Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Krajina Árjov

"Ohrozovaním Izraela je Irán proti všetkému, v čo veríme." Američan Barack Obama, december 2008
Ťažko povedať, aký by bol dnes Irán, keby Angloameričania nezvrhli v roku 1953 demokraticky zvoleného perzského aristokrata Mossadeqa - oponenta britského vyciciavania ropného bohatstva krajiny - a nenastolili vládu svojho satrapu a tyrana Rézu Pahlavího. Pahlavího teror krajinu zradikalizoval a priamo spôsobil ľudový prevrat.
Od tých čias je Irán (napriek tomu, že pri prevrate nezavraždil jediného Američana, hoci mohol a dôvodov bolo viac ako dosť) opäť "nepriateľskou krajinou" a svojou otvorenou a nezlomnou kritikou zločinného izraelského režimu sa stal dokonca nepriateľom č. 1. Vyjadrenie nenávisti voči Iránu je dnes povinnou jazdou každého západného politika, ak si nechce zaskákať bez padáku alebo sa opilo ujazdiť k smrti.

Otvorených vyhrážok voči Iránu, vrátane jadrového útoku, ktoré odzneli od USA, Izraela a zopár ich poskokov ordinujúcich na politickej scéne Európy, by sa tu dalo zhromaždiť na stovky.Aktuálne sa mocným tohto sveta podlizol budúci US prezident Barack Obama vyjadrením, že "Iran's vocalized threats against Israel stand "contrary to everything" the United States believes in." Je naozaj pikantné, že práve čierny Obama tak vrúcne verí v izraelský apartheid.

Aj mainstreamové média smú prinášať zásadne len očierňujúce správy vyrábajúce z Iránu démona, ktorý si potme šúľa atómovú bombu, aby ňou spáchal druhý holokaust (céčko v krúžku) na úbohom bezbrannom režime.
Táto démonizácia je len vo veľkom balení to, čoho sa dostáva každému individuálnemu kritikovi izraelských zločinov.

My si, na rozdiel od otrokov americkej nenávistnej politiky, môžeme dovoliť správať sa ako kultúrne bytosti a pozrieť si dokumentárny film o perzskej histórii.

Irán - sedem tvárí civilizácie

Tvár prvá

Tvár druhá

Tvár tretia

Tvár štvrtá

Tvár piata

Šiestu a siedmu si už záujemcovia vyhľadajú sami, ak tieto časti v internete sú.

(Vďaka Grigoriyovi, že na tento dokument upozornil)

A tu je výber z Perzských listov českého biológa Stanislava Komárka:

- Irán, vrátane toho dnešného, je pre Európana zaujímavý predovšetkým spojením indoeurópanstva, "árijstva", a takmer úplného oddelenia od západnej tradície - grécka filozofia a logika tu nikdy nezapustili zásadnejšie korene, rímsky svet práva a jednoznačnej organizácie sem nikdy nedosahoval, hebrejský monoteizmus sem dorazil až v značne zmenenej podobe monoteizmu islamského (ak odhliadneme od monoteizmu v Iráne samotnom, ktorý vznikol z vlastných zdrojov). Môžeme teda sledovať, čo sa deje s indoeurópskou duchovnou, jazykovou a do určitej miery aj genetickou tradíciou, ak je takmer štyri tisícročia pasážovaná úplne iným prostredím a podmienkami, ako sú tie naše.

Navzdory mnohým odlišnostiam, početným arabským výpožičkám a arabskému písmu pôsobí už jazyk napríklad oproti turečtine veľmi familiárne a Indoeurópan uvidí tisíc a jednu roztomilú analógiu, napríklad v tak klasických záležitostiach, ako je označovanie členov rodiny (pedar, madár, barádar, dochtar - otec, mama, brat, sestra). Pôvabný je napríklad zápor u slovies mícham? nemícham! (chem? nechcem!), či spojenia typu man am (ja som) či in čí je (čo je to?).

... Perzsko-turecká hranica je zlomom veľmi zásadným aj u mnohých iných a dôležitejších aspektov (ako je jazyk). Prechod hranicami smerom na západ budí dojem návratu do Európy. Turci sú oproti jemným, vybrane zdvorilým a umiernene nevtieravým Peržanom drsnejší a neotesanejší, ale zároveň svojou snahou po jednoznačnosti s prídychom určitej zupáckosti vojensko-byrokratickej rutiny pre Európana omnoho čitateľnejší.

... Pre iránske prostredie je typické "nekontradiktórne" myslenie, ktoré ignoruje zákony sporu a je schopné uvažovať a robiť zároveň veci, ktoré sú v európksych kontextoch chápané obvykle ako nezlučiteľné (čo je v zásade predsudok). Základná orientácia sa v tomto kultúrnom okruhu uskutočňuje nie podľa slov a ich doslovného významu, či dokonca podľa nejakého jasného logického kľúča, ale inštinktívne a citovo. Táto spoločnosť má málo významných mysliteľov, ale množstvo významných cítiteľov. To, čo je u nás doménou skôr umelcov a senzibilov, je v Iráne všeobecnou zručnosťou a ďalej na východ smerom do Číny asi ešte stúpa (myslenie Ázie je obecne vzaté akési "mäkšie" ako európske).

... Západná kultúra, tvrdá, jednosmerná a jednoznačná, umožňuje veľké krátkodobé potencovanie výkonu, ale za cenu istej rigidity. Transparentné a opakovateľné jednanie, štrukturované podľa okcidentálnych meradiel, napríklad logických distinkcií, či napríklad finančné účtovanie, si vyžaduje od Peržanov najkrajnejšie sústredenie, kým netransparentné pletichy sa zaplietajú samé do seba, len samovoľným pohybom duše a rastú neokopávané ako plevel v poli. Spoločnosť riadená týmito princípmi funguje rovnako dobre ako naša a má pre jednotlivca asi rovnaké množstvo nepríjemností a úskalí, len lokalizovaných niekde inde (rovnako tak stupne voľnosti a viazanosti sú distribuované úplne inak). Obidva štýly sú len obmedziteľne kombinovateľné.

... Pezská kultúra bola odnepamäti hojne vyvážaná a so záujmom preberaná. Celá bývalá ruská Stredná Ázia, Afganistan, Pakistan a severná India až takmer k Bengálsku, na druhej strane Turecko, Kaukaz, Balkán a tiež Rusko nesú silné stopy perzských vplyvov. Čecha na prvý pohľad prekvapia široké súvislosti medzi Perziou a Ruskom. Počínajúc pozláteným cimburím chrámov, cez samovary, štýl výtvarného umenia a vkus obyvateľov obecne ... celkovo možno povedať, že šíra Rus robí dojem lacnejšej, seversko-barbarskej kópie perzských vzorov v prostredí, ktorému trochu chýba perzský esprit, švih a elegancia.

-------------------

Verme, že Rusko bude jednoznačným spojencom Iránu v konflikte, ktorého sa už USA a Izrael nevedia dočkať. A že Rusku nebude chýbať esprit, švih a elegancia, keď bude agresorom vytĺkať zuby z ich krvilačnej huby plnej rečí o tzv. demokracii - krycom názve pre plutokraciu.


Bojovník.Takht-e Džamšíd - Persepolis

Bonus: Kamarátka sa vrátila z Ázie rozčarovaná, že sa k nej ľud správal chladne nielen vo Vietame, ale aj v Laose.
Že sa k osobám zo Západu správajú chladne Vietnamci, netreba snáď nikomu, čo len trochu pozná beštiálne americké búšenie do tejto krajiny, vysvetľovať.
Prečo sú chladní Laosania, je zrejmé z tohto. Na dva milióny ton trhavín sa nezabúda ľahko.

Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. yo,
    vždy, keď sem zájdem, nájdem tu niečo, čo sa dá čítať a čo vyvoláva chuť premýšľať. díky moc, ema
    publikované: 07.12.2008 21:47:46 | autor: rado k. (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Aha, Rado, Banksyho kamaráti dostali cenu
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1044375.html

    Niežeby na tom záležalo, ale udeliť cenu týmto "anarchistom" je dnes v politickej rovine takmer rovnaká odvaha ako ísť sa nechať každý piatok otĺkať izraelskými vojakmi do Biilinu.
    publikované: 07.12.2008 22:04:34 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Čoskoro je deň ľudských práv
    a tak si pripomeňme ich - ako obvykle svojráznu - interpretáciu v Svetle medzi národmi (citát Busha) a Zázraku medzi národmi (citát pacienta Sarkozyho):

    Hrdinský izraelský vojak zaútočil na fotografku, ktorá dokumentovala židovský pogrom na Palestínčanoch na okupovanom Západnom Brehu.
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1044365.html
    Vojak na svoju obhajobu ako poľahčujúcu okolnosť uviedol, že baba mala na bunde nápis ľudskoprávnej organizácie B´Tselem.
    publikované: 07.12.2008 22:08:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. no,
    áno, dostali cenu od Nemcov, ktorí si dodnes odpykávajú kolektívnu trest za kolektívnu vinu, ktorú im kedysi nadelil dobrý Santa. Obávam sa, že tá cena aj bude v tomto duchu vnímaná. Síce hovädami, ale to vieme len nemnohí
    publikované: 07.12.2008 22:19:41 | autor: rado k. (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Krajina ostrych nozov.
    Kde maju najostrejsie noze a najuslachtilejsie materialy mecov?
    V Japonsku, v Spanielsku, v Irane ci Indii?

    Umenie kalit zelezo a vyrabat ostry nastroj je vec dlhej tradicie.
    Niekde to vedlei lepsie, niekde horsie. Niekde ta tradicia upadla.
    Niekde sa ale znova zrodila.
    Ked sa dokazala objavit raz, dokaze to aj v buducnosti. Pevny zakon pravdepodobnosti.

    Podobne je to aj s kulturami ci genofondom. Lokalne rastu, zanikaju a znova sa rodia.

    Ale nechat znicit arijsku kulturu by bola pre ludstvo ohromna nepredstavitelna strata, z ktorej by sa dlho muselo spamatavat, ak by to vobec dokazalo.

    A to aj vtedy, ak pouzijeme ten pojem len v zuzenom vyzname na Iran.

    -------
    PS Zoberme si dnesne Grecko (vid aj aktualny bordel tam) a porovnajme s antickou heladou, zoberme dnesne Taliansko a porovnajme s Republikou Rimskou. Arijcov je a bolo by skoda.
    publikované: 08.12.2008 01:00:02 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Mne prišlo zábavné, Rado,
    že ľudia na strane práva sa nazývajú "anarchistami". Ako keby sa týmto pojmom museli ospravedlňovať za to, čo robia.
    Okupácia palestínskych území, osídľovanie okupovaných území, aj samotná výstavba múru okolo vyvolených sú jasne a nespochybniteľne protizákonné. Tí, čo udeľovali cenu, to veľmi dobre vedia.
    publikované: 08.12.2008 05:07:33 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Prvý krok k zničeniu bol urobený
    tabuizáciou starého indoeurópskeho pojmu Árja.
    Isteže sa bez neho svet zaobíde. Treba sa však pozrieť, kto mu to prikazuje.
    publikované: 08.12.2008 05:13:19 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Rozhovor s Brezinskim v Háreci
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1044635.html

    Israel will do harm to its relations with the United States if it insists on lobbying Washington for an American military strike on Iran, Zbigniew Brzezinski, the former national security adviser to Jimmy Carter, said in an interview with Haaretz over the weekend.

    To koho myslel pod United States? Cynickú marhu Clintonovú ? (ktorú, mimochodom, na jej minulom poste nahradí Kennendyová - tento americký nepotizmus niekoľkých vládnucich rodín je primitívnejší ako najhoršie orientálne diktatúry) Alebo myslel Rahma Emanuela? Gatesa? Jonesa? Liebermana? Bidena? Nie? Tak KOHO myslel pod tou Amerikou nesúhlasiacou s úderom na Irán?

    Starý mrďoch Brezinski, ktorý nesie osobnú zodpovednosť za súčasný katastrofálny stav Blízkeho Východu, súc jednou nohou v hrobe si odrazu všimol realitu. Rovnako ako Carter. Ich kuňkavé starecké varovné signály má americká administratíva na háku.
    Americká administratíva sa správa rovnako, ako idioti Brezinski a Carter za čias, keď boli pri sile a ich jedinou ambíciou bolo plne vyhovieť sektárskej sionistickej loby.
    publikované: 08.12.2008 06:44:10 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Keď už je reč o Brezinskom a Iráne,
    snáď stojí za zmienku, že k iránskemu povstaniu proti šáhovej tyranii, ktorá bola doslova národným ponížením Iráncov, došlo za Carterovho prezidentovania, kedy mu robil National Security Advisera - Brezinski.

    Ten tĺk Brezinski - samec v tom čase pri sile - vtedy zvažoval zorganizovať v Iráne štátny prevrat. Obdobný, ako ten v roku 1953, keď CIA operáciou, Ajax riadenou istým Kermitom Rooseveltom, odstavila demokraticky zvoleného aristokrata Mossadeqa a pomohla šáhovi Pahlavímu chopiť sa moci a sprevádzkovať najbeštiálnejšiu tajnú službu v modernej histórii Blízkeho Východu, vycvičenú zabijakmi z CIA a Mossadu. Hej, to boli vtedy hviezdne chvíle "úzkej spolupráce" izraelského zločinného režimu s iránskym zločinným šáhovským režimom, čiže terorizmus. Na iránske ropné zdroje bol vtedy spolu s USA a Britániou nacicnutý aj Izrael.
    A kto by si našiel vtedajšie autetické Brezinského vyjadrenia proti Iránu, možno by aj žasol nad tou kontinuitou amerického barbarstva. Sú totiž takmer rovnaké ako Obamove vyjadrenia zo včerajšku. Vrátane slintov o "hodnotách". Ako keby ich rovnaký špíčvrajter písal.

    Konzervatívny ajatolláh Chomejní bol fanatickým antikomunistom - zásadným odporcom bolševikov s ich permanentnou revolúciou v akomkoľvek preoblečení, tak ako ním je jeho nástupca podnes deň - a tak sa americký úder na Irán nedal natĺcť na kopyto boja proti komunizmu, obľúbenej to vtedajšej mantry americkej agresivity, ktorú dnes vystriedala flexibilnejšia mantra "boja proti terorizmu".

    Po deinštalácii šáha sa chvíľu črtala spolupráca Chomejního s USA, práve na báze protikomunizmu.
    Ibaže bolševikom z najvplyvnejšej americkej loby zásadne vadilo, že Irán je odporcom bolševických sociálnoinžinierskych experimentov, nech by ich robil ktokoľvek. Čiže aj odporcom sociálnoinžinierskeho experimentu s názvom Izrael.
    Vtedy sa ukázalo, kto rozhoduje o americkej politike.
    Nevie niekto, KTO v tých diplomaticky citlivých časoch v roku 1979 pozval smrada Pahlavího do USA s vedomím, že to bude znamenať koniec akejkoľvek US kooperácie s Iránom?
    publikované: 08.12.2008 07:47:35 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Sú to pašáci, tí Iránci
    Predviedli svetu, ako sa dá vyhrať vojna ešte predtým, ako vôbec začala. Tomu sa vraví Kultúra.
    Môže sa milý Izrael oježiť radarmi a raketami od výmyslu sveta, iránska nukleárna sila je aj tak oveľa silnejší argument. No to som zvedavý, ako toto svetové médiá vysvetlia medzinárodnej pospolitosti. Asi zase nijako. Alebo sa to zakamufluje cez plyn, ktorý treba. To je fakt.
    Oni si to síce ako vždy odserú Palestínčania, ale ani to nebude naveky. Kultúra musí zvíťaziť nad paranojou, to je univerzálny zákon.
    publikované: 08.12.2008 08:11:22 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Prvy krok bol urobeny
    vytlavenim pojmu do oblasti TABU.

    Ale v reale kazde tabu len ukazuje slabost toho,kto ho pouziva, a jeho problemy.

    Zo slovom Arja boli vytlacene aj na tychto strankach spominane pojmy ako "dostojnost" a podobne.

    "Kto vyslovi meno Jehova, bude ukamenovany":-)

    Arja, arja - nuz, ani ja by som nenazval clanok takto, ale otazka je:
    chce ci moze mi dnes niekto zakazat, aby som pestoval arijsku kulturu?

    Mne je UPLNE JEDNO, kto a ako predo mnou pouzival toto slovo a ake chyby pripadne pri tom spachal. Bude lepsie, ak pod vplyvom politickeho pokrytectva budem pouzivat nejake semanticke synonyma? :)

    Ja tvrdim, ze existovala kultura vyrovnanej chrbtice a civilizacia, ktora tento postoj propagovala a pouzivala, bola zdrava a darilo sa jej.
    Dnes akoby bola ozaj nadmieru propagovana zohnuta chrbtica, nie ze by to bolo prvy raz v dejinach, ale je to naozaj dost vyrazne - a preto to mnohych ludi trapi, zohynat sa, krivit, nie je to ani prijemne, ani dostojne, ani perspektivne.

    Moze sa stat, ze bude cele buduce ludstvo skrivene a rachaticke?
    No, vsetko je mozne, ak sa budeme okunat propagovat vyrovnany a slobodny postoj.

    No brr, to znie ako dalsia vyzva (do prace ci dokonca boja).
    Chcem povedat, ak si ODOPRIEME ten prijemny a pohodlny vyrovnany postoj. Ked sa clovek narovna, hned sa mu ulavi a lepsie dycha. Buaaa :-). Kazdy zdravy clovek by si to nemal dat ujst.

    Ako sa hovori:
    Nie je cesta k slobode.
    Sloboda je cesta.

    (ono sa to hovori so stastim, ale stastie je sprofanovany pojem)
    publikované: 08.12.2008 09:53:46 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Pasaci Iranci.
    No, Idar, urcite sa nenahnevas ked napisem, ze mi to pripomina tu scenku z filmu Medved (od toho Francuza ...).
    Tam male medvieda vrci na dobiedzajuce tusim pumy, relativne oproti nemu velke bestie ... a tie sa naozaj zrazu davaju na ustup so stiahnutym chvostom.
    Potom kamera zmenou pohladu odkryje, ze za medviedatom sa zdvihol stary ohromny maco .

    Pamatame? Chapeme?
    Asi tak to funguje v prirode:)

    Hm, tym chcem poovedat, ze odvaznemu stastie praje:)
    publikované: 08.12.2008 10:02:20 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. ako vždy
    pekne, Ema.
    publikované: 08.12.2008 10:50:40 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. आर्य
    Je na čiernej listine už aj indoárijský jazyk?

    Z आर्य pochádza aj výraz right - spravodlivý, skutočný.
    Výraz v tomto prípade síce zostal, ale zo spravodlivosti je právo silnejšieho, čiže fašizmus a skutočnosť bola nahradená hypnotickým bľabotom korporátnych médií.
    publikované: 08.12.2008 13:32:30 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Utekajme, už ide
    Podľa najnovších drbov sa má novou veľvyslankyňou USA v Prahe stať stará fuchtla a vrahyňa Albrightová. Boh ochraňuj bratov Čechov. Moc dlho si tú slobodu neužili. A nepochybujme o tom, že chrlenie síry v podaní tej krvilačnej báby určite dosiahne aj na Slovensko.

    Arton, ako sa to vezme, existujú aj výnimky. Sákašvili bol tiež odvážny, aj medveďa za sebou mal a pozri ho, ako dopadol. Už sa chrapot toho bezmozgovca začína pomaly chýliť ku koncu.
    publikované: 08.12.2008 14:28:56 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. No, Sakash mal medveda skor proti sebe :)
    Co sa tyka starych priam budovatelskych pouciek, aby sme si rozumeli, niektore su myslene skor ironicky. Pokial je tam smile, tak hej - ved vieme, ako dopadli mnhi odvazni.) Zvlast v danom kontexte - mozes byt odvazny, ale ak nemas za sebou velkeho medveda ...
    (je mi luto, ze tu musim vysvetlovat vlastnu pointu, ale radsej to, ako byt povazovany za nejak naivneho)

    Ako protipol zopakujem to, co je bez akejkolvek ironie:

    Nie je cesta k slobode.
    Sloboda je cesta.
    publikované: 08.12.2008 14:37:51 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. dobry clanok
    ...nedavno sme sa bavili o babrakovi obamovi, ze ema?
    publikované: 08.12.2008 17:14:04 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Len tak pre obohatenie
    mediálnych správ. Aby sa vedelo, ako tie kravále vlastne začali:
    http://nezavisle.info/2008/12/06/imigranti-pachali-v-atenach-vytrznosti/
    Samotnú skutočnosť ponechám bez komentára, ale nie to, že sa o tom nesmie hovoriť. Organizmus, ktorý popiera existenciu svojich parazitov, skôr či neskôr zle skončí.
    A keby sa niektorým útlocitnejším povahám nepozdával ten háklivý zdroj, môžu plynule prejsť k ďalšiemu príspevku.
    publikované: 09.12.2008 02:10:39 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Čoskoro zostanú len necertifikované zdroje,
    lebo korporátne médiá začínajú krachovať.
    Keď vyschnú žriedla, všeličo bude simplifikovanejšie.

    Od mediálnych politrukov sme sa dozvedeli len to, že v Grécku ide o "anarchistov", ale o genéze ani muk.
    Samotná EÚ sa tým nemá čas zapodievať, lebo intenzívne upgraduje vzťahy s Izraelom, ktorý - súc neviazaný POVINNOSŤAMI člena EÚ - bude mať právo strkať nos najmä do bezpečnosti a financovania EÚ.
    Dúfam, že sa poniektorí súdruhovia z bruselského politbyra ráčia pozrieť na USA, ako tie dopadli a eticky aj ekonomicky a sa zamyslia, či je to TO, čo chcú.
    EU votes to upgrade Israel relations
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1044840.html

    EÚ nemá čas zapodievať sa ani podivným dianím v Estónsku:
    TALLINN. Estónsko chce zjednodušiť procedúru zmeny priezvisk pre občanov ruskej národnosti, žijúcich v pobaltskej republike.

    Ruským Estóncom by sa tak podľa názoru rezortu vnútra v Tallinne ľahšie integrovalo do tamojšej spoločnosti. Práve "pripravenosť na integráciu" sa v budúcnosti bude akceptovať ako dôvod na zmenu priezviska. Už teraz patrí integrácia medzi významné dôvody zmeny mien. Vlani sa pre tento krok rozhodlo celkove 980 osôb, 13 žiadostí však kompetentní zamietli.

    Komunita ruského pôvodu tvorí asi štvrtinu celkove 1,3-miliónovej estónskej populácie.

    Napriek opakovanej snahe Tallinnu o integráciu občanov ruského pôvodu ukázal vlaňajší konflikt okolo premiestnenia pamätníka sovietskych obetí druhej svetovej vojny z centra estónskej metropoly, že medzi Estóncami a rusky hovoriacou menšinou v krajine jestvuje ešte množstvo predsudkov, pripomína agentúra APA.

    pondelok 8. 12. 2008 13:46 | Copyright © TASR 2008

    Som si tam dosadila Slovensko a istú miestnu menšinu a smiechu som sa nezdržala. To by bolo rachotu až do Ňujorku.

    A ešte maličkosť, akože nič:
    http://www.sme.sk/c/4214711/steinmeier-kritizuje-mini-summit-eu-bez-merkelovej.html


    Zo sveta len toľko, že India po útokoch v Mumbaji poslala Riceovú, ktorá tam hneď dobehla, do psej matere. India bude aj v boji proti teroru spolupracovať s Ruskom a Čínou. Minulý týždeň s Ruskom podpísala pár dokumentov a urovnala pár starších sporov.
    Ale to len tak, na okraj, veď to vôbec nie je dôležité.
    publikované: 09.12.2008 05:26:19 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. ... a ešte sa na ňom baviť budeme,
    Menkaure.
    Ako hovoria klasici holyvúdskeho entrtajnmentu, šou sa iba začína.
    publikované: 09.12.2008 05:28:06 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Bush sa ospravedlnil za IRAK
    publikované: 09.12.2008 14:19:13 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Vesnice Krljevo konečně etnicky čistá
    Poslední dva srbští obyvatelé vesnice Krljevo u Kosovské Kamenice v Kosovu byli v pátek 5. prosince nalezeni mrtví ve svém domě. Předseda obecní správy Boban Jevtic srbským médiím s odvoláním na „důvěryhodné zdroje“ řekl, že sedmasedmdesátiletý Stanko Bogdanovič a jeho o čtyři roky mladší žena Stanica byli zavražděni.
    Kosovoalbánská policie vesnici uzavřela a její mluvčí Ismet Hašani prohlásil, že manželský pár zemřel z „přirozených příčin“. Na otázku, jak často se stává, že dva staří lidé zemřou z přirozených příčin týž den, odmítl odpovědět.
    publikované: 09.12.2008 14:35:19 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. n - jasne, ze prirodzena pricina
    albanskokosovska chamrad je od prirody kriminalna, nasilna a vrazedna. Ti srbski starcekovia zomreli teda uplne prirodzene.
    publikované: 09.12.2008 17:15:33 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. ema,
    precital som si aj Tvoj predchadzajuci clanok, zaujimave pre mna, lebo inac by som si naozaj nevsimol taku nervydrasajucu spravu o mazanici. Trochu ma znechutila klesajuca uroven diskusie, ale to mozno len ja nechapem intelektualne tenzie okolo nickname iris a pod.
    publikované: 09.12.2008 17:23:21 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. gratulácio!
    ema si po dvoch týždňoch mlátenia práznej gazovskej slamy konečne všimla teroristický útok moslimáčov voči Indii v Bombaji - aj to len tak "na margo" k iným hlúpostiam.
    Díky jej aj za to, ostatní však ani to - veď správkyňa pitvora neudala ťprávny ťmer :)
    publikované: 09.12.2008 22:52:07 | autor: kriq (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Dva týždne si manuálne pracoval
    a teraz nevieš, čo si myslieť o Mumbai?

    Po prvé, zďaleka to nebol najväčší teroristický útok za posledných 8 rokov v Indii. Skôr sa dá povedať, že taký tuctový. Asi ako teroristický útok na pakistanský hotel Marriott. Pamatáš, alebo treba pripomenúť, lebo je o ňom tak tichúčko?
    Najväčší teroristický úrok v dejinách Indie - ak teda nebudeme brať do úvahy teroristické útoky britských okupantov počas kolonizácie Indie na neozbrojené domáce obyvateľstvo - sa udial v roku 2002. Zahynulo vtedy okolo 5000 ľudí a asi 40 000 ľudí prišlo o domovy. Boli to ovšem indickí moslimovia, a tak to nie je zaujímavé.

    Po druhé - doterajšie výsledky vyšetrovania: teroristi boli nadrogovaní a bol medzi nimi minimálne jeden občan Mauretánie, bývalej britskej kolónie. Mali zbrane, aké používajú výlučne americkí mariňáci a dostávali telefonické pokyny zo zahraničia. Pošli mail indickej vláde a spýtaj sa, odkiaľ tie telefonáty boli a nezabudni sa spýtať, prečo minulý týždeň vykopli Riceovú. Môžeš sa tiež spýtať, prečo sa odrazu nehovorí o geniálne vymyslených Deccan Mujahideen a tiež sa spýtaj niečo o GPS, ktoré našli indickí vyšetrovatelia.

    Daj nám potom vedieť.
    Lebo obávam sa, že aj tento spackaný teroristický útok zanikne ako ten marriottský, keď jeblo auto pri bráne a o pekne dlhú chvíľu na to padol z neznámych dôvodov celý hotel (český veľvyslanev v tej pauze volal domov, že je v porádečku a potom už v porádečku nebol) a my sa oficiálne nič podstatné nedozvieme.
    Vopred vďaka.
    publikované: 10.12.2008 05:32:33 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Pod takým stropom nebolo možné,
    menkaure, očakávať žiadne veľké diskusné výkony.
    publikované: 10.12.2008 05:33:52 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Kriq, a mohol by si nám tiež povedať
    - ak teda nemáš tú rečovú vadu trvalú - prečo média, keď robia pri nejakom čerstvom teroristickom útoku prehľad minulých útokov, vždy cudne zabudnú spomenúť, že PEKNÉ PRVENSTVO V ÚTOKOCH NA HOTELY (čo je civilná infraštruktúra par excellence) SI ZAKNIHOVALA ŽIDOVSKÁ TERORISTICKÁ ORGANIZÁCIA IRGUN teroristickým útokom na hotel King David. Zahynulo pri ňom takmer sto ľudí.

    A zisti nám aj, prosím ťa, prečo tento teroristický útok židovskej grupy Izrael verejne oslavuje divže nie ako štátny sviatok, za účasti politických reprezentantov
    http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/middle_east/article690085.ece
    Nech vieme, čo si máme o tom myslieť.
    Tiež vopred vďaka.
    publikované: 10.12.2008 06:39:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Prípad Krljevo
    "Je predsa úplne prirodzené, že Srbi v Kosove zomierajú na strelné rany. V prípade dvoch starcov sa Európskej únii, ICTY a OSN ospravedlňujeme, že sme ich orgány neposkytli na humánne účely. Do budúcna sa budeme snažiť, aby Srbi v Kosove zomierali prirodzenou smrťou vo veku, kedy sú ešte použiteľní."
    Hašim Thači a Ramuš Haradinaj

    Ináčky, aká to zaujímavá paralela s "biblickou zemou zasľúbenou": aj v mafiánskom štáte Kosovo - čo je obdoba Svetla medzi národmi a Zázraka medzi národmi lokalizovaná v Európe - sa teroristi tranformovali na politikov a teroristické úderky na tzv. pravidelnú armádu.
    Tadič: Kosovskú armádu tvoria teroristi
    http://www.sme.sk/c/4199679/tadic-kosovsku-armadu-tvoria-teroristi.html
    A to je, prosímpekne, Tadič úplne prozápadný.
    Pred pravdou sa proste nedá stále utekať.
    publikované: 10.12.2008 06:51:20 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Aby sa nezabudlo
    U Svetla medzi národmi (Bush, máj 2008) a Zázraka medzi národmi (pavient Šarközy, t.č. predsedajúci EÚ, máj 2008) sa dostávajú k moci Feiglinovia.

    Kto to je, ten Moše s typickým blízkovýchodným menom FEIGLIN, a jeho čvarga?

    - In describing Adolf Hitler, Feiglin is quoted to have told her, "Hitler was an unparalleled military genius. Nazism promoted Germany from a low to a fantastic physical and ideological status. The ragged, trashy youth body turned into a neat and orderly part of society and Germany received an exemplary regime, a proper justice system and public order. Hitler savored good music. He would paint. This was no bunch of thugs. They merely used thugs and homosexuals."

    The time has come to break free from the shackles of politically correct speech and call these people - Feiglin and his cronies - by their explicit name. They are not "radicals" but fascists by any acceptable definition. And had they not been born - through no fault of their own - to Jewish mothers, they would have been damn anti-Semites to boot.

    "There can be no doubt that Judaism is racist in some sense," Feiglin went on to say in that interview. "And when they asserted at the United Nations that Zionism was racist, I did not find much reason to protest. The people who take racism to mean a distinction between races - and this is a very primitive distinction - must argue that Zionism is racist."

    Later in the interview, Feiglin addressed the Palestinians. "There is no Palestinian nation. There is only an Arab-speaking public which has suddenly identified itself as a people, a negative of the Zionist movement, parasites. The fact that they hadn't done so earlier only serves to prove how inferior they are. The Africans have no nations either. Only Zulus, Tutsis."

    One is left to wonder under which tribe Feiglin classifies the Obama household.

    Not only are Feiglin's people radicals and fascists, but also the bearers of severe personal disturbances, which hide behind a layer of patriotic make-up, under the camouflage of the Jewish faith.

    If the Knesset is a temple, then Feiglin is the idol.

    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1045101.html

    Zbytočne, kamarátikovia, vypisujete v Háreci, že aký je feiglin nacista a fašista, keď si s ním neviete urobiť reálne poriadky. Môže sa vám len chechtať do ksichtu, čo aj robí.

    ---------------------------------------------------------------------

    Korporátne média nám fakt, že v Izraeli už OTVORENE nastupujú k moci nacisti, oznámili ich typickým doublespeakom.
    http://www.sme.sk/c/4215364/na-kandidatke-izraelskeho-likudu-prevazuju-stupenci-tvrdej-linie.html
    Pohoda, klídek, tabáček.

    Mohlo by nám to byť egál - čo by aj bolo - keby Svetlo medzi národmi a Zázrak medzi národmi nevydieral do EÚ absolútnu lojalitu - POVINNOSŤ držať hubu a krok - a nepchal sa do jej štruktúr, s cieľom ovplyvňovať celú EÚ.

    A tak sa EÚ dostáva do schizoidného postavenia, keď na jednej strane horlivo bojuje proti nacizmu a fašizmu a na stranej druhej sa necháva držať pod krkom režimom, ktorého kostrou je práve nacizmus (vyvolenosť, nota bene genetická) a fašizmus (právo silnejšieho na etnické čistky a genocídy).

    To bude paráda, keď bude Feiglin rečniť v Európskom parlamente. Še pobavime. A zabezpečíme Kriqovi vstupenku na balkón.

    Uvidíme, či budú korporátne média mlčať, alebo začnú otvorene vychvaľovať nacizmus a fašizmus - v tom správnom prevedení, samozrejme.
    publikované: 10.12.2008 07:13:31 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. moshe feiglin?
    Feiglin's manifesto: Israel should quit UN, cut off water to Palestinians

    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1045106.html

    svetlo medzi narodmi :))

    zacnite sa tak spravat vsetci
    publikované: 10.12.2008 09:55:46 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Žiadne také,
    namiesto do galérie ho nacpeme do livreje pripomínajúcej uniformu Irgunu a bude robiť Feiglinovi poskoka a nosiča batožiny. Nech si to užije.
    publikované: 10.12.2008 12:13:41 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. preco
    Napriek tomu ze riskujem idarove zotretie pod ciernu zem, moze mi niekto povedat preco, cim su vsetci tajtrlici v EU drzani v sachu..

    Ministři zahraničí EU v pondělí v tichosti jednohlasně schválili povýšení úrovně vztahů s Izraelem, jehož prvním projevem bude historicky první setkání izraelského premiéra se všemi vůdci zemí EU, které je naplánováno do Bruselu na duben.
    Tomuto kroku předcházelo osmnáct měsíců protestů ze strany palestinské samosprávy a vlád některých arabských zemí. Minulý týden ale zavítala do Bruselu izraelská ministryně zahraničí Tzipi Livniová, aby se setkala s francouzským ministrem zahraničí Bernardem Kouchnerem, jehož země nyní EU předsedá. Při jednání požádala všechny přítomné, aby opustili místnost a vedla s Kouchnerem sólo rozhovor. V jeho rámci se dohodli, že EU vydá samostatné prohlášení o potřebě míru v Palestině, aniž by ho nějak spojovala s Izraelem, a že EU nebude oficiálně prosazovat francouzský plán na mírové řešení situace a ponechá ho jen v rovině návrhu. „Výměnou“ za to se bude šéf izraelské diplomacie třikrát ročně setkávat se svými protějšky z EU a ostatní izraelští ministři jednou ročně. Izrael také bude vést s EU „strategický dialog“ o mírovém procesu, íránské hrozbě, boji proti terorismu a zločinnosti. EU se zároveň zavázala, že pomůže prosadit Izrael do agentur OSN a izraelské experty do mírových jednotek OSN.
    K dohodě s Izraelem měly původně výhrady Británie, Malta, Irsko, Kypr a Belgie, nicméně stačilo, aby Tzipi Livniová v projevu z minulého týdne prohlásila, že „Izrael dál usiluje o konečné uspořádání s Palestinci“ a že rozšiřování židovských osad na okupovaných územích „už dále není oficiální politikou izraelské vlády“, a vše se jakoby urovnalo.
    Sergio Yahni, ředitel jeruzalémského Alternativního informačního střediska (AIC) konstatoval, že dohoda mezi EU a Izraelem je projevem „selhání mezinárodního právního systému“. „Je to poprvé od druhé světové války, kdy se evropské společenství zřeklo ochrany lidských práv,“ zdůraznil.
    Ministři zahraničí EU v pondělí v tichosti jednohlasně schválili povýšení úrovně vztahů s Izraelem, jehož prvním projevem bude historicky první setkání izraelského premiéra se všemi vůdci zemí EU, které je naplánováno do Bruselu na duben.
    Tomuto kroku předcházelo osmnáct měsíců protestů ze strany palestinské samosprávy a vlád některých arabských zemí. Minulý týden ale zavítala do Bruselu izraelská ministryně zahraničí Tzipi Livniová, aby se setkala s francouzským ministrem zahraničí Bernardem Kouchnerem, jehož země nyní EU předsedá. Při jednání požádala všechny přítomné, aby opustili místnost a vedla s Kouchnerem sólo rozhovor. V jeho rámci se dohodli, že EU vydá samostatné prohlášení o potřebě míru v Palestině, aniž by ho nějak spojovala s Izraelem, a že EU nebude oficiálně prosazovat francouzský plán na mírové řešení situace a ponechá ho jen v rovině návrhu. „Výměnou“ za to se bude šéf izraelské diplomacie třikrát ročně setkávat se svými protějšky z EU a ostatní izraelští ministři jednou ročně. Izrael také bude vést s EU „strategický dialog“ o mírovém procesu, íránské hrozbě, boji proti terorismu a zločinnosti. EU se zároveň zavázala, že pomůže prosadit Izrael do agentur OSN a izraelské experty do mírových jednotek OSN.
    K dohodě s Izraelem měly původně výhrady Británie, Malta, Irsko, Kypr a Belgie, nicméně stačilo, aby Tzipi Livniová v projevu z minulého týdne prohlásila, že „Izrael dál usiluje o konečné uspořádání s Palestinci“ a že rozšiřování židovských osad na okupovaných územích „už dále není oficiální politikou izraelské vlády“, a vše se jakoby urovnalo.
    Sergio Yahni, ředitel jeruzalémského Alternativního informačního střediska (AIC) konstatoval, že dohoda mezi EU a Izraelem je projevem „selhání mezinárodního právního systému“. „Je to poprvé od druhé světové války, kdy se evropské společenství zřeklo ochrany lidských práv,“ zdůraznil.
    (ter)http://www.kibush.co.il/show_file.asp?…
    publikované: 10.12.2008 18:08:32 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. SORRY
    ZA ZDVOJENIE
    publikované: 10.12.2008 20:30:30 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. je to sokujuce
    neuskodi precitat si to dvakrat posebe

    slobodna europa :))
    publikované: 10.12.2008 20:40:44 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Kua N,
    už som sa dnes dobre ponasieral, keď som to čítal v origináli, a ty to sem nainštaluješ ešte dva razy.
    No čo, Kušnier si predsa nemohol nechať vyfúknuť svoju hlavnú kmeňovú agendu od nejakých Schwarcenberků, ktorí sa už pred časom vyjadrili, že utuženie zväzkov s Izraelom bude hlavnou, a vlastne jedinou, témou ich predsedníctva. Vondra už od leta slintá o samite Izrael-EÚ v Prahe. Hlavným bodom ich politiky je, aby sa Izraelu pred prijatím do klubu nekládli podmienky ohľadom mierového procesu, a vôbec žiadne podmienky, len ustupovať sa má. Vo všetkom. Inak vraj nevznikne požadované puto, ktorého absencia doteraz pripravovala EÚ o cenný vplyv v regióne. A to i napriek všetkým miliardám, ktoré EÚ do Izraelu už naliala, s čím by sa však samozrejme prestať nemalo.
    Na občerstvenie pamäti napr.:
    http://www.euroskop.cz/44/9482/clanek/cesi-zvou-do-evropy-outsidera-izrael/
    Keby to niekomu pripadalo ako schujený newspeak, nie je tomu tak. Oni to tí zmrdi myslia smrteľne vážne. Toto už nie sú len tie obvyklé marionety, čo sa v Európe pretŕčali posledných šesťdesiat rokov. Toto už smelo môžeme prirovnať k vývoju rokov 30-tych. Paralel je až až.
    publikované: 11.12.2008 00:18:43 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. A new bubble is blowing
    No bottom yet? No problem! Wall Street needs another bull, is already secretly blowing a newer, bigger bubble. How do we know? Simple. They're bubble-blowers by nature. It's locked in their DNA, controls their brain waves. It's the divine spark that guides their destiny and America's too.

    Remember Aesop's Fable, "The Scorpion and Turtle:" The deadly scorpion can't swim, asks the turtle for a ride across the river. The turtle's skeptical, but gullible: "You'll sting me." Of course scorpions will say anything to get over to the promised land. He always wants one more shot. He crashed on this side. Over there he just knows he'll win big.
    "That's irrational! If I sting you, we both sink, both drown." So the naïve turtle buys into the scam one more time. Then, halfway across the river, the scorpion's DNA suddenly triggers an irresistible urge in his brain. He stings the poor turtle. They sink amid the bubbles. "Why?" asks the naïve turtle. "Because I am a scorpion, it's in my nature."

    Yes, the turtle's just a metaphor: For investors and taxpayers. The scorpion's also a metaphor: For Wall Street and the armies of lobbyists controlling Washington from the shadows. It's "in the nature" of all those scorpions to be greedy, to blow bubbles, to self-destruct.

    So think metaphorically as you sift through the following 10 clues: Learn why the new bubble's already blowing, even before the economy and the market hit bottom -- clues masked by the press's relentless breaking-news hype about short-term solutions. Notice the desperate searching for new ways to "the other side."

    Paul B. Farrell

    http://www.marketwatch.com
    publikované: 11.12.2008 06:45:39 | autor: a blue bull (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. tiez nazor
    podrobne s citam tvoj blog a zistujem, ze konspirativnost, kombinatorika a zaujatost vladnu svetom...
    ludstvo sa nikdy z minulosti nepoucilo a co bolo v historii pravdou a co nie je velmi diskutabilne, lebo na kazdu pravdu je viac pohladov a aj ked fakty nepustia su len suchymi faktami...
    myslim si, ze zakladom pohladu na svet je pohlad do vlastnej rodovej skupiny a presne tak je to aj v inych skupinach, vacsich ci mensich...je tam obsiahnute vsetko co v ludskej bytosti je a je pouzitelne aj s odchylkami a vsetko v zivote zalezi len a len od stastia jednotlivca a nahody...
    zelam Ti vela stastia a nechaj sa zdiagnostikovat nejakemu holistickemu diagnostikovi, presne vidim disfunkcie v tvojom organickom stroji, ktore sposobuju, ze sa zbytocne trapis a aj tak nic nevyriesis...
    pekny den...
    publikované: 12.12.2008 01:45:50 | autor: emka (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Byly útoky v Bombaji spojeny se západními zpravodajskými službami?
    http://www.blisty.cz/2008/12/12/art44220.html

    As details emerge about who was responsible for the terrorist attacks in Mumbai last week, the evidence points to a militant group and network of associates that can be linked to a number of intelligence agencies, including the ISI, the CIA, and MI6.
    http://www.informationclearinghouse.info/article21380.htm
    publikované: 12.12.2008 06:52:35 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Bernard Madoff arrested over alleged $50 billion fraud
    Bernard Madoff, a quiet force on Wall Street for decades, was arrested and charged on Thursday with allegedly running a $50 billion "Ponzi scheme" in what may rank among the biggest fraud cases ever.
    The former chairman of the Nasdaq Stock Market is best known as the founder of Bernard L. Madoff Investment Securities LLC, the closely-held market-making firm he launched in 1960. But he also ran a hedge fund that U.S. prosecutors said racked up $50 billion of fraudulent losses.
    Madoff told senior employees of his firm on Wednesday that "it's all just one big lie."
    http://www.reuters.com/article/newsOne/idUSTRE4BA7IK20081212

    his lawyer is Dan Horowitz
    http://www.aeispeakers.com/speakerbio.php?SpeakerID=1592
    Bernie Madoff, Chairman and CEO of Bernard L. Madoff Investment Securities, is surrounded at the office by his brother, Peter, his nephew, Charles, his niece, Shana and his sons, Mark and Andrew.
    http://www.financetech.com/featured/showArticle.jhtml?articleID=14704318&pgno=2

    Son
    Mr. Madoff, 25, graduated from the University of Pennsylvania and is a securities trader at Bernard L. Madoff Investment Securities in New York. His father is the company's chairman, and his mother, Ruth Madoff, is its director of administration. His father is also the chairman of Nasdaq.
    http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9E0CEFD91531F93AA25752C0A964958260
    publikované: 12.12.2008 07:36:18 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Grigoriy ty hovno
    vidno z akeho naroda pochadzas Grigorij (Meseznikov?)
    oznacovat nejakych ludi ako chamrad, menejcenne bytosti, to mi nieco pripomina (zeby slovo Gojim?)
    Internet trochu skrizil plany chazarskym zlocincom. To, co bolo starocia utajovane, sa pomaly dostava na povrch. Ludia si mozu precitat knihy ako Kniezata zloby ci Sionski mudrci a odhalit svetovladne plany zidovskych klanov a slobodomurarskych lozi.
    publikované: 12.12.2008 17:16:53 | autor: roman (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Roman,
    za prve, Grigorij adresoval svoj prispevok nie autorke tohoto blogu, ale nejakemu provokaterovi, co sa podpisal "Emka".
    Chapes?

    Za druhe, nebudem posudzovat tvoju jednoduchost, ale sleduj prave Grigorija, nech sa nieco naucis, aby si nepodlahol prvym nastraham vulgarity.

    A za tretie, ked uz sme pri tom - ani ja nevycitam starozakonnym dogmatikom, ze presadzuju teoriu o plebse ludstva. Vycitam im s opovrzenim, ze ONI nie su ti, co maju fundament take nieco prehlasovat. U nich je to UMELEE.

    Ja napriklad sam seba nedokazem posudit, nakolko som arogantny, ale jedno je iste - stale si pripadam MALO arogantny.
    Staci mi nachvilu sa odputat od vsednosti tohoto sveta, a znova vidim, ze si nic ine ako aroganciu nezasluzi - respektive, ze to je prave to, co potrebuje.
    Tento svet si zasluzi ako odmenu opovrhnutie a ako liek aroganciu.
    publikované: 12.12.2008 21:35:50 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Uz po nich idu, bolsevici
    Does Jewish anti-Semitism exist?

    Prof. Alvin H. Rosenfeld's 2007 essay "Progressive Jewish Thinking and the New Anti-Semitism" triggered an international debate over a largely neglected phenomenon: anti-Zionist Jews who are waging fierce polemical and organizational campaigns against Israel's existence. Many of them employ language that fulfills the criteria of both the European Union's "working definition" of anti-Semitism and the US State Department's definition of contemporary anti-Semitism.

    lthough such anti-Zionist Jews are a bizarre fringe group in the US, England, Canada and Germany, they are, nonetheless, attracting growing attention from mainstream media because of their support for campaigns to boycott Israel and their comparisons of Israel with Nazi Germany and the former apartheid regime in South Africa.

    In his carefully worded manifesto, Rosenfeld, director of the Institute of Jewish Culture and Arts at Indiana University and a leading Holocaust scholar, poses the pressing question: Are these "Progressive Jews" contributing to the new anti-Semitism? Perhaps the most astonishing achievement of his essay is the didactic purpose it serves for a non-Jewish audience. Charges of anti-Semitism and vulgar anti-Zionism among Jews have been written off by non-Jews as an internecine Jewish matter. However, major German and European media outlets, as well as university forums and politicians, which seem unable to resist the temptation to offer a bully pulpit to hard-core anti-Zionist Jews, could benefit from a sober reading of Rosenfeld's essay. A vicarious need among many German journalists to vent anti-Israeli hostility through anti-Zionist Jews, who inoculate the press from the charge of Jew hatred because of their Jewish backgrounds, helps to explain the staying power of this unsavory phenomenon.

    Rosenfeld's essay has been translated into German and his ideas have been discussed, attacked and praised in a number of German newspapers. The ongoing legal dispute between the German-Jewish journalist Henryk M. Broder and Evelyn Hecht-Galinski over whether Hecht-Galinski is a Jewish anti-Semite jolted the German media.The recent release of the media watchdog organization CAMERA's book, Israel's Jewish Defamers: The Media Dimension (2008), which includes a new essay by Rosenfeld, adds more insight into "the Jewish Jew-haters."

    Professor Rosenfeld, is there Jewish anti-Semitism? Isn't that a contradiction in terms?

    - On the face of it, Jewish anti-Semitism does sound like a contradiction in terms, but unfortunately the phenomenon exists and has a long history. Some even claim to find reference to it as far back as the Bible and interpret a verse such as Isaiah 49:17 as an example: "Your destroyers and they that make you waste will come forth from among you." Isaiah was a farsighted prophet, and while I claim no direct line of continuity between ancient and medieval Jewish enemies of the Jews and the people that Henryk M. Broder has rightly been exposing as implacably anti-Zionist and anti-Semitic, some of the parallels are chilling.

    Jewish intellectuals like Tony Judt, Noam Chomsky and Alfred Grosser strongly deny being anti-Semites. They claim they are simply formulating severe critiques of Israeli policy that have nothing to do with anti-Semitism. What do you think of that claim?

    - In and of itself, criticism of Israeli politics and actions need not be anti-Semitic. Like all countries, Israel is far from perfect and should not be exempt from criticism, even sharp criticism. But too often what passes as criticism of Israel is no more than a code term, or rhetorical cover, for what is sometimes transparently a form of verbal aggression - an impassioned denunciation or vilification of the state itself and even its right to continued existence. If one attends carefully to the language of some of the people you name, one finds that it has an edge to it - an extra note of enthusiasm, anger, bitterness: an overwrought quality - that goes well beyond what one normally thinks of as political commentary or criticism. Something perverse is going on here, something that one almost never finds when critics turn their sights on other countries, unless that country happens to be America.

    The current legal dispute between Broder and Evelyn Hecht-Galinski, the daughter of Heinz Galinski [former head of the Central Council of Jews in Germany and the Berlin Jewish Community] caused widespread media attention in Germany. Hecht-Galinski equates Israeli policies with Nazi Germany and argues that a "Jewish-Israel lobby with an active network extends around the world and, thanks to America, its power has become great." Do you view Hecht-Galinski's statements as anti-Semitic? And what is her motivation for waging a campaign against Israel in the German media?

    - I don't know Evelyn Hecht-Galinski, so I have no idea what motivates her. What I do know is that anytime I come across someone who draws links between Israel and Nazi Germany, I become more than just a little uneasy. And when such bogus links are made by commentators within Germany, then it's time to pay special attention and ask what in the world is going on. For these analogies are not only without foundation by the facts of the real world but manifestly foul, clear expressions of bad faith or ill-will.

    When such people also allege a concerted effort by a "Jewish" or "Israeli" lobby to exert control around the world, then the game is up. Mahmoud Ahmadinejad just spouted this despicable stuff, which could have been taken right out of the Protocols of the Elders of Zion, before a large gathering at the United Nations. Remarkably, he received sustained applause for it. Had they been in this audience, would Hecht-Galinski, Grosser, Judt and Chomsky have joined in the hearty reception for the vicious words of the Iranian president or walked out on him?

    - I would be heartened to read of their disapproval, but to date have seen nothing by any of them that expresses contempt for this horrific assault. And yet to just let it pass, as if it doesn't matter, is dismaying, and a sign that the most extreme anti-Semitic rhetoric no longer registers as serious or somehow is viewed as acceptable. That's a deeply worrisome development, abetted by some of the aggressive words of anti-Zionist Jewish intellectuals.

    When does criticism of Israel become anti-Semitic?

    - Natan Sharansky's "three Ds" test applies here: Whenever so-called criticism of Israel demonizes or delegitimizes the Jewish state or holds it to a double standard in passing judgment on it, we have crossed a line that distinguishes legitimate criticism from anti-Semitism. There are other measures as well, but Sharansky's are surely apt.

    The European Union has had a working definition of Anti-Semitism since 2005. The US State Department's definition mirrors the EU definition. The American historian Jeffrey Herf commented that "the State Department definition is okay, but I would add that the most dangerous form of anti-Semitism accuses Jews of waging wars with the intent to exterminate others. This was the central Nazi accusation and key justification for mass murder. Related to it is the accusation that Jews have seized control of a nation's foreign policy and led it to war against its own national interests. The accusation that an Israel lobby was responsible for the war in Iraq is of that sort." How do you view the definitions? And is Herf's criticism justified?

    - The EU's working definition is helpful, as is the US State Department's which resembles it closely, but neither is exhaustive. Herf's additions focus on some current, concrete examples that are justified and help to drive home the reality of a resurgent anti-Semitism.

    In your essay "Progressive Jewish Thought and the New Anti-Semitism," you write: "The extreme anti-Zionism is not driven by anything remotely like reasoned historical analysis, but rather by a complex tangle of psychological as well as political motives that subvert reason and replace it with something akin to hysteria." What political and psychological motives do you mean?

    - The political motives behind present-day hostility to Jews and the Jewish state spring from both right-wing and left-wing circles, but on the intellectual level, most of it is situated among people who identify with the Left. To proclaim oneself an anti-Zionist today is to seek validation as a member in good standing of so-called progressive opinion. To my mind, such gestures illustrate nothing much more than the ritualistic aspects of a weak political identity and point up the poverty of much of what passes today as "progressive" thought.

    As for the emotional content or psychological motives at work here, that's complex and cannot be adequately covered in a brief interview. Sander Gilman has analyzed some of this complexity in his major study of Jewish self-hatred. Theodor Lessing's earlier study exemplifies as well as clarifies some of the mental/emotional turbulence at play.

    In your essay you do not address Jewish self-hatred. Does the phenomenon exist? And if so, how do you asses it?

    - You are right, I don't deal with Jewish self-hatred in that essay, and not because I am skeptical about its existence. Sadly, it does exist, especially among Jews who are beset by a disturbed or deeply conflicted Jewish identity. Gilman's book is a must-read for anyone who wishes to learn more.

    Let me just say this much for now: No one who knows the Jews well would mistake them for being a normal people. They are not. The Jews date back a long time - we are now in the year 5769 - and in different ways see themselves as part of a long, accomplished, but often difficult history. Threatened with total annihilation by Nazi Germany and its allies just the day before yesterday, as Jews count time, some Jews do not want to see themselves or want to be seen by others within this line of descent.

    Add to these anxieties and rejections the revival of Jewish national sovereignty in the State of Israel after millennia of national political disenfranchisement, and you can begin to see how complex Jewish identity can be. It is impacted by numerous factors - family, community, country, culture, history - some of which make Jews feel uneasy or inadequate or embarrassed or vulnerable.

    One way - not a healthy way - to deal with the tangle of pressures that accompany such a multifaceted identity is to deny it altogether or turn aggressively against it. When that happens, and especially when Jews internalize the external charges against them and adopt the negative stereotypes in which these charges crystallize, you get something like Jewish self-hatred. Most Jews are not afflicted by it, but some are.

    According to a 2007 BBC survey, three-quarters of all Germans have a negative opinion of Israel. Surveys show that anti-Semitism is growing steadily in Europe, not least among Muslim immigrants. Against this background, how do Jewish intellectuals come to condemn Israel in such harsh form?

    - Especially at a time when anti-Semitism is again having a voice in segments of the European public, it's irresponsible for Jewish intellectuals to say some of the extreme things some have been saying. And it's especially objectionable when some of these same people - to name just three: Grosser, Hecht-Galinski and Reuven Moscovitz - regularly attack Israel in the name of Judaism or Jewish ethics or Jewish experience during the Shoah. These critics of Israel need their own critics. I am full of respect for Henryk Broder for taking them on and pointing out how wrongheaded and reckless they can be. More power to him!

    Many of the Israel-criticizing Jews claim that Israel's policies toward Palestinians promote anti-Semitism. What is your assessment of that?

    - If one wants to identify the agents of today's anti-Semitism, one should look to the anti-Semites, not to Israel. How Israel can be justifiably blamed for the desecration of Jewish cemeteries within Europe, or the burning of synagogues, or assaults against individual Jews beats me.

    Benjamin Weinthal is The Jerusalem Post correspondent in Germany. Alex Feuerherdt lives in Bonn and writes for the Berlin daily Der Tagesspiegel, the weekly Jewish newspaper Jüdische Allgemeine, and the weekly Jungle World.
    publikované: 13.12.2008 00:19:00 | autor: AshDod (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Zbytočné je opovrhnutie, zbytočná je arogancia
    pre tento svet, arton. To je ako sypať piesok uprostred púšte. Fundament tohto sveta leží niekde úplne inde ako v takýchto trblietavých sociopatických pichovinkách.
    Je to biologický systém a v tom prirodzene tkvie aj jeho podstata. Vo všetkých tých metabolických a signálových dráhach a cykloch, to už Židoameričania dávno chápu a snažia sa to, zatiaľ síce bez valného úspechu, aj manipulovať. Ale raz príde deň, pošechráň, keď budú také biokybernetické e-mky zosielať všade tam, kde to bude neomylne determinované algoritmom.
    Preto celkom nechápem, prečo sa tu teraz namiesto svedomitej práce radšej zaoberáte, ako lacnej návnady žhavé biele rybstvo, nejakým virtuálnym rozmaznaným defektným deckom, ktoré ani nevie, či má svoj vek počítať na jednej ručičke, alebo už na dvoch. Určite ide len o nejaký nedoladený testovací algoritmus.
    publikované: 13.12.2008 01:22:18 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. Artone Grigoriyevici,
    nepiste pod ruznymi nicky, nepiste pod ruznymi nicky, nepiste pod ruznymi nicky, nebo se s toho zblaznite
    publikované: 13.12.2008 04:01:59 | autor: dr.Chocholousek (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. Idare,
    kludne sa venuj fundamentu sveta:)
    Ja sa nevenujem nijakemu decku, ale som akemusi Romanovi ci komukolvek, kto je tu novsi a menej jaksi rozhladeny, dolpnil info ku Grigorijmu prispevku. Minule som musel aj tebe tak cosi vysvetlovat (co ma mrzi).

    Co sa tyka pohrdania, aj ked tvrdis, ze to nie je fundament sveta, ja si myslim, ze je to vcelku zaujimava tema na debatu.) A prijemna.

    Ovsem s pohrdanim je to ako s kazdym umenim. Tazko sa to popisuje hrubym slovnikom bezneho jazyka, a vobec clovek na to musi mat talent, aby to chapal.
    Je to otazka typu vedomia a psychotechniky, hovorim, je to umenie, prakticke aj prijemne (alebo naopak, prijemne aj prakticke)

    Dalo by sa o tom naozaj dlho a s radostou by som to spravil ... ale to by sme nemali cas a priestor na zakladne fundamentalne zachranenie sveta:)

    Ale este jedno - nepis mi, prosim ta, ze Zidoamericania nieco lepsie chapu, ako ja. Vies, kludne uznam originalnost Eme, tebe, Grigorijovi ci dokonca Krikovi ...(v roznom poradi) kazdy sme iny, ako povedal Homer Simpson, nech robis cokolvek, vzdy je v tom niekto ovela lepsi, ako ty, - ale nepis mi, ze nejake potkany nieco chapu. Amigdalou? :)

    A nenazyvaj odklon od TEJTO spolocnosti a TEJTO jej urovne sociopatia. Odklon od stada nie je sociopatia, tak to moze vyzerat len z pohladu ovce (cim nemyslim, samozrejme, teba).

    No, a co to mame dnes v realnom svete na pracu...? Break.
    publikované: 13.12.2008 09:36:31 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. grigorij
    prehnal si to, názor emky si takú odpoveď nezaslúžil. Nemôžeš sa správať k hľadačovi informácií a pravdy rovnako ako ku vrahovi.
    publikované: 13.12.2008 18:21:17 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. okamzity impact konca podvodnika Madoffa
    The arrest of Wall Street trader Bernard L. Madoff, who federal agents say defrauded investors of an estimated $50 billion, has had immediate consequences in the Jewish philanthropic world.

    One charity already closed and insiders are worried that the ramifications of Madoff's financial demise may extend to the many organizations he supported and the wealthy Jews he advised.

    On Friday, Madoff resigned from Yeshiva University, where he served as the chairman of the Sy Syms School of Business and treasurer of the board of trustees.

    The same day, the Boston-based Robert I. Lappin Charitable Foundation, which had the bulk of its money invested with Bernard L. Madoff Investment Securities, closed its doors and terminated its seven staff members. A 16-year-old charity, the organization's stated goal had been "reversing the trend of assimilation and intermarriage."

    It had funded teen trips to Israel, enrichment programs for Jewish educators, and interfaith outreach initiatives. According to a press release issued Friday by the foundation, all of its assets had been frozen by the federal courts. "The money needed to fund the programs of the Lappin Foundation is gone," the statement read.

    Madoff also made charitable donations to other Jewish organizations, including the 92nd Street Y, where he and his wife were listed as "Benefactors" having given a gift of between $2,500 and $4,999 to the 2006-2007 annual campaign. He had also chaired a gala fundraiser on behalf of Gift of Life, a Jewish bone marrow registry and cord blood bank.

    n addition, the Madoffs were such significant contributors to UJA-Federation of New York that the charity placed a death notice in the New York Times, extending sympathies to the Madoff family following the death of a family member. The notice mentioned Bernard Madoff, and referred to the family as "cherished friends and leaders whose deep commitment to the New York Jewish community profoundly impacts millions of lives."

    The investor was close to a number of prominent Jewish donors, both on Wall Street and elsewhere. The Wall Street Journal reported that members of the Boca Rio Golf Club in Boca Raton and the Palm Beach Country Club in Palm Beach were heavily invested with Madoff's firm. Both clubs are heavily Jewish.
    publikované: 13.12.2008 22:17:39 | autor: jewish bone marrow registry (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Za prvé nevím co je tajtrlík
    a za druhé mně to uráží, arton.
    Takže. Grigoriy to napísal v duchu tradície veľmi dobre, teda skoro veľmi dobre, ale ja predovšetkým nerozumiem jednému, čo si si aj správne vyložil, a síce, že prečo sa takou močkou konkrétne vy vôbec zaoberáte; to máte nejaký edukatívny pretlak?Ty síce ako vždy iba akože nepriamo, ale ten minitraktát o pohŕdaní zase raz len potvrdzuje tvoju záľubu zaoberať sa nízkosťou.To je práve rozdieľ medzi vami dvomi. Zatiaľčo o Grigoryia sa jedná o skratové, až by som povedal roztopašné konanie, u teba je to systém.
    To by som bol celkom rád, keby si mi dovysvetlil, prečo je dôležité zaoberať sa nízkosťou inak, ako z biologického hľadiska. Ja ti v tieto sociologicky fokusované prúpovídky už moc neverím. Aspoň teda v prípade západnej spoločnosti, ktorú už skôr vnímam ako hmyz. A budem teraz drbať do muchy, že mi lieta nad šalátom? Na čo?
    publikované: 14.12.2008 00:41:00 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. fiha,
    zda sa, ze emin blog je asi dost oblubeny, chodia tu rozni ludia, sranda je, ked sa na niektorych prispevkoch rozohnia spoludiskutujuci nickname grigoryi a arton :-O
    publikované: 14.12.2008 01:10:14 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Hen, ako je tu dusno
    Dajme si trocha sviežeho morského vzduchu:
    - skupina vojnových lodí Severnej flotily vedená loďou Admirál Čabanenko priplávala do Nikaragui
    - krížnik Peter Veľký plní úlohy v Karibskom mori
    - skupina vojnových lodí, v ktorej je krížnik Admirál Kuznecov a Admirál Levčenko je Írskom mori, smer Atlantik a Stredozemné more
    - skupina vojnových lodí Tichooceánskej flotily vedená krížnikom Admirál Vinogradov sa nachádza v južnej časti Východočínskeho mora a smeruje do Arabského mora
    - zároveň loď Baltskej flotily Neustrašimyj plní bezpečnostné úlohy v Adenskom mori
    A to všetko naraz.
    http://www.rian.ru/defense_safety/20081213/157163441.html

    Nespomínajú sa tam Nerpy (Akula II), čo ale neznamená, že sedia doma.

    USA sa verejne v médiach chvastajú, že vyradia ruské jadrové kapacity jediným úderom.
    Z Ruska im bolo odkázané, že aspoň jedna Bulava do USA určite doletí.

    Čína tiež nehrá mahjong, ale sa pripravuje. Len sa v Číne USraelu horšie spicľuje, a preto sa presne nič nevie.

    Američania veľmi-veľmi potrebujú riadne tučnú vojnu.

    Collin Powell nám v októbri v americkej telke verejne sľúbil "niečo veľké nepríjemné" na 21. januára alebo 22. januára 2009, hneď po Obamovej inaugurácii. Joe Bidden kyvkal makovicou, že áno, áno, tak veru.

    Snake Eater, máme si už nakúpiť konzervy?

    A si zároveň pripomeňme: keď toto skončí, bude Washington tam, kde v roku 1945 Berlín.
    publikované: 14.12.2008 05:49:04 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Je nedeľa, dajme si trochu kultúry
    Niečo pekné o budúcnosti.

    田野静悄悄
    (Tián yě jìng qiāo qiāo)
    Tichá krajina

    http://www.youtube.com/watch?v=OAH4V9JTwtA&feature=related
    publikované: 14.12.2008 07:54:20 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Idar, plne chapem teba
    aj tvoje argumenty.
    Mas pravdu mozno aj v tom, ze u Grigorija je to skor roztopasne, a u mna viac menej system.
    No a?

    Ja som sa teraz naozaj vyjadril len k tomu chlapikovi, co asi nepochopil Grigorijov postoj a k urcitym paralelam nazorov (nebudem sa opakovat). Ale mne teda nevadi, ked sa niekto zaobera aj nicomnostou, ak to robi tak citatelne, ako to Grigorij vie.
    Ak som na spravnej strane, prinajmensom ma to bavi.
    No a?

    A v reale nevyjadril nic ine, ako ty. Myslis, ze nad tym prispevkom stravil hodiny a stalo ho to nejake usilie, viac, ako teba napisat, ze to nestoji za rec? Nemyslim :)

    Ale hovorim, ja ta chapem a mas pravdu - ale ved nemusime stale byt prisne analyticki. Nemusime vobec nic, konieckoncov. Niekedy aj muchy drbat je zabava (no, teda je to hnusne prirovnanie, ja som nikdy mucha ci inym zivocichom neublizoval, - a pozor, muchy su bezbranne, ale TIETO muchy su priznakom dost velkej smradlavej hydry, ktora nie je ani bezbranna, ani nevinna)

    A co trening?

    A vobec, ked mucha lieta nad salatom, tak ju mam nechat?
    Fuj.
    :)
    publikované: 14.12.2008 09:45:02 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. aha, ema
    a ešte si zabudla na pravidelné patroly ruského letectva na severe. Ostré zbrane. Áno, je to tam, odkiaľ očakávame prvé odpálenia striel na ruské pozemné silá. Zabezpečovanie perimetra. Ale to som už spomínal. A ešte moji oblúbení GRU Spetznaz. Cestovatelia. Nikaragua, Mexiko. Venezuela. Krásne krajiny.
    publikované: 14.12.2008 15:51:51 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. A vyhral si aspoň, Grigoriy?
    Zas si to odsekol v najlepšom.
    Lebo ak nie, potom mal predseda najskôr pravdu. No, z toho vyplýva poučenie, že nie je dobré byť mocibažným. Ako vidíme, má to dlhodobé nepriaznivé následky.
    publikované: 14.12.2008 22:20:25 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. Tie Snake eaterove veci su vzdy take optimisticke.
    Konzervy, zbrane, atomovy spad ....
    :-)
    publikované: 14.12.2008 23:04:33 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. Dobra otazka, Idar.
    Tiez by ma zaujimalo, ci ten bolsevil este stale sedi na cele komunistickych komisii.

    A este by ma zaujimalo, Idare, ty si vyhral?
    Lebo ak nie ...
    :-)
    publikované: 14.12.2008 23:15:49 | autor: arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. Mohlo by to byť lepšie, arton,
    ale nesťažujem sa. Mám ovšem tú výhodu, že stojím mimo všetkých režimov.
    publikované: 15.12.2008 00:41:50 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014