Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Od Prométea k Fajákom

Medzinárodný rok planéty Zem

Vo februári 2008 šéf UNESCO Koičiro Masuura v Paríži oficiálne otvoril dvojdňovou konferenciou Medzinárodný rok planéty Zem.

Hoci ide pravdepodobne o najväčšiu celosvetovú iniciatívu na zúfalú záchranu Zeme, do ktorej sa zapojilo aj Slovensko, z redakcií korporátnych médií po nej ani pes neštekol. Snáď niekde zaznelo jednorazové haf, neviem, ale ak aj, nasledovalo ticho. Lebo Medzinárodný rok planéty Zem nie je Josef z Amstettenu, ktorému sa korporátne média obsedantne venujú apoň jedným článkom denne, ako keby šlo o náhle obživší triumvirát najväčších vojnových zločinov (Hitler, Churchill, Stalin) v jednom. Vo februári ešte Josef nebol na scéne, a tak média pokrývali ako sučku americkú volebnú kampaň (ktorá je vzrušujúca ako saudskoarabský boj ľavého a pravého krídla kráľovskej famílie) - prplali sa vo vražde Libanončana Mugníju, o ktorom na Slovensku jaktěžif nikto nepočul a ktorý sa stal po smrti arciteroristom (Izrael vždy zabíja len arciteroristov, aj minulý týždeň) a neskôr sa venovali propagande v prospech kosovských Albáncov, ktorých samozvaný premiér má sklon dodávať na medzinárodný transplantačný trh vnútorné orgány vojnových zajatcov.

Nie je vylúčené, že sa konferencia konala v duchu troch krucinálnych konferenčných hesiel "Byť videný! Byť videný! Byť videný!", ktoré sprístupnil verejnosti vynášač z vedeckej kuchyne Tibor Dévényi (inak takto chemik až do roku 2003, kedy zosnul) v knihe Kariéra Dr. Gézy Tamhletoho (Dr. Géza Ezésez karrierje) s podtitulom O vedcoch a hlodavcoch.

Ale aj tak tam podľa všetkého odznelo veľa zaujímavého. Špeciál geovedci, ktorí majú vo zvyku ignorovať požiadavky na politickú korektnosť a sa proste venujú objektívnej realite bez ohľadu na to, kto si čo o tom myslí, tam zjavne nekonverzovali o ničom ako frajle na čaji o piatej. Hovorili o podstatnom. 

Kľúčové témy IYPE (prevzaté z informačného servisu SAV)

"Kľúčové témy Medzinárodného roka Zeme sú tri. Hovoril o nich nielen Jozef Michalík, ale predstavil ich aj Igor Broska. A boli to šokujúce prognózy. (pozn.: Michalík a Broska sú z Geologického ústavu SAV)

Rast populácie a klimatické zmeny
- V roku 1930 len 30 percent svetovej populácie žilo v mestách, v roku 2005 už 50 percent a v roku 2030 sa očakáva až 60 percent populácie v mestách. V roku 1999 mala svetová populácia 6 mld., v roku 2050 sa očakáva 9 mld. obyvateľov. Z nich 90 percent bude na juhu;
- Ak v roku 2100 bude hladina mora vyššia o 50 až 140 cm, populácie v príbrežných zónach budú ohrozené. Pritom jedna desatina obyvateľstva býva do 5 km od mora, jedna tretina do 50 km, čo je problém pre 20 svetových veľkomiest.

Zdroje Zeme: obmedzené alebo ťažko využiteľné? Človek vie, že zdroje Zeme nie sú nevyčerpateľné, stále sa však nespráva ako rozumný hospodár. Dnes sa na Zemi premiestňuje pravdepodobne viac materiálu ľudskou činnosťou ako prírodnými procesmi. Nevieme šetriť ani vodou. Ľudia využívajú až 55 % súčasných zásob čerstvej vody, v Indii je to už 70 %. Problémy sú aj s ropou. Pri dnešnej spotrebe známe zásoby ropy vydržia iba 40 rokov. Spotreba ropy vzrastie ročne o jedno percento, no o celých päť percent je vnižšia výnosnosť známych ložísk. Do roku 2015 bude treba nahradiť až 50 miliárd barelov. Pritom za 25 rokov by sa počet áut v Ázii mal strojnásobiť z dnešných 200 miliónov na 600 miliónov.

Georiziká: minimalizácia rizika, maximalizácia si jeho uvedomenia V rokoch 1950 až 2007 bolo až 1,8 milióna obetí pri prírodných katastrofách. Katastrofické udalosti, ktoré sa udiali v minulosti, sa môžu zopakovať. Treba sa na ne pripraviť a nie ich ignorovať, varujú geovedci."

(Rok 2050 je za rohom a ľuďom zjavne na svojich vnukoch nezáleží. Ako hovorí klasik, ná nech.)

-----

Sklon lidské průměrnosti soustředit se na individuální rozkoše se vyskytoval od pradávna, ale v minulých dobách se mohl jen u malé části lidstva rozvinout do větší intensity, zatímco většine lidí to již sám tehdejší malý stupeň rozvoje vědy a techniky nedovoloval. Ale 20. století, kdy industriální civilizace dovede pomocí úžasného rozvoje vědy vrhat na trh bezpočet pestrých spotřebních statků a technických vymožeností, schopných uchvacovat lidskou průměrnost, sklony ke hře a pohodlí, schopných vyplňovat čas lidského života, byla snaha ryze individualisticky "užít života" rozevřena miliónům lidí.

A z nich jen málokto dovede odhadnout její ošidnost. ... I když mnozí lidé uznávají, že by bylo lépe žít a jednat náročněji a odpovědneji, cítí se bezmocní a slabí pokoušet sa o to.

.

Celkem je nesporné, že zničit vbrzku úplně život na naší planetě se ukazuje eventualitou mnohem, mnohem snáze proveditelnou než jej zachovat, prohloubit a smysluplně přenést do vesmíru. V kosmickém principu by to znamenalo vítězství principu chaosu nad principem řádu a smyslu, a to ne přímým bojem těchto principů, jak si to představovali manichejci, nýbrž naopak zvratem právě rozumového úsilí v jeho opak. V sázce je sebezničení rozumem nadané bytosti právě skrze její snahu o maximální uplatnění jejich rozumových schopností.

Ne tedy v rozumu samém tkví princip skázy, ale v tom, že při jeho uplatňování a rozvoji byla patrně někde udělána nejaká nenápadná, ale generální chyba. Kde však jde právě o chybu, lze ji napravit, lze se z jisté pochybné cesty dostat - ovšem pokud již není příliš pozdě.

Zatím to vypadá tak, že k brzkému sebezničení lidstva vůbec není třeba nějaké náhlé katastrofy, např. nejaké zničujúcí nukleární války, nýbrž že k tomu naprosto stačí prostě pokračovat v těch směrech "budování" a "pokroku", v těch zcela mírových snahách lidí uplatňujících jakési zcela "přirozené" právo na osobní šťastný život, jaké jsou dnes ve všech industriálních zemích plně rozjety.

(Milan Machovec: Filosofie tváří v tvář zániku

 

                                   

Zem nad mesačným kráterom Plaskett (109 km). Snímka pochádza zo sondy Clementine, ktorá bola zameraná na štúdium Mesiaca a planétky Geographos, k nej sa však pre poruchu nedostala. Prevzaté z Astrobiology magazine.


Geo | stály odkaz

Komentáre

  1. ema, vela latky na zamyslenie...
    na tuto temu chcem uz dlhu dobu nieco napisat, ale zatial stale iba na to zbieram odvahu ...
    publikované: 11.05.2008 23:52:04 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. da sa ta citovana Machovcova kniha kupit tu u nas,
    alebo musim ist do inetoveho obchodu?
    publikované: 11.05.2008 23:54:33 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Mali by ju mať v Artfore
    a asi aj v kníhkupectve Modul v pasáži, čo je furt otvorené ako McDonald s duchovnou potravou.
    V mnohom sa dá s Machovcom polemizovať (nakoniec, napísal tú knihu dávno - lenže medzitým je už pod drnom, čiže sa nedá polemizovať priamo s ním), ale vzhľadom na jeho zdravú skepsu je to dielo hodné prečítania i pouvažovania. Určite je to prínosnejšia kniha ako obsahom podobní Slamení psi od Johna Graya, napríklad.
    publikované: 12.05.2008 06:31:22 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Prepacte, som tu len tak narychlo,
    mozete mi povedat, odkedy neplati, ze 2 +2 = 4 ?

    To ma zarazilo azda este viac ako pravdepodobnost, ze tato planeta skonci neuspesne
    (presnejsie povedane, ze pokus homo sapiens skonci na vycerpanost zdrojov)
    publikované: 12.05.2008 08:50:01 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Milá Tanečnica, 2+2=4 tým stratilo
    na platnosti? Či čo.
    Poznať na základe súčasných trendov budúcnosť planéty Zem nie je nič zložité.
    4-4=0
    Vyžereme si planétu, nebudeme mať. Finito.
    Môže ťa tešiť, že spolu so sapientom vyhynú aj dilemy. Lebo na vydrancovanej planéte nebudú mať čo do huby, všakáno. Žiť bez pitnej vody a jesť skaly sme sa zatiaľ nenaučili.
    .
    Ja už som ti raz taká, milá Tanečnica, že nebudem vrešťať na ulici ako osadnícka spoluobčianka a sa sťažovať, že je tam bordel, keď ho mám doma. V prvom rade budem mať poriadok vo vlastnom priestore, a na to sústredím svoju energiu. Plus na to, aby mi môj dom nezahlcoval bordel z ulice, pretože si to neprajem - pretože bordel a špina je v škále mojich hodnôt na úplnom dne.
    Ber to ako alegóriu na myseľ. Sústreďujem všetku svoju energiu predovšetkým na to, aby som v nej mala poriadok. Vo SVOJEJ mysli. A na to, aby mi ju nezachrontila všelijaká špina tiahnuca z ulice.
    Tak mi nehovor, že nemôžem nič robiť, pretože existujú rovnice, ktoré nemajú riešenia.
    Ja neviem, možno raz sapient zistí, že kultivácia hmoty bez kultivácie mysle nikam nevedie. Ale že by ma nejako extra trápilo, či na to príde, to teda nie.
    publikované: 12.05.2008 08:52:09 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Vidím, že otázka, či 2+2 už nie sú štyri
    nás tu zaujala viacerých.
    publikované: 12.05.2008 08:53:22 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Rovnica preludnenia.
    Na tuto zem dopada kvantifikovatelne mnozstvo energie zo slnka.
    Plus ma urcite mnozstvo energie zo slnka naakumulovane (to uz je tazsie kbvantifikovat, ale urcite sa neda spoliehat, ze tato energia je nekonecna - ani ta slnecna nie je, ale horizont je zatial v nekonecne).

    Kvantita denne zuzitkovatelnej energie a kvantita energie pre cloveka nutnej ci zelanej jednoducho urcuju kvantitu populacie - riesia "dilemu preludnenia".

    Co je na tom zlozite?
    Co je na tom mimo uroven naseho vedomia?

    Dilema len zostava, kedy to pochopi vascina ludstva, respektive kedy to pochopia jeho riadiace struktury.

    A preco to ony zatial nechapu?
    "Drogy". Su sfetovani, vezu sa dole prudom, zotrvacnost.
    Nic ine, nic neobvykle, nic, co by sa nedalo prekonat, nic, co by sa neprekonalo same od seba.
    Dilema nie je, ci dojde k zmene ci priam k pokroku - dilema je, ci by k nej nemohlo dojst lepsie, ako dramaticko-tragickou nekontrolovanou selekciou.
    --

    A este k tomu terminu "inherentne dobro".
    Mozno to pri pohlade na dnesny ci aj byvaly stav ludstva nevyzera, ale ti, co sa tomu najviac,seriozne a hlboko venovali vzdy vedeli, ze
    podstata ludskeho vedomia je inherentne v poriadku, ze zlo vznika az nevedomostou, nanosmy.
    Ak to nedokazete pochopit, skuste tomu aspon verit.
    A ak tomu nedokazete ani verit - tak sa radsej zastrelte.

    Pretoze inak vase utrpenie neskonci.
    publikované: 12.05.2008 10:37:30 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. strasne
    Ludia sa premnozia a potom ich strasne vela zomrie. Ej pockat... nevyriasi sa tym vlastne problem sam od seba?
    publikované: 12.05.2008 13:48:07 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Stanko, tú neúspešnú liečbu dyslexie,
    čo si absolvoval počas svojej dlhodobej pitvornej neprítomnosti, ti hradila poisťovňa? Lebo teda - škoda zdrojov.

    Šak tam Arton píše, že aby to nebolo treba riešiť TAK primitívnym spôsobom, ako si to predstavuješ ty.
    Lebo pohľad na hnijúcu planétu, kde sa sapient premnožuje ako riasy pri eutrofizácii a vykazuje aj podobnú intelektuálnu úroveň, je ... no, pre hlupákov, ktorí nič iné nepoznajú (a nezvládnu) a pervertov, ktorým sa to páči, zrejme príjemný. Uži si to.
    publikované: 12.05.2008 14:19:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. ja som reagoval na clanok a nie na nejakeho artona
    Kto hovori, ze sa sapent premnozuje? Ja nemam taky pocit, a keby to tak bolo tak sa to nakoniec samo vyriesi a ked nie tak sa zbytocne mrhate drahocenu energiu. V kazdom pripade nie je co riesit. Ale kludne sa odbachnite, ked si myslite, ze tym ludstvu pomozete.
    publikované: 12.05.2008 14:48:56 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. a este k clanku
    co je na tom, ze stale viac ludi zije v mestach? Vdaka technologiam uz nemusi vacsina ludia robit od rana do vecera na poli aby sa ako tak uzivili. Ked pol percenta Americanov uzivi celu Ameriku a este aj polku sveta, tak preco by to tak nemohlo byt aj inde? Co by ti ludia potom robili na dedinach. Cely den sa opalovali?

    Tiez mi nie je jasne ako by to malo byt bez technologii. Keby sa 6 miliard ludi jedneho dna zobrali luky a sipy a isli do lesa polovat, tak by za par dni vyhubili vsetky zvierata. To by len bola ekologicka katastrofa.
    publikované: 12.05.2008 15:06:18 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Prosim ta, Ema,
    ty sem napises clanok pre inteligentov, a potom pribehnu male deti a pytaju sa, ze preco je zem gulata.
    Nezacni im to vysvetlovat.
    Nie je to tvoja povinnost zabranit, aby vykapali.
    publikované: 12.05.2008 15:31:54 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. nenachadzam slov
    http://www.time.com/time/covers/1101041004/photoessay/map.html
    Jezisikriste...

    Ja uz som si doma upratala, ale co s tymto...
    publikované: 12.05.2008 17:08:36 | autor: ... (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Najkôr si, drahá, urob poriadok
    s okupačnými vojskami v Iraku. Ten bordel JE v tvojom dome.
    A ešte predtým si urob poriadok s beštialitou izraelského režimu. Ten máš priamo v kuchyni a riadne ti smrdí už 60 rokov.
    Až POTOM môžeš vybehnúť na ulicu vrešťať o Dárfúre.
    publikované: 12.05.2008 17:20:19 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. ak niekto ponúkne riešenie pre celý svet
    tak sa okamžite stane riaditeľom zemegule. Iní tohto budúceho riaditeľa nazvali Antikristom. A zas iní fanatici ho nazývajú prezidentom v NWO. Smutné, ale ak by sme sa mali zaoberať všetkými tými tisíckami ľudí, ktorí denne zomrú na zemi, tak sa do sekundy zbláznime. Je možné sa, bohužiaľ, zaoberať len utrpením vybranej množiny alebo skupiny, ktorá je každému blízka. Rozdielny je len rozsah tej množiny. Niektorí sa, pravda, nedokážu zaoberať ani vlastným dvorčekom. Nuž, baktérie.
    Na druhej strane zvačajne prvé zahynú baktérie v miske , ktoré zo seba robia hrdinov, alebo inteligentov, lebo silný duch sa skrýva v slabom tele. Preto to treba vyvážiť. V zdravom tele zdravý duch. Budovať ducha a učiť sa strieľať, to je moja rada.
    A Stanko, tvoje teórie o krajine zázrakov, ktorá dokáže uživiť zvyšok sveta, už dávno neplatia.
    publikované: 12.05.2008 19:45:36 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. preludnenie a dunbarovo číslo
    publikované: 12.05.2008 21:07:34 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. zaoberat sa len utrpenim vybranej skupiny, ktora je nam blizka....to snad nema obdobu,tato perla
    Nemesis, mne je uz dlhsie jasne, ze ty v Petriho miske prezijes vsetko. A ze si zo mna strielas, to tiez. Uz ti zostava len budovat ducha :o)
    publikované: 12.05.2008 21:19:50 | autor: :o) (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. ako hovorieval papez
    nebojcie sie! Kapitalizmus to za vas vyriesi.

    napr.: http://www.solarcity.com/
    publikované: 12.05.2008 21:53:05 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. úplne mimo, ale poniektorých zrejme poteší:
    publikované: 13.05.2008 00:34:32 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. ...
    publikované: 13.05.2008 01:59:09 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Očividne to potešilo teba, kriq
    I keď tento raz nešlo o malé dievčatko.
    publikované: 13.05.2008 05:54:44 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. No ale môžeme doplniť túto tému
    o Izrael, lebo súvislosť s hlavnou témou existuje.

    Prečítali a vypočuli sme si pri príležitosti izraelských šesťdesiatín v tomto našom civilizačnom okruhu kopu oslavných rečí typu "sú výnimoční, a preto je aj ich štát výnimočný. jediná demokracia na Blízkom Východe (beštiálna okupácia a legislatíva ponižujúca menšiny sa neberú do úvahy). vyhrávajú všetky vojny. majú najviac nositeľov Nobelovych cien. excelentní v technickom pokroku. veľkí obchodníci. veľkí finančníci, veľkí literáti. veľkí hudobníci ... atď atď."

    Jednoduchý prírodovedec si položí jednoduchú otázku: čím to je? Čím je táto excelentnosť, výnimočnosť podmienená?
    Lebo logicky - niečím musí.

    A potom, keď si prečíta a vypočuje ďalšie a ďalšie oslavné reči na Izrael (teda jeho židovskú časť, lebo palestínska menšina ich len brzdí v rozlete a ideálne by bolo, keby vypadla niekde preč), si položí ďalšiu otázku: kedy už politici a média prekročia Rubikon a povedia OTVORENE, že židia sú geneticky superiórni?
    Veď presne to neprestajne tvrdia. Len to šmondrchajú do oslavných epitet, ktoré ako keby nesúviseli s nositeľmi úžasných vlastností, ktoré vedú k úžasným výkonom.

    Netreba hneď mŕštiť nos, že takto jednoznačne sa to povedať NESMIE. Zakázané. Tabu.
    Ale prečo nie? Veľa vecí by sa pohlo dopredu.
    Napríklad by to mohlo poslúžiť ako vzor pre ostatných. Aby sa tiež mohli postupne vypracovať na superiórnu úroveň.

    Tak prečo sa politici a média tohto civilizačného okruhu predháňajú, kto vyššie oslávi židovský štát a politicky korektne sa (v civilizácii, ktorá zaznamenala v genetike veľké úspechy) boja ísť k podstate?
    publikované: 13.05.2008 07:27:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. zoznamka JDate dostala internetoveho Oscara
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/977762.html
    tato zoznamka je vylucne pre zidov

    We are proud to provide a site for Jewish singles looking for serious relationships with likeminded singles," said Greg Liberman, president and COO of Spark Networks, the owner and operator of JDate. "Our unique offerings, both online and beyond the browser, have resulted in countless member success stories and our reputation as the #1 community for Jewish singles."

    The Webby Awards is the leading international award honoring excellence on the Internet.

    u zozanmky JDate INTERNATIONAL znamena, ze ide o zidov ktori ziju po celom svete.

    Vie niekto ake konkretne zakony ma legislativa demokratickeho Izraela aby nimi trestala intermarriage?
    publikované: 13.05.2008 11:04:24 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Weapons were not from Itran after alll....
    publikované: 13.05.2008 12:12:24 | autor: Gen. Dreedle (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. keby aj boli
    stale je to normalnejsie ako pol miliona statnych a sukromnych okupacnych vojakov z USA ktori rozlozili Irak ako cervy

    zatial sa USA pokusa otravit iran obrovskymi zasielami opia a heroinu pasovanymi z afganistanu
    tato metoda nie je v angloamerickej spinavej politike nova
    publikované: 13.05.2008 13:23:16 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Lenže vôbec NIE TAK, milá Tanečnica
    Pretože židia nie sú žiadna "rasovo čistá" societa. Je to len mýtus, očividný nezmysel. Palestínska židovka nemá nič spoločné s marockou židovkou a obidve nemajú nič spoločné s krymčatskou židovkou. Vyzerajú odlišne, správajú sa odlišne, hovoria odlišným jazykom.
    Snáď majú spoločné len to, že nimi Aškenázovia rovnako pohŕdajú, ale teoreticky sa môžu s nimi oženiť.

    A v tom momente, keď tie tri horezmienené prestúpia na kresťanstvo alebo islam, prestávajú byť židovkami. Už nie sú členkami superiórnej spoločnosti, která poroučí větru, deždi a premení púšť na záhradu. Zaujímavé, nie?

    Čakala som, že tu budú nejaké námietky. A nič. Čiže súhlas s genetickou superiórnosťou?
    No to snáď nie:-)

    Nasleduje otázka o niečo náročnejšia: čím to teda je?
    publikované: 13.05.2008 15:05:58 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Čakala som, že tu budú nejaké námietky.
    Kazdy kto studoval historiu aspon pol hodiny vie, ze to s tymi krajinami a cistymi rasami je blbost. Napriklad Stari Egyptania sa s kladali z uplne ciernych po modrookych blondakov a nikomu sa to nezdalo cudne. A tak by sa dalo pokracovat vsetkymi tymi krajinami. Ale keby som mal namietat proti kazdej blogovej hluposti, tak by som nic ine nerobil.
    publikované: 13.05.2008 15:17:13 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. ťažká otázka, ľahká odpoveď
    Ako teda vzniká genetická superiórnosť? Indoktrináciou náboženstvom, sociálnym inžinierstvom a manipuláciou médií. Všetko tvoje obľúbené témy, ema. Ale v mojich starších príspevkoch je uvedené, že si to o sebe myslia aj iné národy, resp. rasy. Len nemajú taký dobrý marketing.
    Pre fanúšikov nie náboženských , ale vedeckých metód existuje iná teória: časť populácie pozemských čiernych otrokov vyšľachtená ako bieli dozorcovia. DNA experimenty Annunaki pretavené v Egypte do monoteistického náboženstva. A Atlantída, Thoth, a potomkovia bohov z vesmíru. Mohla by si to spomenúť v tvojom budúcom článku o údajnom exode a úpadku Egypta.
    publikované: 13.05.2008 15:26:32 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Stanko, obíďme nateraz starých Egypťanov
    Skús radšej odpovedať na tú náročnejšiu otázku, čo je hentam vyššie.
    Nie?
    To sa dalo čakať.
    publikované: 13.05.2008 15:28:09 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Že žiadny biblický exodus nebol, Nemesis,
    a je to len šikovný, emočne silný mýtus slúžiaci ako bazálny ideologický kirpič, tu netreba rozoberať.

    Ale pri hľadaní rôznych zdrojov informácií o starom Egypte - aby som splnila, čo som ti sľúbila - som objavila vedecky sa tváriace konštatovanie, že "židia vynašli lineárny čas" a doteraz sa na tom tak smejem, že som od tohto bodu v štúdiu nepokročila.
    publikované: 13.05.2008 15:35:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. nič to, ema, času dosť, zatiaľ sa to pekne vyvíja
    a je pred nami ešte veľa rokov zábavy.
    Ešte jeden odkaz pre smieška :o) . Dohodnime sa, ja budem teraz rozvíjať ducha, ty zase telo. Inak skončíš v Petriho miske na samom dne. Kukni na www.specnaz.cz. Pamätaj, človeče, zrýchľuje sa to. Equilibrium nech ťa spervádza na tvojej ceste vesmírom.
    publikované: 13.05.2008 15:48:11 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Zo vsetkych prikladov ten najvyznamnejsi...
    Chuck Norris je zo stvrtiny indian. A este horsie: Ir.

    http://www.chucknorrisfacts.com/
    publikované: 13.05.2008 17:07:44 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Recesia alebo reterdacia?
    Ja som vedel, ze ked pride saso, zmeni sa to na zabavny park.
    Chuck Norris :-)))

    Pozrite, zhodnime sa na zakladnych serioznych tezach.
    Priblizne pred 10 tisicmi rokmi sa vykrystalizoval a zaroven stabilizoval subtyp homo sapiens, ktory vlastnil nieco, co predtym nemalo selektivnu vyhodu: chladnokrvnu konstruktivnost.
    Tento subtyp homo sapiens ju zrejme dokazal zuzitkovat aj vdaka v tom case zavadzanom usadenom sposobe zivota.
    Uz nemusel mat vsetok majetok prenosny, ale mohol zrealizovat svoju konstruktivnost v tom, co dodnes nazyvame kultura.
    Tazko presne vyjadrit, aky bol kauzalny vztah medzi polnohospodarstvom a novym biologickym typom, ci polnohospodasrtvo zvyraznilo vyhody konstruktivnych ludi, alebo naopak, konstruktivni ludia zaviedli okrem inych vydobytkov aj polnohospodarstvo - v kazdom pripade to bolo proste previazane az do tej miery, ze etymologicky vztah medzi slovami orac, arijec, agrarny a podobne nie je vobec nahodny.

    Zial, konstruktivnost skrizena s primitivnou zravostou dava vznik dnesnemu rakovinovemu bujneniu ludskej populacie a hmotneho braku - plus tie zname momentalne tabuizovane komplikacie s virusoidnymi mensinami.

    To je stav unie.

    Otazka je, ci budu zmeny lavinovite alebo postupne.
    Niektori slepo veria, ze to vraj vyriesi sam od seba sucasny feudalizmus:)
    To je ale prave myslenie lovca zberatela, ktory ani nechape struktury okolo seba, myslenie predagrarne, predarijske.
    Aby nedoslo k omylu, toto nie je vyzva k aktivite a dynamike. Situacii bezpochyby viac pomoze znizenie inflacie (nemylit s terminom z primitivnej psudovedy zvanej ekonomia). Situaciu treba chladit, geny treba zuslachtovat.

    Tolko su zakladne fakty.
    Cokolvek nekaceptujuce tento zaklad je fatamorgana.
    publikované: 13.05.2008 17:57:53 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Nemezis,
    vsimol si si, ze vo filme Eqilibrium su vsetci protagonisti, vraj clenovia vyrovnanej spolocnosti, zmietani emociami?

    Dnesna kultura proste nevie zobrazit dignitas, ani ked sa snazi zo vsetkych sil.
    Nevie si to ani predstavit.
    publikované: 13.05.2008 18:14:51 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. K otazke egyptanov a inych
    http://www.white-history.com/hwr8.htm

    je to sice napisane cielene a urcite nie literarne najlepsie, ale je to polozene na faktoch.
    publikované: 13.05.2008 18:20:09 | autor: titan (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Talianska odpoved na preludnenie :o))
    publikované: 13.05.2008 18:50:38 | autor: vafongulo (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. priklad
    http://www.catchpenny.org/race.html

    Podla samotnych starych Egyptanov, priemerny Egyptan bol nieco medzi Arabom a Cernochom. Takze Egyptania boli taki Chuck Norrisovia pradavnej doby, zato ta uspesna civilizacia. Potrebujeme este viac prikladov?
    publikované: 13.05.2008 20:35:45 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. sú tam zmietaní, pravdaže
    a žiadne utišujúce prostriedky to neodstránia, len utlmia. A potom to vždy prepukne do extrému. Alebo do vedomého potláčania, možno ako podvedomá ochrana pred nástupom šialenstva. Ale buď si istý, že na vylepšeniach sa aj v našom svete usilovne pracuje. Neurálne implantáty, RFID, organizovaný chaos, to sú kroky ku konečnému cieľu elity, ktoré ale prinesú nakoniec zmetenie jej samotnej zo scény. A nebude to potom až tak odlišné od krvavej revolúcie.
    V tom filme je inak zaujímavý rozpor etiky i tebou spomínanej dôstojnosti, bojovať násilím proti násiliu. Ale to nám už vysvetlila Sofiina voľba - teória menšieho zla. Mňa tam zvlášť zaujala jedna veta:" niektorí sa musia vzdať tohto luxusu, aby si ho mohli dopriať ostatní" To je tá orientácia SOS, ktorá sa sa od nás očakáva, arton. To je tá cena, ktorú musíš zaplatiť. Zaplatíš ju?
    publikované: 13.05.2008 20:47:53 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Stancok
    a kde si dosiel na tch modrookych blondatych Staroegyptanov?
    publikované: 13.05.2008 21:24:06 | autor: Sin uhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Nemesis, je tam vykreslena
    "bezemocna" civilizacia ako to najhorsie zlo.
    :-)

    Autori aj divaci sa pokusili zbavit sa svojho strachu spojeneho s podvedomym obdivom a zavistou :)

    (ten film je zle spraveny, ale to nic nemeni na tom, ze aj take filmy mozu inspirovat k pozitivnym uvaham )
    publikované: 13.05.2008 21:45:32 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. vrestim
    A v Darfure zomieraju ludia. Ludia, ktori nemaju ani zbrane, len hole ruky. Ludia, ktori nehadzu kamene ako v Palestine. Tam, kde nie su ziadne checkpointy, nech akokolvek strasne. Ziadne. Nikto sa tam nedostane, aby nemohol priniest to strasne svedectvo. Vyhladia ich uplne. Ako burinu. Jezisikriste...
    publikované: 13.05.2008 21:57:56 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Na starom egypte vidno jednoznacne:
    cim viacej civilizacia stvorena priselcami niekde zo severovychodu bola rozpustena v lokalnych etnikach, cim viacej vladna vrstva s cervenymi vlasmi a modrymi ocami bola prevalcovana genetikou lovcov a zberacov, tym viac upadala jej konstruktivnost.

    Kriza bola tazka uz v strednej risi.
    Nakoniec tam vladli v podstate nubijci - a Egypt sa rozpadol.

    Sinuhe, ty nepoznas rysavovlase egyptske mumie?
    publikované: 13.05.2008 22:01:45 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Miimochodom
    aj na priestore tohoto blogu vidno, ako zopar inferiornych genov dokaze zaspinit celkovy dojem.
    Co je aj jedine, o co sa snazia a co sa im sem tam moze podarit :)

    A chceli by, aby cela zem bola na ich urovni ... priemerna, hneda, neuroticka, ...

    Ako im pomoct?

    A preco vlastne nejdu zobrat o pomoc na stranky sionistov ci stranky skvelych proizraelskych zidov, nositelov nobelovych cien a budovatelov noveho raja v izraeli?
    Preco tito ludia prichadzaju znova sem, aby tu lizali kost ako pes lize kost hodenu mu panom?
    Su to masochisti, alebo ich inferiorna zlozka tak reaguje automaticky na vyssie magneticke pole? :-)
    publikované: 13.05.2008 22:24:36 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Plne súhlasím s našim oživnuvším
    ekonospoločenským prognostikom Stankom. Západ hravo vybŕdne z populačnej a zdrojovej krízy pomocou technológií. Lež nie nových, ale starých a nie technických, ale politických. Rozoštve proti sebe hladujúce černoščatá, nech sa navzájom vykántria. Scenáre sú mnohokrát preverené, stačí len oprášiť juhoslovanské, iracké, alebo darfúrske riešenie. Aby lokálne konflikty dostali nejakú prehľadnú štruktúru, jedna strana sa vždy zdémonizuje. Najlepšie podľa religie, tomu rozumie každý debil. Keby nastali v priebehu autogenocídy neočakávané komplikácie, všetko prebehne mimo obrazoviek a titulných stránok.
    Západný vidiek si bude zatiaľ voľkať v repkoolejnej žltačke, mestské obyvateľstvo prikrmovať zrnom z Afriky a keby sa niekto v tomto kontexte začal dovolávať svedomia technologického režimu, promptne bude stiahnutý z éteru, ako napríklad teraz Jean Ziegler. A hotovo.
    publikované: 14.05.2008 00:22:13 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. sebej a butora by mali byt s robertom ficom spokojni
    publikované: 14.05.2008 03:57:57 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. chod sa pomodlit iris
    ulavi sa ti
    ale sudanske ruvacky aj tak nepretromfnu celosvetovu chladnu technologicku zlocinnost tvojho chlebodarcu
    u neho nevrieskas jezisikriste pretoze by ta prestal platit
    publikované: 14.05.2008 04:01:05 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. ani ty by si nerieskal, keby ta platili tak ako mna :o)
    Nuz, chlebodarca plati za pracu a plati dobre. A nepracujem v politike, preto v praci nevrieskam. Internet a stranky, ktore si tu prezeras sa sleduju davno predtym, ako na Slovensku.
    Mna len zaraza fakt, ze vas to nejako nedojima. Skutocne a uprimne.
    Vy ste tu fakt zaujimavy zivocisny druh.

    publikované: 14.05.2008 06:01:18 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Nemesis.2
    napis to kludne na mna. Platim vsetkym :o)

    Boze, pomodlim sa za vas, aj za tych v Darfure.
    publikované: 14.05.2008 06:08:25 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Aha, iris zaujala pohodlnú pózu moralizujúceho vraha
    ukazujúceho prstom na menšieho vražíka.

    Čisto kvantifikačne: konflikt v Dárfúre vypukol v cca rovnakom čase ako USAmani teroristickým spôsobom a s vyfabrikovanými zámienkami vtrhli do Iraku. Za rovnaký čas si konflikt v Dárfúre vyžiadal len necelú pätinu obetí, ktoré sú v Iraku (a za ktoré je plne zodpovedný okupant, čiže USA) a o polovicu menej utečencov ako v Iraku (za ktorých je plne zodpovedný okupant, čiže USA).

    To aj doma nechávaš svojich bohatých harantov s chápavým úsmevom zabiť v cudzej záhrade päť vtáčkov a vreštiš ako pominutá na ulici, že haranti tvojej čiernej chudobnej susedy zabili vo svojej záhrade jedného? To si o tebe fakt môžu myslieť svoje. Že jedna pokrytecká perfídní rachomejtle.
    Nie nadarmo máte v biblii to o tom brvne vo svojej vlastnej mrachtani. A nie a nie sa z toho poučiť. Nač´ vám je doboha také náboženstvo?
    publikované: 14.05.2008 06:44:35 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. Fico zakontrahuje v Jeruzaleme
    zázračnú mašinku
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/981986.html
    a zistí, že celá redakcia pravého pravicového bulváru má v hlavách mayhem.
    Nás ostatných príjemne prekvapí, že majú v hlavách aspoň niečo.

    Využitie zázračnej izraelskej mašinky spôsobí, že redaktorom a dopisovateľom pravého pravicového bulváru sa ich dvojgangliový kognitívny systém zapečie pri riešení etickej dilemy, či to považovať za dobré, pretože ide o plod izraelskej vedy, alebo za zlé, lebo ich plod označil za teroristov s mayhamom v hlave, so všetkými konzekvenciami.
    A skončia v Guantanáme. Čo v podstate nevadí, lebo dôjde len k presvičovaniu zdrojov a USA im bude namiesto hradenia prevádzky redakcie a vyplácania honorárov preplácať karibské ubytovanie a stravu.
    publikované: 14.05.2008 07:00:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Iris, ešte otázočka,
    voľne spojená s návštevou Fica v Izraeli a jeho účasťou na konferencii "Fascsign Tomorrow."
    Koľko ríšskych euro má podľa teba Slovensko vyplácať za vyvezenie moslimov zo svojho územia? 500? Nie je to veľa?
    Do ankety sa môže zapojiť ak kriq a jeho sionistickí kamarátikovia.
    publikované: 14.05.2008 07:10:01 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. rozdiel
    Jediny rozdiel medzi Darfurcanmi a Izraelcanmi je v tom, ze Izraelcania sa mozu branit a to tu blogovu luzu tu najviac stve.
    publikované: 14.05.2008 08:16:37 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Ekonomia je veda,
    ktora plati vzdy, ci sa to niekomu paci alebo nie. Napriklad ked je nejakeho tovaru nedostatok, tak sa zdvyhne jeho cena a tovaru je zase dost. Akakolvek ina manipulacia tuto fundamentalnu vlastnost nezmeni.

    Keby napriklad bol nedostatok potravin kvoli preludneniu, tak by ceny potravin narastli a ti chudobneji by si ich uz nemohli dovolit. Dosledkom toho by bol dostatok potravin aj menej chudobnych. Problem vyrieseny.
    publikované: 14.05.2008 08:25:39 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. dva externé kúsky
    publikované: 14.05.2008 08:32:58 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. No ja neviem ema,
    tieto webstranky ta uz tolkokrat made you look stupid, kvoli dokazatelnym klamstvam a nezmyslom a ty ich aj tak nadalej propagujes.
    publikované: 14.05.2008 08:48:47 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. "Napriklad ked je nejakeho tovaru nedostatok,
    tak sa zdvyhne jeho cena a tovaru je zase dost."

    Vyborne.
    Ked v Osviecime chybal chleba, zdvihli sa jeho ceny a nik nemusel hladovat.

    :-)))))))))))))
    publikované: 14.05.2008 10:50:15 | autor: mordechaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. "Tento idylicky stav mohol trvat az doteraz ..."
    Videnie minulosti ako idilickej je rovnaka chyba, ako vidiet idilicku len buducnost, tuzit po nej a spoliehat sa len a len na nu.
    Nie je v tom ziaden rozdiel.

    Nemozes zabranit lovcom a zberacom aby vytvorili svoje cargo-culty, aby napodobnovali a aby skusali zrat, a zrat, a zrat ... s predstavou, ze kedze doteraz nemuseli nic pre podstatne skonstruovat, a system im dopriava ich drogy aj tak, bude to tak pokracovat aj do buducnosti, navzdy.

    Nebude.
    A tak je to dobre, tak je to normalne, lovci a zberaci prenikli do centra a hraju sa s gombikmi a prave na seba idu zvrhnut lavinu.

    Ak niekto usudzuje o nich podla seba, podla svojej racionality, a mysli si, ze to robia premyslene - je proste optimista :)
    Ja som realista - viem, ze zomru, a to historicky videne v kratkom casovom rozsahu.
    Ale uz sa azda opakujem - nemienim sa bavit o takej samozrejmosti a nepodstatnej nechutnosti, akym sposobom sa rozpadnu inferiorne struktury, mrtve bunky, slepe ulicky vyvoja.

    Zmysel ma hovorit o novych perspektivach svetla.


    publikované: 14.05.2008 11:45:21 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. Stanko, takze tebe je uplne jedno,
    ked Izraelci budu zomierat od hladu alebo ako v Darfure?
    Len nech je tebe dobre?
    Nech skapu, Stanko?
    publikované: 14.05.2008 12:13:55 | autor: Pochybovac (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. try this:
    publikované: 14.05.2008 13:59:23 | autor: Gen. Dreedle (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. Do prehľadu si môžeme zaradiť aj toto
    Lavrov
    http://www.sme.sk/c/3875912/Sergej-Lavrov-ziada-medzinarodne-zaruky-bezpecnosti-pre-Iran.html

    odpoveď chrapúňa Kissingera
    http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1210668633959&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

    Busholmertovi treba pripomenúť starú veštbu: Keď prekročíš rieku, zničíš veľkú ríšu.
    Go, Ami, go!
    publikované: 14.05.2008 15:02:57 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. .
    "The shortest distance between a problem and a solution is the distance between your knees and the floor. The one who kneels to the Almighty (S.W.T.) can stand up to anything."


    يا صاحب الزمان ادركنى

    INFOIRMATIONCLEARINGHOUSE JE VELMI POCHYBNY ZDROJ.
    Stan zase vyjadril hravo a elegantne to, co tu ja tazkopadne vypisujem o darfurskych holych rukach, o plachte nad hlavou , ktora je ich pribytkom, o absolutnej bezmnocnosti.
    Mapa Izraela z r. 1948, co si tu hodila ema, vyzerala celkom rozumne. Ono, Europa by lahla popolom uz davno, keby sa kazdy narod choval ako Palestinci.
    Mne nejde o to, ema, ze v Darfure zabijaju cernosi, ktori sami seba nazyvaju Arabi a su moslimskeho vierovyznania. Mne ide o to, ze zabijaju nevinnych vlastnych spoluobcanov, a ze neprestanu, kym nezabiju posledneho a hlavne o to, ze absolutne nikto sa tomu v mediach nevenuje. Ani tu v USA, ale ani v Europe. A mas mylne info o pocte obeti.
    Co sa Iraku tyka, uz som viackrat spomenula, ze prevazna vacsina obyvatelstva s okupaciou Iraku nesuhlasi, ze demokraticki kandidati ich okamzite stiahnu pri nastupe do funkcie a ze kazdy priemerny American vie, ze ZHN bola loz. Neviem o co ti teda ide. Ja politiku nerobim, ak by som, boli by vojaci doma, ale obavam sa, ze by sa dlho neohriali, lebo by som ich poslala do Darfuru.
    Pocuj ema, dufam, ze ti neplatia za tento blog, ze nie?



    publikované: 14.05.2008 15:21:03 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. ema vystihla povahu osoby s nickom iris
    iris je pokrytecka perfidni rachomejtle
    neviete preco chodi spinit tento sukromny blog?
    publikované: 14.05.2008 15:59:34 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. tento blog je verejny,
    a rachomejtle...to je roztomile, mne sa tu uz dostalo onakvejsich prirovnani. Lenze....lenze tu sa zda ide o viac ako len o rachomedjtle a piiiiii....
    BTW, co proti mne mas? Vies to vobec rozumne formulovat?
    publikované: 14.05.2008 16:46:45 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. Iris, tvoj stav sa opat zhorsil.
    Chod si dedinsky provokovat tvojeho tepleho zidovskeho sefa.
    A kritizuj predovsetkym americke svine, ktore denne vrazdia po svete. Ak to neurobis, okrem hysterky budes mat na svedomi aj nevinne zivoty.
    Teda este viac ako doteraz, ty vrahynaq, pretoze uz mas americke obcianstvo si uz terat VINNA.
    publikované: 14.05.2008 17:10:39 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. Tento blog je verejny, Iris?
    To nemas ani trocha slusnosti, ty ochechula?


    publikované: 14.05.2008 17:13:59 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. Na prikladoch Iris a Stana je jasne vidiet,
    ze tupost je takmer zakonite spojena s bezcitnostou.
    publikované: 14.05.2008 17:32:17 | autor: Pochybovac (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. :o)
    preboha, takze ja som vrahyna? Ty si ok arton? Skus sam v sebe hladat priciny svojho hnevu, ja ti len rucim zato, ze "moje obcianstvo" s tym nema nic spolocne. Neprovokujem. Pytala som sa na otazky, na ktore som nenasla odpovede.
    Takze existuje nieco ako" KOLEKTIVNA VINA" ??? nEJDES TY ARTON TAK SAM PROTI SEBE?
    Kazdy sme zodpovedny len sam za seba. Ja som fakt nikoho este nezabila. Dokonca nieco take ani neplanujem. ...ale kto vie, co bude zajtra, ze.
    Opat ti pripomeniem, ze v Darfure zabijaju holych , bezbrannych ludi. Plan je: "DO POSLEDNEHO".
    publikované: 14.05.2008 17:32:53 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. :o)
    preboha, takze ja som vrahyna? Ty si ok arton? Skus sam v sebe hladat priciny svojho hnevu, ja ti len rucim zato, ze "moje obcianstvo" s tym nema nic spolocne. Neprovokujem. Pytala som sa na otazky, na ktore som nenasla odpovede.
    Takze existuje nieco ako" KOLEKTIVNA VINA" ??? nEJDES TY ARTON TAK SAM PROTI SEBE?
    Kazdy sme zodpovedny len sam za seba. Ja som fakt nikoho este nezabila. Dokonca nieco take ani neplanujem. ...ale kto vie, co bude zajtra, ze.
    Opat ti pripomeniem, ze v Darfure zabijaju holych , bezbrannych ludi. Plan je: "DO POSLEDNEHO".
    publikované: 14.05.2008 17:33:27 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. .
    Pochybovac, mylis sa.
    publikované: 14.05.2008 17:35:29 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. .
    Pochybovac, mylis sa.
    publikované: 14.05.2008 17:36:20 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. Samozrejme, ze si vrahyna.
    Hnevu?
    Som len znechuteny, ze sa neliecis a ze tak kruto zartujes o smradlavych prispevkoch Stanka smejuceho sa z toho, ze vsetci izraelski zidia skapu, ako to hravo a elegantne vystihol Pochybovac.

    Si vrahyna.
    Americka svoloc.Tak, ako vy zabijate kolektivne, nesiete aj kolektivne vinu.

    Opat ti pripomeniem, ze si treba najprv spravit poriadok doma, az potom ukazovat na druhych. V darfure sa zabijaju poloozbrojene kmene medzi sebou, ale zidovsko-americka zberba zabija po zuby ozbrojena najmodernejsou vykonou technikou. V prvom rade si preto ludstvo musi urobit poriadok s vami, aby som pouzil vas slovnik, "s luzou".


    publikované: 14.05.2008 17:52:11 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. .
    arton , nekupuj Dell. Presedlaj na Sony. Lebo potom aj ty si vrah.

    odpajam sa, neda sa to citat.
    publikované: 14.05.2008 18:04:17 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. :o)
    takze, USA musi opat vyliezt na strom a "poloozbrojit sa" potom to zabijanie bude vporiadku? Je to technika , co ti vadi, alebo to zabijanie ti vadi?
    Bezny American venuje na charitu najviac zo vsetkych narodov. Tym nechcem povedat absolutne nic.
    Sorry za ten chaos, uz sa naozaj odmlcim.
    publikované: 14.05.2008 18:08:33 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. Skoda,
    ze lovci a zveraci nevedia dodrzat slovo.
    publikované: 14.05.2008 18:14:12 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. Myslel som samozrejme zberacov.
    Az taky vtipny nie som.
    publikované: 14.05.2008 18:16:02 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. Tak najskôr jedna dnešná správa pre iris
    Associated Press: sudánska vláda upozornila, že vzbúrencov (povedané americko-izraelským slovníkom teroristov) vyzbrojuje Izrael.

    Ono to neprekvapuje.

    - Vždy, keď má kmeňové vraždenie v Dáfrúre tendencie upadať, dostane povzbudzujúcu injekciu. USrael potrebuje dárfúrsku genocídu na dve veci. Jednak sionistická, všeobecnejšie povedané židovská propaganda začne vrešťať o Dárfúre vždy, keď jej svetové spoločenstvo vytkne čoraz väčšie zverstvá páchané na Palestínčanoch. Vtedy začnú sionisti poskakovať a bľačať ako pominutí: tam sa pozrite ná Dárfúr! Nie na nás, na Dárfúr pozerajte! Tam riešte! Nás nechajte v pokoji zabíjať a okrádať Palestínčanov! (Podobný vreskot ako iris, keď sa jej spomenie obrovská ľudská katastrofa, ktorú spôsobili Američania v Iraku).
    No hej, v Dárfúre je to zlé. Lenže Dárfúr je pri všetkom ľudskom nešťastí, ktoré tam je, iba lokálnym konfliktom, aké sú v CELEJ - už v celej - Afrike.
    Kým usraelsko-palestínsky konflikt predstavuje veľké, smrteľné nebezpečenstvo doslova pre celý svet, s potenciálom zničiť planétu Zem.

    - Američania s tuposťou sebe vlastnou (lebo aj to sú americké zbrane, čo dostávajú dárfúrski teroristi) vždy vyzbrojujú tých najväčších hajzlov, všelijakú vrahúnsku zberbu, mafie. Taliban je len jeden prípad z mnohých, ďalší, len tuto za rohom, je UČK. To sú oni - USrael. Podporovatelia dehumanizovaných svinstiev, mafií, vraždenia, rozkladu. Irisina nová vlasť. Vybrala si zodpovedajúco svojej mentalite. Ona je taký dobrák, citlivá, miluje ľudí. Preto by rada elegantne, bombami z lietadiel, "pomohla" aj Dárfúrčanom.
    publikované: 14.05.2008 18:25:35 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. A ešte raz Dárfúr - správa Lekárov bez hraníc
    http://www.doctorswithoutborders.org/news/country.cfm?id=2369

    Treba zdôrazniť, že z novej irackej demokracie prinesenej Američanmi museli Lekári bez hraníc UJSŤ. Pôsobia v Jordánsku, kde je vyše milióna utečencov.
    http://www.doctorswithoutborders.org/news/country.cfm?id=2328

    Ďalší asi milión je v Sýrii, za čo Sýria dostáva ako odmenu od svetového spoločenstva americké vyjebané sankcie.

    TOTO sú pre mňa (ako človeka, ktorý v Dárfúre a vojnou zničenom, Američanmi okupovanom Iraku nebol), ďaleko dôležitejšie indície o stave regiónu, ako irisine sprosté pokrytecké békanie alebo propaganda bezcharakternej chrapače z korporátnych médií.
    publikované: 14.05.2008 18:37:31 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. Plus jeden detail americkej beštiality vo vzťahu priamo k MSF
    http://www.doctorswithoutborders.org/news/country.cfm?id=2269

    V roku 2004 päť členov MSF zavraždil Taliban - bývalí americkí kamarátkovia. V Afganistane "riadenom" americkými okupantmi sa túto päťnásobnú vraždu nikto neunúval vyšetriť.

    Zároveň sa dialo niečo ešte horšie.

    "The violence directed at humanitarian aid workers in Afghanistan comes amid consistent efforts by the US-led coalition to use humanitarian aid to build support for its military and political aims. MSF has repeatedly denounced the coalition's attempts to do so. The organization has also spoken out against the military's attempt to usurp humanitarian aid. In May 2004, MSF publicly condemned the coalition's decision to distribute leaflets in southern Afghanistan that conditioned the continued delivery of aid on local people's willingness to provide information about the Taliban and Al-Qaeda."

    Americké kurvy obrali Afgancov ešte aj o pomoc Lekárov bez hraníc a vystavili týchto obetavých a odvážnych ľudí vážnemu ohrozeniu.
    Kvôli americkej zhovädilosti v Afganistane Lekári bez hraníc PO PRVÝ RAZ VO SVOJEJ HISTÓRII vydali politické vyhlásenie.

    Ale toto iris vo svojom zaprdenom jewyorskom špitáli pre tlstých amerických snobov nepozná.
    publikované: 14.05.2008 19:00:17 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. iris navždy odišla
    a tak sa už nebudem pýtať, kto ma mal - a hlavne za ČO - platiť.
    Nevadí.
    publikované: 14.05.2008 19:16:38 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. ema :o), ovladaj sa,
    ved 50% aj viac lekarov pracuje v MSF, osobne poznam jedneho ,ktory si priniesol z Afriky malariu.
    Ale aj tak ti dakujem, ved ja s tebou ema suhlasim.
    publikované: 14.05.2008 19:47:20 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. Irča by sa u svojich židovských nadriadených
    mala dožadovať zvýšenia mzdy. Minimálne pětku naviac by si taká talentovaná hérečka nepochybne zaslúžila.
    Po skvostnom vyhlásení, že bežný USman "venuje na charitu najviac zo všetkých národov" a plynulo popovrchu sa kĺžúcich sprostostiach o Dárfúre prišlo vyvrcholenie v podobe tvrdenia, že "50% aj viac lekárov pracuje v MSF". A to je pritom ona prosím obklopená samými lekármi, ignorantka jedna.
    Tunajší spolok užitočných idiotov sa týmto po Stankovi rozrastá o druhého stáleho člena.
    publikované: 14.05.2008 20:43:16 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. mucko idarek
    nie, nie tu je len jeden jediny idiot. Idar, ktory nemal detsku izbu.
    Ale nehlasim sa k stalym clenom, to nie.
    publikované: 14.05.2008 22:52:31 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. otazka pre insitneho filozofa:
    etymologicky vztah medzi slovami oral a arijec tiez nie je vobec nahodny?
    publikované: 15.05.2008 05:04:38 | autor: smiech (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. ... insitneho filozofa:)))
    schovaj pred opicami meno a su v koncoch
    myslienkam nerozumeju
    publikované: 15.05.2008 06:03:57 | autor: rehot (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. Iris, a ty si neodišla
    ako si bola povedala, jebnúc dvermi na pitvore?
    No tak si hačaj a pokús sa rozmýšľať.

    Američania včera bombardovali pakistanskú dedinu. Síce zabili len asi desať žien a detí, ale úmysel bol iste dobrý. Humanitárny.
    Nedávno bombardovali Somálsko. Síci tiež zabili len nejaké detváky a ženy, ale šak niekoho zabiť musia, keď už bombardujú, ne?

    Oni sú v tomto súzvuční s Izraelom
    http://www.normanfinkelstein.com/img/features/latuff/show.php?nam=48

    Ozaj, oslávila si už 60. výročie vzniku Izraela, čo má v logu Harryho Pottera? A nebola pri tej príležitosti zverejnená celková suma, ktorú americkí daňoví poplatníci - bez toho, aby sa ich niekto pýtal - nastrkali do tej "zázračnej" krajiny? Ani výhľad do budúcnosti? Že koľko je teda plán na najbližšie roky? Bola? Daj nám ju sem, prosím ťa.

    Ináčky, to čo je za demokraciu, kde je väčšina občanov proti vojne v Iraku a nezmôžete ani ... toto. Šak ste na úrovni Saudskej Arábie.
    publikované: 15.05.2008 08:28:11 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. neľahkou úlohou v dnešných ťažkých časoch
    je nepodľahnúť, hnevu, nenávisti a emóciám. Aj internetová diskusia, hoci je anonymná, môže prebiehať slušne.
    Pozorujem, že jedna strana sa hnevá, lebo na svetlo vyliezajú kostlivci zo skrine. A druhá strana sa hnevá, že sa jej nedarí tých kostlivcov vyťahovať rýchlejšie a ukázať ich viacerým. Ale téza a antitéza tvoria syntézu. Každý sa pekne vybúri , a matrix beží spokojne ďalej.
    Na druhej strane emócie vám signalizujú, že žijete a ešte ste celkom nevyhasli. A nenávisť vás drží v strehu a zdokonaľuje. Alebo je to inak, arton? Gándhí a Usáma. Hranica je veľmi nezreteľná.
    publikované: 15.05.2008 08:41:09 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. každý a každá raz zaplatí svoju cenu
    Iris, ty, zdá sa, si ju už zaplatila. Neprijímam tvoje pozvanie. Tvoj svet nie je mojím svetom.
    Arton, teba to ešte len čaká. Raz čo aj nechtiac zašliapneš toho úbohého mravca na tvojej duchovnej ceste za svetlom.
    Ema, si tak trochu idealistka. Venuješ sa utrpeniu skupiny, ktorá ti je blízka. Ale aspon niečo. Hoci 99 percent ostatných nevie ani to. Len neskonči ako hrdinka v Rambo4.
    Moja cena bola vysoká. Raz veľmi dávno som ušetril jeden život, ktorý neskôr neušetril tri iné. Preto som taký cynik. Nestaviam sa do pozície sudcu, ako by sa zdalo.
    publikované: 15.05.2008 09:12:38 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  88. Hod perly sviniam,
    a jedine, co ich napadne, je suloz ( resp. oral ).
    publikované: 15.05.2008 09:17:13 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  89. No tak, Nemezis. Nepsychologizuj.
    Nie je mi blízka žiadna skupina.
    Len si vyprosím, aby bolo ako norma zavedené dodrbávanie slabých.

    To vás tá holokaust industry ani len to nenaučila, že zákaz udierať tupou silou do slabého má UNIVERZÁLNU platnosť? A že ten zákaz platí V PRVOM RADE na civilizáciu, ktorá dispinuje potenciálom urobiť z tejto planéty rádioaktívny chuchvalec?

    Len tu občas upozorním - čisto s ohľadom na svoje formálne vzdelanie - že Zem má vážne problémy. A že primitívi USA a Izrael svojimi barbarskými výčinmi ukotvenými v kmeňovej ideológii z doby bronzovej strhávajú pozornosť sveta na svoje debilné extrémistické globálne šarvátky a ničia potenciál ľudstva dosiahnuť ... dignitas.

    Je ti to, dúfam, jasné a nemusím tu už vysvetľovať elementárne zásady ľudskosti.
    publikované: 15.05.2008 10:48:53 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  90. dignitas
    Ironicke je, ze pri tom pseudofilozofani vyzdvihujete rimsku dignitas a ako vieme Rimania boli barankovia, ktori chranili zivotne prostredie a nikdy nikoho nenapadli. Podla rimskeho ponimania taky Bush by mal vysoku dignitas a vy velmi nizku, ale kludne filozofujte dalej.
    publikované: 15.05.2008 10:56:46 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  91. Daj blbovi-nedoukovi internetový vyhľadávač
    a dopadne to ako predviedol horevyššie Stanko.
    Tristne.
    publikované: 15.05.2008 12:15:11 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  92. Ty sa, Stanko,
    vyjadrení k filozofovaniu radšej zdrž, ty si tu od propagácie technológií.
    Hen, v blízkej budúcnosti ťa čaká napríklad nateranie asfaltu na bielo.
    http://www.scienceworld.cz/sw.nsf/ID/1EA5A8F327EFD60DC125743300724DF6?OpenDocument&cast=1
    publikované: 15.05.2008 12:20:20 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  93. vyhladavac
    kazdy kto sa aspon polhodiny zaoberal historiou Rima, tak mu je vysvetlene, co si Rimania pod pojmom dignitas. Len ty mas v tom hokej. Tak napriklad, Rimania sa nikdy nevzdavali a aj ked to pre nich nevyzeralo ruzovo, tak sa stale vracali a nakoniec vyhrali. To bolo pre nich dignitas. Podobne Bush ma dignitas, ked zostava v Iraku aj ked nie vsetko prebieha tak ako si to vsetci predstavovali a neuteka ako Nixon z Vietnamu, ktory nemal ziadnu dignitas. Dalsi kto mal dignitas bol Kennedy, ktory do posledneho dychu bojoval proti komunistom, bud vo Vietname alebo ked chcel dat zabit Fidela.
    publikované: 15.05.2008 12:52:29 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  94. stanislav, podla tvojho popisu
    má takýto rímsky dignitas aj ema. Dlhé mesiace sa nás snaží statočne civilizovať a prebudiť. Že občas pri tom vybuchne je aj naša chyba.
    Ale súčasťou tej dignitas je aj schopnosť priznať si porážku alebo zlyhanie. To tvoj Bushík nemá. Aj Kennedy ustúpil od vraždy Fidela. A Nixon tam chcel šmariť atómku. To by asi dosť narušilo jeho dignitas. Ak povieme A, nasleduje aj B. Ty sa na oplátku zaoberáš len utrpením židov, ktorí sú ti blízki. A sme si kvit.
    publikované: 15.05.2008 13:05:25 | autor: nemesis.2 (e-mail, web, neautorizovaný)
  95. Stanko, choď do riti.
    Aj s tvojimi Rimanmi.
    publikované: 15.05.2008 13:13:01 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. ake perly?
    ze skomolenim slov existuje akesi pricinne spojenie medzi arijcami a sedlakmi?
    publikované: 15.05.2008 13:58:00 | autor: smiech (e-mail, web, neautorizovaný)
  97. [Citation needed]
    arton vandalizuje tento blog svojimi nepodlozenymi tvrdeniami. Sedliak je opakom vyznamu slova arijec, rovnako ako arton.
    publikované: 15.05.2008 14:11:58 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  98. knesset today: tliachanie a vyhrazky
    15:12 Bush: We must offer an alternative to the ideology of extremists (Haaretz)

    15:07 Bush: Targeting innocent life for political objectives is always wrong (Haaretz)

    15:07 Bush: The fight against terror is the defining challenge of our times (Haaretz)

    15:03 Bush: Masada shall never fall again, America is by your side (Haaretz)

    15:02 Bush to Knesset: Israel has built thriving democracy in holy land (Haaretz)

    15:01 Bush to Knesset: Nazis could not break the promise of God to Jews (Haaretz)

    14:59 Bush to Knesset: America is proud to be Israel`s best friend in the world (Haaretz)

    14:58 Bush to Knesset: The prayers of the American people are with Ariel Sharon (Haaretz)

    14:57 Bush tells Knesset in Hebrew: Happy Independence Day (Haaretz)

    14:57 Bush: Laura and I have been deeply moved by anniversary celebrations (Haaretz)

    14:55 Netanyahu: J`lem will be open to all religions only if it remains united (Haaretz)

    14:54 Netanyahu: Jewish people have not for an instant forgotten Jerusalem (Haaretz)

    14:54 Netanyahu: We must remember aim of peace is to strengthen security, not weaken it (Haaretz)

    14:52 Netanyahu: Even with peace, Israel must have J`lem, defensible borders (Haaretz)

    14:51 Netanyahu to Bush: Time is running out against Iran (Haaretz)

    14:50 Netanyahu to Bush: Democrats woke up too late against the Nazis (Haaretz)

    14:47 Netanyahu to Bush: You are carrying on torch of U.S. relations with Israel (Haaretz)

    14:46 Olmert appeals Talansky testimony (Army Radio)

    14:40 Olmert to Bush: Harsher steps must be taken against Iran (Haaretz)

    14:38 Olmert to Bush: Harsher steps must be taken against Iran (Haaretz)

    14:38 Rightist MKs leave Knesset after Olmert guarantees peace (Haaretz)

    14:34 Olmert to Bush: Israel and Knesset will approve 2-state solution (Haaretz)

    14:30 Olmert: I am happy our countries cooperate in so many fields (Haaretz)

    14:29 Olmert: U.S. and Israel have strategic bond (Haaretz)

    14:28 Olmert: U.S. has provided Israel with the means to defend ourself (Haaretz)

    14:21 Itzik: Our children deserve a `future with a future`, not terror (Haaretz)

    14:20 Knesset speaker: Israel does not want to control the Palestinians (Haaretz)

    14:18 Itzik to Bush: If 9/11 terrorists had nukes, they`d have used them (Haaretz)

    14:15 Itzik to Bush in Knesset: Our response to Hamas` attack will be harsh (Haaretz)

    14:13 Thousands of Syrians stage demonstrations marking Palestinian Nakba (DPA)

    14:11 Hezbollah says it will end crisis, after gov`t reverses crackdown (Haaretz)

    14:07 Childrens` choir greets Bush on historic visit to Knesset (Haaretz)
    publikované: 15.05.2008 14:18:22 | autor: instant message (e-mail, web, neautorizovaný)
  99. ked si tu us mam hacat,
    tak len otazocku:
    Slovensko vyviezlo takny, pusky, delostelecku techniku ci co to tot pred par tyzdnami, co poburilo EU?
    Vy ste ten vlak s vrazednymi zbranami pustili?....ako by povedal cyrano, tsetse...
    publikované: 15.05.2008 14:19:36 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  100. orgie v knessete pokracuju
    15:20 Bush calls Israel `a light unto the nations` (Haaretz)

    15:19 Bush: Israel has built a mighty democracy that will last forever (Haaretz)

    15:15 Bush: Al-Qaida, Hezbollah, and Hamas will be defeated (Haaretz)
    publikované: 15.05.2008 14:23:37 | autor: instant message (e-mail, web, neautorizovaný)
  101. Boze, ak do akademie vtrhla skupinka ozranov,
    namiesto diskusie sa to zvrhne na obranu pred timi menejcennymi kaframi.

    Povedzte tomu prasatu, ze dignitas je nieco, o com on nema ani paru ( podobne ako ten simpanz Bush, prave ospevujuci iracionalnu svatu knihu kretenov, podla ktorej mieni vrazdit aj nadalej vo velkom). A este mu povedzte, ze sa vyjadrujeme v nejakom jazyku a slova bereme z urciteho jazykoveho okruhu, ale ze to neznamena, ze dignitas je (len) "rimska".

    Velmi sa mi paci, ako maju lovci a zberaci vypestovanu uctu a strach pred filozofiu , a to az do takej miery, ze akekolvek uvahy u nich hned vyvolavaju vlnu obrany, tabu, reci o insitnosti a inych splasenych reakcii mongoloida pri pohlade na diferencialny pocet.

    Podobne je priznacne, ako doteraz maju lovci a zberaci pohrdlivy postoj ku sedliakom :)

    Nemesis, neviem ako Ema, ale podla mna prebudit ci scivilizovat mozno teba, ale urcite nie toho, koho oslovujes. Neznizuj sa na jeho uroven, casy politickej korektnosti zidia odvrhli, v Sme tvrdia, ze silnejsi ma pravo, takze Nemesis, mas moznost realizovat tvoj trening
    (sorry, ze ti nepripisujem za meno tu 2-ku, ale v urcitom slova zmysle pokracujes v povodnej linii tvojho brata, tak azda netreba)

    publikované: 15.05.2008 14:50:52 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  102. Su casy teorie, a su casy praxe.
    Schopny clovek zvladne obe.

    Tie reci z knesetu pripominaju reci bolsevikov na mrtvole na cervenom namesti.
    Pri oslavach izraela treba znova pripomenut, ze aj ta ich mrtvola uz smrdi.
    Sovietsky zvaz sa dozil 70 rokov, takze dame zidobolsevikovi este 10 rokov? :)

    publikované: 15.05.2008 15:01:03 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  103. Nechcem
    vyznievat ako niekto kto neustale poucuje, ale ked tu zaznievaju uplne nezmysli od samozvanych intelektualov tentokrat co sa tyka historie.

    Polnohospodarstvo vzniklo ako nasledok preludnenia. Ked lovci a zberaci uz nemali tolko toho na lovenie a zbieranie, museli vymysliet nieco ine. Vobec to vsak neznamena, ze sa ludom zrazu zilo super. Bol to skor krok spat aj ked nevyhnutny.

    Choroby, jednotvarna praca, nepredstavitelna bieda a spina to boli sedliaci. Nad nimi vladli arijci, alebo vladci, ked upustime od artonoveho podivneho slovnika, a ti vladci viedli medzi sebou vojny, pretoze kto mal viac uzemia a viac oracov ten mal viac dignitas (alebo moderne povedane cojones).

    Pre niektorych je sucastny svet prilis komplikovany, nerozumeju mu a chceli by sa vratit k nejakemu jednoduchemu idylickemu svetu minulosti, ale verte mi, keby ste vedeli ake to bolo v skutocnosti, tak by ste to nechceli.
    publikované: 15.05.2008 16:03:31 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  104. No comment.
    Hovorim, ked zabludi ozran do akademie, posobi ako kafer sturajci do zeme aby nasiel svoje dazdovky.

    K mentalnej neschopnosti sa pripaja este totalna fantazmagoria- nik tu nehovoril o ziadnom navrate.

    By ma zaujimalo, dokedy tentokrat tu zas bude to prasa bez dostojnosti chodit smrdet.
    publikované: 15.05.2008 16:28:17 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  105. tykokoz instant message
    bush ma reci ako zombie zo stredoveku
    nenormalne...
    ten nabozensky fanatik je generalnym riaditelom ameriky?
    he he he
    publikované: 15.05.2008 16:40:08 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  106. akademik
    ty skor vyznievas ako nejaky psycho s tym tvojim bluznenim a nadavanim. Uz si nakrmil svoje deti v pivnici?
    publikované: 15.05.2008 16:42:16 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  107. Stanko spomina pivnicu,
    ukazku jeho sucasnej domovskej rakuskej kultury.
    Samozrejme, ako vzdy, aby sa vyvliekol z komplexov vlastnej podurovnovej reality, snazi sa ju podsunut inym.

    Ako male decko.
    Ako male spinave decko.
    Ako rakusky bastard.
    publikované: 15.05.2008 16:55:29 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  108. juj ale toto mi prislo do rany...
    ked ma uz mate tak radi, tak sa este spytam, vy mrchy slovenske, vrahovia podli....neviem ci tanky ci dela, ci pusky, ale ved to je jedno, poslali ste vojensku techniku niekde, aby iny mali cim vrazdit a zabijat? Mali ste si radsej lahnut pod ten vlak, aspon by ste dostojne zomreli. Takto ani nezijete dostojne, ani dostojne neumriete.
    publikované: 15.05.2008 18:07:24 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  109. super iris
    teraz im dojde ako svojimi zapalenymi recami posobia histericky a nechtiac komicky. Ale mozno ze aj nie.
    publikované: 15.05.2008 19:49:04 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  110. ema pouvazuj
    nad zmazavanim prispevkov
    stan a iris to tu cele zahnusili
    publikované: 15.05.2008 19:57:12 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  111. Stan,
    nemaju slov, pretoze ta vojenska technika s najvacsou pravdepodobnostou nefunguje. Keby to ti slovenski zlodejickovia a odzubovaci nemali v povahe, tak to aspon venuju ako dar.
    Ale vsak Meciar je vas otec naroda, tak co cakat.Lebo to je len kruty zart? Tak potom ste klesli ( alebo sa vysplhali ) na uroven Saudskej Arabie.

    BTW vdaka USA dnes existujete.

    publikované: 15.05.2008 20:15:28 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  112. Tanecnica
    hrdlacenie tych biednych ludi za par centov je odporne.
    Nadnarodne spolocnosti zarabaju dvakrat. Najprv na nich a potom na nas. Dnes sa uz neda kupit nic z coho by netiekla krv, pot a hroza.
    Uz si nekupim ziadny perzsky koberec.
    publikované: 15.05.2008 20:27:32 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  113. nieco perzske a pekne zo stareho Aryanu
    „V tom kruhu nebes, který spíná kolébku i hrob,
    nepozná nikdo začátek či konec dob
    a nepoví ti také žádný filozof,
    odkud jsme přišli a kam zajdem beze stop.“

    Omar Chajjám (1048–1131)
    publikované: 15.05.2008 20:58:19 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  114. Otazka je, Tanecnic,
    co s primitivnymi lovcami zberacmi robit, ked prisli do nasich miest, ked prisli do nasich blogov.
    Pozri sa na nich - kreatury nehodne nazvu clovek, Iris, hysterka s tvrdym y, Stan, histerik s makym i.

    Umyvat cierneho psa a cakat, ze bude biely, je veru zbytocne.

    Ich jedinou aktivitou je spinit - to je jedine, co chcu, to je jedine, co vedia.
    Je to proste viroza.
    publikované: 15.05.2008 21:00:10 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  115. Naozaj to tak vyzera, Tanecnik?
    Nie je to pre mna ziaden problem.
    Taky je zivot, a tak je to dobre:)

    Sice chapem, ze jeho mnohorozmerna nevzdelanost moze byt zdrojom zamienok na mnohe temy, ale stanovuje latku prilis nizko.
    Opakujem, vysvetlovat niekomu, ze zem je gulata, je pod nasu uroven.

    Okrem toho, kreatury jeho typu v minulych rokoch vyhlasili vojnu celemu svetu. Naco s nimi dalej komunikovat?
    publikované: 15.05.2008 21:29:01 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  116. pivnicnemu akademikovi
    ja ked umyvam cierneho psa, cakam, ze bude cisty.
    A ty cakas, ze bude biely. Si precitaj tanecnikov prispevok. O tebe hovori.
    publikované: 15.05.2008 21:31:15 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  117. Irča, boli to rakety
    a predali sme ich Al-kaíde, ktorá nám prisľúbila, že ich všetky do poslednej jebne na Jew York.
    Na tom predsa nie je nič zlé. Aspoň si tí z vás, čo sa z toho vystrábia, budú mať zase na čom zakladať svoju duševnú existenciu. Tá je totiž už dlhšiu dobu na cimpr campr.
    .

    Stanuško, a to odkiaľ preboha máš tú tézu o prechode od loveckého na poľnohospodársky spôsob života? Esli se nepletu, to bude zase len z tvojej hlavičky.
    Originalita a iniciatíva sa ti síce uprieť nedajú, ale hento je fakt poriadna irčovina.
    publikované: 15.05.2008 21:31:52 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  118. Sinuhe,
    je to pjekne, ta basnicka.
    Ale takych by som ja napisala cele vedro. Taka....nicnehovoriaca.
    publikované: 15.05.2008 21:34:05 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  119. iris, nehačaj tu už toľko, děvečko v koutě
    publikované: 15.05.2008 21:38:47 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  120. Nechce sa ti tancovať?
    publikované: 15.05.2008 21:49:34 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  121. Iris, nepovedala si uz 100 krat, ze odides?
    Budem sa aj ja stokrat opakovat - kamaratka moja, ty mas menej sebaucty ako posledna newyorska kurva.

    A to sa prejavuje na tvojej neucte voci slusnym ludom.
    Musis pochopit - my za tvoje ponizenie nemozeme.
    publikované: 15.05.2008 21:53:14 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  122. arton

    Ema sa ponizila na najhlbsiu uroven, ze sa dala do kopy s tebou.


    ale naco o tom hovorit? Stratili ste argumenty o tej vojnovej technike, vrahuni v baranej kozi?
    publikované: 15.05.2008 21:59:43 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  123. tanecnica
    to je zase take neodvovodnene idealizovanie. Ze jak si kazdy pred tym dobre zil, ked sme ich nevideli. Nic nie je take cierne a biele. V praxi sa ukazalo, ze ti co sa "ochranili" pred zapadom su teraz na tom najhorsie.

    Ako priklad si zoberme si takych severoamerickych indianov. Pred tym ako tam prisli bieli muzi, tak boli na pokraji vyhynutia, ich prostredie bolo znicene, skoro vsetky velke zvierata boli vyhubene. Prichod Europanov ich zachranil pred istym zanikom.

    Ja viem, viem stali sa nejake zle veci a nielen Indianom, v Indii, v Afrike, ale to neznamena, ze kvoli par anekdotickym pripadom sa zacne presadzovat presny opak uplna izolacia od zapadu, hocijako by to bolo hlupe.

    Artona si nevsimaj, to je taky psik, co sa tu neustale mota pod nohy a steka. Obcas o neho niekto zakopne a on sa od radosti este viac rozsteka. To je tu uz taky folklor.
    publikované: 15.05.2008 22:09:59 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  124. iris už reční ako ultraortodoxný rabín
    alebo v širšom meradle Bush v Knessete. O svetle, ktoré neklesne na úroveň protonárodov.

    Čože? Vojnová technika? Slovensko predalo všetky tri práškovacie lietadlá, čo tvorili jeho bombardovaciu letku? To ten Milo Minderbinder.
    A komu? Komu? Maďarským honvédom?
    publikované: 15.05.2008 22:12:32 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  125. Idar, humorna je napriklad tato teza:
    "Polnohospodarstvo vzniklo ako nasledok preludnenia. Ked lovci a zberaci uz nemali tolko toho na lovenie a zbieranie, museli vymysliet nieco ine"

    Typicka predstava nekonstruktivneho bushmana - ked nastane problem, presuniem sa a najdem ine. Akurat slovko "presun" je nahradene vagnym pojmom "vymysli sa".

    Ano, z jeho pohladu zatial za nich vzdy NIEKTO NIECO vymyslel. Bud priroda, alebo ini vznesenejsi ludia. Teraz pomaly bude niekto asi musiet najst novu planetu - ale opakujem, prognozovat sposob bliziacich sa problemov sa mi nechce, lebo tymto smerom asi nemame dost fantazie.

    Pritom to s vynalezom polnohospadarstva bolo naopak, ako nasemu sasovi podhodil google.
    Je jedine logicke riesenie: polnohospodarstvo nevzniklo z biedy, ale naopak, v bohatych urodnych oblastiach kocovnici neboli nuteni prilis putovat, dokonca neboli nuteni putovat az vobec a uzivil ich aj relativne maly rozsah uzemia.
    Az pri takomto sposobe relativne usadeneho a relativne blahobytneho zivota moze nastat ten napad - rastliny aj obhospodarovat, sadit alebo orezavat a podobne. Az pri takomto sposobe zivota v nejakych usadenych enklavach blahobytu sa mohla zacat prejavovat tvorivost homo sapiens.
    Predstava, ze v biede napadlo nejakeho zberaca zasadit posledne nedostatkove semena do zeme mohla skrsnut len u nelogickych tretotriednych hlupakov, na stranky ktorych chodia este horsi stvrtotriedni neorakusania.

    Ale znova, naco take detaily, je uplne zbytocne sa bavit o sem picnutych jeho tretotriednych tezach - je to pod nasu uroven.

    Je vojna, bavme sa o vojne, kedy a ako budu busmani potrestani, a ako hlasne budu skriekat, ako je im ublizovane.
    Proti tomu je dokonca dnesny skrekot Iris len ranny zavan vetrika.



    publikované: 15.05.2008 22:14:38 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  126. Iris, si ako male decko.
    Vrahyna si ty a Americania, to tu zaznelo ako prve.
    Ty si VRAH, a podla toho bude s vami aj nalozene.
    Tu ti ani moje priatelstvo, zial, nemoz epomoct - prehnali ste to, ste mrtvi.

    Detinskym opakovaniem : "Nie ja, to ty"
    len ukazujes, ako bolo motivovane aj to tvoje knucanie nad Darfurom.

    A o urovni ci ponizovani ty radsej nic nepis - pocuj, je pravda, ze slopes? Alebo si len na nervy?
    publikované: 15.05.2008 22:20:29 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  127. Idar, ved pozri,
    co uz si mozno pomylset o tvrdeni:

    "Pred tym ako tam prisli bieli muzi, tak boli na pokraji vyhynutia, ich prostredie bolo znicene, skoro vsetky velke zvierata boli vyhubene. Prichod Europanov ich zachranil pred istym zanikom. "

    Ja len pripominam - tento exemplar nie je jediny pripad. Oni su skoro vsetci taki idioti. Bushmani, lovci a zberaci, obdivujuci konstruktivne narody, ale zaroven ich nenavidiaci. Obdivuju silu, ktoru stvoril arijec, ale zaroven schvaluju jej spinave zneuzitie, ku ktoremu doslo pod vplyvom ich babylonskej dogmatiky.


    publikované: 15.05.2008 22:29:20 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  128. Ti, co sa chranili pred zapadom ... su na tom najlepsie.
    Najviac sa pre zapadom uchranili Japonci.
    A su dnes na tom aj tomu zodpovedajuco najlepsie.
    (okupacia v r. 1945 uz prisla nastastie pre Japoncov prilis neskoro na to, ab ich rozlozila - aspon zatial to azda nenastalo).

    Menej sa to podarilo Cine - a az teraz sa z toho dostava
    (nepozabudnut, aj marxizmus je dielo zapadu)
    Podobne na tom boli Rusi, ktori podlahli mameniu Zapadu a odskakali to.
    Najhorsie (z rozvinutych civilizacii Vychodu) dopadla India, ktoru britska kolonizacia uplne rozlozila.
    Pravda, ak neratam (proto) kultury Ameriky a Afriky, na ktorych bola priamo spachana otvorena genocida.

    Posledna na pretras je civilizacia Islamu - ta bola takisto sto rokov okupovana, a teda rozlozena a jej vnutorna stabilita, potencial a pokoj zniceny.
    Dnes tym ludom ostava iba pomsta. Pochopitelny ci dokonca opravnena pomsta - o tom sa neda pochybovat.

    A samozrejme - najpodstatnejsie na zdoraznenie -
    to vsetko nicenie bolo pod zastavou judeokrestanskej "civilizacie".
    Pod vabenim judeokrestanskej nenazratosti.
    publikované: 15.05.2008 22:45:48 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  129. no zakopnem
    o napaprceneho psika, ktori sa tvari akokeby vymyslel polnohospodarstvo.

    Logicky, ked ludia este neboli premnozeni, tak im stacilo zbierat to co im priroda dala. Nikto normalny by sa nehrabal v zem a nesadil nejake blbosti, ked to rastie samo. Ked sa ludia premnozili, tak im to uz nestacilo a museli zacat najskor veci sadit, postupom casu nestacilo ani to a museli orat, a vymyslat stale nove veci, nakoniec sme tu s traktormi a pesticidami.

    Rovnako to bolo so zvieratami. Ked ludia vylovili vsetko okolo seba, tak si zacali drzat zvierata pri sebe, starat sa o ne atd. Nikomu sa takto nezilo lepsie ako pred tym, ked bolo este malo ludi, stacilo vyst zo stanu, nazbierat si nieco a postrielat zopar zvierat. Preco by niekto robil taku monotonnu drinu ako polnohospodarstvo a chovatelstvo domacich zvierat, keby nemusel?
    publikované: 15.05.2008 22:46:19 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  130. Stan, ty vol,
    tymu velkymi takmer vyhubenymi vyhubenymi zvieratami si myslel nebodaj bizony? Nuz hej, boli takmer vyhubene a vyhubili ich "najvasci synovia americkeho "naroda" ", napriklad taky Col. Cody alias Buffalo Bill.
    publikované: 15.05.2008 22:48:27 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  131. "Nikto normalny by sa nehrabal v zemi "
    ved vam hovorim - myslenie tychto lovcov a zberacov je doteraz na urovni neandertalcov, ak mozem znuzit meno bratranca dnesneho cloveka.
    Pre nich je hrabanie sa v zemi blbost - na rozdiel od konstruktivneho cloveka, ktory pochopil uz pred tisickami rokov, naco je to dobre. Pretoze mal uz vtedy menej emocnej tuposti a viac racionality, ako dnesni bushmani na Zapade.

    Za tezu, ako sa zalozi blahobyt ci civilizacia PO TOM, ako okolo seba vsetko vyhubime by si zasluzil cenu.
    Darwinovu cenu.

    A na zever si znova vsimnite - nazyvanie tvorivej zuslachtujucej prace "monotonna drina".
    Opakujem pri plnej vaznosti, ich mozgy sa doteraz nezmenili, koli tomuto su menejcenne.

    publikované: 15.05.2008 22:54:43 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  132. Buffalo Bill
    bol v 19. storoci, ale ja hovorim o 15., 16. storoci. Vtedy boli bizony tiez na pokraji vyhynutia. Potom jak prisli Europania a Indianska populacia sa scvrkla, tak az potom sa bizony premnozili. V 19. storoci boli bizony znova skoro vyhubene, ale to je pre tuto diskusiu irelevantne.
    publikované: 15.05.2008 23:13:01 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  133. zaspievajme si ema
    publikované: 15.05.2008 23:52:17 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  134. ema , pre teba a tanecnika
    publikované: 15.05.2008 23:59:22 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  135. Skusme sa este preniest do minulosti
    ked tu robime take analogie. Predstavme si nejaku tlupu lovcov a zberacov, ktora si robi starosti, ze v buducnosti ich bude 500 a nie 200 a vsetci pomru. Trosku pritiahnute za vlasy, ale takto sa tu prezentuju nasi pseudointelektualni aktivisti.

    Hovorili by ty pra-aktivisti nieco take, ze podme zacat s polnohospodarstvom, lebo raz nebudeme mat co zbierat a lovit? Asi tazko. Pribrzdenych aktivistov vtedy aj teraz by napadlo asi nieco take, ze podme nazad na stromy, nevieme sice preco, ale zda sa nam, ze je to dobry napad a vsetci ostatni su idioti.

    V skutocnosti polnohospodarstvo by bolo pre nich nieco nepredstavitelne a nepochopitelne. Rovnako riesenie naseho potencialneho problemu v buducnosti, bude na hory vzdialene akejkolvek terajsej predstave.
    publikované: 16.05.2008 00:02:11 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  136. ema zatancuj si s tanecnikom
    publikované: 16.05.2008 03:15:56 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  137. NYC
    publikované: 16.05.2008 03:38:00 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  138. Z tvojho výberu, iris,
    vyplýva neuspokojivý vsťach a depresie z kabaretných dupáckych choreografií, ktoré musíš predvádzať, a to všetko v New Yorku prelezenom kriminalitou ako rokfór.

    Ale tebe nemožno nič povedať v obrazoch. Na ľudí ako ty treba lopatu.
    publikované: 16.05.2008 06:28:31 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  139. V knižke o korporáciách má Korten
    pekný úvod. Z eseje z roku 1968 (spred 40! rokov) od Kennetha Bouldinga Ekonomický systém kozmickej lode Zem.

    Si zacitujme niečo, medzi spevom a tancom:
    "Aký je len rozdiel medzi životom kovboja a astronauta! Napríklad kovboji amerického Západu žili vo svete riedko osídlených priestorov so zdanlivo nevyčerpateľnými materiálnymi zdrojmi. Až na prítomnosť domorodých obyvateľov, ktorí si mysleli, že majú právo na zem, všetko sa mohlo ľubovoľne brať, použiť a potom zahodiť, pretože zem to absorbovala a vietor rozmetal. Možnosti tých, čo chceli pracovať, sa zdali bezhraničné a každého, kto sa domnieval, že zisk jedného musí inému priniesť stratu, označili za krátkozrakého a bez fantázie. Treba nechať, aby všetci súťažili medzi sebou v získavaní bohatstva a očakávaní, že prospech jednotlivcov bude nakoniec prospechom aj pre spoločenstvo.

    Astronauti žijú na kozmickej lodi, ktorá sa ženie vesmírom s ľudskou posádkou a s drahocennými a obmedzenými zdrojmi na palube. Všetko musí byť udržiavané v rovnováhe, všetko musí byť recyklované, nesmie vznikať odpad. Mierou blahobytu nie je to, ako rýchlo dokáže posádka spotrebovať svoje obmedzené zdroje, ale skôr akí sú členovia posádky efektívni pri uchovávaní svojho fyzického a mentálneho zdravia, spoločných zásob a systému udržiavajúceho život, od ktorého sú všetci závislí."

    Aká triviálna pravda. A zároveň aká politicky nekorektná.
    publikované: 16.05.2008 06:40:20 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  140. Arton, to od teba vôbec
    nie je pekné, že si všetko Stankovi predostrel ako na striebornej tácni. Ja že ho prinútime porozmýšlať, prehodnotiť, aby prišiel zase s nejakou ďalšou zábavnou chochotinou.
    No, to on síce príde tak či tak, ale keď to má poriadne premyslené, tak to je vždy vo chlup lepšie.
    Všimni si, aký vzťah majú tieto odjebky so zapečeným komunistickým myšlienkovým dedičstvom svojich rodičov ku zdrojom. Najlahšie je brať, brať, brať. Ani ho nenapadne, že by mali aj niečo sami vytvoriť, dopestovať, dochovať.
    Stanušo, keby to tak fungovalo, tak dnes všetky medvede v Tatroch veselo poľnohospodárčia a vlci doja ovce a kšeftujú so žinčicou. Mierne fluktuácie v stave dravcov (lovcov) sa síce dejú, ale k premnoženiu nedochádza. Bolo to presne naopak; tak, ako ti to napísal arton. Poľnohospodárstvo a chov dobytka sa presadili, pretože sú oveľa efektívnejšie ako lov a zber. Až to umožnilo luďom "premnožiť sa". Ešte nás začni presviedčať, že kromaňónci vyhubili mamutov a sme doma.
    Žiaľ s vývojom ľudského druhu klesal aj selekčný tlak, resp. jeho účinok na výber kvalitných aliel, čo dalo v konečnom dôsledku vznik takým jedincom ako ste vy dvaja s irčou.
    A prosímťa necuckaj si čísla z prstíka, tu ti to aj tak nikto okrem psychicky invalidnej iris neuverí. To môžeš robiť len niekde v podradnom viedenskom pube štvrtej cenovej skupiny.
    publikované: 16.05.2008 07:50:00 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  141. hej
    ale kolko ta samo-recyklovatelna hi-tech vesmirna lod potrebuje energie a materialov, pocas celeho svojeho vyvoja, prevadzky a dispozacie. Von nichts kommt nichts. Ale zda sa nam, ze je to dobry napad, aj ked nevieme preco a vsetci ostatni su idioti.
    publikované: 16.05.2008 08:02:26 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  142. idar,
    co je efektivnejsie na sadeni a zbierani v porovnani iba so zbieranim? Prve je udrzatelnejsie pri zvysovani populacie, ale uistujem ta, ze nikto takto vtedy nerozmyslal.

    Inac ja som si to nevyuccal z prsta, ale to je konzensus medzi historikmi. Ked s tym nesuhlasis, tak musis mat na to nejaky sakra dovod a nie len vypisovat, ze s tym nesuhlasis.
    publikované: 16.05.2008 08:10:24 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  143. Idar, presne, ako si napisal.
    Zvlast si nadhodil spravne, ze az usadenie a prve uspechy polnohospodarstva sposobili populacnu exploziu.
    A ta zas sposobila to, ze polnohospodari sa zacali sirit spod hor Kaukazu ci Taurusu ako smerom na zapad, tak smerom na vychod (smeromna juh dosli len po Egypt - dalej to bolo a je doteraz celkom nekompatibilne). Pochod polnohospodarskych Indoeuropanov do Europy, do Indie aj do stepi sverozapadnej Ciny. Tento fakt nevylucuje, ze tam zaklady polnohospodarstva neboli uz predtym - ale tento postup Indoeuropanov je historicky evidentny a sokujuco nepriehladnutelny. (mimochodom, pouzivam tu politicky korektny dvojpojem Indoeuropan, aj ked ten neznamena nic ine, nez Arijec - ale co uz, ked tento bol dany na index. Je to ovsem rovnakohlupe ako pouzivat namiesto pojmu American pojem Kalifornia-Karolincan, namiesto pojmu Nemec pojem Frizsko-Bavorak, ci namiesto pojmu Slovak pojem Zahoracko-Sarisan. Ale ideologia si vyzaduje svoje a brani sa realite vsetkymi trapnymi metodami:)

    Podobne v modernej dobe vynajdene technologie sposobuju rast populacie priam geometrickym radom - lenze dnes UZ alebo ZATIAL niet kam ist.

    Konstrukcne myslenie sa proste nesmie skrizit s pazravostou.

    Nie ze by aj toto mnohi mudri ludia uz davno nepochopili - ale arijske civilizacie spravili tu chybu, co spomina Tanecnica, a za druhe si proste nepomohli proti zaplave bushmanov, lovcov a zberatelov, ktore sa k nim vtierali podobne ako dnes na nase blogy.

    Kedze aj ja sa chcem divat na svet konstruktivne, podotknem, ze zatial si nepomohli.
    publikované: 16.05.2008 09:18:01 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  144. totalne mimo
    Arijec nikdy neznamenal indo-europan. V proto indo-europskom jazyku oznacovalo slovo arijec slachtu, vladcov. V Irane sa vyznam toho slova posunul a znamena nic ine ako Iranec. Nacististi pouzivali slovo arijec na oznacenie nordickych germanov. Nikdy v historii slovo arijec nemalo nic spolocne s artonom.

    Polnohospodarstvo vznikalo nezavysle na sebe na mnohych miestach zemegule, vsade tam kde sa ludia namnozili ako kobylky. Prvi polnohospodari vznikli este pred tym ako existovali indo-europania. Dalsi dokaz sporom, preco to nebolo tak, ze nejaki indo-europski nadludia vymysleli polnohospodarstvo a vsade ho rozsirili, je juzna amerika, kde ani teoreticky ziadni indo-europania nevrzli.

    Stale mi nie je jasne, preco by malo polnohospodarstvo vzniknut niekde, ked bolo malo ludi a bolo vsetkeho dostatok vo volnej prirode. Pradavny ludia tiez neboli az taki idioti.
    publikované: 16.05.2008 09:41:35 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  145. "... uchovávanie fyzického a mentálneho zdravia..."
    Túto časť som špeciál vybrala z horevyššej Bouldingovej eseje o Zemi ako kozmickej lodi.

    Pozrime sa teraz na úžasnú svetovú superveľmoc

    FYZICKÉ ZDRAVIE
    Obezita v USA:
    http://www.cdc.gov/nccdphp/dnpa/obesity/trend/maps/
    (buďte chvíľku trpezliví, tá mapka začne sama od seba premietať zmenu stavu od roku 1985 do roku 2006)
    Treba poznamenať, že obezita sa ako rakovina rozlieza vo všetkých krajinách, ktoré naskočili na úžasný a ideológiou silne odporúčaný US lajfstajl

    MENTÁLNE ZDRAVIE
    v USA
    The current prevalence estimate is that about 20 percent of the U.S. population are affected by mental disorders...
    http://www.surgeongeneral.gov/library/mentalhealth/chapter2/sec2_1.html
    Usilovenjší si môžu nájsť, koľko ton Prozacu zožerú Američania ročne, prípadne vývoj jeho spotreby od 80. rokov podnes deň.

    Len toľko zatiaľ.
    publikované: 16.05.2008 10:45:39 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  146. Cucky, cucky, cuc, Stanko
    Aký konsensus? A koho, historikov? Aspoň toľko by si mohol vedieť, že historici, ktorí ku svojej robote upotrebuvávajú zväčša písomné historické pramene, sa takýmito issues vôbec nezaobetrajú. To robia antropológovia. A tam žiadny taký konsensus neexistuje.
    My to s artonom totiž vieme, lebo sa k nám také informácie (napr. že lovec potrebuje na svoje prežitie niekoľko desiatok km2, zatiaľčo poľnohospodár oveľa menej) z literatúry a iných zdrojov dostanú. Tak si nemusíme nič cuckať a nemylíme si ako ty prírodu so samoobsluhou. Bež do lesa a uvidíme ako dlho tam prežiješ.Chcípneš skorej ako ťa stihne uloviť nejaký predátor.
    A to si tiež nebuc taký istý, že si Indoeurópania v Južnej Amerike nevrzli. Ale si radšej s otvorenou hubou prečítaj napríklad niečo od Thora Heyerdahla a jeho expedíciách Kon-tiki a Ra, čo sme my všetci absolvovali už v hlbokom detstve. Tým samozrejme nechcem povedať, že Indoeurópania založili v J. Amerike poľnohospodárstvo. Aj keď možné je všetko.
    publikované: 16.05.2008 11:28:52 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  147. Zostaňme na tepe doby
    a sledujme, čo chystá svetová superveľmoc na Ježiška pod stromček
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/984045.html
    publikované: 16.05.2008 11:32:56 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  148. Sranda, ako v Haaretzi flexibilne menia titulky
    o 11.32 tam ešte bolo otvorene napísané, že USA v závere roka zaútočia na Irán.
    publikované: 16.05.2008 13:09:58 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  149. historia
    Pocul si uz o prehistorickych historikoch? Pocul si uz o archeologii? Ale nebudem ti tu vysvetlovat zakladne pojmy ani sa pozastavovat nad tvojou nevzdelanostou a prejdem k jadru veci.

    Keby mi zavreli samoobsluhu a dali mi na vyber, ze si mozem nieco dopestovat alebo si mam ist nieco chytit, napriklad hned vedla tu mam zoo, tak by som si vybral tu druhu moznost tak ako kazdy. Som si isty, ze sameho by ma to v pohode uzivilo. Neviem preco sa silou mocou drzite tych svojich bludov, pri tom staci trosku porozmyslat.
    publikované: 16.05.2008 13:20:40 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  150. aha,
    ambiguitne slovne spojenie. Da sa to pochopit tak aj tak. Ze sa ti vobec chce zaberat tu tolko miesta tou tvojou tupoduchou "myslienkou"
    publikované: 16.05.2008 14:40:50 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  151. ema,
    Nuz po lopate by som ti zase ja povedala, ze si Artona zasluzis. Nic horsie ti viac zelat netreba.

    Ale vazne, s tebou nieco nie je vporiadku. predsa by som len doporucila odbornika.New York je ovela bezpecnejsie mesto ako Bratislava. Obezita je naozaj v USA problemom. Presne tak, ako kaRDIOVASKULARNE CHOROBY A NAJVYSSIA UMRTNOST NA NE NA sLOVENSKU. v usa JE TATO UMRTNOST AZ NA 3. MIESTE a to aj tak vo vysokom percente u ludi na kokaine.
    TAke a deep breath, ema. Oxygen is always good.
    publikované: 16.05.2008 14:56:59 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  152. Iris, díky, ale s faktom,
    že v New Yorku ma okradli na prvý šup a v Bratislave sa mi niečo také nikdy nestalo, odborník nič nenarobí. A prečo by aj mal - ja som to len proste vzala na vedomie, túto vlastnú skúsenosť.

    Zbytočne sa hotuješ urobiť hopky hop ako Zabajkalci - ja viem, že aj na Slovensku sa kradne, ale MNE sa to stalo práve v zasratom New Yorku.

    Hej, Slovensku americký lajfstajl nesvedčí. Je zvlášť vražedný po tom, čo prišiel po socializme, kedy tu ľuďom podobní aparátčici ako sú títo dnešní globálni tiež hučali do mozgov, že tak je to správne a tak to má byť.

    Tak čo, stále nám sem nedáš tú sumičku, ktorú od USA vycicalo svetlo medzi národmi? Sa neondej, daj číslo aspoň za poslených 20 rokov.
    A za mäsiara zo Sabry a Šatily, vrece hován Šarona, si sa pomodlila, ako vám Američanom včera nariadil priamo zo židovského parlamentu evangelikánsky extrémista Bush? Hm? Nie? Si neplníš povinnosti, občianka. Pozor na to, USA budú čoraz nemilosrdnejšie k takýmto sabotérom.
    publikované: 16.05.2008 15:39:57 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  153. Ty škebla, to si lekárka?!
    Kardiovaskulárne choroby sú vo všetkých industriálnych krajinách, teda aj v USA, jasná príčina č.1 mortality. Možno ich kvôli starnutiu obyvateľstva v budúcnosti trhne rakovina, ale to ešte potrvá.
    Chcem len veriť, že nie všetci zamestnanci na Mount Sinai sú takí diletanti ako ty.
    publikované: 16.05.2008 15:54:45 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  154. Aby nezapadlo prachom zabudnutia,
    ako bolo včera v parlamente židovského štátu veselo. Aj Bushovi.

    "Olmert zmienil Bushovu víziu, s ktorou prišiel v roku 2002 a podľa ktorej by mali vedľa seba v mieri spolunažívať dva štáty, židovský a palestínsky. "Knesset takúto dohodu prijme veľkou väčšinou hlasov a podporí ju aj prevažná väčšina izraelskej verejnosti," povedal Olmert.

    Viacerí poslanci na tieto slová podľa agentúry AFP reagovali smiechom a smial sa aj Bush."

    http://www.sme.sk/c/3878353/Izrael-oslavuje-Palestincania-smutia.html

    Pokochajme sa videjkom
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/984039.html

    plus niečo na odľahčené pobavenie
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/983443.html

    A na záver spomienka na Annapolis
    http://www.normanfinkelstein.com/img/features/latuff/show.php?nam=137
    publikované: 16.05.2008 16:23:34 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  155. Stankovi stale nie je jasne ....
    Ved jemu ani nic nepomoze.nemoze.

    Nie ze by som si robil iluzie o zmysluplnosti dalsieho vysvetlovania tychto veci, ale ak vas to zaujima.)

    Slovo Arja bol povodne a v Iransko-Indickej oblasti zostal doteraz nazov etnika a zaroven jazykovej skupiny, pretoze to bolo kedysi pevne spojene.
    O tom ani dnesni oficialni hostorici nepochybuju.
    Vyznamovy prenos do vyznamu "vzneseny" ci "uslachtily" vznikol az neskor po kontante Arijcov s inymi etnikami, ktorym boli mocensky ci kulturne nadradeni.

    Je nezmyselne toto spochybnovat, ale dobre, niekto asi musi.

    Co sa tyka spojenia indoeuropanov-arijcov s polnohospodarstvom,su to mozno tezy menej zname, ale uplne seriozne.

    Oficialne etymologicke popisy indoeuropske slovo *ar-yo- spajaju s korenom rta, ktory zas znamena "poriadok","priamost" ( spolocny povod so slovami "ortodoxia", "right" ) Mimochodom, koren rta je dnes vo vychodnej filozofii nahradeny pojmom dharma.

    To vsetko je ovsem uz abstraktny vyznam - co znamenal povodny koren ar je uz tazko urcit - ale co myslite, vynasli stari arijci najprv ortodoxiu a az potom oracstvo, alebo je prirodzeny postup naopak?
    Polnohospodarstvo a special oranie bolo zrejme prva cinnost ludi, ktora vyzadovala seriozny poriadok :)

    Co sa tyka vzniku polnohospodarstva aj inde, uz som spomenul - v lepsich enklavach ludia prirodzene zostavaju a konzumuju, pripadne aj skusaju kultivovat. Nakolko sa im ale kultivacia dari - to je zavisle od ich geneticky daneho konstrukcneho potencialu.

    A co sa tyka special Juznej Ameriky - nie su vonkoncom az tak neseriozne tezy, ze tam rozvinutejsiu kulturu doniesol plavovlasy Virakoca.
    Ale nemusi to byt tak - nik netvrdi- ze arijci su jedini schopni konstruktivnosti. Na dalekom vychode cistokrvni Aziati preukazali svoj vlastny talent Ale historicky videne sa Arijcom podaril neprovnatelny vykon. . To je nespochybnitelni fakt - a spochybnit mozno len jeho zmysluplnost - to je uz ina otazka:)

    Som naozaj rad, ze öudia maju znova taky zaujem o Arijcov. Zasluzia si to, to je fakt. A dufam, ze uz sa nebudu opakovat zahanbujuce utoky antiarijcov na nasu kulturu. Pretoze ako tusim povedal aj Bush, my, Arijci, sme svetlo medzi narodmi.
    (no, mozno spominal ine etnikum, ale o nasom to mozno povedat urcite a NIK sa za svoj povod nemusi hanbit).

    Ak mate este nejake otazky, tak sa spytajte.
    Ach, este ten Arton a Arijci - nuz, zo zartu by sa to meno mohlo vykladat ako umela slovna zlozenina znamenajuca azda Arijsky Ton, ale nie je tomu tak. Je to proste moje meno, ja som original rta uz od narodenia:)

    A namisto primitivnych pesniciek si pripomenme:

    "O Indra, lead us on the path of Rta, on the right path over all evils."
    -- (Rig Veda Book X, Chapter CXXXIII, Verse 6)

    Thus we see the logical progression of an early 'course of things' into an all-encompassing moral order, a path and way of righteousness, a universal harmony, in the Vedic idea of Rta.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Rta
    publikované: 16.05.2008 16:36:22 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  156. :o)
    Nuz ano, kardiovaskularne ochorenia v USA NIE SU na prvom mieste umrtnosti.
    Je to pre tych co rozmyslaju asi tazsie pochopit ( samozrejme idara vynechavajuc) pretoze kardivaskularne ochorenia idu labka v labke (ako hovori ema) s obezitou. Napriek tomu, je to holy fakt.

    Idarku, prestan ma nazyvat skeblou. Naopak, mohol by si byt rad, ze som kde som a byt trosku hrdy na to, ze niekto zo Slovenska sa tu dokazal presadit.

    Ema, k tomu kradnutiu. Na Slovensku nepoznam cloveka, ktoremu nieco neukradli. To ti nezmyzol ani horsky bycikel z tretieho poschodia, kocik z kocikarne, nikto ti nevykopal mlady stromcek spred dveri, nevykradol chalupu, neukradol auto, alebo ho aspon neposkodil, (o penazenkach v autobuse sa nezmienujem, taka cheap nie som)...nechce sa mi verit, ema. Po poslednej navsteve na Strbskom Plese minuleho roku, kde som videla vodovodnu bateriu na RETAZI S KLADKOU vo verejnych zachodkoch a napis, ze za umytie rok po WC sa plati priplatok sa mi tomu nechce verit.
    Samozrejme ze americky lifestyle nepatri na Slovensko. Vravim, ze s tebou vo vela veciach suhlasim. Ani Mc Donaldy tam nepatria. Maju sa pouzivat len ako shelters pre americkych turistov a sportovcov, ktori si tam pobezia zachranit holy zivot. To oproti takej ukradnutej penazenke v New Yorku je samozrejme snobska banalitka.

    Idar, mrzi ma, ze mam zase pravdu. Takto drzo podmyvat tvoje sebavedomie na hlinenych nohach...hm, kto si uz len toto moze dovolit.
    publikované: 16.05.2008 16:40:10 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  157. Drahá iris,
    tvoj diletantizmus nezná medzí, ale však to pre nás ani nie je žiadna novinka.
    Ja teda nemienim do detailov analyzovať zdroj tvojej nevedomosti, ale zrejme si to mýliš s CEREBROvaskulárnymi chorobami (t.j. napr. ľudovo povedané porážka), ktoré sú v USA skutočne na treťom mieste. Ti dúfam nemusím vysvetlovať, že to je len podskupina ochorení kardiovaskulárneho systému.
    Nebudem sem ani nič linkovať, pretože by to bolo trapné, nakoľko sa jedná o základné informácie pre škôlkárov, ktoré sa dajú nájsť úplne všade. Tak si to doštuduj samostatne a mohla by si sa ako lekárka aspoň tu v našom úzkom kruhu ospravedlniť za svoje hrubé neznalosti.
    Jéééžiš, čo som ja už videl všelijakých škeblí a kurvičiek z východného bloku, ktoré sa vonku "presadili". Napriek tomu, alebo práve preto, že hovnu rozumia. Je to pre mňa veľkou nádejou, že raz sa tento predsa len systém zosype, keďže dáva rovnako ako komunizmus šancu úplným debilom. A nielen dáva šancu, ale na rozdieľ od komunizmu debilov aj masovo generuje.
    Mimochodom, ty inteligentka, bicykel sa píše s i-y aj po anglicky. Možno sa zmYznuté bicykle píšu naopak, ale ku mne sa to teda ešte nedostalo.
    publikované: 16.05.2008 18:25:45 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  158. Iris, tu je zoznam ulúpených vecí:
    - Jablko v cca tretej ľudovej.
    Odcudzila mi ho Nora Jančušková. Nedopatrením som ju vymákla na chodbe, ako ho í.
    Hovorím jej: Nora, šak to je moje jablko. Nora nič. Len jej takto poklesla hubinka. A ja znovu ako taký pako: Nora, prečo si si ho odo mňa nevypýtala?
    Nora zas nič.
    Som sa jej rovno spýtala: Nora, ty si myslíš, že by som ti ho nedala? A ona na mňa pozerala, pozerala a hovorí: ale áno. Dala by si mi ho.
    Som sa, vtedy iris, keď som ju tam videla stáť so smutnou hubinkou a cudzím okúsaným jablkom v ruke, strašne rozplakala. Lebo ja som ti, ako si s všmila, trochu mentálne zaostalá. Taký debilko.
    Navyše debilko s kurevsky dobrou pamäťou.

    Odvtedy mi nikto nič neukradol. Nabúrali mi raz auto, ale to nebolo na Slovensku, tu mi ho len trochu pokrčili rôzne akcidenty.
    Neviem, čím to je, ale s výnimkou Ňuňuňu jorku, kde ma okradli, ma ľudia všade skôr obdarovávajú. Len tak, z pasie.

    Ak máš ešte nejaké otázky, tak sa spýtaj.
    publikované: 16.05.2008 18:27:15 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  159. Jo, iris, ešte toto som chcela:
    V egyptskom Asuáne som raz z roztržitosti nechala v krčme tašku s fotoaparátom. Odhliadnuc od faktu, že to bola dosť drahá zrkadlovka, by ma bolo viac ako jeho strata mrzelo, že už tam nemôžem fotografovať.
    Taký hošánek počerný za mnou bežal cez tri ulice, že hej! ty! fotoaparát si si zabudla.
    To vieš. Špinaví Arabi. V New Yorku by sa mi také stať nemohlo.
    publikované: 16.05.2008 18:32:44 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  160. Celkom zaujímavé informácie o tom,
    čo sa udialo - a malo udiať - v uplynulých dňoch v Libanone
    http://www.counterpunch.com/lamb05162008.html
    publikované: 16.05.2008 19:03:28 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  161. .
    to je fajn, ze ti ten fotak vratili.
    Dufam, ze si aj chalupu budes uzivat bez akychkolvek intruderov.
    V New Yorku je Arabov cela kopa, ema. Vies...ktovie kto ti tu penazenku ukradol...o).
    Dnes som mala arabsky lunch :o) Tot kupila tu v bufete. Ema, ja fakt proti Arabom nic nemam. Ani proti Zidom. Skoda, ze mi neveris.

    Asi mas dobru karmu, ked ta ludia obdaruvaju. Tak sa snaz, aby sa to nezmenilo.


    A naposledy k idarovi:
    Poskytla som ti info, za ktore som zaplatila. Mozem ti dat odkaz, ale nema to vyznam. A vlastne, smrt ako smrt, tak co.
    publikované: 16.05.2008 19:04:11 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  162. .
    to je fajn, ze ti ten fotak vratili.
    Dufam, ze si aj chalupu budes uzivat bez akychkolvek intruderov.
    V New Yorku je Arabov cela kopa, ema. Vies...ktovie kto ti tu penazenku ukradol...o).
    Dnes som mala arabsky lunch :o) Tot kupila tu v bufete. Ema, ja fakt proti Arabom nic nemam. Ani proti Zidom. Skoda, ze mi neveris.

    Asi mas dobru karmu, ked ta ludia obdaruvaju. Tak sa snaz, aby sa to nezmenilo.


    A naposledy k idarovi:
    Poskytla som ti info, za ktore som zaplatila. Mozem ti dat odkaz, ale nema to vyznam. A vlastne, smrt ako smrt, tak co.
    publikované: 16.05.2008 19:04:43 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  163. .
    to je fajn, ze ti ten fotak vratili.
    Dufam, ze si aj chalupu budes uzivat bez akychkolvek intruderov.
    V New Yorku je Arabov cela kopa, ema. Vies...ktovie kto ti tu penazenku ukradol...o).
    Dnes som mala arabsky lunch :o) Tot kupila tu v bufete. Ema, ja fakt proti Arabom nic nemam. Ani proti Zidom. Skoda, ze mi neveris.

    Asi mas dobru karmu, ked ta ludia obdaruvaju. Tak sa snaz, aby sa to nezmenilo.


    A naposledy k idarovi:
    Poskytla som ti info, za ktore som zaplatila. Mozem ti dat odkaz, ale nema to vyznam. A vlastne, smrt ako smrt, tak co.
    publikované: 16.05.2008 19:05:14 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  164. jake pekne prihody,
    mne zase ukradli v Bratislave auto a v New Yorku zatial nic. A to som v New Yorku castejsie ako v Bratislave. Nie nadarmo sa u nas hovori, ze v Burgerlande a v okoli su po otvoreni hranic domy velmi lacne ale je treba mat garaz a dobry alarm.

    Inac ma taky pocit, ze sa ten prepad nasej hysterky v New Yorku odohral v jej hlave. Zaujimave, ze doteraz nic take nespomenula a teraz ju to zrazu napadlo, ked sa jej chorobna nenavist vystupnovala. Tiez pochybujem, ze niekto z Bratislavy by nazval New York zasratym. Co je potom Bratislava? A to je Bratislava este najmenej zasrana z celeho Slovenska. Zbytok je uz len zumpa.

    Inac musim artona pochvalit, ze sa asi prvykrat vzivote posnazil civilizovane vyjadrit svoje myslienky. Ale aj tak je to cele len zbierka mytov a zboznych priani. Cele to sleduje jeden ciel, aby sa arton necitil ako nula, ale prislusnostou k nejakemu etniku
    publikované: 16.05.2008 20:27:09 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  165. nejak mi to odseklo, takze
    Inac musim artona pochvalit, ze sa asi prvykrat v zivote posnazil civilizovane vyjadrit svoje myslienky. Ale aj tak je to cele len zbierka mytov a zboznych priani. Cele to sleduje jeden ciel, aby sa arton necitil ako nula, ale prislusnostou k nejakemu etniku sa citil ako nieco vynimocne. Som zvedavy, co by robil, keby bol Zid, ked zidovske etnikum dosiahlo tisic krat tolko ako to jeho, nielen v nejakej vagnej pre-historii ale aj v pisomne zaznamenanej. Asi by sa citil ako Boh.
    publikované: 16.05.2008 20:32:09 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  166. Este sa niekto pyta, preco nazyvam Stanka prasatom?:-)
    Co sa tyka prislusnosti - Arijci nie su vlastne dodnes nic zriedkave, ale su zjednodusene povedane po Cinanoch azda najpocetnejsi a teda aj z tohoto poohladu najuspesnejsi subtyp homo sapiens.
    Na rozdiel od nestastnych pozostatkov etnika najpravdepodobnejsie turkotatarskeho povodu, ktore sa dnes hlasia k sionizmu, alebo inym podobnym zhovadilostiam.
    Zhovadilostiam, ktore ludstvu nic (dobreho) nepriniesli.

    A kedze na prehistoriu nas potkanik nie je schopny reagovat uz ani slovom, mozeme prejst na pisanu historiu - od Egyptu , Sumeru a Indie, cez Helenov a Rimanov po Germanov ci Slovanov.
    Vsetko Arijci.
    Veru, napriek vreskotu nenavistnych zufalych antiarijcov, dnes mozeme povedat, ze je to naozaj velkolepy obraz, ktoreho castou sme aj my.
    Na to nazaj mozeme byt hrdi.)

    Ale pripominam znova a znova pri plnej vaznosti - lovci a zberaci dnes rozptyleni medzi nami maju tak inferiorny mozog, ze dialog s nimi je na tejto urovni uplne zbytocny.

    :)
    Doba je, ako vzdy, nemilosrdna.
    Vsetci Stankovia, co sem pridu, mozu Eme ruky bozkavat, ze im jej blog umozni spoznat aspon zavan skutocnej reality:)

    publikované: 16.05.2008 21:56:59 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  167. A este vyuzijme prilezitost,
    a zopakujem Eminu otazku, ktoru tu nemenovany tvor prakticky znova nastolil:
    Preco by som sa mal ako Zid citit ako Boh?

    Ak tu je nejaky (pro)zidovsky inteligent, ziadam od neho odpoved.

    Je to lepsia rasa?
    Je to lepsia kultura - to, co je napisane v telacej kozi a co vsetci pozname?
    Je to v ich priznacnej moralnosti ? .)

    Alebo je to naozaj vsetko len v ich zamerani na bezcitnu a zakernu KONFRONTACIU bez pravidiel (prinajmensom bez pravidiel z ich strany) , ako to o nich tvrdia zli zli zli zli zli antisemiti?

    ---
    V pripade neodpovedania plati posledna moznost.
    :)
    publikované: 16.05.2008 22:18:39 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  168. Nejaká si rozklepaná, irča
    Pozri, každý sa môže pomýliť a prečítať cardiovascular namiesto cerebrovascular. Rozdieľ medzi luďmi je ale ten, že pokým normálny človek to radšej hneď prizná, aby sa vyhol blamáži, dogmatik, v tvojom prípade kresťanský, to bude zatĺkať až do zozelenania.
    To máte práve spoločné so Stankom, ktorý je tiež dogmatik, t.č. povedzme liberálny. Ten tu tiež začal suverénne podávať svoje výcucky o prehistorickom vývoji ako neotrasiteľné fakty a nakoniec sa zase ukázalo, že celé čo o problematike vie je, citujem:"Pradavny ludia tiez neboli az taki idioti".
    Ja sa už radšej budem hádať iba s emou. Tá veciam rozumie a má kurevsky dobrú pamäť.

    Mimochodom, keby sa pod kardiovaskulárnymi chorobami rozumela iba arterioskleróza, k čomu žiaľ majú podaktorí tieždoktúrci sklon, tak to by na tom boli USA sakra zle, keby tá bola na treťom mieste. Okrem toho, USmanskí barbari si arteriosklerózu neliečia chlastaním vínneho moku ako Francúzi. Ale si ju pravdepodobne liečia vraždami, ktoré sú v tej sračkovitej krajine zodpovedné za celé 1%(!) úmrtí. Takže toľko k tej kriminalite, milí moji.
    publikované: 16.05.2008 23:36:47 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  169. mucko :o)
    OKI.pozriem si to koli tebe este raz. Ale to je tak vsetko co koli tomu mienim urobit. Premnazamna sa u emicky na blogu hraj na doktora, ja ked som bola mala, tiez som sa tak hravala. teraz uz nepotrebujem. Uz nim som.
    publikované: 17.05.2008 00:41:49 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  170. :o)
    Je to tak mucko.
    1 miesto ...cancer
    2 miesto cardiovascular diseases...vedie California, koli najvyssej spotrebe kokainu.
    Bolo to odprednasane v pripravnom kurze na zaverecne skusky na lekarskych fakultach.

    Ja si dovolim dodat len drobnost:
    bola som doma, mame sa zacalo tazsie dychat. Neuveritelne, neuveritelne. Katastrofalne. Dostat sa na echo srdca pre normalneho smrtelnika-ako to robite? Stale mam v nemocnici dobre kontakty, ale fakt musim povedat, ze mi je luto bezneho slovenskeho pacienta.

    publikované: 17.05.2008 01:09:35 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  171. echokardiograf bol neefektivny
    svetova banka nariadila vyuzivat iba jeden vo fakultnej v bratislave
    takto funguje neviditelna ruka trhu
    publikované: 17.05.2008 02:05:27 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  172. Mala si bežať do kúpelne
    a nasypať jej trochu peroxidu, nech sa jej aspoň zoxiduje hemoglobín.
    To budú veľmi staré údaje, veď ty, irča, tiež už nie si žiadna dorastenka. Sa teda samozrejme nechcem dotknúť priateľa Sinuheho, ani lekárskeho stavu ako takého, ale ja drvivú väčšinu z vás felčiarov za doktorov nepovažujem, páč s výnimkou remeselných úkonov vôbec nerozumiete tomu, čo robíte. Ergo, tie vaše nanodŕčka sú také miniatúrne, že ani Japonci by sa za ne nemuseli hanbiť.
    Mali by ste si radšej zvoliť nejaký vhodnejší titulčok, napríklad Dh. podľa death, aby človek hneď vedel, s kým má tú česť. Ináčky, čo hovoríš na to, že vždy keď štrajkujú lekári, a síce hocikde na svete, mortalita prudko klesá? To by ma zaujímalo, či prídeš na ten jednoduchý mechanizmus.
    publikované: 17.05.2008 02:18:02 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  173. :o)
    clovek ti tu povie najnovsie udaje, ktore si este ani vygooglovat nemozes a pozri ho, on o tituloch zacne tocit :o)
    Ty musis byt PhD, nikto iny by nemal taky komplex, ani pivnicny akademik. Este sa aj s MUDr. kamaratom ohana, trpaslicek:o)
    Ty si taky smiesny cloviecik, idarku.
    Ty len vyckaj na najblizsi strajk a napis zase nejaku veselu PhD pracicku o mortalite. Len si to nepomyl so salamou.

    No ale aby sme tu len tak naprazdno neplacali. Ze amici nekapu na kardivaskularne choroby bude asi suvisiet s protifajciarskou kampanou. Predstav si PhD. Idarku, ze tu uz ani priemerne inteligentny clovek, povedzme-ako ty nefajci.
    publikované: 17.05.2008 04:59:38 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  174. a este
    Idarku, Okolicanyho dnes pustili z basy.
    Ze si ty uz davno nedostal po papuli? To vies, statistiky su na papieri, ale taka jedna medzi oci...
    publikované: 17.05.2008 05:09:21 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  175. Ja neviem, prečo chceš použiť Okolicsányiho
    ausgerechnet na idara.
    Nahuckaj ho na ošetrujúceho lekára tvojej pani matky.

    Americké eli(lilli)ty už nemajú akcie v tabakovom, ale vo farmaceutickom priemysle. Ľud nemá vyhulovať, ale má ukáznene žrať antidepresíva a anxiolitiká, a to už od útleho detstva.
    Tejto zmene na kapitálovom trhu sa prispôsobila aj mediálna propaganda. To je všetko.

    Inak systému na zdraví občanov hovno záleží. Naopak, čím chorší ľudia, tým lepšie, lebo biznis na medicínsko-farmaceutickom trhu radostne vzkvétá.
    publikované: 17.05.2008 06:33:34 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  176. k zdravotnictvu len tolko,
    ze ja by som sa bal priviest deti na svet na Slovensku, s jeho primitivnym zdravotnictvom. To radsej v Amerike.

    Este ma napadlo, ze eme sa zrazu zda, ze ju napadli v New Yorku, ze nabuduce bude tvrdit, ze ju v Jeruzaleme znasilnili. A za bieleho dna. A okolo stali izraelske deti a tlieskali. A potom pribehol cez tri ulice taky pocerny egyptan. A vyhodil sa medzi nimi vo vzduchu a pomohol jej, alebo nieco take.
    publikované: 17.05.2008 07:51:47 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  177. Stan, ty nemozes priviest deti na svet,
    pretoze nemas skatulu.

    Iris je pokrytec:
    doma nechala choru matku a sama obvinuje cudzich ludi, ze sa dostatocne nestaraju o jej zdravie.

    publikované: 17.05.2008 10:11:43 | autor: Smiesok (e-mail, web, neautorizovaný)
  178. Ziaden prozidovsky inteligent sa nenasiel?
    Tristny stav tejto svelej sekty :)

    Vrahovia inteligentnej debaty nie su schopni.
    Su schopni len zakerne vrazdit zozadu alebo z tankov palit na neozbrojenych novinarov.
    Mozno zacnu posielat aj atomove rakety.

    Je to zberba primitivnych lovcov a zberacov.
    Nemali sme im davat do ruk zbrane.
    Deckam zbrane do ruk nepatria.

    publikované: 17.05.2008 10:53:43 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  179. Dozvedeli sme sa, ako si Stanko vo svojej úchylnej fantázii
    predstavuje Jeruzalem.
    Len aby za zmienku o židovských deťoch neskončil v koncentračnom tábore, čo práve stavajú Američania v Afganistane.
    Kerozínu na transport je ešte dosť.
    publikované: 17.05.2008 11:11:55 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  180. No, a uz to tu naozaj preslo
    na ventilovanie si Rastovych sexualnych fantazii a neurotickych frustracii. Boze, ten Stanko je magor po vsetkych strankach.
    A vzdy skonci rovnako.)

    Nuz ale co, ked sionisticky inteligent zrejme neexistuje, mame tu aspon ukazku sionistickeho hovada.
    publikované: 17.05.2008 11:44:35 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  181. predovsetkym
    to je zle polozena otazka, zato ziadna odpoved. Mne sa zdaju Zidia normalni. Skor vy sa musite opytat sami seba cim to je, ze sa citite tak ako sa citite. Ste geneticky inferiorny, alebo cim to je?
    Cakam na odpoved.
    publikované: 17.05.2008 12:07:38 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  182. Iris, ako kamaratke ti dam dobru radu:
    zober si matku k sebe do USA.

    Predsa jej to nebudes odopierat.

    Az ked TOTO spravis, az potom presvedcis oponentov.
    publikované: 17.05.2008 12:14:45 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  183. Rasto, nezaujima ma nas,
    co ty povies o tom, ako sa ti zidia zdaju.

    Rec je o objektivnom fakte reci a demagogie, ktoru zidia a zidovske media zo seba chrchlia v masovom rozsahu.

    Preto sa teda pytam spolu s tebou:
    Su zidia genticky inferiorni, alebo cim to je?

    A na odpoved pravdupovediac ani necakam.
    publikované: 17.05.2008 12:19:51 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  184. A to je zaujímavý pohľad,
    to s tým transferom kapitálu do kvitnúceho farmaceutického priemyslu a spojenou mediálnou propagandou. Šéfovia veľkých farmaceutických firiem bežne na interných fórach nariekajú, ako málo ludia vydávajú na lieky a že sa to musí okamžite zmeniť. A však sa to už aj mení.
    Ty sa, irča, k zdravotníctvu prosímťa už nevyjadruj. Nerozumieš tomu, ani nikdy nebudeš. A si tu necuckaj žiadne naprosto nezmyselné štatistiky (rakovina nemôže trhnúť všetky kardiovaskulárne choroby z roka na rok), ktorými mimochodom popieraš svoje predošlé bludy. My ludia s triezvym myslením máme oproti vám dementom jednu obrovskú výhodu. Je nás oveľa menej, tak sme sa s vami, s väčšinou, museli naučiť žiť a vedieť vás prekuknúť.
    publikované: 17.05.2008 12:31:06 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  185. stan tebe sa zidia zdaju "normalni"?
    bush si to nemysli
    Bush calls Israel `a light unto the nations` (Haaretz)
    myslis si nieco ine ako bush?
    myslis si ze zidia nie su vyvolenym narodom?
    publikované: 17.05.2008 12:38:34 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  186. arton sionisti uz odpovedali na storocnu otazku
    kto je vlastne zid?
    publikované: 17.05.2008 12:43:41 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  187. New world order,
    ved prave preto sa pytam, aj ja, ze kto je vlastne zid.

    Rasto z Amstettenu pod (pseudonymom Stan, co je pochopitelne) sa pyta, ci nie som zid - a sam by som to rad vedel, aby mi nahodou nieco neuniklo.
    Nie ze by som teda ako on potreboval cudzie peniaze ci nejaku funkciu byrokrata v tejto novej kryptokratickej nomenklature, ktoru skusaju zlepit.

    Ale tolko o tych zidoch pisu, aki su sikovni, usilovni, moralni, mudri, pekni a zdravi a bohati a milosrdni, ze mi z toho vychadza, ze to som cely ja.

    Som zid, svetlo narodov, objavitel linearneho casu ( vdaka tomuto blogu som sa dozvedel o tychto nenapodobnitelnych a sokujucich zasluhach mojej kultury), som tvorca lepsej socialistickej buducnosti ludstva (hmmm.. nie, to uz zrusili, to uz je tabu, historia je uz prepisana, na to uz zrazu my zidia nie sme hrdi), som ... proste, som vyvoleny.

    Nestazujem si.
    Teda stazujem, lebo to treba k tradici, je to jedina povinnost, podobne ako jehovisti musia postavat s casopismi, my zidia si musime stazovat - ale to nebude problem - vecne stazovanie je ta najprimitivnejsia reakcia ega, to zvladne kazdy naozaj zadnym mozockom.

    Ale medzi nami insidermi si nestazujem.

    Akurat neviem, preco ako zid mam za jazyk skomolenu nemecinu, pismo skomolene egyptske hieraticke znaky, spolocensku tradiciu babylonsku a architekturu synagog v najlepsom pripade byzantinsku.

    To uz si ten b.h nemohol vymyslet nieco tvorive a osobite, a musel vykradat ine etnika ako ten najhorsi lovec a zberac bez stipky fantazie?



    publikované: 17.05.2008 13:30:11 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  188. si k svojmu b.h-u nespravodlivy
    on ta obdaril talentom aby si vymyslel automatizovany system na scannovanie mayhemu
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/981986.html

    je tu jedna nezrovnalost
    podla tradicie maju vsetci goyovia proti tebe mayhem.
    naco scannovaci system?
    publikované: 17.05.2008 14:33:51 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  189. To je prave to, NWO
    vsetci vraj maju mayhem.

    Vsetci ma nenavidia, musim si to zapamatat.
    Vsetci su zli.

    Iba ja ja som ako Boh
    ( moj kmenovy brat Fromm potvrdil, ze ta mysleinka nie je vobec fiktivna )
    http://www.amazon.com/You-Shall-Gods-Interpretation-Testament/dp/0805016058/ref=sr_1_17?ie=UTF8&s=books&qid=1211035134&sr=8-17

    Ktokolvek, kto by to chcel spochybnit, ci kto by chcel budovat svoju vlastnu kulturu, je antisemita.

    Ake pohodlne.
    publikované: 17.05.2008 16:55:26 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  190. zidia su vlastne arijci
    arijci, ..., aramejci a o ashkenazy aj tak tvrdite ze so semitmi nemaju nic spolocne a ze su to modrooki blondaci. preco ste sami proti sebe?
    publikované: 17.05.2008 17:21:19 | autor: smiech (e-mail, web, neautorizovaný)
  191. .
    Tak ako su niektori Slovaci hrdi na Janka Slotu, predsedu SNS, hoci sti z balkona, za sociku chodil vykradat auta do Rakuska, nakradol co mohol, otca mal estebaka z presvedcenia tak tu budu zidia, ktori budu presvedceni, ze su svetlo medzi narodmi. Je to ten isty ludsky faktor. A tak isto ako na Slovensku su normalni inteligentni a moralne zalozeni ludia (tymto pozdravujem byvalu kolegynu Juditu s manzelom) tak isto niektori zidia povedia, ze bigotne nabozenstvo cloveka mentalne retarduje, ze Izrael nie je svetlo medzi narodmi a ziju si svoj normalny zivot.
    Len vy tu generalizujete a rozostvavate ludi a vpodstate tak tento blog stratil svoj moralny rozmer. A na nicom inom ako na moralke nezalezi. Ani na inteligencii.
    Moja mama sa ma dobre, bola u mna na navsteve, ale prijst na dlhsie nechce, ma doma kopu priatelov a svoj socialny zivot. A syna.
    takze nemajte obavy a starajte sa radsej o tie svoje.
    publikované: 17.05.2008 19:37:44 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  192. Prirodzene, ze zidia su aj arijci.
    Ako by to moho byt inak - su predsa VSETKO, su svetlo, nebyt zidov, nebolo by nicoho, aj boh bol zid, vlstne je zid, ved to napisal uz egyptan Ramesse (zvany skratene Mose ).

    Smeje sa niekto?
    Co je na tom na smiech?

    Len vy tu generalizujete a rozostvavate ludi a vpodstate tak tento blog stratil svoj moralny rozmer, ktory ani nikdy nemal.
    Vy ste tu fakt zaujimavy zivocisny druh.
    Odpajam sa, neda sa to citat.
    Preco ste sami proti sebe, vy kakani antisemiti?
    Prejdeme vam bagrom po hlave, ako tej pochabej Americanke, co si nedala povedat a stale protestovala.
    publikované: 17.05.2008 20:07:06 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  193. Iris, posli mi prosim ta zoznam tych zidov, co vraj ziju normalne,
    vybavime si to s nimi, selfhate odpadlikmi.

    A este nam napis viac o moralke, z tvojich ust to znie naozaj tak uprimne. Vykaslat sa na svoju matku, pod zamienkou, ze sama je rada v tom HNUSNOM SPINAVOM Slovensku?
    Alebo chces povedat, ze ONA to vidi inac?


    publikované: 17.05.2008 20:19:35 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  194. Juditku pri najbližšej príležitosti pozdravíme...
    Iris, to čo si práve predviedla vy kresťania radi nazývate morálnym relativizmom. Izrael je etablovaný apartheid a je úplne irelevantné, že tam prípadne žije aj zopár "normálnych" ľudí.
    Janko Slota nikdy nikomu ani vlas na hlave neskrivil a to že občas niečo povie (kam sa hrabe na Busha) a ští si z balkóna môže vadiť len malomeštiakom. My ostatní sa na tom nanajvýš pousmejeme. Celkovo na Slovensku nie je tiež nikto signifikantne diskriminovaný, iba ak pozitívne.
    No ale už sa konečne vyjadri k tomu, že v USA je najviac väzňov na svete (pomerne aj absolútne) a takisto rekordné jedno percento úmrtí tvoria obete vrážd. Alebo si nebodaj myslíš, že Jew York je bezpečný, lebo všetci zlodeji a vrahovia sú už v lochu?
    publikované: 17.05.2008 21:43:45 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  195. Ja si myslím, že Aristotela
    treba premenovať na Semistotela. A Artona na Semtona.

    Vysvetlil by mi nejaký šikovný talmudista, či sú židia neveriaci v židovskú vyvolenosť židmi?

    Iris, "svetlo medzi národmi" ošťalo najviac rezolúcií bezpečnostnej rady v celej histórii OSN a slovenské deti sa voliteľne učia, že sú v porovnaní s ním menejcenné.
    publikované: 17.05.2008 23:30:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  196. .
    Vyvolenost neznamena nadradenost.
    "Nikto nevstupi do kralovstva nebeskeho, iba ak skrze mna" -Jezis Kristus.
    A v koraane sa toho najde habadej. Oni jedini su veriaci a vsetkych neveriacich treba mlatit hlava nehlava. Koran doma nemam , takze citovat nebudem.
    Stan by sa mal ujat slova. Mam povinnosti, preto sa lucim slovami vasho klasika:
    "Zbohom idem od vas, neublizil som nikomu z vas".
    publikované: 18.05.2008 00:01:28 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  197. tak je
    z toho ze Zidia su vyvoleni nevyplivaju ziadne vyhody, iba povinnosti. Nic take ako my pojdeme do neba a vy pojdete dopekla. Mali by ste byt radi a nie citit sa menejcenny.
    publikované: 18.05.2008 00:22:49 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  198. Odišla?
    Tak sa všetci svorne pomodlime, aby to tak vydržalo čo najdlhšie.
    Amen

    Príznačne si medzi dverami vzala do huby ešte kokôtika, páč je na to zvyknutá.
    .

    Arton by mohol byť skôr Semtex ako Semton. Všetci ho nenávidia, lebo je vraj nebezpečný a výbušný. Lenže si nikto nevšimol, že k nemu nejdú žiadne zápalné dróty a aj celkovo je zle znetworkovaný.
    publikované: 18.05.2008 00:33:41 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  199. Tak to snáď nie,
    Stankova myseľ, uväznená na spodných poschodiach korporátnych hierarchických štruktúr, práve zo Židov urobila našich šéfov, ergo zodpovedných vedúcich.
    Stanko, to sú iba tvoji predstavení. Pre nás tí paraziti zostávajú obyčajní židáci.
    publikované: 18.05.2008 00:43:41 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  200. Idar, ty pustis do gati, to ti slubujem,
    a potom uvidime, ci to este zopakujes.
    Hovado smradlave skurvene.
    publikované: 18.05.2008 03:39:26 | autor: ... (e-mail, web, neautorizovaný)
  201. idar,
    my sme tu hovorili o nabozenstkom vyzname vyvolenosti a ty si si to vysvetlil, ze to ma nieco spolocne s tvojimi neuspechmi v zivote, za ktore mozu samozrejme Zidia.

    Aby si to pochopil, tak sa skusim preniest do tvojeho sveta. To je akokeby si ta sef vyvolil, ze mu mozes nosit kavu, cistit topanky a polievat kvety, ale z toho by si nemal vyssi plat a ani nijake ine vyhody. Este k tomu by na teba tvoji kolegovia zazerali, zavideli by ti a citili by sa menejcenny. To je ta vyvolenost.
    publikované: 18.05.2008 07:20:40 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  202. Stan pise (parafraza):
    "Mali by sme byt radi, a nie sa citit menejcenni, ked sa na nas niekto vyvysuje"

    Ocenujem.
    Skutocne ocenujem zidovske psychotechniky, ked toto dokazu spravit s naoko zdravymi ludmi.
    publikované: 18.05.2008 07:35:52 | autor: smiesko (e-mail, web, neautorizovaný)
  203. Idar pise (presny citat):
    "Príznačne si medzi dverami vzala do huby ešte kokôtika, páč je na to zvyknutá"

    Ocenujem.
    Skutocne ocenujem, pretoze nic nie je take zriedkave, cenne a zdrave, ako skutocny humor.
    publikované: 18.05.2008 07:38:49 | autor: smiesko (e-mail, web, neautorizovaný)
  204. Tu je rečo o Bushovom politickom prejave,
    ktorý odznel verejne na pôde parlamentu židovského štátu, vraj sekulárneho. Nie nikde v náboženskej kongregácii.

    Diskutujeme tu o politike - o úspechoch istej nábožensky definovanej skupiny pri porušovaní medzinárodného práva a Ženevských koncencií, pri porušovaní všetkých pravidiel hry vytvorených pre vzájomné spolužitie v čoraz preľudnenejšom svete.

    A pýtame sa: ako je to možné?

    Ako je možné, že medzinárodné spoločenstvo bolo donútené súhlasiť s vytvorením štátu (ktorý je už podľa mapy čisto politickou záležitosťou, a preto bol strihnutý na mieru tak, aby strategicky siahal od Stredozemného mora po Akabský záliv) etnickými čistkami, 60 rokov nečinne sledovať, ako zločiny toho štátu naberajú na intenzite a teraz hrozia prerásť do nukleárneho útoku na štát, ktorý nemá atómové zbrane a rešpektuje NPT.
    AKO JE TO MOŽNÉ?
    publikované: 18.05.2008 07:49:10 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  205. Keď tu naša komická dvojica iris-Stanko
    označí Slovákov za menejcenných, s mohutným argumentom, že majú mizerné zdravotníctvo, dostane sa im samozrejme výsmechu.

    Ale keď si idar dovolí použiť pojem, za ktorým sú reálne, merateľné a vyčísliteľné ťažké zločiny proti ľudskosti a štvanie do ďalších, hneď dobehne ostrý hošan s hrubými mafiánskymi vyhrážkami.
    Že by zločiny toho štátu mali s mafiánskymi metódami nejaký priamy súvis?
    publikované: 18.05.2008 08:00:36 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  206. si trapna
    s tymi rezoluciami. Izrael nikdy neporusil rezolucie OSN. Tie rezolucie boli vzdy viazane na dodrziavanie rezolucii druhej strany. Ked ti tie rezolucie nedodrzali, tak boli neplatne a tiez by to znamenalo pre Izrael sebevrazdu. Tak to aj kazdy chape.
    publikované: 18.05.2008 08:07:37 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  207. Conference asks: Iraqi Israeli, Arab Jew or Mizrahi Jew?
    Haaretz nám ako na objednávku zverejnil tematický článok:
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/984385.html
    Mimochodom, "in Israel, the young Zionist Communist leaders of the Iraqi Jewish community organized demonstrations during the early 1950s to demand housing rights and better treatment for their community. The Iraqi Jews were not prepared to move to the periphery, and instead insisted on living in the greater Tel Aviv area."

    Takže sionistickí komunisti z Iraku prišli v 50. rokoch do "zeme zasľúbenej" pre "vyvolený národ".
    Interesantné.
    Nitko na nich nespáchal žiadny holokaust (ten sa deje v Iraku teraz pod vedením USA na objednávku Izraela), nikto ich z Iraku nevyháňal - len sionistickí komunistickí lídri organizovali "exodus", pretože Izrael po etnických čistkách potreboval židovské zaľudnenie a zvážal židov od Maroka po Jemen.

    Korporátne média zabudli informovať, že napríklad iránska židovská komunita - ktorú nikdy nezmagorili sionistickí komunisti - odkázala pri príležitosti báječných šesťdesiatín Izraelu, že s ním nemá a nechce mať nič spoločné a sa od jeho zločinov plne dištanduje.

    Jewish-Iranian lawmaker: Israel's behavior is 'anti-human'
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/981600.html
    (Propagandistické foto s decentne rozmazanými tvárami si netreba všímať. Doteraz sa nevie, odkiaľ tí minuloroční "iránski židia" vlastne do Izraela prišli. Podľa slov židovskej iránskej komunity určite nie z Iránu).
    publikované: 18.05.2008 08:11:23 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  208. Izrael porušil viac rezolúcií
    ako všetky ostatné štáty sveta dokopy. Sú za tým merateľné a vyčísliteľné zločiny.
    Ale u teliat vyznávajúcich dogmy z knihy viazanej v teľacej koži (ktoré nechápu, že IM ide o kožu) sa nedá očakávať, že sú schopné vnímať objektívnu realitu.
    publikované: 18.05.2008 08:14:22 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  209. Bush: Ensuring Mideast prosperity requires political, economic freedom (AP)
    publikované: 18.05.2008 08:24:58 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  210. Fakt: Zidom v Irane,
    hrozi trest smrti, keby tvrdili nieco ine ako je oficialna propaganda, alebo za pokus o utek.
    publikované: 18.05.2008 08:34:14 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  211. Po fakte vyvolenosti židov použil Stanko ďalší fakt
    Myslím, že pre dnes takýchto faktov stačilo.
    publikované: 18.05.2008 08:56:06 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  212. Iran
    akekolvek vztahy s Izraelom: trest smrti
    vyjadrenie svojeho nazoru: trest smrti

    ale kludne pis aj nadalej ako iranska zidovska komunita odsudzuje sionisticky rezim, pretoze ty nemas ani stipku moralky.
    publikované: 18.05.2008 09:12:30 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  213. Idar, opat si to presne a strucne vystihol.
    Som zle znetworkovany, naozaj som analytik, teda niekto, kto zidom vlastne pomaha tym, ze im prezradza, co im inac nik do oci nepovie.
    Pokial este maju co len zvysok chochmesu, su pre nich ludia ako ja priam posledna realna pomoc.

    Ale, pri vsetkej skromnosti, ked sa vyjadrim slovnikom tej nasej vraj nepochybne spolocnej zidovskej tradicie, je to ako aktivita Abrahama v Sodome a Gomore.

    A ako hovori traged:
    Oderint dum metuant
    publikované: 18.05.2008 09:36:21 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  214. Ema, kedze sa nenasiel jediny proizraelsky inteligent,
    zostava ta praca s odpovedou na tvoju Gretchen-Frage znova na nas. Na mlciacu vascinu.

    Teda - ako dochadza k realnej "vyvolenosti".


    Predstavme si populaciu, povedzme pre jednoduchost 100 ludi.
    A predstavme si v nej mensinu, nazvime ju politicky korektne Mensina.
    Povedzme, ze je ich 10%, aj ked ta zakonitost funguje este lepsie pri mensich percentach - to percento 10 je lahko prehladne.

    A povedzme, ze v danej populacii existuje urcite mnozstvo preferovanych funkcii, postov, o ktore vlastne ide. Povedzme, ze pocet tychto miest je - aby nas to nemylilo s predoslymi cislami - takych 20%.

    O tieto preferovane funkcie sutazia ako Vacsina, tak aj Mensina. Politicky korektne je predpokladat, ze obe casti populacie maju rovnake schopnosti.
    --
    Prvy fakt na zapametanie je, ze z Vacsiny nie vsetci sa uchadzaju o Posty. Vacsina musi byt vychovavana v tom, aby produkovala a vychovavala ludi aj na nizsie prace - inac by spolocnost ako taka neprezila.
    Inac je to s nasou Mensinou. Ta nepotrebuje udrziavat spolocnost, ta predpoklada, ze aj ked oni vsetci budu "pani", vzdy ktosi iny bude "husi past".
    Ergo, vyjadrime v cislach, kym z Vacsiny sa o 20 Postov bude uchadzat povedzme tak 40 uchadzacov, z mensiny sa o ne nebude uchadzat umerne 4 , ale povedzme ked nie vsetci, tak 8 uchadzaci.
    Ako funguje vyber na Posty? Nuz, prepokladat DOKONALY system ktory by vyberal presne podla akychsi (ako ich vlastne definovat ci merat?) schopnosti je absurdna utopia. Je to skor hra, v ktorej pri nami predpokladanej rovnakej urovni populacii, sa vyhry rozdeluju podla poctu hrajucich. Kto nehra, nevyhra, cim viac chodis na ryby, tym viac ulovis.
    Ergo, pri pomere zaujemcov 40:8, rozdelenie 20 postov postov bude zaokruhlene 17:3, alebo dokonca 16:4.
    Uz tu nastava nastava nepomer zatupenia Mensiny na Postoch voci celkovemu zastupeniu Mensiny v populacii. Namiesto pomeru 9:1 mame len v dosledku tohoto tlaku pomer 8:2.
    Tento efekt nazvyme efekt NEUMERNYCH POZIADAVKOV.

    ---
    Ale odmyslime si teraz tento efekt, povedzme, ze zastupenie na Postoch je umerne 8:2, a vysvetlime si druhy objektivny mechanizmus.
    Ku kazdemu Postu je v kazdej spolocnosti niekolko miest nizsich, post Namestnikov.
    Povedzme, ze v nasom priklade ma kazdy z 20 Postov jedneho namestnika, teda je tu 20 Subpostov, ktore sa rozdeluju. Opat o ne nastava urcita sutaz, a pokial zas nechceme mat nefunkcny naivny model, musime vediet ze tato sutaz je preferencna a korupcna. Ziadne rozdelovanie postov podla schopnosti recitovat Konfucia, ako v starej Cine, ale rozhodovanie ludi na Postoch, a rozhodovanie podla vzajomnych odporucani.
    Ale aj to je hra, takze aj v nej by sa umiestnili nase populacie rovnako ... keby nasa Mensina nemala zasadu, ze na SVOJE Podposty dosadi NEUMERNE PREFERENCNE svojich ludi. To je jednoducha vec priorit, ktore si Mensina pestuje, a o ktorych rozhoduje iba ona. Vacsina to nerobi, ak by to robila, bolo by to ostrakizovane ako klasicky rasizmus, a to je dnes absolutne TABU.
    Sutaz nastava teda len o miesta Namestnikov Vasciny, teda o tych 16 miest . Povedzme, ze na tie sa umiestni populacia zas umerne zaujmu ci dokonca len v pomere celkovych poctov, v pomere 9:1, teda zaokruhlene 14:2 Namestnikov.
    Dohromady, medzi ziadanymi Postami a ziadanymi Subpostami Namestnikov mame teraz 4 + 4 + 2 = 10 prislusnikov Mensiny. Teda namiesto pomeru 9:1 pomer 30:10 len posobenim tohoto druheho mechanizmu, ktory si nazvime efekt JEDNOTRANNEJ SELEKCIE (alebo efekt JEDNOSTRANNEJ KORUPCIE, ako chcete)

    --
    Ked tieto dva efekty spojite, Efekt neumernych poziadavkov a Efekt jednostrannej korupcie , vyjde nam v nasom cvicnom priklade nepomer este vyraznejsi. A to takpovediac len v prvej generacii, pretoze proces pokracuje.
    Toto nie je ziadna soft veda, ziadna insitnost - toto jer matematika, logika, ontologia.
    Celkovo sa tieto efekty objektivne nazyvaju MENSINOVY RASIZMUS.

    ------
    Prirodzene, cisla su len priklad a stupen jednostrannosti mensiny nie je nikdy stopercentny - ale jeho stupen zalezi len a len od vnutroneho rozhodnutia danej mensiny, a to je lubovolne velke, nezavisle na nejakych realnych schopnostiach jej populacie ci kultury.

    Tolko nam vysvetli objektivna teoria hier, i ked bradaty militantny dogmatik Aumann vam tuto pravdu nikdy nepredostre.

    K tomu mozeme dat este zameranie mensinovej kultury na psychotechniku (ludovo "podovod"), a celkovy obraz problemu je tu.
    Pretoze viete, ako dopadaju infikovane organizmy v prirode?
    Ak nahodou nie, popisem vam TO nabuduce.
    publikované: 18.05.2008 09:43:07 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  215. PS.Dufam, ze kazdy dokaze pochopit princip problemu.
    tychto dvoch efektov, ktore deformuju pomer spolocenskeho zastupenia z 9:1 na 3:1, s tendenciou este vascej deformacie.
    To je objektivny princip problemu.
    Ak to niekto nepochopil, tak je bud blby, alebo nechce pochopit.

    Co sa tyka toho vysvetlovania, ako skoncia napadnute organizmy, mozem si pisanie usetrit - pozrite sa na vyvoj v Amerike.
    Vidite priznaky vyrozy? Horucka, besne slintanie a hryzenie, neukojitelny smed ...

    Ja viem, v USA to nie su zatial presne matematicke cisla ako v predoslych prikladoch, za to je to ale EMPIRICKY DOKAZ.
    A v minulosti by sa nasla kopa podobnych prikladov spolocenskych viroz, aj s tragickym koncom, len sa treba trocha pozret do (pisanej a nespochybnitelnej ) historie.
    publikované: 18.05.2008 09:56:25 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  216. prebehol
    som ocami artonov prispevok, tak dufam ze som pochopil dobre, ze mu ide o to, ze Zidia zastavaju neumerne vyssie percento dobrych postov.

    V prvom rade sa nebudem zaoberat cim to asi je, asi to sami tusite, ale zoberme si, ze na Slovensku je 0.01% Zidov, kedze ostatni boli bud zavrazdeni alebo odisli do Izraela a inych krajin, lebo mali takych ako vy dost. Tito Zidia zaberaju dajme tomu 1% dobrych postov. Stale je volnych 99% postov pre gojov. To znamena, ze ked niekto je neuspesny, tak sa nedokazal presadit z 99% proti svojim a na Zidov sa vyhovarat nemoze.
    publikované: 18.05.2008 10:00:28 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  217. Stanko, nepochopil si ale zakladnu vec.
    NIK, opakujem NIK tu nehovori o neuspesnosti - len TY.
    Cim to asi je? :)

    Za druhe, napis to teda na rovinu, co naznacujes , a na co sa pyta Ema
    su Zidia Rasovo nadradeni?
    Su schopnejsi?

    :-)
    Preco sa za toto tvoje presvedcenie hanbis, a az teraz to z teba vypadlo ( lebo si skutcne polodement, ktory ani usta nedokaze drzat zavrete, ked chce).

    Ja s tymto tvojim rasovym nazorom nesulasim, lebo poznam zidov, vsetci pozname ich skutocne vysledky, a takmer vsetci boli napriek mytom len priemerne bystri.
    Preto som tu Eme a inym ludom dobrej vole vysvetlil EXPLICITNE, ako LAHKO dojde k danym spolocenskym efektom posobenim jednoducheho a jasneho mechanizmu MENSINOVEHO RASIZMU.

    Ked sa stane MENSINOVY RASIZMUS vseobecne znamym faktom, a odsudenym znamym faktom, bude to konec tychto praktik, a rozne mensiny, zdaleka nie len zidovska, nebudu viac sposobovat negativne disproporcie a spolocenske problemy.
    publikované: 18.05.2008 10:34:22 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  218. artonov MENšINOVý RASIZMUS
    - Zvláštne, že nefunguje u 10%-nej (už čoskoro však početnejšej) menšiny príduvšej k nám v 14. storočí z krajiny Árijcov.
    Zvláštne je to napriek tomu, že rovnako ako 0,01% ("vyvolená") menšina - tiež sa jej nechce fyzicky makať
    publikované: 18.05.2008 10:38:51 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  219. Este dodammenej dolezite,
    Ze Stanko Rasto nepochopil, ze rec nie je o Slovensku (i ked aj tam sa dane percenta umerne vo verejnosti zmensuju - poznam jednu z Kosic, co tvrdila ze na Slovensku je uz len 8 zidov - to je zatial rekord, ale cisla 0.01% su takisto fiktivne a absurdne zamerne klamstva.

    Rec je o USA , Britanii a inych statoch, ktore su celkom evidentne a menovite pod tazkym vplyvom zidovskych a im podobnych mafii.
    Preto sa aj tam vladnuci system nazyva KRYPTOKRACIA
    (prosim, nespominajte mi jeho oficialny nazov, ak nechcete byt zaradeni k ludom s podpriemernou inteligenciou)

    Kedysi, este pred par rokmi, bol tento fakt o tlaku AIPACu, BnaiBrith a podobne tiez vydavany za mytus - dnes je to oficialna verzia.
    Dnes ho potvrdzuje oficialne sam Bush, a cela jeho banda.

    Iba Stanko, ako vzdy, asi zaspal.
    publikované: 18.05.2008 10:42:33 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  220. krique, v podstate chces len odvadzat temu,
    ale za prve, mas cisla o poctoch ciganov kedysi a dnes? Klesaju? Ak ano, tak mensina neuspela.

    A za druhe, hovoril som o mechanizmu pri priblizne rovnakej urovni populacii. Cigani jednoducho nie su bud geneticky rovny vacsinovej populacii, a/alebo tento mechanizmus nepochopili. Neuchadzaju sa o Posty, uchadzaju sa v nadmernej miere len o podpory.

    (dufam, ze mi nik nebude vytykat moje vyjadrenie o tom, ze ludia nie su geneticky rovni - zvlast nie po explicitnom rasizme Rasta z okolia rakuskeho Amstattenu. Ja hovorim o urcitom objektivnom viditelnom ci meratelnom fakte)

    MENSINOVY RASIZMUS je ovsem mechanika potvrdena zdaleka NIE LEN pri zidovskej mensine.
    Ani v tomto veru nie su jedinecni.
    publikované: 18.05.2008 10:49:24 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  221. navádzaš na fakt, že
    Cigani (a židia, ofkóz:) jednoducho nie su geneticky rovny vacsinovej populacii - všetci vieme, ako si to myslel!
    Predpokladám, že koncom 1. čs. republiky bol cigáňov na Slovensku porovnateľne toľko, ako židov
    publikované: 18.05.2008 11:07:10 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  222. kvoli zaznamu
    ja si nemyslim, ze Romovia su geneticky menejcenny Slovakom. Arijec ako Arijec.
    publikované: 18.05.2008 11:15:37 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  223. Už si bežte zaznamenávať do novej debaty
    nech tu máme trochu poriadok v témach
    publikované: 18.05.2008 11:18:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  224. Ja detinsky neurazam nijaku mensinu,
    a aj ked tu kritizujem sionizmus a dokonca v poslednom case vdaka Bushovej retorike doslo na pretras zidovstvo ako take,
    nikdy by som netvrdil, ze su Zidia na tom ako Cigani.

    Cigani su este rydzi lovci a zberaci.
    A geneticky sa nicia alkoholizmom a podobne este este viac.
    Cigani su iny problem.
    publikované: 18.05.2008 11:26:31 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  225. -------------------------------------------------------
    Hrubá čiara za debatou. Bežte horevyššie.
    Som zvedavá, koľkokrát to bude treba zopakovať.
    publikované: 18.05.2008 11:29:36 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  226. Jual Obat Aborsi 3 Jam Di Jamin Gugur Wa : 082244058007
    Jual obat aborsi 100% manjur. Informasi lebih lanjut Hub 082244058007 atau kunjungi https://klinik-aborsiaman.com



    [URL=https://klinik-aborsiaman.com/jual-obat-aborsi-surabaya/]Jual Obat Aborsi surabaya[/URL]

    [URL=https://klinik-aborsiaman.com/jual-obat-aborsi-samarinda/]Jual Obat Aborsi samarinda [/URL]
    publikované: 22.11.2018 09:36:35 | autor: minglobal76 (e-mail, web, neautorizovaný)
  227. Jual Obat Aborsi 3 Jam Di Jamin Gugur Wa : 082244058007
    Jual obat aborsi 100% manjur. Informasi lebih lanjut Hub 082244058007 atau kunjungi klinik-aborsiaman.com

    <a href="https://klinik-aborsiaman.com/jual-obat-aborsi-batam/">Jual Obat Aborsi Batam</a> <br>
    <a href="https://klinik-aborsiaman.com/jual-obat-aborsi-pontianak/" rel="nofollow" >Jual Obat Aborsi pontianak</a> <br>
    publikované: 21.08.2019 18:31:05 | autor: standup23 (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014