Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Nebezpečný národ

- Istý Angličan cestujúci po kolóniach v roku 1760 zistil, že kolonisti "dychtivo a netrpezlivo očakávajú tú osudovo predurčenú chvíľu, kedy bude Amerika nariaďovať zákony zbytku sveta".

Kto iný ako Robert Kagan, poradca americkej vlády v oblasti zahraničnej politiky, blízky spolupracovník Williama Kristola a spoluautor dielka Project for the New American Century spichnutého krátko pred začiatkom poslednej americkej dekády, by si mohol dovoliť napísať politicky nekorektnú knihu o americkej agresivite Nebezpečný národ - zahraničná politika USA 1700-1900, vysmiať sa v nej mýtom, ktoré tvoria kostru americkej ideológie a ešte ju aj dobre predať. 

Netreba ani čítať medzi riadkami, aby bolo zrejmé, že autor knihy, nomádsky Chazar, je na americkú agresivitu hrdý. Zároveň však pociťuje voči americkým "tatíčkom zakladateľom" antipatiu. Pre neho nebol Benjamin Franklin žiadny idealista. Bol sviňa - a historik Kagan to vie vyargumentovať.

Kniha sa vracia až k začiatkom dnešných USA - do obdobia, kedy sa formoval špecifický národ a ktoré sú dôležité pre pochopenie jeho súčasných zločinov. Po bleskovom zábere obrovského územia expandoval tento národ do celého sveta. Predtým však dokonal genocídu na celom jednom kontinetne - a to nie je zanedbateľný poklesok, z ktorého netreba džentlmensky vyvodzovať žiadne závery o skutočnom charaktere tohto žravého národa.

Mýtus o nezúčastnenosti

- Podľa slávnych slov otca puritánov Johna Winthropa bolo cieľom prvých Američanov vybudovať žiariace "mesto na kopci", ktorého príklad mali ostatní nasledovať. Washingtonov Prejav na rozlúčku potvrdil toto izolacionistické jadro americkej zahraničnej politiky, ktoré bráni zahraničným záväzkom a stelesňuje pravú americkú túžbu nezahadzovať sa so skazeným a skazenosť šíriacim okolitým svetom. To je aspoň obecne prijímaný názor. V 17., 18. a 19. storočí však okolie Američanov takto nevnímalo. Ľudia a národy na severoamerickom kontinente, na západnej pologuli a v Európe považovali Američanov za nebezpečných z mnohých dôvodov. Na prvom mieste to bola ich útočná, a ako sa zdalo, neukojiteľná túžba po územiach a rozhodujúcom vplyve. Koncom 20. rokov 19. storočia istý mexický výbor prišiel k záveru, že Američania sú pripravení vtrhnúť k svojim susedom bez akýchkoľvek zábran. Indiánske kmene, od začiatku 17. storočia sústavne zatláčané do vnútra kontinentu, na to mali, pochopiteľne, rovnaký názor. A podobne aj Španieli, Francúzi, Rusi, Briti - tí boli všetci vytláčaní zo svojich území a vodných ciest "početným bojovným a nepokojným americkým obyvateľstvom", ako sa vyjadrovali francúzski diplomati. Agresívna územná rozpínavosť však nebola jedinou vlastnosťou, pre ktorú ostatní videli v mladej americkej republike nebezpečenstvo. Rovnaké alebo ešte väčšie obavy vzbudzovala hrozba americkej revolučnej ideológie a spôsob, ktorým liberálna spoločnosť zameraná na zisk pohlcovala kultúry, na ktoré narazila. Priepasť medzi tým, ako sa videli Američania a ako ich videli iní, pretrvala po celú históriu štátu. Američania sa vždy radi považovali za na seba zameraných a nezúčastnených, ktorí sa len občas z donútenia vydávajú do sveta ... tento obraz samého seba pretrváva bez ohľadu na 400 rokov nepretržitých výbojov a stále sa prehlbujúcej účasti vo svetovom dianí a bez ohľadu na bezpočetné vojny, intervencie a dlhodobé okupácie cudzích krajín

Celý americký zázrak odštartovalo 1,5 milióna ľudí s výnimočne agresívnou mentalitou a jeden rozľahlý kontinent, ktorý oplýval nesmiernym prírodným bohatstvom. Tieto štedré nekonečné priestory (niečo, čo si ľudia v stiesnených pomeroch husto zaľudnenej Európy nevedeli ani predstaviť) boli schopné všetkých uživiť, nikto - s výnimkou otrokov - nemusel nikomu slúžiť. Ponúkali toľko príležitostí na osobné obohatenie, že nordická etika "tatíčkov zakladateľov"  tomuto náporu neodolala a hodnoty ako sociálna stabilita, poriadok a sebaovládanie boli vytlačené a nahradené voľnosťou pohybu, rastom a užívaním si. Pre koloniálnu Ameriku nebol typický izolacionizmus a utopické snahy, ale agresívna rozpínavosť, pahltný materializmus a premosťujúca civilizačná ideológia, ktorá to podporovala a ospravedlňovala. Vznikla extenzívna spoločnosť - vznikol neudržateľný stav.

"Idealista" Benjamin Franklin

 - Americké expanzionistické plány sa zrazili s plánmi francúzskymi, avšak Američania vnímali francúzsku reakciu ako nevyprovokovaný agresívny čin, ako snahu obkľúčiť ich kolónie, ba ešte horšie, zatlačiť ich z ich súčasných hraníc. V prospech agresívneho imperiálneho zásahu voči Francúzsku sa najvýrečnejšie a najusilovnejšie vyjadroval Benjamin Franklin. Nabádal predstaviteľov britského impéria, aby využili príležitosť a raz a navždy zlomili francúzsku moc na kontinente a zmocnili sa tejto bohatej koristi. Hlavnou myšlienkou Franklinovej argumentácie bolo, že trvalá expanzia je nevyhnutná pre prežitie kolónií a prenesene aj pre prežitie impéria. Francúzi boli agresívni nepriatelia, hoci nerobili nič iné, len udržiavali súčasný stav. Keď bránili postupu britského osídlenia, kládli neprijateľné prekážky rastu obyvateľstva kolónií. Tvrdil, že "tým nám znemožňujú získanie obživy obrábaním novej pôdy, bránia našim sobášom a obmedzujú rast našej populácie, teda, ak to tak môžem povedať, zabíjajú tisícky našich detí skôr, než sa môžu narodiť."

Aký povedomý argument o rozširovaní Lebensraumu. Keby sme nevedeli, kto ho povedal a kedy, aj by sme sa zmýliť mohli.

Nakoniec však zákonite muselo dôjsť aj k rozporom medzi kolonistami a Britániou. Pravým dôvodom bola nenásytnosť kolonistov.

"Nikto sa nemôže radovať tak úprimne ako ja z podmanenia Kanady. Už dlho som presvedčený, že základy budúcej veľkosti a stability britského impéria sú v Amerike. Aj keď sú, ako už základy bývajú, nízke a málo viditeľné, sú dosť široké a pevné, aby podopreli tú najväčšiu politickú stavbu, akú dosiaľ ľudský rozum vybudoval." B. Franklin

 Nevinniatka zaťahované do cudzích vojen

- Pád Quebecu v roku 1759 bol triumfálnym obratom v dejinách kolónií i celého impéria a tak bol v tej dobe aj vnímaný. Keď reverend Jonathan Mayhew v Bostone kázal nadšeným davom, predstavoval si deň, keď Severná Amerika bude domovom mocného impéria, čo do počtu sotva menšieho než najväčšie v Európe a čo do šťastia neprekonateľného. Kolonisti však ešte neskončili s oslavami, keď sa do popredia dostal rozpor medzi britskými a americkými imperiálnymi záujmami. Po dobytí Quebecu sa začala vo Veľkej Británii debata o tom, či má byť v rámci pripravovanej mierovej zmluvy francúzska Kanada vrátená Francúzsku. V Británii sa ozvali presvedčivé hlasy, medzi nimi William Burke, brat slávnejšieho Edmunda, volajúce po vydaní Kanady späť Francúzsku. Argumentácia bola plná tvrdej kritiky agresivity amerických kolonistov a ich nenásytnej túžby po pôde. Burke presne vystihol ostrý protiklad medzi zásadami rovnováhy a zdržanlivosti, na ktorých sa prinajmenšom teoreticky zakladal európsky poriadok v 18. storočí a prehnane útočnou a, ako sa zdalo, nekonečnou rozpínavosťou vlastnou Angloameričanom. Ak bol ich prístup skutočne "politikou barbarov", potom najvýrečnejším a najodhodlanejším barbarom bol Benjamin Franklin. Tento pensylvánsky kolonista hnevlivo odmietal Burkeho názory. Je síce pravda, priznával, že obsadenie Kanady nebolo pôvodným cieľom vojny. Ale len z toho dôvodu, že britské impérium nemalo na nároky na Kanadu dostatok síl. Teraz, po svojom víťazstve, si to mohlo dovoliť. "Výhody získané počas tejto vojny môžu zväčšiť rozsah našich práv", - čím Franklin myslel práva dobyvateľské.

Po vojne s Francúzskom, ktorá sa viedla prevažne v Severnej Amerike a bola jednoznačne v prospech kolonistov, žiadala Británia od kolonistov, aby uhradili časť obrovských nákladov. Franklin odmietol s tým, že Británia viedla vojnu vo vlastnom záujme. Bol to ten istý Franklin, kto vášnivo vyzýval na dobytie údolia Ohia a Kanady. Bez štipky hanby vyhlásil, že kolonisti nemali na vojne žiadny záujem a boli vždy "oddaní mieru". A tak vznikol obľúbený americký mýtus o sebazaprení a nevinnosti.  Klamstvo zašlo tak ďaleko, že o dve storočia neskôr popredné učebnice americkej zahraničnej politiky uvádzali, že britské impérium strávilo v 17. a 18. storočí desiatky rokov vo vojne a "kolónie za to draho platili." Franklinove klamstvá si žili vlastným životom a utvárali predstavy Američanov o ich samých ako o pasívnych neviniatkach zaťahovaných do cudzích vojen.

Amerika sa od 18. storočia pýšila svojou liberálnosťou, ktorá sa zrodila z obrovskej koristi - jedného celého kontinentu. Ten formoval ľudí spôsobilých k územnej expanzii a osídľovaniu (politicky nekorektne povedané k zotročovaniu) a prenikaniu na cudzie trhy (politicky nekorektne povedané k infiltrácii a rozkladu). Amerika vždy pôsobila ako magnet na chamtivcov, neschopných žiť pokojne a neschopných nechať pokojne žiť iných.

Kniha o zahraničnej politike USA "Nebezpečný národ" sa končí v roku 1900.

Jej pointa: základom politiky USA bola od ich vzniku expanzia. Všetko ostatné je lož.

História pokračuje. A tiež Kaganova práca na ďalšej knihe, tento raz o Amerike 20. storočia zmrzačeného sionistickou ideológiou, kedy si USA založili svoj koloniálny outpost v Palestíne a rozožierajú odtiaľ ako rakovina na ropu bohaté a strategicky významné krajiny.

Možno sa v nej nakoniec dozvieme, ako to bolo naozaj s 11. septembrom, ktorý pažravcom Kaganovho typu poskytol dôvod úderu na Irak a o čo všetko chce USA okradnúť Rusko, ktoré má podľa oficiálnych amerických mienkotvorcov "čoraz menej obyvateľov a príliš veľa surovinových zdrojov."

(Texty v italiku sú z Kaganovej knihy Nebezpečný národ)


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. Obdivujem kazdeho, kto si vobec dokaze precitat nieco od vraha.
    Tohto pana Kagana nepoznam, ale zo skoly poznam ineho pana Kagana.
    Ten sa volal Lazar Kaganovic a bol sefom NKVD a Gulagov. Ako sef Gulagov a NKVD pomahal zabit iba 66.000.000 nasich ruskych bratov a sestier. 11x holohoax.
    publikované: 07.09.2009 08:19:18 | autor: Igor (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ema:
    K Tvojmu linku na osidlovanie okupovanej Palestiny americkymi zidovskymi extremistami chyba paralela z historie USA ze vlada vo Velkej Britanii nemala na kolonizatorov ziadny vplyv. Nedokazala ich nijako zastavit.
    Igor:
    Robert Kagan ma na svedomi 1,2 miliona zavrazdenych obyvatelov Iraku a rozduchavanie vasni proti Rusku http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2008/02/05/AR2008020502879.html Vyslo to pred gruzinskym utokom na Osetov.
    publikované: 07.09.2009 08:37:36 | autor: F. (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Informácií o histórii sa netreba štítiť
    Od masového vraha môžu byť o to zaujímavejšie.
    Nepoznám lepší ucelený dokument o histórii USA, ako je tento od Kagana. Ako keby písal Jozef o Egypťanoch.

    Poznáš ten príbeh o Jozefovi, však? Aj treba, pretože je pre Košer Nostru kľúčový. Nie tóra, nie talmud, ale jozefovský syndróm.

    Žili-byli bratia, všetci sa ako-tak obživili, len jeden bol lenivý a vychcaný. I predali ho do otroctva v Egypte. Bolo to však zvláštne otroctvo, pretože Joško urobil závratnú kariéru a ako blcha do kožucha sa dostal na vysoký post - priamo za ministra u faraóna.

    A aké z toho vyplynulo pre mafie poučenie? Jednoznačné. Buďte ako Jozef. Vychcaní kariéristi pažraví po funkciách. Čím vyššie, tým lepšie. Dá sa, všetko sa dá. Príbeh o Jozefovi je dôkazom.
    A ak to nejde inak, založte si vlastnú organizáciu. Napríklad debatnú úniu McGill pre tárajov a menujte sa za jej prezidenta, ako to urobil istý chrchlavý poľsko-litovský Kagan. Pardon, Cohen. Sa to pekne vyníma v životopise. Prezident.
    publikované: 07.09.2009 17:06:50 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Je očividné, že vláda USA
    nemá na kolonizátorské saranče rozliezajúce sa protiprávne po palestínskom Západnom Brehu žiadny vplyv.
    Mocné predĺžené rameno americkej administratívy - izraelská vláda kolonizáciu priamo podporuje. Veď jej už kolonisti vyhrozili, že ak im bude robiť problémy, vyhlásia si na Západnom Brehu svoj vlastný židovský štát.
    Lenže už nie je ani 17., ani 18. ani 19., ba dokonca ani 20. storočie a ak si niekto myslí, že sa môže správať ako Američania na úsvite ich barbarskej histórie, je na veľkom omyle.
    publikované: 07.09.2009 17:12:59 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. pekne napisane
    lenze sa pytam / maju tam viac ako 58 druhov toaletneho papiera? Maju. Tak tam sa treba ist nadychat demokracie a slobody, ved vyber medzi 126 druhmi tam a 58 u nas je neporovnatelne vacsi /podobne ako za sociku ked Iris chodila nakupovat do Madarska FA mydla a hovorila tomu nadychat sa slobody/
    publikované: 08.09.2009 12:39:40 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Kto ich zastavi?
    Predsa Ema. Ako Rachel Corrie.
    publikované: 08.09.2009 12:58:15 | autor: F. (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. :o)
    USA je v tomto case najslobodnejsia krajina na svete.
    A nic na tom nezmenite. Anonymni zasrani hrdinovia :o)

    publikované: 08.09.2009 13:48:27 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. sloboda je relativny pojem
    Vzdy ked pridem do krajiny ako Iran, Libya, Kuba, India, ci hoci napriklad aj Bosna, pocitim okrem smiesneho uradnickeho folkloru na colnici aj cosi, co ani pri najlepsej voli neviem nazvat inac ako zavan slobody. Clovek zrazu nie je zviazany milionmi smernic, s kazdym sa da ludsky dohodnut, pretoze clovek namiesto tupej ocelovej masinerie ma do cinenia s ludmi. Niekedy smiesnymi, hlupymi, aj zlymi... ale je to svet, kde clovek je este clovekom a nie iba nejakym viac alebo menej estebackym zaznamom v dlhom rade institucii. Moze si hoci len tak lahnut vedla cesty do prachu, ci vybrat sa za nosom, kam ho prave napadne, nenaraza vsade na tabulky s napisom Private property a nemusi byt stresovany danovymi ci inymi predpismi a terminmi. Tazko to opisat a isto moje pocity nebude chapat niekto tak opity US slobodou ako Iris, ale ti, ktori to zazili, hadam budu rozumiet o com tocim.

    No a odhliadnuc od mojich krehkych pocitov, ktore som opisal horevyssie, USA 2009 objektivne urcite nepatri medzi slobodne krajiny. Je to totalitne vazenie, z ktoreho sa vazni boja co i len vytrcit nos, aby po nom nedostali. No preco asi? Aky nevdacny je ten zvysok sveta, vsak, Iris?
    publikované: 08.09.2009 15:09:40 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. krasny, srdcervuci buhehov prispevok,
    ale...nicnehovoriaci. Sloboda krajiny sa neda vyjadrit pocitmi na colnici. Niezeby som chcela napadat slobodu v Libii, alebo ti protirecit, buheh, to ani v najmensom. Alebo sloboda na Kube, preco nie, vsak ja som tam nikdy nebola a ty si bol. Len by ma zaujimalo, ehm...ze okrem pocitov na colnici, da sa sloboda zvazit, odmerat ?
    Lebo mozno niekomu staci si dat frtana do nosa a citi sa slobodny vsade.
    Ja vychadzam napriklad z faktu, ze emin oblubeny Finkelstein zije a uci v Chicagu. Teda...asi ucil, a teraz sa zivi pisanim. Ale zije :o)
    publikované: 08.09.2009 17:26:18 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. pre konšpiratológov:
    publikované: 08.09.2009 18:39:38 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Keďže sme toho s buhehom dosť precestovali
    spoločne labka v labke, môžem sa pod jeho názor podpísať a keby som mala štempeľ, tak aj ten.

    Pravú americkú slobodu vidíme, iris, aj tu, na bratislavskej US ambasáde. Sú tam zabarikádovaní ako vo väznici a v strachu zločinca nám protitankovými zátarasmi sprasili Hviezdoslavovo námestie.

    To čo je za argument, ten Finkelstein? Ani sionbolševická totalita nemôže vyvraždiť všetkých. Tak im aspoň znepríjemňuje život a vedeckú kariéru.
    Sa teraz začni tváriť, že je to pre teba novinka, ty farčodit jachne.
    publikované: 08.09.2009 19:49:05 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Ten dokument je podľa všetkého
    rovným dielom aj pre zástancov oficiálnej verzie.
    Ozaj, gleiwitzský vysielač prepadlo komando SS, všakže, kriq?
    publikované: 08.09.2009 19:55:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Kriku, musis byt velmi sklamany.
    CT2 ako za starych cias:
    Zopar nepriatelov socializmu niekde spriada svoje negativne nezmysly, (ktore ovsem NIKDY nie su uverejnene v klasickych masmediach)
    ale my, skveli budovatelia (a hasici) sme proti tymto ohovarckam (co masmedia daju do placu s velkym halo, ked to povie pracujuca trieda, vsak ano, tak to musi byt pravda).


    Som si isty, ze velka cas sledovatelov televizie CT nikdy nepocula presne o probleme s WTC7, nie to este, aby videla programy tych, ktori poukazuju na nezvycajnost jej padu. Zato dnes sa tito divaci dozvedeli, ze to, co je zakazane odvysielat, co nevideli a nepoculi, je nezmysel.

    Ako za komunistickej totality.
    Som proti, aj ked neviem, proti comu, lebo ako povedal ten svedok "neverim, ze by toto spravila vlada svojim ludom".
    V bolsevickom Zvaze podobni kreteni zvykli hovorievat:
    "neverim, ze by toto spravil batuska Stalin svojim ludom".


    Tieto masmedialne praktiky su ovela vacsim usvedcenim zlocincov, ako samotne typicke Silversteinove triky s ciernym podpalacstvom a zlocinnou demoliciou, typicke v biznise spinaveho maklera s nemovitostami. Uz starocia vladnu v tom biznis tie iste praktiky, a tak sa v nich vyznaju. Akurat ze pri superbudovach a supercentrach su dnes tie technologie viac ... termitske.
    publikované: 08.09.2009 21:07:04 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. ...som videl iba poslednych 10 minut,
    ale 100% suhlas s Artonom, hlavne s poslednym odstavcom. Presne tak, ten dokument, absolutne v duchu socikovej propagandy, bol v skutocnosti priznanim.
    publikované: 08.09.2009 21:30:05 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Zacina
    to byt uz takmer fanaticke :( Narod, ktory je uz vyse storocie ekonomickym, vojenskym, technologickym lidrom a lidrom vo vyskume, vzorom inym, si zasluzi objektivnejsie zhodnotenie. Z coho ho vlastne obvinujes? Z homicidnej hegemonie? Z rozsirovania teroristickej subkultury, ktora je na burze migrantov z tretieho sveta najviac cenena? Byt/stat sa Americanom a Izraelcanom je predsa len kapanek rozdiel nato aby si tieto odlisne kultury mohla stotoznovat. Nemas rada liberalizmus a pragmatizmus? Vadia ti spolocne zaujmy Izraela a USA? Maju aj rozdielne...
    publikované: 09.09.2009 00:02:45 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. no ja tu doma tak varim, miesam a prazim...
    a napadlo ma, ze zo mna si este nikto tak dobre nevystrelil ako teraz na tomto blogu :o)). Buheh a ema ma dostali, ja som im UVERILA, ze to myslia vazne s tou slobodou na Kube a v Libii :o)))))
    Tak toto sa este nikomu nepodarilo:o))))
    publikované: 09.09.2009 02:36:52 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Čo si napaprčený, Martin,
    ako keby som ti podupala svätý obrášťok.

    "Narod, ktory je uz vyse storocie ekonomickym, vojenskym, technologickym lidrom a lidrom vo vyskume, vzorom inym, si zasluzi objektivnejsie zhodnotenie."
    To akože USA?
    STOROČIE?
    Nebuď smiešny. USA šli do WWII s New Dealom - mizernou ekonomikou, armádou nezamestnaných, bola to krajina tretieho sveta, banda bigotov, ktorá mimoriadne zaostávala hlavne na poli vedy. Vyžrali sa do svojej úžasnosti, ktorú tak obdivuješ, na Európe - na tvojich európskych predkoch, na nich aj na tebe. Poškodili ťa tým, že zabrzdili ďalší rozvoj Európy. Vo východnej Európe, ktorú USA podhodili kamarátovi Stalinovi, ho zablokovali úplne. Rozložili celú jednu časť kontinentu - milióny ľudských osudov.

    Dobre teda - teraz druhá, západná. A vieš ty, čo tam po vojne Američania vyvádzali?
    (Ak už teda neberieme do úvahy, že svojmu najväčšiemu hospodárskemu rivalovi - Nemecku, ešte počas vojny vymrdali centrá všetkých veľkých miest a ekonomicky ho okriplili, kde sa len dalo. To je TYPICKÝ AMERICKÝ "konkurenčný boj". Bombardovať, bombardovať, bombardovať. Roztrieskať, vyvraždiť, rozložiť. Zničiť zdravotníctvo, školstvo, vyvrátiť z koreňov celý sociálny systém ... najnovšie hľa, Irak.)
    Tak vieš, čo vyvádzali? Nie, nevieš. Veď kto by ti to aj povedal, že. A na to, aby si si sám hľadal informácie a sám rozmýšľal, si príliš ... doplň si, čo chceš.

    Už len ten brutálny povojnový brain drain - krádež najlepších európskych mozgov musí každý príčetný Európan zanalyzovať a odsúdiť. USA sa po WWII v Európe s nadšením prplali aj v takých soft sférach ako vzdelávanie a veda - pretože to je budúcnosť a USA si žiadnu dobrú budúcnosť Európy NIKDY nepriali. Údajná americká "pomoc" Európe sú len sprosté mýty, lži, manipulácie idiotmi neznalými histórie vlastného kontinentu.

    Americka a izraelská kultúra sú totožné. Aj s ich mýtmi o božej predurčenosti a poslaní vládnuť celému svetu.

    Apropo, odkiaľ z piči prišla do Palestíny bolševica Golda Mabovič a jej podobné kreatúry?
    A kde býva viac ako polovica židov?
    Že by v Izraeli? Nula bodov, odchod doštudovať. Cestou si prečítaj aj Kaganovu knihu a napíš mu, že je neobjektívny. Hrozne to ním otrasie.

    Je fascinujúce, ako tu prežíva tento katolícky mentálny vzor submisívnych jepkov. Táto kultúra obdivu voči vždy nejakej modle, slint-slint Amerika.

    Ozaj, je tu dnes dalajláma. A v meste sú takéto plagáty: "Výstava budhistických relikvií."
    Jo, jo, prstík svätého Jalkhanza Khutagta Sodnomyna Damdinbazara. Očko svätého Dzogčena Khenpa Čogu Rinpočeho. Nosná dierka Tulka Dragpu Gyalcena.
    Katolícky kultúrny pattern zdeformuje všetko na svoj obraz.
    publikované: 09.09.2009 10:18:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. no dobre deti,
    uz sa nehadajte, sup do kuchyne varit, miesat a prazit.

    Za to ze ste boli dobre, prezradim Vam tajomstvo: ziadna demokracia ani slobodna krajina nikdy neexistovali. Ked sa blizsie pozriete na ktorukolvek krajinu v ktorejkolvek historickej dobe, vzdy nakoniec zistite, ze rozdiel bol iba vonkajsi - podstata ostava. Panstvo dava poddanym len tolko slobody, kolko je prave za danych okolnosti vhodne a strategicky prezierave. Vsetko ostatne je iba ideologia. To plati rovnako pre USA ako pre Kubu, Iris. Kto nechape suvislosti, tak mu treba.
    publikované: 09.09.2009 10:31:08 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Teda Ema, nerad to pisem,
    ale v tom poslednom prispevku suhlasim s tebou do posledneho pismena.
    Hlavne si to presne vystihla, podla mna. A hlavne je to presne ta informacia, ktora masam bud chyba alebo si ju nechcu pripustit.
    ----


    Podstata je naozaj v mentalnych paternoch submisivnych jepkov.
    publikované: 09.09.2009 11:10:01 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. ema,
    pises, ze kazdy pricetny Europan musi odsudit brain drain. Ze...Europan, ja vam nechcem vbrat iluzie, ale isti Europania to uz odsudili a tvrdo na tom pracuju :o) Nekecam, vazne nekecam, ked vam poviem, ze som osobne videla male lietadlo tahajuce velky citatelny napis za sebou :" Germans back to Germany . Germany needs you ! Alebo toto si kuknite:
    "http://www.daad.org/page/66348/?cd_eid=68943&ct=cdisplay
    Hm....vymrdani nemcuri. Zacne to druhu svetovu, rozmrda to celu europu a svet, Slovanov by pouzili na mydlo ale az po zidoch a pod.
    Takze aki Europania. Co ostalo na Slovensku? Vazne, chodte na vychod na vylet. Zoberte to z Kosic cez Krompachy, cez Helcmanovce, do Dobsinej pod Kralovu holu a uvidite vase Slovensko. V Cechach studuje viac slovenskych studentov ako za spolocneho statu ! ALW JASNE, VAS V bLAVE SA TO NETYKA :O) V Blave vidite len americku ambasadu, na Spisi ste zatial cas nemali ist. Hlavne ze na Kube ste boli. A pritom na vychode Slovenska je tolko slobody, kolko chcete. Aj na vyvoz. Od ohrievania bosych noch pri ohniku az po vysoke hviezdne nebo.
    publikované: 09.09.2009 17:09:36 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Ema,
    silne slova este neprevazili argumenty ... Neboj, svaty obraztek si mi nepodupala ale naopak, chytila si sa storocnice ako komsomolec hospodarskeho planu, pritom som to zaokruhlil nakolko sa mi nechcelo (a to si spravne naznacovala) pocitat na roky... Americka hospodarsky dominovala aj pred druhou sv. vojnou. Urcite ti je znamy krach NY burzy a jeho dopad aj na slovenskych drotarov...

    Moji predkovia stratili majetky znarodnenim a napriek tomu nie som nahnevany na komunistov a ani na neznych demokratov, ktori si s nimi podali ruky. Amerika sa ma netykala. Slovensko hospodarsky prosperovalo aj vo 'vykradnutej' Europe.

    Americania vyvadzali presne to iste co aj ostatni akurat mali v rukach zbrane s masovejsim ucinkom. Tvoji oblubeni skopcaci robili to iste, akurat nemali tu atomku na V2 moznost primontovat. Rusi rozmrdali tiez co sa dalo ako aj Japonci. Samozrejme, kazdy svojim arzenalom.

    Americka a Izraelska kultura su rozdielne. V Izraely by radi bombardovali Iran, kym v USA Mr. Obama vaha. V Izraeli sa nesmies ozenit/vydat bez pozehnania rabina kym v USA ... Vsak asi tusis. Maju na haku...

    Dalsie veci, ktore spominas su uz iba smutne invektivy. A ja ta mal tak rad :(
    publikované: 09.09.2009 20:42:46 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. A čo proti tomu máš, irisa?
    Takú politiku robí každá západoeurópska krajina, dokonca už aj Češi, Poliaci a Húni, len tvoji krajania stále nie. Zo zrejmých dôvodov, ktoré ti ale nebudem objasňovať, pretože by si aj tak nič nepochopila, keďže na vec zjavne nemáš ani len vlastný názor. Tak to aspoň vyplýva z tvojho nekonzistentného šteku. Bárs sa aj tváriš, že si spásla celé pole všudybýlka.

    Ale teraz k veci. Bola si vyzvaná, aby si sa vyjadrila k tomu, od koho odoberáte na MSH orgány na transplantácie. Rozumiem, že ty ako stredný zdravotnícky personál (nekvalifikovaný), ktorému usamani neuznali diplom, o týchto špinavých kšeftoch nemusíš mať detailnú vedomosť, ale určite si sa niečo dopočula aspoň v kantíne. Ani si sa o to nešuchla, len tu drzo vylučuješ svoje emocionálne sekréty, ktoré nezaujímajú ani len to decko pod menom martin. Dávaj si pozor, irisa, s nami ty nevyjebeš.
    publikované: 09.09.2009 21:21:21 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. idar
    a preco sa prosim ku mne vynadrujes? co cakas za svoj prispevok? bompary alebo pohladkanie od dalsej ovecky v druzine?
    publikované: 09.09.2009 21:32:51 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. bompari, Izraeli
    a ine hrubice
    publikované: 09.09.2009 21:34:58 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. bompari, Izraeli
    a ine hrubice
    publikované: 09.09.2009 21:35:28 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. bompari, Izraeli
    a ine hrubice
    publikované: 09.09.2009 21:35:51 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Ty sa nemáš čo vyjadrovať k tomu,
    prečo sa ja k tebe vyjadrujem. Ty nie si žiadny peer, ani len tak nepôsobíš bubáčik. Ty si proste len nudný.
    publikované: 09.09.2009 21:36:24 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. bompari, Izraeli
    a ine hrubice
    publikované: 09.09.2009 21:36:29 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. idare,
    ulavilo sa ti? ubohe, ze sa odbavujes na deckach ... najdi si vhodnejsieho peer-a do debaty a neotieraj si usta
    publikované: 09.09.2009 21:39:07 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Buc od tej lásky
    a ešte raz si to po sebe prečítaj. Nemôžeš sa niekoho niečo pýtať a zároveň ho žiadať, aby ti neodpovedal. To nie je dialektika, ani len eristická, to je skrátka len chochotina.
    Hybaj ty pekne do zadnej lavice, buď hezky zticha a nehuď tu od rána do šera.
    publikované: 09.09.2009 21:54:56 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. ja nechapem len jednu vec,
    preco sa ma to cudko judko s nick namom idar vobec pyta na taku vaznu vec, ked predpoklada, ze som nekvalifikovany zdravotny personal. To mu fakt chyba inteligencia na to, aby vedel, ze taketo veci sa drzia v diskretnosti?
    Ale dam zadostucineniu aspon tvojej sprostej zvedavosti, tak ti poviem, ze se mnou na tuto temu nikto nevypraval.
    publikované: 09.09.2009 22:14:09 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Za celý náš kolektív by som si dovolil
    vyjadriť ti, drahá iris, vrelé poťakovanie. Povedala si viac, než sa žiadalo. My, slovenský ľud pilní a vychcaní, si to už vieme správne interpretovať. A ani ti nebudeme farizejsky vytýkať, že si už druhý krát počas ostatnej dekády klamala.
    Ako právoplatná členka nášho clubu môžeš ďalej pokračovať v sekrécii, dokonca to bude vítané. Veľmi vítané.
    publikované: 09.09.2009 23:05:05 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. bompari, Izraeli
    a ine hrubice
    publikované: 09.09.2009 23:07:07 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. idare
    ďakujem za varechu!

    ...a prajem príjemnú zábavu v tu prítomnej veselej spoločnosti.
    publikované: 10.09.2009 00:56:04 | autor: ivan (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. bompari, Izraeli
    a ine hrubice
    publikované: 10.09.2009 02:00:15 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Filozofe,
    nefandi si az tak. Neziadat odpoved je to posledne co by som si ja prial. Tazko vsak povazovat chobota, ktory do diskusie neprinasa nic okrem oplzlych narazok, urazok a otazok za schopneho dialektiky. Takych 'filozofov' snad produkovala jedina skola a to skola materialistickej dialektiky.
    publikované: 10.09.2009 05:36:23 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. bompari, Izraeli
    a ine hrubice
    publikované: 10.09.2009 08:14:41 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. martin, iris
    a ine hrubice
    publikované: 10.09.2009 09:11:26 | autor: bompari, Izraeli (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Ahoj Ivan,
    tá vareca je na to, aby si vo vašej parádnej kuchyni mohol do hrncov nielen nazierať, ale sa aj aktívne miešal do varenia. Takže je vlastne na príťaž, asi ako blesk pri fotení východu slnka na Poon Hille.
    Počuj, ty si človek rozbehaný, bdelý a všetko aj dokumentuješ. Marfušu si niekde nevidel?
    publikované: 10.09.2009 11:28:43 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. No tak som sa dozvedl.
    ze USA boli lidrom uz davno - lebo mali takuuuuu krizu 1929, ze sa to prejavilo aj za oceanom.

    V Amerike maju aj toho trpajzlika najvacsieho.


    A velmi sa mi paci to myslenie:
    moj pan je sice vrah, ale aj ostatni by vrazdili, keby mohli.

    A teraz vazne, Martin -
    TVOJA MODLA, USA, spachal zlociny, a nemoze byt nevinny pre to, lebo niekto iny by vraj tiez spachal. Holokaust Hiroshima-Nagasaki je iby JEDEN, Martin. Jeden holokaust s dvoma bombami.

    Dokazes vobec pochopit, o com je rec (a nepliest do toho nejake stare budy, ktore zabrali tvojemu dedovi)?

    publikované: 10.09.2009 14:05:00 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Artone, Idare, Izraeli a druzina
    zase nic k veci. Umelecky dojem 2-, argumentacia 5.
    publikované: 10.09.2009 15:18:20 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. bompari
    hrubice
    publikované: 10.09.2009 16:23:14 | autor: Izraeli (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Iriska, aby si sa necítila
    v tom Jew Yorku menejcenná, môžeš si skúsiť prečítať napríklad toto:
    http://www.osel.cz/index.php?clanek=4569
    Tvoji predkovia vynašli a používali písmo už v dobách, keď sa po Central parku preháňali bizóni a negramotní predchodcovia tatíčkov zakladateľov sa medzi sebou mlátili ešte na druhej strane Atlantiku.

    A nemôže byť na škodu, ak si pozrieš aj inštruktážne videjká o parazitoch a ich stratégiách. Keď už teda medzi nimi žiješ.
    http://www.youtube.com/watch?v=CCOQ0VU24xw&feature=PlayList&p=71B34CD70F980144&playnext=1&playnext_from=PL&index=2
    http://www.youtube.com/watch?v=bT774hw8YxU&feature=fvst
    publikované: 10.09.2009 20:37:25 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. iris,
    ak nic ine, treba ti priznat aspon kredit za to, ze si im to tu vycistila od hlupakov, a aj diskuzia je intenzivnejsia a hodnotnejsia.
    vdaka.
    publikované: 10.09.2009 21:16:21 | autor: datim (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. Nie k veci?
    Nuz, Martinko, od cloveka, co zacal pri teme o Amerike pisat o zabrati majetku jeho deda komunistami, je to vyhrada velmi seriozna:)

    Mimochodom, to su zas tie zauzivane praktiky kolaborantov, ktori sa citia konformni s mocou: pri dialogu a teda pri urcitej konfrontacii si zrazu jedna strana, prave ta provladna, zmysli, ze zacne sama rozdavat znamky a rozsudi spor.
    :)

    Nie,Martinko, ty o pravde nerozhodujes.
    Konieckoncov, Martinko, vy nie ste pri moci. Nie naozaj. Tebe sa to tak javi - ale ty si dost kratkozraky. Mnohym sme tu uz otvorili oci, a niektori dokonca zostili,ze pohlad z takeho nadhladu, aky im obcas umoznime tu, ani neznesu.
    A tak znova zliezli a oci zavreli.
    Mozes si vybrat, ci na to mas.
    publikované: 10.09.2009 21:57:10 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. datim :o)
    vdaka za sucit :o)
    Ano, ja vzdy rada zdoraznim, ze USA su t.c. naozaj politicky, humanne a moralne najrozvinutejsou krajinou. Z mojho osobneho pohladu. A ten je teda sakramentsky kriticky a objektivny.
    Nebyt Ameriky, Slovaci doteraz varia halaszle a uctivo ksznomsepenuju alebo varia borsc a govorjat. Ceskoslovenska republika dostala sancu v USA. Nebyt USA ktovie ako by Europa vyzerala po WWII. Nebyt Ameriky Zidia nemaju kam pred Hitlerom utiect. A tak dookola... a myslim si, ze tu pritomni to velmi dobre vedia, ale si to iba nechcu priznat.

    publikované: 10.09.2009 22:30:19 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. Idar,
    moje sebavedomie nijako nesuvisi s tym odkial pochadzam a kde su moje korene. Nenachadzam v tom ziadnu logicku suvislost.
    publikované: 10.09.2009 22:40:40 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Politicky, humánne a morálne
    patria USA do rovníkovej Afriky. O tom sa snáď, iris, nemusíme baviť.
    A čo sa týka podpory USA pri vzniku ČSR, bol to len vedľajší efekt Wilsonovej snahy o rozbitie francúzskeho a britského impéria nešikovne maskovaným tzv. sebaurčením národov. Nebyť týchto "vyšších" záujmov, k žiadnemu Trianonu by nedošlo a Slovensko by naozaj skončilo ako maďarská provincia, tak ako si to priali provinční židia.
    Ale o tom sa s tebou, iris, tiež nebudeme baviť, pretože ty si historický analfabet a určite ani nevieš, že USA napríklad nepodpísali ani Versaillskú zmluvu.
    publikované: 11.09.2009 00:55:13 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Iris, ako sa majú pani matka?
    Stále pri ohníku, až po hviezdnu oblohu?
    A funguje ten odpustok, čo si si kúpila ročným ustajnením haranta v Jew Yorku?

    Ubezpečujem ťa, že poznámka o brain drain sa ťa netýka. Spolu s výkonnými mozgami vždy odchádza póvl. Aby nám potom zvestoval, že žije v politicky, humánne a morálne najrozvinutejšej krajine.
    Tak ako je to s tými orgánmi na transplantáciu?
    publikované: 11.09.2009 04:17:16 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. Čo majú na háku, Martin?
    Aj v USA budú musieť mať na háku certifikovanú onú. Bez ohľadu na to, že niektorí americkí židia sa metajú
    Lost Jews - kampaň proti intermarriage a asimilácii sponzorovaná vládou štátu bez hraníc
    http://www.youtube.com/watch?v=ZPYGdgIxIe4
    Stačí tam vymeniť slovo žid za... juj, radšej to nenapíšem.
    Poznáš Norimberské zákony?
    Nie? Tak aj tie si doštuduj.
    publikované: 11.09.2009 04:24:54 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Ale Ema...
    (výpadni chrapúň ;-) Ved ich nechaj. Ortodoxni zidia su potrebni tak ako aj dobri katolici. Vsetko by malo mat svoj protipol, napr. aj liberali konzervativcov. Datim 'hlupu' iris apod. Inak by liberal zlenivel a datim zostal ticho, napriklad. Jedno sa mi vsak osobne na zidoch paci, ze zidovstvo sa dedi po matke. Takze chytra liberalna baba by sa mala vediet zorientovat. Horsie su na tom hlupejsi konzervativci. Ale ti zase maju ine vyhody ... Navrhujem, nezavidme si navzajom. Kazdemu co jeho je.
    publikované: 11.09.2009 08:06:56 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. "Nezavidme si navzajom. Kazdemu co jeho je."
    To by sa dobre vynímalo nad bránou koncentráku.

    Ty nie si chrapúň, Martin. Ty si len submisívny jepko a keď bude treba, zopakujem ti to aj do tretice. Tvoje podvedomie síce cez kecy o "chytrej liberálnej babe" piští, ako by mi nadávalo na plnú hubu, ale malomeštiacke filtre to vyformujú do slizkej verbálnej gebudziny.

    Čo? Kampaň pre ortodoxných? A vieš ty, KTO sú ortodoxní, ako žijú a ako sa správajú? A si až tak blbý, že ti mám jasne napísať, koho tá nacistická kampaň oslovuje?

    Ešte jednu otázku: čo je na dedení po matke také výnimočné, také pozitívne, že sa ti to páči?
    Odpovedz zreteľne a jednoznačne.
    publikované: 11.09.2009 09:50:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Ema,
    tu mi uz moj rozum vravi - 'stop!'. Diskutovat s niekym, kto uraza je pod tvoju uroven. Ale ja nie som urazeny. Neviem kto su ortodoxni ale poznal a pracoval som sa s Izraelcanom 2 roky v AMS, chodili sme na futbal, strazil som mu perzsku macku atd., ktory z Iraela odisiel. Nevedel sa stotoznit s politikou krajiny i ked rodina mu tam zostala. Na margo ortodoxnych poznamenal - su ludia, ktory si myslia, ze ziju lepsie ako ostatny. Na dedeni po matke sa mi paci to, ze deti matky nie su odtrhnute od svojich blizkych. Matka moze uprednostnit partnera pre netolerantnou kulturou. BTW, videla si slovensky film Hannele z prostredia podkarpatskej rusi?
    publikované: 11.09.2009 10:34:42 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. ktori, ostatni
    a ine nepodstatne hrubice ;-)
    publikované: 11.09.2009 10:36:02 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. ktori, ostatni
    a ine nepodstatne hrubice
    publikované: 11.09.2009 10:37:00 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. martin sa mi páči
    na otázky neodpovedá, nevie nič, ale prispieva ako drak :)
    asi len potrebuje zlepšovať slovenčinu, najmä pravopis
    publikované: 11.09.2009 11:28:14 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. Jo, Hanele
    Boli sme v kinosále celkovo traja, z toho jeden zaspal, a to prosímpekne uprostred vyzurovania priemyselnej revolúcie, kedy sa devečka zo štetla robotníčkou vo fabrike stala. Nevydržal ten slaboch ani do chvíle, keď Hanelu postretne fabrické šťastie v podobe žida, hoci vlažného. Lepšie než teplý, ne?, povedala si Hanele. Rodina i štetl ju síce zapudili, ale potom ich oslovila kampaň Lost Jew a vrátili sa do lona tradícií, velice sa tešiac, že v mladosti boli dostatočne prezieraví a nepodľahli osídlam intermarriage.
    That´s all, folks.

    To by sa ti hodilo, aby všetci prestali kritizovať beštiality Izraela a sionistickej sekty len preto, že ty poznáš nejakého chlapíka, čo chodí na futbal.

    Len aby si nebol prvý u notára vo fronte, keď budete dediť po otcovi. Takých poznáme.
    publikované: 11.09.2009 11:54:16 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. Heh,
    no vidis ako nam ten pribeh pasuje do diskusie! Kritika je nutna ale, prepac, to co popisujes ty, je akasi zatrpknutost. Ak sa rozhodnem kritizovat bestiality, preco by som sa mal etnicky a religiozne vymedzovat, ha? Co sa tyka dedenia, vravim, majetky su fuc a dedicov za tych 50 rokov ako smeti ... Okrem toho, ako ta len moze napadnut, ze ja cakam na mannu z neba?!
    publikované: 11.09.2009 12:05:54 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. Svoje nepočetné osobné skúsenosti
    si, Martin, nechaj pre seba. Tých máme každý dosť, aj takých, aj onakých.
    S tým dedením po matke je to presne naopak ako si napísal. Nie je to žiaden prostriedok stmelenia s príbuzenstvom, ale nástroj diseminácie. To nevládneš ani takou triviálnou a široko známou vedomosťou, že v každej jednej kultúre, dokonca aj u opíc a primátov, sa od rodného kmeňa odsťahovávajú zväčša samice, zatiaľ čo samci sú na kmeň naviazaní a pri ňom zostávajú?
    Ak neveríš, poobzeraj sa pozorne po svojom okolí a snaž sa čo to pochopiť. Ak teda nemáš nejakú kognitívnu poruchu, ktorá by ti v tom zabránila. Kto sa vydáva na Západ za účelom plodenia detí, Slovenky alebo Slováci? A čo sa stáva z tých detí - Slováci, alebo Nemci, Rakušáci, Taliani, či Švajčiari?
    Videjká nezabrali, ale teraz si dúfam konečne pochopil, čo je to parazitický výtrus.
    publikované: 11.09.2009 12:30:24 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. Lož 9/11 a jej šíritelia
    pred pár dňami bol na tému teroristického útoku na dvojičky v TV dokument BBC v duchu najlepších socíkových propagandistických tradícií. Dnes je v smetiarni na túto tému v podobnom duchu angažovaný článok aj s krásnou farebnou omaľovánkou s rakvičkami.

    http://www.sme.sk/c/5013688/bolo-to-inak-hovori-o-11-septembri-cast-americanov.html

    Tá omaľovánka ma dostala, a tak si dovolím sa v tomto veselom kolektíve podeliť o niektoré „kedlubny“ z uvedeného materiálu.

    Úžasný je už podtitulok článku v autentickom štýle Sme: „Medzi tretinu ľudí, ktorí tvrdia, že vláda je zapletená do útokov, sa hlási aj herec Charlie Sheen.“ Len pre osvieženie pamäti, to je taký ten jebo, ktorý hrá v tých najhorších paródiách hlavného hrdinu, takého nasprostastého ramba, ktorému to zapaľuje vždy neskôr, ak vôbec.

    No comment. Ale poďme k omaľovánke. Nemám čas ani chuť to pitvať do detailov, ale aspoň niekoľko perál.

    Na argument, že budovy boli stavané, aby odolali náletu lietadla, omaľovánka odpovedá, že „súčasné lietadlá sú väčšie a majú viac paliva, ako v čase, keď sa budovy stavali“. Prosím pekne, budovy boli odovzdané v roku 1973. Pritom Boeing 747, v čase pádu dvojičiek bezkonkurenčne najväčšie dopravné lietadlo lieta už od konca 60. rokov. Teda tento argument je absolútny bullshit vhodný tak akurát pre priemerného us citizena.

    Tak budova číslo 7 vraj spadla, lebo ju „najviac oslabil požiar, ktorý newyorskí hasiči pre nedostatok vody a iné záchranné práce nechali voľne horieť“. To znie pochybne už samo o sebe, ale najmä, nie je tu ani zmienka o častom argumente „konšpiracionistov“, že budova sa zložila presne rovnako ako dvojičky, čiže pekne klesla dolu ako pri riadenej demolácii, čo je pri požiari vylúčené.

    Na Pentagone je diera, do ktorej vraj narazilo lietadlo. Kritici sa čudujú, prečo je taká malá. Odpoveď znie, že lietadlo tam narazilo iba predným trupom. Nuž, to je ozaj pozoruhodná predstava. Lietadlo letiace rýchlosťou niekoľko stovák km/h decentne narazilo do budovy ňufáčikom (porovnajme s tým, ako lietadlá takmer preleteli skrz WTC), pričom na budove niet ani stopy po krídlach lietadla a na žiadnej fotke či videozázname z prvých chvíľ po udalosti nebolo ani stopy po troskách lietadla, ktoré by teda, logicky, malo parkovať niekde v záhrade pred haciendou us jastrabov.

    Omaľovánka akosi pozabudla na prvotný dôkaz, že tu čosi smrdí: v troskách sa našli stopy termitu, čo je vysoko špeciálna vojenská záležitosť, ku ktorej nemohli mať teroristi prístup. V omaľovánke, pochopiteľne, ani zmienka.

    Záver: bullshit na bullshit, klamstvo na klamstvo, grcanica komplet aj s mrkvičkou a rezancami. Podobne ako tu už minule Arton trefne konštatoval: tak ako BBC svojím dokumentom, aj smetiari týmto výgrckom fakticky priznávajú, ako to vlastne celé bolo. A nielen to: potvrdzujú, že sú absolútne oddanými služobníkmi tých, ktorí tieto veci majú na svedomí. Hovorí sa tomu spoluvina.


    publikované: 11.09.2009 15:08:30 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. Buhehe, to ako keby si chcel,
    aby pápež popieral boha. Ľudia nie sú baktérie riadiace sa jednoduchými enviromentálnymi pokynmi, ale mysliace bytosti riadiace sa všetkým možným, v prvom rade svojimi záujmami. Aký by mali mať trtovia v smetiarni motív, aby hovorili o 9/11 pravdu?
    Škoda, že teraz nepríde Klingáčik a nezačne nám objasňovať, že aj iní by to urobili, keby mal mrakodrapy, Boeingy a vycvičených teroristov.Tak on samozrejme dodatočne vyskočí s tými moskovskými bytovkami, ale na to sme pripravení.

    Pozoruhodné na celej záležitosti je, ako dlho si korporátni kurviči stáli na kábli. Celých osem rokov im trvalo vzpamätať sa, kým tzv. konšpiračné teórie vyklíčili hneď 9. septembra poobede a desiateho ráno sa už mali celkom k svetu. A čo čert nechcel, pochádzali práve z odborných kruhov.
    Vysvetlenie je priamo v tom smetiarskom slinte - skoro nikto už oficiálnej verzii neverí. To je tam okrem dátumu azda i jediná pravdivá informácia a súčasne aj dôvod vyhotovenia omaľovavánky a hlavne zásadná chyba diletentských demagógov, čo nerozumia ani svojmu remeslu. To je tak, keď je dement príliš sústredený na svoj cieľ. Povie viac než chce. Asi ako iris o orgánoch. Spýtajte sa operatéra alebo asistentov na nejakej slovenskej klinike, či nevedia, od akého darcu pochádza oblička prípadne srdce. Vedia. Lebo musia vedieť. To nie je nejaký šróf, čo sa len tak zakrúti do diery. A niet jediného dôvodu, prečo by sa o tom interne nebavili. Práve naopak, musia to vzájomne konzultovať. Ale nám tu madam povie, že je to prevelice dôverné a nesmú o tom hovoriť ani medzi sebou. No čo si fčuľ myslieť o takôm čosi. Z toho by veru jewyorskí židia radosť nemali.
    Ale v jednom ma tá smetiarska perla dobre pobavila. Že do toho zo zúfalstva zamiešali aj Dianu a pristátie na mesiaci. Škoda len, že opomenuli Giordana Bruna.
    publikované: 11.09.2009 17:36:43 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. 911 - aktualne
    Ak je uz vonku naozaj vsetko skurvene do nenavratna, je najvyssi cas ist dovnutra a dobre sa tam rozhliadnut.
    publikované: 11.09.2009 19:22:11 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. Dve veci pre roznych martinov.
    Za prve: ideologicky zlocin v 21. storoci
    http://www.zvedavec.org/zvedavec/2009/09/3293-deset-mesicu-podminene.htm

    Aby martinkovia vedeli, ze sa nejedna o srandu a ze ani ich nik nebude setrit.

    A este raz obrzy o tom, co pachaju americke zbrane
    (nemylte sa, ano, americke, a za za americke peniaze)
    http://www.elfarra.info/carnage/zionist.htm

    Staci sa pozerat, martinkovia. Staci sa dobre pozret.
    Dobru noc.
    publikované: 11.09.2009 19:32:23 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. Buheh, ty rád telefonuješ,
    maluješ, či fotografuješ, či čo. Tak si sem namiesto korporátnych sračiek dajme aspoň zopár hodnotných Prokudingorského snímkov starej Rusi zo sekundárnych zdrojov:
    http://www.newsweek.com/id/214585
    http://www.loc.gov/exhibits/empire/empire-ru.html
    publikované: 12.09.2009 00:53:57 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. A ešte doporučme Klingáčikovi
    ďalší film z podkarpatskoruskou tématikou. Nikolaj Šuhaj loupežník od Sokolovského zo sedemdesiatehosiedmeho, môj obľúbený. Je síce toho času pod deviatimi zámkami v archíve, pretože je tuze realistický, čiže antisemitský, ale oplatí sa ho zohnať. Aušak darmo budete googlovať, tam je na čiernej listine.
    publikované: 12.09.2009 02:04:37 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. Martinko sa nevyjadruje.
    Asi pri pohlade na skrvavene ci obhorene decka isiel do seba a trocha sa tam obzera.

    Ale nie, to oni nikdy nespravia.
    Hypnotizovani - to je presny terminus technikus na popis ich mentalneho systemu.
    Niektore veci proste ich cenzurna vrstva, ktoru do nich nalozil system rokmi ideologickej sugescie, proste neprepusti do vedomia.

    Nechcem klesnut na uroven sucasnej nekrozabavy, ale tito martinkovia naozaj pripominaju mentalne zombies. A realne su ich vysledkom mrtvoly.
    publikované: 12.09.2009 08:55:17 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. Viem, ze to kazdy uz cital,
    ale stoji za povsimnutie, ako rasizmus Izraela difunduje na povrch.
    http://www.sme.sk/c/5014524/ked-tvoje-zidovske-meno-nie-je-ono.html

    Izarelci sa snazia byt Nemcami, odivuju modrookost a plavovlasost (o nemeckych menach ani nehovoriac)

    Ked to trocha nadnesem, ale nie je to az taky zart, je jedno, aka sekta infiltruje akukolvek velku risu ci narod - nakoniec jej tak ci tak nezostane nic ine, len sa drzat reality a snazit sa pestovat to, co sa zatial dlhou historiou overilo.
    A to je chladny (nordicky) typ cloveka.
    (pozor, nie ze by to musel byt jediny uspesny typ, ale tento je na tom historicky velmi dobre. urcite nie je posledny, iba ostatny.)

    Preto je celkom mozne si predstavit,ze pride cas oficialnej dogmy, ze to Zidia boli prvi a pravi plavovlasi ludia.
    Konieckoncov, s Jezisom to tiez tak prebehlo a v Anglosaskom svete ho nenajdete zobrazeneho inak, ako modrookeho blondyna. Pravda, ak pride cas ho udupat, co moze uz byt skoro, zas z neho bude len nejaky tmavovlasy chlpaty syn kurvy.

    Ovsem pred tym, nez sa stanu Zidia prvymi blondakmi,bude treba znicit tieto fakty
    http://www.eupedia.com/europe/maps_of_europe.shtml#ethnicities
    Zda sa vam, ze to nepojde?
    :-)
    To nie je problem - proste sa zakaze o tom pochybovat.
    publikované: 12.09.2009 09:12:53 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. o stave unie:)
    Este chcem dodat, ze som ako za vyzvu Grigoriya, tak aj za tie pozitivne namety, co sem dal Idar.

    Niekto totiz moze ziskat vadny dojem, ze sa tu prilis rozoberaju negativne crty ludstva a jeho choroby, ktore maju skor chronicky charakter.
    Ja si sice myslim, ze hovorit o zle a chorobach dokaze hlavne ten, co predtym dosiahol dobre zdravie a ma dostatok sily; a kto sprostredkuva obraz zla, zaroven implicitne sprostredkuje aj pozitivny priklad a dokaz, ako ho prekonat, ale napriek tomu,
    obcas si kazdy musi uvedomit, ze pracuje s kyselinou a v prvom rade musi kultivovat vlastnu silu, integritu a cistotu.

    Som plne za to, byt pozitivny a venovat sa pozitivnym veciam.
    publikované: 12.09.2009 09:51:05 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. Som
    rad, ze sa tu objavil Grigoriy, uz som mal obavy, ze sa urazil. Arton, pastujes tu odkazy na vsakovake obrazky az mam z toho zmiesane pocity. Obrazky z Gazy skor patria pred oci ludom, ktori startili cit vnimat detail a schopnost abstraktneho myslenia tj. vojnovym stvacom, zlocincom, ludom s nizsim IQ. Ked ich takto necitlivo nasadzes hocikde, podobne ako zapalena aktivistka hnutia prolife, mozes sa stat v ociach citliveho divaka, cudnym. K tej etnickej mape nemam slov. Iba to, ze je to chaos vyprodukovany najskor nejakym maliarom ;-) Skus toto:

    http://www.youtube.com/watch?v=_lTduTwqtjY
    http://www.youtube.com/watch?v=x-sIF78QYCI
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Languages_world_map.svg
    http://www.youtube.com/watch?v=LqOu8xUKubA

    O chazarskych nomadoch:
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Seven_Daughters_of_Eve
    http://www.genomac.cz/cz/jaky-typ-testu-zvolit.php

    a zapamataj si, ze iba Katrine je ashkenazska koser dcera Evy :) Tj. pramatka chazarskych nomadov, ktori su zodpovedni za bombardovanie Gazy... Inak super fotografie z Podkarpatskej Rusi!
    publikované: 12.09.2009 11:36:30 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. Mily Martin,
    odmietam nazor, ze obrazy reality patria ludom s nizsim IQ. To by sa to prilis lahko odmietalo, akoze to nie je ta spravna uroven, vsak.
    Nie, je to ta spravna uroven.

    Co sa tyka hnutia Pro life - ak su jej aktivisti cudni, tak jedine messagom, ktory prinasaju - nie formou. Vy by ste sa tak velmi chceli schovavat za tu svoju citlivost - lenze prave to je to, co z vas robi ludi bez svedomia, prave to je to, na co nemate pravo, martinkovia.

    "Ta mapku" co som sem dal, nie je chaos, ale serizne data. Asi si nepochopil, poukazoval som len na dve mapky odtial: rozsirenie blond vlasov a bledych oci
    Asi z toho nepochopenie prameni aj to, ze si sem dal linky, ktorych pointa je nejasna.
    Aby som pre teba pouzil tvoj zdroj
    http://www.youtube.com/watch?v=OueBEfCkHKY&feature=related
    Toto bude treba zamlcat a prepisat:-)
    Inac to videjko je tiez bez pointy (mozno ho autor uverejnil koli teze, ze blondatost je uralska vlastnost - no comment)

    Ale je dobre, ze pomaly sa stava poznanie haplogrup beznym. Clovek musi poznat realitu, ktora ho ovplyvnuje.

    (Sykesovych Sedem dcer som znova cital pozorne prave nedavno - nie je tam nic o Chazaroch, naco si sem dal ten link? Aj testovaciu firmu som sem daval nedavno, a to Bratislavsku:
    http://www.dnatest.sk/index.php?page=test-info&id=14
    asi sa tam vyberem - i ked mne nejde o mna, ale o pravdu :)
    publikované: 12.09.2009 14:50:44 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. O personalitach
    Ak clovek vie, ze slovo persona v latincine znamenalo masku, ktorou si v antickom divadle herci zakryvali tvar, aby divakom predstierali, ze su niekym inym, potom si lahko domysli, ze "personalita" je vlastne podvodnik so zamaskovanou tvarou, ktory klame svet. Cim vacsia personalita, tym vacsi podvodnik. Uvedomenie si tohto faktu potom dava pozorovatelovi lepsiu predstavu o sucasnom svete vo vseobecnosti a o velkej politiky obzvlast. Personalitou sa moze so zapozicanou maskou stat naozaj hocikto. Staci napriklad, ze hlupa dvadstrocna hus vyhra sutaz miss Coca-Cola, a media z nej urobia bohynu s vlastnym nazorom na vsetko: na vojnu v Iraku, na vyskum vesmiru, na hroziacu pandemiu,na hypotekarnu krizu i na nanotechnologie. Nemusi to vsak byt len nejaka miss z Oklahomy, moze sa stat ze ste ubrblanym pseudointelektualom z prazskej pivarne a media vas za protisluzbu urobia najvacsou personalitou svetoveho dramatickeho umenia, alebo podla potreby dokonca najvacsim humanistom.
    Masku samozrejme musi niekto vyrobit, a potom ju za protisluzbu zapozicat zaujemcovi. Masky sa vo svete velkej politiky aj umenia nepredavaju, ale len zapoziciavaju tak, aby sa v pripade nevhodneho spravania nositela maska mohla kedykolvek odobrat a nositel prestane mat v ociach verejnosti statut personality. Proces odobratia masky musi vzdy zdiskreditovat neposlusnu personalitu, a obycajne sa tento proces zacina niecim, co z medii pozname ako skandal. Masky sa vyrabaju v dielnach, ktore mnohi poznaju pod nazvom Media, Univerzity alebo Umenie. Dielne su vo vlastnictve superpsychopatov, pre ktorych jedinou mierou vsetkych veci je ich vlastna moc.
    Naozaj slusny clovek masku nikdy nenosi, a preto pre nosenia mask zostavaju len podliaci a psychopati. Hoci personality su vo vseobecnosti zname vdaka vhodnej propagande financovanej zapoziciavatelmi, vyrobcovia masiek a zapoziciavatelia zostavaju pre verejnost povacsine neznami.
    Personality vykonavaju pre vyrobcov masiek spinavu robotu - su povodcami vojen, revolucii, prevratov, genocid, megapodvodov, vytvaraju myty a ideologie, nabozenstva a umenie ( ktore prave preto uz davno nie je umenim).
    Masy ludi si svoje personality velmi vazia, niekedy zboznuju, imituju, zbieraju ich podpisy a citaju ich fabrikovane zivotopisy. O to viac ich potom nenavidia, ked im je maska pre pripadnu neposlusnost, alebo po skonceni predstavenia odobrata.
    Nieco celkom ine je vsak charizmaticka individualita, ktora dnes uz asi nexistuje, lebo jej vsemocny a vsadepritomny System jednoducho nedovili vyrast.
    Poculi ste niekedy v dnesnom svete o charizmatickej individualite?

    publikované: 12.09.2009 21:50:36 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. Aby nebolo prehliadnuté:
    Tu máte skutočný džihád, skutočných náboženských fanatikov vyzbrojených najlepšími americkými zbraňami, skutočných vymletých extrémistov páchajúcich reálne zločiny proti ľudskosti. Priamo pred vašimi očami, s vaším súhlasom
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/newsnight/8232340.stm
    A tu sú reálne výsledky ich "svätej vojny" podporovanej rovnakými bigotmi v USA v rámci oficiálnej americkej politiky
    http://www.uruknet.de/?p=49933
    Takýto masaker sú tí fanatickí vrahovia z ješív odhodlaní urobiť opäť a znovu.
    A vy, martinkovia, zas budete poslušne držať pysk a necháte si náboženskými fanatikmi z ješív namočiť ruky do krvi. Len aby sa preboha nestalo, že vás niekto obviní, že s vrahmi z ješív nesúhlasíte. Lebo dobre viete, že trest za nesúhlas je krutý.

    To nie sú, milé vemeno, OBRÁZKY z Gazy, to je FOTODOKUMENTÁCIA z Gazy. Cítiš ten rozdiel?
    Tým deckám sa ešte nezahojili veľmi konkrétne rany a popáleniny od fosforu a odtrhnuté nohy a ruky im nikdy nedorastú.
    Treba to pripomínať všetkým tupcom, ktorí sa schovávajú za svoju "schopnosť abstraktného myslenia".
    publikované: 14.09.2009 06:33:09 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. ja som uz dnu
    a zabuchla som dvere.
    publikované: 14.09.2009 07:08:44 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. Ema,
    je mi to luto ale obavam sa, ze si s Artonom velmi dobre rozumiete tj. stracate zmysel pre realitu. Ludia, ktori su od Izraela vzdialeni tisicky km neprezivaju ich interne problemy tak intenzivne ako by ste si mozno zelali vy. Navyse je velmi cudne, ak clovek nezijuci v Izraeli tak zivo preziva ich vnutorne problemy ked je velmi pravdepodobne, ze nepozna ich celkovu komplexnost a nereaguje na namietky. Viackrat si tu dala link na organizaciu AI. Moja pomoc spociva v tom, ze odvadzam mesacny prispevok na jej ucet. Dufam, ze nie je plna takych fanatikov ako vy. Ak chces po mne aby som sa chytil zbrane alebo robil zo seba kokota, ktory rozsiruje konspiracne teorie, tak to ta sklamem. Cmuk baby.
    publikované: 14.09.2009 08:19:35 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. Paneboze, Ema,
    ved ty si zlomila jeho srdce !!!

    A taky to bol dobrak, aj matke Tereze prispieval. Aby si ocistil svedomie.
    publikované: 14.09.2009 08:34:49 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. Ale nie Artone,
    jej srdce prenechavam tebe ... Ja mam rad slobodu a za tu jedinu som ochotny 'prispievat' az do vycerpania zdrojov
    publikované: 14.09.2009 08:38:40 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. heh, uz to tu zacina mat parametre vedeckeho pokusu
    na mentalnych mysickach. Opakuje sa to uz x-ty krat.

    Pride jepko, najprv predostrie svoj konformny nazor, vzapati dostane po papuli, chvilu sa spamatava a potom zacne vysvetlovat mravny relativizmus svojich postojov. Zacina sa v jeho vedomi vynarat velka cierna diera. "...Ludia, ktori su od Izraela vzdialeni tisicky km neprezivaju ich interne problemy tak intenzivne..." "... je velmi pravdepodobne, ze nepozna ich celkovu komplexnost..." "...Moja pomoc spociva v tom, ze odvadzam mesacny prispevok..."

    Hehe. Drz sa, Martin. Ved Ty si v podstate dobry clovek.
    publikované: 14.09.2009 08:55:23 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. Grigoriy,
    charizmaticke individuality su Meseznikov a Samson. Ja uz davno volam po tom, aby jeden robil prezidenta a druhy premiera. Nech konecne veci robia profesionali: kovac nech kuje, mlynar nech melie a politolog nech robi politiku - a nie kadejaki pravnici a ini amateri.
    publikované: 14.09.2009 08:58:20 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. Ta dokumentacia, Ema, funguje.
    Po case mozno poochopi, ze rozne "humanitarne" srandicky boli vymyslene prave preto, aby umlcali svedomie tych naivnych.

    Ono to boli, ked v sebe objavuju, na com vsetkom kolaborovali a kolaboruju - preto tie silne slova. Slubili im, ze budu stredna elita spolocnosti - a teraz sa na nich pluje viac, ako na "konspiratorov" okolo WTC. Ako to, ze vsetci tiez nepocuvate Martinovych panov ??!!!


    publikované: 14.09.2009 09:05:08 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. Idare,
    Ďakujem za teplé slová a prajem príjemnú zábavu v tomto hodnotnom fóre. Mačku som Ti poslal, mala by sa hlásiť osobne.
    publikované: 14.09.2009 09:21:31 | autor: ivan (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. Arton,
    zi si vo svojej bubline. Obrazky z Gazy su smutne ale obavam sa, ze nic nezmenili. Musel by si ich ukazovat na inych miestach ale tam by ta prekvapili mozno aj krajsimi...
    publikované: 14.09.2009 09:34:08 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. Osobnosti sa premavaju rozne,
    je ich vyse 6 miliard kusov v dnesnej homo biomase. Kto do nich vidi?

    Ale ja som bol na "prednaske" v sportovej hale a Dalajlama tam pripomenul, ze vsetci mate buddhovu podstatu.
    Co je taky ludovy a opatrny sposob vyjadrenia, ze vsetci ste charizmaticke osobnosti.

    Cela ta prednaska bola mizerna, zle sa v anglictine vyjadruje a neprekladali synchronne (ale etapovo), az mi to bolo luto, ako taku akciu dokazu skurvit ... ale toto jedno nevynechal.
    Je to zaklad. Je to minimum, co mozno pre kazdeho urobit, prezradit mu aspon toto.

    Tak.
    Ale este jedno povedal Dalajlama dobre. Povedal, aby ste sa nebali experimentovat, aby ste sami rozmyslali a sami meditovali nad podnetmi. Sami. Pretoze on zajtra odide a vy tu ostanete so svojimi problemami tiez sami.

    Povedane po krestansky, kazdy, kto caka na spasitela, je uz mrtvy.
    publikované: 14.09.2009 09:37:48 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. Aha,
    uz mi je to jasnejsie :)
    publikované: 14.09.2009 09:39:48 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. Aha!
    Uz mi je to jasnejsie. Karmisti :)
    publikované: 14.09.2009 09:41:31 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. Martin, mne pises?
    Mohli by sme sa bavit o tom, co by sa malo spravit a kde ukazovat dokumentaciu. Kde by sa mala ukazovat, podla teba? A ktore obrazky by mi ukazali horsie? No, povedz. Ja sa pravdy nebojim. Kde pachaju nieco podobne?

    A preco mi pises, ze zijem v bubline? V akej? Lebo bublin moze byt viacero. Bubline, ze nepoznam presne realitu a mylim si zlo s dobrom, alebo len bubline takej, ze sa mylim, ze sa nieco takto ci onak vobec da zmenit? Alebo v bubline, ze nerespektujem tych, ktorych predsa treba respektovat, ved co uz nam bezmocnym ine zostava?

    publikované: 14.09.2009 09:49:07 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. Arton,
    prepac prilis vela otazok. Ja pracujem. Problem je, ze by karmisti uvazujete v iracionalnych kategoriach dobra a zla a pritom vycitate inym, ze si pod nimi predtavuju nieco ine :)) Obrazky by si mal ukazovat tym, co mozu nieco zmenit. Predovsetkym volicom v Izraeli a medzinarodnym organizaciam schopnym a opravnenym intervenovat zvonku.
    publikované: 14.09.2009 09:55:28 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. karmisti, katolici a kverulanti.
    Martin, mozes mi povedat, co si myslel tym, ze je ti nieco jasnejsie? Karmisti?
    Reagujes na mna, a pouzivas plural - velmi potrebujes ludi skatulkovat?
    A co ti akoze je jasne? Okrem toho, ze sa zas fakticky mylis, ze nie to ini pritomni, ale ani ja sa nedeklarujem ako buddhista, nehovoriac uz vyznavac Dalajlamu (to hore bola aj kritika jeho akcie, jeho viny, ovsem civilizovana, tak si to nepochopil), este jedna otazka:
    Ked nabuduce sem napisem napriklad ze Spinoza mal uprimnu snahu po univerzalizme, napises sem:

    "Uz mi je to jasnejsie. Židkovia :)"

    Ano?

    publikované: 14.09.2009 10:03:32 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  88. tento som este nepoznal, ale je fakt dobry
    ...ze obrazky z Gazy treba ukazat volicom v Izraeli a medzinarodnym organizaciam.

    No ale ti sa budu cudovat.

    Buhehehe.
    publikované: 14.09.2009 10:07:48 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  89. Arton,
    ja nemam cas na hlbkovu analyzu na metafory a cipky bohato zdobene prispevky. Si alebo nie si karmista? Na SME je jeden pan velky karmista. Spominam si, ze aj Emu inspiroval budhizmus a ty chodis na Dalalamu. Necuduj sa, ze som vyvodil tento zaver. Si karmista? Ak ano, je mi to jasnejsie. Tj. tie tvoje postoje a zivot v bubline.
    publikované: 14.09.2009 10:09:05 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  90. Martin, ved nemusis odpovedat hned, mas dost casu.
    Myslis, ze mne praca neuteka a ze moj cas je vecny?

    Vies, co je naozaj problem: na priklad to, ze vy, ludia so zatazenym svedomim, sa odvazite nazvat kategorie dobra a zla "iracionalnymi". To je ukazka vasej ubohosti, vas, sionistov.

    Co sa tyka dokumentacie: Sam si sa hrdil, ze si zapojeny v AI - tak ichteda ukazujem "medzinarodnym organizaciam".
    publikované: 14.09.2009 10:11:03 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  91. Martin, pisal si, ze to tu citas.
    Pochybujem.
    Neviem, kedy Ema co vyjadrila a neviem, akeho velkeho buddhistu myslis na Sme. Ja len viem, ze "velky buddhista" a dalajlamov vzyvatel je napriklad Gal.

    Napriek tomu si nedovolim byt take prasa, aby som jeho svetoazor urazal detinskymi vulgaritami ako "karmista", "zidko" a podobne.
    Ale ty si zrejme tolerantny, pluralitny multikulturalny, takze ty mozes a robis tak.

    Ja na Dalajlamu nechodim - bol som na nom prvy raz:) Bola cas a prilezitost, tak som isiel.

    Ale vysvetli mi - co tebe, co sa tak pohrdavo vyjadrujes o akychsi "karmistoch", moze byt jasne z uceni, ktore tam daleko pestovali narody naozaj tisice rokov? Co ty o nich vies, aby si tvrdil - ze je ti jasne - CO VLASTNE, Martinko?

    Mne je jasne to, ze aj ked uz pracujes, spravas sa aj v tejto zalezitosti ako male decko.
    publikované: 14.09.2009 10:20:03 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  92. Arton,
    mozem odpovedat hned pretoze nemam velmi nad cim dumat. Na otazky neodpovedas, obvinujes, proste cela Ema ;-) Kategorie dobra a zla su iracionalne tj. bez jednoznacneho vyznamu. Racionalne je vsetko co podlieha logike a jednoznacnej interpretacii tj. iba matematika a matematikou sformalizovana empiricka teoria. Vsetko ostatne je politika, ideologie a zaujmy.
    publikované: 14.09.2009 10:21:24 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  93. Arton,
    mozem odpovedat hned pretoze nemam velmi nad cim dumat. Na otazky neodpovedas, obvinujes, proste cela Ema ;-) Kategorie dobra a zla su iracionalne tj. bez jednoznacneho vyznamu. Racionalne je vsetko co podlieha logike a jednoznacnej interpretacii tj. iba matematika a matematikou sformalizovana empiricka teoria. Vsetko ostatne je politika, ideologie a zaujmy.
    publikované: 14.09.2009 10:22:39 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  94. Arton, tak to konecne povedz,
    si karmista alebo nie si karmista?

    Ak si karmista, tak je to jasne. Karmisti su obmedzeni kokoti. Dalej debatovat netreba, mas svoju nalepku a my ostatni mame svedomie ciste - predsa s karmistami nema zmysel sa bavit.

    Blahozelam k vyberu diskusneho partnera.
    publikované: 14.09.2009 10:32:16 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  95. Buhehe,
    nalepka kokot, je tiez zaujimava. Povedal by som velmi podobna tej - byt dobrak a zloduch ;-)
    publikované: 14.09.2009 10:34:52 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. Buhehe,
    nalepka kokot, je tiez zaujimava. Povedal by som velmi podobna tej - byt dobrak a zloduch ;-)
    publikované: 14.09.2009 10:35:23 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  97. nepaci sa mi
    ked tu lietaju silne slova. Tento blog mi prijde celkom fajn a rada sa tu obcas zastavim, aj ked to Ema niekedy prehana s tou izraelskou tematikou. Ja si myslim, ze sa da diskutovat aj slusne a na urovni. A co sa tyka ameriky, urcite nie je vsetko dobre, co robia, ale robit z nich najvacsich teroristov, to asi nie. Ved sa pozrite s kym maju do cinenia - same krajiny kde su vojny, teror a stredoveke nabozenstvo.
    publikované: 14.09.2009 12:16:57 | autor: sonick1 (e-mail, web, neautorizovaný)
  98. sonick1
    publikované: 14.09.2009 12:35:08 | autor: F. (e-mail, web, neautorizovaný)
  99. Ty neodpovedas, Martin.
    Zas zo svojich hriechov obvinujes inych.
    Napriklad:
    "A ktore obrazky by mi ukazali horsie? No, povedz. Ja sa pravdy nebojim. Kde pachaju nieco podobne?"

    Co sa tyka tvojeho prispevku o dobre a zle: a co ma to, co si napisal, spolocne s povedzme s dalekovychodnymi, tibetskymi a indickymi svetonazoromi? Co ta opravnuje vysmesne sa vyjadrovat o ludoch, ako o
    "zidkoch, ktori su iracionalni, pretoze veria na jebnuteho jehovu (a jeho "rozhodnutia""?

    Toto je tvoj postoj, Martin, a toto je uroven, ktoru VY vnasate do medziludskej komunikacie.

    O tom tvojom mizermnom pokuse moralnej relativizacie skoda dalsich slov. No jasne, ked sa ti nalepia na ksicht dokumenty o zidovskych vrazdach, to hned zacnes vrestat, ze okrem matematiky je vsetko relativne. Martin, nechcem to pouzivat casto, ale aj tebe treba povedat - ak niekto zpali za ziva tvoje decko, vytrhne mu utroby a utrhne hlavu, POTOM sa vyjadruj, ze je to len politika, ideologia a zaujmy - takze sa ani neda povedat, ze spravil nieco zle - ved tvrdit take nieco by bolo iracionalne.

    publikované: 14.09.2009 12:42:32 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  100. Buhehe, neviem, co je karmista,
    ale viem, ze ludia, martinkovia a im podobni, ktori tvrdia, ze zlo je iracionalna iluzia, su sami nepodarena svoloc - pretoze ocividne nedospeli na ludsku uroven abstraktneho myslenia.

    A musim sa ohradit - ja sa s nimi nebavim, len ked tolko naliehal a stale vypisoval cosi do Artona - ja sa vyjadrujem o nich.
    Taka antropologia in vivo. Presna, ako matematika.
    publikované: 14.09.2009 12:50:28 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  101. Asi to je este na mne,
    upozornit martina, ze to slovko kkt sem vniesol ako prvy on.

    Nuz, neviemkolky krat opakujem:
    svoje hriechy nevidia, ale hned z nich obvinuju druhych.

    Buhehe ma pravdu, ze je pod uroven sa s nimi bavit:
    je treba ich obvinit a zobrat na zodpovednost.
    publikované: 14.09.2009 12:56:59 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  102. F, obrazky z vojny
    su vzdy nepekne, a to co sa deje v Izraely iste ma dve strany. Ja som stretla vela zidov a vsetko to boli sami slusni a vzdelani ludia - neviem ci sa to iste da povedat o araboch. Ale mna to az tak nezaujima, ved my mame dost svojich problemov tu doma...
    publikované: 14.09.2009 14:41:53 | autor: sonick1 (e-mail, web, neautorizovaný)
  103. Ved sa pozrite s kym maju do cinenia -
    same krajiny kde su vojny, teror a stredoveke nabozenstvo.

    A ropa.

    Prípadne zemný plyn, alebo drogy.
    publikované: 14.09.2009 15:18:17 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  104. Martintín, povec úprimno,
    to naozaj očakávaš, že ti tu niekto bude ten oportuniustický šplech o tvojich mesačných príspevkoch AI veriť? Však je to v priamom rozpore s tým nihilizmom, ktorým to tu inak permanentne zasieraš. Nemaj mi to za zlé, ale mňa život naučil, že od takých ako ty môžem čakať len jedno - že budú klamať.
    Nebudem sa ťa preto ani pýtať, kam inam ešte prispievaš. Lebo by som sa dozvedel, že na Iniciatívu za presadenie výhrady smedomia a pod.
    Len pre poriadok, ja pravidelne prispievam napr. Lige proti rakovine. A to je teraz tuším prvý krát, čo som to niekomu vôbec povedal.
    publikované: 14.09.2009 15:47:37 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  105. A ja som práve prispela k uhladenosti sveta
    opravou titulku článku.
    Ná endlich.

    V Simpsonovcoch je scénka, ako sa starý Simpson stretne s Amišmi, a keď zistí, že nesmú použiť, začne okolo nich arogantne poskakovať, robiť opičky a cvrnkať im do nosa.

    Aj henten si myslí, že objavil nejakých karmistov. Slabých. A hneď poskakuje ako opica a cvrnká do nosa.
    Keď zistí, ako sa pomýlil, bude vrešťať.

    Stavím sa, že henten, čo tu odpľúva s dešpektom cez zuby slovo karmista, je inak veľkým bojovníkom za free Tibet a dalajlámovým fanúšikom.

    V Rusku mali v sobotu Deň programátorov a uverejnili k tomu všeliké bonmoty. Aj tento: "Na svete je desať druhov ľudí. Jedni rozumejú dvojkovej sústave a druhí jej nerozumejú."
    (Nerozumejú, ale budú mudrovať jak takí jepkovia).
    publikované: 14.09.2009 16:27:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  106. doplnok
    V Simpsonovcoch je scénka, ako sa starý Simpson stretne s Amišmi, a keď zistí, že nesmú použiť NÁSILIE, začne okolo nich arogantne poskakovať, robiť opičky a cvrnkať im do nosa.

    Pre istotu som to tam doplnila. Bystrý si domyslí, ale jepkovii by tam to násilie mohlo chýbať.
    publikované: 14.09.2009 16:29:47 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  107. Tak teda ked su kolty na stole,
    ja prispievam kazdorocne nehoraznymi sumami tomuto skorumpovanemu a byrokratickemu governmentu, ktory za moje peniaze podporuje napr. sirenie us demokracie v afghanistane, tunelarsku firmu poslanca xy ci narodnostny kruzok felvidek v Dunakiliti. To ma za tie dlhe roky naucilo a priori nedavat peniaze do ziadnej dalsej pyramidovej hry, ci ide o druhy pilier, nadaciu alebo zbierku. To uz radsej dam drobne niektoremu z tych priatelskych a jedlych bezdomovcov, ktori s vdakou vezmu peniaze cash a este si aj vypiju na moje zdravie.

    Kto je na rade? Ze by Iris a nadacia Palestine Kidney? (I am just kidneying...)
    publikované: 14.09.2009 16:39:34 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  108. to co robia americania vo svete
    iste nie je vsetko v poriadku. Ale kazda velmoc si hladi svojich zaujmov. Vzdy lepsie ako keby to iste robili nejaki iranci alebo ini arabi svojim, teroristickym sposobom. TO je lahke povedat ze ropa alebo neviemco, ved kazda krajina nieco ma. Amerika proste ma strategiu, ze chce aby aj ostatne krajiny boli demokraticke, tak na to idu mozno aj tvrdo niekedy. Noa Izrael, tym sa tazko cudovat, ked su zo vsetkych stran ohrozeny. Chcem tym povedat iba to ze to nie je take jednoduche ako to tu niektori pisete.
    publikované: 14.09.2009 16:50:13 | autor: sonick1 (e-mail, web, neautorizovaný)
  109. mein gott
    uz len toto nam chybalo. Iris 2.
    publikované: 14.09.2009 16:52:28 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  110. buheh ty si taky fasa :o)
    ako to my tu na vychode hovorime. Si moj najoblubenejsi prispievatel tohto blogu. Ak zalozis nadaciu, budem prqavidelny prispievatel:o)
    just kidneying...to nema chybu :o)
    Ale fakt dufam,ze to soo mnou nie je take zle ako so sonick1 ;o)
    Opravujem svoj nazor povedany vyssie:
    ziadna skutocna demokracia ani demokraticke zriadenie neexistuje a nikdy neexistovalo.
    Ja som fakt velmi naladova, prepacte.
    publikované: 14.09.2009 19:04:37 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  111. Demokracia existuje iba niekde
    pri samom prameni amazonky, hlboko v pralese, kde este noha civilizovaneho cloveka nesliapla. A preto nemame sancu sa o tom dozvediet.
    Mam z vas pocit, ze vsetko je zle, ze ludia su diabli. Este ze existuje blog Anky Vlckovej. tam sa chodim liecit.
    publikované: 14.09.2009 19:17:39 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  112. Mila Soňička
    Nemohli by sme mi dvaja spolu zacat chodit?
    Pracujem ako pomocna syla v zivocisnej vyrobe na JRD Americka Demokracia v Hornom Porybnom okres Krompachy. Robota ma tu vobec nebavi, a navyse som presvedceny, ze mam na viac. Chcel by som byt polytologom, ale doteraz sa mi nepodarilo nasetrit si na skolne. Ked vsak vydim, ake Ti mas vedomosti, pomislel som si, ze kebi sme mi dvaja spolu chodili, Ti bi si mi zdarma davala lekcie z antropologije, etnografyje, hysterie, polyhystorie a medzinarodnich stahov. Nase spoluchodenie by mohlo neskor vyjustit do pekneho manzelstva so vsetkym, co k tomu patri - ved vies, co mislim. Ak Ti to nevadi, ja som Svedkom Jehovovym. Akeho si Ty vieroviznania? Ja beriem vsetko, ale vadilo by mi, keby si bola mohamedanka.
    Uz viackrat som na Markize vydel pana Preseznikova aj Mansona ako tam pekne rozpravaju, ale to s timi arabskymi irancami este nespomenuli - je vidiet, ze Ti si uplne ina klasa.
    Aj ked sa rozhodnes, ze my das kosom, nech Ta tato moja ponuka neodradi, a najdalej sem prispievaj a pouc tihto zaostalych idiotov, co tu ohovaraju Erec Jisrol, ktory, chudak, to ma take tazke v tom mory nepriatelov. Aj mne uz lezu na nervi, ale ja ich neviem tak sikovne uzemnit, ako Ti Tvojim fantastickim prispevkom.
    Jednu taku, ako si Ti som poznal: pracovala v nejakej komisii EU, kde sa spolupodielala na vypracovani spolocneho postoja clenskych krajin voci Kosovu, a novinari zistili, ze na mape Balkanu nevie ukazat, kde Kosovo vobec je.
    Ta so mnou odmietla chodit este skor ako som ju o to poziadal.

    Co povies Soňička? Napis mi, ledva cakam...
    publikované: 14.09.2009 19:33:57 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  113. Aanka Vlčková
    sa už vyliečila, iris? Dlho som ju už nebol skontrolovať.

    Chvalapohu, že tá demokracia neexistuje. Všetci na ňu len kydajú, od Platóna až po Artona.
    publikované: 14.09.2009 19:42:33 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  114. Sonicka1,
    ty sa len nedaj odradit, pokojne napis, kde ta tlaci polobotka.

    Idar, nenadbiehaj mi, ty si spalil vsetky mosty. By si si musel nejaku lodicku zaobstarat, ale to by si sa napadloval :o)
    publikované: 14.09.2009 19:54:19 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  115. Grigoriy, si chudak
    ked clovek rychlo pise, tak urobi preklep ale to sa tebe asi nikdy nestalo. Neviem o co ti ide, ale asi mas len niejaky problem. Vidim, ze tu mate viaceri problem s normalnou slusnou diskusiou. Ked nie su arguemnty tak pridu na rad urazky a kvazi vtipnosti. Necudujem sa, ze si nevies najst babu ;o)
    publikované: 14.09.2009 20:17:52 | autor: sonick1 (e-mail, web, neautorizovaný)
  116. Ema,
    ty sa radsej o nic nestavuj, prehras aj gate ...
    publikované: 14.09.2009 20:19:49 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  117. Draha Iris,
    moje city voci Tebe su podobne. Aj ja sem chodim hlavne kvoli Tebe. Dakujem, nadaciu zakladat nebudem a uplne mi k stastiu staci, ze pravidelne vkladas prispevky do tejto Eminej mentalnej pitvornej nadacie.

    Neboj sa, co sa tyka Sonicky, nemusis sa bat - si v tomto pitvore bezkonkurencna :-)
    publikované: 14.09.2009 20:34:47 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  118. Akoze, nevies, Soňička?!!
    Prave nedavno mi jedna sarmantna pani vyznala priatelstvo - a verejne. Zatial. (Urcite si to tu niektori este pamatuju.)
    A to nie je len taka hocijaka pani.
    Ale take veci si Ty nevsimas, ze.
    To ti je malo? Myslis azda, ze ludia maju hned ist do postele?
    Mne to pripomina iranske alebo ine arabske teroristicke sposoby.
    Kazda velka laska sa zacne najskor priatelstvom. Aj ja som Tebe navrhol najskor len chodenie. To, ze ma pokladas za chudaka, je OK.
    Ale nemusela si mi to takto verejne. Uvedomujes si, ako velmi si ranila moje city, a kde je teraz moje sebavedomie?
    Hovoris agumenty? Ja uz mam po rokoch take skusenosti, ze ked ja poviem svoje argumenty, VZDY moj protivnik zalezie, a viac sa neukaze. Tak naco argumentovat?
    Pravda, Chocholusik.
    publikované: 14.09.2009 20:49:12 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  119. Nechaj Supersonickú mne, Grigoriy
    Po večeroch budeme si čítať v kóanoch a čarbať Mohameda po koránoch.
    A o rope, porozprávame sa na prope.

    Iris, polib mně ob líčka. Nikdy som si nepotrpel na medziľucké hídy, ale raz ti tuším tak nadpádlujem, že sa to už neprefiltruje.
    publikované: 14.09.2009 21:14:46 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  120. no myslim, ze dost bolo folkloru,
    aj by stacilo.
    publikované: 14.09.2009 22:19:22 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  121. Argumenty a Fakty
    Neda sa s nimi o nicom diskutovat, pretoze vzhladom na nedostatok mentalnej sily , ktora je vyzadovana od kazdeho, kto si chce zachovat integritu a zit v realite, oni vzdy idu s prudom a pritakavaju silnejsiemu.
    Ten, kto zazil vladu komunistov na Slovensku, vie presne o com hovorim.
    Nevedia sa z mierit s tym, ze znalosti historie z deviatej triedy zakladnej skoly alebo gymnazia a z pravidelneho sledovania vecernych sprav na Markize jednoducho nedavaju cloveku dostatok informacii na to, aby si vytvoril uceleny a objektivny obraz o diani vo svete.
    Podchvilou ziadaju argumenty, ktorych my mame milion a jeden, ale ked im ich predostriete, jednoducho mlcia, alebo vytiahnu protiargument, ktory nie je nicim inym, ako utokom na vasu osobu.
    Utesuju sa predstavou, ze ak su vo vacsine, musia mat oni pravdu.
    Tu je jeden argument:
    Byvaly prezident Talianska Francesco Cossiga (velmi uspesny a vzdelany clovek, dozivotny senator) prehlasil pre dennik Corriere della Sera, ze za utokom zo septembra 2001 urcite nie je nejaka Al Quaeda, ale CIA a Mossad, aby vytvorili zamienku na utok na Irak.
    (Nerad davam linky, lebo nemam rad modru farbu, ale mozete si to vsetko najst na internete.)
    Povedzte, moze, alebo potrebuje si takyto clovek nieco vymyslat? Ma on tieto informacie od nejakych pobudov z ulice, alebo sa da predpokladat, ze je v styku s ludmi z tajnych sluzieb, armady a diplomacie, ktori ho informuju o veciach, ktore sa k nam nikdy nedostanu?
    Kde su vase argumenty, vy ultrasonicki vsevedkovia?
    publikované: 15.09.2009 12:12:17 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  122. mas pravdu.
    Je to tak.
    Niet co dodat.
    publikované: 15.09.2009 20:23:09 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  123. Vitaj, Iris.
    Som naozaj velmi rad, ze si konecne prisla - domov.
    Cesta domov je zvacsa ta najdlhsia, ale najodmenujucejsia.
    publikované: 15.09.2009 21:25:24 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  124. som iba jedna z tej tretiny Americanov
    :o), iba kvapka v mori.

    Mocni su rovnaki. Vsade. Aj vo vasom oblubenom rusku. A taktiez maju svoje na svedomi.
    publikované: 15.09.2009 22:08:20 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  125. No vidis,
    presla si taku daleku cestu, a teraz tam stojis pri dverach, vyhovaras sa na Rusov.
    Urob este jeden krok, vojdi, zabuchni za sebou dvere, posad sa a pocuvaj:
    http://www.youtube.com/watch?v=QhG-d_YnhhU
    publikované: 15.09.2009 22:20:44 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  126. iris,
    dostal som mail s ponukou "Sell your kindney". To bolo z lasky od teba? Chces mi dat zarobit, a ci co?
    P.S.Dlhsie som tu nebol, lebo v roznych hoteloch sa mi nechcelo nehorazne platit za to, ze budem zase zaveseny na nete :-) ale vidim, ze debata tu nabrala zase raz na zaujimavosti.
    publikované: 16.09.2009 00:17:37 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  127. To by sa jeworským pánom hodilo, iris,
    aby mocní na celom svete boli rovnakí, ergo tí istí. Našťastie nie sú.
    Všetci ste nakomplet infikovaní tým svetovládnym vírusom, vás prisťahovalcov nevynímajúc. Mimochodom, presne o tom je horevyššie tento článok.
    Ale na jednu vec ťa extra upozorním, pretože to určite pochopíš. S pádom dvojičiek padol aj dolár. Čím viac expandujete, tým sa viac zrieďujete. Zákon sebadeštrukcie. V Európe už o USA javia záujem iba v Kosovare. A aj to iba dočasu.
    publikované: 16.09.2009 00:43:40 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  128. Sinuhe,
    Ja mesacne prispievam slusnou sumou na podporu firmy vyrabajucej ladvinkove pasy. Takze odomna to urcite nebolo.

    Idar, hej zriedujeme sa ako homeopatikum.:o)
    publikované: 16.09.2009 03:09:28 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  129. pre Grigoriya
    publikované: 16.09.2009 03:32:23 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  130. kukam ze chlapcom sa asi blizi ruja, ze? ;o)
    hormony frcia jedna radost. Idar ty si taky isty chudak ako Grigory. Co ti ta iris spravila ze, sa tak chrapunsky k nej spravas? A pan najmudrejsi co ma milion argumentov tak ten jeden jediny teda nic moc. Ze jeden taliansky politik sa chce robit zaujimavy, no a co ma byt? Kolky vyznamny politici povedali si myslia ze to boli arabi, tak si vyber. Ale to je typicke, cim menej naozajstnych argumentov, tym vacsi vulgarizmus. Majte sa tu, pekne baj baj.
    publikované: 16.09.2009 12:52:16 | autor: sonick1 (e-mail, web, neautorizovaný)
  131. a ja sprosta
    som si kvoli tebe oholila nohy...
    publikované: 16.09.2009 13:06:43 | autor: sonicka (e-mail, web, neautorizovaný)
  132. a ja sprosta
    som si kvoli tebe oholila nohy
    publikované: 16.09.2009 13:08:02 | autor: sonicka (e-mail, web, neautorizovaný)
  133. a este je typicke
    kradnut nick ked sa dotycny hambi poihlasit pod svojim menom, ze?
    publikované: 16.09.2009 13:23:56 | autor: sonick1 (e-mail, web, neautorizovaný)
  134. Argumenty a Fakty
    Ked vacsina mlcala, rusky spisovatel Alexander Solzenicyn tvrdil, ze sovietsky stalinisticky system ma na svedomi smrt desiatok milionov. Urcite to robil len preto, ze sa chcel robit zaujimavym. Dokazom toho je skutocnost, ze taki vyznamni politici, ako napriklad Beria, Malenkov, Kaganovic a Suslov tvrdili, ze to tak nie je, tak si vyberte.

    Bajka:

    Sedela raz zaba v smradlavej kaluzi, a za mesacneho svitu videla na oblohe lietadlo.
    - Aha, velka mucha huci v oblakoch, a svieti si pritom petrolejkou.

    Poucenie:
    Je uplne normalne, ze vsetko, co zaba vidi, interpretuje si to svojim obmedzenym zabym rozumom.

    publikované: 16.09.2009 13:50:02 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  135. Veta zo smetiarne - hádanka
    Loď, ktorá sa pred časom potopila asi 30 kilometrov juhozápadne od talianskeho pobrežia, pravdepodobne prevážala jadrový odpad.

    http://www.sme.sk/c/5019620/lod-s-jadrovym-odpadom-potopila-udajne-mafia.html

    Ľudkovia, kde to presne je "30 kilometrov juhozápadne od talianskeho pobrežia"?

    A teraz niekoľko výsledkov zo športu: 6:2, 3:0 a 8:1.

    buhehe.
    publikované: 16.09.2009 18:21:32 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  136. Buheh, bežný čitateľ smetiarne takú informáciu
    predsa vôbec nepotrebuje. Ide čisto o to, aby sa do jeho mozgu naprogramoval panický strach z rádioizotopov. Priprav sa na to, že takých tzv. správ bude teraz čoraz viac. Samozrejme, že je to celé bulšit. Nepotopili milí mafiáni ani jednu loď, nietože veľa. O tom by médiá vrešťali už dávno, tak ako to robia pri každej potopenej lodi alebo spadnutom lietadle.
    Nejde o nič menšie, ako o útok na Irán. A preto sa na druhej strane aj zamlčuje, že jadrové elektrárne sa stavajú takisto v Saudskej Arábii a Emirátoch. A hlavne nikto nešteboce o tom, že v októbri budú v Izraeli veľké manévre protiraketovej obrany. Usamani tam dovlečú svoje najlepšie kúsky, t.j. THAAD, Aegis a Arrowsy. Sa rozumie, že to tam všetko po cvičení pre istotu nechajú. X-radar tam už je dávno. A bez zaujímavosti nie je ani to, že US army si urgentne objednáva celé tucty MOABov.
    Nazelenalá revolúcia im nevyšla, tak idú rovno na vec. Tak si to aspoň stratégovia vo svojich hnijúcich hlavách naplánovali. A občania, vystrašení z nukleárnej krízy, budú zase raz držať huby. Ani ich nenapadne protestovať, keď sú správne naprogramovaní. Preto sa to odteraz až do odvolania bude rádioaktivitou všade len tak hemžiť.
    publikované: 17.09.2009 00:23:58 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  137. Verejná mienka nespolupracuje
    Podľa posledného prieskumu verejnej mienky až 80 percent Európanov nesúhlasí s vojenským útokom na Irán. Kto a prečo si dáva takéto prieskumy vyrábať, keď podľa mienky zopár politológov žijúcich vo virtuálnej realite má svetlo medzi národmi verejnú mienku na svojom cirkumcizovanom?
    Faktom je, že v Európe je 80 percent disidentov. Preto je zaujímavejšou otázka, čo sú to za tzv. demokratické vlády, ktoré názor ľudí neberú do úvahy. Resp. kde robia súdruhovia hasbarníci chybu, keď nevedia ani so svojimi vyspelými psychotechnikami nabiť na kopyto jednotlivých vlád aj názor ich obyvateľstva.

    Goldstone zverejnil správu o izraelskom masakri v Pásme Gazy na rozhraní rokov 2008 a 2009, v ktorej žiada, aby boli zodpovední postavení pred Medzinárodný tribunál pre vojnové zločiny. Reakcie v izraelskej tlači sú hysterické. Zatiaľ v rebríčku bizarných reakcií vedie výkrik, že pred tribunál má pomašírovať aj USA - a Nemecko za to, že nemecký zelený nariadil útok na dve palivové cisterny. Ktorý ofšem vykonali Američania. Nech si to Nemci užijú, že sa nechali dokopať do Afganistanu.
    publikované: 17.09.2009 04:30:54 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  138. Sprava o pasme Gazy
    V novinach som o tom nic nenasiel
    publikované: 17.09.2009 11:34:58 | autor: F. (e-mail, web, neautorizovaný)
  139. arktic sea2
    MOSCOW, September 13 (RIA Novosti) - Top secret documents were destroyed in a fire that broke out on Sunday in a military unit in western Russia's city of Tambov, killing five and injuring seven servicemen, a security agency source said.

    The fire in the staff of the Russian Main Intelligence Directorate unit occurred in the morning and embraced an area of 400 square meters (4,300 sq. feet). Two officers and three soldiers were killed. Two servicemen are in intensive care.

    "The fire seriously affected the secret unit where documents of special government importance were kept," the source said, adding that the Russian defense minister ordered his first deputy, Col.-Gen. Alexander Kolmakov, to fly to the site.

    "Damage is assessed as very serious," the source said.

    A probe into the causes of the fire that was extinguished by 17 firefighting crews is underway.
    Kto poleti do Moskvy - Peres al. Nethanjahu?
    publikované: 17.09.2009 12:27:41 | autor: Bodka (e-mail, web, neautorizovaný)
  140. Grigoriy, pisu o tebe.)
    Už po chvíli v jednej z miestnych reštaurácii Hunter si k nám prisadne mierne opitý mladík Grigorij a nadáva na židov. „Nenávidím ich, bývam tu a policajti si odo mňa pýtajú pas, kde to sme," povedal.

    http://www.sme.sk/c/5024157/zidov-nie-ich-peniaze-ano-hovoria-v-umani.html
    publikované: 19.09.2009 13:12:05 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  141. A pritom
    mi slubili, ze meno nikdy nezverejnia.
    publikované: 19.09.2009 21:15:57 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  142. O planete Zem
    V tom case zili na planete Zem ludske bytosti, ktore prezivali svoje zivoty bez toho, aby sa kedykolvek prebudili zo svojho hypnotickeho spanku.
    Niektori z nich sa sice podchvilou trochu prebudili, a nieco aj tusili, ale nemohli tusit, ze nemaju ani potuchy.
    publikované: 19.09.2009 21:36:29 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  143. nahodou,
    najlepsie na svete je si " dobre schrupnut":o)

    Dajme si este toto:
    http://www.youtube.com/watch?v=Wr-XlnZalWQ
    publikované: 20.09.2009 05:11:11 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  144. Ja teda neviem, ale chasidim
    smú požívať len kóšernú potravu a spať v kóšerných priestoroch. Pochybujem, že na tom zarába domáce ukrajinské obyvateľstvo, s výnimkou veďviemekoho.
    V Umani dal nejaký sionistický mecén postaviť synagógu pre 2000 ľudí a kóšernú veľkokapacitnú vývarovňu. Iný dal postaviť stanové mestečko, kde si nechal platiť za použitie skladacej postele len 65 USD.
    Umančaňi nech sú radi, že im tam počas nachmanských náboženských orgií židia zatiaľ nevyhlásili total closure, ako sa to pravidelne stáva Palestínčanom.
    publikované: 20.09.2009 11:42:57 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  145. Breitling Watches - Free Shipping - Breitling Watch Sale
    What is <a href=http://www.replica-watch-sale.com/>Breitling</a>? Do you know <a href=http://www.replica-watch-sale.com/>Breitling Watches</a>? Buy these <a href=http://www.replica-watch-sale.com/>Breitling Watches sale</a> on line.More <a href=http://www.replica-watch-sale.com/>cheap Breitling Watches</a> for sale! 岩姐测试!如有雷同,纯属巧合!

    What is [url=http://www.replica-watch-sale.com/]Breitling[/url]? Do you know [url=http://www.replica-watch-sale.com/]Breitling Watches[/url]? Buy these [url=http://www.replica-watch-sale.com/]Breitling Watches sale[/url] on line.More [url=http://www.replica-watch-sale.com/]cheap Breitling Watches[/url] for sale! 岩姐测试!如有雷同,纯属巧合!
    publikované: 20.07.2010 04:49:59 | autor: breitlingwatches (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014