Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nezávislé klišé

Investigatívny Shaun Walker sa na nič podstatné radšej nepýta

 Redakcia britského The Independent oprášila jednu z najhorších udalostí Ruska 21. storočia - čečenský teror v Moskovskom divadle v októbri 2002 (operácia Nord Ost). Po titulku a úvode článku vyskladaných z vulgárnych klišé (putinovské Rusko, staré žiguláky, tragické tváre, vodka poránu) prichádza na scénu ruský major FSB Jachnev, a to za dramatických okolností. Nachádza sa v súdnej sieni. Nie navoľno, lež bručí v klietke. Je to elitná šarža, chlap čestný a priamy. Citlivý. Následne sa objaví egostredná herečka Pelevine. Dozvedáme sa, že jej rodičia v duchu tradičného nomádskeho chazarského Go west odtiahli začiatkom 90. rokov do Londýna a aktresa je priateľkou Litvinenka (bývalou), Berezovského a Zakajeva. Mihne sa tam aj Anna Politkovskaja.


Autor článku špekuluje, prečo FSB ako v scenári o Jamesovi Bondovi nevysekala svojho človeka z problémiku a nechala ho obviniť z akejsi blbosti. Venuje niekoľko odstavcov opisu výtečných povahových vlasností a výnimočného intelektu Jachneva. Keď redaktor vymodeluje z človeka, ktorý robil najšpinavšiu robotu, samotného Ježiša Krista, začne sa bulvárne prplať v jeho vzťahu s herečkou. O nej nevznikne ani náznak pochybností, je spravodlivá, humánna. Príbeh potom padá do romantickej brečky telefonátov Pelevine-Jachnev a späť, mítingov a narážok na sex, čo iste čitateľov zaujímajúcich sa o teror v Moskovskom divadle nesmierne osloví. Bez toho, že by o to stáli, sa dozvedia medzi riadkami pravdu: kým Pelevine robila špinavú robotu, Jachnev zavetril pelevinské peniaze a chcel zavesiť svoj špinavý džob na klinec.

 

 Načo plytvať slovami, keď si článok

Passion, deadly secrets and betrayal in Putin´s Russia

môže každý prečítať sám.

 

Prípadne v ruštine

Страсть, смертельно опасные тайны и предательство в путинской России

 

 

Záber z teroristického útoku na Moskovské divadlo. V médiach, ktoré náraz mrňavého zhŕnača piesku do osobných áut líčia divže nie ako pokus o druhý holokaust, je tento teroristický akt v Moskve kulantne nazývaný siege, prípadne crisis.


Je pravdepodobné, že počas extrémnej situácie v divadle došlo pri zásahu voči teroristom k chybám. Tak ako k nim došlo pri masakri vo Waco a hlavne pri náraze lietadiel do WTC. Ak však v týchto amerických prípadoch - a najmä v tom druhom - niekto spochybní zásahové štátne zložky, je antiamerikanistom, šíriteľom konšpiračných teórií atakďalej.  

Článok v Independente po všetkých jalovostiach (medzi ktorými sa vďaka autorovej rozkecanej hlúposti nachádzajú pozoruhodné informácie) narazí do finálneho klišé: "Vedieť - to je dnes v Rusku najnebezpečnejšia vec."

Jeden by skôr povedal, že vedieť je nebezpečná vec pre redaktora Independentu. V texte síce poctivo konštatuje, že celý príbeh - tak, ako mu ho vyrozprávala podivná osôbka Pelevine - vyvoláva viac otázok ako odpovedí, ale pán Walker pre istotu žiadnu nesformuluje.

Tak to urobím za neho.

Ak tí, čo sa zaujímali o údajné zlyhanie štátu v súvislosti s terorom v Moskovskom divadle, boli údajne štátnou mocou zavraždení, prečo je odrazu pre štátnu moc problém odstaviť aj Jachneva - a miesto toho ho "za trest" stavia pred akýsi provinčný súd?

Anna Politkovskaja bola zavraždená. Prečo sa nebojí o svoj život Pelevine - osoba, ktorá Politkovskú do čečenskej témy hlboko namočila - a pokojne si pendluje medzi Moskvou, Londýnom a New Yorkom?

 


 

Natalia Pelevine, ktorá sa okrem teroristického útoku na divadlo zaujíma aj o teror v škole v Beslane - najšpinavjší akt v celej histórii terorizmu. Hej, to je tá beštiálnan udalosť, o ktorej istá Procházková, píšuca vo funkcii odborníčky na všetko v Rusku pre tzv. mienkotvorný denník SME, uviedla, že školu obsadili "bojovníci" a vysmievala sa hysterickým rodičom stoviek terorizovaných detí.

Môžeme hádať, či sa tieto dve zákerné frčiny už niekedy stretli. 

Na záver malá retrospektíva.

Teror v Moskovskom divadle bol aktom čečenských teroristov. Bolo to v roku 2002, keď začalo byť sionistom zrejmé, že Putin nebude ich figúrkou. Aj Pelevine v článku vykecala, že Berezovskyj sa chce za to Putinovi kruto pomstiť (hej, to je ten Berezovsky, ktorý nedávno verejne vyzýval na násilie - krvavú revolúciu v Rusku a tzv. západné demokracie držali chráp, ako vždy, keď stepný Chazar blúzni o krvavom násilí, resp. ho priamo praktizuje).

Putinovym predchodcom bol opilec Jeľcin, pri perverznom rozvrate Ruska priamo riadený sionistickými kruhmi. Bol to práve Jeľcin, ktorý v roku 1994 beštiálne udrel na Čečensko. Kto tento scenár, ktorý má rovnaký psychopatický rukopis ako nedávny úder Gruzínska na  Južné Osetsko, Jeľcinovi pripravil?

V roku 2002 bolo zrejmé, že Putinova politika voči Čečensku bude smerovať k upokojeniu situácie a utlmovaniu násilia. Ten, kto zosnoval megateroristický útok na Moskovské divadlo, počítal s tým (vychádzajúc z vlastného mentálneho nastavenia), že sa Putin pôjde pomstiť do Čečenska. Že rozpúta rovnako chorú "vojnu proti teroru" ako Bush po páde WTC a tzv. západné demokracie to budú mocť využiť v protiruskom PR a na ospravedlňovanie vlastných zverstiev. Putin nereagoval ako hysterický paranoidný Chazar - a tak sa začala mediálna škandalizácia zásahu v divadle.

Detto Beslan.

Shaun Walker z The Independent sa v článku o "putinovskom" Rusku zabudol alebo sa nechcel spýtať na všeličo. Ale hlavne zabudol položiť sám sebe najdôležitejšiu otázku o terore v Moskovskom divadle a následnom mediálnom vresku: CUI PRODEST?


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. Preklepy v texte
    budú opravené zajtra do 10.00 h.
    Týmto oznamom by som rada predišla paprčeniu puristov.
    Ďakujem za pochopenie.
    publikované: 01.05.2009 22:55:26 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Bola to úspešná operácia,
    ktorá sa stane míľnikom v celej histórii takýchto a podobných selektívnych zásahov. Tam nešlo len o jednoduchú chemickú imobilizáciu fentanylom, ale aj o praktické nasadenie rôznych mikrovlnných technológií s (veľmi) obmedzeným targetingom. Písali o tom aj Literárni noviny (2009), 17, p. 8-9. S výhradou odporúčam.
    Chazarské momenty ma v tomto špecifickom príipade príliš nezaujímajú, pretože tí, ako typickí urbánni kriminálnici, budú mať teraz čo robiť, aby si zachránili holú kožu. Ešte to nakoniec zúfalo nazvú neoantisemitizmom.
    publikované: 02.05.2009 02:14:18 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. To nie je klišé, že svet je dnes jedno veľké mesto
    (nie dedina, kde každý vie, kto je dedinským chrapúňom). Toľko by som k urbánnym kriminálnikom dodala krátko pred podivným cvičením NATO, ktoré sa uskutoční - divsasvete - Rusku pred vrátami, a to v sákašviliovskom Gruzínsku.
    Ešteže si Turci vykšeftovali vďaka západnej bigotnosti prístup do najvyšších štruktúr NATO. Majú aspoň Rusko a Irán (s ktorým Turecko pred pár dňami podpísalo veľký obchodný kontrakt), dobré informácie o zámeroch chazarských extrémistov, s úľubou masakrujúcich v duchu svojej "svätej knihy" - manuálu genocíd civilné obyvateľstvo.
    publikované: 02.05.2009 06:14:05 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. либерстический треп
    Viac ako clanok ma zaujala diskusia k nemu
    (nie ze by som tu rustinu dako bravurne zvladal - mozno prave preto.)

    либерстический треп

    :) pekne ohodnotenie - i ked nie som isty, ci tomu dobre rozumiem.


    Chudaci Rusi, aj tieto dalsie clanky su tam dobre utrpenie:
    Бывший премьер-министр: В России могут начаться экономический хаос и революция
    http://www.inosmi.ru/translation/248546.html

    publikované: 02.05.2009 08:52:46 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Dokaz krutosti zivota v dnesnom Rusku
    publikované: 02.05.2009 09:02:41 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Escho odna reakciya :)
    Призрак бродит по Европе!Этот призрак поселился В Британии ,на сей раз в (больной на всю голову) Пелевиной,и (журналистке) с берегов Альбиона.Ребята как его зовут?Конечно Путин!Это он срывает дамские шляпы с заветренных голов ,это он заставляет убегать молоко по утрам на тихих лондонских кухнях,это он мешает БИГ Бену стучать в МИ-6.Кризис из экомического стал превращаться в психиатрический свинной.Поздравляю с пандемией ситуационного бреда,THE independent-срочно на прием к психиатру.Стыдно на горе людей постадавших от рук террористов (делать деньги)
    ----

    Aha, ja osobne ten clanok tych parazitov ani nekomentujem.
    Tu naozaj vsjo jasno.
    publikované: 02.05.2009 09:11:18 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Prepacte, a este jeden, ten to vystihol tiez pekne irecito :))
    Мда... Не смог до конца дочитать этот бред. Автор, перед тем как написать эту статью, наверно обсмотрелся голливудских фильмаков, а затем обкурился в дюбель...
    Я бы посоветовал добавить еще и погони по Москве с перестрелками и кучей трупов...

    publikované: 02.05.2009 09:15:43 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. No hej, to sú predstavy všelijakých Walkerov
    o dnešnom Rusku. Bezprávie a moskovské ulice zavalené opitými mŕtvolami.

    Rusi prevažne ani netušia, ako ich samotných a ich krajinu vymaľovájú média s pomocou všelijakých pelevín (hentá báryňa konkrétne píše politické komntáre on Al Jazeera (:-)), RTVi, PressTV and the BBC as well as other TV and radio channels, ako sa dočítame na wiki stránke). Nevyšli by z údivu.

    Ukážku paranoje z Ruska nám predviedli veľkouhorskí korporátni majitelia miestnej rafinérky, keď po kúpe pätiny akcií korporácie ruskou firmou dostali hysterický záchvat a doteraz sa z neho nepozviechali.

    Ako dôkaz neakceptovateľnosti Surguti v "civilizovanom západnom svete" usilovné maSSmédia vytiahli trep, že 40 % akcií Surguti vlastní démon Putin.
    Sú to, mimochodom, tie isté médiá, ktorým nijako nevdí, že na kradnutej irackej rope nadobutnutej vraždením, raubírstvom a sociálnym rozvratom celej jednej veľkej krajiny a čiastočne aj krajín susedných si mastí svoj nazisionistický bachor samotný Cheney.

    Ozaj, ku kauze Surgut som našla novú ekonomickú kategóriu: maďarskú hrdosť. Priamo na stránke Trendu:
    http://blogy.etrend.sk/karel-hirman/rusi-na-mol/165771.html
    publikované: 02.05.2009 12:42:42 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. korporacie
    publikované: 02.05.2009 18:05:28 | autor: xoazatl (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Keďže je 2.05., dávno po 10,00
    dovolím si opraviť hrúbku, teda preklep, v mene:
    Berezovskij
    publikované: 02.05.2009 21:43:28 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. To nie je preklep, ani hrúbka
    Berezovskij by bol prepis mena prináležiaceho Rusovi.
    Berezovskyj Rus nie je. Človek, ktorého snom sú ulice Moskvy s potokmi krvi (už zase raz) etnických Rusov, ktorý nenávidí Rusko a Rusov až za hrob, Rus nie je.

    U ľudí ako on je krádež mien z prostredia, kde sa títo stepní nomádi momentálne vyskytujú, mimikri parazita, ktoré umožňujú ľahšiu infiltáriu, vykrádanie a rozvrat kultúry. Tak ako nimi boli mená nemecké, ktorými klamali o svojom pôvode a kultúre aj ďaleko za nemeckými hranicami. Je to aj kus kabalistickej mádie - ako keby tie mená mali na nich preniesť kultúru, ktorá tie mená vytvorila.
    Nie sú to však ich mená, preto sa ich tak ľahko zbavujú, len čo sa situácia zmení a je výhodnejšie naraziť si ako novú stepnú baranicu meno iné, kódujúce inú kultúru.
    Berezovskyj sa ešte stále volá Berezovskyj (a nezmenil si meno napríklad na Eitan, syn socialistických kolonizátorov pribyvších do Palestíny z Ruska, alebo Miliband, potomok poblatských Chazarov, syn socialistického akademika, ktorý zasvoločieval bolševizmom Britániu) len preto, že dúfa, že protiruskou hasbarou, štvaním do vojny sa znovu votrie do bohatého Ruska, urobí z etnických Rusov otrokov a skrz svoje ukradnuté meno si bude nárokovať na ďalšie krádeže.

    Ak by ti bolo ešte niečo nejasné, bez obáv sa spýtaj.
    Každopádne si zapamätaj, že u ksichtov ako Berezovskyj je úplne jedno, ako sa ich ukradnuté meno píse. Žiadne nemajú, len ad hoc parazitické pomenovania.
    Platí aj aj pre mená spojené s koloniálnym projektom Izrael, kde sa istá Golda od nomádov z Ukrajin volala Mabovič, Meyerson aj Meir, istý Ariel už nie je nomád Šeinerman z Litvy, ale Šaron, pôvodné meno Ehuda Olmerta s koreňmi u chazarských nomádov usídlených po rozpade Chazarstanu na Ukrajine a potom kolonizujúcich Palestínu si zisti sám.

    Takže purizmus u písania chazarských mien zanechaj, kriq. Je to strata času.
    publikované: 03.05.2009 06:55:58 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. ... kabalistickej máGie ...
    Aby si nepovedal, že neopravujem preklepy tam, kde to naozaj treba.
    publikované: 03.05.2009 06:57:28 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. o menach
    sprosty bulvar napise co by si ini nedovolili:))

    http://www.slovenka.sk/index.php?id=blog&no=2294
    publikované: 03.05.2009 09:48:12 | autor: boztek (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Olmertovci nomádili natoľko
    že pred prenasledovaním museli utiecť do Charbinu, ktorý postavili práve Rusi. Ich pôvodné meno je mi neznáme.

    1) Yitzak Rabin - Israeli Prime Minister (1992 - 1995) born to Nehemiah Robitzov (Ukrainian father)and Rosa Robitzov (Belarussian mother).
    2) Shimon Perez - Currently Israeli President. Real name Szymoni Perski, born in Poland to Polish parents.
    3) Benjamin Netenyahu - Born to Benzoin Mileikowsky (Lithuanian Father) and Cela Mileikowsky (Lithuanian American Mother)
    4) Ehud Olmert - Current Prime minister. Born to Bellah and Mordechai Olmert (Russian parents)
    5) Ariel Sharon - Real name Ariel Scheinerman. Born to Shmuel Scheinerman (Belarussian Father) and Dvora Scheinerman (Belarussian Mother).
    6) Golda Meir - Real name Golda Mabovitch. Born in Kiev, Ukraine to Ukrainian Parents Moshe and Blume Mabovitch.
    7) Tzipi Livni - Current Foreign Minister. Born to Eitan and Rosa Livni (Polish Parents).
    8) David Ben-Gurion - 1st Prime minister of Israel, and perhaps it's most famous. Real name David Grun, born in Poland to Russian Parents Avigdor and Scheindel Grun. David Grun was part of the Russian revolution of 1905.
    9)Chaim Weizmann - First President of Israel. Born in present day Belarus to Russian parents. Became a British citizen in 1910. Worked closely with Arthur Balfour on the Balfour Declaration.
    10) Moshe Katsav - Immediate past President of Israel. Born in Iran to Iranian Parents. Moved to Israel in 1951 aged 5.
    publikované: 03.05.2009 15:37:30 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. meno - len aby nedošlo k omylu
    ten pán je známy z našej tlače ako Berezovskij, nie Berezovskyj (over si to skrze gúgeľ).
    Predpokladám, že aj doklady má vystavené na mäkšie meno.
    Ty ho samozrejme môžeš nazývať ako chceš, ale keďže máš exaktné vzdelanie, nazývaj meno-mesto-zviera-vec zaužívaným menom, aby nedošlo k omylu. Adjektíva k nemu nechám tebe na výber :)
    publikované: 03.05.2009 21:05:54 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. jergus,
    kriq je tiez clovek, co nema co povedat, ale neda mu to, tak sa prezentuje hovadinami.
    publikované: 03.05.2009 22:31:35 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Čo si dáš jergušík,
    desinu s borovičkou, či držkovú? Alebo azda jednu medzi oči? Pre takých ako ty tu máme vyhradené aj extra lehátka na gangliovú masáž.

    Kriq, ty flagelant lenivý, ten chazarský kšeftár s autami sa po prvé píše s ypsilonom a po druhé sa už aj tak preonačil na Platona Jelenina. Boris ako Boris. Pozri wikipédiu, to je o stupienok vyššie ako gúgl. Najväčším jeho nešťastím je však to, že si ho už znenávideli aj vlastní súkmeňovci, pretože so sebou sebou a svojou mafiou nechal vydrbať. A to je veľký hriech, to sa neodpúšťa.
    publikované: 04.05.2009 03:57:11 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. rachot zbrani rusku pred dverami
    http://www.czechfp.cz/site/?p=7115
    od 6. května do 1. června budou v Gruzii probíhat vojenská cvičení NATO. Právě kvůli známým událostem v Jižní Osetii byla přerušena činnost Rady NATO-Rusko. Cvičení bude mít dvě části: Cooperative Lancer 09 se uskuteční od 6. do 19. května a je plánováno jako štábní cvičení. Cooperative Longbow 09 bude probíhat od 18. května do 1. června
    publikované: 04.05.2009 09:23:08 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. vsetko tu uz bolo
    aj nadavanie odporcom vrazdenia a vojen do hnedokoselacov a ich vrazdenie
    priamo v amerike
    http://www.czechfp.cz/site/?p=7124
    guvernér Ohia James Rhodes v projevu z 3. května 1970 o studentech Kentské státní prohlásil: „Je to nejsilnější a dokonale vycvičená revoluční militantní skupina v Americe… Jsou horší než hnědokošiláči a komunisti a lupiči a banditi. Jsou to ti nejhorší lidé, které v Americe máme…“
    publikované: 04.05.2009 09:28:26 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Milý Jerguš, kriq je náš miestny gój,
    ktorý za verbálnu pochvalu od svojich sionistických kamarátikov močí na vlastný rod a vyráža pazvuky radosti nad zabitými deťmi v Gaze, lebo tak sa to páči jeho otrokárom.

    On ti je vraj tzv. pravičiar. Taký pravičiar, čo brýzga na Slovákov za udalosti počas desaťročia vzdialenej najhoršej vojny v histórii ľudstva, ktoré nijako nemohli ovplyvniť. Bude hystericky žiadať, aby sme sa my, čo sme sa narodili dávno-dávno po WWII, "vysporiadavali s minulosťou". S ktorou sa napríklad USA, jeho svetlý vzor, vysporiadavať nemusia - čím teraz nemám na mysli gigantickú genocídu pôvodných obyvateľov Severnej Ameriky, ale koncentračné tábory pre etnických Japoncov - a to v USA ani žiadna vojna nebola, len proste všetko šikmooké bolo nahnané v dobytčákoch do US koncentrákov a zabavilo sa im všetko.

    S minulosťou sa hlavne nemusia vysporiadavať jeho sionistickí kamarátikovia, ktorí sú priamo ideologicky spojení s etnickými čistkami v Palestíne a bude spolu s nimi nadšene čumieť na smrť stoviek detí, tešiť sa z vrážd, plienenia, krádeží a rasistického ponižovania.

    Pozri si, Jerguš, toto:
    To sú kriqovi kamarátikovia.
    http://www.youtube.com/watch?v=CdNzBHuLUts

    Je to proste tĺk. Náboženský fanatik s vyšisovaným mozgom.
    publikované: 04.05.2009 17:38:18 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. No vidíš, kriq
    Keby ti idar povedal skôr, ako to s tým Berezovkííííím je, mohol ťa ušetriť informácií o chazarských prímeniach, ktoré si mnohí menia častejšie ako typický židovský blízkovýchodý kožušinový štrejmel (lebo v Palestíne býva mínus 30 a severák, a tak tam vznikla táto tradícia - a tradícia je u židov, ako všetci vieme, nadovšetko).
    publikované: 04.05.2009 17:43:02 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Pôvod mena je údajne neznámy aj Olmertovi, Fon,
    ale jeho ded kšeftáril v Samare určite nie s menom Olmert. Modka Aľmjért - no to iste. Možno sa to meno dobre hodilo k mandžuskému Chenanu.
    Tak sa tam trochu pozrime.
    Rusko tam začalo stavať železnicu na prelome storočí. Kto z Ruska tam mal chuť ísť dobrovoľne? Len nomádi, ktorým je jedno, kde sú. A tak sa tam usídlili (báchorku o pogromoch poznáme) a získali veľké výhody. Lenže vraj sa tam s nimi jednalo zle: že nesmeli klásť železničné podvaly, ale smeli len vlastniť obchody a pôsobiť v poriadkových silách. TO je antisemitizmus! TO je diskriminácia! Za to by mali Rusi naveky pykať pod genocídnou rukou Jahveho.

    Vie sa, že len čo prišiel do Chenanu Olmertov dedo, spoločnosť už bola výrazne štruktúrovaná, posty podelené, vrátane straníckych sionsitických. A tak Modka Olmert nelenil a založil hnutie mládeže Bejtar. Boli to zväzácki extrémisti, ktorých vzorom bol extrémista Žabotinský. Toto Ehud Olmer cical s materským mliekom. Zabijácky extrémizmus.
    Nakoniec, ako všetci izraelskí sionistickí politici, a vzhľadom na prieskumy verejnej mienky, žiaľ, aj veľká časť židovskej populácie v Izraeli
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1082790.html
    Konkréti súčasní aktéri zločinov proti ľudskosti a najťažšieho zločinu - zločinu proti mieru. Každý z nich má vlastnú papuľu a vlastné meno - kým ho zajtra zas rýchlo nevymení za lepšie, nezašpinené.
    publikované: 04.05.2009 17:57:02 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Osudom a večným údeľom parazita je,
    že sa stále musí meniť, miestami až fundamentálne, aby si udržal náskok pred imunitou hostiteľa. Na to obyčajné mimikri už často nestačí. Preto mi pripadá náramne groteskné, keď niekto začne protraktovať nejakú židovskú kultúru, či dokonca na túto tému zriaďuje múzeá. Keby také čosi existovalo, znamenalo by to okamžitú smrť židovstva. No, však veľakrát k tomu ani moc nechýbalo, keď začal flexibilný mechanizmus už nepríjemne kostnatieť. A vždy bola východiskom fundamentálna zmena.
    Preto mi je čiastočne ľúto aj takých úslužných jelít ako kriq, páč tí zo svojej samotnej podstaty nemajú najmenšiu šancu s týmito prudkými zvratmi udržať krok. Len čo si napochytro natiahli pravicový kabát na pestrofarebnú multikulti košielku, už im doba káže, aby sa vsúkali do maskáčov vzor neocon. A to pritom ani netušia, že už dávno vlastne mali byť ľavicovými liberálmi a dílovať s fašizoidným ideovým tovarom z produkcie blízkovýchodného kaganátu. Také niečo dokáže netrénovaného jedinca strhať.
    publikované: 05.05.2009 02:56:15 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Israel also interrogated children, detained patients for undisclosed periods of time, and intimidated them during interrogations
    publikované: 05.05.2009 08:10:29 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Usluzne jelita
    nemaju sancu, pretoze nie su cvicene a hlavne nebudu vcas informovane.

    Co ale aj mna uz trocha unavuje, to je fakt, ze tieto vypotky humanoidnej biomasy stale vznikaju. Zombies bez tendencie hladat objektivnu pravdu. Mrzaci v pravom slova zmysle.
    Aby nedoslo k omyluplnej empatii - nebezpecni mrzaci.

    Ono, na nich a na povode spominanych izraelcov vidno, ze problem naozaj nema povod v "zidovstve" ako takom, podobne ako nema bushovska doba zlocinu az tak povod v "protenstantizme" ako takom. Jej zdrojom je pot a ine exrementy humanoidne rasy. Zidovstvo a protestantizmus su ale vinne tym, ze tomu nezabranili a ze tomu dali svoje meno.
    Preto mame absolutne pravo aj povinnost ich odmietnut, odsudit aj potrestat. Uplne jednoducho, celkom kludne, absolutne bez vahania.

    ( a aby som to kazdemu vysvetlil: katolici su len zhodou nahod mimo rec, neverim ani na ruske pravoslavie o komunizme nehovoriac, ani na vhodnost cinskeho prikladu pre zvysok sveta, ani na japonsku sebastrednost ci germansku huzevnatost - ti vsetci uz sklamali, uz ani nie su na mape ... )
    publikované: 06.05.2009 13:49:46 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Aby nahodou
    mi Kriq nevycital, ze som mu skomolil meno:
    EXKREMENTY - to su individua tvojeho typu, Kriq.

    Uvidime, ci to zvysok ludstva pochopi vcas, alebo ci sa s nimi necha zadusit.

    (slovencina je, ako mnohy jazyk, velmi flexibilna)
    publikované: 06.05.2009 13:56:08 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Arton
    a kto ešte nesklamal? ;)
    publikované: 06.05.2009 17:05:06 | autor: hm (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. hm,
    no predsa arton nesklamal ;)
    publikované: 06.05.2009 17:17:21 | autor: tralala (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. človek opraví jeden ypsilon
    (podľa tlače) a čo sa všetko o sebe nedozvie...
    Ale vráťte sa k (eminej) téme
    publikované: 06.05.2009 22:02:58 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. kriq - oprava ypsilonu
    to bola, co si sa dozvedel je skor ocenenim Tvojich doterajsich postojov a intelektu :-). Ale suhlasim, lepsie je vratit sa k teme, bolo by smutne, keby sa nametom diskusie stal kriq :-)
    publikované: 07.05.2009 10:49:15 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Zmena paradigmy
    Hasbara nariadila zmenu paradigmy
    http://www.sme.sk/c/4833490/prieskum-moslimovia-v-europe-su-lojalni-voci-krajinam-v-ktorych-ziju.html
    Moslimovia v Európe už nie sú nábožensky a kultúrne nekompatibilní nepriatelia, ktorí vyznávajú náboženstvo smrti a nenávidia našu slobodu, ale lojálni občania.
    Pripravuje sa ďalšia vlna moslimských utečencov z USraelom rozbíjaného Blízkeho Východu?
    Vopred ďakujeme. Hlavne koloniálnemu projektu Izrael. Tomu Izraelu, čo zaboha nechce dovoliť Palestínčanom, ktorých vyhnal etnickými čistkami, návrat domov, lebo sú - moslimovia. Ta het nech tiahnu do Európy.
    publikované: 08.05.2009 06:44:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. :))
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1083998.html

    During the Olmert government, Israeli officials kept very close ties with their counterparts in the American administration. This included advanced briefings about almost every American move. The Israelis were even briefed about former president George W. Bush's speeches or former secretary of state Condoleezza Rice's foreign policy statements.
    Former prime minister Ehud Olmert used to have regular conversations with Bush while former foreign minister Tzipi Livni kept in touch with Rice.
    publikované: 08.05.2009 08:44:25 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Vsetci sklamali.
    Inac by nebolo o com hovorit.
    V tom je pointa, ze sa treba vyvarovat modiel.
    A to aj exotickych, aj lokalnych, aj osobnych.

    To je podstata evolucie ci reformacie.
    Stara znama myslienka.

    Vsetci sklamali a zaroven vsetko pokracuje spravnym smerom.
    "Co este nie je vykonane?"
    (to je citat Ashtavakra alebo Taoteting ... ani neviem... asi oboje, vsetci nakoniec dosli k tomu istemu .)
    publikované: 08.05.2009 09:22:06 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. A teraz od nedelnej poezie k realite.
    K tomu clanku o loajalite moslimov:

    V Nemecku, kde žije početná turecká komunita, dôvera moslimov v štátne inštitúcie "dokazuje, že silné náboženské založenie sa neprejavuje nedostatkom lojality".

    Nic noveho, Ema.
    Nove by bolo, keby pisali o moznosti spokojneho spoluzitia moslimov v Izraeli.

    Samozrejme, pisat v suvislosti s Turkami v Nemecku o "silnom nabozenskom zalozeni" vyvolava usmev. Ale to nie je podstatne.
    Turci v Nemecku su asi naozaj dost loajalni Deutschburger. Zial, netvoria Nemecko, vytvaraju z Porynia, Podunajska, Polabska a sirokeho okolia druhe Turecko.
    No, pokial to Nemci nechaju, tak musim suhlasit s klasikom, ze si nic ine ani nezasluzia.

    Nesklamal by som, keby som poznal riesenie.
    Ale nepoznam.
    publikované: 08.05.2009 09:35:07 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Jak nepoznáš, Arton?
    Však si to napísal o štvrťhodinku skôr. Treba ako osvietený mních veľavýznamne vytreštiť oči na plafón a brblať niečo v tom zmysle, že nakoniec aj tak všetko vyrieši večné Tao.
    Ja by som Palestíncov a pod. prijal, oni sa integrujú. Veď už dávno prijali aj našu hlavnú modlu za jedného zo svojich prorokov, tak určite uznajú aj našu všestrannú nadradenosť.
    Ale iba s tou výhradou, že ich sociálinžiniersky vybártrujeme za zvyškové stavy tu prebývajúcich židov. Alija jak remeň. Z nášho pohľadu len vymeníme parazitizmus za symbiózu.
    publikované: 08.05.2009 15:10:40 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. idar
    parazitizmus za iny druh parazitizmu, mne osobne sa ani jeden z nich nepaci
    publikované: 08.05.2009 15:59:16 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. To si nenavyberáš, idar
    Momentálne bude treba prijímať Pakistancov utekajúcich pred americkou demokratizáciou.
    Najvhodnejší príjemca je Anglicko. Je to ostrov a aj zdegenerované anglické princátko ich má rado.
    publikované: 08.05.2009 20:22:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Od reality k nedelnej chvilke poezie
    publikované: 09.05.2009 03:10:03 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Najviac ma zaujali tri občianstva
    potomka kolonizátorov.
    Jedno z nich je slovenské.
    U darcu druhej časti génov si vzhľadom na jeho extrémny nacionalizmus tipujem občianstvo americké.

    Vybavenie svojho potomstva súpravou občianstviev - tomu sa hovorí prezieravosť.
    Lebo na konci vždy bič pleskne a za zločiny príde trest.

    Abú Mazen sa nedávno, keď ho partia náckov vo vedení kolónie nútila uznať "židovský charakter Izraela", nechal počuť, že mu je úplne egál, či sa kolónia volá Izrael alebo Hebrejská socialistická republika.

    Jo, keď už sme pri tom charaktere kolónie, hasbara na Západe zas prekrútila požiadavku jej aktuálnej vlády. Predkladá ju ako nevinné uznanie, že Izrael je "židovský štát". Pritom požiadavka je, aby Palestínčania uznali Izrael ako "štát židov".
    Že žiada uznať "štát židov" niekto, kto je doteraz v sebaľútostivom kŕči z deportácií nenemcov zo "štátu Nemcov" ... no škoda reči.
    publikované: 09.05.2009 06:08:15 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Veru, Idar, veru tak.)
    Ako som napisal, chapem, ze som ta sklamal.
    Ale veci maju vlastnu silu a zemetrasenia, pandemie,laviny a podobne veci nemozno celne zastavit mavanim zastavy - treba sa im skor vyhnut a zo spravnej pozicie v spravnom case urobit spravne gesto.

    A najlepsie, co v medzicase robit, inac povedane co je vzdy zmysluplne robit, je seba a svojich blizkych kultivovat. Pre vedomie je to nieco tak prijemne a potrebne, ako kupel v horucej vani:)
    Alebo aspon zbierat znamky. Alebo co chces.
    To je najelegantnejsi postup.


    Pravda, v nicom ti nebranim. Samozrejme, treba skor-neskor zorganizovat siet ludi, ktori vytvoria svoj (mikro-medium-mega) svet a presadia ho hospodarsky, fyzicky, mocensky, politicky. O tom skoda pisat, viem dobre, ze uz si to vsetko priperavil a teraz tu skurvenu krutnavu len spustis. Ved si sucast tej fyzis, o ktorej pisem, ze to vykona, spolieham na to.

    Alebo ti este nieco chyba? Potrebujes pomoc alebo radu?:)
    publikované: 09.05.2009 09:59:23 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Zatiaľ, Arton, ostaňme pri tej kultivácii
    Na ostatné je stále času dosť, oči máme otvorené, nič nám neujde.
    Preto kultúrna vložka:
    http://www.youtube.com/watch?v=RvVlqRO3gFY&eurl=http%3A%2F%2Fwww.sho.sk%2F&feature=player_embedded
    publikované: 10.05.2009 22:40:22 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014