Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Marginálna rúra na marginálne trhy

Týdenník Euro: Můžete říct jména firem či lidí, kteří nyní fungují jako prostředníci při nákupu a dodávkách ruské ropy do České republiky? Václav Bartuška: Nemohu.

V týždenníku Euro bol nedávno zverejnený rozhovor s Václavom Bartuškom, ktorý je na Ministerstve zahraničia ČR zodpovedný za energetickú bezpečnosť štátu. Je o ropovode Družba a Bartuška sa domnieva, že čoskoro vyschne. Jeho názor nezdieľa Kryzstof Spandowski, šéf poľskej spoločnosti PERN. Ako človek z praxe má tradične viac zdravého rozumu než ministerský úradník. Každopádne sa Družba stane marginálou rúrou na marginálne trhu.

Tu je pozoruhodný rozhovor z týždenníka Euro v plnom znení:

 ROPOVOD DRUŽBA BRZY VYSCHNE 

Rusko nabízí přímé obchodní vztahy mezi dodavateli ropy a českými rafineriemi

V krátkém časovém horizontu dvou let bude Rusko potřebovat dalších 70 milionů tun ropy ročně pro své nové ropovody, přitom ruská produkce ropy již několik let stagnuje. Část produkce tedy bude třeba přesměrovat a jedním z postižených pravděpodobně bude i ropovod Družba. Václav Bartuška (40), který má na ministerstvu zahraničí na starost energetickou bezpečnost státu, na toto riziko upozorňuje. Na druhé straně říká, že červencové výpadky dodávek ropy byly nepříjemné hlavně pro Rusy, kteří nám nyní nabízejí odstřižení sítě prostředníků a přímé obchodní vztahy mezi ruskými dodavateli ropy a českými rafineriemi.

Jednou z hypotéz ohledně příčin červencového výpadku v dodávkách ropy do Česka ropovodem Družba byl boj nových lidí v Kremlu po nástupu Dmitrije Medveděva o přerozdělení objemů při vývozu ropy pro různé prostředníky. Je pravda, že Moskva nabídla uzavření přímé smlouvy mezi ruskými těžaři a jedním českým subjektem, který by ropu od nich nakupoval, a tak došlo k eliminaci oné sítě prostředníků?
Rusko nám nabízí přímý vztah mezi rafineriemi a dodavatelem ropy při vyloučení všech prostředníků. Nechtějí tedy ani jednoho prostředníka na české straně, ale přímé vztahy.

Litvínovská a kralupská rafinerie ale fungují jako přepracovací rafinerie, kdy jejich vlastníci si dodají ropu a rafinerie jim z ní udělá produkty. Sama na svůj účet ale nemůže nakupovat ropu a prodávat produkty.
- Je třeba s Ruskem tu záležitost přesněji definovat, nicméně ta nabídka je bezprecedentní. Mluvil jsem o tom s evropským komisařem pro energetiku Andrisem Piebalgsem a ani on nevěděl o tom, že by Rusko nabídlo nějaké zemi odstřižení prostředníků.

Proč by nám Rusové nabízeli něco mimořádně výhodného, když pro ně v žádném případě nejsme důležitý ropný trh?
- Důvodem je fakt, že pro ně byl ten červencový výpadek dodávek ropy mnohem nepříjemnější než pro nás. Nám trvalo 24 hodin, než jsme našli náhradní zdroje ropy, ale Rusku potrvá roky, než u všech svých obchodních partnerů vymaže negativní pocit, který tato situace vyvolala. Přímo v Moskvě se na to dotazovali Němci, Francouzi, Britové, Holanďané... To nebyla věc, která by zajímala pouze východní Evropu.

Tu nabídku na přímé vztahy a odstřižení prostředníků poslalo Rusko písemně?
- Ano.

Jak se k té nabídce postaví Česká republika? Ropu pro české rafinerie přece nakupují vlastníci, což jsou všechno zahraniční subjekty.
- My tu ruskou nabídku vítáme. Prostředí bude výrazně transparentnější, neboť nejde o jednoho nebo dva prostředníky, těch je na tomto byznysu nalepená celá řada.

Narážel jsem na to, že Česká republika není ten, kdo tu ropu nakupuje, ani ten, kdo ji zpracovává... Dohodu s Ruskem by tedy spíše měly učinit koncerny PKN Orlen, Shell a Agip.
- Ale stát má přece v rukách ohromné nástroje, jak může své požadavky prosadit. Nebýt Státních hmotných rezerv, které se v červenci zachovaly úplně skvěle, tak se rafinerie v Litvínově zastavila, nebo minimálně výrazně omezila svůj provoz. Protože i když se procesorům povedlo rychle nakoupit ropu na moři a dohodnout, že bude do Česka přepravená skrze ropovody TAL a IKL, tak tím si zajistili ropu na srpen, a nikoli na červenec.

Kdo jsou ti prostředníci?
- Neznám přesné složení všech prostředníků, je jich opravdu hodně. A nepochybně je ten prostřednický byznys při obchodech s ropou zajímavý nejen pro Rusy, ale i pro lidi od nás, i pro lidi ze západní Evropy.

Můžete říct jména firem či lidí, kteří nyní fungují jako prostředníci při nákupu a dodávkách ruské ropy do České republiky? 
- Nemohu.

Jak si vysvětlujete fakt, že dovoz ruského plynu funguje bezproblémové, zatímco v dovozu ropy se opakují výpadky? 
- V případě plynu Rusko nikdy nepustilo jeho export ze státních rukou. Podobný státní monopol u ropy nefunguje. Důležité také je, jak jsem již zmínil, že fungují přímé dohody mezi Gazprom Exportem a RWE Transgasem, takže tam je menší prostor pro "technické problémy".

Není hlavní rozdíl v tom, že v případě ropovodu končí roura u nás, zatímco v případě plynovodu pokračuje dále do Německa? Že by v případě omezení dodávek Rusové ranili Německo, což jistě není v ruském zájmu? 
-  I to je jeden z důvodů.

Jaká je podle vás budoucnost ropovodu Družba? Objevují se spekulace, že v relativně krátké době, do pěti let, by mohl vyschnout.
- Situace je poměrně jasná. Rusko oficiálně ve své energetické strategii deklarovalo, že chce mít přímé vývozy ropy přes své přístavy, a ne přes tranzitní země. Již vybudovalo nové ropné terminály v Primorsku a Novorossijsku a další buduje. Zároveň staví dva velké ropovody, jeden je Baltský systém 2, který povede do Usť-Lugy a bude mít kapacitu 40 až 45 milionů tun ročně. Druhým ropovodem ve výstavbě je Východosibiřský, který vede do Číny a dále na pobřeží Tichého oceánu a který bude mít kapacitu 30 milionů tun. Čili v krátkém časovém horizontu, řekněme dvou let, bude Rusko potřebovat dalších 70 milionů tun ropy ročně pro tyto nové ropovody, přitom ruská produkce ropy již několik let stagnuje. Nějakou ropu bude tedy třeba přesměrovat.

Je tedy pravděpodobné, že v příštích několika letech ropa Družbou přestane téci? 
- Chceme, aby Družba fungovala co nejdéle, protože je pro nás stabilním a výhodným zdrojem ropy. Rusové ale jasně deklarují, že jejich zájmem je přesměrovat vývozní toky ropy, a otevřeně nám říkají, že se může stát, že pro Družbu nebude dostatek ropy.

Jaké řešení jste v analýze navrhli?
- Zajímá nás získání podílu v ropovodu TAL, který napájí ropovod IKL. Ta zpráva byla ale hlavně varováním, že se proměňuje celková celosvětová situace trhu s ropou. Za posledních pět let většina nově těžené ropy vůbec nepřišla na trh, ale směřovala přímo do země, která si ji dlouhodobě předkoupila!

Máte konkrétně na mysli čínskou ropnou diplomacii v Africe? 
-  Zdaleka nejde jen o Čínu.

Má malinké Česko možnost si takto předem dohadovat zdroje ropy?
- Pochybuji. Tu možnost má ale Evropská unie jako celek. Ta již může něco nejen vyjednat, ale pak také prosadit.

A Evropská unie jako celek o něčem takovém vyjednává?
- Zatím ne a způsob, jakým evropské země ztrácejí v Africe a na dalších kontinentech svůj vliv, je velmi varovný. Například politicky katastrofálním případem je evropská podpora biopalivům, což přináší prudký růst cen potravin. Pro většinu světa je nepřijatelné pálit potraviny, aby auta měla na co jezdit.

 


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. A čo MKPártjanaft?
    Ostanu pani Hernádi, Világi a my s nimi na suchu?
    Však je to aj nejaké podozrivé, že vláda v poslednom čase toľko drukuje LPG. Len by ma osobne velice zaujímalo, kam nacpem tú plynovú nádrž do svojho už aj tak dosť zaprataného kufru.
    Vo vyspelej nemeckej Európe do dnes dávajú namiesto rezervy, ale to asi netušia, koľko je na slovenských cestách klincov a bažantov, ani nie tak operených ako zlatých.
    V každom prípade som ako vždy na ruskej strane, nech to stojí, čo to stojí.
    publikované: 20.09.2008 00:51:24 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. k bratom Cechom len tolko:
    kto cika proti vetru, asi ostane ocikany....co sa Ruska tyka, to ma karty rozdane celkom dobre, ibaze niekedy sa na to neda spoliehat. Nervozita narasta, tot dnes som cital, ze americka Kundaliza uz zasa by rada "celila" a postavila sa proti Rusku, a tak podobne. A este by do tychto svojich pyklov rada zatiahla aj Europanov. Ked zdochynajuca kobyla kope, moze este narobit riadnu paseku. Tak sa zda, ze sa blizi ouvertura, lenze kazdy z nas raz aj tak zisti, ze je mrtvola, tak sa nad tym skoda trapit. Uzime si teda este slniecka, sumu stromov a dobreho pivka, prispievatel "snake eater" pravda nech radsej nacvicuje boj zblizka i z daleka :-)
    publikované: 20.09.2008 01:11:03 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. V tom rozhovore je niekoľko kľúčových momentov
    Najmenej podstatný: augustový výpadok v dodávkach nebol "trestaním Česka za radar", ako nám oznamovali lokálni mediálni politruci, ktorí do svojich komentárov ropnej politiky premietajú anglosaský primitivizmus. Keby chcelo Rusko vytrestať Čechov, priškrtí im plyn.
    Ozaj, USA sú čoraz slabšie. Keby sa Rusko správalo tak, ako sa voči slabým správajú Američania (a berú akú úplne normálne, priam ako svoju národnú povinnosť), tak ich bez váhania dorazí.

    Ďalší moment je, historicky videné, veľmi zábavný: Česi sa vtierajú Nemcom. To je svojráz českej politiky. Keď môžu byž zadobre s Nemcami, opľujú ich a utekajú k Rusom, keď s Rusmi, pľujú na Rusov a utekajú k Nemcom.
    ČR: Páni Nemci, tak už sme tu. Poslali sme Rusov do riti.
    Deutschland ü/a: A čo my s tým ako?
    ČR: Predajte nám podielik na ropovode.
    D. ü/a: Muhehe. Porozprávajme sa trebárs o Sudetoch.

    Ďalšia pikantéria z rozhovoru:
    Q: Jak si vysvětlujete fakt, že dovoz ruského plynu funguje bezproblémové, zatímco v dovozu ropy se opakují výpadky?
    A: V případě plynu Rusko nikdy nepustilo jeho export ze státních rukou. Podobný státní monopol u ropy nefunguje.

    No ale takô dačo. Plyn od štátneho monopolu v pohode. Na rope kopa parazitov, ktorí si hovoria "prostředníci" a ohrozujú v konečnom dôsledku energetickú bezpečnosť.
    (mimochodom, kým pred nejakými desiatimi rokmi bol pomer štátneho a neštátneho vlastníctva strategických surovín 20:80, teraz je ten pomer - presne opačný)

    Pointou je nenápadný generálny odkaz do Bruselu (raja politických vyžírok všelikého druhu, ktorí považujú za svoju jedinú povinnosť navštevovať brainwashingové prednášky sionistickej loby), že sa srandy skončili. Usraelskí agenti Miliband, Kouchner, pacient Šarközy a aparátčici typu Solana z európskeho politbyra síce môžu diktovať členským štátom americkú politickú líniu, ale zdola vzniká čoraz väčší tlak brať do úvahy realitu.
    publikované: 20.09.2008 05:48:53 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Nedávno bola na Slovensku
    ruská delegácia vedená podpredsedom vlády I.I. Sečinom. Zastavili sa tu cestou z rokovania OPEC vo Viedni:
    http://www.government.gov.sk/12158/

    Naši mediálni politruci sa príliš netrhali informovať. Niečo málo utrúsil Trend
    http://www.etrend.sk/ekonomika/slovensko/fico-s-rusmi-dohadoval-elektrarne-a-kolajnice/143548.html
    ... ale naši komentátori, ktorí bežne srstia všelijaké odhady a analýzy, čušia. "My nielenže nevieme, čo máme napísať, my ani nevieme, čo si máme myslieť."

    Politruci v TASR, ktorých povinnosťou je poskytovať nám holé informácie, ruské rokovania s OPEC pojednali v klasickej ideologickej línii: Júj, Rusi ubližujú Amerike!
    http://ekonomika.sme.sk/c/4074594/rusko-chce-oslabit-poziciu-usa-na-trhu-s-ropou.html

    Západné štáty sú podráždené
    http://ekonomika.sme.sk/c/4084229/spolupraca-ruska-s-opec-drazdi-zapadne-staty.html
    Veď hej. To neboli Rusi, kto rozflákal Irak. To nie sú Rusi, čo cez sionistických náckov nútia celý arabský svet k ponižujúcej akceptácii dvoch najväčších koncentračných táborov v histórii ľudstva - Pásma Gazy a Západného brehu, v ktorých sú zavretí na základe etnicity práve Arabi. To nie sú Rusi, kto sa vytrvalo snaží o rozvrat Venezuely.

    Ešte maličkosť:
    http://ekonomika.sme.sk/c/4083676/rusko-chce-z-rubla-urobit-svetovu-rezervnu-menu.html
    Koniec pyramídovej hry s americkými zelenými nulami tomu významne napomôže.
    publikované: 20.09.2008 06:04:07 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Presne tak, Menkaure
    A si ešte môžeme povedať, že koľké šťastie máme. Vidieť zblízka padnúť dve mohutné ríše. Najskôr socialistického totalitného molocha, a teraz sionistického totalitného molocha.
    Keď budeme baliť na večnosť, nebudeme musieť sklamane povedať: "Počas môjho života sa nič závažné nestalo."
    publikované: 20.09.2008 06:08:31 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Našťastie má Amerika veľký počet strážnych aňjolov
    http://www.sme.sk/c/4084882/prieskum-polovica-americanov-veri-v-straznych-anjelov.html

    ktorí budú jej obéznych obyvateľov s mentalitou na úrovni doby ronzovej chrániť až do roztrhania tela. Zatiaľ pri ochrane pred finančnou krízou zlyhávajú, ale podstatné je veriť, všakáno.
    publikované: 20.09.2008 07:05:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Menkaure,
    ty pises, ako by si cital moj prispevok zo vcera.
    Co je pre mna ctou.

    K tej rope a k pokuse hladat zdroje v prazdnom sude - obveselilo ma toto o prechode na rubel:
    "Prechod na rubeľ by mal byť postupný. Ruský exportný plynárenský monopol Gazprom už svojim partnerom navrhol, aby si rok 2009 vyúčtovali v rubľoch."
    Tomu sa povie ruska postupnost. Z roka na rok :-)

    Este by som si dovolil pripomenut k pritomnym rusoptimistom - my nie sme Rusko, takze prosperita Ruska nebude nasa prosperita.
    Ak niekto nema naozaj gule odist za Uzhorod, mal by si uvedomit, ze je tu kontinent s 300 ci kolkymi milionmi, v celosvetovom meradle s vybornou minulostou a stale nadpriemernym genetickym potencialom.
    Nechat ho len tak padnut by bola samozrejme blbost, ale hlavne, tato sila SA NENECHA padnut.
    Europa sa bude prejavovat, tak ci onak, ale bude sa.

    (no, Menkaureho sa to asi ako jedineho z pritomnych naozaj netyka .. ja keby som bpol v Australi, tak vylozim nohy na stol, ucim seba po cinsky a zabavm .. i ked, ked popremyslam, to je asi najlepsia cinnost aj v Europalii :)
    publikované: 20.09.2008 08:12:25 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Trocha duchovna alias abstrakcie
    Pre pochopenie socia tohoto sveta je nevyhnutne pochopit cinnost mensin a ich memeticko paternalistickych infekcii- podobne, ako je pre zdravie populacii dolezite pochopit cinnost microbov a ich infekcii.

    Ale ... okrem tohto popisu, co a ako sposobilo danu infekciu, okrem vytvarania zbierky microbov a ich klasifikacie, tu jestvuje aj vseobecna tematika - mechanika upadanie systemov do chorob ako taka.

    Povazujeme za empiricky nepochybne, ze hlavnou chorobou sucasneho Zapadu je zidokrestanstvo.
    Niekto by to nazval mozno mierne inak, ale to nie je podstatne, to je prave len ta otazka klasifikacie roznych odnozi problemu, ktory napadol centralnu nervovu sustavu Zapadu.
    Chcem pripomenut, ze je minimalne obcas nutne si uvedomit aj vseobecnu tendenciu k "dogmatickym virom (krutnavam)", prejavujucim sa ako choroby socio priestoru. Ak by tu neskodila jedna odroda memetickej deformacie, abrahamovska, urcite by skodila ina.
    Totalne zdravie nejestvuje.

    PS Chcem pripomenut mudrost tej doktorky s teplym zidovskym sefom, ze moje prispevky su bezcenne - je to celkom mozne, uplne bez srandy. Neberte ich celkom vazne, kludne je mozne, ze pre prax vasu ci sucasneho sveta su vhodnejsie tie este stale modne teorie o nekonecnom nahanani sa dvoch dementov v uzavretom kruhu, a v ich hadani sa o tom, ci je lepsie, ked jebe lavy praveho, alebo naopak, trtka pravy laveho. Hadky okolo tejto "dilemy" su take fascinujuce, v dnesnych dnoch opat zosilnene, ze inteligentny clovek musi ppochopit, ze plati to talmudisticke - je to dobytok.
    A zidovsku mudrost si azda nik nedovoli spochybnovat?

    To nam to duchovno akosi smutne skoncilo - tak sa aspon lucim s progresivnym pozdravom:
    zai jian.)
    publikované: 20.09.2008 08:38:04 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. arton
    Tvoj prispevok zo vcera som si precital teraz dodatocne, tesi ma, ze mame na niektore veci rovnaky alebo podobny nazor. To ze sa ma to netyka nie je uplne pravda, su to trochu spojene nadoby, okrem toho, na SVK mam stale pribuznych a pod. Tiez nesedim s nohami vylozenymi v Australii, povaha mojej prace je taka, ze som vacsinou niekde prec - teraz napriklad v Afrike.
    publikované: 20.09.2008 15:36:28 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. grigoryj, triády kupujú Rotschilda
    Čínská banka a francouzská banka Rothschild 18.9. podepsaly v Paříži smlouvu, podle níž čínská banka koupila 20 procent akcií Rothschild za 236 milionů 300 tisíc eur a tím se stala druhým největším akcionářem této banky. Rodina Rothschildů zůstala největším akcionářem stále s 75 procenty akcií.
    America for sale. Aréna sa pripravuje. Odsúdení na smrť ťa zdravia, cézar.
    publikované: 20.09.2008 20:20:49 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. možno toto ešte nepoznáte
    sledujem to tam už roky. Ten človek sa vyzná, zaujímavé diskusie pod článkami. Nájdeš tam ema, hodne aj o problematike rúr a trhov, aj o Operation Iraqi Liberty, skrátka OIL.
    http://zlomropy.blogspot.com/
    publikované: 20.09.2008 21:00:00 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. možno toto ešte nepoznáte
    sledujem to tam už roky. Ten človek sa vyzná, zaujímavé diskusie pod článkami. Nájdeš tam ema, hodne aj o problematike rúr a trhov, aj o Operation Iraqi Liberty, skrátka OIL.
    http://zlomropy.blogspot.com/
    publikované: 20.09.2008 21:09:40 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. na zlomropy.blogspot je briliantna analyza
    Wednesday, June 25, 2008
    Ropný zlom, nosná kapacita prostředí a populační overshoot: Populace – slon v pokoji
    publikované: 20.09.2008 21:34:12 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. centrala plutokracie v krize
    http://ekonomika.sme.sk/c/4087226/koniec-jednej-ery-wall-street-prisiel-o-posledne-investicne-banky.html

    tam bola zrealizovana aj akvizicia spojena s menami ktore uviedol idar
    publikované: 22.09.2008 09:04:19 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Menkaure,
    to bude ta moja projekcia - sam sedim s vylozenymi nohami a myslim na prirodzenu dokonalu podstatu vedomia.

    asi som filozof, to bude tym.
    osud.)
    publikované: 22.09.2008 09:07:33 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. babylonska veza
    kolko babylonskych vezi sa uz zrutilo v dejinach zeme?
    a to ani nie je moralne odsudenie plutokratickeho sveta, had proste musi zvliekat svoju kozu.

    cela industrialna revolucia je jedna dlhsia explozia.
    to sa tiez stava, preco by to mala byt vynimka?

    vsetko kolise, aj pad dinosaurov a nasledny nastup vtedajsich potkanov sa niekomu mohol zdat tragediou - a dnes je to jedno.

    uvidime, do akej miery sa energia padu premrha na opatovne nahananie pravice lavicou, zadnice prednicou a tak et infinitum, a kolko -lebo aj k tomu dojde- sa pouzije na zuslachtujuci evolucny proces.

    vkazdom pripade je dobre, ze sa to deje.
    je dobre, ked padaju veze.
    veze stavaju iba primitivne prasce.
    a su odsudene na zanik.
    publikované: 22.09.2008 09:37:22 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Niežeby to nejako súviselo so skrachovanými
    bratmi Lémanmi, ale Russian archaeologists find long-lost capital of the Jewish Khazar kingdom (AP).
    Napodiv, nie je to Jeruzalem.
    publikované: 22.09.2008 10:54:20 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Plus link na Aruz Ševa
    http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/127483

    Podľa stupňa medializácie si polonomádske turkické kmene po krachu blízkovýchodnej okupácie hľadajú ďalšiu "zem zasľúbenú."
    publikované: 22.09.2008 11:14:46 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. arton
    asi to aj ja skusim, celkom sa mi paci, ako o tom pises :-)
    publikované: 22.09.2008 15:02:41 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. menej tzv vyspelym ekonomikam
    publikované: 22.09.2008 15:27:14 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. protislovenska propaganda v europskom parlamente
    publikované: 22.09.2008 21:00:37 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. menakure,
    dovol mi malu slovnu hru:

    a to pri tom to, ako o tom pisem, prirodyene len velmi slabo vystihuje TO, ako o tom myslim.

    publikované: 23.09.2008 07:16:56 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. .
    Prebudenie do sna, ci sen prebudenia?

    Zmysly si myslia o mysli
    len subjektivne vymysly
    a ta mysel prastara
    tiez len mysli, ze sa o vsetko postara.

    Naveky spojeni o konjunkture rozporu sa pru
    notoricky motoricky v zauzlenu hru
    premiena sa konstrukt pseudonovy.

    A Chazar vecny zatial
    svoje kontinuum v dalsich snoch si lovi....
    publikované: 23.09.2008 10:41:13 | autor: mem (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. .
    Zmysly vnemy syslia,
    o mysli si nič nemyslia.

    O mysli myslíme mysľou.
    publikované: 23.09.2008 12:08:14 | autor: kobylamamalybok (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. chazar vecny?
    v sirsom slova zmysle je mozno burina vecna - no a?
    som viac, ako burina - na to nepotrebujem, aby mi to kazdy chumac buriny potvrdil, koli tomu ma ubohost cohokolvek nebude privadzat do zufalstva.

    pre tych, ktori pozili nadmernu davku bradatych zurivcov a zurivych bradacov odporucam opat napriklad presne pre tieto pozemske sirky a jazyky vyjadrene stare dobre (mimochodom, z australie)
    http://www.youtube.com/watch?v=17_TtOysQOA

    odporucam nepouzivat detinske konstrukty v kritike proti konstruktom.
    a odporucam neobvinovat to, co nepozname.
    to odporucam absolutne.
    bez versov.
    aj bez nich.
    publikované: 23.09.2008 12:21:05 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. arton
    to co si napisal plati univerzalne, t. j. aj na teba
    ...inak by si ma musel poznat
    publikované: 23.09.2008 12:37:05 | autor: mem (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. No dobre
    A teraz niečo k téme.
    Kdesi som čítala, že jogíni sú schopní vyvíjať enormné teplo. Nepísali, či tak činia mysľou alebo zmyslami, asi to nebolo dôležité.
    A tu na Slovensku katolíci jógu zatrhli. Ako sa deti ohrejú, keď skúria v školských kachliach aj poslednú bibliu?
    Myslí tu niekto na deti?

    Tiež by ma zaujímalo, koľko jogínov treba nainštalovať do interiéru ako zdroj tepla na dokúrenie energeticky pasívneho domu.
    publikované: 23.09.2008 14:38:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. ked si ema, spočítaš
    straty tvojho domu vo Wattoch na m2 a keď vieme že ľudské telo má tepelnú stratu/važarovanie asi 100 W, tak u dobre urobeného domu ti stačia 4ks. Jogín bude potom pravdepodobne stačiť jeden.
    Na deti myslia iba rodičia, aj to už len niektorí.
    publikované: 23.09.2008 15:19:59 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Zmysel pre humor
    nechybal zjavne autorovi clanku o znizeni exportu ropy Saudskou Arabiou:
    "Podľa zdrojov bolo zníženie dodávok vyspelým krajinám nahradené zvýšením dodávok do Číny."
    V prirode panuje rovnovaha - ked je vam velmi zle, spomente si, ako je na druhej strane niekomu velmi dobre...
    publikované: 23.09.2008 21:59:39 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. ale ja sa snazim obvinovat iba slova,,
    tie, ktore priamo vidno, alebo slova minule.

    i ked k omylom urcite dochadza.

    nejako mi to vyznelo, ze by azda myslienky na nejakch chazarov mali byt prednejsie, ako abstrakcia.

    keby si vynechal posledne dva riadky, mozno by som to ocenil.
    (nie ze by moje ocenneie malo nejaky co len najmensi vyznam)

    publikované: 23.09.2008 22:20:34 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. .
    http://delta.ssakhk.cz/home/vobornik/dracula/1-07.HTM
    Pouze fikce, diky Bohu. Z dokonalosti Jeho dila smysleny tvurce neubira, byt zkousi predcit predlohu.
    Lip se to posloucha.
    publikované: 23.09.2008 23:41:58 | autor: sasek ve vysluzbe (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Úplne by postačila polka ks
    obyčajného teplouša. Hoci tých apoštolské prefektúry zakázali tiež, stále sa vyskytujú v hojnom počte a sú teda dostupnejší.
    Okrem toho na nich možno požiadať aj o dotáciu z enviromentálneho fondu.
    publikované: 24.09.2008 00:23:53 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Vraj jeden stredne veľký pes
    má výhrevnosť zapnutého radiátora.
    Pamätajme, že človek je najnebezpečnejšie zviera. Zvažujme opatrne, či si necháme dom vyhriať kňazom, alebo bernardínom.

    Energetická kríza nás vráti do romantických čias, kedy sa sapient túlil vo svojej energeticky pasívnej slameno-hlinenej chatrči s oknami utesnenými machom k ovečke so štvorakým úžitkom.
    A selekciu budú zas vykonávať ovčie kiahne. Vis maior. Nebude nutný Mauser M2.
    publikované: 24.09.2008 06:18:43 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Ja by som si dovolila
    pripojiť do literárneho pásma báseň o ľudstve od neznámeho poétu a filozofa:
    Cikám, cikám, fúka vetrík,
    od čoho mám mokrý svetrík?
    Je to dáždik? Ranná rosa?
    Ale čoby. Ošťal som sa.
    publikované: 24.09.2008 06:24:31 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Tuto máme jedného šaša v aktívnej službe
    Peržana Ahmadínedžáda. Kráľom v New Yorku zas raz povedal pravdu.
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1023799.html

    "I believe the extremity to which the U.S. government has gone to extend support to the Zionist regime has caused the U.S. government problems around the world."

    Just how weak the international front against Iran's nuclear program is became clear during Iranian President Mahmoud Ahmadinejad's visit to New York this week. Not only will he address the UN General Assembly just like any other world leader, but he has been sought after by the media, and tomorrow, he will even be hosted at a dinner by several Christian organizations that say they are seeking to promote peace.

    Asked by NPR about Iran's confrontation with the world over its nuclear program, he retorted: "Where is the world that you are speaking of? Again, 118 members of the Non-Aligned Movement are supporting us. Fifty-seven countries of the OIC [Organization of the Islamic Conference]. So the world that is concerned that you refer to, who is it? Which world? Is it really the U.S. administration and its group of friends?"
    publikované: 24.09.2008 06:32:54 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. A ešte jeden na tú istú tému
    Ahmadinejad: Zionists dominate world politics in 'deceitful manner'

    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1023738.html

    Ahmadinejad also issued a harsh rebuke of what he called American attempts at 'hegemony', blaming U.S. military interventions around the world in part for the collapse of global financial markets, saying "the American empire is reaching the end of its road".

    Starý sionistický trotl supel:
    "It never took place in this building or in the United Nations," Peres said, adding that it recalled the "the darkest accusations in an air of hatred" and anti-Semitism.
    publikované: 24.09.2008 06:37:37 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. moj názor na to je taký
    že Emerika je vybývaná. A najbohatšia elita , tesne po tom, ako spôsobila finančnú krízu, ktorej cieľom je znárodniť dlhy a sprivatizovať zisky, zabezpečená zlatými padákmi, pomaly uvažuje o emigrácii a hľadá nového hostiteľa. Bush sa stiahne na svoje pozemky v Paraguaji a my do svojich zemľaniek. Rovnováha.
    publikované: 24.09.2008 11:27:04 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. za hrdlorezom thacim sa ako prizrak vynara kouchner
    publikované: 24.09.2008 11:42:02 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. nwo, pri takýchto správach je ťažké si zachovať rovnováhu
    ale môžem ťa ubezpečiť, že ak sa v hrobe nájdu aj Rusi, tak Thacimu neostáva veľa života. Na Saakiho je tiež vyhlásená krvná pomsta. Podobný prípad sa stal dávnejšie v Iraku pri únose a vražde 4 ruských diplomatov. O tých vrahoch už nikto nikdy nepočul, ale skončili po mučení uškrtení a zašití v prasačej koži. Bez 72 panien.
    Jednoducho pribudne ďalší hajzel do zoznamu.
    Dúfam že to chlapci z GRU aj pošlú na youtube.
    publikované: 24.09.2008 12:44:17 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Ked dojde na lamanie chleba
    vzdy pride nejaky saso a blaboce:
    .
    "Och, aka hroza, ved ori chodzi zaslapnete mravceka, och, aky teror, ved pri orani rozdrvite chrobacika ..."

    A potom nariadi "humanitarne" bombardovanie.

    Nie, v case, ked nasi nepriatelia nas HLBOKO NENAVIDIA, ked nezakryte sustreduju zdroje a zbrane na to, aby pospinili, zmrzacili ci znicili co najviac ludstva, v tom case sa iba idiot zlakne toho, ze bude oznaceny za drakulu.

    Azda sme mierne pozabudli, ze oni nepoznaju mieru, a v pripade nutnosti ci lepsie povedane v pripade akejkolvek moznosti siahnu -doslovne- ku fyzickej likvidacii svojich oponentov?
    Bez akehokolvek moralneho zavahania - pretoze, opakujem, oni VAS nenavida. Vsetkych.
    To nie je prahnanie, to je fakt.
    V pripade nutnosti su ochotny vrhnut cely svet do nuklearneho pekla ved sa o tom vyjadruju verejne po sieti.

    publikované: 24.09.2008 12:48:57 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. novinka na trhu s ideologiou
    our nation is god
    http://www.amazon.com/gp/reader/1440407819/ref=sib_dp_pt#reader-link

    Beginning with the Second Coming of God as an historical Christian event, the hidden realities are uncovered and supported with Biblical text. The New Revelation is obscured by mainstream Judeochristian theology. Our present Millennium is Israeli and American destinies intertwined in an earthly New Renaissance, more startling and uplifting than the previous one five centuries before. Its themes are bi-polar political power, democratic hegemony, societal transformation, re-engineering of our human group- bringing heaven down to earth. The big picture perspective is from inside Israel looking out at the implications for the United States, Europe and the Middle East.

    grc
    publikované: 24.09.2008 17:42:56 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. co je to gru?
    nerozumiem....
    publikované: 24.09.2008 17:43:58 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. GRU
    http://en.wikipedia.org/wiki/GRU

    ruska kontrarozviedka, kolega KGB.


    publikované: 24.09.2008 18:11:45 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. snake_eater,
    ked tak sledujem tvoje bojove zanietenie,
    myslim, ze namiesto lesneho by si sa mal orientovat na boj v mestskom prostredi.

    v lese by ta bolo skoda - tam uz su skodne len zriedkavo
    publikované: 24.09.2008 19:13:20 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. jeden z agentov GRU,
    typicky priklad takzvaneho zida infiltrujuceho zapad.
    Tento zostal v sluzbach Ruska - resp. bolsevikov. Ako mnohi.
    Ini mali roznych inych panov - najcastejsie viacerych, ale prilis mnohi nabrali podobny podvratny styl zivota
    http://en.wikipedia.org/wiki/George_Koval

    vlastne z toho vyplyva - moc by som sa na GRU nepoliehal.
    publikované: 24.09.2008 20:28:26 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. v meste, arton
    bojujem iba perom. Inak low profile. Podmienka prežitia. Nemám rád mesto. Príroda je mojím spojencom , nie ľudia.
    publikované: 24.09.2008 21:40:59 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. to je dobre, ze nemas rad mesto.
    ved tam aj mas svojich nepriatelov
    v prirode nik nie je nik
    publikované: 24.09.2008 22:21:24 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. zeby zacinala nejaka nova vysvetlovacia kampan?
    Dieta prislo zo skoly, ze ucitelka (slovenciny) im nakazala pripravit na si slohovu ulohu na temu Ktro su Chazari? Vedeli by ste mojmu dietatu helfnut s domacou ulohou? :-)
    publikované: 24.09.2008 22:25:39 | autor: xxx (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Ja neviem, čo sa vedci oščiadzajú
    a nenapíšu rovno, že sapient neandertálcov vyhlušil. S dodatkom, že pradávno síce páchal genocídy, ale odvtedy sa so svojou minulosťou vysporiadal a ukáznil sa.
    (Horevyššie som nedopatrením prečítala, že Thaci údajne zarobil na obchode s orgánmi neandertálcov)

    http://www.sme.sk/c/4088275/neandertalcov-zivilo-aj-more.html

    V článku píšu, že "o to ostrejšie si vtedy obidva ľudské druhy museli konkurovať - nuž a podobne vyhrotené konflikty sa zväčša nekončia dobre ani dnes."
    Chce tým byť povedané, že nás je tu viac druhov, či čo? Veď oficiálne sme zostali iba jeden.
    publikované: 24.09.2008 22:27:20 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. Tá pedagogička je nejaká provokatérka
    Téma má byť zadaná, že kto boli Chazari. Pretože dnes už nie sú, nakoľko sa z polonomádskych turkických kmeňov transformovali na blízkovýchodný ľud, ktorého agresívna mentalita polonomádskych turkických kmeňov vadí len iracionálnym antisemitom.

    Ale ak tvoje dieťa napíše, že Chazari sú v New Yorku, nič nepokazí.
    publikované: 24.09.2008 22:35:25 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. publikované: 24.09.2008 22:47:45 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Typickí
    kibucníci.
    publikované: 24.09.2008 23:03:35 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. http://www.infowars.com/?p=4732&cp=all#comments
    A ako na nepríjemné správy odpovedala fanatická úderka šábesgójov vypiplaná sionistami?

    Dr. Edelmannová
    Jaký je Váš postoj k smrti českého velvyslance v Pákistánu?
    P.E. My nerozlišujeme, zda šlo o českého vyslance nebo vojáka, či třeba turistu. Agrese nebyla náhodná, lze ji jednoznačně klasifikovat jako přímý teroristický útok na českého občana, tedy český stát a pro nás to znamená poslední kapku do poháru trpělivosti se všemi, opakuji všemi islamisty a je jedno odkud pocházejí, či kde se momentálně nacházejí!
    2) Domníváte se, že všichni vyznavači islámu jsou stejní a mohou za jeho smrt stejnou měrou? Proč?
    P.E. Vy rozlišujete mezi vyznavači nacismu a vyznavači nacismu? Korán je ideologicky vzato identická kniha jako Mein Kampf. Navádí ke zlu. Motivuje jeho vyznavače. Chválí ty, kteří zlo páchají na všech, kteří s onou knihou a jejími myšlenkami nesouhlasí. Ne, jistě nejsou všichni stejní, někteří jsou pomalejší než ti druzí, zatím volání Koránu po smrti bezvěrců nevyslyšeli!
    3) Je smrt velvyslance důvodem, proč svoláváte spontánní protest před brněnsko mešitu na středu 24.9.?
    Je to poslední kapka. Je nutné jim říci, že nejsou nedotknutelní, neviditelní. Je nutné jim dneškem počínaje dennodenně opakovat, že tato země není jejich zemí a že si svoji budoucnost umíme ochránit.
    6) Na svých internetových stránkách požadujete, aby se čeští muslimové distancovali od aktivit svých souvěrců. Libertas Independent Agency dnes ve svém prohlášení napsala: „Brněnští muslimové již mnohokrát prokázali svou podporu České republice a odpor proti terorismu. Brněnští muslimové veřejně mnohokrát odsoudili zhoubnou ideologii terorismu, jejich obětí se stávají samotni muslimové společně s odvážnými lidmi jako byl zavražděný velvyslanec. Brněnští muslimové podporují snahu pakistánských muslimů bojovat proti osobám zneužívajícím islám pro politické cíle. Jsou to samotní pakistánští obyvatelé, kteří svádějí těžký boj s teroristy. "Ten, kdo to udělal, nemůže být muslim. Žádný muslim nemůže zaútočit na jiné muslimy," prohlásil podle ČT24 obyvatel Islámábádu Mir Wali.“ Považujete to za dostatečné distancování?
    Podívejte se na poslední větu: „žádný muslim nemůže zaútočit na jiné muslimy“… ta hovoří sama o sobě. Jsou to pokrytci a lháři, kteří jen manipulují s naší společností, aby ji ukolébali a potom zničili! Byl to ostatně muslimský poslanec (!!!), který v dubnu 08 prohlásil, že cílem muslimů je totální zničení západní civilizace. A jaké k tomu znají prostředky, znásilňováním holčiček počínaje, přes posílání dětí na smrt s bombami ve školních brašnách až po uřezávání hlav nemuslimům zaživa, to přeci víme! Konec tolerance a konec naší benevolence k jejich existenci v ČR musí znít hlasitě a všude!
    7) Co Vám hlavně vadí na českých, brněnských, muslimech?
    Nevidím nejmenší rozdíl mezi muslimem českým a pákistánským. Jen ten český více lže o mírumilovnosti koránu a o vůli k dialogu. Pro nás je tento „pokojný pokrytec “ momentálně nebezpečnější než primitivní bombový atentátník, neb právě jemu v České republice připravuje živnou půdu. Přesně v intencích našeho požadavku vládě se po roce 2010 zasadíme o vyhoštění všech islámských fundamentalistů a ukončení činnosti jejich rozvratných organizací v naší vlasti. V této zemi není prostor pro mešity, ani pro ty bez minaretů, ani pro ty ve sklepích. Nedovedu si představit, že by křesťan vtrhl do jejich zemí se stejnou drzostí a arogancí. Vlastně dovedu, druhý den by nežil.
    publikované: 24.09.2008 23:11:56 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. Jawohl, Dr. Edelmann!
    Zlatý kllinec sú posledné dve vety. Škebla zrejme posledné roky hybernovala, že si nevšimla, kto vtrhol do Afganistanu a Iraku a chystá ďalšie avantýry v moslimských krajinách.
    Pred troma dňami OSN znovu vyzvala Európu, aby prijímala vyšší počet utečencov z Iraku rozbitého najkresťanskejším národom na svete.

    Hej, ten útok na Marriott smetiarskym autom, ktoré sa dostalo cez zátarasy chrániace bohatých nadľudí, bol útokom na symbol západnej drzosti a arogancie.
    publikované: 25.09.2008 05:58:26 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. Antisemita Ahmadínedžád pokonverzoval
    so židmi
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1024405.html

    aj Larrym Kingom
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1024405.html

    Ozaj, jeho prejav na VZ OSN zožal potlesk. Peresi s koženým ksichtom potom odchytávali reprezentantov jednotlivých krajín pred dverami a im šepkali do vovárku "Videli sme ťa, ty hovado, že si tlieskal, toto si odskáčeš." Je to mafia, tí sionisti.
    publikované: 25.09.2008 06:40:22 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. Pardon, Larry King je tuto
    publikované: 25.09.2008 06:41:33 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. Pardon, Larry King je tuto:
    publikované: 25.09.2008 06:42:31 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. Dvakrát a dosť.
    A ešte niečo k téme
    http://ekonomika.sme.sk/c/4092306/podla-prezidenta-opec-cenu-ropy-urcuju-externe-faktory.html

    To bol naozaj nevídaný úkaz, keď fundament - hurikán v USA, ktorý načas odrovnal veľké americké rafinérske kapacity, neposunul cenu ropy hore ani o cent. Ropní analytici, ktorí inak majú kopu rečí ako postmoderní filozofi, o tom akosi pomlčali.
    A ja raz neviem, či tie hardcore globálne špekulácie možno označiť za neviditeľnú ruku trhu.
    publikované: 25.09.2008 06:47:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. Fon
    to co hovori edelmannova znie ako kristalova noc
    horsie ako krystalova noc

    pamatate si ze zidovsky teroristi vyhodili do vzduchu hotel king david a zabili 28 britskych obcanov?

    vymenme par slovicok v rozhovore s edelmannovou

    Je smrt 28 britov důvodem, proč svoláváte spontánní protest před londynsku synagogu?
    Je to poslední kapka. Je nutné jim říci, že nejsou nedotknutelní, neviditelní. Je nutné jim dneškem počínaje dennodenně opakovat, že tato země není jejich zemí a že si svoji budoucnost umíme ochránit.

    cely rozhovor mozeme aplikovat na zidovsky teroristicky cin v hoteli king david a povymienat slovo moslim za zid, mesitu za synagogu a koran za talmud
    skuste to :))
    publikované: 25.09.2008 08:42:04 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. arton, podobný text ako som sem dávno pastol
    mám aj na tému urban survival. Je dosť rozsiahly a nikde som ho nezverejnil. Obsahuje aj skúsenosti jedného človeka z Buenos Aires počas argentínskej krízy. Iba by vyvolal zbytočnú paniku. Jednoducho je to mimo mesta efektívnejšie. Áno, aj menej nepriateľov. Veď o to ide.
    publikované: 25.09.2008 08:52:52 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. no, snake eater,
    ved ti to pisem otvorene:
    Nejde o survival - v meste by si bol viac uzitocny.
    V meste si TERAZ viac uzitocny.
    Mozno by si mohol aj velkej tragedii zabranit.
    A to je hodnotnejsie, ako len nejake proste prezitie.

    publikované: 25.09.2008 09:11:37 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. aha, akí sú všelijakí draksleri odrazu múúúdri
    http://www.sme.sk/c/4092224/kasinovy-kapitalizmus.html

    Oni vedeli, že systém je zlý a infekcia je ako lepra rozvlákaná po celom svete. Oni dokonca vedeli, že (citujem) vďaka komplikovanosti systému mohli bohaté krajiny, najmä Spojené štáty, nejaký čas žiť nad pomery.
    A čo urobili? Boli ticho ako pena a nechali si za to platiť.
    Teraz, keď je žumpa vyliata, je ich ubezpečovanie, že oni to vedeli vopred, cynickým žartom.
    publikované: 25.09.2008 09:15:59 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. Na ja, Kristallnacht
    http://en.wikipedia.org/wiki/Kristallnacht

    On November 7, 1938, Herschel Grynszpan, a 17-year old German Jew (enraged by his family's expulsion from Germany - jasne, v sioncheck vo wiki teroristu musí hneď ospravedlniť, objasniť jeho motiváciu), walked into the German Embassy in Paris and fired five shots at a junior diplomat, Ernst vom Rath. Two days later, the diplomat died and Germany was in the grip of skillfully orchestrated anti-Jewish violence.

    Čaro nachcaného.

    Spolu s hotelom King David, čo bol TOP teroristický čin, prvý v histórii ľudstva. Lámanie bariér. Hej, na to sú židovské sionistické mozočky expertmi neprestajne. Posúvajú ľudstvo k novým výšinám, kam ich vynesú výbušniny.
    Jeden by sa aj v tejto súvislosti spýtal na WTC7. Ale načo.
    publikované: 25.09.2008 09:22:56 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. Hm, skúsme to ešte takto:
    Dňa xxxxx (to je jedno), 2008, Mohammad Ebrahim (čo je obdobne pekne česky znejúce meno ako znie pekne nemecky Herschel Grynszpan), 17-ročný český moslim nasratý vyhostením jeho rodiny z ČR, vošiel na českú ambasádu v Paríži a vypálil päť striel do diplomata juniorčeka Jána Nováka. O dva dni diplomat zomrel a Českú republiku zachvátilo umne zorganizované protimoslimské násilie. Skillfully ho orchestrovali všelijaké Edelmannové, ktoré cez média bičovali české emócie.
    A je to.
    publikované: 25.09.2008 09:59:15 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. Draxler - sam pise o "inteligentnych idiotoch",
    mal by to vztiahnut aj na seba (a ten atribut azda nahradit inym vhodnejsim pojmom, napriklad "ukecani idioti".
    A ako vidim, dobehla tam aj prednica a nadava zadnici.
    Alebo lavica pravici, ci ako sa tie dve skupinky degenov navzajom oznacuju, aby sa vyznali vo svojich postfeudalnych zabomysich vojnach.

    A nosaty marxista sa okrem toho teda nezapre - aste nedostal ani naznak moci, a uz zas posiela ludi k lopate :)
    Ale ktovie, mozno dobry napad, len by to aj on mal vztiahnut na seba,ved kolko dnesni takzvani laviciari robili s lopatou, urcite by im to nezaskodilo.
    publikované: 25.09.2008 10:42:28 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. "Intelientní idioti", akýže to
    zaujímavý oxymoron. To "inteligentní" ale môžeme pokojne škrtnúť, pretože hentí moneyickí sračkári hovno vedeli a stále hovno vedia.
    V reáli je to tak, že druhá ruka do páru (k tej neviditeľnej trhovej) drží v pästi pevne talmud a takzvaní finanční experti sú len jej vercajgom. Ten možno hocikedy odložiť, hlavne keď už splnil svoje zodpovedné poslanie, a hahradiť ho novým, ešte lepším. Napríklad takým, čo je ovešaný M16tkami, M4kami, no a tak.
    publikované: 25.09.2008 11:09:42 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. arton, vieš čo odo mňa žiadaš?
    Mestá sú inteligentné.
    Každé mesto je sofistikovaný celok. Mestá boli postavené preto, aby zabezpečili sociálnu interakciu, príležitosti k biznisu, výhody deľby práce a verejné služby (školy, požiarnici, polícia, zásobovanie, vodovody, centrálna dodávka energie a tepla, verejná doprava....) Napriek tomu mesto nemôže prežiť ako samostatný a sebestačný celok. Je závislé na dodávkach zvonku – potraviny, PHM, elektrická energia, palivo....Hoci energia a voda môže byť spravidla zabezpečená v rámci ohruhu mesta (rieka, vodojem, elektráreň) , s potravinami a PHM je to možné len veľmi zriedka a mesto nedokáže zabezpečiť tieto potreby vlastnými silami pre obyvateľstvo. Toto prvé pravidlo si zapamätajte veľmi dobre (bude ich viac): mesto nemôže zabezpečiť potraviny pre vlastných ľudí. Zásoby potravín v obchodoch a supermarketoch vydržia v prípade výpadku dodávok maximálne týždeň. Potom prichádza k slovu vami tolko podceňovaný a prehliadaný vidiek.

    Riziká v mestách.
    Najvážnejšie hrozby, s ktorými sa stretnete v meste po akejkoľvek katastrofe, sú: kolaps sociálneho poriadku, kriminalita, chaos a násilie, kolaps dodávok vody a energií, zlyhanie zásobovania potravinami, zlyhanie verejných služieb (zdravotníctvo, požiarnici, polícia, odvoz odpadkov) . Aj keď nemusia v každom prípade nastať všetky tieto udalosti vo vašom meste súčasne, každá z nich je aj samostatne dostatočne vážnou hrozbou pre prežitie v meste. Preberieme si ich, pre začiatok len veľmi stručne.

    Sociálny poriadok.
    Je to krehká konštrukcia fungujúca len v správnych podmienkach. Existuje psychologická bariéra u drvivej väčšiny ľudí, ktorá im nedovoľuje zabezpečovať svoje potreby násilím, vyhrážkami alebo so zbraňou v ruke. Ale naopak existujú skupiny ľudí, pre ktoré je takéto konanie normálne.
    Niekedy stačí malá rozbuška alebo zámienka, a uvidíte tlupy, rozbíjajúce výklady, len tak pre zábavu napadajúce ľudí na uliciach. V Európe to nie je tak časté ako v USA v chudobných štvrtiach, ale nemusíme chodiť ďaleko a stalo sa : nepokoje v Paríži, protesty antiglobalistov, Czechtek, koncerty, futbalové zápasy , demonštrácie za/proti čomukoľvek
    Čo odštartuje takýto stav? Jednoducho len pocit obyvateľstva, že prestalo existovať právo a poriadok. Čo urobí policajt alebo požiarnik s dvomi deťmi pri dlhodobom výpadku elektriny, rabovaní obchodov alebo narastajúcom násilí na uliciach? Zahodí uniformu a bude zabezpečovať vlastné potreby , vlastnú rodinu a priateľov. Znovu si spomeňte na New Orleans. Menšiny frustrované už predtým svojou chudobou a sociálnym statusom si začnú vybíjať svoju latentnú rasovú nenávisť násilím, rozbíjaním a rabovaním okolia, znásilňovaním bielych obetí, alhoholom a hojným užívaním zbraní. Len tak, pre zábavu a pre užitie si poslednej príležitosti. Mestá sa čoskoro stanú vojnovou zónou bez svetla, tepla a vody. Bude vyhlásený výnimočný stav, zákaz vychádzania, povolaná demoralizovaná a vystrašená armáda. Tvrdé tresty na mieste za akékoľvek priestupky, aj pre inak slušných otcov rodín snažiacich sa v uliciach zohnať posledné zvyšky potravín pre hladné deti.
    V skratke: keď vám dôjdu domáce zásoby vody ( u väčšiny z vás to potrvá len 2-3 dni) , pôjdete rabovať vášho slabšieho suseda, budete piť vodu z nádržky WC, teplo si zabezpečíte spálením nábytku ? Nebude trvať dlho a vy, inak dobrí a slušní ľudia, prekonáte psychologickú bariéru a zhodíte slabý náter civilizácie. A začnete používať násilie. Ale pozor, vždy narazíte na pripravenejšieho a silnejšieho bojovníka. A ste mŕtvi. Toto je druhá zásada urban survivalu, ktorú si dobre zapamätajte: základom prežitia v meste je maskovanie, nenápadnosť a skrytá existencia, určite nie konflikt a boj. Ak dnes dávate pyšne najavo svoj majetok, svoje znalosti, svoje zásoby a skúsenosti, tak budete prvým terčom. Väčšina vášho okolia bude v tak zdivočenom stave, že pre okamžitý a krátkodobý prospech vás zabijú, tí o málo inteligentnejší až po troške mučenia pre zábavu. Zabudnite na to , že vďaka svojej znalosti šiestich bojových umení, mohutným svalom alebo vašej CZ75 máte nejakú šancu proti zúfalo odhodlanej presile hladných cigánov.

    Výpadok dodávok vody.
    v mestách potrebujú zdroje a úpravne vody elektrickú energiu. Dávkovanie chlóru, fluóru a iných dezinfekčných látok riadia počítače. Ich výpadok spôsobí, že voda síce môže tiecť ďalej, ale môže byť jedovatá alebo nakazená. Črevné problémy, týfus, kontaminácia vodovodných potrubí prasknutou kanalizáciou sú len tie najmenšie problémy. Áno, pri niekoľkohodinovom výpadku dodávky mesto prežije. Ale kým bez potravín je možné prežiť aj niekoľko týždňov, tak bez vody len 2-3 dni. To znamená že ľudia urobia čokoľvek, aby vodu získali. Prvý deň výpadku ešte je nádej, že dodávka sa obnoví a nejaké zásoby sa nájdu aj doma. Večer už bude obchod s potravinami prázdny. Druhý deň výpadku už v meste čoraz viac ľudí zisťuje, že nastal problém. Začínajú umierať najslabšie obete, dôchodcovia a deti, zdravotné služby kolabujú , na uliciach vidno skupinky znepokojených obyvateľov, zvyšuje sa agresivita a nepokoj. Tretí deň výpadku padnú všetky zábrany. Tí, ktorí ešte neodišli z mesta, zúfalo hľadajú zdroje vody, čerpajú znečistenú vodu zo studní a riek, začínajú prepadávať okoloidúcich s kanistrom v ruke . Mobilná telefónna sieť nefunguje v dôsledku preťaženia, nemocnice už neprijímajú a na chodníkoch vidno prvých umierajúcich. Kto vydržal doteraz, stáva sa obeťou autohavárií na križovatkách , cieľom rabujúcich skupín a náhodných prepadov. Preživší odchádzajú z mesta a v okolitých dedinách so zbraňou v ruke žiadajú miestych o vodu. Nepokoje, násilie, rabovanie, útek z mesta, znovu rabovanie, zápchy na cestách, choroby, všadeprítomná smrť. Pekná perspektíva, že? A to všetko pre obyčajnú vodu, ktorou dnes toľko plytváme.


    Je to iba krátky úryvok, bolo by to desivé. Potrebujem nejaký čas na rozmyslenie.
    publikované: 25.09.2008 14:29:22 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. To sa nestáva často,
    aby veľvyslanca v krajine, kam bol vyslaný, nevítali. Zvkášť v krajine, ktorá sa ukážkovo medzi prvými hrnula uznať Kosovar.

    http://www.sme.sk/c/4093312/svajciarska-vlada-odmietla-kosovskeho-velvyslanca.html

    Že by v dôsledku finačnej krízy začalo Švajčiarsko zmätkovať, odkláňať sa od vytýčenej ideologickej línie?
    No veru, zelené nuly robili zázraky - a ich spľasnutie bude robiť zázraky ešte väčšie. Sa nebudeme vynačudovať.
    publikované: 25.09.2008 14:42:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. Povedala by som, snake-eater, že si čerpal
    z anglosaských skúseností.
    Ľudia nie sú rovnakí. Ani v mestách.
    V čase krízy by som v anglosaskom meste žiť nechcela.

    Ale v Bratislave? V Bratislave v pohode. Nepobežím ja pod Kriváň do drevenice prežívať a tešiť sa, že ja som ešte pri zmysloch, kým ostatní brká natiahli.
    My sa so susedmi budeme o zásoby deliť a keď nám dôjdu, pekne sa si navzájom rozlúčime a spáchame hromadnú samovraždu. Máme medzi sebou pár lekárov, aby sme sa netrápili ako u šarhu.
    Alebo možno aj skôr, než dôjdu zásoby.
    Pretože svet v krvi a chaose naozaj nie je hodný žitia.
    Okrem toho, vedomie je aj tak večné. Vrátane teda toho nášho.
    publikované: 25.09.2008 14:49:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. ema, ja samovraždu odmietam
    nech je to aké chce zlé. Ak by to už muselo byť, tak zoberiem so sebou maximálne možný počet pôvodcov chaosu a násilia. Zdá sa to patetické? Kašlem na to. Nech, ak to uľahčí iným nový začiatok. Na to sa pripravujem celý život. Nebudem utekat z boja. Je to moja karma.
    Ale rešpektujem a vážim si aj vaše voľby.

    Kto chce pokračovanie toho textu hore , nech mi pošle svoj mail.
    publikované: 25.09.2008 15:41:58 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. Hmm, ked je tu tolko reci o zasobach,
    na dni posledne - tak ma napadlo - v TESCU su teraz dobre ceny na vino...
    /Kriq sa tu davno neukazal. /
    publikované: 25.09.2008 16:07:37 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. Este dni posledne -
    ked spominas tych lekarov, Ema,
    videli ste film /neviem preco mam pocit ze australsky, vysielany v dvoch castiach/ o ponorke hladajucej este nejakych zivych ludi na svete, po rychlej jadrovej vojne, ktora nakoniec zakotvila v Australii, kde zatial nedorazil radioaktivny spad ?
    Vlada rozdavala obcanom tablety na ukoncenie zivota, pred prichodom smrtiaceho radioaktivneho mracna /To bola ta cast SCI-FI, teda ak si to premietnem na to, co by sme mohli cakat od nasej vlady.../
    Bola tam scena ako sa na druhy svet vybera mlada rodina s malymi detmi - vlastni rodicia dali nic netusiacim detom tieto "lieky" a potom sebe.
    Toto bola ta lepsia alternativa, ktoru si este v danej chvili mohli zvolit.
    Co dodat...
    publikované: 25.09.2008 17:02:05 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. Este dni posledne -
    ked spominas tych lekarov, Ema,
    videli ste film /neviem preco mam pocit ze australsky, vysielany v dvoch castiach/ o ponorke hladajucej este nejakych zivych ludi na svete, po rychlej jadrovej vojne, ktora nakoniec zakotvila v Australii, kde zatial nedorazil radioaktivny spad ?
    Vlada rozdavala obcanom tablety na ukoncenie zivota, pred prichodom smrtiaceho radioaktivneho mracna /To bola ta cast SCI-FI, teda ak si to premietnem na to, co by sme mohli cakat od nasej vlady.../
    Bola tam scena ako sa na druhy svet vybera mlada rodina s malymi detmi - vlastni rodicia dali nic netusiacim detom tieto "lieky" a potom sebe.
    Toto bola ta lepsia alternativa, ktoru si este v danej chvili mohli zvolit.
    Co dodat...
    publikované: 25.09.2008 17:02:21 | autor: Jozefb (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. Čoby zmätkovať, ema
    Už sa milí Švajčiarnici nacuckali čínskeho kapitálu, ktorý im aspoň na čas zachránil najväčšiu banku, tak odrazu vidia svet inými očami.

    Však inak to je aj príčinou, prečo teraz kmeňoví príslušníci sediaci za vrchstolom vo vážených inštitúciach ako MMF a Svetová banka
    tak zaryto mlčia. Zrazu ustali obvyklé kázne o nutnosti "odnárodňovania" bankového sektoru, škodlivosti zásahov štátu a podobne. Hošánci sa začínajú pomaly báť, že stratia kontrolu nad medzinárodným finančníctvom.
    Im to s tým nafukovaním a prepichovaním bublín nevyšlo celkom tak, ako si predstavovali. Potkani tentokrát vyžrali hostiteľom špajzu dohladka a to musí mať zákonite neblahé následky. Otázkou, aj keď iba rétorickou, je len to, že pre koho.
    publikované: 25.09.2008 17:32:08 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. snake eater,
    ved ja hovorim o stave pred pripadnou totalnou katastrofou.
    predsa sa dovtedy nechces nudit.
    mal by si sa zamysliet, co budes robit dovtedy.

    ale jedno chcem dodat - sam si napisal, ze tie zabrany u urcitych ludi existuju, a urcitych nie. to, co sa stalo v NewOrleans, bola vec geneticky nevyzretych divochov. urcite, aj v tychto sirkach to nie je najlepsie, ale az take opice nie sme.

    mimochodom, v posledne dni som relativne viac pozeral po uliciach - podla mna Slovensko na tom geneticky nie je az tak zle. Ked si odmyslime cudzie austronezske mensiny, u chlapov stale nadmerny alkoholizmus (vsimnite si, o kolko su slovenske zeny na vyssej urovni, ako bezni chlapi:) a ked si odmyslime ubijajuci nedostatok VLASTNEJ DOSTOJNOSTI, viery vo vlastnu USLACHTILOST - vysledok nepritomnosti vychovi ci skor pritomnosti dekadentnej otrockej vychovy - tak by z tohoto naroda mohlo nieco byt.

    este k tomu Slovaci nie su zatazeni historickymi bremenami ... takze su potencionalne flexibilni...

    ale to uz je o inom.

    opakujem snake eater, ak dojde k tej srande, ktoru opisujes, tak nemame co riesit, ale co chces robit dovtedy?
    Tak skoro to nebude.)
    publikované: 25.09.2008 19:35:43 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. inak ma napadlo,
    k tej (post)katastrofickej tem,
    ze ako pise snake eater: ziadne svaly ani zbrane vam nepomozu proti bande hladnych ciganov.
    ak ste sam.

    prave to je vyhoda lepsich ludi, ze sa vedia organizovat lepsie, ako puha smecka hyen.
    A to je aj ich najlepsia zbran, ako vlastne potvrdzuje aj snake eater.
    nie unik do lesa a snaha o individualne prezitie je cesta - ale nova struktura.

    a este ma napada, ze dnes vlastne plati to iste
    publikované: 25.09.2008 19:45:13 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. ked uz o tom meste a zabijani,
    prave v spravach ukazuju, ako bratislavski radni kokoti(!) zas strielali po namestiach.

    to su neuveritelne tupe opice, tento militarizmus
    (snake eater sa dufam neurazi, on je profik, nie blby amater ktory sa vyziva v strielani na namestiach mesta zo starych bambitiek)
    publikované: 25.09.2008 19:54:47 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. nemyslím si, že ten stav nastane hneď zajtra
    ale určite nastane. Dávam globalistovi alebo klimaskeptikovi ešte 5 rokov, maximálne 10. Arton,zvykol som si na život osamote, ťažko by sa lámali bariéry. Skús ten mail. Možno to pôjde, časom. Určite sa nenudím, vieš koľko času zaberie príprava na plán A,B,C,D ? Kvapka humoru nezaškodí, všakže? Dovtedy budem robiť to čo doteraz - písať varovania , možno rady, pre tých čo si to zaslúžia. Na tie scifi hore stačí tak málo - nedostatok elektriny, tuhšia zima, alebo vlna prisťahovalcov.
    A Emy sa pýtam - kde je tvoj optimizmus, dignitas a satori? Snáď len nechceš aby som ti ja požičiaval nádej? Na to si tu ty, Ema. Pokračuj, kým vládzeš. Odhadujem ťa na 35, ešte najmenej toľko ťa čaká.
    publikované: 25.09.2008 21:27:56 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. Na tvoj hypotetický hororový scenár, snake_eater,
    niet dôstojnejšej hypotetickej reakcie, než som uviedla. Ľpenie na živote za každú cenu mi príde cimlich barbarské. A považovať barbara za optimistu ... no, ja ti neviem.

    Vždy a znovu ma udivuje, ako ľahko sa nechajú ľudia vmanipulovať anglosaskou obsesiou násilím a rozvratom, ktorou sme otravovaní počnúc správami v médiach a končiac filmovým prepytujem umením, do pasce strachu. Tento svet je síce drsné miesto, ale nie až také, ako nám ho predostierajú perverzné katastrofické obrázky maľované Hollywoodom. Ľudia osprostení touto kultúrou násilia sa úplne odtrhli od reality a sami sa potom stávajú generátormi hrôzy.

    Tento svet nie sú kapitoly Starého zákony, z ktorých sa valí krv zvieracia aj ľudská. Myslím, že priemernému človeku stačia na takéto zistenie vlastné skúsenosti.

    Ubezpečujem ťa, snake_eater, že táto Zem už ustála všeličo. Nie je to žiadna krehotinka, Zem je robustná.
    A že na nej bude o nejaké druhy, napr. sapienta, menej? To predsa nie je nič neobvyklé. To je dokonca normálnejšie než dlhodobé pretrvávanie.
    publikované: 26.09.2008 06:03:34 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. Aby sa zabudlo na kultúru
    chazarských polonomádskych kmeňov s jej chorobným ťahom k moci a ovládaniu: to nie je normálne, to nie je rovnovážny stav, je to len exces. Vychýlenie do extrému, ktoré zachvátilo celý Západ. A tak tu máme nestabilný systém, v ktorom je za najvyššiu cnosť vyhlásené heslo okradni a zabi a v ktorom nám zlodeji a vrahovia tvrdia, že im závidíme ich úspechy. Že závidíme ojebávačom a vrahom ich zelené nuly a fiktívnu moc, lebo nedokážeme to, čo oni.

    Sa stačí pozrieť na Spojené štáty, kde sa sionistický parazit polonomádskej agresivity zavŕtal priamo do CNS, prenikol do mozgu (vďaka angloamerickej dispozícii k násiliu) a USA teraz nepríčetne mlátia okolo seba.
    A kam ich doviedlo starozákonné heslo ojeb&zabi? Najskôr ich okrádali súkromné spoločnosti a veľkolepým (zatiaľ) 700-miliardovým ojebom nasadil tejto oficiálnej zlodejine korunu štát. Ten, v spolupráci so súkromnými spoločnosťami s vraždením v legálnom popise práce, zatiaľ zabíja za hranicami. Kde aj kradne, ssamozrejme.
    To si fakt niekto myslí, že toto je trvalo udržateľné? Heh.
    publikované: 26.09.2008 06:30:33 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. Tradične sa killujú aj medzi sebou
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1024632.html

    Mafiánstvo starozákonných extrémistov, ktorých mentálny vývoj je pozadu o najmenej 2000 rokov, ako spoločenský štandard 21. storočia.
    publikované: 26.09.2008 06:36:49 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. No teda. Our Nation Is God - novinka na trhu s ideológiou,
    ktorá má na obale obrysy Izraela vkusne vypchatého americkou vlajkou, vraj obsahuje posvätenie priamo od Obamu a Netanjahua. Asi vo forme slintu, ako mocne na nich zapôsobila.
    Kladné hodnotenie od zmienených dvoch kreténov môže mať na predajnosť zlý vplyv.
    Obrysy Izraela by príliš nemali dávať do pozornosti. Priam bije do očú, že ten umelý apartheidný zmrdištát vznikol na základe politickej požiadavky, a preto je strategicky natiahnutý od Stredozemného mora po Akabský záliv.
    publikované: 26.09.2008 08:05:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. ema, že vraj
    pesimista je len dobre informovaný optimista :-) Všetci pozorujeme nárast propagandy, aj jej zostrenie. Ak prežijeme v zdraví najbližšie dva týždne aj DEFCON1, ruské cvičenie, Petra Velkého a a Yom Kippur, a odchod šimpanza Busha, tak budem mať lepšiu náladu.
    publikované: 26.09.2008 09:19:06 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. správne píšeš, že sa žerú medzi sebou
    publikované: 26.09.2008 09:40:59 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. V Spojených štátoch skrachovala sporiteľňa Washington Mutual
    publikované: 26.09.2008 10:22:36 | autor: xx (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. inak akosi je o celom
    vybuchu pri brane a poziari na 4. a 5. poschodí v Marriotte podozrivo ticho. Presakujú správy o možnej false flag operation v rezii US marines ...
    publikované: 26.09.2008 15:12:13 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. dietatu som poradil,
    ked uz dostalo na domacu ulohu Chazarov, nech si o nich nieco pozrie na webe... No a dieta si pozrelo, spracovalo informacie a sa v skole pred ucitelkou chcelo asi blysnut, ked hrdo povedalo, ze "ja uz viem, Chazari, to boli taki Rusi, z ktorych sa stali Zidia ..." Skoda, ze som nevidel, ako sa pritom tvarila ucitelka ...
    publikované: 26.09.2008 22:19:57 | autor: xxx (e-mail, web, neautorizovaný)
  88. Tvoje dieťa by malo dostať
    pochvalu za progresívnu interpretáciu pôvodu Chazarov, ktorí sa opäť tvária ako niekto iný, než sú naozaj.
    publikované: 27.09.2008 05:38:04 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  89. Nevieme síce, Sinuhe, čo sa presne stalo,
    nedozvedeli sme sa ani presný počet obetí zo Západu, ale to ticho - to ticho je evidentné.
    publikované: 27.09.2008 05:40:09 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  90. V noci sa kandidáti na šéfa americkej dvojstranovej totality
    predháňali, kto vymyslí pre USA lepšieho nepriateľa.

    Vyhral hajlujúci Obama s heslom Agresívne Rusko - hrozba pre mier!
    http://www.rian.ru/world/20080927/151650094.html

    "Je nutné aby sme vytvorili jedinú alianciu a vysvetlili Rusom, že nemôžu byť superveľmocou 21. storočia a správať sa ako diktatúra."
    Inými slovami, US diktatúra ide nahnať svoju kolóniu Európu do protiruskej aliancie.
    publikované: 27.09.2008 07:07:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  91. Plus novinky zo zeme zasľúbenej
    Janiššška oblažila čitateľov smetiarne omračujúcim výsledkom izraelského chemického výskumu a zázrakom prírody - izraelskými koňmi, ktoré kade idú, tade kopú židovských pravicových extrémistov. Tí, súc takto strašne skopaní, už nemusia byť opláchnutí tchoridlom.
    Lebo to by potom ješivy páchli tchorinou na sto honov, a tiež pri Múre nárekov (nárokov) by bola nepríjemná atmosféra.
    http://www.sme.sk/c/4095781/na-laviciarov-tchora.html
    publikované: 27.09.2008 08:22:23 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  92. ema, prkotiny zo SME si všímaš, ale dôležité si obišla:
    http://www.sme.sk/c/4095952/iran-je-na-ceste-vyrobit-atomovu-bombu.html
    BTW, otchoreným palestínčanom som v diskusii u Shemesovej poradil, i keď pochybujem, že poznajú Savo, či peroxid z lekárničky
    publikované: 27.09.2008 09:33:44 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  93. Tak to by izraelské
    ozbrojené zložky rozhodne robiť nemali. Skôr či neskôr sa zápachu onoho zmocnia aj angažovaní aktivisti, ešte to nasypú agentke Livniovej do dekóltu a tá sa potom na medzinárodnom kolbišti už neuplatní. Aj so svojou bohumilou činnosťou. A bude po svetovom mieri, veď vieme aké škody dokáže taká ohrdnutá ženská napáchať.
    Ibaže by nastúpili na scénu majstri šatlovej diplomacie ako jest Janko Kubiš, ktorý ako jediný bude ochotný k nej ešte prísť na koberček. Nechá si vypichovať do antisemitov, on že nie nie, on ger toshav a všetko bude zasa v zaužívanom starozákonnom poriadku.
    publikované: 27.09.2008 13:47:52 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  94. Aj tento rok
    minister zahraničných vecí pozval na Stálu misiu SR v New Yorku predstaviteľov Amerického židovského výboru a ďalšej židovskej organizácie B´nai Brith na diskusiu o zahraničnej politike SR.
    http://www.e-katalog.sk/spravodajstvo/21332/
    publikované: 27.09.2008 14:02:36 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  95. kapitalizmus zozere sam seba
    http://ekonomika.sme.sk/c/4096340/zachranny-plan-usa-znevyhodni-europske-banky.html

    idar: kubis im tam oznamil aby uz so slovenskom nepocitali :)
    publikované: 27.09.2008 14:59:49 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. Podľa správ britských médií vláda pomôže finančnému ústavu a zoštátni ho, aby predišla jeho kolapsu.
    http://ekonomika.sme.sk/c/4096242/v-britanii-krachuje-dalsia-hypotekarna-banka.html

    kde su vsetci praviciari aby nahlas pripomenuli ze stat je zly vlastnik?
    :))
    publikované: 27.09.2008 15:04:54 | autor: new world murder (e-mail, web, neautorizovaný)
  97. Trojan horse espionage is part of the way of life
    Trojan horse espionage is part of the way of life of companies in Israel. It’s a culture of spying.
    http://www.counterpunch.com/ketcham09272008.html

    maju americanov pod kontrolou
    publikované: 27.09.2008 22:20:55 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  98. Minister stredoeuropskej krajiny
    konzultuje politiku so sektami z druheho konca sveta.

    HNUS.

    Uz len tento a podobne fakty, keby sa mohli OTVORENE ukazat v masmediach, by sposobili prevrat.
    publikované: 28.09.2008 10:24:58 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  99. Americka ekonomika, zrazu,
    pripomina SOCIALISTICKY New Deal.
    Schocking.

    Treba pripomenut, ze z mizerie sa vtedy USA dostali len vdaka novej svetovej vojne, v ktorej vyrabovali vsetky zasoby realneho zlata Velkej Britanie, zabrali prakticky vsetky jej zakladne, a na zaver okupovali pol Europy a pol sveta ( vid ropa ).

    Nebyt toho, zaiden New Deal im nepomoze a siroke vrstvy americkej populacie by dalej zili na urovni ciganov.

    Vojna priniesla do Ameriky korist a korist bola to, cim sionizmus definitivne zviedol Americke elity a vdaka comu nakladol svoje otravene vajicka priamo v nervovom centre toho kontinentu.

    Taka je historicka pravda nezakryta hlupostami a primitivnymi mytmi.

    Takze sme zvedavi, ako sa choroba prejavi teraz.
    Sionizmus zviedol Americanov na iracku ropu, zvedie ju aj na iransku?
    Pre normalnych ludi slepa ulicka, ale oni su objektivne blazni. Takze uvidime.
    publikované: 28.09.2008 10:41:18 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  100. Mimochodom, ked je rec o trojskych konoch,
    cesi spustili hysteriu, ze Rusi maju u nich agentov.
    To je priznak toho, ze ceskej zadnici (tzv.pravici) uz celkom drbe.
    Ako za Stalina - zostrujuci sa triedny boj, idu nahanat spionov - je to implicitna vyhrazka opozicnikom radaru. Mozu byt trestne stihani.
    Za spionaz.
    Ale potom ti, co podpisuju radar, mozu byt obeseni za vlastizradu.

    Ja neviem, vzdy sa vyjadrujem o buducnosti len na zaklade presnych racionalnych analyz, ale teraz mam taky pocit, ze este my zazijeme dobu, ked politici za vlastizradu naozaj obeseni budu.
    publikované: 28.09.2008 11:46:01 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  101. To čo za antisemitu majú v SITA,
    ktorý napíše, že "minister zahraničných vecí pozval na Stálu misiu SR v New Yorku predstaviteľov Amerického židovského výboru a ďalšej židovskej organizácie B´nai Brith na diskusiu o zahraničnej politike SR."
    A dokonca naznačí, že je AJ tento rok, ako každý rok.

    Nech sa pozrie redaktorko SITA pod posteľ.
    A vôbec, jeho zamestnávateľ by mal takéhoto šíriteľa konšpiračných teórii poslať na dlažbu, a to bez otáľania.
    publikované: 28.09.2008 16:05:58 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  102. Trojan horse: Ameriky sa zmocnila mafia
    Obyčajná tupá mafia s víziou svetovlády.
    publikované: 28.09.2008 16:07:22 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  103. No, dokonca aj netalentovaný brat Havel
    napísal na súvisiacu tému svoj najnovší divadelný kus 'Odcházení'. V Čechách je teraz okolo toho veľké pozdvižení, stačí pozrieť Blisty. Zdá sa, že autorovo skúsené židofilné péro zase raz vyrylo riadnu brázdu na poli českej divadelnej kultúry.
    publikované: 28.09.2008 16:53:22 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  104. stat je nielenze zly vlastnik,
    ale naviac ani nie je schopny plnit tie funkcie, na ktore si vyhradzuje monopol. Ale nie o tom som chcel. Je zabavne sledovat diletantov pouzivajucich uz vyse jedno storocie stale toho isteho hastrosa vzdy, ked nieco poseru. Diletant Steinbruck (byt diletantom je nutna podmienka k tomu aby sa ktokolvek mohol stat ministrom financii, alebo este lepsie, sefom centralnej banky) zamaval verejnosti pred ocami "bezbrehym kapitalizmom" v dobe, ked je trh Steinbruckmi regulovany ako nikdy predtym. Steinbruck vie, ze to zabere ako vzdy doteraz a stado bude opat volat po dalsich Steinbruckoch, aby bezbrehy kapitalizmuz konecne poriadne zmeliorovali. A kde sa k volaniu prida aj nositel Nobelovej ceny (http://www.lidovky.cz/je-to-zlom-jako-pad-berlinske-zdi-doe-/ln_noviny.asp?c=A080926_000054_ln_noviny_sko&klic=227770&mes=080926_0 )
    je verejnost snad uz dobre predvarena na dalsie podusenie. (Btw. Stiglitz velmi dobre povedal, ze potrebuju ludi, ktori VERIA v regulaciu, pretoze regulacie sa daju ospravedlnit jedine vierou v ne.)
    Co bude nasledovat? Opicu US ekonomiky vylieci Fed 700milardovou davkou whisky, ktoru zaplatia danovi poplatnici a potecie do gagora najma bankam. Steinbruckovia teda nasilne presunu peniaze obcanov sukromnym organizaciam, alebo ich rovno "zachrania" kupou. Na popis takehoto konania sa zauzivalo slovo fasizmuz v jeho povodnom vyzname, nie bezbrehy kapitalizmus. Totiz takto sa vlady a ich centralne banky spravaju uz desatrocia, vzdy s rovnkym vysledkom, aky mozme pozorovat dnes. (A teda US ekonomika vobec nepripomina New Deal odrazu, ona ho neprestala pripominat nikdy.) Opica sa bude po takej davke opakovat a alkoholizmus u pacienta urcite neodstrani. Okrem toho Steinbruckovia tymto medzi riadkami odkazuju svojim kamosom bankarom: "Len si kludne safarte so zelenymi papierikmi ako chcete, az budete v srackach natlacime nove." A bankari tu moznost aj radi vyuzivaju. Kazdemu musi byt jasne, ze toto nemoze fungovat bez toho aby niekto stracal. Stracame my vsetci.
    publikované: 28.09.2008 17:30:30 | autor: carpathian (e-mail, web, neautorizovaný)
  105. Si vo svojom neregulovanom Brownovom pohybe
    po internete, milý karpatský Ján, vykopol tie nesprávne dvere.
    Toto nie je žiadne astrologické fórum.
    publikované: 28.09.2008 18:42:26 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  106. ale idar, zlakne sa a ujde
    nie kazdý prežije tvoju šokovú metódu. Nám starším uz otrnulo.
    publikované: 28.09.2008 20:45:27 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  107. kandidati na prezidenta usa
    sa zhodli na potrebe socialistickeho zachranneho balicka
    rad by som vedel v com sa ti dvaja nezhoduju ... okrem veku a farby pokozky
    publikované: 28.09.2008 21:22:32 | autor: new world bordel (e-mail, web, neautorizovaný)
  108. ak su tu ti
    co sa neboja nielen vykopnutych dveri, ale ani poznania, tak som tu spravne
    publikované: 28.09.2008 23:59:03 | autor: krpaty Jan (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014