Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prepisovači histórie

uplynulých dní

Korporátne média opäť vytiahli do verejného priestoru manipulatívne techniky najťažšieho kalibru, aby nimi rozstrieľali zdravý rozum a vyhlásili agresora za obeť.

Dnes, v nedeľu 10. augusta, uplynuli len tri noci od začiatku gruzínskej vojenskej agresie voči Južnému Osetsku, a už sa manipulátori verejnej mienky snažia prepísať históriu a urobiť z Gruzínska mierumulovného chudáka úpejúceho pod ruskou vojenskou čižmou.

Tak si zopakujme, čo sa naozaj, REÁLNE stalo.

Už na rozhraní júla a augusta začalo Gruzínsko porušovať medzinárodné právo a terorizovať sporadickou delostreleckou paľbou civilné obyvateľstvo Južného Osetska chránené misiou OSN - Modrými prilbami. Ako dôvod si vymýšľalo falošné obvinenia o údajných útokoch Juhoosetíncov - ktorí skutočne na vojne nemali a nemajú najmenší záujem - na Gruzínsko. Gruzínsko nakoniec súhlasilo s tým, že v piatok 8. augusta sa uskutočnia rozhovory o riešení situácie.

V noci na 8. augusta však armáda Gruzínska masívne zaútočila na Južné Osetsko, zavraždila niekoľkých príslušníkov Modrých prilieb, ďalšie desiatky ich zranila a začala delostreleckou paľbou zrovnávať so zemou hlavné mesto regiónu Cchinvali. Už nad ránom boli z regiónu hlásené desiatky civilných obetí a veľké materiálne škody.

Ráno 8. augusta Rusko požiadalo o mimoriadne zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN a vyzvalo medzinárodné spoločenstvo, aby zastavilo gruzínsku agresiu. BR OSN sa na rezolúcii nedohodla. Výzvu na okamžité ukončenie bojov zablokovali USA a Veľká Británia na žiadosť Gruzínska.

Kým rokovala BR OSN, pokračovala gruzínska armáda v masakrovaní civilného obyvateľstva Južného Osetska a zabila ďalších príslušníkov Modrých prilieb. Ďalšie desiatky príslušníkov Mordrých prilieb boli zranené a ich tábor bol pod vytrvalou gruzínskou delostreleckou paľbou.

Počet zabitých civilistov sa priblížil k tisícke, Cchinvali bolo prakticky zrovnané so zemou a na úteku bolo okolo 30 tisíc Juhoosetíncov (celkovo ich v Južnom Osetsku žije okolo 70 tisíc). Gruzínska armáda im dala tri hodiny na to, aby vypadli z domovov.

Po zlyhaní BR OSN vstúpila na územie Južného Osetska ruská armáda a začala vytláčať gruzínsku armádu mimo územia Južného Osetska - tak, ako to nariaďovalo medzinárodné právo.

V priebehu piatka a soboty sa ozýval vreskot západných politikov, predovšetkým USA, aby ruská armáda odišla z územia Južného Osetska (a nechala gruzínsku armádu, nech dokončí masaker ruského obyvateľstva a Modrých prilieb). Rusko Spojeným štátom oznámilo, že si chráni svojich obyvateľov.

Po ťažkých bojoch vyhnala ruská armáda gruzínskych agresorov z Cchinvali a nakoniec aj z územia celého Južného Osetska.

Ruská armáda zároveň uskutočnila niekoľko náletov na vojenskú infraštruktúru Gruzínska využívanú na útoky voči juhoosetským civilistom, hlavne v prihraničnom meste Gori, odkiaľ gruzínska artiléria pálila bezhlavo na Južné Osetsko. 

Tu je sumarizácia diania na území Južného Osetska do včerajšiego popoludnia.

V súčasnosti Rusko uvalilo na gruzínskeho agresora námornú blokádu, aby zabránilo jeho zásobovaniu zbraňami, ktorými masakruje civilistov. Od piatka 8. augusta v noci do soboty 9. augusta popoludní bolo hlásených okolo 2000 civilných obetí gruzínskych útokov.

Čo bude ďalej, uvidíme.

.......................................................................................................................................................

 Korporátne média však nezostávajú len pri manipulatívnych textoch, ale využívajú aj silný obrazový materiál. A tak máme konečne možnosť vidieť to, čo sme pri amerických útokoch na civilistov v Iraku a Afganistane, či izraelských útokoch na Palestínčanov či Libanoncov nikdy nevideli. Pretože to bolo nazvané collateral damages a zakopnuté pod koberec.

Ruská armáda pri útoku na mesto Gori trafila raketou obytný blok, zabila piatich civilistov a niekoľko desiatok ich zranila.

Jedna zo zranených obyvateliek Gori.

Fotografie obetí a zranených z Gori distribuujú korporátne média všade. Bez vyváženia obrazovým materiálom aspoň jedinou z cca 2000 obetí gruzínskej agresie voči Južnému Osetsku.

Rusko má dve možnosti:

- americkú: IGNORE. Nezáujem. Collateral damages pri zaháňaní agresora.

- izraelskú: VÝHOVORKY. Presne z toho miesta pálila gruzínska artiléria na civilné obyvateľstvo Južného Osetska. Pretože gruzínska armáda z prihraničného Gori skutočne na civilistov Južného Osetska strieľa hlava -nehlava. Skrýva sa za ľudský štít obyvateľov Gori.

Je skutočne hodné povšimnutia, že z amerických a izraelských "mierových" akcií na ochranu svojho obyvateľstva (lebo aj útok na Irak bol preventívna vojna na ochranu Američanov, všakáno, a tiež vojna proti Libanonu a nekončiaca vojna proti Palestínčanom sú zamerané na ochranu židovských civilistov) si u korporátnych médií zdrvujúci obrazový materiál pozrieť nesmieme. Aby sme nebodaj náhodou nesúcitili a nepýtali sa, čo za hovadá sú tí Američania/Izraelci. Tie strašné fotografie končia na všelijakých necertifikovaných serveroch. Tak si pár pozrime.

Útok USA na Irak v roku 1991 ako trest za Saddámov útok na Kuvajt, ktorý bol voľakedy súčasťou Iraku - masaker na diaľnici do Basry - Highway of death. Presný počet civilných obetí nie je známy a nikoho to ani nezaujíma

Irak - Fallúdža - mesto zničené Američanmi, presný počet civilných obetí nie je známy a nikoho to ani nezaujíma

Dieťa vo Fallúdži spálené fosforom. Jeho meno nie je známe a nikoho ani nezaujíma. Známa nie je ani jeho tvár, pretože mu ju Američania znetvorili. Známy nie je ani celkový počet civilných obetí opakovaného amerického rajtovania vo Fallúdži a nikoho to ani nezaujíma.

Afganistan - americký útok na dedinu Khanaka - počet zavraždených civilistov neznámy a nikto ich nefotografuje. Korporátne média len vždy sucho skonštatujú, že tam a tam Američania zas zabili desiatky afganských civilov

Vojna Izraela proti Libanonu v lete 2006

Izraelský útok na obytný dom v Bejrúte

Jeden zo zbombardovaných mostov (Izrael v Libanone zbombardoval prakticky všetky)

 

Izraelský masaker civilistov v Kaná

Ale isteže, tie fotografie amerických a izraelských zločinov sú neostré a nekvalitné a na všelijakých divných serveroch. Nefetografoval ich profi vybavený fotograf Reutersu ako v gruzínskom Gori a Reuters ich neponúkal vo svojej fotobanke na odber všetkým korporátnym médiam.

Je možné, samozrejme, postaviť Medvedeva a Putina za tých päť zavraždených občanov Gori pred vojenský tribunál pre vojnové zločiny.

Ale ešte predtým tam musia stáť pekne zaradom Bush starší aj mladší, Cheney, Riceová, Wolfowitg, Perle, Gates, Petraeus, Olmert, Livniová, Barak, Mofaz, Haluc, Aškenázi - a Sákašvili.

A keď táto partička bude zdieľať rovnaký osud so Saddámom a sa hingať za svoje ukrutné zločiny na špagáte, potom môžu za päť zavraždených ľudí predstúpiť pred súd aj Medvedev a Putin.

Ja som za.

 


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. suhlasim
    tiez bez vyhrad suhlasim. je velmi zvlastne ze vsetci ludia bez rozdielu musia za svoje skutky niest osobnu zodpovednost, iba v politike to tak nie je. myslim ze by sme mali chrapunom vystavit ucet. a zacat by sa malo v "malej" politike u nas doma (humanitarne bombardovanie, povolenie preletov). Prilis dlho funguje zakon padajuceho hovno ze vzdy si to odnesu ti dole (radovy vojaci, obyvatelstvo).
    publikované: 10.08.2008 13:18:18 | autor: marsupial_wolf (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. A u nas vsjo jasno,
    ved mienkotvorny dennik SME demokraticky napr. pise:
    "Gruzínska armáda sa stiahla zo separatistického regiónu Južné Osetsko a ruské jednotky teraz úplne kontrolujú provinčnú metropolu Cchinvali. Uviedol to hovorca gruzínskeho ministerstva vnútra Šota Utiašvili pre stanicu BBC s tým, že nejde o vojenskú porážku, ale nevyhnutný krok na ochranu civilistov, keďže krajina je na pokraji humanitárnej katastrofy."

    Keby to nebolo do placu, tak sa clovek musi rehotat, az by ho brucho bolelo.
    Masmedialny junk-food pre masy, nakrmte sa...
    publikované: 10.08.2008 13:43:40 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. viete preco ortodoxni zidia nosia klobuky?
    lebo pod nimi im z hlav trcia zelene martanske antenky...
    A preto nezavisli blogeri maju vzdy pravdu.
    publikované: 10.08.2008 15:22:17 | autor: duro trulo zo slovace (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. duro trulo zo slovace
    mozem ta poziadat o objasnenie tvojho vyjadrenia? bola to narazka v kontexte clanku (je mozne uviest cast na ktoru narazas?), odpoved na niektory z vyssie sa nachadzajucich prispevkov do diskusie? alebo ide o marny vykrik ktory namal nic povedat iba ti ulavit na dusi? dakujem za odpoved.
    publikované: 10.08.2008 15:31:23 | autor: marsupial_wolf (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Emicka bol som dlhsie prec
    ale tu je vsetko po starom a stale mas dost energie

    Primitivny politicky dobrodruh Saakashvili sa nevzdava. Vraj iba preskupuje sily.
    Privedie Gruzinsko do este vacsieho nestastia. Zatial ma na rukach krv vyse 2000 nevinnych ludi. Za tri dni.
    publikované: 10.08.2008 15:48:23 | autor: AA (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. ?
    nejako neviem ako som sem zabludil a tak som sa trocha rozhliadol.
    Myslim ze je to jasne ale pre nechapavych: jedine Vy osvieteni z tohoto blogu spolu s Vasimi blahorodiami obdarenymi poznanim mate pravdu, pravdu a este raz pravdu. Takto to bud na veky vekov. Amen.

    ps. Vcera nam zdochla koza. Ja toho Busha asi za...
    publikované: 10.08.2008 16:14:30 | autor: duro trulo (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. duro trulo
    dakujem za objasnenie. bola to tretia moznost. vykrik do tmy.
    publikované: 10.08.2008 16:52:17 | autor: marsupial_wolf (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. CISTA PRAVDA EMI
    nase media nam ponukaju ako vzdy len propagandu prozapadnych moci a ich objektivita je niekde tam, kde konci anal.. uplne s tebou suhlasim
    publikované: 10.08.2008 18:35:42 | autor: Som Kto Som (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Suhlas
    Dakujem, ze to niekto povedal nahlas. Hanba SME, Pravda a spol.
    publikované: 10.08.2008 18:51:33 | autor: Suhlas (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Myslim,
    ze by Rusko malo plne respektovat politicke zasady Zapadu a poziadat Gruzinsko o bezpodmienecnu kapitulaciua vratane vydania povodcov nestastia.

    Takisto by mala Moskva preukazat svoju politicku zodpovednost tym, ze by ponechala autonomiu v Abchazsku a Juznom Osetsku - pripadne aj inde - ovsem autonomiu v ramci Ruskej federacie.

    Rusko by malo ukazat svoju kulturnost a akceptovanie kultury Zapadu ci dokonca Ameriky s tym, ze prevedie dokonaly sud a popravi vsetkych zlocincov - ci uz to bude Sakasvili sam alebo aj desiatky jeho poradcov - spravodlivost je holt slepa a Rusi sa tomu musia podriadit, ak chcu vstupit medzi nas, svetla narodov.
    publikované: 10.08.2008 18:57:34 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. A zdroje nikde
    Chýbajú mi v tomto článku akékoľvek zdroje, čo z neho robí iba ďalšiu nedôveryhodnú zmes právd, poloprávd a účelových klamstiev a bežný smrteľník ako ja nemá najmenšiu šancu sa v tomto bordeli zorientovať. Zatiaľ som stále nenašiel dôvod, prečo by som mal premúdrelému blogerovi dôverovať viac, ako agentúrnym správam a naďalej mám chaos v tom, či sa mám v tejto veci zastávať Ruska, Gruzínska, alebo nad všetkým len mávnuť rukou a dúfať, že nás sa to nijako nedotkne...
    publikované: 10.08.2008 18:59:18 | autor: Michal Stankoviansky (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Ujgurski teroristi
    zvrdia, ze v Cine vrazdia koli nedodrziavaniu LUDSKYCH PRAV.

    Pridali sa tak k teroristovi Bushovi.
    publikované: 10.08.2008 19:20:34 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. "Objektivita" SME je ohromujúca
    http://www.sme.sk/c/4013265/bombardovanim-za-mier.html
    Pod názvom Bombardovanie za mier zverejnilo SME fotografiu dôsledkov bombardovania Južného Osetska gruzínskymi raketometmi a nazvalo ho - podržte sa: "Gruzínec oplakáva smrť svojho brata po bombardovaní v Gori, 80 km od Tbilisi. Bomba z ruského lietadla zasiahla päťposchodovú bytovku a zabila najmenej 5 ľudí. Ruský prezident Medvedev označil vojenskú operáciu za "(...) zásah, ktorý má gruzínsku stranu prinútiť k mieru".".

    Originálne snímky prevzalo SME z:
    http://www.forum-grad.ru/goroda-obshayutsya/4499-komu-nuzhna-eta-voiina-fotografii-ne-dlya-slabonervnih.html

    Slabšie povahy až na úplny koniec nerolujte!

    A tu je dôkaz pôvodnej domény:
    http://cominf.org/
    publikované: 10.08.2008 19:20:48 | autor: Mordechaj Kapusta (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Špeciál pre Miška S., ktorý si nevie overovať informácie
    7. august (čiže deň pred 8. augustom. Keby sa ti to javilo nedôveryhodné, Miško, over si to).
    Napriek dohode o rokovaniach Gruzínsko zabilo v Južnom Osetsku dvoch civilistov. Šéf OSN vyjadril vážne znepokojenie
    http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=27629&Cr=georgia&Cr1=

    Pondelok 8. august: ráno po masívnom útoku Gruzínska na Južné Osetsko a začiatku hromadného vraždenia civilistov sa koná emergency meeting SC UN
    http://www.un.org/News/Press/docs/2008/sc9417.doc.htm
    Gruzínsko zatiaľ zabilo niekoľko stoviek civilistov a 10 príslušníkov Modrých prilieb

    At the request of the Russian Federation, the Security Council convened an emergency meeting early this morning on the mounting crisis in South Ossetia, Georgia, where reportedly dozens of people have been killed or wounded and hundreds more uprooted from their homes.

    Last night, the Permanent Representative of the Russian Federation explained, just hours after reaching agreement on talks to resolve the escalating South Ossetia conflict, Georgian military divisions had begun a “treacherous and massive” attack against Tskhinvali, the region’s capital. The Georgian authorities had used the military option despite diplomatic efforts by Moscow, Tbilisi, Tskhinvali, Washington, D.C., and others.

    He said the Security Council had ignored warnings by the Russian Federation and it was now obliged not only to deal with a resurgence of the conflict, but also to discuss that situation, which represented a threat to regional security and peace. The Council must now play its role by immediately calling for an end to hostilities and a rejection of the use of force.

    USA a Veľká Británia na žiadosť Gruzínska rezolúciu požadujúcu zdržanie sa použitia sily NEPODPORILI.

    8. augusta počas zasadnutia BR a po ňom - Gruzínsko pokračuje v masovom vraždení civilistov a Modrých prilieb. Na územie Južného Osetska vstupuje ruská armádfa, aby chránila civilov a príslušníkov mierových síl OSN.

    Ďalšie zasadnutia BR OSN 8. augusta popoludní - opäť bez výsledku

    http://www.un.org/News/Press/docs/2008/sc9418.doc.htm

    http://www.un.org/apps/news/story.asp?NewsID=27639&Cr=Georgia&Cr1=

    Počet zavraždených gruzínskych civilistov stúpol na vyše 1000

    8. august - Medzinárodný Červený kríž vydáva v súvislosti s osetskými civilistami likvidovanými gruzínskou armádou naliehavý alarm
    http://voanews.com/english/2008-08-08-voa28.cfm

    Atakďalej atakďalej.

    Ale inak si môžeš, milý Miško, popri mávaní rukou aj vylízať oko. Mne je to egál.
    publikované: 10.08.2008 19:24:04 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. "Objektivita" SME je ohromujúca
    http://www.sme.sk/c/4013265/bombardovanim-za-mier.html
    Pod názvom Bombardovanie za mier zverejnilo SME fotografiu dôsledkov bombardovania Južného Osetska gruzínskymi raketometmi a nazvalo ho - podržte sa: "Gruzínec oplakáva smrť svojho brata po bombardovaní v Gori, 80 km od Tbilisi. Bomba z ruského lietadla zasiahla päťposchodovú bytovku a zabila najmenej 5 ľudí. Ruský prezident Medvedev označil vojenskú operáciu za "(...) zásah, ktorý má gruzínsku stranu prinútiť k mieru".".

    Originálne snímky prevzalo SME z:
    http://www.forum-grad.ru/goroda-obshayutsya/4499-komu-nuzhna-eta-voiina-fotografii-ne-dlya-slabonervnih.html

    Slabšie povahy až na úplny koniec nerolujte!

    A tu je dôkaz pôvodnej domény:
    http://cominf.org/
    publikované: 10.08.2008 19:24:04 | autor: Mordechaj Kapusta (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Šalom, Mordechaj šelí
    Tie fotografie smetiareň prevzala od Rojtersov
    http://www.reuters.com/news/globalcoverage/georgiaconflict
    Naboku je Pictures - Inside Georgia - Slideshow

    Hej. Všetky zverské fotografie boli zverejnené v Reuters.
    Keby ich zabili Američania (a prihodili ich tak k desaťtisícom civilistov zavraždených predtým), neuvidíme z nich ani digitálny šum.
    publikované: 10.08.2008 19:33:14 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Hiné, Mordechaj, aký pekný text
    publikované: 10.08.2008 19:37:02 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Rusko zvaťuje myšlienku zriadenia medzinárodného tribunálu
    pre zločiny proti ľudskosti, ktoré spáchalo Gruzínsko v Južnom Osetsku
    http://www.pravda.ru/news//10-08-2008/278755-tribunal-0

    Buď si, Miško S. istý, že aj tam sa bude PRESNE hodinu po hodine preberať, čo sa od 7. augusta v Južnom Osetsku stalo, kedy tam vpadla gruzíánska armáda masakrujúca civilov a Modré prilby, kedy zasadala BR OSN a kedy tam vstúpili ruské vojská, ktoré sa museli prebojovať aj do tábora Modrých prilieb a zachárniť ich spod gruzínskej delostreleckej palby. Celkovo gruzínci zabili 15 modrých prilieb a vyše 139 ich zranili
    Správali sa už tak odviazane ako Izrael v Libanone, kde tiež hlušil Modré prilby, lebo nie sú kóšerné
    publikované: 10.08.2008 19:50:20 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. pardon - zvažuje
    ostatné preklepy nech si útlocitnejší opravia individuálne
    publikované: 10.08.2008 19:51:20 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. No, Mordechaj, až teraz mi jeden gój
    vysvetlil, že som nepochopila.
    Ale ja fakt nepredpokladám, že by si Reuters dovolil také faux pas a označil fotografie z Južného Osetska za fotografie z Gruzínska.
    publikované: 10.08.2008 20:00:16 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Drahá emka
    No nič, tak sa tu ďalej ukájajte, ja som len chcel poukázať na niečo čo by mohlo trochu zvýšiť kredibilitu článkov, ale keďže nad vašu múdrosť a vzdelanosť niet, ospravedlňujem sa, že som si ako amatérsky pozorovateľ dovolil niečo povedať a ešte si aj myslel, že nad tým niekto porozmýšľa.

    Drž sa emka, snáď to s tebou niekto v živote vydrží :-)
    publikované: 10.08.2008 21:16:50 | autor: Michal (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. To je naozaj krasny text, Ema
    neodolal som, a "copy-pastujem" ho sem:

    "Israel should be proud of its military which trained Georgian soldiers," Yakobashvili told Army Radio in Hebrew, referring to a private Israeli group Georgia had hired.

    Yakobashvili, Georgia's minister of reintegration, added that this training provided Georgia with the know-how needed to defend itself against Russian forces in the clashes which erupted last last week in the separatist region of South Ossetia.

    Yakobashvili said that a small group of Georgian soldiers had able to wipe out an entire Russian military division due to this training.

    "We killed 60 Russian soldiers just yesterday," said Yakobashvili. "The Russians have lost more than 50 tanks, and we have shot down 11 of their planes. They have enormous damage in terms of manpower,"

    Yakobashvili warned that the Russians would try and open another battlefront in Abkhazia and he denied reports that the Georgian army was retreating. "The Georgian forces are not retreating. We move our military according to security needs."

    "There was no attack on the airport in Tbilisi. It was a factory that produces combat airplanes," said Yakobashvili referring to the attacks in the country's capital.

    "The whole world is starting to understand that what is happening here will determine the future of this region, the future price of crude oil, the future of central Asia, and the future of NATO," the Georgian minister added.
    According to him, "every bomb that falls over our heads is an attack on democracy, on the European Union and on America."

    Zrejme maju aj skvelych public relations poradcov z onej krajiny priamo vo vlade, cely styl masmedialnej kampane aj
    sposob akym dokazu elegantne spajat ocividne klamstva ci protichodne informacie v jednom vyhlaseni pripomina majstrov z blizkeho vychodu...
    publikované: 10.08.2008 22:13:23 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. ad Michal Stankoviansky:
    Michal, si ty ale uboziak. Dozadujes sa serioznych linkov na podlozenie doveryhodnosti clanku a kes niekto ako ema, autorka clanku, ma s tebou trpezlivost a poskytne ti ich - tak len nieco zamrmles o ukajani, hodis aj osobny utok a utecies. Si zbabelec. Politruk a navyse neschopny.
    publikované: 10.08.2008 22:23:44 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Drahy Misko,
    po precitani tvojej odpovede Eme, som mal chut, v kontexte jej prispevku specialne pre teba a tvojej reakcie nan, napisat ti nieco v style
    "OK, tak bez do p...", ale autorka blog-u to zvladne aj sama a lepsie, :)
    Tak sa len pripajam v k Sinuhovmu nazoru na teba.
    publikované: 10.08.2008 22:36:10 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. zaujímavé
    Neviem, ale tento Mišianko sem asi zo sme zablúdil... Tam v diskusii blúdia jemu podobní, ktorí majú vždy jasno kto je dobrý a kto zlý. Len teraz nejako nezvyčajne SME pustilo spočiatku skoro objektívne spravodajstvo, až neskôr mu pristrihlo krídelká. Tak tam teraz blúdia diskutéri, ktorým poskytnuté informácie nepasujú k ich vedeckému svetonázoru a nariekajú ako majú málo informácii a na základe toho čo majú si nedokážu urobiť názor. Keď im však o iných udalostiach SME uštedrí propagandu nepančovanú objektivitou, stačí im aj štvrtina informácií.

    Ale ináč je to zaujímavá vec tá nepripravenosť médií, ktoré tuším deň či dva skutočne poskytovali informácie.
    publikované: 11.08.2008 00:11:45 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. osobne skusenosti
    1. leteli sme na Slovensko s Rusmi. V Seremeteve sme si pozreli este spravy na NTV (HTB). Medzi inym ukazali aj jamu z ktorej Rusky vojaci vytahovlai niekde v Cecenskom kyslaku otrokov, ktorych si Ceceni ulovili niekde v Rusku. Po prilete na Slovensko sme si sadli na kavu a vidime tie iste zabery na najsledovanejsej markíze. Len text bol iny: Rusky okupanti terorizuju Cecenske obyvatelstvo. Bolo to pre 11.septembrom.
    2. 14.9. - 3 dni po dvojickach som videl v statnej TV prvy krat hovorit o banditoch v Cecensku. Hned na to Stretol som sa s novinarom v Mokve. Ze preco zmenil retoriku? Ze teraz uz moze, po dvojickach. A pred tym? ze nechcel prist o dobreho fleka!
    3.Oslovili ma SMEtiari ze su v Mokve a aby som ich zoznamil s nejakymi zaujimavymi Rusakmi. Pripravil som roznych zaujimavych typkov, dokonca pod Mokvou vybavil a pripravil saunu s banditami... Dali prednost Hranovolvy a medzi jeho stretnutiami si zasli po Interviu niekam k Cervenemu namestiu.... Hranola maju doma asi dosta malo.
    4. Od Rana do vecera som sledoval situaciu v Osetsku... s hrozou sme sledovali co tí Gruzini vystrajaju.... a tu si kliknem na Slovenske Internet Media. Neuveritelne. Akoby by pisali uplne o inej vojne. Gruzini vyhlasili mier a to len Rusaci utoécvia na Civilne miesta v Gruzinsku... Co su to za ludia v tychto novinach?
    Nikde nevidim infoi o mrtvych negroch a aziatoch v Gruzinskych uniformach, nikde nevidim info o americkych zbraniach v Cecenskych dolinach, nikde nevidim info... skoda pisat... hanbim sa Rusom hovorit co sa pise o tejto hlupej vojne na Slovensku, bratskom to kalifate..
    5. mam priatelov nielen medzi Ruaskmi ale plno aj medzi nacmenmi... Nikto tuto hlupu vojnu nechcel, neche okrem jedneho idiota podporovaneho idiotmi za mlakou. Preco toto nesmie nikto na Slovensku vediet?
    publikované: 11.08.2008 00:19:23 | autor: Miro Tropko (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Miro, a to si asi
    ešte nečítal propagandistický majsterštik od smetiarskeho politruka, vo voľnom čase speváka častušiek:
    ZÁPAD STOJÍ NA STRANE GRUZÍNSKA
    http://www.sme.sk/c/4014989/moskva-oplaca-zapadu-kosovo.html
    Áno, súdruh Hulák.

    Ale inak, ja som napríklad tiež Západ a nestojím na strane Gruzínska.
    publikované: 11.08.2008 00:55:45 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Mňa dojalo, ako sa o mňa Michal starostí
    Takmer ako Sákašvili o ruských Osetíncov.
    publikované: 11.08.2008 01:02:07 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Jozef, oni majú tých majstrov
    t.č. čiastočne žijúcich aj na Blízkom Východe, priamo vo svojej armáde + si ich vydržiavajú ako "bezpečnostných poradcov". To sú tí, čo včera prchali z Gruzínska ako s nasolenou riťou.
    publikované: 11.08.2008 01:04:47 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Masmedia prinasaju fotky
    zakrvavenych ci mrtvych civilistov, placucich pribuznych a ludia sa pytaju na co to bolo dobre a kto je za to zodpovedny, a hla tu je odpoved:

    http://www.sme.sk/c/4014998/zufaly-pokus-gruzinska.html

    Podstatna cast nam hovori: " Aj keď sa natíska záporná odpoveď, na konflikt sa treba pozrieť očami gruzínskej vlády."

    Tak uz o tom nehovorme, kto porusil ake primerie ci dohody, klamal a dal rozkaz na zacatie zabijania civilov, ci napadol pozorovatelov OBSE - pozrime sa na vec s tej spravnej strany, ako nam od zaciatku radia a pomahaju mienkotvorne denniky a ich "mienkotvorcovia", no nie?

    Ved ide, ako povedal Saakashvili:
    "V podstate, domnievam sa, že sa to už netýka iba Gruzínska. Týka sa to základných hodnôt humanity, amerických hodnôt, v ktoré stále veríme. Týka sa to budúceho svetového poriadku."
    publikované: 11.08.2008 02:09:59 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Veľa vecí je, Jožko,
    aj po tomto jasnejších
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1010230.html

    Gruzínsko je priateľom Izraela. Bodka.
    A preto je celý Západ, povinne ako jeden muž za boľševika, na strane Gruzínska.
    Lebo boľševik ZAS rozkazuje, čo si má kto myslieť a na čiej strane má byť.
    publikované: 11.08.2008 05:50:46 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. To je totiž ich rukopis
    Rovnaký ako pri čiskách v Južnom Libanone v lete 2006 či v Palestíne už vyše 80 rokov. Masakre civilistov.

    Inak, tí žoldáci, ktorí usilovne pomáhali Gruzínsku zavraždiť za pár dní vyše 2000 civilistov (čo píše Miro Tropko a o ktorých inak ani muk), je tiež ich rukopis.
    publikované: 11.08.2008 06:00:46 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Pre dokreslenie situácie
    ešte jeden čepičkový článok
    http://www.jpost.com/servlet/Satellite?
    cid=1218104259894&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

    Tbilisi wants to see Israel place diplomatic pressure on Russia

    Konstinidi said Georgia expected a more categorical statement from Israel, and hoped Jerusalem would issue additional statements to place pressure on Russia.
    publikované: 11.08.2008 06:07:04 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Ďalšie slizké gruzínske klamstvo
    Včera Gruzínsko veľkohubo deklarovalo, že sa jeho vojská z Južného Osetska stiahli a zahajujú prímerie. V noci sa juhoosetské Modré prilby - kontingent mieroývh síl OSN znovu dostali pod ťažkú gruzínsku paľbu.

    Tu pomôže len jedno: aby ruská armáda udrela na brloh masového vraha a vojnového zločinca Sákašviliho, vytiahla odtiaľ toho potkana a exemplárne ho za jeho zločiny na civilnom obyvateľstve odsúdila a popravila tak, ako bol popravený Saddám.
    Aby si ďalší barbarskí dobrodruhovia jeho kalibru rozmysleli vraždiť ruských civilov po tisícoch ako na jatkách.
    publikované: 11.08.2008 07:37:20 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Najnovšia správa: Gruzínci zmasakrovali ďalších
    príslušníkov Modrých prilieb.
    publikované: 11.08.2008 08:38:05 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Chvalit sa poctom zabitych vojakov
    moze iba riadne zdenereovana kultura.
    Toot je ta povestna talmudisticka "ucta k zivotu" ?

    V tom linku od Sinuheo sami Izraelci pisu:

    "The military bases where we trained the soldiers are practically gone."
    So, it is gona.
    Kriku, pozri sa, its gona. Chapes? Dnes su tu, zajtra nie su.

    Dalej chlapec pise:
    "I don't think the Georgians would start fighting as long as the Israeli forces where there,"
    V preklade, Izrael by nedal zvolenie zacat otvoreny konflikt, Izrael nechce byt priamo zapleteny, on nechce jebat, len podjebavat.
    O tom, ze Georgians zacali fighting, len tak mimochodom, ani nehovorim."Once, when tension was high after Russia shot down a drone, we were evacuated to Tbilisi." Sam izraelsky amater vidi postupnost gruzinskej pripravy na explicitne uzavretie problemov.
    Shakashvili to mal aj vo volebnom hesle: "Gruzinsko Gruzincom". Priclenit Juzne Osetsko. Silou.


    publikované: 11.08.2008 09:51:14 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Zdegenerovane slovko "zdegenrovana kultura"
    Velke rozlisenie laptopu, to je fakt nestastie.
    publikované: 11.08.2008 09:52:27 | autor: artn (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Moja anglictina tiez nie je najlepsia.
    Ale jebat ju.
    publikované: 11.08.2008 09:53:52 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Miro Tropko, čítal si toto?
    http://www.pravda.ru/world/former-ussr/georgia/11-08-2008/278817-georgi-0
    Tak už je jasné, prečo bolo v radoch tzv. guzínskej armády masakrujúcej juhoosetských civilistov toľko očividných ne-gruzíncov.

    Zdá sa, že sa ešte všeličo zaujímavé podozvedáme.
    publikované: 11.08.2008 10:08:55 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Ema, najlepsie pritom je,
    ze bleskove americke rozhodnutie umoznit transportovat do oblasti horuceho konfliktu dalsich vojakov, je nielen vrcholne neeticke, ale aj danym vojakom sa za odmenu dostane len potencial realnej smrti.
    Kriku, realnej smrti sa im dostane za odmenu od Americanov.

    Rusi pisu, ze armada rozbita rusmi bola vlastne "americka".
    Minimalne vycvicena Americanmi, mozno aj zopar zoldnierov tam bolo osobne.
    Mozne to je, konieckoncov, gruzinsky minister obrany je osobne explicitny zoldnier.
    publikované: 11.08.2008 10:59:07 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Война подбросила доллар
    publikované: 11.08.2008 11:13:21 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. nasi ceski priatelia humanisti
    sa uz trasu, aby z konfliktu spravili svetovu vojnu.

    „Je to válka mezi Ruskem a USA,“
    cituju verejnych agentov.


    http://www.lidovky.cz/valka-mezi-velmocemi-0rj-/ln_nazory.asp?c=A080809_104911_ln_nazory_mtr

    Co hovori ich rakusky degenerat na poste ministra zahranicia?
    Cesi citia, ze su na tom zle.
    Su na tom VELMI ZLE.
    Su UPLNE sami.
    Bratia tzv. zidia im urcite nepomozu.
    publikované: 11.08.2008 11:51:31 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Malý prehľad agentúrnych správ
    Západu, ktorý stojí neochvejne ako jeden muž na strane Gruzínska masakrujúceho civilistov

    http://www.sme.sk/c/4015802/dodavky-zbrani-z-izraela-do-gruzinska-budu-pokracovat.html

    http://www.sme.sk/c/4015754/sef-nato-kritizoval-rusko-za-pouzitie-neprimeranej-sily.html

    http://www.sme.sk/c/4015649/miliband-odsudil-ruske-vojenske-operacie-v-gruzinsku.html

    A čo píšu angažovaní smetiarski blogeri:
    Súdružka zo spolku spriateleného s Gruzínskom masakrujúcim civilistov
    http://ticha.blog.sme.sk/c/159744/Protest-voci-ruskemu-statnemu-terorizmu-voci-Gruzinsku-8-2008.html

    nejaký hysterik v kríze (podľa jeho vlastných slov pod foto)
    http://sterba.blog.sme.sk/c/159753/Rychlo-rychlo-dodajme-ruske-zbrane-Gruzinsku.html

    Politruk samsonovských kvalít
    http://barin.blog.sme.sk/c/159788/Vojna-na-Kaukaze.html

    a nejaký pánko, ktorému sa zdá vojenský zásah proti beštiálnemu masakru civilistov obludný
    http://fandel.blog.sme.sk/c/159799/Chyba-Gruzincov-obludny-krok-Moskvy.html
    publikované: 11.08.2008 12:06:16 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. A ďašia pikoška
    http://www.sme.sk/c/4015867/estonsko-unia-by-mala-prehodnotit-vztahy-s-ruskom.html

    ČO? Európsky štát?

    Gruzínsko NIE JE európsky štát. Nikdy nebolo, nie je a nebude. Svojou kaukazskou lokalizáciou, svojou históriou aj svojou mentalitou patrí jednoznačne na Stredný Východ.
    Európa by sa mala od Gruzínska masakrujúceho civilistov dištancovať.
    A ak bude treba, aj od fašizoidného Estónska.
    publikované: 11.08.2008 12:23:42 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. a ďalšia správa
    Gruzínski teroristi podľa ruských správ dopoludnia vyhodili do vzduchu hrádze vodného kanála a zaplavili časť totálne zničeného Cchinvali. Má to byť manéver na zamaskovanie zločinov proti ľudskosti, ktoré tam spáchali.
    publikované: 11.08.2008 12:27:59 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. Arton, veď tá správa v lidovkách
    je od Petry Procházkovej, stratenej smetiarskej dcéry.
    Alebo nahradenej flexibilnejšími politrukmi.
    Ona je tak posadnutá nenávisťou k Rusku, že sa počas beslanskej masakry detí vysmievala ich vystresovaným rodičom. A to priamo v článku na stránkach Sme.
    Nezabudneme.
    publikované: 11.08.2008 12:49:30 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. Konvoj Medzinárodného Červeného kríža s humanitárnou pomocou
    sa nemôže dostať kvôli gruzínskej palbe do Cchinvali
    http://www.rian.ru/osetia/20080811/150268641.html

    Byrokrati v Bruseli, ktorí si idú čistiť svedomie "humanitárnym darom" juhoosetským civilistom vo výške milióna eur nečítajú ruské agentúrne správy?

    Strčte si eurobyrokrati svoje peniaze do riti. Mŕtvi Juhoosetínci ich nebudú potrebovať.
    publikované: 11.08.2008 12:57:05 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Ema, ten posledny len citoval,
    citoval deformaciu z masmedii.
    I ked tym vlastne v titule opakoval ich jednostarnny pohlad.
    publikované: 11.08.2008 13:04:48 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Azda by sa mal ten posledný naučiť, že titulok
    má veľkú výpovednú hodnotu. Ak ho sprasí, márne sa bude v texte snažiť.
    Ináčky, je absurdné, aby niekto v texte vyvracal svoj vlastný (i keď opísaný z propagandy) titulok.
    publikované: 11.08.2008 13:41:50 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. Opäť klasická ukážka manipulácie
    http://www.sme.sk/c/4016056/do-gruzinska-dorazi-francuzska-humanitarna-pomoc.html

    Ani zmienka o tom, že pomoc je pre doničené Južné Osetsko. Pretože Gruzínsko žiadnu humanitárnu pomoc nepotrebuje, nič sa tam nedeje.
    NESMIE sa v médiach napísať, žo Gruzínsko v Južnom Osetsku spôsobilo ťažkú humanitárnu katatsrofu. Stačilo mu na to niekoľko dní.

    Tomu sa, kurva, povie slobodná, otvorená informačná spoločnosť.
    publikované: 11.08.2008 14:05:44 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Ano, mal by sa to naucit.
    Je to debil.
    Jeden z tych, co si neuvedomuje, CO robi.
    publikované: 11.08.2008 14:09:54 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Nuz, drzim ti palce , ema.
    aby ti tato objektivna obcianska zurnalistika tutok na blog.sk vydrzala co najdlhsie:)
    publikované: 11.08.2008 14:21:12 | autor: cokomilka (e-mail, web, autorizovaný)
  53. august 1995
    Síce tohoto blogera veľmi nemusím, ale tento jeho článok je veľmi dobrý. A mimochodom naznačil tu jednu vec- podobnosť chorvátskeho obsadenia srbskej krajiny v roku 1995 so zámerom Sákašviliho obsadiť Južný Iryston. (Korešpondujú nie len dátumy :)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Storm
    Myslím, že porovnanie s Krajinou je dosť dobré, Sákašvili mal touto bláznivou (to vieme dnes, on to takto pred týždňom asi pokladal za prenesmierne premyslenú) akciou v úmysle to, čo sa Chorvátom podarilo možno neúmyselne- získať územie bez obyvateľov, ktoré by v panike ušlo.
    publikované: 11.08.2008 14:22:51 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. 14:04 Interfax: Georgian forces renew shelling in South Ossetia
    14:04 stredoeuropskeho casu
    hlavne ze kouchner napoludnie vyjednal primerie, sakasvili ho podpisal a kouchner utekal s papierom do moskvy
    moze si s nim vytret zadok
    publikované: 11.08.2008 14:24:22 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. sorry :)
    publikované: 11.08.2008 14:24:41 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. sorry, nedal som link :)
    publikované: 11.08.2008 14:26:25 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. Ľudia, toto je už fakt na ušťanie
    http://www.sme.sk/c/4016199/rusko-odmietlo-gruzinsky-navrh-primeria.html

    Moskva 11. augusta (TASR) - Rusko odmietlo najnovší gruzínsky návrh na prímerie v pokračujúcom ozbrojenom konflikte o Južné Osetsko s tým, že gruzínska strana v bojoch v regióne pokračuje. Dokument o obojstrannom prímerí preto podľa Moskvy v súčasnosti nepripadá do úvahy.

    Takže Rusko odmietlo:-))
    Rusko len oznámilo, že gruzínsky "návrh na prímerie" je zdpar papiera, pretože Gruzínsko žiadne prímerie nedodržiava.
    Rovnako ako včera, keď tiež Gruzínsko vyhlásilo prímerie a následne zabilo ďalších príslušníkov Modrých prilieb.

    Ale Rusko odmietlo PRÍMERIE. Zapamätajte si, milé vemienka, Rusko odmietlo prímerie, Rusko odmietlo prímerie.
    publikované: 11.08.2008 14:39:49 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. historia ?
    6.a 7 Augusta tazko ozbrojeni separatisti strielaju na Grusinske dediny zatial co ich predstavitelia odmietaju rokovat z Tbilisi.

    O 7 popoludni lokalneho casu Saakasvili hovori v TV m vyhalsuje zastavenie palby a primerie.

    Vyzyva k rozhovorom a potvrdzuje status sirokej autonomie Osetsku spolu s vseobecnou amnestiou

    Temur Iakobshvili prichadza do Cchinvali a ponuka rozhovory, Predstavitel Osetska Kokojty sa vsak rozhovorov odmieta zucastnit a odchadza z Cchinvali…

    Kratko na to utoky na Grusinke dediny zintenzivnuju. Dediny Anevi, Tamarasheni a prisi su takmer uplne znicene,

    Policajna stanica v Kurte – sidle Sanakojevovej administracie je znicena,,delostreleckou plabou

    Civilisti unikaju z dedin

    O 22.30 na to Tbilisi opatuje palbu
    publikované: 11.08.2008 14:59:25 | autor: naco vam je (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. Osetsko ako teroristicky stat
    O com
    bola Hra osetov podla Ruskej novinarky Julie Latininej

    201.South Ossetia crisis could be Russia’s chance to defeat Siloviki
    Yulia LatyninaRFE/RL , August 8Georgian

    Terrorist State'Whenever someone starts telling us about shelling in Tskhinvali, it is important to keep in mind exactly what Tskhinvali is. It is not a city somewhere in the middle of a republic that is being fired upon by saboteurs. On three sides, Tskhinvali is surrounded by Georgian villages. The edge of Tskhinvali is a military outpost. South Ossetian forces fire from there into the Georgian villages, and the Georgians respond with fire of their own. To help keep Georgian fire from hitting civilians in the city, all the South Ossetians would have to do is move their military base forward a couple hundred meters.But, of course, it is a fundamental principle of terrorists the world over -- set up firing points in civilian areas and then when your enemy fires on you, you gleefully parade the bodies of your own children in front of the television cameras. Kokoity's terrorists are following this same principle. If South Ossetia can in any way be considered a state, it must be considered a terrorist state.When we are told about "peaceful civilians" in South Ossetia, we must keep in mind that the situation there is similar to that in Palestinian refugee camps. South Ossetia, like the Palestinian Liberation Organization before it, is not a state or an ethos or a territory. It is a peculiar form of mutated government in which residents have been turned into militarized refugees. It is a quasi-armed force that is not allowed by the authorities to occupy itself with anything other than war -- a situation that gives the authorities absolute power and absolute control over the money at its disposal. It is a place where the hysteria of this disfigured population is the primary means of filling the authorities' personal coffers.
    publikované: 11.08.2008 15:01:13 | autor: naco (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. teroristicky stat Osetsko
    O com
    bola Hra osetov podla Ruskej novinarky Julie Latininej

    201.South Ossetia crisis could be Russia’s chance to defeat Siloviki
    Yulia LatyninaRFE/RL , August 8Georgian

    Terrorist State'Whenever someone starts telling us about shelling in Tskhinvali, it is important to keep in mind exactly what Tskhinvali is. It is not a city somewhere in the middle of a republic that is being fired upon by saboteurs. On three sides, Tskhinvali is surrounded by Georgian villages. The edge of Tskhinvali is a military outpost. South Ossetian forces fire from there into the Georgian villages, and the Georgians respond with fire of their own. To help keep Georgian fire from hitting civilians in the city, all the South Ossetians would have to do is move their military base forward a couple hundred meters.But, of course, it is a fundamental principle of terrorists the world over -- set up firing points in civilian areas and then when your enemy fires on you, you gleefully parade the bodies of your own children in front of the television cameras. Kokoity's terrorists are following this same principle. If South Ossetia can in any way be considered a state, it must be considered a terrorist state.When we are told about "peaceful civilians" in South Ossetia, we must keep in mind that the situation there is similar to that in Palestinian refugee camps. South Ossetia, like the Palestinian Liberation Organization before it, is not a state or an ethos or a territory. It is a peculiar form of mutated government in which residents have been turned into militarized refugees. It is a quasi-armed force that is not allowed by the authorities to occupy itself with anything other than war -- a situation that gives the authorities absolute power and absolute control over the money at its disposal. It is a place where the hysteria of this disfigured population is the primary means of filling the authorities' personal coffers.
    publikované: 11.08.2008 15:02:16 | autor: nemam (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. Podstatná informácia
    v tom najaktuálnejšom smetiarskom šteku je Putinov výrok, že celú záležitosť treba doviesť do logického záveru.
    Správne, presne to treba.
    A všetci zmrdi so zasratými ručičkami môžu už teraz vyliezť Rusom na hrb.
    publikované: 11.08.2008 15:41:27 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. Hentú propagandu, ty drbko bez mena,
    vyvinutú Izraelom pre účely krytia izraelského teroru a odskúšanú v bežných prevádzkových podmienkach korporátnych médií, dôverne poznáme.

    Čáry máry fuck, manipuli-manipuli a čo nám z toho vykuklo? Aha - tu je výsledok: Obeť je agresor a agresor je obeť.
    A Cchingvali, kým ho Gruzínci nezrovnali so zemou, bolo mohutná vojenská pevnosť, odkiaľ išlo pár tisíc vybiedených juhoosetských chudákov zničiť Gruznsko. Vytlačiť ho do mora.
    Gruzínsko je dobréé a nacista Sákašvili nikdy nevrieskal Gruzínsko Gruzíncom.
    S Gruzínskom na večné časy a nikdy inak!

    Bež si tie tvoje sprostosti copypastovať k článku politruka Huláka.
    publikované: 11.08.2008 15:47:57 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. Teroristicky stat Gruzinsko.
    Osetsko nemalo dovod strielat na Gruzincov, Gruzinci chceli a chceju mat jednonarodnostny stat.

    Teraz musi osud rozsudit, kto ma pravdu.
    Ten kto prehra, je vinny.
    publikované: 11.08.2008 15:54:34 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. Ema, ale toto stoji za zapamatanie:
    "South Ossetia, like the Palestinian Liberation Organization before it, is not a state or an ethos or a territory. "

    A co tzv. zidia, su ti stat, teritorium alebo etos?

    Nie.
    A je to.
    Sami na seba pletu bic.
    Lenze tuto mudrost nepoznaju.
    Nuz ... osud. Karma.
    Co narobime.
    Nechame veci prebehnut do logickeho zaveru, presne tak.
    A samozrejme nielen Osetske veci.
    publikované: 11.08.2008 15:59:42 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. cudzinci
    už to bolo spomínané, ale nemá niekto link na podrobnejšie info o cudzincoch, ktorí bojujú po boku Gruzíncov?
    publikované: 11.08.2008 18:01:31 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. Spýtaj sa Mira Tropka
    tu je na neho kontakt
    http://tropko.blog.sme.sk/
    publikované: 11.08.2008 18:04:45 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. Ináčky, buď si istý, new world order,
    že keď dnes popoludní dopachtil do Moskvy Kouchner (Jakobišvili francúzskej vlády), aby tam odovzdal neplatný zdrap papiera o akomsi fiktívnom gruzínskom prímerí, padla tam od Medvedeva otázka: "Ako sa majú, daragoj vrač Kušné, pacienti, ktorí dostali orgány vydriapané zo zavraždených srbských zajatcov?"
    Buď si istý, že táto otázka tam padla.
    Svine.
    publikované: 11.08.2008 18:41:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. vďaka Grigoriy
    Ukrajinci, to sa dalo čakať. Už v prvej čečenskej vojne bojovali na strane Čečencov ukrajinskí žoldnieri... Z Pobaltia, to je skoro to isté
    publikované: 11.08.2008 18:49:38 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. udatny gruzinsky prezident
    zbadal rusku stihacku

    http://rutube.ru/tracks/916872.html?page=index_top_d&v=0b1db65c9a2b4c9f5068039f31ff0831

    vsimnite si tu saakashviliho ochranku, hovori po rusky :-))
    publikované: 11.08.2008 20:35:55 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. Poslat do Moskvy Kouchniera
    bola bud totalna tupost, alebo provokacia.

    To, ze v Gori je socha a muzeum Stalina zaujalo aj mna.
    Ktovie, ci Rusov napadne ju zhodit pred kamerami agentur sveta a la Irak.

    A este - to s tymi zoldniermi v Gruzinskych sluzbach je skutocne naznak riadneho svinstva.
    Taki sa najimaju len na naozaj spinavu robotu, ktoru vlastni bud nedokazu spravit, alebo by o nej nemlcali.
    Mam dojem, ze ruske tajne sluzby odviedli v tomto pripade lepsiu robotu, ako ich oponent a hlavne preto Rusi dokazali reagovat tak odhodlane.
    Alebo sa stacilo rozhodnut, ved to cele bolo na spadnutie, len poskoci zapadu si mysleli, ze svet bude stale ustupovata tak si mozu dovolit vsetko.
    Bod zlomu.
    Minimalne lokalny.
    publikované: 11.08.2008 21:08:56 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. začiatok konca
    niekto tu spomínal, že z kopca sa netreba rozbiehať. Ide to aj samo, milí pozorovatelia.
    Krycia operácia. Na Teherán !
    publikované: 11.08.2008 21:29:57 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. toto je dobre ...
    publikované: 11.08.2008 23:39:55 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. Dreams and reality Mikhail Saakashvili
    publikované: 12.08.2008 00:04:29 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. toto si treba precitat:
    http://www.informationclearinghouse.info/article20483.htm

    a keby tu nejaky mierak Stan vybehol s tym, ze ake neodveryhodne zdroje sa na tomto blogu uvadzaju, tak k zdroju len tolkoto:
    Dr. Roberts was Assistant Secretary of the US Treasury in the Reagan Administration. He is a former Associate Editor of the Wall Street Journal, a 16-year columnist for Business Week, and a columnist for the Scripps Howard News Service and Creator’s Syndicate in Los Angeles. He has held numerous university professorships, including the William E. Simon Chair in Political Economy, Center for Strategic and International Studies, Georgetown University and Senior Research Fellow, Hoover Institution, Stanford University. He was awarded the Legion of Honor by the President of France and the US Treasury’s Silver Medal for “outstanding contributions to the formulation of US economic policy.”
    publikované: 12.08.2008 01:13:24 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. oprava:
    mizerak Stan
    publikované: 12.08.2008 01:14:24 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. oprava:
    mizerak Stan
    publikované: 12.08.2008 01:14:59 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. ropný doplnok:
    publikované: 12.08.2008 05:03:38 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. Rusko sa pripravuje privítať 2000 zabijakov
    ktorých idú Američania dopraviť z Iraku priamo do centra horúceho konfliktu - aj za toto si zaslúžia medzinárodný tribunál pre vojnové zločiny
    Bush vreští ako pavián
    http://www.sme.sk/c/4017048/bush-rusko-pripravuje-bombardovanie-tbilisi.html

    V korporátnom médiu sa už nevošlo do titulku, že Rusko plánuje bombardovať tbiliské civilné letisko, na ktorom majú prístáť americké vojenské lietadlá plne naložené gruzínskymi zabijákmi využívanými doteraz v Iraku na hraniciach s Iránom
    Čiže nie Tbilisi, ale letisko, ktoré bude v tomto prípade vojenskou infraštruktúrou
    Len do toho. Aby žiadny z tých dvoch tisícok zmrdov, Američanmi vycvičených vraždiacich mašín, nemohol zabiť ni jediné juhoosetínske decko či ženu.
    publikované: 12.08.2008 05:14:40 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. Tak toto mi nedalo, odlozit to sem cele
    Inak niečo podobné len iné grade: Odpoveď amerického prezidenta Busha na Sovietsku reakciu na inváziu do Panamy.
    .
    "A ja chcem aby on (Gorbačov) vedel, že ak je zabitý americký námorník, ak oni zabijú amerického námorníka, to je ozaj zle. A ak oni ohrozujú a brutalizujú ženu amerického občana, sexuálne ohrozujú ženu poručíka kopajúc ho do slabín, potom pán Gorbačov prosím pochopte, že ja ako prezident idem niečo s tým urobiť".
    .
    Uvedené odpovede bývalého prezidenta G. Busha ukazujú jeho štátnu, politickú, kultúrnu a humánnu úroveň. Jeho odpovede potvrdzujú to, čo o ňom napísali W.G. Tarpley a A. Chaitkin v knihe: "George Bush The unauthorized biography" [7]. Píšu, že Bush je a sám sa pokladá za oligarcha, čo je geneticky vyšľachtená ľudská bytosť, ktorá patrí do špeciálnej rasy ľudských bytostí, ktoré sú ušľachtilejšie ako bežné ľudské bytosti a táto ich genetická ušľachtilosť je dedičná. Z toho vyplýva aj ich morálne právo v rozhodovaní o našom svete. Ozaj, koľko veľkých štátnikov a mocných tohoto sveta si myslí o sebe, že patrí do oligarchie?
    Rozhodnutie, že za zabitie jedného amerického námorníka a aby sa zbavili nežiadúcej osoby (Gen. Noriegu) v nezávislej krajine, je potrebné vojensky zasiahnuť v tejto krajine a zabiť niekoľko tisíc nevinných ľudí, je pre normálneho človeka nepochopiteľné. Ale zdá sa, že pre oligarchov je také rozhodnutie správne, hlavne keď sa týka ľudí, ktorí zjavne nepatria medzi oligarchov.
    .
    Toto sú princípy akými sa riadi prezident USA aj RF - v podstate každý predstaviteľ veľmoci.
    .
    Takže USA obsadili Panamu zbavili vlády a uniesli regulerneho prezidenta ( aj keď to bol bandita ) zabili podľa skromných odhadov červeného kríža 4000 civilistov - za dokazateľne zabitého 1 amerického vojaka - pričom smrť toho vojaka bola aj podľa americkej verzie veľmi sporná.
    .
    Rusi majú na to daleko lepšie zámienky
    .
    Toto je príspevok pre čistých amerikanofilov čo si myslia že US je najlepší na svete - jedna špina vačšia druhej - kým od Reagana - Gorbačova sme tu mali aké také gentrematstvo v politike tak Bushovci ho absolutne pošlapali a otvorili Pandorinu skrinku a dnes sa to svetu vracia

    http://www.sme.sk/diskusie/reaction_show.php?id_theme=1276145&page=1&id_reaction=7681572&action=show_reply_form#7681572
    publikované: 12.08.2008 09:29:55 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. tento je výstižný
    publikované: 12.08.2008 10:29:15 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. hm...
    ema, myslel som, ze este raz si sem pastla odkaz na satiru v independente, o ktorom som sa domnieval, ze som ho sem pastol 11.08.2008 23:39 . Pozrel som si, co som odporucal a zistil som, ze omylom sa mi tam vludil odkaz na uplne cosi ine a hlupe. Sorry. Povodne som chcel dat odkaz na obrazok no=2 :-)
    publikované: 12.08.2008 11:07:05 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. teraz tu máme
    obidva výstižné, i keď v tom prvom zasraný Sákašvili obišiel lepšie
    publikované: 12.08.2008 11:17:46 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. A ešte pripomeňme všetkým popieračom,
    ako tá celá židogruzínska odysea začala:
    http://www.blisty.cz/2008/8/12/art42003.html
    Aby sa nezabudlo.

    No lenže oni si pokoj nedajú a koledujú si o ďalší průser:
    http://www.blisty.cz/2008/8/12/art42016.html
    Lebo inak ani nevedia.
    publikované: 12.08.2008 12:36:25 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. A stankovi s kriqom pripomínam,
    že tá "rozložená" ruská armáda dosiahla za púhe štyri dni oveľa viac ako chuji z NATO v Srbsku za celé tri mesiace, Izrael v Libanone atď. Dobrý dôvod na strach pre potkanov ako vy.

    Len majú dementného vrchného veliteľa, ako sa zdá.
    To sa nevypláca. Medzi potkanmi určite nie. Tých treba konzekventne rozmrdať.
    publikované: 12.08.2008 12:59:46 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. idare
    môj názor je takýto: byť na Saakašviliho mieste, nezačnem sa vojenky angažovať v Južnom Osetsku, hoci by aj x-krát de jure patrilo pod Gruzínsko.
    So silnejúcim Ruskom sa neradno zahrávať - a v Kaukaze má už svoju neblahú povesť. Priatelia Gruzínska sú ďaleko a spojenci priam nikde...
    publikované: 12.08.2008 13:26:21 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. Aj Saddám, ktorý vraždil Kurdov ako Sákašvili Osetov,
    mal priateľov ďaleko, ale nakoniec za ním prišli.
    A obesili ho.
    Za vraždenie Kurdov, ktoré mu predtým schválili.
    Na rade je Sákašvili.
    publikované: 12.08.2008 14:01:35 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. cnn je v obraze
    http://www.youtube.com/watch?v=893tK-sVP9I

    asi je to bezna metoda prace korporatnych medii
    publikované: 12.08.2008 14:25:05 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  88. 14:44 Huge Tbilisi rally backs Georgian leader in confrontation with Russia
    a vykrikovali gruzinsko gruzincom!
    gruzinsky dav chce krv, genocidu, vyhnanie osetov

    aj hitlera mohutne podporoval cely narod
    publikované: 12.08.2008 14:48:33 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  89. slintavy text - ostra diskusia
    publikované: 12.08.2008 14:54:27 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  90. Idare, kto vidi do situacie?
    Ak by som pokusil o vtip, mozno Rusi chcu sice v skratke ale predsa sparodovat celu politiku Usraela.
    Aj ten dali Husajnovi v roku 91 najprv pauzu.
    Mozno Rusi vedia, co robia. Na rozdiel od Amikov mozno vedia, ze situaciu treba udrzat nielen zbranami, ale aj politicky.

    Na druhej strane, v principe suhlasim (kto nie?): pri zalezitostiach potkanov sa blahovolnost nevyplaca.
    publikované: 12.08.2008 15:11:17 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  91. ako bolo vyjednane rusko-gruzinske primerie :-))
    clanok z jerusalem post:

    Georgia's PM asks for rabbi's blessing

    Prime Minister of Georgia Vladimer (Lado) Gurgenidze made a special call to Israel Tuesday morning to receive a blessing from one of the haredi community's most important rabbis and spiritual leaders, Rabbi Aharon Leib Steinman.

    The nonagenarian rabbi from Bnei Brak, known as the father of the yeshiva world, acquiesced to Gurgenidze's request and blessed the Jewish community of Georgia "and all who live in that place".

    According to Steinman's followers, shortly after the rabbi uttered the blessing Russia
    announced a ceasefire with war-torn Georgia.

    During morning prayers Rabbi Shimon Bruk, the Chairman of the Israeli branch of The Council for Saving Lost Jews (Hava'ad L'hatzelat Nidchei Yisrael), a haredi organization that builds educational institutions in Eastern Europe, received a phone call from Georgia.

    "I was in the middle of my prayers so all I could do was grunt into the phone 'hmmm,
    hmmm'," recalled Bruk.

    "Shortly after I finished praying the amidah my phone rang again. "'This is Prime Minister of Georgia Vladimer Gurgenidze speaking. You brought me a letter from a man named Stumen [sic]. Is he still alive? I've heard that he is a holy man. I want him to pray for us and our state.'"

    Bruk said that he met with Steinman around noon on Tuesday and presented the rabbi with Gurgenidze's request.

    "There were a lot of raised eyebrows when shortly after Rabbi Steinman made the blessing, we heard about the ceasefire" recalled Bruk.

    Bruk had met with Georgia's prime minister in March to thank him for his support for Jewish educational institutions built in Georgia by the council. During the meeting Bruk presented Gurgenidze with a letter from Steinman in which the rabbi referred to the Georgian government as a "regime of loving-kindness".

    Steinman's letter is reportedly hanging on the wall of Gurgenidze's office. The council has been operating in Eastern Europe since before the fall of the Berlin Wall and the disintegration of the Soviet Union. In Tbilisi, Georgia the council runs a nursery school, two grade schools, a yeshiva for boys and a high school for girls. Many of Tbilisi's Jewish educators and rabbis, including Chief Rabbi of Georgia Ariel Levine, are products of the local educational institutions.

    In addition to blessing Georgia's prime minister, Steinman also answered the questions of
    concerned members of Georgia's Jewish community. He advised against sending educators and rabbis to Tbilisi until the fighting stopped. However, when he heard about the ceasefire he permitted sending rabbis to nearby Azerbaijan.

    "The Jews there need a lot of psychological and spiritual support," said Bruk. "They are going through some very traumatic times."
    publikované: 12.08.2008 17:32:46 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  92. Sinuhe, aby si to náhodou neprehliadol
    Russia Georgia War
    Washington Risks Nuclear War by Miscalculation

    http://www.informationclearinghouse.info/article20489.htm

    There is an historically grounded Ossete fear of violent Georgian nationalism and the experience of Georgian hatred of ethnic minorities under then Georgian leader Zviad Gamsakhurdia, which the Ossetes see again under Georgian President, Mikhel Saakashvili. Saakashvili was brought to power with US financing and US covert regime change activities in December 2003 in what was called the Rose Revolution. Now the thorns of that rose are causing blood to spill.
    publikované: 12.08.2008 17:45:48 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  93. Svine manipulátorské v mediálnom molochu
    už im vôbec nezáleží ani na zdaní, že prinášajú skutočné informácie, nie sprosté klamstvá, podvody a manipulácie

    Totot tu už dal NWO
    http://www.youtube.com/watch?v=893tK-sVP9I

    Toto už vyprodukovala TASR
    http://www.sme.sk/c/4018421/novinar-obvinuje-cnn-z-manipulovania-zaberov.html

    ale zasraná smetiareň to nedá na titulku, radšej tam suší chujovinu o nejakej dvadsaťročnej, čo sa stratila ako deväťročná. Aj toto je manipulácia.

    CNN v tomto pripomína televíziu TA3, čo nám ju tu chvíľku reprezentoval akýsi Bielik a viac sa neukázal.
    To TA3 v júli 2006 počas izraelskej likvidácie Libanonu (rukopis podobný s čerstvým gruzínskym masakrovaním Osetov) dala dolu na obrazovku pásik s vetou: Z Izraela telefonuje: blablabla (niekto, to je jedno). Ten niekto žvanil o ostreľovaní Izraela hizballáhovskými kaťušami a do toho šli ako obrazový podmaz strašné zábery Bejrútu rozmrdáavaného Izraelom.

    A tieto mediálne prasáctva idú do stotisícov, v prípade CNN miliónov domácností ako "čistá pravda".
    publikované: 12.08.2008 17:55:28 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  94. ema si si ista?
    Modre prilby su misia OSN alebo misia Russian Army?
    publikované: 12.08.2008 19:50:06 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  95. Kriku, aha, junge generation
    http://novageneracia.sk/ng/index.php?option=com_content&task=view&id=256&itemid=1

    "Rusko bolo vždy imperialistickou krajinou, ktorá má okupantstvo v génoch"
    ...
    "Rus, zmizni do svojej ázijskej močaristej stepi!"

    Fakt by sa ani Hitler za to nemusel hanbit.

    Kriku, KAM to smerujete?
    Toto pisu deti Tyzdna.
    Kde ste, "antifasisti"?
    Bude sa onedlho pisat aj
    "Chazar, zmizni do svojej ázijskej močaristej stepi"
    bez toho, aby KTOKOLVEK odporoval?

    Zameriavate sa na holohlave decka, a nacisti Vam otacaju svet.

    Mne osobne je to jedno, ja nie som otrok dogmy, ja vidim v kazdom kus dobra, ale ako to ty .. noo... prezijes to teda neviem.
    publikované: 12.08.2008 19:54:02 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. Iris, že si ty robíš prču
    Modré prilby nosia príslušníci mierových misií OSN.
    publikované: 12.08.2008 20:03:31 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  97. nie, nerobim,
    len uz som si to googlovala, ale su nejake informacie, kolko prislusnikov z ktorych krajin tam bolo, pod tymi prilbami? Lebo ja by som sa ani nedivila, keby sa pod nimi skryvali ruski mierotvorcovia.
    publikované: 12.08.2008 20:07:46 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  98. Pod Modrými prilbami nesmú byť Rusi?
    To akože Führer zakázal? Či ako tomu rozumieť.
    publikované: 12.08.2008 20:10:23 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  99. ema,
    iris to myslela tak, ze mier sa robi vylucne a zasadne na manhattane. hlavne na tom dolnom :)

    hehe, chudak roman jakobson, cely zivot sa snazil ukazat (nie, nie dokazat, lebo to nepotreboval), ze ruska kultura nie je o nic horsia (ano, len take male ciele mal) ako ta na Zapade... my predsa velmi dobre vieme, lebo dedicny hriech a tak...., ze rusi su aziati a basta fidli :p

    ja som fakt velmi zvedavy na to ich konecne zuctovanie v nebeskom lagri, ze ako to tam budu vysvetlovat, tie svoje umysly a ciny.

    stasiuk mal tot nedavno nadherny textik o hraniciach v smetiarni. amici nam na priklade gruzinska ukazali, ako si ten zivot predstavuju oni. je to velmi poucne
    publikované: 12.08.2008 21:58:04 | autor: rado k. (e-mail, web, neautorizovaný)
  100. coby nemohli, pod modrymi prilbami
    mozu byt aj Rusi, ale nesmu tam byt LEN Rusi.
    publikované: 12.08.2008 22:34:00 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  101. Rado,
    ze ty tiez nevies co je to satori?
    publikované: 12.08.2008 22:36:20 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  102. Zda sa,
    ze Rusko teraz vytiahne problem Abchazka a Osetska na medzinarodnu politicku scenu ako lakmusovy papier, kto je kto.

    Ak sa Gruzinci nedokazu vyrovnat so svojou minulostou a nedokazu sa zbavit zbabeleho Musolliniho, caka ich este vela srandy.

    Pokial sa Europa a OSN netaruci za nenarusitelnost Abchazkych a Osetskych hranic, Gruzinci nevychladnu a Federalne vojska tak budu mat o vycvik postarane.

    Irak prinasa svoje prve plody.

    Relativne najlepsie by bolo vytvorit tandem Europa-Rusko.
    Inac bude vytvoreny obluk Cina-Rusko-Iran et comp. alebo tak podobne :) a v tom pripade sa naozaj ocitneme mimo centra.
    A to by bola nuda. A skoda.

    publikované: 13.08.2008 00:42:00 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  103. mas pocit iris
    ze pod modrymi prilbami osn su iba rusi?
    a ake mas este pocity pri slove rus?
    publikované: 13.08.2008 03:10:58 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  104. je niekde v internete
    zaznam zo vcerajsej demonstracie v tbilisi dlhsi ako 2 sekundy aj s heslami ktore tam odzneli?
    mne sa nepodarilo najst ani jeden
    publikované: 13.08.2008 03:30:13 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  105. A pod posteľ si sa pozrela, iris?
    Že či tam nevidno Modrú prilbu.
    publikované: 13.08.2008 05:54:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  106. Budúcnosť je, Rado, u Aziatov
    Tak nech len k nim pričleňujú aj Rusko.
    publikované: 13.08.2008 05:55:57 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  107. Ja neviem, new world order, načo potrebuješ
    záznam zo včerajšej 150 tisíc-hlavej demonštrácie v Tbilisi. Mávali tam zástavami, prisahali vernosť Vodcovi, vyhrážali sa Rusku a žiadali dokončiť genocídu Osetov. Čakal si niečo iné?
    Mohutne tam znelo nácka Sákašviliho volebné heslo Gruzínsko Gruzíncom.
    Gruzínsko je to, čo označí za Gruzínsko samotné Gruzínsko. A chce to, pochopiteľne, bez pôvodných obyvateľov.
    Izraelský scenár. Keď to funguje v Palestíne, prečo by to nemohlo fungovať v Osetsku, ne? S rovnako mohutným americkým krytím.

    Nie nadarmo je gruzínskym "ministrom pre REINTEGRÁCIU" (čo to kurva je?) zamontovaným do juhoosetských jatiek istý Jakobišvili priamo napojený na izraelské know-how etnických čistiek.
    Jeho kolonizátorskí kamarátikovia pokrývajú okrem iného aj protiruskú propagandu v korporátnych médiach. Profi práca. Generálna línia, bokom ňi krok. Každý iný názor je potrestaný. Že bolševici? Iste. Globálni aparátčici.
    A stádo pekne v zákryte ako jeden muž bľačí Štyri nohy dobré, dve nohy zlé, štyri nohy dobré, dve nohy zlé.
    publikované: 13.08.2008 06:07:14 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  108. Američania začínajú byť v strese
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1010938.html

    The American administration has rejected an Israeli request for military equipment and support that would improve Israel's ability to attack Iran's nuclear facilities.

    Senior ISRAELI OFFICIALS had originally HOPED that U.S. President George Bush WOULD ORDER AN AMERICAN STRIKE ON IRAN's nuclear facilities before leaving office, as America's military is far better equipped to conduct such a strike successfully than is Israel's.

    Svet, kde je možné takéto niečo zverejniť bez okamžitého odchodu izraelských oficiálov do lochu, je úžasný. Už dnes zaň ďakujeme USraelu.
    A ešte len budeme.
    publikované: 13.08.2008 06:13:50 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  109. No a ešte obrazová príloha
    Je tam aj vrač Kušné, zapletený do obchodovania s orgánmi srbských zajatcov a misiz Rajsová z TOP 10 amerických vojnových zločinov.
    http://newshopper.sulekha.com/phototag/georgian-president-mikhail-saakashvili.htm
    Akí veľkí a vrúcni kamarátikovia. Vrana k vrane.
    publikované: 13.08.2008 06:21:58 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  110. Nebudeme čakať na new world order
    a predbehneme ho čerstvou správou z Jerusalem Postu:

    Threats of foreign spying and terrorism have prompted the US Homeland Security Department to create its own counterintelligence division and require strict reporting from employees about foreign travel.

    That is according to an August 4 memorandum obtained Tuesday by The Associated Press.

    The new directive comes as the federal government increases its counterspy efforts across all agencies.

    Muhehe.
    Čoskoro budú americkí občania utekať na Kubu v gumených člnkoch.
    publikované: 13.08.2008 06:27:42 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  111. Michajl Gorbačov v Informationclearinghouse
    publikované: 13.08.2008 06:46:43 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  112. Zamyslenieos podpore nasej zidokrestanskej civilizacie.
    Je naouazj zaujimave, ako prave nasi zastanci multi kulti stvu proti Rusom.
    Stvu proti Cinanom. Stvu proti Arabom. Stvu proti Islamu ako takemu. Stvu proti samostatnym Latinoamerickym statom.
    Jedini, ktori nie su "nepriatelia" su skolabovana Afrika (ak tam nepomaha niekto z vyssie menovanych) a bud zinfarktovana alebo politicko-humanitnou obezitou trpiaca a azda preto politicky zda sa pasivna India.
    Inak je CELY SVET ZLY.

    Este Japonci - co sa ale tam deje a co ti spravia si netrufam odhadnut ani ja - dokazu to Americania? .)

    Vecna miestna otazka je: co sa bude diat v Europe?
    KTO tu v reale drzi nitky a ktore sily su volne?
    publikované: 13.08.2008 07:04:38 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  113. Etnicita.
    Chcem este dodat, ze vsetky tieto konflikty dokazuju, ze jedinym prostriedkom ako udrzat pokoj uurcitych etnik jemat neporusitelne hranice PODLA ETNICKEHO PROFILU OBYVATELSTVA.

    A udrzovat si dany profil.

    Vlastne je to melting pot . Tu je Francuzsko, ak sem spadnes, PRETAV sa nielen do frankofonnosti, ale aj do akceptovania kultury v plnom rozsahu, vratane "nabozenstva" a socialna.

    Cokolvek ine prinasa SMRT. Ziadne reci o problemoch, povedzme si na rovinu to slovo, kam to vedie.

    Cesko-Madarske vztahy su jedny z mala, ktore napriek tazkej minulosti vykatzuju vysoku hodnotu tolerancie - hlavne vdaka klasickemu "tolerantnemu" postoju Slovakov voci politickym veciam.
    Ale aj ony maju tendenciu sa zhorsovat. Tu je rada tazka, kratkodobo pomoze len udrzovat nizku teplotu, aby zmes nevybuchla.
    Dlhodobo vytvorenie paneuropskej kultury, azda, co moze byt utopia ci rovnako zmrzaceny dieta.

    Ale vsade inde ak to nedokazu chladit existuje jediny principialny lieki : rozdelit, oddelit, separovat.
    Hm, vlastne sa to vola aparthaid.

    Oddelit Osetsko od Gruzincov, oddelit Abchazcov.
    Ked uz sa Albanci premnozili v Kosove, tiez pomoze len oddelit. Ale s tym, ze sa oddelia aj severne casti k Srbsku.

    Pokym sa ludstvo nenauci vedome a cielene modifikovat-meliorizovat svoje mentalno-kulturno a bezpochyb aj geneticno, dovtedy bude treba delit.
    Tka je realita a tato mysleinka caka na to, aby sa stala vseobecne akceptovanou .
    publikované: 13.08.2008 07:28:31 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  114. No, preklepy mam odpustene, ze,
    je este skoro, ale namiesto Slovensko-Madarske som napisal Cesko-Madarske -
    sňSorry, to robia tie paralelne telefonaty a podobne.
    Napriek tomu, ze som este nie celkom prebudeny a ma to mizernu formu, verte mi - tie myslienky hore SU DOLEZITE
    :)
    Tak, azda aby som radsej isiel dalej spat.
    publikované: 13.08.2008 07:33:21 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  115. Veď hej, India
    Keď zabije 13 neozbrojených ľudí, Amerika z toho nedostane ani najmenší morálny kŕčik sprevádzaný vrieskaním o dodržiavaní ľudských práv a vyhrážkami
    http://www.sme.sk/c/4019070/bezpecnostne-sily-zabili-13-protestujucich-v-kasmire.html
    publikované: 13.08.2008 09:10:14 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  116. Minister zahraničných vecí RF Lavrov dnes oficiálne potvrdil
    že v gruzínskej armáde, ktorá napadla Južné Osetsko, boli cudzí štátni príslušníci.

    Načo boli gruzínskej armáde žoldnieri?

    Si pripomeňme, čo už v tejto diskusii odznelo:
    "A este - to s tymi zoldniermi v Gruzinskych sluzbach je skutocne naznak riadneho svinstva.
    Taki sa najimaju len na naozaj spinavu robotu, ktoru vlastni bud nedokazu spravit, alebo by o nej nemlcali."

    Ak má niekto iné - nebodaj nejaké humánne vysvetlenie - vysvetlenie, rada si ho prečítam.
    Ak nie, môžeme to uzavrieť: v Južnom Osetsku Gruzínsko spáchalo riadne svinstvo. Už s týmto úmyslom tam koncom minulého týždňa vtrhlo.
    publikované: 13.08.2008 10:08:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  117. lavrov
    http://www.blisty.cz/2008/8/13/art42072.html

    aj o europe

    zial jeho rezortni kolegovia na zapade su vsetci do jedneho militantni psychopati
    publikované: 13.08.2008 10:43:08 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  118. Video
    publikované: 13.08.2008 15:23:12 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  119. Aj tu
    bol raz jeden slovensky Sheik Yerbooty, cest jeho pamiatke, ale ani tento nie je spatny /vid odkazy/:

    http://www.youtube.com/watch?v=Xl2qzbCzzw8
    publikované: 13.08.2008 15:33:03 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  120. Teda tento
    publikované: 13.08.2008 15:46:07 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  121. Svet sa zmenil.
    Zmenil sa v jeden jediny den.

    Predvcerom to bolo zajtra, dnes je to vcera.
    publikované: 13.08.2008 16:01:08 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  122. Čarnogura síce nemusím
    ale čo povedal, to by som hocikedy podpísal, dokonca nie nickom ale vlastným menom :)
    http://www.sme.sk/c/4020334/carnogursky-gruzinsko-porusilo-medzinarodne-pravo.html
    publikované: 13.08.2008 16:48:32 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  123. americania sa cez Gruzinsko
    dopustili teroru na ruskych obcanoch
    Uz celkom prisli o rozum
    publikované: 13.08.2008 17:21:34 | autor: bednar (e-mail, web, neautorizovaný)
  124. bednár, tuto pozri:
    dnešná správa
    17:15 Bush: Rice to visit Tbilisi in show of support for Georgian government (Reuters)

    Riceová ide do Tbilisi. Prihlásiť sa k americkému teroru na ruských obyvateľoch.
    publikované: 13.08.2008 17:33:23 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  125. Pripada mi ocividne,
    ze Rusko pod vladou akehokolvek despotu ci bolsevika by si nevysluzilo tolko grcania na svoju adresu ani pri obsadeni pol Azie,
    ako teraz ked zachranovalo zivoty svojich obcanov, ale je do velkej miery zbavene panstva Zidov.

    TO je NAJVACSI HRIECH Moskvy - prinajmensom relativne odstavila od centra moci Zidov.

    Nemozem si pomoct, inak sa to povedat neda a neda sa to ani nevidiet.

    publikované: 13.08.2008 17:56:57 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  126. hm,
    tu je daco z rozhovoru s velvyslancom Udalcovom pre TASR>

    Gruzínske vedenie sa úplne zdiskreditovalo, keďže porušilo
    záväzky, ktoré na seba vzalo. Ako správne podotkol minister zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Lavrov, gruzínskeho prezidenta, ktorý dal príkaz na vojenské zločiny, v dôsledku ktorých zahynuli tisícky ľudí vrátane vojakov ruských mierových síl, nemôže Rusko považovať za partnera na rokovanie.


    Je očividné, že bez aktívnej pomoci mnohých krajín a ich podpory
    dobrodružnej politiky pána M. Saakašviliho by sa úrady Gruzínska neodhodlali na vojenskú provokáciu.

    V rámci operácie na donútenie Gruzínska k mieru ruské vojská podnikli rad operácií na vojenské objekty na gruzínskom teritóriu. Ich cieľom bolo nedopustiť, aby gruzínske vojenské sily obstreľovali Južné Osetsko, aby sa presúvali, a taktiež aby sa zabránilo koncentrácii doplňujúcich vojenských jednotiek z radov zálohy, ktorá sa zmobilizovala na príkaz M. Saakašviliho na pokračovanie vo vojenských akciách. V súčasnosti abcházske ozbrojené sily
    samostatne uskutočňujú akciu, cieľom ktorej je vytlačenie gruzínskych vojsk z Kodorského údolia, ktoré patrí Abcházsku. Kontingent gruzínskych vojsk vošiel na toto teritórium v roku 2006 v plnom rozpore so základným dohovorom o zastavení paľby a stiahnutí sa oboch strán zo zóny konfliktu - reč je o
    Moskovskej zmluve z roku 1994. Zdôrazňujem, ruskí vojaci sa na týchto akciách nepodieľajú. Zdá sa, že v postupe gruzínskych úradov sa dá nájsť nemálo paralel s operáciou NATO proti Juhoslávii v roku 1999.

    ........

    vtip je v tom, ze zatial je Rusko jedine, kto si udrziava nadhlad a voli racionalne kroky na udrzanie prijatelneho stavu v regione - tak kontrolovanymi vojenskymi operaciami i vyhlaseniami svojich predstavitelov.

    A to nie je samozrejme pri ziadnej krajine (snad okrem Ciny), ktora MOZE kontrolovat situaciu a tazit z nej. po priklady snad nemusime chodit daleko.

    tiez je zaujimava Carnogurskeho poznamka o minulomesacnej Rajcovnej navsteve Tbilisi. pripomina to vylety bolsevika onehda...






    publikované: 13.08.2008 18:30:39 | autor: rado (e-mail, web, neautorizovaný)
  127. a este daco
    Washington/Tbilisi/Meiendorf 13. augusta (TASR) - Americké ministerstvo obrany dnes oznámilo, že nemá v úmysle v rámci pomocnej misie kontrolovať gruzínske letiská a prístavy, čo je v rozpore s vyhlásením gruzínskeho prezidenta Michaila Saakašviliho.
    "V rámci realizácie tejto misie sa nesnažíme, ani nepotrebujeme
    kontrolovať žiadne letiská či prístavy," uviedol vedúci tlačového odboru Pentagonu Geoff Morrell.
    Saakašvili dnes vyhlásil, že sľub amerického prezidenta Busha vyslať do Gruzínska pomocnú misiu znamená, že americké jednotky budú kontrolovať gruzínske letiská a prístavy.
    Biely dom informoval, že vojenská misia do krajiny dopraví humanitárnu pomoc.
    Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov dnes v tejto súvislosti povedal, že Spojené štáty sa musia rozhodnúť medzi partnerstvom s Moskvou alebo s lídrami Gruzínska, ktoré označil za "virtuálny projekt".
    "Chápeme, že súčasné vedenie Gruzínska je špeciálny projekt Spojených štátov, jedného dňa si však USA budú musieť zvoliť medzi záchranou svojej prestíže vo virtuálnom projekte a reálnym partnerstvom, ktoré vyžaduje spoločné kroky," povedal Lavrov novinárom.
    Zároveň dodal, že Rusko v Gruzínsku po konflikte o separatistický
    región Južné Osetsko nedovolí žiadne drancovanie.

    ...........

    zeby pud sebazachovy vrahom spoza oceana este fungoval?

    Moskva od zaciatku vyzyva na spolupracu, ale az ked zacala komunikovat v kode, ktoremu rozumeju aj henti bazmegovia, tak zrazu uz je priestor na rokovanie.

    toto je judeokrestansky progres. to je ich eschatologia v praxi
    publikované: 13.08.2008 22:08:31 | autor: rado k. (e-mail, web, neautorizovaný)
  128. dnes boli nejaki "demon-stranti"
    pred prezidentskym palacom podporit gruzinske vrazdenie. Neurobimr nejaku demomstraciu ored gruzinskym a US velvysranectvom?
    publikované: 13.08.2008 22:36:22 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  129. je to dlhe, ale stoji to za precitanie:
    publikované: 13.08.2008 23:50:14 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  130. no,
    DemonStrandom sa asi na tych blavackych plazach uvaril mozog ci co.

    Sinuhe, ty si dochtor, je uvareny mozog diagnoza? zbavuje ich to svojpravnosti? staci konzervativna liecba ci treba dajaky ofenzivny zakrok?

    publikované: 13.08.2008 23:57:43 | autor: rado k. (e-mail, web, neautorizovaný)
  131. Zajtra pribudne do Tbilisi
    ďalší explicitný vojnový zločinec a masový vrah (nevadí, že občas nosí sukne)
    http://www.rian.ru/
    Keby boli Gruzínci príčetní, nachystali by na Rustaveliho bulvári dve šibeničky. Aby trochu zmiernili to, čo už navždy zostane zapísané v gruzínskej histórii - že v noci zákerne vraždili spiacich ľudí len preto, že majú iný etnický pôvod a iné občianstvo.

    Inak, poniektorí európski politici sa pomaly preberajú z kocoviny absolútnej moci Západu do reality a zisťujú, že podporou psychopata Sákašviliho (hej, rado, človek, ktorý pošle na spiace mesto komando vrahov, nie je svojprávny, ale v tomto prípade ho to zodpovednosti nezbavuje) si sami riadne nasrali na vlastnú hlavu.

    Je len otázkou času, kedy sa hlbšie zamyslia nad tým, kto je Jakobišvili, aké gruzínske ministerstvo vedie, čo robil deň pred masovým vraždením spiacich ľudí v Cchinvali, prečo sa verejne chvastal, že IDF vďaka svojim skúsenostiam perfektne vyškolila Gruzíncov na vraždenie civilistov a prečo počas brutálnej vojny proti osetskému civilnému obyvateľstvu volal premiér Gruzínska rabínovi do Izraela.

    Potom im začne byť jasná aj celá tá obludná mediálna manipulácia, revavé štvanie proti Rusku, dezinformačné mediálne kampane plné drzých klamstiev, ktorých sa stali obeťou.

    Nie, to, nie je žiadny -izmus, drahí globálni aparátčici. To sú očividné fakty.
    Mnohí to tušia, je im z toho na grcanie, ale sa boja. Ešte stále sa boja.
    publikované: 14.08.2008 05:35:44 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  132. Načo demonštrácie, Sinuhe
    My nemusíme nikde demonštrovať.
    My máme pravdu a to stačí.
    publikované: 14.08.2008 05:38:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  133. Štát, ktorý stále nezastavil dodávky zbraní do krajiny,
    ktorá porušila medzinárodné právo a zaútočila na civilné obyvateľstvo
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1011298.html

    Nie, to nie sú pragmatici. To sú chrapúni.
    publikované: 14.08.2008 05:43:41 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  134. Aby sa nezabudlo:
    Aj mne osobne budú musieť politici Európskej únie, ktorí majú plnú papuľu rečí o humanite, ľudských právach a ochrane práv menšín, vysvetliť ich absolútnu podporu gruzínskemu štátnemu teroru voči menšinám, podporu gruzínskemu brutálnemu vojenského útoku na etnické menšiny, podporu gruzínskemu pokusu o etnické čistky.

    Lebo za súčasných okolností, s takýmito európskymi politikmi, si tu v Európe, nemôžeme byť istí svojím životom.

    Pretože keď tu nejaký štát zaútočí na etnickú menšinu s cieľom vyvraždiť ju a vyhnať, politici Európskej únie - oficiálni politici EÚ, ktorí o nás rozhodujú - to nielenže schvália, ale potrestajú toho, kto sa postaví na jej obranu.

    A to už, prosímpekne, srandy skončili.
    publikované: 14.08.2008 06:09:45 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  135. Demonstracia by sa hodila.
    Niekto by to mal dat dokopy.
    Ale nie my.
    Nas je skoda minat na take jednoduche veci /smile)

    Pri tejto teme (teoria a prax) ma napadla kopa filozofickych myslienkok .. ale som sa ovladol ... a mlcim.

    Spomeniem len jednu prakticku - v Republike zda sa nie je ziadna politicka sila okrem minoritnych (oznacovanych ako radikalne), ktora by demonstraciu proti US ci Gruzinsku zorganizovala, podporila ju, prihlasila sa k nej.
    Respektive, zatial to tak vyzera, mozno to tak nie je.
    publikované: 14.08.2008 07:26:59 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  136. Prokuratúra Ruskej federácie
    zverejnila počet obetí gruzínskej masakry v Cchinvali, ktorá sa začala 8. augusta okolo 0.50 h.
    Overených obetí je viac ako 1600. Vzhľadom na to, že títo civilní obyvatelia, ktorých spoločným znakom je etnický pôvod, boli zavraždení gruzínskou armádou v rozpätí niekoľkých desiatok hodín, zločin Gruzínska je možné označiť pojmom genocída, so všetkými dôsledkami.
    So všetkými dôsledkami aj pre politikov, ktorí toto vraždenie podporili.
    publikované: 14.08.2008 07:42:47 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  137. Manipulátorská klasika
    Premaľovávanie agresora na obeť.
    Už priamo v titulku, keby sa náhodou smetiarskym čitateľom nechcelo rýpať sa v svatuškárskych politologických žvástoch.

    http://www.sme.sk/c/4020763/gruzinsko-ako-obet-politiky-velmoci.html
    publikované: 14.08.2008 07:56:21 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  138. propaganda bola nedostatočná.
    situáciu po šiestich dňoch vojny Gruzínsko - Rusko je možno vyhodnotiť takto:
    1. drobné provokácie a prestrelky prebiehali už niekoľko mesiacov na oboch stranách
    2. výcvik, vyzbrojovanie a cvičenia gruzínskej armády boli nasmerované na vyvolanie vojny. Rusi to samozrejme očakávali a pripravili sa. Čakali na vhodnú príležitosť a dostali ju.
    3. zahájenie olympijských hier, kontrola nad ropovodom Baku-Ceyhan a vybudovanie US základne v Gruzínsku,a samozrejme chystaný útok na Irán bol hlavným dôvodom tejto krycej operácie. Bol to signál psychopatov ostatnému svetu, že nerešpektujú žiadne morálne, olympijské ani humánne štandardy.
    4. cieľom bolo minimálne na niekoľko týždňov viazať sily ruskej armády a pozornosť ich velenia a svetovej verejnosti ku Gruzínsku. Nepodarilo sa.
    5. v Indickom oceáne potichu prebehla najväčšia koncentrácia námornej moci od r. 2003
    6. rýchla odvetná operácia Rusov do značnej miery narušila tieto plány, špekuluje sa, že v zostave ruských jednotiek boli aj taktické nukleárne zbrane malej ráže
    7. boli predpokladané ťažké boje, bola plánovaná aj false flag operation, kde nad prázdnym Gori vybuchne US nuke a následne budú obvinení Rusi. Bojov na gruzínskej strane sa zúčastnili americké aj izraelské jednotky. Médiami prebehla mohutná mediálna protiruská kampaň, boli falšované zábery v TV. normálka.
    8. zdá sa, že sily II. frakcie momentálne dočasne odstavili vojnychtivých generálov I. frakcie, odmietli posledné dodávky zbraní Izraelu pre zahájenie útoku na Irán a zmiernili rétoriku k Rusom.
    9. pudlík Saakašvili sa prebudil zo svojho velikášstva a zistil, že ho jeho bývalí priatelia práve kopli do zadku, už ho nepotrebujú. Riceová to ide vysvetliť a zastaviť/odstaviť toho šialenca.
    10. velenie nad US Navy prevzal človek, ktorého cieľom je zabrániť očakávanému samostatnému Izraelskému útoku na Irán.
    11.summa-sumárum, na niekoľko dní, možno týždňov si môžeme vydýchnuť. Kritickým dátumom je koniec Bushovho volebného obdobia. EU zatiaľ stále nevie, kde je sever.
    12. bude ďalší pokus. všetci o tom viete. Tentokrát ešte rusi, takí alebo onakí, zachránili svet.
    publikované: 14.08.2008 09:46:40 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  139. arton
    satko pise to iste co si napisal ty ako velmi dolezite:

    Etnicita.
    Chcem este dodat, ze vsetky tieto konflikty dokazuju, ze jedinym prostriedkom ako udrzat pokoj uurcitych etnik jemat neporusitelne hranice PODLA ETNICKEHO PROFILU OBYVATELSTVA.

    A udrzovat si dany profil.

    Vlastne je to melting pot . Tu je Francuzsko, ak sem spadnes, PRETAV sa nielen do frankofonnosti, ale aj do akceptovania kultury v plnom rozsahu, vratane "nabozenstva" a socialna.

    Cokolvek ine prinasa SMRT. Ziadne reci o problemoch, povedzme si na rovinu to slovo, kam to vedie.

    http://satko.blog.sme.sk/c/160073/Preco-je-dobre-ze-Rusi-vyhrali.html

    len je trochu rozvlacnejsi
    publikované: 14.08.2008 12:35:27 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  140. no ani nie
    Síce sa dá súhlasiť s myšlienkou neporušiteľných hraníc podľa etnického profilu, no Satkov článok neuvádza dobrý príklad. Tá mapa Nového Blízkeho východu nie je nič iné, než nové byrokratmi nakreslené hranice, ktoré sa majú k etnickej realite asi tak, ako súčasné.

    Ináč, podľa tejto logiky by dokonca Gruzíni mali právo "metlingpotovať" Osetov.
    publikované: 14.08.2008 14:11:08 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  141. No, ten Satko urcite nie je niekto,
    koho nazor by ma nejak zaujimal.

    Ja len hovorim, ze etnicka hranica je jedina zaruka pokoja.

    Ze by Gruzinci mali pravo meltingpotovat Osetov?
    Ano, ked tam prichadzali, "mala" to byt podmienka.
    Ale to sa nedeje nikde na svetee, nie to v minulosti.
    Respektive mala byt hranica urobena podla etnicity - co aj povodne bola a bola vraj zmenena Stalinom - priklad utopistu tvrdiaceho, ze narodnostne rozdiely zmiznu.

    Ovsem menit hranice podla etnicity nie je tiez bezbolestne a zadarmo.

    Okrem toho, ta myslienka je samozrejme stale tabu pretoze nou argumentovali Sudetaci (po vojne ju sice aplikovali Cesi a Poliaci a Rusi na Nemecku mensinu, ale to bolo akoze naposledy, alebo co, alebo sa to radsej ani nevysvetluje, potom mal uz nastat koniec historie a ziadne problemy)
    publikované: 14.08.2008 16:07:18 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  142. Pán Satko je učebnicový reprezentant
    dvojgangliového štádia vývoja sapienta. Aj takí sú, uznávam a chápem.
    Kým nezabíjajú, nevadia. Bodka.
    publikované: 14.08.2008 19:34:55 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  143. toto si treba precitat:
    publikované: 14.08.2008 21:02:33 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  144. Čo sa Izraelom okupovaných západných korporátnych médií týka,
    zástupca Ruska v OSN ich dnes priamo obvinil z manipulácie a otvorených lží. Na konkrétnych príkladoch.

    Ozaj, Rusi žijúci v Európe poslali otvorený list pacientovi Šarközimu ako šéfovi momentálnej predsedajúcej krajiny EÚ, ďalej predsedovi Európskeho parlamentu a šéfovi Európskej komisie, v ktorom vyjadrili vážne znepokojenie nad dezinformáciami, ktoré sa cez mainstreamové európske média dostávajú k desiatkam miliónov Európanov. Ani toto sa, samozrejme do európskych korporátnych médií nedostalo. Otvorený list v mene približne milióna obyvateľov Európy nebol korporátnym médiam hodný zmienky.

    To si ľudia v Rusku ani nevedia predstaviť, tú intenzívnu protiruskú kampaň využívajúcu relikty studenej vojny. Nevedia o nej - a ani ich to nezaujíma. A prečo by malo. Chuj s nimi, Európanmi. Je to ich mediálny priestor. Keď si ho nechajú zasierať propagandou, ich vec.

    To len Rusi v Európe sú šokovaní. Z tejto našej otvorenej, pluralitnej spoločnosti, muhehe.
    publikované: 15.08.2008 06:20:53 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  145. Vlastne, jedno by sa ruskí občania
    mohli spýtať európskych:
    Komu prospieva vaša podvodníckymi médiami zmanipulovaná predstava o tom, čo sa vlastne v Južnom Osetsku a Gruzínsku deje?
    Vám? A ste si tým istí?
    Ale oni sa nespýtajú. Načo.

    Len mňa udivuje, ako údajne vyspelým a inteligentným Európanom neprekáža, že sa v ich mainstreamových médiách nesmie objaviť žiadny predstaviteľ Ruska.

    Korporátne média sú zjavne toho názoru, že Európanov treba pred istými informáciami chrániť. Je to od nich pekné, takýto paternalistický prístup. Vôbec to nie je podozrivé. Majú nás proste radi.
    publikované: 15.08.2008 06:40:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  146. ema, donedávna si tu vybliakavala
    nad fuj kazetovými bombami, čo ich Izrael použil v Libanone.
    A toť, rússkije brátia ich v Gruzii použili tiež:
    http://www.sme.sk/c/4023385/hrw-rusko-utoci-na-gruzinsko-neludskymi-kazetovymi-bombami.html
    Pokračuj v bliakaní...
    publikované: 15.08.2008 07:52:59 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  147. Aby bolo jasno, kriq:
    Začneme augustom 2006.

    V závere psychopatického ničenia Libanonu Izrael posypal veľké časti Južného Libanonu clustermi z kazetových bômb. Cieľ: zabrániť návratu libanonských obyvateľov, ktorí ušli pred židovskou armádou.
    Teraz, v auguste 2008, je vyčistená asi polovica územia. JE TO V SPRÁVE OSN - oficiálnej správe OSN. V takej istej oficiálnej správe OSN ako v septembri 2006, keď OSN obvinila Izrael z použitia clusterov v civilných zónach, a to na základe vyšetrovania odborníkmi z OSN.

    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1011868.html

    Za dva roky zabili títo malí izraelskí samovraždení atentátnici 20 ľudí a takmer 200 ich zmrzačili, vrátane množstva detí, ktoré prišli o nohy. Operovali ich aj slovenskí vojenskí chirurgovia, ale s nimi asi Kajko Sudor rozhovory robiť nebude.

    Izrael za zverstvo s cluster bombami v Južnom Libanone NEBOL potrestaný. Doteraz.

    Máj 2008 - Dublin - desať dní sa vášnivo diskutovalo na svetovej úrovni o zákaze používana kazetových bômb, ktoré sú hojne aplikované na civilov napríklad americkou armádou v Afganistane (HRV mlčí? No veď hej, Afganci sú nepriatelia a okrem toho podľudia a hlavne Izrael nie je kamáratom Afganistanu, aby mu pomáhal mediálnymi správami od svojich zástupcov v HRW)

    Dohodu podpísalo 110 vlád sveta. Nepodpísali:
    - USA, Izrael, India a Pakistan, ktoré ich označili za veľmi užotočné
    - Rusko a Čína, ktoré ich za užitočné neoznačili

    Navyše, dohoda zakazuje používanie súčasných typov kazetových bômb, kým USA, Izrael a hlavne pokrytecká Veľká Británia, ktorá dohodu podpísala, už pracujú na vývoji novej generácie kazetových bômb, ktoré dohodu obídu.


    A teraz k obvineniu HRW, že Rusko použilo v Gruzínsku kazetové bomby.
    Ty si veľký obdivovateľ Izraela, ktorý obvinenie HRW zverejnené už 24. júla 2006 o tom, že Izrael posypal veľkú plochu civilmi obývaného územia clustermi, skopol zo stola. A v auguste na južny Libanon namrdal celé skladislo kazetových bômb.
    Potom prišli jasné dôkazy od OSN, na ktoré sa Izrael úplne vysral.
    Vadí ti, milý kriq, keby podľa "svetla medzi národmi" postupovalo aj Rusko?
    Iste, tebe nie. Čiže z tvojej strany je konanie Ruska plne v poriadku.

    Mne použitie cluster bombs na civilov vadí vždy. Počkám však na správu OSN. Ak Rusko použilo cluster bombs vo vojenských objektoch, odkiaľ bolo vedené gruzínske masakrovanie osetských civilsitov, je to v poriadku. Agresívne Gruzínsko musí byť demilitarizované, a preto v jeho vojenských objektoch sú cluster bombs v poriadku. Nevrátia sa tam gruzínski zabijaci, a to je podstatné.

    Ak správa OSN ukáže, že Rusko použilo cluster bombs v civilných zónach, som za to, aby bolo potrestané.

    Ale až potom, keď bude EXEMPLÁRNE POTRESTANÝ IZRAEL. Za zločiny v roku 2006.
    Potom môže prísť na rad Rusko.

    Dúfam, že som to napísala zreteľne.
    Ak nie, ozvi sa, v pohode ti dovysvetľujem, kam vedie politika, ktorú prasce ako ty podporovali a podporujú.
    publikované: 15.08.2008 08:52:37 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  148. "Neludkse kazetove bomby" v titulku.
    Neviem,ci ich Rusi pouzili, ale KDE pisalo SME vtedy o NELUDSKOSTI, ked ich pouzivali osrati Izraelci???

    Kriku, vidis tu deformaciu??

    Zapad chchrli na Rusov NENAVISTNU PROPAGANDU len a len preto, lebo v Rusku NEVLADNU ZIDIA.

    Vy sionfilisti, Krik ste strasne chorobne nenavistna banda.
    Stvete svet do vojny - ked si tym spsobite vlastnu smrt, cely svet na vase zvysky len napluje (tak, ako aj dnes uz pluje vasim smerom - dufam, ze o tom nepochybujes)
    publikované: 15.08.2008 09:08:00 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  149. Obraz z Cchinvali
    publikované: 15.08.2008 11:42:36 | autor: mireček (e-mail, web, neautorizovaný)
  150. rusko poprelo pouzitie cluster bombs
    nakoniec sa ukaze, ze islo o clustery propagacne rozsypane pre ucely human rights watch a su rovnakej sarze ako boli clustery pouzite v libanone 2006

    a povodne mali podla osvedceneho receptu z libanonu sluzit na to aby zabranili navratu osetskych civilistov ktorych sa gruzinsko potrebuje zbavit a zabrat ich etnicky vycistene uzemie.

    nie je vam ten scenar povedomy?
    publikované: 15.08.2008 11:58:14 | autor: mew world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  151. ale až potom, až potom, až potom keď...
    ale dovtedy je rovnaká špina
    publikované: 15.08.2008 11:59:51 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  152. Rusko že je rovnaká špina ako Izrael?
    Že práve TY použiješ Izrael ako synonymum chrapúnstva ... hehe
    publikované: 15.08.2008 12:18:43 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  153. Preboha, kto už je len je zvedavý na zabijácku škatulu Riceovú
    http://www.sme.sk/c/4023800/riceova-prichadza-podporit-saakasviliho.html

    USA ako priamy účastník masakry Osetíncov majú nárok na jediné: sklapnúť a zaliezť.
    A dúfať, že medzinárodný tribunál pre vojnové zločiny ich nepošle za Saddámom.
    publikované: 15.08.2008 13:26:16 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  154. hm,
    ze vraj Saakasvili nevie spat....ani ja by som nevedel, keby som bol vrahom
    publikované: 15.08.2008 13:36:47 | autor: rado k. (e-mail, web, neautorizovaný)
  155. no,
    Rajcovna povodne chcela kolikovat dezinfikovane uzemia, soudruzi vsak podcenenim Ruska udelali chybu, tak sa to zatial zakamufluje ako humanitarna misia
    publikované: 15.08.2008 13:42:12 | autor: rado k. (e-mail, web, neautorizovaný)
  156. Kolíkovať sa malo aj v Abcházsku
    Abcházsky masaker bol ďalší v pláne, po úspešnom dokončení diela v Južnom Osetsku.
    Príslušníci UNOMIG oznámili, že do Kodorského priesmyku Gruzínsko navláčilo toľko zbraní, že by to stačilo na dve vojny.
    publikované: 15.08.2008 14:26:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  157. prekvapi to niekoho?
    publikované: 15.08.2008 14:47:31 | autor: -- (e-mail, web, neautorizovaný)
  158. aha
    http://www.noveslovo.sk/clanok.asp?id=16835&cislo=34/2008
    celkom zaujímavé a v opise "Demokracie po gruzínsky" veľmi trefné
    publikované: 15.08.2008 15:11:08 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  159. SPW sa prebral z letargie
    publikované: 15.08.2008 17:48:22 | autor: watch (e-mail, web, neautorizovaný)
  160. bbc si pochvaluje medialnu totalitu
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7562611.stm

    spytal som sa na to strazcu medii siposa
    publikované: 15.08.2008 19:45:20 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  161. Nebuď smiešny, new wor(l)d order
    Šipoš. To je kto, Šipoš?
    Ten má menej autority ako tento náš diskusný blog.
    publikované: 15.08.2008 20:53:15 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  162. Nový kanidát na amerického prezidenta
    http://www.sme.sk/c/4024906/robota-riadi-mozog-potkana.html

    Píšu, že:
    "Necelých sto tisíc neurónov stačí k tomu, aby sa robot metódou pokus - omyl naučil jazdiť, vyhýbať prekážkam a meniť smer."

    Bude to najinteligentnejší prezident v novodobej histórii USA. Aj praclík zožerie bez nehody.
    publikované: 15.08.2008 21:00:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  163. ema, stávaš sa populárna
    keď nejde mohamed k hore, musí ísť hora k mohamedovi.
    Keď budeš potrebovať, zavolaj. Tých najhorších psychopatov si zoberiem ja.
    hej, hej, už padám.
    publikované: 15.08.2008 21:34:33 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  164. Zamerna falosna propaganda
    Tu je link na niektore priklady fotografickej manipulacie a explicitnej vole falsovat agenturou Reuters.
    http://www.byzantinesacredart.com/blog/2008/08/deceiving_the_world_with_pictu.html

    Aby sa to nestratilo.
    publikované: 16.08.2008 00:07:20 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  165. Keď budem ja potrebovať? Ale tu predsa nejde o mňa,
    nemezis.
    Tu ide o to, že aj pomocou pseudokritikov typu Šipoš, ktorí vytvárajú zdanie otvorenej, pluralitnej spoločnosti, vzikol systém, ktorý klame.

    Dnes nás klame - zajtra nás bude zabíjať.

    Dnes nás globálni aparátčici ovládajúci západné média IBA klamú. Zatiaľ zabíjajú IBA irackých civilov. Afgánskych, palestínskych a najnovšie juhoosetínskych.
    Nás až zajtra.

    Taká je logika vývoja situácie.
    Kto to nevie, nepozná chod sveta. Čo ho ofšemže nebude nijako chrániť.

    Preto by bolo dobré, keby média prinášali čo najviac fotografií z oblastí, kde vedie Západ vojny. Je jedno, že so zmanipulovanými textami, podstatný je obraz. Aby si obyvatelia Západu po troške osvojili, čo IM chystajú ICH VLASTNÉ VLÁDY. Demokratické, veď ako inak.
    publikované: 16.08.2008 06:11:31 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  166. Mlčanie tupého byrokrata Pan Ki-Muna
    Nič neobvyklé v prípade zverstiev Západu.

    AFP informovala zo zdroja, ktorý si neželá byť menovaný (nevieme, prečo si to neželá), že dnes sa majú u tupého byrokrata uskutočniť rozhovory zástupcov dvoch agresorov - Gruzínska a USA a Ruska.

    Predmetom rokovania má byť 6 princípov ukončenia bojov. Najdôležitejší je posledný - rokovania v rámci medzinárodného práva o budúcnom usporiadaní Južného Osetska a Abcházska, ktoré im bude garantovať bezpečnosť.
    Ktoré im bude garantovať, že žiadny "demokraticky zvolený" gruzínsky führer sa ich už nikdy viac nepokúsi vyhnať etnickými čistkami, model Izrael 1948, z ich domovov.

    Pôvodne chcel pacient Šarközy ako momentálny predsedajúci EÚ len 3 princípy, ktoré vytvoria stav ante - stav spred útoku Gruzínska na Južné Osetsko 8. augusta.
    Ako keby sa NIČ nestalo.

    Popoludní vraj tupý byrokrat zvolá tlačovú konferenciu.
    publikované: 16.08.2008 06:54:04 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  167. Ešte sa vrátim, Arton, k štátom podľa etnicity
    teraz bez ohľadu na to, že Osetínci sú iránska etnická skupina.
    Ja s tebou, samozrejme, súhlasím, že sú dlhodobo najstabilnejšie.

    Keď sme tu však diskutovali o izraelskom one-state solution, ktoré je čoraz reálnejšie, písal si, že to nemôže fungovať.
    Ale oni sú predsa jedna etnická skupina. Aspoň tak to tvrdia židia, pretože PRÁVE NA TOM zakladajú svoj nárok na palestínske územia. Aj v tej ich plesnivej knihe majú, že sú rodní, pokrvní bratia.
    No vidíš.
    publikované: 16.08.2008 09:57:36 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  168. ruské cluster bombs v Gruzii:
    publikované: 16.08.2008 10:25:06 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  169. toto tiez hovori za vsetko ako je to s fotkami
    publikované: 16.08.2008 19:06:07 | autor: doubleg (e-mail, web, neautorizovaný)
  170. gruzinska genocida osetov
    publikované: 16.08.2008 20:12:00 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  171. To čotým chceš ako povedať, kriq?
    Nevieš sa vyjadriť priamo?

    Ak ti ešte niečo nie je jasné, zopakujem:
    Každý, kto vo vojnovom konflikte zavraždí civilistov, je vinný. Bez ohľadu na to, že konflikt nevyvolal, čo je prípad Ruska v Gruzínsku.

    Zájdime si do nedávnej minulosti, trebárs WWII a neskôr. Len skromný výber, nie sú tam všetky zločiny proti civilistom:

    Boli potrestaní tí, ktoré zavraždili stotisíce, možno milióny civilných obyvateľov Hamburgu, Drážďan atď atď v ohnivom pekle kobercového bombardovania?
    Boli potrestaní tí, ktorí zavraždili desaťtisíce, možno stotisíce civilistov v ohnivom pekle atómových bômb?
    Boli potrestaní tí, ktoré zavraždili neznáme, ale iste nie malé množstvo civilistov v Kórei?
    Boli potrestaní tí, ktorí spaľovali napalmom a posypávali agentom orange vietnamské deti?
    Boli potrestaní tí, ktorí bombardovaním zavraždili množstvo srbských civilistov?
    Boli potrestaní tí, ktorí bombardovaním, strieľaním a mučením zavraždili množstvo irackých civilistov?
    Nie, nie, nie.

    Žiadal si niekedy ich potrestanie?
    Nie, lebo blablabla? Tak čo teraz chceš?
    A si v riti, kriq. Pochovali ťa tvoje vlastné pravidlá.

    Veľkosť civilizácie sa nemeria tým, ako mohutne vie škrečať o zločinoch inej civilizácie, čo vidíme v médiach v priamom prenose teraz neprestajne o Rusku.
    Veľkosť civilizácie sa meria schopnosťou sebareflexie.
    A tá západná židokresťanská je z tohto pohľadu - povedzme to eufemisticky - riadne primitívna.

    Nezabudni teraz vrešťať, kriq, že ruská na tom nie je o nič lepšie.
    Akurátže tá sa nikdy nevyhlasovala za globálne svetlo na kopci a svetlo medzi národmi.
    publikované: 17.08.2008 07:51:47 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  172. Povinnost cloveka
    je nielen poucovat, ale aj sudit a trestat.

    Uz to tu raz bolo zironizovane, ako by to vyzeralo, keby sudca cakal s verdiktom na uznanie plnej viny obvinenym.

    Nie Krikovia su tu na to, aby obvinovali, ale na to, aby bol odsudeni.

    Tento postoj, ak nie je samozrejmy, si treba osvojit.
    Akykolvek iny pristup je nedostojny nasinca.
    publikované: 17.08.2008 08:14:20 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  173. Ked uz tu tak zbierame podarene a strucne formulacie, toto ma zaujalo.
    ---------
    Amerika po svojich umyselnych intermezzach s dolarom a fedaralnymi rezervami , dospela do bodu, kedy uz nekryty dolar hrozidlhodobo padu USA ekonomiky ako domceka z karat.
    Nastastie sa Amikom podarilo oddialit to najhorsie ciastocnym sprevadzkovanim svojej kolonie EU , ktora im vibraciou cien PHM pomaha tieto straty ako tak vykryvat.

    Amerika dospela do bodu kedy potrebuje vyvolat vojnu.

    A opat co najdalej od svojich hranic.
    Preto vznikla EU.Ako filter a odputavka od Ruskych zbrani.
    Amici rataju s tym ze ked vyprovokuju vojnu, v prvom rade sa medzi sebou vyzabijaju Europania - samozrejme vojska NATO pod ich taktovkou ale s vojakmi z Europy.Europa Rusa zamestna a Amici pridu uz len skontrolovat stav ako za II.WW.Stary osvedceny a priehladny plan pre blbcov ty pu Miki 33.Kvoli takym magorom ako aj tato cela proamericka klika je buducnost Europy- jej obcanov v smrtelnom nebezpecenstve.
    ----------
    Autor: mick_jagger.

    Zopakujem:
    AMERIKA DOSPELA DO BODU, KEDY POTREBUJE VYVOLAT VOJNU

    Vzdy sa to tak opakovane riesilo , odkedy sa rozbehol tento sucasny plutokratycky pyramidovy system. System so zarucene neudrzatelnym rastom.

    Uz im zrejme nestaci ani studena vojna.

    Otazne je, nakolko je EU este pod ich vplyvom - a vymanit sa z neho je aj jedina cesta a sanca pre Europu. Odstavit Sarkoziov, Kouchnierov,Merkelky, Brownov a Blairov.
    Treba prinajmensom verejne ukazat na vojnovych stvacov, roznych tych Havlov a Sebejov, Shutzov a dalsie tie choroby.

    Aby ma aj Grigoriy spravne pochopil - som optimista, co sa tyka vedomia ludstva a celkovej tendecie k odstranenieu deformacii. Ale, ako teraz zdoraznujem, nepochybujem o (jemne povedane) casovopriestorovo lokalnych fluktuacnych zruteniach a porodnych vykyvoch. Nahromadena energia, aj ta negativna, sa len tak nestrati.

    Ja som nikdy nehlasal koniec historie.
    Naopak, hlasal som, ze sa historia NIKDY nezastavi.
    A to robim aj teraz.
    A to je dobre.
    publikované: 17.08.2008 08:52:09 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  174. decentne umelecky spracovane video
    publikované: 17.08.2008 09:05:06 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  175. Mimochodom, tupý byrokrat Pan Ki-Mun
    včera žiadnu tlačovú konferenciu k Južnému Osetsku nezvolal.
    Čiže naďalej mlčí.
    publikované: 17.08.2008 09:55:53 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  176. z tvojho siahodlhého príspevku, ema
    mi vyplýva, že cluster bobms sa môžu používať, len sa "používač" nesmie vyhlasovať za svetlo medzi národmi.
    Si v riti s takou argumentáciou
    publikované: 17.08.2008 10:16:09 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  177. Vidis, Ema, som ti to napisal,
    azda musim explicitnejsie:
    nebav sa s potkanmi.
    Nikdy nereaguju na argumenty, chcu len vrieskat a nadavat.
    A hryzt.

    V Libanone su ci boli posiate clustermi cele siroke oblasti presne pre ten nehumanny ciel, branit civilom v normalnom zivote aj po vojne.
    Tato svina tu ide obvinovat Rusov na zaklade fotky jedneho skrabaca v pristave.
    A este ti povie, ze si "v riti".

    Poviem vam to takto v bozskom klude nedelneho rana - reaguju len na silu.
    Hovorim, ako potkany.

    publikované: 17.08.2008 10:57:40 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  178. Gorbacov na CNN
    publikované: 17.08.2008 13:53:21 | autor: watch (e-mail, web, neautorizovaný)
  179. necitam SME
    Uz davnejsie som sledoval jednostranne videnie sveta v nasej tlaci. Vlastne ludia ako Pisko (vychavlovac komunizmu) len obratili kabat a cuduje sa ze niekto kto dostal nobelovku zmenil kabat
    http://www.sme.sk/c/4005796/videokomentar-len-pri-solzenicynovi-sa-mi-snivalo-po-rusky.html
    Toto som cital davnejsie a mam to ulozene na liste, cistim si listu, nechcem tam mat SMEtisko tak to posuvam
    SME ignorujem. Takze mi neposielajte link na SMEtisko.
    publikované: 18.08.2008 07:57:41 | autor: Miro Tropko (e-mail, web, neautorizovaný)
  180. Miro Tropko,
    ved Lesko len robi to, co vzdy.
    Ospevuje to, co ma byt ospevovane a odmieta to, co ma byt odmietane. (Ten chuj si chce robit zasluhy aj za to, ze cital aktivne sovietske casopisy).

    Solzenicin kritizuje sucasny system? Kritizuje dosledky zidovskej politiky? Zblaznil sa, zavret ho do blazinca ako v 40.-tych rokoch za Stalina.

    Lesko je slizky prihriaty bezchrbticovy hajzel, ktoreho existencia na verejnosti sposobuje hanbu celej tejto republiky.
    publikované: 18.08.2008 09:42:04 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  181. Miro, toto si môžeš prečítať
    Nie je to smetiarsky článok. Smetiareň je len nosič agentúrnej správy

    http://www.sme.sk/c/4028799/klaus-pritvrdil-voci-gruzinsku-nesetril-ani-europu.html

    Klaus je našťastie príliš ješitný, aby ponechal bandu európskych klamárov bez povšimnutia. A pôjde za to na koberec.

    - Prezident ČR, ktorý sa k vojne na Kaukaze vyjadril po prvý raz až po týždni mlčania, minulý týždeň pre Rádio Česko vyhlásil, že nezdieľa progruzínske postoje prezidentov Poľska, Ukrajiny a pobaltských štátov. Varoval pritom pred ignorovaním reality, vytváraním mýtov a "zástupnou hrou".

    Teraz Klaus pre Mladú frontu DNES spresnil, že mu prekáža, ako je konflikt medzi Gruzínskom a Ruskom prezentovaný politikmi a médiami, a svoju kritiku rozšíril aj na českú vládu a USA či Nemecko, ktoré však priamo nemenoval.

    "Dlhodobejšie riešenie celého problému nie je možné založiť na lži - aj keby nám či našim spojencom vyhovovala z aktuálnych mocenských či dlhodobo strategických geopolitických záujmov. Nie je možné klamať sebe a verejnosti. Nevyplatilo sa to v Iraku, na Balkáne a na ďalších konfliktných miestach, nevyplatí sa to ani v Gruzínsku. Je to nielen pokrytecké, ale zo všetkých hľadísk veľmi nebezpečné," konštatoval český prezident.

    Klausovými výrokmi sa bude musieť v stredu zaoberať aj česká vláda, ktorej členovia, vrátane premiéra, stoja na strane Gruzínska.
    publikované: 18.08.2008 11:31:27 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  182. KOmentar
    kedysi som bol fanda amikov (ako sopliak) ,ale cim dalej ,tym viacej sa mi zda cela ich spolocnost prehnita.Ak to pojde dalej takto ,asi zacnem posielat teroristom 2% z dani a za kazdeho mrtveho chudaka z pentagonu a bieleho domu im zaplatim "defku"
    publikované: 20.08.2008 02:13:57 | autor: Janik (e-mail, web, neautorizovaný)
  183. Relevantnost informacii zniznuje pohlad na diskusiu,
    v ktorej autorka clanku bud na rovinu, alebo pod ruskom ironie tazko zbuzeruje kazdeho, kto nahodou naznaci iny nazor, nebodaj chce podklady. Nie je toto presne ten pristup, ktory zvesela kritizujete u Americanov, sme, etc?

    cim ich sice neobhajujem...
    publikované: 27.08.2008 15:14:59 | autor: loth (e-mail, web, neautorizovaný)
  184. prepisovači histórie
    Tak si zopakujme, čo sa naozaj, REÁLNE stalo.

    Už na rozhraní septembra a októbra začalo Slovensko porušovať medzinárodné právo a terorizovať sporadickou delostreleckou paľbou civilné obyvateľstvo Horného Maďarska chránené misiou OSN - Modrými ( maďarskými ) prilbami. Ako dôvod si vymýšľalo falošné obvinenia o údajných útokoch Hornomaďrov - ktorí skutočne na vojne nemali a nemajú najmenší záujem - na Slovesnko. Slovensko nakoniec súhlasilo s tým, že v piatok 8. októbra sa uskutočnia rozhovory o riešení situácie.

    V noci na 8. októbra však armáda Slovesnka masívne zaútočila na Horné Ma´darsko, zavraždila niekoľkých príslušníkov Modrých prilieb, ďalšie desiatky ich zranila a začala delostreleckou paľbou zrovnávať so zemou hlavné mesto regiónu Komárno. Už nad ránom boli z regiónu hlásené desiatky civilných obetí a veľké materiálne škody.

    Ráno 8. októbra Maďarsko požiadalo o mimoriadne zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN a vyzvalo medzinárodné spoločenstvo, aby zastavilo slovesnkú agresiu. BR OSN sa na rezolúcii nedohodla.

    Kým rokovala BR OSN, pokračovala slovenská armáda v masakrovaní civilného obyvateľstva Horného Maďarska a zabila ďalších príslušníkov Modrých prilieb. Ďalšie desiatky príslušníkov Mordrých prilieb boli zranené a ich tábor bol pod vytrvalou slovenskou delostreleckou paľbou.

    Počet zabitých civilistov sa priblížil k tisícke, Komárno bolo prakticky zrovnané so zemou a na úteku bolo okolo 150 tisíc Hornomaďarov (celkovo ich v Južnom Osetsku žije okolo 500 tisíc). Slovenská armáda im dala tri hodiny na to, aby vypadli z domovov.

    Po zlyhaní BR OSN vstúpila na územie Horného Maďarska maďarská armáda a začala vytláčať slovesnkú armádu mimo územia Horného Maďarska - tak, ako to nariaďovalo medzinárodné právo.....

    publikované: 29.08.2008 12:30:51 | autor: prepisovač (e-mail, web, neautorizovaný)
  185. ahoj Ema
    Ahoj Ema, len pred chvíľou som objavil tvoj Blog a musím napísať, že sa mi páči. Len tak ďalej.
    publikované: 08.09.2008 08:13:47 | autor: Perun (e-mail, web, neautorizovaný)
  186. čau ema
    Ja som to tu nedávno tiež objavil. Konečne tu mám trocha iný pohľad na vec, ako vo väčšine slovenských médii. A navyše tu neni tak veľa blbcov, aj keď všetky príspevky som neprečítal, nechcelo sa mi. No prečítal som ich dosť a to stačí.
    publikované: 15.09.2008 00:46:46 | autor: Miroslav (e-mail, web, neautorizovaný)
  187. Vojna
    publikované: 24.05.2013 20:40:48 | autor: vojna (e-mail, web, neautorizovaný)
  188. Banquets in Indore
    Your post is very nice . Visit our blog https://palmindore.in/blog/banquets-in-indore/
    publikované: 11.07.2020 09:48:04 | autor: Banquets in Indore (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014