Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Koniec prípadu Chodorkovskij

Bývalého ropného magnáta navšívi v ťurme rabín. - Rabi Aškenázi, ako môžem dosiahnuť múdrosť? - Prostredníctvom správneho úsudku. - A ako dosiahnuť správny úsudok? - Prostredníctvom skúseností. - No dobre, ale ako dosiahnuť tieto skúsenosti? - Mylnými úsudkami.

Predposledný augustový deň podpísali najvyšší predstavitelia ruskej ropnej spoločnosti Rosneft a americkej ropnej korporácie ExxonMobil jeden z najväčších kontraktov v ropnej histórii. Predmetom zmluvy je predovšetkým spoločná ťažba ropy a zemného plynu na ruskom strategickom šelfe v arktickej oblasti.

Dohoda by napriek svojmu významu nebola zvlášť zaujímavá, keby Rosneft nebol exJukos, keby ExxonMobil nebola korporácia, ktorá mala v roku 2003 kúpiť Jukos (plus Sibneft v jednom balíčku) a získať tak gigantické ruské uhľovodíkové zásoby, a keby Eduard Chudajnatov, ktorý podpisoval zmluvu za Rosneft, nebol zástupcom primátora Neftejuganska Vladimíra Petuchova a jeho priateľom práve v čase, keď dal Chodorkovskij Petuchova popraviť. Nefťejugansk bol kľúčovou produkčnou oblasťou Jukosu, v ktorej sa Chodorkovskij správal ako stredoveký majiteľ všetkého a všetkých.

Na slávnostnom podpise zmluvy bol prítomný premiér Ruskej federácie Vladimír Putin. Miesto vybral on sám. Nebolo to v Moskve, ani v Chanty-Mansijsku či inom ťažobnom centre. Dejiskom významnej udalosti, ktorej pozadie a dosah posraní analytici píšuci slinty pre korporátne média poslušne vytesnili z pamäte, bolo malebné čiernomorské mesto Soči - bývalé centrum Chazarskej ríše. Nebola to náhoda. Je len čarom nechceného, že potomkovia Chazarov, ktorých zo Soči vykopli za čias Osmanskej ríše, sú momentálne štipľavo prefackávaní Turkami a jeden chrapúň Chazarkovskij sedí v ruskom lochu. Chazari sú preč, Osmani sú preč a Soči - Soči je a zostane ruské.

 Aby bolo zrozumiteľnejšie, čo sa vlastne 30. augusta 2011 v Soči stalo, treba sa vrátiť do histórie. Až tak ďaleko, aby sme videli šéfa univerzitného komsomolu Chodorkovského, ako v údajne antisemitskom Sovietskom zväze prevádzkuje univerzitný študentský klub a kšeftuje tam s pašovaným chlastom, ktorý honosne nazýval švajčiarska (!) vodka. Áno, Sovietsky zväz bol tak strašne antisemitský, že žid mohol byť šéfom komsomolu a s tichým súhlasom univerzitnej komunistickej verchušky prevádzkovať bordel a šmelinu. Jeho profilu mafiána posadnutého peniazmi nová doba po roku 1990 veľmi svedčala. Zvlášť za okolností, že americká administratíva už mala pripravený materiál Konsolidácia ropného priemyslu v Rusku (tak, ako ho mala pripravený aj pre strednú Európu - prienikom jedného a druhého bola skutočnosť, že strategický kus ropovodu Družba s názvom Transpetrol v podkarpatskej krajinke dostal, čuduj sa svete, Chodorkovského Jukos) a hľadala na tento džob hajzla dostatočne veľkého kalibru. Chodorkovského referencie ešte z čias jeho komsomolčenia boli povzbudivé. Ako naznačuje Chodorkovského súkmeňovec Mlodinow v knihe Život je len náhoda, (ktorá sa začína aj končí zmienkami o holokauste, ktorý však tvorí kozmickú výnimku a nebol náhoda, ale určite je náhoda, že zo všetkých kníh o náhode sa prekladá do rôznych jazykov a forsíruje práve kniha Mlodinowova), Chodorkovskij sa mohol na čelo Jukosu dostať náhodou. Takých židovských gaunerov ako on, pažravých po prachoch a moci a dostatočne nenávidiacich Rusko, mohla americká administratíva vtedy v Rusku vidlami prehadzovať. Proste to ale vyšlo tak, že Jukos viedol Chodorkovskij.

Obídeme teraz éru jeho šafárenia v Neftejugansku, ktoré vyvrcholilo popravou jeho zarytého oponenta Petuchova v deň Chodorkovského narodenín (akože darček, hehehe). Mimochodom, vyhrážky dostával od Chodorkovského aj Petuchovov zástupca Chudajnatov. Nevšímajme si teraz ani skutočnosť, že Chodorkovskij otvorene korumpoval Dumu - hlavne jeho pokrvných komunistov - a zastavme sa až v roku 2003. Vďaka ožranovi Jeľcinovi, ktorý sa tak rád oblizoval s istým Clintonom, vlastnil ďalšiu veľkú ropnú firmu, Sibneft, istý Roman Abramovič. I dohodli sa Chodorkovskij s Abramovičom, že v duchu amerického konsolidačného plánu svoje firmy spoja. Vznikla by tak najväčšia ruská ropná spoločnosť a štvrtá najväčšia ropná spoločnosť na svete. Následne ju predajú americkej korporácii ExxonMobil. Šmytec, Rusko utrie hubu a svet bude opäť raz demokratickejší.

V októbri 2003 sa stalo niečo, čo americkej administratíve a všetkým ľuďom dobrej vôle a naivného kukuču, veriacim v pravdu, lásku, dobro a spravodlivosť pod vedením USA na večné časy, vyrazilo dych. Vzápätí sa unisono rozbľačali korporátne média. Nedemokrat Putin zatkol úbohého Chodorkovského. Krátko na to ušiel pred nedemokratom Putinom do Izraela Chodorkovského komplic Nevzlin. Do tejto jedinej demokracie na Blízkom východe sa rýchlo odpratali aj ďalší dvaja členovia exekutívy Jukosu. Dlho sa tam ale nezdržali, lebo zakrátko boli videní na recepcii v Bielom dome v družnom hovore so samotným Georgeom Bushom. O mediálnom kvikote v súvislosti s Jukosom a Chodorkovským sa rozpisovať netreba, všetci sme ho na stránkach smetiarne a iných korporátnych splaškov zažili. Občas túto tému korporátni vymrdávači mozgov znovu vytiahnu. 

 Skrátime to, lebo o tejto téme by sa dalo písať donemoty. Majetok Jukosu získal Rosneft a jeho prezidentom je dnes Eduard Chudajnatov, dlhoročný profesionál v odbore.

O spoluprácu s Roseftom na arktických ložiskách mala záujem aj stará korporátna filcka BP (ozaj, viete o tom, že dement Tony Hayward, osobne zodpovedný za zničenie Mexického zálivu, založil s Rothschildom novú ropnú spoločnosť a už aj ryžuje - v irackom Kurdistane?) a vtieral sa aj Chevron. Mimochodom, práve z liahne Chevronu mal Chodorkovskij prevádzkového šéfa Jukosu. Ten sa však po tom, ako na Chodorkovského padla klec, zachoval veľmi decentne a nepridal sa k povinnému pičovaniu na Rusko. Preto o jeho ďalšej kariére toho veľa nevieme. No, takže BP. V januári Chodorkovskij z basy vrešťal na BP (a britskú vládu), aby sa neopovážili uzavrieť kontrakt z Rosneftom, pretože mu Rosneft UKRADOL ropný majetok. Ešte raz: podľa Chodorkovského mu štátny Rosneft ukradol ruské ropné a plynové ložiská, na ktoré on statočne pracoval a zarobil si na ne. Ruský štát ho okradol o ruské národné bohatstvo. Ježíííš! Vlastne Jahvééé!

Pointa: Podpisom zmluvy s Rosneftom ExxonMobil, bývalý veľký korporátny kamarát Jukosu, hodil Chodorkovského cez zaropnenú palubu. Ten podpis na zmluve je odkaz chrapúňovi v base, že ExxonMobil plne uznal legitimitu Rosneftu. Dikcia tej zmluvy je zároveň dôkazom sily Ruska. Už to nie je, že príde ExxonMobil a nakúpi. Teraz prichádza ExxonMobil ako partner a za prístup do arktických oblastí dáva prístup do Mexického zálivu a Texasu. Tak, ako to v dobrom partnerstve má byť. Reciprocita.

Isteže by to nebolo možné, keby hnilé USA, v ktorých pažravosti a cynickej bezohľadnosti sa Chodorkovskij zhliadol, nezoslabli. Práve zmluvy ako Rosneft-ExxonMobil sú dôkazom, že USA sú na zošupe dolu. Dobrou správou je, že tento úpadok postihuje aj americké korporácie, ktoré už nemajú potrebné mocenské krytie generované US politickými špičkami.

Eduard Chudajnatov sa pri podpise zmluvy tváril vážne. Ťažko povedať, na čo myslel. On videl zavraždeného Petuchova na vlastné či. A vídaval tiež v Neftejugansku típkov z ExxonMobil. Každopádne možno povedať, že v spolupráci s týmto americkým korporátnym molochom bude veľmi obozretný. Putin sa usmieval. A kým sa v Soči potriasali paprčky, armádne sklady sa plnili kerozínom. Pretože už aj dobrácke Rusko pochopilo, že v tomto svete, naformátovanom Amerikou, platí iba jedno: SILA. Ak ju nemáš, rozsekajú ťa na padrť a na záver ťa oštia. Aj zmluva s ExxonMobilom je dôkaz ruskej moci. Ozaj, viete, čo mali spoločné líbyjská a americká demokracia? (Hej, aj v Líbyi bola demokracia). Bohatstvo. Nuž, už ho nemajú ani jedna, ani druhá krajina.

Vľavo prezident ExxonMobil Neil Duffin, vpravo prezident Rosneftu Eduard Chudajnatov, v strede premiér Ruskej federácie Vladimír Putin. Foto pre RIA Novosti Saša Družinin

No, čo by sme ešte mohli? Trebárs ďalšiu významnú energetickú správu. Novou šéfkou Medzinárodnej agenúry pre energiu (IEA), ktorá združuje spracovateľské štáty a je protiváhou OPEC, sa stala voľakedajšia učiteľka ZŠ v Maastrichte Maria van der Hoevenová. V Rusku sa rehocú a hovoria: Maria je fajn baba. Taká príjemná osôbka. Mimochodom, o tento post sa uchádzal Topolánek. Tak to už nech je tam radšej hocikto. Podstatné je, že takéto nominácie vypovedajú o tom, že táto agentúra si môže pred epitetá vplyvná a významná priradiť slovo bývalá. A to v čase, kedy sú energie dôležitejšie ako Sulíkova podpora euroválovu. 


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. Výročie WTC:
    Citujem:
    Samozrejme, hrá tam viac faktorov, ale sú rôzne dôležití.

    1.Oficiálna Al Kaida. Táto organizácia, ktorej jadro vlastne zakladala CIA, ktorej jadro platilo CIA, je ovplyvnitelná americkými agentúrami priamo aj nepriamo (samozrejme bez toho, aby to islamisti vedeli)

    2. US vojensko priemyselný komplex, ktorý si želá VOJNU, želá si konfrontáciu s KYMKOLVEK a kôli tomu je ochotný nechať umierať aj Američanov, bez mihnutia oka. Je treba obete, aby si stado pacifistov uvedomilo, že treba dávať miliardy do vojny - takto rozmýšla väčšina z tých ludí, a to aj verejne.

    3. Sionistickí insideri ako Silverstein, ktorí tiež chcú, aby Američania boli vo vojne a ktorí si robia ambície ovládať vládu a politiku USA akýmikolvek prostriedkami. Títo vedia, že s velkou pravdepodobnosťou dojde k únosu lietadiel s cielom hodiť ich na WTC, a tak bez problémov urobia prípravy, vrátane použitia najnovších tajných deštrukčných technológií, ako spomínaný "termit" (má niekto z prítomných ambície poznať najnovšie technologie v tomto smere? Má niekto prítomných tú odvahu povedať, čo všetko najvyspelejšia zem na svete s najväčším zbrojným a vedeckým rozpočtom v tomto smere dosiahla a čo je nemožné?)

    Pravda, zatial ani za najvyššie peniaze si táto mafia nedokáže kúpiť jedno - sebadiscplínu a chladné racio. Preto krajne hlúpo necháva zhodiť budovu WTC7 presne rovnako, ako dve poškodené veže. Domček z kariet padá, král je nahý ...

    Jediná nádej je to, že percento oviec medzi populáciou je velké a že masmedialne premývanie mozgov dokáže pravdu odignorovať.
    Čierny štvorec je biely kruh.
    Vládne tu demokracia a Ľud.
    Haleluja.
    publikované: 11.09.2011 08:45:25 | autor: scanner (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. To nie je len masmediálne premývanie mozgov
    Celá táto civilizácia je šamanská. Neviem nájsť vhodnejší výraz. Šaman víri v kruhu, bubnuje a vykríka Všetky tieto zelené nuly sú živé! Sú skutočné!
    A dav zblblý magickým predstavením mu verí a usilovne poskakuje.
    Inokedy šaman extaticky vrieska "Napadla nás Al Kajda, napadli nás moslimovia, útočí na nás islam, bum bum bum!" A dav sa trasie hrôzou.
    Celá táto civilizácia je postavená na šamanských bláboloch s talmudistickým fundamentom. To bezosporu. Tento fundament, toto vytváranie virtuálnej reality omieľaním mien božích tu je silno prítomné.

    V predošlej diskusii skoro v závere je krátke video od Artona. Odhliadnuc od toho, že ten raritný historický záznam ukazuje Hitlera nie ako soptiace monštrum, ale ako šaša, parlamentného zabávača, je tam ten list od Roosvelta. Aj v ňom je to šamanské zaklínanie. "A nenapadnete Litvu, Lotyšsko, Fínsko, Britániu, Anglicko, Nemecko, Portugalsko blablabla blablabla" bum bum na šamanský bubon.

    Bol tu pokus postaviť tomuto talmudistickému šamanizmu racio, ale bol zničený.

    Voľakedy poznali naši predkovia príslovie z rečí sa nenaješ. Ich potomkovia už zabudli, že z rečí a prázdnych zelených núl sa nenajedia. Bude im to bolestivo pripomenuté.

    Ešte by som k tomu ExxonMobilu. V roku 2003 chceli dať za obrovské ruské nerastné bohatstvo práve tie prázne naduté bezcenné zelené nuly. Šamanskú ilúziu.
    publikované: 11.09.2011 12:27:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Čo sa celkovej korporátnej situácie týka,
    povedal raz americký kozmonaut: "Teší ma pomyslenie, že sedím v stroji zloženom z pol milióna súčastok, z ktorých každá bola vybraná v tendri ako najlacnejšia."
    publikované: 11.09.2011 12:33:09 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Sebaprekonavanie
    Aj ja by som rad niekedy dosiahol stav, kedy by som naozaj uviedol do svojho zivota aspon zlomok takejto mudrosti indickeho mudrca:

    "Nepokusajme sa vystlat cely povrch zeme kobercom v snahe chranit svoje nohy pred kamenim a trnami. Ovela ucinnejsie je zohnat si par topanok."

    Maharishi - volne parafrazovane.
    publikované: 11.09.2011 20:00:08 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. iny dialóg:
    On: Si dievča mojich snov. Krásna, veselá, vtipná..

    Ona: Hovoríš to iba preto, aby si ma dostal do postele ...

    On: No pozrime sa, dokonca múdra so skvelým postrehom!
    publikované: 11.09.2011 22:16:28 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Takže novou riaditelkou je Hovenová...?
    Teda nechcem byť ordinerny, ale to je fakt zaujimavá informácia.

    Schreoder chce Spojené štáty Europske.
    Som za. Možno, ak by sa Euro naozaj nakláňalo, toto bude cesta.

    Ale potom by sa mohlo premenovať na EuroMarke.
    A nedocenený ba až neznámy humorista Hitler by sa zasa smial vo svojej škatuli v Moskve, podobne ako pri zjednotení Nemecka, rozpade Jugošky, rozpade nemožného ČSR, rozpade Soviet Unionu a ďalších udalostiach.
    Himmelhergot, a taký to bol zlý človek.


    publikované: 11.09.2011 22:20:10 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. a Gazprom
    už odo dnes tlačí plyn pre Nemecko do Nord Streamu.
    publikované: 12.09.2011 09:56:28 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Energia
    Ludstvo (teda súčasne, tzv. homo sapiens), je mierne inteligentný, ale nadmieru krutý živočíšny druh. Zatial malo viac šťastia, ako rozumu a preto vyvstáva otázka, ako zvládne nedostatok fosílnch palív. Bude mať opäť raz šťastie a nájde niečo ... alebo bude nútené teda ísť so spotrebou energie dole?
    V druhom prípade je ďalšia otázka - prinesie ten proces veľa srandy, alebo nebude panika?

    Neviem.
    Ale som optimista - podla mňa bude veľa srandy.
    publikované: 13.09.2011 13:56:53 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Predpokladám, že tak ľahko nebude preložená ani do angličtiny,
    nieto ešte do slovenčiny.
    A tak zostáva ruština
    Сергей Лавров: Между прошлым и будущим. Российская дипломатия в меняющемся мире
    http://www.mdk-arbat.ru/bookcard?book_id=712344
    publikované: 13.09.2011 16:55:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. A teraz niečo z britskej diplomacie
    Na Downing Street 10 komorník vchádza do Cameronovej pracovne a podáva mu telefón. Za túto linku Británia zaplatila Murdochovi majland, aby ju vyňal z odpočúvanej siete a dozvedal sa o obsahu hovorov iným spôsobom.
    - Máte hovor, pane.
    Cameron zamyslene siahne po prístroji.
    - Cameron? Tu je Dudley, ozve sa z telefónu bodrý hlas šéfa BP.
    - Ech, Bob. Čo je?
    - Poviem ti to na rovinu. Pôjdeš do Ruska. Naša pozícia je tam na zaplakanie, treba s tým niečo urobiť.
    Cameron zbrunátnie. Takto sa s ním veru ani Dudley baviť nebude.
    - Nie, Bob. Nepôjdem.
    - Pôjdeš.
    - Nie!
    - Áno!
    - No dobre. Ale len za Medvedevom. Za Putinom nepôjdem.
    - Pôjdeš.
    - Nepôjdem.
    - Áno!
    - Nie!
    - Rozumel som dobre?
    Cameron rozpačito odŕha.
    - No dobre, ale ako budeme vyzerať? He? Celá Británia? Využili sme smrť toho zdochliaka Litvinenka, aby sme Rusko tvrdo trestali a teraz akože čo? To ťa neserie? A okrem toho, čo na to povie veďvieškto, že sa stretávame so zmijou, ktorá im sekla Chodorkovského?
    - Jebal pes Chodorkovského. Ide o budúcnosť BP. Mám ti pripomenúť, kto je BP?
    V Dudleyho prístroji sa ozve chrchlanie.
    - Dobre teda, nech vyzerám ako chuj. Kedy ísť?
    - Čo najskôr.
    - Uhm.
    - Pôjdem s tebou.
    - No, to azda netreba...
    - Ale treba. Ja si svoje kšefty najradšej vybavujem sám.
    - A čo keby si išiel bezo mňa?
    - Presťan byť detinský a ťahaj sa pobaliť.
    Cameronova ruka s telefónom ochabnuto klesne. Kristepane, čoho som sa to len dožil! Kam tento svet speje, keď musí Dudley po kolenách liezť do Ruska a ťahať si ako štafáž britského premiéra?
    Do pracovne ticho vkĺzne komorník a podáva Cameronovi druhý telefón. Je to linka, ktorú môže Murdoch slobodne odpočúvať.
    - Pane, volá vás Tony Blair.
    - Tony? Ahoj.
    - Vraj ideš do Ruska,
    - Áno. Je načase ísť tam a vytknúť im Litvinenka a korupciu.
    - Preto ti volám. Nezabudni v rozhovore s Putinom vytiahnuť tému Chodorkovskij a riadne mu to natrieť.
    Cameron naprázdno mlgá a predstavuje si, ako ho Dudley po skončení návštevy u Putina pred dverami kope do hlavy a reve o konci jeho politickej kariéry.
    Blair ani nečaká na odpoveď a ukončuje blbý hovor.
    Cameron sa zbadá v zrkadle na náprotivnej stene. "Som nímand", pomyslí si. "Ale našťastie o tom nikto nevie."
    publikované: 13.09.2011 17:42:35 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Minister Dzurinda a Palestína
    Toto je minister údajne samostatného štátu
    http://afinabul.blog.cz/1109/minister-dzurinda-a-palestina

    Opice zavreli do klietky, v ktorej bola krabca s nápisom Sion. Vždy, keď na ňu siahli, dostali ranu. Opica Dzurinda si to dobre zapamätala.

    Čas 9.59 na zvukovom zázname na hornej linke: ten chrontavý zbabelec nsmie z papule ani len vypustiť slová Palestínsky štát. Má to zakázané.
    Tak ako je Tátokrajina, tak ako sú Južnísusedia (Južnýchsusedov si môžeme vychutnať v úvode zvukového záznamu), tak je Súštátie.
    "Pán redaktor..."
    - počujete to tam? Ten Dzurindov tón? "Súdruh Novák, my vás vidíme. My si vás zapamätáme, že aké otázky kladiete!"

    Stojí za to vypočuť si Dzurindovo mekotanie, obsažné asi ako za čias najhorších totalitných bolševikov.
    Slobodááá, demokraciááá.... bleh.

    Každopádne, 23. september 2011 sa blíži. A budú sa diať veci nevídané, milí pitvorníci.
    publikované: 15.09.2011 12:58:09 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. nakamošijeboto
    publikované: 15.09.2011 13:03:18 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Niekolko postrehov
    Autorka je rozhladena a talentovana, niekedy napise celkom zaujimave veci. Uplne vsak zbytocne, lebo, to co pise, ma hodnotu len pre toho, kto je na jej urovni; v celej historii tohto blogu mozno dvaja ludia.
    Mate styristo(!!!!!) kliknuti na jeden prispevok. To len znamena, ze je mnoho ludi zvedavych, co sa tu objavi, ale malokto sem vlozi prispevok s naozaj zaujimavym a originalnym nazorom. Najcastejsim prispevkom je "pastnutie" nejakeho linku, ktory sem davaju rozni infantili, a potom kazdych pat minut chodia pozerat do pitvora, ci im niekto na to nieco povedal (to vysvetluje ten nepomer 400:1 medzi mnozstvom klikov a prispevkami. Druhym najcastejsim je rozna obmena tohto: Ty si curak!
    Najaktivnejsim prispievatelom je Arton, ocividne dusevne chory clovek.
    Uz cele roky tu vo svojich prispevkoch slubuje Velky Den Ratania, ked vsetci vinnici marazmu tohto sveta budu potrestani. Prajem Artonovi, aby sa dozil dvesto rokov, aby aj buduce generacie blbcov naplnal nadejou na spravodlive potrestanie zlocinov. Nikdy nebudem vediet, ci najvacsim filozofom planety bol Grek Aristoteles, alebo Slovak Arton z Pitvora.

    Poznamka na okraj:
    Ani 23.septembra, ani nikdy potom sa ziadne nevidane veci nebudu diat. Ocividne dlhodobe spolocenstvo s Artonom nakazilo aj autorku posadnutostou VDR - Velky Den Ratania.
    publikované: 15.09.2011 21:31:31 | autor: Rudolfino Chmelarus Sangala (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Den rátania nebude?
    Ej, veru, aj ja mám často dojem, že som nadmerný optimista.

    Tak teda nebude, no.
    Aj keď ... stále sa mi to tak computer vyhadzuje, že by bol skôr zázrak, koniec historie, ak by k tomu nedošlo, ale dobre, tak nebude, ako píše Rudolfino, nebude žiadne "spravodlive potrestanie zlocinov".

    Len mi ni je jasné, čo ho na tom tak teší.

    To bude asi tým, že ja som duševne chory, a on duševne zdravy.
    (zasa jeden:)
    publikované: 15.09.2011 23:05:29 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. VDR
    bude, začiatkom roka 2012 Izraelci konečne vypália Gazu, začne sa stavba chrámu, príde mesiáš a zoberie ich aj z Veľkým Izraelom k ich bohovi. Lenže Mesiáš bude Ježiš, a pošle ich do večného zatratenia spolu so Satanom ich bohom. Neviem či je večné zatratenie teplé, alebo studené, jedno je však isté, budú sedieť hriať sa či chladiť /podľa toho či tam je ceplo či zima/ a kvičať ako sme im my Gójimi preukrutne ublížili.
    publikované: 16.09.2011 02:24:32 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Slučka sa sťahuje
    Objednávateľom vraždy Politkovskej mohol byť Berezovskij
    http://ria.ru/incidents/20110916/438224083.html
    A aj bol.

    Keby niekto nevedel, kto je Berezovskij, je to revolucionársky chrapúň, ktorý maniacky nenávidí Putina za to, že im vydrapil z paprčiek bohaté Rusko. A tak pekne sa všetko vyvíjalo.
    http://www.sme.sk/c/3244007/berezovskij-planuje-uskutocnit-v-rusku-revoluciu.html

    "Potrebujeme použiť silu, aby sme zmenili tento režim. Nie je možné zmeniť tento režim demokratickými prostriedkami," vyhlásil Berezovskij z Británie, ktorá mu udelila azyl.

    Z tohto smeru vedú stopy aj k požieračovi polónia Litvinenkovi. Už dávno by bolo všetko vyšetrené, nebyť toho, že Británia zúrivo chráni svojich "azylantov" typu Berezovskij. To je tradícia ešte od čias prasaťa Churchila.
    publikované: 16.09.2011 04:43:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. 400 (!!!) kliknutí
    500 drepnutí a 10 kilometrov galupom by Rudolfínovi prospelo viac ako nakúkanie do pitvora.
    Na takýto záver netreba ani rozhľad, ani talent. Celkom postačuje zdravý rozum.
    publikované: 16.09.2011 04:58:16 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Kto má chuť a čas, môže si prečítať
    ako izraelská tajná služba Šin Bet zakladala a riadila židovskú teroristickú organizáciu Eyal
    http://www.haaretz.com/print-edition/opinion/the-shin-bet-s-hypocrisy-regarding-price-tag-gangs-1.384555

    Niežeby to bolo nejako zvlášť zaujímavé, ale rovnaký recept naordinovala "jediná demokracia na Blízkom východe" Európe. A tak začali tajné služby usilovne zakladať extrémistické skupiny a lákať do nich mladistvých magorkov podľa pripraveného scenára. Jeho súčasťou bol aj imidž a značky typu Thor Steinar.
    Príde deň, keď sa aj o tom bude písať v novinoch.
    publikované: 16.09.2011 05:06:42 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. sukromne laicke studium
    roznych kulturnych ramcov prostrednictvom emocionalno-racionalnej analyzy vybranych znamych komplexnych kompozicno-interpretacnych muzikalnych utvarov (tzv. symfonii) z hladiska pribuzneho historickeho kontextu a odlisneho geopolitickeho priestoru.

    http://www.youtube.com/watch?v=YAOTCtW9v0M
    http://www.youtube.com/watch?v=YAOTCtW9v0M
    http://www.youtube.com/watch?v=pJmy11Fqdns

    uz teraz povazujem za taku zakladnu socio-ekonomicko-politologicku obecnu skolu, minimalne v nasom europskom priestore s geografickym centrom v strednej europe.
    publikované: 17.09.2011 18:47:42 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. 2. skladba mala byt tato
    publikované: 17.09.2011 19:23:16 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. m
    Celkom ny ma zaujimalo v com je podla autorky rozdiel medzi Chodorkovskim a Berezovskim a povedzme Abramovicom a Prochorovom
    publikované: 17.09.2011 23:07:36 | autor: kk (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Hlboké nedorozumenie,
    ten deň veľkého zúčtovania.

    Takto ma pre "nadmerný optimizmus" začal ohovárať ešte tuším Grigorij.
    (a u neho sú dokonca aj motívy dosť iracionálne)
    Je to hluboké nedorozumení. Musím to tu uviesť na správnu mieru.

    Nikdy nebude žiaden deň velkého zúčtovania. To by bolo príliš ľahké, fakt.
    Vždy to trvá oveľa oveľa dlhšie, niekedy sa dá hovoriť až o nekonečnom procese zúčtovania a vracania krívd.
    :-)

    Ešte by som ale poprosil všetkých prítomných, aby takisto či už na ten deň či večnosť nečakali. Veď viete, k čomu človek sám nepriloží ruku, a čo môžeš urobiť dnes ... Ono je dosť možné, že ten proces už dávno beží, len vám o tom nik nepovedal.)

    Ergo, ceń zúčtovania je tu stále, práve teraz, samozrejme.
    A bude tu zajtra, tak, ako bolo na počiatku, až na veky vekov (to hovorí bhagavadgita .. važne, aj tá)

    Dajste si poradiť bratom sionistom a NEČAKAJTE na NIČ.

    Dobre, dnes už je neskoro, urobte to zajtra.
    publikované: 18.09.2011 21:18:53 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. šamanské bum-bum,
    aby sme sprostí neumreli (tak kopypejst rudolfino), od zvedavého vinca otitulkované:
    http://zvidavyvincenc.wordpress.com/2011/09/16/dokumentarni-film-hitlerova-valka-co-zamlcuje-guido-knopp/

    ...a prídavok k heslám - mysli globálne / konaj lokálne...
    publikované: 19.09.2011 14:13:08 | autor: 14/88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. prípad Ch. pekne pokracuje.
    uvedomte si, ze z obrovskeho mnozstva penazi, ktore Chodor nakradol, sa velka cast (prostrednikmi v tychto transakciach boli najma jeho pravnici) pouzila v tzv. poskomunistickych statoch (o.i. aj v Tejtokrajine) na zalozenie a rozbeh "mind control" firmiciek, ktore nenapadne ziskali kontrakty napr. pre komplexnu "spolocensku" pripravu poslancov, inych politikov a pod. Postup je taky, ze neokrochanemu gadzovi/gadzovne z valalu, ktory/a sa nejakym nahodnym procesom stal/a napr. poslancom NRSR nazorne vysvetlia ze aky je gadzo a potom mu urobia rychlokurz spolocenskej noblesy, vymakanymi metodami za pomoci profikov mu/jej vylepsia jeho dovtedy beznadejnu vizaz, atd. atd. Tymito drobnymi sluzbickami si prislusneho nadejneho politika ziskaju, zaviazu a on potom slepo uveri, ze aj nazory, ktore mu indoktrinuju, su tie spravne (pretoze pri dnesnom stranickom systeme sa na volebne kandidatky dostavaju prednostne ludia so ziadnym a teda sucasne najflexibilnejsim nazorom). Zaujimavbe, ze materska firma je v Centre a angazovala sa tu podobne uz v r. 1968. Asi preto, aby sa pamatnikom nerozbresklo v hlavach, sa slovenska dcera tejto firmy pred par rokmi premenovala (aj ked v inotaji, ktory novym menom firmy odkazuje na svoju matku ... )
    Drzia nas vsetkych za gule tak, ze o tom drviva vacsina ani netusi a este slastne krochka, ze ako fasa...
    publikované: 19.09.2011 21:33:10 | autor: hehe (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Velmi profesionálne urobené video.
    Pre tých, ktorý sa to nechce pozerať celé, urobím zhrnutie:

    Tak, ako dnes už iba tupec pochybuje o tom, že napr. motívy USA pri nedávnom napadnutí Iraku bolo nerastné bohatstvo a zničenie reálne samostatného štátu , tak už iba najväčší historický tupec neuzná napríklad tieto fakty:

    1. Sovietsky Zväz bol zločinný netvor, ktorý nielen páchal genocídu na vlastných obyvateloch, ale aj od začiatku do konca neustále agresívne expandoval len a len najhrubšou vojenskou silou.

    2. V Polsku celý čas vládol militantný (fašistický) totalitný režim, a tak sa aj Polsko správalo.

    3. Británia (a postupne už aj sionistami ovládané USA) chcela len a len jedno - zničenie Nemecka, zničenie strednej Europy, bez ohladu na jej politickú štruktúru. Keby v tom čase vládla v Nemecku Matka Tereza alebo Gándhi, bolí by pre Britov vedených churchilovskými ošípanými rovnako zlí, ako Hitler.

    Kto chcel svetovú vojnu je tým zodpovedané jednoznačne a ovela presnejšie, ako vás učili komunistické či plutokratické učebnice historie a nekonečné pseudodokumentárne ideologické premývania mozgov v "komerčných" televíziach.

    Históriu píšu víťazi.
    Ale pravdu aj tak ľudstvo pozná a nikdy nezabudne.
    publikované: 19.09.2011 22:18:25 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Ema zajtra je 23. IX. 2011
    DOKUMENTARNY FILM

    Every European should watch it, to see the true face of Israel. It should be viewed by every Arab, to renew our resolve not to allow a racist nation to wipe Palestine and her children from the map and from history.

    http://www.informationclearinghouse.info/article29165.htm

    publikované: 22.09.2011 17:21:12 | autor: Tichy spolocnik (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Takto pisu na SME nasi:
    Vycitaju mu Putina? A, Kto?
    Uz viac ako desat rokov tieto zidovske media nevedia prist Putinovi na meno, a este som nikdy necital jediny rozumny argument, ktory by vysvetloval, co vlastne proti tomuto cloveku maju. Oni, pohrobkovia skutocne najvacsieho zlocinca v dejinach ludstva - Leva Trockeho (Bronsteina) vycitaju Putinovi bolsevizmus? Aky je dnes v Rusku bolsevizmus?! To, ze Chodorkovskij nemoze ukradnut miliardy a odniest ich do Izraela, podobne, ako to urobil Nevzlin alebo Berezovskij, to je pre vas bolsevizmus? To, ze Kasparov nemoze za pomoci Berezovskeho penazi rozvracat Rusko, to je bolsevizmus?
    Alebo vycitate Putinovi to, ze bol plukovnikom KGB, a kazdemu hlupakovi sa hned v jeho indoktrinovanej poloprazdnej hlave zjavi zabijak v kozaku. Lenze takehoto hlupaka nikdy ani nenapadnu suvislosti, ze Putin v KGB pracoval na ochrane svojej vlasti, ze bol vo vtedajsom Vychodnom Nemecku preto, ze Rusi tam a odtial skrze KGB pravom monitorovali vsetko dianie (politicke, hospodarske, ideologicke), aby vcas zabranili vzniku akejkolvek situacie, ktora by Rusko mohla ohrozit. Zabudate, ze odtial vzisli proti ruskemu narodu dve agresie, ktore stali Rusov miliony zivotov ich najlepsich synov? Ze tam sa zaciatkom dvadsiateho storocia vo svojich brlohoch financovani americkymi bankami povalovali desattisice zidovskych profesionalnych revolucionarov, aby v rokoch 1917-1924 rozvratili Rusko? Co je zle na tom, ze mlady energicky, bystry a talentovany syn ruskeho naroda pracoval pre svoju vlast, aby sa taka vec nikdy nemohla zopakovat?

    Pokial ide o Fica. Aky je Fico bolsevik? Fico nema ani blizko k tomu, ako socialisticky je system v Kanade, alebo vo Svedsku, a tam by nikoho ani nenapadlo oznacit ktorehokolvek politika za bolsevika. Nebude to asi preto, ze media si tam nemozu dovolit take spinave ohovaranie a zbesilu nenavist, ako je to na Slovensku? Nebude to tym, ze Schulz alebo Hrib by v Kanade s ich talentom nedostali ani licenciu na umyvacov riadu?

    Len na okraj: V Rusku je bolsevizmus? Preco v anglickyhovoriacom svete zakazali Zidia vydat knihu nositela Nobelovej ceny Alexandra Solzenicyna Dvesto rokov spolu?

    Chuang-Tzu 24.09.2011 4:28

    *****

    Toto je uroven nasich oponenetov:

    Porovnavat Fica z Kanadou
    je to same ako povazovat Banan za zeleninu.Co sa tyka Putina?Putin je byvaly ST bak vyskoleny USSR okupantami za studenej vojny jeho nazory sa odvtedy nezmenili je tym istym ako bol Breznev Malenkov atd atd.Putin bol, castou okupantskeho najazdu na CSSR zohral si tam svoju rolu.Chovanie Putina ze zastreli Tigra atd sa viac podoba mafianovi alebo postave RANBO nez statnikovi.v Rusku je i dnes mafiansky bolsevizmus a Putin je toho castou.Nelisi sa od Nigerijskeho prezidenta v nicom.Hlavne ze ty nie si hlupak daj sa otestovat ci NAHODOU nie si RUS?

    plk.strnad
    publikované: 24.09.2011 06:06:42 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. tiez
    mi to dielo neuniklo... zaujali ma najma tie otrasne "FAKTY" zacinajuce: "označuje sa za..." alebo "je kritizovaná za..."
    pritom pri artikloch o chodorovi ziadne fakty nezverejnuju prirodzene okrem toho, ze ide o "byvaleho najbohatsieho """RUSA"""..." zdravim vsetkych
    publikované: 24.09.2011 11:02:03 | autor: t (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Stručná správa o stave Ameriky
    Na Wall Street sa vo veľkom zatýkalo. Bola to obyčajná mierumilovná demonštrácia, aušak jej témou bolo vyjadrenie odporu voči korporáciám. Americkí policemani, obľubujúci tasery, skolili k zemi a odvliekli v antonoch okolo sto ľudí. Oficiálnym dôvodom bolo obmedzovanie premávky a pohybu chodcov.
    Zároveň sa prevalilo, že USA začali tajne dodávať Izraelu bunkerbusterové bomby. Novinári, ktorí sa na to pýtali s odvolaním na slobodný prístup k informáciám, dostali odpoveď, že slobodný prístup k informáciám samozrejme v slobodnej Amerike platí, až na výnimky, kedy neplatí.
    My, čo máme skúsenosti s predošlou totalitou, ktorá tiež garantovala slobodu, až na prípady, kedy ju negarantovala, sa môžeme len pousmiať a zaspievať si spolu s klasikmi:
    http://www.youtube.com/watch?v=xFVdvXGIT34

    K západnej slobode, ktorú nám všetci tak závidia, pričuchol aj istý Kranjc, inak takto novinár Reuters. Na e-mail s tlačovou správou od Európskeho židovského kongresu, plnou slintov proti Palestíne, klikol RE: a odpísal, že on osobne členstvo Palestíny v OSN podporuje. I vyleteli všetky besy a sám Mojše Kantor, šéf EJC, volal šéfovi Reuters a žiadal okamžité vyhodenie Kranjca. Kranjc mal predsa tlačovú správu od žida uverejniť vplnom znení - ako obvykle - a nie sa nad ňou zamýšľať a dokonca na ňu reagovať. Vedenie Reuters oznámilo, že "prípad prešetrí".
    Kranjc možno získa prácu niekde v kotolni. Možno.

    Ozaj, v USA dostali piloti inštrukciu, že keby videli v okolí lietadla padať niečo podobné autobusu, treba to hlásiť veži. Pretože je to UARS - satelit, o ktorom NASA nevedela povedať, kedy presne a kam drbne. No ale určite by to nemala byť Severná Amerika tak znela oficiálna správa. Zvyšky UARS sa nakoniec praštili o zem kdesi v Kanade.
    Vo svetle tejto udalosti začínam pochybovať o tom, že Američania boli na Mesiaci :)
    A že Hviezdne vojny, muhaha. A že program na odvrátanie pádu vesmírneho telesa na Zem, muhahaha. Veď táto NASA nie je schopná zvládnuť ani len pád vlastného satelitu.
    publikované: 25.09.2011 07:18:37 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Nie "podľa autorky" milé kk,
    ale podľa reality je rozdiel medzi Chodorom a Berezovským a povedzme Abramovičom a Prochorovom v kontaktoch a zámeroch.
    Špiny Chodor a Berezovskij Rusov hlboko nenávidia. Nenávisť k Rusom, pripisovaná Hitlerovi, sa môže ísť hanbiť do kúta.

    Nejdem ti vyčítať, že o tom nevieš - a že celkove vieš o skutočnom Rusku málo, pretože v tejto našej slobode a demokracii je skreslené informovanie o Rusku s cieľom vyvolávania primitívnej nenávisti a pocitu nadradenosti voči Rusom vo všetkých médiach povinné - ale pri spájaní Jukosu a Sibnefti bol Abramovič tak neochotný, že musel od mafiána Chodora dostať vyhrážky smrťou. To boli bežné Chodorove podnikateľské praktiky.
    Čo ti ale môžem vytknúť - ale neurobím to, pretože som dobrák od prírody - že si taký kk a nevieš si nájsť samostatne informácie o tom, že Abramovič dostal príležitosť ukázať svoje manažérske schopnosti v prospech Ruska. Výsledky, aké dosiahol v pridelenom regióne, si už naozaj nájdi sám. Keby si nad nimi nedokázal popremýšať, tož prídi znovu sem.

    Inak, fascinuje ma, ako sa tu na Slovensku mnohí ideológovia pohoršujú nad ruskými "oligarchami", ale šéfovia západných korporácií, títo oligarchovia priamo poprepájaní s vládami, sú pre nich úplne v poriadku. Ale to už tak asi býva, že títo ideológovia sú nastavení na ohováranie bordelu v susedovom dvore a to, že sa šmýkajú po hovnách na dvore vlastnom, je nepodstatné. Už ani nehovoriac o tom, že bordel na susedovom dvore spôsobila práve ich ideológia.

    Mimochodom, Chodor bol klon istého Naftalína Frenkeľa. Čím tento psychopat prispel k blahu Rusov, si môžeš, milé kk, prečítať tu:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Naftaly_Frenkel

    Je to dosť soft text, realita bola výrazne brutálnejšia. Ale my predsa nebudeme vo wikipedii písať o psychopatickom židovi, ktorý skántril stotisíce Rusov. To prenecháme antisemitom, všakže.
    Len na okraj poznamenám, že obdobnú psychopaciu vykazuje izraelský systém voči 1,5 miliónu ľudí žijúcich v koncentračnom tábore Pásmo Gazy. Izraelský režim má presné tabuľky s kalorickou hodnotou potravy pre týchto ľudí, aby boli stále na hrane hladomoru. A celý "humánny" západ drží tlamu, aby sa veďviemekto náhodou nenasral.
    publikované: 25.09.2011 07:46:26 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. aha
    abramovic investoval do cukotky 1.3 miiardy dolarov zo svojho nakradnuteho imania, nepochybne inak by skoncil tak ako chodorkovski, kolko naviac investoval do putina, tazko povedat.
    Nebolo to stym Sibneftom nahodou naopak?
    publikované: 25.09.2011 14:20:52 | autor: kk (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Veruže to naopak nebolo
    To len psychopat Berezovskij vždy škrieka o tom, že mu chcú jeho nepriatelia urobiť to, čím sa im on vyhrážal.

    Možno budeš vedieť, koľko investoval Chodor do Busha.
    publikované: 25.09.2011 14:55:50 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014