Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nowruz

Mafia praje Peržanom všetko naj.

Krátko po tom, ako americká židovská mafia zlikvidovala kariéru Chasa Freemana, neochotného štvať proti Iránu, a ešte kratšie po tom, ako sa jej mocné predĺžené rameno na Blízkom Východe (ich vojenská základňa), verejne vyhrážalo Iránu balistickými strelami, natočil jej hovorca pri príležitosti perzského sviatku Nowruz videjko, v ktorom praje Peržanom všetko naj.

K tejto fraške sa okamžite pridal predseda haličského JRD a ako cvičený pes hneď dobehol aj bezcharakterný únijný poskok, aby za peniaze európskych daňových poplatníkov usilovne kyvkal otrubnou hlavou.

Nebude od veci pripomenúť si čerstvú kauzu Chas Freeman, keďže sa naše korporátne média neunúvali informovať nás podrobne o tomto škandále odhaľujúcom celý úchylný systém americkej zahraničnej politiky a sústredili sa radšej na akéhosi úchylného jedinca Fritzla. Chasa Freemana navrhol Obama na významný spravodajský post. Naivný nový obyvateľ Bieleho domu nekonzultoval tento krok so židovskou loby, a tak po zverejnení nominácie a Freemanovom súhlase zhostiť sa ponúknutého miesta spustili typickú sionistickú urevanú kampaň. Podarilo sa. Chas Freeman na ponúknutý spravodajský post rezignoval. Máme víkend, trochu viac času, a tak si môžeme v kľude prečítať, čo na to hovorý samotný Freeman. Taktika izraelskej loby:

-The libels on me and their easily traceable email trails show conclusively that there is a powerful lobby determined to prevent any view other than its own from being aired, still less to factor in American understanding of trends and events in the Middle East. The tactics of the Israel Lobby plumb the depths of dishonor and indecency and include character assassination, selective misquotation, the willful distortion of the record, the fabrication of falsehoods, and an utter disregard for the truth. The aim of this Lobby is control of the policy process through the exercise of a veto over the appointment of people who dispute the wisdom of its views, the substitution of political correctness for analysis, and the exclusion of any and all options for decision by Americans and our government other than those that it favors.

Na celej tejto kauze nebolo zaujímavé, že americká židovská loby Freemana odstavila (desaťročia likviduje nepohodlných ľudí rôznymi spôsobmi), ale že to PO PRVÝ RAZ urobila verejne, pred očami všetkých Američanov. Tieto verejné poníženia americkej administratívy židovskou loby začínajú byť pravidlom. Nie je to tak dávno, čo sa v súvislosti s izraelským masakrom v Pásme Gazy Condi Riceová na nátlak z Izraela musela šokujúco zdržať hlasovania za svoju vlastnú rezolúciu. Toto poníženie amerických volených predstaviteľov nevolenou mafiou ešte nebolo tak očividné a zarezonovalo viac-menej len v diplomatických kruhoch, ktoré aj tak vedia svoje. A v Izraeli, kde sa z tohto poníženia politici a časť židovských obyvateľov verejne rehotala. 

Mimochodom, Freeman mal šéfovať agentúre, ktorá v roku 2002 vyfabrikovala správu, čo poslúžila ako zámienka útoku na Irak a jeho úplný ekonomický a sociálny rozvrat. Teraz by izraelskej chobotnici prišla vhod obdobná správa o Iráne. Freeman však nebol správny autor na jej vyfabrikovanie.

Obama je bezosporu poslušným chlapcom sionistickej mafie, ale aj tak tu niečo smrdí. Hneď po odstavení Freemana sa ozval minister obrany Robert Gates, že americká administratíva po skúsenostiach so spravodajskými informáciami o Iraku zďaleka nemieni brať výstupy amerických spravodajských agentúr tak vážne. A hrubokrký Gabi Aškenázy, ktorý bol v polovici marca naťahovať USA do vojny s Iránom, svoju návštevu potichu ukončil skôr a odtiahol do blízkovýchodnej kolónie so schlípnutými ušami. 

Kto by za týmito neštandardnými udalosťami videl resuscitáciu svedomia americkej administratívy, mal by zájsť k očnému. Dôvody vrúcneho blahoželania k Nowruzu sú iné - a jeden hlavný. Dňa 14. marca 2009, t.j. krátko pred Nowruzom, podpísala Čína s Iránom veľký kontrakt na dodávky skvapalneného zemného plynu. Zemný plyn je budúcnosť. Čína zemný plyn potrebuje. Ak niekto ohrozí jej dodávateľa, jej obchodného partnera ...  ktorý sa už síce môže brániť povestnými S-300, ale za chrbtom už má spolu s ruským medveďom aj čínskeho draka.

 Európska únia by si špeciál mala zapamätať dátum 14. marec 2009. Vtedy bol totiž predaný plyn, ktorý mohol prúdiť do európskej rúry. Osud tejto plynovej rúry bol však spečatený už tým, že jej nejaký PR blb, alebo pracovná skupina blbov vybrala názov Nabucco a politici vrieskali, že s Iránom sa v tomto projekte nepočíta. Teraz ju môžu napojiť sionistom do análu. 

Pamätáme si ešte, ako sme sa tetelili od nedočkavosti, kedy konečne prestane oranžovému revolucionárovi Juščenkovi, členovi sionistickej mafie, drbať a pustí do Európy plyn? Pamätáme. Bolo to o nervy - ale s vedomím, že plyn nakoniec príde. A teraz zavrime oči a predstavme si, že jedného dňa proste - NEPRÍDE. Lebo nebude. Lepšie povedané, pre Európu už nebude a vo fronte na zvyšok budú uprednostnení iní. Trebárs preto, že sú menší chrapúni.

Zemný plyn nám vydrží trochu dlhšie ako ropa. V rámri tréningu na budúcnosť si pozrime dokumentárny film o rope - A Crude Awakening: the Oil Crash. Síce sme ho už tu v pitvore mali, ale vďaka Czech Free Press prichádza znovu, s českými titulkami. Pokochajme sa opäť Texasankou, ktorá si s dojatím spomína na časy, keď si Texasania, povestní svojou jasnozrivosťou, mysleli, že ropu tam budú mať večne.

Ako doplnkové čítanie nech nám poslúži výhľad OSN o počte obyvateľov Zeme a populárno-vedecký článok o ekologicke stope

- Stanovení ekologické stopy je vlastně „ekologické účetnictví“, které nepočítá s penězi, nýbrž s „přírodním kapitálem“. Ten je představován jednak přírodními zdroji, jako je voda či rostlinná hmota, jednak přírodními službami, k nimž patří absorpce odpadů, možnost rekreace apod. Metoda kvantifikuje přírodní kapitál, který lidská populace využívá, a porovnává jej s celkovým kapitálem, jenž je na planetě dostupný.

 Nebolo by na škodu vedieť, aký prírodný kapitál schlamstlo svetlo na kopci - USA, keď vyhlušili pôvodných obyvateľov Severnej Ameriky a sa roztiahli od Atlantiku po Pacifik. Ako s týmto nesmiernym bohatstvom naložili, vieme.

Jo, aby sme nezabudli. V spojitosti s nowruzským vinšom sionistickej mafie Iránu je možné presne pomenovať, prečo je stupídna sionistická ideológia všetkým rozumným a vnímavým ľuďom bez ohľadu na rasu a vierovyznanie tak bytostne odporná. Nie je to len tá ich typická bolševická obsesia kontrolovaním, buzeráciou a najvulgárnejším sociálnym inžinierstvom, ale ta ich póza arbitra. "To my, biblický vyvolený národ, rozhodujeme, koho uznáme za osvieteného." Tieto zabijacke beštie, ktoré patria do nohy pred medzinárodný tribunál za zločiny proti mieru, za ťažké vojnové zločiny a chronické zločiny proti ľudskosti, sa tvária, že ONI rozhodujú o tom, kto má miesto pod slnkom.

Irán, samozrejme, celú túto vražednú sionistickú mafiu poslal tam, kam patrí.

 

Tak teda šťastný Nowruz, Iránci. A posielame darček od Benyamínka.

(Fotografia je z Takht-e Džamšídu)

------------------------------------------------------------------------------------------------------

A len tak, pod čiarou, niečo o US dolári a Číne.


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. Osvietené národy?
    To sú tie čo slúžia Luciferovi?
    publikované: 21.03.2009 16:26:49 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ale ak by aj mal ktosi v minulosti
    želanie týchto nesemitov zlikvidovať, prečo sa tak neudialo. Kto silný tomu zabránil?
    Presnejšou pravdou je toľko, že hrdlorezovia ako Peres iných obžalúvajú zo skutkov, ktoré napáchali sami.
    Škodili v Európe všade kde sa objavili, ale mali mocných príhovorcov, ktorí ich ochránili pred trestom, čo zrejme Peres kvalifikoval ako pokus o zničenie tejto hordy.
    publikované: 21.03.2009 16:42:10 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Peresova definícia experta
    na holokaust, čo odporúčal Ahmadinedžádovi, je návšteva Osvienčimu a zrejme vypočutie si dajakej emotívnej prednášky. Tak sa pestuje veda. Zakázať iný pohľad, orientovať sa na city pozostalých a dikciu dokumentov posunúť do významu vývozom na východ sa myslí vražda, prípadne odsun rovná sa vražda alebo mŕtvy je vždy zavraždený, a ešte aj ten dôvod domnelej alebo aj skutočnej vraždy je vždy rovnaký, nenávisť k vyvolencom.
    publikované: 21.03.2009 16:55:25 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Tak si znovu pripomeňme, Fon,
    vysoko politicky korektnú knihu Martina Gilberta Churchill a Židé. V nej je otvorene povedané, že hlúpe prasa Churchill nebolo nič iné, len nástroj sionistov, ktorý za nich robil špinavú robotu.

    Prečítajme si, čo napísal 8. február 1920 v týždenníku The Illustrated Sunday Herald o stepných Chazaroch autor Winston Churchill:
    - ... žiadny uvažujúci človek nemôže pochybovať o tom, že bez debaty sú Židia najúctyhodnejšou a najpozoruhodnejšou rasou, aká sa kedy objavila na svete. V kresťanskom zjavení vďačíme Židom za etický systém, ktorý by, aj keby sa celkom oddelil od nadprirodzeného, zostal nezrovnateľne najvzácnejším vlastníctvom ľudstva a v skutočnosti vo svojich plodoch mal väčšiu cenu než všetka ostatná múdrosť a všetko ostatné poznanie dohromady.

    Všetky špinavosti, ktoré Churchill napáchal, sa odvíjali od tejto jeho sektárskej náboženskej bigotnosti.
    Sionizmus je sekta a Churchill je typická SEKTÁRSKA mentalita.

    Kvízová otázka: aký je rozdiel medzi vyhlasovaním svojej údajnej superiority a túžbou po svetovláde?

    Jo, prešli desaťročia. A kde sú výsledky? Tie ich zasrané Nobelove ceny?

    Mimochodom, nezabúdajme, že tu tisíc rokov vládol katolícky kokotizmus a niet takej debiliny, ktorú by si ľudstvo nedokázalo osvojiť.

    ---

    O tomto sa tiež korporátne média nezmienili:
    - Professor Shlomo Sand, the Tel Aviv University history professor and author of a controversial book on the genetic origins of the Jews, this week received a top critics prize from French journalists.
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1070628.html

    A o čom kniha je?
    The community of Jews in Spain sprang from Arabs who became Jews and arrived with the forces that captured Spain from the Christians, and from European-born individuals who had also become Jews.

    The first Jews of Ashkenaz (Germany) did not come from the Land of Israel and did not reach Eastern Europe from Germany, but became Jews in the Khazar Kingdom in the Caucasus. Zand explains the origins of Yiddish culture: it was not a Jewish import from Germany, but the result of the connection between the offspring of the Kuzari and Germans who traveled to the East, some of them as merchants.

    A títo už desaťročia vraždia a okrádajú Palestínčanov a vynucujú sú váš podiel na ich zločinoch.
    publikované: 21.03.2009 17:17:55 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Predseda JRD Persky by mi mal hlavne povedať,
    kedy bude konečne sprístupnený zdigitalizovaný nacistický archív z Bad Arolsen.
    Kedy? Kedy? Kedy?
    Čoho sa tie kurvy boja, že to nedajú k dispozícii verejnosti? Niečo neštimuje, keď sa to nesmie dostať z pazúrov skupinky sionistov?
    publikované: 21.03.2009 17:19:58 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. politikum
    perzský nový rok je pre sionistov vhodná zámienka pre predvedenie falošnej "láskavej tváre"
    arabská oslava kultúry už nevyhovuje žiadnym spôsobom
    http://www.sme.sk/c/4359368/izraelska-policia-zabranila-palestincanom-v-oslavach-vo-vychodnom-jeruzaleme.htm
    Arabov, a Palestíncov zvlášť, musí svet vnímať len ako teroristov ...
    publikované: 21.03.2009 20:29:33 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. IDF soldiers ordered to shoot at Gaza rescuers, note says
    The bodies of the dead lay outside the homes or on roadsides for days, sometimes as long as two weeks. Haaretz has reported a number of such cases, some of them as they happened. The document found in the house provides written proof that IDF commanders ordered their troops to shoot at rescuers.
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1072830.html

    ema nevybrala od atzmona najdolezitejsie,ze psychoticky vrazedny israel je len spicka ladovca tvoreneho amerikou a celym zapadom
    http://informationclearinghouse.info/article22259.htm

    sionizmus je nas vlastny najvaznejsi politicko-eticky problem
    publikované: 22.03.2009 10:07:07 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. To sme teraz počuli
    zo sioniistických a vazalských húb po prvýkrát, čo sa tie vôbec zmienili o význame a histórii perzskej kultúry. Iste, hlúpe finty, ktoré sa používajú na detičky v predškolskom veku. Od nomádov a cowboyov, ktorí nikdy žiadnu vyspelú kultúru vytvoriť nedokázali, to však predsa len znie pomerne prekvapujúco. Okrem zúfalého pokusu otočiť koleso dejín sa tu už ale skôr jedná o prvé náznaky historickej prehry, minimálne v morálnej rovine.
    A čo si o tom teraz majú myslieť vypasený Johny a prisprostá Mary, ktorým desaťročia vtĺkali do hláv, že Iránčania sú na rozdieľ od nich obyčajní barbari? Veď budú celkom bezradní, radšej im o tom ani nič nepovedať.
    Ale ich deti, medzičasom s prázdnymi bruchami a vyčerpaní občianskymi vojnami, raz určite pochopia, čo to znamená kultúra a z nej vyplývajúca sila. Keď nikto iný, tak Číňania ich o tom dozaisto presvedčia.
    http://www.youtube.com/watch?v=xSf131a0e10&feature=related
    publikované: 23.03.2009 03:45:21 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. 中国名牌 竞争
    http://www.nipic.com/show/3/81/b35e53bfb209eaa3.html

    Sekta hneď dostala ďalší paranoidný kŕčik, pretože Čína má v logu súťaže štylizovaný prastarý znak symbolizujúci šťastie
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1073190.html

    ... i dobehli snaživí pisálkovia korporátneho razenia (Time v partnerstve s CNN)
    http://china.blogs.time.com/2007/04/24/ssales_pitch/

    V súvislosti s videjkom od idara je úplne jasné, že Číňania sú nacisti. V logu obchodnej súťaže majú hákenkrojc a dokonca si dovolia mať vlastnú armádu.
    Už len počkajme, kedy dobehne tupý bezkrk Aškenázy s geniálnou myšlienkou nahádzať na Čínu nukesy.
    publikované: 23.03.2009 06:29:52 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. obama dostal varovanie :D
    Ekonomickí poradcovia americkej administratívy varovali pred násilným vymáhaním si vrátenia odmien od zachraňovaných firiem. Podľa ekonómov je využívanie daňových zákonov na splatenie odmien "nebezpečná cesta" a prezident by si mal dať pozor, aby za neho "nevládol hnev".
    http://ekonomika.sme.sk/c/4361170/pouzitie-zakona-o-dani-na-aig-za-odmeny-moze-byt-riziko.html
    publikované: 23.03.2009 11:57:48 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. soros ma starosti o treti svet :D
    publikované: 23.03.2009 12:24:34 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Kríza.
    Tak ma napadlo, že keď sme tu pred rokom vyhlasovali, že financie tohoto klamárskeho sveta pôjdu do hovien, tak rôzni aktívni friikulíni nás označovali za negativostov a pesimistov.

    Dnes samotné ich finančné modly vyhlasujú, že kríza je "hrozná" a ešte horšie.
    Naplnia sa scenáre až fyzických tragédii?
    Naozaj ma zaujíma, či súčasné dianie je prejavom slabosti alebo naopk ešte nejakej ambicioznej manipulácii tych rôznych svíň.
    publikované: 23.03.2009 17:34:23 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Mno,
    tu sa človek toho veľa dozvie, je k ema.blog.sk nejaká alternatíva?
    Na poniektorých predajných zablokovali aj http://dolezite.sk/
    publikované: 25.03.2009 01:46:37 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. bombardovanie ako jedinecny akt humanizmu
    http://www.sme.sk/c/4363779/kosovsky-prezident-nalety-nato-predstavovali-jedinecny-akt-humanizmu.html
    jedinecny akt humanizmz predstavovalo aj doteraz nevysetrene rozporcovanie srbskych civilov na organy pod dohladom Kouchnera a dalsie obdobne humanne akty spachane na srboch
    teraz uz viete co si predstavit pod pojmom zapadny humanizmus
    publikované: 25.03.2009 03:14:37 | autor: human being (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Resident evil.
    Ake pekne meno hned na rano.
    Ponukli mi ho nase takzvane masmedia - a aj ked by cloveka mohlo napadnúť, ze je reč azda priamo o sionizme,) je to vlastne o kulture.

    Ak nahodou nepoznáte, ale aj ak poznáte, kliknite
    http://hry.sme.sk/c/4363204/resident-evil-5-africky-virus.html
    Masmedialna kultura ponuka dorastencom zo všetkých stran nielen násiie, ale aj tento apokaplyptický svet. Čoraz častejšie.
    Ako by si kolektívne vedomie sučasného sveta iny ani nevedelo predstavit. Naplna sa predpoved klasikov, ze ak rozni kreteni dostanu do ruky moc, znicia svet?
    Ale urcite by som sem o tom nepisal, keby som nezachytil poslednu informačnú kvapku, ktorá mi pripada pikantná: tento diel tejto tzv. hry sa odohrava v Afrike, a aj na ukazkach su zombi zda sa zväčša cierni (zombie su ti tí zli zli zli neludia, masovo vraždení ) .

    Vedome-podvedome-nevedome pripravuju korporacie mladež na vraždenie podludi? Uz sa uzavrel kruh? Uzavrela sa jeden obeh spiraly?
    publikované: 25.03.2009 07:57:22 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. plyn...
    publikované: 25.03.2009 20:07:33 | autor: jenergiacorp (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Etika
    Odvčera tu máme ukážku bombardovacieho humanizmu, ktorý si velice pochvaľuje prezident balkánskej enklávy sionmafie - Kosova a dnes nás o morálke poučujú bankári:
    "There is no MORAL reason to give it (t.j. tučné bonusy) back."
    http://www.reuters.com/article/newsOne/idUSN2544513120090325

    Polevou na fašírke z ľudského nešťastia je bľakot izraelských oficierov, že počas trestnej výpravy do koncentračného tábora Gaza ich zmrdi žiadne zverstvá nespáchali (nová doba!, vrah sám vyšetruje svoje vraždy) a izraelská armáda je najmorálnejšou armádou na svete.

    No jo, načase prispôsobiť sa tejto zmršenej predstave o morálke a otočiť ju proti tým, čo ju presadzujú. Proti tým, čo nám ju vnucujú.
    Ako hovorí klasik, no problem.
    To zas bude pišťania a bedákania.
    publikované: 26.03.2009 06:13:45 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Čo tam po plyne
    Auto na vzduch, to je niečo!
    http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2009030801

    Dnes v ICH píše Pepe Escobar, spolupracovník Asia Times, o Pipelineistane. Nie je to márny text.
    http://informationclearinghouse.info/article22292.htm
    publikované: 26.03.2009 06:18:01 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Fronc: Socialista Paroubek povýšil stranícke záujmy nad záujmy EÚ
    26.3.2009 / Vyhlásenia a stanoviská
    Predseda Českej sociálnodemokratickej strany (ČSSD) Jiří Paroubek povýšil vlastné, stranícke a politické záujmy nad záujmy krajiny a nad záujmy Európskej únie.
    Paroubkove politické aktivity, ktoré viedli k pádu vlády premiéra Mirka Topolánka, možno posilnili pozície socialistov v ČR, zároveň ale vážne poškodzujú záujmy nových členských krajín Európskej únie. Socialista Paroubek svojimi straníckymi pletkami nahral tým hlasom v Európe, ktoré tvrdia, že nové krajiny nie sú schopné viesť pol roka EÚ ako predsednícka krajina.
    Vláda Mirka Topolánka od začiatku roka, kedy Česká republika prevzala predsedníctvo EÚ, zápasí s útokmi a neprajnosťou vplyvných členských krajín. Napriek tomu som presvedčený, že vláda Mirka Topolánka zvláda úlohu predsedajúcej krajiny EÚ obratne.
    Martin Fronc
    podpredseda KDH
    publikované: 26.03.2009 14:28:11 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. A títo nekresťania zo spomínanej sekty
    pred časom, isteže falošne, horlili aká je Lisabonská zmluva hrozná, a teraz zdvíhajú vlajku eú nad právo povaliť zradcovskú vládu, zvoliť si vlastný systém. Paroubek nedopraje Schwarzenbergovi dokončiť blízkovýchodnú agendu.
    Predsedníctvo na pol roka je na úrovni službičiek hostesiek, ČR nie sú mozgami, nerozhodujú, ich úlohou je pripravovať pre svojich pánov stretávky a platiť.
    Užitočný idiot Fronc to nevie?
    publikované: 26.03.2009 14:46:43 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Dfens - ako kazdy,
    ma dobre kritiky, ale len dokedy sa nesiahne na jeho osobnu psychologicku uchylku.
    V jeho pripade je jeho deformacia - auta.
    Ma to napisane v zahlavi blogu, ma z nich zrejme prachy...
    A ked ide o prachy, tam sa 99,99 percent aj tych najnezavislejsich ci inteligentnych ludi sprava ako idioti.

    On si mysli, ze ropa je vecna a kazdy vynalezca mu siaha na predlzenie jeho penisu?

    Ok, ale preco sa hra na technika? Ak chce byt metrosexual pre ktoreho "pekelna joyride" je posvetna, ok, ale nemal by klamat a hrat sa na technika objektivne kritizujuceho.

    PS. Tie kecy o Al Gorovom dome boli uz davno vyvratene - aj male dieta to uz vie (nie ze by som sa nejakeho Gora zastaval ci dufal na jeho misiu, ale pravada je pravda a Dfens by sa nemal zhadzovat podobnymi blabolmi)

    To len tak bokom, ani nie tak o ekologii a technike, skor o psychologickych hraniciach osobnosti kazdeho cloveka..
    publikované: 26.03.2009 15:19:19 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. britania - kontajner na zber najhorsich svini
    publikované: 27.03.2009 16:28:28 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. energia
    publikované: 28.03.2009 19:18:54 | autor: jano15 (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Zábavnejšie ako auto frčiace na luft alebo vodu
    je psychika sapienta frčiaca na drogách.
    Toto je staré vyše pol storočia, a preto už odtajnené:
    Sidney Gottlieb aka Joži Šneider http://en.wikipedia.org/wiki/Sidney_Gottlieb
    Many people suffered serious adverse affects consequent of research financed by Gottlieb and the Rockefeller Foundation.

    Projekt MK ULTRA
    - was the code name for a covert CIA mind-control and chemical interrogation research program, run by the Office of Scientific Intelligence. The program began in the early 1950s, continuing at least through the late 1960s, and it used United States citizens as its test subjects.
    http://en.wikipedia.org/wiki/MKULTRA

    Niekde v predošlých debatách máme videjká pacienta Šarközyho, sionistického princa Švancenbechga a istého dôležitého japonského ministra vykazujúcich velice divné správanie.
    Súdruhovia, takto nie. Používať psychomanipulatívne látky, aby každý laik videl ich účinky, hm. Len si zbytočne pridáte roboty presviedčaním, že pacient a japončík boli ožralí a princ má ťažkú neliečenú astmu.
    No ale kto dokázal presvedčiť masy, že WTC7 padla od úžasu a už o tom viac nehovorme, dokáže aj všeličo inô.
    publikované: 30.03.2009 06:47:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Ja neviem, Arton, možno máš pravdu
    s tým DFensom, ale mne tá jeho kritika prišla ako výsmech zázračným, priam spasietľským riešeniam.
    publikované: 30.03.2009 07:14:11 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Aby to nezapadlo prachom - 10. výročie "humanitárneho" bombardovania YU
    Oficiální údaje hovoří, že v roce 1998 bylo Srby z domovů vyhnáno 450.000 kosovských Albánců a téměř dva tisíce byly zabity.

    Nezávislá vyšetřování, uskutečněná před několika lety britskou parlamentní komisí a organizací OBSE, vnesla jasno do dění v Kosovu v letech 1998 až 99. Podle prohlášení NATO zde bylo v tomto období zabito 2.000 lidí. Tato skutečnost měla být záminkou a spouštěcím mechanismem vojenského zásahu proti Srbské republice.

    Avšak britská parlamentní komise a OBSE zveřejnily šokující zprávu, že z oněch 2.000 zabitých, přičítaných na vrub Srbům, zavraždila 1.500 osob Kosovská osvobozenecká armáda (UCK) s podporou Spojených států, aby vyprovokovala srbskou armádu (BSA) k odvetě. Ta poté zabila 500 osob.

    Monitoring OBSE v reakci na víření válečných bubnů NATO podal zprávu, že v kosovském regionu téměř tři měsíce před zahájením bombardování nedocházelo k výrazným násilnostem, jež by tento akt ospravedlnily.

    Jiří Dientsbier před pár dny v pořadu věnovanému 10. výročí útoku NATO na bývalou Jugoslávii na ČT 24 o akci NATO doslova řekl: „tento zásah byl naprosto nesmyslný a založený na nesprávných, ba dokonce zfalšovaných důvodech.“ Bývalý disident se však odvážil jít dále, když na moderátorovu otázku, jestli by situace v Kosovu byla lepší, nebýt zásahu NATO, odpověděl, že UCK tam zahájila ozbrojený boj a vraždila nejen Srby, ale i neloajální Albánce.
    http://www.czechfp.cz/site/?p=6557

    Spomínané videjko na ČT24
    http://www.ct24.cz/vysilani/2009/03/24/209411034000158-21:00-10-let-od-zahajeni-leteckych-utoku-na-jugoslavii/

    a dokumentárny film Uloupené Kosovo dokumentaristu Václava Dvořáka, ktorý tu už niekde v pitvore máme, ale tiež si ho pripomeňme
    http://www.youtube.com/watch?v=0rDr85g0upc
    publikované: 30.03.2009 08:09:04 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. K tomu brain wash:
    The Chinese term 洗腦 (xǐ năo, literally "wash brain") originally referred to methodologies of coercive persuasion used in the 改造 (gǎi zào, reconstruction, change, alter) of the so-called feudal (封建 fēng jiàn) thought-patterns of Chinese citizens raised under pre-revolutionary régimes; the term punned on the Taoist custom of "cleansing/washing the heart" (洗心 xǐ xīn) prior to conducting certain ceremonies or entering certain holy places, and in Chinese, the word "心" xīn also refers to the soul or the mind, contrasting with the brain.

    Ešte aj v tomto nas činania predbehli :-)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Brainwashing

    Každá myšlienka-mem pôsobí na mysel a pretvára ju.
    Ludia dávno vedeli, akú silu má slovo.
    (občas to dokonca preveňovali, občas zas podceňovali)
    V každom prípade súčasné oficialne vedy o mysli (tzv. psychologia a tzv. psychiatria) ani zďaleka nezaberajú ani len podstatnejšiu časť z celého spektra tejto témy.

    Dosť sa tomu venovali na Východe. Prirodzene, dostupné info odráža vtedajšiu takpovediac "stredovekú" techniku a terminológiu - väčšina tych vecí vzniklo vtedy, keď na Západe nepoznali napríklad krvný obeh - napriek tomu, je to zaujímavý zdroj empirických skúsenosti a cielených pozorovaní.

    publikované: 30.03.2009 14:08:48 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. PS. Plne zdielam názor,
    a verejne to tu prezentujem, že vačšina ludstva má špinavý mozog zasvinený ešte "feudalizmom".)

    Otázka nie je, či ho treba premyť, ale ako to spraviť naozaj čisto, elegantne a bezbolestne.

    Napríklad aj vrtanie zubov bolo kedysi skôr mučenie, ale dnes je z dentálnej hygieny a techniky objektívne prospešná vec, ktorá zvyšuje štandard existencie.

    Alebo s niekto myslí opak?
    publikované: 30.03.2009 14:15:11 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. no, tak problem s ropou by sme mali vybaveny ...
    publikované: 02.04.2009 00:09:30 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Nové! Új!
    Suzuki Swift Hungaria uvádza na Autosalóne Borský Mikuláš prvé auto na záhorácke suchohríby a Rómov-hubárov ako najmodernejšiu verziu čerpacích staníc.
    publikované: 02.04.2009 06:47:49 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Súčasní premývači mozgov
    to predsa robia čisto, elegantne a bezbolestne, Arton.

    Kto už by si s takým čistým, elegantným a bezbolestným mozgom kládol otázku, čo je cieľom premyvu.
    publikované: 02.04.2009 06:58:38 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. A ešte videjko jedného s jasnou mysľou
    http://informationclearinghouse.info/article22332.htm

    Je to jeden z tých, čo videli, ako po beštiálnej trestnej výprave židovskej armády proti civilnému obyvateľstvu vyzerá koncentrák Gaza
    http://www.informationclearinghouse.info/article22182.htm
    publikované: 02.04.2009 07:07:43 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Súčasní premývači mozgov
    ich vedia iba vyprázdniť, aj to ešte nedostatočne a bolestivo.
    Robia z ludí opice, zombie.

    Je to ako rozdiel medzi novou architekturou a zemetrasenim. Oprava hodiniek kladivom, oprava politiky bombami.

    Čistota je niečo iné. Niečo prirodzené a dokonalé.

    PS. Už aby bolo po volbách, pretože v Sme sa udusia oslavovaním tej falošnej bezcharakternej piče Radičovej
    (ups, vyjadril som sa na úrovni jej "priaznivcov", ale tak sa zdá, že to už je nový modus vivendi - okrem toho, že títo "demokrati" už aj verejne vyzývajú na vraždenie svojich oponentov - holt, sionistická zgerba sa čoraz viac odhaluje a ukazuje, čo sa skrýva za pozlátkom.
    publikované: 02.04.2009 11:41:09 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. trefa
    http://www.blisty.cz/2009/4/3/art46228.html

    lepsie by som to ani ja sam nenapisal
    publikované: 03.04.2009 15:15:39 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. A ina trefa:
    predsa o to ze banka dala niekomu milion na hypoteku a teraz si vedie v uctovnej evidencii ze nehnutelnost ma cenu milion a pol aj ked v skutocnosti cena zalozenej nehnutelnosti klesla na 500 tisic. A teda kedze banka je dostatocne kryta, moze si poziciat viac penazi a davat nove nekryte uvery. na tom je postaveny dnesny bankovy system, pyramida nekrytych uverov, ktora ak prestane expandovat imploduje ako supernova.

    a co je dolezite je ze si pani manazeri bank budu vyplacat znova bonusy kedze ich bankove knihy su plne kryte aj ked cash flow akosi nesedi. ale ved to tych par ivnestorov z penzijnych fondov co investovali do 30 rocnych papierov netrapi, oni si beru svoje spravne poplatky a riziko je inde. pani bankari teda daju hypoteku, beru uroky a poplatky a provizie a nasledne predaju bezcenny papier penzijnemu fondu pricom dalej beru poplatky za spravu + pokuty z nesplacania a cim dlhsie sa cenny papier nesplaca tym lepsie pretoze investor (AKA penzijny fond) ziska svoje peniaze spat az pri likvidacii cenneho papieru - vsetky poplatky a pokuty ktore sa za dobu nesplacania nakopili a ktore sa strhnu zo ziskanej sumy v prospech banky.

    teda banka ma zaujem:
    1. vytvorit hypoteku
    2. predat hypoteky po dobe fixacie
    3. pri delikvencii posielat upomienky a pokuty a predlzovat agoniu nesplacania lebo vsetky pokuty idu jej cisto do vrecka na ukor investora (penzijneho fondu), ktory sa vonkoncom nebrani, ved predsa ma 30 rocny investicny horizont ...
    Valent

    http://ekonomika.sme.sk/diskusie/1441391/1/Europa-chce-zmenit-uctovne-standardy-po-vzore-USA.html
    publikované: 04.04.2009 15:37:52 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Arton
    takže ak sa neuraíš vytiahnem modroboľševické špľachy zo smetí.

    Tak sa pekne podakujme zasadovemu Mikloskovi, poblahozelajme sikovnosti Smeru pri oslovovani romskych spoluobcanov.
    Ked kukam na statistiku nasej rodiny, Slovensko nas normalne rozprasilo:
    - ja som 15 rokov v Rakusku
    - moja dcera 4 roky v USA
    - syn rok v Rakusku
    - neter tri roky v Nemecku
    - druha neter v Cesku
    Nevyzera to, ze niekto z nich by sa chcel vratit (maju tam uz rodiny). Slovensku ich nemale dane zjavne nechybaju, vyvazi to romskym hlasom za tri Euro. Mojich rodicov na Slovensku zatial dokazem podporovat. A na nasledujuce volby urcite znova pridem.
    publikované: 04.04.2009 23:36:10 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. ja vam chcem vsetkym zablahozelat
    k novozvolnemu prezidentovi a zazelat vam do dalsich piatich rokov vela zdravia.
    publikované: 05.04.2009 01:07:18 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. My ti, iris, želáme to isté,
    celkom tak poepigónsku, hlavne toho zdravíčka. A najmä žiadne epidémie v Jew Yorku. Čo sa toho náčelníka týče, iste si si všimla, že my tu na rozdieľ od vás zatiaľ máme z čoho vyberať a nemusíme voliť hneď prvú škatulu v baráku.

    Nwo, tak to predsa funguje odjakživa, že zhýčkaných mocipánov strasti reálneho sveta nie veľmi zaujímajú.
    Z histórie poznáme veľa príkladov. Egyptská civilizácia skoro chcípla, keď v roku 1280 pr.n.l. nastalo veľké sucho spôsobené poruchou El Niño, ktoré premenilo životodarný Níl na malý potôčik. Ústredná vláda nebola schopná uživiť hladujúci vidiek, situáciu zachránilo len úsilie schopných provinčných predstaviteľov. Na sklonku 9. storočia sa ocitli na pokraji ekologickej katastrofy aj mayské mestské štáty. Rozhádanú elitu, ktorá sa venovala len vojenským výbojom, to ovšem zaujímalo pramálo a spoločnosť sa následkom sérií katastrofických súch prakticky rozložila. Ostatne, v Európe to nebolo inak. Kráľa slnka Ľudovíta XIV. a jeho nasledovníkov v 18. storočí všeobecný chlad, hlad a bieda v dôsledku klimatických zmien takisto príliš nezaujímali. Dôsledok sa čoskoro dostavil vo forme Francúzskej revolúcie. A tak ďalej.
    Prečo by to dnes malo byť inak? Najmä keď je mozog sapientov a hlavne ich sociálna organizácia vlastne stále tie isté, v lepšom prípade feudalistické.
    publikované: 05.04.2009 05:19:10 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. vysledky volieb
    http://volby.sme.sk/c/4287232/interaktivne-vsetky-vysledky-vsetkych-volieb-prezidenta.html

    radicova moze ist kandidovat do madarska
    aby jej vystylingovany look a sorosove peniaze nevysli nazmar
    publikované: 05.04.2009 06:56:51 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Fon, to je typicke.
    "vyhnalo ich Slovensko" - ten chudak si uvedomuje, ze take rozprasenie nie je pozitivne, takze obvinuje - Slovensko. Nie pomery, ktore nastali po zmene systemu, ale Slovensko.
    Ale volit bude chodit, a volit bude svojich panov - tych, ktorym ma vraj dakovat (mozno aj za vzduch, ktory dycha).

    Nemam rad pausalizovanie, nemam rad tie reci, ako je to a to prave na Slovensku ine ... podla mna je to principialne podobne, ako inde vo svete - ale jedine, co by som uznal za vynimocne, to je, ze hentakych ubolenych ufnukanych sebabicujucich a do vlastneho domu si serucich kretenov a v podsatete zradcov - ano, v tom ma Slovensko kvantitativnu prioritu.
    Zrejme vyseldok historicky chybajucej slobody-samostatnosti, o tom zbytocne diskutovat.

    Neberem to ovsem nejako metafyzicky - proste, kym v nejakom Regione zijem, budem spinu potierat. Jednoducho, ucelne, aspon potencionalne, teoreticky, ako najlepsie budem vediet. Nebudem az tak rozoberat, konieckoncov, preco sa jej v minulosti nazbieralo tolko, nebudem s nou debatit, sparat sa v nej. Ak su v nej nejake druhotne suroviny, dobre, ale zvacsa to treba udrzovat prehladne a ciste a tie kramy nestoja za skladovanie, kooperaciu...

    Keep it simple.

    (aby aj pripadni global posluchaci videli, ze aj toto je vlastne svetovy trend.))

    publikované: 05.04.2009 09:50:46 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Keep it simple.
    Chcem dodat a zdoraznit,
    ze UNIVERZALNE vseludske a POZITIVNE hodnoty su NA NASEJ STRANE.

    Howgh.

    Nemienim uz o tom s nimi diskutovat.
    Osobne nie som lekar, ale vo SVETONAZORE ano. S pacientom sa nedebatuje. Pacientovi sa neskodi, ale pacient sa lieci.

    Pacientovi sa casto podava liek vo forme slov.
    Ale to nie je debata. To je meliorizacia.
    publikované: 05.04.2009 09:57:27 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. tiež zo sme:
    možno sa mýlim
    ale aj z týchto diskusií je vidieť, prečo zlyháva opozícia v súbojoch s Fico-teamom
    dôvodom je strata sebareflexie a ochoty na sebe pracovať
    proste - je ľahšie nadávať na - citujem:
    1)tupých ficovoličov,
    2)bolševikov,
    3) socky,
    4) cigánov,
    5)lenivcov, na ktorých my - pravica - pracujeme a pod.
    ako si otvorene priznať, že opozícia niečo/väčšinu/všetko (vyberte si) robí zle ...
    -
    prvý krok by mal byť zrejmý aj tým menej bystrým (okrem Klamma, tomu to nikdy nedôjde) - Dzurinda musí odísť do dôchodku
    opozíciu čaká rok tvrdej práce
    inak tu bude 5 rokov sedieť v čele republiky tandem Fico - Gašparovič ...
    keď si to predstavím ... s pánom bohom ...

    http://www.sme.sk/diskusie/1441617/25/9523302/Vysledky-volieb-Potvrdene-Gasparovic-je-prezidentom.html#
    publikované: 05.04.2009 11:29:16 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Dobry rozhovor
    Altermedia
    http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2009032902
    ...... Mimochodem, když už zmiňujete server Eretz.cz - provozovatelé tohoto serveru by se měli chytit za svůj pověstný nos, protože jak nám (nebo třeba webu Zvědavec) mohou vyčítat tzv. "rasismus", když publikují takovéto perly:

    „Smíšená manželství jsou příšernou katastrofou, která dnes ve světě zaplavuje lid Izraele. Existují ti, kdo se snaží otevřít brány tomuto fenoménu také v Izraeli. Nepotřebujeme tento dovoz. Chcete prosazovat pluralismus, liberalismus, reformy? Existuje mnoho zemí, které tvrdí, že to provádějí. Je 192 demokratických států – ale jen jeden jediný židovský stát.“

    Jisrael Meir Lau, vrchní rabín Tel Avivu a bývalý aškenázský vrchní rabín Izraele 8. 3. 2009, se připojuje ke kritice vrchního aškenázského rabína Izraele Jony Mecgera (Yonah Metzger) a odmítá snahu strany Jisrael Bejtejnu (Izrael náš domov) zavést v Izraeli civilní sňatky.

    Nebo když publikují oslavné články na židovského extremistu a rasistu rabiho Miera Kahaneho. A nejsou sami, kdo tohoto psychopata adorují - i Maskil, věstník "Židovské liberální komunity Bejt Simcha" uveřejnil text od Kahaneho, a když se jeden skutečný židovský izraelský liberál ozval, tak mu bylo odpovězeno, že tento text “je ale dobrý”.

    Takže jen můžeme vzkázat všem jednookým, co si myslí, že jsou králi - zameťte si před vlastním prahem! protizákonné, bez toho, aby se skutečně zamyslel nad prezentovanými názory.
    ....
    publikované: 05.04.2009 19:20:49 | autor: JH (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. mily Fon,
    ty by si nemal ist volit. Mal by si kandidovat.
    Vlastne to nevylucuje moznost volit sam seba. To by bolo jine kafe. Pouvazuj.
    publikované: 05.04.2009 19:52:49 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. to je tak dobre, ze b y bola skoda to sem nepastnut
    Prišlo mi ľúto
    Amerika mala osem rokov prezidenta, z ktorého si všetci robili srandu bezuzdným a vulgárnym spôsobom. Najhoršie nadávky, brutálne karikatúry, fotomontáže, animácie, filmy... čo len chcete. Prezident sa nesťažoval, ani nezvolal tlačovku, na ktorej by fňukal pred svojou fotografiou s popisom "Dicks for America".

    Amerika: zima a vetristo. Politici sa nesúdia s médiami. Psychopati psychopatujú. Zastrelia 13 ľudí v imigračnom stredisku, ale nevyhrážajú sa hystericky novinárom, že s nimi niečo urobia. Negratulujú k zvoleniu niekomu, o kom povedali, že by už nemal zastávať žiadnu štátnu funkciu.

    Slovensko: slnečno a voľby. Popoludní som zistil, ako dopadli, zahrešil som bezuzdným a vulgárnym spôsobom a prišlo mi ľúto priateľov i kamarátov. Teraz napíšem pár nôt, umyjem si zuby, pozriem cez okno na Chrysler Building a pôjdem spať. Dobrú noc.

    Peter Breiner, hudobník a publicista
    publikované: 05.04.2009 22:51:48 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. Dokonalejšie svedectvo o svojej malosti
    by dokázal podať len málokto. Bude mať ten brrrajner predsa len asi talent.
    Darmo sa namáhali Jiři Wolker alebo Emily Dickinson; oni sú len menší, ještě menší, nejmenší na celém světě, skrátka nobody.
    Škatula rozhodne o tom, kto je dobrý. Tak to je správne.
    publikované: 06.04.2009 03:07:03 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. jo a samozrejme Breiner je
    Zid.

    Idar bude asi...rusnacisko z vychodu co do Blavy prisiel :o)
    publikované: 06.04.2009 04:23:50 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Nerad by som sa ja mylil,
    ale ak nie som slepy, tak slepica z NY nepochopila, ze Fon len cituje. Len ukazuje kretenizmus, ktory ovlada ludi, ktori su na tom horsie, ako posledna kurva - predali totiz nie len svoje telo, ale svoju dusu.
    (iris, a to nie je prvy pripad, ako mozes s takym nizkym IQ "liecit" ludi?)

    K tomu zidovi, ktoreho sem nasilu strcila - ak je pre niekoho lepsi psychopat, ktory zavrazdi 13 (zidov) lepsi, ako europsky politik, len preto, lebo je to americky psychopat - tak dobre.
    Mozete sa tam pod tymi buildingami aj navzajom postrielat - co aj robite, kludne pokracujte - jedine, co po vas chceme, je, aby ste nerozvazali vasu smrt mimo Ameriku.

    Aby ste ma nechapali zle: mam rad Iris a Breinera.
    Urobili to, co by mali urobit vsetky take typy, ako oni. A nemali by sa vracat, ani kratkodobo.
    publikované: 06.04.2009 07:54:33 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Vzdy som sa dost vyhybal lokalnej politike,
    to jest politike malych statov.Ale obcas je to zaujimavy testovaci subor.

    Nie je az tak svetoborne, kto je v Republike prezident.
    Ale je to dalsia pekna ukazka, ako potkany prichadzaju o moc.

    Obcas az lavinovity proces fazoveho prechodu.

    Urcite zvratny, obcas kolisavy, ale lavinovite "nebezpecenstvo" bezpochyby je ... ja byt nimi, tymi roznymi butorovcami cutorovcami, tak ani nespavam.)
    publikované: 06.04.2009 07:59:12 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. Aby som to upresnil,
    o co vlastne (okrem ineho) islo, kto (aspon relativne) prisiel o moc?

    Media prisli o moc.

    Boli parlamentne volby, ale tam ludia chceli zmenu ... kandidati boli neporovnatelni ... to bol relativne klasicky proces, 2006.

    Dnes bol na jednej strane bez nejakej velkej kampane stary nesikovny pseudopolitik, posramoteny minulostou, a na druhej strane uz za komunistov vychcana karieristka, podporovana skutocne finance a celebritkovo mohutnou KAMPANOU.

    A napriek tomu neuspeli.

    Zaujimave, az to mnohych prekvapuje.

    Slovensko zial nie je ostrov, ale napriek tomu ma niekolko vyhod.
    Slovensko -napriek mnohym handicapom -je jedno z dobrych miest na zmenu, na vyvoj.
    publikované: 06.04.2009 08:11:09 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. na marho volieb napíšem teraz niečo veľmi nekorektné,
    ale o to radostnejšie. Veď aj vtipy sa delia na slušné/korektné a dobré.

    Pekelný mediálny mlyn na Slovensku sa zadŕha. Nielen preto, že tie naše prepytujem médiá, ehm, to naozaj nie je bohvie čo. Nebude to ani tým, že máme, na rozdiel od "demokratických" krajín, za sebou historickú skúsenosť, teda očkovanie proti ideológiám - to sa týka iba generácií 40+. Nebude to ani tým, že náš pospolitý ľud má určitú dávku prirodzenej inteligencie a intuície. Nie, nič z toho nie je tým hlavným dôvodom.

    Mediálne mlyny sa totiž zadŕhajú aj inde. Bahno má tendenciu sadať na dno a tí, čo ho víria, už melú z posledného. V globálnom močiari začína byť čoraz viac vidieť, kto je naozaj kto a o čo vlastne ide.

    Tak mi dovoľte teraz veľmi nekorektne (ale o to radostnejšie) zovšeobecniť, o čo išlo v týchto voľbách. Na jednej strane starý chruňo a za ním, ako sám vravel, občan. Obyčajný, jednoduchý občan, o ktorého si všetka prepytujem "intelektuálna elita" už stihla po voľbách za trest poriadne poutierať hubu. Nuž áno, občan sprostý, mozoľnatý.

    A na druhej strane? SDKÚ a všetci ostatní liberáli. Čiže židia. Čechoslovakisti, Maďari, reprezentovaní kým? Neuhádnete. Potom sú to rôzni agenti USA a iných izraelov. Ďalej koho to tu máme? Sú to naše utešené médiá, teda židia by default. Na slávnostnom prvomájovom defilé sú ďalší na rade umelci, alebo lepšie povedané najmä herci a iné hlúpučké a nevzdelané celebritky z obrazovky (pôvodom z VŠMU, čo je učilište z hľadiska všeobecného vzdelania na úrovni pomocnej školy) - čiže ak nie priamo židia, tak hlupáčikovia, ktoré si médiá vychovali. Potom pokračuje dlhý zástup tých, ktorí uverili, že svet je konečne dobrotivý, a presne také sú aj médiá, velebme boha na nebesiach a voľme tých pekných usmievavých, ktorých pán politológ (veď sa tomu rozumie najlepšie) odporučili. No a to sme sa dostali až na samý záver, kde kráčajú oni samotní, áno, najkrajší bradatí synovia izraela - naši politológovia.

    Začína byť voda číra, bratia a sestry, pomodlime sa.
    publikované: 06.04.2009 12:24:12 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. preboha,
    veď ja som v tom zozname celkom zabudol na našu intelektuálnu elitu! Konkrétne na Gála, Bútoru, Mesežnikova (aj keď toho som zahrnul do inej položky) a ďalších, na ktorých sa tak radi dívame na obrazovke, najlepšie 1920 x 1080, aby im bolo dobre vidno pajesy.

    Šalom!
    publikované: 06.04.2009 12:33:23 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Strucne jasne z Artmedie:
    "Dělení na pravici a levici dávno ztratilo smysl. V době opozičních smluv i ten nejzarytější optimista zjistí, že se jedná vlastně o dva herecké tábory, které provozují tragikomedii jménem parlamentní demokracie v barvách soupeřících ekonomických klanů."

    Teda, v "idealnom" stave, ked sa konfrontacia obmedzuje len na "lavica versus pravica", plati to o hereckych taboroch.
    publikované: 06.04.2009 13:12:59 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. Z Alteremedie, samozrejme.
    Nie, nie je to Artonmedia :-)

    publikované: 06.04.2009 13:14:38 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. heh,
    tak docitala som sa tu, ze dokonaly hair style Radicke financoval Soros. Och my God, tak uz som precitala mnoho sprostosti na sme aj tu, ale toto, toto je dalsia diagnoza :o))
    Arton, ty mas zarazene vetry? NY je bezpecne miesto, priatelske, kozmopolitne, prijemne. Tu do teba nezapichnu nozik v metre ani o polnoci tak ako v Blave v autobuse naobed. A to si este nevytiahol paty z Blavy. Ved uz sa neda ani autom prejst okolo Dobsinej a o Hnileckej doline ani nehovorim, tam je to uplne uz zabite. Slovensko sa scvrkava, ostane z neho o 20-30 rokov len Blava. A tu si vezmu Madari. A to je dobre. Preto nezalezi na tom, kto bude tych par rokov prezidentom. Mohol by si nim byt aj ty Arton.Prezidentom takeho hovniackeho statu moze byt totiz kazdy. Aj jazvecik.
    publikované: 06.04.2009 16:04:18 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. Iris, do Teba zapichli nožík?
    v Blave v autobuse? na obed?

    Hneď som si myslel, keď som čítal Tvoj príspevok.

    Chcel som pokračovať v podobne srandovnom duchu ako Iris (Dog bless America, jazvečík na hrad!), ale radšej ešte využijem jej veselý príspevok na serióznu (ako inak), priam sociologickú povolebnú úvahu:

    Áno, stále je "v tomto hovniackom štáte" veľká skupina ľudí, ktorí z rôznych dôvodov cítia rovnako ako Iris: "Slovensko sa scvrkava, ostane z neho o 20-30 rokov len Blava. A tu si vezmu Madari. A to je dobre." A presne o tom boli tieto voľby - na druhej strane je totiž skupina ľudí, ktorí to cítia ináč. A napriek všetkej snahe je ich, na šťastie, viac. That´s all folks. Komu sa nepáči, nech sa radšej pozrie z okna na Chrysler building alebo dá si večernú prechádzku po Bronxe. Nožík z BA autobusu si môže nechať v chrbte.
    publikované: 06.04.2009 16:51:30 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. nuz ano, buheh, certi sa ako chces,
    nic to nezmeni na to, ze zijes v hovniarskom state.
    God bless Slovakia, jazvecik na hrad :o)
    Neviem ako v Bronxe, ale ty sa iste nechodis prechadzat na Lunik IX?...alebo...trebars aj do centra Kosic, alebo v Krompachoch, alebo v ktorejkolvek dedine v Hnileckej doline. Chod sa tam pozriet. Za denneho svetla a spytaj sa ludi, ako sa im tam zije. Na rozdiel od Bronxu tam neuvidis ani jedneho policajta v sirokom dalekom okoli.
    publikované: 06.04.2009 18:10:53 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. už začínam vidieť tú brilantnú logiku.
    V Bronxe sú teda, na rozdiel od Luníka, na každom rohu policajti, čo znamená, že je tam demokracia a žije sa tam dobre. A keďže Slovensko si nevie vyriešiť rómsku otázku demokraticky (napríklad ako rieši Izrael palestínsku otázku, alebo ako USA kedysi vyriešili indiánsku otázku), tak je hovniacky štát, ktorý treba dať Maďarom.

    Tuším už chápem, prečo nevidíš rozdiel medzi úradom jazvečíka a prezidenta.
    publikované: 06.04.2009 19:37:27 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. tyto brilantnu logiku si si vymyslel ty.
    tak si ju uzi. A nezabudni vencit prezidenta.
    publikované: 06.04.2009 20:11:03 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. iris
    preco chodis na slovenske blogy?
    rada sa rypes v hovnach?
    preco neprecesavas Bronx?

    a na otazku PRECO si odpovedz sama pred sebou a nemusis to tu zverejnovat, my to tusime...
    publikované: 06.04.2009 20:50:42 | autor: trojbodkovz (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. Bodaj by v tom Jew Yorku
    nebolo tak idylicky, keď je to dnes už pomaly väčšia periféria ako spomínané Krompachy.
    Arton tu postuloval interesantnú tézu o postupnej a nezvratnej strate moci potkanmi za ostatné obdobie. Keďže ma napadla úplne tá istá myšlienka, týmto potvrdzujem jej nezávadnosť. A nemyslíme si to sami. Už sa k nám pridala dokonca aj oberkrysa Soros, ktorý medzičasom prestal "veriť" aj doláru aj celému anglosaskému finančnému systému, teda fundamentu ich moci.
    V Amerike už nikdy nebude tak dobre ako bývalo. Parazitáreň sa zatvára. Čím skorej si to uvedomíte aj vy, malí uprdení imigranti, iris, tým lepšie pre vás. Ešte stále si môžete zachrániť aspoň holý život.
    publikované: 06.04.2009 22:01:21 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. sionistiský princ
    publikované: 06.04.2009 22:17:46 | autor: ufuf (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. mili uprdenci,
    preco tu chodim? Pretoze mozem chodit kdel en sa mi zachce. Pretoze vam vzdy rada pripomeniem, kde je sever
    slusne povedane. Pretoze vy sa stale rypete v problemoch inych krajin a doma vam to smrdi od hlavy aj od paty. Pretoze sa za vas treba hanbit. Pretoze dobre vieme kam takato xenofobia vedie. Pretoze toto uz nikdy nebude dovolene. Pretoze len jacite a prezentujete nazory, ktore by ste nikdy pred nikym osobne a nikomu do oci nepovedali. Pretoze sa skryvate za anonymitu blogu a sirite hnus. Preto.
    pretoze dam krk na to, ze 90% z tu prispievajucich su loseri. S mizernym platom, s rozvratenymi manzelstvami, na podporach alebo vydrziavani parterkami....a to hrdo hovoria o nejakom parazitizme.
    Neviem ci v Amerike niekedy bude tak ako byvalo a vlastne neviem ako byvalo. Ale je dobre ako je a je to zvdy lepsie ako kdekolvek inde. Hlavne na SK. To mi verte. Ja to viem porovnat.
    publikované: 06.04.2009 22:40:41 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. toto je tak dobre, ze by bola skoda to tu nepastnut
    podla mna nic a nikto nereprezentuje "slovensku statnu ideu" lepsie ako googlovic ;)

    ten clovek je zhmotnenim toho, ako svk vznikla, v akej atmosfere, s akymi cielmi a s akym pohladom na minulost.

    mozno ten stat treba zalozit odznovu.
    inak to stale bude ceteris paribus.
    pjotr
    publikované: 06.04.2009 22:48:31 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. a zase...
    zid.
    Kua, ja za to fakt nemozem. Musime im uznat, ze im to mysli.
    publikované: 06.04.2009 22:50:51 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. A čo tých zvyšných
    desať percent, iris? To sa mi nechce veriť, že by si to nedokázala vykryť.
    Úprimne povedané, čakal som, že vás tie prehraté voľby nabudia viac. A vy ste zatiaľ zvädli ako petržlenová vňať. Či vás tí sionisti slabo nezalievajú.
    publikované: 07.04.2009 00:44:50 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. Iris - zase zid -
    to bude tym, ze prave zidia jej premyli mozog.
    Preto potom ta zvlastna afinita, ktora prekvapuje aj samu nositelku parazitickeho memu.

    Tie reci o luzerstve radsej preskocime - teda nie ze by to bolo nieco nove, obvinovat disidentov z luzerstva, ale v Irisinom pripade ... preco zacala s rozvratenym manzelstvom?:) Idar, spomenul si cosi o zachrane ich holych zivotov, tychto chryslerbuildingovcov - nie, ja nechcem, aby si este zachranovali co len hole zivoty. Opakujem, nech su tam, kde su.

    Ok, tolko osobne k nasej priatelke.
    Teraz vaznejsi faktor z tohto exkrementu:
    aj na nej vidno, ako zidovska (prepacte, vzdy sa tu hovorilo spravne o sionizme, ale sama newyorska zidofilka si vyziadala pouzivanie tohoto etnickeho terminu, ok, my sme flexibilni a prisposobime sa menej schopnym jednotlivcom a etnikam), teda zidovska propaganda uz presla od pseudoliberalizmu a rovnosti na rasizmus. Este vcera bolo teda napriklad to nase Slovensko kritizovane, ze je rasisticke (okrem ineho). Dnes uz sme podla sionglobalistov vlastne malo rasisticki, su nam na ciganov podsuvane rasisticke a fasisticke metody (vid Giuliani v Jewyorku etc...)

    Ale dost bolo toho exkrementu a personalnych exkrementov, ktore tu zatahuje.
    Izrael, nas vzor:)
    Mozu ho mat, ten patern, dostanu ho, ten patern.
    Asi sa uz nemozu dockat.
    Karma.
    publikované: 07.04.2009 07:05:21 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. Idar, ako sme sa tu aj s Buhehem zhodli,
    jeden aspekt republikoveho experimentu ukazuje zlyhanie masmedii.

    Chcel by som ale upresnit ci zopakovat, ze sionglobal nestratil moc nad mediami - len sa im tam vdaka ich typickemu systemu dostal taky cudny povl, ze je evidetntne nefunkcny.
    Ktovie, ako by to fungovalo s normalnymi ludmi.
    Ale na druhej strane, je to akademicka otazka - ako za realneho sociku, tiez by ten byrokraticky system socialisticky vydrzal skapinat dlhsie, keby tam nemal neschopnych ludi ... lenze TO bola jeho hlavna fičura, ze on INAK nemohol, nevedel, len pouzivat bastardov ...
    Podobne je to s tymto globalsionizmom - tiez ma korupciu a bezcharakternost principialne v sebe a nou oslabuje aj sam seba.

    Preco vlastne tolko k idiotom?
    Vynimocne ma z mojeho trvaleho teoreticko abstraktneho sveta vytrhla myslienka, ze v Tatrach by naozaj bol pomaly cas na nove media. Som zvedavy, ako to bude pokracovat. Skoda, ze ma aj nenapdlo, co by sa dalo v tomto smere spravit.
    No co uz, v kazdom pripade, AJ na tomto blogu si nove media najdu dostatok progresivnych myslienok.
    PROGRES.
    Komunisti "budovali", sionglobalisti "reformuju", azda je cas na progres :)
    Netreba opakovat metody minulosti.)
    publikované: 07.04.2009 07:24:51 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. A jaaaj :-)
    Tak predsa len tento blog este niekto cita.
    Citim urcite zadostucinenie.
    Ja som vzdy hovoril, ze ta zgerba stale striehne, zalezena, ale striehne.

    Huh:)

    Asi si na ich zufalstvo budeme musiet zvyknut.
    publikované: 07.04.2009 14:46:57 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. Zoznamy židov
    majú aj židia, nájdite si obľúbeného:
    http://www.masada2000.org/shit-list.html
    publikované: 07.04.2009 16:13:53 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. Sxg, oni (nemenovani)
    maju zda sa hlavne zoznamy svojich oponentov.
    Svojich "nepriatelov".
    Aj zidov, ale hlavne arijcov.

    Neuveritelne, kolko nenavisti dali na tu stranku ti, ktori sami inac maju plnu hubu odsudzovania nenavisti.

    Iris, pozri si to - este raz, abys aj ty pochopila, o com je rec:
    http://www.masada2000.org/shit-list.html

    Opakujem, aky patern si vyberu, taky dostanu.
    Karma.

    PS. Asi som naozaj zid, ked dokazem byt tak nemilosrdny, ako su oni primitivne kmenovi :-)
    publikované: 07.04.2009 16:38:08 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. 10 000 hodin driny urobi genia :))
    publikované: 09.04.2009 07:43:25 | autor: genius (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. Ako sa priblizuju k poznaniu,
    alebo ako sa este ostychaju povedat pravdu na plno(?).

    Mozno to tu uz aj bolo, Orlov, Rusoamerican o krize a rozpade Ameriky, ale jeden termin ma zaujal.


    "V polovici deväťdesiatych rokov som začal vnímať sovietsku a americkú super-veľmocenskosť ako druh choroby, ktorá usiluje o svetovú dominanciu, ale v skutočnosti driape vnútornosti z tela svojej hostiteľskej krajiny a nakoniec za sebou zanecháva len prázdnu škrupinu: zbedačené obyvateľstvo, ekonomiku v troskách, dedičstvo sociálnych problémov a obrovské bremeno dlhu"

    "super-velmocenskost","svetova dominancia", "druh choroby"

    Ano, to je vlastne ono.)
    Mozno by nezsakodila presnejsia diagnoza a povod (to su tie spominane zabrany, stale politicka korektnost - mozno docasna), ale pre uvedomenie si stavu a liecenie je aj toto uz vcelku dobre.

    http://mesik.wordpress.com/2009/04/10/najlepsie-sposoby-zvladania-socialneho-kolapsu/

    Takze tak, do archivu.
    publikované: 13.04.2009 18:43:13 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. máš pravdu arton
    v podstate je to o nádeji. Nech sú naše filozofie alebo názory odlišné alebo nie, stále je to o psychike jednotlivca. Nesedieť na zadku a nariekať, ale niečo robiť. Nie pre seba, ale pre okolie.
    publikované: 14.04.2009 08:46:43 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. Eugenika
    Je evidentne, ze prirodne zakony len tak lahko neoklameme. Ze prirodne danosti nezmenime len osvetou.
    Toto je hlboky rozklad a korozia, ktore sa budu musiet bud riesit, alebo spachat samovrazdu.

    http://cz.altermedia.info/ze-zahranici/via-domitiana-cesta-na-konci-italie_6373.html#more-6373

    Pripominam, aj ked som v dalekom az kozmologickom horizonte optimistom, ze v histrorii uz mnohe prekvitajuce a skvele civilizacie boli znicene BASTARDAMI v krutom neludskom procese, aky si maloktory z nas a nasich sucasnikov dokaze co len predstavit.
    V skutocnej genocide.
    Moze sa to stat aj sucasnemu ludstvu.

    Neviem, preco by som proti takej degeneracii nemal zakrocit vsetkymi moznymi prostriedkami. Neviem, kto a na zaklade akej hodnotovej autority by mi to chcel vyhovorit ako nespravne.
    publikované: 14.04.2009 10:07:31 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. Pan H. je stipku nervozny:))
    publikované: 16.04.2009 17:09:33 | autor: Surgutko (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. Chcel som sa spytat kde je Ema?
    Popravili ju?
    publikované: 16.04.2009 17:29:06 | autor: Surgutko (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. Bibi armagedonista a nosata nuklearna zima
    publikované: 17.04.2009 21:43:43 | autor: protiprudu (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. ľudia, Vy sa tu zapodievate hlúposťami, a zatiaľ...
    ...Ema tu nie je, lebo je až do štvrtka vo Washingtone. Obamovci tam predstavili novinárom a prostredníctvom nich aj celej svetovej verejnosti svojho nového psíka. Volá sa Bo a je veľmi milý, ako aj zvyšok rodinky. Sú o tom aj milé videá.

    Škoda že aj náš Gašparovič neusporiada tlačovku na ktorej by predstavil svojho psíka alebo mačičku, bolo by to milé a určite by to zaujalo aj ľudí inde vo svete, veď aj na takej Srí Lanke či Barbadose ľudia radi čítajú o milých zvieratkách. Viď správa z našich médií:

    "Obamovci predstavili v záhrade nového člena svojej rodiny s čierno-bielou srsťou pred desiatkami kamier a fotoobjektívov. "Tešíme sa z Boa," povedal americký prezident s úsmevom na tvári. "Má kvality hviezdy," dodal.
    Obama dodržal sľub, ktorý dal dcéram počas predvolebnej kampane. Ako odškodnenie za problémy v predchádzajúcom roku sľúbil dcéram psa. Od zvolenia do funkcie prezidenta v novembri 2008 celá Amerika hádala, aké plemeno si najvplyvnejší muž sveta vyberie.
    Pes má šesť mesiacov a je darom od senátora Edwarda "Teda" Kennedyho. Zhodou okolností majú sesternice Obamovych dcér mačku, ktorá má rovnaké meno. Okrem toho otec prvej dámy Michelle Obamovej mal prezývku Diddley po americkej bluesovej legende Bo Diddleym.
    Štvornohý miláčik už videl napriek svojmu mladému veku veľa: Po svojom narodení v Texase žil krátky čas v americkej metropole a jeho prvý pán ho volal Charlie. Ich vzťah však nebol veľmi šťastný. Preto sa dostal do domu Kennedyovcov, ktorí ho patrične vycvičili, napísal denník Washington Post.
    Americké médiá v utorok kritizovali výber mena Bo. Aj podľa expertov na výcvik psov sa tým môže zhoršiť výchova a komunikácia so šteňaťom, pretože Bo znie podobne ako anglické No (Nie)."

    publikované: 18.04.2009 01:32:13 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. Ludska sloboda
    sa hodnoti tym, ako daleko dosiahne.
    Sloboda mysenia je len zaklad, potom vyjadrovania a socialneho organizovania...
    V dnesnom svete je evidentne, ze "protisytemove" idei sa nemozu ani vyjadrovat ani organizovat.

    Preto NED a im podobni nemaju opoziciu (a ak, tak iba ine NEDy).

    Take su jednoduche fakty.
    publikované: 18.04.2009 08:01:33 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. arton,
    musim konstatovat, ze mam takmer totozne nazory a tesi ma, ze niekto ako Ty ich vie tak dobre napisat...toto pisem najma na margo Tvojho prispevku "eugenika".
    publikované: 18.04.2009 21:52:32 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. Dik, Menkaure,
    som hlboko pocteny, ze sa s muzom ako ty zhodnem v nazoroch,
    ci dokonca ze mozem pre teba nieco urobit.
    publikované: 19.04.2009 22:15:36 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. na konferencii
    v Ženeve sa Izrael o rasizme s nikým baviť nebude - lebo nepríde
    Izrael radšej svoj postoj k rasizmu vyjadrí priamo z premierskeho kresla:
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1079358.html
    publikované: 20.04.2009 00:11:32 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. termit a wtc
    z verejneho diskurzu o historii 2. svetovej vojny sa nenapadne vytratilo podpalenie reichstagu :))
    publikované: 20.04.2009 08:06:09 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. lenja poznas biblicky pribeh o esther emmanuelovej rodenej trautenbergerovej?
    citaj clanok v jerusalem post.
    citaj ho pozorne.

    NU's Katz reminds Emanuel he's Jewish

    National Union chairman Ya'acov "Ketzele" Katz sent a letter to White House chief-of-staff Rahm Emanuel last week admonishing him not to forget his Jewish and Israeli origins.

    Katz's missive came in response to a reported verbal exchange between Emanuel and an unidentified American Jewish leader.

    Katz's missive came in response to a reported verbal exchange between Emanuel and an unidentified American Jewish leader.

    Katz claims that in a private meeting with the unnamed leader, Emanuel said, "In the next four years, there will be a peace agreement with the Palestinians on the basis of two states for two peoples, and it does not matter to us who is the prime minister."

    In the letter, a Hebrew version of which was provided to The Jerusalem Post by Katz's parliamentary aide, Katz wrote: "For many Israelis, this report is a cause for worry because it reveals a condescending attitude toward our prime minister and Israeli public opinion. This is an attitude that Israel does not expect from a real friend such as the US, and all the more so from an Israeli Jew who has succeeded in being appointed White House chief-of-staff."

    Katz went on to compare Emanuel to the biblical Esther, who ended up at using her influence with Persian King Ahashverosh to intervene on behalf of the Jews of the Persian Empire.

    "For if you remain silent at this time, relief and deliverance for the Jews will arise from another place, but you and your father's family will perish. And who knows but that you have come to royal position for such a time as this?" Katz wrote, quoting from the Book of Esther (4:14).

    Katz was hinting that Emanuel should use his influence to protect Israeli interests, which, he believes, are best served by preventing the creation of a Palestinian state in the West Bank and the Gaza Strip.

    Emanuel was born in Chicago in 1959. His father, Benjamin M. Emanuel, a Jerusalem-born pediatrician, was a member of the IZL (Irgun).

    Rahm Emanuel and his brothers attended summer camp in Israel. Emanuel and his wife, Amy Rule, are members of Anshe Sholom B'nai Israel, a modern Orthodox congregation in Chicago. They have a son and two daughters; the older two attend the same Conservative day school Emanuel himself attended as a child.

    During the Clinton administration he directed the details of the 1993 Rose Garden signing ceremony for the Oslo Accords, down to the choreography of the handshake between prime minister Yitzhak Rabin and PLO leader Yasser Arafat.

    In November, Emanuel said US President Barack Obama did not need his influence to "orientate his policy toward Israel."

    Meanwhile, the National Union said it was never officially notified by the Likud that it would not be entering the new government coalition.

    "Basically, we are still waiting for a telephone call," Harel Cohen, secretary of the NU's rabbinic council, said on Sunday.

    "Up until the swearing in of the new government, we were still receiving signals from the Likud that we were wanted in the coalition," Cohen said.

    He also said that in principle, there was nothing in the Netanyahu government's platform that would prevent the NU from joining the coalition.

    "Obviously, if the present government adopts a 'two-states for two peoples' solution, that would be problematic. But so far that has not happened."

    The NU's rabbinic council, which gives final approval for all of the party's political decisions, released a letter of support for Katz.

    The council, whose members include Hebron-Kiryat Arba Rabbi Dov Lior, Beit El Rabbi Zalman Melamed and Rabbi Ya'acov Yosef, son of Shas spiritual mentor Rabbi Ovadia Yosef, responded to claims that Katz had made "outrageous demands" that kept the NU out of the coalition.

    Rather, according to the rabbis, it was a sudden, inexplicable change of mood in the Likud.
    publikované: 20.04.2009 08:11:38 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. nwo
    pochopiteľne
    PRAVÝ ŽID NAJSKÔR HÁJI ZÁUMY IZRAELA AŽ POTOM KRAJINY, KTOREJ JE OBČANOM
    tomu sa vraví etnická lojalita
    učme sa od hebrejov
    etnická lojalita by sa teraz viac ako zišla Európanom na oboch kontinentoch
    ak sa tak stane, bude to Neeurópanov asi bolieť
    boli sme to totiž my, Európania, kto počas stáročí postavil tento svet
    a sme to opäť len a len my, kto ho dokáže do hodiny kompletne zničiť
    publikované: 20.04.2009 15:37:23 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. toto je ozaj dobre
    publikované: 20.04.2009 22:03:52 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  88. A.Claus.
    Sinuhe, dopracoval som sa k 5 casti z 11 a uz neodolam a musim napisat:
    to by s mal naozaj kazdy pozret.


    No, kazdy ... ked pomyslim na moje financie tak azda zatial este nie kazdy, nech sa to cele nezruti hned a zaraz. Striedanie zabavy so zvieranim zaludka. Ako povedal parkrat: Gutte Nacht.
    publikované: 21.04.2009 14:28:21 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  89. Claus je vyborny,
    ale dávam do pozornosti inú skvelú akciu v divadle Astorka. Legendárny agent mosadu ako správna mediálna hviezda tu verejne porozprával, ako uniesli Adolfa Eichmanna. Podujatie pripravilo veľvyslanectvo Izraela v SR, Dokumentačné stredisko holokaustu a Židovská náboženská obec Bratislava v predvečer izraelského Pamätného dňa holokaustu.

    http://www.sme.sk/c/4624183/legendarny-agent-mosadu-spominal-na-zajatie-adolfa-eichmanna.html

    Dokonca ani socík nebol tak zvrátený režim, aby takto nechutne velebil svojich zabijakov. Toto je už naozaj grcanica aj s mrkvičkou.
    publikované: 21.04.2009 16:36:53 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  90. rafi eitan je zabijak od svojich 12 rokov
    syn sionistickych emigrantov z ruska hantmana a volewskej bol od 12 rokov clenom teroristickej skupiny
    v roku 1940 ako 14 rocny odisiel do britanie
    budeme sa pytat, co robil v roku 1940 pocas ostrej vojny sionisticky zid z okupacneho kibutzu v anglicku?
    jednou etapou zivota sionistickeho teroristu je posobenie v britanii v 80. rokoch

    Advisor to MI6 on Counter-Terrorism
    According to the book Gideon's Spies by Gordon Thomas, during the mid 1980's the Thatcher government in Britain developed a relationship with Eitan as an advisor to MI6 on counterterrorism operations in Northern Ireland.

    This relationship came to a head in 1985, when Mossad agents helped track an IRA bomb team in Gibraltar. The three member IRA team was killed by the British SAS, under highly controversial circumstances.

    It was subsequently reported in British papers that Rafi Eitan and Mossad had played a surveillance role in the operation, and IRA command put out orders for assassination teams in Ireland and Britain to find and kill Rafi Eitan.

    Due to this threat of assassination, and the embarrassment of the Israeli government over Eitan's unauthorized relationship with the operation, Eitan left Britain and ended his relationship with Britain's intelligence services.
    This incident strained Israeli/British relations for several years.
    /wikipedia/

    vrah. kriminalnik velkeho formatu.
    idealny material pre profesionalneho sionistickeho zmrda novinara a politologa todu aby s nim zasral cely dennik sme vratane vikendovej prilohy
    terorista a vrah rafi hantman je celebritka dennika sme
    publikované: 21.04.2009 21:31:47 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  91. keď sa povie agent kgb alebo štb,
    každý riadne zmagorený občan demokratického štátu sa pokrižuje a odpľuje si od hnusu. Keď sa povie agent cia, fbi alebo mosadu, to je niečo úplne iné. Stačí si pozrieť ľubovoľný US (čiže hollywoodsky alias sionistický) seriál v ľubovoľnej televízii - to sú naši hrdinovia. Pritom je to vždy jedno a to isté: sú to iba zamestnanci štátu, ktorí sú presvedčení, že slúžia vlasti a popri tom nevedomky realizujú svoje vlastné sadistické či inak poškodené ego. Sú to obyčajní policajti či vojačikovia, na ktorých nie je nič démonické, ale ani vonkoncom nič na obdivovanie, ak len nie ste podobne postihnutí jedinci. Sú iba drobnými kolieskami veľkého stroja, zámerne vyberaní a ďalej cvičení v potlačovaní akéhokoľvek vlastného svetonázoru. Vo všetkých historických dobách, na jednej i druhej strane barikády, vždy presne rovnakí, to by som tu rád zdôraznil.

    No a to všetko ostatné, to je práve tá ideologická a mediálna nadstavba. Čiže sionistická grcanica s mrkvičkou a uhorčičkou. Ale kóšer. Gute Nacht.
    publikované: 21.04.2009 22:48:28 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  92. 2 buheh
    "sú to iba zamestnanci štátu"

    otazkou je, ze ktoreho?

    Velká Británie vybírá americké daně za pomoci IRS. IRS (Úřad Vnitřních Daní-Výnosu) není dokonce ani úřad vlády USA. Pokud mi nevěříte, podívejte se do publikace IRS 6209. FCC, CIA, FBI i NASA nikdy nebyly součástí vlády USA (ale sú bohato dotované z daní amerických občanov). Vláda USA vlastní pouze akcie v těchto různých agenturách. Čísla sociálního pojištění jsou také vydávány Spojenými Národy (OSN) skrze MMF (Mezinárodní Měnový Fond)...
    publikované: 22.04.2009 01:32:27 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  93. WHOOOOOOOO
    WHOHOOOOOOOOOOOOOO
    publikované: 23.04.2009 17:01:05 | autor: DR. WHO (e-mail, web, neautorizovaný)
  94. rozsa-flores, marinkovic, "american" goldberg, holbrooke
    chorvatski neonacisti a madarski neonacisti napojeni na zapadne neonacisticke bunky napojene na sionsiticke centrum

    externe vyprovokovane zverstva a rozvrat v juhoslavii

    pokus o externe vyprovokovanie zverstiev a rozvratu v bolivii

    pripravovani zverstiev a rozvratu na slovensku agitaciou gardistov do kmenoveho hnuria 64 zup podla ideologie velkeho izraela, riaria hungaria pocas slovenskej hymny na hokejovom zapase madarska a slovenska, podpora rozvratu zo strany takzvanych slovenskych medii .....

    Stopy atentátníků z Bolívie vedou až do Chorvatska
    http://www.czechfp.cz/site/?p=6963

    kam dalej vedu stopy a paralely?
    publikované: 25.04.2009 07:59:32 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  95. Karadžič napríklad sa tváril
    udivený, keď jeho dohoda s bilderbergovcom Holbrookom neplatila a musel zaliezť do kobky.
    O čo menej je nebezpečný on ak sa otvorene paktuje so zločincami?
    Slovinci aj Chorváti mali právo na oslobodenie sa od srboboľševickej Juhoslávie. Ak sionistické a sionisticko–nemecké kruhy ich špinavo využili nemení na skutočnosti nič.
    Šešelj azda neslúži židom? Veď sa proti nim nikdy nepostavil, o to radšej si vybíjal nenávisť voči bratom za posmechu židov nad bratovražednými vojnami.
    Žiadal bombardovanie Tel Avivu či belehradskej synagógy? Nie, ale Záhrebu áno.
    Srbskí milovníci klamstiev a zla podľa židovského vzoru nafukujú počty obetí, ktorých vraj Chorváti povraždili.
    Žid je ten kto koristí z nenávisti, konfliktov a pritom obe gójske strany mu slúžia na ich večnú hanbu.
    publikované: 25.04.2009 19:25:08 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. Nikým nezvolený, okrem zákulisných
    lóžových ťahov sa premiérom stane ctiteľ Chanuky Fischer, člen KSČ 1980-89. Je možné, aby v štáte kde je viditeľnou figúrou židoboľševik, Duke strávil dlhší čas bez zúrivosti mediálnych prostitútov a bez sledovania polície?
    Nie, pretože politická polícia mala podozrenie na spáchanie trestného činu.
    publikované: 25.04.2009 19:41:10 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  97. ja nic, ja reporter a kamarat teroristu
    publikované: 25.04.2009 20:16:18 | autor: ria ria Hungaria (e-mail, web, neautorizovaný)
  98. Pane předsedo,
    vážený generální tajemníku OSN, vážený vysoký komisaři OSN pro lidská práva, dámy a pánové:

    Shromáždili jsme se, abychom zde jednali na Durbanské konferenci proti rasismu a rasové diskriminaci a vypracovali praktické mechanismy pro naše posvátné a humanitární kampaně.

    Během posledních století lidstvo prošlo velkým utrpením a bolestí. Ve středověku byli myslitelé a vědci odsuzováni k smrti. Pak následovalo období otroctví a obchodu s otroky. Byli chytáni nevinní lidé po milionech a oddělováni od svých rodin a milovaných, aby byli převezeni do Evropy a Ameriky za těch nejhorších podmínek. Bylo to období temna, ve kterém došlo také k okupacím, rabováním a masakrům nevinných lidí.

    Prošlo mnoho let, než národy povstaly a bojovaly za svoji svobodu a zaplatily za to vysokou cenu. Ztratily miliony životů, aby vyhnali okupanty, ustavily nezávislé a národní vlády. Nicméně netrvalo dlouho, než chamtivci vyvolali dvě války v Evropě, které také sužovaly část Asie a Afriky. Tyto strašlivé války si vyžádaly asi sto milionů životů a zanechaly po sobě obrovskou devastaci. Pokud by se z okupací, hrůzy a zločinů těchto válek vzalo poučení, existoval by paprsek naděje pro budoucnost.

    Vítězné mocnosti se samy prohlásily za dobyvatele světa, zatímco ignorovaly nebo pošlapávaly práva jiných národů tím, že na ně uvalily utlačovatelské zákony a mezinárodní rozhodnutí.

    Dámy a pánové, podívejme se na Radu bezpečnosti OSN, která je jedním z dědictví 1. a 2. světové války. Jaká byla logika za tím, že si pro sebe zaručila právo veta? Jak může být taková logika v souladu s humanitárními nebo spirituálními hodnotami? Není to snad neslučitelné s uznávanými principy spravedlnosti, rovnosti před zákonem, láskou a lidskou důstojností? Není to snad diskriminace, nespravedlnost, porušování lidských práv nebo ponižování většiny národů a zemí?

    Tato Rada je nejvyšším světovým rozhodovacím sborem v oblasti zabezpečování světového míru a bezpečnosti. Jak můžeme očekávat nastolení spravedlnosti a míru, když je diskriminace zlegalizovaná a základy práva stojí na nátlaku a sile, spíše než na spravedlnosti a právech?

    Nátlak a arogance je zdrojem útlaku a válek. Ačkoliv dnes mnoho stoupenců rasismu odsuzuje rasovou diskriminaci svými slovy a svými slogany, řada mocných zemí byla oprávněna k tomu, aby rozhodovaly za ostatní národy, a toto rozhodování je založeno na jejich vlastních zájmech a jejich vlastních důvodech, a mohou snadno porušovat veškeré zákony a humanitární hodnoty, jak také činily.

    Po druhé světové válce se uchýlily k vojenské agresi, aby z celých národů udělaly bezdomovce pod záminkou židovského utrpení, a poslali migranty z Evropy, Spojených států a dalších částí světa, aby založili naprosto rasistickou vládu v okupované Palestině. A v podstatě v rámci kompenzace za strašlivé důsledky rasismu v Evropě pomohly k nástupu k moci nejkrutějšímu a represivnímu rasistickému režimu v Palestině.

    Rada bezpečnosti pomohla stabilizovat okupantský režim a posledních 60 let ho podporovala, a dala mu volnou ruku pro páchání všemožných zvěrstev. Vše je o to více politováníhodné, když se řada západních vlád a Spojené státy zavázaly bránit tyto rasistické pachatele genocidy, zatímco probuzené vědomí a svobodomyslní lidé světa agresi, zvěrstva a bombardování civilistů v Gaze odsuzují. Podporovatelé Izraele tyto zločiny vždy buď podporovali, nebo o nich mlčeli.

    Drazí přátelé, ctění delegáti, dámy a pánové. Jaké jsou hlavní příčiny amerických útoků na Irák nebo invaze do Afghánistánu?

    Byl snad motiv stojící za invazí do Iráku něčím jiným, než arogancí tehdejší americké vlády a rostoucích tlaků ze strany vlastníků bohatství a moci s cílem rozšířit sféru svého vlivu a uspokojit zájmy velkých zbrojních společností, ovlivňujících vznešenou kulturu s tisíciletým historickým zázemím, eliminující potenciál a praktické hrozby muslimských zemí vůči sionistickému režimu, a nešlo snad o kontrolu a plundrování energetických zdrojů Iráčanů?

    Proč, vskutku, byl zabit a zraněn téměř milion lidí a několik dalších milionů bylo vyhnáno z domova? Proč, vskutku, utrpěli Iráčané tak obrovské ztráty čítající stovky miliard dolarů? A proč bylo břímě miliard dolarů uvaleno na Američany, coby důsledek těchto vojenských akcí? Nebyla snad vojenská akce proti Iráku naplánována sionisty a jejich spojenci v tehdejší americké vládě, ruku v ruce se zeměmi vyrábějícími zbraně a vlastníky bohatství? Obnovila snad invaze do Afghánistánu mír, bezpečnost a ekonomické blaho této země?

    Spojené státy a jejich spojenci nejen selhali při potlačení výroby drog v Afghánistánu, ale pěstování narkotik se během jejich přítomnosti zmnohonásobilo. Základní otázkou je, jaká byla odpovědnost a úkol tehdejší americké vlády a jejích spojenců?

    Reprezentovali země světa? Měli od nich mandát? Byli pověřeni lidmi světa, aby zasahovali ve všech částech planety, a samozřejmě převážně v našem regionu? Nejsou snad tato opatření jasným příkladem egocentrismu, rasismu, diskriminace nebo zasahování do důstojnosti a nezávislosti národů?

    Dámy a pánové, kdo je zodpovědný za stávající globální ekonomickou krizi? Kde tato krize začala? V Africe, Asii nebo v první řadě ve Spojených státech, odkud se pak rozšířila do celé Evropy a k jejich spojencům?

    Po dlouhou dobu uvalovali díky své politické moci nespravedlivé ekonomické regulace na mezinárodní ekonomiku. Uvalili finanční a monetární systém bez řádného mezinárodního dohlížecího mechanismu na národy a vlády, které nehrály žádnou roli v represivních trendech nebo politikách. Dokonce ani neumožnili svým lidem, aby dohlíželi nebo monitorovali jejich finanční politiky. Zavedli veškeré zákony a regulační opatření v rozporu s veškerými morálními hodnotami, jen aby ochránili zájmy vlastníků bohatství a moci.

    Dále pak předložili definici tržní ekonomiky a konkurence, která upřela mnoho ekonomických příležitostí, které by byly jinak jiným zemím světa dostupné. Dokonce přehodili své problémy na jiné, zatímco burácející vlna krize zamořila jejich ekonomiky tisíci miliardami dolarů rozpočtových schodků. A dnes vytahují stovky miliard dolarů v hotovosti z kapes svých vlastních lidí a dalších národů a dávají je do krachujících bank, společností a finančních institucí, čímž situaci činí stále komplikovanější pro své ekonomiky a své lidi. Prostě jen myslí na udržení si své moci a bohatství. Lidé světa je naprosto nezajímají, a nezajímají je dokonce ani jejich vlastní lidé.

    Pane prezidente, dámy a pánové, rasismus má kořeny v nedostatku znalostí ohledně lidské existence, coby zvoleného stvoření boha. Je také produktem odchýlení se od pravdivé cesty lidského života a závazků lidstva ve světě stvoření, jde o vědomé selhání při uctívání boha, neschopnost přemýšlet o filosofii života nebo cestě zdokonalování, což jsou hlavní přísady božských a humanitárních hodnot, jde o omezení horizontu lidského rozhledu a učinění z pomíjivých a omezených zájmů měřítko pro své činy. To je důvod, proč vykrystalizovala moc ďábla a rozšířila svoji sféru moci, zatímco odpírá ostatním těšit se rovným a spravedlivým příležitostem vývoje.

    Výsledkem bylo vytvoření bezuzdného rasismu, který představuje nejzávažnější hrozbu mezinárodnímu míru a který zatarasil cestu budování mírové koexistence v celém světě. Není pochyb o tom, že rasismus je symbolem ignorance, která má hluboké kořeny v historii, a je vskutku známkou frustrace ve vývoji lidské společnosti.

    Je proto kriticky důležité vysledovat manifestace rasismu v situacích nebo ve společnostech, kde ignorance nebo nedostatek znalostí převažuje. Toto rostoucí obecné povědomí a pochopení ve směru filosofie lidské existence je základem boje proti takovým manifestacím, a odhaluje pravdu, kterou lidský druh soustřeďuje na stvoření vesmíru, a klíčem k vyřešení problému rasismu je návrat ke spirituálním a morálním hodnotám a konečné přiklonění se k uctívání boha všemohoucího.

    Mezinárodní společenství musí započít s kolektivními opatřeními na zvýšení povědomí v postižených společnostech, kde ignorance rasismu stále převažuje, aby se zastavilo šíření těchto zhoubných projevů.

    Drazí přátelé, dnes lidská komunita čelí druhu rasismu, který poskvrnil obraz lidstva na počátku třetího tisíciletí.

    Světový sionismus zosobňuje rasismus, který se falešně uchyluje k náboženstvím a zneužívá náboženské cítění, aby zakryl svoji nenávist a ošklivou tvář. Nicméně je velmi důležité dostat do středu zájmu politické cíle některých světových mocností a těch, kdo kontrolují obrovské přírodní zdroje a zájmy ve světě. Mobilizují veškeré zdroje, včetně svých ekonomik a politického vlivu a světových médií, aby poskytli marnou podporu sionistickému režimu, a aby ve zlém úmyslu umenšili potupnost a ostudnost tohoto režimu.

    Není to prostě jen otázkou ignorance a člověk nemůže skoncovat s těmito odpornými fenomény prostřednictvím konzulárních kampaní. Je třeba vyvinout úsilí ke skoncování se zlými skutky sionistů a jejich politických a mezinárodních podporovatelů, a s ohledem na vůli a úsilí národů. Vlády musí být vyzvány a podporovány ve svém boji namířeným na vymýcení tohoto barbarského rasismu, a k posunu směrem k reformám stávajících mezinárodních mechanismů.

    Není pochyb, že jste si všichni vědomi konspirací některých mocností a sionistických kruhů proti cílům a předmětu této konference. Bohužel existovala literatura a výroky na podporu sionistů a jejich zločinů. A je zodpovědností čestných představitelů národů odhalit tyto kampaně, které jdou proti humanitárním hodnotám a principům.

    Je třeba uznat, že bojkot takových setkání, coby výjimečných mezinárodních podniků, je skutečnou známkou podpory do nebe volajícího příkladu rasismu. Při obraně lidských práv je primárně důležité bránit práva všech národů, aby se mohly účastnit rovnocenně na procesu tvorby všech důležitých mezinárodních rozhodnutí, bez vlivu jistých světových mocností.

    A zadruhé, je nezbytné restrukturalizovat existující mezinárodní organizace a jejich příslušné uspořádání. Proto je tato konference zkušebním územím a světové veřejné mínění dnes a zítra bude naše rozhodnutí a činy posuzovat.

    Pane prezidente, dámy a pánové, svět projde rychlými základními změnami. Mocenské vztahy se staly slabými a křehkými. Nyní lze slyšet zvuk praskání v pilířích světových systémů. Hlavní politické a ekonomické struktury jsou na pokraji kolapsu. Politické a bezpečnostní krize jsou na vzestupu. Zhoršující se krize ve světové ekonomice, u které není vidět žádná světlá vyhlídka, demonstruje narůstající přílivovou vlnu dalekosáhlých globálních změn. Opakovaně jsem zdůrazňoval potřebu změny tohoto špatného vedení, jehož prostřednictvím je svět dnes spravován, a také jsem varoval před strašlivými důsledky plynoucími z jakéhokoliv zpoždění v této klíčové odpovědnosti.

    Nyní, při této cenné události, bych rád oznámil všem vůdcům, myslitelům a všem národům světa přítomným na tomto setkání a těm, kdo hladoví po míru a ekonomickém blahobytu, že nespravedlivé ekonomické vedení světa je nyní u konce cesty. Tato zarážka byla nevyhnutelná, protože logika tohoto uvaleného řízení byla utlačovatelská.

    Logika kolektivního řízení světových záležitostí je založena na vznešených aspiracích, které se soustřeďují na lidské bytosti a nadřazenost boha všemohoucího. Proto to vzdoruje jakékoliv politice nebo plánu, který jde proti vlivu národů. Vítězství spravedlivých nad špatnými a ustavení spravedlivého světového systému bylo přislíbeno bohem všemohoucím a jeho posly, a bylo to společným cílem všech lidských bytostí z různých společností a generací v průběhu historie. Realizace takové budoucnosti závisí na znalostech stvoření a víře počestných.

    Tvorba globální společnosti je v podstatě dokončením vznešeného cíle ctěného při ustanovování společného globálního systému, který bude fungovat za účasti všech národů světa na procesu tvorby všech hlavních rozhodnutí a pevných kořenů tohoto vznešeného cíle.

    Vědecké a technické kapacity, stejně jako komunikační technologie, vytvořily společné a široce rozšířené chápání světové společnosti a poskytly nám potřebné základy pro společný systém. Nyní je na všech intelektuálech, myslitelích a tvůrcích politiky ve světě, aby vykonali svoji historickou zodpovědnost s pevnou vírou v tyto pevné kořeny.

    Chci také zdůraznit fakt, že západní liberalismus a kapitalismus dosáhly svého konce, protože selhaly při chápání pravdy světa a lidí takových, jakými jsou.

    Uvalil na lidské bytosti své vlastní cíle a příkazy. Nebere žádný ohled na lidi a božské hodnoty, spravedlnost, svobodu, lásku a bratrství a postavil život na intenzivní konkurenci, zabezpečování individuálních a kooperativních materiálních zájmů.

    Nyní se musíme poučit z minulosti tím, že začneme s kolektivní snahou vypořádat se se současnými výzvami a touto spojitostí, a jako závěrečnou poznámku bych rád obrátil vaši laskavou pozornost na dvě důležité problematiky:

    Zaprvé, je naprosto možné zlepšit existující situaci ve světě. Nicméně je třeba poznamenat, že toho lze dosáhnout pouze prostřednictvím spolupráce všech zemí, abychom z existujících kapacit a zdrojů dostali to nejlepší. Má účast na této konferenci je důsledkem mého uznání těchto důležitých otázek, stejně jako naší společné zodpovědnosti za obranu práv národů čelících hrozivému fenoménu rasismu, a abych byl zde, s mysliteli světa, s vámi.

    Zadruhé, maje na paměti neúčinnost stávajícího politického, ekonomického a bezpečnostního systému, je nezbytné zaměřit se na božské a humanitární hodnoty tím, že navážeme na skutečnou definici lidských bytostí založenou na spravedlnosti a respektu k právům všech lidí ve všech částech světa, a uznáme minulé křivdy, ke kterým došlo za minulého dominantního řízení světa, a podnikneme kolektivní opatření a zreformujeme existující struktury.

    V tomto ohledu je klíčově důležité rychle zreformovat struktury Rady bezpečnosti, včetně odstranění diskriminačního práva veta a změny stávajícího světového finančního a monetárního systému.

    Je zjevné, že nedostatek pochopení naléhavosti změny se rovná mnohem větší ceně plynoucí ze zpoždění.

    Drazí přátelé, vězte, že posun směrem ke spravedlnosti a lidské důstojnosti je jako rychlý pohyb v proudu řeky. Nezapomeňme na podstatu lásky a citu. Přislíbená budoucnost lidských bytostí je velkým aktivem, které může sloužit našim účelům společného budování nového světa.

    Abychom udělali ze světa lepší místo plné lásky a požehnání, svět bez chudoby a nenávisti, spojení rostoucího požehnání boha všemohoucího a spravedlivého řízení dokonalých lidských bytostí, spojme všichni při snaze dosáhnout takového nového světa ruce v přátelství.

    Děkuji vám, pane prezidente, generální tajemníku a vám všem ctihodným účastníkům za to, že jste měli trpělivost mne vyslechnout. Děkuji vám mnohokrát.

    Iránsky prezident Mahmoud Ahmadinejad, Durbanská konferencia o rasizme, Ženeva 30. 4. 2009
    publikované: 26.04.2009 13:17:28 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  99. Pán predseda, viceprezident Cheney,
    členovia Kongresu, členovia Najvyššieho súdu a diplomatického zboru, vážení hostia a spoluobčania!

    Vždy, keď ma vyzvú, aby som rozprával na tomto pódiu, cítim pokoru, pretože je to pre mňa veľká česť, a zároveň mám stále na pamäti našu spoločnú históriu. Pod strechou Kapitolu sa zhromažďujeme vo chvíľach štátneho smútku a štátnych úspechov. Slúžime Amerike v časoch, ktoré sú jedným z najdôležitejších období našich dejín – a pre mňa je veľkou cťou, že môžem slúžiť spolu s vami.

    V systéme, ktorý tvoria dve politické strany, dve komory a dve volené zložky moci, budú vždy existovať rozdiely a vždy bude prebiehať diskusia. Avšak aj ostré rozpravy sa dajú viesť v zdvorilom tóne a rozdielnosti medzi nami nesmú prejsť do hnevu. Ak chceme vyriešiť dôležité problémy, ktoré pred nami stoja, musíme konať v duchu dobrej vôle a vo vzájomnej úcte – ja sám tak určite konať budem. Naša únia je dnes silná – a spoločne dosiahneme, aby bola ešte silnejšia.

    V tomto dôležitom roku vy i ja uskutočníme rozhodnutia, ktoré určia nielen budúcnosť, ale aj charakter našej krajiny. Budeme sa rozhodovať, či chceme ďalej s istotou pokračovať v prenasledovaní nepriateľov slobody, alebo či sa vzdáme svojich povinností v nádeji na jednoduchší život. Budeme sa rozhodovať, či chceme budovať našu prosperitu na čele svetovej ekonomiky, alebo či sa uzatvoríme pred obchodnými príležitosťami. V dnešných zložitých a náročných časoch sa cesta k izolácii a protekcionizmu môže zdať široká a lákavá – končí sa však v úpadku a riziku. Jediný spôsob, ako môžeme chrániť našich občanov, jediná možnosť ako zabezpečiť mier, jediná šanca ako ovládať náš osud je stáť v čele svetového diania a úsilia – a preto Spojené štáty americké zostanú lídrom.

    V zahraničnej politike je naša krajina oddaná historickej a dlhodobej úlohe: chceme skoncovať s tyraniou vo svete. Niektorí tento cieľ zavrhujú, pretože ho považujú za mylný a idealistický. V skutočnosti však od splnenia tohto cieľa závisí bezpečnosť Ameriky v budúcnosti. Jedenásteho septembra 2001 sme pochopili, že problémy skrachovaného a represívneho režimu v štáte vzdialenom sedemtisíc míľ môžu do našej krajiny priniesť vraždenie a skazu. Diktatúry ukrývajú teroristov, živia nenávisť a radikalizmus, usilujú sa získať zbrane hromadného ničenia. Demokracie nenávisť nahrádzajú nádejou, rešpektujú práva svojich občanov a občanov susediacich krajín, a spoločne sa zúčastňujú na boji proti terorizmu. Každý krok k svetovej slobode je aj krokom k väčšej bezpečnosti našej krajiny – takže vo veci nastolenia slobody budeme konať odvážne.

    Šírenie slobody ani zďaleka nie je iba beznádejným snom – je to najväčší príbeh našej doby. V roku 1945 na svete existovali iba asi dva tucty osamelých demokracií. Dnes ich je 122. A v dejinách samosprávy píšeme ďalšiu kapitolu – či už v prípade žien v Afganistane, ktoré získali volebné právo, alebo v prípade miliónov Iračanov, ktorí svoju novú slobodu označkovali fialovým atramentom, ale aj mužov a žien od Libanonu až po Egypt, ktorí diskutujú o právach jednotlivcov a nevyhnutnosti slobody. Na začiatku roku 2006 žije v demokratických štátoch viac ako polovica ľudí na svete. Nesmieme však zabúdať na tú druhú polovicu – v štátoch ako je Sýria, Burma, Zimbabwe, Severná Kórea či Irán, pretože spravodlivosť a svetový mier si vyžadujú, aby ľudia boli slobodní aj v týchto krajinách.

    Nikto nemôže spochybniť úspech, ktorý sloboda prináša. Sú však aj takí, ktorých rozčuľuje, a ktorí proti slobode bojujú. Jedným z hlavných zdrojov reakcionárstva a odporu je radikálny islam, v rámci ktorého hŕstka ľudí prekrúca ušľachtilú vieru na ideológiu hrôzy a smrti. Teroristi ako je Bin Ládin to s masovým vraždením myslia vážne – my všetci preto musíme brať rovnako vážne ich deklarované úmysly. Ich cieľom je nastoliť bezcitný systém totalitnej moci na celom Blízkom východe a vyzbrojiť sa zbraňami hromadného ničenia.

    Chcú získať moc v Iraku a využiť túto krajinu ako útočisko, z ktorého budú organizovať útoky namierené proti Amerike a celému svetu. Keďže teroristi nemajú k dispozícii vojenskú silu na to, aby sa nám postavili zoči-voči, rozhodli sa útočiť tak, že šíria teror. Keď zabíjajú deti na škole v Beslane, alebo keď vyhadzujú do vzduchu ľudí cestujúcich do práce v Londýne, či keď zotnú hlavu spútanému väzňovi, vtedy dúfajú, že tieto hrozné činy zlomia našu vôľu a umožnia násilníkom, aby sa stali dedičmi Zeme. Prerátali sa však: my milujeme našu slobodu a budeme za ňu bojovať.

    V ťažkých časoch nenájdeme bezpečie tak, že sa vzdáme našich záväzkov a stiahneme sa za vlastné hranice. Ak by sme týchto krutých útočníkov nechali na pokoji, oni by nás na pokoji nenechali. Jednoducho by bojovú líniu posunuli bližšie k našim brehom. Ústup nedáva šancu na mier. A v ústupe nie je žiadna česť. Ak dopustíme, že napadnutý svet sa bude musieť brániť sám, radikálna vetva islamu bude mať príležitosť presadiť sa – a my tak všetkým vyšleme signál, že už neveríme vo vlastné ideály a dokonca ani vo vlastnú odvahu. Naši nepriatelia a naši priatelia si však môžu byť istí: Spojené štáty neopustia zvyšok sveta a nikdy sa nepoddáme zlu.

    Amerika odmieta falošnú útechu izolacionizmu. Sme národom, ktorý zachránil slobodu v Európe, oslobodili sme ľudí väznených v táboroch smrti, pomohli sme budovať demokratické režimy a položili sme na lopatky zločineckú ríšu. Dnes opätovne prijímame historickú výzvu, aby sme pomohli utláčaným, a aby sme priblížili tento svet o ďalší krok k mieru. Voči teroristickým sieťam zostávame v ofenzíve. Mnohých z ich lídrov sa nám podarilo zabiť alebo zajať – a na ďalších príde rad neskôr.

    V ofenzíve zostávame aj v Afganistane, kde sa skvelému prezidentovi a Národnému zhromaždeniu darí bojovať s terorizmom a súčasne budovať inštitúcie novej demokracie. V ofenzíve sme aj v Iraku, kde máme jasný plán – zvíťaziť. V prvom rade Iračanom pomáhame zostaviť takú vládu, aby sa uvoľnili staré trecie plochy, a aby sa marginalizovali aktivity vzbúrencov.

    Takisto pokračujeme v našom úsilí o rekonštrukciu krajiny, keď irackej vláde pomáhame v boji s korupciou a v budovaní modernej ekonomiky, aby všetci Iračania mohli okúsiť ako chutí ozajstná sloboda. A nakoniec útočíme na teroristické ciele a cvičíme iracké jednotky, ktoré sú stále schopnejšie a dokážu porážať nepriateľa. Iračania nám každý deň ukazujú svoju odvahu a my sme hrdí na to, že môžeme byť ich spojencami v boji za slobodu.

    Naša práca v Iraku je náročná, pretože nepriateľ je krutý. Ale ani táto krutosť nemôže zastaviť rýchly rozvoj novej demokracie. Za necelé tri roky sa iracký národ vymanil spod diktatúry a zvolil si cestu slobody a suverenity. Podarilo sa mu vypracovať vlastnú ústavu a zorganizovať celoštátne voľby. Naša koalícia popritom všetkom neoblomne narúša pokusy teroristov preniknúť do štátnych aktivít, darí sa nám ničiť útočiská povstalcov a odovzdávať ďalšie časti územia irackým bezpečnostným silám.

    Verím v náš víťazný plán; verím vo vôľu irackého ľudu; verím v schopnosti a ducha našich vojakov.
    Spoluobčania, sme v tomto boji preto, aby sme zvíťazili, a my v ňom skutočne víťazíme.

    Cesta víťazstva je cestou, ktorá naše jednotky privedie domov. Napredovanie našich pozemných vojsk a skutočnosť, že iracké jednotky sa v stále väčšej miere ujímajú vedenia, nám umožní ďalej znižovať počet vojakov – tieto rozhodnutia však musia uskutočniť naši vojenskí velitelia a nie politici vo Washingtone.

    Naša koalícia sa zo skúseností v Iraku poučila. Prispôsobili sme vojenskú taktiku a zmenili sme náš prístup k obnove krajiny. V tomto procese sme profitovali zo zodpovednej kritiky a rád, ktoré nám poskytli členovia Kongresu zastupujúci obidve politické strany. Aj v nasledujúcom roku s vami budem komunikovať a žiadať vás o rady. Je však rozdiel medzi zodpovednou kritikou zameranou na úspech a porazeneckou náladou, ktorá okrem neúspechu nič nevidí. Múdrosť nespočíva v stálom obzeraní sa dozadu, dodatočné kritizovanie nemôže byť stratégiou.

    Keďže v hre je veľmi veľa, my, čo sme v štátnych funkciách, máme povinnosť hovoriť otvorene. Náhly odsun našich vojsk z Iraku by našich irackých spojencov nechal napospas smrti a väzneniu, umožnil by ľuďom ako je Bin Ládin a Zarkáví ovládnuť strategicky dôležitý štát a dal by signál, že sľub od Ameriky neznamená veľa.

    Vážení členovia Kongresu – bez ohľadu na to, čo si myslíme o rozhodnutiach a debatách z minulosti, náš národ má iba jednu možnosť: Musíme dodržať slovo, poraziť nepriateľov, a v tejto životne dôležitej misii podporiť americkú armádu.

    Naši muži a ženy v uniformách prinášajú obete – a ukazujú nám, že zmysel pre povinnosť je silnejšia ako strach. Vedia, aké to je bojovať medzi domami v bludisku ulíc, aká ťažká je výzbroj v horúčave púšte, aké strašné je vidieť kamaráta, ktorého na okraji cesty zabila bomba. A tí, ktorí vedia, akú cenu má ich nasadenie, takisto vedia, čo je v stávke. Štábny poddôstojník námornej pechoty Dan Clay bol minulý mesiac zabitý pri bojoch vo Falúdži. Svojej rodine zanechal list – jeho slová však platia pre každého Američana. Dan napísal toto: „Viem, čo je to česť. ... Je pre mňa cťou brániť vás a slúžiť vám všetkým. Stál som tvárou v tvár smrti s vedomím, že vy nebudete musieť zažiť to, čo som zažil ja... Nikdy nestrácajte odvahu! Neváhajte oceniť a podporiť tých, ktorých česť vedie k tomu, že ochraňujú to, čo je hodné ochrany.“

    Lisa, manželka poddôstojníka Dana Claya, a jeho rodičia Sara Jo a Bud, sú tu dnes večer s nami. Vitajte.

    Náš národ je vďačný tým, čo padli. Obete vojny žijú v spomienkach našich ľudí. Sme vďační všetkým, ktorí dobrovoľne vstúpili do armády a obliekli si uniformu americkej armády – a keď oceňujeme našich statočných vojakov, nesmieme nikdy zabudnúť na obete, ktoré prinášajú ich rodiny.

    Naša ofenzíva proti teroru si však vyžaduje viac než vojenskú aktivitu. V konečnom dôsledku existuje iba jedna možnosť ako poraziť teroristov – musíme zničiť ich temnú víziu založenú na nenávisti a strachu tak, že ponúkneme nádejnú alternatívu politickej slobody a nenásilných zmien. Takto Spojené štáty americké podporujú demokratickú reformu v regióne Blízkeho východu. Voľby sú životne dôležité, avšak predstavujú iba začiatok. Vybudovanie demokracie si vyžaduje zavedenie právneho poriadku, ochranu menšín a silné, zodpovedné inštitúcie, ktoré vydržia viac ako jedno volebné obdobie.

    Skvelí občania Egypta volili v rámci pluralitných prezidentských volieb – a dnes majú vládu, ktorá im môže otvoriť cestu k mierovej opozícii, ktorá oslabí čaro radikalizmu. Aj Palestínčania mali svoje voľby. Vodcovia Hamasu dnes musia uznať Izrael, odzbrojiť, odsúdiť terorizmus a pracovať na dosiahnutí trvalého mieru. Aj Saudská Arábia uskutočnila prvé reformné kroky – a dnes svojim občanom môže vďaka presadzovaniu týchto opatrení ponúknuť lepšiu budúcnosť. Demokracie na Blízkom východe nebudú podobné tým našim, pretože odrážajú tradície svojich vlastných občanov. Budúcnosť však prinesie slobodu každému národu Blízkeho východu, pretože sloboda je právom a nádejou ľudí na celom svete.

    To isté platí aj pre Irán – národ, ktorý je v súčasnosti rukojemníkom malej cirkevnej elity, ktorá izoluje a utláča vlastných ľudí. Režim v tejto krajine finančne podporuje teroristov na palestínskych územiach a v Libanone – a to sa musí skončiť. Iránska vláda svojim jadrovým programom vzdoruje celému svetu. Štáty sveta preto nesmú iránskemu režimu dovoliť získať jadrové zbrane. Amerika sa bude aj naďalej usilovať o zjednotenie krajín sveta s cieľom odstrániť tieto hrozby.

    Dnes večer by som chcel hovoriť priamo k občanom Iránu: Amerika vás rešpektuje. Uznávame váš štát. Uznávame vaše právo zvoliť si vlastnú budúcnosť a dosiahnuť slobodu. A naši ľudia veria, že jedného dňa budú Spojené štáty americké a slobodný, demokratický Irán, najlepšími priateľmi.

    Ak chceme prekonať nebezpečenstvá tohto sveta, musíme prejsť do ofenzívy a podporiť hospodársky progres, bojovať s chorobami a šíriť nádej v krajinách, kde nádej stratili. V boji s nepriateľmi by nám izolácia nielen zväzovala ruky, ale aj znemožnila pomáhať priateľom, ktorí to zúfalo potrebujú. S krajinami vo svete spolucítime preto, lebo Američania veria v Bohom danú dôstojnosť a hodnotu každého človeka – či je to dedinčan chorý na AIDS, dieťa s maláriou, utečenec unikajúci pred genocídou, alebo mladé dievča, ktoré predali do otroctva. Súcitíme s krajinami sveta aj preto, lebo regióny postihnuté chudobou, korupciou a zúfalstvom sú živnou pôdou terorizmu, organizovaného zločinu, a obchodovania s ľuďmi a drogami.

    V posledných rokoch sme sa spoločne zapojili do bezprecedentného boja s chorobami ako je AIDS a malária, podarilo sa nám rozšíriť možnosti vzdelávania dievčat a odmeniť rozvojové krajiny, ktoré pokračujú v ekonomických a politických reformách. Spojené štáty sú pre ľudí na celom svete partnerom pre lepší život. Ak by sme v našom úsilí neboli dôslední, zväčšilo by sa utrpenie a chaos vo svete, z dlhodobého pohľadu by sme si podkopali bezpečnosť a otupili svedomie nášho národa. Nalieham na členov Kongresu, aby slúžili záujmom Ameriky tým, že prejavia svoju spoluúčasť s inými krajinami.

    Amerika musí zotrvať v ofenzíve proti terorizmu aj doma, na vlastnom území. Nepriateľ nestratil nič zo svojej túžby a schopnosti zaútočiť na nás. Našťastie, táto krajina má vynikajúcich odborníkov v oblasti presadzovania zákonov, v spravodajských službách a ozbrojených silách, a takisto v orgánoch vnútornej bezpečnosti. Títo ľudia zasvätili svoj život ochrane nás všetkých a zaslúžia si preto našu vďaku a podporu. Takisto si zaslúžia možnosť využívať rovnaké nástroje, aké sa už používajú v boji s organizovaným zločinom a obchodom s drogami – týmto vás žiadam o opätovné potvrdenie Zákona o vlastenectve (Patriot Act).

    Hovorí sa, že pred útokmi 11. septembra si naša vláda nedokázala spojiť jednotlivé kúsky skladačky teroristického sprisahania. Dnes vieme, že dvaja z únoscov nachádzajúci sa na území Spojených štátov telefonovali agentom Al Káidy v zámorí. My sme sa však o ich plánoch dozvedeli, až keď už bolo neskoro. S cieľom predísť ďalšiemu útoku – a mne táto povinnosť vyplýva z môjho štatútu a z Ústavy – som schválil program na sledovanie teroristov, ktorý má agresívne monitorovať medzinárodnú komunikáciu všetkých podozrivých agentov a spolupracovníkov Al Káidy smerom do a von z Ameriky. Viacerí z mojich predchodcov využili rovnakú ústavnú moc ako ja a federálne súdy v minulosti schválili aplikovanie tejto moci. O tomto postupe sme informovali príslušných členov Kongresu. Program sledovania teroristických aktivít pomáha predchádzať teroristickým útokom, je zásadným prvkom bezpečnosti Spojených štátov amerických. Ak sa na území našej krajiny nachádzajú osoby, ktoré komunikujú s Al Káidou, chceme o tom vedieť, pretože nemáme v úmysle nečinne sa prizerať a čakať, kým na nás opäť zaútočia.

    Vo všetkých týchto oblastiach – od rozloženia teroristických sietí, cez víťazstvo v Iraku, až po šírenie slobody a nádeje v trpiacich regiónoch – potrebujeme podporu našich priateľov a spojencov. Ak chceme získať túto podporu, musíme mať jasno vo svojich zásadách a musíme mať vôľu konať. Jediným cieľom vodcovskej úlohy Spojených štátov je podstatne bezpečnejší a strachu zbavený svet. Vodcovskú úlohu sme si vybrali aj preto, lebo je nám cťou slúžiť hodnotám, ktoré stáli pri našom zrode. Americkí vodcovia – od Roosevelta, cez Trumana, Kennedyho, až po Reagana – odmietali izoláciu a ústup, pretože vedeli, že Amerika bude bezpečnejšia vtedy, keď je sloboda na víťaznom ťažení.

    Naša generácia je v dlhotrvajúcej vojne proti odhodlanému nepriateľovi – je to vojna, ktorú budú viesť prezidenti nominovaní obidvomi stranami, prezidenti, ktorí budú potrebovať stálu podporu obidvoch strán Kongresu. A dnes večer žiadam o túto podporu vás. Ochráňme spoločne našu krajinu, podporme mužov a ženy, čo nás bránia, a priveďme tento svet k slobode. (Pokračovanie nabudúce)

    Prezident USA G. W. Bush, prejav o stave únie, Washington 31. 1. 2006
    publikované: 26.04.2009 13:38:54 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  100. Pohyblivých mrtváků
    sice nezbylo mnoho, ale na to, aby mne roztrhali na kusy, jich zbylo až dost.
    Jako by to nestačilo, znovu mi došly náboje. A všechny další zá-sobníky mi urval upír spolu s krycí látkou neprůstřelné vesty.
    "Kurev sedm," zasípal jsem. Prvního mrtváka jsem - jak se nade mnou už už skláněl - kopl do hrudi. Kosti zakřupaly, a jak letěl, strhl s sebou dva další. To mi dalo několik okamžiků, abych z kapsičky na kalhotách vydoloval malý plastikový obdélníček s velkým knoflíkem. Šlo to velmi špatně, levou rukou z pravé, na zip zavřené kapsy. Převa-loval jsem se v bahně jako umírající nosorožec.
    Než na mne padl další z mrtváků, měl jsem ten malý obdélníček mezi prsty a zuřivě tiskl knoflík. Mrtvák se mi zakousl do předloktí. Bolelo to, ale jeho polámané zuby nepronikly kůží bundy.
    "Pal!" zařval jsem.
    Přestože jsem tlačítko stiskl ještě dvakrát a slovo ‚pal' zařval snad pětkrát, stále se nic nedělo. Než mi došlo, že citlivá vrstva na knoflíku přes vrstvu bláta nemůže sejmout mé otisky, padl na mne další mrtvák a rukáv bundy pod zuby toho prvního začal povolovat.
    Vrazil jsem si palec do pusy a všechno, co na něm bylo, stáhl rty. A znovu jsem stisk knoflík a znovu vykřikl: "Pal!"
    Konečně se ozvalo zavytí elektromotoru.
    Následoval zvuk připomínající jekot cirkulárky a džungli ozářilo nepřerušované ostré bílé světlo. Počítačem ovládaný rotační kulomet nikdy nemine.
    Během dvou sekund zbyly ze všech stojících mrtváků doširoka rozházené cáry masa. Těm dvěma, co na mně leželi, jsem rozbil hlavy pažbou pistole.
    Požár po výbuchu granátu už dohoříval a nad mýtinou se válely těžké mraky dýmu. Poslední plameny tančily jako červení duchové.
    "Otevřít!" zachraptěl jsem. Aby mne počítač pustil do saladinu, musel jsem si odkašlat a zkusit to znovu. Přitom jsem v dlani úzkost-livě tiskl plastikový obdélníček. Jenom on mne odlišoval od ostatních případných cílů. Než jsem zachraptěl to ...‚Otevřít!', musel jsem se postavit. Jak jsem stál za zádí hluboko zapadlého transportéru, svazek hlavní vulcanu mi mířil do obličeje.
    Pak se veřeje průvlaku konečně rozjely do stran.
    Padl jsem dovnitř a počítač zabouchl. Na nízký šedý koberec ze mne crčela voda a opadávaly kusy bahna a rozmočeného popela, pro-pletené rozmačkanou trávou. Před očima se mi dělaly různobarevné mžitky a tělem mi začínaly prochvívat první záblesky bolesti. Kinetin v mé lékárně je starý, sotva s čtvrtinovou účinností. Navíc člověk po pár kinetinových otravách (jako já) potřebuje vyšší dávku. Zjišťuji, že dvě tablety mi vydrží sotva čtvrt hodiny. Se zaťatými zuby jsem vstal, dopotácel se k lékárně a hodil si do úst další dvě. Plechovka džusu stála na lednici a mezi mžitky mi připadala jako termitový granát víc než kdy dřív. Pro jistotu jsem si vzal ještě třetí pilulku. Vše, čeho jsem se dotkl, pokrývaly čmouhy červeného bláta; vše páchlo hnilobou a spáleninou.

    V hlavě se mi motaly útržky zmatených myšlenek a nechápal jsem, proč se cpu kinetinem, místo abych padl na zem a usnul. Nebo spíš umřel. To, že potřebuji vysoké dávky, neznamená, že budu ušet-řen post-kinetinových stavů - právě naopak. Když kinetin zabral, už jsem věděl, proč nemohu umřít. Nějaký satelit možná nepřehlédl mís-to, kde dvakrát krátce po sobě stoupla teplota o tři tisíce stupňů. A tak by se někdo mohl přiletět podívat, o co jde. Třeba Cizinci.
    "Musíš zmizet, hochu," řekl Ten druhý, "a rychle!" Po kinetinu mi bylo fajn, veškerá bolest ustoupila, a dokonce i pravá ruka zase začínala reagovat - chytl jsem se za ukazovák a prostředník a s lup-nutím vrátil klouby na místa. Vzal jsem si nové noční brýle, nabil pis-toli a zastrčil si do kapes pár zásobníků. Než jsem vystoupil, znovu jsem deaktivoval vulcan.
    Vybral jsem si dva stromy asi dvacet metrů za zádí transportéru. Tlusté kmeny měly opletené sežehlými liánami a vypadaly zdravě. Těsně nad kořeny jsem je obtočil speciálními popruhy z keramických vláken, natáhl k nim od navijáku saladinu půlcoulové syntetické lano a zahákl ho do úvazů. Nedělalo se to tak snadno, jak to vypadá napsané.
    Když se mi konečně povedlo zajistit karabiny, byl jsem po něko-lika dalších kinetinech a už se rozednívalo. Vrátil jsem se k transporté-ru, a když jsem lezl dovnitř, zdálo se mi, jako bych z džungle zaslechl kroky.
    Posadil jsem se do řidičského křesla, kratičkou řadicí pákou zařa-dil ‚Vzad' a tlačítkem vlevo na palubní desce aktivoval naviják. Na hlavní monitor jsem si nechal přepnout obraz toho, co se děje za sala-dinem: Tenké světlemodré lano vedoucí k požárem zčernalému okraji džungle bylo vidět docela jasně. Stejně tak několik toporných postav.
    Prokluzující kola se pomalu rozmlaskala a lano se zdvihlo z roz-ryté, ohořelými mrtváky pokryté země a začalo se napínat. Napínalo se a napínalo. A napínalo. Pak už drnčelo jako struna. Stromy, na kte-rých bylo ukotveno, se pomalu nakláněly k sobě a k saladinu a sténavě popraskávaly. Saladin se nehýbal. Pod vlivem kinetinu to na mne ně-jak nedoléhalo. Jenom jsem si říkal, jestli lano praskne, tak tím strašli-vým švihem podsekne půl lesa.
    Pak Saladin trhavě poskočil, zastavil, další trhnutí a konečně se rozjel. Velmi pomalu. Záď před sebou hrnula vlnu červeného bahna, po které do stran stékala voda. Těch deset metrů trvalo skoro deset minut. Nezúčastněně jsem přitom pozoroval, v co se změnil ještě před několika hodinami tak úzkostlivě čistý vnitřek transportéru. Koberec byl pokryt vrstvou bahnitých šlápot, křeslo, v němž jsem seděl, lepilo a promáčeně čvachtalo, ovladače se ztrácely pod vrstvou mazlavé špí-ny. Vlivem kinetinu mi to bylo jedno.
    Zadní kola najela na pevnější půdu a zabrala. Saladin se naklonil dopředu a začal se zmítat ze strany na stranu. Napjaté lano kovově zabzučelo a vzápětí se chytl i druhý pár kol, třetí... Transportér se prudce narovnal a byl venku. Znovu se mi začaly dělat mžitky před očima. Nechal jsem stroj vycouvat dál na pevnou půdu, zařadil neutrál a vypnul naviják. Lano zplihlo a prověsilo se. Mžitky zhoustly tak, že než jsem došel k lékárně, téměř jsem přestal vidět. Podlamovaly se mi i nohy. To, že kinetin stářím ztrácí pozitivní účinky, opravdu nezna-mená, že ztrácí i negativní.
    Další tři kinetiny jsem zapil zteplalým džusem.
    Když se mi vrátilo "jasné" vědomí, věděl jsem, že mám sotva dvacet minut času. I přes stupňovanou dávku se doba účinnosti kineti-nu zkracuje. Zase jednou se mi vybavila slova z návodu k použití: POZOR! Při předávkování může nastat celkové vyčerpání organismu a smrt. Přestože můj kinetin má stářím sníženou účinnost, je těch bůh-víkolikjsemjichspolykal tablet v rozmezí pár hodin stejně víc než dost. Ale teď mne nic nebolí a nálada se stává povznesenou.
    A tak jsem nejdřív udělal to, z čeho jsem měl opravdovou hrůzu: Opatrně jsem si z hlavy začal odmáčet a odlupovat kusy přischlého a připečeného bahna. Puchýře se k němu přilepily a teď praskaly. Nebo-lelo to. Cítil jsem, jak mi po obličeji stéká puchýřová kapalina.
    Podíval jsem se do zrcadla. Z tváří a čela mi visely cáry kůže. Vlasy mi po minulých opařeních a spáleninách už dávno nerostou; aspoň teď nemusím čichat ten dávivý smrad. Na levé líci v roztrženém puchýři prosvítala černočervená skvrna přiškvařeného masa. Vyndal jsem z lékárny mast na spáleniny, vymačkával ji na gázový tampón a opatrným poklepáváním ji přenášel na obličej. Nešlo to moc dobře - i při opatrných poklepech mi spálená kůže opadávala.
    Po chvíli snahy jsem přesto vypadal jako muž se žlutou hlavou. "Fajn," naposledy jsem se podíval do zrcadla. Když spáleniny nebylo vidět, nebylo to tak zlé. Bez rozmyšlení jsem natáhl závěr pistole, ote-vřel průchod a vyskočil ven. Musíš odpojit lano, točilo se mi hlavou.
    Zapomněl jsem, že transportér už nesedí v bahně - čili tentokrát byl od hrany průchodu k zemi dobrý metr. Dopadl jsem na kolena a pistole mi odlétla do mladého bambusu.
    Překulil jsem se, zvedl pistoli a střelil prvního mrtváka do obliče-je. Bylo tam totiž i pár mrtváků.
    Cítil jsem, že se mnou něco není v pořádku.
    Všechno mi bylo tak nějak k smíchu. Potácel jsem se k okraji džungle, střílel do šedočerných obličejů a mlátil po rukou, které se po mně natahovaly.
    Jinak bylo krásné slunečné ráno a ještě ani nebylo obvyklé dusno. Z džungle stoupaly kotouče páry a z těch kotoučů se nořili další a další mrtváci.

    Jiří Kulhánek, Cesta krve I.
    publikované: 26.04.2009 13:45:11 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  101. stredna vrstva sa pouca
    ako rychlo sa stava "protisocialistickym zivlom"
    Pardon, dnes su opozicnici nazyvani "antisemiti" - teda ako rychlo sa stanu "antisemitami a neonacstami".
    A "polskymi svinami".

    http://blisty.cz/2009/4/27/art46568.html

    Len tak v dobrom som si spomenul, co na to hovoria antisemiti z Jetotaku? Sloboda umenia, sloboda slova ... nic dolezite a a zaujimave? Ked brali laviciarov, mlcal som, ked brali agrarnikov, mlcal som ... :-)
    publikované: 27.04.2009 08:27:16 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  102. sonderkommando dalo kuratorovi k telefonu
    sudruha okresneho tajomnika strany
    pardon
    sudruha tajomnika nemenovanej obce
    :))
    podoba s predoslou totalitou sa neda prehliadnut
    publikované: 27.04.2009 09:38:10 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  103. na celej veci
    ma najviac zaujala táto veta:

    ...(tajomník) mě důrazně žádal o okamžité zavření výstavy s tím, že pokud tak neučiním, bude okamžitě vypovězen nájem celé Linhartově nadaci včetně klubu Roxy.

    Oni sú majiteľmi. Môžu nám vypovedať čokoľvek, keď ich už začneme príliš obťažovať. Všetko v rámci demokracie, trhového mechanizmu a právneho štátu.
    publikované: 27.04.2009 10:04:11 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  104. Velmi bych se přimlouval za vydání "holodogmat", kde by bylo jasně stanoveno, o čem je za všech okolností zakázáno diskutovat - abychom nenarazili.
    Máme právo kritizovat sionismus?
    Michal Vimmer, Britske listy

    Reaguji na Slačálkův komentář ke zdevastovanému umění - no to se povedlo. Výstavu jsem neviděl: píšete, že Fuss použil záběry z "holo"filmů Schindler list a Pianist a herce v nazi mundůrech opentlil šesticípými hvězdami. Myslím, že je to velmi namístě a bohužel akt velké odvahy, která se kurátorovi a potažmo autorovi rychle vymstila. (Připomínám domácí pražskou několikahodinovou existenci protestu Ivana Voseckého nad letenským tunelem IZRAHELL. Policie jednala rázně. Rozmetala litery jednadvě.)

    Myslím, že:
    1. Fuss přesně upozorňuje na "holo"klišé a "holo"kýč, tedy to, co se stalo z nacistického vyvražďování židů v obraze, který masám podává popkultura (zde filmy). Zvěrstva nebyla zřejmě dost špinavá, aby nebylo třeba je přikašírovat, přifukovat a činit ještě obludnějšími!? Jakoby fakta sama nebyla dost schmutzig. Jakmile někdo "stvoří" něco "o holokaustu", aspiruje tím na rovnou na uměleckou cenu v tom kterém oboru; pokud to "dílo" za moc nestojí, stává se alespoň nekritizovatelným. Tvůrce je přece "angažovaný" na správné straně, tak bacha na něj.

    2. Argument, ... "Snaha převést současné utrpení Palestinců na minulé utrpení Židů je scestná – jedná se o dvě výrazně odlišné tragédie ..." považuji za lichý. Respektive, jistěže nelze tvrdit, že "je to totéž." Není, je jiná doba. Jenže sionistická propaganda stojí a padá právě na tom, že směšuje někdejší oběti antisemitismu a nynější Izraelce provádějící "obranně-preventivní" akce na území Palestiny i mimo ně. Z toho plyne sionistický absolutní nárok na nekritizovatelnost počínání Izraelců. Jenže jak uniknout nutkavé paralele, že pokud se někdo důsledně desítky let chová jako nacista, asi to bude svým způsobem nacista?

    3. Mimochodem: David Duke. Nerozumím argumentaci J. Čulíka: "Některé věci se tolerovat nedají, reklama nereklama. Spíš mám dojem, že veškerý mediální shon kolem Duka je tzv. "jednodenní zázrak". Za týden o něm nebude nikdo vědět." O tom, co budeme vědět za týden, přece nerozhoduje význam věci, ale média! Pokud propagandě na problému záleží, zaručeně vám na něj nedá zapomenout. Kupte si třeba každou sobotu Mladou frontu nebo Lidové noviny a spočítejte si slova s kořenem "žid...", nebo "holokaust..." Nezapomenete! Svoboda slova buď je nebo není. V USA tu svobodu alespoň Duke má, jiní o ní už přicházejí nebo přišli. Jestli zrovna tohle je pozitivní trend?

    A zde je rozhovor s Dukem. To by se asi nemělo tisknout, že?
    http://www.novinky.cz/domaci/167342-david-duke-na-zidovske-extremisty-spoleha-i-obama.html

    P.S: Velmi bych se přimlouval za vydání "holodogmat", kde by bylo jasně stanoveno, o čem je za všech okolností zakázáno diskutovat - abychom nenarazili.
    publikované: 28.04.2009 05:56:36 | autor: Kosher Flu (e-mail, web, neautorizovaný)
  105. Zaujimave, ako su aj v case virtuality osobne navstevy podnetne.
    Dámy a pánové, já se silně obávám, že židovští extremisté povedou Obamu do války s Íránem, která bude katastrofální pro Ameriku, Írán, Evropu, Českou republiku a celý svět.

    Je na čase, abych promluvil o zásadním tématu, které je skutečným jádrem důvodů, proč tyto mocné síly chtějí umlčet můj hlas.

    Dovoluji si říkat skutečnou pravdu, celou pravdu o Izraeli, a pokud to děláte i navzdory obrovské moci židovských extremistů ve světových financích, médiích a vládě, vrhnou se na vás jako hejno piraní.

    Řeknu vám se stejnou otevřeností jako Jan Hus, že Izrael je podle všech objektivních standardů rasistický, teroristický stát.

    Je důležité objasnit, že tu nemluvím o všech Židech. Mluvím o židovských, sionistických extremistech. Souhlasím, že existuje nebezpečí od islámského extremismu, že existuje možná i nebezpečí od křesťanského extremismu, ale nesmíme zavírat oči před nebezpečím židovského extremismu. Kritizovat židovské extremisty a sionistický stát Izrael není antisemitismus. Ve skutečnosti se k této věci vyjadřuje mnoho Židů daleko hlasitěji než já. Vezměme si například Gilada Atzmona, Israela Shamira a dr. Normana Finklesteina, nebo Noama Chomskyho. Skutečně věřím, že židovští extremisté představují stejnou hrozbu pro Nežidy i Židy.
    ---
    cela prednaska (ktora nebola fyzicky odprednasana)
    http://ema.blog.sk/detail.html?a=25020cb9a18adaf0d2f2b3ef963fb054#comments

    Mimochodom, parlament Slovenskej republiky v tieto dni schvalil zakony, podla ktorych sa budu na Slovensku ludia nicit. No ved ano, ked to ide po zlom, preco by to malo ist po dobrom... Mame hole ruce ani ine rozpravky uz asi nezafunguju. Obavam sa, ze ani samet.
    publikované: 30.04.2009 14:37:16 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  106. Oprava
    publikované: 30.04.2009 14:51:04 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  107. A ked sme uz pri tom, este jedno doplnenie.
    Tie zakony, o ktorych som sa vyjadril, ze "budu nicit ludi" - vobec som tym nemyslel, ze budu nicit oponentov sionistov.
    Mozno skor naopak.
    publikované: 30.04.2009 14:53:21 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  108. co robi ruml vo venezuele
    publikované: 30.04.2009 18:11:03 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  109. vodík v aute
    publikované: 29.03.2010 15:54:32 | autor: Milan (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014