Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

One size fits all

 Kamarátka sa vrátila z Afriky unavená a rozčarovaná, že nezmenila svet k lepšiemu. Každopádne má veľa zážitkov. Veľký dojem na ňu urobili najmä zdravotní bratia ošetrovatelia vybraní spomedzi domáceho obyvateľstva.

- Nikdy nechodili načas a nikdy nerobili, čo bolo treba. A to boli z domácich ľudských zdrojov najlepší z najlepších.

Záchraniť svet kamarátke zabránilo aj lokálne špecifikum pri rozdeľovaní liekov. 

- Dal si tomu mužovi lieky?, pýtala sa ošetrovateľa pri posteli pacienta, ktorého stav sa nelepšil.

Ticho.

- Dal si mu lieky?

- Nie.

 - PREČO NIE? - zvýšila kamarátka na mňa hlas, hrajúc scénku z afrického poľného lazaretu.

- Je z nepriateľského kmeňa.

Ťažko tu argumentovať instantnými poučkami o všeobjímajúcej láske k blížnemu.

- A kde sú lieky?

Ticho.

Lieky určené nepriateľom scípajúcim v špitáli ošetrovatelia predávali na miestnom trhovisku.

- Načo tam chodiť. Kašlú na nás. Vraj "nedaj domácim rybu, ale daj im udicu a nauč ich ryby loviť". V lepšom prípade sa uškrtia lankom.

Iste. Celé generácie lovili ryby oštepmi alebo holými rukami. Prečo by mali chcieť čudnú vec, ktorú ani nevedia vyrobiť. Celé generácie chodili k šamanovi a komu nepomohol, ten umrel. Tak to už v živote chodí.

Keby bola moja kamarátka hlupaňa, premrhané úsilie by ju viedlo k nenávisti k ľuďom, ktorí na jej dobro nijako nereagovali. Toľko vloženej energie - a zbytočne. Ona však našťastie vie, že nikomu nepomáhala, len svojím úsilím vypchávala ako slamou vankúš vlastných ilúzií, na ktorom sa sladko chrní. Ani raz nepoužila slovo primitív, nič urážlivé. Len racionálne konštatovala, že oni - nie ona s jej hodnotami, predstavami a ambíciami - sú v Afrike doma.

Kamarátka nepovedala, že Afričania sú primitívi. Zato v Háreci písali, že primitívi sú Židia. 

"Many of the Jewish psychiatrists subscribed to their German colleagues' conception of the Jews as a race, relying on the theory that was developed in Europe, says Zalashik. However, upon their arrival in Palestine, they encountered Jews of different types and began to distinguish between the race of European Jews, and that of the Sephardi and Mizrahi Jews (of Middle Eastern and North African origin).

Thus, for example, psychiatrist Avraham Rabinovich, who worked in the Ezrat Nashim facility in Jerusalem and later managed a mental institution in Bnei Brak, drew a distinction in his patient reports from 1921-1928 between the general population, and Jews of Bukharan, Georgian and Persian descent, whom he referred to as "primitive races." 

To je z článku Eugenics in Israel: Did Jews try to improve the human race too?

Od roku 1928 sa presvedčenie o nadradenej "rase európskych židov" nezmenilo. Stačí si pozrieť zloženie aktuálnej izraelskej vlády (mimochodom neschopnej dohodnúť sa ani na tom, aký deň práve je). Vyzerá ako z jurty Chazarstanu a aj sa tak správa.

Stepná ukrutnosť ľudí, ktorí sa živili prevažne mäsom a pre manipuláciu so zvieratami boli vedení k paralýze vyšších emócií. A aby sa takýto vyselektovaní do citovej tuposti navzájom nevyhlušili, sanoval to mém silnej kmeňovej spolupatričnosti. Agresivita potom bola kanalizovaná na nepriateľov, ktorí im, večne nevinným, stále ubližujú. Takých sa ľahko zabíja. Stačí krivé slovo kritiky a už ládujú kvér.

 Hľa, čo dokážu staré mýty v kmeňovej kronike vydávanej za "písmo sväté", nabité na kopyto stepných nomádov.  To mýty vedú v 21. storočí genocídnu ruku psychopata vládnuceho 300 jadrovým hlaviciam uloženým v Treťom chráme, plus celému americkému arzenálu.

"Mýtus nie je samoúčelný príbeh. Dáva nám návod, ako sa máme správať," píše Karen Armstrongová v Dejinách mýtov.

To už síce Armstrongová nepíše, ale napísal to C.G. Jung: že mýtické a náboženské fantázie sú priam životodarné - spájajú ľudí s nevedomými silami v hlbinách ich psychiky.

Len tak je možné, že ľudia čítajú antológiu poviedok pod súhrnným názvom biblia a táto literárne pochybná a historicky bezcenná kniha sa teší takej obľube. Prináša materiál pre imagináciu - pre niekoho je imaginácia spojená s extermináciou "amáleka", pre iného s armagedonom, ktorý urobí porádeček, pre ďalšieho s Ježiškom ako gypsovým symbolom lásky k svetu, praktizovanej spravidla raz týždenne v kostole príslušnom miestu bydliska, ak nás aj tam ofšemže niekto nenaserie.  A hlavne - to hlavne! - je v mýtoch materiál na imitáciu. Po prekonaní psychologickej bariéry sa vraždenie stáva potešením, ale súcit sa imituje ťažšie.

Tam, kde bola moja kamarátka, majú ľudia našťastie mýty priateľské k cudzincom. Len vďaka tomu sa vrátila síce bez ilúzií, ale inak zdravá.

Keď už sme pri kmeňových mýtoch adpotovaných Chazarmi, prečo si nepripomenúť púštny Bam (fotografia pred zemetrasením v roku 2003), perlu Hodvábnej cesty, ktorý je významný aj tým, že s nimi nemá nič spoločné.

Bam bol pomenovaný podľa mýtického perzského Bahmana. História pevnosti sa začína hlboko v predislamskom období, keď bol ľud duchovne opeľovaný zoroastriánskou Avestou. V nej účinkuje aj istý kráľ Jima (vo Ferdowsího Šáhnáme je to Džamšíd) - Juma chšaéta so starými árijskými/indoiránskymi koreňmi, žiariaci "dobrý pastier", popisovaný ako kráľ, ktorý má vládnuť svetu, aby v ňom bolo samé dobro. Ježiško.

Keď už sme pri Ferdowsím, v jeho Šáhnáme je veľkým hrdinom Rostam a zostal ním v Iráne doteraz, islam - neislam.

A keď už sme pri islame, je zaujímavé vidieť, ako si ho ľudia prispôsobili svojej náture. Islamom je divoký agresívny neflexibilný púštny wahábizmus, ale aj kultivovaný, poetický, výrazne duchovne orientovaný šiítizmus, živý substrát Iránu, mierumilovne nažívajúci so staršími kultúrnymi vrstvami.

Je to náboženstvo naozaj len tenkou plachtou, ktorá nadobudne tvary podľa toho, čo zakrýva.

A tak mohli starí - geneticky blízkovýchodní - Izraeliti mierumilovne koexistovať so svojimi susedmi, ale keď sa judaizmu zmocnili chazarské hordy, povestné svojou ukrutnosťou ešte z čias Chazarstanu - tak aj judaizmus dopadol. One size síce fits all - ale kto má krvavé tesáky, tomu budú trčať z akéhokoľvek náboženstva.

Pre poriadok treba dodať, že kocúr Šunkes nemá perzské mýty rád, pretože sú hostilné k mačkám. Mačky boli považované za príbuzné levov a tigrov - mýtických účinkujúcich s nepeknými charakteristikami. Čo neznamená, že  Šunkes bude teraz vrešťať ako sionistický psychopat, že Bomb, bomb Iran.


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. Aby sa nezabudlo
    Nielen tu sa bude obchodovať vo vlastných menách
    http://ekonomika.sme.sk/c/4845495/brazilia-navrhuje-cine-obchodovat-vo-vlastnych-menach.html

    ale hlavne tu
    http://www.rian.ru/economy/20090516/171246721.html

    No a protiváha NATO - toho NATO, čo bombardovalo srbských civilov a momentálne sa bavká vraždením detí na afgánskom vidieku a šantením po Gruzínsku ovládanom psychopatom - nadobúda konkrétnu podobu:
    http://www.rian.ru/defense_safety/20090517/171267902.html
    publikované: 16.05.2009 22:22:43 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. extremisticki saudsky wahabisti - intelektualni perzski shiiti
    rozdiel ako medzi americkymi evangelikanmi a ruskym pravoslavim
    ema precital som si v haaretz aj news flashes
    06:59 Israel bars entry of clothes, musical instruments to Gaza
    publikované: 17.05.2009 07:09:02 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. new world order
    ja som nasiel viac detailov
    Prepacte ze to neprelozim do slovenciny na tomto blogu to podla mna netreba

    Altogether only 30 to 40 select commercial items are now allowed into the Gaza Strip, compared to 4,000 that had been approved before the closure Israel imposed on Gaza following the abduction of Gilad Shalit, according to merchants and human rights activists.

    The number of items changes according to what is determined by The Coordinator of Government Activities in the Territories. COGAT has refused the PA representative's request for an updated list of the items permitted into Gaza in writing, and passes the information only via the telephone.

    The few items merchants are allowed to trade in are divided into three categories: food, medicine and detergent. Everything else is forbidden - including building materials (which are necessary to rehabilitate Gaza's ruins and rebuild its infrastructure), electric appliances such as refrigerators and washing machines, spare machine and car parts, fabrics, threads, needles, light bulbs, candles, matches, books, musical instruments, crayons, clothing, shoes, mattresses, sheets, blankets, cutlery, crockery, cups, glasses and animals. Many of the banned products are imported through the tunnels and can be found in Gaza's markets.

    In the past, Israel allowed wood for home furnishings to be brought into Gaza for some time, but not wood for windows and doors. Now Israel has resumed the ban on wood for furniture.

    The ban on toilet paper, diapers and sanitary napkins was lifted three months ago. A little more than a month ago, following a long ban, Israel permitted the import of detergents and soaps into Gaza. Even shampoo was allowed. But one merchant discovered that the bottles of shampoo he had ordered were sent back because they included conditioner, which was not on the list.

    kdokolvek nepodporuje sionisticku ideologiu ktora plodi taketo zvratenosti je antisemita a sionisti si ho podaju ako volakedy komunisti nepriatelov socialistickeho zriadenia
    publikované: 17.05.2009 09:01:05 | autor: okolo iduci (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. pridávam ďaľšie pesimistické správy
    Prasknutie 'Bailout Bubble' bude tým, čo stiahne ekonomicky rozvinutý svet dole vodou. Dot-com a Real Estate "krachy" budú v porovnaní s BB len malé bublinky. A tento "prask" pravdepodobne vyvolá globálnu vojnu.

    http://yonkerstribune.typepad.com/yonkers_tribune/2009/05/gerald-celente-trends-alert-the-bailout-bubble-the-bubble-to-end-all-bubbles.html
    publikované: 17.05.2009 09:41:43 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. myslim, ze tu zapadne
    CHeleikov "husty" clanok:

    Svetové zlo sú tí, ktorí teraz svojimi vírusmi infikujú prelietavé prasatá a púšťajú ich do sveta, aby dvíhali indexy ich rozpadávajúceho sa lochotronu-podvodu. Teda opäť drzo všetkým lezú do vreciek – tentoraz smradľavými paprčami chrípkových prasiat.

    Svetové zlo - to sú egocentrickí Yankeeovia, ktorí sa nakoniec predrali k svetovej moci a začali vystrájať tak, ako ešte nikdy nikto pred nimi nevystrájal. Yankeeovia rozšírili svoj bláznivý experiment na celý svet a svojhlavo sa usilujú o fatálny pre nich výsledok – onedlho sa ľudia, ktorí hovoria po anglicky s odporným náročne ráčkujúcim americkým prízvukom, stanú živým cieľom pre všetkých, kto nie sú takí ako oni. Hoci práve títo konkrétni jednoduchí Američania zdanlivo za nič nemôžu.

    Ešte zopár prasacích chrípok, dve-tri vojenské „víťazstvá“ v irackom štýle, pod rúškom ktorých sa uskutoční definitívne rozkrádanie svetovej pokladne americkými bankármi, - a na Yankeeov bude vyhlásená celosvetová poľovačka, pred ktorou ich nezachráni nijaká letadlová loď.
    A nepomôže ani bomba.
    http://www.chelemendik.sk/ShowDoc.php?d=959&c=_Sergej_Chelemendik_Ruska_Spravodlivost_a_svetove_zlo
    publikované: 17.05.2009 11:00:55 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. omyl
    Samozrejme CHELEMENDIKOV
    publikované: 17.05.2009 11:01:50 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Ten článok, čo sem dal okoloidúci,
    len nudne popisuje psychopatickú nenávisť izraelského systému k domácim Palestínčanom. Realita je ďaleko pestrejšia a dynamickejšia. Hento buzerovanie je len soft metóda ponižovania.

    Samozrejme, že sa Palestínčania nesmú parádiť a vyhrávať na hudobné nástroje. Nesmú sa ani učiť (ban na školské zošity a rozdrbané školy počas decembrovo-januárovej masakry). Spáchali by tým druhý - alebo koľkáty, kto by už ten vreskot počítal - holokaust a zatlačili úbohý Izrael do mora.

    Koncentračný tábor Pásmo Gazy s rozlohou približne Záhoria je definitívne vzhľadom na dĺžku jeho existencie a spôsob, akým tam s 1,5 miliónom ľudských bytostíi jedná Izrael so zbabelou podporou celého Západu, najväčším zverstvom v celej histórii ľudstva.

    Tiež nedávna trestná výprava do koncentračného tábora Gaza bola v rámci celej histórie ľudstva ojedinelou beštialitou: židovská armáda masívne bombardovala uzavretý priestor, z ktorého ľudia nemali kam ujsť, len od jedného konca plota koncentráku k druhému.

    NEZABUDNIME!
    http://bratislava.sme.sk/c/4265051/bratislavske-hlavne-namestie-zaplavili-izraelske-vlajky.html

    Nezabudnime, KTO ten masaker civilného obyvateľstva podporil. Vrátane europoslanca. Je pred eurovoľbami, zapamätajme si ho.
    A ďalších, ktorí sa momentálne tlačia do europarlamentu, ale keď aj v ICH mene Izrael zmasakroval za pár týždňov skoro štyristo detí, keď tie deti pálil bielym fosforom a skúšal na nich experimentálne zbrane, držali svoje ctené humanistické chrápy zavreté.

    Všimnime si tam aj tú šibnutú holenu. Za odmenu dostala titul Slovenka roka. V kategórii umenie a kultúra.
    To je teda kurva vysoká kultúra, čo predviedla na stretnutí na podporu vraždenia civilov.
    http://dnes.atlas.sk/showbiz/561879/toto-je-slovenka-roka-2009

    Mimochodom, OSN vypracovala skoro 200-stranovú správu o beštialite Izraela počas decembrovo-januárovej masakry.
    OSN, ktorá má slúžiť celému ľudstvu, však nevyšetrovala an bloc zločiny proti ľudskosti, ktoré Izrael evidentne spáchal už len tým, že na Gazu zaútočil a hádzal na obytné domy tonové boomby. OSN vyšetrovala len zločiny, ktorých sa Izrael dopustil voči zariadeniam OSN v Gaze a civilom, ktorí v nich hľadali útočisko. Aj toto zúžené vyšetrovanie hodilo skoro na 200 strán.
    Keď tím expertov túto správu vypracoval, sionistický trt Pan Ki-Mun ju označil ako tajnú a Bezpečnostnej rade poskytol len párstranový výcuc.

    On je celkovo chudák, ten tupý byrokrat. Na vlastné oči videl, čo Izrael v Gaze spáchal a zvyšok jeho svedomia ho viedol k tomu, že nariadil vyšetriť aspoň rozmlátenie majetku OSN.
    Keď však bola správa hotová, kožený ksicht predseda haličského JRD Persky mu prišiel OSOBNE rozkopnúť dvere na jeho jewyorskej pankimunskej kancelárii a vyhrážať sa. Dopadlo to tak, že Izrael síce dostal plnú správu, ale s posratým sprievodným listom od Pan Ki-Muna, kde židov ubezpečuje, že tá správa "nie je právne záväzná". Že je to len taká prča, aby sa mančaft OSN nenudil.

    Aspoň niečo o vyšetrovaní OSN bolo na BBC:
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8034565.stm

    Môžem trikrát hádať, či bola o tom vyšetrovaní čo i len zmienka v mienkotvornom denníku, alebo správach tlačových agentúr SITA a TASR.
    Podľa všetkého NEBOLA.
    Ešte by si to prečítali nejakí extrémisti a prišli by pískať pred Slovenské národné divadlo, kde si Furkica preberala cenu Slovenka roka, prípadne prelepovali predvolebné plagáty s Figeľom nalešteným ako joško na birmovke nápisom Obhajca masakier detí.
    publikované: 17.05.2009 15:32:10 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. To aby Rusi zbystrili pozornosť,
    po takom významnom archeologickom náleze.
    Ešte sa im tam tá chrapač znova nasťahuje, aby obnovila slávny kaganát. Po vybývaní Izraela dosť možné. A poľahky si vygenerujú aj vhodné chazarské mýty.
    Veď vieme, čoho všetkého sú schopní. Videli sme v Gruzínsku.
    publikované: 17.05.2009 18:54:23 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Dobry napad, Ema.
    "Ešte by si to prečítali nejakí extrémisti a prišli by pískať pred Slovenské národné divadlo, kde si Furkica preberala cenu Slovenka roka, prípadne prelepovali predvolebné plagáty s Figeľom nalešteným ako joško na birmovke nápisom Obhajca masakier detí."

    Ktovie, ci si to zastupcovia mladeze s energiou ale bez programu uvedomia alebo precitaju, a vyskusaju svoju silu tymto sposobom - konkretnou ostrakizaciou zlocincov.
    publikované: 17.05.2009 23:20:32 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. "k tomu kultivovanému, poetickému, výrazne duchovne orientovanému šiítizmu,
    živému substrátu Iránu, mierumilovne nažívajúcemu so staršími kultúrnymi vrstvami" dodám v http://eretz.cz/content/view/5638/41/:

    V Teheránu zničeno sedm starověkých synagog

    Thursday, 24. 04. 2008
    V kdysi židovské čtvrti Údladžán (Oudlajan) v íránském hlavním městě Teheránu BYLO v uplynulých týdnech ZBOŘENO SEDM STAROVĚKÝCH SYNAGOG. Na jejich místě mají vyrůst obytné mrakodrapy a další nová výstavba. Magistrát města popírá, že by stál za zničení synagog, z nichž několik bylo již dříve vládou Islámské republiky prohlášeno národním kulturním dědictvím Íránu.

    „Tyto budovy, které byly součástí našeho kulturního, uměleckého a architektonického dědictví, byly vypáleny do základu,“ uvedl Ahmad Mohit Tabatabaii, ředitel úřadu Mezinárodní rady muzeí (International Council of Museum, ICOM) v Teheránu. Byl citován 15. dubna 2008 zpravodajským webem Adnkronos. „S výmluvou na renovaci této starobylé čtvrti, vymazávají část našich dějin,“ dodal Tabatabaii. Zprávu potvrdil i web chn.ir.

    Fotografie destrukce čtvrti na webu CHN Photo Agency

    Ředitel ICOM vyzval vládu, aby zasáhla a zastavila práce, které jsou podle něj prováděny místními úřady. Kromě synagog developeři ve čtvrti zničili také dvě historické mešity.

    V reakci na rozsáhlé stavební práce, které začaly již před třemi roky, poslala skupina obyvatel dopis také starostovi Teheránu, v němž žádají zastavení prací. Oponenty prací je řada zbývajících obyvatel čtvrtí, íránští kulturní aktivisté a ochránci životního prostředí.

    Kdysi převážně židovská čtvrť ztratila takřka všechny své židovské obyvatele během posledních 50 let a dnes je teheránským slumem.

    V Íránu dnes žije mezi 25.000 až 30.000 Židů, což je největší židovská komunita v muslimské zemi. Režim si dává velmi záležet, aby ukázal, že není antisemitský. To vše za situace, kdy týž režim opakovaně vyzývá ke zničení jediného židovského státu světa – Izraele a mohutně podporuje protižidovské teroristické skupiny v Libanonu a na území Palestinské autonomie.

    V íránském hlavním městě Teheránu je 11 fungujících synagog, několik židovských škol a židovská knihovna, stejně jako židovský domov důchodců, nemocnice a hřbitov. Íránský parlament, Madžlis, má jedno místo rezervováno pro zástupcem židovské komunity, jímž je v současnosti Morris Mo'tamed.


    publikované: 18.05.2009 21:25:42 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. .
    Pekne to ten kriq zosumarizoval. Najmä v poslednom odstavci.
    Preco ale z clanku vytrhol ze "Kromě synagog developeři ve čtvrti zničili také dvě historické mešity" ? Zrejme preto aby este aj z bytovej vystavby v ktorej ide len a len o dopyt, ponuku a prachy, spravil otazku nabozensku?

    publikované: 18.05.2009 21:59:31 | autor: Benjamin (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Neboli by to prvé opustené synagógy,
    ktoré židia nechali napospas svojmu ruinóznemu osudu. Celá aféra má teda len pamiatkový rozmer a určite nie religiózny, ako sa to domotalo v ctenej kriqovej mysliteľni. Na rozdieľ napríklad od barbarskej demolácie pravoslavných cerkví pod patronátom najsamdemokratickejšieho NATO v Kosove. Okrem toho, koľkože to mešít (okrem iného) zrovnali zo zemou besniaci vyvolenci v Palestíne? Tisíce. Až by sa žiadalo povedať, že karma. Kto by už bral za daného stavu ohľad na nejaké spustnuté židovské gýče.
    No ale hlavné je, že v architektonickom stredobode galaxie Jew Yorku ostávajú synagógy v bezpečí. Za každých okolností, nech sa deje čo sa deje.
    http://www.debka.com/headline.php?hid=6009
    publikované: 19.05.2009 01:18:28 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Amerika sa meni
    Pentagon states will no longer include Bible quotes in daily intelligence briefings (AP)

    Uz tam nebudu zmienky o Armagedone

    :))
    publikované: 19.05.2009 04:05:44 | autor: Kristove oko (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. myslel som si ze to bola tradicia od vzniku pentagonu
    a to bola to novinka zavedena evangelikanskymi talibmi
    Pentagon oznámil, že už nebude své každodenní souhrny zpráv určené Bílému domu uvádět citáty z bible, jak se stalo zvykem za Bushovy administrativy.
    http://www.czechfp.cz/site/?p=7298
    publikované: 20.05.2009 12:24:15 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Keby neboli Američania sráči, tak
    tie denné biblické citáty, ktoré v Bielom dome navodzovali evangelikánskym talibom vražedné vytrženie, odtajnia.

    Pamätáme si, ako sa isté rascafariánske jelito, čo prudilo aj tu v pitvore, zastávalo psychopata Busha, keď vykrikoval, že "útok na Irak mu nariadil boh"? Hej. Nariadil mu to rovno v zvodke z Pentagonu.

    Hen, tam máme skutočných talibov, skutočných extrémistov, ktorí vedú svätú vojnu, svoj židoevangelikánsky džíhád na ovládnutie sveta. Vyzbrojení jadrovým arzenálom schopným rozdrviť túto Zem na prach.

    Tipujem si, že v denných zvodkách z Pentagonu určite nebolo toto: "Chráňte sa kvasu farizejov, čiže pokrytectva. Veď nič nie je skryté, čo by sa neodhalilo a nič utajené, čo by sa neprezvedelo. Lebo čo ste povedali vo tme, bude počuť na svetle a čo ste pošepli v izbách do ucha, bude sa rozhlasovať zo striech."

    ... ale v nich boli citáty z genocídneho rasistického starého zákona,
    napríklad ... "Štastný si, ó Izrael. Ľud, ktorého spásou je Pán. On je tvoj štít ochranný, on je tvoj meč slávny, nepriatelia sa ti budú líškať a ty im budeš šliapať po šijach."
    ... ktorý napĺňa skutkovú podstatu viacerých trestných činov, ale hlavne toho najťažšieho - navádzania na zločiny proti mieru.
    publikované: 20.05.2009 17:42:02 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Kriq zas niečo objavil v erekci,
    kde ako zdroj často citujú Idiot Achronot, a hneď s tým dobehol do pitvora.
    Nenos nám sem hentie uskučané chlunty. Smrdia.
    publikované: 20.05.2009 17:47:05 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. o sekundu 12.00
    Obama quashed Israel military option against Iran
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1087331.html
    esfahan bol zachraneny o sekundu dvanast
    publikované: 22.05.2009 09:32:44 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. ema, poslednou dobou zas až tak často sem
    ani na eretz nechodievam, preto ma potešilo, že zhodou okolností eretz mal odpoveď ilustrujúcu "kultivovaný a duchovne orientovaný irán", ktorý tak ospevuješ.
    A navyše, rád podpichnem ;)
    publikované: 22.05.2009 20:36:56 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Ešte trochu
    ... a boli by skončili na stene v Jad Vašem.
    http://www.sme.sk/c/4855607/skolok-je-tu-ako-maku-niektore-pustaju-aj-plyn.html

    Napísať k pokusu o splynovanie detí (nota bene židovských), že "ani sa nečudujem" - ako to urobila autorka Semišová - to chce extrémnu dávku cynizmu.
    Až sa mi žiada povedať, že tento druh šokujúeho cynizmu voči mláďatám sa mohol vykotiť len v stepiach Chazarstanu.
    publikované: 23.05.2009 11:36:57 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Keď sa tu, kriq, zas raz náhodou zastavíš,
    nezabudni si prečítať, že chorobná závislosť na starých bezcenných stavbách nemá nič spoločné s kultivovanosťou. Skôr je to istý druh psychickej poruchy.
    V Bratislave momentálne manifestuje v kraváli tzv. občianskych aktivistov okolo Starého mosta - hrdzavého provizórneho rárohu, ktorý mal byť už dávno ponechaný bezdomovcom na rozobranie a odvezenie do šrotu. Menej by kradli kovové kanalizačné dekle.
    publikované: 23.05.2009 11:44:59 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. ze sa s kriqom bavis ema
    pozname ho dost dobre aby sme vedeli ze tomu staremu chrapunovi na nejakych iranskych barabizniach hovno zalezi
    publikované: 23.05.2009 13:29:10 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. info
    International group: IDF used depleted uranium in Gaza during Cast Lead
    publikované: 23.05.2009 19:52:38 | autor: ... (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Kriq je potvrdenim
    ze to v praxi funguje.Prepity hlupak bez duchovnej dimenzie,bez citu pre spravodlivost a bez identity.Idealny otrok.
    http://tnit.fr/book/katechismus.htm
    Tato politicka agitka vyzera byt autenticka.Staci sa pozriet okolo seba.
    publikované: 24.05.2009 10:42:59 | autor: mordor (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Mordor, to je od Mordechaja, že?
    On je ako gašpar Krusty, rodený Heršel Šmojchel Pinchas Yerucham Krustofskii, od Simpsonov, keď sa dozvedel, že nie je žid, lebo nemá bar micva. Tam zaznel ten povzdych sklamania: "Ja som si myslel, že som self-hating Jew, a pritom som len obyčajný antisemita."
    http://en.wikipedia.org/wiki/Krusty_the_Clown

    Koľko je to - tri týždne? - čo aj sem do pitvora dal niekto napohľad bezvýznamnú epizódku z Jerusalem Postu "Katz píše Emanuelovi".
    National Union chairman Ya'acov "Ketzele" Katz sent a letter to White House chief-of-staff Rahm Emanuel last week admonishing him not to forget his Jewish and Israeli origins. For if you remain silent at this time, relief and deliverance for the Jews will arise from another place, but you and your father's family will perish. And who knows but that you have come to royal position for such a time as this?" Katz wrote, quoting from the Book of Esther (4:14).

    Neviem si nejak spomenúť... kto je šéfom MMF. A Svetovej banky. Jedného volí Európa a druhého Amerika. Spravodlivé a demokratické.

    A kto je najväčším, chronickým, beštiálnym porušovateľom medzinárodného práva?

    Atakďalej.

    Ale iste. Ten hebrejský katechizmus je antisemitský výmysel. Treba o tom urobiť medzinárodnú konferenciu, alebo aj dve.

    Aby sme nezabudli, kto kolaboruje so sionistickou mafiou - luteráni.
    Bush, Boh, Irak, Góg a vyvalený Chirac:
    http://www.informationclearinghouse.info/article22698.htm
    Sú ticho ako pena, v objatí so svojimi "staršími bratmi vo viere".
    Ako tu raz napísal Arton, ťažko takto zdiaľky zistiť, kto koho viac hrdúsi.
    publikované: 25.05.2009 17:00:54 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. fanúšikovia Likudu
    publikované: 25.05.2009 23:55:36 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. aj domace problemy existuju,
    publikované: 26.05.2009 01:22:58 | autor: ella (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. To sú ovšem problémy,
    ktoré si vyrábate vy, infantilní a prisprostí jedinci, sami pre seba. Takže sú to vaše problémy, vaša krčma, vaša promoušn.
    A hlavne vaša sebaprezentácia, Selbstdarstellung, ako to u zvieratiek, menej či viac vyvinutých na tom nezáleží, popísal Adolf Portmann a ako to aj na tomto mieste bolo už obšírne porozoberané.
    Máte voľby, tam sa prezentujte.
    publikované: 26.05.2009 10:31:05 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. idar,
    aj ked nerad :-), ale nesuhlasim s tvojim vyssie prezentovanym nazorom. Problem Slotu sme nevyrobili my, ludia,ktori sa povazujeme za slusnych. Ani ho nevyrobilo tych 5-10 percent volicov, ktori volia SNS. Ten problem je v sraloch, ktori v honbe za mocou takeho zmrda povolali do koalicie a v mlciacej vacsine, ktora toto nechava tak. Pan Hlina vo svojom blogu to vyjadril velmi dobre. Dobre to vyjadril aj majitel restauracie na Obchodnej ulici: Slota okrem ineho ukradol celemu narodu slovenskost. Nie Madari, nie Zidia, ci Cesi, ale Slota a jeho burani ukradli stranu (Martin Razus sa musi v hrobe obracat) a slovenskost pokrivili na svoj primitivny obraz.
    V akych volbach sa to mame prezentovat, idar? A kohoze volit? Tu volby nepomozu, tu pomoze len obciansky odpor.
    Ak chceme poukazovat na chyby inych (a to chceme, je to nase pravo), tak si musime vediet vycistit aj nas chliev (je to nasa povinnost).
    publikované: 26.05.2009 12:24:34 | autor: Sinuhet (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. sinuhet
    skus povedat
    americanovi ze mu bush ukradol americkost
    cechovi ze mu topolanek ukradol ceskost
    madarovi ze mu orban ukradol madarskost
    ukrajincovi ze mu juscenko ukradol ukrajinskost
    francuzovi ze mu sarkozy a kouchner ukradli francuzskost
    anglicanovi ze mu blair ukradol anglickost

    smiesne?
    ano.

    len sebabicujuci slovak bude plakat ako mu bezvyznamny slota ukradol slovenskost.
    kto ta to naucil a preco?
    publikované: 26.05.2009 13:37:45 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. K tomu druhemu videjku od Fona:
    Urcite si kazdy vsimol, ze zvuk k nemu tam bol strihnuty z futbalu.)

    Ale celkom slusny for:)




    publikované: 26.05.2009 14:50:06 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Dost bolo primitivizmu v politike :)
    "Tento protest organizuje občianska iniciatíva Koniec primitivizmu v politike. Samotný protest bol podporený dvoma spoločnosťami, kde jedna zabezpečí kapustovú polievku, druhá venovala 50 sudov Kofoly s prísľubom, že v prípade, že ak bude treba väčšie množstvo, môžeme sa na ňu opäť obrátiť."

    Polievkou a kofolou proti primitivizmu :-))

    Sorry, fakt ma to zabavilo, co som necakal.

    Hm, co sa tyka serioznsti slovenskej politiky - nevidim ju ako popuk sveta, ani je problemy, ani nejake ocividne umelo vyvolavane slotove problemy - ale na druhej strane, keby stal na cele SNS niekto ako Sinuhe, urcite by to bolo lepsie.

    Ale SNS bola ostrakizovana a ludia sa jej vyhybali - takze....
    publikované: 26.05.2009 14:57:10 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Ale prečo sa
    zmienené slovo aj vo význame bodať, pichať prepracovalo k nadávke?
    Prestalo byť pomenovaním odkedy sa stálo témou vulgárnych a obscénnych rozhovorov.
    Obyčajné slovo nemravníci pošpinili, lebo špinavec sa nezamýšľa nad niečím pekným, ale ponižuje a vyťahuje to čo má byť skryté.
    Takže vy slušňáci Hlina, Sinuhet prekáža vám slovo, alebo aj reálne vyobrazenie pred očami detí?
    publikované: 26.05.2009 16:12:26 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Slušní, ľudskí, znášanliví pravdoláskovia
    Kto sa sám vykresľuje ako slušný je celkom iste gaunerom, ktorý mlčí na vraždenie sionistov v Gaze ale podráždia ho nadávky, aj to nepreukázané, lebo chce veriť práve vyplakanej udavačke.
    Tá slečinka by sa mala ospravedlniť, že vliezla medzi policajtov, mentálne neuniesla prípadné nadávky a teraz ju máme zrejme ovlažovať ako baletku.
    Sama si vybrala profesiu, musí byť odolná voči útokom, policajt nesmie byť vzťahovačný a žalovať banality, ale trpezlivo všetko znášať, aj zomrieť, taký bol ich výber.
    Vy dvaja gójovia vyberte si, je ženou alebo policajtom? Oboje je jasne zadefinované aké je ich poslanie, pretože je neprípustné, ak sa vnášajú emócie k náročnej práci.
    publikované: 26.05.2009 16:39:33 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Na motorke sedel Sinuhet?
    publikované: 26.05.2009 16:53:22 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. A si sa aj zamyslel, Sinuhe,
    koľkokrát tá opozičná žandárka, pardón, piča - aby som bezohľadne neporušoval na tento partikulárny účel zavedenú terminológiu - nevpustila do garáže napr. Miklošove alebo Csákyho auto? Ja si tak myslím, že nikoľkokrát.
    Samotného Slotu nemám ani v najskrytejšom úmysle rozoberať, ani neprechovávamm ambície ho prevychováť, ako učiteľka v predškolskom zariadení alebo t.č. nejaký hlinený pajác, čo je z neho odrazu občiansky aktivista. Ale zato by mi skutočne prekážalo, keby dotyčný kradol, z našich daní sa rozumie, a to sa nedeje, on kradne sporiadane z európskeho, čo je v Európskom zväze predsa zavedená a uznávaná prax.
    Okrem toho, oni sa tí politici na slovenskosti priživujú všetci do radu, najčerstvejší a oveľa nebezpečnejší príklad je agentka Sorosová.
    A vôbec, vyžadovať v dnešných pomeroch dekadentnej demokratúry od pohlavárov slušnosť, tak to je už naozaj obscénnosť prvého grádu.
    Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.
    publikované: 26.05.2009 22:50:58 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. idar, ake defetisticke reci tu vedies ...
    publikované: 27.05.2009 00:07:27 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Kačáni sa síce pokúsil,
    ale fakt je, že mu to vyšlo ako dromedárovi premet vzad.
    Toto teda rozhodne nie je žiadny štandardný úradnický kšeft. Vzhľadom na paneurópsku rozšírenosť, že áno. Kto vie, akí Firtaši a Mogilevičovia, prípadne iná urodzená siosocieta, tam zase pevne sedia za kniplom. S požehnaním bruselských ekokomisárov, ako inak.
    Keby tu nejaký pisálek, čo aj podstatne inteligentnejší od hentoho trubiroha, len trochu strčil svoju zvedavú hlavu pod povrch, okamžite mu ju ufiknú pekne od koreňa.
    To si ešte nikto neráčil všimnúť, s akým zúfalým pofunusovým oneskorením na takéto aféry vždy reaguje Brusel? A ako sa to zakaždým pekne pozametá pod koberec, ani smietky nezostane pohodenej pre justičný valec. Nebudú predsa práskať svojich.
    publikované: 27.05.2009 02:13:20 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Ked uz sme sa dali strhnut vyzvou
    do toho domaceho kocurkova, ktore ale konieckoncov siaha predsa len az po Europu, ako pise Idar v poslednej vete:
    v Bruseli si vytvoria kvoty a pravidla, ktore nejlepsie ovladaju insideri a ti na nich najlepsie zarobia.

    Ja, samozrejme, do obchodu s emisiami nevidim.
    Ale vidim do psychologie a teda politiky a jedno je jasne:
    politika bez ekonomickej sily je zvacsa len teoretizovanie. Preto ten, kto politicku moc neprevedie na ekonomicku (pripadne aj inu), moze (v buducnosti) uz len tak pisat na blogu.).

    Sucasny radoby povyk na SNS, ze si nema co privatizovat miliardy - prepacte, ale preco by to nemala robit prave tato strana? :)
    Skor ma prekvapuje, ze teda napriklad Madari nedokazali nic ine, len postvat nejakeho smiesneho idiota - boze moj, kokota krcmara lezuceho po rebriku. No, to sa anti SNS len zhadzuje.)

    Ale suhlasim aj so Sinuhem, ze tato republika potrebuje narodnu stranu na vyssej urovni, ako je teraz. Ktovie, ci je SNS schopne flexibilnej vnutornej zmeny (dost o tom po minulych rozpadoch a spojeniach pochybujem)
    publikované: 27.05.2009 09:26:12 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Vztah lokalnej a globalnej politiky.
    Rozmyslam analogicky (s rozpadom bolsevickej rise).
    Vsetok ten sucasny ideologicky mocensky monopol sionistov je a bude rozozraty zdola. Existenciou jednotlivcov ale hlavne malych sieti, stran, hnuti, ktore ho zacnu alibisticky a neskor otvorene odmietat.

    Lokalne - vybudujte si svoj vlastny svet.).

    Potom ... to zas niekde na lodi pri Malte pandrlaci podpisu aj formalne.

    Chcel by som pripomenut ten manifest Katechizmus hebrejca v SSSR
    http://tnit.fr/book/katechismus.htm
    tazko povedat, nakolko je autenticky, ale to je skoro nepodstatne, kto ho napisal, podstatne je, ze odraza realitu. Takze tam si mozno vsimnut, ze niektore skupiny obyvatelov(nemyslim len "hebrejcov" ) vytvaraju silne uzavrete siete. Ja to nazyvam odjakziva mafia, ale dnes mi uz tento nazov nepripada dostatocne tvrdy na vystihnutie ich nebezpecnosti a dosahu. Co chcem ale teraz povedat: vytvarajte siete tiez.

    Ja osobne som sice totalne nezosietovany, pretoze si dovolujem ten luxus, pozerat sa na svet uplne bez deformacii, ale toto je moja rada. Socialno je priam ab definicio siet a KAZDY v historii politiky to tak robil, aj ten, co o tom teoreticky ani netusil. Je to jediny sposob politickej slobody - a ta bola dlhodobo, od vitazstva zidobolsevizmu vo vychodmnej Europe, znicena, a DOTERAZ nie je realne obnovena, ziva. Takze ju treba ozivit.

    Samozrejme, viem ze moja rada je trivialna, asi som chcel len pripomenut, ake je to vlastne jednoduche a ako sa to vsetko nezadrzitelne riesi podla prirodnych zakonov (aj mnou zvanych karma).
    Kolko je to uz hodin?
    publikované: 27.05.2009 09:51:00 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Fon, ty mas nejake spojenie so SNS?
    Len tak, medzi nami.
    A nebude dnes v parciku buzerantov na Safarikovom nejaka sranda? Nepridu nejaki nevyuziti mladi ludia na proti-protest?

    Prisiel by som si to osobne nafilmovat :)
    publikované: 27.05.2009 09:56:58 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. link
    Na přelomu let 2008 a 2009 navštívila skupina Američanů, sponzorovaná Americkým židovským výborem (AJC) Izrael. Během svého pobytu se setkala s řadou Izraelců a Palestinců, vyslechla a zaznamenala jejich různé názory. Jeden z rozhovorů, rozsáhlý, otevřený a kritický, považoval účastník zájezdu Michael Totten za tak zajímavý, že se po návratu rozhodl uveřejnit ho vcelku a bez komentáře na své webové stránce

    http://publica.cz/content/view/1088/1/

    Od uvedeného rozhovoru uplynulo několik měsíců a situace se také postupně vyvíjela, takže některé úvahy jsou dnes méně aktuální. Mezitím nastoupil ve Washingtonu nový prezident se svou vládou a pomalu se chystá pustit do problematiky Blízkého a středního východu. Spolu s Afghanistánem a Pakistánem je to dnes nejzávažnější světová bezpečnostní hrozba. V Izraeli se také uskutečnily volby a také díky situaci kolem Gazy přivedly k moci nejmilitantnější vládu dosud. Nicméně rozhovor skupiny amerických žurnalistů, vědců a jiných odborníků s arabským muslimem Chalidem Abu Toamehem obsahuje spoustu cenných informací z arabské strany a nepochybně stojí za zamyšlení.

    publikované: 27.05.2009 13:28:01 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Kde máme našu kapustovú polievku ?
    publikované: 27.05.2009 13:47:28 | autor: new world bordel (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Zajtra sa Sinuhet stane obľúbeným šéfom prosperujúcej SNS
    a pozajtra bude jeho Phaeton vyzerať ako vyžehlený Merkavou.
    publikované: 27.05.2009 17:08:49 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Tak koho volit?
    Co pise prop.sk:
    Nuž a SNS? Tu je veľmi ťažko radiť, pretože keď niet čo voliť, človek sa uspokojí aspoň tým, že dá svoj hlas peknému názvu. No vyzerá to tak, že v poslednom čase sa z SNS stáva také KDH light. Aj tu členská základňa chce niečo úplne iné ako vedenie, ktoré sa tam ocitlo nikto nevie ako. Hoci – niečo by sme možno aj vedeli, ale nemôžeme to napísať, ak nechceme stráviť mladosť chodením po súdoch. Najmä keď na nich stále fungujú staré a osvedčené kádre.

    Zostava mi Agrarna strana vidieka
    alebo novotvar SaS (ma vyhrady voci Lisab. zmluve vuau : ) )

    publikované: 28.05.2009 09:48:07 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. Koho volit?
    Divide et impera.
    Pravda, to impera le v uvodzovkach.
    Treba sa snazit o rozdelenie a konkurenciu sil - v svetovom meradle. Nepodporovat nafuknutych, nevolit strany, ktore podporuju svetovu totalitu. Strana SaS je totalne prokonformna a bez idealov. Taketo strany nikdy nedodrzia ani naznak zo slubov, ktore si, prave preto, ze su nove, mozu dovolit nahadzat do eteru.
    publikované: 28.05.2009 12:25:29 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. Stretnutie bilderbergovcov maj 14-17, Grecko
    Dalsie stretnutie svetovych manipulatorov: jun 8-11, Israel

    On Sunday, May 17, Skelton reported that when he asked the police chief why he was being followed, the chief responded asking, “Why you here?” to which Skelton said he was there to cover the Bilderberg conference, after which the chief stated, “Well, that is the reason! That is why! We are finished!”[23] Do reporters get followed around and stalked by police officers when they cover the World Economic Forum? No. So why does it happen with Bilderberg if all it is, is a conference to discuss ideas freely?


    On the Monday following the conference, Skelton wrote that, “It isn't just me who's been hauled into police custody for daring to hang around half a mile from the hotel gates. The few journalists who've made the trip to Vouliagmeni this year have all been harassed and harried and felt the business end of a Greek walkie-talkie. Many have been arrested. Bernie, from the American Free Press, and Gerhard the documentarian (sounds like a Dungeons and Dragons character) chartered a boat from a nearby marina to try to get photos from the sea. They were stopped three miles from the resort. By the Greek navy.” As Skelton said himself, “My dispatches on the 2009 conference, if they mean anything at all, represent nothing more acutely than the absence of thorough mainstream reporting.”[24]


    Skelton’s final report on Bilderberg from May 19, showed how far he had gone in his several days of reporting on the meeting. From writing jokingly about the meeting, to discovering that he was followed by the Greek State Security force. Skelton mused, “So who is the paranoid one? Me, hiding in stairwells, watching the pavement behind me in shop windows, staying in the open for safety? Or Bilderberg, with its two F-16s, circling helicopters, machine guns, navy commandos and policy of repeatedly detaining and harassing a handful of journalists? Who's the nutter? Me or Baron Mandelson? Me or Paul Volker, the head of Obama's economic advisory board? Me or the president of Coca-Cola?”

    http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=13738

    - Keith B. Alexander, a Lieutenant General of U.S. Army and Director of the National Security Agency, the massive spying agency of the United States;
    - Timothy Geithner, US Treasury Secretary and former President of the Federal Reserve Bank of New York;
    - Richard Holbrooke, the Obama administration’s special envoy for Afghanistan and Pakistan;
    - General James Jones, United States National Security Advisor;
    - Henry Kissinger, Obama’s special envoy to Russia, longtime Bilderberg member and former Secretary of State and National Security Advisor;
    - Dennis Ross, special advisor for the Persian Gulf and Southwest Asia to Secretary of State Hillary Clinton;
    - David Patraeus, Commander of CENTCOM, (U.S. Central Command, in the Middle East),
    - Lawrence Summers, Director of the White House's National Economic Council, former Treasury Secretary in the Clinton administration, former President of Harvard University, former Chief Economist of the World Bank;
    - Paul Volcker, former Governor of the Federal Reserve System and Chair of Obama’s Economic Recovery Advisory Board;
    - Robert Zoellick, former Chairman of Goldman Sachs and current President of the World Bank; and Deputy Secretary of State James Steinberg
    - Governor of the National Bank of Greece,
    - Governor of the Bank of Italy,
    - President of the European Investment Bank,
    - James Wolfensohn, former President of the World Bank,
    - Nout Wellink, on the board of the Bank for International Settlements (BIS).
    - JEAN CLOUDE TRICHET, the President of the EUROPEAN CENTRAL BANK
    - Viscount Étienne Davignon, former Vice President of the European Commission, and Honourary Chairman of the Bilderberg Group;
    - Francisco Pinto Balsemão, former Prime Minister of Portugal;
    - Franco Bernabè, CEO of Telecom Italia and Vice Chairman of Rothschild Europe;
    - Carl Bildt, former Prime Minister of Sweden;
    - Kenneth Clarke, Shadow Business Secretary in the UK;
    - Richard Dearlove, former head of Britain’s Secret Intelligence Services (MI6);
    - Donald Graham, CEO of the Washington Post Company;
    - Jaap De Hoop Scheffer, Secretary-General of NATO;
    - John Kerr, member of the British House of Lords and Deputy Chairman of Royal Dutch Shell;
    - Jessica Matthews, President of the Carnegie Endowment for International Peace;
    - Richard Perle of the American Enterprise Institute;
    - Romano Prodi, former Italian Prime Minister;
    - J. Robert S. Prichard, CEO of Torstar Corporation and President Emeritus of the University of Toronto;
    - Peter Sutherland, former Director General of the General Agreement on Tariffs and Trade (GATT), first Director General of the World Trade Organization (WTO), and is currently Chairman of British Petroleum (BP) and Goldman Sachs International as well as being a board member of the Royal Bank of Scotland, Chairman of the Trilateral Commission, Vice Chairman of the European Roundtable of Industrialists, and longtime Bilderberg member;
    - PETER THIEL, on the board of directors of FACEBOOK,
    - Jeroen van der Veer, CEO of Royal Dutch Shell;
    - Martin Wolf, Associate Editor and Chief Economics Commentator of the Financial Times newspaper;
    - Fareed Zakaria, US journalist and board member of the Council on Foreign Relations
    a dalsi.
    publikované: 29.05.2009 06:38:53 | autor: memo (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. Otazka
    Kto su to ti Bilderbergovci? O co im ide?
    publikované: 29.05.2009 07:35:12 | autor: Daniel (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Danielovi
    publikované: 29.05.2009 15:20:16 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. marne hladam
    v starych eminych blogoch pesnicku od iranskej spevacky, alebo armenskej, alebo oboje...zmienila sa o nej aj Dina (spolu s Kioskom), nemozete to tu niekto pastnut?
    Prosiiim...dakujeeeem :o)
    publikované: 29.05.2009 21:06:20 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. Afrika
    Nieco o pomoci Afrike k 1.casti Eminho clanku
    http://www.pramen.info/c/2165/mrtva-pomoc.htm
    publikované: 30.05.2009 15:08:34 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Iris, ja som zrejme vtedy v pitvore chýbala,
    a tak ti neviem poradiť.
    Poznám len Daryu Dadvar - a to nie je tá, čo hľadáš.

    Šahrezád sem nechodí, lebo chlapci sú tu obhrublí a sprostí (a niekedy aj dievčatá) a môj obľúbený Benjamínek asi tiež nevie, ktorá to je.
    publikované: 30.05.2009 17:23:47 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Bilderbergovci sú šéfovia korporácií
    plus politici, ktorí lezú šéfom korporácií do riti a úctivo sa ich na stretnutiach pýtajú, že pre nich môžu urobiť.
    Inak, tie portréty - to je ako prehliadka monštier:
    http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=13738

    Lenže veci nejdú tak, ako by si Bilderbergovci priali.
    O tom, čo je to za skupinku skrachovancov, svedčí fakt že tam nie je zastúpený žiadny Číňan, žiadny Ind, žiadny Rus, žiadny Brazílčan ...

    Sú to víťazi príšernej vojny, do ktorej namočili Európu - ale korisť sa už minula a ďalšia nie je na dohľad.
    publikované: 30.05.2009 17:28:51 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Iris, u Šahrezád som našla
    Avesto
    http://www.youtube.com/watch?v=2tTsezvl3u4
    a tiež sme tu mali od Black Cats Yoone Khodet, ale neviem kde.
    publikované: 30.05.2009 17:36:10 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. Odkaz pre Mila
    Kamarát mi raz spomínal, ako si bol v Univerzitnej knižnici požičať Nietzscheho. Odporná burgyňa v okienku sa spýtala "Tak, súdruh, vy by ste si rád požičali Nietzscheho?"
    A on, že už hádam ani nie.

    Tak to máš aj s digitalizovanými dátami z Bad Arolsen.

    Ja nebudem zisťovať finty, komu a kedy to dajú.
    Ja sa naďalej pýtam, kedy bude archív nacistických zločinov KAŽDÉMU občanovi verejne dostupný na sieti.
    publikované: 30.05.2009 17:40:43 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. ema, to ma mrzi, ze takuto hudbu z druheho sveta
    si tu nikto nezapamatal.
    Bolo to nieco astonishing, nieco pri com sa ti ani slza do oka netlaci, len ta to nech v takom nemom uzase, neviem, dve pesnicky to boli, jedna bola urcite iranska, lebo seherezad mi povedala, ze toto zrovna nemusim, ale kiosk ano...a druha piesen pri ktorej mi to stuhla krv v zilach bola znova singerka niekde v Kaukaze...boze, vycitam si ,ze som si to neskopirovala.
    Skuste sa po tom poobzerat, viem, ze jednu z tych piesni tu hodil niekto z diskutujucich....ked ma mate aspon trochu radi....aj pre seba to najdite, je to nieco fantasticke...
    publikované: 30.05.2009 22:26:33 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. nasla som to
    publikované: 31.05.2009 03:12:34 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. Jaj, iris, keď ty si zle zadefinovala úlohu
    Tá iránska Anička Vlčková predsa nie je speváčka.
    publikované: 31.05.2009 06:37:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. ale ja este stale hladam tu spevacku,
    toto bola ta piesen, ktoru spominala Seherezad. Asi bola z Armenska, Azerbajdzanu ci akej slovutnej krajinky...aspon mi to tak pripadalo, a bola to zenska.
    publikované: 31.05.2009 12:51:10 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. Má tuška už síce dopísala dávno,
    ale teraz je definitívny šmitec. Škoda, bol to machr a stálo to za to.
    Tak si aspoň pripomeňme:
    http://www.youtube.com/watch?v=X4w1MFi25uQ&feature=PlayList&p=3A1541534FD4A050&index=1&playnext=2&playnext_from=PL
    publikované: 31.05.2009 13:11:50 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. Sa to tam už prešmykuje,
    na tom jútube. To bude asi nejaká prevratná novinka, s ktorou my opoždenci zase nie sme oboznámení.
    http://www.youtube.com/watch?v=5NfJijz5crQ
    publikované: 01.06.2009 01:13:20 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. Буран
    Len tak pomimo diskúzie.
    http://www.youtube.com/watch?v=3gjubQ7SB8I&eurl=http%3A%2F%2Fwww.osel.cz%2Findex.php%3Fclanek%3D4384&feature=player_embedded
    publikované: 01.06.2009 23:15:41 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. Krv mi tuhne v žilách, iris,
    akých superinteligentných papagájov máte v Júezej. Unikum, telo kakadu, mozog Američana. Dokonalá chimára.
    http://www.youtube.com/watch?v=N7IZmRnAo6s&eurl=http%3A%2F%2Fwww.osel.cz%2Findex.php%3Fclanek%3D4375&feature=player_embedded
    publikované: 02.06.2009 23:55:30 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. hm, ty si pouzil keyword "kakadu" na youtube?
    :o)
    a nie je zlaty? Je :o)
    publikované: 03.06.2009 17:15:04 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014