Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Jitro Arijců

Arthur Gobineau

"Tragické skúsenosti s genocídami 20. storočia nás poučili v tom zmysle, že za zločincov nepovažujeme len fanatických veliteľov popravčích čiat alebo sadistických dozorcov v koncentračných táboroch, ale tiež ideológov a politických vodcov, ktorí pomáhali vytvoriť prostredie, v ktorom sa zmienené osobnosti mohli uplatniť. Patril Arthur Gobineau k intelektuálnym tvorcom rasového totalitarizmu?... Formulujme tvrdenie, ktoré sa zrodilo na základe štúdia Gobineauovho života a diela: Keby v 20. storočí neexistoval žiadny iný mysliteľ rasy než Arthur Gobineau, nacizmus by s najväčšou pravdepodobnosťou nevznikol, alebo by nemal rasistický ráz." (Ivo Budil)

Keď Disraeli, neskorší britský premiér, spisoval svoje rasistické teórie o ľuďoch tmavej pokožky na samom spodu civilizačného rebríčka a židmi na samom vrchole, pripravoval Arthur Gobineau (1816-1882), francúzsky intelektuál, literát a diplomat dielo Pojednanie o nerovnosti ľudských rás. Kým Disraeli s jeho rasovou teóriou o židoch ako "superior race" bol predobrazom mocenských stereotypov založených na extrémnom prahnutí po moci, Arthur Gobineau bol skeptik, ktorý na základe štúdia kolapsov civilizácií konštatoval, že degenerácii ľudstva sa nedá zabrániť a možno ju len vedecky skúmať.

"Hľa, to je osud spoločnosti veľmi zmiešanej. Najskôr vypätá aktivita, potom strnulosť a nakoniec smrť."

Inšpiráciou pre nacistickú totalitu boli hlavne rasoví teoretici ako Houston Stewart Chamberlain či Vacher de Lapouge, avšak do klietky hanby bol postavený Gobineau. Antropológ, ktorý povedal, že rasa je vedecký pojem zohrávajúci v histórii ľudstva najväčšiu úlohu a všetko ostatné je podružné, sa stal etalónom rasistického diabla. Napriek tomu sa na knižnom trhu objavila kniha českého antropológa a historika Iva Budila s provokatívnym názvom Jitro Arijců s podtitulom Život a dílo Arthura Gobineaua, zakladatele árijské ideologie. Už len tým, že Budil píše o osude tohto pozoruhodného človeka, zbavuje ho démoničnosti. 

Gobineauov záujem o ľudské rasy jeho súčasníci pripisovali tomu, že ho do "tajomstva rasy" zasvätil sám Disraeli. Je tam neprehliadnuteľný podtón, že gój predsa na také niečo nemohol prísť sám a odkukal to od príslušníka vyvolenej rasy. Ivo Budil upozorňuje, že nič nenasvedčuje kontaktom Gobineaua a Disraeliho, ani tomu, že by mal Disraeli na Gobineaua akýkoľvek vplyv. 

Do kapitoly venovanej priamo dielu Pojednanie o nerovnosti ľudských rás vložil T. Budil vetu: "To, čo nás pri čítaní Gobineauovho Pojednania o nerovnosti ľudských rás mimovoľne napadne, je znepokojivá myšlienka, ako to, že tento rasový výklad dejín, vychádzajúci z jednoznačne mylných premis, pôsobí tak presvedčivo a logicky? Presvedčivejšie ako rad monumentálnych pokusov popísať univerzálne dejiny ľudstva z politicky korektnejších pozícií na základe ekonomických, sociálnych, kultúrnych, geografických alebo environmentálnych faktorov."

Gobineau nebol eugenik, nenavrhoval žiadne sociálnoinžinierske opatrenia. Len smutne konštatoval, že už nikdy žiadna veľkolepá civilizácia neznikne a osudom ľudstva je priemernosť a zánik.

Výber z kapitoly Pojednanie o nerovnosti ľudských rás

- Až my, moderní ľudia, ako prví v dejinách vieme, že našu civilizáciu čaká zánik. Všetky ostatné civilizácie v minulosti, dokonca Rím v piatom storočí po Kristovi, boli presvedčené, že sú nesmrteľné.

- Moderní autori kladú značnú váhu na historickú úlohu náboženstva. Strata viery je údajne potrestaná rozkladom a zánikom príslušnej spoločnosti. Avšak, namieta Gobineau, Perzská ríša zomrela v pevnej viere v hodnoty zoroatrizmu, Tyros,Kartágo, Judea, ríše Aztékov a Inkov podľahli dobyvateľom veriac v svojich bohov.

- Národy prosperujú a upadajú v zásade nezávisle na miere skorumpovanosti či obmedzenosti svojich vodcov.

- Gobineau neskrýval svoje pohŕdanie "pavedou" odvodzujúcou celú ľudskú existenciu od "výroby a spotreby" a relativizujúcu pravé potreby človeka. "To je zárobkovosť nejakého mlynára alebo pradláka povýšená na modlu pre ríše národov."

- Potom, čo vylúčil vplyv rozhodujúcich sociokultúrnych, ekonomických a politických faktorov na zánik civilizácií, dospel Gobineau k téze, že zlá vláda, bezbožnosť a fanatizmus môžu byť len prejavom "mocnejšieho deštrukčného princípu". Žiadna politická kríza, hospodárske potiaže alebo náhodne prehratá vojna nemôžu zahubiť národ, pokiaľ nie je oslabený vnútorne, "vo svojom lone". Čo mal Gobineau na mysli? Teraz prichádza na scénu osudový pojem degenerácia, ktorá je podľa francúzskeho diplomata skutočnou príčinou záhuby národov.

- V priebehu expanzie civilizácie dochádza k pohlcovaniu rôznych národov a populácií a výsledkom je miešanie krvi. Tým sa pôvodné dispozície postupne menia a vzniká nesúlad medzi oficiálnymi inštitúciami a zákonmi a sklonmi a túžbami davov.

- Dôležitým rysom každej civilizácie je jej vnútorná súdržnosť spočívajúca v ochote širokých vrstiev zdieľať obecné normy a hodnoty vytvárajúce civilizačný konsenzus.

- Gobineau odmietal Flourensovu tézu, že celé ľudstvo je schopné rovnakého zdokonalenia, ak je vystavené obdobným zušľachťujúcim podmienkam.

- Gobineau nepovažoval za príliš šťastné používať pre označenie jednotlivých rás farbu pleti.

- Existuje úzka väzba medzi povahou rasy a jazyka, pretože ľudská reč je spojená s formou inteligencie. Súbežne s degeneráciou rasy postupuje i rozklad jazyka.

- Arthur Gobineau, píšuci v predgenetickej dobe, vytvoril jeden z najdôslednejších výkladov ľudských dejín vychádzajúcich z premis biologického determinizmu.

 -----------------------------------------------------------------------------------------

Kultúrna vložka pre cezpoľných

O pár týždňov sa nám opäť zrodí v napodobenine jasličiek z Palestíny pod normanskou jedličkou prizdobenou cingrlátkami z ropy vegetačné božstvo. Kto celý rok poslúchal, dostane od Ježiška kus domova: Vysoké Tatry - divočinu zamrznutú v čase.

Pragmatickejší nebudú vypisovať Ježiškovi, ale si počkajú na trilógiu Slovakia Collection. Bude v nej spomenutá tatranská divočina zamrznutá v čase, tiež Tajomstvo podzemia a tretie DVD sa pripravuje.


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. Znepokojivý býva práve pravidelne
    sa opakujúci análizmus mnohých vedcov, ktorí opisujú dejinné skutočnosti a myšlienkové prúdy minulosti, ktoré ale dnes už sú vrchnostenskou cestou veľmi nepopulárne, presne ako sa od nich vyžaduje.
    Ináč by sa mohli stať onálepkovanou obeťou, odrezali by ich od zdrojov a ostal by možnosťou len samizdat.
    Ich charakter je vlastne nemenný, žijú teraz a preto slúžia terajším pánom a keď sa priority presunuli tak aj do knihy o pivovarníctve vopchajú úbohých prenasledovaných židov.
    Má horný výrok vyjadriť, že Budil je ľudomil, ktorí smúti s každým utrpením?
    Kariére napomáha verejné fňukanie, isteže najlepšie s pricapeným šábesdecklom pred getoidnými opachami, ale pochybujem, že tým politickým prostitútkam na židoch záleží.
    Jedni vraždy pripomínajú, iné schvaľujú, iné ani nevidia kvôli sebe, pre ich vlastný egoizmus. To má byť prvou otázkou pri zisťovaní motivácie ich postojov, ktoré sa iba tak náhodou zhodujú s prianím svetovládcov.
    Lebo nebyť egoistických špín a nadržancov po peniazoch čo tárajú o genocídach tak sionistická chamraď by ani nedostala príležitosť niekoho ovládať.
    Budil zrejme ako mladý nestíhal citovať klasikov marxizmu–leninizmu, tak si uzmyslel že Gobineau ako téma ani nie je rozhodujúci a len chcel opísať svoju vieru v holohoax. Gobineau a holohoax alebo skôr aký má spolupodiel na holohoaxe. Že vraj žiadny.
    Namiesto definitívneho ukončenia sporu o holohoax nechcú uviesť počet mŕtvych, typ úmrtia, kto rozhodol a prečo a kto vykonal, ale obviňujú z vraždenia ešte aj minulé generácie. Takí pyšní sú.
    Ale ak za vraždu podľa Budila nie je vinný vrah ale týpek spred 100 rokov, tak je aj taká eventualita prípustná, že keď príde zúčtovanie nemožno vynechať ani Budila, lebo mlčal keď mal kričať a písal čo si objednali, zatváral oči pred genocídami súčasnosti. Tak čo s nimi?
    publikované: 06.12.2009 01:52:10 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Nacizmus by nemal rasistický ráz
    Proti Slovanom? Ten má predlhú históriu a neprekáža. Nacisti boli možno umiernenejší rusofóbovia ako bojovní amerikanofilovia dnes. Teda proti židom? Určite áno, židia ako základ, židia ako ukazovateľ morálnosti, vraždíte v Namíbii alebo v Poľsku, ale znepokojivým sa to stáva až jasnými, i keď nesmelými protižidovskými krokmi, lebo byť v tábore znamená vraždu, vysťahovať znamená vraždu. Každé opatrenie voči židom v preklade znalcami znamená jedine vraždu.
    Preskúmavanie rasy sa spájalo s náboženstvom, kto patril alebo jeho predkovia do satanovej synagógy bol židovskej rasy. Náboženstvo splodilo rasu, akoby platilo tvrdenie, že všetci moslimovia sú Arabi, prípadne ak sú Chorváti pravoslávni tak to musia byť Srbi, lebo Chorváti musia byť iba katolíci.
    Takže nie rasová, ale náboženská otázka, lebo tí akože židovskej rasy mohli prejsť k pápežencom v minulosti a norimberské zákony na nich už neplatili. Je katolík a teda nie žid, a ani židovskej rasy, lebo židovskú rasu stratil konvertovaním. Prehistorické myslenie priraďuje 1 národu len 1 kultúru a 1 náboženstvo a splietajú dokopy, hoci to takmer vždy neplatí.
    Nemec judaista hovoriaci po nemecky aj sa priraďujúc v štatistike za Nemca mohol byť v tábore a Chazar katolík nie.
    publikované: 06.12.2009 02:37:23 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Už tu niekto čítal
    tú toľko premielanú Tainterovu knihu Kolapsy složitých společností? Čo som z toho videl ukážky, je to presný Gobineauov antipód, čiže civilizácie sa vraj rúcajú kvôli socioekonomickým depresiám, frustráciám a podobným funkčným anomáliám. No, problematika určite nie je taká jasná a homogénna, žiada si to istú dialektiku. Každopádne rasa, ktorá je zdravá, nikoho medzi seba nepustí. Inak by to nikdy nemohla byť rasa takrečeno per definitionem.
    Fon, ty neinformovaný tĺk, Budil nie je žiadny konformista, ale persóna, na ktorú sa dnes v Jihočechách koná všeobecný hon.
    publikované: 06.12.2009 03:59:54 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Tainter vytvoril ekonomicko-matematický aparát
    pre Gobineauovu teóriu.
    Bezpochyby je Tainter politicky korektný, ale jeho dielo sa týka zásadného javu zmieneného hore v texte:
    "V priebehu expanzie civilizácie dochádza k pohlcovaniu rôznych národov a populácií a výsledkom je miešanie krvi. Tým sa pôvodné dispozície postupne menia a VZNIKÁ NESÚLAD medzi oficiálnymi inštitúciami a zákonmi a sklonmi a túžbami davov."
    Klasickým príkladom je Rímska ríša, ktorá pri zvyšovaní komplexnosti pohlcovala rôzne etniká. Zjednodušene povedané, smrteľnú ranu dostala, keď cisár (meno nie je dôležité) rozhodol o širokom udelení občianstva davom z rôznych etník, ktoré nesúzneli s oficiálnymi inštitúciami a zákonmi a celý systém sa stal neefektívny. Motívom udelenia občianstva bola skutočnosť, že dane platili len občania a rozšírením občianstva sa dostalo do kasy viac peňazí. Tento krátkozraký krok bol zavŕšením katastrofy.

    Tainterova abstrakcia o zvyšovaní miery komplexity až po preťaženie a kolaps platí platí všade, bez ohľadu na fyzično (aby sme sa vyhli pojmu rasa). Tainter sa nezaoberá tým, kto (a prečo) je schopný akú mieru komplexity vytvoriť. To už by bol na v zóne rasových teórií, so všetkými dôsledkami.
    publikované: 06.12.2009 07:02:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Prehliadol si tam slovo LEN, milý Fon
    "Tragické skúsenosti s genocídami 20. storočia nás poučili v tom zmysle, že za zločincov nepovažujeme LEN fanatických veliteľov popravčích čiat alebo sadistických dozorcov v koncentračných táboroch, ale tiež ideológov a politických vodcov, ktorí pomáhali vytvoriť prostredie, v ktorom sa zmienené osobnosti mohli uplatniť."

    Budil na základe štúdia Gobineauovho života a diela s plnou zodpovednosťou tvrdí, že Gobineau medzi ideológov rasovo motivovaných genocíd nepatrí.
    A ja pre zmenu tvrdím, že medzi ideológov genocíd patrí Disraeli. A jeho pokračovatelia až po fanatických okupantov Západného brehu, o ktorých sa píše napríklad aj dnes v Háreci. Veliteľské stanovište je v americkom Bielom dome.

    Rasová štvanica je momentálne prednostne zameraná na árijský Irán. Ale popri tom sa, samozrejme, nezabúda ani na Slovanov.
    Vieš, Fon, kto a prečo?
    publikované: 06.12.2009 07:13:00 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. na túto tému
    píše aj Artur Kemp, aj keď trochu triviálnejším spôsobom. Viac tu:
    http://beo.sk/pochod-titanov
    publikované: 06.12.2009 08:10:11 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Idar, na Budila sa vedie hon?
    Aj mna napadlo, ze ako antropolog mohol (musel) dospiet k nazorom, ktore sucasnej vrieskavej ideologii nevyhovuju - ale vyjadruje sa ani nepoviem ze opatrne, ale tak ... presne.)
    Ak mas nejake zaujimave info, ako a co, celkom by ma zaujimalo, ake vsetky formy ma sucasna normalizacia (a ako sa jej (ne)dari), aj na jeho pripade.

    Este k tejto veci :
    "Každopádne rasa, ktorá je zdravá, nikoho medzi seba nepustí. Inak by to nikdy nemohla byť rasa takrečeno per definitionem"

    Kedysi, ked boli komunity dost izolovane, tak to platilo, ale v dnesnom svete, kde KVANTITA populacie zvysila tlak a potrhala vsetky medzibunkove zabrany, uz naozaj koroduje vsetko. Otazne je, nakolko krystaliky pozitivnych foriem dokazu jestvovat v horucej gulasovej polievke dnesneho sveta, ci nemal pravdu Gobineau, ze nakoniec vsetky entropicky skolabuju.
    Alebo sa vyvinie struktura, ktorej sa tieto sracky nedotknu, aby som citoval Bhagavadgitu, ako sa voda nedotkne kvetu lotosa?
    publikované: 06.12.2009 08:11:41 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. "Zakladael Arijskej ideologie"
    Tak znie podtitulok tej knihy
    (este raz http://www.martinus.sk/?uItem=70928)

    To je ale, ako je vysvetlovane v samej knihe, LOZ. Za prve pre to, ze Gobineau bol skeptik a nezavisly pozorovatel, ziaden politik definujuci ideologiu s jej cielami a hodnotami, ale hlavne pre to, ze tato takzvana arijska "ideologia" nebola "zalozena", ale bola OBJAVENA.

    Zakon gravitacie tiez nebol "zalozeny", ale bol objaveny.
    Elektricke procesy tiez neboli "zalozene", ale "objavene". Zalozeny moze byt elektrotechnicky priemysel, to ano, ten moze byt aj znova zniceny, Ohmove, Faradayove a Teslove dielo moze byt stratene a zabudnute, ale elektricke procesy sa znicit nedaju. A nebude ich znova nik "zakladat" - ak sa aj zabudnu, budu (musiet byt) len znova objavene.
    Artemidin chram v Efeze nebol tiez (J.T.Woodom) "zalozeny", ale bol objaveny. A podobne cele ohromne kulturne vrstvy, mesta, civilizacie a narody neboli "zallozene", ale boli len objavene. Po tom, ako ich nejaka vlna barbarov bud rovno znicila, alebo sa ich hlavne snazila uvrhnut do historickeho odsudenia ci zabudnutia.
    Ved co pisali spinavi pastieri koz o civilizacii Egypta? Co pisali ina generacia spinavych pastieovi koz o civilizacii Grecka a Rima? Co pisu novoveki spinavi pastieri koz o Nordickej civilzacii posledneho tisicrocia? A konieckoncov, co pisu o Civilizaciach Indie, Ciny a Japonska?

    Vsetky tieto ich klamstva su v konecnom dosledku rovnako marne, ako ich chorobou generovany pot. Znechucuju, sposobuju koroziu, ale smer sveta nedokazu zastavit.

    Prirodne zakony sa proste zmenit nedaju.
    A to je dobre. Velmi dobre.
    publikované: 06.12.2009 08:43:57 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Ja ho už vidím!
    publikované: 06.12.2009 12:05:16 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Prehľad aktuálnych informácií pospolitému ľudu
    od "najnavštevovanejšieho INFORMAČNÉHO portálu" teraz na jeho titulnej strane:

    Z domova
    Lykožrút žere, je nezastaviteľný
    Lyžiarske strediská sa boja o Vianoce

    Zo zahraničia
    Filipínska polícia kohosi zabila
    Nepál je ochromený štrajkom maoistov

    Ekonomika
    Počet nezamestnaných v Podpoľaní a Honte stúpol o polovicu
    Menová reforma nezachráni Severnú Kóreu

    Šport
    Na Hossu bučia v Pittsburghu
    V zaoceánskej NHL padlo ... tojejednočo

    Samá hrôza.

    Ja neviem, možno redachtori nevedia, či správy z EÚ zaraďovať do rubriky Z domova alebo Zahraničie, tak nás radšej neinformujú vôbec. Napríklad o nedávnom rokovaní EÚ-Čína. Alebo o rokovaní Rusko-NATO (sme členmi NATO, nie?). Proste akékoľvek dôležité správy - hlavne o kontaktoch s Ruskom a Čínou - sú filtrované a nahrádzané bezcennými blábolmi.

    Ešte aj časopis Družstevná rodina z roku 1938 mal vyššie ambície, než tieto súčasné mediálne splašky.

    No, je pravda, že z rokovania EÚ-Čína o nadviazaní strategického partnerstva nie je príliš čo písať, lebo stanovisko Číny bolo jednoznačné: vy (EÚ) nerobíte samostatnú politiku, a tak je racionálnejšie baviť sa priamo s USA. Aj keby ste samostatnú politiku mali, nemienime sa s vami baviť, kým neprestanete osierať našu civilizáciu a poučovať nás ako malé deti - kým nepochopíte, že vaše hodnoty nie sú univerzálne. Máme s nimi svoje skúsenosti a ďakujeme, již jsme svraceli.
    publikované: 06.12.2009 12:16:14 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. MEMRI TV, súčasť hasbary,
    je povestná plastickým vykreslovaním zhovadilosti moslimov.
    Opäť a znovu treba pripomenúť, že šéfredaktor Stürmera dostal štranok.
    publikované: 06.12.2009 12:26:45 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. MSP failed
    publikované: 06.12.2009 17:17:42 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Načo máš do pi.e vyhľadávač, Artonius?
    Mne sa len pred časom dostalo do uší, že ho vykopli z prorektorskej stoličky. Na detaily si už nespomínam, ale veľmi dobre viem, že v akademickom prostredí možno kohokoľvek obviniť z čohokoľvek. Mňa napríklad rôzni skrachovanci permanentne natierajú za neľudské zaobchádzanie so študentami a technickým personálom. Na to ale našťastie neexistujú žiadne zákony, ako napríklad na ochranu laboratórnych zvierat alebo ovulujúcich študentiek v nanosukničkách, takže môžem vo svojej záslužnej činnosti zušľachťovania rasy slobodne pokračovať.
    publikované: 06.12.2009 20:55:09 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Predpokladal som, ze mas nejake insider info.
    Tak nieco lahsie:
    co znamena "neľudské zaobchádzanie so študentami "?
    Vyjadrujes sa pred nimi uplne bez priciny vulgarne?

    Idem pozret toho Budila.

    publikované: 06.12.2009 21:16:12 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. hm, neľudské zaobchádzanie so študentami ...
    tipujem, že i idarovej strany ide o vymáhanie vedomostí od nič netušiacich mladých ľudí (ktorí chcú predsa žiť!).
    publikované: 06.12.2009 21:30:16 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. paleolaryngologia
    veda o tom, ako sa clovek naucil vyslovovat uplne drbnute vyrazy.

    To len tak bokom k tomu Budilovi - tak som sa dozvedel, okrem toho, ze po nom evidentne fakt idu, ze napisal aj Od prvotniho jazyka k rase.
    To uz mam v kniznici dobre dlho - a potom, ze odkial toho chlapa poznam.
    (http://www.martinus.sk/?uItem=8294&z=najnakup
    odporucam, inde je uz nedostupna )

    Je to jasne.

    Nazyva sa to tam pekne "orientalna renesancia".

    Ale v podstate je to "univerzalisticka renesancia". Spojenie Zapadu a Orientu (na baze totoznosti genetickej) mozno jednoznacne oznacit za UNIVERZALISTICKU koncepciu,
    ktora je eticky aj objektivne pravdivostne nadradena semitskemu (rozumej biblickemu) kmenovemu antropomorfnemu partikularizmu.

    Bez srandy:
    Ma este niekto nejake otazky?
    publikované: 06.12.2009 21:41:32 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. .
    http://www.czechfreepress.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=1634:izrael-se-brani-rezoluci-eu-o-jeruzalemu&catid=63:blizky-vychod&Itemid=452
    ešte bude veselo ...
    publikované: 06.12.2009 21:43:00 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. hm
    http://www.czechfreepress.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=1634:izrael-se-brani-rezoluci-eu-o-jeruzalemu&catid=63:blizky-vychod&Itemid=452
    ešte bude veselo ...
    publikované: 06.12.2009 21:43:46 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Vymahanie vedomosti?
    To by na skole nebolo az take neobvykle... Obavam sa, ze on od nich vyzaduje bystrost a samostatnost.

    To je fakt neludske.

    Co len z neho spravilo taku neludsku bestiu?
    publikované: 06.12.2009 22:10:08 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Tamti severania uz nevedia, co by od dobroty chceli.
    Vyhlasenie Jeruzalema za hlavne mesto Palestiny? To ti Svedi uz zabudli, ako ich normanski rytieri vyrazdili v kriziackych vojnach 6 milionov zidov?
    Treba im to pripomenut?????
    publikované: 06.12.2009 22:13:23 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. čo by bolo "vtipné"?
    keby sa Arabi postavili za Palestíncov, a ak EU/USA Palestíncov neuznajú, tak by Saudi a pod. zastavili dodávky ropy ako v 1973 ...
    aj keď ... v SA sú Amíci, v SAE sú finančné problémy a hlavnými veriteľmi sú britské banky, Irak je "náš", s Lýbiou sme kamaráti ...
    len radovým občanom tých štátov by sa korupčné správanie ich papalášov isto nepáčilo
    to by bolo veselosti na BV ...
    publikované: 06.12.2009 22:25:07 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Bez srandy,
    toto "spojenie Zapadu a Orientu (na baze totoznosti genetickej)" Arton, ako to mam chapat?
    publikované: 06.12.2009 22:28:27 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Správne, Arton, presne tá knižka leží bratránkom
    vo viere v žalúdku. Paradoxne práve im, evanjelizátorom a repetítorom historických lží vadí akýkoľvek nový Nietzche. Pravda smie beztrestne odznieť nanajvýš raz, potom je to už na kriminál. Dobrá správa je, že celá tá ich mafiánska zgerba vyletela v najnovšom českom univerzitnom škandále do luftu, takže Budil dostal oddychový čas.
    Sinuhe, mali sme teraz v piatok kvalifikáciu a moji študenti sa už tradične umiestnili na absolútnej špici, tak že ďalako ništ len vákuum. Nikto ich vedomosti a schopnosti nebude spochybňovať, ani ty!!!
    publikované: 07.12.2009 00:37:33 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Spojenie Zapadu a Orientu.
    Sinuhe, celkom prirodzene, v kontexte tohoto blogu.

    Cela ta kniha a tematika je o identite (zapadnej) civilizacie. Tak, ako bola v 15.storoci renesancia urcitym re-objavenim svojej totoznosti s antickym klasickym grecko-rimskym svetom, podobne bola na prelome 18. a 19. storocia objavena ako jazykova pribuznost, tak aj pokrvna pribuznost jedneho rozsiahleho etnika, ktore posobilo od Zapadu az po Daleky Vychod, a pre ktore sa sa vtedy v zapadnej vede zaviedol nazov Arijske (podla ich nazvu na indickom subkontinente).
    Bol to objav toho sokujuceho rozsahu a hlbky tejto civilizacie napriklad v Irane a Indii. Toto takpovediac empiricke poznanie predtym neznameho cinitela dejin, ktore bolo neskor este potvrdene a prehlbene, znamenalo ODKLON od koncepcia kultury ako ju opisovala izraelska biblia, podla ktorej existoval Jahve a akysi Kmen pastierov, a pred nim (a vlastne ani mimo neho) nic ine.
    (Tu upozornujem niektorych, ze tuto nehoraznu LOZ, tento primitivny falosny mytus, jeden z tisiscov podobnych uz davno odvrhnutych primitivnosti, cerpaju priam s materskym mliekom AJ VSETCI KRESTANIA - preto su neskor taki bezmocni a dezorientovani, a take lahke obete).

    To bol ten konflikt, nie nepodobny prechodu od partkularneho geocentrizmu k objektivnejsiemu heliocentrizmu.
    To je ten proces ci konflikt, o ktorom je coraz viac nielen tento blog, ale znova aj cely svet. Identita Zapadu, identita Vychodu, skutocna historia a objektivny racionalny svetonazor na ludstvo a realitu.

    Tak jednoducho.
    Opakujem, to nie je ziadne vytrhnutie arijskej rasy z gulasa ludskej biomasy, naopak, je to UNIVERZALISTICKY svetonazor, ktory najlepsie vystihuje a vysvetluje procesy pohybu svetovej historie.
    Vystihuje vznik kulturnych struktur a vystihuje dovody ich zaniku.

    Este raz: Zapad sa proste prirodzene pyta, co za silu v nom je to tvorive - a zistuje, ze je to hlavne tennto univerzalny prvok, rovnaky, aky mali tvorive kulturo tvorne sily na Vychode.
    Ak bude tento objektivny faktor v sebe podporovat, bude mu to sluzit. Ak uveri falosnym obrazkom a modlam, ak sa nebude riadit objektivnymi danostami sveta, zdegeneruje a v Europe budu sediet apaticki neinteligentni a v podstate dusevne nevidiaci homo sapiens pod troskami byvalych civilizacii, presne tak, ako sedia dnes ti rozni pastieri koz pod zvyskami Artemidinho chramu v Efeze.
    publikované: 07.12.2009 06:56:25 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Idar, ale ta knizka, Od prvotniho jazyka k rase,
    je podobne ako ine Budilove knihy, politicky korektna. Nemozno ju porovnat napriklad k Bednarovej "Tabu v socialnych vedach", ktora bola polozena na provokacii.

    Ovsem je to tema, ktore je uz same o sebe neziaduce spominat. Je to o tom konflikte a prelome, ktore som opisal vyssie, a ktory je sam o sebe zamlcovany. Je to o procese, ktory zacal (jeho explicitna forma, na akademickej pode) povedzme na prelome 19. storocia, ale ktory je dnes pripisovany len akemusi jedinemu kratkozijucemu hnutiu v 20 storoci. Je to loz opisujuca konkurenciu ako kratkozijucu, a spajajuca ju s akousi prehrou, ako aj samozrejme s taaaaaazkou neetickostou.

    Ano, vsetko je to ovsem LOZ
    (samozrejme, okrem veci, o ktorych zakon zakazuje pochybovat, tie su samozrejme pravda).

    Budil nepise, ze Zem sa pohybuje okolo slnka - on len pise o tom, ako heliocentricky nazor vznikal, a vobec spomina, ze taky nazor maju nielen sialenci, ak vobec niekedy, ale, napodiv, vzdelani, racionalni a inteligentni ludia.

    Ono vobec to, ze niekto spomina dany heliocentricky nazor, by malo byt trestane upalenim na hranici, to vsetci vieme, to nasi kapucini uz aj verejne pozaduju a presadzuju do zakonov.

    Len to Slnko nechce posluchat tieto ubohe cierene zmije.
    publikované: 07.12.2009 07:16:18 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. s
    publikované: 07.12.2009 16:18:42 | autor: anago (e-mail, web, autorizovaný)
  27. idar,
    blahozelam ti k studentom. Ja som minule pohostinsky vystupoval medzi studentami v mojej branzi a az na zopar vynimiek som bol dost vylakany vyvojom... Teda, OK, boli aktivni, podla americkeho vzoru sa hlasili a pytali - ale na hovadiny, ktore uz mali vediet a mat zazite. V nasej generacii ked sme boli studenti, sme sa menej pytali, ale hadam viacej vedeli ... :-)
    publikované: 07.12.2009 21:05:06 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Arton,
    dakujem za osvetlenie (iluminaciu :-)
    publikované: 07.12.2009 21:06:36 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Arton,
    dakujem za osvetlenie (iluminaciu :-)
    publikované: 07.12.2009 21:06:59 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. dlhe, ale zaujimave citanie
    publikované: 07.12.2009 23:09:11 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. nemate tiez ten pocit, ze Svedi si v poslednom case
    nejako moc dovoluju? :
    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3814959,00.html
    publikované: 07.12.2009 23:14:01 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Sinuhe, niet zac,
    ved vies, ze ja to pisem hlavne pre pripadnych externych navstevnikov:)

    Alebo mozno hlavne pre seba.)

    Takze, co mame dnes? Ha,
    http://primar.sme.sk/c/5144578/lekari-si-vakcinu-pichnut-nedaju.html
    publikované: 08.12.2009 06:26:59 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Linky na samé-samé texty
    publikované: 08.12.2009 07:39:44 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. ZHN !!!
    publikované: 08.12.2009 15:51:47 | autor: md (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. Typická teokracia, md
    "V súčasnosti sa náboženské právo v Izraeli uplatňuje len v otázkach narodenia, svadby a smrti."

    LEN, hehe. Celé súkromie takzvaných občanov pod dohľadom rabinátu a slovenský čitateľ dostane výplach mozgu, že LEN.

    Čudovať sa tomu môžu len mentálne nestabilné jedince chronicky priotrávené anesteziologickým plynom - lacné generátory (lebo šak sa živia samé) propagandistických hesiel o jedinej demokracii na Blízkom východe, ktoré o tom koloniálnom projekte v Palestíne vedia trt. A ani nechcú, lebo by sa im rozsypali ich ružové ilúzie o úžasných židovských nadľuďoch prizdobených celými trsmi Nobelových cien, ktorí sa vyznajú ... napríklad aj vo finančníctve, ako plne potvrdzuje Goldman Sachs. A okrem toho títo nadľudia veľa trpeli a trpia, všakáno. Napríklad momentálne trpia tým, že im gójske špiny blokujú rýchly postup etnických čistiek, v ktorých sa ako účinný nástroj využíva aj artificiálny hladomor.

    Pýtal sa ma kamarát z inej civilizácie, o čom sa u nás píše v novinoch.
    Tak som mu poslala titulky dnešných zahraničných správ od korporátnych agentúr (s pripomienkou, že okrem toho tu máme aj bulvár) tak, ako idú rad zaradom za sebou.
    A šak si aj my pozrime, aké informácie o svete dostávame od takzvaných strážnych psov demokracie:

    SITA, 8.12.2009 21:11
    V Bielorusku uniesli opozičných aktivistou, vyhrážali sa im SMRŤOU

    TASR, 8.12.2009 21:49
    Mimovládka: Polícia v Brazílii nezákone ZABÍJA ľudí

    SITA, 8.12.2009 22:15
    V Ugande zvažujú, či zaviesť TREST SMRTI pre homosexuálov

    TASR, 8.12.2009 22:20
    V Ohiu prvýkrát POPRAVILI muža injekciou s jedinou smrtiacou látkou

    Jana Shemesh, 9.12.2009
    Pápežov ATENTÁTNIK chce krst vo Vatikáne

    Anetta Kubalová, 9.12.2009, Americký zápisník
    Na sneh sme tu pripravení

    Mirek Tóda, 9.12.2009
    Stlač gombík a ZABI svojho taliba

    Keby nebolo v USA počasie a Anetta Kubalová, mali by sme zabijácko-atentátnicko-popravčiu sériu komplet.
    publikované: 09.12.2009 06:02:57 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Mna ani tak neprekvapuje,
    ze societa generuje neustale SMRT, ved kazdy organizmus generuje sracky.
    Blbe je, ze societa negeneruje pozitivne myslienky.

    Obavam sa, ze tato societa je uz mrtva.

    publikované: 09.12.2009 09:03:44 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. nie Arton, nie je
    veď napríklad ty občas vygeneruješ aj dačo pozitívne
    publikované: 09.12.2009 09:50:05 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Hm. Ibaže
    Arton nie je členom žiadnej society. Tak ako ním nebol ... no, trebárs Herakleitos.
    A to je, ako hovorí pred-postmodernistický klasik, rozdiel.
    publikované: 10.12.2009 06:16:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Sa pchajú k tomu Teheránu
    "Between Stockholm and Tehran, Israel of 2009, with its many religious attributes, is closer to Tehran."
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1134047.html

    Radšej nespomenú bezvýznamný detail, že na rozdiel od iránskeho režimu má izraelská teokracia etnický základ - ako hovoril Disraeli, "židovskú rasu".
    Je to teokratický nacizmus.
    Hľa, svetlo medzi národmi, ktoré má dosah na všetko v Európskej únii. Od peniazov po bezpečnosť. Len tú verejnú mienku sa im furt nedarí opantať.

    Už aj najhlúpejším teliatkam v Európe začína svitať, pre koho je určený jadrový arzenál z Dimony. Veď ste spáchali holokaust.
    Do siedmeho pokolenia... Niekto nepozná dogmatickú spisbu jedinej demokracie na Blízkom východe?
    No tak by som odporúčala preštudovať. Aby ste sa potom nedivili aj ušami.
    publikované: 10.12.2009 06:29:30 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. krysi vyskakujú z topiacej sa lode?
    http://www.czechfreepress.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=1652:opravdu-americke-politicke-elity-podporuji-izrael&catid=60:amerika&Itemid=488
    publikované: 10.12.2009 13:41:46 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. žeby?
    ema, nechce sa mi veriť, že by Arton naozaj nie je/nebol členom žiadnej society ... veď to je zhola nemožné
    publikované: 10.12.2009 13:43:42 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. No, v urcitom zmysle slova ... sme vsetci jedna siet
    A co ty, AM, ty patris do nejakej society? Poznas nejaku zivu societu?
    Urcite take su, moj "pravdepodobnostny vypocet" mi tak naznacuje.) ... ale ked sa neprejavuju ... tak to je priebezne dost fadne ...
    publikované: 11.12.2009 08:40:11 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Arton
    prirodzene, patrím do "nejakej" society, k okruhu ľudí s vyhranenými názormi a záujmami
    publikované: 11.12.2009 14:29:02 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Chanuka začína :)
    publikované: 11.12.2009 16:33:52 | autor: šecko košér (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. A to čože je za novinku,
    formulácia Artonovho civilizačného paradoxu? No veď prečo neprejsť od kozmologična na lokálnu úroveň.
    Iste, svet je veľký a živých sociét by teda teoreticky malo byť spústa. Ale aspoň toľko je aj vysvetlení, prečo sa neprejavujú. Spomeňme aspoň dva najtriviálnejšie i keď substanciálne dôvody. Buď sme toho neni hodní, aby sa nám ozývali, alebo sa jednoducho netúžia vyjadrovať. Ku všetkému, ....ako napríklad Arton.
    publikované: 12.12.2009 00:29:10 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. vidim, ze ani tohto roku
    sa ziadne pitvorske vianocne stretko konat nebude. Ledaze by sme si dali klasicku trojku: e + r + a.
    r: ak mas naladu na stretko, kde by sme zhodnotili vyvin udalosti v priamom dialogu, tak mi napis cez smetiarsku postu.
    publikované: 12.12.2009 00:33:41 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. AM, a tie nazory nestoja za popis?
    Alebo je to tak, ze aj ja patrim do society ludi, napriklad do society ludi s vyhranenou velkostou nohy c.8, ale to naozaj nestoji za zmienku a tu societu povazujem za neaktivnu. Je tvoja societa aktivnejsia a zije? Alebo je to, (nic v zlom) len cajovy dychanek ludi, ktori si navzajom potvrdzuju svoje iluzie - a z nejakeho dovodu sa boja o nich hovorit mimo svoj okruh (hlavne pre to, aby o ne neprisli)?
    publikované: 12.12.2009 07:55:52 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Ano, Idar, ty si to vsetko prekukol
    a samozrejme rec bola o tvojej dimenzionalne priam mimozenskej societe, ktora sice vie vsetko, a keby chcela, a raz sa prejavila, co len mavnutim malicka, to by bolo ... ale proste "netuzis" sa prejavit.

    Nie si predsa ako ja.

    Nemams sice pocit, ze sa vyjadrujem ku vsetkemu - ku tvojej vede o ratani chlpov na opicej rity som sa napriklad nikdy nevyjadroval, ani k tvojim ziakom, ktori su sice taki dobri, az si na teba stazuju - ale ved naco, ved je to uplne jasne:)

    publikované: 12.12.2009 08:03:08 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Kedze ku stretku som sa este nevyjadril,
    navrhujem gradulane. V prvy sviatok vianocni i + i
    (aby to nebolo take prypticke, tie pismenka znamenaju Idar + Iris).

    Podla toho, kto prezije, budeme formulovat druhy sviatok vianocny.
    Kto nie je za, nech sa neozyva na nie moj ne-mail.
    publikované: 12.12.2009 08:20:42 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. Arton
    "moju" societu niektori jedinci oznacuju ako "ekoteroristi"
    patrim totiz medzi tie aktivne jedince na tejto planete, ktore tvrdia, ze clovek sa vyznamnou mierou podiela na degradacii zivotneho prostredia, mal by sa nad sposobom svojho zivota zamysliet a nekonat ako nenazrany vol ci divy kocovnik (ale to je v konecnom dosledku to iste...)
    ked sa tak obzeram okolo seba, ta "moja" societa patri medzi najaktivnejsie ...
    kto robi, robi aj chyby ... hold ale chyby patria k zivotu a clovek sa z nich dokaze poucit
    staci takto Arton?
    publikované: 12.12.2009 11:05:21 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Presne tak, AM, bol som zvedavy.
    Chcel som pocut o nejakych pozitivnych prikladoch zivych sieti.

    V tomto, ako si to popisal, sa bezpochyby tu pritomni zhodneme.
    publikované: 12.12.2009 11:48:10 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Sinuhe, vedúca mi odmietla dať tvoju
    ímejlovú adresu, lebo som vraj agent Mossadu a takým sa kontakt na slušných občanov neposkytuje. A keďže do smetiarne tiež nechodím a ani som nevedel, že tam majú nejakú poštu, tak sa budeš musieť ozvať ty.
    Artom, mal som na mysli pána Fermiho, ktorý sa zapodieval mimozemskými civilizáciami. Ja som len členom tajnej mimoženskej spoločnosti, to máš ovšem recht.
    publikované: 12.12.2009 16:27:37 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. http://chel.kp.ru/online/news/586619/
    publikované: 13.12.2009 13:57:05 | autor: Коркино (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. Kedze aj tu je zas vsetko mrtve,
    nasiel som dnes celkom zaujimavy link.
    Napisane roku 1994, troche radikalne ekonomicky zamerane, ale s humorom napisane a s naozaj dobrym hodnotenim historie.

    http://www.scribd.com/doc/22221323/Rudolf-Vasky-Tretia-cesta
    publikované: 14.12.2009 14:42:23 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. Vasky
    http://dolezite.sk/Cim_vissie_sa_dostanestym_tvrdsie_dopadnes.html
    tu sa da s autorom podiskutovat, je tam aj jeho mail
    publikované: 15.12.2009 11:08:45 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. Eme k Vianociam
    publikované: 15.12.2009 12:22:05 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. to: n
    nezavadzaj emu pred vianocami. hladomor nebol genocida, ten sa tykal nielen ukrajinskych vlastnikov pody ale vsetkych vzpierajucich sa kulakov v ZSSR. ale uz zacinam rezignovat na budhisticke masirovanie si komunitneho ega
    publikované: 16.12.2009 10:40:10 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. zaujimave ze
    vychodna Rimska Risa vydrzala este tisic rokov s pomiesanymi rasami po rozpade Zapadorimskej Rise. Takze to muselo byt v niecom inom. Kvokolvek cita a/alebo veri tym rasistickym "teoriam" o rozpade Rimskej Rise je podla mojho nazoru idiot.
    publikované: 19.12.2009 13:35:29 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. To bola celkom iná ríša, Stanko
    A ako vyzerala! Dodrbaná, kresťanská, neustále strácajuca všetko možné.
    Máš ešte nejaké nejasnosti? Sem s nimi.
    publikované: 19.12.2009 13:59:58 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. Stále je to príliš korektné, n
    Nevadí. Snáď Ukrajinci aj vďaka nemu celkom nestratia historickú pamäť. Lebo keď si krajina nepamätá, tá istá beštiálna entita ju môže rozložiť znovu.
    publikované: 19.12.2009 14:02:37 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. Aby sme nemali žiadne ilúzie
    o tom, čo je to za vrieskavú psychopatickú kultúru, toto je priam povinné čítanie:
    "Demjanjuk zavraždil môjho fotra v roku 1947"
    A keď už, treba to čítať naozaj pozorne.
    publikované: 19.12.2009 14:05:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. Jo, linka
    publikované: 19.12.2009 14:06:04 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. Služobné hlásenie
    Predvčerom na pôde Bezpečnostnej rady OSN odznela historická prezentácia. Bola pripravovaná tak, že ju ani kreténi z tajných služieb nevyčmuchali a do momentu, kedy zhasli svetlá v rokovacej sále BR OSN, nikto nemal tušenia,o čo pôjde.
    Bola to fotodokumentácia z masakry v Gaze.
    A celkovo o Palestínčanoch okupovaných "jedinou demokraciou na Blízkom východe."
    Do sklenej veže BR OSN prenikla realita.
    Reprezentantka USA Zuza Rajsová bliakala, že je to obstacle to peace - ukázať členom BR OSN zohavené a spálené telá Palestínčanov. Vraj je to zneužitie pôdy BR OSN. Jeden by sa aj zasmial, keby to nebolo tragické.

    Následne prezentáciu podrobili analýze izraelskí špecialisti a vykotili závažný argument, že nie všetky zábery boli z masakry v Gaze z rozhrania rokov 2008-2009. Niektoré boli z okupovaného Západného brehu a pochádzali z iného obdobia. Akože ojep. Vzhľadom na to, že takýto "argument" hasbara nemohla šíriť médiami ako prasací mor, predpokladám, že o tejto udalosti sa mediálni kurviči ani nezmienili.

    Koniec hlásenia. O inom priebežne, ak hory úplne nezavalí sňach.
    publikované: 19.12.2009 14:25:35 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. Ak by mal Stanko ďalšie poznámky k histórii,
    dovolím si poveriť Artona, aby ma zastúpil a usmernil toho blba, nech tu príliš nevyvádza.
    Dovidenia.
    publikované: 19.12.2009 14:28:55 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. to martin
    nechcem zavadzat, ale ako spravne pochopila Ema, hlavne , ze sa nezabudlo..
    Inak nejaky Moshe sa vyjadruje k Golsonovej sprave / tiez poucne citanie.... A to je vraj ten najumiernenejsi.....{nechcem vediet ake zurive traktaty pisu ti radikalnejsi}
    http://www.outsidermedia.cz/Article.aspx?id=2415
    Na Sme sa o nom nedocitame, tusim tam kriticky skrtol aj do tych, co sa o nich nesmie hovorit.
    publikované: 19.12.2009 17:42:48 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. jasne
    ma byt Goldstone.

    Inak v Jemene 120 mrtvych, asi dalsie humanitarne bombardovanie..
    publikované: 19.12.2009 17:44:56 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. jasne
    ze ma byt Goldstone. Inak v Jemene 120 mrtvych Asi humanitarne bombardovanie...
    publikované: 19.12.2009 17:47:34 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. ema, o tomto bolo hlásenie?
    publikované: 19.12.2009 19:16:01 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. if the european union ...
    If the EU were to declare Jerusalem as the Palestinian capital, Israel would consider it a radical, destructive action, Deputy Foreign Minister Danny Ayalon said during Saturday's weekly Shabbatarbut session in Beersheba.

    Ayalon stressed that such a declaration would change the rules of the game and annul Israel's commitment toward agreements and understandings signed since the Oslo Accords, paving the way for unilateral actions.
    publikované: 19.12.2009 19:56:03 | autor: dead end (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. EU názor, zatiaľ, nemení
    publikované: 19.12.2009 20:21:37 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. Ema, to bolo vtipne:)
    Mna poverit jednanim s ...

    Lenze casy, ked som bez ironie blahosklonne komunikoval s takym odpadom, ako je tento Rasto (premenovany na Stanko), su uz prec.
    Ano, mojim zakladnym hodnotovym meradlom je poznanie a preto som sa nikdy nevyhybal ani komunikovaniu s cimkolvek ani pitvaniu cohokolvek. Ale prave v tychto dnoch opravnene vsade spominana laska a vseobecna dobrota nam vsetkym pripomina POVINNOST spravat sa k tymto bezcennym fenomenom rakoviny bez lutosti.

    Ak si nahodou niekto co len na moment pomyslel, ze na to nemame silu, tak sa mylil. Ak kedykolvek v priebehu poslednych najmenej 10 rokov komunikovania na webe, niekto nepochopil, s akym nezvratnym procesom ma do cinenia, tak sa mylil. Energiu a moznosti mame uz velmi davno, mame ich odjakziva. Tento proces im len dal sancu, aby spoznali a dobrovolne vybrali svoje opcie. Ale, prirodzene, zvacsa to nedokazali. To je vsetko.

    Mohol by som dodat, ze bohuzial je pre nich uz neskoro.
    Ale nepoviem bohuzial.
    Pre nich je jednoducho neskoro, a ja to ani najmenej nelutujem.
    publikované: 19.12.2009 21:53:19 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. Rimska Risa
    Rimska Risa ta vychodna existovala este tisic rokov s tou "smrtelnou ranou" s pomiesanymi etnikami a vacsinu z toho bola pupkom sveta. To ze o tom ty nevies este nic neznamena. Aby si si to aj ty vedela predstavit - tisic rokov to je priblizne 15x dlsie ako cely komunizmus a 70x dlhsie ako vydrzal ten vas vysnivany nacizmus.
    publikované: 20.12.2009 08:50:27 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. N,
    pises, ze to hlavne mi uniklo a to aby sa nezabudlo. Ja sa pytam na co aby sa nezabudlo? Na triedny boj komunistov so svojim ideologickym nepriatelom zvanym kulak a nie Ukrajinec?
    Gaza... aktivity medzinarodneho spolocenstva su pozitivna reakcia na kroky fundamentalistickych vlad avsak mnou ocakavana. Myslim, ze to bolo prave SME, ktore informovalo o pokarani izraelskeho prezidenta panom prezidentom Vaclavom Klausom vo Svajci. Uz vtedy mi bolo jasne, ze radikalnej a fundamentalistickej izraelskej vlade, ktora sposobuje svojmu prezidentovi taketo diplomaticke problemy, to len tak neprejde.
    Prave som dostal do ruk knizku "Konflikt svetu a svet konfliktu" s nakladatelstva P3K. Ma velmi zaujimavy obsah i ked uvod napisal zrejme nejaky zanieteny a idealisticky fanda mimovladnych obcianskych organizacii nenesucich akukolvek zodpovednost za svoje aktivity typu Fair-play. Je vsak humorny avsak plny predsudkov, zrejme vyplyvajucich z nedostatocnych skusenosti, voci korporaciam a jeho idealisticke uzavery, ktore ako sam uznava mozu byt mylne, je mozne lahko identifikovat a zobrat na vedomie.
    Priznava sa vsak k sympatiam voci N.Chomskemu a preto si ziskal moje sympatie a zhovievavost. Uz v uvode naznacuje, ze niektore globalne metriky ako napr. human security report naznacuju, ze svet sa predsa len stava bezpecnejsim miestom navzdory lokalnym konfliktom ako je v sucasnosti napr. Gaza.
    publikované: 20.12.2009 09:50:14 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. ciarky
    ale dufam, ze nie cely prispevok, ema, treba prehliadnut :D
    publikované: 20.12.2009 09:54:18 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. ema, dovol mi, aby som ta citoval (nizsie)
    martin napisal:

    "pises, ze to hlavne mi uniklo a to aby sa nezabudlo. Ja sa pytam na co aby sa nezabudlo? Na triedny boj komunistov so svojim ideologickym nepriatelom zvanym kulak a nie Ukrajinec?"

    uniklo!

    http://www.hojko.com/download.php?id=55851

    Symptomatický je tam ten banner B'nai B'rith

    "165 rokov bojujeme za ľudské práva."
    Po ovocí ich poznáte - a preto vieme, koho B'nai B'rith považuje za človeka.

    A vieme tiež, že ukrajinský hladomor - genocída ukrajinských roľníkov si vyžadovala dobrú logistiku v teréne. Vieme, kto bol v úderkách okrádajúcich roľníkov priamo v jednotlivých dedinách, dom po dome. Vieme, u koho sa nakradnuté sústreďovalo a strážilo, vieme, kto na vyššej úrovni zabezpečoval export lúpeže.
    Vieme, kto to urobil s beštiálnou chladnokrvnosťou.

    Vieme, koľko miliónov Chazarov žilo vtedy na Ukrajine. Vieme, že neboli obeťami genocídy. Lebo to by bol iný rachot vo svete - to by B'nai B'rith hneď bojovala za ich ľudské práva.

    Lenže sú veci, na ktoré sa nezabúda.
    Tak ako sa nezabudlo, kto v Jekaterinburgu vyvraždil cársku rodinu.

    ema

    http://cz.altermedia.info/ze-zahranici/zidovska-skupina-se-stavi-proti-vysetrovani-bolsevickeho-hladomoru-na-ukrajine_7076.html
    publikované: 20.12.2009 11:11:14 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. Stanko, neblázni
    Byzantská ríša bola na svojom vrchole v 6. a 7. storočí, odvtedy pomaly, ale neprestajne upadala, s krátkymi prestávkami, keď ako umierajúci kôň kopala okolo seba a sem-tam rozbila nejakú hlavu.
    BR bola síce multietnická, ale počas vrcholného obdobia rozhodne nie multikultúrna, jej základom bola jedna idea - a síce kresťanstvo. Kresťanstvo, jeho ochrana, boj proti nevercom, cisár ako hlava a ochranca kresťanstva - tým bola Byzancia predchnutá. Vieš kedy sa prvý krát objavil pojem "svätej vojny"? Keď Byzantínci tiahli pod Herakleiovým vedením proti Sassanidovcom, desaťročie pred islamským djihadom...
    Avšak len čo sa v jej priestore "vyskytol" islam, Byzantínci začali mať obrovské problémy. A keď prišli Turci, konvertovaní na islam, ríša klesala ... až na dno ...
    Že bola pupkom sveta, teda toho stredomorského? S tým súhlasím. Pretože keď zvyšok sveta padal pod ťarchou barbarstva, Byzancia - ako tá bohatšia a monokultúrna časť antickej Rímskej ríše - pokračovala v rozvoji, v nadväznosti na rímske a najmä grécke tradície. Aj keď slovo "rozvoj" nie je na mieste, používajme radšej "vývoj".
    Ešte by sme nemali zabúdať na to, ako sa v Oriente chápala (a doteraz chápe) úloha jednotlivca v spoločnosti, to je diametrálne odlišné od európskych konceptov, to je tiež jednou z príčin dlhšieho trvania tejto ríše.
    Nie Stanko, Byzancia skutočne nie je najlepším príkladom, keď chceš rozvíjať ideu fungujúceho multikulturalizmu.
    publikované: 20.12.2009 12:00:59 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. chybička
    malo byť:
    BR bola síce multietnická, ale počas vrcholného obdobia rozhodne multikultúrna, jej základom bola jedna idea - a síce kresťanstvo
    publikované: 20.12.2009 12:03:00 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. am whatever,
    ale ako mohla byt Byzantska Risa vo svojom vrchole multietnicka, ved to stavia celu eminu filozofiu a vsetky tie ich arijske teorie na hlavu, co len bude teraz robit? Nedalo by sa tie hirstoricke fakty nejak zmenit a prepisat?
    publikované: 20.12.2009 12:17:41 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. Stanko
    Multietnická bola, ale kontrolovali ju Gréci (v 5. storočí ešte ako rímski občania, Románi), nebola to demokracia, kde si každý národ mohol uplatňovať práva tak, ako si ich národy uplatňujú v súčasnosti ...
    Čiže to nestavia eminu filozofiu na hlavu, skôr naopak. Najrozvinutejší, najvyspelejší národ určuje smer vývoja spoločnosti.
    Veď čítaj pozorne ...
    Alebo máš iný názor?
    Sem s ním, aj s dôkazmi :)
    publikované: 20.12.2009 12:30:20 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. omfg
    až teraz som si všimol, že som opravil to, čo bolo správne :)
    pardon ...
    publikované: 20.12.2009 12:32:30 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. am,
    ja som reagoval na toto:

    "Klasickým príkladom je Rímska ríša, ktorá pri zvyšovaní komplexnosti pohlcovala rôzne etniká. Zjednodušene povedané, smrteľnú ranu dostala" snip bla bla pre idiotov....
    publikované: 20.12.2009 13:02:08 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. Stanko
    už ti aj ema povedala, že západná časť a východná časť Rímskej ríše boli iné svety
    pletieš hrušky s jablkami a predávaš ich ako slivky
    ema sa trafila v určení jednej z príčin (je ich ďaleko viac, ale to je téma na sériu článkov, nie na reakciu v diskusii) rozpadu Západorímskej ríše
    čítaj Stanko, začni Gibbonom, to je povinná literatúra:
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_History_of_the_Decline_and_Fall_of_the_Roman_Empire
    potom pokračuj napríklad Grantom:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Grant_(author)
    všade sa dočítaš, že tlak barbarov - nielen vojenský, ale aj sociálny, kultúrny - bol jednou z príčin pádu Ríma ...
    publikované: 20.12.2009 13:29:08 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. Genocida je nepremlcatelna.
    Ako uvadza ten tvoj link, Kri, Aleksandr Feldman, předseda Ukrajinského židovského výboru sa vyjadril, ze vysetrovat genocidu by bolo fraskou. Vinnici su vraj po smrti.

    Genocida nikdy nie je fraskou. Feldman si to asi poplietol s holokaustom - ten fraskou naozaj je - ale urcite nou nie je smrt milionov Ukraincov.

    Akopises, Kri, NIKDY sa na to nezabudne. Pachatelom je bezpochyby zidobolsevizmus a zidobolsevici. A ti este ziju.
    publikované: 20.12.2009 13:46:45 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. v com to
    boli ine svety? Jedine, ze to neboli neskor katolici, ale to je tazko relevantne aj ked to mozno za nasledok to, ze bizantska risa nie je na zapade az tak vo vseobecnom povedomi.

    V kazdom pripade ten cisar s miesanim krvi zasadil smrtelnu ranu len zapadnej casti rise hoci to iste by malo platit aj vo vychodnej casti, takze vam to cele nejako nepasuje.

    Inac Gibon je zabavne citanie, ale rozhodne uz davno prekonane.
    publikované: 20.12.2009 13:46:56 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. Stanko
    Tvoja otázka je úplne zbytočná, lebo už bola zodpovedaná skôr, ako si ju položil, konkrétne dnes na pravé poludnie, Nechce sa mi to celé opakovať.
    Ak je Gibbon (neprzni jeho meno) pre teba zábavný a prekonaný, tak sa čudujem, ak ho tak dobre poznáš, že si tie rozdiely medzi Východom a Západom neuvedomuješ.
    publikované: 20.12.2009 15:12:59 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. Stano, ty pupok sveta,
    a nejaké pozitívne správy z USA, semenišťa dnešného multikulturálna, naporúdzi nemáš? Napríklad o hispánskom demografickom zázraku, základnom kameni budúcich úspechov.
    Ešte donedávna si nám tu otĺkal o hlavy americký tzv. rast. Keď bolo po ňom, prišiel čas na reči o úžasnej americkej stabilite. A keď sa pominula aj tá a nastal voľný pád, vyzúril si sa najprv na Rusku a Číne a odvtedy sa už venuješ iba histórii.
    Si mi ty ale flexibilný zdroj poznania.
    publikované: 20.12.2009 15:27:57 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. am,
    nic si nezodpovedal na prave poludnie, este si tam tocil nieco o barbaroch, ale ti utocili s rovnakou vervou aj na vychodorimsku Risu, a este nieco o demokracii, co nebolo ani v jednej ani v druhej casti a o krestanstve, ktore bolo vtedy aj v zapadnej aj vychodnej Rimskej risi, takze neviem.

    Jednoducho sa ti to cele pomotalo jak si si cital to zabavne Gibonove citanie. Este si precitaj nieco od Krala Maya a porozpravaj Idarovi nieco o Servernej Amerike, ked is uz pri tom.
    publikované: 20.12.2009 16:20:28 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  88. asi je to strata času, ale nech ...
    Stanko môj, kde začať?
    No, skúsim od začiatku:
    1) Barbari
    Pokým na Východ barbari (použijúc toto označenie len na národy z Balkánu a na Turkov, kedže Peržania a Arabi barbarmi neboli) len viac či menej úspešne útočili, pričom pri moci ostávali pôvodní vládcovia - Gréci (a barbari žijúci na území ríše sa asimilovali - viď Slovania na juhu Balkánu), neustále nadväzujúc na tradície Rímskej ríše (samozrejme s odchýlkami, doba sa predsa mení), na Západe sa barbari podieľali na kompletnom rozdelení Západorímskej ríše na rôzne veľké panstvá. Z ktorých vznikali feudálne štáty. Pričom každý štát mal vlastného vládcu z vlastného "národa" (úvodzovky sú nutné, ak nevieš prečo, dovysvetlím). Rím prestal byť - na rozdiel od Konštantinopolu na Východe - svetským centrom západného sveta - strediská sa posunuli na sever. A bolo ich teda niekoľko. Už to neboli Rimania, nebola to Itália, kde sa rozhodovalo o osude Západu.
    Ďalej - na Východe bol úplne inak vnímaný panovník ako na Západe. Tie rozdiely vo vnímaní vládnucej triedy sú v Európe a v Ázii dodnes.
    Už vidíš rozdiel?
    2) jediné, čo som o demokracii napísal, že v tom čase nebola ...
    vidíš tam napísané niečo iné?
    3) Kresťanstvo bolo aj na Západe aj na Východe ... ale aké? Teraz nevravím o ortodoxii a katolicizme, hoci aj tam sú rozdiely. Môžme si pohovoriť o úlohe byzantského cisára vo východnej cirkvi. Mal niekto na Západe také postavenie ako byzantský cisár? Odpoveď je jednoznačná - nie. Pojem "cézaropapizmus" ti ale zjavne nič nehovorí, inak by si sa nemohol čudovať nad tým, že vnímanie kresťanstva bolo iné ...
    Ešte niečo ti nie je jasné? Pýtaj sa, nech neumrieš sprostý :)
    publikované: 20.12.2009 16:44:44 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  89. ešte pár upresnení
    aby si ma nechytal za slovíčka
    V konečnom dôsledku Byzancia samozrejme padla následkom tlaku barbarov - konkrétne Turkov. A podobne ako v prípade ZRR a Germánov, aj tu ten proces trval dlhých 5 storočí. Jednoducho, niektoré etniká sa svojim stupňom civilizovanosti v kombinácii s početnosťou ukazujú ako nezvládnuteľné - čo opäť dáva eme za pravdu :P
    publikované: 20.12.2009 16:59:07 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  90. Kri & Arton
    vy uz ziadnu dohadzovacsku agenturu nepotrebujete... uz len rozmyslam nad tym, ci sa stretavate u kotlebovcov alebo u sri chimnoya... oba spolky totiz zvysuju kvalitu formy prejavu ale skraty v hlavach posluchacov su nezucastnenemu neprehliadnutelne.
    publikované: 21.12.2009 11:31:01 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  91. am,
    problem je v tom, ze ty odpovedas aj na to, na co sa ta nik nepyta. Ty tu opisujes situaciu uz po rozpade Zapadorimskej Rise a to ze Vychodorimska Risa este dalej existovala k tomu by uz podla tych rasistickych idiotov vobec nemalo dost, pretoze by sa mala okamzite katastrofalne rozpadnut.
    publikované: 21.12.2009 12:25:43 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  92. Stan
    mýliš sa ... problém je v tom, že zjavne nechápeš to, čo si prečítaš resp. nemôžeš pochopiť, kedže narábaš s obmedzenými vedomosťami
    jeden príklad za všetky: vetu o tom, že barbari si územie ZRR delili zjavne vkladáš do obdobia po rozpade ZRR, ale k tomu dochádzalo už pred tým - viď federátov a ich vzťahy k Rímu
    vzdávam to ...
    publikované: 21.12.2009 12:47:37 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  93. am,
    ale ked si barbari delili ZRR, tak to bolo uz potom ako sa Rimanom nestastne pomiesala krv, takze rovnaky osud by mal postihnut VRR a kedze sa tak nestalo musime emine teorie zavrhnut.
    publikované: 21.12.2009 13:53:02 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  94. Stan
    VRR síce postihlo to isté ako ZRR, ale neskôr - a dôsledky boli rovnaké ako v ZRR
    http://en.wikipedia.org/wiki/Battle_of_Manzikert
    "Klasickým príkladom je Rímska ríša, ktorá pri zvyšovaní komplexnosti pohlcovala rôzne etniká. Zjednodušene povedané, smrteľnú ranu dostala, keď cisár (meno nie je dôležité) rozhodol o širokom udelení občianstva davom z rôznych etník, ktoré nesúzneli s oficiálnymi inštitúciami a zákonmi a celý systém sa stal neefektívny."
    všimni si emin výraz - ktorý je kľučom k tvojmu pochopeniu: "...etník, ktoré nesúzneli s oficiálnymi inštitúciami a zákonmi..."
    to sa v čase rozpadu ZRR na Východe nedialo ... na Východe si vláda dokázala presadzovať svoju vôľu aj medzi novousídlenými barbarmi - až do bitky pri Manzikerte, kde sa etnikum, Turci, presvedčili, že byzantský systém pre nich už nie je nadradený, usídlili sa na území Byzancie a rozložili ju ... podobný chod udalosti ako na Západe o pár storočí skôr ...
    publikované: 21.12.2009 14:04:48 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  95. podla toho
    potom nevieme dopredu ktore su tie etnika, ktore nesuzneli s oficialnymi instituciami, pretoze najskor musi system skolabovat aby sme to zistili.

    Ked system neskolaboval ako v VRR, tak vsetky tie etnika co tam boli, boli v suzneni s oficialnymi instituciami a v ZRR minimalne jedno etnikum nesuznelo s oficialnymi instituciami, kedze skolabovalo. To robi tu eminu teoriu totalne neuzitocnou, pokial to tak myslela ako si to ty myslis. Tak ci tak to suznie s hlupostou.
    publikované: 21.12.2009 16:58:05 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. AM, len nebud na seba prilis pysny.
    To, ze si tu Stanka poucil a presvedcil o nevyhnutnosti brat na zretel biologicke danosti populacii nie je az take vitazstvo. Za prve je taka vec samozrejma kazdemu, kto nie je totalny idiot a nevedecky ignorant. Ale co je podstatnejsie, a co mozno ty nevies, je Stanko uz davno to, co sa v negativnom termine oznacuje pojmom rasista. Kto by si napriklad nepamatal, ako Stanko verejne a nezakryte propagoval tezy o nadradinosti ZIDOV nad vacsinovou populaciou. Robil to opakovane a explicitne - takze, AM, vysvetlil si teoriu niekomu, kto na svojej primitivnej a obmedzenej baze presvedceny o rozdielnosti ludskych ras uz davno je.

    Ale teda mozno si o tejto drobnosti nevedel, tak aby si nenosil drevo do lesa.)

    Inac, AM, vsimol som si, ze v Jetotaku sa zastavas "barokovovych knedli" :) Hej, nesmies si kazit vkus, musis sa drzat priamych a jednoduchych viet, potom budes este uspesnejsi a tvojim oponentom nezostane nic ine, iba uznat tvoju pravdu, alebo mravcat (ako napriklad tu Martin na nas).

    publikované: 22.12.2009 09:53:06 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  97. to martin
    mohol by si vediet, ze prejav je iba obycajna forma. dolezity je obsah. tak ako to polopate svojho casu povedal sano dubcek:

    "Nie je dôležité ako hovorím, ale čo hovorím."

    ty davas prednost forme-obalu, pred obsahom. takze co keby si teraz dal do placu aj nejaky obsah, miesto toho vyplakavania?
    publikované: 22.12.2009 12:21:32 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  98. Schopnosti ludskej osobnosti.
    AM, schopnosti ludskej osobnosti mozno porovnat roznymi kriteriami. Jedno je ale historicky velmi zaujimave, a ako tak aj historicky sledovatelne, a to je schopnost priestorovej predstavivosit, teda vytvarne umenie. Na nom presne vidno, bez priameho merania mentalnych koeficientov obyvatelstva, do akej miery bola/je spolocnost zdegenerovana.

    Pozrime si napriklad co len nahodne zvysky antickeho (rimskeho) umenia, aj to niekde z periferie:
    http://eternallycool.net/wp-content/uploads/2008/01/pompeii-victory-detail.jpg
    http://faculty.cua.edu/Pennington/Naples/LectureOne/SapphoPompeii.jpg

    Teraz si pozri spolocnost, kde VSETCI, vsetci do jedneho uz neboli schopni vyplodit ziadneho majstra, nehovoriac genia, a vytvorili len toto
    http://images.google.sk/images?hl=sk&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla:sk:official&hs=Yhm&resnum=0&q=byzantine+paintings&um=1&ie=UTF-8&ei=negwS7rpKYuN_AaBi82BCQ&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CBwQsAQwAA
    plochost, tupost, bezmyslienkovitost - byzantske umenie.

    A teraz sa pozrime na dnesok:
    http://images.google.sk/images?hl=sk&client=firefox-a&channel=s&rls=org.mozilla:sk:official&hs=JyR&q=rothko&um=1&ie=UTF-8&ei=OOgwS-CwKtWG_Abwr4iJCQ&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CB8QsAQwAA

    Rothko. Alkoholik a vobec zdegenerovany bastard.

    Niet treba viacej slov, AM. Vidis ten rozdiel? Vidis, v akom bahne zjeme dnes?
    Prosim ta len o jedno, AM - prestan tymto bytostiam pomahat, prestan ich poucovat a prestan im branit, aby sa uslopali a ufetovali ku smrti. Podobne, ako Rathko.

    Mimochodom, mam ti povedat, akej narodnosti bol tento degenerat?
    publikované: 22.12.2009 17:07:57 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  99. heh
    tie rimske obrazky by dnes vedelo nakreslit aj 5-rocne decko.
    publikované: 22.12.2009 19:08:18 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  100. Rothko.
    Aby som opravil miernu chybu z predposledneho riadku.

    Asi mi prili pripominal Radeka, tento druhy typicky tragikomicky, ale skor tragicky zjav zidobolsevizmu
    http://en.wikipedia.org/wiki/Karl_Radek

    Typicke zjavy.

    Vyvoj tejto nakazy negativizmu a zamerneho rozkladu mozno presne a jednoznacne historicky vystopovat. Co neznamena, ze ju mozno podcenovat, to nie... dokonca im ani nemozno celkom branit, aby tito ludia zopakovali Radekov osud.
    publikované: 22.12.2009 20:20:58 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  101. Rothko-Rothkowitz
    Bol tak isto socialisticky aktivista a podporoval z Ameriky VOSR.http://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Rothko
    Tento zidobolsevicky maliar natierac s poskodenym zrakom je propagovany ako jeden z najvacsich umelcov XX.storocia. Dnes mu bol v TV venovany dokumentarny film
    publikované: 22.12.2009 20:36:49 | autor: kurator (e-mail, web, neautorizovaný)
  102. PS. aby ste nemali iluzie, co su to za ludia
    1934 gab ein Prawda-Artikel von Radek das Startsignal zur Vergöttlichung Stalins.


    http://de.wikipedia.org/wiki/Karl_Radek
    publikované: 22.12.2009 20:44:50 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  103. okrem toho
    90% Slovenska podporovalo VOSR, takze radsej drzte zobaky.
    publikované: 22.12.2009 20:48:08 | autor: Stan (e-mail, web, neautorizovaný)
  104. 90% Slovenska podporovalo VOSR,
    a zvysnych dvadsat percent sme boli my - Zidia...
    publikované: 22.12.2009 21:01:12 | autor: Bela Cohen (e-mail, web, neautorizovaný)
  105. Arton
    Pompeie nie sú rímske mesto, len vo význame ich dobytia nakoniec aj Rímom.
    Oskovia prijali iba jazyk a podľa teba sú ihneď Rimanmi, a neger sa stal Angličanom lebo hovorí po anglicky?
    A umenie Oskov je rímske umenie? A diela Oskov, ktorí zabudli vlastný jazyk je tiež rímske? Najpodstatnejšie je zistiť podiel skutočných latinských Rimanov na čomkoľvek, aký je ich vklad k tomu čo sa nazýva rímskym.
    Najlepšie je poprieť existenciu iných a všetko pomenovať ako rímske, tí ostatní nežili, alebo ich porazili, takže nie sú dôležití, a tí ďalší čo sa nechcú podriadiť vraj civilizovanej spoločnosti sú len barbari čo priniesli vandalizmus a gótsky sloh.
    publikované: 23.12.2009 00:28:18 | autor: fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  106. Tento nepoznáte
    Rádio Jerevan dnes informuje, že v Thajsku zadržali gruzínske lietadlo so zbraňami, ktoré malo letieť na Ukrajinu. Ale to nie je všetko, rádio Jerevan tejto informácii dalo aj kvalitný a gramaticky celkom správny titulok, a síce tento: "záhadné severokórejské lietadlo malo namierené do Iránu". Samotné rádio Jerevan sa čuduje, že prečo lietadlo zo Severnej Kórey letelo do Iránu cez Thajsko. Čudujme sa aj my s ním, a to úprimne a z celého srdca, veď sú vianoce. Na celej správe je najpodivnejšia okolnosť, že rádio Jerevan údajne vôbec nesídli v Gruzínsku, ale v Arménsku, ale aj to, že bieloruskí a kazašskí piloti toho lietadla sa vôbec nevolajú Sarkazmusšvili ani Juščenko.

    Buheheheh hehe h


    publikované: 23.12.2009 08:02:48 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  107. Link
    publikované: 23.12.2009 09:45:01 | autor: radio Jerevan (e-mail, web, neautorizovaný)
  108. Dobre, Fon,
    ved to, co spominas, je ten postup, o ktorom sa bavime, a ktory vyrazne prispel k upadku Rimskej Rise - ze do nej boli zahrnute vsetky mozne aj vyrazne cudzie narodnosti.

    Napriek tomu - predpokladam - ze juzne Taliansko, Oskovia a ti ostatni, neboli autentickym "Rimanom" az tak cudzi. A za druhe, hovorim o tej klasickej dobe, kedy Pompeje boli "zakonzervovane", v ktorej uz Pompeje boli dlhsie integrovanou sucastou Rimskej Rise, kedy to uz bola v tomto priblizeni jedna kultura.

    Ako som spomenul, z pohladu Rima boli Pompeje mensie mesto skor na periferii - (i ked mozno Juzne Taliansko bolo vhzladom na grecku kolonizaciu kulturne dost vyspele).
    Zial, priamo v Rime sa z vytvarneho umenia zachovalo primalo (architektura, to je zas ina kapitola)

    Takze, pojem "Rimania" bol od zaciatku urcitym konglomeratom, ved vieme, Latinovia. Etruskovia ... grecky vplyv ... ale to je normalne. Problem nastal, ked bunky spolocnosti mali tvroit ludia, ktori na to nemali mentalne ani (sme racionalni materialisti, nie?) - ani telesne predpoklady.

    ---
    Co sa tyka Gotov a podobne, to je dalsia kapiatola. Z hladiska rimskej civilizacie boli Germani nekompatibilny prvok, a tak aj na ten stat posobili. Potom sami (ako tak) dozreli ... za par dlhych storoci.
    publikované: 23.12.2009 10:45:38 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  109. A kdeže bolo napísané, Arton,
    že so Stankom nemožno jednať s iróniou a bez blahosklonnosti.
    Časy, kedy preukazoval akú-takú úroveň a bola s ním aj sranda, sú roky preč a dostáva to, čo mu za jeho sprostotu patrí.

    A to AM iste nevie, že pozér Stanko - pre účely pitvora s držkou vykrivenou do politickej korektnosti - označuje Arabov paušálne za púštne opice.
    publikované: 26.12.2009 18:13:46 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014