Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Dlhé tiene nad Európou

Za neposlušnosť sa skáče bez padáka

Dubaj bol tranzitným miestom Palestínčana Mahmúda al-Mabhúha smerujúceho na diplomatické rokovania do Číny, keď ho v hotelovej izbe zavraždilo teroristické komando. Časť príslušníkov komanda mala britské a írske pasy, ale medzi vrahmi boli aj "občania" Nemecka či Francúzska.

Brutálna udalosť znovu pripomenula obdobie, keď izraelský Mossad rajtoval od Paríža po Bejrút a zabíjal politicky vplyvných Palestínčanov, až kým nezavraždil v nórskom Lillehammeri Maročana Ahmeda Bučikiho pred očami jeho tehotnej manželky. Snáď nie je na škodu pripomenúť, že v tom obdodí bol medzi židovskými teroristami aj istý Ehud Barak, vlastným menom Ehud Brog. Kým všetky príčetné štáty sa špín z tajných služieb - hlavne keď majú ruky zababrané od krvi - potichu zbavujú v lepšom prípade odchodom do dôchodku, v Izraeli je tento zločinec momentálne ministrom obrany.

Po zabití al-Mabhúha nastalo na chvíľu mediálne ticho. Ako píše Robert Fisk, reportér žijúci v Bejrúte a držiteľ britského pasu, celých šesť dní od informovania britského zastupiteľstva v Dubaji o pravdepodobne falošných britských pasoch zneužitých pri vražde Británia mlčala. Ozvala sa až potom, keď dubajská polícia zvolala tlačovú konferenciu a záležitosť "falošných" pasov sa dostala do médií. To už občania Európy - najmä Angličania zbystrili pozornosť, pretože krádež identity pre účely vraždy v zahraničí môže mať pre nich pri cestovaní veľmi-veľmi nepríjemné následky. 

 

 

Premiér USraela Benjamin Mileikowski po akcii Mossadu v Dubaji: - Prečo majú všetci agenti rovnaký typ okuliarov?

Šéf Mossadu Meir Huberman: - Pretože túto akciu sponzorovala Opticana Vision.

 

Kauza prenikla aj do smetiarne, kde ju s bulvárnym nadšením pojednala informátorka Slovače o dianí na blízkom Východe pani Semišová. Oficiáli v Izraeli sa síce tvária, že vrahom nebol Mossad, zato Semišová vyhlási v slovenskom takzvane mienkotvornom denníku vraždu v réžii Mossadu za úspech. Nechajme teraz bokom skutočnosť, že článok zavádza a pasy neboli falošné - boli pravé, vrátane hologramov. Skôr je tam hodná povšimnutia zákonná a etická stránka. Toľko budú takýmito článkami nabíjať opiciam do hláv, že vraždenie je dobré - toľko ich budú ponárať do sračiek, až sa v nich všetci utopia. Vrátane korešpondentky z Blízkeho východu.

Izraelskí predstavitelia sú presvedčení, že politická vražda a zneužívanie pasov občanov Európskej únie nespôsobí sionacistickému režimu žiadnu väčšiu ujmu.

Práve preto je momentálne v Bruseli bývalý vyhadzovač z moldavského baru, dnes minister zahraničných vecí židovského štátu Avigdor Lieberman, aby so šarmom sebe vlastným reprezentantom EÚ vysvetlil, že sionacistický režim si žiadnu ujmu nepraje. A neprajú si ju iste ani predstavitelia Európskej únie. Lebo keby si ju priali, mohlo by sa im napríklad stať, že si zaskáču bez padáka, prípadne nedôjdu na oslavu narodenín svojej mamy.

Mnohí z európskych politikov zdieľajú názor Gilada Acmona, že "dlhé rameno Izraela" treba uťať. Majú však svoju kariéru a svoje kontá a svoje rodiny... prosto kopu dobrých dôvodov, prečo držať hubu a krok a dúfať, že dlhé židovské teroristické rameno z jedinej demokracie na Blízkom východe nebude mať dôvod odkrágľovať práve ich.

Bodka za správou: Rusko už Izraelu odpoveď na politickú vraždu Mahmúda al-Mabhúha dalo.


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. Skrátka a dobre,
    to je jediná reč, ktorej potkani rozumia. Vraždy.
    Lenže reč nie je samomluva, ale komunikácia medzi viacerými entitami, a tak to u našeho druhu funguje už dobrého pol milióna rokov. Na to ale oni doteraz neprišli a podľa všetkého ani tak skoro neprídu. Napriek všetkým mrzutostiam, ktoré ich v dávnej i nedávnej minulosti postretli. Lepšie povedané, ktoré si tento kmeň vždy privodil sám. Svojou chronickou krvilačnosťou, čoby spôsobom komunikácie na vyššej úrovni.
    publikované: 20.02.2010 13:10:50 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Dlhe rameno Izraela.
    Ovsem utinat ramena nie je najefektivnejsia metoda, pretoze podstata zla je inde.
    V tomto pripade je podstata samozrejme v tom, ze Europa a Amerika stale hladi na Izrael ako na nejaky nabozensky pojem, na nieco, ako Vatikan, ba este metafyzickejsie.
    V tomto hra dokonca samotny holokaust len cast ulohy - pretoze "utrpenie zidov" nema sto rokov, ale je vecne a transcendentne, vsak ano.
    Je otazka, ci sa toto sionfilske nabozenstvo udrzi, a dokedy.
    Nema zmysel opakovat, ze sa odhaluje coraz viac, nema azda zmysel opakovat, ze si pripravuju vlastnu karmu takymito excesmi.

    Podstatne je to, kedy bude tabu okolo tohoto nabozenstva prelomene aj na najvyssej urovni.
    Stacil by proces ako glasnost, staci otvorena kritizovatelnost veducej ulohy izraela v kulture "krestanskeho" Zapadu...

    publikované: 20.02.2010 19:21:53 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Zatiaľ vieme toľko, že podľa prieskumov
    čoraz viac Američanov sleduje RT.
    A tak sa mohli dozvedieť od Chossudovskeho, ktorý sa špecializuje na geopolitiku s ohľadom na ložiská a prepravné trasy ropy a zemného plynu, že USrael ide spustiť WW3
    http://www.youtube.com/watch?v=C4p1kD8CZX8
    a porozmýšľať, čo to pre nich znamená.
    publikované: 21.02.2010 05:42:28 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. No a kým všelijaké sionistické babičky
    virtuálne vreštia Už dosť!, Už dosť! Už o tom nehovorme!, jedovatý spád po politickej vražde Palestínčana a zneužití európskych pasov nie a nie ustať.

    Najnovšie prihodili do kotla Timesy: vraždu schválil premiér USraela Mileikowski začiatkom januára
    http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article7034933.ece

    Hasbara po počiatočnom vycieraní sa, že sa USrael k vražde vyjadrovať nebude začala generovať bláboly, že "neexistujú dôkazy o zainteresovaní Mossadu" a dokonca sa snažila naznačovať, že to samotní Palestínčania. Iste, Palestínčania majú v Európe taký obrovský politický vplyv, že si bez problémov oficiálne vybavia pasy na mená chazarov žijúcich v Izraeli.

    Zábavné je prečítať si, ako získal jeden z vrahov nemecké občianstvo:

    "According to the findings of German federal investigators, in June 2008 an Israeli man named Michael Bodenheimer - who shares the name of an Israeli whose identity was used in the Dubai operation - came to immigration officials in Cologne with the pre-World War II address of his grandparents. Bodenheimer acquired German citizenship on the basis of this data.

    After his name was listed as one of the suspected members of the Dubai assassination squad, Bodenheimer, who lives in Bnei Brak and is of AMERICAN ORIGIN, said that he did not know how his identity was stolen. "

    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1151069.html

    To je sranda, tieto chazarské originy.
    Ako tiahli na Západ, môžu si uplatňovať rôzne občianstva:
    - ruské po prapradedovi
    - ukrajinské po pradedovi
    - maďarské po dedovi
    - nemecké po otcovi
    - americké, lebo sa tam narodili
    - a samozrejme izraelské, lebo sú to takzvaní židia s večným právom okrádať Palestínčanov a kolonizovať ich krajinu - len preto, že žužlajú macesy a slzia o akomsi "úteku z Egypta", čím tento raz nemyslia ich úprk začiatkom 50. rokov, keď sa tam prevalili ich prípravy na veľký teroristický útok

    To sa potom žije, so zbierkou pasov v šuflíku.
    publikované: 21.02.2010 06:23:45 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Do tretice sa pozrime do domáceho dvorku
    kde na sionacistickom extrémistovi možno pekne demonštrovať kotrtmelce hasbary.

    V prvej reakcii sa nadchýna akciou Mossadu a ponúka nielen svoj pas, ale aj osobnú účasť na vražde:

    18. februára 2010
    - Pre potreby likvidácie toho teroristu kludne mohli pouzit aj moj pas ; ba dokonca by som sa prihlasil aj za dobrovolnika ;)
    .
    "Pamätaj, čo ti vykonal Amálék na ceste, keď ste vychádzali z Egypta, 18 ako ťa na ceste napadol a zničil tvoj zadný oddiel, všetkých, čo zmorení kráčali za tebou, a ty si bol vyčerpaný a unavený - nebál sa Boha. 19 Keď ti Hospodin, tvoj Boh, dá odpočinúť od všetkých tvojich okolitých nepriateľov v krajine, ktorú ti Hospodin dáva do vlastníctva - vtedy vyhlaď pamiatku Amáléka spod neba. Nezabudni na to!"

    ----
    Hasbara vydáva inštrukcie o potrebe zatĺkať.
    -----

    19. februára 2010
    - Ja pravdaze tiez schvalujem likvidaciu takychto teroristov
    .
    akurat problem je ten, ze v snahe dehonestovat Izrael na vsetkych moznych urovniach toho teroristu mohli zlikvidovat ini tak, aby to vyzeralo ako akcia 'Mossadu' a teda blamaz Izraela.

    http://blog.sme.sk/diskusie/user_profile.php?id_user=2870


    Čo sa snahy hasbary našiť Mabhúovi terorizmus týka, tak sionacistické prasce, ktoré len nedávno zmasakrovali v priebehu troch týždňov okolo troch stoviek detí v Gaze, idú ľútostivo bľačať, že Mabhúh bol vraj zaangažovaný do "vraždy 2 izraelských VOJAKOV" v roku 1989.
    publikované: 21.02.2010 06:38:42 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Iliaš
    robí sionistom medvediu službičku: "Pozrite sa na mňa, nekontaktného psychopata, pozerajte sa na mňa a vedzte, že mi môžete hov.., napriek tomu, že som šialený talmudista a takto všetkým na očiach schvaľujem vraždy, zlodejinu, masakre...som pred vami, nič neskrývam - a vy nič". Pamätáte sa na Barbara Conana a jeho facku drzej ťave?
    publikované: 21.02.2010 22:53:52 | autor: nevažno (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Znovu si pripomeňme, že v stredoveku
    takýto vymetení iliaši poskakovali chránení všemocnou inkvizíciou.
    A kde sú dnes?
    Zalezení vo svojom vatikánskom paštáte behajú v saténových sukniciach ako z maškarného bálu, na temene hlavy priplácnutú judeočepičku - ochranu pred osvietením.
    Aj o inkvizícii si ľudia mysleli, že je večná a nezlomná.
    publikované: 23.02.2010 06:49:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Orangutan na
    čele najagresívnejšej tlupy sveta poučuje Európanov o škodlivosti mierového rozvoja: http://www.sme.sk/c/5256484/gates-demilitarizacia-europy-zasla-pridaleko.html
    publikované: 23.02.2010 20:13:03 | autor: nevažno (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Dešifrované do luckej reči:
    demilitarizácia Európy, ktorú nariadili po WWII dvaja kamarátikovia - víťazné fašistické USA a víťazný bolševický Sovietsky zväz - je už pre USA kontraproduktívna, lebo sa im hromadia skladové zásoby.
    US zbrojovky v strate - a Európania si voľkajú v blahobyte? Tak to ňi.
    Len to treba zabaliť do okrasných rečí o tom, ako USA nepretržite dbajú o európske dobro, na ktoré číhajú zlí imper... ééé, komun... pardon, tento raz sú to pre zmenu teroristi.
    publikované: 24.02.2010 05:30:53 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Diskusia na Sme
    http://www.sme.sk/diskusie/1643264/1/Gates-Demilitarizacia-Europy-zasla-pridaleko.html

    Aky je rozdeil medzi Hitlerom a Gatesom?
    Aj Hitler tvrdil, ze Europa je slaba, ze treba mat akcieschopnu armadu proti hordam z vychodu.


    Sami americania su schizofrenici. Ked je Europa silna a samostatna, idu sa zadusit od zlosti a od inrig. Ked je Europa v pohode flexibilna, idu sa ukricat, aby dalej prispievala na ich zakladne a ich vojny po celom svete.
    No tak dobre, bratia, podporme americky fasizmus. Hail Obama.
    publikované: 24.02.2010 07:32:13 | autor: diskusia (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Latino blok.
    http://www.sme.sk/diskusie/1643279/1/Latinskoamericke-staty-zalozia-blok-bez-USA.html

    Akosi ta latinska Amerika odmieta severoamericku krizu.
    USA, koncentrovane na problmy svojeho parazita, straca dych aj na svojom domovskom kontinente.
    Nasledovat by mala invazia latinos do samotnej USA, do Kanady uz ani netreba - ta je uz teraz napoly treti svet.

    Bolo by zaujimave vidiet, co sa stane v Europe, ked USA stratia svoju moc.
    publikované: 24.02.2010 14:14:12 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Gates: Evropská nechuť k válce ohrožuje mír
    Ministr obrany USA Robert Gates v projevu na Univerzitě národní bezpečnosti (National Defense University) odsoudil evropské země jako celek za jejich neochotu poslat do jednotek NATO větší část svého obyvatelstva.

    Varoval, že evropská averze vůči válce vážně poškozuje různé americké vojenské operace podporované Severoatlantickou aliancí, a jsou proto „překážkou" trvalému míru, který podle jeho názoru americké války vytvářejí.

    Podle všeho se Gatesovy poznámky týkaly alespoň z části Nizozemska, jehož vláda se o víkendu rozpadla kvůli nesouhlasu Strany práce s prodloužením mise v Afghánistánu.

    Gates dodal, že demilitarizace Evropy byl pro NATO dlouhodobý a systémový problém a že by evropští členové NATO měli zvýšit své vojenské výdaje na úroveň, kterou od nich NATO požaduje.
    publikované: 24.02.2010 16:31:05 | autor: free czech press (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Jana rules
    publikované: 24.02.2010 16:35:51 | autor: kaitan (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Mossad
    publikované: 24.02.2010 21:02:13 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. K tomu video o Mossade z ceskej TV.
    Tabu ocividne stale koroduje, i ked je zatial neurcitelne, ci je videjko vyrazom odsudenia sionistickeho vrazdenia, alebo je klasickym ospevovanim a implicitnou vyhrazkou.
    Boli tam zas tie klasicke lzi, ako na odpoved za Mnichov72 zavrazdili vsetkych 11 vinnych - pritom podla mojich info nejaki pramy ucastnik-ucastnici prezili a mnohi z popravenych boli naopak nemilitantni palestinski humanisti. Proste - sion nevrazdi vinnych, ale tych, ktori su bezbranni.
    Ale dobre, ich myty, aj chudaka Spielberga zapojili, ktovie ci nie kontraproduktivne.

    V kazdom pripade, Izraelci prekracuju klasicke medze a rozsiruju vojnu tam, kde oni sami su zranitelni azda najviac.
    Opakujem, zakladna trhlina vznikne odstranenim tabu, ze zidia su netrestatelni.

    Kazdopadne mozno povedat, ze aj teraz masmedia len nechtiac-nechtiac sleduju realnejsi pohyb v politickych ci inych kruhoch. Vrazda v Dubaji je nezamlcatelna, a ak ich dnesni zapadni politici neodsudia, tak bude Mossad zajtra vrazdit aj ich.
    Alebo opacne.
    Ono, obdobia, ked boli vrazdeni politici, tu uz boli a kludne sa mozu opat vratit.

    publikované: 25.02.2010 07:19:22 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Západní politici začínajú šípiť:
    "Keď bral Mossad nacistov (kauza Eichmann), mlčali sme. Keď bral Izraelčanov (kauza Vanunu), mlčali sme. Keď bude brať nás - nenájde sa nikto, kto by sa nás zastal."

    A tak Austrália zareagovala mimoriadne cholericky. Okamžite, ako sa prevalilo, že medzi pasmi Mossadu pri politickej vražde v Dubaji boli aj austrálske, povolala veľvyslanca z Izraela.
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1152161.html
    publikované: 25.02.2010 07:50:42 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Falsovanie pasov.
    A ako si predstavuju, ze doteraz fungovali agenti sionu. Azda s Izraelskymi pasmi?

    Mozno maly detail je v tom, ze teraz sa jedna o identity realnych ludi.
    Ale zakladny rozdiel v tomto pripade je ten, ze tentoraz bol odfoteny zid priamo s gatami dole. Alebo je podstatne to, ze po Gaze2009 je hlupa dobra vola sveta tolerovat zlo vdaka bohu opat o kus nizsia?


    PS.
    V Cechah na podnet sameho nevoleneho zidovskeho premiera Fischera bola zrusena prednaska antisionistu Finkelsteina.
    No nic, kazdy narod by mal vedet, kedy je porazeny a mal by dostojne vzdat svoj boj, a neskakat nedostojne, ako zajace.
    Kto by zabudol na take dobre rady.
    publikované: 25.02.2010 08:27:11 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Na vine je Hitler.
    Podla Grekov su im Nemci dlzni este od vojny 70 miliard eur.

    Historicka podobnost medzi Greckom a Izraelom je velka. Oba dva staty umelo vybudovane na reminiscencii minulosti ludmi, ktori s nou nemaju nic spolocne - a zvacsa su to nestabilni barbari upadajuci do chaosu.

    http://ekonomika.sme.sk/c/5258221/greci-sa-stale-vyhovaraju-uz-aj-na-hitlera.html

    Rozdiel je v tom, ze grecke mafie neokupovali USA.
    publikované: 25.02.2010 13:40:53 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. rozdiel vidím značný
    Árijci a Chazari tvrdiaci, že sú potomkami Abraháma a Arabi, Hebreji, Turci nazývajúci sa Grékmi a nárokujúcimi si dokonca Macedónsko.
    Ekonomika nie je meradlom ničoho a je skôr potupou pre človeka, že jediné čo má zmysel pre neho je lopotiť sa ako otrok, ale keď už by mohol zo seba vytiahnúť árijskú múdrosť tak len šteboce propagandu čo mu vystriekali do mozgu.
    Nemci nech otročia, jediné čo dokážu je makať, to áno, ale ináč ich kvalita je úbohá, čo by sa v nich mohlo zrodiť krásne a nespeňažiteľné je zadúšané. Mne je úplne ľahostajné či Grécko rachne ale už len tým ako „Nemci“ nesúhlasia s pomocou pre „Grékov“ ukázali vlastné vnútro požidovštenca, ideálny upracovaný árijec, ktorého vyciciavajú židia, čo mu ale naopak ani trochu nevadí. Alebo áno? Dovolili by si konzumenti naddvihnúť vlastné peniaze nad židovské náreky? A čokoľvek krásne nad peniaze?
    publikované: 25.02.2010 14:25:28 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Môžu sa sa Gréci so svojimi požiadavkami
    s dôverou obrátiť na Američanov.
    "(Nemci) odniesli zlato, ktoré bolo uložené v Gréckej národnej banke, odniesli naše peniaze a nikdy ich nevrátili," povedal Theodoros Pangalos.
    To je ale exemplárny blb, ak si skutočne myslí, že v porazenom Nemecku zostal čo i len gram zlata alebo nejaké peniaze.
    publikované: 25.02.2010 20:49:58 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Ekonomika sama nie je meradlom,
    pretoze casto je ekonomicky prosperujuci ten, co hodnoty netvori.
    Ale v pripade Nemecka a niektorych podobnych zemi mozno rozoznat konstruktivne zdrave jadro, ktore urcite nezije z kurzovych rozdielov, z poziciek ci hedzovych fondov, ani z reparacii.
    Naopak, napriek vsetkemu tomuto su Nemci zda sa stale relativne zdravi.
    To je zaujimave a povzbudive.

    Nevidim dovod, preco by malo jadro EU doplacat na nezodpovedne periferie, na roznych teplokrvnych chaotikov. Greci sa zaplietli so zidoamerickymi bankami, urobili zasadnu chybu, nech nesu jej dosledky. Inac to nejde.

    Mimochodom, Fon, mas dojem ze nemecka produkcia je typicky nekvalitna? A co sa tyka abstraktnejsich hodnot - napriek antipropagande, azda niet na svete vzdelaneho cloveka, co by nepoznal ulohu jedneho zo zakladnych duchovnych prinosov nemeckej kultury pre novoveky Zapad. V Nemcku je dodnes krasa nad peniazmi, to kludne poviem.

    Pravde, dnes vsade po Europe vladne politika zlateho telata, aj v Nemecku. Vyhrala vojnu, to su fakty, ma moc.
    publikované: 25.02.2010 21:34:48 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Paralela novovekych kriziakov bez kirza.
    ked Turecko zacalo stracat silu, na Zapade zacitili korist.
    Na nicenie Turecka pouzili prirodzene vsetky moderne zbrane, teda aj ideologiu.
    Na rozklad aktualnej statnej moci bol velmi vhodny silny odkaz antickej greckej civilizacie. A tak boli slovanske, arabske, ilirske ine kmene, sidliace uz par storoci na uzemi byvaleho Grecka a hovoriace hatlaninou, ktora sa grectine podobala len velmi vzdialene, vo svojich typickych farbistych krojoch, vyhlasene za greckych potomkov a zacal sa boj za ich "oslobodenie" - cize prechod spod tureckej okupacie pod nadvladu inej velmoci.
    Toto sa - napriek tomu, ze sami zapadniari museli znechutene uznat, ze sami "Greci" su hrozni barbari, podarilo dost uspesne a vzniklo novoveke Grecko.

    Co myslite, kde sa Herzl inspiroval? Ked mohlo dojst k takemuto "oziveniu" stareho mytu, preco neozivit aj ten hebrejsky?
    A uz to islo....

    Pravda, je tu predsa jeden zasadny rozdiel. Grecky mytus sa ozivoval s negrekmi, ale sidliacimi na danom uzemi. Izraelsky mytus sa ozivoval sice tiez s nezidmi, ale nesidliacimi na danom uzemi.

    Preto dnesne Grecko nepacha genocidu na svojich susedoch, respektive na svojom substrate. Izraelci to zacali robit a pokracuju v tom doteraz.
    publikované: 25.02.2010 21:57:31 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Grécko & Goldman Sachs a spol.
    Zatiaľ sme sa oficiálne dozvedeli toľko, že EÚ vyšetruje "currency swap" Grécka a Goldman Sachs.
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/8537676.stm

    Čo urobí grécky financminister Papa Konštantín? Začne infantilne bláboliť, že Grécko nebolo jediné čo využilo tieto goldmansachsovské finančné aranžmány. Mentálna úroveň osemročného decka. "Síce som na konci roka prepadol, ale aj iní chodili spolu so mnou poza školu na fet s tými báječnými veľkými chlapcami v placatých čepičkách."
    publikované: 26.02.2010 07:02:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. If Goldman really was the superhuman world ubermenschen that last year's media implied ...
    As the disparate economies of Europe coalesced into what we now know as the European Union, formalized by the signing of the Maastricht Treaty in 1992, they all knew one thing. Without Germany on board the effort would be pointless, since only Germany and its Bundesbank possessed sufficient inflation fighting credibility to convince the markets that a countervailing force existed to lean against all those inflationary socialists, especially in France, on the rest of the Continent. Maastricht was designed very simply - whatever the Germans wanted, the Germans got. In 1999, the guard dog got some bite to go along with the bark.

    The last thing that the Germans wanted was to continue to run their accounts properly, with hard-earned budget and trade surpluses, while still having the good Bavarian burghers having to write big checks to those countries, mainly in Southern Europe, who didn't. New rules, with attendant sanctions, were established that declared those countries with excessive budget or trade deficits "out of compliance" with Maastricht.

    Of course, even with penalties on the books, everyone knew that Germany was never going to be given a pfennig from countries in violation of the rules; these countries did not join the EU in order to be treated like errant schoolchildren subject to the stick of the strict Prussian schoolmaster.

    Sixteen centuries ago, St Augustine entreated the Lord to "make me good, but not just yet". When Greece had similar sentiments at the turn of the millennium, they asked for assistance not from Providence, but from Goldman Sachs.

    The concept of what we now know as the financial market swap is sometimes included by those with only a cursory knowledge of the operation as being one of the Wall Street perfidies, but that is not necessarily true. Like most tools, swaps can be used for either good or bad. Good use of swaps may be by a company that has debts tied to variable interest rate financing but assets payable in fixed-rate financing. A swap, in essence a trade, could equalize the debt/income stream.

    Then again, there's what Goldman did for Greece. From a recent piece in Der Spiegel:
    Greece's debt managers agreed a huge deal with the savvy bankers of US investment bank Goldman Sachs at the start of 2002. The deal involved so-called cross-currency swaps in which government debt issued in dollars and yen was swapped for euro debt for a certain period - to be exchanged back into the original currencies at a later date. Such transactions are part of normal government refinancing. Europe's governments obtain funds from investors around the world by issuing bonds in yen, dollar or Swiss francs. But they need euros to pay their daily bills. Years later, the bonds are repaid in the original foreign denominations. But in the Greek case, the US bankers devised a special kind of swap with fictional exchange rates. That enabled Greece to receive a far higher sum than the actual euro market value of 10 billion dollars or yen. In that way, Goldman Sachs secretly arranged additional credit of up to $1 billion for the Greeks. This credit disguised as a swap didn't show up in the Greek debt statistics ... At some point Greece will have to pay up for its swap transactions, and that will impact its deficit. The bond maturities range between 10 and 15 years. Goldman Sachs charged a hefty commission for the deal and sold the swaps on to a Greek bank in 2005.
    "Hey!" Mr European Central Bank asks Mr Greek Finance Ministry. "Where's all that euro debt you used to have, you know, the stuff we were about to penalize you for?"
    "Dang if I know - we've looked in every shoebox in the building. Still can't find 'em. "

    Today, Goldmanite E Gerald Corrigan (and former head of the New York Federal Reserve) tries to assuage an angry European Community by saying that "with the benefit of hindsight ... the standards of transparency could have been and probably should have been higher", but there was no self-abasement or contrition back when the swaps were put on. Then, there was just the audacity and insolence of an institution that thought it could stick its thumb in the eye of the new world monetary superpower, the European Central Bank, on behalf of Greece and not get caught doing so.

    I title my lectures on the great fin de siecle of macroeconomic liberalism, from the 1989 fall of the Berlin Wall to the crash of Lehman Brothers, the "Era of strong markets and weak governments". Few examples illustrate this sociopathy better than this. In the manner that the strong have been wont to do to the weak from time immemorial on the back pages of American muscle magazines, Goldman apparently thought it was none other than its evolutionary privilege to be able to kick sand in the face of the European regulators.

    But that was a long time ago, during those long ago joyous tidings of overleverage and excessive debt; now the world is cautious and poor; Goldman is even paring senior partner bonuses to the seven-figure range - can you believe such penury?

    The 2008 crises of Bear Stearns and Lehman Brothers, in March and September respectively, were the birth pangs of the new order. An old adage, probably dating back to the time of Napoleon, advises an investor to keep cool, to keep one's powder dry so as to be able to buy "when there's blood in the streets".

    If Goldman really was the superhuman world ubermenschen that last year's media implied, you might have expected that the company and its people rode out the two birthing crises of the new era with steely eyed cold determination and patience. Nothing could be further from the truth. New government reports are out on trading in the company's stock during the crisis; for many Goldmanites, manic depressives in their up phase would have shown a steadier hand on the stock tiller.

    Take the aforementioned Goldman managing director E Gerald Corrigan, who sold US$2.65 million of Goldman stock on March 19, 2008. Edward Eisler, named as co-head of the firm's securities division that February, sold $3.7 million in the stock the same day. Taking the prize for the most nervous nelly for that day was the firm's mergers and acquisitions specialist, Jack Levy, seller of over $5 million in Goldman stock.

    It was much the same after Lehman's fall on September 17, 2008. Then, Goldman managing director Edward Berlinski sold over $12 million of Goldman common stock; the next day, another $6.8 million. The above-mentioned Levy, another $6 million on the 17th, a further $4 million on the 18th. The selling prize for that day seemed to have gone to Masanori Mochida, Goldman's Salt Lake City Utah chief, who, according to the records, sold $55 million in stock that day.

    In all this, I'm leaning against the wind in opposition to those who last year said that Goldman ruled the world, and equally against those who this year say you'd be better off with darts and the stock page rather than listening to advice from Goldman. Goldman is comprised of humans, which makes it a human organization, subject to all the mortality and error that anything the species undertakes. Last year was glorious, but this year one wonders whether the firm is heading gently into that good night.

    No human organization stays at the pinnacle of the greasy pole forever. In the '90s it was Salomon Brothers, the famed bond trading house made famous in Michael Lewis' 1989 book, Liar's Poker. Salomon eventually was consumed and digested by Robert Rubin's Citigroup, with the once-proud titan now sharing Citi's fate as a poor fallen ward of the state.

    What firm could be the next Goldman? I'd look to the private equity and real estate powerhouse, the Blackstone Group. Quietly, almost surreptitiously, it's become one of the largest financial institutions in the world. Perhaps most importantly, the firm's CEO, Steven Schwarzman, in a recent interview with Bloomberg, cautioned the proletarian class in the US Congress to stop criticizing the financial industry, saying:
    My biggest concern is that ... financial institutions are going to feel under siege and that they're going to retreat in terms of extension of credit ... We've now increased the uncertainty from the political environment directed at the banks ... The uncertainty and the tone against them is so difficult that they may lack the confidence to start doing their normal function. And the danger of that is that that could really start to impact an economic recovery."
    Meaning that, like a society scion who seemingly comes out of the womb with pristine table manners, Schwarzman already knows how to order the servants around.

    Of course, the bricks that these great houses of money are built on are not made of brick and mortar, but of the tax cuts the Anglo-Saxon world gave to its richest citizens, starting in the late 1970s and early 1980s. (For a review of the the income distribution factor in money management, see Hedge funds: playing dice with the universe, Asia Times Online, July 6, 2006).

    Where once a society's wealth was distributed widely among tens of millions of families, it's now concentrated and centralized among far fewer actors, each with a whole lot more interest and incentive in finding a top-notch brokerage house that will make their money grow - a 5% return is a lot more important to a guy whose $100 million is being managed by Goldman than to the guy who is daytrading a $1,000 nest egg away at the brokerage inside the local Sears while his wife shops for pantyhose.

    To tell the truth, I'd rather get hit with a flying fish than some of the atrocious research reports being peddled as "revelation" at many brokerage houses. The smell will wash off quickly, far more quickly than the overpowering sweat and Hugo Boss bouquet of a fetid stock recommendation.

    /Julian Delasantellis/
    publikované: 26.02.2010 13:49:01 | autor: cross-currency swap (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Hľa, text dlhý ako zoznam bankárskych odrbov
    Obvykle sa to robí uvedením stručnej linky.
    Takto:

    Ropné kobylky
    http://respekt.ihned.cz/c1-40746070-ropne-kobylky
    publikované: 03.03.2010 09:51:25 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. alebo takto
    publikované: 03.03.2010 20:31:54 | autor: stručná linka (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Túto teóriu si obľúbili
    ideológovia nekonečných zdrojov, aby ňou presvedčili hlavne sami seba, že veľká ropno-plynová žranica sa ešte nekončí a nikdy neskončí.
    Sú to potomkovia amerických kolonizátorov, ktorí boli tak omráčení nekonečným priestorom a nekonečnými možnosťami nového kontinentu, že z toho zošaleli a z tohto žravého šialenstva si urobili spôsob existencie.
    Aj o bizónoch, ktorými sa oňahdy Amerika hemžila, tvrdili, že ich je nekonečne veľa a vždy ich veľa bude, pretože sa prirodzene množia.
    publikované: 04.03.2010 04:23:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Ou, koľké prekvapenie
    európsky novinár Pundák (ďalšie mená nech si prípadní záujemcovia zistia sami) bol agentom Mossadu.
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1153850.html

    To je jedna z typických záľub sionistov, obmieňať si mená.
    V horšom prípade tie pôvodné mená zmiznú nevyužité na smetisku dejín, v lepšom prípade sa využijú pre blaho sionizmu - zostanú vytesané v mramore ako obete veďviemečoho.

    Tuto písu o trtkovi, čo si zmenil meno až trikrát. Vraj z osobných dôvodov.
    One of the men changed his last name three times, the paper reported, and the other two twice each.
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1152808.html
    publikované: 04.03.2010 06:44:00 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Ropa tecuca z hlbky zeme.
    Prilis pekne.
    Ale aj keby to bola pravda, je to len odlozenie problemu.
    Dokonca aj jedina mozna cesta - spotrebovavat len tolko energie, kolko dokazeme ziskaz zo slnka - je len docasna, ma finitny casovy horizont.
    Ale predsa len, pri slnecnej ceste je zaoblenie tejto casovej krivky ovela mensie.

    Ergo - jediny SKUTOCNE perspektivny plan ludstva je preniest svoju inteligenciu aj s jej vyvojovym potencialom do celkom novych kvalitativnych struktur.

    Vsetko ostatne je vlastne len hrabanie sa ludstva vo svojich vcerajsich hovnach
    :)
    publikované: 04.03.2010 13:13:42 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. časový horizont
    oni dobre chápu, že zdroje sa stenčujú
    a tak sa chystajú

    http://english.pravda.ru/hotspots/conflicts/04-03-2010/112485-today_iran_tomorrow_who-0

    publikované: 05.03.2010 08:47:51 | autor: stručná linka (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Lajčák: Únia vážne vníma zneužitie európskych pasov Izraelom
    publikované: 05.03.2010 13:50:51 | autor: links links (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Ešte k honobeniu pasov do šuflíka:
    Pracujem náhodou na úrade, ktorý okrem iného vydáva osvedčenia o štátnom občianstve SR a môžete jedenkrát hádať, z ktorého slovenského veľvyslanectva chodí bezkonkurenčne najviac žiadostí (aj dnes som sa s nimi celé doobedie ondiau). Veľká väčšina z nich je vybavená kladne, zákonne, spôsobom nie nepodobným tomu v spomínanom nemeckom prípade. Osvedčenia pravdaže slúžia na vydanie pasu SR/EÚ. Také občianstvo ZSSR, aspoň pokiaľ viem, povolaní vyvolení väčšinou stratili hneď vysťahovaním do Izraela. A tú podivnú posadnutosť menením si mien a priezvisk môžem z praxe potvrdiť tiež.
    publikované: 01.04.2010 14:35:09 | autor: lebleu (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. vcv
    Ergo - jediny SKUTOCNE perspektivny plan ludstva je preniest svoju inteligenciu aj s jej vyvojovym potencialom do celkom novych kvalitativnych struktur. http://www.elinksoflondonsale.com/
    http://www.epanbeads.com/
    publikované: 16.07.2010 07:38:04 | autor: tre (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. <。)#)))≦郁闷..
    publikované: 19.07.2010 03:51:14 | autor: buy cheap gucci (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. fake louis vuitton
    V tomto hra dokonca samotny holokaust len cast ulohy - pretoze "utrpenie zidov" nema sto rokov, ale je vecne a transcendentne, vsak ano.
    Je otazka, ci sa toto sionfilske nabozenstvo udrzi, a dokedy.
    Nema zmysel opakovat, ze sa odhaluje coraz viac, nema azda zmysel opakovat, ze si pripravuju vlastnu karmu takymito excesmi.
    http://www.shoptraveljackets.com/
    http://www.tf-mart.com/

    http://www.eluxurysin.com/chanel.html
    http://www.edhardykleidungverkaufen.com/
    Podstatne je to, kedy bude tabu okolo tohoto nabozenstva prelomene aj na najvyssej urovni.
    Stacil by proces ako glasnost, staci otvorena kritizovatelnost veducej ulohy izraela v kulture "krestanskeho" Zapadu...
    publikované: 28.07.2010 10:53:45 | autor: fake louis vuitton (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Hi
    Hello this is actually fantastic details. I'd been looking for something equivalent like this. Many thanks for this valuable convenient material.
    <a rel="dofollow" href="http://www.thoughts.com/31dayfatlosscure/the-31-day-fat-loss-cure-manual-book-review-by-vic-magary" rel="nofollow">the 31 day fat loss cure</a>
    <a rel="dofollow" ahref="http://www.articlesmarketingsite.com/the-31-day-fat-loss-cure-review" rel="nofollow">the 31 day fat loss cure</a>
    <a rel="dofollow" href="http://www.articlesbase.com/wellness-articles/the-31-day-fat-loss-cure-review-by-vic-magary-download-free-book-4270106.html" rel="nofollow">the 31 day fat loss cure</a>
    <a rel="dofollow" href="http://www.zimbio.com/Weight+Loss/articles/8PmAp2Qtu-m/Diet+Solution+Program+Review+Scam+Exposed" rel="nofollow">the diet solution program</a>
    <a rel="dofollow" href="http://www.articlesmarketingsite.com/acai-berry-weight-loss-diet-reviews" rel="nofollow">Acai Berry Diet Reviews</a>
    <a rel="dofollow" href="http://www.articlesmarketingsite.com/the-diet-solution-program-review-isabel-de-los-rios" rel="nofollow">diet solution program</a>
    <a rel="dofollow" href="http://www.webepiconline.com/" rel="nofollow">seo company in gurgaon</a>
    <a rel="dofollow" href="http://www.articlesmarketingsite.com/" rel="nofollow">Articles Marketing</a>
    <a rel="dofollow" href="http://www.thoughts.com/VIMAZ/honest-vimax-reviews-buy-vimax-pills-online-say-no-to-vimax-scams" rel="nofollow">Vimax Reviews</a>
    <a rel="dofollow" href="http://www.thoughts.com/musclexedgereviews/muscle-x-edge-review-p90x-free-trial-get-ripped-in-90-days" rel="nofollow">muscle x edge free trial</a>
    <a rel="dofollow" href="http://www.articlesmarketingsite.com/p90x-p90x-reviews-p90x-workout-schedule-where-to-buy-p90x" rel="nofollow">p90x workout</a>
    <a rel="dofollow" href="http://www.thoughts.com/dietsolutionreviews/the-diet-solution-program-review-scam-or-not" rel="nofollow">diet solution program review</a>
    <a rel="dofollow" href="http://www.articlesmarketingsite.com/how-to-make-money-online" rel="nofollow">How to Earn money</a>
    publikované: 28.06.2011 08:06:10 | autor: linda ray (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Hi
    Hello this is actually fantastic details. I'd been looking for something equivalent like this. Many thanks for this valuable convenient material.
    [url=http://www.thoughts.com/31dayfatlosscure/the-31-day-fat-loss-cure-manual-book-review-by-vic-magary]the 31 day fat loss cure[/url]
    [url=http://www.articlesmarketingsite.com/the-31-day-fat-loss-cure-review]the 31 day fat loss cure[/url]
    [url=http://www.articlesbase.com/wellness-articles/the-31-day-fat-loss-cure-review-by-vic-magary-download-free-book-4270106.html]the 31 day fat loss cure[/url]
    [url=http://www.zimbio.com/Weight+Loss/articles/8PmAp2Qtu-m/Diet+Solution+Program+Review+Scam+Exposed]the diet solution program[/url]
    [url=http://www.articlesmarketingsite.com/acai-berry-weight-loss-diet-reviews]Acai Berry Diet Reviews[/url]
    [url=http://www.articlesmarketingsite.com/the-diet-solution-program-review-isabel-de-los-rios]diet solution program[/url]
    [url=http://www.webepiconline.com/]seo company in gurgaon[/url]
    [url=http://www.articlesmarketingsite.com/]Articles Marketing[/url]
    [url=http://www.thoughts.com/VIMAZ/honest-vimax-reviews-buy-vimax-pills-online-say-no-to-vimax-scams]Vimax Reviews[/url]
    [url=http://www.thoughts.com/musclexedgereviews/muscle-x-edge-review-p90x-free-trial-get-ripped-in-90-days]muscle x edge free trial[/url]
    [url=http://www.articlesmarketingsite.com/p90x-p90x-reviews-p90x-workout-schedule-where-to-buy-p90x]p90x workout[/url]
    [url=http://www.thoughts.com/dietsolutionreviews/the-diet-solution-program-review-scam-or-not]diet solution program review[/url]
    [url=http://www.articlesmarketingsite.com/how-to-make-money-online]How to Earn money[/url]
    publikované: 28.06.2011 08:07:12 | autor: linda ray (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014