Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Praotec Chazar spod hory Sinaj

Tragikomédia zakladateľského mýtu

 "Kto vôbec boli Chazari, tajomný a v prepadlisku histórie stratený národ, ktorého ríša ležiaca medzi Čiernym a Kaspickým morom zanikla koncom 10. storočia?", pýta sa naliehavo úvodná veta na prebale knihy Milorada Paviča Chazarský slovník.

Znalec histórie nemusí nutne odpovedať, hoci vie, že Chazarská ríša nie je o nič tajomnejšia ako Kyjevská ríša či Veľkomoravská ríša, ktoré jestvovali v rovnakom čase a Chazari nezmizli, tak ako nezmizli Rusi či Slovania. Len sa začuduje, načo to zahmlievanie tajomnosťou a zmiznutím.

"Udalosť spracovaná v tomto slovníku (pozn.: prijatie judaizmu Chazarmi) sa odohrala zhruba v 8. alebo 9. storočí nášho letopočtu (ak nebolo podobných udalostí viac) a v odbornej literatúre figuruje spravidla pod názvom "chazarská polemika". Chazari boli nezávislý, mocný kmeň, výbojný a kočovnícky národ, ktorý hnaný akýmsi horúcim tichom prišiel nevedno kedy z Východu a v dobe medzi 7.-10. storočím obýval pevninu medzi dvoma moriami - Kaspickým a Čiernym", takto historicky presne začína Pavičova výnimočná kniha. Autor pridal poznámku pod čiarou, že prehľad literatúry o Chazaroch vyšiel v New Yorku v roku 1939 (The Khazars), dvakrát ju monograficky spracoval Rus M.I. Artamonov (1936, 1962) a dejiny židovských Chazarov publikoval v Princetone v roku 1954 D.M. Dunlop. V 60. rokoch sa stala táto téma nekorektná. Až vtedy zmizli politicky nepohodlní Chazari v prepadlisku dejín.   

 Existencia Chazarského chanátu je objektívny fakt. Nebola to ríša ani malá, ani slabá a existovala niekoľko storočí. Judaizmus prijala za oficiálne štátne náboženstvo. V tom čase niektoré kmene prijímali pravoslávie, niektoré islam a divokí chazarskí kočovníci si vybrali najvýznačnejšiu vojnovú mytológiu tých čias - Starý zákon. Plný víťazoslávnych krvavých legiend, kde Jahve hľadí na nepriateľov ako na bezduché predmety, vyzýva na ich vraždenie a zotročovanie ("Ale v mestách týchto národov, ktoré ti dáva Hospodin, tvoj boh, nenecháš nažive vôbec nikoho. Vyhladíš ich do posledného muža, tak ako ti prikázal Hospodin, tvoj Boh. " Piata kniha Mojžišova, 20:10-18.). To Chazarom imponovalo a stali sa židmi.

Okolo roku 1200 Chazarský chanát zaniká. Pre ľudí, ktorí nerozumejú histórii, to znamená akýsi mystický náhly zánik samotných Chazarov, aj ich judaizmu. Chazari však migrovali na Západ, vrátane dnešného územia Slovenska, a so sebou si niesli aj svoju náboženskú identitu. Zotrvačne vyznávali svoj judaizmus. Tak ako Rusi svoje pravoslávie či Peržania islam.

Nikdo sa radšej nepýta, kde sa vzali tie množstvá judaizmus vyznávajúcich obyvateľov na Ukrajine a v Poľsku. Občas počuť argument, že prišli ako obchodníci z Blízkeho Východu. Ako obchodníci prichádzali z Blízkeho Východu aj moslimskí Arabi - a napriek tomu nevznikli vo Východnej Európe ich mohutné enklávy.

Bolo by prijatie kmeňového judaizmu aj s jeho zakladateľským mýtom úplne iným kmeňom len smiešnym historickým kotrmelcom nie nepodobným hypotetickému prijatiu zakladateľského mýtu praotca Čecha s jeho horou Říp ďalekovýchodnými Evenkami, nebyť vzniku sionizmu v čase európskeho záchvatu národného obrodenia na konci 19. storočia. Z náboženského zakladateľského mýtu sa stal politický program s krvavými dôsledkami podnes deň. Potomkovia Chazarov vzniesli svoj reálny, fyzický nárok na Jeruzalem. Je to rovnaká tragikomédia, ako keby Evenkovia, prijmuvší mýtus praotca Čecha a Řípu, udreli na Prahu.

Podľa posledných udalostí v Gruzínsku si, zdá sa, spomenuli aj na svoju pôvodnú vlasť - Chazarský chanát. Svoj mýtický nárok na Palestínu však, samozrejme, neodvolali. Čím viac, tým lepšie. Na slávu Jahveho.

"Až ťa Hospodin, tvoj boh, uvedie do zeme, ktorú prichádzaš obsadiť, zaženie pred tebou početné pronárody ... Hospodin, tvoj boh ti ich odovzdá, aby si ich pobil. Vyhubíš ich do posledného muža, neuzavrieš s nimi zmluvu a nezmiluješ sa nad nimi, nespriazniš sa s nimi, svoju dcéru nevydáš za syna niekoho z nich, ani jeho dcéru nevezmeš pre svojho syna. To by odvrátilo tvojho syna a tvoju dcéru odo mňa, takže by slúžili iným bohom. Hospodin by proti vám vzplanul hnevom a rýchlo by ťa vyhladil. Preto s nimi naložíte takto: ich oltáry rozboríte. ich posvätné stĺpy rozrieštite, ich posvätné koly pováľate a ich tesané sochy spálite. Si predsa svätý ľud Hospodina, svojho boha, teba si Hospodin, tvoj boh, vyvolil zo všetkých pokolení, ktoré sú na tvári zeme, aby si bol jeho ľudom, jeho vlastníctvom" (Piata kniha Mojžišova 7:1-6).

 

Šírenie svetových náboženstiev (roky 600 až 1500), vrátane prijatia judaizmu Chazarmi. Prevzaté z Atlasu svetových dejín, Columbus

 

 

 

Prvá mapa zaznamenáva šírenie abrahámovských náboženstiev, druhá ríše okolo roku 1000. Der Grosse Atlas WELTGESCHICHTE, Orbis Verlag)

 

 

rok 700

rok 900

Rok 1100

(Mapy z www.euratlas.com)


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. dobre vidím?
    Great Moravia - Nytrawa?
    publikované: 29.08.2008 23:48:21 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. šak si to pozri vo vačšom zvačšení
    http://www.euratlas.com/history_europe/europe_map_0900.html

    Tam máš na konci linku na veľa máp.
    publikované: 29.08.2008 23:58:51 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Iný prípad sú, samozrejme
    originál palestínski či severoafrickí židia preukázateľne blízkovýchodného pôvodu.
    Lenže tí nevymysleli sionizmus a sami sú obeťou agresivity a rasizmu svojich východoeurópskych takpovediac kolegov.
    publikované: 30.08.2008 00:01:18 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Hádam treba zdôrazniť v súvislosti s biblickými citátmi,
    že všetky tie návody starozákonnej časti "písma svätého" na fyzickú, ale hlavne kultúrnu genocídu do puntíka realizovali kresťania. Učebnicovým príkladom je Latinská Amerika.
    Nezbavili sa primitívnych mýtov z doby bronzovej zakonzervovaných do dogiem, a tým si zablokovali vlastný vývoj.
    Ten sa dial NAPRIEK kresťanstvu, často s ťažkými stratami. Nie VĎAKA nemu.
    Všetku históriu sa našťastie prepísať a dezinterpretovať nedá.
    publikované: 30.08.2008 06:36:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Aby sme nezostali nič dlžní ani kresťanstvu:
    dávali v telke nedávno dokument o šokujúcej technickej vyspelosti Rímskej ríše, pričom mnohé technické vynálezy prevzali z antického Grécka.
    Dobrý tam bol jeden tzv. historik, ktorý pri úvahách o používaní elektrickej energie, kde prišla reč aj na blízkovýchodnú "bagdadskú batériu", označil tento nástroj na galvanické pokovovanie za náboženský rituálny predmet. Nebola to výpoveď o histórii, ale o samotnom tzv. historikovi, ktorý proste projektuje na minulosť svoju vlastnú obmedzenosť. Škoda, že sa k týmto hitorikom povinne neuvádza ich konfesia, veľa by to objasnilo.

    Po sumarizácii fascinujúcich technických vynálezov Rimanov bol o to očividnejší katastrofálny retrográdny chod Európy po nástupe kresťanstva. Od vedy a umenia po hygienu.
    publikované: 30.08.2008 06:51:17 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. na zapade nasli chazari pritulne prostredie
    lebo stary zakon tam uz vtedy uznavali ako svete pismo
    publikované: 30.08.2008 08:39:05 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Chazarský slovník
    je výnimočná kniška, to áno. A každý kto to čítal vie, že to nie je kvôli nejakým Chazarom, ktorých tam mimochodom opisuje ako nesvojprávnych baránkov, ani kvôli chazarskej polemike, ale kvôli príbehom o Avramovi Brankovičovi, Nikonovi Sevastovi, Averkije Skilovi, Jusufovi Masúdim atď, v ktorých sa dá ozaj echtovne čítať. Je to mnohovrstevná správa komprimovaná na malom priestore a nie nejaká jednoduchá message na päťsto stranách, ako sme na to zvyknutí u iných pisálkov, ktorých preto ani nečítame.
    Kto to nečítal, nech si dá bleskovo odchod. Tu je online-verzia.
    http://chazarsky-slovnik.wz.cz/
    publikované: 30.08.2008 09:15:03 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Je to virus.
    Na mapach to presne vidno.
    Sirilo sa to rovnako ako akakolvek ina pandemia z mociara, to zidovstvo, krestanstvo, islam - radikalny virusovy mem netolerantnosti a nicenia.
    Ako zufali a beznadejni museli byt vtedy vzdelani ludia, ked videli rucat sa ich kulturu a upadat do totality unifikovaneho debilizmu ci demencie v pravom zmysla slova.
    Demencie, pretoze podla mna nasa civilizacia doteraz nedosiahla mentalny standard klasickej antiky-rimskej rise z casu pred infekciou. Technicy ano, kvantitativne "vzdelanostne", ale nie inteligencne, schopnostne, charakterovo (a konieckoncov ani telesne). Softwaru nesie dnes kazdy na svojom hrbe a v svojom laptope naozaj kvanta MMMbitov, ale mozgove procesory ludi su slabsie, ako tie vtedajsie. A ani ten standard len tak lahko nasa doba nedosiahne, pretoze nicenie memov bolo spojene aj s nicenim genov.

    A predsa. Napriek tomu vsetkemu, situacia dnes je v porovnani s casom vrcholu pandemie o kus lepsia.

    Kedze sa tu minule spominala schopnost prognozy, pripomeniem moj neprekonatelny vykon:
    ------
    "Ale mozno hovorime o dvoch roznych svetoch. Mna nezaujima svet Mema, vzdy tu existoval svet podludi a ti nie su podstatni. Len na nich ucinkuje parfum - a ich asi nemozno ci nikdy nebolo mozne zachranit ci vobec zmenit, podobne ako nemozno zmenit dub v lese. No a?
    PS. Inac, napisal som, ozvi sa zajtra. Zajtra sa uvidi. Zajtra je vsetko vzdy inac.

    publikované: 07.08.2008 20:57
    autor: arton
    ------
    http://ema.blog.sk/detail-katolicky-evanjelik-slovak.html?a=51f26ca731c030bf49e95ef3dd6c26e4

    7.8.2008.
    Takze tak.
    Mam dojem - nie koli udalostiam na Kaukaze ale koli vysledku memetickeho dozriavania poslednych rokov - ze dnesna doba prekonala bod zvratu. Ze informacny nedostatok a ignorancia medzi tymi, co su schopni pocuvat a pochopit, boli do velkej miery odstranene a nastava doba takeho toho znameho cakania, kto a ako zacne. Nastala doba, ked uz nie je nedostatok odhalenia, analyz ci definicii - vsetko potrebne je uz na stole. Roztok zacina byt nasyteny.
    Je treba dokazat moznost prezitia zdraveho postoja, faza pozitivnej evolucie. Pretoze nestaci presne poznanie struktury virusu, nepresvedcis ho o jeho skodlivostii, treba mat pruznost a tvrdost na odolanie a udrzanie vlastneho zdravia a konieckoncov aj na akumulaciu sily.

    Tak, ako uz tolkokrat v minulosti, ked doslo k podobnej pozitivnej faze.
    .
    A kto by neveril ci nevedel, ako to bude vyzerat, nech sa zas ozve zajtra ,)
    publikované: 30.08.2008 10:41:43 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. pravdu mas grigoriy
    ich vedci potvrdili ze nie su chazari

    http://www.youtube.com/watch?v=qAGfUhtytzc&feature=related

    vraj existuju nejake israelite haplotypes
    je to nieco v tvare menory?
    publikované: 30.08.2008 19:10:08 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. To nie je moja téma, nejaké etnicky fixované haplotypy
    Populačná genetika je tabu. Len niekto si môže dovoliť produkovať knihy na túto tému
    http://www.amazon.com/DNA-Tradition-Genetic-Ancient-Hebrews/dp/1932687130/ref=pd_sim_dbs_b_2
    so zámerom podporiť romantické kolonizátorské nároky na "zem praotca zakladateľa".
    U ostatných je to sprostý rasizmus.

    Je mi ľahostajné, keď niekto šíri klamstvo, že nosatý fenotyp je "typický semitský" (hoci je typický armenoidný).
    Je mi egál aj aškenázska dlhovekosť, inak typická pre Kaukaz.
    Dokonca môžem ignorovať aj nápadité tradičné štrejmle (lebo tradícia je nadovšetko), najlepšie z martes zibellina - zvieratiek, ktoré počas jeruzalemských snežných búrok zaliezali do dier, všakáno. Keď sa vyčasilo, židia ich lovili na štrejmle a z toho vznikla tá pekná baranicová tradícia.
    http://de.wikipedia.org/wiki/Streimel
    Ja len viem, že veľká populácia východoeurópskych obyvateľov židovského vierovyznania neprišla "v biblických časoch" z Blízkeho Východu.
    Stačí mať mapy a slobodne rozmýšľať.
    publikované: 30.08.2008 20:49:16 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Aby som nehral voš pod chrastou,
    tak sa k tomu vyjadrím aj ja.
    Tie genealogické haplotypy sú robené na základe Y-chromozómu. Čiže sa týkajú iba samčekov. Keďže Chazari ako takí sa celkom určite vypariť nemohli, treba sa spýtať, kde tá ich DNA (o ktorej nič nevieme, lebo živého Chazara niet) vlastne je. Moja osobná hypotéza je tá, že chazarskí samci boli počas taviaceho procesu s etnickými Židmi diskriminovaní (ó, aké to prekvapenie), zatiaľčo samice fungovali naplno, čo je úplne bežné pri miešaní mnohých etnických skupín.
    Našťastie tu máme ešte iné markery, a síce mitochondriálne. Tie sa prenášajú po samičej línii, a teda paradoxne presne tak, ako sa určuje Zidovstvo. A čuduj sa svete, väčšina Aškenázov (teda plus mínus 90% dnešných židov) žiadnu blízkovýchodnú mitochondriálnu DNA nemá ;)
    Okrem toho, stačí sa pozrieť na popredných izraelských politrikov ako Avigdora Liebermana, Sneha atď, alebo aj môjho obľúbeného žida Janka, čo v našej strediskovej obci kšeftuje so šrófikmi, a je úplne jasné, že sú to turkoidi. Problém je v tom, že od tých si nikto DNA nepýta.
    publikované: 30.08.2008 21:29:47 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Tak toto hovorí
    publikované: 30.08.2008 21:47:36 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Spojené štáty. Tie sú v pluráli.
    Tu sú ešte dve aktuálne ropné správy:

    o Číne v Iraku
    http://www.reuters.com/article/GCA-Oil/idUSLS42625920080828

    a OMV so Shellom v Iráne
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1016533.html
    publikované: 30.08.2008 22:14:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. To je zaujímavé,
    čo všetko užitočné sa človek na tom internete nedozvie.Mne sa napríklad na tom Reutersi zhoravyššie objavil link, že naša obľúbäná kmeňová interpretka Amy Winehouse prechladla.
    Keďže ma to hovadsky zaujíma, tak sa o to rád podelím aj s druhými:
    http://www.reuters.com/article/entertainmentNews/idUSLU71450120080830
    Tak si už pripravme nekrológy, keby náhodou uhynula.
    publikované: 30.08.2008 22:51:20 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. pre zabavu
    publikované: 31.08.2008 00:44:19 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. nerád by som dostal virtuálne na držku
    http://www.sciencedaily.com/releases/2006/01/060117083446.htm

    Hovorí sa tomu genografický test, nechcem robiť reklamu ale môže si to ktokoľvek nechať dať urobiť.
    http://www.genomac.cz/sk/view.php?cisloclanku=2006050018
    ešte predtým odporúčam prečítať si knihu Bryana Sykesa Sedem dcér Eviných http://www.amazon.com/Seven-Daughters-Eve-Science-Ancestry/dp/0393020185
    publikované: 31.08.2008 00:53:02 | autor: pre istotu Anonym (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. 4 matky pred tisic rokmi,
    no, to by zodpovedalo tym Chazarom.

    Zvysok sa odvolavam na Grgoriyho vtip vyssie uvedeny.
    publikované: 31.08.2008 01:19:28 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Nehladiac na to, že je to stále jasná menšina,
    myslím, že je každému pri pohľade na demografické mapy do popuku jasné, že žiadne čtyri výlučné aškenážske matky existovať nemohli. To by pri takej konkurencii popieralo veškeré zákony populačnej genetiky o prežití "druhu", ibaže by oné matky boli odchované za najväčšej možnej starostlivosti v nejakej patristickej poprípade scholastickej zoologickej záhrade.
    Iste, ako hlavný argument slúži, že "The Technion-Israel Institute of Technology is Israel's leading science and technology university." No, tak tu už máme obrovský rešpekt, uvedomujúc si absolutný záväzok pravdomluvnosti etnika onoho.
    publikované: 31.08.2008 01:53:40 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. To je zaujímavé, že nie je známe,
    z koľkých matiek pochádzajú Slovania, alebo obyvatelia údajne neexistijúcej Veľkomoravskej Ríše, či aspoň Slováci. Asi preto, že tu nikomu natoľko nejebe.
    Alebo na to neexistuje politická objednávka.
    Ale ovšem, bioinformatika dokáže v židovských rukách aj nemožné. Sú to skrátka priekopníci.
    publikované: 31.08.2008 02:12:36 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Ja neviem, prečo si Anonym pre istotu myslí,
    že tu nikto Sykesovu knihu nečítal.

    V súvislosti so všelijakými Škoreckými by sa však mal odvolať na Weelsovho Adama a jeho rod. Pokiaľ viem, Škoreckého (aké pekné blízkovýchodné meno) bájka o štyroch matkách-zakladateľkách mnohomiliónovej východoeurópskej židovskej diaspory na biblických sexistov dojem neurobila a u kmeňa je obdivovaný kvôli tým kohanim. Že ako pekne to navliekol na genetiku. Tomu sa povie "veda slúži človeku." Teda hlavne ideológii.
    Tuším to tu už voľakedy bolo, takáto oddanosť vedy ideológii. V časoch, kedy Rusku vládol istý nepríčetný Kaukazan - Gruzín, podporovaný svojimi chazarskými kolegami pôvodom odvedľa, ktorí sa vyznačovali extrémnou krutosťou. Občas označovanou aj ako mongolská, čo je čisto historický pojem a netreba si ho vykladať etnicky.
    publikované: 31.08.2008 06:27:05 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Pozri, Anonym, pre istotu sem dám ešte raz mapy
    Nebudem sa sa baviť o lysenkovskej genetike v službách kmeňa.

    Z prírodovedeckej praxe, ktorú ti neodporúčam podceňovať, viem, že ak niečo niekde bolo, nezmizlo to ako v kúzolníckom klobúku. Buď to zostalo in situ a metamorfovalo, alebo migrovalo podľa prírodných zákonitostí. A človek je tiež len súčasť prírody riadená jej zákonitosťami, či nie?

    Tak si pozrime obdobie veľkých migrácií:

    Tu máš prvú mapu
    Rok 600
    http://www.euratlas.com/history_europe/europe_map_0600.html
    Dobre zafokusuj medzi Euxínske a Kaspické more. Čo vidíš? Kmene. Bulhari, Chazari, Alani.
    Alani sú tam, mimochodom, dodnes. To sú tí nešťastníci, ktorých sa nejaká čvarga podľa plánu vypracovaného istým generálom Hirschom pokúsila kruto zgenocídovať.
    O Bulharoch si ešte pohovoríme.

    Rok 700
    http://www.euratlas.com/history_europe/europe_map_0600.html
    Chzari už vytvorili ríšu, maďarský kmeň je stále na svojom mieste, Bulhari migrovali a vytvorili ríšu inde. Sú tam, mimochodom, dodnes, hovoria slovanským jazykom, ale NIKTO nespochybňuje, odkiaľ prišli. Nemá na to motiváciu, všakáno.

    Rok 800
    http://www.euratlas.com/history_europe/europe_map_0800.html
    Situácia nezmenená

    Rok 900
    http://www.euratlas.com/history_europe/europe_map_0900.html
    Chazarská ríša pretrváva, maďarský kmeň migroval

    Rok 1000
    http://www.euratlas.com/history_europe/europe_map_0900.html
    Maďarský kmeň vytvoril v centrálnej Európe ríšu, Chazarská ríša sa zmenšila, niečo uhryzli Čerkesi. Chazari z tejto oblasti sa mohli stať Čerkesmi, alebo migrovať. Smer rovnaký ako bulharský a maďarský kmeň

    Rok 1100
    http://www.euratlas.com/history_europe/europe_map_1000.html
    Chazarská ríša už formálne nejestvuje, v regióne stále zostáva nejaký kmeň definovaný ako Chazari

    Rok 1200
    Chazari "miznú". Z mapy, nie v reáli.
    V tomto čase sa vo východnej Európe vytvárajú mohutné "biblické židovské" osídlenia, pričom difundujú aj ďalej, až do Španielska. V 19. storočí dosiahlo toto osídlenie údajne okolo 11 miliónov. K stredovekému Španielsku ti tu dám odkaz na Koestlera, ktorý je bytsrý.
    publikované: 31.08.2008 07:01:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Dve židovské diaspory
    V Európe boli v stredoveku dve komunity vyznávajúce judaizmus. Noví migranti od Čierneho mora na Východe a starí migranti, takpovediac starousadlíci z Blízkeho Východu na Západe, hlavne v Španielsku. Tieto dve komunity si boli tak cudzie, že sa dá jasne vidieť ostrá hranica. "Západní" židia - hoci mnohí potomkami predošlej vlny chazarskej migrácie - východnými židmi zo štetlov hlboko pohŕdali ako špinavou a hlúpou zberbou a podnes deň je zrejmý veľký stupeň animozity (všakže, drahá Beátka).

    Prečítaj si, milý anonym, čo napísal Koestler, vynikajúci znalec reality, do dikusie ku knihe DNA and Tradition: The Genetic Link to the Ancient Hebrews na Amazone.

    Based on the wrong starting point, May 28, 2006
    By Arthur Koestler (Spain)

    According to the author, the book is constructed around a scientific comparison of the genetical properties of sefardita and askhenazim Jews. But accordingly to the book, the samples were obtained from anatolian sefarditas, theoretically expelled from Spain in 1492.
    But according to Kevin Alan Brooks and Arthur Koestler, when the massive, definitive khazarian diaspora occurred from the 11th to 13th centuries, many khazarians arrived to Spain, motivated by the known existence of a previous powerful, old Jewish comunity , stablished at the iberian peninsula since the roman empire times. Apparently these khazarians arrived to Spain in the same migratory wave than indostanian gypsies. The old iberian jews were, at the medieval times, solid propietors of land and commercial business, with complex ties with both christian and muslim comunities along the entire peninsula. When the pressure to conversion occurs in 1492, a considerable majority of spanish jews prefered to remain in the iberian peninsula, and accepted the conversion to christianism, at least publicaly. As a result, a vast majority of current spaniards have at least a 50% of their surnames from converse-jew origin (names like Garzon, Franco, Delgado, Blanco, Cerdán, Rojo and many thousands more tipical spanish names were originated from this massive jew-to-christian conversion process ).
    If this hipotesis is correct, then the jews expelled from Spain in 1492, can be wrongly catalogued as true "sefarditas", as they could be mainly composed of poor, khazarian jews newcomers, that were forced to return as near as possible to their original land -anatolia- when the conversion process was executed. In an opposed way, the old, well stablished jews from older diasporas to the iberian peninsula, surely melt in the spanish medieval society slowly, simply to mantain their well achieved "status quo" in the iberian society.
    In other words, to compare askenazim DNA to this "sefarad" DNA can be poorly useful to clarify the true genetical origins of current jews.
    I want to made a propossal, an interesting study to be done: I don't see in the book any comparison -by example- between current spaniards and palestinian DNA haplotypes, to see the most than probable coincidences, then if the author wants to shut down forever the khazarian origin theory, this genetical study must be accomplished.
    This is the correct starting point to clarify the question, isn't? (Madrid, Spain)

    Mimochodom, niečo obdobné sa stalo v prvej polovici 20. storočia v Nemecku. Budeme však o tom mlčať, pretože totalitný systém vytvoril tabuizovanú zónu, o ktorej je slobodná diskusia zakázaná.
    publikované: 31.08.2008 07:18:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Ešte jedna stručná poznámka
    Všelijaké izraelské techniony (neznie to nejak grécky? skoro ako synagóga, tá tiež znie nejak grécky) si môžu robiť svoje genetické hókusy-pókusy bez obáv, že by sa ich nejaké nezávislé, ne-sionistické pracovisko pokúsilo overiť.
    Nenájde sa blázon, ktorý by chcel nezávislým výskumom spochybniť ideológiu.
    Ak by sa našiel - nedostane ani vindru.
    A vybavené.
    Platí to, čo vysrstil sionistický technion, pretože nič iné k dispozícii nie je.
    publikované: 31.08.2008 07:38:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Anglo-israelism je vyborny priklad.
    Na druhej strane to ukazuje, ze "vyvolenym" sa dokaze nadefinovat kazdy - od turko-tatarskych agresivnych kmenov az po vikingsko-nordicke agresivne kmene.

    Pokial tento svet bude respektovat dogmaticke iracionalne uznavanie takzvanych zjaveni a svatych knih, dovtedy bude zle.
    A svet to bude robit dovtedy, dokedy ubiedene a znicene dusicky beznych ludi nebudu mat inu utechu a utek pred peklom ich bezneho zivota, ako vieru vo velkeho samca, ktory o vsetkom rozhoduje a ich - casto vynimocne ci exkluzivne prave ich - ma rad a sa o nich postara.

    Tomuto svetu chyba rozum, ludstvo ako take je v stadiu zubrienky.
    A ta je taka blba, ze zoziera svoj vlastny chvost.

    Principialnou tendenciou je pozitivny vyvoj.
    Ale takisto je pravda, ze ak by ludstvo malo zostat na nejakom tom sucasnom stupni vyvoja, je jeho existencia ako sucasna tak aj cela minula uplne bezcenna.
    publikované: 31.08.2008 18:38:59 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Pozrela som linku na ten GenoGraf
    a nepochopila som, načo je to dobré. Nejaká nová zábavka pre snobov?
    Získaný údaj nevypovedá nič o potencialite človeka, ktorý test podstúpil a vyplázol zaň pár tisíc korún českých.

    Alebo je možné vychytiť sa v izrelskom štýle trebárs do južného Francúzska, vyvaliť tam niekomu dvere na dome, otrčiť papier z GenoGrafu, že moji predkovia tam žili pred 10 tisíc rokmi a nech tiahne, lebo ja som tam doma?
    Tak to už hej.
    publikované: 31.08.2008 20:23:25 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. A toto ma z obkecu ku Genografu
    vyslovene pobavilo:
    "Každý kto pátral po pôvode svojích predkov v archívoch a matrikách narazil skôr či neskôr na hranicu, za ktorú už boli záznamy nejasné, alebo sa strácali úplne."
    Nie. Problémom nie je nejasnosť záznamov. Problémom je množstvo.
    Tých predkov už začína byť za určitou hranicou toľko, že nevedno, koho vlastne sledovať. Všetkých? To sotva. Alebo tých prepytujem najvznešenejších?
    publikované: 31.08.2008 20:31:21 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Ema, aby si to mala
    s tým hladaním ľahšie, tak ti prezradím, že jednu vetvu máte aj v USA. Teda nie celkom, lebo John Beyrle je teraz veľvyslancom USA v Rusku. Čo si o tom myslieť.
    publikované: 31.08.2008 21:00:31 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Odkedy ruskí židia migrovali do USA,
    zacnie sa im občas za východnou Európou a neohrdnú flekom veľvyslanca.

    Napríklad sj starí Mabovičovci s Golduškou, neskôr Meirovou, sa vychytili z Kyjeva za americkými peniazmi, aby sa potom Golda so sestrou Šejnou (beimirbistdušejn) odobrali pre zmenu kolonizovať Palestínu. Aj sa tomu vtedy tak hovorilo - kolonizácia.

    Kultúrna vložka pre strýca pôvodne Bayerleho, t.č. Beyrleho
    http://www.youtube.com/watch?v=vftYsKOG4vo&feature=related
    publikované: 31.08.2008 21:21:06 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Mimochodom, strýc John
    je veľký srandista.
    Nedávno vyhlásil, že celý čas presviedčali Sákašviliho, aby sa neuchyľoval k vojenskému riešeniu v Južnom Osetsku.
    Inak vraj tá zbierka Hummerov USarmy, ktorú Rusi zrekvírovali v Gori, je vraj veľmi hodnotná. Sú plné elektroniky a GPS, lebo slúžili v rámci integrovaného systému velenia.
    A ešte vraj Rusi majú nejakého pol tucta amíkov v lochu na výsluchu, ale nikto o tom nechce nič vedieť. Najmenej samozrejme USA.
    publikované: 31.08.2008 21:50:28 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Isteže. Nechceli to nechať na úchyla
    Samotní nariadili vojenský úder.
    Gašpar vopred nič netušil. Cena za to, že mu povolili prevádzkovať diktatúru. S opozíciou môže vyzametať dvorček, ale o ničom dôležitom nerozhoduje.

    Nevedno, čo sa všetko našlo v zabavených vozítkach, ale mocné predĺžené rameno sa k obecnej protiruskej štvanici nepripojilo.
    publikované: 31.08.2008 22:19:14 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Je to trocha od temy,
    od turkotatarskych genov k africkym,
    ale kedze Gustav sa blizi k NewOrleans, je to zas aktualne.
    http://beo.sk/multikulturalizmus/721-afrika-v-nasom-strede-poucenie-z-katriny

    Ukazka buducnosti mnohych oblasti sveta.
    Clanok je riadne dlhy, ale ako prikladi:

    Svet reagoval na udalosti, o ktorých nikdy nepredpokladal, že sa stanú v Spojených štátoch, s úžasom. „Anarchia v USA“ znel titulok v najpredávanejších novinách v Británii, The Sun. „Apokalypsa dnes“ hlásal nemecký Handelsblatt. Mario de Carvalho, portugalský kameraman, ktorý dokumentoval mnohé podobné situácie, povedal, že videl mŕtve telá detí a starých ľudí ležať popri diaľnici vedúcej z New Orleans. „Je to chaotická situácia, je to hrozné. Je to situácia, ktorú obvykle vidíme v iných krajinách, v treťom svete...“ povedal.

    Avšak toto prirovnanie by bolo pre niektoré štáty tretieho sveta urážkou. „Som úplne znechutený,“ povedal Srílančan Sadžíva Čintaka (36) o rabovaní. „Po tsunami naši ľudia, dokonca aj tí, ktorí všetko stratili, chceli pomôcť ďalším, ktorí trpeli. Ani jeden turista uväznený tu záplavou tsunami nebol olúpený. Keď sa všetky tieto veci dejú v USA, jednoznačne vidíme, ktorá časť sveta je civilizovaná.“
    publikované: 01.09.2008 10:15:56 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. V podstate su moje prispevky
    v urcitom zmysle slova skor obrana Chazarov a inych etnik
    Ano, mate pravdu, su geneticko kulturne oblasti, ktore si vyselektovali este horsi, dekadentnejsi pattern spravania sa

    Citujem:
    Jeden černoch, sledujúci chaos zo zahraničia, priniesol iný názor. Leighton Levy napísal 2. septembra v Jamaica Star: „Začínam si myslieť, že čierni ľudia, kdekoľvek na svete sú, nesú prekliatie genetickej predispozície kradnúť, vraždiť a vyvolávať nepokoje.“

    http://www.jamaica-star.com/thestar/20050902/cleisure/cleisure1.html
    publikované: 01.09.2008 10:23:40 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Marioneta Kainov syn podľa očakávaní udrie rázne
    na vykričaných Ábelov. Nech zvíťazí ktokoľvek, vyhrá ako ináč NWO, a kto je hlavou tejto hydry je známe.
    http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1220186491584&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
    publikované: 01.09.2008 21:28:00 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Arton, vo svetle
    tvojich ostatných príspevkov sa mi stalo zrejmým, že ti musím poslať link na tento článok:
    http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=1451
    Ako vidíme, nie všetci sú toho názoru, že sa vývoj ľudstva bude v budúcnosti uberať pozitívnym smerom. Za danej situácie môže získať navrch aj tzv. subsaharský trend.
    Keďže sme tu minule mali na pretrase K. Čapka, chcel som niečo napísať aj k androidnému vývoju, ale to nechajme kvôli neprehľadnosti situácie zatiaľ bokom.

    Pre emu sú tu aj prevratné novinky zo šuflíka jej obľúbenej Šannonovej teórie informácií:
    http://www.osel.cz/index.php?clanek=3835
    Je to veľmi zrozumiteľné, a tak dodávať netreba nič, len zaradiť do šanónu.
    publikované: 01.09.2008 22:20:55 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. hm...
    taky gruzinsko- izraelsky minister vojny Kezerasvili. Slovensky prepis jeho mena je: Chazarasvili. Alebo je to inak?
    publikované: 01.09.2008 23:26:43 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Idare, na jednu stranu prilis povrchne clanky.
    Su nejake presnejsie vysledky?
    Na druhej strane, v prvej rade tu nik nepotrebuje presne DNA vysledky. Problem je viditelny aj na makrourovni.

    Dufam, ze si nemyslis, ze ma prekvapuje teza o tom, ze evlucia docasne privodi aj upadok?
    Ved aj dinosary vyhynuli :-)

    Ale vaznejsie - ved som napisal, ze sucasne ludstvo v roznych priemerov a roznych pohladoch - vo vascine z nich - podla mna nedosahuje standard klasickej antiky.
    Pravda, skvela cast antiky bola pocetne aj priestorovo obmedzena, takze ked zaratame aj vtedajsie divosske etnika - pokrok nastal.
    Ale kvalita vymizla.

    Ale ani to nie je podstatne.
    Svet je, aky je.
    Podstatne je, aby si ludstvo priznalo, ze zakladne problemy su tak kauzalne zabudovane do jeho "danosti" (geny), ze ich meni len tazko pretazko. Ze ich nezmeni "napisanim ustavy", ani zmenenim "vlastnickych vztahov" - aby som zmienli len dve najvacsie myty 20 storocia - jeden uz ako tak vykapal, i ked ho nahradil jeho zrkadlovy obraz - idealom vraj vsetko riesiaim sa stali opat "vlastnicke vztahy" - len vraj tentokrat celkom ine, tentoraz uz naozaj tie prave, definitivne, idealne. Hech.

    Ale zas tato tazkopadnost neznamena, ze mame rezignovat, samozrejme. Lebo aj ked tazko, zmenit to mozno.
    publikované: 02.09.2008 00:11:14 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Na Oslovi sú, arton, skoro všetky články
    povrchné, pretože to tam z veľkej časti píšu diletanti. To predsa veľmi dobre vieme. Tamto hore je ale jeden z tých lepších príkladov.
    Ja len zopakujem, že momentálny vývoj ide jednoznačne retrográdnym smerom (príklady z praxe neuvádzam, každý ich sám dobre pozná) a ešte sme ani zďaleka nedosiahli evolučné údolie. Ak sa tu vôbec dá o nejakej evolúcii ešte hovoriť, že áno. Absentuje tu už totiž pozitívna selekcia a je otázne, či by pri takej veľkej a zamrznutej populácii vlastne vôbec zabrala.
    Jediným riešením je generálny reset. A k tomu aj určite príde, o tom pri súčasnom prekotnom vývoji nemusíme ani trochu pochybovať. Najneskôr, keď sa minú zdroje.
    Ale s tým ty, arton, neurobíš nič. Aj keby si bol neviemaký mémotvorca.
    publikované: 02.09.2008 01:41:13 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Zatiaľ by som len k prekladu na beo
    sa spýtala: ako by v rovnakej situácii reagoval americký white trash?
    Viem, ako sa americká kultúra správa v Iraku. Už v júli-auguste 2003 boli správy o rabovačkách archeologických pamiatok, znásilňovaniach a vraždeniach. Nerobili to Iračania, ale pravidelná amrická armáda. Nepredpokladám, že v nej boli samí americkí černosi.
    Že sa v tom preklade na beo pár bielych tetelilo od hrôzy pred lynčom a lúčilo so životom, pripomína obrátenú situáciu KKK.
    publikované: 02.09.2008 06:55:57 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Na oslovi odporúčajú povedať wow
    Wow! Hodnotnejšie ako qubík zeminy.

    Pridajme k tomu formou triviálneho matematického úkonu pripočítavania kritérium Peres-Horodecki, a je to na Nobelovu cenu za aplikovanú kabalu.
    publikované: 02.09.2008 08:43:53 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Mne samozrejme nejde o nejaku "odbornu" povrchnost
    Skor o to, ze sa typicky korektne museli - venovali len chorobnym genom mikrocefalii, aspon to tak vyznievalo, a nie nejakym pozitivnym udajom.
    I ked tento odstavec naznacuje vela:
    ---
    Nechuť přiznat genům microcephalin a ASPM roli ve funkci mozku může mít i celkem prozaické pozadí. Je to krajně "nepohodlné" tvrzení. Zaprvé, ony nedávné varianty genů zcela chybí subsaharské populaci obyvatel Afriky. Nikdo to neřekl nahlas, tím méně to nenapsal. Ve vzduchu ale visí interpretace, podle které původní obyvatelé Afriky jsou z tohoto hlediska "méněcenní" - stejně jako ostatní lidé, kteří nevlastní onu evolučně preferovanou variantu genů.
    ---
    Sokuje ma ale to okamzite pouzitie slovka "menecenni". Ti ludia nie su menejcenni - len maju kratsiu nohu alebo cosi, co je ako epilepsia.
    Je dobre poznat svoj zdravotny stav. Agresivna psychoza a podobne, to su proste diagnozy. Vsetko sa potencialne da liecit - dovtedy to treba kontrolovat a obmedziovat.

    A co sa tyka "preferencie blbcov" - kvantity som sa uz davno prestal bat, uz daaaavno som si zvykol.)
    Pre porovnanie - predstav si nejakych prvych rolnikov, pestuju ten svoj objav, tu krasnu zlatu psenicu ...a pozeraju okolo seba a hovoria si:
    "Nema to sancu. Vsade okolo je burina a dzungla, ta sa rozsiruje bleskovo, rastie geometrickym radom, proti tej biomase nema nasa psenica sancu. Evolucia podporuje menejcenne formy"

    No a este nieco.
    Prepac, ja som zrejme uz zvyknuty skor hovorit k ludu.), takze sa mi horsie napodobnuje nejaky oficialny vedecky dialekt. Mozno mi mozes aj poradit. Posun taziska (priemeru) stavu populacie nazyva evolucia - ta ide bud k lepsiemu alebo k lepsiemu, vsak.
    Ako sa ale nazyva posun okrajov populacie?
    Ked si to prenesieme do globalneho suradnicoveho systemu zeme - moze byt, ze priemerne sa ludstvo stahuje na juh, k peklu rovnikovych pusti - ale postupuju nejake jeho vycnelky aj smerom k pozitivnemu severu? Dosahuje tam ludstvo pozicie - hodnoty, ktore nikdy predtym nedosiahlo? A je vobec mozne si predstavit, ze by sa tato "lokalna", "okrajova" evolucia zastavila, ze by sa elementy netlacili aj do tohto smeru a nepostupovali?
    TO ma zaujima, nie priemer.
    Nie je toto podstatna evolucia?
    A existuje vlastne ab definitio ina evolucia, ako takyto postup mensiny?


    A ozaj len ako bodku pripomeniem vsetkym, ze pozitivum nie su mienene len nejake matematicko inteligencna schopnosti, ale celkova nervovo-mentalna stabilita -az po fyzicke zdravie.
    A ozaj uz iba pre nejakych nahodnych okoloiducich idiotov na tomto mieste pripomeniem - aj ked o tychto veciach rad pisem, ani len nejak alegoricky nenaznacujem, ze prave ja som v niektorom z tychto hodnot nejaky etalon.
    publikované: 02.09.2008 08:46:25 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. To bolo k Horodeckých quantanámu,
    do ktorého zavreli zdravý rozum.
    Plus poznámka k článku o vývoji mozgu:

    Už dnes je prý v USA patrná úzká intelektuální elita řídící zemi a "ne tak chytrý" dav, který už ani nechápe "vo co de".

    Patrné je hlavne to, že mafia má nové meno. Sú do neho inkorporované pojmy intelekt a elita, ale na podstate mafie to nič nemení.
    Vždy sa našli idioti, ktorí sa mocným podlizovali rečami o neobyčajnej výkonnosti ich mozgov.
    Pritom roztrieskať Irak na padrť a vykradnúť ho by dokázal aj negramotný mongol.
    publikované: 02.09.2008 09:08:21 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. To sme tu, arton, už spomínali
    dokonca som to uvádzal ja, aj keď nie som žiadny odborník skrze evolučnú biológiu. Na rozdieľ od emy, ktorá je v tomto obore velice sčítaná, a samozrejme aj stanka, ktorý síce sčítaný neni, ale zato má na to od prírody výnimočný talent.
    Jedná sa alopatrickú evolučnú speciáciu a rozoznávame niekoľko subtypov podľa geografických kritérií alebo špecializácie na zdroje. Paradoxne, najlepšie predpoklady pre tento typ evolúcie majú práve židia, ktorí si vyvinuli špeciálnu verziu spojenú s parazitizmom. V praxi sa to manifestuje ich úžasnou verbálnou inteligenciou a veľkým počtom laureátov rôznych insiderských cien. Menší problém je len v tom, že vzhľadom na to, že ako substrát využívajú majoritnú populáciu, dochádza semtam ku treniciam, rozsah ktorých sa následne neproporčne preceňuje, čo však tiež patrí ku stratégii.

    A si tu ešte zaarchivujme linky so starými známymi faktami potvrdzujúcimi vysokú inteligenciu a úroveň humanizmu v USraelskej civilizácii:
    http://www.blisty.cz/art/42308.html
    http://www.blisty.cz/2008/9/2/art42510.html
    publikované: 02.09.2008 12:11:25 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Nuz, neviem.
    Asi som nemal pouzit to prirovnaie prave s geografickym priestorom.

    Asi nesmiem precenovat cas, ktori niektori ludia maju ci su ochotni venovat - a konieckoncov ani podcenovat-nadmerne minat- svoj cas.
    Ved ani ten moj nie je nekonecny a azda ani nie celkom bezcenny.
    Niekedy aj ja mam sekundove pocity, ze cokolvek pisat je zbytocne.

    Ale tie linky na blisty stoja za archivaciu.
    I ked ... pisat po tisici raz, ze urcite komare prenasaju smrt ...
    publikované: 02.09.2008 12:30:38 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Stanko dostal Darwinovu cenu
    za celoživotné úsilie.

    Ubi bene, ibi alopatria.
    Verbálna inteligencia? Zblbnúť niekoho rečami, na tom predsa nie je nič inteligentné.
    publikované: 02.09.2008 13:25:54 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. žeby tradičné konzervatívne hodnoty?
    publikované: 02.09.2008 15:43:09 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. wag the dog in georgia
    publikované: 02.09.2008 20:50:08 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. strielanie do zviazaneho palestinskeho chalana
    publikované: 02.09.2008 20:53:07 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. aladar
    palinovej kazen v kostole
    http://www.informationclearinghouse.info/article20672.htm
    palinova je sucast americkej elity
    a irak je sucast bozieho planu
    :-))
    publikované: 02.09.2008 20:58:55 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Je to bizarná osoba, tá Palinová
    Zrejme prehrá McCainovi voľby. Bible Belt je z nej úplne rozčertený.

    Inak je sranda, ako sa drobé rozdiely dvoch strán vytvárajúcich americkú totalitu vytrácajú.
    Starý jastrab McCain si narazí relatívne mladú odviazanú pseudoliberálku Palinovú a relatívne mladý odviazaný pseudoliberál Obama si narazí starého jastraba Bidena.
    A je to. Obidve strany akoby jedna totalitná mater mala.
    publikované: 03.09.2008 09:37:36 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. Vrtenie gruzínskym psom bude amerických
    daňových poplatníkov niečo stáť. Zatiaľ sa USA chystajú vypolstrovať Sákašviliho agresívny režim miliardov amerických zelených núl.

    Mešcom bude musieť zatriasť aj EÚ.

    Nie dosť, že sme v uplynulých rokoch na príkaz USA napchali do Thačiho Kosova miliardy eur (Podľa Rehna v období 1999 až 2007 Kosovo získalo pomoc na obnovu vo výške 3,5 miliardy eur, z toho dve tretiny pochádzali od Európskej únie.
    http://spravy.pravda.sk/thaci-ziadny-z-darov-nepojde-zlym-smerom-ffo-/sk_svet.asp?c=A080711_165552_sk_svet_p23)
    teraz budeme musieť na prízak USA utrúsiť kopu eurí aj Zmrdišviliho režimu.

    Nejak nás ten kamarátšaft s USA vychádza sakra draho - a navyše si tým platíme vlastný európsky funus.
    publikované: 03.09.2008 09:44:25 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. malý príspevok k téme
    publikované: 03.09.2008 11:53:50 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. americka vojnova lod
    vezie dalsie prikryvky a detske vyzivy :-))
    http://www.sme.sk/c/4058434/tretia-americka-vojenska-lod-zamierila-do-gruzinska.html
    je nasledovana dalsou americkou vojnovou lodou ktora vezie vankuse a detske hrkalky
    publikované: 03.09.2008 12:18:41 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Tuto v Háreci píšu, že Joe Lieberman mal
    privátnu sešn s Palinovou.

    Palinová tiež podstúpila kádrovací rituál u AIPACu, kde prisahala vernosť sionistickému režimu až do roztrhania tela. Nie teda vlastného, ale niečo na spôsob 4126 oficiálne priznaných amerických obetí v Iraku, ktoré doposiaľ uhynuli pri napľňaní "božieho plánu", ako aj ďalších v neznámom počte, ktorí otrčili kopytá pri assaulte na Južné Osetsko.
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1017828.html

    Údesné. Čím chce byť povedané, že číry kokotizmus. Socialistická totalita bola v porovnaní s AIPACom ochotnícke teátro.
    publikované: 03.09.2008 13:40:53 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. Je to dobrý text, Nemesis
    Len je tam trochu zatlačený do úzadia vznik sionizmu ako prízračného dietka romantického národného kvasu Európy konca 19. storočia.

    "Ještě do 60. let minulého století sionistická historiografie komplexnost původu Židů chtě nechtě připouštěla. V následujících letech jej ale začala potlačovat až ho nakonec zcela vymazala z izraelské veřejné paměti."
    Nielen z izraelskej verejnej pamäti. Zdeformovala verejnú pamäť celého Západu.
    Presnejší titulok by bol Európa dobrovoľne zabudla svoju históriu

    Dám to sem ešte raz, aby to nebolo prehliadnuté
    http://www.czechfreepress.cz/site/?p=1535
    publikované: 03.09.2008 13:48:53 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. Mimochodom, na Ukrajine sa teraz dejú veci
    Krajina vyhodená z kĺbov orandžovou revolúciou zorganizovanou globálnymi aparátčikmi pod vedením USA sa začína vracať do geopolitického normálu. Vrkočatá má cit pre realitu a agent Rapavý bude škrtnutý z výplatnej listiny CIA.
    publikované: 03.09.2008 13:55:34 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. No, zdá sa, že obnovená ruská sila
    a zhoršené vzťahy so Západom začína prinášať prvé zakázané ovocie. A síce zahaltovanie spätnej migrácie Chazarov do východnej Európy s okamžitou platnosťou. Lebo však si nemyslime. Kto sa asi tak zmocnil ukrajinských zdrojov po pestrofarebnej revolúcii?
    A tak si Ukrajinci hovoria, že už bolo dosť, a že im celkom určite ani žiadnu vojnu netreba. A hotovo.
    Inak povedané, geopolitika má vždy snahu k obnoveniu ekvilibria.
    publikované: 03.09.2008 15:12:33 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. Obetavci.
    publikované: 03.09.2008 17:44:57 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. P6_TA-PROV(2008)0396
    Gruzínsko
    Uznesenie Európskeho parlamentu z 3. septembra 2008 o situácii v Gruzínsku
    Európsky parlament,
    – so zreteľom na svoje predchádzajúce uznesenia o Gruzínsku, a najmä na svoje uznesenie z 26. októbra 2006 o situácii v Južnom Osetsku a svoje uznesenia z 29. novembra 2007 a 5. júna 2008 o situácii v Gruzínsku,
    – so zreteľom na svoje uznesenie z 15. novembra 2007 o posilňovaní Európskej susedskej politiky (ESP) a svoje uznesenia zo 17. januára 2008 o účinnejšej politike Európskej únie pre južný Kaukaz a o koncepcii čiernomorskej regionálnej politiky ,
    – so zreteľom na akčný plán ESP prijatý s Gruzínskom, v ktorom je zahrnutý jeho záväzok spolupracovať na urovnaní vnútorných konfliktov v Gruzínsku,
    – so zreteľom na jednotnú akciu Rady 2008/450/SZBP zo 16. júna 2008 týkajúcu sa ďalšieho príspevku Európskej únie k procesu urovnávania konfliktu v Gruzínsku/Južnom Osetsku a na iné predchádzajúce jednotné akcie Rady týkajúce sa tej istej problematiky,
    – so zreteľom na svoje predchádzajúce uznesenia o vzťahoch EÚ a Ruska, najmä na uznesenie z 19. júna 2008 o samite EÚ – Rusko, ktorý sa uskutoční 26. – 27. júna 2008 v Chantyjsku-Mansijsku ,
    – so zreteľom na závery z mimoriadneho zasadnutia Rady pre všeobecné záležitosti a vonkajšie vzťahy z 13. augusta 2008, týkajúce sa situácie v Gruzínsku,
    – so zreteľom na závery z mimoriadneho zasadnutia Európskej rady , ktoré sa konalo 1. septembra 2008 v Bruseli,
    – so zreteľom na rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN S/RES/1781 (2007) a S/RES/1808 (2008), ktorými sa podporuje územná celistvosť Gruzínska, pričom posledným uvedeným sa predlžuje mandát pozorovateľskej misie OSN v Gruzínsku (UNOMIG) do 15. októbra 2008,
    – so zreteľom na rozhodnutie stálej rady Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) č. 861 z 19. augusta 2008 o zvýšení počtu vojenských kontrolných dôstojníkov pre misiu OBSE v Gruzínsku,
    – so zreteľom na vyhlásenie zo samitu NATO v Bukurešti z 3. apríla 2008 a na výsledky stretnutia Rady NATO z 19. augusta 2008,
    – so zreteľom na článok 103 ods. 4 rokovacieho poriadku,
    A. keďže EÚ je naďalej odhodlaná podporovať nezávislosť, zvrchovanosť a územnú celistvosť Gruzínska v rámci jeho medzinárodne uznaných hraníc,
    B. keďže vydávanie ruských pasov občanom Južného Osetska a podpora separatistického hnutia, ako aj zvýšené vojenské aktivity separatistov proti dedinám s gruzínskym obyvateľstvom zvýšili napätie v Južnom Osetsku, spoločne s veľkým ruským vojenským cvičením blízko hraníc s Gruzínskom v júli 2008,
    C. keďže po niekoľkých týždňoch zvýšeného napätia a potýčok medzi zúčastnenými stranami a provokácií separatistických síl z Južného Osetska bombovými útokmi, krvavými zrážkami, výstrelmi a výbuchmi, ktoré zapríčinili smrť mnohých civilistov a pri ktorých bolo omnoho viac ľudí zranených, gruzínska armáda v noci zo 7. na 8. augusta 2008 začala prekvapivý delostrelecký útok na Cchinvali, po ktorom nasledovala pozemná operácia na ktorej sa zúčastnili tanky, ako aj vojaci s cieľom obnoviť kontrolu nad Južným Osetskom,
    D. keďže Rusko, v dôsledku dlhodobej vojenskej prípravy, okamžite zareagovalo rozsiahlym protiútokom, vyslalo tanky a pozemné jednotky, bombardovalo viaceré miesta v Gruzínsku vrátane mesta Gori a zablokovalo gruzínske čiernomorské prístavy,
    E. keďže okolo 158 000 ľudí bolo v dôsledku tejto krízy vyhnaných a donútených opustiť svoje domovy a pri ich návrate im treba poskytnúť pomoc, keďže v dôsledku toho, že na území sa nachádza trieštivá munícia, nevybuchnuté strelivo a nášľapné míny, ako aj v dôsledku ruských varovaní a neochoty Ruska spolupracovať, nie je takýto návrat bezpečný,
    F. keďže vojenský zásah Ruska vážne poškodil infraštruktúru Gruzínska a keďže je potrebná humanitárna pomoc,
    G. keďže medzinárodní odborníci v oblasti ľudských práv a vojenskí analytici zaznamenali v Gruzínsku využívanie trieštivej munície ruskými vojskami, pričom táto munícia v konfliktných oblastiach zanecháva tisícky nevybuchnutých nábojov; keďže Gruzínsko tiež priznalo použitie trieštivých bômb v Južnom Osetsku pri tuneli Roki,
    H. keďže 12. augusta 2008 sa prezidenti Gruzínska a Ruska na základe sprostredkovateľského úsilia EÚ dohodli na okamžitom prímerí, stiahnutí gruzínskych a ruských ozbrojených síl na pozície spred 7. augusta 2008 a na začatí medzinárodných rozhovorov o urýchlenom ustanovení medzinárodného mechanizmu s cieľom pripraviť sa na trvalé mierové riešenie konfliktu,
    I. keďže 19. augusta 2008 NATO pozastavilo pravidelné kontakty na najvyššej úrovni s Ruskom s tým, že vojenská akcia Ruska bola neadekvátna a v rozpore s jeho mierotvornou úlohou v častiach Gruzínska a že zvyčajná spolupráca nemôže pokračovať, kým ruské vojenské jednotky zostanú v Gruzínsku,
    J. keďže 22. augusta 2008 Rusko stiahlo tanky, delostrelectvo a stovky vojakov zo svojich najviac predsunutých pozícií v Gruzínsku, ale stále má pod kontrolou prístup do prístavného mesta Poti južne od Abcházska, a ruská vláda oznámila, že ponechá jednotky v bezpečnostnej zóne okolo Južného Osetska a zriadi osem kontrolných stanovísk, na ktorých budú nasadené ruské jednotky,
    K. keďže 25. augusta 2008 horná komora ruského parlamentu prijala uznesenie, v ktorom požiadala prezidenta, aby uznal nezávislosť odtrhnutých regiónov Gruzínska – Abcházska a Južného Osetska, po čom 26. augusta 2008 prezident Dmitrij Medvedev rozhodol, že Rusko oficiálne uzná tieto dva regióny ako nezávislé štáty,
    L. keďže tento konflikt má ďalekosiahle dôsledky na stabilitu a bezpečnosť v regióne, ktoré ďaleko presahujú rámec priamych vzťahov medzi všetkými stranami zapojenými do konfliktu, a má možné následky na vzťahy medzi EÚ a Ruskom, ESP, čiernomorský región i ďalšie oblasti,
    M. keďže EÚ musí zachovať úplnú politickú jednotnosť v reakcii na krízu v Gruzínsku a musí vystupovať jednotne najmä vo svojich vzťahoch s Ruskom; keďže proces k mierovému a stabilnému riešeniu konfliktov v Gruzínsku a na Kaukaze si bude vyžadovať komplexnú revíziu ESP a nové úsilie v celom regióne v spolupráci so všetkými európskymi a medzinárodnými organizáciami, najmä s OBSE,
    N. keďže gruzínska vláda prerušila minulý týždeň diplomatické styky s Ruskom a Ruská federácia na to reagovala rovnakým spôsobom,
    1. zastáva názor, že konflikty na Kaukaze sa nemôžu riešiť vojenskou silou, a tvrdo odsudzuje všetkých, ktorí sa uchýlili k použitiu sily a násilia, aby zmenili situáciu na odtrhnutých gruzínskych územiach, v Južnom Osetsku a Abcházsku;
    2. vyzýva Rusko, aby rešpektovalo suverenitu a územnú celistvosť Gruzínskej republiky a nedotknuteľnosť jej medzinárodne uznaných hraníc, a preto rozhodne odsudzuje uznanie nezávislosti odtrhnutých gruzínskych území, Južného Osetska a Abcházska, Ruskou federáciou ako krok proti medzinárodnému právu;
    3. upozorňuje na to, že každé rozhodnutie o konečnom štatúte Južného Osetska a Abcházska musí byť podmienené dodržiavaním základných zásad medzinárodného práva vrátane Záverečného aktu Konferencie o bezpečnosti a spolupráci v Európe z roku 1975 (Helsinský záverečný akt), najmä v súvislosti s návratom utečencov a rešpektovaním ich vlastníctva a záruk a dodržiavaním práv menšín;
    4. odsudzuje neprijateľnú a neprimeranú vojenskú reakciu Ruska a jeho inváziu hlboko na územie Gruzínska, čo predstavuje porušenie medzinárodného práva; zdôrazňuje, že neexistujú žiadne legitímne dôvody na to, aby Rusko vtrhlo do Gruzínska, okupovalo jeho časti a hrozilo zvrhnutím vlády demokratickej krajiny;
    5. vyjadruje poľutovanie nad stratami na životoch a ľudským utrpením, ktoré boli spôsobené nerozvážnym použitím sily všetkými stranami zapojenými do konfliktu;
    6. vyjadruje hlboké znepokojenie nad dôsledkami, ktoré spôsobili ruské míny Gruzínsku v sociálnej a hospodárskej oblasti, najmä v súvislosti s vyhodením železničného mosta do vzduchu pri Kaspi na hlavnom železničnom spojení z Tbilisi do Poti 16. augusta 2008 a s výbuchom vlaku s palivom v blízkosti Gori, keď prevážal ropu na export z Kazachstanu cez Poti 24. augusta 2008; podčiarkuje, že obidva činy boli porušením záväzku o prímerí;
    7. opakuje svoju pevnú vieru v zásadu, že žiadna tretia krajina nemá právo veta proti suverénnemu rozhodnutiu inej krajiny vstúpiť do ktorejkoľvek medzinárodnej organizácie alebo aliancie ani právo destabilizovať demokraticky zvolenú vládu;
    8. zdôrazňuje, že partnerstvo medzi Európou a Ruskom sa musí zakladať na dodržiavaní základných pravidiel európskej spolupráce, a to nielen slovami, ale aj činmi;
    9. oceňuje predsedníctvo EÚ za efektívnosť a rýchlosť, s akou reagovalo na tento konflikt, a za jednotu, ktorú ukázali členské štáty pri vykonávaní úlohy sprostredkovateľa medzi oboma stranami, čo im umožnilo podpísať plán prímeria; víta v tejto súvislosti závery z vyššie uvedeného mimoriadneho zasadnutia Európskej rady;
    10. dôrazne vyzýva Rusko, aby dodržalo všetky svoje záväzky z dohody o prímerí dosiahnutej a podpísanej vďaka diplomatickému úsiliu EÚ, počnúc úplným a okamžitým stiahnutím svojich jednotiek zo samotného Gruzínska, až po zníženie vojenskej prítomnosti v Južnom Osetsku a Abcházsku, t. j. počtu ruských ozbrojených síl, ktoré boli rozmiestnené ako mierové sily v oboch provinciách pred prepuknutím konfliktu; odsudzuje rozsiahle rabovanie, ktorého sa dopúšťa ruské invázne vojsko a jeho prisluhovači;
    11. žiada, aby sa bezodkladne uskutočnilo nezávislé medzinárodné vyšetrovanie s cieľom zistiť fakty a vyjasniť niektoré tvrdenia;
    12. nalieha na Gruzínsko, ktoré ratifikovalo Rímsky štatút Medzinárodného trestného súdu, a ruské orgány, aby podporovali úrad prokurátora Medzinárodného trestného súdu a v plnej miere s ním spolupracovali pri vyšetrovaní tragických udalostí a útokov na civilné obyvateľstvo počas konfliktu, s cieľom určiť zodpovedné osoby a postaviť ich pred súd;
    13. vyzýva ruské a gruzínske orgány, aby poskytli všetky informácie týkajúce sa oblastí, kde ich vojská zhodili kazetové bomby tak, aby sa okamžite začalo s odmínovaním a aby sa zabránilo ďalším obetiam medzi nevinnými civilistami a umožnil bezpečný návrat vysídlených osôb;
    14. vyzýva EÚ a NATO a jeho členov, aby na základe spoločnej pozície využili všetky možné prostriedky a presvedčili ruskú vládu, aby dodržiavala medzinárodné právo, čo je nevyhnutnou podmienkou, ak má zastávať zodpovednú úlohu v medzinárodnom spoločenstve; pripomína Rusku ako krajine s právom veta v OSN jeho zodpovednosť za svetový poriadok a mier;
    15. vyzýva Radu a Komisiu, aby prehodnotili svoju politiku voči Rusku v prípade, že Rusko nedodrží svoje záväzky z dohody o prímerí; podporuje preto rozhodnutie Európskej rady odložiť rokovania o dohode o partnerstve a spolupráci dovtedy, kým sa ruské jednotky nestiahnu na pozície spred 7. augusta 2008;
    16. vyzýva Komisiu, aby predložila dohody o zjednodušení vízového režimu a readmisii s Gruzínskom, ktoré by boli aspoň na tej istej úrovni ako dohody s Ruskom;
    17. vyzýva členské štáty, aby prehodnotili vydávanie víz spojené s hospodárskymi aktivitami založenými v Južnom Osetsku a Abcházsku;
    18. dôrazne odsudzuje násilné presídlenie Gruzíncov z Južného Osetska a Abcházska a vyzýva de facto orgány Južného Osetska a Abcházska, aby zaručili bezpečný návrat presídleného civilného obyvateľstva v súlade s medzinárodným humanitárnym právom;
    19. víta iniciatívu OBSE zvýšiť počet neozbrojených pozorovateľov; žiada o ďalšie posilnenie misie OBSE v Gruzínsku s úplnou slobodou pohybu po celej krajine a vyzýva členské štáty EÚ, aby prispeli k tomuto úsiliu;
    20. žiada, aby EÚ významnou mierou prispela k plánovanému medzinárodnému mechanizmu na vyriešenie konfliktu, a preto víta rozhodnutie Európskej rady o nasadení pozorovateľskej misie EBOP (Európska bezpečnostná a obranná politika) na doplnenie misie OSN a OBSE a aby požiadala o mandát OSN alebo OBSE pre mierovú misiu EBOP;
    21. víta aktívnu a neustálu podporu EÚ pre všetky medzinárodné snahy o trvalé mierové riešenie konfliktu, najmä záväzok Rady podporiť všetky snahy OSN, OBSE a ostatné snahy o urovnanie konfliktu; víta najmä rozhodnutie menovať osobitného zástupcu EÚ pre krízu v Gruzínsku;
    22. víta urýchlenú humanitárnu pomoc Komisie pre civilné obyvateľstvo vo výške 6 miliónov EUR, ktorá musí byť posilnená o ďalšie prostriedky na základe posúdenia potrieb priamo na mieste; konštatuje naliehavú potrebu pomoci na obnovu po ukončení konfliktu;
    23. víta rozhodnutie Rady zvolať medzinárodnú konferenciu darcov na rekonštrukciu Gruzínska a naliehavo vyzýva Radu a Komisiu, aby preskúmali možnosť veľkého projektu EÚ na finančnú podporu prestavby gruzínskych postihnutých oblastí a aby zabezpečili silnejšiu prítomnosť EÚ v tejto krajine, ako aj v celom regióne;
    24. vyzýva všetky strany zapojené do konfliktu, aby umožnili plný a neobmedzený prístup humanitárnej pomoci k obetiam vrátane utečencov a vnútorne presídlených osôb;
    25. zastáva názor, že hľadaniu riešenia konfliktu v Gruzínsku, popri ostatných nevyriešených konfliktov na južnom Kaukaze, prospeje zvýšená internacionalizácia mechanizmov na riešenie konfliktov; navrhuje preto, aby EÚ zvolala Transkaukazskú mierovú konferenciu ako kľúčový prvok tohto procesu; domnieva sa, že na takejto konferencii by sa mali prediskutovať medzinárodné záruky týkajúce sa plného dodržiavania občianskych a politických práv a podpory demokracie prostredníctvom medzinárodnej zásady právneho štátu; zdôrazňuje, že na konferencii by sa mal poskytnúť aj priestor na vypočutie nezúčastnených alebo umlčaných skupín v kaukazskom regióne;
    26. vyzýva Radu a Komisiu, aby ďalej rozvíjali ESP tým, že ju lepšie prispôsobia potrebám našich východných partnerov vrátane posilnenia účasti EÚ v čiernomorskom regióne, aby prijali návrh Európskeho parlamentu na európsky hospodársky priestor plus alebo švédsko-poľský návrh východného partnerstva a aby najmä vo vzťahu ku Gruzínsku, Ukrajine a Moldavskej republike urýchlili zriadenie zóny voľného obchodu; konštatuje, že pri liberalizácii vízovej politiky EÚ voči týmto krajinám treba vziať do úvahy skutočnosť, že Rusku boli v tejto oblasti poskytnuté lepšie podmienky než im;
    27. zdôrazňuje prepojenie viacerých problémov v regióne južného Kaukazu a potrebu komplexného riešenia vo forme paktu stability a so zapojením hlavných vonkajších aktérov; zdôrazňuje potrebu posilniť spoluprácu so susednými krajinami v čiernomorskom regióne pomocou zriadenia osobitného inštitucionálneho a viacstranného mechanizmu ako napríklad Únie pre oblasť Čierneho mora a pomocou usporiadania medzinárodnej konferencie o bezpečnosti a spolupráci o regióne južného Kaukazu; žiada preto Komisiu, aby predložila Európskemu parlamentu a Rade osobitný návrh na zriadenie viacstranného rámca pre čiernomorský región vrátane Turecka a Ukrajiny; domnieva sa, že v záujme stability celého regiónu a energetických tokov by mali byť zapojené susedné krajiny ako napr. Kazachstan;
    28. pripomína, že NATO na svojom samite 3. apríla 2008 v Bukurešti súhlasilo, aby sa Gruzínsko stalo jeho členom;
    29. zdôrazňuje význam Gruzínska pre zlepšenie energetickej bezpečnosti EÚ tým, že poskytuje alternatívu k ruskej ceste prepravy energie; za kľúčovú považuje účinnú ochranu súčasných infraštruktúr, napr. ropovodu Baku - Tbilisi - Ceyhan, a vyzýva Komisiu, aby na tento účel ponúkla Gruzínsku všetku nevyhnutnú pomoc; očakáva, že EÚ prijme silné politické i rozpočtové záväzky na uskutočnenie projektu ropovodu Nabucco, ktorý bude prechádzať cez územie Gruzínska a ktorý sa považuje za prioritný projekt EÚ, pričom predstavuje najdôležitejšiu alternatívu projektov realizovaných v spolupráci s Ruskom, ktoré spoločne potenciálne zvýšia hospodársku a politickú závislosť členských štátov od Ruska;
    30. vyzýva Radu a Komisiu, aby pokračovali vo svojom úsilí o prijatie spoločnej energetickej politiky EÚ, v rámci ktorej sa okrem iného zohľadní potreba diverzifikovať zdroje dodávok;
    31. domnieva sa, že pri spolupráci na južnom Kaukaze by nemalo ísť o výhradné sféry vplyvu medzi EÚ a Ruskom (takzvané sféry záujmov);
    32. zastáva názor, že úloha EÚ v súčasnej kríze zdôrazňuje potrebu posilniť európsku zahraničnú, obrannú a bezpečnostnú politiku, a je presvedčený, že Lisabonská zmluva vrátane vytvorenia postu vysokého predstaviteľa, doložka o solidarite a politika EÚ v oblasti energetickej bezpečnosti sú správnou cestou, ktorá k tomu povedie;
    33. zdôrazňuje potrebu zabezpečiť stabilitu v regióne južného Kaukazu a vyzýva arménsku a azerbajdžanskú vládu, aby prispeli k dosiahnutiu tohto cieľa a aby súčasne dodržiavali všetky svoje medzinárodné záväzky;
    34. opätovne zdôrazňuje zásadu, že pluralistické a demokratické riadenie štátu s fungujúcimi opozičnými stranami a dodržiavaním ľudských a občianskych práv je najlepšou zárukou pre stabilitu v celom regióne južného Kaukazu;
    35. poveruje svojho predsedu, aby toto uznesenie postúpil Rade, Komisii, členským štátom, prezidentom a parlamentom Gruzínska a Ruskej federácie, NATO, OBSE a Rade Európy.
    publikované: 03.09.2008 20:42:18 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. velmi dobry clanok
    ...a zaujimavy blog.
    publikované: 03.09.2008 22:10:07 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. Grigoriy, presne tak
    Ani to vlastne potom nechcem videt.
    Zas tie tony aktivnych smradov.
    publikované: 03.09.2008 23:09:35 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. Eurobyrokrati
    prišli z prázdnin oddýchnutí, čo sa prejavilo na ich produkcii.
    Hammarberg zjavne nestihol svoju správu z návštevy JO vypracovať a preložiť ani len europoslancom, nieto ešte verejnosti.
    Z dikcie uznesenia vyplýva, ako keby bolo nevinné Gruzínsko rozbité na padrť. Ako keby nešlo o agresívny režim, ktorý zaútočil na civilné obyvateľstvo a ktorého protagonista by sa mal hingať na kravate vedľa Saddáma.
    Ale bod 29 všetko vysvetľuje.
    publikované: 03.09.2008 23:36:05 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. Oddýchnutí a naložení v kaspiku
    A že majú jinoši dobrú povahu a bystrý um, hneď aj navrhujú vytvoriť pre porobené zakaukazské národy a národíky filiálku EÚ - Čiernomorskú Úniu.
    Len si akosi nevšimli, že im ide predovšetkým o úniu kaspickú. A to môžu naozaj iba veľmi chcieť.
    Celkom im tá ropa vypláchla mozgy.
    publikované: 04.09.2008 01:26:17 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. toto hľa so si včera pozrel
    http://stv.sk/relacieaz/dvojka/sfery-doverne/
    mám z toho zmiešané pocity, lepšie povedané, ešte som to akosi nespracoval. Nech nikoho téma neodrádza, bolo to nielen o tom.
    Dnes popoludní o 14.05 to opakujú. Kto môže, nech si pozrie, hádam aj záznam potom nahodia. Odporúčam pozrieť, aj keď ... no ako píšem, ešte som nespracoval dojmy. Nie že by to bolo nejak extra silné, len celkom zaujímavé. Dokonca aj výberom diskutérov. Poviem len, že o Chelemendikovi, ktorého poznám len z parlamentu a nemal som odtiaľ o ňom bohvieakú mienku, že som tu mienku máličko pozmenil pozitívnym smerom. Ondriáš tam bol navyše... no ale však si pozrite.
    publikované: 04.09.2008 02:24:24 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. Som si spomenula, Aladár
    pri hentej téme na málo známy obraz Marca Chagalla, ktorý sa nehodí do mýtu o cituplnom maliarovi štetlíkov, fidlerov a Belly. Volá sa Mier chalupám, smrť palácom.

    Cársku rodinu zavraždil revolučný mesianizmus - náhrada pravoslávia, šírený bolševikmi. Ich pracovným nástrojom bol terorizmus a výsledkom zmätení mužíci hlasujúci v obecných radách. Tento kibucnícky bolševizmus s jeho likvidáciou súkromia, schôdzkami a hlasovaním sa potom rozšíril ako prasačí mor po celom ostbloku.

    "Šlojmo, hlasuj!"
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1017529.html
    publikované: 04.09.2008 06:16:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. mnkr, dávno sme sa nevideli
    Naposledy v smetiarni v časoch, keď tamojšie diskusie ešte neboli sprasené fenoménom lacného internetového pripojenia.
    publikované: 04.09.2008 08:05:38 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. ad. sprasené diskusie
    -diskusie sprasené fenoménom lacného internetového pripojenia-
    dosť dobré hodnotenie
    si pamätám tie časy, keď sa tam ešte za sedem nickov neskrýval jeden adolescent (ako je dnešný priemer). Diskutér bol identifikovaný IP adresou, z ktorej sa pripája. Veľmi pekne to bolo vidieť, ako v noci, keď tam nahodili aktuálne číslo, prví prišli diskutovať "krajania" z USA, okolo ôsmej nastúpili štátni úradníci a po desiatej študenti. :)

    z iného súdka:
    http://www.mathaba.net/news/?x=604386
    publikované: 04.09.2008 10:41:08 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. marc chagall
    bol po bolsevickej revolucii v roku 1917 dvornym bolsevickym propagandistom a komisarom pre umenie v meste vitebsk
    publikované: 04.09.2008 11:40:56 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. stredný príspevok k téme
    http://91.121.24.223/files/eBooks%20and%20Audio%20Books/Neo-Con_Source_Docs/

    aj sarah palinová sa k tomu modlí.
    Len aby sa nezabudlo, a do archívu.
    je tam mnoho zaujímavého, odporúčam ešte adresáre religions, philosophy , ale každý/á si tam nájde niečo. Aj ten sex.

    http://91.121.24.223/files/
    publikované: 04.09.2008 11:52:01 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. gruzinsky despota povzbudeny cheneym znovu zasahuje
    publikované: 04.09.2008 12:41:19 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. ahoj, ema
    ano, som rad, ze sa opat takto virtualne stretavame. Zda sa, ze to tu budem navstevovat castejsie, ak dovolis. Pis dalej, rad si Tvoje clanky precitam.
    publikované: 04.09.2008 18:39:12 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. Overcoming Human Nature
    I see clearly the rising image of the new race, a new culture dedicated to enlightenment. The new mankind will be hungry for knowledge, in the same way that the current race is hungry for wealth and power. The new man will seek to overcome life's problems through understanding them, instead of forcefully re-ordering them to a more acceptable configuration.

    http://www.informationclearinghouse.info/article20684.htm
    publikované: 04.09.2008 21:32:05 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. to :new world order
    I - unlike you - see clearly the twilight of whole mankind
    publikované: 04.09.2008 21:39:49 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. Pravěké kultovní místo v Izraeli vydalo falus a mušličky
    hm .. preco to napisali tak jemne? :-P
    http://www.osel.cz/index.php?clanek=3894
    publikované: 04.09.2008 23:02:23 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. A to sa ako pýtaš, Sinuhe,
    či sa tam jedná o nejakých predkov dnešných židov?
    No to s veľkou pravdepodobnosťou nie. Načo by si tí vystavovali choboty po hrobkách, keď tie sú priamo určené na večnú úschovu takých istých exemplárov, len v reálnej veľkosti.
    Keby mali nejakí diverzanti podobný názor, tak hebrejskí archeológovia majú pre nich priamo na mieste prihotovenú multišibenicu - ako je vidieť na pozadí druhého obrázku.
    A možno je to dokonca plne automatizovaná linka, originál izraelský vynález, kde umrlčíkov rekrutujú z radov palestínskeho obyvateľstva, priebežne zahrabávajú a po pár rokoch veľmo odborne vykopú. To aby sa ideologická direktíva vyplnila bez veľkých prieťahov. DNA oušem dodajú z priľahlých kibucov, to dá rozum.
    publikované: 05.09.2008 01:42:05 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. Sinuhe, neprehliadol si tam
    profesora Göringa, že nie?

    To jeho ouško pod texaským klobúkom ... spomenula som si, že som chcela napísať o pekingskej olympiáde. Aj Menkauremu pre potešenie.

    Vo veci zániku ľudstva som skeptická. To nie je len tak, hop na krávu a je tu tele.
    Zničiť celú planétu by bol nadľudský výkon, na ktorý sapient - s rešpektom k celej jeho beštialite - proste nemá.
    publikované: 05.09.2008 05:29:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. jaaaj, prehliadol som.
    Myslel som, že to je ten falus a text pod obrázkom som nečítal ...
    publikované: 05.09.2008 10:42:38 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. Konšpiratívne ale inšpiratívne
    http://www.zvedavec.org/komentare/2008/08/2723-existuje-ve-strukture-americke-armady-opozicni-skupina
    Stále sa pýtam, čo vlastne tí izraelskí vojáčkovia v Gruzínsku hľadali. Veď tí inak nepomáhajú nikomu a nezištne už vôbec nie. Bárs by išlo aj o hostiteľský organizmus spoza mláky. To by jaksi bolo v príkrom rozpore s tým ich haplotypom.
    Oni tam museli sledovať nejaké vlastné záujmy. Ceyhanská rúra to nebude, ani Nabucco, to všetko za nich spoľahlivo vybavia bratránci z diaspory v pásikavých úboroch, čo sú samá hviezdička.
    publikované: 05.09.2008 14:35:01 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. Hen, ema, tu ich máme,
    publikované: 05.09.2008 15:41:28 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. naopak idare
    izraelskí vojáčkovia pomáhajú radi, samozrejme nie nezištne. Sú rozlezení kade tade. Ešte za Saddáma intenzívne pomáhali Kurdom, za Nimajrího južným Sudáncom. Vtedy to popierali, dnes to hrdo priznávajú. Bohvie v koľkých rôznych afrických vojnách (kde ide o diamanty) majú prsty.
    Aj medzi žoldákmi/kontraktormi v Iraku, je ich habadej. keď pred čosi rokmi prepukol škandál v Abú Graib, americká generálka (s poľským menom ktoré si nepamätám, tá čo vyzerá ako dozorkyňa z koncentráku) čo akože bola za všetko zodpovedná, spomínala, že sa v jej base raz stretla s izraelskými "súkromníkmi", ktorí USArmy "dodávali" výsluchy väzňov. Tá generálka, ktorá bola nakoniec podľa vyšetrovacej komisie za mučenie zodpovedná a tuším ju i prepustili z armády, tá nemala ani šajnu kto a čo v jej base so zadržanými robí.
    publikované: 05.09.2008 16:06:57 | autor: Aladár (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. Tak to boli, Aladár, len také nevinné úlety
    alebo zdvorilostné návštevy v porovnaní s tou predzahrádkou, ktorú si Izrael urobil z Gruzínska.
    Ešte k téme:
    http://www.presstv.ir/detail.aspx?id=67536§ionid=351020101
    Najvyšší čas, aby sa tie ruské tristovečky zahniezdili v Perzii.
    publikované: 05.09.2008 22:12:56 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. Je vysoko pravdepodobné,
    že dávnejšie doplávali do Búšehru.
    USraelská ideológia považuje nepriateľov (ktorých si vo svojom primitivizme sama vytvorila) za idiotov.
    Na tomto USrael prehrá aj všetky naledujúce vojny.
    publikované: 06.09.2008 00:04:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. Bodaj by
    To by mnohé, mnohé vsvetľovalo. Ale asi ešte nie všetky.
    Ja by som teraz veru nechcel vidieť Rokský tunel zvnútra, tie haldy plechovíc od boršču, dôsledne dopitých butyliek a upchatých poľných latrín. Darmo, máme tu informačný vek.
    publikované: 06.09.2008 00:54:21 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. Kak Júščenko i Sákašvili v NATO chadili
    publikované: 06.09.2008 02:39:19 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. Predvcerom som napisal,
    ze situacia je taka, ze sa len caka, kto a ako to povie na rovinu.

    Ten lokalny exot Meciar je magor a okrem ineho horsieho sa aj nevie sa ovladat - a tak medzi parlamentnou luzou jemu bol sudeny zaciatok .

    Samozrejme, druhy lokalny exot bnai brith zaregistroval, co sa stalo.
    Antisemitizmus prelomil hranicu zvuku.
    Bum.

    Teraz by sa patrilo Meciara odstranit.
    Ale nepodarilo sa im to pred par rokmi ani s Dzurindom, s Meciarom je nejaky sposob trestu priam beznadejny, ved toho sa nazili odstranit uz ini, vlastne vzdy ktosi - ten je tam asi zarasteny do zeme a vobec - ako potrestas vola s hrosou kozou?
    Ako teraz bnai brith ukaze svoju silu?
    A co horsie, ako teraz bnai brith zamlci, ze tu prakticky ziadnu silu nema?

    Pripomina mi to ten experiment so 100 opicami, trestanymi vzdy, ked sa niektora pokusila vystupit hore ku bananom. Pochopili, vzdali to. Po case uz ziadna z nich nevedela, co za trest im hrozi, nezazila nikdy to potrestanie, ale k bananom sa stale bali vystupit.

    Podobne je to v kazdej spolocnosti.
    "Tam hore su ti MOCNI, oni nas ovladaju a mozu potrestat"
    Teraz Meciar vazi zakvaceny v prechode smerom hore - a nikde nikto, kto by mu dal na hubu.
    Vsade prazdno.
    Cisar je nahy.
    publikované: 06.09.2008 08:00:54 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. USkrajinská
    Oči lidí zesláblých a nervózních, jejichž smyslná chuť vyhledáva jídel keřenených úděním a rosolovaním, oči lidí předráždených a úbytných kochají se skoro vesměs dráždivou a chorobnou barvou klamných nádher: oranžovou.
    J.K. Huysmans
    publikované: 06.09.2008 22:29:29 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. re chazari
    ano, aškenazi su chazari, ale su aj zidia. je to asi tak, ze chazari tvorili v chazarskom kaganate asi 1/3 obyv. a boli veduca vrstva spolocnosti. uz pred bulanom a konverziou sa v tomto priestore uchycovali zidovski kupci, ktori vyuzivali exponovane obchodne cesty veduce na vsetky svetove strany. tito zenili svoje dcery s chazarskou verchuskou a po ofic. prijati judaizmu k 740 po 2-3 generaciach pozidovstili komplet vrchnu vrstvu kaganatu. ale o saraji a o itile su zmienky, ze sa mesta skladali z 3 casti, z islamskeho, z krestanskeho a z zidovskeho mesta. teda vsetky 3 hlavne, aj povodne animisticke nabozenstva prezivali v sulade aj ked judaizmus mal navrch v kaganate. po pade kaganatu sa rozptylili do priestorov vychodnej eu a ked sa zmixovali s migrujucimi porynskymi, k 15. storoci - v priestore polska a halica - vznikli askenazi. na tom nie je nic komplikovane. v tomto kontexte je zaujimave, ze kyjevskorusi chazarov nazyval - židy .... atd. atd.
    publikované: 11.11.2012 21:27:43 | autor: quixx (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. objektívna kritika
    to sú také kraviny až z toho cítim fyzickú bolesť, autor má už asi riadne odhnitý mozog
    publikované: 21.05.2016 10:12:05 | autor: človek (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014