009 07:13:34 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Pravda je formulovaná jasne a čoraz častejšie:
    America’s 20th century economic success was based on two things. Free trade was not one of them. America’s economic success was based on protectionism, which was ensured by the union victory in the Civil War, and on British indebtedness, which destroyed the British pound as world reserve currency.
    Following World War II, the US dollar took the role as reserve currency, a privilege that allows the US to pay its international bills in its own currency.


    World War II and socialism together ensured that the US economy dominated the world at the mid 20th century. The economies of the rest of the world had been destroyed by war or were stifled by socialism.
    ---

    Víťazstvom vo vojne, v ktorej zničili pol sveta, si zaistili finančne panstvo.
    Očividne sa táto vyhoda vydefundovala, a preto USA nemože viesť svoj život Marie Antoinetty s poučovaním: "Keď nemáte chleba, robte to ako ja - jedzte slobodný trh".
    Za také poučovanie sa platí, občas aj vlastným krkom.

    K tomu prídame fakt, že velký ropný mamut, ktorého objav sposobil veľkú potlachovskú storočnú žranicu, sa minul, a tak ludstvo, kým neobjavi ďalšieho, bude opäť o chlade a hlade.

    Protestanti v Amerike si ešte k tomu zrejme v opilosti uvazali okolo krku slučku s balvanom Izrael, a tak odstavili svoj rozum od kyslika. Výsledkom je zákonite smrť. Reformný - teda evolučný - potencial reformácie sa u nich očividne minul a proces zastavill. Väčšina z nich už len čaká na armagedon, alebo ine "vytrhnutie", ktoré ich zbaví trápenia.
    publikované: 25.02.2009 08:46:32 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Gratulujem
    iránskemu ľudu k zdarnému dokončeniu výstavby jadrovej elektrárne v Busheri
    http://en.rian.ru/business/20090225/120291076.html
    publikované: 25.02.2009 13:39:20 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. antisemitská chazarská mafia
    v Argentíne najprv vyhnala Williamsona a ešte aj Maradonu nazvali ako ináč antisemitom.
    http://www.haaretz.com/hasen/pages/ShArt.jhtml?itemNo=938653&contrassID=1&subContrassID=1
    publikované: 25.02.2009 17:35:49 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. arton,
    maucta, velmi dobre si to napisal. o strednej vrstve, hypo a tak...
    publikované: 25.02.2009 23:21:07 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. nieco na pobavenie z jedinej demokracie na blizkom vychode
    14-year-old girl becomes Israel's youngest-ever divorcee
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1067043.html
    The court said the divorce would be reported to the Interior Ministry, which means that when the girl receives her identity card at age 16, it will state she is divorced. In terms of Jewish law, this means she cannot marry a Cohen, since it prohibits marriage between Cohens and divorced women.

    stredovek.
    publikované: 26.02.2009 11:54:16 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Robert Fisk on Gaza and the Media
    publikované: 26.02.2009 16:54:44 | autor: birmingham (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Dobre, že spomenul Gazu henten birmingham
    Celkom by som zabudla dať sem správu MSF spred týždňa:
    http://www.doctorswithoutborders.org/news/article.cfm?id=3428&cat=field-news&ref=home-center

    O inom, keď bude viac času.
    publikované: 26.02.2009 17:58:07 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. 62 rokov stary clanok, ale
    publikované: 27.02.2009 13:25:38 | autor: Burnaburiaš (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. kniha
    Kniha The Controversy of Zion je jedna z nejkontroverznejsich knih.

    Pre mna novinka, je tu podrobnejsi clanok
    http://na-severu.blogspot.com/2009/02/controversy-of-zion-jedna-z.html

    Citat:

    Hlavní viníkem je monoteistická povaha židovského a křesťanského náboženství, která byla použita jakou součást politického programu, určeného k upevnění moci vyvolených. Jehova se nachází na vrcholku pyramidy moci. Každý byl oklamán: revolucionáři a partizáni všeho druhu jsou nadále podváděni a stavěni proti sobě.

    Keby autor vedel o tomto blogu, bol by isto prispieval.


    publikované: 27.02.2009 14:42:02 | autor: - (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. násilie proti jednému bolí celé ľudstvo
    http://www.kreuz.net/passage.139.html
    či presnejšie, popretie zdanlivej vraždy ubližuje príbuzným, veriacim vo vraždu natoľko desivo, že tí „pozostalí“ žijúci v sebaklame vyťahujú každú špinavosť na odstrelenie všetkých, ktorí by narušili ich pyšnú vieru v lož.
    publikované: 27.02.2009 22:35:00 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Knoblochová rozzúrená ako obvykle
    http://www.rundschau-online.de/html/artikel/1234873768520.shtml
    Bratstvo Pia X. nazýva antisemitským napriek tomu, že pravdivejší opis je ich šábesgójska orientácia, viera v holokaust, ospravedlnenia a podobne. Knoblochová je ale zlá, nenávistná striga a klame vedome, prípadne nič o nich nevie, jej postačí len jedno slovo a šteká, takže nevedomá a zlá.
    Čo je ona vôbec zač? Jej matka bola vraj kresťanka, čo sa zaľúbila do satanského talmudu. Či azda Semitky alebo Chazarky mali blonďavé vlasy? Veď podľa Egypťanov Hebreji boli tmavší aj oproti Berberom.
    Alebo v sebe nosí árijské gény, čím zradila vlastnú rasu a práve naopak, to Nemci by mali požadovať trest pre ňu.
    Alebo čím si vysvetliť, že sa opovažuje vlastnou zlobou, keďže sa prihlásila k cudzincom čo i len pomyslieť, aby nám radila, černota jej zla by mala byť zdôraznená aj farbou vlasou a stvárnená tiež.
    Nemá právo využívať rasové klenoty árijcov.
    publikované: 27.02.2009 23:27:21 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Niečo malé k téme
    Stredná vsrtva pracovala pre seba. To je motivujúce, vedie to k svedomitosti.
    Proletariát pracoval na druhých, a preto sa snažil prácu simulovať, resp. lajdácky odjebávať.
    Socializmus zakapal na tom, že urobil proletárov zo všetkých.
    A čo nám ponúka korporátny kapitalizmus? Aké svetlé zajtrajšky?

    Ináčky, hojne rozšírená proletárska mentalita je tu, v Podkarpatí, sformovaná tradíciou bírešov, ktorí makali na iných. To sa mení len ťažko.
    publikované: 28.02.2009 11:18:18 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Ad Male k teme
    zamyslel som sa nad otazkami:

    "A čo nám ponúka korporátny kapitalizmus? Aké svetlé zajtrajšky?"

    Neviem, ale ma ovela ucinnejsie nastroje na proletarov :)

    /co vidime aj na tom, ze za sociku bolo stale malo pracovnikov - "nejsou lidi", bolo heslo dna, kdezto teraz je ludi moc, tych 15 ci niekde az 25% nezamestnanych by sme najradsej vyviezli niekam prec.../
    publikované: 28.02.2009 19:28:42 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. No, JozefB,
    ale možno to bolo myslené tak, že korporátny kapitalizmus nám ponúka to isté, čo socializmus.
    Počuli ste ten pojem "podnikový socializmus"?
    Veľké firmy maju vnútorne dosť výrazne socialistické pomery, od neefektívnosti cez bordel až po totalitu.
    publikované: 01.03.2009 00:23:18 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. precitajte si diskusiu
    http://www.sme.sk/c/4329716/olmert-prislubil-krutu-reakciu-na-strelbu-rakiet-z-gazy.html

    Ked budu moct, pozabijaju vas.

    .... udajne je na SME nejaky kodex diskusii ....
    publikované: 01.03.2009 14:07:35 | autor: killed one (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. Ema,
    pises -
    "Je ťažké, až nemožné vykupovať zajačie kožky, keď už takmer nikto zajace nechová a ešte ťažšie je ich predať výrobcom ľadvinových pásov, ktorí neexistujú."
    Z mladych cias, kedy bol ladvinak potrebna sucast vybavy pri vypravach do hor a lesov si pametam, ze najkvalitnejsie ladvinove pasy boli zo zimnej srsti macky ! /Goretex ci HolowFibre este nebolo/
    Pozdravujem tymto Sunkesa...
    publikované: 01.03.2009 23:15:54 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Arton,
    skor je to takto:
    "Pekne to sformuloval Chomsky: „Voľný trh je socializmus pre bohatých – trhy pre chudobných a štátna ochrana pre bohatých." Kým nižšie vrstvy sa v rámci voľného pohybu pracovnej sily tešia, že sa môžu za prácou slobodne presťahovať zo Sniny do Bratislavy alebo ešte ďalej, buržoázia zase dokáže oceniť daňové prázdniny, ak sa už rozhodne investovať v tom správnom kraji."
    Ukradnute, zdroj:
    http://www.jetotak.sk/autonomna-zona/uz-vas-vymagala-neviditelna-ruka-trhu


    publikované: 01.03.2009 23:39:41 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Čože je to, Jozef, v porovnaní
    s naťahovaním mačiek na wibramy. Toto zvrestvo sa prevádzkuje nepretržite. Že más aj ty v horskej výbave párik mačiek, hm?
    publikované: 02.03.2009 07:22:31 | autor: Šunkes (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. Dobrý korporátny občan Kane
    http://www.goodcorporatecitizen.com/meaning.html

    Ružový púčik mäsožravej entity, zalievaný sladkastými blábolmi, sa nám pekne rozvíja.
    publikované: 02.03.2009 07:33:33 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Mily Sunkes,
    az takyto barbar nie som, k mackam mam inak kladny vztah.
    Ale zato tulenov, k tym som bezohladny - tych si obcas lepim zo spodu na lyze...
    publikované: 02.03.2009 11:25:30 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. na tuleňov som so smútkom spomínal
    v sobotu na hrebeňovke: Baba - Rača
    publikované: 02.03.2009 13:31:05 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Akýsi čudný pokoj je dnes.
    V tom príspevku od Lenja ma zaujala zmienka ,že Rusko v princípe ráta s tým, že Ukrajina sa stane členom Nato.
    Hitlerove plány sa plnia do písmena? :)

    Takto z dialky situácia zasa ako koncom 1942.
    Len Europania dnes nemaju za symbol svastiku, ale šestcípe hviezdy.
    A aj Rusi tuším medzitým vymenili štátny symbol.

    Takto zdialky sa mi zda, že sa to historicky dosť rýchlo mení.
    publikované: 02.03.2009 15:09:00 | autor: Autor (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. Hitlerove plány sa plnia do písmena.
    Chcel by som tu dodať, že aj keď som napísal :
    Hitlerove plány sa plnia do písmena? :) - a doplnil som smile,
    nie je to prejav sympatie voči Hitlerovi a tento fakt ma vobec nenaplňa veselosťou.

    Naopak, som naozaj proti vstupu Ukrainy do NATO.
    Úplne vážne.)

    A keď už sme pri tom .... vôbec nepochybujem ani o tom, že existoval Holokaust.
    Určite musel existovať.
    Naozaj o tom vôbec nepochybujem.

    Credo quia absurdum.
    Na tomto mote vstúpilo kresťanstvo do rozpadnutej antickej spoločnosti a začalo milenium tuposti. Nastala židokresťanská kultúra
    (prepáčte, pri spomienke na ňu sa už ale naozaj musím smiať - s opovrhnutím zdravo smiať)

    Kde som to skončil?
    Aha, ešte som neskončil.
    publikované: 02.03.2009 15:17:29 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. ema, dávnejšie sme diskutovali
    o privátnych armádach gazpromu
    http://english.pravda.ru/world/europe/24-02-2009/107146-private_military_company-0
    len aby sa nezabudlo. Vôbec ma neteší, že sociálne nepokoje, sťahovanie vojsk z Bagdadu, bankrot USA, či rozhovor s Celentem sa stávajú realitou.
    aj na tie konzervy príde čas.
    publikované: 02.03.2009 15:33:22 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. Arton
    to nie sú Hitlerove plány, Hitler bol len také malé hovädo, ktorému zachutila moc až tak, že skrížil plány tým mocnejším
    stačí napr. vedieť, čo sa stalo 15.3.1939 ... teda okrem toho, že Nemci zriadili Protektorát ...
    publikované: 02.03.2009 18:20:28 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. v peknom svete to zijeme
    publikované: 03.03.2009 11:53:31 | autor: mono (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. Čo sa stalo 15.3. 1939?
    Kto je malé a velké hovado je relatívne.)

    Keby si mocné hoveda nekrížili plány, nebolo by politiky ani histórie (a bolo by dosť zle).
    Hitler skrížil určite mnohým plány, a kedže nakoniec skončil na hranici, zrejme ich skrížil mocnejším od seba.
    To je nepochybné ab definitio.
    Čo je už menej nepochybné, to je to, že napríklad konkrétne v roku 1941 zabránil útoku stalinského Ruska na Európu a tak skrížil plány Stalinovi.

    Možno ale raz nejakí noví Jebeši o tom pochybovať zakážu zákonom. Alebo aj tí istí.

    publikované: 03.03.2009 15:12:56 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. Arton
    15.3.1939 došlo k podpisu nemecko-anglickej priemyselnej zmluvy, ktorou Briti pristúpili k už fungujúcemu kontinentálnemu kartelu banského a železiarskeho priemyslu
    podotýkam, že o cca 10 rokov neskôr prišlo k podpisu niečoho podobného ... niečoho, čo naštartovalo vznik súčasnej EU ... dokonca aj postavičky pri podpise oboch zmlúv boli rovnaké (až na novú politickú "elitu" zastupujúcu Nemecko)
    publikované: 03.03.2009 17:53:30 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. 15.3. 1939 došlo k založeniu EU?
    Gratulujem, dôvod na sviatok:)
    Len mi je nejasne, či sa teraz k tomu máme postaviť pozitívne, alebo negatívne:)

    A čo vlastne teda tá zmluva znamená? Chcel Hitler teda so Západom spolupracovať? Komu skrížil vlastne plány, keď sa Europa tak pekne integrovala? Alebo integrácia bolo to skríženie plánov? V takom prípade, prečo anglo-ameriko-sionisti dovolili po vojne integráciu a také veci, ako mocné Euro? Su anglo-americkí-sionisti menej mocní, ako sa zdalo? Ako píšem vyššie - je ich moc založená hlavne na priamom víťazstve vo vojne - a tá moc sa im už definitívne míňa?

    No, keď mali k sebe ešte v roku 1939 taký pozitívny vzťah, že zakladali EU, možno sa mohli dohodnúť a nemusela byť žiadna vojna.
    Ozaj, prečo vlastne vznikla 2.Svetová vojna?
    Teda, keď si odmyslíme nepochybný fakt, že bola hlavne pokračovaním tej prvej - prečo sa tak rozrástla? Lebo Rusko a Amerika radi prilievaju olej do kotla, až kým stará dobrá Európa nie je celkom na dne? Bude Europa ďalšie Grécko - geneticky zaplavené barbarmi, kultúrne úplne zničené primitívnym netolerantným teda bolševickým kresťanstvom To postihlo Heladu a Rom - je k ničivemu kreťanstvu dnešný analóg sionistické armagedonské šialenstvo?

    Historia nas môže poučiť, otázne je, ako ju zmeniť.
    publikované: 04.03.2009 09:28:50 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. dost dolezity clanok America's Fiscal Collapse
    publikované: 04.03.2009 11:16:16 | autor: c (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. tiež dôležitý článok
    http://www.blisty.cz/2009/3/4/art45667.html
    jedného dňa sa prebudíme pod láskavým i prísnym dohľadom Číny.
    publikované: 04.03.2009 11:51:15 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. Ten chlapik Jim Rogers žije v Singapure.
    Singapur je podla mna skutocna Cina - taka, aka by bola, keby sa do nej nemiesal neustale niekto zvonku.


    Japonci mali viac stastia v tomto smere.

    Singapur je zaujimave mesto (zial, nikdy som tam nebol - asi je cas)
    Ako vieme, priam ako jedina politicka jednotka na svete podporuje explicitne urcite eugenicke zakony.
    publikované: 04.03.2009 12:35:27 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. 快乐
    Ked si pozrete original videjko s tym rozhovorom
    http://www.channel4.com/news/articles/business_money/interview+jim+rogers/3009962

    objavite tam zaber na tabulku a pri jeho mene oznacenie kuaile.
    Happy rogers.
    Ibaze by mal narodeniny, cinania tak spievaju Happy birthday:
    Zhu ni shengri kuaile :)

    Kedy leti najblizsie lietadlo do Singapuru?
    publikované: 04.03.2009 12:55:34 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. Pre základy budúcej ekonomiky,
    multikulti element číslo jeden pre naučenie:
    Zhu ni shengri kuaile
    http://www.youtube.com/watch?v=gdZs3xghvKE&feature=related
    publikované: 04.03.2009 13:01:06 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. Už aj Emma hovorí čínsky.
    http://www.youtube.com/watch?v=3f66Eu5evP4&feature=related
    (ku koncu videjka)

    Ale je to mizéria.)
    publikované: 04.03.2009 13:07:00 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. A teraz optimum:
    publikované: 04.03.2009 13:19:03 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. Prevádzková slepota
    Málokto je ochotný vidieť to, čo je očividné a o čom sa cynicky zmienil Rogers:
    "Jděte v Asii na nějaké letiště a odleťte tamodtud na letiště JFK v New Yorku. JFK je třetí svět."
    Hej. Bordel, špina, chudoba.
    Sebastredná pažravá západná kultúra nemá žiadnu hodnotnú víziu, žiadny ušľachtilý cieľ. Podľa toho dopadla.

    Aj Rogersova poznámka o tom, že v roku 1918 bola koloniálna Británia najbohatšou krajinou sveta - a kde je teraz? dobre zaťala. No jo, bankár sa z GB už dávno odsťahoval do USA. Odvtedy urobil aj z USA tretí svet, bolo by načim zas niekam nomádsky migrovať ... aušak Ázia mu šafáranie v sejfe nedovolí.

    To čo je za héérečku, tá harrypotterovská Emma? Je polohluchá a blbá, keď nevie presne zopakovať niekoľko jednoduchých čínskych viet?
    publikované: 04.03.2009 19:15:02 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. K tomu Rogersovi
    Ze preco sa Cine tak dari?

    Lebo tam nemaju chazarskych bankarov a majitelov zemegule. A tym padom sa im nemoze podarit ani v Cine ziadna oranzova, perestrojkova, nezna ani ina agentska revolucia.

    Takze logicky co chazari urobia? Budu sa chciet nastahovat do Ciny. Aby ich Cinania neposlali tam kam patria, budu hlasno kricat, aky je ten zapad na hovno. Ten Rogers, ktovie ci nie je jednym z nich.


    publikované: 04.03.2009 20:39:52 | autor: parano (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. Že sa pýtaš, parano
    Nečítal si hneď prvú vetu?
    "Jim Rogers, spoluzakladatel hedgového fondu The Quantum Fund George Sorose..."
    Každopádne v Číne a priľahlom okolí bude vždy len laowai - cudzinec.

    V Pekingu (a na zopár iných miestach Číny) žijú malé chazarské komunity, ale konkrétne tá jedna v Pekingu je domácim tradične na smiech ako skupinka chlpatých podivínov vzývajúcich akéhosi krvilačného boha.
    Nikdy sa chazarom nepodarí urobiť s Čínou to, čo s Európou a USA. V Číne ich totiž nečaká abrahámovské, takpovediac domáce prostredie a z nejakých multikulti dobrodružstiev už Krajina stredu vyrástla. Nepriniesli jej nič dobré.

    Inak je ale škoda, že sa presun nepodarí. Západ by bol náhle menej nahovno.
    publikované: 04.03.2009 21:01:21 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. V minulosti, ked vznikla a vyrástla nejaká civilizácia,
    vždy zákonite po nejakom čase dotiahli vlny barbarov a napokon zatial vždy všetky štruktúry zničili.

    Dnes, v čase globálnej dediny, už by nemali jestvovať žiadni barbari žijúci mimo systém.

    Pri špinavej vode stačí počkať, až sa čiastočky špiny usadia na dne.
    Čistá štruktúra vznikne znova. To je prírodný, kozmický, univerzálny ZÁKON. A keď neprídu zvonka noví barbari ...

    Otázne je, či sa dá ten proces urýchliť, alebo ešte presnejšie, či má zmysel ho urýchlovať.
    Aby sa špina usadila, možno sem tam ledabolo zatlačiť na správnom mieste a hniloba sa zrúti ako kolínsky archív. Alebo ako WTC. Alebo ako americký finančný systém. Alebo ako mnoho iných príkladov, ktoré ešte čoskoro uvidíme.
    publikované: 05.03.2009 00:19:19 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. Tzv. západná civilizácia má už pred sebou iba víziu
    katabolického kolapsu.
    "Stručně řečeno, katabolický kolaps je proces, v jehož průběhu společnosti ve stadiu úpadku kanibalizují svou infrastrukturu, aby naplnily své bezprostřední potřeby, a tím urychlují svůj vlastní zánik. Vztahy mezi zdroji, kapitálem, odpady a výrobou vytvářejí základ pro ekologický model kolapsu, v němž výroba nedokáže naplnit požadavky na obnovu existujícího kapitálu. Společnosti čelící takovým krizím po vyčerpání základních zdrojů riskují katabolický kolaps, cyklus pozitivní zpětné vazby, při němž se snižuje celkové množství kapitálu, který se postupně mění v odpad. Tento model bere v úvahu hlavní rysy historických příkladů rozkladu civilizací a nabízí paralely mezi procesy sukcese v mimolidských ekosystémech a rozkladu lidských společností."
    http://www.blisty.cz/art/45504.html

    Táto spoločnosť už nevie kontrolovať ani svoju produkciu, spotrebu, zdroje, ani finančnú a informačnú infraštuktúru. Na svoj rozpad nepotrebuje externých nomádov, lebo nomádstvo má už dávno inkorporované v sebe, a to vôbec nie latentne.
    Pripomeňme si, že de facto tí istí nomádi, ktorí privodili pád veľkých stredovýchodných civilizácii, dlhodobo rozleptávajú aj infraštuktúru modernej západnej kultúry.
    Ako sa podarilo v 30tych rokoch ukončiť hospodársku krízu, dobre vieme. Nezaslúžili sa o to žiadni bankári, a už vôbec nie tí, čo ju spôsobili, ale zmena finančného, hospodárskeho a spoločenského systému v jednom európskom štáte. Ak dobre pozerám, teraz na tomto kontinente taký štát nie je, čím sa zmena paradigmy stáva nemožnou. Anabolickú taktovku teda preberú iní. Tí, ktorí nepotrebujú čakať, kým sa niečo usadí.
    publikované: 05.03.2009 01:53:18 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. podľa tohto článku:
    http://www.henrymakow.com/translated_from_the_hungarian.html
    sa po vojkne za Eliho Wiesela vydávala úplne iná osoba ....
    publikované: 05.03.2009 14:43:25 | autor: Burnaburiaš (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. Arton
    v prvom rade - tá zmluva nemá s Hitlerom nič - nadväzuje totiž na vzťahy, ktoré sa začali v 20. rokoch; tá zmluva "len" vytvára rámec pre kooperáciu v rámci európskeho priemyslu
    je to presne tá istá snaha, akou sa začala EU ... EU ako politický "subjekt" je výtvor až posledných 20 rokov, pričom aj v súčasnosti je najmä o hospodárskej spolupráci a politická integrácia je hudba vzdialenej budúcnosti ...
    Hitlera vnímam ako sluhu, ktorý dostával tak dobre zaplatené, až si myslel, že je on pán a tak sa aj začal správať ... a tak aj skončil ... jeho démonizácia zo strany establishmentu mi pripomína protesty a kritiku fyzikov zúčastnených projektu Manhattan voči jadrovým zbraniam, hoci tie sú de facto ich výtvorom ...
    otázka, prečo vlastne vojna v 1939, začatá bezvýznamnou operáciou v Poľsku, prerástla do svetovej vojny je veľmi zaujímavá - najmä ak uvážime, že vojensky na ňu nebol pripravený nikto, okrem ZSSR a ekonomicky tiež nikto, okrem USA ...
    kto na tej vojne získal najviac?
    Európa ako vojensky a politicky najvýznamnejšia časť sveta "zhasla", ale jej výtvory si našli iných hostiteľov
    publikované: 05.03.2009 15:12:42 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. Taktovku preberú?
    To sú ktorí takí machrí? Hyeny? Mrchožrúti?
    Preberú len humus, ktorý zväčša sami spôsobili.

    Parazit zahubi(l) svojeho nositela, a tým postupne aj seba.
    Telo zdochliny v studničke.
    Hovorím, dobré je, že prakticky v každom prípade sa nakoniec rozloží a voda bude zas po čase pitná.

    Pravda, ak chce niekto piť hneď, musí zdochlinou pohnúť a vyhodiť ju.
    Ale ako hovoria frankfoni, nur vorsichtig.

    A čo sa týka rozpadu civilizácii, dnes určite horúca téma a zaujímavý link na druida (?:), netreba ale zabúdať, že sú to už odjakživa známe veci spracované tisíckrat. Len tomu davu stále nebolo na rovinu povedané ICH autoritami, že sme zdochlinu (predkambrickeho?) mamuta už zožrali a tak svetlo zhasne.


    Mimochodom, predstavte si, že by ludstvo všetky svoje potreby energie pokrývalo napríklad zo slnka a kedykoľvek by mohlo tento príjem zdvihnúť ešte desaťnásobne. V takom prípade by žiadna finančná kríza by neboia. A pokial by sa aj madoffovia, šoroši a iné prasatá pobili medzi sebou, nik by sa nad tým naozaj netrápil.

    publikované: 05.03.2009 15:20:53 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. Lenja,
    mňa skôr napadá prirovnanie, že je podla toho bol Hitler niečo ako Bin Ládin, vytvorený CIA, alebo Mečiar, vytvorený VPN a teda praho-havlo-židmi. Všetko, ako hovoria germani, enfant terrible politiky.
    Asi každého niekto viac či menej vytvorí.

    Ale reč bola vlastne o tom, či teda keď nie Hitler osobne tak aspoň hitlerovské Nemecko stále v 1939 spolupracovalo na europskej spolupráci a integrácii. Vieš, tá otázka súvisí s revizionizmom a teda by mali tiež zakázať na ňu (pravdivo) odpovedať:)

    Kto chcel vojnu v 1939 ,1940 a 1941 a kto nie ... tiež nebudem odpovedať. Len jedno je isté : v každom prípade chcel vojnu Stalin.
    A získala na nej v prvom rade Amerika a obmedzene Rusko. NIK INY.
    To, že podla viťazov sa potom spätne určuje a hierarchia "vinníkov", s tým už nebudem otvorene urážať inteligenciu prítomných čitatelov. Len ma tak napadá, že ak človek nie je naivný idealista, tak síce nie vždy, ale zväčša ten, kto vojnu chce a začne, ju aj vyhrá - lebo je pripravený.
    Do tejto logiky bezpochyby spadá aj to, že Hitler vyhral vojnu nad Polskom a Francúzskom.
    publikované: 05.03.2009 15:41:22 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. Arton
    prirodzene, hitlerovské Nemecko spolupracovalo na hospodárskej intregrácii Európy, o tom niet najmenších pochýb ... to, prečo sa o tom nevraví, je už druhá vec ...
    dobre to po vojne popisoval napr. Albert Norden - dúfam, že nikoho neodradí fakt, že tento pán bol žid (ktorému nacisti zabili otca) a komunista (kvôli tomu musel z Nemecka ujsť)
    publikované: 05.03.2009 16:28:49 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. Izrael mocnejší ako OSN
    publikované: 05.03.2009 19:10:54 | autor: MI5 (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. Isteže píšu atlantisti
    o tom, že Nemecko pripravovalo hospodárske zjednocovanie Európy, alebo že Princ Bernhard bol nacista, takže bilderbergovci a integrácia je podľa nich nacistické dielo. Ale keďže práve títo sionisti sú tiež súčasťou prebiehajúcich procesov tak musia šíriť tieto zahmlievajúce dezinformácie s prímesou trochu pravdy.
    publikované: 05.03.2009 19:56:41 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. Fon
    čo sa babe chcelo, to sa babe snilo? :)
    publikované: 05.03.2009 22:18:29 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. Na to aká
    informovaná sa vnímaš, sa zmôžeš len na slepačí výšplech?
    publikované: 06.03.2009 00:15:24 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. Snívaj
    publikované: 06.03.2009 00:32:07 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. Fon
    atlantisti, sionisti, nacisti, bilderbergovci ... pospájame všetko čo vieme bez ladu a skladu do necelých štyroch riadkov? :) na to sa inak ani nedalo zareagovať :)
    načo to komplikovať, keď za všetkým sú len prachy a snaha o moc bez ideologického zafarbenia?
    Nemecko nepripravovalo integráciu Európy, na to bolo po WWI príliš slabé, tobôž po WWII, impulz prišiel "odjinud", Nemecko bolo a je, ako priemyselne najzdatnejšia krajina na kontinente, len nástroj ...
    publikované: 06.03.2009 00:47:24 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. Existujú isté kruhy veľmi
    citlivé na antisemitizmus, antiamerikanizmus a aj do istej miery na formu európskej integrácie, nazval som ich zjednodušene atlantisti, a áno, Atkinson zvnútra tejto skupiny veľmi zaujímavo vyťahuje rôzne výroky nacistických politikov, ktoré sú nadmieru podobné dnešným európskym komisárskym politrukom.
    On v tom vidí nacistické vzkriesenie alebo všeobecne nemeckú hrozbu, hoci pôvodcovia toho plánu stoja mimo strán a preto boli úspešní.
    Nemecko ideu novej Európy vyťahovalo samé, ale stvárnenie by bolo doriešené až po vojne.
    Aj Nemecko, lebo práve v Nemecku, aj keď plán Nemcov to ani nebol, skôr len využitie ich pochodujúcej výbojnosti.
    publikované: 06.03.2009 01:23:53 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. Zjednotenú Európu
    si z rôznych príčin mže želať hocikto.

    Nacisti si určite želali zjednotenú a silnú Európu. Otázne zostáva, či to zjednotenie chceli dosiahnuť vojensky, alebo aj normálnou politikou. Zmluvy a vôbec ďalšie informácie svedčia, že tento proces prebiehal vcelku výrazne aj mierovo.

    Z druhej strany - akákoľvek silná, ujednotená samostatná Európa bude zaručene obviňovaná z "nacifikácie".
    Je úplne jedno, kto podporoval integráciu po vojne, kto a čo je vlastne bilderberg a iné mafie - ak dosiahli či dosiahnu vtomto smere úspech, nezávislé jednanie Európy, jej oponenti ju zaručene z nacizmu obvinia (z nacizmu je obviňovaný každý oponent systému, je to fráza podobne ako za socializmu to bolo obvoňovanie z "buržoaznosti", prípadne z "oportunizmu" či "revizionizmu" - dnes si už na to ani nik nespomenie).

    Takže preto tu máme takú dilemu ohladne zjednotenej či nezjednotenej EU.

    publikované: 06.03.2009 08:01:56 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. Arton
    vyvstáva mi otázka, či Európa, resp. jej obyvatelia, chcú integráciu tak ako sa to deje v súčasnosti, keď občan/volič, je až na druhom mieste
    EU je od počiatku zameraná korporatisticky; ak sa vytvorí "silná, ujednotená samostatná Európa" na tomto základe ... s pánom bohom ... ak má byť integrácia úspešná, impulz z dola musí vyvážiť, ak nie nahradiť, impulz z hora - ale to sa nestane, ak miera informovanosti o EU a jej politikách bude taká mizerná ako v súčasnosti; kam EU vlastne smeruje?

    publikované: 06.03.2009 09:46:42 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. Ou, koľké prekvapenie
    Ako keby to nebolo pravidlom od začiatku kolonizácie Palestíny
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7926413.stm
    publikované: 07.03.2009 06:39:15 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  88. Dvoma správami o AIG
    sa s naším malým, ale o to veselším kolektívom na nejaký čas rozlúčim.

    http://informationclearinghouse.info/article22162.htm

    http://ekonomika.sme.sk/c/4337332/v-pripade-krachu-aig-by-mohol-nastat-financny-kolaps-v-europe.html

    Zas nás Európanov idú Američania zachraňovať.
    Pochybujem, že sa aj tento prípad dostane do mytológie pre neodukov o tom, akú spásu prinášali a prinášajú USA starému kontinentu.

    再见!
    publikované: 07.03.2009 06:46:18 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  89. Lenja,
    súčasný Brusel je jedna veľká stoka, aj mne sa tak zdá.

    A že ľudia musia súhlasiť a chápať integráciu, ale dnes s ňou moc nesúhlasia, s tým tiež súhlasím.

    Ale aj tak som skôr za určitú integráciu, ako hranie sa na svojom vlastnom piesočku.
    publikované: 07.03.2009 08:18:02 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  90. precital som si v emynom linku na bbc co je nove v gaze
    ...In a written statement, it (IDF) said: "For example, buildings were either booby-trapped....
    ani slovo o sprave odminovavacej organizacie ktora odhaluje klamstvo zidovskej armady
    ...Buswell said the team found no Palestinian mines, only indications of antitank mines used by the IDF to blow up Palestinian homes. MAG also found no evidence that Hamas had booby-trapped buildings. Buswell said that if there were still any boobytrapped homes, people would have been injured and the team has received no reports of such injuries.
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1064791.html

    same lzi, same lzi nam chriacha izrael do tvare
    publikované: 07.03.2009 12:16:48 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  91. Who got AIG's bailout billions?
    http://www.reuters.com/article/topNews/idUSTRE52624P20090308
    Federal Reserve Vice Chairman Donald Kohn testified before that committee on Thursday that revealing names risked jeopardizing AIG's continuing business. Kohn said there were millions of counterparties around the globe, including pension funds and U.S. households.
    x x x x x
    The Wall Street Journal reported on Friday that about $50 billion of more than $173 billion that the U.S. government has poured into American International Group Inc since last fall has been paid to at least two dozen U.S. and foreign financial institutions.
    publikované: 08.03.2009 09:36:40 | autor: ... (e-mail, web, neautorizovaný)
  92. super clanok super debata k nemu
    http://www.sme.sk/diskusie/1426725/1/Cinske-lode-obtazovali-nevyzbrojene-americke-plavidlo.html
    skoro som sa pocikal ako americka poziarna hadica utociaca na cinanov v spodnom pradle
    publikované: 09.03.2009 17:18:55 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  93. Komplici Izraela neprídu
    publikované: 09.03.2009 23:08:07 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  94. likvidácia teroristov v ZOO
    publikované: 10.03.2009 20:08:54 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  95. Jediný podstatný pokrok,
    ktorý má pre ľudský rod zmysel, je vo vývine myslenia a vedomia.

    Ale prakticky všetky "inštitúcie" zaoberajúce sa myslením a vedomím, takzvané umenie, náboženstvo, filozofia ... proste do velkej miery opäť raz zdegenerovali na úroveň špinavých siekt a stali sa naopak prekážkou pozitívnej evolúcie v tejto oblasti.

    Nový kvalitatívny lepší stav v myslení ľudstva nenastal možno povedať už pár tisícročí - všetko to bol len balast, aj tí najväčší filozofickí reformátori, buriči či inovátori v tomto obdobi zväčša len omielali nejakých svojich predchodcov a svoje vlastné mali iba ak nejaké pudy a inštinkty niekde zo zadného mozgu.

    Ale kvalitné lokálne kultúry predsa len občas vyvstávajú ako fluktuácie vo vákuu. Je ľudstvo ako celok už pripravené na ich prijatie, na fázovú zmenu, alebo je naozaj bezcenné?

    To jediné, myslenie a vedomie, má zmysel. Všetko ostatné je iba prach a tieň.
    publikované: 10.03.2009 23:03:56 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. Arton
    niečo nové, prevratné, v oblasti myslenia prišlo podľa mňa naposledy pred cca 2500 rokmi ... odvtedy svet čaká na "génia zmeny", nový impulz
    pred cca 2500 rokmi na Východe prišli na svet Lao-C, Buddha, Konfucius; na Západe Herakleitos, Sokrates, Platon ...
    v Grécku sa zrodila demokracia
    famózny vek ...
    odvtedy ... akoby ľudstvo čakalo na vážnu krízu, priam evolučne zlomovú, ktorá ho buď vo vývoji rozumu/myslenia zastaví a obráti čelom vzad alebo posunie do ďalšieho levelu
    prišiel teraz ten čas?
    spoločenský i vedecký vývoj tomu naznačuje
    alebo som len optimista či nechápem svet okolo seba ...
    publikované: 10.03.2009 23:41:20 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  97. What if
    publikované: 10.03.2009 23:51:29 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  98. Lenja,
    tak nejako, v podstate klasicky, to je.
    Pod tlakom chaosu došlo k rozriedeniu a ludstvo zatial nenašlo ani len dosť ambícii stanoviť si dokonalosť ako ciel.


    A teraz niečo pragmatické, ale zas podstatné:

    V Amerike bol zas vysánkovaný z úradu niekto, kto zrejme čo len mierne kritizoval súčasnú totalitu.
    (http://www.haaretz.com/hasen/spages/1070041.html)

    "Jewish organizations have leveled criticism at the pick due to his history of opposition to Israel's policies..."
    "jewish organization"
    Čo to je???
    Kým nebudú vedla "jewish oranization" rovnocenné aj nejake povedzme "aryan organization", nemožno hovoriť o spravodlivosti a slobode.
    To je základný krok. Very simple.

    Alebo teda univerzálne organizácie, ktoré na základe svojej vyššej univerzálnosti rôzne tieto primitívne kmeňové židovské organizácie neutralizujú a rozpustia.
    Rešpektovať sekty, mafiu a teroristov nemožno.
    publikované: 11.03.2009 08:07:53 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  99. keď neprší
    publikované: 12.03.2009 14:06:26 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  100. Ešte k tomu Ron Paulovi
    nezáleží ani tak na tom, do akej miery kandidát je ochotný ísť,
    ako skôr na tom, do akej miery je schopný ísť.

    Tento ujo podla mňa nie je schopný isť ďaleko.
    publikované: 12.03.2009 22:30:34 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  101. A kedže tu už asi nik nechce písať,
    ešte niečo pozitívne, čo ma dnes ráno naozaj rozveselilo :)
    (k článku o prvom vyštudovanom vysokoškolákovi s VŠ diplomom)

    "Downom syndróm nie je choroba. Ide o ďalšiu z čŕt osobnosti"
    Tento svet speje do zahuby - o 50 rokov budu v Europe statne nabozenstvo islam, najcastejsie priezvisko Lakatos, a prezident bude mat v zmysle horeuvedenej "mudrosti" a pozitivnej diskriminacie Downov syndrom.
    Dakujem, v takom svete ja zit nechcem, a chvalabohu sa uz toho nedozijem...
    ----
    http://www.sme.sk/diskusie/1428334/1/Prvy-clovek-s-Downovym-syndromom-ma-vysokoskolsky-diplom.html
    ----
    Bezpochyby úprimné znechutenie :-))))))))
    publikované: 13.03.2009 09:34:50 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  102. gangstersky stat
    publikované: 17.03.2009 17:46:35 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  103. kriq! Je to tu!
    Chardonnay made in China
    Málokto z milovníkov vína o ňom počul a takmer nikto ho ešte neochutnal. A predsa sa ho už teraz svorne boja. Reč je o čínskom značkovom víne. Európskych vinárov chytá panika – v čínskych viniciach sa začali vo veľkom pestovať všetky známe svetové odrody ...
    Plus 7 dní
    20.marec 2009
    strany 128-130
    publikované: 19.03.2009 14:12:08 | autor: kyselý chardonnay (e-mail, web, neautorizovaný)
  104. http://www.sme.sk/diskusie/1433891/1/Izraelski-vojaci-sokovali-vypovedami-o-zabijani-civilistov.html
    publikované: 19.03.2009 14:28:27 | autor: ... (e-mail, web, neautorizovaný)
  105. 1 shot, 2 kills
    Dead Palestinian babies and bombed mosques - IDF fashion 2009

    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1072466.html

    Viac o systémovej izraelskej beštialite kombinovanej s pišťavou zbabelosťou u Gilada Acmona:

    Koniec židovskej histórie
    http://informationclearinghouse.info/article22259.htm

    Israelis prefer to see themselves as the natural dwellers of the land rather than pioneers in a non-ethical Jewish Diaspora colonial project. The Israeli Jew furnishes his political stand by means of severe ethical escapism. This may explain the fact that as much as the Israelis love their wars, they really hate to fight them. They are not willing to die for a big abstract remote ideology such as the “Jewish nation” or “Zionism”. They overwhelmingly prefer to drop white phosphorous and cluster bombs from afar.

    Atakďalej.

    To je z mojej strany zatiaľ všetko.
    publikované: 21.03.2009 07:26:39 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014