Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Tisíc žeriavov...

... dvaja psychopati Einstein-Szillárd a jeden generálny tajomník OSN

Keď sa 6. augusta 2010 o štvrť na deväť miestneho času rozozvučal v Hirošime zvon, aby pripomenul, že od výbuchu atómovej bomby nad mestom uplynul ďalší rok, stál medzi účastníkmi spomienkovej slávnosti divný pán. Generálny tajomník OSN Pan Ki-Mun. Po prvý raz od vzniku OSN dostal najvyšší predstaviteľ svetového spoločenstva od Američanov povolenie pokloniť sa obetiam amerického atómového holokaustu - najväčšieho zverstva spáchaného počas Druhej svetovej vojny. Spolu s ním mal na pietnom akte premiéru americký veľvyslanec. Úlohou týchto dvoch kreatúr bolo zahrať v Japonsku pred domácim publikom, ktoré je z USA (a ich orgánu reprezentovaného generálnym tajomníkom OSN) čoraz znechutenejšie, divadielko dlhých smutných ksichtov. Kým americký veľvyslanec vypľul presne podľa očakávania zopár bezcenných viet, na Pan Ki-Muna doľahla mystika hirošimského mierového memoriálu. V útrobách tupého byrokratického mozgu sa náhle vynorili zabudnuté obrazy z čias, keď bol tento neštastník dieťaťom.

"Keď dopadla atómová bomba na Hirošimu, mal som rok," povedal Pan Ki-Mun. "Až neskôr som začal chápať plný dosah toho, čo sa tu stalo. Ako chlapec som zažil kórejskú vojnu. Jednou z mojich najranejších spomienok je bahnistá horská cesta a za nami moja rodná dedina v plameňoch." Tento slabošský pán s tvárou pokrivenou ťažkými etickými dilemami, ktoré vždy vyriešil zle, mal náhle na chvíľu ľudský pohľad. Spojil Hirošimu so svojimi osobnými spomienkami na kórejskú vojnu, spojil dve tragédie, ktoré majú rovnakého menovateľa. USA.

Necelý rok predtým, ako sa v kórejskej dedine Eumseong narodil malý Pan Ki-Mun, konala sa v egyptskej Káhire dôležitá konferencia. Roosevelt, Churchill a Čankajšek tam rozhodovali o budúcnosti Kórei a prisľúbili jej obnovenie suverenity. Na konferencii v Teheráne s tým súhlasil aj Stalin. Keď sa Pan Ki-Mun učil prvé kroky, Američania sa rozhodli, že Stalinovi ponúknu polovicu Kórei. Demarkačnou čiarou sa stala 38. rovnobežka.

Mesiac po zhodení atómovej bomby na Japonsko sa v Kórei vylodilo 72 tisíc amerických okupačných vojakov. Vládcom Kórei sa stal generál John Hodge, povestný chrapúnskymi rasistickými vyjadreniami o Aziatoch, na severe Stalin dosadil za prezidenta Kim Ir-sena. Kim Ku, ktorý presadzoval mierové spojenie rozorvanej Kórei, bol v roku 1948 - krátko po vzniku Kórejskej republiky - zavraždený. (V roku 1992 sa jeho vrah priznal, že jednal na priamy príkaz prvého prezidenta Kórejskej republiky Li Syn-mana, kolaboranta s USA).

V roku 1943, len niekoľko týždňov po konferencii Churchilla, Roosevelta a Čankajška v Káhire sa konalo v Tokiu iné stretnutie - konferencia Sféry spoločnej prosperity Veľkej východnej Ázie. Boli tam predstavitelia Číny (označovaní na Západe ako predstavitelia "kolaborantskej" vlády, pretože kolaborovali s Japonskom - súčasťou svojho regiónu, a nie s kolonizátorským Západom), Filipín, Barmy a Bengálska a sľubovali si tam, že ukončia západnú okupáciu regiónu. "Projekt Veľkej východnej Ázie sa zakladá na spravodlivosti a stavia sa proti agresívnemu elitárskemu egoizmu Británie a USA," znel text deklarácie. 

Táto konferencia sa konala v čase vážnych japonských vojenských neúspechov, ktoré pokračovali až do kapitulácie. Už v októbri 1943 viedla japonská elita diskusie o nutnosti mieru a stretla sa s Čankajškom. Ten sa však po káhirskej konferencii, nabudený Rooseveltom a Churchillom, odmietol vzdať spojenectva so Západom. V januári 1944 už Japonsko definitívne vedelo, že vojnu prehralo. Jeden z mierových pokusov Japonska sa udial vo Švajčiarsku a kontakt s Američanmi mal sprostredkovať švédsky bankár Per Jacobsson. Američania, vedomí si svojej absolútnej technickej prevahy, však sledovali jediný cieľ - Japonsko musí padnúť na kolená a odmietli dať Japonsku záruky o cisárskej rodine a ústave.

Júl 1945, atómová strelnica Alamogordo. "Páni, je našou zodpovednosťou odporučiť akciu, ktorá môže zmeniť vývoj civilizácie. Očakávam, že v našich rukách bude čoskoro zbraň bezprecedentnej ničivej sily. Môžeme predpokladať, že táto zbraň vloží do našich rúk zdrvujúcu silu." (Minister vojny USA Henry Stimson).

Nasledoval výber japonských cieľov. Keď Oppenheimer hrdo oznámil, že atómová puma môže zabiť naraz aj 20 tisíc ľudí, Stimson znervóznel a nariadil škrtnúť zo zoznamu starobylé Kjóto. Do výberu japonských cieľov na odskúšanie nových zbraní zasiahol fyzik Compton, ktorý navrhoval nevojenskú demonštráciu ničivej zbrane na neobývanom ostrove. Oppenheimer voči tomuto návrhu okamžite protestoval a žiadal použiť atómové zbrane na mestá. Nakoniec bolo v júli 1945 rozhodnuté použiť atómovú pumu bez varovania a čo najrýchlejšie (a dovtedy neumožniť Japonsku kapitulovať). Bola to posledná rana návrhom Josepha Grewa, diplomata a bývalého veľvyslanca v Tokiu a výborného znalca japonskej mentality, ktorý žiadal Trumana, aby vydal prehlásenie, že bezpodmienečná kapitulácia nebude znamenať koniec cisárstva. Aj Stimson požadoval, aby bola Japonsku daná "realistická možnosť kapitulovať". Najvyšší vojenskí činitelia však označili tento návrh za "nevhodný".

Vráťme sa ešte do júna 1945. Námestník ministra vojny Stimsona John McCloy pracoval s dvoma odborníkmi americkej administratívy na Ďaleký východ na texte výzvy, ktorú mali spoločne vydať USA, Veľká Británia a Čína a ktorá znamenala ustúpenie od požiadaviek bezpodmienečnej kapitulácie. Bol v nej aj prísľub odchodu okupačných síl hneď, ako dôjde k vytvoreniu novej japonskej vlády. Dňa 2. júla 1945 Truman s týmto textom súhlasil. Lenže nový štátny tajomník James F. Byrnes pod vplyvom Bernarda Barucha (ten mal v roku 1946 prostredníctvom Komisie OSN pre atómovú energiu zabezpečiť Spojeným štátom to, čo im sionisti sľúbili: že nikto iný okrem nich atómové zbrane mať nesmie, čo zabezpečí Amerike svetovládne postavenie) poukázal na nepriaznivú náladu vo verejnej mienke. Z prieskumu Gallupovho inštitútu v júni 1945 totiž vyplynulo, že 33 % Američanov si praje popravu japonského cisára. Truman nakoniec urobil rozhodnutie. Atómové bomby budú na japonské mestá použité. V jeho denníkoch sa našla poznámka: "Hoci sú Japonci divokí, krutí, nemilosrdní a fanatickí, my, ako predáci sveta usilujúci sa o obecné blaho nemôžeme zhodiť takú hrozivú pumu na staré, ani nové hlavné mesto Japonska..."

Dňa 17. júla 1945 prišiel do Trumanovej rezidencie Stalin a informoval ho, že Červená armáda bude pripravená na zásah proti Japonsku začiatkom augusta. V tento deň dostal Truman od Oppenheimera správu z Alamogordo, kde došlo k pokusnému jadrovému výbuchu. "Doktor sa už vrátil a je nanajvýš nadšený. Verí, že Little Boy je práve tak zdatný ako jeho väčší brat. Svetlo v jeho očiach je vidno odtiaľto až k Higholdu, jeho krik je počuť až na moju farmu."

Voči atómovým zbraniam vyslovil vážne výhrady admirál Leahy. Konštatoval, že vedci z projektu Manhattan si chcú zvrhnutím púm ospravedlniť vysoké náklady na projekt. Aj Eisenhower bol skeptický. V súkromnom rozhovore povedal Stimsonovi, že Japonsko je porazené a USA by sa mali vyhnúť použitiu atómovej zbrane, ktorej nasadenie nie je ospravedlniteľné ako prostriedok na záchranu životov Američanov.

Dňa 24. júla 1945 dostal Truman od Oppenheimera správu, že nová zbraň bude pripravená najneskôr 10. augusta 1945.

Dňa 6. augusta o 8 hodine 15 minútach a 17 sekundách zhodil bombardér Enola Gay na Hirošimu atómovú pumu. Zakrátko šokovaná posádka sledovala apokalyptickú scénu. Jacob Beser vzrušene chodil od jedného člena posádky k druhému a nahrával na magnetofónový pás ich dojmy.

Po zvrhnutí atómovej bomby na Hirošimu nedostali Japonci šancu na kapituláciu. Pripravovalo sa zhodenie druhej pumy. Príkaz: tak ako v prípade Hirošimy, mieriť na centrum mesta.

Stopy tohto zverstva vedú späť do roku 1939, keď dvaja chazarskí psychopati Szillárd a Einstein smolili list pre Roosevelta. Táto sionistická čvarga, nadšená pre projekt Veľký Izrael, našepkávala americkej administratíve do uška, že zabezpečí Spojeným štátom americkým prostredníctvom príšernej ničivej zbrane svetovládu, ak im Američania darujú Palestínu. Mefistofelovsky ich táto sionistická zberba lákala, že im dá absolútnu moc. Zviedla Ameriku na cestu skazy.

Dvaja pôvodom a kultúrou východoeurópski zmrdi boli len časťou chazarského nájazdu na USA. Táto teľaco naivná krajina nemala žiadne protilátky voči vychcanému parazitovi - a tak aj dopadla.

Keď sa budú skladať účty za atómové bombardovanie japonských miest, majme na pamäti mená Oppenheimer, Breit, Serber, Bethe, Teller, Bloch. Čo majú spoločné? No okrem toho aj projekt Manhattan - a tlak na adminsitratívu USA, aby pumy použila.

Fotografie: AP

Pri príležitosti 65. výročia zvrhnutia atómových púm na Hirošimu a Nagasaki síce americký veľvyslanec sedel ako mech na pietnom akte, ale jeho rodáci sa nasrato pýtali, čo tam robí. Tu je ukážka typického amerického nacizmu. Dátum publikovania toho slintu: 7. august 2010.

Aj v smetiarni boli články na túto tému. V diskusii, do ktorej som nakukla, nejaký nadšenec amerického nacizmu škrečal mantru, že Američania museli použiť obidve atómové bomby, aby sa Japonci vzdali. Odhliadnuc od toho, že medzi jednou a druhou pumou bol iba 3-dňový rozdiel, čiže Japonci ani po Hirošime šancu na kapituláciu nedostali, logicky uvažujúci človek sa spýta: prečo teda kapitulovali po druhom atómovom údere, keď podľa oficiálnych historikov kapitulovať nechceli? Odpoveď je jednoduchá. Pretože Američania už odskúšali na Japoncoch obidva typy atómových zbraní.

Je jeden príbeh spojený s Hirošimou. O dieťati, ktoré ako dvojročné prežilo atómový výbuch, ale zomrelo na chorobu z ožiarenia. O tom, ako skladalo origami - vtáky žeriavy, pretože keď ich zloží tisíc, splní sa jej prianie. Neviem, čo si to dieťa prialo - možno len zložiť všetkých tisíc. Podarilo sa jej vyše šesťsto. Zvyšok zložili jej kamaráti a tisícku žeriavov pochovali spolu s ňou. Neviem, čo si tie deti priali, pretože ich kamarátka už bola mŕtva. Ale iste nie smrť Einsteina, Szillárda, Oppenheimera, Tellera, Trumana, Churchilla, Stalina - sviní, ktoré pre ich kamarátku pripravili príšerné peklo a nakoniec ju zabili.

(Literatúra: Ján Janoš, Japonsko a Korea, Aleš Skřivan, Pád Nipponu)


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. niet co dodat
    .
    publikované: 08.08.2010 17:45:15 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. a veru je co dodat
    http://satko.blog.sme.sk/c/237428/Einsteinove-listy.html

    hore uvedeny odkaz na clanok je nepomerne blizsie k realite o "psychoparickych chazarskych sionistoch" z Budapesti. Ema a co povies o slovenskom kocovnikovi Gajdusekovi. Ten sa tiez spolcil s divnymi psychopatmi ako Blumberg, Mandelbrot, Farquhar a mnoho dalsimi ...
    publikované: 08.08.2010 18:18:19 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. atomove bomby
    zhodene nad Japonskom vykazovali jednu zasadnu odlisnost: Little Boy bola uranova bomba kym Fat Man plutoniova. Bol to experiment a sefom Manhattan Project bol J.Robert Oppenheimer - rychly student z Göttingenu.
    publikované: 08.08.2010 18:29:51 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. THE SECRET HISTORY OF THE ATOMIC BOMB, WHY HIROSHIMA WAS DESTROYED
    publikované: 08.08.2010 19:47:29 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. satkovi som do diskusie napisal toto:
    aby som to upresnil

    tie listy neboli dva, ale styri

    http://hypertextbook.com/eworld/einstein.shtml

    da sa povedat, ze permanentne a vytrvalo bombardoval pr. roosevelta hovadinami o atomovej bombe, pricom uz v 1. liste si velmi dobre uvedomoval, ze aku nicivu silu ma atomova bomba. po zhodeni bomb musel zahrat divadlo, ale zaroven si bol vedomy svojej zodpovednosti.

    When Einstein heard of the massive death and destruction, he put his head in his hands

    “I could burn my fingers that I wrote that first letter to President Roosevelt.”

    To his friend Linus Pauling, another famous scientist, Einstein said:

    “I made one mistake in my life when I signed that letter to President Roosevelt advocating that the atomic bomb should be built. But perhaps I can be forgiven because we all felt that there was a high probability that the Germans were working on this problem and would use the atomic bomb to become the master race.”
    publikované: 08.08.2010 20:41:05 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. S témou amerického vraždenia vo svete
    súvisí čerstvý rebríček 100 najvplyvnejších ľudi, ktorý dnes uverejnil Time. Konkrétne jedno meno - Edna Foe
    http://www.haaretz.com/magazine/friday-supplement/queen-of-broken-hearts-1.306416

    Táto zmrdica "zmenla tvár" US Army takzvanou prevenciou posttraumatického stresového syndrómu u amerických vojakov formou paralýzy svedomia.

    Mnohí príslušníci americkej armády totiž vykazovali znepokojenie z vraždenia. Aj v kokpite Enola Gay sa po explózii atómovej bomby ozval zdesený hlas "Bože môj, čo sme to urobili!" - a to tam sedeli elitné vemená, odhodlané zholokaustovať jedným vrzom stotisíc ľudí.

    Preto nastal najmä po vietnamskej vojne, ktorá vyrobila psychicky zlomených veteránov a zvýšila neochotu Američanov zabíjať, čas na cielený a systematický výplach mozgov. A opäť sa chopili iniciatívy americkí židia - druho a treťogenerační východoeurópski smradi.

    (Pri tejto príležitosti si neodpustím zlomyseľne pripomenúť, aké terno urobila Chelsea Clintonová - rozmaznaná frčinka americkej elity, keď sa vydala za tretogeneračného ukrajinského zarasteného žida, ktorého dedo kšeftoval s mišpulami, syn už je bankovým kriminálnikom, ktorý si odsedel svoje v lochu a vnuk sa stal manželom elitnej gójky, ktorou síce pohŕdajú, ale pre mocenské účely je dobrá. Jo, Jozefov účasný farebný plášť - votrieť sa medzi elity a rozložiť ich. Clintonka sa vydala za syna kriminálnika z Ukrajiny - to teda Američania dopadli, muhehe.)

    No ale späť k psychopatke Foe.
    Sotva prekvapí, že líderkou vo výplachu mozgov v americkej armáde je "Izraelčanka" - ako decentne píšu dokonca aj v židovských novinách (pripomína to situáciu Cigán - Róm).
    Do histórie manipulatívnych psychotechník na donútenie ľudí masovo vraždiť sa táto "Izraelčanka" zapísala prevenciou posttraumatického syndrómu formou triviálnej fičúry: vy nevraždíte ľudí, vy vraždíte "evil". V kóšer verzii amáleka - veď z nej aj Ednin princíp výplachu mozgu vychádza.
    Ak nezaberá prevencia, traumatizovaným americkým vrahom pomáha Edna takzvaným liečením: psychoterapeutickými sedeniami, na ktorých si osvoja, že nezabili dieťa, ale budúceho teroristu.

    Aj vďaka Edne Foe sa na wikileaks objavujú záznamy americkej beštiality v Iraku či Afganistane, keď sa americké killing machines bez svedomia rehocú pri strieľaní do ľudí.

    Ozaj, po WWII - kým nenastúpila terapia á la Edna Foe - nesmeli byť Američania, ale ani nikto iný, exponovaní zábermi z katastrofálne zničených nemeckých a japonských miest.
    Existujú historické záznamy o zdesení spojeneckých vojakov, keď vstúpili do rozváľaných a vypálených nemeckých miest, ktoré ich kolegovia vybombardovali. O ťažkej traume z rozsahu katastrofy.
    S týmto bolo treba niečo robiť.
    A tak vznikol profesionálny propagandistický projekt, vymyslený najlepšími americkými mozgami (a my vieme, kto má v USA najlepšie mozgy).
    Jeho názov odkazujúci na oheň napovedá každému, kto nie je padnutý na hlavu, aké ohnivé peklá mal tento grandiózny propagandistický projekt prekryť tým, že ich prenáša na vymyslené obete a núti ľudí na západe, aby to najlepšie, čo je schopné ich mozog vyprodukovať - svedomie a súcit - naviazali výlučne na túto propganadistickú bublinu.

    A tak tu máme aj v 21. storočí situáciu, že 2udia na Y8pade musia povinne smokliť nad nedokázateľnými obeťami a sypať si popol na hlavu - a cynicky kopať do zholokaustovaných detí Hirošimy, aby si aktéri tohto zverstva naďalej užívali pozíciu šíriteľov dobra.

    Obrazy Drážďan či Hirošimy sú však natoľko hrôzostrašné, že ani dnes nie sú verejne dostupné a korporátne média, ak nejaký záber zverejnia, musia vždy prízvukovať, že šlo o boj dobra proti zlu - a dobro, samozrejme, zvíťazilo.

    Dnes sú už psychopati aj tu na Slovensku vďaka terapii Edny Foe, ktorej sa nám dostáva cez korporátne média, natoľko zbavení etického myslenia, že ešte aj v deň výročia hirošimského holokaustu si musia otvárať papule,, že Američania cynickým testom atomových púm "zachránili množstvo životov."

    Jo, ešte kórejská vojna. Jaltská konferencia stanovila, že sovietska a americká korisť budú oddelené 38. rovnobežkou (tak ako bola európska korisť rozdelená medzi USA a Stalina). Potom nastala ukrutná kórejská vojna - a jej výsledok? Zas 38 rovnobežka. DODNES 38. rovnobežka.

    Koniec- koncov, keď sa tak človek pozerá na celý ten cirkus v 20. storočia, nemôže nevidieť, že sa tu mleli dve maniacke svetovládne čvargy - židoboľševici a sionisti. A tiekla krv desiatok miliónov. Tých propagandistických šesť miliónov vynímajúc.
    publikované: 08.08.2010 20:49:50 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Pardon za preklepy
    aj omylom uvedené meno Foe miesto Foa.
    Aj tak sú mená amerických židov, vrátane jej, všetky falošné.
    publikované: 08.08.2010 20:52:27 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Židoboľševici a sionisti nie sú v spore
    ale rodní bratia, zámery, tváre aj charakter majú rovnaký, a keďže sú zločinci tak sa ojedinele ničia, cieľ zostáva ten istý ale kohútov bolo veľa, tak medzi nimi niekedy iskrilo. V postoji k okoliu sa vedeli samozrejme zhodnúť.
    Od istého času po vyšachovaní iných magorských ideológií, ktoré tiež mali žriedlo v talmude ako nacizmus alebo britský imperializmus, sa stali monopolnými a všetci obiehajú okolo nich.
    Istú odlišnosť medzi tými smermi badať, nielen v masívnom rozmachu zla dnes, ktoré ani tvorcovia sionizmu nezamýšľali, môžeme tvrdiť že otcovia boli v rámci ich doby akože cnostnými, ale už ich dedičia sú úplní cvoci a ich synovia budú ešte horší.
    nevyhnutným cieľom je zlo, ale odhodlali sa naň? Na počiatku zrodu ich šialenstiev možno niektorí z nich mali zábrany, ale dnes to neplatí.
    Ten rozdiel je vo vnímaní pomoci, komunistickí mládežníci slobodne vypomáhali na staveniskách bez ohľadu na odmenu.
    Dnešní modrí smradi, duchovne dedičia úspešnej židoboľševickej prevýchovy sa zadarmo ani len nepohnú.
    Jedni pracovali pre radosť a ďalší chcú všetko predať so ziskom. Modroboľševici pricucaní na štát žiadajú šetriť.

    tí čo skúšali bomby a ich účinky, premýšľali len o víťazstve a morálka ich neznepokovala sú dole mučení ich otcom satanom, už sú potrestaní a nepodstatné je sa nimi zaoberať.
    Horší sú tí čo ani nemajú schopnosti niečo stvoriť, ani tie zbrane, ale vždy veľkolepo budovateľsky zobrazia svetlé zajtrajšky, ktoré sa dovalili s atómovým vekom, slobodný svet zvíťazil, ale oni vraj nechceli otrieskať Japonsko, ako vypisuje oks hlupák Dérer od satka, oni museli, keďže sa Japonci odmietali vzdať, obete sú vinné, medzi modrými židoboľševikmi to tak platí.
    publikované: 08.08.2010 22:11:43 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. martin
    chceš byť rozpáraný negrom či židom, dieťaťom alebo ženou, kindžalom so zlatou rukoväťou alebo postačia nožnice?
    Si bezcitný odpad, čo tu trepeš o technických názvoch.
    Nevieš vypozorovať ty podčlovek, že niekto využíval svoj intelekt na zväčšenie zla, ich jediné potešenie bolo preskúšať kvality ich výtvoru bez ohľadu na hroznú ničivosť voči neznámym ľuďom, bol to experiment ako píšeš, ale podliezavých kariéristických vedcov posadnutých chladným kultom techniky a vlastnej všemocnosti a k tomu špinavých židov od satanovej synagógy.
    publikované: 08.08.2010 22:28:40 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. ty precitliveny narcis,
    ema opat nic k veci, a ked nieco, tak len invektivy. A ty? Ty si radsej kukni americky dokument Davida Grubina: The Trials of J. Robert Oppenheimer (2009); http://www.pbs.org/wgbh/americanexperience/films/oppenheimer/player/

    zistis, ze ziaden clovek nie je dokonaly
    publikované: 09.08.2010 07:46:04 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. "Fon, ty precitliveny narcis",
    ovsem
    publikované: 09.08.2010 08:12:28 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. ludia
    ludia, pls tisko, ja som si prave kvoli vam tazko zohnal a precital " Medzinarodneho zida " a ked som uz bol v tom svungu tak aj " Tabu v soc. vedach " , aby som bol opat o nieco viac v obraze a mohol casom viest aj rovnocenny rozhovor tak sa mi tu nehadajte :). Prave som tento blog posunul z miesta c. 3 na miesto c. 2 vo mojom sukromnom rebricku a stal som sa vernym fanusikom a tusim aj moja priatelka , len zatial mi ako typicka zena nechce dat hned za pravdu ... :)
    publikované: 09.08.2010 15:16:44 | autor: Jojo (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. No tak Martinkovi na jeho špeciálne želanie
    pridáme bonus:

    Spojeneckí vojaci, ktorí prichádzali do vybombardovaného a vypáleného Nemecka, prichádzali - zo západu.
    Videli, ako vyzeralo Francúzko, Anglicko, mnohí videli aj Coventry... a potom prišli do krajiny, ktorú ich predvoj príšerným, zverským spôsobom premenil na ruiny.
    Bol to šok. Hrôza z porovnania, ťažká trauma a otázka "toto sme spravili MY?"
    V prvom rade pre týchto ľudí musela propaganda vymyslieť nemeckú beštialitu kdesi skrytú za múrmi - niekde tam, na východe, ich údajné priemyselné vraždenie, posadnutosť sadizmom...
    Nie nadarmo blal celá propaganda o zničení večne prenasledovaných, večne nevinných ľudkov Jahveho ohňom viazaná na ostblok. Tam-tam za povojnovou železnou oponou robili Nemci zverstvá.
    Prakticky nikto si to tam nemohol ísť overiť.

    Keby Martinko potreboval, v špeciálnych príspevkoch eném pro neho môžem pokarčovať.
    publikované: 09.08.2010 15:51:15 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Kníh je veľa, jojo
    a dá sa z nich vyskladať reálny obraz.
    Podstatné je jedno: premýšľať vlastnou hlavou.
    Naozaj hlboko premyslieť, ako sa veci minulé mohli stať. Nenechať sa odrbávať, ponižovať klamstvami. Často takými tupými, že im ani malé dieťa nemôže uveriť. Cisárove nové šaty.
    Každý z nás dokáže vidieť, že je cisár nahý.
    publikované: 09.08.2010 15:54:09 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Fon, ked tak pises o zle...
    Co hovoris na tvrdenie, ze nema moc zmyslu hladat ci definovat univerzalny zdroj zla, ale ze ludia sa delia na tvorivych a na napodbnovacov.

    Tvorivi su zivi, maju v sebe urcity proces, uzavrety okruh, urcite vedomie, určity kristal. Netvorivi, zial, toto nemaju, taka je prirodzenost roznosti veci, a ani si neuvedomujuc, dokazu len napodobnovat. Nie su zli, nemaju zle ciele, preto neveria, ked ich niekto obvini zo zla, ale ...

    Zlo - to je potom len vysledok nepochopenia napodobnovacov, ich nevedomosti, ak je skombinovana s prevahou chorej energie do nejakeho monstruozneho golema.

    Dal si sem video o Openheimerovi. Nevidel som ho este cele, ale tak ma napada ... clovek, ktory koncentroval svoje usile na hrozivu vec, ktory bol mentalnym cudzincom v krajine a so sebe podobnymi tuto krajinu aj naozaj vykolajil. Typicky napodobnovatel, ktory svatokradezne blabotal povrchnosti o Bhagavadgite, ako uz urcity druh napodobnovatelov na seba rad lepi uznavane mena a nalepky.

    A potom je zhrozeny , co spustili, a umyvaju si ruky.

    Mozno uprimne zhrozeny, ale kto vie, ved mentalita aj tychto ludi je mnohovrstvova, konieckoncov, ich netvorivost sposobuje, ze nie su schopni tu kauzalitu, ktora je v nich, ovladat. Nie su slobodni, nemeju tusenie, ze naozaj jestvuje dusevna sloboda, neprecitili take nieco naozaj, len o tom citali a kedze to nepoznaju, povazuju to za klam.

    To su korene zla.
    A trufam si povedat, ze to su asi jedine korene zla.

    A mena - to uz su len historicke detaily, toto zlo ma rozne mena, tisice mien.
    publikované: 09.08.2010 16:08:45 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. To, čo vytiahol Oppenheimer z Bhagavadgíty,
    našiel by aj vo svojej kmeňovej púštnej Apokalypse. Ale ako typický rozmaznaný snobský zmrd musel osliziť Pieseň Vznešeného.
    publikované: 09.08.2010 17:01:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Clintonka
    Ema, stara Clintonka je zidovka, len nafukovaci balon Lewinskej cize Clinton je baptista alebo podobny slak...
    publikované: 09.08.2010 19:41:56 | autor: nickodem (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Metodista. Príslušník jednej z luteránskych siekt
    Aj Clintonka je metodistka.
    V rodine sa jej podarilo vyčmuchať jedného žida - bol to chazar z Ruska, volal sa Rózenberg a pôsobil vo funkcii druhého muža jej starej matere z matkinej strany.
    To je ale tragédia, keď sa ide americká elita chvastať, že sa im voľakedy do rodiny votrel nejaký východoeurópsky nomádsky kšeftár so zajačími kožkami a dojate slzia, keď si ich dcéru narazí syn jarmulkovitého kriminálnika a ešte k tomu investičný maklér.

    Chelsea Mezvinsky. To by si jeden mohol myslieť, že anglický futbalový klub zas kúpil nejaký ruský žid.
    publikované: 09.08.2010 20:28:59 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. A čože, Martinko sa už nehlási?
    Škoda. Mohol sa napríklad dozvedieť, čo sa dialo po tom, čo židia vyhlásili v roku 1933 Nemecku vojnu.
    http://www.jewsagainstzionism.com/zionism/jewishwar.cfm

    V tomto roku odkapal Einstein po dohode s americkými židovskými bankármi do USA. Tí dávali dokopy mačaft schopný zhotoviť údesnú teroristickú zbraň a použiť ju na Nemecko.
    V tom istom roku vypadol Edike Teller do ďalšej sionistickej centrály - do Anglicka, aby si odtiaľ vybehol pred odchodom do USA podučiť sa u Nielsa Bohra.
    Leó Szillárd odchádza do Anglicka tiež v tom istom roku. Úloha - naučiť sa čo najviac o skonštruovaní atómovej bomby.
    V roku 1934 prichádza do USA z Ruska ďalšia posila zmrditímu - Georgij Antonovič Gamov, známy neskôr ako George Gamow. Tiež je vybavený kvalitnou prípravou na výrobu atómových zbraní.
    V roku 1938 už boli všetci pekne nakoncentrovaní v USA a intenzívne pracovali nielen na príprave bomby, ale aj manipulovaní americkej politiky.
    Zlezenie sa tejto nebezpečnej mafie v centrále sionizmu je, samozrejme, prizdobené tradičným vrešťaním o perzekúciách.
    Pravda je taká, že nenávideli Nemecko a nenávideli Európu.
    A to platí pre ich súkmeňovcov doteraz.

    Hirošima a Nagasaki schytali to, čo bolo pôvodne určené pre Berlín a Drážďany. Keď bolo jasné, že do kapitulácie Nemecka atómovú bombu nestihnú vyrobiť, aspoň zholokaustovali Berlín a Drážďany (plus všetky ostatné väčiš mestá, veď klasických bômb mali dosť) konvenčnými zbraňami.
    Holokaustovému úderu na Berlín vo februári 1945, ktoré z neho urobilo ohňové peklo, velil americký žid Robert Rosenthal.

    Tak čo, Martinko? Chceš ešte nejaké nič k veci?
    publikované: 09.08.2010 21:07:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Arton,
    prepac, to videjko som sem dal ja a neumyselne sa podpisal ako Fon, ktory ma napadol.
    Emi, ja som chcel reagovat na temu Nagasaki a Hiroshimi. Az teraz, ked tak citam tvoje reakcie, si uvedomujem, ze Oppenheimer citoval z nejakej hinduistickej Gity, ktorou oblboval ludi Krsna. A Krsna to je vlasne maly Budda a ine vychodne spolky, z ktorych sa mi zda, ze niektore obdivujes.Ja som uz dlhodobo mimo akehokolvek ezoterickeho opia a citim, ze mi je tak lepsie.
    Neviem co mam k tym tvojim obsiahlym prispevkom dodat. Nuz asi toto:
    Ja si pracu cloveka vazim a mam porozumenie pre to ak si dodatocne uvedomi, ze sa dopustil omylu. Ludia, ktorych menujes (Oppenheimer, Teller, Szilard, Einstein, atd...) ja sa neodvazim posudzovat. Za prve, neviem ako by som sa na ich mieste zachoval ja. Za druhe, citim sa pri nich dost bezvyznamny. Nechcel by som do dejin vstupit ako Truman s vyrokmi typu: "that son of a bitch scientist" alebo "that childish crying scientist"... su ubohe a dnes aj smiesne.
    publikované: 09.08.2010 22:44:34 | autor: martin, (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Konieckoncov, je jedno, kto sem dal to Openheimer video.
    Martin, ked si si nie isty, ako by si sa zachoval "na ich mieste", to tak uvazujes pri kazdom, ktory nepriamo alebo priamo sposobi take hrozy?
    A co tak taky klasicy pripad, Tiso? Ani toho sa neodvazis posudzovat? Ten tiez len chcel ochranit vlastny lud, alebo nie?

    Za druhe, pozoruhodna je tvoja submisivita takpovedia "intelektualna". To sa naozaj tak sklanas pred fyzikou a fyzikmi? ... alebo, pocuvaj ma dobre, mas naozaj take prehnane predsudky o intelektualnych schopnostiach zidov?
    Toto je dolezity bod, lebo mam dojem, ze mnohi z vas tejto fame naoazj tazko podliehate a robi z vas intelektualne nesamostatne existencie.

    A este na zaver k Bhagavadgite ci Buddhizmu - je hrozive vidiet, ako malo, skutocne malo viete o inom svete, nez v ktorom zijete. Nie je to ziaden "ezoterizmus", je to vseobecna tamojsia kulturna tradicia objimajuca tisicrocia a miliardy ludi, Krsna nie je "maly Buddha" este menej, ako Kristus nie je maly Mojzis - a co sa tyka opia, si rovnako kriticky aj ku zidom, mlatiacim si hlavu o mur, nechavajucim si pajusy ako indiani, davajuci si kocku na celo, remienky na ruky a urezavajuci si cast tela ako obet svojmu zlostnemu bohovi? Mimo tohoto OPIA si tiez, Martin?

    Nie, nie si, nielen ze si bahnis vo vlastnom OPIU, ale , akonahle sa jedna o tebe cudzie kultury, stava sa z multi kulti jeden arogantny šovinista (v preklade: kulturny rasista).

    Tato inkonzistencia ... no co, ako pisem, u vas napodobnovacov je priznacna, lebo vy si nedokazete kontrolovat integritu svojich hodnot - ale len na seba lepite nalepky casto navzajom inkonzistentne (multi kulti versus sionizmus, napriklad).

    publikované: 10.08.2010 14:00:25 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Oh svaty Aladin!
    Dr. Tiso posobil vo svojej funkcii dost dlhy cas nato aby vyvodil dosledky. To sa neda porovnat s Oppenheimerom, ktory jednoducho nieco vykonal a potom z toho zosedivel. Takisto sa neda porovnat miera pouzivania vlastneho rozumu a prace na sebe a miera vyuzivania skupinovych vyhod.
    ---
    Co to trepes furt o zidoch? Gajdusek bol zid? Skoncil podobne ako Oppenheimer, dokonca s vacsimi extremami. Vykonal nieco so spolocensky malymi dopadmi (relativne k Oppenheimerovi) a skolaboval z toho.
    publikované: 10.08.2010 14:54:18 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Neda sa porovnavat?
    Neda sa... To znei ako nemozno, je zakazane....
    Aj Tiso len nieco vykonal a potom z toho zosedivel (ake dojemne).


    Co sa stale rozculujes ohladne zidov? Unikla ti pointa ohladne tvojho OPIA? Nie som hinduaista ani budhista, ale kym si ludia ako ty budu dovolovat plut na tieto a INE kultury, ja budem plut na tu zidovsku. Aha, pekne zvysoka a s plnou radostou.

    PS. Uz si si premyslel, ako je to s tou tvojou intelektualnou submisivitou? Ach, nie, s vami nie je ziaden dialog mozny, viem, dialog, slobodne forum, to nie je vasa parketa. Vy viete jednat len z pozicie sily.



    publikované: 10.08.2010 15:23:34 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. JUDEA DECLARES WAR ON GERMANY
    1933

    To treba neustale pripominat, aby nove generacie nezabudli.
    publikované: 10.08.2010 15:38:33 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Sionizmus vyhlasil vojnu svetu.
    Vojnu v pravom slova zmysle, bez akehokolvek prehanania.

    Sionizmus prenasleduje svojich oponentov a ak moze, tak ich aj vrazdi. Neverte tomu, ze tentp svet je v mieri, priatelia. Oni vas proste nenavidia, a zaroven sa boja.)



    publikované: 10.08.2010 16:38:28 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. pozname ich exercise
    IDF moves hundreds of armored vehicles to northern border in exercise
    publikované: 10.08.2010 17:44:13 | autor: ya libnan (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Secrets of the Silk Road
    http://www.hmns.org/exhibits/special_exhibits/silk_road.asp
    The mummies' Caucasian appearance suggests that Bronze Age nomads speaking Indo-European languages from perhaps Russia and Ukraine brought culture, physical features and genes to parts of western China and may have also been the first to domesticate the horse.
    http://www.life.com/image/ugc1032872/in-gallery/40692/truly-amazing-mummies
    http://en.wikipedia.org/wiki/Tarim_mummies
    http://discovermagazine.com/1994/apr/themummiesofxinj359
    publikované: 10.08.2010 18:54:31 | autor: archeopterix (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. tito kaukazoidi pred 3700 v zapadnej Cine
    su tazkym argumentom pre sirenie civilizacie z jedneho centra a jednymi ludmi.

    Su to uz nejaky cas zname mumie, ale aj tak je osud tychto ludi a ich esprit aj po takom dlhom case nieco fascinujuce.
    http://www.life.com/image/ugc1032872/in-gallery/40692/truly-amazing-mummies

    A zaroven varovne.
    Dnes sa tam roztahuju ciganoidni hlupaci.

    Evolucia nie je jednosmerna cesta. Pozor.
    publikované: 10.08.2010 20:46:08 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Kaukazoidi?
    Teda kravotožrúti?
    ani náhodou. Múmie sú indoeurópskej rasy a rozprávali indoeurópskym jazykom.
    Nie sú ani turkiti, ani iberovia, ani berberi.
    Sú árijcami, pomenovanie kaukazoidi je smiešne, rovnako ako pripustenie presvedčenia o existencii nejakého židovského národa, alebo tvrdenie že negroidní, semitskí aj árijskí Turci tvoria jeden celok. Hlupáci sú tí čo povýšili jazyk nad rasu.
    Rasa je večná, jazyk jednotlivca sa mení a vnucuje násilím, ale rasa ostáva, je dôkazom pravdivosti počiatku, aj dieťa rozlišuje tváre.
    Kto pohŕda rasou, pohŕda tvorcom rás, slávnym Bohom.
    Preto rôzne pseudonacionalistické živly opovrhujú otázkou rasy, lebo ich okamžite obviňuje z podvodu, aj jazyk na nich kričí o ich klamstvách, históriu nemožno oklamať, pravda žiari a zlodejská spodina bude v hanbe.
    Tými cigáňmi sú kto?
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/90/Uyghur_girl.jpg
    Alebo namnožení číňania?
    publikované: 10.08.2010 22:06:32 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Fon,
    nejako si zmenil nazor?

    Pre vysvetlenie:
    Kaokazoidi neznamena samozrejme len dnesne kaukazske narody. Samozrejme, je to nadvyraz a skor eufemizmus, ved slovko arijec je tabu a ine ho nenahradilo, tak co uz.

    Ciganoidne narody su, ano, tzv. ujghuri , ... rozne turkoidne, zial, zatuchnute ci upadnute etnika.
    Ako vzdy pri takychto veciach sa nikde netvrdi, ze stopercent populacie je rovnakych, to k tomu fotu tej pravdepodobne ruskej krvi medzi nimi - zaujimave, ze sa tieto ciernovlase krute stepne narody hned pysia modrookymi jedincam medzi seboui.

    Aby sme ale zostali pri teme - ani genofond nie je vecny, Fon. To by bola prave ta naivita, ktora sa podsuva tzv. rasistom. Genofond je silny kauzalny tok, hlboka linia, ale aj ten sa rozpaja nehovoriac o relativne lahkom znecisteni. To aby som sa vratil k modrookym bastardom, ktory znicili Hiroshimi, Nagasaki, Drazdany, Tokyo, Hamburg ... Tento holokaust sposobili, lebo zlyhali a podlahli chorobnej perfidnosti dozretej v inych geno-tokoch, ktore sa medzi nich votreli.

    Je to neskonala hanba a varovanie, ze stopercentne povodnu cistotu uz asi mozno najst len na spominanej vystave.

    Co je horsie, vacsina ludi o cistote bud nevie, alebo na nu neveri, alebo ju ani nehlada. Ani v sebe.
    A tak zostavaju leb bublajucou biomasou.
    publikované: 11.08.2010 08:18:16 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Cigánoidi schopní masakrovať Chanov mačetami
    už pekných pár rokov jačia, že múmie sú dôkazom, že Xinjiang nie je čínsky. A z Loulany si urobili svoju mýtickú pramatku. Zjavne im neprekáža výsledok genetického výskumu, ktorý potvrdil, že je to Európanka.
    Je to tak spolitizované, až no.
    publikované: 11.08.2010 16:36:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. hm
    http://www.rian.ru/defense_safety/20100811/264075722.html

    "Задачи всех этих средств ПВО - не только прикрытие территории Абхазии и Южной Осетии, но и предотвращение нарушений госграниц в воздушном пространстве и уничтожение любых вторгшихся в воздушное пространство летательных аппаратов, с какой бы целью они ни летели", - сказал главком.

    Úlohou všetkých týchto prostriedkov protivzdušnej obrany nie je len pokryť územia Abcházska a Južného Osetska, ale aj zabrániť narušeniu ruského vzdušného priestoru a zlikvidovať akékoľvek stroje, ktoré by vtrhli do ruského vzdušného priestoru, bez ohľadu na ich cieľ," povedal hlavný veliteľ.

    Myslím, že toto nie je odkaz verejnosti, ale verejný odkaz konkrétnym sviniam - kámošom nadrogovaného kravatožrúta.
    publikované: 11.08.2010 17:34:41 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Presne takto to prebieha :)
    http://forward.com/articles/129951/

    Len v tomto prípade sú šikmé oči nápadnejšie a neodškriepiteľnejšie než široké východoeurópske lícne kosti.

    V 19. storočí ich v Kaifengu zholokaustovali, a tak majú v 21. storočí všetci 7 preživší "právo na návrat".
    Sú to vskutku naivné teliatka.
    publikované: 11.08.2010 17:53:57 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. jojo
    k tej precitanej literature si pridaj toto
    http://www.protiprudu.info/kultura%20kritiky.htm

    Mimochodom dnes som sa v tejto knihe
    http://www.martinus.sk/?uItem=90490
    docitala, ze vacsinu polnohospodarskej pody Slovenska vlastnia druzstva, aristokracia a lichtenstajnsky princ Hans-Adam. Tak neviem . pomylili si nas s Ceskom?

    Ema, ospravedlnujem sa za uplny odklon od temy..
    publikované: 11.08.2010 20:01:36 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Tu je všetko k téme
    Netreba sa starostiť.
    publikované: 11.08.2010 20:08:44 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. ja
    velmi dakujem. Prave si citkam " Protokoly ... " a zas som nasraty . Vy vsetko tiez musite vediet, ale daje mi cas , ja som velmi vnimavy a rychlo sa ucim. PROP mam tiez , ako RSS .
    publikované: 11.08.2010 21:13:00 | autor: Jojo (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Who owns the world
    Je ta kniha taka blba?
    publikované: 11.08.2010 21:30:27 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. odpoved asi znie,
    ze by ju mali asi citat vsetci hned po " 1984 " . Samozrejme, ze nie je .
    publikované: 11.08.2010 21:38:18 | autor: Jojo (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Kniha
    Neviem, Arton, tazko mi to posudit, uvodne pasaze sa mi zdali dobre, je to plne faktov, Slovensko som nalistovala zo zvedavosti hned na zaciatku. Neviem, ci aj ostatne udaje su take "doveryhodne". Ako zistit, ci 60 percent pody v Europe naozaj vlastnia slachticke rody?
    publikované: 11.08.2010 22:32:33 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Kto vlastní svet,
    myslel som tu, co spominala N, nasiel som si jej originalny nazov, celkom zaujimava tema, ale ak je to len bulvar ...

    Co sa tyka Protokolov, je to skor parodia, ale ako kazda dobra parodia, zobrazuje realitu. Parodia nie je falzifikat, ale nie je to ani presna skutocnost. Aj 1984 nie je skutocnost, je to tiez prehananie reality, je to tiez parodia - tiez tragicka (i ked menej presna, ako Protokoly)

    To tie McDonaldove knihy
    http://www.amazon.de/Culture-Critique-Evolutionary-Twentieth-Century-Intellectual/dp/0759672229/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books-intl-de&qid=1281558454&sr=1-1
    budu skor seriozne monotematicke socialne analyzy (uz to tu viackrat odporucal jeden nas stary priatel)

    publikované: 11.08.2010 22:37:25 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Z tej dlhej recenzie na prop.sk
    Profesor McDonald objavil, že snahy o "rozmanitosť" sú presadzované už dlho. V roku 1948 Americký židovský výbor nútil kongres k tomu, aby uveril, že "amerikanizmus je duša, ktorá víta fakt, že Amerika sa tradične otvorila ľuďom všetkých rás, náboženstiev a národností." Samozrejme že žiadna podobná tradícia v Amerike predtým neexistovala. V roku 1952 Americký židovský kongres pri prerokúvaní otázky imigračnej politiky tvrdil, že "naša národná skúsenosť bezpochyby potvrdila, že naša sila spočíva v rozmanitosti nášho národa." Toto bolo tvrdené v čase, kedy americké imigračné zákony udržiavali bielu väčšinu.

    Často sa spomína fakt, že keď boli v roku 1956 imigračné zákony stvorené, sotva ktosi vedel a určite nikto nepredpovedal, že nový zákon zmení rasové zloženie krajiny. Práve toto bolo cieľom židovských skupín od samého počiatku.
    Profesor McDonald zistil, že Židia boli najväčšími podporovateľmi imigrácie v Anglicku, Francúzsku a Kanade a židovské skupiny boli najhlasnejšími oponentmi nezávislosti Quebecu. Austrálski Židia viedli úsilia za odstránenie "bielej Austrálie." Austrálsky židovský demokrat tvrdí, že : "Posilnenie multikulturálnej Austrálie je zároveň naším najefektívnejším pravidlom proti antisemitizmu. V deň, keď Austrália bude mať čínskeho guvernéra sa budem cítiť bezpečne ako židovský Austrálčan." Rovnako ako Earl Raab napísal o Spojených štátoch, tento austrálsky Žid je pripravený obetovať tradičnú kultúru ľudí a ich identitu za židovské záujmy.
    ---
    tak tak.
    publikované: 11.08.2010 22:45:47 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Arton
    a najlepsie na tom je to, ze pocas WWII pozadovali vrcholni predstavitelia zidov po USA ako aj inych statoch to, aby nemenili svoju imigracnu politiku a aby teda nedovolili zidom opustit europu.

    Rabín Stephen Wise vedúci amerického židovského kongresu napísal list, v ktorom je proti akejkoľvek zmene v amerických imigračných zákonoch, ktoré by umožnili Židom nájsť útočisko. Napísal:

    "Berte na vedomie, že pred niekoľkými týždňami sa zástupcovia všetkých najvýznamnejších židovských organizácií stretli na konferencii ... Bolo rozhodnuté, že žiadna židovská organizácia by v tejto dobe v žiadnom prípade nemala podávať návrhy zákonov na zmenu imigračných zákonov."
    publikované: 12.08.2010 01:21:16 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Fňuká ako žid a nie je žid, kto to je?
    Bieli v USA sa strácajú v množstve privandrovalcov a na uskutočnení číselného prevratu majú zodpovednosť židia, tí semitskí. :D :D
    USA bola vždy elodorádom pre prisťahovalcov, lotrov, vyvrhelov, dobrodruhov, zlodejov a vrahov. Ak by hladujúcich z írskeho geta nahádzali do mora, bolo by dnes bielych v porovnaní z rokom 1790 keď ich bolo cez 3 milióny, asi tak 6 miliónov.
    A židovská lúza by smrdela z Londýna.
    Ako víťaziaci revolucionári posielajú armády hrdlorezov na vyhubenie najnovšej revolúcie, alebo keď sa zlodej strachuje pred inými zlodejmi, rovnako aj synovia prisťahovalcov s vervou štvú proti prisťahovalcom dnešným. V mene čoho, azda rasy, nie, len sa odmietajú deliť o korisť a chcú ukradnutú krajinu len pre seba.
    Dovalili sa pred 100 rokmi a už chcú kádrovať, zavádzať kvóty kto môže prísť a kto nesmie a v akom počte.
    Kadejaký barový vyhadzovač, príšelec odvčera by chcel byť na ulúpenej pôde ministrom.
    A čo sa týka židov? To sú vlastne smeti čo sa urodili spomedzi árijcov, priehrštie všetkých zlých vlastností v 1 skupine a škodia iným, čo je na tom čudné.
    Američania vyčítajú židom, ak sa po masáži k tomu odhodlajú len úplné blbiny, ako zrušenie zákona, ktorý zakazoval imigráciu k veľmi nízkej úrovni z južnej a východnej Európy, k čomu ich nabádala germánsko–nordická nadutosť britsko–nemeckého pôvodu, ktorá vždy končila katastrofou, čomu USA neuniknú.
    Ak by sa nepozmenilo obyvateľstvo, i keď okrem prísunu mexikáncov je to aj tak mýthus, čo veľké a povznášajúce by sa vyvinulo v USA, najprv nech zodpovedia Američania túto otázku a až potom nech smoklia nad číslami, že stratili.
    publikované: 12.08.2010 01:38:27 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Nemali podávať návrhy zákonov
    Prenasledované židovstvo vytvára zákony, a to stíha počas pogromov alebo popri práci v tábore?
    Židovské lži holoholo sú nezmerateľné klamstvá s ich príšernou trúfalosťou obviňovať z hrôzovlády koho len zachytia.
    A samozrejme aj medzi svojimi, nielen Roosevelt ale ani siónsky mudrc z Judapešti nie je čistý, veď predsa nič nepodnikli na záchranu ustarostených židov a tým aj oni sú spoluvinný z holoholo. Že Wise nepomáhal Poliakom je správne, gójovia musia vydochnúť.
    Nech najprv preukážu pravdivo počty mŕtvych podľa rasy, mena, pôvodu, náboženstva, kto ich zabil a kedy a prečo a čím.
    Kto vedel z priamo nezúčastnených a čo presne mohol vedieť, a či niečo mohol podniknúť a ako sa mohol zachovať, a tiež kto vykrikoval lživé správy o zabíjaní, koho iného, iba židov, minimálne státisícových, bez dôkazu.
    K židovskej nevedomosti pristúpila židovská zúrivosť, že kto všetko nevenoval pozornosť masovým vraždám, aj v rámci vnútromafiánskeho boja kto sa nedôsledne postavil k obetiam holoholo a ich utrpeniu, nepripustil falošné zvesti, mlčal, nestaral sa o židovstvo, neúplne židovsky zmýšľal, ale sú aj najlepší židia ako prorok náboženstva holoholo Wiesel.
    rečičky kto nepomohol sú bezvýznamné, platia len v okolnostiach ak by naozaj niekto prípadne pomoc vyžadoval.
    publikované: 12.08.2010 02:30:57 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. Európski židia boli kanonenfutter pre projekt Veľký Izrael
    Sionistická centrála v Amerike nemala ani najmenší záujem na ich nomádskom pochode smerom na západ.
    Tí šťastnejší potom mohli zo "zeme zasľúbenej" utiecť späť, ako napríklad pán režisér s umeleckým menom Lahola.

    Ozaj, a kam nám v prepadlisku histórie zmizli fakty o koncentračných táboroch, do ktorých Američania na etnickom princípe nastrkali počas WWII Japoncov žijúcich na území USA a zhabali im majetok? Kde sú popísané pomery v koncentrákoch, počty obetí, hodnota ukradnutého majetku a večná vina Američanov?
    A napríklad mená strojcov týchto amerických koncentrákov pre Japoncov? Nenájdeme aj medzi nimi "geniálny mozog" nejakého podobného Naftalína Frenkeľa?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Naftaly_Frenkel

    Jááj, veď iste. Japonci boli nepriatelia Američanov.
    Zato židia boli kámoši Nemcov, ako dokladuje aj ich vyhlásenie vojny Nemecku v roku 1933.
    publikované: 12.08.2010 04:19:36 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. Je to prirodzene.
    Divide et impera vo svojom zakernejšom prevedeni.
    Mohol by som pouzit aj nechutnejsie prirovnaie o pavukovi, ktory vstrekne do tela obete rozkladajucu latku - aby ju potom mohol v pohode a kedykolvek vysavat - ale to by ciastocne opravnene pripominalo bestializaciu oponenta - k comu neterba klesat.

    Veru, aj stari Rimania poznali dobre socio- psycho techniky a sami ich urcite pouzivali, az dovtedy, ked jeden kulturny virus vyhral preteky viruso-spermii a prenikol az do srdca ich rise a zalozil tam skutocne semeniste sionvirusu s Pentateuchom ako svatou knihou.
    Prosim, viem dobre, ze krestanstvo je konglomerat viacerych kulturnych a duchovnych hnuti, mnohych zdravych a prinosnych, ako v minulosti, tak aj dnes, ALE, nemozno sa cudovat, odkial sa tie sionske pavuky stale beru, ked matka rodicka ich ma vo svatej knihe a tu neustle pouziva. Odkial sa bere moc Abrahama medzi krestanmi, duchovnymi synmi Abrahama - taketo nezmyselne otazky kladu tie skupiny obyvatelstva, ktore si zvrateny stav spolocnosti uvedomia alebo su nim postihnute. Odkial sa bere pach oleja v dielni maliara? Odkial sa bere prach v dielni sochara kamennych soch? Skutocne tazka otazka.)

    Pravda, matka rodicka bola tak pretazena, ze sa uz aj rozpadla, ze sa zdvihli ocistne priam reformne sily - ale vysledok je casto taky, ze dnes mame nie jednu, ale mnozstvo semenist a-ale VSTEKY maju ako tlaciarensku matricu na virusy tu istu penateuchovu knihu so vsetkymi nasledkami. Vyrabaju rovnake pavuky, azda len v mensom prevedeni, zato viac.

    Toto vsetko nie je nejaka demonitzacia sposobena satanskymi silami, ba nie je to ani trahgicka cesta do pekla zaniku (teda nie nevyhnutne). Je to proste hra chaotickych sil a proces o nic demonickejsi, ako korozia, respektive rakovina. Prirodzeny rozklad a konfrontacia roznych struktur.

    Rovnako prirodzene a prospesne je rozpoznat tu spravnu strukturu a drzat sa jej. Nie je to cesta bojovnika ci dokonca obete, je to cesta prirodzeneho vitaza.

    Tu ma napada, ze kedysi, ked som este aj ja bol nevyhnutne pstihnuty urcitou anglofiliou -kazdy tym asi musel prejst, pretoze urcite svetove veci boli (ne)dostupne LEN v anglictine- so si zapametal jednu anglicku vetu z jednej skutocnej duchovnej literatury:

    There is no other path to go.

    Tak tak.
    publikované: 12.08.2010 07:58:58 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. Třetí říše a holocaust.
    Na tohto autora som nahodou narazila dnes a dokonca ani nie som uplne mimo diskutovanej problematiky
    http://chromik.wz.cz/56tajna_umluva.htm
    publikované: 13.08.2010 00:02:57 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. off topic
    ja viem že je to celkom od veci, ale nedalo mi. Skoro ma šľak trafil, keď som si v smetiarni prečítal, čo všetko má spĺňať bicykel, aby človek neplatil pokutu:

    http://natankuj.sme.sk/c/5461758/na-co-nesmie-zabudat-cyklista-pred-jazdou-a-pocas-nej.html

    Postupne ako tzv. "demokracia" prituhuje, priťahuje skrutky všade kde sa len dá. Čoskoro budú na bicykle vodičáky a STK, ba možno aj emisná kontrola.

    A nakoniec budú musieť v záujme bezpečnosti nosiť reflexné vesty, vždy keď vyjdú z domu, aj chodci. S GPS čipom. Hja, konečne budeme všetci definitívne v bezpečí.

    Krok po kroku. Lidé, bděte!
    publikované: 15.08.2010 22:45:24 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Nielen bicykel je na slaka
    Nový skandál v rusko-amerických vztazích, tentokrát s náboženským podtextem:

    Moskva odmítla předat evropské náboženské organizaci Agadas Chasidej Chabad Schneersonovu knihovnu, což je jedinečná sbírka knih o judaismu, vytvořená od roku 1772 rabínem Schneersonem, poddaným ruského cara. Dnes má 12 tisíc knih a 50 tisíc dokumentů, včetně 381 manuskript. Knihovna má pestrou hstorii. V sedmnáctém roce byla zrekvírovaná bolševiky, v roce 1927 ji potomek Schneersonů lstivě vyvezl do Lotyšska a poté do Polska, nato musel uprchnout do zámoří a nacisté ji z Polska odvezli, po pádu Třetí říše ji v Berlíně zachytila Rudá armáda, která ji vrátila do Moskvy. Nyní je umístěna v Ruské státní knihovně a Ruském vojenském archivu.

    Mnozí Chasidé mají Schnersona za svatého a knihovnu za posvátnou. Od roku 1990 si nárokují její získání. Obrátili se na AMERICKY (nikoliv ruský) soud. Ten rozhodl v jejich prospěch. V tvrdé reakci Rusko poukázalo na to, že řešení sporu je pouze v ruské jurisdikci, neboť Rusko nepodléhá americkému soudnictví.

    http://www.pravda.ru/world/northamerica/usacanada/12-08-2010/1044474-hasid-0/
    publikované: 16.08.2010 20:44:32 | autor: Black (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. "Škodcovia Slovenska"
    Len citujem.
    Že koho?
    Nie, nie toho obeseného , to jeden Hríb sa tak vyjadril o svojich politických odporcoch.

    Hlupák.

    (to, že je "americký vlastenec" s US vlajkou ako brno na stene je proti tomu už len drobnosť svedčiaca o jeho primitívnom duchovnom profile - konieckoncov, ja osobne nemám rád ludí, ktorí nám, protestantom, takto submisívne lížu nohy :)

    http://www.youtube.com/watch?v=rSkyvPz8lXo&feature=player_embedded
    alebo aj s komentárom
    http://prop.sk/hrib-je-vlastenec.html
    publikované: 16.08.2010 22:07:08 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Kurvy s prostitutkami.
    Respektive, biju sa humanisti s deprimovanzmi etnikami (tzv. ciganmi, romami a inymi podobnymi mensinami).

    Samozrejme, v tieto dni hlavne vo Francuzsku, o tom je rec.

    Ako postupne rozsah zdegenerovanych etnik bude rast a prekroci kriticku hodnotu, presne podla prirodnych zakonov, aj nasi humanisti zrazu zahodia pokrytecke klamstva a ukazu, ake su v skutocnosti bestie horsie od zvierat.

    Ze tento proces zacina byt oficialnym vo Francuzsku ani neprekvapuje.

    Opat raz v historii sa niekto pol storocia pokusal zabranit zemeguli v pohybe. Opat raz zbytocne.
    publikované: 16.08.2010 22:35:50 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Chasidskú sektu treba vykántriť,
    práve spomedzi nich vyliezali potulní vrahúni čo obstarávali gójov, ktorých pri rituálnych orgiách odkrvili. Šábesgójovia vám ale potvrdia, že sa jedná o antisemitskú poveru, keďže židia milujú celý svet.
    Vrah kričí o svojej vine? Nie, ale o odhalení zločinu a krutosti trestu.
    Americký súd bol veľmi nezávislý a ešte väčšmi slušný, takže sa odvážim domnievať, že ho viedol ktorýsi bratranec negroidno–chazarského Lipšica.
    Skromných sudcov, ktorí spravodlivo rozhodnú o spore v diaľavách kilometrov, aby obdarili knžnicou dobrých ľudí je žiaľ málo.
    Tiež si založím spolok k úcte movitého svätého, vlastníka kníh, polí, lesov a budov a ako jeho nástupca získam všetko, ale musím sa obrátiť na toho poriadneho sudcu.
    publikované: 16.08.2010 23:03:35 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. chasidi nevrátili
    7 kníh, ale našli dobrého sudcu, ktorý potvrdil, že ani nemusia.
    publikované: 16.08.2010 23:21:58 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. Hrib je najlepsi zurnalista na Slovensku.
    ked jedinecna zbierka knih o judaizme nema patrit zidom, tak uz neviem, komu inemu ma patrit. Ved je to ich. A na americky sud sa obratili preto, lebo su americkymi obcanmi. Jednoduche ako facka.


    PS: Kazdy skutocne slobodny clovek je American:o)
    publikované: 16.08.2010 23:28:42 | autor: :o) (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. Čo už ty môžeš vedieť o slobode
    Americká sloboda je obyčajný sprostý gýč. Žiadnu inú podobu a význam tento pojem v USA nenadobúda. Obsah neexistuje, o tom sa s tebou irisa žiadny prízorný človek nebude baviť.
    publikované: 17.08.2010 04:02:38 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. len aby sa nezabudlo
    publikované: 17.08.2010 14:53:56 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. každý skutočne slobodný človek je Američan
    :-D Tak tento bol dobrý.

    ...si to naozaj Ty, Iris? Predpokladám že áno, veď kto iný...

    Hríb síce nie je žurnalista, a už vôbec nie dobrý, ale je úprimný americký vlastenec a jeho jedinou chybou je, že si pomýlil krajinu, v ktorej za svoju vlasť tak usilovne bojuje.

    BTW, Iris, jediní aspoň čiastočne slobodní ľudia v Amerike žijú na Kube a možno ešte vo Venezuele a Bolívii. VIVA LA REVOLUCIÓN!

    A čo sa týka tej židovskej knižnice - nuž, nemám dosť informácií, aby som vedel stopercentne posúdiť, kto má na uvedený majetok, ktorý štát uznal ako súčasť svojho kultúrneho dedičstva, väčší nárok: či nejaká americká organizácia alebo ruský štát. Ale keby sa malo začať globálne vracať, kedy čo pôvodne ktorému etniku patrilo, som celkom za - mohla by to byť prča. Pekná zásielka by nám do tejtokrajiny prišla napríklad z Budapešti, ale to by ešte nebolo nič proti balíčkom, ktoré by museli kadekomu posielať demokrati z Británie, Francúzska... ale áno, isteže aj z USA, drahá Iris.

    A to, že sa dotyční občania USA obrátili na súd USA, je vskutku niečo ako facka - je to sprostá arogancia, na ktorú naozaj neexistuje iná primeraná odpoveď než tá, ktorú im Rusi dali - vztýčený prostredník.
    publikované: 17.08.2010 15:34:38 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. tss tss
    publikované: 17.08.2010 16:56:54 | autor: amateratsu (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. si sa vyfarbil buheh, aj ked nechtiac, ale mne to staci.
    Ten nedostatok informacii ti prepacim, ved nikto nevie vsetko.
    Ale to, ze tu sprostu kradez vlastne ospravedlnujes inymi kradezami tu a tam po svete je tvoj vazny moralny defekt.
    Apropo porovnanie: "nejaka americka organizacia alebo rusky stat".
    Ako majestatne a nebetycne to znie RUSKY STAT :o))) Mne z toho vsak vanie iba obycajna submisivna servilnost, co to je vlastne stat, ktory vyzenie zidov, ale ponecha si ich kniznicu, ktoru si ti ludia tam budovali po starocia? To je barbarstvo ruskeho muzika s bolsoj butykoj vodky, a ty to nazyvas akymsi statom? Fakt ako vtip dobre, pobaveli sme se.
    Je mi ta luto buheh. tak vymyty mozog v USA treba cistit aspon 50 rokov. U teba to zvladli za 5. Poslem ti aspon ten balicek. A pusu na celo.
    publikované: 17.08.2010 17:09:54 | autor: :o) (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. Isteže milujete špinu, neviete
    porozumieť kráse a nádhere, preto zbierate odpadky Američania.
    Najlepšie by bolo knižnicu spáliť, žriedlo z ktorého vyrástol židoboľševizmus, sionizmus aj program debilizácie na vrcholnom stožiari amerických nomádov a ich európskych lokajov.
    Ak rukopisy niekto ukradol, boli to výlučne židoboľševickí katani čo zoštátnili dielo ich otca rabína, aby získali smernicu podľa ktorej plánovali vyhubiť všetko ľudské v človeku, vieru a dobro, vyničiť Božie chrámy, stvoriť ohavné klony vlastného obrazu. V USA smradi ťažkú prácu nemali, už samotný počiatok USA bol zúfalstvom bezbožníkov, čo by židia pustošili na mieste, ktoré je slobodne mŕtve.
    Akú mali účasť americkí tchori na procese tvorby knižnice? Kedy sa dozvedeli, že knižnica jestvuje? Postačí, aby árijec si vo svojej obmedzenosti zmyslel, že jeho členstvo v satanovej synagóge ho oprávňuje vtrhnúť a terorizovať Palestínu?
    Včera objavil zmienku o dávnej knižnici spolusektárskeho šialenca a my mu ju máme poslať?
    Na základe rozhodnutia pochybného „sudcu“?
    Turek rozprávajúci po novogrécky má žiadať o Homérov rukopis?
    Feferónka nefeferónskeho výzoru nás bude poučovať o dejinách Uhorska?
    Vám nepostačuje si knihy vypožičať, vy ich musíte uchmatnúť, vraj vám patria, keďže ste jedna banda s autorom.
    Vydanie rukopisov Trockého nepožadujete? Veď ste jedna rodina, sú vaše, odmietate ich, aj keď Bronstein bol ten, ktorý konal vaše dielo.
    Chasidi kradnete čo ste nevytvárali, knižnica patrí len jeho tvorcovi, ale vy ste komunisti, pre vás všetko je všetkých, všetko chasidské je všetkých chasidov, a k tomu aj domnelých chasidov, chasidov podľa mena, reformovaných chasidov.
    Požehnanie od Boha tiež patrilo iba Abrahámovi a tým čo vykonávali jeho skutky, ale vy židia ste hanbou sveta, chcete parazitovať na požehnaní inému, uzurpovať si ho pre seba pre vykonanie vašej zlej vôle, čím sa pripodobňujete vášmu otcovi satanovi, čo je vám výsostne jedno, priam povinnosť.
    publikované: 17.08.2010 19:17:18 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. mein Gott,
    dalsi chory na hlavu. Fon daj sa liecit. Aj ked som si takmer ista, ze to nepomoze. Tragicke. Je mi ta luto.
    publikované: 17.08.2010 20:04:07 | autor: :o) (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. venujem Mirovi Iliašovi:
    publikované: 17.08.2010 21:09:00 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. Milá Iris,
    tešilo ma. To nevadí, že neporiadne čítaš, veď Tebe nejde o pojmy ale o dojmy. A práve preto je také kúzelné čítať tvoje príspevky – sú vzácne dokonalými dielami, v ktorých je jedinečne skĺbená arogantná nadradenosť, výnimočná obmedzenosť ducha, absolútna tvarovateľnosť mainstreamovou propagandou a emigrantský syndróm.

    Aké hnusné výrazy v tomto blogu niektorí používajú, však? Ruský štát, Slovenská republika... fuj! Rusko sú len blbí mužici s vodkou, no a tátokrajina, to už ani nehovoriac, že? Ako vôbec môže niekto použiť slovo štát v takejto súvislosti, že?

    Aká hlboko nedemokratická musí byť krajina, ktorá nerešpektuje rozhodnutie US súdu!
    publikované: 17.08.2010 21:21:53 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. Iris
    tou sprostou kradezou myslis toto:

    v roce 1927 ji potomek Schneersonů lstivě vyvezl do Lotyšska a poté do Polska .....?
    publikované: 17.08.2010 21:56:56 | autor: Black (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. kolko Nankingov spachali zvery Cesi?
    publikované: 17.08.2010 22:07:18 | autor: amateratsu (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. mily buheh,
    si smiesny. So svojimi nazormi a to som ta este ani nevidela :o)))
    publikované: 17.08.2010 22:21:38 | autor: :)) (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. a to ešte
    keby si ma videla, to by si si aj cvrkla, taký som smiešny.
    publikované: 17.08.2010 23:24:35 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. Inac, to je dobry napad,
    poslat tym americkym zidom zobrane spisiy Lenina a Trockeho.

    Ved to je ich skutocne dielo.


    Ale inac do mojej priatelky Iris moc nekopte, som rad, ze je tu, inak by sme mohli pozabudnut, do akej miery su sionisti hnusni podliaci.

    publikované: 18.08.2010 13:17:19 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. Zas su tam kde sa da trenovat na tazko popalenych detoch
    publikované: 18.08.2010 16:18:32 | autor: bestie bez hranic (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. Že by bol Winklerov supí tím už zas v akcii?
    "... Desať izraelských lekárov pricestovalo dnes do Rumunska, aby ošetrili sedem predčasne narodených bábätiek. Stav siedmich bábätiek je kritický kvôli tomu, že ich váha sa pohybuje iba do 2,5 kilogramu a utrpeli popáleniny na 80 percentách telíčok."

    Ošetrili. 80 percent. Majngott.

    To musel byť ťažký dement, kto vysrstil takúto správu. Mali by ho v centrále hasbary upozorniť, že robí sionacistom bez hraníc medvediu službu.
    publikované: 18.08.2010 18:02:30 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. To je ale zvláštne, snake_eater
    Odkedy Američania vystrnadili z BP Haywarda a nasadili si tam vlastnú švolu (ešte v júni niečo nepredstaviteľné), Mexický záliv postupne upadá do mediálneho zabudnutia. Svet je znovu fajn a Obama po krk v mŕtvej vode sa optimisticky cerí pre účely korporátnych médií.

    Sledovať poničený vrt a dno Mexického zálivu snímaného ROV (BP doteraz nevysvetlila, prečo majú kamery v dvoch ROV neverejný výstup len do centrály v Hustone) je obdobné ako pozerať sa na horor.
    publikované: 18.08.2010 18:22:44 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. Svet je znova fajn ...
    No, Ema, základnou vlastnosťou ludskeho mozgu je vedet prepisat realitu tak, aby bola znesitelna. Inac by tento druh nemohol prezit, lebo celi neustale problemom, ktore nedokaze riesit - vratane osobnej smrtelnosti individua, ale aj takmer zakonitej smrtelnosti jednotlivych kultur, respektive kulturnych hodnot.

    Takze aj teraz, zazmurit oci a zhypnotizovat vsetkych, vratane seba, ze sa nic nedeje. Zabudnut na neriesitelne veci... a dalej sa rutit vesmirom na skvarku blata okolo podozrivo blikotavej hviezdicky ...

    publikované: 19.08.2010 12:31:47 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. Navrhujem byt pozitivny.
    Kedze je takmer iste (ak nepride nejaky Tesla aneobjavi nejaku nulovu energiu takmer zadarmo), ze dojde k energetickemu upadku a nasledne (aj z inych dovodv) aj k upadku demografickemu
    ( i ked je otaznem ci zmensenie tejto ludskej populacie bude nutne nazvatelny "upadok").

    Nasledne sa ale celkove hodnoty musia stabilizovat na tej novej energeticko populacnej urovni, aku umoznuje napriklad slnecna energia.
    Ludstvo bude sedet na zadku a energiu bude mta horko tazko na internet.

    Takze to je ok.



    Blbe, ci naopak zaujimave, to je ten prechod do tohoto noveho metastabilneho stadia - a to , nuz, to je asi ako prechod ciernou/cerviou dierou - nik nedokaze predvidat, k comu tam naozaj dojde a ako by sa mal jednotlivec ci etnikum spravat, aby to prezil (s akou takou pravdepodobnostou). Kedze teda sa len tazko radi a predvida, a kedze nas osobne sa to ani tak netyka, nie je treba sa znepokojovat :)

    Konieckoncov, nie je treba sa ani tak starat o neduhy a spinu sucasnosti - burka, ktora pride, urcite fasadu zeme riadne premyje aj bez naseho zasahu.
    publikované: 19.08.2010 12:43:20 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. arton, zmyslom môjho snaženia
    je prakticky to isté, ako tvojho. Nie naprávať zlo spôsobujúce deštrukciu samého seba, iba vychovávať komunitu schopnú pochopiť tento proces zániku a schopnú prežiť a byť "nositeľom svetla" on The Road. A na to - možno neuveríš - bude potrebovať okrem myšlienok aj svaly. A konzervy.
    publikované: 19.08.2010 14:01:04 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. ..a nech to má fazónu
    http://www.youtube.com/watch?v=jcUk7ZSMvOs&feature=related

    "The clock is running. Make the most of today. Time waits for no man. Yesterday is history. Tomorrow is a mystery. Today is a gift. That's why it is called the present." -- Alice Morse Earle
    publikované: 20.08.2010 07:15:15 | autor: 14/88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. Ved ja nemam nic proti svalom a konzervam.
    Keby to nebolo na blogu, aj by som sa spytal, bez ironie, ako vychovavas komunitu ... ale tu nik na nic neodpovie.)

    Inac, kedze sme tu uz viackrat vykreslili rozne ale podobne verzie buducnosti obdarenej fazovym prechodom (panikom a chaosom) ci inymi radostami energetickeho padu z oil peaku ... skusme vykreslit aj pozitivny - ten najlepsi model.

    Ja si to predstavujem takto:
    -ludstvo bude dalej prekvitat a jeho pocet dosiahne 20 miliard.
    - veda pokroci a objavi perpetum mobile
    - vdaka ekonomickej sutazi a trhovemu mechanizmu bude mat kazdy vsetko. zaniknu zony biedy, kde ziju ludia horsie ako zvery
    - bude celosvetovy mier, pretoze vsetci pochopi, ze su bratia
    - ludia budu cas travit zmysluplnou pracou, vedou a dlhe tyzdne na prefektnych dovolenkach
    - ludstvo osidli Mars pripadne aj celu Slnecnu sustavu
    - ludia ako jednotlivci budu racionalnejsi, vzdelanejsi a charakternejsi
    ( i ked tymto bodom si nie som istz, ci je pozitivny, lebo to by potom nemohli cakat na mesiasa)


    no, hm, nie, nejde o pravdepodobnost ci az nemoznost takeho vyvoja , ani o jeho podobnosti s komunistickou scifi, otazka ma napada ina - a co potom?

    Co potom?
    A naco? Ci tuto otazku dorastencov si uz nik nekladie?
    :)

    Podla mna je tato "optimalna"vizia skor horsia ako verzia, ze ludstvo dostane facku a bude nutene skusit ine skupenstvo ... a potom pripadne zas ine, a zas ine ...
    publikované: 20.08.2010 08:58:57 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. Potom
    ... moze skusit pokracovat osidlovat aj ine galaxie , veru nie je ich malo :). Pripadne, kazdy moze dostat svoju vlastnu planetu a tam sa pripadne venovat " osidlovaniu " kolko mu hrdlo raci. A myslim, ze toto je ten najlepsi model , teda minimalne pre mna :)
    publikované: 20.08.2010 09:46:36 | autor: Jojo (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. arton, ema ti odpovie
    vie, čo bolo. Čo bude, neviem. Tvoja optimálna verzia zo scifi románov nebude. Vývoj civilizácií a impérií ide v opakujúcich sa cykloch. A to málo, čo vieme o tých minulých, sa stane aj v tej našej. Skôr, či neskôr. Môžeme byť štastní, že žijeme v týchto zaujímavých časoch. Ty a ja neprežijeme. Prežijú iba myšlienky a komunita, ktorá bude spomínať a uctievať dávnych mudrcov a akési nepochopiteľné artefakty. A už po 10000 rokoch bude v rovnakom štádiu, ako sme dnes my.
    publikované: 20.08.2010 10:52:12 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. muhehe
    ..a čo keď plémňe ľudské osídli celý vesmír? čo potom in de fjučr..

    nájdeme odpoveď v meditácii inšpirovanej videom:
    http://www.youtube.com/watch?v=6xbuFLFfD4k&feature=related
    publikované: 20.08.2010 12:09:35 | autor: 14/88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. každý z nás sa tu nájde
    http://www.energybulletin.cz/?q=ropny-zlom-prvni-pomoc

    Každý/á v svojom postoji a v svojom štádiu.
    je to síce o ropnom zlome, ale ten princíp funguje nielen tam.
    publikované: 20.08.2010 13:53:48 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. Ze ja neprezijem,
    to som vlastne pochopil uz v detstve, ked som sa pytal na dedka a tak.Pokial viem, zatial nik neprezil - no, tak to nie je ziadna hanba.:)



    Takze az myslis, ze az po 10000 rokov dospeje ludstvo k stavu, podobnemu dnesku?
    Ja to az na taky vykyv nevidim, ale moze byt - ved podla mna uplne vazne ani dnes ludtvo nedosiahlo v podstatnych veciach uroven ludi antiky, a to ani pri porovnani elit.

    Ako to bude vyzerat, to je skor na tomto videjku:
    http://www.youtube.com/watch?v=ceWZ624wBVA&feature=related

    Jump, jump .... jump .......... :)
    publikované: 20.08.2010 15:02:50 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. Angloamericaniai zahadzuju pokrytecke masky.
    Zachytil som to sice pri citani jedneho nepodstatneho ceskeho PRASATA, inac poradcu ceskeho premiera, ale tieto veci nema zo svojej hlavy. To oni nikdy nemavaju, su to len napodobnovaci, a okrem toho, cele to je o angloamerickej terminologii, o ich "gentlemanoc" a ich sektach a politckych stranach.

    V com je teda pointa.
    Zahadzuju tzv, "demokraciu", ktoru, podla nich samych akceptovali len koli "boji s komunizmom". Ale teraz..

    A samotny zaver clanku:
    ----
    Pokud by tedy západní civilizaci hrozil zánik v důsledku politické a intelektuální impotence levice, konzervativci by byli zbaveni závazku dodržovat dosavadní demokratický politický konsensus. Za těchto okolností by gentlemani neměli jinou možnost, než odmítnout demokracii, opět převzít vládu do svých rukou a pokusit se v praxi slovem i skutkem obhájit svobodu a existenci západní civilizace. Jinými slovy, nastolit pravicový autoritativní režim.
    ---
    http://www.virtually.cz/index.php?art=13355

    Co k tomu dodat?
    Autoritativny rezim feudalnych prasiat - to je to, co sa formuje v Amerike a Britanii.
    Lepsie povedane, to je to, co tam zatial vzdy bolo - len to v krize ukazuje svoju skutocnu tvar.

    Vzdy sme vam to hovorili, to su oni.
    publikované: 20.08.2010 17:51:34 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. Declassified: Massive Israeli Manipulation of US Media Exposed
    publikované: 20.08.2010 20:23:07 | autor: ...and what (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. usmev ako dar :o)
    to video s trampolinou je skvele.
    "Once you get hurt move aside and let other people jump ":o))))

    vystizne, americke :o)
    publikované: 20.08.2010 23:25:21 | autor: :o) (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. Naznak
    Naznak toho, cim by sa Arijci a Cinania zaoberali, keby svet nebol otraveny zidovskou agendou:

    http://www.youtube.com/watch?v=sXhhWXw9V7A&feature=fvw
    publikované: 21.08.2010 18:21:57 | autor: Pjotr (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. Arijci a Činania
    sa očividne aj tak zaoberaju dobrzmi vecami.
    Dva zakladne a vlastne jedine zdroje tvorivosti ludstva poslednych tisicroci.


    Zaujimavy bicykel, zaujimava spolupraca Volkswagen a Cina.
    Dost tam rusi, ked original nemecky zvuk prehlusuje komentator svojou hnusnou, stekavou a emocne nevyrovnanu hysteriu pripominajucou anglictinou.
    Anglicky hovoriace narody musia byt deformovane.
    publikované: 24.08.2010 15:34:33 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. Veterani 2. sv. vojny
    Dokument práve bežiaci na STV2.
    Červenoarmejci, slovenskí účastnici povstania, britskoamerickí veteráni osobne spomínajú na svinstvá, ktorých sa oni osobne dopúšťali. Ako vraždili vzdávajúcich sa vojakov, ako vraždili nehladiac na ženy a deti...
    Banda primitívov sa v tomto zaujímavom dokumente relatívne otvorene prezentuje.


    Bože, to sú PREKLIATE SVINE.
    publikované: 25.08.2010 20:56:52 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  88. V každom slušnom štáte, a slušnosťou
    nemyslím obľúbené frázy polonegra Lipšica, by hrdlorezov zavesili alebo aspoň by zmizli niekam do kobky.
    Starci nemajú mozgovú kapacitu, aby porozumeli vlastným zločinom, prípadne ju dávno postrácali, nechali sa skorumpovať, za hrdinstvá získavali metále už od Beneša, komunisti ich chválili, a ich následníci im to nevysvetlia, pretože sami sú vypatlaní ako Sulík, ktorý chce rozhodovať o čom nemá ani základné poňatie, a preto si povyberá komisiu presne podľa kritérií vlastnej obmedzenosti.
    Vyliezajú len preto, že spodina ich má za hérosov, v mravnom štáte by na súde zapierali a navymýšľali by čokoľvek, aby prežili, dnes sa chvastujú.
    Vrah neočakáva smrť, ktorá bude krutá, pretože ani vtedy neľutoval zlé činy a bol bezcitný aj nad hrobom.
    Nevyčítam im, že zabíjali práve Nemcov, prípadne ponemčencov a pronemeckú zradcovskú lúzu.
    Ale výlučne iba ich jednanie, že sa čvarga plná hriechov vôbec opovážila kohokoľvek svojvoľne zabíjať.
    Zločinec nesmie súdiť iného zločinca, ale čakať na vlastný súd.
    Že sa vzdali a boli bezbranní neznamená, že tým zmazali vlastnú vinu, celkom je mysliteľné, že pri inej početnej konštelácii by mŕtvym bol niekto iný, agresori neboli baletkami, plniac zločinecké príkazy strieľali každý deň. Vojak čo vraždí je vinný rovnako ako ten čo ho vyslal.
    Rečičky o ich nevine sa hodia do židovskej rozprávky ako židkovia len preto, že boli židia, mali semitskú rasu a ešte aj čisto semitské mená, len kvôli tomu ich závistlivci obrali o majetok, a poslali vláčikom do plynu, ich veľmi nevinných.
    Zabili, ale zloduchov, a v bezbožnom štáte zločincov vychvaľujú a iných zločincov opľúvajú.
    publikované: 26.08.2010 01:59:24 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  89. Iní hrdinovia
    mašínovská banda kradla, lúpila, zabíjala zviazaných, zranených a keď už museli zdrhnúť za hranice objavili v sebe bojovníkov proti komunizmu, vo vlastných obetiach sluhov systému, eštebákov, vraždu keď jeden z nich mal prevŕtaný chrbát označili ako seba zastrelenie vlastnou zbraňou v zápase.
    Mašínovia boli z boľševickej rodiny, auto s peniazmi prepadli v uniformách ľudových milícií.
    Neľutujú nič.
    Mnohí pseudopolitickí väzni boli v skutočnosti riadne svine.
    Smradľavý Joch je jedným z ich ctiteľov a Unzeit, ktorý si ho vybral ako poradcu rovnako, čo čakať od fakultného zväzáckeho funkcionára?
    Zostručním, modrí švábi, mnohí z nich v minulosti červení švábi napomáhajú každej americkej a izraelskej vojne.
    publikované: 26.08.2010 02:13:30 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  90. Joch je jasný cvok
    mŕtvy napodobňovateľ, otrok čo aj zločin musí kopírovať, opica bez predstavivosti.
    Sám je dôkazom, že politológia sa nikdy nestane vedou, najnovšie dejiny skúma stále len historiografia, dejiny diplomacie rovnako, výsledky volieb historická štatistika.
    Takým ako on, keď nedostanú obnos z usa cucajú zo štátu, ostane len propagandistické táranie o budúcnosti na úrovni astrológie a iných šarlatánstiev, či vykrikovanie, že NS boli ľavicoví a proti komunizmu keď im brali hlasy.
    Kultúry žijú vedľa seba, strácajú sa, tvoria, zanikajú, preskupujú, znovuobjavujú, je ich kvantum na malom priestore. Plno maliarských slohov sa navzájom vylučuje a hlupák vyučuje o jednoliatosti.
    Civilizácia nie je jediná, číry boľševik pozná len jednu a žiada aby sa každý odovzdal pre spoločnosť, aby vybudoval svetlé zajtrajšky jedinej povolenej cesty.
    Veľké územia tvoria chimérny západ a jediným nositeľom kultúry v rámci západu je anglo–americký debilistan, kto nesúhlasí a odkláňa sa od západnej kultúry toho zlikvidujú.
    Ale pozor, tie vraždy prebehnú v sebaobrane ako na lodi do Gazy, nežiadate totalitu, vzpierate sa civilizácii, tým ste jej ničiteľom a už s vami zatočia, bránia sa pred vašimi útokmi.
    Diktatúra je krycie označenie pre vraždu, predsa sa neodhalia a neodšúpu vopred ako cibuľa, hneď by sme ich odbaľovali k satanskému jadru, preto sa musia skrývať.
    Stačí vysloviť jediné, sú najnižší spomedzi ľudí, potupou pravej vzdelanosti, necivilizovaní divosi, každý kto ich spozná sa musí premenovať, aby ho s nimi napokon nezvalcovali, reprezentujú len smrť, sledujme ich programy, ich hrdinov, koho si vyberajú za vodcov, takmer každý ochranca „západnej civilizácie“ je blázon.
    publikované: 26.08.2010 04:15:07 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  91. Joch
    OTÁZKA: U států jako USA či Izrael Vám porušování platných mezinárodních smluv nevadí. Je legitimní požadovat dodržování mezinárodního práva po ostatních státech?
    ODPOVĚĎ: Ano, je to legitimní požadovat od všech. Váš názor, že USA či Izrael porušují mazinárodnmí smluvy, které ratifikovaly (to je důležité), není pravdivý. 19.08.2010 12:31

    OTÁZKA: Nechal byste střílet do neonacistů, kteří se v roce 2008 snažili proniknout na sídliště Janov a tam napadnout místní romské občany? Házely kromě jiného zápalné lahve na policisty, kameny, zapálili i jedno policejní auto....
    ODPOVĚĎ: Neviděl jsem tu situaci. Když házeli zápalné lahve, hrozilo, že zabijí či zmrzačí jiné lidské bytosti a policii se nedařilo je pacifikovat jinými prostředky, pak ano. Ale nevím, zda ta situace nastala; pokud vím, policajté je nakonec zpacifikovali. 19.08.2010 13:14
    publikované: 26.08.2010 04:20:59 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  92. V kazdej vojne sa zabija a deju sa obcas svinstva
    proti vsetkym pravidlam.


    Ale aby to po pol storoci nejaka svina este ospevovala, aby sa do kamery vyzivala, ako odjebal devetrocne (podla jeho slov, alebo to bolo strnastrocne?) decko do brucha snajperkou, zamerne do brucha, potom pockal, kym sa na jeho krik zbehnu dalsi a odjebal ich do brucha tiez... a skeril sa pri tom, stary ded nad hrobom ...opakujem PREKLIATE SVINE.


    Ten dokument asi zostrihal niekto zamerne tak odhalujuco, len cenzura to nepochopila, inac sa jeho vysielanie popravde nemozno vysvetlit.
    Co je toto za spolocnost, ktora sa polstorocia nedokazala polepsit ani o krok? Ako pise Fon, gangsterska civilzacia americka infikovala a otravila cely Zapad. Nie som taky radikal voci Zapadu, ak oFon, ale co v nej vlastne mame? Tupych zlocinnych amikov a britov, buzerantskych francuzov premiesanych s arabmi a vykastrovanych nemcov premiesanych s turkami.
    Ovsem budme uprimny, co mame na vychode - brutalnych rusov premiesanych roznymi odrodami chazarov a vyselektovanych otrokov narodikov vychodnej europy premiesanej tentoraz zidmi.
    A to cele posiate porpaskom ciganov.


    publikované: 26.08.2010 22:54:46 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  93. Kultury ziju vedla seba
    strácajú sa, tvoria, zanikajú, preskupujú, znovuobjavujú, je ich kvantum na malom priestore.

    Presne tak, Fon.
    Niekto pise, ze bojuju o prezitie, alebo ze su to formy boja o prezitie etnik, ale tak to nie je, lebo kultura nema ciel a etnika takisto su zvacsa tak tupe ako celok i ako priemerny jedinec, ze si nejake vlastne prezitie tiez neuvedomuju.

    Kultury proste existuju, ako tkanivo, ako kauzalna retaz, slepymi silami prirody polepene v minulosti vzniknute a cez nevypocitatelnu motanicu smerujuce do fatalnej buducnosti.
    Ale neexistuju ziadni bolsevici, zdia, nacisti ci plutokrati - to vsetko su len nalepky kratkej casopriestorovej vyseci, ktora sa uz NIKDY NEBUDE OPAKOVAT. V skutocnosti prechadzaju tieto vlakna rovnakymi procesmi upadku ci ch zdurenosti ... ludia len musia rozoznat, ktore je MOMENTALNE najvacsim problemom, ktore klbo vyzaduje momentalne najakutnejsie roztat, rozbit a spalit v pekle.
    Nedavajme im mena.
    Su nezive a nemajme s nimi zlutovania, su tu na to, aby sa menili, aby sme ich my menili.
    publikované: 26.08.2010 23:12:45 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  94. to o kabale ma pobavilo, tak sa podelím..
    publikované: 27.08.2010 15:17:10 | autor: 14/88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  95. ked bola rec o Einsteinovi,
    skuste aj toto: http://www.thetruthseeker.co.uk/article.asp?ID=13300
    P.S. celkom tomu verim, ze kradol myslienky, na fotkach ma v ociach cosi falosne.
    publikované: 27.08.2010 22:10:12 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. Pripad Einstein.
    Cely cirkus okolo Einsteina je sam o sebe ukazkou cirkusovej propagandy.
    To, ze to stoji na plagiatorstve, len doplnuje obrazok.

    Fakt, ze rovnicu o energii vytvoril DePretto a ze relativisticke rovnice v danom case publikoval Hilbert, je vec dokazatelna, nie vec viery.
    Mimochodom, Hilbert bol jeden z bezpochyby najvacsich matematikov vsetkych cias, ktory svoju genialitu dokazoval cely zivot na mnohych oblastiach vedy-matemaziky (teda nie len takpovediac jednorazovo, ako oficialny Einstein), teda tento Hilbert by si aj bez teorie relativity zasluzil vesobecnu znamost minimalne ako da Vinci. Ale, obavam sa, nemal patricny rodokmen na to, aby bol preslaveny. Niekde z Pobaltia, ziadna babka ani trocha zidovka, ako to moze byt preslavena osobnost v dnesnom svete celebritkovskych riti s vyplazenym jazykom?
    http://en.wikipedia.org/wiki/David_Hilbert
    (este aj do tohto jeho zivotopisu museli vpliest uplne mimotemovu a nezmyselnu zmienku o tom, ako bez zidov svet nejestvuje - alebo je to vlastne obhajoba, ze aj ked Hilbert bol Arijec (aspon tak mi to vychadza), ale bol aspon zidosubmisivny, ako sa patri (o com ja osobne pochybujem):)
    publikované: 28.08.2010 08:35:37 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  97. Aspon jeden priklad, prosim
    Bolo by naozaj zaujimave uviest aspon jediny priklad v historii, kedy sa ta myticka, ludstvo obohacujuca, osvetlujuca a zachranujuca "zidovska genialita" prejavila v prostredi nenapojenom, akoby pupocnou snurou (alebo sosakom parazita?), na spolocenstvo Arjov.
    publikované: 28.08.2010 09:13:29 | autor: Pjotr (e-mail, web, neautorizovaný)
  98. s pietou
    si pripomeňme Churchillov koniec začiatku. Na včerajší deň budeme spomínať ako na začiatok konca.
    "Voice messages from UVB-76 are very rare, and are usually given in Russian by a live, male voice and repeated. Around 7[7] such messages have been intercepted in over twenty years of (non-continuous) observation. Some well known examples of such messages include:

    * At 2100 UTC on December 24, 1997: "Ya, UVB-76, 18008, BROMAL, Boris, Roman, Olga, Mikhail, Anna, Larisa, 742, 799, 14."[1][2][8][9]
    * At 0418 UTC on December 9, 2002, a voice message was detected, but with extreme distortion (possibly as a result of the source being too close to the microphone head) that rendered comprehension very difficult.[citation needed] This broadcast has been partially translated as "UVB-76, UVB-76. 62691 IZAFET 3693 8270."[8]
    * At 0757 UTC on February 21, 2006, another voice message was detected, but the speaking voice was highly distorted. The message's content was partially translated as: "75, 59, 75, 59, _, 39, 52, 53, 58, _, 5, 5, 2, 5, _, _, _, _, Konstantin, 1, 9, 0, 9, 0, 8, 9, 8, Tatiayna, Oksana, Anna, Elena, Pavel, Schuka, _, Konstantin, 8, 4, _, 9, 7, 5, 5, 9, Tatiayna, _, _, _, Anna, Larisa, Uliyana, 9, 4, 1, 4, 3, 4, 8"[10]
    * At 1335 UTC on August 23, 2010: "UVB-76, UVB-76, 93, 882, NAIMINA, 74, 14, 35, 74, 9, 3, 8, 8, 2, Nikolai, Anna, Ivan, Mikhail, Ivan, Nikolai, Anna, 7, 4, 1, 4, 3, 5, 7, 4" (Recording of August 23rd transmission) [11]
    * At 0654 UTC on August 25, 2010: "UVB-76. UVB-76. 38, 527. AKKRECIP, 36, 09, 55, 73".[citation needed]
    * At 1153 UTC on August 25, 2010: "3, 8, 5, 2, 7, AKKRECIP, 3, 6, 0, 9, 5, 6, 7, 3".[citation needed]
    * At 1631 UTC on August 29, 2010: "the buzzer" stopped and sound of objects being moved and dropped are listenable in the background."
    Jedným zo signálov pre pozorovateľa je sťahovanie vojsk z Iraku. Druhým je stav ekonomiky. Tretím je odliv kapitálu bohatých na neznáme účely. Štvrtým je zastavovanie Golfského prúdu. Piatym je sťahovanie elít do bezpečia. Šiestym je aktivácia spáčov. Siedmym...hriechom je nemlčať.
    publikované: 30.08.2010 13:54:52 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  99. SnakeEater,
    ako všetci už dva dni vieme, v Dunajskej Novej Vsi nejaký zbraňový fanda reagoval na kritickú situáciu takpovediac vojensky.

    Si tu?
    publikované: 01.09.2010 09:51:56 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  100. Stvoritela Krista
    Taká pamfletová knižôčka, nie s vedeckými či vážnymi sociologickými ambíciami, ale napriek tomu reagujúca na vzťah židovstva a kresťanstva (a islámu) z pozícii, ktoré som aj ja tu spomínal.
    http://www.ateizmus.sk/index.php/component/listbingo/ads/view/23-salamunova-pecat

    Autor má (anglo) pseudonym, zdá sa ale, že je to Čech alebo Slovák.
    publikované: 01.09.2010 10:04:04 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  101. teraz
    som už tu, arton
    publikované: 01.09.2010 18:30:15 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  102. vojna proti Rusku
    po zavrazdeni ruskeho odbornika na nuklearne zbrane cez jeho dovolenku na Malte dalsi zavrazdeny http://www.guardian.co.uk/world/2010/sep/01/russian-general-yuri-ivanov
    Pomsta za jadrovu elektraren Busehr a vojensku zakladnu v Tartuse
    publikované: 01.09.2010 20:28:45 | autor: molpir (e-mail, web, neautorizovaný)
  103. Je fajn, že si tu, Snake eater.)
    Mimochodom, tá ruská stanica je len nejaká vedlajšia polovojenská vec, na ktorej si niekto robí srandu.
    publikované: 02.09.2010 08:52:45 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  104. arton, mal som dojem, že sa chceš niečo opýtať
    odpoviem ti podľa svojich schopností a možností. Tá stanica - poznáš to z Duny: plány v plánoch iných plánov, možno postavená len preto, aby znepokojovalo jej vysielanie, rovnako ako jej nevysielanie. Ale svoj účel plní. Ako každý čin. Frustrácia strelca z nefunkčného štátu je len jedným z prejavov neschopnosti politikov a miestnych orgánov. A ako stále hovorím, bude sa to zhoršovať. Psychopati na všetkých úrovniach, ako hore, tak i dolu.
    publikované: 02.09.2010 09:00:24 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  105. Druhý muž GRU je vážna vec.
    Ale že by Rusi neoznámili, kde zmizol a ako?
    Alebo to sa zásadne nerobí? Pokial Izraelci vedú takúto kampaň, má pre Rusov cenu o tom mlčať?

    Dokázal by niekto zajať takéhoto človeka počas priam oficiálnej návštevy v Sýrii? A Rusi by mlčali, sa znova pýtam?

    Je to vyvražďovanie povedzme protiizraelských elementov v ruských štruktúrach? Určite sa tam totiž nájdu ludia oboch smerov.

    No, treba dúfať, že v Rusku už nikdy nedopustia novú sion-bolševickú revolúciu, ani nejakú plížívú, modernú.
    publikované: 02.09.2010 09:01:07 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  106. výsledkom vyšetrovania jeho smrti
    bude nehoda, alebo zdravotné ťažkosti. Tak sa to robí. A vždy a všade existujú dve súperiace frakcie. Kto je lojálny k určitému systému, či už výchovou alebo pôvodom, ostane taký do smrti bez ohľadu na vonkajšie zdanie, hoci často pracuje pre obidve strany.
    publikované: 02.09.2010 09:12:45 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  107. Otazka je,
    ci by Rusom nevyhovovalo oznamit verejne, ze im niekto zavrazdil politika. Nie je mi jasne, preco by to mali zatajovat
    (tvrdenie o smrti pri kupani na dovolenke je naozaj, pri vsetkej opatrnosti, nedoveryhodne, a dokonca aj v takom pripade vrcholne pozoruhodne).

    Predtym som otazku nemal, len som mierne zartoval, ci si to nebol ty, s tym sapikom :) U vas militantov clovek naozaj nikdy nevie - no dobre, neurazaj sa .)


    publikované: 02.09.2010 15:26:29 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  108. toto mi dnes prislo a je to dobre:
    Z útržkovitých informácií, ktoré vieme o prípade v Devínskej Novej Vsi, sa
    môžeme pokúsiť zostaviť profil hlavného aktéra, pričom zistíme, že konal
    takmer plne racionálne.
    Kto bol Ľubomír Harman?

    Narodil sa 31. 3. 1962, v znamení barana. Z astrologického hľadiska vieme,
    že barani sú veľmi tvrdohlaví, ťažko sa poddávajú, idú vytrvalo za svojím
    cieľom.

    Z informácií susedov sa dozvedáme, že bol introvert. Zo správ sa ďalej
    dozvedáme, že bol pracovitý, ale od 2008 nezamestnaný. Ďalej, že bol samotár
    - nemal silné a intenzívne sociálne ani rodinné vzťahy.
    Kde žil Ľubomír Harman?

    Rodina, ktorá bola Harmanom popravená, bola podľa relácie Lampáreň spred
    piatich rokov veľmi problémová, asociálna, cigánska. Veľmi hlučná a liezla
    na nervy všetkým ostatným podnájomníkom. Mala obrovské dlhy na nájomnom.
    Nevedeli si s nimi dať rady ani polícia ani Miestny úrad Devínska Nová Ves
    ani Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny.
    Prvé zlyhanie: právo a poriadok

    Všetkých ľudí v paneláku muselo do zúrivosti privádzať to, že náš štát,
    ktorý má zabezpečovať poriadok, pri patologickom a kriminálnom správaní
    jedincov z cigánskeho etnika neustále maximálne zlyháva.

    Dnes máme Deň Ústavy, tak si z nej trochu zacitujme: "Občania majú právo
    postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok
    základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť
    ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené"
    (Čl. 32). Toto šalamúnske znenie si širšie môžeme vykladať aj tak, že keď
    zlyháva štát, nápravu môže uskutočniť občan prevzatím spravodlivosti do
    svojich rúk.
    Druhé zlyhanie: sociálna spravodlivosť

    Ľubomír Harman sa stal nezamestnaným ešte pred eskaláciou hospodárskej
    krízy. Vek približne 50 rokov je veľmi kritický pre hľadanie si novej práce.
    Do toho eskaluje kríza a osobnostná výbava introverta je na hľadanie práce
    najmenej uspôsobená.

    Dávky v nezamestnanosti plynú pol roka, potom nastupuje pomoc v hmotnej
    núdzi. Avšak vlastniť nehnuteľnosť v Bratislave (v hodnote okolo 100 000
    EURO)
    znamená, že človek nároky na pomoc v hmotnej núdzi nespĺňa. Harman žil
    pravdepodobne z úspor a tie mu možno aj pomaly dochádzali. Úrad mohol
    odporučiť jediné: predajte byt, kúpte si domček niekde na dedine a zo
    zvyšných peňazí hravo do dôchodku vyžijete.

    Harmanovi sa takéto riešenie ale nezdalo vhodné: prečo by on, ktorý celý
    život drel, mal predávať svoj byt, zatiaľčo pod ním v rovnakom byte žijúci
    ľudia, ktorí poriadne nepracujú, neplatia ani nájom, terorizujú celý
    panelák, sú upodozrievaní z dílerstva drog, sa tam môžu smelo veseliť ďalej
    a ísť na nervy všetkým naokolo?
    Jasná rovnica: systémom vytvorený scenár

    Vidíme tu 2 obrovské zlyhania systému. Ľubomír Harman musel prirodzene
    neznášať: cigánsku rodinu, ktorá žila pod ním, políciu, ktorá si s nimi
    nevedela poradiť, štát, ktorý ho do takejto situácie dostal.

    A teraz si zoberme východiskovú situáciu Harmana: nezamestnaný, osamelý,
    odsúdený na postupné chátranie a živorenie s perspektívou iba zomrieť
    všetkými zabudnutý a nikým oplakaný. Do toho obrovská frustrácia z
    nespravodlivého systému a zároveň osobnostná sila a nepoddajnosť.

    Je jasné, že keď si tieto faktory dosadíme do rovnice, vyjde nám riešenie,
    ktorého sa dopustil: oslobodiť svoj panelák od problémovej rodiny, zapísať
    sa do análov ako kontroverzná postava, ale pre mnohých hrdina a navyše
    umrieť v boji s reprezentantmi systému (políciou), ktorá má na celej
    situácii svoj podiel zodpovednosti. Na jednej strane zločin, na druhej
    občianska statočnosť.

    U Harmana nešlo o skrat (keďže bol na celú akciu pripravený), ale o bilančnú
    veľkolepú samovraždu, ktorej scenár vytvoril tento systém a nesie zaň plnú
    zodpovednosť.
    Reakcie politikov

    Politici si túto zodpovednosť nechcú pripustiť. Minister vnútra chce
    ozbrojiť všetky policajné hliadky samopalmi, aby voči takým ako Herman mohli
    ľahšie zasiahnuť a zároveň zakázať samopaly pre civilné obyvateľstvo, lebo
    sa dajú prerobiť na dávkovú streľbu. Čo urobí minister vnútra potom, keď sa
    raz podobne s týmto samopalom zachová policajt? Na ich psychiku vplýva
    zlyhávanie systému úplne rovnako.

    Premiérka Radičová odkazuje, že problémové susedské vzťahy treba riešiť
    legitímnou cestou. Akosi prehliada, že takéto akcie nastupujú vtedy, keď tie
    "legitímne cesty" zlyhali.

    Politici precitnú asi až potom, keď nejaký ďalší odhodlaný občan sa objaví
    so samopalom na Úrade vlády alebo ovešaný semtexom v strede parlamentu.


    Toto je pohlad z druhej strany.

    Aj tak si myslim, ze vela ludi to takto vnima, akurat je to horsie
    interpretovatelne, lebo ku koncu strielal po vsetkom pohyblivom.
    V podstate sa to da pochopit, pretoze za kazdym pohybom hladal skryteho
    ostrelovaca...
    V prospech tejto tezy je aj fakt, ze na schodisti stretol postupne tri
    susedky, ktore poznal a ktorym povedal aby zasli spat do bytu...

    Ano, reakcia zodpovednych je dost zjednodusena a povedal by som, ze az
    medialne teatralna, so vsetkymi ich vyhlaseniami, neriesia podstatu
    problemu...

    V kazdom pripade je to tragedia, pri ktorej prisli o zivot ludia, avsak
    to co najviac zlyhalo, je prevencia v rukach statnych byrokratickych
    uradnikov...


    publikované: 02.09.2010 20:05:56 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  109. neurážam sa, arton
    bez obáv, tu je to pre mňa taká oáza, ktorá má svoje hranice. Ty si sa o mňa bál. Milé. Veď určité, mnohé, charakteristiky s LH máme rovnaké. Ale som mladší ročník. Je to pre mňa memento.Budem si to pamätať. A chápem to. Poznáš môj názor, kde už nepomáha mierny postup, pomáha sila. A psychopati vo vláde sa dnes boja, strašne sa boja, že sa stane mučeníkom. Tá žena na balkóne - myslím si, že reflexne streľal na domnelého ostrelovača. A zranenia ostatným údajne spôsobili odrazené strely alebo úlomky skla, nie cielená paľba, s výnimkou toho policajta. Celý postup, motívy i riešenia oboch strán by si zaslúžili rozbor, ale nie je tu čas ani priestor.
    Za smrťou toho bývalého GRU, boli myslím Čečenci. Je škoda toho večného kolotoča smrti, ale nechať to bez odpovede by bolo prejavením slabosti. Detaily sa nedozvieme.
    publikované: 02.09.2010 20:07:24 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  110. sinuhe
    napísal si , čo si myslím, nebol to náhly skrat, ale pripravený postup po zlyhaní ostatných riešení. Svedčia o tom slúchadlá pre streľbu v uzavretom priestore, krátke zbrane pre prípad zlyhania SA58, dostatok munície. Nechcel zomrieť. A kto je dnes normálny? Ani my nie.
    Označenie militant si nezaslúžim, Arton. To je až posledná možnosť, ak nie je iná. Tí najlepší víťazia bez boja :-)
    publikované: 02.09.2010 20:15:24 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  111. Nebál som sa, len som žartoval,
    tvoj ročník nepoznám, ale ty nie si taký neurotický typ.
    To ma skôr napadlo v suvislosti s jeho priezvyskom Harman , ze do Sme chodil nick har3 (predtym har ...), a uz vyse mesiaca tam nie je. I keď aj ten posobil moc rozumne na to, aby spachal takuto samovrazdu.

    Pretoze to naozaj bola samovrazda, nic ine ("bilančná
    veľkolepá samovražda", vid Sinuheho text).

    Samovrazda je vzdy prejavom slabosti, a vlastne nasilie je vzdy prejavom strachu, slabosti.
    Ale je to naozaj vazny pripad aj z hladiska spolocenskej atmosfery a ukazka toho, kam to vsetko smeruje, minimalne zas na urcity cas.
    publikované: 03.09.2010 09:32:20 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  112. proti biede
    sa da nieco este robit ale proti sprostosti, sinuhe, len velmi malo. uz si to konecne priznajte, ze ste v EU vybudovali Siciliu a BA je jej Corleone. So spatnymi spravcami ani cigan nepohne.
    publikované: 03.09.2010 10:40:08 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  113. palebná sila - ukážka
    porovnanie výbavy
    http://www.youtube.com/watch?v=J1BpY9B8cAA
    keby LH naozaj chcel, urobí ďaleko väčšiu škodu a desiatky mŕtvych

    publikované: 03.09.2010 10:54:45 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  114. "medzi reču"
    publikované: 03.09.2010 12:58:33 | autor: 14/88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  115. Povedzme to tak, že je letna sezona,
    a tak je dobre sa pobavit o prejavoch smrtelneho nasilia.

    Presne, ako pises, Snake eater - Harman vyse polhodiny prestupoval pod balkonom a cakal na to, aby ho policia dorazila.Svedci o tom aj amater videjko. Za cely cas neodisiel od domu - aj ked naokolo nik uz nebol.
    Keby mal akykolvek standardny amok, tak by isiel a hladal obete, ako to podobne pripady robia. Obcas vystrelil po cumiloch na balkone - no, no comment, ludom chybaju zakladne instinkty sebazachovy.

    Nie ze by jeho psychycky stav a motivy boli podstatne - len to ma vplyv na posudenie obranyschopnosti policie. Naozaj, pol hodiny neboli schopni spravit nic. Este ze maju toho jedneho tazko zraneneho policajta, ten im imidzovo trocha zachranuje bilanciu, ale neopravnene.

    Harman nemal automaticku zbran, nestrielal ako divy stylom tych Rumunov v Holywoode.

    To je jedna vec.
    Druha je, ze toto nie je vobec otazka bezpecnostna a zbranova, ale naozaj otazka socialnej situacie toho chlapa. V sirokom zmysle slova. Otazka socialnej situacie obyvatelstva republiky, aj ked možno nie priemeru ci medianu, ale aj tak velkych vrstiev.
    To vzbudzuje u ludi otazky a u politikov obavy - ze on mozno nebol extrem.

    publikované: 03.09.2010 15:39:49 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  116. Nasi pseudohumanisti sa uz biju.
    Uz sa biju, uz su (skoro) vsetci neonacisti ...
    http://karika.web-design.sk/novinky/komentar-k-banu-a-zmazaniu-blogu-na-sme-sk.html

    Teraz si zacnu vyskrabovat oci a budu sa strielat na uliciach:)
    publikované: 03.09.2010 20:03:46 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  117. z afinabula
    Napriek rozsirujucej sa skale moznosti zidovska problematika stale nie je na SK prezentovana v primeranom rozsahu. Asi najvyznamnejsim dovodom je, ze chyba SPOLOCENSKY TLAK na rozsirenie vyucby.........

    Viac
    http://afinabul.blog.cz/1009/global-jewish-advocacy-zidovska-tematika-na-slovenskych-skolach
    publikované: 03.09.2010 20:29:07 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  118. martin
    Čo trepeš o Corleonem, ty žiješ vo filme?
    publikované: 04.09.2010 00:59:07 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  119. Obviňovanie z pokusu o prevrat
    v Stredoafrickej republike je veľkolepou, priam filmovou tématikou, poľovníci zakamuflovaní namiesto žoldnierov, to je nádhera, už len rozvinúť príbeh, sústrediť sa na obrazy prírody, scenériu Božieho stvorenstva, reakcie všadeprítomnej korupčnej spoločnosti, predvídavý strach z revolúcie, vykresliť túžby a vypätia, radosti, celú škálu spresnených dojmov hľadajúcich krásu, obšťastniť biedny život odpútaním sa od prízemností.
    Vskutku monumentálna téma, oproti nej je krvák zo zapadákova hnojom určeným pre hnoj, zaujme len figúrky konzumu prilepené k videjkám.
    Vám už nepostačuje Hilsner či Mašín, vyhrabali ste nového hérosa.
    publikované: 04.09.2010 05:06:32 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  120. Upozorňujem, niečo som počul
    ešte menej čítal, isteže bez záujmu a nič som nevidel ohľadom prípadu, len okomentujem čo tu čítam.
    Anonymný burič poučuje, že štát nezabezpečil právo a poriadok, keď po cigánskej lúze či aká zberba tam smrdela nepožadoval vyplatenie dlhov, a neuzemnil ich huby.
    Asociáli sú hluční, sociáli sú tichí, a v DNV najtichší, predovšetkým kampaň sulíkovcov, jeden z nich bol rozhorčený, že rádio narúšajúce jeho sociálne uši musel vypnúť násilím, bol natoľko citlivý na zvuk, že si na ušká prikvačil slúchadlá. Sociáli milujú ticho. A popritom rozstrieľal negrov či koho, vy viete, len som počul, že pozostalí v prázdnom byte hľadali vkladné knižky. Zaručene hluční asociáli.
    Hrdina pre poriadkumilovných a slušných sociálov využil právo odporu po zlyhaní štátu.
    Štát ešte raz zlyhal, že sociál bol frustrovaný a bez práce, on ktorý usilovne zarábal, a štát ho oberal a posielal cez sociálne dávky pre večne lenivých cigošov, o ktorých najväčší demografovia už teraz píšu koľko ich pribudne o 50 rokov, dokonca poznajú aj ich zázemie a pracovné návyky. Títo falošní proroci v skutočnosti nevedia ani to, že zajtra im vytrhnú ich sociálne jazyky pre ich lživé predpovede.
    Ak niekto vlastní 100 litrový byt a nepresťahuje sa je dokonalý blázon, masochisticky sa vyžívajúci prítomnosťou tých, ktorí ho nadmieru rozčuľujú, emocionálne nestabilný sa aspoň poháda, v kolektíve sú tragédia a spory zákonité.
    Nakoniec Cigáni sú vinní, aj polícia, aj štát, ale vrahúň oslobodzoval, führer tiež len žiadal Gdaňsk a slobodný prejazd železnice, nechcel zabíjať, miloval mier, prinútili ho, židia mu vyhlásili vojnu a musel sa brániť.
    A ešte oslobodiť ubitých Nemcov v zemi zasľúbenej od východných podľudí, ktorých treba minimálne vyhnať k ľadovému oceánu, vyvraždiť či zotročiť.
    Alebo oslobodiť púšť povaľačských Arabov pre prekvitajúce kibuci.
    zabíjanie kvôli oslobodeniu.
    Podľa začleňujúcej príslušnosti bránia spolusektárskych vrahov a vrahov od susedov nevedia vystáť.
    Katastrofálny úpadok árijstva, som aj vlastne rád, že narušení árijci sa hlásia za židov či feferónov, neárijské plemená nosia v sebe veľa temného a zločineckého, čo zradcov veľmi priťahuje.
    Anonym sa snaží presvedčiť, že systém nesie zodpovednosť, možno áno, ale vrahúň je súčasťou systému, vrahúň zasiahol sám seba, nebol mimo systém ale žil mimo realitu v rámci systému, ktorý prijal, anonym je tiež systémový sluha, pretože sám nič nevymyslel, aby ho rozváľal, sám žije systémovo, len keby nemusel platiť cigošov.
    Aj tým sa ukázal anonym, že zopakoval systémovú mantru o hospodárskej kríze, hoci žiadna ani nebola, len kmitujúci vývoj hospodárskej činnosti, ale pre otroka nie je zmyslom spoznať dejiny hospodárstva, ale vidiac nedostatok peňazí plače, že nemôže nakúpiť debility, ktoré nepotrebuje, a kričí, že je v kríze. Poľutujte ho.
    Iný príklad je zabíjanie v Gaze, ktoré je legálne, a tým zločineckejšie, a zabíja mimo systémových, sluhovia systému myslia iba na vlastné pohodlie, ku gaze sa nevyjadria, ak náhodou áno tak pokrytecky, ale morálny človek má povinnosť upozorňovať na legálne zločiny, na tie nelegálne postačia aj systémoví poskokovia, tí sa vždy rozhorčia keď im to prikáže štát, až keď by systém trestal dnes legálne zločiny, by sa mohlo jeho rúcanie urýchliť, čo anonym nechce, lebo by bol zavesený tiež.
    Žrút trepe, že ak by terorista chcel tak zamorduje 100, ale keďže je ľudomil tak postačilo 10, ale už sa mu vypomstila dobrota, vidí snajperov kdekoľvek, tak končia dobráci, odstrelený, a keďže nechcel byť zabitý, tak sám zabil, lebo musel, jeho život by mu veľmi chýbal.
    Kdeže som to chvastanie už počul, že čo mohol ale neurobil, ale keby chcel tak naisto sa stane, že ak by nemali hrdinskí Američania zviazané ruky vo Vietname a keby ich nepodkúril Kissinger tak vyhrajú a keby Izrael nebrzdila verejná mienka tak porazia Hizballáh.
    A odrazené strely ak by aj bývali pravdou, koho chcel odkrágľovať tvoj hrdina, že miesto cieľa zranil iných.
    Napíš niečo o Američanoch, ktorí mierili na zákerných teroristov ale zblúdilé guľky rozvŕtali svadobčanov. Alebo ich ospravedlňovať nemieniš, lebo nepatria do tvojej kasty?
    Postup si odkukal od židolúzy?
    Koho mám zastreliť ja, aby ste mi to schválili?
    publikované: 04.09.2010 05:21:24 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  121. A že prečo talmud opisuje
    gójov ako zvieratá, lebo miera ich divošstva je obrovská, zlyhanie očividné.
    Kto škodí väčšmi árijstvu, systémoví blbci alebo samozvaní záchrancovia civilizácie, ktorí síce árijstvom a rasou pohŕdajú, ale miesto toho mávajú bielymi frázami, aby vlastnou špinou potupili minulosť, po ktorej stúpajú a prevrátili definície termínov. Ešte k tomu dodávajú sociálne táraniny egoizmu, čím degradujú človeka na hmotu podľa vzoru ich židovských bossov.
    Sú horší ako multikulti, sami sú novátori a „myšlienky“ stvorili včera, nemajú minulosť, len pár desaťročí, chcú len uchovať výdobytky svojej revolúcie rozkladu, vedia len pustošiť všetko veľké v dejinách. Vlastne sú to dedičia židoboľševizmu, čo tí diabli rozvrátili, „záchrancovia“ obnoviť nemienia, ale pokračujú v ničení.
    publikované: 04.09.2010 05:43:33 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  122. neschvalujem vrazdenie
    ale v tom "okomentovani" som nasla pre dotycneho len jeden navrh riesenia /Ak niekto vlastní 100 litrový byt a nepresťahuje.....
    Chcem vidiet kupca, co ma 100 litrov a kupi si byt v zdevastovanom panelaku oproti problemovej rodine.
    Tak ake je teda riesenie? Vrazdenie odmietam. Som tiez sucast systemu. Toho,v ktorom na hlasne poukazanie problemov si obvinovany z anti, anti...
    Ja riesenie nepoznam a preto ani nesudim.
    publikované: 04.09.2010 11:55:11 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  123. Fon,
    publikované: 04.09.2010 12:06:49 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  124. Fon, som iba žrút
    a tak nerozumiem, čo si chcel povedať. Harman i odstrelovač, čo ho zasiahol, sú pre mňa úplne rovnakí. Obaja odstránili hrozbu na želanie i ochranu iných. Tak je to aj s Gazou, terorizmom, či Mossadom. Problém je len v definícii , pravdivosti, rozsahu, či skôr propagande hrozby a moci tých, čo sú ohrození, alebo sa vydávajú za ohrozených. A hoci nemám tak dobrý jazyk ako ty, ani filozofické vzdelanie, moje slová a názor na posledné možné riešenie sú podoprené jazvami od granátu, i od rómskeho noža.
    publikované: 04.09.2010 19:36:14 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  125. Zidovskych bosov, Fon?
    Podla vzoru zidovskych bosov sa spravaju hlavne krestania (vsetkych moznych konfesii).

    Duchovno v tom systéme už dávno nie je, ak niekedy bolo - ludia su v krestanstve zredukovani na otrokov.
    publikované: 05.09.2010 01:05:46 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  126. Mate radi poeziu?
    Citane na je-to-taku:


    Niekto je lekar, iny zas pekar,
    niekto je rolnik, iny zas colnik,
    niekto je lodnik, iny ma podnik,
    ale su aj vodnici a podvodnici.
    Ten vsak, kto nie je v nicom macher,
    zivi sa ako Weisenbacher:
    za mesec judasovych bubakov,
    zvasta bachorky pre hlupakov.
    publikované: 05.09.2010 15:31:01 | autor: Pjotr (e-mail, web, neautorizovaný)
  127. Arton
    O tom kto patrí medzi kresťanov nebudeš rozhodovať ty, ale sám tvorca, Boh, ktorý vytvoril Jeho cirkev, a kto do nej vstúpil podľa presne stanoveného rituálu ním je. Mimo cirkev niet spásy a mimo nej niet kresťanov.
    Boh sa nemení, Božia cirkev sa nemení, ani pravda sa nemení.
    Chceš nahovoriť, že kacírsky odpad je kresťanský len preto, že podvodníci sa tak pomenovali a ty im veríš. Sú to zaostalé nemysliace opice vedené diablom a opisujúce Boha, aby vyhovoval ich vášňam, znevažujú Boha, aby oslávili vlastnú zhýralosť. Nie sú kresťania, ale odpadlíci, svoje zločiny nazývajú kresťanstvom, hľadajú inú cestu k Bohu, každé ich slovo je lož, ak by boli kresťania boli by v Božej cirkvi, ale v skutočnosti sú jeho nepriatelia slovne, a o ich skutkoch radšej pomlčím.
    Neobťažuj táraninami o variantoch kresťanstva, je iba jediné.
    Nepozval ťa náhodou plešatec do komisie mudrcov?
    Kresťan je jediný slobodný, pretože pozná pokánie a pravou slobodou je pravda a spása. Bezbožníci sú skutočnými otrokmi hriechu, túžob a zla a sprostoty.
    Heretici slúžia židom, ale jedine z dôvodu, že sú heretikmi, ktorým na pravde nezáleží, ich oblbnutosť je aj v tom, že árijo–chazarov prehlasujú za semitov, tvrdia, že Izrael je Boží zámer a iné blbiny, sú riadne postihnutí a len napomáhajú predchodcom antichrista. Keď odmietali čo i len spoznať dobro, zákonite museli si vybrať zlo židov.
    publikované: 06.09.2010 19:50:53 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  128. Martin
    Semitské tváre, semitské jednanie, semitská omerta.
    publikované: 06.09.2010 20:21:42 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  129. snake_eater
    nerozumieš, lebo tvoje východisko je odlišné.
    Magor vraždí a polícia ho schmatne, taký by mal byť postup, prečo by kohokoľvek mala prilákať mordáreň ak sa nedotýka priamo jeho? Či sa nedá uniknúť pred servírovaním obscénnych banalít obecenstvu, ktoré požaduje čo najviac a stále, a čím prízemnejšie tým väčšia pozornosť?
    Ak by zlikvidoval židov, to by už ich mená vygravírovali na vymyslený zoznam obetí holoholo a s páthosom vzlykajúc by ich prečítali v satanovej synagóge.
    Keďže sú to možno cigoši tak plačkať nebudú a k masakru pristupujú ináč, prekvapivé, alebo žeby nie?
    Pre mňa cigoši sú na najnižšom mieste záujmu, som sa nimi zaoberal výlučne z rasového hľadiska, ale už pred rokmi som vypozoroval, že úplne každý kto komentuje cigáňov alebo negrov, vždy prezrádza svojim konaním, že mu ide len o prachy, že cigáň v jeho očiach je len roztvorená peňaženka, z ktorej ich musí kŕmiť a ešte sú nevďační, a k tomu majetková kriminalita, krádež v jeho očiach je zrejme predovšetkým tá pouličná.
    Peniaze nadovšetko a rasa vo vyhnanstve.
    Natoľko nízke pohnútky, že sa odťahujem, a preto je to váš boj, mláťte sa s cigáňmi, alebo vychvaľujte cigáňa Šarkyho, že vyhnal spolubratov, hoci najsprávnejšia cesta by bola vypustiť ich všetkých z Rumunska a Bulharska na západ.
    Kto zabíja cigáňa je vrah, keď cigáň vraždí je vrah, primitívne Americko–židovské počínanie, že veta prestáva platiť, pretože treba najprv preveriť koho vraždia a potom sa pristúpi k posúdeniu okolností, že to bola v skutočnosti obrana, a že si zaslúži vyznamenanie, nie sú hodné nasledovania. Kto ospravedlňuje vraha je spoluvinník.
    Požidovštenie ducha prišlo až z mierou rozkladu kresťanstva, aj toho kacírskeho a lotri si vydobyli voľnú cestu, ale keďže tvoria vzájomne si konkurujúce spoločenstvá, niekedy sa pritrafilo, že aj na nich došlo, ale čisto pokrytecky, nedorazili každého lumpa.
    Ostreľovač nie je aspoň v načrtnutej udalosti v rovnakom postavení, on zneškodnil hrozbu, aby zabránil pokračovaniu v zabíjaní, konal správne, keď moslimskí teroristi v službách mossadu chystajú akciu a niekto neinformovaný o plánoch ich odreže tiež postupoval správne, lenže v Izraeli platí, že paranoik strieľa aj bez príkazu aj keď sa mu nikto nevyhráža. V DNV to bola čistá práca.
    publikované: 06.09.2010 22:11:26 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  130. otázka Fon,
    vraždiť ne e, prečo je potom odstrelovač, zneškodňujúci hrozbu, legitímny vrah ?
    nerozumiem ti, osvetlíš mi to prosím ?
    publikované: 07.09.2010 07:16:24 | autor: 14/88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  131. Ja mám inú otázku na Fona.
    Ktoré kresťanske odnoze a sekty su
    "zaostalé nemysliace opice vedené diablom a opisujúce Boha, aby vyhovoval ich vášňam" ?

    Ale ináč plne chápem tvoj duchovný impulz, ved ten ma prave kaydy zdravy clovek, ale bohuzial, prave hladajuc jeho naplnenie upada casto do sieti hlupostí a dogiem. U teba sa toto nebezpecenstvo zacina absolutnym bazirovanim na slove "krestan", "krestanstvo".

    Duchovno, podobne ako fyzika, nema mena. Ma len principy a univerzalne zakony. Cim vyssie, tym jednoduchsie.

    "Hen to pan" - hovorili zdravi ludia v antike.

    Potom prišlo historicky konkretne hnutie, tzv. krestanstvo, bazirujuce na spisoch zvanych Pentateuch (len si precitaj o submisivite Krista voci "otcovi"), a nezatlaciolo racionalizmus do bahna a do ohna. Len si spomenme, co sa dialo s prichodom krestanstva - na jednej strane masove popravyi "pohanov" , na druhej druhej strane kriki az doteraz o tom, ako im bolo ublizovane - co mi to len pripomina, odkial uz vsetci tento patern pozname? Ah, zo stareho zakona a z dnesneho nabozenstva holkaustu. Vsetci su na nas zli, tak preto musime byt aj my.
    Tato vedoma a zamerna loz, TO je realita a podstata krestanstva.
    publikované: 07.09.2010 07:57:27 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  132. "Mimo cirkev niet spásy"
    Nespominal tu niekto otroctvo?
    Ako inac mozno definovat otroctvo?

    Ja poviem inu vetu:

    Nik este nikdy inac nedosiahol spasu, ako cez poznanie seba sameho. Len a len sam musi poznat a stať sa, nik iny to za neho nedokaze spravit.

    Inej cesty niet, vsetko ostatne su len fenomeny, niekedy inspirujuce ale este castejsie skodlive. Ziadna struktura, o smiesnych, slabych, hlupych a amoralnych ludskych skupinkach ani nehovoriac, nemoze sprostredkovat absolutno.
    Bodka.
    publikované: 07.09.2010 08:35:01 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  133. Arton,
    jazyková syntax - slovíčka - aby sme sa približovali vo vnímaní
    keď už kolotočujeme a beháme ako pes za chvostom, tak pridám hehe
    "duchovná sloboda" nemá meno, ale urobme si srandu zo zenových majstrov a dajme mu nálepku, a vo výbuchu emócií to môže byť aj kresťanstvo,
    to je veľa energie kresťanských idealistov, akurát si dobráci nechcú priznať, že kristove odkazy si nosia v srdci a ostatné "sračky okolo sú pekný hnoj" hehe
    a obhajovať hnoj ? jedine zo špásu

    publikované: 07.09.2010 09:21:44 | autor: 14/88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  134. fon, mohol by si konečne skonsolidovať svoj názor
    pochopil som, že obhajuješ ostrelovača a odsudzuješ LH. Ale súčasne odsudzuješ US vojakov v Iraku, hoci tiež len plnia príkazy nadriadených. Aj IDF striela na rozkaz Talmudu a "odstranuje hrozby" na základe rovnakého princípu. Cigáni sú ti ukradnutí a Palestínci nie? Kto ti nie je? Ty sám? Robíš potom len to , čo aj my. Selektuješ obete a správnosť/nesprávnosť vraždy podľa významu a pôvodu. Ale potom sú naše postoje prakticky rovnaké, i keď východiská iné. Ak si kresťan, tak potom aj farizej.
    Ako správne konštatoval 14/88 je to naháňanie vlastného chvosta.
    publikované: 07.09.2010 09:50:21 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  135. prirodzene, 14/88,
    ved aj ja som krestan, ale vo vybuchu emocii, haha, to mozu byt tisice inych mien.

    Vsetci dostatocne vyvinuti ludia pocituju to iste a hladaju pre to slova (zal) a kazdy nachdza ine (zial).

    Mozno to nazvat lubovolne, aj 739a4žg+1, miliardy možnosti - pri skromnosti je to kazde slovo ... pri hlbsom ponoreni to nemoze byt ziadne.

    Ziadna parcialnost nemoze byt celistvost.

    ...
    Ale dost, my sme nechceli posudzovat esoterikov ci mystikov, ktori sa najdu v kazdom uceni. My sme hovorili o AKTUALNYCH PROBLEMOCH CIVILIZACIE, o konkretnom historickom hnuti ci hnutiach, zvanych krestanstvo a ich vazbe na ine hnutia, konkretne na ich partnerske zidovske hnutia - a na ich socialno historicky dopad.
    Tu hodnotenie prerusim, lebo ... ved vies, nedopadlo by to pre nich dobre. A by som sa opakoval.

    publikované: 07.09.2010 10:09:28 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  136. organizovani cirkevnici
    (vratane krestanov, komunistov, slobodomurarov, mafianov ale aj oficialnych politickych zoskupeni) casto nazyvaju svoje socio spolocenstvo rodinou. Kto je mimo rodinu ten je mimo hosti(n)u darmo, ze ma sluha pravdu, rozhoduje jeho pan. Iba otvorena spolocnost, ktora neusiluje o dominantne postavenie a hegemoniu ale pocuva a netresta odlisny nazor ako vlastnych tak aj cudzich jednotlivcov je skutocnou rodinou zdraveho rozumu. Krestania so svojimi nezmyselnymi a od faktov odtrhnutymi doktrinami su skor rodinou lucifera ako Archanjela Gabriela.
    publikované: 07.09.2010 12:29:39 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  137. Otvorená spoločnosť?
    Dalsie prazdne slovo, dalsi falosny mytus za ktorym sa skryvaju len vlastne dogmy.

    Odkedy sa u homo hydrocefalus vyselektovala schopnost dorozumivania sa komplexnymi zvukmi, bola tato moznost ab definitio pouzivana na ovplyvnovania mysle blizneho svojho.
    Vznikali slova, vznikala mytologia.

    Tento nastroj bol lepsi ako hruba sila, ktora sa pouzivala dovtedy.

    Asi pred 5000 rokmi sa vyvinula schopnost dorozumievani aj vizualne, pismom, a co je dolezitejsie, moznost zachovat memy potencionalne NAVZDY.

    Odvtedy ludstvo zacalo byt zaplavovane a ovladane tymito memetickymi strukturami, tymito roznymi mytmi, roznou ideologiou. Vhzladom na jej vtedajsi slovnik sa tieto blaboli nazyvaju zvacsa nabozenstvo.

    Tento problem sa zvacsoval v starych alebo slabych spolocnostiach, prirodzene.
    Co sa nasej zapadnej historie tyka, posledna velka struktura ako tak zdrava bola asi Rimska Risa. Potom ale predsa len MNOHO druhov rozkladnych sialenstiev preniklo do jej krvi, alebo tam priamo vzniklo. A napokon JEDEN VIRUS Z MNOHYCH viacmenej nahodou vyhral a ako spermia prenikol priamo do srdca a specatil osude tej civilizacie. Bolo to tzv. krestanstvo farizeja Saula, ktore si zakladalo uz nie na oblbovani povodnych Zidov (tych bolo malo a boli v koncoch), ale na oblbovani pohanov.
    A sme pri pointe. Tento proces sa odvtedy nezastavil a zaidne iluzie o spolocnosti ako o "otvorenej" ho ani nezastavia. Otvorena spolocnost nie je o nic mensia hlupost, ako napriklad viera v socialisticku spolocnost. Je to TO ISTE.
    Utopia bez akejkolvek vypovede ku skutocnym problemom ludstva.

    V dnesnej dobe napriklad vladnu absolutne nedemokraticke spolky zvane korporacie a tie rozhoduju o svete patricne hlupo a bezcitne. Jednou z ich najhorsich vlastnosti je ich iracionalna az doslovne sialena tuzba po RAKOVINOVOM RASTE.

    Je to evidentne, ale ludia neznesu pohlad na tu v podstate hrozu a tak sa ukajaju roznymi opiatmi. Krestanstvom , socializmom alebo otvorenou spolocnostou.
    Aspon ich realita moc neboli ... az dovtedy, kym sa opiat neprejavi ako uplne falosny.

    Potm to byva o to horsie, cim viac sa predtym klamali.
    publikované: 07.09.2010 22:30:37 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  138. Arton,
    dakujem za dlhy komentar obsahujuci zaujimavu otazku - co si tak ja asi predstavujem pod otvorenou spolocnostou. Nuz odpoved by som mohol hladat na strankach wiki (Open Society), precitanim si prac Poppera, pripadne nastudovanim si stranok Sorosa z Ameriky. Pokusim sa ju vsak vydolovat z mojho podvedomia z miesta kde som ten pojem aj intuitivne nasiel. Kedze si myslim, ze ludske spolocenstvo je projekciou najjednoduchsieho spolocenstva a tym je rodina a ta je zase projekciou ludskej mysle jednotlivca zacnem tym co si predstavujem pod otvorenou myslou. Otvorena mysel je taka, ktora rozpoznava vieru od poznania, vo viere si je neista. Otvorena mysel sa snazi znizovat svoju neistotu dozadovanim faktov a dokazov tj. nahradzovanim viery poznanim. Ak je neistota prilis vysoka (ziadne fakty a dokazy neexistuju, pripadne ani nemaju sancu existovat) je tolerantna k inym protireciacim nazorom. Otvorena mysel odmieta prijimat iba tie vnemy, ktore protirecia poznaniu. A teraz podme k rodine, ktorej clenovia maju otvorenu mysel. Takato rodina velmi rada diskutuje a to nielen vramci rodiny ale aj mimo nej. V pripade odlisnych nazorov hlada konsensuz ak je nevyhnutne priklonit sa k jednemu z nich. Za odlisny nazor netresta a za vacsinovy neodmenuje apd. No a projekcia na politicke spolocenstvo ako je napr. stat je len v zmene pojmoveho slovnika.
    publikované: 08.09.2010 09:33:32 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  139. Ale to sú všeobecnosti.
    To, co si napisal, stacilo nazvat jednym slovom "feedback" a pripadne je tam este trocha s teorie poznania.

    Su to dolezite a spravne vseobecnosti, ale vseobecnosti.
    Su spravne, lepo feedbacjk, aj ten gnozeologicky ci noeticky, nie je nic ine, nez SELEKCIA vhodnych rieseni. Ale to je tak vsetko..

    Podobne bol socializmus zalozeny na socialnej spravodlivosti, teda vlastne na aj teraz platiacich zasadach spravodlivej zmluvy a nedotknutelnosti sukromneho majetku (vratane aj pracovneho casu a usilia). Ale to bola len teoria, to bolo primalo, bol to mytus a utopia, lebo to nehovorilo nic o realnych problemoch.

    Keby si napisal, ze pre "otvorenu spolocnost" je charakteristicke hlboke a pokojne zdrave dychanie, bolo by to rovnako pravdive, prospesne ... a rovnako malo hovoriace.

    A tak zopakujem-sparafrazujem svoj vyrok:
    Su to myty (utopie) bez akejkolvek vypovede ku skutocnym (aktualnym) problemom ludstva.

    A prax, realna historicka prax?
    V reale sa pojem "otvorena spolocnost" pouziva ako mavatko, uplne tak isto, ako kristus na krizi. A velmi znamy je fasizoidny charakter tohto pojmu, ktory upaluje akychkolvek kritikov status quo pod znamou dogmou "otvorena spolocnost a jej nepriatelia". Takze ako je to s tou, citujem "tolerantnostou k inym protireciacim nazorom"?
    To je ako krestanstvo, ktore bolo katolicke, vseobecne, teda otvorene, ecclesia, teda zhromazdenie, sloboda a priam demokracia ... a zacalo varazdovanim pohanov a skoncilo az potom, ako bolo zbavene politickej sily. Tolerantnost "otvorenej spolocnosti" je mytus a VEDOMA LOZ. Otvorena spolocnost, ako ju vraj skusaju aplikovat v Amerike a Europe, nie je v reale o nic menej DOGMATICKA, POVERCIVA a NETOLERANTNA, nez akekolvek pokusy pred tym.

    Potom vam uz nezostava ine, len vyhovorka komunistov z cias realneho socializmu:
    "Nedari sa to vybudovat, ale myslienka je to dokonala, len ludia su zli, nechapu ju alebo ju zneuzivaju...."


    publikované: 08.09.2010 10:33:32 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  140. Arton,
    ja nie som filozof a urcite som nepotreboval pocut ci je to spravne alebo nie. Okrem toho je mi to jedno.
    Prekvapilo ma, ze Popper je ucitelom Sorosa a ako profesor ekonomie patri do podobnej skoly ako B.Russell alebo aj Jarda Peregrin

    http://www.jarda.peregrin.cz

    Proste logika, matematika a jazyky. Vseobecnosti o "otvorenej spolocnosti" nechcem nazyvat jednoducho "feedback". Feedback ma totiz kazdy zdravy clovek s fungujucimi zmyslami, otazka je ci ho prijme a ako ho spracuje tj. ci ma zdravu a otvorenu mysel. Otvorena spolocnost v mojom vnimani nie je spolocnostou vybudovanou na lojalite k autoritam, nekritickom prijimani spolocenskych reguli, dedicstve spolocenskeho postavenia ale na autorite k zdravemu rozumu jednotlivca, ktory vitazi aj nad kulturnymi putami a inymi socialnymi zoskupeniami. Otvorena spolocnost preto nie je dogmaticka ale ponukana volba pre ludi s otvorenou myslou. Ako taka je ovela zranitelnejsia pred fundamentalistami(uzavretymi spolocenstvami), ktori pre dosiahnutie svojho ciela(vplyvu) su schopni spolcit sa a zaskodnicit priamo v jej centre. vid. napr.

    fanaticky biskup, ktory sa kocha v tom, ze ma prednasku na univerzitnej pode reformovanych

    http://www.postoy.sk/biskup_ktory_sa_postavil_obamovi
    publikované: 08.09.2010 11:46:02 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  141. Neviem, co je komu jedno,
    ale ked je tema, tak sa o nej hovori.

    Napriklad taky Peregrin, to je zaujimavy propagator (a ucitel) logiky, aj ked, zial, dost ma sklamal, lebo jeho knihy su konieckoncov suchoparne a nic nehovoriace.
    Jeho spojenie s B Russelom je dost volne - ale vseobecne ano, existuje skola nazyvana "ANALYTICKA".

    Jej filozofia bola zalozena na jednom:
    Problemy filozoficke sú z velkej vacsiny psudoproblemy, pretoze terminy, ktore sa pri rozhovoroch pouzivaju , NIE SU DEFINOVANE.

    Nie su definovane, respektive su definovane stovkami roznych sposobov, co je to iste.

    Preto bolo hlavnym principom tychto skol jasne a jednoznacne definovat pojmy, s ktorymi sa naraba. Inac debata a akekolvek logicke odvodzovanie nema zmysel. Ani teoreticky ani prakticky.

    Tak nema zmysel hovorit, alebo to prinasa len velmi neiste vysledky, ak sa hovori o bohu, o duchu, o vykupeni, o spase , o slobode, o krestanstve, o socializme,o kapitalizme, o nacizme, o otvorenej spolocnosti, o ufo a o tisicoch inych blabolov.

    Takze mozno spomenut Peregrina ci vsetkych svatych, ale, Martin, kym budes hadzat PRAZDNYMI POJMAMI, je moja ludska povinnost ta varovat, ze zijes v nebezpecnom zajati iluzii.
    publikované: 08.09.2010 16:52:47 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  142. prazdne pojmy a dojmy
    ano, mnohym ludom pripada matematika a logika suchoparna. prave preto otvorena spolocnost zaujme iba tie 4% ... to je ten problem a Soros by si mal uvedomit, ze cirkevnici to cele stavaju na nezmyselnych doktrinach umyselne pre tych 96% aby to malo stavu. Pri seansach vobec nejde o hlboke rozjimanie, to by odplasilo ovecky. Naopak o nacviceny ritual, na ktorom chlapci obkukuju dievciny a opacne. Proste taka zoznamka. To ma stavu.
    ---
    Slova maju svoj vyznam aj bez definicie problem je ten, ze hruby a subjektivny. Popper, Russell a Peregrin maju spolocne to, ze predtym ako sa stali znamymi filozofmi kazdy z nich dosiahol vzdelanie pripadne vynimocne vysledky v matematike a logike. Preco prave tato cesta otvara neskor dvere na olymp v modernej analytickej filozofii a jej odvetviach ako je filozofia jazyka, vedy, poznania? Asi to bude tou suchoparnostou formalnych jazykov a nekompromisnych pravidiel, ktore neraz pretocia zavity navzdory ocakavaniam a ani politicka scena s protivnikmi nie je potrebna.
    publikované: 09.09.2010 10:58:13 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  143. Relativne suchoparny,
    i ked zozsah Pelegrinovych popularno naucnych prac je uctyhodny az chvalyhodny, to hej.

    Russel bol velka nadej zapadnej filozofie, zazracne dieta ... a nic.
    Poperovo meno je dnes pouzivane skor ako relativizator objektivnosti a moznosti poznania (nech uz pisal a myslel cokolvek ine)
    A Soros - tomu pojem otvorena spolocnost sluzil len ako synonymum spolocnosti BEZBRANNEJ voci korporaciam a financnikom. Voci NEDEMOKRATICKYM korporaciam a financnikom.

    Ti prvi dvaja nezanechali ludstvu ziaden prelom - ale spomenut v jednom rade s nimi Sorosa si nezasluzia.

    Ale inac s tebou,Martin, v principe suhlasim.
    publikované: 10.09.2010 15:07:53 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  144. Arton,
    dakujem, ze so mnou v principe suhlasis i ked netusim v akom principe. Toto je pre mna totiz dolezitejsie ako klub pritakavacov i ked, priznam, ze mam ovela radsej nesuhlas. Ten povacsinou niekam posuva.
    --
    Russell a Whitehead autori Principie Mathematica, knihy, ktora najviac ovplyvnila rozvoj matematiky a logiky od cias Aristotela a inspirovala takych ludi ako Hilbert, Godel, Bernays, Mac Lane.... Tak autor bol len nadej? :DD Ved ten clovek konecne usmernil romantickych filozofov a vsakovake viedenske kruzky aby sa predtym nez zacnu disputy sustredili najprv na to co hovoria, pripadne ich spolurecnik. Konecne odbremenil "rozum" bezneho cloveka od vselijakych Nietzcheov, Marxov a nebezpecenstva ich jednoduchych vykladacov, totalitnych ideologii tym, ze akakolvek fascinujuco-romantizujuca filozofia ma okamzite opoziciu medzi filozofmi samotnymi.
    ---
    Neviem aky ma umysel Soros, ja do jeho hlavy nevidim. Musel by som si minimalne precitat prace o otvorenej spolocnosti. Ale verim, ze otvorena spolocnost je zranitelna pred akymkolvek uzatvorenym spolocenstvom vratane korporacii a politickych stran, ktore su vsak urcite menej uzavrete ako taka katolicka cirkev alebo mafia. Otvorena spolocnost prijme clena uzatvorenej kym opacne to nefunguje.
    publikované: 11.09.2010 09:48:21 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  145. Operation Dark Heart
    publikované: 11.09.2010 14:42:49 | autor: 911 (e-mail, web, neautorizovaný)
  146. V principe, v zasade,
    to je taka bezna vseobecne znama poznamka, alebo nie? "Pokial dany text spravne chapem, tak, ako je napisany ..."

    Co sa tyka Russela,
    ja osobne si tiez myslim, ze vseobecne je skor nepravom zabudnuty, ako napr. nedavno spominany Hibert - samozrejme nespochybnujem jeho matematicku pracu. Vyjadril som ovsem hodnotenie, ktore sa vyskytuje ohladne jeho sirsieho filozofickeho dosahu.
    Mozno je ale tak zavrhnuty pre svoju neskorsiu politicku aktivitu a smerovanie.

    Alebo tento jeho osud odraza asi osud analytickej filozofie ako takej - predsa len, ma to byt "filozofia", a nie len "analytika". Jej vyznam v tomto vseobecne filozofickom smere dost upadol, podla mna sa aj sama spreneverila svojim zasadam, prestala si verit ( relativisticke nezmysly odvodzovane akoze z Goedela...). Filozofia musi davat odpovede na cely svet, nemoze to byt len filozofia matematiky.
    A Russelov oblubeny ziak Wittgenstein ... ten ju azda najviac zabil a vyrazne prispel k tomu, ze na Zapade, prave tam, bola naradena bezudnym blabolenim.

    ---
    Ani ja do Sorosovej hlavy nevidim, ale vidim realitu posobenia jeho aktivit. Ale to tiez nie je najdolezitejsie, ci ma soros spinave usi a krvave ruky.

    Sam si napisal, ze otvorena spolocnostje zranitelna pred akymkolvek uzatvorenym spolocenstvom vratane korporacii a politickych stran,
    No, tu s tebou uplne suhlasim, a naoazj nemusis dakovat.
    Vyjadril si pochybnost, ktora je logicka a ktoru pocituju mnohi ludia.
    V podstate vsetci ludia vedia, prinajmensom podvedome, intuitivne, ze pruzna flexibilna spolocnost, teda ta otvorena, je vyhodna. Ale spolocnost musi mat svoju integritu, imunitu, idelay a rebricek hodnot, a preto MUSI byt aj ciastocne uzavreta.
    Preto je heslo "otvorena" spolocnost len jeden pol na osi, nemozny "ideal" len do idealnych podmienok. Nieco ako rovnostarsky komunizmus, ktory nerata s egoizmom ludi, ktory vlastne tiez nerata s uzatvorenymi skupinami, skupinami cudzimi a parazitickymi, ale aj konkurencnymi skupina externymi.


    Ked je teplo, je vyhodne sa obliect lahko a vzdusne, a ked je klima studene, treba mat pevny kabat a zatiahnut zipsy.

    Dolezite je len vedet, v akej klime zijeme momentalne.
    Zijeme v idealnych pohodovych casoch? Sme na vrchole... ale nenastane prepad?
    publikované: 12.09.2010 07:05:28 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  147. Arton,
    ludska hupost a ziskuchtivost, ktora sa mnozi dvojnasobnym tempom mozno zabuda ale knihy (a dnes uz aj digitalne) nezabudaju. Tato hlupost dnes nabera opat na sile a mava tu koranom, bibliou, drzo pred branami uradov a opat sa vyhraza palenim knih. Po 2.sv. este bolo kam pred sprostotou odist ale dnes uz velmi ani nie je kam a sprostota, ktora nadnasa ziskuchtivost opat nadobuda na sile.
    ---
    871 n.l.
    "... Eos (sc. Avaros) autem, qui obediebant fidei et baptismum sunt consecuti, tributarios fecerunt regum, et terram quam possident residui adhu pro tributo retinent regis usque in hodiernum diem."

    Tým (tj. Avarom/alebo aj starym Slovakom), ktorí boli ochotní prijať kresťanstvo a boli pokrstení, bola vymeraná kráľovská daň a zem ostatných Avarov, ktorú vlastnia až do dnešného dňa ak zaplatili daň kráľovi.

    Z Obrátenia Bavorov a Karantáncov na kresťanskú vieru tzv. Conversio, vyhotovene v Salzburgu (Conversio... Cap.3. MMFH. III. 298)
    ---
    No a opatovnom obrateni bezvercov na pravu vieru nam o 1 000 rokov pise Mein Kampf a svedok dobovych udalosti

    http://www.ams.org/notices/199510/maclane.pdf

    Saunders Mac Lane
    ---
    Katolicizmus nazyva slepou poslusnostou k Hitlerizmu. Ja by som ho doplnil iba v tom, ze kazde slepe stado ma svoje oci aj tie v Gottingene. Tak asi tolko o dnesnej a minulej klime....
    ---
    Wittgenseinov prinos v porovnani s Russellom, ktory bol jeho ucitelom a ktoremu sa vnutil je neporovnatelny. Spatne je aj pochopitelne preco sa ich cesty rozisli.
    ---
    integrita, imunita a idely tot hesla uzatvorenych spolocnosti ako napr. nabozensky intolerantnych. heslom otvorenych spolocnosti je integrita mysle slobodneho jednotlivca.
    publikované: 12.09.2010 12:07:30 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  148. otvorena spolocnost
    Tak to skusme troska vyjadrit analyticky
    Obsah pojmu otvorena spolocnostv sebe podla mna zahrna 3 casti
    (budem, prirodzene aj opakovat, co uz bolo povedane)

    1. jendoznacne vseobecne pozitivne atributy, ako feedback a flexibilitu.
    Tu mozno este spomenut "otvorenost" v zmysle termodynamickom - system musi pozierat energiu a vylucovat entropiu, inac neprezije - toto je nevyhnutna a teda pozitivna vlastnost, ale mozno aj taketo chapanie "otvorenosti" sposobuje, ze spolocnosti riadene ideologiu otvorenej spolocnoati su take žrave.

    2. jeden pol z vlastnosti, o ktorej sa neda jednoznacne povedat, co je pre spolocnost optimalne. Tento pol je pozitivny len za urcitych okolnosti, indikuje urcitu rozptylenost, ktora je niekedy vyhodna, ale rovnako casto zas nie. Tento jeden extrem nemozno dosiahnut a nebolo by to za realnych podmienok pozitivne, i ked casto je pozitivne sa k nemu priblizovat (a inokedy je zas pozitivnejsie sa od neho vzdaovat)

    3. veci, ktore keby sa aj dosiahli, by boli negativne za kazdych okolnosti - napriklad mozno povedat, ze absolutne otvorena spolocnosti sa da povazovat za anarchiu, pretoze kazda spolocnost ma svoje principy a hodnoty, ktorych sa nemoze vzdat a nemoze dovolit, aby ju korodovali myslienky ine. To je objektivny fakt, vyjadruju to aj tvoje obavy ci myslienky tu o nieco vyssie, Martin.


    Takze nas pojem zahrna teoreticky ale aj v praxi taketo 3 rozne druhy atributov spolocnost.
    To, ze je to tak rozdielne, je dane vseobecnostou nazvu ale aj definicii.
    "Otvorenost" je pojem z GEOMETRIE, len ciastocne z termodynamiky, ale v teorii o spolocnsoti je pouzivany uplne volne, ideologicky, a dovolim si povedant, definovany vagne.
    Toto je teda dalsi problem tohto pojmu: kazda spolocnost, ak by chcela, by si mohla robit narok, ze je viac "otvorena", ako jej konkurencna.
    Napríklad ty si tu uviedol dva priklady historickych stretov (kde podla teba vitazila uzavreta spolocnost) a ja sa to na nich pokusim ukazat, bez ohladu na skutocny postoj k danym viacmenej uz historickym spolocnostiam.

    1. Krestanstvo versus pohanstvo. Krestanstvo je dogmaticka viera v mnozstvo pochybnych veci, vyzadujuce poslusnost, svojich veriacich samo nazyva "ovecky". Ale krestanstvo si teoreticky robi narok na to, ze je univerzalisticke a ze jeho ludia si si rovni ("pred bohom") a podobne. Nie je krestanstvo otvorenejsie, ako pohanstvo? MNOHI, ak nie takmer vsetci, zastancovia Poppera, Hayeka a iných svatych otvorenej spolocnosti by za to dalo ruku do ohna.

    2. Nacizmus ja oznacovaný za typicky priklad totalitnej spolocnosti. Ale nebolo Nemecko dlhe desatrocia az starocia otvorene priselcom yo vsetkych kutov Europy, otvorene desiatkam politickych stran ? Aj za nacizmu sa ta krajina pysila univerzaizmom svojich klasickych filozofii, nebyvalou otvorenostou pre vsetkych svojich clenov (na rozdiel od FEUDALNEJ UZAVRETOSTIi minulosti, v danom case este silne prevladajucej aj v statoch ako Anglicko ci Francuzsko. Nemecko seba definovalo ako otvorenu spolocnost v tazkej konfrontacii s totalitnou spolocnostou bolsevickeho Sovietskeho Zvazu, z ktoreho do Nemecka prudili uzavrete mafie fanatickych revolucionarov, casto viazanych aj cez svoje zidovske dogmaticke nabozenstvo, a to aj s akademickymi kruhmi - ved vieme, ze komunizmus tam mal mnohych fanatickych propagatorov.

    Tak ako Martin, keby si bol sucasnikom tychto dvoch historickych konfliktov, ktorej strane by si dal atribut otvorenosti a na ktoru stranu by si sa pridal? Ber to ako recnicku otazku - podla mna NIK nemoze odpovedat, pretoze tak ako i sucasnici tychto historickych konfliktov, aj dnesni ludia by sa s nadsenim a neochvejnym presvedcenim, ze robia to NAJLEPSIE PRE SVET a pre otvorenu spolocnost, pridavali na obe strany.

    Tolko k realite pismenok "otvorena spolocnost".
    publikované: 13.09.2010 08:59:46 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  149. dôležitejšia ako floskula otvorená spoločnosť
    je otvorená myseľ. Snaha porozumieť veciam, ktoré nepoznáme. Ak ich nepoznáme, neznamená, že neexistujú. Najbližší magnetický trimester, ktorý práve prichádza, bude s otvoreným koncom. http://www.whatdoesitmean.com/cosmiccross3.htm
    len aby sa nezabudlo. Popri inak otvorených filozofických diskusiách. Ibaže z nich sa nenajeme.
    publikované: 13.09.2010 10:20:13 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  150. pekny blog plny tych najonakvejsich mudrosti, smutne je len ze aj o prispevku
    o velerybach sa spominaju sionisti a takisto v kazdom akomkolvek inom o kadecom sa ukazuju slova ako sionisti zidia atd.a tym sa stava toto miesto smiesnym....skoda preskoda.
    publikované: 13.09.2010 12:32:17 | autor: Peter Skala (e-mail, web, neautorizovaný)
  151. pekny blog
    a paci sa mi, ze sa nedate zastrasit a nebojite sa spomenut otvorene sionistov kdekolvek, kde treba.
    Len tak dalej.
    publikované: 13.09.2010 15:59:52 | autor: Pavel Savlov (e-mail, web, neautorizovaný)
  152. Peter Skala
    myslíš, že niekoho obveseľuje sa prehrabávať židovskou špinou, ich nepotrestanou rozzúrenosťou, ich nekončiacim klamaním o holoholo a čomkoľvek kde sa príslušníci tohto nenároda pozaplietali?
    Tebe vyhovuje pohľad na odporného, pyšného neárijského lipšica, ktorý ani neskrýva zlobu vlastnej sekty?
    Nežiadaš, aby všetci židovskí, aj požidovštení zločinci viseli, potom by sme mohli tvrdiť, že prezatiaľ je židovská otázka vyriešená.
    Prirodzené pre teba je chrániť vrahov, ako si len môžeme dovoliť pripomenúť ich obete.
    Árijec má povinnosť dodržiavať Boží zákon, to je zmysel jeho stvorenia, súdiť, odsúdiť a zlikvidovať, zabrániť celkovému rozkladu, v požidovštenej spoločnosti sa lumpovia predkladajú ako hérosovia, spisujú sa ich hagiografie, opičiac sa po talmude vyťahujú ich ako vzory, nie je to podľa teba nízke?
    Árijci zlyhali, dávno sa podriadili židovskému uvažovaniu, a ich prebiehajúca záhuba a dnešné náreky mi ani nie sú ľúto, cítiť z nich len agóniu židovských otrokov, ktorých sa stále odmietajú striasť.
    Boj proti židom a ich otcovi satanovi je rozhodujúcou otázkou, ktorú treba sledovať.
    publikované: 13.09.2010 20:00:10 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  153. Arton,
    predstavme si situaciu kedy riaditel zakladnej skoly vypise konkurz na obsadenie miesta ucitela kombinacie dejepis-slovencina. Pred sebou ma dvoch kandidatov. Riaditel sa spyta kedy priniesli Cyril a Metod na VM staroslovanske pismo. Jeden odpoveda myslim, ze to bolo v roku 863 po Kristovi kedy vierozvestci zo Soluna prisli na dvor kniezata Rastislava a druhy odpoveda, to sa nikdy nestalo. Velka Morava (megale Moravia - povodna Morava) je oznacenie z knih "O sprave rise" od cisara Konstantina Porfyrogeneta (913–959 n.l.) pre byvale uzemie Sventopulkoveho kralovstva. Sventopulk znamy Frankom ako Zwentibald obsadil Rastislavove kniezatstvo v roku 871 n.l., v obdobi kedy bol Cyril po smrti a Metod vo franskom zajati. Metod bol prepusteny zo zajatia v roku 873 n.l. a podla Excerptum de Karentanis vyhnany z Karantanie a z Kocelovej drzavy do mesta Moraba kde zomrel a jeho pozostatky su ulozene v katedrale. Teda starosloviencinu priniesol do Svatoplukoveho kralovstva niekedy po roku 873 Metod. Riaditel sa zamysli a zohladniac prislusnost k dominantnemu spolocenstvu uprednostni prveho kandidata. Vola sa to klientelizmus. Tak napr. tato vlastnost nie je charakteristicka pre otvorene spolocenstva.
    publikované: 14.09.2010 10:10:04 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  154. nenedel som že toto je protisionistický blog...
    kamrat mi odporučil tento blog že su tu mudre a slobodne nazory, tak som nazrel, spočiatku som bol nadšený ale po nejakej dobe čitania som si všimol že v každom každučkom prispevku je spomenute niečo protižidovské bez ladu a skladu. Absolutne som sem neprišiel obhajoať židov ani proti nim pisať a čitať ale len ma jednoduchu zosmutnelo že na prvy pohlad taky pekny a mudry blog zase opat a opat konci prispenkami spodiny a vecnej protizidackej temy lebo vypadavaju argumenty a poznanie som z toho sklamany a zidia ma vobec nezaujimaju. Pchat ich vsak do kazdej polovety o kazdom vyslovenom je znak hluposti slovenskosti cize nic nove. Hladal som nieco nove nieco ozajstne, takych prispevkov ako tu davas som sa davno nasýtil v krčme a pod.
    publikované: 14.09.2010 12:15:20 | autor: Peter Skala (e-mail, web, neautorizovaný)
  155. Peter Skala
    Toto je blog Zidovky
    publikované: 14.09.2010 17:29:45 | autor: argus (e-mail, web, neautorizovaný)
  156. Peter Skala
    ked sa ti tu v pitvore nepaci, skus napriklad toto:
    www.gilad.co.uk/
    publikované: 14.09.2010 19:12:30 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  157. Kym sa Eme uraci prist domov a napisat o neodvratnej energetickej katastrofe precitajme si nieco na tuto temu od Carterovho ministra pre energetiku
    http://petrole.blog.lemonde.fr/2010/09/16/interview-with-robert-l-hirsch-12
    James Schlesinger, President Carter’s Energy Secretary, wrote the foreword to a book written by Dr Robert Hirsch, a former US official who predicts a fall of the oil production within 5 years. Never before has a high-ranking political figure like Schlesinger gave his support to such a prognosis.


    publikované: 18.09.2010 18:17:17 | autor: Hades (e-mail, web, neautorizovaný)
  158. počujete?
    občas treba počúvať ticho v korporátnych médiách , aby sme zistili, čo sa deje
    http://www.sott.net/articles/show/215221-Connecting-the-Dots-The-Phantom-of-Famine-Floods-and-Farce
    publikované: 18.09.2010 20:15:19 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  159. Martin,
    oznacil si nepodliehanie "dominantnemu spolocenstvu" za charakteristiku otvorenej spolocnosti.

    To je pekné, ale zas len vseobecne a neodpoveda na moju vytku - ze v reale sa atributom "otvorenosti" moze pysit ktorekolvek spolocenstvo. Podobne, ako sa spolocenstva pysia tym, ze maju pravy socializmus, lepsi kapitalizmus (napriklad US versus Europa), lepsiu demokraciu, lepsi Islam, lepsi krestansky fundament ...

    Proste - "otvorena spolocnost" je vagne definovana a je to len idologia, ako mnohe ine.


    PS. Ak sa chces bavit ci zahovorit to na slovensko-historicku temu, povedz to otvrene. Mne tie tvoje dve hypotezy pripadaju zanedbatelne odlisne, Ved predsa nejde o to, ci grecko-slovenske pismo vzniklo o desat rokov skor ci neskor, ani to, kde kto koho nahodou ci zamerne zabil - podstatne je, ze v tom storoci tu bolo VELKE SPOLOCENSTVO Slovenov, strukturovane a civilizovane do takej miery, ze bolo rokovacim partnerom ako Rima, tak Byzancie aj Frankov. (slovenke = prislusne k Slovenom)

    publikované: 19.09.2010 08:19:43 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  160. Peter Skala pise:
    "prispenkami spodiny a vecnej protizidackej temy "

    Toto je falosne priradenie, ktore vzniklo a mohlo vzniknut len v casoch najhorsej totality, kde akykolvek iny nazor je trestany doslovne vezenim.
    1. Protizidovska tema nie je nijako "vecna" - jej vyvstavanie je iba tam, kde je spolocnost v tomto smere deformovana. V Cine, Japonsku ci Indii je "zidovska tema" zaujimava presne len do takej miery, ako zasahovanie Zapadu ako takeho do ich zalezitosti.

    2. Dat si nahovorit, ze urcity hlas spolocenstva je hlas "spodiny", si moze dat iba naprosty hlupak. Peter Skala je toho peknym jasnym prikladom - ludia, ktori ako on principialne odmietaju urcitu temu, su proste mentalni mrzaci a skor o nich by sa malo hovorit ako o spodine.

    publikované: 19.09.2010 08:27:47 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  161. Prelomovy moment
    publikované: 19.09.2010 08:48:25 | autor: amentma (e-mail, web, neautorizovaný)
  162. Blog
    Tento blog bol dlho najcitanejsim (a dufam, ze aj v buducnosti bude), a to ma k nemu pomerne nedavno priviedlo. Dala som si tu namahu, a precitala som si veci daleko do minulosti.
    Okrem autorky je to podla mna aj zasluhou Artona, ktory pise fundovane a zaujimavo.
    Vdaka.
    Arton, mal by si cas a zaujem sformovat Tvoje myslienky do celku, a vydat knihu?
    publikované: 19.09.2010 09:11:18 | autor: Dana H. (e-mail, web, neautorizovaný)
  163. No, dik za uznanie, Dana.
    Kniha je samozrejme zaujimava myslienka.
    Ale keby bola naozaj autenticka - vies si predstavit, že by ju niekto vydal?
    publikované: 19.09.2010 22:51:51 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  164. Neárijský militantný buldog
    lipšic sa opätovne dožaduje ochraňovania ľudí a ich majetku.
    Dajakú demonštráciu ešte ani len nezvolali a už vrieska o pripravenosti gestapa na násilníkov, vopred ich obviňuje z vyvolávania konfliktu, a keďže pouličné násilie sa naisto stane, treba narýchlo prichystať
    protiopatrenia, aby bol zachovaný pokoj na vládnutie, nespokojencov tak trochu vymlátiť, alebo im pohroziť, alebo rovno strieľať ako v zašlých dobách teroru jeho židoboľševických bračekov?
    Polícia musí zaistiť zákonnosť v uliciach, aby sa v bezpečí budovali svetlé zajtrajšky bez narúšania verejného poriadku.
    Ako keď hlupáci vopred prognózujú počty obyvateľov na najbližších 50 rokov, pritom nedokážu ani len správne odhadnúť výšku HDP na najbližší mesiac, o to väčšmi sa o to mylne snažia, a čím sú nepresnejší tým sa stávajú lepšími analytikmi, ale žeby napísali vedecké pojednanie o už uzavretých štatistických údajoch to nie.
    Ich prácou nie je pravda, ale šírenie bludov, táraji sú pozývaní ako najväčší odborníci.
    Ako sa opovažuje cigánsky ksicht trúfalo predpovedať to čo sa nikdy nestane.
    Vláči mozog zaostalého dieťaťa, čo nezakryje ani vlastnou aroganciou, plus militantnosť a vysoká funkcia, ochrancovia slušných a pracovitých sú novšou variantou židoboľševikov, neničia zločincov, len hľadajú opodstatnené dôvody ako zastrašovať.
    Ak blbí pepíci niečo rozbíjajú, znamená to, že všetci prítomní rozbíjali, a samotné ničenie nastalo kvôli tomu dôvodu prečo prišli?
    Ak pepíci ničia, tak kvôli tomu nivočia aj žabožrúti? A keď žabožrúti a pepíci tak aj odborári všade?
    A nie je náhodou pravda, že každý ten násilník je totálne vymletý a jeho úlohou je poškodzovať iných, a nielen tam, ak priamo nebol najímaný práve na ten účel militaristickými lipšicami.
    Znakom lúzy je sa skrývať za políciu, vtedy sú početnejší, silnejší a malí ľudia typu lipšic sa cítia istejší za vyzbrojenými gorilami. Ale nie zasiahnúť proti gangstrom, ale obyvateľstvu.
    Preferovanie násilia a vášní na ktorejkoľvek strane je príznačné pre neárijca, alebo pre prijatie neárijského zlostného ducha pri riešení sporov.
    Neskromná banda demonštruje proti znižovaniu platov, pošlú sa provokatéri a nastane strieľačka, a smradov oslavujú, veď zachránili slobodu pred revolúciou.
    publikované: 22.09.2010 22:30:02 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  165. Teoria a prax.
    Maloktora doba ma dobru socialnu prax (racionalnu, spravodlivu, efektivnu...).
    Maloktora doba ma dobru teoriu - zvycajne sa riadili hlupymi a primitivnymi mytmi.
    Dnesna tiez nema ani dobru prax, ani dobru teoriu.
    Ale dnesna doba akoby pod kvantom komplexnosti dokonca rezignovala aj na moznost najdenia akejkolvek objektivnej teorie. No, akademici i neakademici stale grcaju kvanta textu, ale nik , ani oni sami, ich uz tusim nebere vazne.

    Kedze spolocnost je zas v takomto ideovom marazme, da sa skor spoliehat na individualnu evoluciu a na to, ze sa jednoducho po case ako vzdy vykristalizuju a prejavia ludia s inym vedomim. A ze aj ich realne siete budu funkcne v prostredi tohoto globalneho kocurkova.

    Inym vedomim nie je mysleny ziaden "mysticky" nedefinovatelny stav, nejedna sa ani o posunutie nejakych zriedkavych sposobov vnimania pri roznych ipsacnych "meditacnych" cviceniach, ale skor naopak, podstatou prinosu je posunut ten priemerny, bezny, kazdodenny stav mysle.

    Tazko povedat, ci sa tato individualno-socialna evolucia da urychlit a do akej miery. Ked je doba zrela, tak sa da spustit lahko a rychlo, vtedy rozhoduju jedinci. Ale kym nie je ... treba mat trpezlivost. Pretoze kazdopadne plati aj polad z druhej strany - ten proces nemozno zastavit.

    Ale to su vlastne stare zname veci.)
    Za čem bukvy?.)
    publikované: 24.09.2010 09:11:22 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  166. Krystalizuju sa samozrejme pise s Y.
    Ta blba kristalnacht je zas na vine.
    publikované: 24.09.2010 09:13:02 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  167. To se mi snad jenom zda...
    publikované: 25.09.2010 23:03:28 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  168. Verím, že moja neprítomnosť nepohoršuje
    V oblastiach, kam ešte nedorazili dodávky striedavého prúdu, sa pripája na internet velice ťažko. Aušak finančne podporiť Zvedavca - ďalšiu obeť bigotnej sionistickej hniloby - sa dá.
    publikované: 26.09.2010 08:38:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  169. Pri citani
    diskusii na smetiarni sa mi zdalo, ze sa Ema uz vratila. A , ajhla, je tu. Fajn.
    publikované: 26.09.2010 16:04:00 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  170. Predpoved
    Odpovie Z....t, a povie, ze on to uz davno vedel.
    publikované: 08.02.2012 07:45:07 | autor: Prorok (e-mail, web, neautorizovaný)
  171. slot77 | slotto77 deposit pulsa tanpa potongan
    Slotto77 jugai sudah dilengkapi dengan metode pembayaran terlengkap dan termudah. Dibantu dengan sistem manajemen Pay4D yang menjadi mitra maka sudah dipastikan bahwa keamanan data member terjaga 100%. Sistem Livechat 24 jam penuh dan keamanan terbaik menjadikan Slotto77 mitra terbaik untuk bermain game slot online.

    Link : https://c.mi.com/thread-4138845-1-1.html
    Link : https://solo.to/slot_77
    Link : https://lynk.id/slot77_
    publikované: 25.08.2022 22:18:09 | autor: slotto77 (e-mail, web, neautorizovaný)
  172. maimun88
    i was wondering how can some article get more attention than mine. Please kindly visit mine : https://maimun88.com/
    publikované: 06.10.2022 12:46:02 | autor: maimun88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  173. bintaro88
    some article maybe contain useful information that can help me to make best website. Check out mine : https://xn--o3cdc2b9dj5h.com/
    publikované: 08.10.2022 06:36:49 | autor: bintaro88 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014