Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Kríza

Čertovo koleso, strelnica, cukrová vata a veštec Švejna z Nadácie F. A. Hayeka! Príďte, príďte! Ceny deflačné, zábava zaručená.

Dvojčíslo 25-26 časopisu PROFIT (Ľudia, peniaze, podnikanie) priniesol 10. decembra v Téme čísla vyjadrenia siedmich expertov na rovnakú otázku: aký bude rok 2009.

Odpovedali Ivan Švejna, predseda Správnej rady Nadácie F. A. Hayeka, Vladímír Vaňo, hlavný analytik Volksbank, Mária Vlachynská, senior analytička Slovenskej sporiteľne, Ľubomír Koršňák, senior analytik UniCredit Bank, Martin Vrablec zo spoločností FIO (obchodovanie na finančných trhoch), Soňa Panková, konzultantka pre sociálne vzťahy a Eliška Vysloužilová, tarotomanka a astrologička.

Ivan Švejna, predseda Správnej rady Nadácie F. A. Hayeka:

- Bude veľká neistota. Veľa predpovedí sa bude korigovať. Nikto nevie odhadnúť, ako to, čo sa deje vo svete, doľahne na nás, pretože nikto nevie, aký dosah bude mať to, čo sa deje vo svete. Treba sa pripraviť, aby nás nič neprekvapilo.

Odpovede ostatných expertov boli koncentrátom floskulí, z ktorých sa čitateľ dozvedel len to, čo vedel už dávno: že títo experti a analytici vedia gulové. 

A čo hovorí Eliška Vysloužilová, tarotomanka a astrologička?

- Ekonomiku čakajú v budúcom roku veľké zmeny. Môžeme hovoriť o takom silnom obrate, ktorý tu už veľmi dlho nebol. Aj v zmysle premeny hodnôt a celkového pohľadu na ekonomiku. Hodnoty, ktoré boli dosiaľ v ekonomike dôležité, majú prestať platiť a dohody medzi vládmai priniesť nové hodnoty.

Inými slovami, Švejna príde o svoj doterajší džob. Domnievam sa, že túto predpoveď nebude musieť pani Vysloužilová korigovať.

----------------------------------------------------------------------------------------

Najskôr banky poskytovali hypotekárne úvery solventným. Nie je rozumné žiť na dlh, ale všetko klapalo. Neobmedzená pažravosť kúzelníkov so zelenými nulami rástla a začali natláčať hypotekárne úvery chudobným. Nebudú splácať? Nevadí. Zabavíme im domy a dobre ich predáme.

O strechu nad hlavou prichádzali postupne stotisíce ľudí. Ceny nehnuteľností stúpli do absurdnej výšky. Ale nikto nehovoril o kríze. Kríza? Zástupom ľudí bez strechy nad hlavou hovoríte kríza? Mali sa viac snažiť.

A potom došlo k tomu, čo neandertálci v úlohe šamanov v bankových chrámoch nedokázali ich obmedzeným mozgom predvídať. Ceny nehnuteľností padli a banky sa dostali do ťažkostí. Problémy postihli Bohov, Nedotknuteľných, Nesmrteľných.

Až vtedy začal systém jačať KRÍZA! KRÍZA! A vlády začali hystericky konať, aby zachránili neandertálcov zhrčených v krachujúcich bankách.

Čo sa stalo so sapientom, že sa nechal ovládnuť a ničiť systémom vytvoreným pre malé percento psychopatov?

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ja neviem, aká je skutočná - nie mediálna - atmosféra v USA, ale ľud zrejme stráca trpezlivosť a žiada trest. Inak si nemožno vysvetliť zatknutie starého Medoffa. Že je podvodník, sa predsa vedelo dávno.

- Obeťou obrieho podvodu amerického finančníka Bernarda L. Madoffa za približne 50 miliárd USD (1,14 bilióna Sk) sa stalo viacero významných inštitúcií a bohatých ľudí. Podľa informácií BBC straty v dôsledku investovania prostredníctvom jeho investičnej spoločnosti zaznamenali japonský finančný gigant Nomura, francúzska banka BNP Paribas či švajčiarska Neue Privat Bank.

Španielska tlač, na ktorú sa BBC odvolala, informovala, že do Madoffovej spoločnosti investovala aj veľkobanka Santander. Royal Bank of Scotland zasa pre The Sunday Times potvrdila, že investovala časť peňazí do Madoffovej spoločnosti a "teraz zisťuje svoju pozíciu".

Podľa tohto denníka len švajčiarske inštitúcie stratili v jeho podvodnej Ponziho schéme, ktorá je obdobou pyramídových hier, okolo 2,5 miliardy libier (85,05 miliardy Sk). Švajčiarska súkromná banka Banque Benedict Hentsch Fairfield Partners uviedla pre AP, že investovala peniaze svojich klientov v hodnote 56 miliónov CHF (1,07 miliardy Sk) do Madoffovho biznisu, omnoho viac však podľa všetkého stratila Union Bancaire Privée, súkromná banka so sídlom v Ženeve. Tá údajne prišla o približne 1 miliardu CHF (19,17 miliardy Sk). Viacerí bohatí Briti sa teraz obávajú o peniaze, keďže veľkú časť z nich uložili práve do švajčiarskych finančných inštitúcií.

Nicola Horlicková, ktorá stojí na čele investičnej spoločnosti Bramdean Alternatives, priznala, že takmer 10 % majetku bolo previazaného s Madoffovým biznisom, výsledkom čoho bol prepad hodnoty akcií firmy o 35 %. Ďalšími obeťami sú hedžové fondy, univerzity, športové kluby a stovky súkromných investorov.

Podľa BBC sú medzi nimi napríklad Fred Wilpon, majiteľ basketbalového tímu New York Mets, ďalej bývalý vlastník amerického futbalového tímu Norman Braman či J. Ezra Merkin, ktorý stojí na čele obrej finančnej spoločnosti v automobilovom sektore GMAC.

Ako povedal právny zástupca niektorých z investorov Brad Friedman, "títo ľudia boli ešte pred niekoľkými dňami bohatí. Dnes sú prakticky bez peňazí. Zostali im maximálne domy a byty, ktoré musia predať, aby mali z čoho žiť".

(Copyright © TASR 2008)

Poľutujme ich. Sú to predsa onakvejší ľudia ako priemerní Američania, ktorí už pár rokov bývajú aj s rodinami v slumoch z automobilových prívesov. Hentí predsa dokázali zarobiť miliardy.

------------------------------------------------------------------------------------------

"Obtiaže pri správe ľudu vznikajú z prílišnej vychytralosti. Riadiť krajinu vychytralosťou znamená pohromu zeme."

Tao Te Ťing    

 --------------------------------------------------------------------------------------------

 Veľa optimizmu do roku 2009

 

                                                                                ... prajú Ema a Šunkes


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. hehe,
    boli k tomu aj clanky v smetiarni. aj som ich komentoval. Zaujimave, ema, ze ta vestkyna, ktora zaraba zlomok toho , co oní bankoví, ehm, anal-ytici, to zhrnula rovnako dobre, ba priam lepsie.
    Madoff bude asi obetnym barankom - mozno aj preto, ze mu rupli nervy a priznal sa, namiesto aby zdrhol do Paraguaya.
    Tu nejde o naladu ci atmosferu medzi Americanmi, ktori si ziadaju tresty. Je pre mna nepochopitelne, ze ak urobi chybu stavitel ci lekar, tak sa povazuje za samozrejme, ze budu potrestani (hoci architekt aj lekar su slobodne povolania, hehehe), a media vyzyvaju k prisnym exemplarnym trestom, ale ak urobi chybu pravnik, tak sa ohradi, ze iba "vyslovil svoj pravny nazor v ramci slobodneho vykonu slobodneho povalovania" a o ziadnom treste nesmie byt ani reci. Hhoci trebars niekoho odrbal o majetok, nejaky tazky zlocinec sa vdfaka "slobodnemu pravnemu nazoru" dostal na slobodu, iny nevinny zase isiel drepiet do lochu a pod. A uz uplny vrchol je pozadovat tresty pre bankarov a podobnu parazitarnu haved, ktori svojimi zasahmi len v ostatnych dvadsiatich rokoch narobili viac skod ako vsetci stavitelia, lekari, polnohospodari a cojaviem kto este za celu historiu. Ale dovtedy sa tato bankarska haved neumravni, kym ich zopar neodstreli nejaky nasraty clovek, ktory prisiel o svoje celozivotne uspory a dokial nebudu po desiatkach sudeni a hnit vo vazaniach za podvody.
    publikované: 14.12.2008 18:10:40 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. P.S.
    publikované: 14.12.2008 18:13:51 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. berte s rezervou
    ale predsa
    http://www.whatdoesitmean.com/index1176.htm
    je to vlastne len súhrn linkov ku téme.
    publikované: 14.12.2008 18:52:21 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Keď je krajina spravovaná múdro,
    sú spokojní aj jej obyvatelia.
    Vychutnávajú si prácu svojich rúk
    a nemárnia čas vynachádzaním mechanizmov,
    ktoré by im ušetrili prácu.
    Keďže celou dušou milujú svoj domov,
    cestovanie ich nezaujíma.
    Môže síce byť zopár vozov a člnov,
    ale tie nikam nejazdia.
    Môže síce byť aj arzenál zbraní,
    ale nikto ho nepoužíva.
    Ľudia si vychutnávajú svoje jedlo
    a majú radosť z toho,
    že môžu byť so svojimi rodinami,
    pracovať vo svojich záhradách
    a majú potešenie aj z toho,
    že sa môžu stretať so svojimi susedmi.
    A hoci ďalšia krajina je tak blízko,
    že ľudia počujú kikiríkanie tamojších kohútov
    a brechot tamojších psov,
    umrú na stareckú slabosť bez toho,
    aby tam niekedy zašli a si tú krajinu prezreli.
    .

    Tiež Tao Te Ťing, len taká pozápadnená verzia. Ale je fakt, že naše prabapky a pradetkovia takto ešte žili a nikdy im nič nechýbalo. Strechu nad hlavou si postavili za pár týždňov a do konca života ich to už nemuselo zaujímať. Iba kde tu nejakú puknutú škridlu vymenili. Lenže potom prišiel žid, bolševik, prípadne oboje v jednej osobe a natĺkli ľuďom do hláv, že majú mať domy väčšie, lepšie a hlavne drahšie.
    A sme doma.
    publikované: 14.12.2008 21:59:32 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Ta karikatura je velmi dobra.
    Cele je to o zlom odhade hodnot.

    Hovorim to stale - hodnoty su objektivne, a kto ich zle odhadne, skonci rovnako ako ked sliapne pri rieke nie na skalu, ale na hlavu krokodila.

    Sucasny svet je primitivny a tupy, neschopny najst objektivitu.
    Ludozruti na Novej Guinei su rovnako civilizovani.)
    publikované: 14.12.2008 22:53:51 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Arton, keď si slon,
    tak to nevadí. Ten pri zaseknutom krokodílovi len povie: to sú ale blbé vtipy! V inom prípade to už je pochopiteľne horšie.
    Otázkou je, či sú USA slon. Ja si myslím, že nie. To je len taká chobotnica, oportunistická, nezakalená históriou.
    publikované: 15.12.2008 00:23:56 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Nejaku erotomanku co predpoveda buducnost
    tu nemate? Bolo by zaujimave poznat co bude z jej pohladu.
    publikované: 15.12.2008 04:50:30 | autor: neautorizovaný (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Človeče neregistrovaný,
    a kto ti tu za to môže, že si ju nevieš zohnať samostatne a sa jej to spýtať takpovediac intímne.
    publikované: 15.12.2008 06:47:42 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. V našom milom Podkarpatí
    je na celej kríze najkúzelnejšie, ako média strašia katovaním pracovných miest. Vraj až niekoľko tisíc flekov celoslovensky zareve. Juj.

    Ale keď tu v 90. rokoch prichádzali o pracovné miesta a obživu stotisíce ľudí a vznikali celé hladové doliny, nikto z novinárov nehysteričil, nikto nevypustil z huby slovo kríza. Pretože tak to bolo dobré a tak to malo byť.
    Tak čo majú za problém teraz?

    Slovensko si v 90. rokoch užilo takú hlbokú krízu, že by sa z nej Američania posrali.
    publikované: 15.12.2008 06:55:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Idar, Amerika je krajina,
    ktorej historia je spojena s extenzivnym teda pasteveckym sposobom zivota. Zaberanie zdrojov a pasenie stad - to je priam explicitne a ani to nie je samo o sebe negativum - proste to bola taka geopoilticka situacia, ktora na nich zanechala urcite stopy Vyrazne.

    Dnes je, ako sme uz x krat spominali, situacia aj v Amerike zahustena a tieto stare paterny im fungovat nebudu. Je otazne, ci teda zintenzivnia svoju bojnu so svetom. Alebo budu zapasit so sebou ( opat sever proti juhu, aj Huntington hovori:)

    Ale to je politika, zas. Ja sam seba snazim presvedcit, ze hlavnym ohniskom mojej aktivity je vedomie (nechcem pouzit zdiskreditovany pojem "psychologia"), filozofia a kultura. Politika je len druhotriedny nasledok tychto faktorov.
    Treba zmenit vedomie cloveka, zmeni sa aj politika.
    No .. treba .. zmeni sa, aj bez nas.
    Samozrejme, nie u vsetkych.

    No, to uz pisem po internete najmenej desat rokov ... uz to aj mna zacina pomaly nudit, ved je to take samozrejme :-)
    publikované: 15.12.2008 09:10:09 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. nieco na zasmiatie v tejto pochmurnej dobe : -)
    publikované: 15.12.2008 14:44:00 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Aj výrobcovia
    tých vulgarít sú na zasmiatie, aj novinári čo cvakali sú na zasmiatie?
    A kto sa smeje komu? Práve firmy, čo len reagovali na dopyt zo strany bláznov sa smejú, ale vám gójovia.
    publikované: 15.12.2008 17:13:03 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. No jasne, obete. Čo iné, ako úbohé obete
    Takí ježiskovia na kríži.

    Report: Elie Wiesel, Steven Spielberg among victims of Madoff affair

    Investigators probing the Madoff Wall Street affair have found a number of prominent Diaspora Jews among the victims, including Nobel laureate Elie Wiesel, movie director Steven Spielberg, and real-estate magnate Moritmer Zuckerman, the Wall Street Journal reported Monday.
    (Haaretz)

    V druhom kroku bude za obeť finančného holokaustu vyhlásený sám Madoff, lebo na neho bolo nastražené pokušenie odrbávať. On je inak čestný človek.

    Keď sa ľud Podkarpatia nechal ošuliť všelijakými BMG Investmi len preto, že nedokázal vo svojej postocialistickej naivite (súc kŕmený heslami o rýchlom zbohatnutí v americkom štýle) odhadnúť riziko, bolo mu odkázané, že je pažravý idiot.
    Tak to isté platí pre Lasičkov, Cukrkandlov, Curkmandlov, Cukrmanov, Cukrbergov a Špilbergov.
    O to viac, že ide v oblasti finančníctva o kurvy vybíjané, nie postocialistických dôchodcov, pre ktorých bola prevažnú časť života jedinou známou bankovou komoditou vkladná knižka na meno.

    Jo, americký sen:
    Madoff zarobil prvé peniaze ako plavčík v rekreačnej oblasti Long Island. Zo zárobkov založil investičnú firmu Bernard L. Madoff Investment Securities. V 80. a 90. rokoch dosiahla najväčšie objemy obchodov na burze Nasdaq a zamestnávala stovky maklérov.

    Z funkcie plavčíka skočiť priamo do mora peňazí iných ľudí ... musel Madoff pri zašťanom okresnom bazéne získať hodnotné skills.
    To sa v Amerike stáva plavčíkom bežne. Pretože čo? Pretože je Amerika krajinou neobmedzených možností.
    publikované: 16.12.2008 06:48:39 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. A ešte niečo z Jeruzalem Postu k Madoffovi
    A si vopred vyprosím sprosté obviňovania z antisemitizmu, lebo výraz "židovská ekonomika" je priamo z kmeňového zdroja.

    The Madoff crisis marked an unprecedented loss to the "Jewish economy" - the networks of Jewish institutions, donors and charities that include universities, schools, hospitals and community centers, agreed Jonathan Sarna, a scholar of American Jewish history at Brandeis University.

    "This is a tidal wave, a tsunami," said a veteran advisor to Jewish nonprofits, who spoke on condition of anonymity. "You can live with a downturn in the economy, because there will be an upturn. But now we're talking about foundations that have been wiped out completely, money that's not recoverable."

    Though observers agree it is still too early to ascertain the full extent of the damage, some estimates expect a 20 percent reduction in funding for US Jewish federations. The cutbacks are expected to hit educational and Israel programs first as the federations work to keep their local charity efforts going.

    Tthis is probably the hardest financial hit ever for the Jewish community. There will be major mergers, cutbacks, and once-and-for-all removal of duplications in the organizations.

    The loss of billions of dollars to Jewish life already hit hard by a worsening recession will hurt everyone.

    "I don't think there will be a single institution of Jewish life that will go unaffected. Nobody can sit by the side and say 'this will pass.' It's not going to pass."

    -------------------------------------------------------

    Včera som len tak, náhodilo, otvorila knižku esejí môjho obľúbeného českého biológa Stanislava Komárka - a zrovna to bola kapitola o pravde.
    A ma vždy poteší, keď niekto vie stručne a presne napísať, že pravda je niečo prirodzené - niečo, čo nepotrebuje lešenie neustále spevňované a vylepšované represiami.
    A že všetko, čo je takýmto lešením podopierané, aby sa nezrútilo - pravdou nie je.
    A že pravda nakoniec vždy vyjde najavo.
    publikované: 16.12.2008 07:05:39 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. aryan nation?
    For the true anti-Semite, Christmas came early this year.
    The anti-Semite's new Santa is Bernard Madoff. The answer to every Jew-hater's wish list. The Aryan Nation at its most delusional couldn't have come up with anything to rival this.
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1047173.html


    a teraz o kouchnerovi

    V spise o vyšetrovaní odoberania orgánov zajatcom chýbajú strany
    Srbská prokuratúra pre vojnové zločiny žiada kompletnú správu misie OSN v Kosove (UNMIK) o vyšetrovaní zločinov páchaných na srbských civilistoch, ku ktorým došlo v "žltom dome" na severe Albánska. V spise totiž chýba deväť strán a mená svedkov sú prekryté bielou farbou, informovali v pondelok srbské médiá.
    http://www.sme.sk/c/4226521/v-spise-o-vysetrovani-odoberania-organov-zajatcom-chybaju-strany.html
    publikované: 16.12.2008 09:23:59 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Vidis, Idar, nejaky Fon sa ti smeje :)
    Ale mozno nestoji za to, preplesknut tu muchu.

    Tak sa venujme vzdychaniu nejakeho vyssie spominaneho Bradleyho Burstona:

    Madofa prichitili pri cine a vsetci ti, co klamali, ze je to hajzel, sa vraj tesia. Zli zli.

    Zida prichitili pri cine a vsetci ti, co klamali, ze je to hajzel, sa vraj tesia. Zli zli.

    Treba preskumat Madofovu DNA aby sa dokazalo, ze to nie je Zid. Ale ako teraz, ked uz nik nic negarantuje?
    Tak aspon napisme, ako "poskodil" zidov - tym, ze odhalil realitu financnej mafie, o ktorej sa doteraz muselo len mlcat.

    publikované: 16.12.2008 10:27:21 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Idar, nekúpiš Arte?
    Čoskoro bude lacno na predaj.
    Majiteľ bude mať právo (ba priam povinnosť) vykydať archív na smetisko dejín.
    publikované: 16.12.2008 13:45:19 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Aké symbolické
    Bush cuts short Mideast trip to host White House Hanukkah party
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1047169.html
    Náboženský bigot uteká na posledný mejdan so sektou, ktorá ako termity vykuchala Ameriku.
    Je to zrejme posledné miesto na svete, kde sa ten krvavý mamrd nemusí skrývať za nepriestrelným sklom.
    publikované: 16.12.2008 13:56:56 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. divide et impera
    žeby sa sionistom podarilo rozbiť sýrsko-iránsku spoluprácu výmenou za pár šutrov na nejakých kopcoch?
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1047188.html
    publikované: 16.12.2008 16:12:52 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Bez obav
    To je len slepe prianie nazisionistov a Haaretz im chce trochu zlepsit naladu.
    publikované: 16.12.2008 17:30:16 | autor: AshDod (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. I nadišiel čas, keď Buheh opäť prehovoril k ľudu Eminmu v Pitvore, chráme najsvätejšom.
    I preriekol sa Veľký Buheh takto: "Synovia a dcéry, ľud Emin, modlite sa aj naďalej v chráme tomto, tak ako doteraz, a vaše modlitby budú vyslyšané. Keď nastanú časy zlé a demokracia ešte viac prituhne, a politruci trhoví so svojimi cvičenými sviňami začnú robiť čistky, a na kandelábroch sa budú hompáľať stotisíce a milióny teroristov, budete medzi vyvolenými, to vám sľubujem ja, váš jediný Buheh. Diablovo plemä zaplavilo celú krajinu: technopati bez duše, markizácke celebrity, topless hostesky, montážni VW šimpanzi dlhorukí, bankoví pavúci, háveď sa rozliezla po všetkých kútoch, ale nikomu z nich nebude patriť kráľovstvo nebeské. Vaše pokolenie, posledné, ktoré ešte nie je senilné a je hodné vzdelaným sa nazývať, lebo tvár pravdy v tomto chráme uzrelo a do školy ešte v socializme chodilo, tomu bude patriť večná sláva. Tak Vám vravím, modlite sa aj naďalej a budete odmenení, " riekol Veľký Buheh a zmizol za horiacim kríqom.
    publikované: 16.12.2008 17:55:23 | autor: Buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. buhehe velky shaman prehovoril
    o senilite je clanok a debata v JeToTak

    http://www.jetotak.sk/autonomna-zona/konspiracie-mravy-a-senilita

    material na kontemplaciu
    http://www.nexusmagazine.com/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=68
    globalizovana a upgradovana verzia pokusu o degenereciu Slovakov alkoholom v 30. rokoch
    publikované: 16.12.2008 18:00:46 | autor: melchizedek (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. ropa konci
    http://www.guardian.co.uk/business/2008/dec/15/oil-peak-energy-iea
    Pochybujem ze o tom Ema nevie.
    Nepochybujem ze vela veci co vie, nepovie ;)
    publikované: 16.12.2008 18:05:21 | autor: melchizedek (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Ty nejaký
    arton, barton, garton, to ty urážaš mňa, nevšímaj si ma, ak si sa ani nesnažil pochopiť, že som reagoval na video tlačovky Kasparova.
    V talmudskej arogancii voči človeku sa činíš.
    publikované: 16.12.2008 18:28:56 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Odkedy sa stali arton s idarom židmi,
    je s nimi na nevydržanie.
    publikované: 16.12.2008 18:36:04 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Rozprávka o rozkmotrení Sýrie a Iránu
    je určená ivritsky nehovoriacemu kmeňovému publiku. Akože "my nevrátime protiprávne okupovanný golanský Lebensraum enem tak, sa spoľahnite!"
    publikované: 16.12.2008 18:39:21 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. V diskúzii k agresívnemu senilovi s bodkou
    v JTT rozoberajú aj budovu WTC, ktorej meškalo zhadzovacie lietadlo a od netrpezlivosti sama padla.
    Hej, bol to spektakulárny - snáď až megalomanský - spôsob, ako umoriť nepohodlné dokumenty. Celkovo poslúžila kabalistická 911 aj na to, aby sa vyčiarkli nejakí ľudia zo zoznamu žijúcich, sa formálne pochovali a osmoklili pozostalými a sa následne objavili fungl noví - s novou identitou.

    Sa tam vhodne spomínajú rône akcidenty typu nejakého blbého vysielača, či Pearl Harbour, kde boli Američania doma, všakáno, lebo Amerika siaha odhentál až pohentál.
    Momentálne je svet tak natlakovaný, že sa len čaká na iskru.
    publikované: 16.12.2008 18:55:47 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Ten Fon vyzera celkom seriozne trafeny.
    Dokonca si ho nemam vsimat.

    Ale potesil ma, ze sa mi v talmudskej arogancii dari.
    Vazne.
    Som proste zrejme vsestranny, co sa tyka pruznosti mojho asbtraktneho vedomia.)

    A je to nejaky stary znamy ... vzdy ma zaujme, do akej hlby poznaju ma ludia poznaju. Tento siaha tak 10 rokov - predtym zrejme nemal internet, a novsie nicky asi nepozna - konieckoncov, "arton" je jadro. Ake to poznanie, aka to vernost - a to, ako som spomenul vyssie, som motivovany len teoriou.
    Keby som bol clovek praxe, asi by mi boli este viac zaviazani.
    Skoda.
    Ale ved uvidime, co nie je moze byt, ved cas je nekonecny ...


    PS Ema, uz aj idar je zid? Som myslel, ze okrem mna uz len grigoriy.)
    publikované: 16.12.2008 22:48:19 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Ema, niekto predava Arte?
    Myslim, ze mam na nu vhzladom na moje meno prednostne pravo, nie?

    Rec je o tej televizii?
    Aky archiv?

    Mne tu nik nic nepovie.

    Akurat hore prisiel ktosi s tym starym znamym faktom o oilpeaku.
    Ved o tom sme tu kvakali cele mesiace, niekomu to este chyby? KOMU?
    Alebo nedaval pozor?

    A pozeram, ze Buhehe vstal z mrtvych. A tak energicky sa lucil.
    Zacina sa tu formovat protispolocenska konspiracna uderka.
    Takto to zacina, ale AKO to skonci, no, no ... ?
    Sudruh Gal hovori, ze nedobre, ze on to pozna, ze on cely zivot trpel a stale trpi.
    Buhehe...
    publikované: 16.12.2008 22:58:40 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. och ema
    kiežby to bolo také ľahké
    človek by však povedal, vzhľadom na napr. toto:
    http://www.sme.sk/c/4227472/rusko-zvazuje-nakup-spionaznych-nepilotovanych-lietadiel-od-izraela.html
    i toto:
    http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=2839
    či vzhľadom k tomu, kto je najväčší dodávateľ ropy do Izraela či odkiaľ v poslednom čase prúdi najväčší zástup kolonizátorov Palestíny, či ako sa Izrael zachoval počas rusko-gruzínskeho incidentu, že práve Rusi sa angažujú za pokoj na BV ... že sú to práve Rusi, ktorí lámu Sýriu i Izrael k dohode, že sú to Rusi, ktorí chcú aby sa rozpadol dvojblok Irán-Sýria, aby mohli ľahšie kontrolovať Irán ...
    alebo som len ďalší konšpirátor ako vraví herr Šebej ...
    och, keby to bolo také ľahké ...
    publikované: 17.12.2008 01:27:23 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Aky bude rok 2009?
    Erotiku cakaju v buducom roku velke zmeny. Mozeme hovorit o velmi silnom obrate v senzitivite erotogennych zon. Sposoby drazdenia, ktore boli doteraz v erotike uznavane prestanu platit a nove dohody medzi partnermi prinesu nove sposoby ukajania. Ale nakniec to moze vsetko skoncit v ri...
    publikované: 17.12.2008 03:45:14 | autor: sukromna erotomanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. A vzťahuje sa to aj na predsedu
    Správnej rady Nadácie F.A. Hayeka? Keď on je taký neistý...

    Tarotomanka hovorila, že treba obcovvať s Ruskom.
    publikované: 17.12.2008 04:29:43 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Arte sa stalo
    pevnou súčasťou holocaust industry a odvádzalo záslužnú prácu pri šírení štetlovo-NASDAQovej kultúry.

    Ale nevadí, že mu vyschnú zdroje. Zvyšovanie občianskej uvedomelosti o modernom pilieri judeokresťanskej civilizácie sa presunie do iného segmentu:

    In a unique business partnership, Ronald Lauder announces that US Holocaust Museum will open McDonald's wing while Ronald McDonald announces that McDonald's will offer Holoburger. In a joint statement, the two Ronalds said: "We see this as synergy that was just waiting to happen."
    http://www.normanfinkelstein.com/article.php?pg=3&ar=162
    publikované: 17.12.2008 04:39:16 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Lenjočka, zanechaj staré koloniálne zmýšľanie
    Inak ti budú pri analýze aktivít Ruska vyskakovať rozporuplné výsledky.

    Hen, aký kravál narobili média okolo údajného "zvažovania nákupu." V tej správe nie je dôležité Rusko, ale Izrael. Mediálny mesidž svetu, aký je Zázrak medzi národmi úžasný (a že od Izraela má záujem nakúpiť zbrane aj niekto iný ako Rovníková Guinea)
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1036456.html
    publikované: 17.12.2008 04:52:21 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Za arte nám bude, ema, veľmi smutno
    Nebude nám kto mať vytvárať vedomie. To len arton si myslí, že vedomie sa rodí len tak, samo od seba. Že to je s ním ako s tými pečenými holubmi. Keby bol arton prakticky orientovaný žid, tak ako my s Grigoriyom, vedel by to aj on.
    My si v našej inštitúcii tiež už nachádzame cestičky, ako pokračovať v započatej ceste šírenia svetla medzi národmi. Nechali sme si vytlačiť vytlačiť vizitky s hologramami, od budúcej sezóny budeme používať už iba holostické algoritmy a holopravdy už beztak šírime od nepamäti. Teda aspoň odtvtedy, čo sme si zmenili identitu. No ale nebudem to zľahčovať, ešte by nás niekto mohol obviniť iredenty.
    publikované: 17.12.2008 07:17:36 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Hologurger.
    Je v nom pouzity tuk?
    publikované: 17.12.2008 09:16:15 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Sorry, HOLOBURGER:
    Teda dost nechutny vtip, ale mozno je to obcan postihnuty holokaustom.

    A male dieta vykriklo:
    ------- Holokaust je holy ! -------
    publikované: 17.12.2008 09:19:06 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Vyprosim si od Idara,
    aby ma oznacoval za menej orientovaneho Zida, ako je on sam.
    Ja viem dobre, ODKIAL vietor fuka.

    A vobec mam holisticky svetonazor.
    publikované: 17.12.2008 09:22:18 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Som zvedavý,
    ako by korporátne trúby zabučali, keby si Rusi v Izraeli zabeštelovali napríklad aj zopár fúr prvotriednych izraelských kazetových bômb.
    Správy o nákupe tých Herónov sú mimochodom už trochu staršieho dáta, agentúrne centrály však pravdepodobne až teraz dospeli k rozhodnutiu, že je to vhodné na informačné prikŕmenie plebsu.
    publikované: 17.12.2008 13:27:53 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Myslíš tie, ktorými nazIsrael neposypal
    v lete 2006 južný Libanon - odkiaľ vtedy pred židmi utekal milión Libanončanov - pretože na tento účel vyskladnil preexpirované americké? Aby nevyšli navnivoč.
    No hej, tie prvotriedne izraelské sú na predaj.

    Len si pripomeňme, že Izrael doteraz neodovzdal Organizácii spojených národov mapy, kde všade cluster bombs nahádzal.

    Tu je správa spred 2 (!) rokov. Odvtedy sa nič nezmenilo. Len pribudli mŕtvi a zranení, ktorých pozabíjali a znetvorili malí izraelskí samovraždení atentátnici nastražení v civilných oblastiach Južného Libanonu:
    http://www.amnesty.org.uk/news_details.asp?NewsID=17209

    Znovu si pripomeňme júl 2006, kedy Izrael vybombardoval tamer celú libanonskú infraštruktúru, vrátane diaľnic + najvyššieho blízkovýchodného diaľničného mosta - novej stavby, vrátane množstva tovární, skladov potravín, škôl, nemocníc ... rozbobmardoval bejrútsku elektráreň a zasral mazutom more a pláže atakďalej.
    http://www.lgic.org/en/israel-lebanon-2006.php
    Aby sa NEZABUDLO.
    Ani na príslušníkov Modrých prilieb, reprezentantov OSN, ktorých tam židia len tak, z prče - lebo mohli - zabili a napľuli tak do tváre celému svetu.
    Doteraz nebol nikto potrestaný.

    To sú FAKTY, vážení.
    publikované: 18.12.2008 06:38:17 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Povenujme sa ešte trochu Berniemu Madoffovi
    - Madoff is a former national treasurer of the American Jewish Congress (AJC) of New York City, one of the major Zionist organizations.
    Founded by the Hungarian Zionist rabbi Stephen S. Wise, the AJC claims to be "the first Jewish Defense Agency to support the establishment of a Jewish state" and to boycott Germany in the 1930s.
    In 1936 the American Jewish Congress was instrumental in establishing the World Jewish Congress (WJC).

    (Bojkot? Načo ten eufemizmus. V roku 1933 židia vyhlásili Nemecku vojnu.)

    Madoff is another New York Zionist Jew, whose grandparents and parents immigrated to the United States in the 1900s from the hotbed of Zionism in the primitive and backwards Pale of Settlement (today's Byelorussia, Poland, and Lithuania).

    The Zionist criminal structure relies on its tax-exempt "religious" network of schools and charities. These institutions are the frame of the Zionist criminal and racist network and should be investigated and closed if they are found to be teaching racist ideologies.

    http://www.bollyn.info/home/articles/911/another-massive-zionist-fraud-surfaces/

    Akú úlohu zohral pri Madoffovom podvode regulačný orgán, sa snáď už dozvieme aj z mainstreamových korporátnych médií.
    Ak teda neskrachujú.
    publikované: 18.12.2008 06:47:54 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. No, niečo drobné od korporátov
    ku kauze Madoff si môžeme dať na pobavenie:

    ... on Wednesday, US Attorney General Michael Mukasey removed himself from the investigation.
    It was announced by the Justice Department, which declined to discuss the reasons for the decision.
    Mr Mukasey's son, Marc, has said that he represents a senior official at Mr Madoff's firm, Frank DiPascali.

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7788929.stm
    publikované: 18.12.2008 06:53:51 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. ????
    Polícia ďalšie detaily nezverejnila, podľa neoficiálnych informácií však Bajramovič (42) spáchal samovraždu. Pripisuje sa mu zodpovednosť za budovanie táborov pre srbských civilistov z okolia Sarajeva, ako aj za mučenie a neľudské zaobchádzanie so srbskými zajatcami.

    Pred niekoľkými rokmi ho bosniansky súd vypočúval v súvislosti s podozrením na spáchanie vojnovových zločinov. Predvolali ho na základe medzinárodného zatykača, ktorý na neho vydal Interpol. Okamžite po skončení výsluchu ho však prepustili a bosniansky súd odmietol aj požiadavku Srbska o jeho vydanie do Belehradu.

    zverstva na srboch?
    prestava fungovat propaganda?

    http://www.sme.sk/c/4230510/byvaly-velitel-vojenskej-policie-v-sarajeve-spachal-samovrazdu.html

    keby boli srbi zidmi, vytrieskaju zo zverstiev co boli na nich spachane prilezitost zavriet kosovskych albancov do velkych koncentracnym taborov a vyhladovat ich, ziskaju nikym nekontrolovane nuklearne zbrane a neobmedzenu vladu nad svetovou politikou a financnictvom
    keby, keby ....
    publikované: 18.12.2008 12:08:40 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Drobna literarna desatminutovka.
    Ostatní lovci po větší díl té hádky zůstávali opřeni o stůl nebo se povalovali na kavalcích a spor ponechávali oběma protivníkům. Avšak svrchovaně je to zajímalo, neboť se co chvíli přidávali horkokrevně k tomu nebo onomu stanovisku, někdy mluvili všichni najednou, až se jejich hlasy převalovaly sem a tam v ryčných vlnách, podobných v té uzavřené malé místnosti úderům hromu. Sám předmět sporu byl dětinský a nevýznamný, ale způsob jejich přesvědčování byl ještě dětinštější a ještě nevýznamnější. Ve skutečnosti v tom bylo velmi málo přesvědčování, skoro vůbec žádné. Jejich metodou bylo prostě tvrzení, souhlas s domněnkou a odmítnutí druhé domněnky. Že tulení štěně umí nebo neumí hned po narození plavat, dokazovali tak, že neobyčejně bojovně stanovili své mínění a potom už jen napadali protivníkův úsudek, zdravý rozum, jeho národnost, jeho minulost. Odpověď vypadala přesně stejně. Vypravuji o tom jen proto, abych ukázal duševní úroveň těch lidí, s nimiž jsem byl stržen do těsného soužití, Intelektuálně to byly děti převlečené do tělesné podoby mužů.
    ----------
    Z akeho romanu pochadza uryvok?
    Upozornujem, nie je z internetovych debat na Sme.)
    publikované: 18.12.2008 13:53:20 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. To bude úryvok z toho románu od toho spisovateľa,
    čo povedal, že kapitalizmus je len bastardom socializmu.

    A ten bastard teraz vyvádza také psie kusy, že mu ich môže socializmus len ticho závidieť.
    publikované: 18.12.2008 14:19:27 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. Medvedev mal poradu
    so stálymi členmi Bezpečnostnej rady Ruska. Boli tam sekretár BR RF Patrušev, šéf kremeľskej administratívy Naryškin, minister ZV Lavrov a minister obrany Serďukov, šéf Federálnej bezpečnostnej služby Bortnikov, aj Fradkov
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mikhail_Fradkov
    a Gryzlov + Mironov z obidvoch komôr parlamentu.

    http://www.rian.ru/defense_safety/20081218/157566510.html

    Ľudia zodpovední za bezpečnosť RF preberali "rôzne otázky domácej a zahraničnej politiky."

    Američania zas niečo pečú.
    publikované: 18.12.2008 16:31:26 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. a keď upečú, bude to dobre smrdieť
    publikované: 18.12.2008 19:18:29 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. arton,
    žeby Dlhé sú tiene severu (Hans Roesch)?
    publikované: 18.12.2008 20:31:19 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. To je Morský vlk, Sinuhe
    Od toho Londona.
    publikované: 19.12.2008 06:04:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. Bohatí židia sa cítia byť
    finančne zholokaustovaní.

    http://www.reuters.com/article/newsOne/idUSN1825974220081218?pageNumber=1&virtualBrandChannel=10360

    As the shock wears off, hundreds of angry individuals are struggling to come to grips with how they fell victim to disgraced financier Bernard Madoff's allegedly $50 billion fraud, according to psychologists.

    Now, "people feel duped, violated, and hysterical. Those are the emotions I am seeing," said Scott Berman, a partner at law firm Friedman Kaplan, who is representing people whose money vanished when hedge fund firm Fairfield Greenwich invested with Madoff.

    Reuters nám tam dal k dobru aj zdrvujúci príbeh o one family, ktorá stratila u Madoffa $12 million, and will now have to sell their mansion in an affluent Boston suburb and take three children out of private school, he said.

    Smrk.

    Treba o tom napísať knihu a natočiť oscarový film. Alebo seriál pre ARTE.
    Ale najskôr treba nájsť pravého vinníka finančného utrpenia. Aby to pasovalo do mýtu o večných obetiach.

    No ale keby bolo veľmi zle, môžu predať Mordor
    http://www.bollyn.info/home/images/stories/Belfer_Hall_YU.jpg

    Fascinujúca je tá architektúra Yeshiva University. Ako z Fritza Langa filmu Metropolis
    http://www.youtube.com/watch?v=eFuDYZLELwU&feature=related

    Keď si v Podkarpatí dôchodcovia, ktorí prišli u lokálnych pyramídových madoffov o všetky peniaze, hádzali v kôlni štranok, lebo prišli aj o drobné na mlieko a rožky, boli predmetom akurát tak zlomyseľného úškrnu a poznámok o pažravcoch blbých.
    Predstava, že sa im venuje svorka psychológov a na ich smutný osud fokusujú globálne korporátne média, je z tých najbizarnejších.
    publikované: 19.12.2008 06:26:31 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Aby sa nezabudlo na New American Century
    Tu ho máme
    http://www.newamericancentury.org/

    aj so srdervúcim príhovorom istého Billa Kristola
    http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Kristol
    publikované: 19.12.2008 06:48:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Pointa mojej recnickej "literarnej" otazky
    bolo to, ze pred sto rokmi bol tento sposob "argumentacie" prisudzovany len najnizsej spolocenskej spodine - dnes je to vseobecna uroven.
    19 storocie si pre svoju priemyselnu revoluciu(!) zacalo kotit a kotit a kotit pracovne sily, az im tento proletariat prerastol cez hlavu a vsetko zaplavil.
    (i ked mi to trocha pripomina vzdychanie toho hlupaka Lasicu, ktory vraj v detstve nosil bielucke ponozticky a teraz nadava, ze ich vzacnu kulturu svet kope do zadku )

    Ten uryvok je Morsky vlk, co je ale nepodstatne, neviem ako na to Ema dosla, som cosi hladal na disku, kde mam akesi knihy a tak som sa zacital, po rokoch ...

    A este: co sa tyka bastardizacie, po minulostorocnych skusenostiach, ktore London nemal, by som povedal, ze naopak, socializmus je bastardom kapitalizmu. Jeho specialna (extremna, zdeformovana) forma. Jedna z mnochych moznych extremnych foriem kapitalizmu. Respektive, lepsie je pouzit iny termin, jedna z mnohych moznych foriem postfeudalizmu.
    publikované: 19.12.2008 08:05:05 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Industrializmus.
    Postfeudalizmus je ale tiez pojem s malou praktickou hodnotou - ako vsetky post- terminy.
    Lepsie je pojem INDUSTRIALIZMUS, pretoze aj ked sa system hrdi vladou penazi, teda PLUTOKRACIOU, to, co ho najviac definuje a co mu jedine dava naozaj silu, je narast industrie, priemyslu.
    Kvantita produkcie prevysila niekedy hodnoty cohokolvek ineho a stala sa bohom. Produkcia a konzum. Kapitalizmus.
    Z toho je naozaj vidno, ze (realny) socializmus je len odnozou industrializmu.

    Plutokracia je specialna nadstavba nad zapadnym industrializmom, specialny problem sam o sebe :) Ale je to len jeden jeho problem, jedna cast problemov.

    Prosim, neberte tieto moje kratke ranne ciste filologicke zamyslenie sa nad cistotou terminov, ako nejake hodnotove sudy ohladne urovne ludstva. Samozrejme, ze som za produkciu, ako chcel Stalin a ako chcu ti, co riesia aj sucasnbu krizu. Produkujte, konzumujte a plodte sa! Cim viacej skonzumujete a premenite na biomasu, tym lepsie. Megamiliardy buniek -vasich predkov- to robili - predsa nebudete ini. Je kludne mozna a realna ta predstava, ze bude este kopu generacii existovat energeticky vyrovnana az bohata spolocnost zubrienok plavajucich v tomto trasovisku, spokojna a stastna. Nedajte si to zobrat.

    Ach, zas som sa nechal uniest teoretizovanim...)
    publikované: 19.12.2008 08:21:53 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. pani domaci,
    vy nas ale tymi linkami nak zasobujete.
    publikované: 19.12.2008 08:27:19 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. Project for the New American Century
    Ja, ako zodpovedny zid,b y som chcel tymto pripomenut, ze Project for the New American Century je typicky pokus arijcov o svetovladu.

    Teda ja som vrcholne neprakticky a neznetworkovany a jedinou strategiou mojeho preziztia je chameleonske napodobovanie (v com som ovsem genialny, moji znamy, pokial by som nejalych mal, o priateloch ani nehovoriac, mozu potvrdit), ale aj tak by som upozornil, ze je nevyhnutne, aby PRAKTICI a hlavne ti, co maju AMBICIE, nieco v tomto smere podnikli.

    Ake su, vlastne, nase ambicie?
    Chceme, aby svet vyzeral podla nas? Alebo nechceme?
    Chceme vytvarat kuturne jadra memetickych paternov, ktore budu sirit nase myslienky?
    Chceme zalozit jadra moci, politickej moci, fyzickej moci?
    KTO nam v tom moze branit, vazeni Arij.. pardon, Sionisti?

    No, ja som nepraktik, ale z minulosti, este ked som bol protestant, tak som dostal dobru skolu AKO sa robi REFORMACIA.
    Ta sa robi OD ZAKLADU.
    V pohode - nabiju sa tezy (dnes radcej menej, ako sto) a clovek sa husitsky drzi pravdy. Pravda ma tu vyhodu, ze ju netreba podopierat - ona sama je zdroj sily.

    B-ze, neviem, ci som sa zas nepomylyil a nesklzol do svojho stareho arijskeho myslenia.
    Ospravedlnujem sa.
    Ako za obsah, tak za formu.)
    publikované: 19.12.2008 08:39:13 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. VIDEO : gumovy Sarkozy
    publikované: 19.12.2008 15:53:06 | autor: : D (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. Jedinec s menom Šarközy
    sa vyjadruje opovržlivo o Cigánoch?
    Asi je to selfhateróm.
    publikované: 19.12.2008 17:11:02 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. No hej, Arton. Hitler vyhlasoval 1000-ročnú
    ríšu. Kristol je skromnejší. Vyhlasuje len 100-ročnú.
    Aj tak všetky tieto ríše končia rovnako.
    publikované: 19.12.2008 17:12:32 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. Už chýba kanonenfutter?
    publikované: 19.12.2008 17:15:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. Grigoriy, neviem, co si tym myslel,
    ale mna zas napadlo, ze niekedy je lepsie na nepriatela neukazovat. Aby nebol pripraveny.

    Niekedy je proste lepsie sa tvarit, ze nepriatela nepozname.
    Alebo aspon, ze nevieme, ako na neho.

    Mimochodom, po sametovom premalovani som sa hned po prvych prejavoch novej nomenklatury ako aj mnohych z davu verejne vyjadril, ze dnes si sice mozno povedat, co chceme, ale nestaci mat moznost otvarat usta, ale treba aj vedet, co do nich vlozit.
    V podstate trivialna myslienka, podobna tej Nietzscheho. Ale v case vtedajsej euforie a vhzladom na to, ze som skutocne neznasal ten socializmus, dost jasny prejav racionality.

    Zial, tieto moje prve obavy sa ukazali ako opodstatnene:)
    publikované: 19.12.2008 20:14:24 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. presne ako ty si
    selfhatejude
    publikované: 19.12.2008 21:43:53 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. Typický sionistický idiot kriq
    pre ktorého je kritika vojnových zločinov a zločinov proti ľudskosti teokratického sionistického režimu, kritika USraelských zločinov a požiadavka na trest "hate".
    Takí ako ty štvali aj proti nepriateľom socialistického zriadenia.
    Ty si tá istá primitívna mentalita ako komunistickí aparátčici, len dobro a zlo máš zadefinované inde.

    Romáci môžu byť akýkoľvek, ale nikdy nevyvolali žiadne vojny, nepovraždili množstvo ľudí a nevyhnali ich z domova, nikdy neprevádzkovali koncentračné tábory, ani pyramídové hry, ani nacistické "charity" atakďalej.

    Hej, tá poznámka maďarského žida Sarkozyho na Cigánov z východu bola typická tupá rasistická narážka.
    publikované: 20.12.2008 04:16:38 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. Nevedeli sme, kto je nepriateľom, Grigoriy?
    Skutočne zločinným režimom je ten, ktorý zneužíva archaické štruktúry ľudskej mysle nerozlišujúce medzi vecou a výpoveďou o nej. Režim, ktorý šíri bludy.
    Myslím si, že drvivá väčšina ľudí v socializme vedela, že medzi výpoveďou o realite, ktorú im tlačil totalitný systém do hláv ako do kapustného suda, a samotnou realitou je priepastný rozdiel. Bral vtedy niekto vážne mytológiu režimu? Bral niekto vážne jeho média? Ľudia boli proste nedôverčiví a ostražití. Skeptickí.
    Ale pozri sa na súčasný totalitný režim. Stačilo ľuďom podhodiť motiváciu plnšieho bachora - a nechali si ňou zahádzať oči ako blatom.
    Hej, tie hajzle na autobusovom nádraží v Nitre sú stále rovnako chrontavé - ale my predsa máme možnosť zarobiť veľké peniaze u Madoffa. Kto už by si všímal za týchto okolností blbosti, ktoré ho za socializmu dokázali primäť k tvrdej kritike režimu, túžbe po jeho deinštalácii a obesení jeho protagonistov.
    publikované: 20.12.2008 04:42:33 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. Snáď nezaškodí pripomenúť si,
    koho nám po páde komunistického režimu vytýčili ideológovia typu chrochtavého Vaška za vzor. USA.
    A keďže prírodovedci sú - na rozdiel od politikov, ktorých archaické štruktúry ľudskej mysle so sklonom veriť predžutej výpovedi o realite, namiesto používania energeticky náročných mentálnych operácií vyšších riadiacich funkcií mozgu, doslova živia - až tak veľmi viazaní politickou korektnosťou, dám sem niečo od Stanislava Komárka. O tom, že s USA nie sme (my, Európania) v princípe jedna civilizácia - čo zároveň vysvetľuje, prečo šli USA Európe vždy po krku (hej, iste, výpoveď o tejto tristnej realite je iná, všetci dobre poznáme mýty o "zachraňovaní Európy Amerikou", ktorým sa nevyhol ani Komárek - aj on omieľa hlúpe mantry bez opory v realite):

    - Spojené štáty sú radikálne iné ako Európa už v dvoch dimenziách. Jednak sú veľmi archaické ... Typické je akési bezčasie, ktoré síce nebráni technickému pokroku, ale ktorého poslednou zásadnou vnútropolitickou udalosťou bola vojna Severu proti Juhu ... Kalvínsky a obecne protestantský vplyv akcentujúci nad všetky medze prácu, zbožnosť a morálku, je v USA všadeprítomný a plynule prechádza do pokrytectva neuveriteľného kalibru a po odoznení religióznych motívov do divokej odviazanosti a nemravnosti konzumerizmu.

    Kalvínovo presvedčenie, že spoločenský úspech je neklamnou známkou vyvolenia jednotlivca k spáse, je jedným zo základných duchovných zdrojov USA a zároveň najdesivejšou myšlienkou, ktorú kresťanské premýšľanie kedy zrodilo.

    Nie je dobré zabúdať, že Američania sa od Európanov veľmi výrazne líšia aj geneticky. Vždy sa vysťahovávala len určitá frakcia obyvateľstva so zníženou väzbou na miestnu tradíciu, vybavených sebavedomím, dôverou a istou detinskosťou (súdny "dospelý" človek usadlého typu z minulosti za oceán odišiel len ťažko).

    Extrémna ochrana práv jedinca v USA, ktoré majú oproti právam kolektívu vždy navrch a vyháňajú vo v zásade starogermánskom precedenčnom práve najneuveriteľnejšie kvety, má aj svoju rubovú stránku v mozaike drobných neslobôd, ktoré oplietajú celú krajinu. Najneuveriteľnejšie enklávy a mikrosvety, spravované úplne netolerantne a autokraticky tu majú vždy svoje miesto - sekty ovládané vodcami, najrôznejšie korporácie a mafie, univerzitnéí kampusy či úplne izolované mestečká v severozápadných prériách, v ktorých lokálnych novinových plátkoch sa zračí celý sebestačný mikrosvet.

    Celková atmosféra v USA je oproti Európe veľmi náboženská...
    -nezaškodí dať si sem na ilustráciu spíč Busha v máji 2008 v Izraeli - hej, v 21. storočí:
    http://www.whitehouse.gov/news/releases/2008/05/20080515-1.html
    ... a to vo fundamentalistickom smere. Aj veda je traktovaná paranábožensky, je neobyčajne bojovná a sebaistá, rovnako ako kreacionistické fundamentalizmy.
    Aj politika, hlavne zahraničná, je chápaná buď ako aplikovaná teológia (naozaj odporúčam prečítať si ten Bushov spíč v Izraeli), alebo ako aplikovaná sociológia, so snahou po spasiteľstve, po celosvetovom udržovaní poriadku.

    Európan má pri pohľade na USA dojem, že krajina je v hlbokej kríze. Skutočnosť, že USA majú 20 percent negramotných a chudobné štvrte predstavujú do seba uzavreté svety so systémom toľkých spätných väzieb, že z nich niet úniku, by bola v Európe alarmujúca.

    Je prekvapujúce, ako málo sa americká spoločnosť za roky svojej existencie zmenila.

    ------------------

    Komárek písal svoju úvahu v roku 1998. Výsledky nepoctivosti jeho premýšľania o niektorých aspektoch USA dnes pôsobia zvlášť úsmevne. Napísať "Zdá sa, že ploché anglosaské myslenie, tendujúce k riešeniam buď rýdzo pragmatickým, alebo rýdzo v štýle svätej války, je menej nebezpečné než myslenie kontinentálne, najmú nemecké." si vyžaduje naozaj veľkú dávku zatemnenia mysle.
    Nemá zmysel polemizovať. Kto vníma realitu - a nie ideológiou pripravenú výpoveď o nej - musí dospieť k inému záveru.
    Ale chápem, že pá Komárek potrebuje svoje eseje zverejňovať v mainstreame, a tiež získavať granty na svoju prácu. Jedno ani druhé sa nedáva za rebéliu proti ideológii amerikanizmu.
    Nič nové pod slnkom.
    publikované: 20.12.2008 05:37:56 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. malá oprava
    "A keďže prírodovedci NIE sú ..."
    Chcelo by to menej rozkošatené vety. Simplifikáciu.
    Budem si brať príklad z Artona, ktorého vety sú ako krátke a presné rezy skalpelom.
    publikované: 20.12.2008 05:42:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. selfhate?
    Aj Nemec ktory odmietal ideologiu nacizmu bol podla kriqa selfhateGerman?
    Nechces o tom kriq napisat nieco viac?
    publikované: 20.12.2008 07:18:24 | autor: AshDod (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. To máš márne, Ašdod
    Kriqovi jeho sionistickí kamarátikovia úmyselne nepovedali, že má menej slopať.
    Možno mu aj platili, i keď o tomto si dovolím pochybovať.
    publikované: 20.12.2008 10:17:54 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. Hm
    Madoff victims could turn to tax code for relief
    http://www.reuters.com/article/topNews/idUSTRE4BH72K20081218

    Ale prečo takto opatrne, súdruhovia. Treba natvrdo zaviesť zákon s globálnou platnosťou, že:
    1. Ak žid riskantne podniká, nikto nesmie kontrolovať, či dodržiava pravidlá a vyvodzovať z toho dôsledky, pretože by to bolo antisemitské, so všetkými konzekvenciami.
    2. Ak je žid pri riskantnom podnikaní odrbaný, štát je povinný uhradiť mu škodu. Inak hrozí obvinenie z antisemitizmu, so všetkými konzekvenciami.
    Škody, spôsobené riskantným podnikaním, musí štát židovi uhradiť aj vtedy, ak mu ujmu spôsobil iný žid.

    A si znovu už vopred vyprosím sprosté obvinenia z antisemitizmu. Je to proaktívny návrh na ochranu podnikateľských aktivít jednej sekty, aby sa nestávala obeťou finančného holokaustu.

    Verím, že karatistický mongol dopracuje môj návrh do ešte väčšej dokonalosti a pretlačí ho nielen na pôde slovenského parlamentu, ale na na pôde EÚ.
    publikované: 20.12.2008 10:28:16 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. Chuang-Tzu nemohol byť až taký skeptik, Grigoriy
    Keby bol, tak by o ľudskej hlúposti nenapísal ani ň.
    publikované: 20.12.2008 10:31:25 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. Kto im ešte môže veriť jediné slovo?
    - pýta sa istý dobromyseľne sa tváriaci Celente.
    Netreba sa obámať. Veriacich tajtrlíkov je stále dosť.
    http://project-respublica.blogspot.com/2008/12/zaijeme-doposia-najviu-hospodrsku-krzu.html
    publikované: 20.12.2008 11:12:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. Grigoriy,
    som si vedomy, ze som vtedy nemal cele informacie, preto som aj (sebakriticky?) pouzil hore v mojom prispevku pojem z emocionalneho sveta - "neznasal".

    Ale ako pises, co len ten jeden bod:
    "diktaturu chamrade a veducu ulohu bandy hlupakov"
    to bolo evidentne, to bolo nespochybnitelne.
    A to aj uplne staci - mal som vtedy pravdu. Mali sme pravdu.

    Teda nechcem tvrdit nieco, co sa teraz spatne neda vyvratit ani potvrdit, ale ja osobne som naozaj nemal az tak tendenciu obvinovat rezim aj za to, co nemohol. Prinajmensom na konci jeho existencie som si bol dobre vedomy, ze mnohe problemy vychodnej Europy ci Ruska su dane nie "socializmom", ale bud su inde, alebo maju hlbsie korene ( az dysgenicke).
    Ale ved v podstate piseme to iste, obhajujem trochha seba osobne, ale msuhlasim s tebou.

    A co sa tyka nepriatela, kto je teda podla teba nasim zakladnym nepriatelom (ak teda nemyslis na ten filozoficky vyznam nasej vlastnej neznalosti a nizkosti) ?
    publikované: 20.12.2008 14:03:24 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. Nietzsche a Buddha.
    Vytiahol som jednu knihu (ake neobvykle, neist do internetu ale do kniznice).
    Setkavani buddhismu se zapadem
    Autor Frederic Lenoir (1999)

    Jedna kapitola je venovana aj Nietzschemu.
    Nietzsche mal sprvu velmi pozitivny vztah k buddhizmu.
    Postupne ale, ako sa rozisiel s Wagnerom aj Schopenhauerom, vraj od diela Ludske, prilis ludske, zacal vidiet v europskom buddhizme nebezpecenstvo.
    "I kdyz nakonec buddhismus - po vzoru schopenhauerovske filozofie a krestanstvi - odmitne jako pesimisticke, nihilisticke a dekadentni uceni, neprestava o nic mene zduraznovat vyjimecne kvality teto filozofie ve srovnai s krestanstvim."

    Tazko aj tak povedat, nakolko autenticky poznal buddhizmus ci inu orientalnu filozofiu.Tazko aj povedat, nakolko ju pozname my.
    A tazko povedat, ci vobec nieco take jestvuje.
    Buddhizmus nejestvuje.
    Jestvuje len objektivna realita a univerzalne zakony - a pod menom buddhizmus je (len) mnozina viacmenej vydarenych a uspesnych pokusov o popisanie tejto reality. Na to, aby clovek vedel, musi spoznat hlavne tu realitu, spoznat tie pokusy o popis je primalo (aj ked nemusi skodit a moze pomoct).
    Ale to je samozrejme. A je to uz o inom.
    publikované: 20.12.2008 14:30:53 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. Môže to byť aj tak,
    že Kozmičania mali stredoškolskú kybernetickú olympiádu a Zem je spackaný projekt.
    Odvtedy sa o ňu žiadna inteligentná bytosť nezaujíma. Načo aj.
    publikované: 20.12.2008 19:31:23 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. Môj názor je taký, Grigoriy,
    že katova sekera nakoniec vždy zatne.
    publikované: 20.12.2008 19:33:10 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. Grigoriy Artonovici,
    tak uz nie zidia su vsetkemu na vine, ale vrazedny software Panov? Neviem ci sa tato zmena paradigmy bude Artonovi Grigoriyevicovi pacit, ale v kazdom pripade budem vas dusevny stav nadalej sledovat. Este by ste mohli vysvetlit ako si predstavujete IQ 1200 a mozno aj vyssie.
    publikované: 20.12.2008 21:32:51 | autor: dr. Chocholusik (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. to je v poriadku pan Grigoriy,
    s utkvelymi predstavami sa da zit aj cely zivot, nielen desatrocia.

    O tych 1200-ikvacov som sa zaujimal ciste z odborneho hladiska. Teda, ze ako je inteligencia takej velkej magnitudy projektovana 16,43835616 krat mensou kvantitou. Ale v podstate svoje predstavy o nich ste vlastne nepriamo uviedli, takze obraz sa urobit da

    Zmysel pre humor tu na tomto blogu podla mna absentuje, ale uznavam, ze kazdemu sa moze zdat smiesne nieco ine. A ak aj napriek tomu trvate na tom, ze to je tu zabavne, tak je, ale prave preto, ze vy to tu beriete tak vazne. Ak to tak robite zamerne, tak potom klobuk dolu.

    Co sa tyka kvality a hlbky myslenia, tu vyprodukovane patafilozoficke uvahy su porovnatelne s uvahami znameho oravskyho tv-myslitela Antona Tony Ferletjaka. Tiez to bol xenofob.

    A co vlastne Vy myslite pod slovom originalne? Zmes narodno-socialialistickej mystiky zmiesana s nejakym azijskym -izmom originalna nie je. Zrejme ale podla iranskeho "nekontradiktórneho" myslenia, ktore tu propaguje ema, a ktore aj bujnie v tychto diskusiach je to originalne. No to je ale humor. Ho, ho, ho !!!

    K poslednemu bodu - sucitim spolu s vami Grigoriy Artonovici a rad sa pridavam k vasej tradicii.
    publikované: 21.12.2008 04:04:52 | autor: dr. Chocholusik (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. ... a ten projekt, Grigoriy,
    vyradila odborná porota zo stredoškolskej kybernetickej olympiády po zistení, že umožňuje vznik homeostatov ako je tento Chocholúšik.
    publikované: 21.12.2008 04:40:04 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. Ešte raz rozhovor s Celentem o kríze
    Aby nebol prehliadnutý

    http://project-respublica.blogspot.com/2008/12/zaijeme-doposia-najviu-hospodrsku-krzu.html

    CELENTE: Európa na tom nebude až tak zle, pretože ľudia tam nie sú tak strašne zadĺžení a budú schopní vytiahnuť sa sami z tej šlamastiky. Amerika sa však zmenila na krajinu plnú slabochov, nevedia sami nič urobiť, vedia len konzumovať, žijú vo veľkých domoch, jazdia na veľkých autách a sú sami veľkí a tlstí. Jednoducho nevedia prestať konzumovať. Spotrebúvajú príliš veľa potravín, energie a miesta. Nevedia, ako žiť skromne. Teraz sa party skončila, bude treba pritiahnuť opasky, a to bude veľmi nepríjemné. Máme vzrastajúcu vrstvu totálne chudobných. To je niečo, čo sme ešte nikdy nemali. Je to strašné. Budeme mať veľmi vysokú nezamestnanosť, vyššiu ako pri poslednej hospodárskej kríze.

    Grigoriy, kat prichádza.
    publikované: 21.12.2008 04:59:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. Trocha o inteligencii.
    Trocha analytickym stylom, aj ked mam pochopenie pre urcitu nadnesenu metaforu tvojho prispevku.

    Najprv pripomeniem pritomnym ten fakt, ze aj neprilis komplikovany system sa moze prinajmensom nielen javit ale aj objektivne spravat ako inteligentny. V beznom ponimani slovo "inteligencia" znamena schopnost udrziavat seba a prostredie blizko svojho cieloveho bodu
    (v multi dimenzionalnom fazovom priestore)

    Aj preto sa priroda ci svet v urcitych aspektoch javi ako inteligentna (ked je vnimatelova schopnost obmedzena na antropofyzicke konkretna, pouziva na to termin "boh" a podobne ).

    Znova: aj nie az tak zlozity system sa objektivne moze spravat vrcholne "inteligentne", komplexne.
    Z pohladu pozorovatela, ktory je spravidla ohraniceny, dokonca nie je mozno rozpoznat, s AKYM druhom inteligencie ma docinenia.

    Grigoriy, tvoj model sa v podstate velmi nelisi od oficialnych modelov cirkvi - ak "zanedbame" ten zakladny rozdiel, ze ty ich hodnotis ako explicitne skodlive a brzdiace, s cim s tebou suhlasim. Tvoj model predpoklada urcitu explicitnu cielenu inteligenciu.
    Ja sa pridrzim tych megacisiel, co si dal na zaciatku a skor mi vychadza, ze v tych ohromnych priestoroch, ak aj nejaka stredna skola niekde nieco zamiesala, uz davno na to kasle.
    Tento jemny rozdiel v postoji nie je ale podstatny.

    Mozno, ze tvoj predpoklad vedomeho brzdica, vedomeho strazcu, je viac pesimisticky, ale mozno to je naopak - moj predpoklad, ze BRZDIACE efekty a inteligentne memticke VIRY (spolocnosti, sekty, cirkvy, korporacie a mafie), posobiace negativne na nas svet, ze tieto viry sa rodia a vyvijaju samovolne, je mozno skeptickejsi, lebo predpoklada nikdy ci nie tak skoro konciace metastazovanie problemov.

    Alebo v tom rozdieli tiez nepocitujem nejaky problem. Z praktickeho hladiska je to to iste. Mozno len "normalnjesie" vyjadrene.

    ---
    Co by som chcel zdoraznit je to tvoje spominanie ovela vyssej inteligencie. Je to myslienka, ktorej sa venuje stale malo ludi a ktoru zvacsa standardne mysle nedokazu ani akceptovat, ani stravit, ani o nej pocut - vid aj okamzite odmietave reakcie prave na tento bod, ktory je pritom z ontologickeho hladiska v tvojom prispevku najmenej spochybnitelny .
    Je to vlastne aj tunajsia nasa stara tema vyssieho vedomia ci mysle, ale vyjadrena explicitnejsie.
    Ludstvo sa muselo naucit, ze za prve nie je stredom vesmiru, za druhe svojou formou nie je statickym nehybnym idealom ale len jednym zo stupnov biologickej evolucie, a teraz sa za tretie musi naucit naozaj dennodenne zit s faktom, ze mysel cloveka tiez nie je finalnou danostou, ale ze naopak, jedine, podla coho mozno populaciu homo sapisens hodnotit, je schopnost na tomto poli konstruovat zmeny, zlepsenia.
    Vsetko ostatne je uplne irelevantne. Stavby, technika, malby ci rozne zvuky vytvorene kulturou ..., v porovnani s ovladanim vedomia to vsetko je len zanedbatelne hranie sa dementa v piesocku.

    A zatial v tejto oblasti ludstvo dokazalo velmi malo.
    Prvy krocik a zaroven prvy problem je dokazat si predstavit tie dimenzie.
    Dost, zostanme teraz pri tomto kroku.
    publikované: 21.12.2008 08:13:19 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. Ja viem, Idar minule zakazal,
    ale ked mne to stale tak vychadza, ze dr. Chocholusik prosi o pomoc.
    Pan doktor, co vam chyba, ake mate priame problemy?
    Kludne sa nam zdoverte, mame relativne dost casu a velmi radi analyzujeme stvorenia vaseho typu - konieckoncov, o tom aj tento blog je. Preto sme vdacni akemukolvek exemplaru, ktory sa nam predostre na pitevny stol ( pravda, zvacsa smrdi, ale my zas pre vedu vieme nieco vydrzat ).

    Zatial sme nasli zakladne vase obavy, pan doktor :
    "humor", "originalita", "xenofobia"
    Velmi sa bojite, aby ste nebol "nehumorny" a aby ste nebol "neoriginalny" - a preto tieto pojmy pouzivate ako urazky
    ( o vasej tendencii urazat sa nebudem zmierovat, bez toho by ste tu nebol, to nema zmysel krtizovat).
    Vysvetlite nam, pan Chocholusik, preco chcete byt humorny a preco si myslite, ze kazdy chce ci ma byt humorny?
    publikované: 21.12.2008 08:34:53 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. Este k tej ekonomike, Grigorij.
    myslienka, ze ekonomika ci vobec prospech spolocnosti je dana hlavne kvalitou ludi, je pre dnesnu dobu revolucna - nie je akceptovana.

    Koli akejsi minulosti je to tabu. Az na vynimky. Snobsky sa pochvalim, ze za relativne velke peniaze som kupil "IQ and the wealth of nations" od toho fina Tatu Vanhanen, - nie je to z mojho pohladu dobra kniha svojou formou, neodporucam pre propagovanie tej myslienky, ale obsahuje kopu statistik. Tato kniha tu myslienku skusa definovat a urcite ju obhajuje.

    Druha vec je, ze na priklade rozdeleneho Nemecka, Koree a inych vidno, ze zly system dokaze aj krajinu so schopnymi ludmi brzdit, v kazdom pripade modifikovat.

    Ergo:
    Prvotnou podmienkou pre dobru spolocnost su ludia, ich inteligencia, schopnosti, charakter a ich individualny kulturny nater.
    Az druhotnym faktorom je (ne)existencia nepriazniveho spolocenskeho zriadenia.

    Zda sa to jednoduche ci trivialne, ale tieto tezy su (stale) revolucne, a keby sa ich niekto pokusil oficialne politicky presadit, bol by oznaceny za rasistu, nacistu a bol by podniknuty vazny pokus o jeho zakazanie a znicenie.

    Taka je pravda o sucasnom svete.
    publikované: 21.12.2008 09:52:02 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. A este, Grigoriy, k tomu vyssie,
    ako sme vsetci sucastou systemu.

    S tym sa neda mnoho robit - ked chce clovek niekoho oslovit, musi pouzit jeho jazyk.

    Ked clovek nechce byt napadny - a je objektivne dobre byt skor nenapadny - musi sa obliekat primerane podla okolia. Je zle nosit americke rifle? Nie su to dobre nohavice, ale su dnes nenapadne.

    Kazdy mame svoj stupen zapojenia do systemu. Komarek je bezpochyby eugenik a mysli si svoje o historii ludstva, ale jeho postoje koncia napriklad pri dvoch velkych americkych intervenciach do Europy (ktore nazyva konformne "oslobodenia" ).
    Ale to nie je podstatne - ved nik neprestavuje vsetko a nik nie je uplne slobodny.

    Opakujem - ak stoji za to oslovit nejaku komunitu, treba pouzit jej jazyk. A to znamena aj jej styl. A ak ju clovek neche len informovat, ale ovplyvnit, musi ju skor zviest, ako pouzit fakty. A musi sa jej prisposobi, kedze prorok je vzdy vyssie, musi klesnut na jej uroven.

    Ale to je uz zas o inom.
    Ale zaujimave, pri urcitom uhle pohladu tento prispevok popisuje sam seba, ako sa tomu v logike hovori? :)
    publikované: 21.12.2008 10:12:58 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. pan Arton,
    hladite do zrkadla, ale stale v nom nevidite svoj odraz. Vase vedomie sa znasa niekde nad a mate pocit, ze ste mimo sustavy do ktorej chcete vtesnat ostatnych.

    Ale konkretne: vnimavy, do seba nezahladeny citatel si iste vsimol, ze moja reakcia je odpoved na pana Grigoriya Artonovica a on sa explicitne dozaduje, aby bol povazovany za humorneho a originalneho. Za xenofobiu povazujem opat explicitne hladanie a definovanie nepriatela. Voilà, zacitajte sa prosim do prispevkov pana Grigoriya Artonovica a Artona Grigoriyevica na tuto temu.

    Co sa tyka urazok zvlast by som doporucil reakcie dvoch vysie zmienenych panov a emy na prispevky hosti tohoto blogu. Zvasca sa jedna z vasich stran o nepochopenie, ale pre istotu vyjadrujete svoju neistotu osobnym napadnutim prispievatela.

    A este Chuang-Tzu: Nenadávaj na zrkadlo,keď v ňom uvidíš,že máš krivú hubu.
    publikované: 21.12.2008 14:35:25 | autor: dr. Chocholusik (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. Pan Chocholusik.
    Vy sa púvazujete za hosta tohoto blogu?
    A preto sa spravate ako prasa?

    Grigoriy mohol napisat cokolvek, ale VY mu, respektive celemu blogu, vycitate, ze nie je humorny a originalny. VY - preto zopakujm otazku, preco Vas to tak trapi?

    Vy povazujete za xenofobiu "explicitne hladanie a definovanie nepriatela"? Takze aj definovanie realnych komunistov byvaleho rezimu a urcenie ich ako nasich nepriatelov bola, "xenofobia" ???
    To je naozaj humorne.

    Ale nebudem vas kritizovat, naopak, uz hore som vas vyzval, aby ste sa prejavil a kludne si napiste, co vas trapi a co by ste chcel hodit do placu. Dopredu vas vsak upozornujem, ze ak to maju byt len urazky, ktorym nas chcete nahnevat ... musite este vela vtipnej kase pojest.

    Napriklad: "Nenadávaj na zrkadlo,keď v ňom uvidíš,že máš krivú hubu" - som si isty, ze mate na viac:)



    publikované: 21.12.2008 15:39:44 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. Ani pan doktor
    nepochopili. TEN, kto zvoli instalaciu Cervenej Kapsuly Pravdy, sa MUSI nasledne odpojit od Systemu iducemu po krku slobodnemu mysleniu. Kazdy z nas, nemnohych, sa don z cau na cas vraciame pri plneni uloh, ktore pre nas vyplyvaju z naplnania proroctva. Navstevy nie su radostne, no nevyhnutnost prijimame bez nevole. Spasenie sveta vyzaduje obete.

    Arton, vyjdi z budovy, priamo oproti vychodu, na druhej strane cesty, budka vlavo. Upaluj.
    publikované: 21.12.2008 15:48:55 | autor: Trinity (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. Grigoryi
    nie bielu mys, nsleduj bieleho kralika. Vykroc odznova.
    publikované: 21.12.2008 15:57:51 | autor: Trinity (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. pan Arton,
    vase urazene reakcie mi propominaju jedneho sukromneho exibiocionistu, ktoremu prezentovane damy naznacili, ze ho ma maly, a teda nezaujimavy na ukazovanie. Citil sa tak doktnuty, ze im vynadal do svin (prasiat vasimi slovami).

    Vacsina psychickych uchyliek je sposobena nesymetrickou percepciou sameho seba a okolia. Trpia nou vsetci ti guruovia, proroci a lidri, ktori nie su schopni postrehnut svoju neoriginalitu a zosmiesnuju sami seba, ked sa tak prezentuju. Radi davaju svetu na znamost sebou pocitovanu jedinecnost a s nevolou prijmaju fakt, ze okolie ich tak nevnima. Vzniknuty konflikt v ich vedomi potom riesia ventilovanim agresivity voci okoliu formou urazok, napadanim, atd. Maloktori si vsak z neho dokazu vyrobit svetonazor, tak ako vy.

    Tito ludia zvycajne trpia parterskymi problemami, co len zvysuje ich mieru frustracie a nenavisti voci svetu. Tolko moj odborny komentar.

    Prajem vsetkym prijemny zvysok vikendu, velese a humorne Vianoce a menej horkosti v Novom Roku.

    Ho, ho, ho !!!
    publikované: 21.12.2008 16:30:47 | autor: dr. Chocholusik (e-mail, web, neautorizovaný)
  88. Grigoriy,
    chapem, ze sa citite slobodny vo svojom odmietani realneho sveta. Ze vasmu naturelu nevyhovuje ako sa vyvinul a kam smeruje.
    Akurat si dovolujem upozornit, ze na to aby ste dosiahli vasu "vnutornu slobodu", ste si vybudovali okolo seba mur z doktrin a myslienok, ktore su proti slobode. Potom je cela vas "sloboda" iluzorna a jej vseobecna aplikacia je dokonca nebezpecna pre slobodu ostatnych.
    publikované: 21.12.2008 16:46:30 | autor: dr. Chocholusik (e-mail, web, neautorizovaný)
  89. Pan Chocholousek,
    velmi rad s Vami budem udrzovat profesionalnu debatu, ale to vase stylizovanie sa do role damy a spominanie penisu z druhej, teda mojej strany, mi pripada predsa len priosobne a zamerane dost cudnym smerom. Nemate v tomto ohlade nejake podvedome potlacene pudy, pan Chocholousek? To by Vas problem vysvetlovalo.

    Co sa tyka oznacenia za gurua a podobne - to vsetko su len trivialne diagnozy, ktore s realitou nemaju nic spolocne. Nielen s mojou osobnou realitou, ale ani s realitou tohoto sveta. Predstava neuznaneho proroka - ale no tak, neuznanost je kliche, ktore asi trapi malokoho.

    Co sa tyka "frustracie" a "nenavisti" - som rad, ze Vy a Vam podobni ludia ste taki spokojni. Zrejme preto ste sem doliezol, aby ste nam naznacil, aky ste stastny. Ale preco potom nas tak frustrovane urazate a kritizujete, pan Chocholousek? Co vam to vlastne chyba? Lezeme my na Vas blog, alebo vy na nas - tym sa vazne usvedcujete.

    No ale vidim, ze je to na Vas vela a tak, ako stovky pred Vami, utekate sa schovat do svojho malomestskeho sveta. Chodte, chodte, a uz nehreste:)
    A nevracajte sa - mohol by ste dopadnut ako moja kamaratka z NY, nech je jej ten teply zidovsky sef lahky.
    publikované: 21.12.2008 17:31:58 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  90. Myslim, ze pritomnost vseliakych chocholouskov
    na tychto debatach je podcenovana.
    Pozrite sa napriklad, co nam tu tento napisal:
    ---
    Na to, aby zidia ci sionisti dosiahli svoju emancipaciu, si vybudovali okolo seba mur z doktrin a myslienok, ktore su proti slobode.
    Potom je cela ich "sloboda" iluzorna a jej vseobecna aplikacia je dokonca nebezpecna pre slobodu ostatnych.
    ---
    Myslim, ze Chocholousek je urcite demokrat, takze jeho hodnotovy sud mozno pouzit. Proste, realizacia urcitych skupin ludi je nebezpecna pre slobodu ostatnych (a teda treba proti tomu nieco podniknut).
    A potom, ze tato spolocnost nevie, ako na to.
    publikované: 21.12.2008 17:41:51 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  91. a mňa dr.chocholoušek
    celkom zaujal. Skúste psychologickú pitvu na mne , doktore. Celkom by ma pobavila, aj keď mám relatívne slabý zmysel pre humor. Len aby si, doc, nezabudol popri skúmaní charakterov na to, čo sa práve deje okolo teba.
    A Ema, fasa článok s Celentem. Len ja si myslím, že to bude ešte horšie.
    A Arton, nenechaj sa vyprovokovať, zahltenie diskusie k téme je možno práve to, čo doc očakáva.
    publikované: 21.12.2008 18:03:08 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  92. snake_eater, vyprovokovat k comu?
    Myslis, ze by som mu mohol ublizit? .) Iba ak tak.

    A zahltenia sa ani moc nebojim - ved tu je miesta dost.
    publikované: 21.12.2008 22:19:49 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  93. Grigoriy, Chocholousek tak skoro uz nepride.
    Skoda.
    Mohol nam este nieco napisat o svetovom sionizme.

    Len dufam, ze nabuduce, kym pride, si umyje ruky aj usta.

    publikované: 22.12.2008 08:14:53 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  94. Nik nepise - a vraj zahltenie.
    Piste nieco aspon o Vianociach - inac zacnem zas filozofovat.

    publikované: 22.12.2008 12:42:21 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  95. ahojte,
    prave som v spravach pocul, ze po z-m-rdovi Aumanovi ma mat na EUBA prednasku Noam Čomsky. To uz je ine kaffe...visiel by som. Neviete, ci to bude ako na vojnoveho stvaca aumanna len na pozvanky?
    publikované: 22.12.2008 22:07:20 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. toto je dobre ...
    Bernie was discriminating in accepting clients, but it was on the basis of their wealth and not their national origin, race, religion or sexual preference. He was very ecumenical and a strong backer of globalization. There was nothing ethnocentric about Madoff: He defrauded the Anglo-Chinese bank HSBC of $1 billion dollars and several billions from the Dutch arm of the Belgian bank Fortes. $1.4 billion was from the Royal Bank of Scotland, the French bank BNP Paribas, the Spanish bank, Banco Santander, the Japanese Nomura; not to mention hedge funds in London and the US, which have admitted holdings in Bernard Madoff Investment Securities. Indeed Bernie was emblematic of the modern up-to-date, politically correct, multicultural, international…swindler.
    publikované: 23.12.2008 00:15:27 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  97. pan snake_eater,
    vy v podstate nie ste pacient, ste vyrovnany clovek. To ze trpite na nejake paranoje a fobie je v norme a kedze to u vas neusti do uzkosti, nemusi byt az tak na skodu.

    Naopak u tych dvoch pacientov je evidentna hlboka trauma, ktoru prezivaju velmi osobne a parodexne si je ventiluju verejne. Nie su schopni zniest urcitu konfrontaciu s realitou. Vsimnite si tie artovnove pokusy prevratit argumentaciu, alebo ju umyslne prehliadnut, ci zavadzajuco interpretovat, a nakoniec kazdeho vyzyvat, aby sa nevracal.
    To co my ostatni chapeme ako urcitu formu diskusie on berie ako svoje poslanie a emotivne sa v sporoch angazuje osobnymi konfrontaciami s virtualnymi osobami.

    Vasa obava, ze sa pokusam zahltit diskusiu je neopodstatnena. Frekvencia aj mnozstvo mojich prispevkov je znacne pod medianom.
    publikované: 23.12.2008 04:29:44 | autor: dr. Chocholusik (e-mail, web, neautorizovaný)
  98. Grigoriy, nevadi mi to, ze tu niekto pise.
    Ved kazdy, co len trocha skuseny clovek, nehovoriac psycholog, moze vidiet, ze ma mrzi tento staly pattern tychto ludi: prist, pohadzat prskavky a potom rychlo utekat.
    Ako mali chlapci.

    Moja vyzva, aby sa nevracal, bol samozrejme len vyraz mojeho sklamania, a za druhe uprimne varovanie - fakt ma doteraz mrzi osud nasej priatelky, ktora si nedala povedat.

    Ja som rad, ze sa tento vratil, ze tvoje explicitne a moje implicitne vyzvy zabrali.

    Teraz mu aj nam, Grigoriy, mozes predostret, co si mu chcel oznamit.
    Alebo je to neverejne?
    (tvoj link sa mi nepodarilo zrekonstruovat)
    publikované: 23.12.2008 07:39:52 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  99. Snake eater, to ma mrzi.
    Mrzi ma, ze pre chocholouskov si vyrovnany clovek.
    Nepovazuju ta za nebezpecneho.
    A venoval ti len dva riadky.

    Asi by si sa mal viac snazit, teda nechcem ti radit ...
    publikované: 23.12.2008 07:41:47 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  100. Pan Chocholousek,
    jednea konkretna otazka.
    Vy nie ste nahodou ten isty Chocholousek, ktory pisal prispevky na Sme k uzivatelovi Sly a podobnym?

    Asi nie, vsak.
    publikované: 23.12.2008 08:10:04 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  101. arton, doktor nie je amatér
    iba mi chcel dať pocit uspokojenia, že moja taktika low profile funguje. Len nemal čas ísť do histórie, to je všetko. Konečne zaujímavý oponent. Trochu iná trieda ako kriq , stan alebo fanatik ilias. V konfrontácii sa brúsia názory, arton. Ale nie je nutné hneď používať ostré strelivo.
    publikované: 23.12.2008 09:45:51 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  102. na snake eatera manipulativne psychotechniky zaberaju.
    bol za to pochvaleny.

    podla ocakavania sa tesi a nechce nabit ostre.

    a o to ide.
    publikované: 23.12.2008 15:22:41 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  103. Snake eater,
    ak toto povazujes za ostre strelivo, tak si este nevidel ostre strelivo.
    publikované: 23.12.2008 15:48:04 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  104. díky za uznanie, nwo
    psychopati a psychológovia cítia taký nejaký zvláštny súzvuk, alebo vzájomnú príťažlivosť. No a jednou z najlepších psychotechník psychopata je odpovedať psychológovi na jeho psychotechniku štandardnou reakciou nepsychopata. Ale aj to , že som to teraz zverejnil , je jedna z psychotechník. Ale to som myslel, že také jednoduché vieš. Podľa očakávania. Veď o to ide.
    publikované: 23.12.2008 18:12:44 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  105. Grigoriy, poznam ta dlho
    a pozname zopar ludi, ktori maju podobne nazory.

    Ako sam pises, nasi oponenti diskusiu nikdy nechcu a nemozu pripustit.
    Je potom otazne, naco to skusat.
    Ja mam uz iba jeden dovod - analyzu ich (nech sa nehnevaju a pri vsetkej ucte) sebaklamu.
    Ak to nie je sebeklam a klamu zamerne, niet co analyzovat, pretoze tie klamstva su uz davno zname (ako si sam uviedol zopar prikladov).

    Uz davnejsie som zanechal ako motivaciu dialogu akukolvek predstavu o ich zmene, presvedceni. Nie, ze by aj to neslo, ale predsa len to je neefektivne, a hlavne, nezasluzia si to.
    Za dalsie by mohlo byt motivaciou verejneho dialogu ukazanie pravdy pritomnym nezaujatym svedkom. Tento motiv povazujem v poslednych rokoch uz tiez za dost nepodstatny, pretoze ludia uz podla mna takmer vsetci takmer vsetky zakladne informacie maju - a ich pripadna neakceptacia faktov je dana niecim inym, ako nepoznanim tez.

    Takze - motivov na dialog s tymito opponentami je malo. Ako som napisal aj inde - ocakavat od zlocinca ci psychopata, aby uznal svoj zlocin ci svoju deviaciu, je sice urcity cas mozne, ale dojde k tomu len zriedka a urcite na to nemozno viazat dalsi postup.

    A ocakavat, ze sa lupic zrikne dobrovolne koristi - skoda reci, na strnganie klucami co by politicky boj veria uz len male deti, alebo neskuseny dav.

    A teraz dalsia vec, mozno tiez opakovane:
    Som zvyknuty byt v mensine ci nejakom disidentskom postaveni. Nerobi mi to problem, netrapi ma to. Nesledujem s obavami, ci som mensina, a nemam potrebu byt akceptovany. Nemienim a nebudem nikoho ziadat o vypocutie, ci o akceptaciu. Nie je dovod, aby som niekoho presviedcal o svoje etickosti.
    Naopak, za prve, v otazke urovne, racionality a serioznosti su to oni, ktori sa musia polepsit.
    Za druhe, v otazke charakteru su to zas oni, ktori musia byt radi, ak sa s nimi bavime. Su to oni, ktori obhajuju jasne nechutne zlociny, jasne upadnuutu nizku moralku, ci priam amoralnost. Su to oni, ktori musia dostat suhlas a akceptaciu - nie my.

    Kto su to oni a my nemozno specifikovat podla nejakeho narodnostneho ci kulturneho atributu. Som si vedomy nebezpecenstva sklznutia k takemu zjednoduseniu. Ja to ale tak primitvne nemyslim, podobne ako ani ty ni, Grigoriy, a podobne, ako vacsina podobne zmyslajucich ludi dobrej vole. Koli moznej desinterpretacii ci zneuzitiu sa nemozno zrieknut univerzalnej pravdy, ze ludstvo je eticky-charakterovo rozne a jeho roznost je explicitna a spoznatelna.

    Tieto veci nie su o tom, ci v cirku vyhraju modri alebo zeleni, ale o objektivnej pravde, ktora da spoznat a ktora prevladne.
    So simple.
    publikované: 23.12.2008 20:33:08 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  106. Pravidla hry.
    Pravidla hry mozu byt rozne.

    Kazdy ma pravidla hry, ktore povazuje za najlepsie.
    Kazdy ma hodnoty, ale aj strategiu a taktiku, podprogramy zivota, ktore su podla neho najefektivnejsie. Su kludne, neproblemove, uslachtile a prinasajuce vysledok.

    Uslachtilych pravidiel, ako ich pozname podla najlepsieho svedomia a vedomia, sa treba drzat. Nedat si vnutit cudzie.
    Preco by si clovek mal zakladat dobrovolne chomut a okovy?
    Preco by mal clovek akceptovat cudzoetnicky sajrajt, horiace kriky, sialeneho bradateho demiurga a etiku nomadskeho kozojebca?

    Vlastne pravidla mozu mat rozne mena. Vcera mali nazov taky, dnes mozno iny. Ale podstatne je, ze NEJAKY nazov musia mat. A NEJAKY nazov vzdy budu mat.

    Rozumel som ti dobre, Grigoriy?
    publikované: 23.12.2008 21:35:30 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  107. Arton Grigoriyevic,
    vy mozno Grigoriya Artonovica rozumiete dobre, ale Grigoriy Artonovic Grigoriya Artonovica nerozumie.

    Ja som vstupil do tejto diskusie 20.12.2008 21:32 prispevkom, ktory bol reakciou na prispevok pana Grigoriya, v ktorom pojednaval o inteligentnom dizajne ludstva. Ako tema sci-fi pribehu to je dobre, ako hypoteza neverifikovatelne a ak to niekto mysli vazne tak je to pre dotycneho smutne. Klinicky sa to nazyva viera v bludy.

    V ramci vysvetlenia ako to Grigoriy mysli, som ho poziadal ako si to predstavuje. Na co on zareagoval, ze:
    "Ja si nic nemusim predstavovat, ja s tym uz zijem niekolko desatroci."

    Po tomto vyroku som si dovolil napisat:
    "to je v poriadku pan Grigoriy, s utkvelymi predstavami sa da zit aj cely zivot, nielen desatrocia".

    Teraz sa pan Grigoriy rozculuje, ze co si to dovolujem a tvrdi, ze je dobry diskuter. Ja si myslim, ze je mizerny diskuter, lebo svoje myslienky formuluje velmi ezotericky a nejasne. Pritom sa domnieva, ze jeho interpretaciu musi kazdy chapat, lebo jemu je to uplne jasne. Ale o tom omyle v chapani sameho seba som uz pisal. A ako som uz pisal vysie pri konfrontacii s realitou sa prejavuju temne stranky osobnosti, ventiluje sa zloba a agresivita.

    Pan Grigoriy je katastrofalny diskuter, lebo si ma ihned projektuje do svojich semitsko-hamitskych skatuliek a pripisuje mi cinosti, ktore som nevykonaval a nebudem vykonavat.

    Ako som uz naznacil v predchadzajucich prispevkoch menej zlosti a viac rozumu do hrsti. Uznavam, ze mne sa dobre radi, lebo som clovek mierny a rozumny s pochopenim pre vase slabosti s rasovymi teoriami.

    S mierom v dusi prichadzam a s mierom v dusi odchadzam.
    publikované: 24.12.2008 03:28:43 | autor: dr. Chocholusik (e-mail, web, neautorizovaný)
  108. pan Grigoriy,
    ste mizerny diskuter.

    Precitajte si po sebe vas prispevok. Mne pripomina situaciu v jednom vtipe, v ktorom si blazni v blazinci rozpravaju vtipy. Kedze si ich uz rozpravaju po 1000-krat, poviedia si len cislo a smeju sa do popuku.

    Vy spomenie nejakych zidovskych autorov a predpokladate, ze vsetci su s nimi oboznameni ako vy a budu suhlasne prikyvovat. Ja, ja, der Flinkenstein to je ale kapacita.

    Tak to je diskutersky dost slabe. Mohli by ste spravit aspon nejaky digest, ako zvykne urobit ema, aby sme aj my nevedomi boli v obraze. Alebo aspon naznacit v com spociva originalita a virtuozita vami oblubenych autorov.

    Nie, vy namiesto toho poviete iba cislo vtipu a ocakavate, ze sa ostatni budu s vami smiat.
    publikované: 24.12.2008 03:41:45 | autor: dr. Chocholusik (e-mail, web, neautorizovaný)
  109. Pan Chocholousek,
    len k explicitnemu prikladu vaseho "asymetrickeho" vnimania reality:
    Grigoriy spominanych autorov naozaj uz viackrat citoval, linkoval a zhrnul. Jeho prispevok nebol urceny Vam, neznalemu. Vy vsak priznacne egocentricky predpokladate, ze vsetko viete a ze Vy ste stredom pozornosti. To, ze ste neznaly (pomerov), Vam ani tak nemozno vycitat, ale to, ze napriek tomu ci priam ZO svojej neznalosti vyvodzujete nespravne zavery, to je priznacne.

    Prisli ste sem s explicitnym urazanim, nazyvate nas blaznami a exhibicionistami. No, taky je internet, kazdy moze vstupit - ale preco popierate svoj postoj plny predsudkov?

    Dalsia povsimnutiahodnost je, ako sa pokusate trafit Grigoriya cez to, co povazujete za jeho citlive miesto.
    Za prve, pri opakovanom urazani jeho schopnosti diskutovat vidno znova vas cierny zamer ublizit.
    Za druhe, na tom pokuse priam vidno, ako utocite z toho dovodu, ze Grigoriy, ach hroza, ake chore v nasom svete, POCHVALIL SAM SEBA ( ze je dobry diskuter ). To je predsa u Vas jasny priklad psychozy, to predsa NIK normalny nerobi, nik nesmie byt sebavedomy a hrdy na svoje schopnosti, talent, vysledky a nadradenost.

    Ved preto chodia ludia k psychologom, aby sa vratili do "normalu", vsak? Kazdy, kto vytrca z radu, musi mat predsa dovod, a to, Chocholousek, ani nie tak Vy nazyvate, ale pre ludi ako Vy to bolo nazvane "trauma".
    Aby ste sa bali.
    Pretoze nie Vy, Chocholousek, ste doctus, naopak, Vy ste objekt.

    Nejdem Vam kazit dnesny sviatok ticha, nechcem, aby ste sa citil urazeny, chcem, aby ste dnes meditoval. Meditujte pri veceri, meditujte pri televizore, meditujte na ulici.
    publikované: 24.12.2008 08:01:09 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  110. Vianoce.
    Odkedy sa svet toci existuju body obratu. Alebo je to treba napisat naopak, pretoze su body obratu, svet sa toci a vlni.
    Body obratu su fascinujuce, pretoze oni su azda najvyssie abstraktum, cez ktore este dokazeme vnimat ontologicku strukturu univerza.

    V sucasnosti su Vianoce napodiv vyrazny nordicky sviatok. Su to sviatky snehu, ihlicnateho stromu, svetla oblohy.

    Antrpomorfizmus je ich nizsia forma. Ale aj nizsia forma potrebuje katarziu.

    Nechcem to zakriknut, ale napodiv, svet stale funguje.)
    publikované: 24.12.2008 08:35:59 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  111. No hej, Vianoce
    Aj tak si myslím, že dosť ľudí si na Vianoce namiesto na Ježiška spomína na Carla Sagana.
    http://www.youtube.com/watch?v=mcBV-cXVWFw&feature=related
    publikované: 24.12.2008 16:55:21 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  112. ak sa vrátime ku tomu dátumu
    21 januára , veľmi pravdepodobne to môže byť false flag operation pod taktovkou Mossadu. Výbuch primitívnej atómovej bomby v niektorom americkom prístave naloženej na tankeri s ropou alebo kontajnerovej lodi. Nič moc, zopát kiloton. O tomto sa špekulovalo už pre rokom. Alebo použitie jednej hlavice, stratenej pri preprave zo základne Minot. Bude to musieť byť niečo silné v každom prípade, čo dostatočne vyburcuje verejnú mienku a stmelí hrdinskú ameriku do ďalšej vojny na záchranu demokracie, ochranu západných hodnôt a existenciu impéria.
    A želám príjemné sviatky všetkým. Je celkom možné, že takáto umelo pokojná atmosféra , dnes aj napriek blížiacej sa kríze, už vo svete nikdy nebude.
    publikované: 25.12.2008 12:18:00 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  113. .
    Jsme především Židé a sionisté a pak teprve demokraté
    Jsme především Židé a sionisté a pak teprve demokraté... Pokud dojde ke konfliktu mezi našimi židovskými hodnotami a univerzálními hodnotami, jsme především Židé. Židovské hodnoty mají přednost.“

    Uzi Landau, bývalý poslanec Likudu
    18. 12. 2008, v rozhovoru pro Arutz 7 – Israel National News vysvětluje, proč se přidal ke straně Izrael náš domov (Jisrael Bejtenu) a že tato strana není sekulární a protináboženská, jak ji vykreslují média

    publikované: 25.12.2008 20:07:20 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  114. malé percento opic
    "malé percento psychopatov" bude predca len
    väčšie, lebo kto ich všade volí? Asi rovnakí ako sú tí zvolení.
    publikované: 26.12.2008 10:52:43 | autor: Naomi Corumpel (e-mail, web, neautorizovaný)
  115. Len nech zasvieti slnko a......
    Pouhý den poté, co izraelská vláda schválila „zásadní a bolestivou“ vojenskou operaci v pásmu Gazy, armáda oznámila, že už dokončila přípravy a že se už nyní čeká jen na vhodné počasí, aby mohla útok zahájit. Zatímco ministr obrany Ehud Barak obecně uvedl, že Hamas „zaplatí vysokou cenu“, anonymní zdroje z okolí vlády uvádějí, že útok začne sérií náletů a vyvrcholí pozemní invazí.
    Armádní velitel generál Aškenazy slíbil, že jeho jednotky budou „postupovat moudře“ a výsledkem bude „nová bezpečná situace kolem pásma Gazy“.
    Izraelský premiér přitom upozornil 1,5 milionu obyvatel Gazy, že jejich životy budu ohroženy, pokud nezastaví Hamas v odpalování podomácku vyrobených raket na izraelské území. V rozhovoru pro arabskou televizi Al Arabíja Olmert trval na tom, že vojenská operace Izraele je jen reakcí na činnost Hamasu, přičemž dodal, že ohroženy jsou desítky tisíc dětí v Gaze.
    Slíbil rovněž, že nenechá, aby se Gaza propadla do humanitární krize a zabrání nedostatku potravin a léků. Toto prohlášení je obzvlášť cynické, neboť Izrael za poslední měsíc nedělal prakticky nic jiného, než že bránil tomu, aby se kamiony s jídlem a léky dostaly k obyvatelům Gazy.
    Izraelské mírové hnutí Guš šalom na dnešek do Tel Avivu svolalo demonstraci, jejíž účastníci chtějí na poslední chvíli zabránit očekávaným masakrům. Vzhledem k tomu, že chystaná invaze do Gazy je považována za součást předvolebního boje a má v očích voličů vylepšit image vlády, zvolili organizátoři demonstrace za své hlavní heslo: „Válka není předvolební slogan!“
    (ter)

    Olmertův rozhovor je zde
    http://www.ynetnews.com/…4384,00.html

    publikované: 26.12.2008 18:11:35 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  116. kacirstvo v nabozenstve holokaustu musi byt potrestane
    Love story between Holocaust survivors draws fire from critics
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1050369.html
    strazcovia dogmy urobia z autentickej obete nacistickej politiky debila, len aby sa nikto nedozvedel, aky bol skutocny buchenwald
    publikované: 27.12.2008 08:25:54 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  117. Izrael urobil z koncentraku Gaza jatky
    a jeho ideologovia a politrukovia uz organizuju po celom svete svoje psychotechnicke siete.
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1050402.html

    Foreign Minister Tzipi Livni on Saturday instructed the Foreign Ministry to take emergency measures to adapt Israel's international public relations to the ongoing escalation in the Gaza Strip.

    Livni instructed senior ministry officials to open an aggressive and diplomatic international public relations campaign, in order to gain greater international support for Israel Defense Forces operations in the Gaza Strip.

    OKUPACNE SPINAVE KLAMARSKE KURVY.
    publikované: 27.12.2008 19:14:05 | autor: xy (e-mail, web, neautorizovaný)
  118. kacirstvo bolo potrestane, holocaust survivor bol upaleny
    strazcami dogmy.
    Dogma holocaustu nesmie byt spochybnovana.

    Publisher of disputed Holocaust memoir cancels book

    The publisher of a disputed Holocaust memoir has canceled the book, adding the name Herman Rosenblat to an increasingly long line of literary fakers and bringing down with a crash his story - embraced by Oprah Winfrey, among others - of meeting his future wife at a Nazi concentration camp.

    autenticky svedok dostal nalepku faker :))
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1050619.html


    besni izraelski kokoti provokuju uz aj v juznom libanone. sonic booms.
    publikované: 28.12.2008 11:47:58 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  119. genocida palestincov pokracuje
    publikované: 28.12.2008 12:06:45 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  120. Israel bombs university in Gaza
    Israel bombs university in Gaza
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7802515.stm
    znicit vzdelavaci system, znicit zdravotny system, znicit hospodarstvo ... genocida
    publikované: 29.12.2008 07:00:14 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  121. z emynych linkov-odkazov
    GAZA
    medecins sans frontieres, autenticka videosprava z marca t.r.
    http://www.doctorswithoutborders.org/news/article.cfm?id=2567

    oktober t.r. odkaz lekarov z msf chazarskej svini kouchnerovi
    http://www.doctorswithoutborders.org/press/release.cfm?id=3138
    publikované: 29.12.2008 07:15:00 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  122. Gruzinsko stahuje armadu k hraniciam JO
    Izrael a Amerika potrebuju zakryt svoj vnutorny kolaps.
    Svetova vojna vchadza do dveri.
    PF 2009.
    publikované: 29.12.2008 14:55:09 | autor: total war (e-mail, web, neautorizovaný)
  123. tak sme este v starom roku
    stihli 100.000 zhliadnutí. Celkom fajn.
    Prajem Vám všetkým lepší rok 2009.
    publikované: 30.12.2008 10:56:35 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  124. oznam
    Vážení priatelia,

    vzhľadom na izraelskú agresiu voči palestínskemu ľudu v Gaze rozhodli sme sa usporiadať protestný míting dňa 2. januára 2009 o 15,30 hod. na Námestí SNP v Bratislave.
    Preto sa chcem na Vás obrátiť s prosbou o uverejnenie oznamu, ktorý v prílohe posielam, na Vaše webové stránky v záujme pomocť informovať čo najviac ľudí.

    Veľvyslanectvo štátu Palestina
    publikované: 30.12.2008 12:01:27 | autor: oznam (e-mail, web, neautorizovaný)
  125. Stat Palestina,
    tak prestante strielat rakety do Izraela a bolo by po probleme. Ale verim ze demostracia bude uspesna na Slovensku je dost vymletych antisemitov, ktori vas bez rozmyslania podporia.
    publikované: 30.12.2008 14:05:12 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  126. Len do archivu
    http://www.radioislam.org/lebanon/jewish-gifs/Jewish-kids-express-love-for-children-of-Lebanon_files/israeli-girls-bombs3.jpg

    Izraelski maloleti bastardi pisu na bomby pozdravy.
    Svtelo medzi narodmi.
    Preco su z nich tolki zhnuseni?
    publikované: 30.12.2008 15:11:37 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  127. vcerajsia nazi israelska žatva v pasme Gaza
    http://www.islamicmediacity.com/cms_files/news_images/headlines/1230639593.jpg
    Ktory z vyskerenych zidovskych fafrnkov mal podpis na bombe, co tie deti zabila?
    publikované: 30.12.2008 16:15:39 | autor: xy (e-mail, web, neautorizovaný)
  128. Preco su tolki zo slovakov zhnuseni
    publikované: 30.12.2008 16:43:27 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  129. The Gaza Ghetto and Western Cant
    By TARIQ ALI

    The assault on the Gaza Ghetto, planned over six months and executed with perfect timing was designed largely to help the incumbent parties triumph in the forthcoming Israeli elections. The dead Palestinians are little more than election fodder in a cynical contest between the Right and the Far Right in Israel. Washington and its EU allies, perfectly aware that Gaza was about to be assaulted, as in the case of Lebanon a few years, sit back and watch. Washington, as is its wont, blames the pro-Hamas Palestinians, with Obama and Bush singing from the same AIPAC hymn sheet.

    The EU politicians, having observed the build-up, the siege, the collective punishment inflicted on Gaza, the targeting of civilians, etc [See Harvard scholar Sara Roy’s chilling essay in the latest LRB] were convinced that it was the rocket attacks that had ‘provoked’ Israel but called on both sides to end the violence, with nil effect. The moth-eaten Mubarik dictatorship in Egypt and NATO’s favourite Islamists in Ankara, failed to even register a symbolic protest by recalling their Ambassadors from Israel. China and Russia did not convene a meeting of the UNSC to discuss the crisis.

    As result of official apathy, one outcome of this latest attack will be to inflame Muslim communities throughout the world and swell the ranks of those very organisations that the West claims it is combating in the ‘war against terror’.

    The bloodshed in Gaza raises broader strategic questions for both sides, issues related to recent history. One fact that needs to be recognised is that there is no Palestinian Authority. There never was one. The Oslo Accords were an unmitigated disaster for the Palestinians, creating a set of disconnected and shrivelled Palestinian ghettoes under the permanent watch of a brutal enforcer.

    The PLO, once the repository of Palestinian hope, became little more than a supplicant for EU money. Western enthusiasm for democracy stops when those opposed to its policies are elected to office. The West and Israel tried everything to secure a Fatah victory: Palestinian voters rebuffed the concerted threats and bribes of the ‘international community’ in a campaign that saw Hamas members and other oppositionists routinely detained or assaulted by the IDF, their posters confiscated or destroyed, us and EU funds channelled into the Fatah ampaign, and US Congressmen announcing that Hamas should not be allowed to run. Even the timing of the election was set by the determination to rig the outcome. Scheduled for the summer of 2005, it was delayed till January 2006 to give Abbas time to distribute assets in Gaza—in the words of an Egyptian intelligence officer: ‘the public will then support the Authority against Hamas’. Popular desire for a clean broom after ten years of corruption, bullying and bluster under Fatah proved stronger than all of this.

    Hamas’s electoral triumph was treated as an ominous sign of rising fundamentalism, and a fearsome blow to the prospects of peace with Israel, by rulers and journalists across the Atlantic world. Immediate financial and diplomatic pressures were applied to force Hamas to adopt the same policies as those whom it defeated at the polls.
    Uncompromised by the Palestinian Authority’s combination of greed and dependency, the self-enrichment of its servile spokesmen and policemen, and their acquiescence in a ‘peace process’ that has brought only further expropriation and misery to the population under them, Hamas offered the alternative of a simple example. Without any of the resources of its rival, it set up clinics, schools, hospitals, vocational training and welfare programmes for the poor. Its leaders and cadres lived frugally, within reach of ordinary people. It is this response to everyday needs that has won Hamas the broad basis of its support, not daily recitation of verses from the Koran.

    How far its conduct in the second Intifada has given it an additional degree of credibility is less clear. Its armed attacks on Israel, like those of Fatah’s Al-Aqsa Martyrs’ Brigade or Islamic Jihad, have been retaliations against an occupation far more deadly than any actions it has ever undertaken. Measured on the scale of IDF killings, Palestinian strikes have been few and far between. The asymmetry was starkly exposed during Hamas’s unilateral ceasefire, begun in June 2003, and maintained throughout the summer despite the Israeli campaign of raids and mass arrests, which followed, in which some three hundred Hamas cadres were seized from the West Bank. On 19 August 2003 a self-proclaimed ‘Hamas’ cell from Hebron, disowned and denounced by the official leadership, blew up a bus in West Jerusalem, upon which Israel promptly assassinated the Hamas ceasefire’s negotiator, Ismail Abu Shanab. Hamas in turn responded. In return, the Palestinian Authority and Arab states cut funding to its charities and, in September 2003, the EU declared the whole Hamas movement to be a terrorist organization—a long-standing demand of Tel Aviv.

    What has actually distinguished Hamas in a hopelessly unequal combat is not dispatch of suicide bombers, to which a range of competing groups resorted, but its superior discipline—demonstrated by its ability to enforce a self-declared ceasefire against Israel over the past year. All civilian deaths are to be condemned, but since Israel is their principal practitioner, Euro-American cant serves only to expose those who utter it. Overwhelmingly, the boot of murder is on the other foot, ruthlessly stamped into Palestine by a modern army equipped with jets, tanks and missiles in the longest armed oppression of modern history. ‘Nobody can reject or condemn the revolt of a people that has been suffering under military occupation for forty-five years against occupation force’: the words of General Shlomo Gazit, former chief of Israeli military intelligence, in 1993.

    The real grievance of the EU and US against Hamas is that it refused to accept the capitulation of the Oslo Accords, and has rejected every subsequent effort, from Taba to Geneva, to pass off their calamities on the Palestinians. The West’s priority ever since was to break this resistance. Cutting off funding to the Palestinian Authority is an obvious weapon with which to bludgeon Hamas into submission. Boosting the presidential powers of Abbas—as publicly picked for his post by Washington, as was Karzai in Kabul—at the expense of the Legislative Council is another.

    No serious efforts were made to negotiate with the elected Palestinian leadership. I doubt if Hamas could have been rapidly suborned to Western and Israel but it would not have been unprecedented. Hamas’s programmatic heritage remains mortgaged to the most fatal weakness of Palestinian nationalism: the belief that the political choices before it are either rejection of the existence of Israel altogether, or acceptance of the dismembered remnants of a fifth of the country. From the fantasy maximalism of the first to the pathetic minimalism of the second, the path is all too short, as the history of Fatah has shown. The test for Hamas is not whether it can be house-trained to the satisfaction of Western opinion, but whether it can break with this crippling tradition. Soon after the Hamas victory I was asked in public by a Palestinian what I would do in their place. ‘Dissolve the Palestinian Authority’, was my response and end the make-belief. To do so would situate the Palestinian national cause on its proper basis, with the demand that the country and its resources be divided equitably, in proportion to two populations that are equal in size—not 80 per cent to one and 20 per cent to the other, a dispossession of such iniquity that no self-respecting people will ever submit to it in the long run. The only acceptable alternative is a single state for Jews and Palestinians alike, in which the exactions of Zionism are repaired.

    There is no other way. And Israeli citizens might ponder the following words from Shakespeare [The Merchant of Venice] that I have slightly altered:

    ‘I am a Palestinian. Hath not a Palestinian eyes? Hath not a Palestinian hands, organs, dimensions, senses, affections, passions? Fed with the same food, hurt with the same weapons, subject to the same diseases, healed by the same means, warmed and cooled by the same winter and summer, as a Jew is? If you prick us, do we not bleed? If you tickle us, do we not laugh? If you poison us do we not die? And if you wrong us, shall we not revenge? If we are like you in the rest, we will resemble you in that…the villainy you teach me, I will execute; and it shall go hard but I will better the instruction.’

    Tariq Ali’s latest book, ‘The Duel: Pakistan on the Flight Path of American Power’ is published by Scribner.
    publikované: 30.12.2008 18:21:35 | autor: ..... (e-mail, web, neautorizovaný)
  130. Stanovia sú na rade
    zabijú ich tí čo dnes ničia Palestínčanov. Je to ich koniec a z toho majú strach. Skončia ako Streicher, ale radšej štekajú na menších škodcov Palestínčanov.
    Ozýva sa od nich rovnaká diagnóza ako keď Solženicyn už po skončení vojny, on cudzinec, obviňoval pritivojnové hnutie v USA zo zrady ďalekého východu, pričom sa neobrátil proti iniciátorom vyhladzovacej vojny. Prečo by aj, veď ho nakŕmili cenou.
    Stanovia nemajú úctu k druhým a životu, rovnaká stratégia, tá ich, sa aplikuje aj na nich, budú volať o milosť, nie len to, budú škriekať. A ich lynčovanie bude legitímne.
    Pretože vražda volá do nebies po odplate. A Boh zasiahne, Jeho nezdržiavajú vaše zákony, vaše nároky na odplatu.
    Antisemitov vraždili aj v Rusku po vašej revolúcii, taký bol váš zákon, i keď sa snažíte vykresliť židoboľševizmus dokonca ako hnutie namierené proti Židom, z toho nezleziete.
    Vy ste Semiti? Takže ste z judášovho plemena, ale potom žiadneho pokoja sa nedočkáte. Ako vás Boh rozfúkal, tak dodnes ste sa nepoučili, rúhate sa stále viac, ste démonským nástrojom, bez zľutovania. Talmud je vaším otcom.
    Ten falošný antisemitizmus nie je ničím iným ako antisatanizmom, túžbou po treste pre všetkých zločincov. Aj pre Stanov.
    publikované: 30.12.2008 21:56:31 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  131. ema raz napisala
    ze satko je nebespecny primitiv
    nechapal som
    uz chapem
    http://satko.blog.sme.sk/c/177154/Vojnovy-spravodajca.html
    demokrat ako vysity
    media maju prinasat spravy o tom ze palinovej frcka porodila syna s priliehavym menom trip, ze darinka rolincova bola na stredry vecer bez svojho nabijaka a niekde v pichi vo vancouveri napadol meter snehu
    zakaz pisat o vojnach ktore vedie zapad a v ktorych kapu ludia
    infantili na zapade maju v pokoji konzumovat, bez vyrusovania zabermi masovych pohrebov
    publikované: 31.12.2008 08:43:01 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  132. Ako pise Grigoriy,
    nema zmysel skusat vysvetlit duhu farboslepemu.

    Nevysvetlite krokodilovi, ze nema trhat, ani hyene, ze nema stvat.
    Je to proste ich prirodzenost a osud.
    Krokodily ale dnes ziju len v poslednych bahniskach a hyeny len v bezcennych polopustiach.

    Niektori ludia proste nemaju svedomie.
    Trapit sa ovsem koli tomu nebudem viac, ako koli existencii krokodilov a hyen. Alebo koli existencii rozne inac dusevne postihnutych. Pokial zombies bez svedomia nezacnu vrazdit, mozu spokojne zit v ramci patricnej opatery. Zial, to je ich najcastejsi problem a z toho dovodu historicky videne stale viac a viac pokracuju vo svojej hyenizacii.

    Ale toto je uvaha skor pre insiderov alebo len pre mna sameho.
    Nech si kazdy bezny clovek pameta jedine, ze sa narodil ako dostojna bytost a jeho zakladnym existencnym nie pravom, ale povinnostou, je chranit sa pred deformovanymi zombiami. Je to jednoduche poslanie kazdeho z nas a budeme to robit aj cely buduci rok, ci uz uspesne alebo nie.


    publikované: 31.12.2008 14:37:16 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  133. vsetko dobre
    v novom roku 2009 prajem
    publikované: 01.01.2009 01:31:36 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  134. Zaželala by som aj ja
    dobrý rok 2009, ale nejak ... to nechám na inokedy. Keď budem znovu doma, určite sa tu aj s kocúrom pripomenieme.

    http://www.ochaopt.org/documents/ocha_opt_protection_of_civilians_weekly_2008_12_31_english.pdf
    publikované: 01.01.2009 20:50:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  135. cerstve fotografie z koncentraku gaza
    publikované: 02.01.2009 11:54:49 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  136. jedna zaujimavost
    V novom GEO je reportaz o pani Barankitse, krestanke, veriacej plne Vsemohucemu, ktora sa postarala v Burundi o zachranu sirot Tutsi aj Hutu, bez rozdielu, pocas obcianskej vojny a vytvorila pre ne domov.
    Citujem: Siroty pokrstili svoj domov MAISON SHALOM. Niezeby poznali hebrejske slovo pre mier; v ich materinskom jazyku, kirundcine, je mier amahoro. Toto slovo vsak deti poculi prilis casto z ust vrahov. Slovo SHALOM poznaju aj z refrenu temperamentnej pesnicky, ktoru poculi v radiu.
    Tolko citat , a ja sa pytam, kto zriadi domov pre Palestinske siroty s nazvom AMAHORO.

    nwo, dik za fotky
    publikované: 02.01.2009 14:24:42 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  137. nwo, satko je slaby, pozri si toto
    publikované: 02.01.2009 16:23:21 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  138. ten chudak je clenom sionistickeho networkingu
    siete bloggerov siriacich izraelsku propagandu
    dostava info priamo z izraelskeho ministerstva pravdy

    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1051653.html
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1050402.html

    cez haaretz sa da poslat mailovu adresu a zidovske ministerstvo zidovskej pravdyti bude posielat ich propagandisticke pichoviny priamo do schranky s poziadavkou aby si najlepsie myslienky zverejnoval na blogu ak ho mas

    je dost kretenov ktori nechapu kolko bije a urobia to
    publikované: 02.01.2009 18:26:54 | autor: nedw world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  139. Pozrite si bez cenzury
    co sa deje v Gaze

    http://www.liveleak.com/view?i=3b3_1230864719


    Dnes vecer sa zacala este vacsia masakra.
    Izraelski psychopati idu zabijat dom za domom vsetkych chlapcov a muzov.
    Tak to chce ich Jahve.

    Je to zabijacka sialena sekta krutych psychpatickych monstier.

    Tieto psychopaticke monstra maju nuklearne zbrane.
    Cely svet ma problem.
    publikované: 03.01.2009 19:52:33 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  140. masakra civilov v gaze zacala
    hordy chazarskych mongoloidov vyrazili vrazdit z bezprostrednej blizkosti

    tisicky zavrazdenych civilov maju uz vopred nalepku "stitov" a "skladovacov zbrani"
    The IDF warned that terrorists using civilians as human shields would bear full responsibility for their fate. The IDF spokesperson emphasized that "anyone who hides a terrorist or weapons in his house is considered a terrorist," adding that "the residents of Gaza are not the target of the operation."
    http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1230733150721&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull

    masakra na ktoru sa cely svet pozera s vytrestenymi ocami od hrozy

    chazarska mongoloidna bestialita
    horsia ako teror primitivnych africkych diktatur
    publikované: 03.01.2009 21:49:18 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  141. -
    The Palestinian phone company says the Gaza Strip is close to losing all contact with the world because the IDF's airstrikes and ground incursion have damaged the network.
    Paltel Group says 90 percent of Gaza's cellular service is down, as well as many landlines, because of frequent power cuts and the inability of technicians to reach work sites.
    Only one of the company's back up systems is still working. The rest have been damaged in the fighting.
    Paltel said three technicians have been killed and several injured in the fighting.
    publikované: 04.01.2009 20:04:04 | autor: - (e-mail, web, neautorizovaný)
  142. Izraelske ministerstvo nazi propagandy
    Zahranicny novinari maju zakazany vstup do Gazy.
    Zapadne korporatne media dostavaju spravy od izraelskeho ministerstva nazi propagandy National Information Directorate vytvoreneho pred 8 mesiacmi.

    Hasbara. Profesionalne vymyvanie mozgov. Vasich.

    Israel believes its has won broad international support in the media for its actions in Gaza thanks to its PR strategy, which through a new body has for months been concerned with formulating plans and role-playing to ensure that government officials deliver a clear, unified message to the world's press.

    The body, known as the National Information Directorate, was set up eight months ago following recommendations from an Israeli inquiry into the 2006 Lebanon war. Its role is to deal with hasbara - meaning, in Hebrew, "explanation", and referring variously to information, spin, and propaganda.

    The directorate's chief, Yarden Vatikai, said: "The hasbara apparatus needed a body that would co-ordinate its agencies, coordinate the messages and become a platform for co-operation between all the agencies that deal with communication relations and public diplomacy."

    The directorate acts across ministries and decides key messages on a daily basis. Of its core messages for the media, there has been the advice that Hamas broke the ceasefire agreements with Israel; that Israel's objective is the defence of its population; and that Hamas is a terror organisation targeting Israeli civilians. "In general, we think we are succeeding in getting the message across," said Vatikai.

    Israeli officials have also enjoyed a clear edge with coverage. An Israeli foreign ministry assessment of eight hours of coverage across international broadcast media reported that Israeli representatives got 58 minutes of airtime while the Palestinians got only 19 minutes. Speaking for the Israeli military, Major Avital Leibovich said: "Quite a few outlets are very favourable to Israel, namely by showing [it] suffering ... I am sure it is a result of the new co-ordination."

    Speaking to the Jerusalem Post, the former Israeli ambassador to the UN Danny Gillerman said: "I don't know how long it will last but at this moment Israel has no small measure of understanding and support, and even approval, from many countries."

    One of the challenges of Israel's media offensive has been to counter the disturbing images of Gaza in the conflict. "In the war of the pictures we lose, so you need to correct, explain or balance it in other ways," said Aviv Shir-On, foreign ministry deputy director-general for public affairs. "Support doesn't mean the world is standing behind us, but it does mean people understand what we are doing and why."

    The hasbara directive also liaises over core messages with bodies such as friendship leagues, Jewish communities, bloggers and backers using online networks. Last week the directorate started a YouTube channel showing Israeli bombings in the Gaza strip. "New media is a new war zone within the media - we are planning to be relevant there," said Leibovich.
    publikované: 05.01.2009 06:08:05 | autor: journalist (e-mail, web, neautorizovaný)
  143. EU officials, vasi politicky reprezentanti, pridu coskoro do Izraela
    Co na nich pripravuju Israeli officials?

    - Diplomatic officials said Israel would try to dissuade Sarkozy and the EU delegation from pressuring Israel to stop the offensive, because this would only embolden Hamas to hold out for another 24 or 48 hours, believing the world would eventually stay Israel's hand and save it.

    - Another major thrust of diplomatic efforts being led by Foreign Minister Tzipi Livni is simply to remind various governments that Israel is exercising its right to self-defense, and that no country in the world would tolerate the indiscriminate bombing of its civilian population.

    - Officials in the Foreign Ministry said this was a simple theme that was necessary to reiterate over and over, especially in light of the demonstrations in capitals around the globe that could place pressure on various governments.

    - Up until now, one official said, the sense in Jerusalem was that these protests - organized for the most part by Muslim, Arab or far-left groups - had not had much of an impact on governmental attitudes regarding the conflict.

    - The official said that while there had been numerous calls for an immediate cease-fire and condemnations of "disproportionate" use of Israeli force, these had mostly remained in the realm of declarations having little real impact, and often had been meant to mollify domestic public opinion.

    - The official said Israel was very pleased with Germany's stand and felt that France was trying to be balanced, but was disappointed with the overall British position.

    - There was also a great deal of satisfaction that the Czech Republic held the rotating presidency of the European Union, with one official saying that in this role, the Czechs could serve as a bulwark against anti-Israeli positions that might filter up through the EU system.

    - According to the officials, the number of days Israel had left for the operation depended to a large degree on the ability to keep from accidentally hitting civilian targets inside Gaza, and making sure there was a continuous flow of humanitarian aid. Major civilian casualties, as well as food, water and medical shortages inside the Strip, would significantly intensify international pressure, the officials said
    publikované: 05.01.2009 06:27:32 | autor: journalist (e-mail, web, neautorizovaný)
  144. Zakaz vstupu novinarov do Gazy
    Bezprecedentny statny zakaz informovat zapadnu verejnost o realnej situacii v Gaze.

    Israel says it does not want the foreign press in Gaza due to concerns that something might happen to them that will hamper Israel's operations. "What if one of these media stars gets hurt? Even if it isn't Israel's fault, it will be perceived as fundamental for the Palestinians," an Israeli source said.

    Dojimave.

    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1052604.html
    publikované: 05.01.2009 06:39:16 | autor: journalist (e-mail, web, neautorizovaný)
  145. Citajte Haaretz a Jerusalem Post
    Israel v nich nemoze aplikovat hasbaru tak ako na Zapade.

    IAF missile hits two Gaza boys heating water over a fire
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1052606.html
    Three hours after the Israel Defense Forces began their ground operation in the Gaza Strip, at about 10:30 P.M. Saturday night, a shell or missile hit the house owned by Hussein al-Awaidi and his brothers. Twenty-one people live in the isolated house, located in an agricultural area east of Gaza City's Zeitoun neighborhood. Five of them were wounded in the strike: Two women in their eighties (his mother and aunt), his 14-year-old son, his 13-year-old niece and his 10-year-old nephew.

    Twenty hours later, the wounded were still bleeding in a shed in the courtyard of the house. There was no electricity, no heat, no water. Their relatives were with them, but every time they tried to leave the courtyard to fetch water, the army shot at them.

    Sprava Reuters
    http://www.reuters.com/article/newsOne/idUSLS69391620090105

    Zmes propagandy, mimochodom spomenute nacisticke razie dom po dome ktorymi sa Israel chvali vo svojich massmediach.
    Israeli media said Israeli troops were searching house-to-house in parts of Gaza for Hamas suspects.


    Israelska verejnost sa tesi z jatiek v Gaze, Barakovi stupaju volebne preferencie
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1052602.html
    publikované: 05.01.2009 06:47:31 | autor: journalist (e-mail, web, neautorizovaný)
  146. Prakticka ukazka 100%-nej hasbary
    publikované: 05.01.2009 06:50:01 | autor: journalist (e-mail, web, neautorizovaný)
  147. Journalist, nema zmysel to tu zahlcovat
    rozsiahlymi clankami o tom, ako je Izrael satanisticka sekta.
    To my uz vsetci vieme, a vie to v podstate aj svetova verejnost, dokonca aj ta, ktora ich stale podporuje, pretoze ma pred nimi respekt.
    Falosny respekt, respekt vytvoreny propagandou.

    Teda, okrem upozornovania na neetickos Izraela je pre poznnie ludstva nutne poukazat na falosnost toho, co niektorych este stale zaijima.
    Skusme to teraz len tak adhoc zadelit:
    1. Zapadnost, spolocne hodnoty.
    Pravda nie je to tak, Izrael ma svoje dost odlisne preferencie (ved vieme). Nezalezi mu na Europe ci US, naopak, uplne mu vyhovuje a nikdy nemal a nebude mat akekolvek zabrany rozostvavat Zapad.
    O ekonomickom parazitizme skoda reci.

    2.Schopnosti.
    Pravda: povacsine mytus vytvoreny masmediami a rodinkarskou sietou.Je to vlastne dost kontraproduktivne, vsade pchat na oci zidov.

    3. Moznosti.
    Pravda: rotshildovske a holokaustove peniaze mnohym nesmrdia, ale kto vie, dokedy vydrzia madoffovia. Dokedy vydrzi v USA AIPAC?

    Bod cislo 1 neuznavama a body 2 a 3 ma proste nazaujimaju.
    Kazdy zdravy nezakomplexovany clovek by mohol akceptovat pdoobny postoj.
    publikované: 05.01.2009 12:45:35 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  148. Toto by som sam lepsie nenapisal:
    Ten, čo hádže ťažke bomby na mesto a potom vyhlasuje zavraždených civilov za "ozbrojencov", pripadne "besných psov", je jednoducho naozaj chorý psychopat.
    Musí ho viesť nejaká diabolská čierna viera, niečo velmi zlé.

    Ale nešokojú ma Izraelci, ich egocentrický satanizmus je známy, zaujíma ma, koľko sú ochotni trpieť Európania či Američania.
    publikované: 05.01.2009 13:17:02 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  149. skupinka degeneratov rokuje o Gaze
    publikované: 05.01.2009 15:11:40 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  150. foto reuters
    publikované: 05.01.2009 19:41:03 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  151. Kde je Ema !?
    Preco neodpoveda ani na odkaz autorovi ?!?
    publikované: 06.01.2009 08:35:21 | autor: tichy don (e-mail, web, neautorizovaný)
  152. Kedysi
    vydal Hitler nariadenie, ze kazdy politruk bolsevickej armady ma byt zastreleny. Dodnes sa to spomina ako dokaz zlocinnosti nacistickeho rezimu a vlastne jediny dokaz oficialneho principalneho precinu proti zasadam vedenia vojny ( aj ked bolsevicke Rusko v tom case tieto zasady neuznavalo).
    Ok.

    Dnes si Izrael bere pravo zabijat KOHOKOLVEK z Hamasu, ba dokonca KOHOKOLVEK, kto Hamas podporuje.

    To je medzinarodny skandal a moze to v konci skoncit len tak, ze budu zabijani sionisti a ktokolvek, kto sionistov podporuje.

    Chazari prinasaju na tento svet bestialitu, ktora je v nich.
    publikované: 06.01.2009 08:41:45 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  153. Odkial sa bere bestialita.
    Trocha zjednodusene, ale jasne vysvetlenie.

    Na chladnych stepiach a polopustach chyba rastlinna potrava. Do selekcnej vyhody prezitia sa dostava ta bytost, ktora dokaze zozrat vsetko. Ten, kto dokaze zozrat potkana za ziva.
    Tato selekcia sa po case musi prejavit vo vsetkych aspektoch etnika.

    Dobre vysledky v lieceni tejto choroby, prinajmensom v zatlacani priznakov, priniesol budhizmus - vid dnesne Mongolsko.

    Zial, Zapad sam bol infikovany z viacerych zdrojov a nema podobne liecive prostriedky. Takpovediac, najcastejsie ako liecbu pouziva primitivne pustanie krvou.
    publikované: 06.01.2009 08:49:24 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  154. Ema je asi na blizkom vychode
    s humanitarnou misiou
    ja iba dufam ze nie priamo v Gaze
    publikované: 06.01.2009 10:55:43 | autor: AA (e-mail, web, neautorizovaný)
  155. Arton ja som casto hladel na tvoje jednoduche analyzy
    s podozrenim ze su produktom sialenca.
    Postupne som zistil ze je to myslenie genia.
    To co pises tym neprestalo byt znepokojujuce svojou priamociarou fundamentalnou pravdivostou.
    publikované: 06.01.2009 10:59:37 | autor: AA (e-mail, web, neautorizovaný)
  156. A ty, Ábelovič,
    si zase kus riadneho a nepolepšiteľného vola.

    Arton, celé ľudstvo má pôvod v stepi a savane. Z jednoduchého dôvodu, pretože v paleolite napríklad typické lesné a lúčne biómy, ako ich poznáme dnes v miernom pásme, v africkej kolíske ľudstva akosi neexistovali a tu bola zima, inak nič. Čo sa tej agresivity alebo beštiality týka, tá patrí k antropologickým konštantám, má svoj biologický význam, ale ostatne o tom sa už dosť porozpisoval Lorenz, tak k tomu netreba nič moc dodávať.
    Ale dobre, keď sa pozrieme na etnogenézu za posledných povedzme dve-tritisíc rokov, vidíme, že stepné národy ako všelijakí Avari, Chazari, Bulhari, Pečenégovia, Maďari a nakoniec aj Turci, pred ktorými všetci tí predošlí z tej stepi utekali, sa vyznačovali mimoriadnou agresivitou. Dajme tomu, že to bolo spôsobené nedostatkom rastinnej potravy, ale skôr si myslím, že tým pravým dôvodom bolo parmanentné naháňaniesa na krivých koníkoch po šíroširej stepi, kde tým pomalším, usadlejším a mierumilovnejším boli jednoducho useknuté hlavy. Bez ohľadu na to, po zvýšení obranyschopnosti Európy, privodenom novými vojenskými technológimi, sa aj tak všetci spomínaní postupne rozpustili v miestnej populácii. Teda až na tých nešťastných Chazarov, ktorí ostali žiť na okraji spoločnosti a živili sa kšeftárením, parazitizmom a podvodmi, na čom sa do dnešných čias ani nič nezmenilo. Skrátka ideálne izolované prostredie na udržiavanie a šírenie agresívnych starozákonnych mémov o vlastnej výlučnosti. Oni ale nie sú len agresívni, to sú latentne všetci sapienti aj iné živé tvory. Oni sú hlavne zúfalo zaostalí, v dôsledku čoho tých schopnejších, vyspelejších a kultúrnejších pokladajú za zvieratá, čím sa zase opätovne otvára priestor pre ich agresivitu.
    publikované: 06.01.2009 23:11:39 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  157. bombardovanie skol united nations v gaze
    PRESS CONFERENCE BY DIRECTOR OF GAZA OPERATIONS, UNITED NATIONS RELIEF AND WORKS AGENCY FOR PALESTINE REFUGEES IN THE NEAR EAST

    http://www.un.org/News/briefings/docs/2009/090106_Gaza.doc.htm


    zranenia pracovnikov united nations v zdravotnom centre un:
    In a separate incident, seven UN staff were injured, three seriously, along with three patients, when a strike on a nearby building caused significant collateral damage to a UNRWA health centre.
    publikované: 07.01.2009 09:59:00 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  158. Ema
    Hehe, úplne z ineho sudka. Cau Emca. Zijes? ako vidim, ano a intenzivne.
    A k Teme. Vsetko je na prd a ja sa mam dobre. Teda este. ;-)
    publikované: 07.01.2009 12:43:28 | autor: Sandler (e-mail, web, neautorizovaný)
  159. Židia sú múdry národ
    Súčasné vraždenie v Gaze mi silne pripomína situáciu vo Varšavskom ghette - malé preľudnené územie bez zdrojov, obkľúčené nepriateľskými vojakmi wehrmachtu, SS a gestapa; ľudia v ňom zúfalí, bez nádeje na lepší život ... výsledkom je samozrejme povstanie - a reakcia silnejšieho
    povstanie v ghette je symbolom hrdinského boja za život či aspoň právo na dôstojnú smrť
    povstalci boli nacistami označovaní za banditov, zločincov - po našom - teroristov
    povstanie skončilo jasným víťazstvom nacistov, obyvatelia ghetta boli vyvraždení, ghetto zrovnané so zemou
    Židia sa poučili z tejto udalosti, vyprovokovali podobnú svojou dlhodobou politikou - a teraz môžu Gazu slobodne zrovnať so zemou ...
    dokazuje to dve veci:
    1) židia sú múdry národ (ak sú národom :) ), schopný poučiť sa z vlastnej minulosti
    2) sionizmus je pokrvným bratom nacizmu
    -
    na záver, aby sme to s tou židovskou múdrosťou nepreháňali - pamätajme, ako dopadli nacisti ...
    publikované: 07.01.2009 17:35:01 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  160. kompozicia "karikatura ludskosti" bude osadena do vigeland parku
    http://www.haaretz.com/hasite/images/iht_daily/D070109/soldiers.jpg
    Israeli soldiers mourn Wednesday during the funeral of Staff Sgt. Alexander Mashvitski, killed a day earlier during a battle in Gaza.

    vedla fotky je cerstva sprava. bez fotografie.
    Father and three children killed in IAF attack on Beit Lahiya, Gaza Strip
    publikované: 07.01.2009 19:42:01 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  161. Tak ono je skutočne problém
    nájsť aspoň tri základné rozdiely medzi sionizmom a nacizmom (čo je inak samozrejme umelý pojem vygenerovaný povojnovou propagandou).
    Ma napadajú tieto:
    1) Nacizmus bol populárne-orientované hnutie z cieľom zdisciplinovať a zorganizovať celé podmanené národy podľa nemeckého mustra, zatiaľčo sionizmus je hnutie sektárske, ktorého cieľom je pestovať v zotročených štátoch mimo centra (pretože sionizmus už vlastne od svojich počiatkov nie je iba výlučne o Izraeli) čo najväčší bordel, pokrytectvo a nekultúru, čo sú atribúty vysoko entropické, a preto pre masu sapientov ľahko dosiahnuteľné, prístupné a im aj vlastné.
    2) Nacizmus sa síce prirodzene ale zároveň nezmyselne a chybne orientoval hlavne na jednu osobu, ktorú napriek jej pominuteľnosti postavil na piedestál božskej jedinečnosti - sionizmus definuje ako führera nesmrteľné židovstvo, čo pôsobí konštantnejšie.
    3) Sionizmus má oveľa prepracovanejšiu štruktúru prenosu informácií a inštrukcií, ktorá sa s nejakým uškriekaným Goebbelsom nedá ani porovnať, pretože sa opiera o tisícročné tradície vychcaných židovských šmelinárov, ktorých základnou pracovnou metódou bol vždy ojeb.
    Ak na túto rakovinu nechce Západ zhebnúť, bude musieť využiť tieto priaznivé časy hospodárskeho zozkladu USraelského impéria na čo najrýchlejšie vytvorenie novej dogmatiky, ktorá by sa svojou imúnnosťou vyrovnala aspoň tej stredovekej kresťanskej. Inak porastie nová trávička až na spálenisku tejto civilizácie. Ak vôbec.
    publikované: 08.01.2009 02:04:24 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  162. izraelska humanita
    ŽENEVA. Medzinárodný výbor Červeného kríža (MVČK) dnes vyhlásil, že našiel štyri živé malé deti vedľa mŕtvych tiel ich matiek v dome v palestínskom meste Gaza, ktorý zasiahlo izraelské ostreľovanie.

    Nestranná humanitárna organizácia uviedla, že jej členovia v stredu vytiahli 15 mŕtvych tiel z trosiek dvoch domov vo štvrti Gazy s názvom Zajtún.

    Hovorca MVČK Pierre Wettach oznámil, že izraelské sily štyri dni odmietali záchranárom povoliť vstup na miesto nešťastia. Incident označil ako "šokujúci".

    "Izraelská armáda nesplnila svoju povinnosť zakotvenú v medzinárodnom práve o humanitárnej pomoci, ktorá sa týka starostlivosti a evakuácie ranených," uviedol vo vyhlásení MVČK so sídlom vo švajčiarskej Ženeve.

    Zdržovanie povolení na vykonanie záchranných akcií je "neprijateľné", dodal vo vyhlásení MVČK.
    publikované: 08.01.2009 11:54:29 | autor: sr (e-mail, web, neautorizovaný)
  163. idar
    po tvojich postrehoch a analyzach ma vzdy napadne -zastavte Zem, chcem vystupit-.
    publikované: 08.01.2009 13:47:44 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  164. UN
    A UN official in the Gaza Strip claimed Israeli forces on Thursday fired on a truck on a UN aid mission in northern Gaza, killing the driver.

    UN spokesman Adnan Abu Hasna said the incident took place during a lull declared by Israel to allow humanitarian aid to enter the territory.

    He said the UN coordinated the delivery with Israel, and the vehicle and was marked with a UN flag and insignia when it was shot.

    The IDF said it was investigating the incident.
    publikované: 08.01.2009 15:22:49 | autor: UN (e-mail, web, neautorizovaný)
  165. hm, toto napisal
    Zid, ktory ma srdced na mieste: his brief review of Israel's record over the past four decades makes it difficult to resist the conclusion that it has become a rogue state with "an utterly unscrupulous set of leaders". A rogue state habitually violates international law, possesses weapons of mass destruction and practises terrorism - the use of violence against civilians for political purposes. Israel fulfils all of these three criteria; the cap fits and it must wear it. Israel's real aim is not peaceful coexistence with its Palestinian neighbours but military domination. It keeps compounding the mistakes of the past with new and more disastrous ones. Politicians, like everyone else, are of course free to repeat the lies and mistakes of the past. But it is not mandatory to do so.
    cotivane z: http://www.informationclearinghouse.info/article21681.htm
    publikované: 08.01.2009 22:56:33 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  166. Ked sme uz pri gaze,
    tak sa radsej pozrite co robia primitivni rusaci, saskuju s plynom. Ked uz idu kvoli poklesu ceny ropy ku dnu, tak si so sebou zoberu aj zopar svojich biednych slovanskych bratov: Bulharov, Srbov a slovakov.

    Tolko ku genialnemu vodcovi Putinovi. Teraz Rusko ide krahovat rovnako ako za Jelcina. Vtedy ale malo Rusko aspon dobre smerovanie, teraz nema nic.
    publikované: 09.01.2009 06:31:45 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  167. .CNN potvrdilo, ze primerie porusil Izrael
    ze by sa zacal tocit vietor?
    http://uk.youtube.com/watch?v=KntmpoRXFX4


    publikované: 09.01.2009 08:19:29 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  168. CNN potvrdilo...
    boze ty si imbecil.
    publikované: 09.01.2009 08:28:55 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  169. Zas jeden červík,
    čo sa už klepe od strachu a mrazu.
    Keďže ty, stanko, si primitív s obmedzeným a ešte k tomu boľševickým myslením, nemá ktovieaký význam vysvetlovať ti na tomto mieste záležitosti okolo trhových cien a geopolitických otázok súvisiacich s tokmi energií.
    Odporúčam ti ale uskutočniť následovný experiment, na ktorého názornom príklade ty síce nič nepochopíš, ale si aspoň natlčieš hubu. Nech ťa tvoja kleptomanská mamina zoberie za ručičku a ešte dnes sa vyberte do obchodu, najlepšie do takého, kde toho doteraz nakradla obvzlášť veľa (a kde teraz konečne nainštalovali kamery a angažovali zopár goríl na stráženie). Vyber si v regáli svojich obľúbených gumených medvedíkov a popros tetu pokladníčku, nech ti ich dá za tretinovú cenu. Keby nesúhlasila, nič neplať ale začni dupať nožičkami a vrešťať - no však to ti ani nemusím pripomínať - strč medvíkov do vrecka a utekaj rovno k východu. Povzbudzovať ťa pritom bude tlupa okolostojacich cigáňov, ktorí budú samozrejme situáciu chcieť využiť na to, aby si vrecká napchali aj oni. Potom nám ale nezabudni napísať, ako to celé dopadlo. Či si nakoniec žužlal doma medvedíky, alebo len svoje prstíky za mrežami na miestnej policajnej stanici.
    publikované: 09.01.2009 11:54:24 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  170. Idar, nespin sa s odpadom.
    Ked bude Izrael prakticky vyluceny z OSN, ked mu bude povedzme odstrihnuta ropa z Turecka a plyn z Egypta, ako aj zdroje z Iraku, potom mozeme s vrahmi rokovat, ako im pomoct v ich chorobe.

    Netreba nikdy zabudat, ze sme eticky viac, ako oni, a preto mame voci nim urcite povinnosti, vsak. Napriklad, uz ich nezatazovat ziadnym vysvetlovanim. Zbytocne pri tom trpia.

    Teraz bud doba dozreje, alebo ju budeme musiet nechat este dozrievat - ale uz nie je dovod ziadneho OPOZICNEHO fanatika presviedcat.

    publikované: 09.01.2009 12:49:48 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  171. Izrahell nerešpektuje Červený kríž
    tak ma trklo, len čo som to zbadal ... Viktor Suvorov vo svojej knihe Specnaz v 10. kapitole popisuje ako sa po zbehnutí na druhú stranu zúčastnil na cvičení vojsk NATO, ako "poradca" ... a tam sa veľmi začudoval, keď videl, že niektoré vozidlá sú označené červeným krížom na bielej ploche - nechápal to - on, vycvičený boľševikmi, hneď videl v týchto vozidlách ideálny cieľ ... nevedel resp. nechápal, že platia akési medzinárodné dohovory, podľa ktorých sa na takéto vozidlá, či miesta takto označené, jednoducho neútočí
    ako vidno, Izrahell okrem nacistických metód vo veľkom používa aj tie boľševické ...
    publikované: 09.01.2009 13:53:36 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  172. Gaza
    Gaza je starobylé mesto, pevnosť, o ktorú musel bojovať aj Alexander Veľký - a proti nemu stáli Arabi
    kde vtedy boli židia? :)
    a kde budú o 100 rokov? :)
    publikované: 09.01.2009 13:56:55 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  173. MSF 7/1/2009
    publikované: 09.01.2009 17:51:50 | autor: MSF (e-mail, web, neautorizovaný)
  174. tolko k tym,
    co pred tym tvrdili, ze je v poriadku, ked si palestincania zvolili hamas, ved uz horsie to pre nich byt nemoze.

    Ked si niekto zvoli do vlady militantnu stranu, co ma za ciel znicit susedny superiorny stat, predsa nic ine ako zhorsenie svojej situacie ocakavat ani nemoze.
    publikované: 09.01.2009 18:31:34 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  175. ..
    Kuzlo nechceneho oblialo subjekt blahom,
    defekt nadchyna sa iluziou objektivity,
    vrah nazyva sa obetou a obet stava sa vrahom-
    tam-kde sucit v genomemoch prevlada.

    Bud priatel priatela si hlada v noci dna,
    ci nepriatela tristne cakas vo dne noci,
    hladom nikdy neutisis ziadzu sna
    o naozajstnej originalnosti.

    Tvrdis, ze si tvorcom seba sameho-
    ty klbko nametov nekonecna-
    ty logos ,ty instikt, ty chemia vztahu slaneho,
    medzi otcom tvojim a matkou?

    Nuz co uz- chvala bohu na nebesiach,
    nech jahve zije-insa allah,
    podte bratia, podte sestry empaticna
    hurry hurry, hare krisna.

    Konstruktivny nihilismus do kola sa pridava,
    trusiac popol nedovery viery po okoli
    a vo vesmire nekonecna hviezda dohara
    co s myslienkou svetla sa hrala.


    publikované: 09.01.2009 22:43:37 | autor: mem (e-mail, web, neautorizovaný)
  176. .
    Inak povedane:nula ktat cokolvek je nula a nasobit nulou nema zmysel.
    publikované: 09.01.2009 22:56:04 | autor: mem (e-mail, web, neautorizovaný)
  177. Stan Mordechai Elyahu
    http://www.jerusalemites.org/News%20In%20English/english/2007/June/041.htm
    publikované: 10.01.2009 02:45:50 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  178. eduard chmelar pise o gaze
    http://blog.aktualne.centrum.sk/blogy/eduard-chmelar.php?itemid=426

    "Snažím sa pochopiť hlbinnú paranoju izraelskej spoločnosti. Nepovažujem vás za hlavných vinníkov blízkovýchodnej tragédie. Vidím vo vás skôr nešťastnú hŕstku utečencov z 90 krajín sveta, so sklonom k hystérii, ktorým sa podarilo prežiť, ale naďalej sú prenasledovaní zlými snami a traumatizovaní ako Európou, tak aj prijatím v islamských krajinách."

    diskusia je tam ukoncena a nemozem sa ho opytat preco nie su spomenute spojene staty americke, kde este aj dnes zije polovica zidov

    v spojenych statoch americkych ublizovali golde mabovitch-meir, ked musela odist kolonizovat palestinu?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Golda_Meir

    Meir was born Golda Mabovitch in Kiev in the Russian Empire (today Ukraine) to Blume Naidich and Moshe Mabovitch, a carpenter. Moshe Mabovitch left for the United States in 1903, and the family followed in 1906.
    The family settled in Milwaukee, Wisconsin, where her father found a job as a carpenter, and her mother ran a grocery store.At 14, she went to North Division High School and worked part-time. Her mother wanted her to leave school and marry, but she rebelled. She bought a train ticket to Denver, Colorado, and went to live with her married sister, Sheyna Korngold. The Korngolds held intellectual evenings at their home where Meir was exposed to debates on Zionism, literature, women’s suffrage, trade unionism and more. In 1913, Golda returned to her high school in Milwaukee, graduating in 1915. While there, she became an active member of Young Poale Zion, which later became Habonim, the Labor Zionist youth movement. She spoke at public meetings, embraced Socialist Zionism and hosted visitors from Palestine.
    After graduating from the Milwaukee State Normal School (a predecessor of the University of Wisconsin-Milwaukee), she taught in public schools. She formally joined Poale Zion in 1915.
    Golda and Morris married in 1917. Settling in Palestine was Golda’s precondition for the marriage. Golda had intended to make Aliyah straight away but her plans were disrupted due to all transatlantic passenger services being canceled due to the first world war. Instead she threw her energies into Poale Zion activities.[7] A short time after their wedding, Golda embarked on a fundraising campaign for Poale Zion that took her across the United States. Finding herself pregnant, she underwent an abortion because she felt "her Zionist obligations simply did not leave room for a child." The couple moved to Palestine in 1921 together with Golda’s sister Sheyna.

    niekto v spojenych statoch ublizoval dalsim desattisickam podobnych ako vychodoeuropska kolonizatorska zidovka meir a museli sa uchylit do palestiny?

    historici blizkovychodnej zidovskej kolonizacie taktne obchadzaju Palestine Jewish Colonisation Association. ako keby nejestvovala

    http://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_Colonization_Association
    In 1928 the colonies were practically liquidated with only the immigration bureau remaining to assist migrants in transit to Palestine

    (vsimnime si datum 1928)

    zostala iba PICA
    http://en.wikipedia.org/wiki/Palestine_Jewish_Colonization_Association

    chmelar by mal byt presnejsi, s vacsou uctou k historickej pravde
    oplati sa to.
    publikované: 10.01.2009 17:14:47 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  179. prepacte dlhy post s citatom s wiki
    zivotopis ukrajinskej zidovky goldy mabovitch je vsak typickou ukazkou zidovskej kolonizacie a hysterickeho aktivizmu v organizaciach bolsevickeho charakteru
    ked vidim zabery mrtvych v gaze som stale alergickejsi na vyplakavanie o tom ako zidom na celom svete kazdy ublizoval
    historici mlcia aj o bolsevickoky birobidzane, bolsevickom dare zidom, ktory zidia odmietli
    nespominaju ani herzlovu ideu kolonizovat juznu ameriku, ktora bola prevalcovana udajnym narokom na palestinu na zaklade zbierky dogiem v biblii
    publikované: 10.01.2009 17:34:34 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  180. white phosphorus munitions in Gaza - chemical weapon
    10 Jan 2009 Human Rights Watch: Israel using white phosphorus munitions in Gaza

    dobre rano HRW
    tyzden to je zname
    http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=11611

    http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article5470047.ece
    publikované: 10.01.2009 20:02:43 | autor: , (e-mail, web, neautorizovaný)
  181. k tým "chemical weapon" len toľko:
    publikované: 11.01.2009 11:39:20 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  182. israelsky polovny revir Gaza
    publikované: 11.01.2009 13:11:05 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  183. :)
    no jo kriqu, zadymovacie granáty sú v pohode, síce dokázateľne spôsobili popáleniny civilom, ale kedže sú používané židmi, tak je to ok ...
    publikované: 11.01.2009 20:23:08 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  184. Unusually Large U.S. Weapons Shipment to Israel: Are the US and Israel Planning a Broader Middle East War?
    publikované: 11.01.2009 21:51:00 | autor: antiwarmonger (e-mail, web, neautorizovaný)
  185. bez nazvu
    pravidelnym a castym navstevnikom musi z tohto blogu nutne preskocit v hlave.
    Skuste sa viac kontrolovat a zmeny sa coskoro prejavia vo vasom osobnom zivote.
    publikované: 11.01.2009 21:53:36 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  186. lenja:
    na spôsobovanie popálenín a celkovo na požiare je oveľa účinnejšou zbraňou napalm.
    Popáliť ťa môže aj obyčajná signálna svetlica
    publikované: 11.01.2009 22:13:00 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  187. kriq
    napalm je nepopulárny, ľahšie je sa zakryť za "zadymovacie granáty" ...
    publikované: 11.01.2009 22:19:12 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  188. Chazarský podvod
    publikované: 12.01.2009 04:24:25 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  189. Izrael a holokaust sa stali novym nabozenstvom Ameriky.
    Su dve veci, ktore sucasni disidenti publikuju:
    1. miera zlocinnosti tohoto kultu
    2. miera dominancie tohoto kultu

    Miera zlocinnosti bola samozrejme vzdy popierana a je to prave to, co sucasna svetova verejnost moze vidiet prejavene v Gaze. Staci sa pozret.
    Je to to, z coho je svetova verejnost sokovana, koli comu sa uz sem tam zacina ozyvat a protestovat jej elita, je to ta hroza izraelskeho zlocinu,ktoru svet nedokaze akceptovat bez toho, aby sa nepovracal.
    Vzdy sme hovorili, ze svet tu ma do cinenia s jedovatym krutym a sociopatickym hadom. Dnes kazdy, ktoa sa pozre, vidi, ze sme mali pravdu. Ludia neradi akceptuju zle prognozy, informacie o nebezpecenstvach, ale ak su pravdive, nakoniec na ne tak ci tak narazia.
    A to sa tyka aj tych, co hada hladia po hlavicke a myslia si, ze su jeho priatelia a tak su v bezpeci.

    Druhy bod je miera moci a ta je stale tazko odhadnutelna, repektive je principialne otazne, ako tato miera moci obstoji v buducnosti. Ale aj tu je jedno iste - svetova verejnost urcite aj tento bod, tuto mieru sionistickej moci na zapade, podcenuje. A teraz dojde k procesu, ked sa aj tento druhy aspekt prejavi - aby ho svetova verejnost videla a aj z toho bola opravnene zhnusena.

    Ludia si urobia aky taky obraz o realite, ked si predstavia cosi ako kombinaciu mafie s jezuitmi. Pravda, je to zahmlievane zosmiesnovanim o "konspiracnych teoriach", "antisemitizme" a podobne, ved to poznate.
    Aj preto ludia na zapade stale neveria, ze smrt siaha aj na nich.

    Ale kto nepochopi, zazije.
    Karma.
    publikované: 12.01.2009 10:43:11 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  190. Aby som prilis sionistov neznepokojoval,
    vasi vodcovia vas samozrejme bud chranit - taky Schwarzenbers sa o vas postara, je to ocividne schopny ... no, muz.
    http://www.youtube.com/watch?v=rbVylazuQ-k&eurl=http://www.tvina.sk/index.php?program=3&video=518
    publikované: 12.01.2009 10:58:04 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  191. prehovoril talmudista z hebrejskej univerzity
    a z huby mu vyliezaju svaby
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1054563.html
    Legal expert: Rising Gaza death toll doesn't mean IDF acts are disproportionate
    publikované: 12.01.2009 11:37:22 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  192. http://www.fes.sk/files/2005_rasisticky.pdf
    publikované: 12.01.2009 12:56:18 | autor: antifa (e-mail, web, neautorizovaný)
  193. fotky z gazy
    publikované: 12.01.2009 17:26:39 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  194. Arton, okomentuješ?
    antisemitskeého uplakanca, ktorému vraj niekto upiera vyhlasovať superioritu nesemitských Chazarov

    pána s knírkem (Ivo Vašíček, mail, 04.01.2009 18:23 )
    připomínají a překrucují všichni humanisti. Genetická výbava národa či etnika je zcela rozhodující. To že o tom současná vládnoucí ideologie zakazuje mluvit na tom nic nezmění. Je to vidět všude na první pohled, jsou na to i vědecké důkazy. Hitler zaútočil na Židy zcela demagogicky (gen. výbava Židů je kvalitnější než Němců). Hlášky demagogickáho komunisty Chomského neberu vážně. Je to normální vlastizrádce, který kálí do vlastního hnízda. Oni nás vyhubit chtějí, otevřeně to říkají a lidé jako Vy to zlehčují. Já tomu říkám pátá kolona - vlastizrádci, kteří pomáhají v našem zničení nepřítelem. Buď jim skáčete na špek (jak popisuji v článku) nebo programově usilujete o zničení naší civilizace. V každém případě, kdyby se jim nepomáhalo, museli by se začít snažit něco užitečného dělat a přešly by je ty jejich raketky. To, že jich půlka chcípne hlady, jim vůbec neuškodí. Nám se to v historii stalo mnohokrát. Ještě v minulém století byl v Evropě život krávy cenější, než život vlastního dítět
    http://blog2.idnes.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A090104_64032_blogidnes
    publikované: 12.01.2009 17:31:51 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  195. Izrael podla norskych lekarov skusa v Gaze nove zbrane
    publikované: 12.01.2009 21:20:25 | autor: pokusne laboratorium Gaza (e-mail, web, neautorizovaný)
  196. To, že si českí tzv. pravičáci
    pestujú na internete svoju švejkovčinu a argumentačnú impotenciu, je len dôsledkom starých sokolských telocvičných tradícií založených na masovosti a potláčaní slobodnej mysle. To, že bratislavskí antifáckovia a iní podradní agenti v časoch jatiek v Gaze priam dojímavo držia huby, je len dôsledkom hlboko zakoreneného maďarónstva, kedy určitá časť nevydarených jedincov bude za mizernú almužnu vždy ochotná sotiť svojich blížnych a aj sami skočiť do priepasti kvôli záujmom svojich zaostalých agresívnych chlebodarcov. To sú ale len také okrajové lokálne javy, ktoré nerozhodujú vôbec o ničom.
    Dôležité je niečo iné. Zdá sa totiž, že v Európe začína Cajtgajst odrazu viať iným smerom. Je to síce úkaz záhadný, ale v histórii sa opakuje so železnou pravidelnosťou. Bez neho by tu nebolo ani fašizmu, ani komunizmu, ani demokracie, ktoré si vlastne vždy vyžiadal sfanatizovaný nespokojný ľud. No o čom inom svedčia tie státisícové demonštrácie po celom kontinente tento víkend? Kto by to bol povedal, že učičíkaní Európania sa dokážu napriek všetkej mediálnej starostlivosti takto zmátožiť. Teraz je čas vyjsť do ulíc a ako vraví ema, zahustiť davy, priatelia.
    Ešte budú nakoniec sionisti radi, keď si zachránia aspoň holú prdel.
    publikované: 12.01.2009 22:41:37 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  197. úryvok z knihy
    Tajomný cudzinec (1916) od Marka Twaina, 9. kapitola: "...Hŕstka hlučných bude - ako vždy - vykrikovať a žiadať vojnu. Kazatelia budú spočiatku - ostražito a opatrne - protestovať. Prevažná väčšina nechápavej masy národa si bude pretierať rozospaté oči, snažiť sa pochopiť, prečo má byť vojna, a bude s úprimným rozhorčením hovoriť: "Vojna je nespravodlivá, nečestná a nie je potrebná". Potom hŕstka začne kričat hlasnejšie. Na druhej strane bude niekoľko poctivých ľudí slovom aj písmom protestovať, uvádzať dôvody proti vojne, a spočiatku ich budú počúvať a tlieskať im. Ale dlho to nepotrvá. Tí druhí ich prekričia a čoskoro sa rady protivojnového obecenstva stenčia a stratia popularitu. Potom zakrátko uvidíte takúto zvláštnosť: Rozzúrené zástupy ľudí budú rečníkov kameňmi odháňať z tribúny a dusiť slobodu prejavu - zástupy, ktoré v kútiku srdca - ešte stále - súhlasia s kameňovanými rečníkmi, ale neodvážia sa to priznať. A potom sa celý národ - aj s kazateľmi - pridá k vojnovému pokriku a bude do zachrípnutia osočovat každého slušného človeka, ktorý sa odváži otvoriť si ústa. A čoskoro si takíto ludia ústa prestanú otvárať. Potom si štátnici začnú vymýšľať lacné klamstvá, zvaľovať vinu na napadnutý štát, a každý si rád nechá upokojit svedomie týmito nepravdami - bude ich horlivo skúmať a odmietať ich vyvracanie. A tak postupne každý sám seba presvedčí, že vojna je spravodlivá a bude ďakovať Bohu, že po tomto grotesknom sebaklame môže pokojnejšie spávať."
    publikované: 13.01.2009 00:40:25 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  198. Fon, čo už tam stojí za komentovať?
    Ten Vašíček je vulgárny napodobňovatel Hitlera, lepšie povedané, toho démonickeho mýtu o Hitlerovi, ktorému uveril
    Ja tu ovšem lekcie o historii dávať nemienim, niet priestoru.

    Vašíček sa riadi prvoplánovou technickou schopnosťou.
    Izraelci a my v prvom rade máme technickú civilizáciu, Arabi nie. Bojí sa prísť o technický prepych a je ochotný kôli svojemu žvancu isť cez mrtvoly kohokoľvek, koho môže zabiť.
    Vašíček je zasa jeden dôkaz úbohosti časti českej populácie.

    publikované: 13.01.2009 01:24:35 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  199. Zahustiť davy(?)
    Kde su tie davy?
    Na palestínskom deme v Blave bolo okolo 20 Slovakov.

    Ako som už písal, som ontologicky optomista, ale v praxi skôr skeptik. Teraz zas bude dobre ak to skončí tak, že sa bude dat naozaj verejne kritizovať Izrael, a ze budu mocť jestvovať protiizraelske politické zoskupenia.

    Ovšem pripustenie protikomunistických strán vlastne znamenal koniec komunistov, tak aj toto by už možno znamenalo koniec sionizmu ako nedotknutelnej doktríny - s ktorou KAZDEHO z nas dennodenne otravuju a manipuluju s nami.

    Politika sa nevyhrava na ulici. Možno sa tam robi, pekne znelo "Hanba Izraelu" v centre hlavnehomesta, ale na ulici sa nevyhrava.
    publikované: 13.01.2009 01:33:23 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  200. A este nieco k tej genetike.
    V organizme su rozne bunky.
    Vacsina z nich informacie neprenasa, teda su blbe.
    Schopnosti organizmu ale urcuje nie priemer vsetkych buniek, ale kvalita specialistov.
    Kvalita elity.

    Je nasa (atlanticka) civilizacia schopna a pripravena zbavit sa abrahamovskych zbytkov?

    To je vlastne zle polozena otazka.
    Spravne ma zniet:
    Sme schopni v tomto prostredi vytvorit elitu, ktora seba(!) aj nas dokaze zbavit abrahamovskych zbytkov?

    That´s the question.
    Vlastne to tiez nie je otazka, otazka je - kedy?
    publikované: 13.01.2009 01:43:51 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  201. Idar,
    pises,ze sa zacina tocit vietor. uz pred par dnami tu bolo pisane o toceni vetra, za co ma chytry Stanko oznacil za imbecila. Vsetci ostatni si vsimli, ze postupne zacali presakovat spravy o realnej situacii v Gaze, posledny tyzden uz kvapkaju; Cerveny kriz, norski lekari, CNN, Times, debata v britskom radiu s posluchacmi{pol na pol za a proti}, dokonca aj Markiza vcera zverejnila tyzden staru informaciu o zakazanych zbraniach, postupne bude tiect a uz nikto tu dieru nezastavi. Nehovoriac o nezavislych mediach. Co je uplne v poriadku. Len keby tu nebol ten blby pocit ako po 89-tom, ze sa len plni dopredu nalinajkovany scenar.
    Ked chces nieco vytrubit do sveta, zakaz o tom hovorit.
    Myslim si to, co Arton, tento konflikt sa neriesi a ani nevyriesi na uliciach. a ze vsetko prebieha tak, ako niekto chce.

    Tento prispevok tukam druhy krat, neviem, preco nefunguje odosielanie.

    Rada OSN pre ľudské práva so sídlom v Ženeve dnes svojou rezolúciou odsúdila izraelskú vojenskú ofenzívu v pásme Gazy a je odhodlaná vyslať na okupované palestínske územie misiu, ktorá vyšetrí porušovania ľudských práv Palestínčanov.

    Proti dokumentu hlasoval iba jeden zo 47 členov rady, Kanada. Rezolúcia označila izraelský zásah za "hrubé porušenie ľudských práv Palestínčanov s cieľom systematicky zlikvidovať palestínsku infraštruktúru". Za rezolúciu hlasovalo 33 afrických, ázijských, arabských a latinskoamerických krajín. Trinásť európskych štátov sa zdržalo hlasovania.

    publikované: 13.01.2009 15:46:24 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  202. V Gaze se bojuje o zemní plyn
    Dvaatřicet kilometrů od pláží v Gaze na dně Středozemního moře před sedmi lety nalezli prospektoři obrovská ložiska. Prozatím byl loni naplánován podmořský plynovod mezi Gazou a Egyptem . Výstavba těžních zařízení je prozatím blokována nepřátelstvím mezi Izraelem a Palestinou. Vyjednávací tým v čele s Nigel Shawem z British Gas už řádně koupil těžební práva.

    http://www.blisty.cz/2009/1/13/art44731.html
    publikované: 13.01.2009 16:52:24 | autor: .. (e-mail, web, neautorizovaný)
  203. Gaza je blizko
    Gaza je blizsie ako si myslite

    Video
    http://www.informationclearinghouse.info/article21742.htm

    I invite you to come to Gaza and see the Holocaust. Because despite the siege, the barriers, the killing of my people and homes, and the total destruction of our lives by the Israeli occupation, they can not and will not kill the will of our people for equality and justice.
    http://www.informationclearinghouse.info/article21728.htm

    sprava UN
    http://www.informationclearinghouse.info/article21741.htm

    Vcera sa z Gazy vratili 7 poslanci Europskeho parlamentu
    Vratili sa a povedali, co videli
    Uz sa z toho nikdy nespamataju. Videli peklo. Obraz totalnej devastacie.

    Eurokomisár: Izrael nerešpektuje humanitárne právo

    Vyše 28.100 ľudí našlo dočasné prístrešie v núdzových ubytovniach, ako sú napríklad školy. Ide o najväčší prúd utečencov od šesťdňovej vojny v roku 1967, uviedol Úrad OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí (OCHA).

    Podľa európskeho komisára pre rozvoj a humanitárnu pomoc Louisa Michela Izrael nerešpektuje humanitárne právo. V rozhovore pre utorňajšie vydanie belgického denníka La Libre Belgique uviedol, že Izrael v Gaze nedostatočne chráni civilné obyvateľstvo. „Je zjavné, že Izrael nerešpektuje medzinárodné humanitárne právo,“ zdôraznil belgický komisár Michel. Komisár pripomenul, že prvou povinnosťou okupačnej mocnosti je chrániť životy civilného obyvateľstva, poskytovať mu stravu a zdravotnú starostlivosť. „Toto sa zjavne nedeje, je to dramatické a nemôžem to akceptovať,“ pokračoval Michel. „Akceptovať to je o to ťažšie, že tieto operácie sú dielom demokratického štátu,“ zdôraznil Michel.

    V SME horevyssiu spravu uverejnili s nazvom
    http://www.sme.sk/c/4260290/ofenziva-v-pasme-gazy-pokracuje-zaroven-prudi-humanitarna-pomoc.html

    V Gaze je 1 milion utecencov, ktori nemaju kam utiect.

    To co Izrael urobil v Gaze je popretie vsetkeho ludskeho
    Je to cira bestialita
    publikované: 13.01.2009 17:10:40 | autor: ludia ja mam strach (e-mail, web, neautorizovaný)
  204. Swedish Red Cross says Israel targets ambulances
    -
    publikované: 13.01.2009 18:14:04 | autor: - (e-mail, web, neautorizovaný)
  205. americký pudlík
    publikované: 13.01.2009 20:17:16 | autor: lenja (e-mail, web, neautorizovaný)
  206. uz aby sa ema vratila z dovolenky
    ci kde to vlastne trci, rad by som si zasa nieco zaujimave precital. Co sa diskusie tyka, vidim ze Gaza velmi rezonuje, chapem hnev na zvrhly postup sionistickeho statu. Mne pripada tak - pouzijuc analogiu - no, akoby podvodnik Majsky za pomoci gaunera Pita okradol nejakeho leniveho zlodeja Deza a jeho sukmenovcov z osady, lebo si tam chce vybudovat vilku...
    publikované: 13.01.2009 21:08:39 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  207. Tak davam do pozornosti
    http://dolezite.sk/Michail_Chazin_Skutocne_priciny_svetovej_financnej_krizy_Cast_1.html

    Je to strasne dlhe, ale zaujimave, mozno poucne, ak vydrzite citat do konca. Na tej stranke je aj 2.cast.

    Uryvok
    Neexistuje ani jeden variant vývoja udalostí, za ktorého by sa Amerika mohla vyhnúť defaultu dolára.
    Preto default a zrieknutie sa dolára sa odohrá počas najbližších mesiacov, nech si rozliční „experti“, „analytici“, atď. hovoria, čo chcú.
    Najsilnejší ťah za účelom vyriešenia tohto problému a zabezpečenia si pre seba bezpečného variantu je realizácia defaultu prostredníctvom „veľkej krvi“.
    Myslím si, že za týmto účelom budú použité jadrové zbrane Pakistanu, ako jedinej moslimskej krajiny, ktorá vlastní jadrové zbrane. Práve za týmto účelom bol zosadený z funkcie v auguste 2008 silný prezident Mušarraf (mimochodom zosadzovaný bol s aktívnou pomocou USA), niekoľko mesiacov pred tým bola zabitá Benazir Bhutto (tiež bola silnou vodkyňou, z pod kontroly ktorej jadrové zbrane sa nemohli dostať). K moci bol privedený Zardari – manžel zosnulej B. Bhutto. To je pekný vtáčik. Pred rokom sa závažne liečil u psychiatra. Je to vskutku koloritná postava - kým bola Bhutto premiérkou Pakistanu, podarilo sa mu dvakrát tak namočiť do akýchsi korupčných škandálov, že dokonca ani jeho manželke premiérke sa nepodarilo ho z toho dostať a raz dokonca sedel vo väzení. Ideálny vodca krajiny na to, aby sa jadrové zbrane mohli dostať k teroristom, alebo aby ich akože tajne mohli „kúpiť“ alebo „ukradnúť“ Iránci a použiť na údery proti USA alebo Izraelu.

    publikované: 13.01.2009 22:10:57 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  208. mnkr
    Vypumpovať lenivých zlodejov z osady je skutočne chvályhodné. Sionistické beštie vraždia, ak ešte stíhajú aj kradnúť je to drobnosť.
    Nemôžeš aplikovať talmudské ponaučenia o prípustnosti okrádania gójov počas zabíjania. Strata peňazí ťa bolí viac?
    Ujasni si, čo je viac neúnosné pre teba, pre Boha alebo sionistov. Čo myslíš, v ktorom si spolku?
    Už len tým ako hodnotíš prebiehajúcu náboženskú vojnu, predkladáš ako ideologicky patríš k nim.
    publikované: 14.01.2009 00:34:25 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  209. Arton
    vďaka.
    Myslel som porovnanie výsledkov Nemcov tej doby a tých vraj hodnotnejších Židov, v náboženskom význame, keďže Semiti veľmi nie sú.
    Čo presne rozumie Vašíček tou vyššou genetickou kvalitou oproti Nemcom, napríklad či ich úspechy v činnosti ničenia kultúry, zahmlievanie vlastných zločinov ako rituálne vraždy.
    Istotne vznikol rozpor čo Vašíček pokladá za pozitívne a podľa toho tú kvalitu dosadzuje podľa ľubovôle.
    publikované: 14.01.2009 01:30:34 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  210. publikované: 14.01.2009 04:57:00 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  211. fon
    v pasme Gazy sa nejedna o nabozensku vojnu. Talmudske ucenie o pripustnosti okradania gojov sa samozrejme neda aplikovat, palestinci nie su goji a keby aj boli, cela ta myslienka je samozrejme chora. Tiez neviem, na zaklade coho si usudil, ze take nieco schvalujem. Co som chcel povedat je, ze aj tych palestincov nevidim tak romanticky ako zrejme ty
    publikované: 14.01.2009 11:10:11 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  212. Fon,
    kazdy si definuje subjektivne, co je hodnotne, aj ked existuju objektivne meradla.

    Podstatne je ale ine - etnikum, zvane Zidia, je specificke svojou SPECIALIZACIOU. Nie je to kompletne spektrum celej spolocnosti.
    Naozaj dobre sluzi prirovnanie k jezuitom (aj ked prirodzene nie je celkom presne). Skupina, ktora vychovava svojich clenov jednym smerom - a vyclenuje neprisposobivych a neposlusnych.

    Kvalita Germanov bola myslena komplexne a dokladovana na historii. Na skvelej "historii titanov".
    Koli demonizacii nepriatela sa dnes zamlcuje, ze aj rasisticki extremisti tych cias chceli skor izolaciu, aby sa kvality mohli prejavit (a rasisti boli preto, ze verili tym svojim arijskym) a vobec nie nadvladu. Nadvlada znamena kontakt a miesanie. A oni sa hrozili miesania, a zas nie len biologickeho, ale aj socialneho - vid dodnes trvajuce probelmy Ameriky koli svojim cernosskym otrokom. Vid osud klasickeho Rima.

    Zidia su specializovani, cenia si bystrych spomedzi seba, cenia si znalosti - ktore, i ked su dogmaticke, trenuju hlavne "textove" schopnosti . Netreba zabudat ani na skutocny dlhorocny knowhow. Ich populacia ale naozaj nie je nejak standardna, stabilna ani zdrava.

    Mimochodom, tibetske mnisstvo sa pred pol storocim rozprchlo do sveta a majuc skusenost doma s ovladanim spolocnosti, dokazu aj na Zapade dobre prekvitat a ovladat miestne bohate zdroje. Mam sympatie voci ich buddhizmu a verim v jeho pozitivne jadro, ale ktovie, ako sa tato societa bude vyvijat v bohatom prostredi a akym lakadlam podlahne a co dosiahne aj mocensky.
    Zoroastristi cii Dzinisti v Indii tiez uspesne praktikuju mensinovu specializaciu, orientaciu na vyhodne (financne) zamestnania a tak ziskavanie nadproporcnej moci. Mozno sem zaratat aj Sikhov, mesiny Armencov atd, atd. Tych prikladov je vela - ich prednosti vobec nie su v genetike. Specializovane nastroje su na specializovane ulohy lepsie
    Ale ziadna z tych mensin nema na Zapade tu vyhodu, ze ma copyright na "svatu knihu Zapadu". To je zvratenost a opratka na krku Zapadu a jedina skutocna "kvalita" zidovskeho etnika :)

    Zaver : Vasicek nema ani sajnu o realite. Znova opakujem - on patri k ludom, ktori sa prvoplanovo priklanaju k aktualnej moci. Toto nie je moralne odsudenie. Ved ja sa tiez priklanam k moci, ale k tej trvalej, plnohodnotnej a zasluzenej. Vysmievam sa Vasickom ako hlupakom, ktori nielen skodia, ale nasadaju do deraveho clna.

    PS Pokial ma niekto ine vysvetlenie, kludne mi ho tu moze napisat :)
    publikované: 14.01.2009 12:59:35 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  213. Mnkr, palestinci nie su goji?
    Gojom je kazdy nezid, pokial viem.
    A spravanie zidov voci Palestincanom to dosvedcuje.

    Co sa tyka romantickeho videnia Palestincanov - kde to beres? Hamas je vysledkom polstorocnej nenormalnej situacie v oblasti. Izraelci odhaluju svoju skutocnu tvar. V podstate tu ide nie o Palestincanov, ale o Europanov - alebo mas dojem, ze sionisticky bordel je tu malo zastupeny?

    Neviem, preco Ema neda aspon koli novej debate nejaky kratky clanok, ale aby si moho citat nieco zaujimave, nieco ti poviem:
    Naletel si na typicku zidovku propagandu.
    "To nie my Zidia sme zli, ale Arabi su pre vas nebezpecni"
    Lenze Arabi su mozno (a dufam) lenivi a preferuju civilizaciu tiav - ale prave preto su v pohode a nemozu Zapad ohrozit.
    Menkaure - KTO dovazal Turkov do Europy a preco? KTO myslis podporoval imigraciu moslimov do Francuzska a Britanie? KTO posobi radikalizaciu moslimov vo svete - svojimi zlocinmy ale aj priamo cez US riadenim extremistov minimalne v Pakistansko-Afganskej oblasti?

    Ja si Palestincanov neromantizujem, ale viem, ze su to napoly bieli ludia, napoly Europania a urcite su normalnejsi, ako zbastardeni Chazari z Ukrainy.

    publikované: 14.01.2009 13:16:40 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  214. very interesting:
    publikované: 14.01.2009 23:27:27 | autor: xxx (e-mail, web, neautorizovaný)
  215. arton, na aku propagandu som naletel?
    nazor Ti neberiem, len mi dovol opatovne povedat moj, ze prave niektori diskuteri - no ano aj Ty - to vidia ciernobielo, ibaze reverzne ako to tlaci do hlav propaganda. Ja palestincov pomerne dobre poznam ( pardon za zovseobecnenie ) a moja osobne skusenosti s nimi mi akosi nedovoluju robit si o nich iluzie. Arabi ako taki ci su v pohode, to je vec nazoru, ja osobne si myslim, ze su nebezpecni - ako kazde etnikum mnoziace sa geometrickym radom a vyznavajuce podivnu ideologiu. Musim sa opakovat - tymto ale neschvalujem kradez uzemia a ine vyciny sionistickeho statu.
    publikované: 14.01.2009 23:49:51 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  216. 666 - ich verstand keine Deutsch
    nepochybne si zabodoval svojou intelektualnou prevahou
    publikované: 14.01.2009 23:53:03 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  217. Israelis 'shot at fleeing Gazans'
    Israelis 'shot at fleeing Gazans'

    http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7828536.stm



    Poll: Less than 10% of Israeli public view Gaza op as `failure`

    publikované: 15.01.2009 01:32:31 | autor: vsetci sme Gazania (e-mail, web, neautorizovaný)
  218. kreteni zo zidovskej armady
    publikované: 15.01.2009 06:44:21 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  219. Gaza clinic destroyed in strike
    The clinic, which was run by the Near East Council of Churches, was struck by a missile after a 15-minute warning was sent to the building's owners.
    Hundreds of thousands of dollars' worth of medical equipment was destroyed by the strike.
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7825215.stm
    publikované: 15.01.2009 10:11:07 | autor: Your bloody monstrous Jahve (e-mail, web, neautorizovaný)
  220. Albánci sa v Kosove dopustili ťažkých zločinov
    "Prvých 20 dní som každé ráno dostával hlásenie o mŕtvolách Srbov a Rómov, ktoré nechali popri cestách... Kto neutiekol, riskoval smrť alebo únos," povedal generál, ktorý v súčasnosti pôsobí v hornej komore talianskeho parlamentu. Ako dodal, nič o tom, ani o vypaľovaní srbských domov, kostolov a pravoslávnych kláštorov nemohli vtedy povedať novinárom.

    Z toho dôvodu boli talianskym vojakom odobraté fotografie, ktoré dokazovali zločiny. Niektoré z nich sa však zachovali a práve tie uverejnil týždenník vo svojom vydaní z 18. decembra minulého roka. Okrem iného je na nich vidieť, ako talianski vojaci odnášajú telá srbských civilistov, ktoré ležali všade naokolo. Niektoré snímky boli natoľko hrozné, že sa vedenie týždenníka rozhodlo radšej ich neuverejniť, uviedol RTS.

    "V čase, keď tieto fotografie vznikli, kontroloval tento región Ramush Haradinaj, veliteľ UCK (Kosovskej oslobodzovacej armády), ktorý sa neskôr stal predsedom kosovskej vlády," upozornil autor textu. Ako dodal, "ide o človeka, ktorého v apríli minulého roka haagsky tribunál oslobodil od všetkých obvinení z vojnových zločinov. Napriek tomu, že všetci svedkovia obžaloby zahynuli za zvláštnych okolností.

    Svedkovia uviedli, že srbských a nealbánskych zajatcov odvážali do táborov na severe Albánska. Jeden z nich bol aj v meste Kukes. Často ich navštevovali aj velitelia UCK, medzi ktorými bol aj ďalší kosovský premiér Agim Ceku.
    http://www.sme.sk/c/4263817/panorama-albanci-sa-v-kosove-dopustili-tazkych-zlocinov.html
    publikované: 15.01.2009 10:43:52 | autor: vase milovane USA (e-mail, web, neautorizovaný)
  221. UN aid HQ in gaza City shelled
    Eyewitness: Tanks surround us
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7830253.stm

    Explosion hits Reuters offices in Gaza hi-rise

    UN aid HQ in gaza City shelled, aid distribution suspended
    publikované: 15.01.2009 10:48:49 | autor: IsraHell (e-mail, web, neautorizovaný)
  222. Gaz problem - do archivu:
    publikované: 15.01.2009 12:31:20 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  223. Menkaure,
    nebezpecenstvo je rozdielne, ak je vonkajsie alebo vnutorne. problem mimo Europy je mensi ako problem priamo v Europe.

    Ak su Palestincania odlisni od Arabov, tak len koli tomu, ze su pol storocia trenovani v nenavisti sionizmom. Trenovani - presne tak, ako zvysok arabskeho sveta. Nebyt sionizmu, boli by skor trenovani v symbioze. Aj ich mnozenie by sa dalo ovladat zmenou svetonazoru.
    Preto je prvotny problem sionizmus - a to nie je vec "moralky", to nie je vec taka, ze nejaky Slojmo okrada Deza. Take problemy su v Kongu a podobne - ale to nie je tema.

    Mna nezaujima, aki su Palestincania. Nic, okrem ich taktiky obrany - nie su dost rozumni, nie su dost efektivni. To jedine je pre nas podstatne. Nik si ich neidealizuje, ani ich schopnosti ani ich moralku.
    Je to klasicke zidovske klise - "pozrite sa, my sme technicka civilizacia, ako vy Europania, to my sme vasi priatelia, nie henti taviari".
    To je ale druhorade.
    publikované: 15.01.2009 13:15:05 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  224. ..
    Barack Obama byl vybrán koloniálními silami, aby po Bushovi jako prezident vylepšil image USA ve světě a jeho výběr lidí do budoucí administrativy svědčí o tom, že je to sionista kontrolovaný Izraelem. A to, co se dnes děje Palestincům, je přesně totéž, co prožili američtí indiáni. To je jen pár myšlenek amerického indiánského aktivisty Russella Meanse, které pronesl v indiánském Red Town Radio.
    http://www.czechfp.cz/site/?p=4969
    publikované: 15.01.2009 14:22:33 | autor: orlie pero (e-mail, web, neautorizovaný)
  225. carnogurskeho nazor na plynovu krizu
    publikované: 15.01.2009 14:24:22 | autor: gaz (e-mail, web, neautorizovaný)
  226. Ake rozhorcenia, Grigoriy?
    My sme tu cool a nik sa nestazuje. Ty mas iny pocit?

    Mne sa zda, ze si stazujes len ty. Na nieco take bol cas mozno v roku 313, ked Konstantin zrovnopravnil krestanstvo v Rimskej Risi - vtedy nasi semitski oponenti zacali definitivne ovladat prosperujucu spolocnost a rozkladat ju.
    Proti tomu je dnesny stav len zabava.

    Co sa tyka evolucne progresivnejsieho, ved sa to prejavuje. Sionizmus je sprofanovany po vsetkych smeroch. Mne osobne mozu chazari ci semiti uz teraz blahozelat. Pripadne mi mozu nieco ine. Tebe nie? Z coho prameni ten tvoj defetisticky pocit? To ma bude u teba vzdy znova a znova rekvapovat.

    Ale neberem ti pravo gratulovat, komu chces. Ja im radsej s usmevom naplujem do ksichtu, hoc aj poslednu sekundu pred smrtou - v tom je totiz prava velkost.
    publikované: 15.01.2009 16:30:06 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  227. porovnanie izraelskej a palestinskej vojenskej sily
    publikované: 15.01.2009 17:16:47 | autor: military (e-mail, web, neautorizovaný)
  228. Ja si tu scenu tiez pamatam, Grigoriy, cela scena bola posovbiva.
    Mam ale dojem, ze to o poznani doby vzdania vyriekol ten druhy general,
    kdezto
    hlavny hrdina Maxim naopak odpoved:
    "Vedeli by sme to my?"
    A ta recnicka otazka znamena - nie, ani my by sme sa nevzdali, a tak to ma byt.

    V tom duchu sa potom niesol aj cely ten film (osud Maxima) - a ta myslienka tomu filmu asi dala zmysel a zrejme aj uspech.

    Co sa tyka "porazok" - mozem plne suhlasit s tvojim vyrokom, ze porazky nas ucia. Ale ako znie iny vyrok, "O vysledku vojny rozhoduje posledna bitka, vsetky ostatne su zabudnute".

    Ale to su vsetko take bonmoty, ja naozaj nemam v poslednom case dojem porazky, ani sa nemienim hadat. Sialenstvo v Gaze nie je boj, ale sprosta trestna vyprava. Pouzijuc analogiu - je to cosi ako hurikan - zastanci teorie globalneho oteplovania na hurikany poukazu :"Hovorili sme vam, ze je to zle a smeruje ku zlu, teraz mate dokazy, teraz to vidite, ze nase varovania neboli falosne".

    A este nieco, azda podstatnejsie a vaznejsie. Prave ktosi povzdychol, ze ako sa mohla henta sion sekta dostat k takej (nekontrolovanej) moci.

    Tak som sa pokusil vysvetlit, ze sa k moci dostali hlavne a azda mozno povedat ze LEN a LEN ako vysledok poslednej svetovej vojny. V roku 1945 nastal zlom a ak niekedy, tak vtedy sa dalo oponentom gratulovat.
    Hlavna ideologia Nemecka sice nebola zamerana proti "Zidom", ako sa nam to snazia nahovorit sucasne ideologie, ale v kazdom pripade sa tato problematika stala nosnou temou v Anglickom a Americkom protinemeckom boji.
    A nech uz boli bojujuce strany akekolvek, jedno je iste - ohromny zbrojny potencial dobyl pol sveta a priniesol tam nie len zarodky ideologie, priniesol tam prave vtedy jej totalitu.

    Sionizmus nedobijal svet postupne, ale dobil ho vtedy na bombach borbarderov. Na atomovej bombe.

    Ako sa vyvija situacia od roku 1945?
    Nuz, nie je to bohvie co, to ta chapem, ale nie je to skor postupny upadok tejto doktriny, ktora vtedy uzurpovala cely zapadny svet?
    Oni svet nedobijaju, oni ho skor stracaju.

    Grigoriy, ak mas informacie ci len hypotezy, co este maju v rukave, kluden daj do placu. Mozno maju, ja nie som vestec, mozno maju, som zvedavy.)

    PS Pre vsetkych - nerad by som, aby moj prispevok bol povazvany za prejav optimizmu (fuj:). Sionizmus je sice velka, ale len jedna choroba, ludstvo celkovo nie je v dobrom stave.
    No ved uvidime.
    publikované: 15.01.2009 17:43:17 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  229. K Chocholusikovi.
    Neviem, preco sa odmlcal, mozno si ho zlozil :)
    Clovek o tebe nic nevie, Grigoriy, ja byt nimi, dam si na teba pozor.)

    Ale ved sam si vtedy presne napisal, ze oni vzdy utecu.

    Ja si nemyslim, ze sem chodi vela ludi, ktorych by sme nejak menili k lepsiemu.
    Ale nemyslim si ani, ze by nasim oponentom bolo nejak do smiechu.
    publikované: 15.01.2009 17:55:35 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  230. Akosi zabudam na gramatiku.
    Sionizmus nedobyjal svet postupne, ale dobyl ho pocas svetovej vojny na bombach borbarderov. Aj na atomovej bombe.


    publikované: 16.01.2009 07:18:40 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  231. Arton
    Ja si nemyslim, ze sem chodi vela ludi, ktorych by sme nejak menili k lepsiemu.

    Mas pravdu. Napr. zo mna, dobraka, ste urobili antisemitu.

    Pre zaujimavost.
    Izraelská armáda se přeskupuje podél libanonských hranic, čímž jen přiživuje zvěsti, podle níž je útok na Gazu jen počátkem války na více frontách. Jak oznámil libanonský deník Al Safír, u libanonské hranice se zvyšuje počet izraelských obrněných vozidel, tanků, válečných lodí a bitevních vrtulníků.
    „Izraelská armáda mobilizovala své jednotky podél hranic od západolibanonské vesnice Nakúra až po Al Wazzání na jihu země,“ napsal Al Safír s tím, že podle libanonských armádních zdrojů izraelští vojáci vystřelili nad libanonské území několik světlic. Libanonská armáda byla uvedena do stavu bojové pohotovosti a stejně se údajně zachovalo i šíitské hnutí Hizballáh, které jih Libabonu u hranic s Izraelem fakticky ovládá.
    publikované: 16.01.2009 15:57:04 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  232. Uz som tu raz rozoberal "disidentsku" pschologiu a problemy.
    Mame urcite skusenosti. Uplne vazne a bez ironie k tej teme "bezmocnosti" tychto rozhovorov, co spomenul aj Grigoriy ale nad cim rozmysla kazdy z nas.

    Tieto debaty tu maju rozne fakticke pozitiva. Okrem inych urcite aj psychologicke odreagovania sa toho, kto sem prispieva, alebo kto to len cita.
    Ak to vsak nestaci, ak sa to cloveku zda (opravnene) malo a neefektivne, odporucam vsetkym citatelom, aby nemlcali ani v realnom svete. Vyjdrite pri kazdej moznej prilezitosti svoj odpor voci Izraelu - seriozny, ale ocelovo tvrdy odpor. Budte slusni ale budte aj MORALNE NADRADENI - na to nezabudajte. Nedajte sa zahnat do pozicie niekoho, kto ma cosi obhajovat. Naopak, vy odsudzujte. To som uz urcite spominal: Je to vase nielen pravo ale aj povinnost.

    ---
    Ak sa vam zda, ze moc poucujem, berte to tak, ze si to pisem pre seba. Aby som sa sam toho drzal a nezabudal na to.
    publikované: 17.01.2009 10:52:12 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  233. Vazeny goj Grigorij.
    Ako oni spravne vypozorovali, hň... hň..., som z velkej časti priam talmudskym mudrcom a osvietenou dušou.

    Kludne sa pýtaju, odkedy tu nie je Ema, som široko ďaleko najväčšia autorita v chasidskej kabale. Ja mam odpovedi viac, ako sa oni zatial pytali.

    Tak čo im nie je celkom jasne?

    Shalom.
    publikované: 17.01.2009 20:12:16 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  234. Vazeny goj Grigoriy.
    Prave preto sa robia vyberove skusky pri prestupe do nasej sekty, lebo nie kazdy dokaze pochopit nas svetonazor.

    Tak ako napriklad v Gaze.
    My vyhlasime Hamas za teroristicku organizaciu a vrazdime im ZAMERNE a HROMEDNE zeny a deti zavrete v domoch ako dobytok, pouzivajuc specialnei bomby na utrhavanie koncatin.
    A oni? Hadzu po nas derave hrdzave rury. A mozno topanky.

    My vyhlasime verejne a aj to robime, ze chceme vyvrazdit VSETKYCH clenov Hamasu.
    A oni? Su teroristi a nikho z nich nenapadne vyvrazdovat mierene KAZDEHO clena B'nai B'rith, kazdeho clena roznych Sionistickych organizacii a vsetkych nasich podsiekt kdekolvek na svete. Tak, ako to my robime (co sme dlho popierali, ale dnes sa tym priam chvalime vo filmoch).
    A oni? Oni podpalia nejake dvere niekde na synagoge.

    Su proste v ociach hospodinovych ako male naivne deti - nemaju v sebe nasu nenavist a krutost.
    Zmes nomadskeho barbarstva a starozakonnej perfidnosti - to medzi gojmi len tak nenajdes. Nuz a povedia, Grigoriy, - co mame s takymi detmi robit? Pravda, oni by povedali, ze zabijat deti neschopne sa branit je hriech, ale my si pred vrazdenim dame kocku na hlavu a remence na ruku a B-h nam nase krvave ciny schvali. Mozno sa aj ulizuje. Tak si ho my predstavujeme, Svateho jedneho, neberme jeho meno B-ha nadarmo.

    Pravo na obranu ma kazdy, ale oni to proste nerobia.
    Goji, kedze v sebe nemaju stepnu chazrsku krv potkanov, nas pochopia len niektori, ba co viac, iba niektori vobec nas uvidia vo svetle reality. A spomedzi tych niektorych, ktori sa svojim rozumom tak dokazu prebit cez nanos klamlivych nas chraniacich predsudkov, zas iba niektori maju volu a odhodlanie nam naozaj ublizit.

    To my taky problem nemame.

    Takze, vazeny goj Grigoriy, su oni pripraveni vstupit do roganizacie tajnej, a v nej bez mihnutia oka skodit komukolvek, kto je mimo? Su oni, Grigoriy, pripraveni pre svoj prospech jedneho shekela znicit sto shekelov outsidera?
    Kedy oni, Grigoriy, naposledy niekomu ublizili? Je jedno, ci v prave ci neprave. Len nech sa pozru do svojej pamati a zamyslia sa : Som ja naozaj schopny, ochotny a odhodlany skutocne j svojich nepriatelov ZNICIT?
    publikované: 18.01.2009 08:14:57 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  235. Kniha co vela vysvetluje
    http://www.artforum.sk/catalog/gilbert-martin:churchill-a-zide/?mod=catalog§ion=4&detail=25383

    Ako zidovska lobby urobila z dusevne nizkeho Churchilla svojho politika.
    Ked Hitler tvrdil, ze Churchillova Velka Britania robi spinavu ukrutnu protieuropsku sionisticku politiku, bolo to oznacene za klamstvo, paranoiu, antisemitizmus ...
    ... a dnes Gilbert otvorene potvrdil, ze to bolo skutocne tak.

    Je to cenna historicka kniha. Z inych dovodov, ako si myslia jej vydavatelia a distributori.
    publikované: 19.01.2009 07:55:11 | autor: ucenec (e-mail, web, neautorizovaný)
  236. Armáda bloggerů“ bude bojovat s „antisionistickými“ weby
    Israel recruits 'army of bloggers' to combat anti-Zionist Web sites

    By Cnaan Liphshiz

    Tags: Israel, anti-Semitism, blog


    The Immigrant Absorption Ministry announced on Sunday it was setting up an "army of bloggers," to be made up of Israelis who speak a second language, to represent Israel in "anti-Zionist blogs" in English, French, Spanish and German.

    http://haaretz.com/hasen/spages/1056648.html
    publikované: 19.01.2009 15:28:57 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  237. Ban Ki-Moon zajtra ide do Gazy
    Ban Ki-Moon si zajtra osobne pozre koncentracny tabor Gaza.
    Uvidi co nikdy nevidel.
    Scale of Gaza destruction emerges
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7836869.stm
    Shattered lives
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7836596.stm
    Agencies rush aid to Gaza Strip
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7812295.stm
    /Salut! E./
    http://www.doctorswithoutborders.org/news/article.cfm?id=3346&ref=related-sidebar
    publikované: 19.01.2009 16:40:51 | autor: UN (e-mail, web, neautorizovaný)
  238. Slusny Zid
    http://www.project-respublica.blogspot.com/

    Izraelská ministerka zahraničných vecí Tzipi Livni tvrdí, že jej vláda nerokuje s Hamasom, pretože sú teroristi. Livnin otec bol Eitan Livni, operačný šéf teroristickej organizácie Irgun, ktorá vyhodila do vzduchu hotel King David v Jeruzaleme v roku 1946 a zabila tak 91 ľudí, vrátane štyroch židov. Izrael je produktom židovského teroru.

    publikované: 20.01.2009 14:47:26 | autor: ... (e-mail, web, neautorizovaný)
  239. spinavec kissinger ktory odstartoval v americkej politike eru brutal sionizmu
    ziada zaviest new world order
    http://www.blisty.cz/2009/1/20/art44874.html
    mozno o nom povedat to co povedal putin o vrahovi saakasvilim
    zavesit ho za gule
    publikované: 20.01.2009 17:46:51 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  240. USA financuje „sametovou revoluci“ v Íránu
    publikované: 21.01.2009 18:34:12 | autor: ... (e-mail, web, neautorizovaný)
  241. dozvedel som sa ze emyn oblubenec ban ki moon
    pocas navstevy v gaze onemtavel z toho co tam videl a po navrate do ny nebol schopny viest press conference

    na farebne lokalne revolucie uz mozu bolsevicky neocons zabudnut
    publikované: 22.01.2009 11:46:18 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  242. treba vidiet>
    publikované: 22.01.2009 13:46:53 | autor: xxx (e-mail, web, neautorizovaný)
  243. treba precitat
    Nazi propaganda v SME
    http://www.sme.sk/c/4273745/dostojnik-o-gaze-u-nas-plati-kto-z-koho.html

    Dnes to vyslo v tlacenom vydani novin
    publikované: 22.01.2009 16:32:45 | autor: rezen od mamicky (e-mail, web, neautorizovaný)
  244. Stoji za podivanou
    Dokument o odvrácené tváři Baracka Obamy, proč nemá v plánu útočit na Irán, ale daleko spíš na Pakistán a Súdán, který zdánlivě jako Africký stát nemůže být Americkým trnem v patě.
    http://video.google.com/videoplay?…
    publikované: 23.01.2009 12:52:36 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  245. este pokus
    publikované: 23.01.2009 13:01:59 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  246. deti v gaze nastupili znovu do skoly
    publikované: 25.01.2009 19:06:42 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  247. video je k skolam v Gaze
    publikované: 25.01.2009 20:43:03 | autor: + (e-mail, web, neautorizovaný)
  248. to +
    Zidia to tam znicili priserne - na objednávku Hamasu, samozrejme.
    Internet je zas plný srdcervúcich videí o Gaze.
    Hamas je ako žobrák, čo si schválne nechá dochrámať ruku, aby vzbudil pozornosť a súcit, nech sa mu ľahšie žobre!
    publikované: 25.01.2009 22:14:50 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  249. Krik
    ty a ostatni sionisti, ste ako posledne prasive bestie, ktore prichytene pri cine a vediace, ze pride trest, sa vyhovaraju na svoje obete.

    Krik, nezabudaj, ze na nete padlo tvoje meno a ludia ta poznaju.
    Krik, nezabudaj, ze hovoris o smrti.
    Krik, dufam, ze coskoro pojdes do pekla.

    publikované: 25.01.2009 23:44:38 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  250. artone,
    nevyhrážaj sa ako terorista
    publikované: 26.01.2009 00:12:36 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  251. Kriku, ja sa nevyhrazam, ja ta sudim.
    Si vinny.
    Rovnako, ako izraelski teroristi.

    publikované: 26.01.2009 00:42:23 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  252. kriq
    si extremisticka svina. Rovnaka ako vojaci IDF vybudeni k vrazdeniu deciek ich primitivnymi rabinmi.

    Pred odchodom na jatky do koncentracneho tabora Gaza si zidovski vojaci umrtvovali zvysky svedomia modlitbami k svojmu nenavistnemu a krvavemu kmenovemu bohu

    IDF rabbinate disseminated extremist propaganda during Gaza war
    During the fighting in the Gaza Strip, the religious media - and on two occasions, the Israel Defense Forces weekly journal Bamahane - were full of praise for the army rabbinate. The substantial role of religious officers and soldiers in the front-line units of the IDF was, for the first time, supported also by the significant presence of rabbis there.v"[There is] a biblical ban on surrendering a single millimeter of it [the Land of Israel] to gentiles, though all sorts of impure distortions and foolishness of autonomy, enclaves and other national weaknesses. We will not abandon it to the hands of another nation, not a finger, not a nail of it." This is an excerpt from a publication entitled "Daily Torah studies for the soldier and the commander in Operation Cast Lead," issued by the IDF rabbinate.

    In addition to the official publications, extreme right-wing groups managed to bring pamphlets with racist messages into IDF bases. One such flyer is attributed to "the pupils of Rabbi Yitzhak Ginsburg" - the former rabbi at Joseph's Tomb and author of the article "Baruch the Man," which praises Baruch Goldstein, who massacred unarmed Palestinians in Hebron. It calls on "soldiers of Israel to spare your lives and the lives of your friends and not to show concern for a population that surrounds us and harms us. We call on you ... to function according to the law 'kill the one who comes to kill you.' As for the population, it is not innocent ... We call on you to ignore any strange doctrines and orders that confuse the logical way of fighting the enemy."

    Human rights organizations have called on Defense Minister Ehud Barak to immediately remove Rabbi Rontzki from his post as chief rabbi.

    In response, an IDF spokesman said that: "Overall, letters that are sent to the chief of staff [such as the request for Rontzki's dismissal] are reviewed and an answer is sent to those who make the request, not to the media."

    Extremisticky teokraticky stat Izrael. Obluda. Smrad nenavistnych kmenovych mytov.
    publikované: 26.01.2009 03:35:11 | autor: + (e-mail, web, neautorizovaný)
  253. Vážený kandidát Grigoriy,
    dlho som rozmyslal nad ich poziadavkou o dielo trvalej vseeludskej hodnoty.
    Nakoniec som (aj pre nedostatok casu) zavrhol vsetky odpovede a pytam sa - a naco to Oni vlastne potrebuju? Nech sa pozru na funkcionarov Nobelovej ceny prace - veď tie súdruhovia určite nedostali zadarmo .

    Ale keby naozaj chceli, nech si zapisu:
    Duchovní otec ortodoxních židů v Izraeli, rabín Kuk, napsal : „Odlišnost duše žida s jeho mocí, zaměřením a vnitřním světem oproti duši góje je větší a hlubší než odlišnost duše góje oproti duši zvířete, protože mezi posledními je odlišnost v množství a mezi prvními je odlišnost v kvalitě. Libovolný skutek, i ten nejlepší uskutečněný gójem, jen posilňuje satana, libovolný skutek žida, včetně zločinu, napomáhá Bohu.“ (Kook zvi Zahudá: lights, hebr. orig. orot, Jerusalem 1953. Kook tzvi Zehuda:sionism and biblical prophecy. In Terosh Josef : religion).

    To je dielo univerzalnej hodnoty.
    Tým sa mozu ohanat vzdy, ked ako clen sekty pojdu zabijat decka, alebo pachat ine zverstva.

    publikované: 26.01.2009 09:41:25 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  254. Grigoriy, Satan nejestvuje.
    Ale vzdy jestvovali okrajove vrstvy, etnika a religia spolocnosti, ktore z frustracie, ktoru im osud pripravil, hladali nieco, co im zmierni ich bolest.
    A nasli si rozne ideologie.
    Napriklad z nami spominanej skupiny sa stali malodusni vekslaci, ktori za svoj HISTORICKY NEUSPECH obvinovali a obvinuju neustale kdekoho, vlastne vsetkych. Z tohto obvinovania vznikol bolsevizmus a jeho pokrvny brat, sionizmus.

    Nie je satan, nie je demon, je len kretenskost a neludska krutost. Neludskost.
    Rakovina, ktora nema 20 bodov, ale metastazuje znova a znova, v kazdom kandidatovi - v tom ma tvoje varovanie pravdu.

    Vojny a ine historicke zemetrasenia rozkyvavaju kyvadlo historie do roznych neprirodzenych poloh, na relativne kratke casove useky, sto, dvesto rokov..., ale ono sa vzdy vracia k tazisku.
    Močarina nikdy natrvalo nezaplavi vznesene hory.
    A invalidi nezdolaju Himalaje, ze.)
    publikované: 26.01.2009 10:16:07 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  255. komisár EU Michel odkazuje Hamasu:
    "Ak by hnutie chcelo, aby s ním EÚ nadviazala dialóg, muselo by podľa Michela splniť "dve maličké podmienky - prvú, uznať právo Izraela na existenciu a druhú, skoncovať s ozbrojeným bojom, teroristickou dimenziou svojho prístupu".
    http://www.sme.sk/c/4280055/michel-unia-je-uz-unavena-z-poskytovania-pomoci-gaze.html
    publikované: 26.01.2009 16:09:57 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  256. Michel omiela izraelske lzi
    Povinne omiela izraelsku propagandu.

    Niekoho to prekvapuje?

    http://www.normanfinkelstein.com/article.php?pg=11&ar=2573
    publikované: 26.01.2009 18:07:07 | autor: ananas (e-mail, web, neautorizovaný)
  257. Je to parodovanie?
    publikované: 26.01.2009 20:21:46 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  258. Vazeny Grigoriy,
    gratulujem Im k tomu, ze sa teda s problematikou uz vyrovnali.
    Vyrovnat sa so situaciou je dolezite umenie. To nie je vzdanie sa, ale naopak, vitazstvo.

    PS Nechcu konvertovat aspom ku katolicizmu? Alebo protestantizmus, ten so svojou efektivitou doaze vykrutit krk hocikomu. Mozem poskytnut tiez kopu dobrych dovodov.
    A co tak ucenie strednej cesty (ludovo buddhizmus)?
    Grigoriy, pamataju sa, oni spominali Astavakragitu, podla mnohych insiderov jeden z najkrajsich odrazov dokonalosti, ake ludstvo vytvorilo a zachovalo. Skoda, ze podobne ako pri inych uceniach, aj vysledky upanisadskej abstrakcie su v reali zatuchnuty kastovny system a chudoba indie. Porovnanie so sionizmom vobec nie nahodne. Korozia a gangrena neobide nic, ziaden memplex. A ked sa prida genovy chaos ...
    Preto si dovolim tvrdit, ze naozaj iba ten, co zazil bahno a rozne ine pekla, dokaze slobodne zit.
    Alebo slobodne zomret.
    Ved v tom nie je rozdiel.
    publikované: 27.01.2009 13:29:13 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  259. prva lastovicka
    A northern Swedish city has decided to cancel a planned Holocaust Memorial Day torchlight procession due to the recent IDF offensive in Gaza, it was reported Tuesday.

    The official reason given for the decision, made by the municipal board and local church in Lulea, was safety concerns, but Bo Nordin, a clergyman and spokesman for the church, cited the war in Gaza.

    "It feels uneasy to have a torchlight procession to remember the victims of the Holocaust at this time," Nordin told Swedish National Radio. "We have been preoccupied and grief-stricken by the war in Gaza and it would feel just feel odd with a large ceremony about the Holocaust."
    publikované: 27.01.2009 14:37:27 | autor: prva lastovicka (e-mail, web, neautorizovaný)
  260. Dnešný humanizmus došiel až sem, citát:
    "Židovstvo je to úplne najhoršie náboženstvo, čo na prekliatom BV vzniklo a židia sú škodná zver."

    http://www.sme.sk/diskusie/1389718/7/8825169/Izrael-schvalil-jednostranne-primerie.html#8825169
    publikované: 27.01.2009 21:58:52 | autor: archiv (e-mail, web, neautorizovaný)
  261. Socialistickych sudruhov s ich ideologiou komunizmu vystriedali sionisticki princovia s ich ideologiou Tretieho chramu (Tretej rise)
    'New EU president is a true friend of Israel, a Zionist prince'
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1059120.html
    Tags: zdegenerovany Karl Schwarzenberg, sionizmom zotrocena Europa
    publikované: 28.01.2009 06:25:51 | autor: Totalita (e-mail, web, neautorizovaný)
  262. adresovali im vystrely :))
    publikované: 28.01.2009 16:48:52 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  263. to Fon
    http://666info.wordpress.com
    Za mojich mladych cias studoval na matfyze Fumi FON Suri Wong. Ak si ho zazil, pamatas sa na film ROPACI, ked tvorcom filmu naleteli tri stvrtiny obyvatelstva, uveriac v existenciu zivocichov zijucich v kontaminovanych oblastiach, ziviacich sa ropou, ktori sa s oblubou chodili nadychat dobroty k automobilovym vyfukom.
    Myslim, ze tento blog burcuje na podobnom principe a podla diskusii sa im to dari. Uvidime, cim sa vytasia dalej.
    publikované: 29.01.2009 14:49:14 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  264. Tri stvrtiny obyvatelstva naleteli izraelskej propagande o existencii skazenych podludi zijucich v Gaze
    ktori myslia 24/7 na terorizmus a vyhnanie ubohych zidov do mora.
    publikované: 30.01.2009 07:06:10 | autor: vidiaci (e-mail, web, neautorizovaný)
  265. dnes má ema meniny,
    ale kde je temer mesiac?
    publikované: 30.01.2009 08:39:04 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  266. Secret Israeli database reveals full extent of illegal settlement
    publikované: 30.01.2009 09:25:54 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  267. msf
    publikované: 31.01.2009 18:26:17 | autor: msf (e-mail, web, neautorizovaný)
  268. Hcel som niečo dôležité nápísať,
    ale je to tu také plné, že nie je kam.
    publikované: 01.02.2009 09:27:40 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  269. Google e-camps, ONLY FOR JEWS
    publikované: 01.02.2009 17:39:18 | autor: ashdod (e-mail, web, neautorizovaný)
  270. Nacisti.
    Je srandovne, ako sa Zidia snazia napodobnovat technicku arijsku civilizaciu a zabudnut na svoj pustny povod pastierov.

    A co sa tyka ich rasistickej selektivnosti: zidia vyhrali ww2, kazdy chvilu taha pilku, nech sa teda skeria a hraju so ziskanymi hrackami, ktore sa sice naucili pouzivat, ale nedokazu sami udrziavat a vyvijat.
    publikované: 02.02.2009 09:39:04 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  271. precitajte si co napisalo nejake prasa efraim inbar
    desattisice gazanov maju zit v ruinach svojich domov rozmobardovanych zidmi pretoze je to moralne
    precitajte si tie vyjebane psychotechnicke manipulacie
    No to the reconstruction of http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1233304654535&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull
    chce sa mi z nich grcat a istotne nie som sam
    publikované: 02.02.2009 16:33:50 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  272. zvedavec sklamal
    publikované: 02.02.2009 17:05:18 | autor: ... (e-mail, web, neautorizovaný)
  273. kde je ema
    nemam dobry pocit z toho, ze sa odmlcuju aj eme osobne blizki ludia= idar, sahrezad, iris....
    publikované: 02.02.2009 17:58:57 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  274. nemocnice v pasme Gazy
    publikované: 03.02.2009 10:25:08 | autor: realite neuteciete (e-mail, web, neautorizovaný)
  275. ja z toho ze tu nie je docasne ema dobry pocit mam
    publikované: 03.02.2009 13:47:36 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  276. !
    ...
    publikované: 04.02.2009 14:31:51 | autor: ? (e-mail, web, neautorizovaný)
  277. pravda prekvapila
    a medzi jej najcitanejsie spravy patri
    Obama zavlečie Európu do tretej svetovej vojny, varuje historik
    http://spravy.pravda.sk
    publikované: 04.02.2009 15:29:56 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  278. nieco naozajsne
    publikované: 06.02.2009 05:11:24 | autor: irish (e-mail, web, neautorizovaný)
  279. publikované: 07.02.2009 02:34:07 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  280. publikované: 07.02.2009 02:42:31 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  281. a zase
    publikované: 07.02.2009 03:39:43 | autor: irish (e-mail, web, neautorizovaný)
  282. Jsme schopni zničit všechna evropská hlavní města
    Izraelský profesor a vojenský historik naznačil, že Izrael by mohl pomstít holocaust vyhlazením milionů Němců a jiných Evropanů.

    Během rozhovoru, který byl v Jeruzalémě zveřejněn v pátek 23. ledna, profesor dějin vojenství na Hebrejské univerzitě v Jeruzalémě Martin van Creveld prohlásil, že Izrael je schopen zasáhnout většinu evropských hlavních měst nukleárními zbraněmi.

    „Disponujeme několika stovkami atomových hlavic a raket a můžeme je odpálit všemi směry, třeba i na Řím. Většina evropských hlavních měst je terči našich leteckých sil.“ Upozornil, že „kolektivní deportace“ byla jedinou smysluplnou strategií Izraele vůči Palestincům. „Palestinci měli být všichni deportováni. Lidé, kteří o to usilují, čekají jen na správného muže a na pravou chvíli. Přede dvěma lety soudilo jen 7 či 8 procent Izraelců, že by to bylo nejlepší řešení, přede dvěma měsíci to bylo 33 procent a teď podle výzkumu Gallupova ústavu je to 44 procent.“

    Creveld prohlásil, že podle jeho přesvědčení chtěl premiér Ariel Šaron Palestince deportovat. „Myslím, že je docela možné, že to chtěl udělat. Chtěl konflikt eskalovat. Ví, že jinak neuspějeme.“

    Na dotaz, zda ho znepokojuje, že by se Izrael prováděním vyvražďovací deportace Palestinců stal darebáckým státem, citoval Creveld bývalého izraelského ministra obrany Moše Dajana, který prohlásil: „Izrael musí být jako honicí pes, příliš nebezpečný, aby se tím trápil.“ Izrael by se neměl příliš starat o to, zda se stává darebáckým státem. „Naše ozbrojené síly nejsou třinácté nejsilnější na světě, ale spíše druhé nebo třetí. Máme na to, abychom si podmanili svět. A mohu vás ujistit, že se to stane předtím, než Izrael půjde ke dnu.“

    ------------
    Moj záver: Ako som už spomínal, Židia vyhlásili vojnu celému svetu.
    Akurát teraz sa to stáva verejne známe.
    Konečne.
    publikované: 07.02.2009 07:43:25 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  283. pomstit holokaust nuklearnym utokom na europu?
    pomstit holokaust?
    historicka pravda je stale prisne uzamknuta v podzemi objektu v bad arolsen a strazena viac ako zidovsky treti chram v palestinskej dimone

    idioti v izraelskej politike tym istym smradlavym dychom hulakaju o pomste za holokaust a zaroven chcu exterminovat miliony palestincov
    medzi ktorymi su posledne geneticke zvysky palestinskych zidov. skutocnych povodnych zidovskych obyvatelov palestiny

    chazarska opicia tlupa
    publikované: 07.02.2009 08:18:05 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  284. Neoveritelné, ale ...
    Počas útoku na Gazu pozastavili v Izraeli všetky futbalové zápasy. Keď sa s nimi opäť začalo, fanúškovia prišli s novým pokrikom: "Prečo v Gaze školy zrušili? Pretože sme medzitým všetky deti postrieľali."
    Okrem toho, že ide o číry barbarizmus, ten pokrik odráža všeobecne rozšírené presvedčenie izraelských Židov, že Izrael dosiahol v Gaze pozoruhodné víťazstvo, aspoň pokiaľ ide o počet mŕtvych. Lenže z 1314 mŕtvych Palestíncov bolo 412 detí, čo je približne tretina z celkového počtu obetí
    publikované: 07.02.2009 08:29:04 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  285. Martin van Creveld
    takže ten radar v českých Brdoch by sa predsa len hodil, nie?
    publikované: 09.02.2009 20:49:41 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  286. KIDNEY NEEDED NOW
    Tým sa má informovať verejnosť, ktorá je zdravá a 100% vážna o predaji obličiek, by sa mala spojiť s Dr Mercy
    Nemocnica čo najskôr.
    E-mail: drmercyhospital686@gmail.com
    máme veľa pacientov, ktorí v súčasnosti potrebujú transplantáciu obličiek., hľadáte príležitosť predať svoju obličku za peniaze kvôli finančnej poruche a my vám kúpime obličky za sumu 800 000 EUR na obličky.
    A tiež máme HIV / liek, ak potrebujete aj liečbu a ak si chcete kúpiť spermie, môžete nám poslať e-mail hneď teraz,
    EMAIL: drmercyhospital686@gmail.com
    WhatsApp: +2348100367800
    S pozdravom,
    Nemilosrdná nemocnica Dr.
    publikované: 02.03.2020 08:18:46 | autor: jennifer (e-mail, web, neautorizovaný)
  287. Do you want to sell your kidney
    Kidney donor needed urgently at Apollo Hospital, we offer huge amount for one kidney only contact me via WhatsApp number: +917642912293 Email: apollohospitalkidneydep@gmail.com
    publikované: 01.04.2020 22:15:34 | autor: Dr Nico Scott (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014