Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Fantóm operety

Ľudské práva, ľudské práva!

 Viete, že WTC7 zhodil náraz neviditeľného lietadla skonštruovaného v jaskyni pri Chitrale a pilotoval ho sám Bin Ládin? A viete, že stále nie je vylúčený teroristický útok na let AF 447 Rio-Paríž, zorganizovaný novým typom teroristov útočiacich tak rafinovane, že ich teroristický útok nevyzerá ako teroristický útok? A viete, že Michaela Jacksnona zavraždili beštiálne iránske Revolučné gardy, aby odpútali pozornosť od zmanipulovaných iránskych volieb a pouličného boja dobra proti zlu?

Ešte to nebolo na Twitteri? Tak pozrite zajtra.

Tie tri bizarné správy spĺňajú základný predpoklad pre "informovanie" davov 21. storočia - rozsah do 140 znakov. Davov autoritatívnych, neznášanlivých a pripravených lynčovať každého, kto chce racionálne argumentovať. Ideové palivo im dodáva médium, ktoré šíri myšlienky v najprostejšej, najjednoduchšej podobe, pretože tomu davy s ich úrovňou kolektívneho primitíva rozumejú.

"Umění mluvit k davům je podřadného druhu, ale vyžaduje zcela zvláštní schopnosti," píše Gustav Le Bom vo svojom nadčasovom diele Pschylológia davov, ktoré sociológia druhej polovice 20. storočia poopľúvala ("čítaval ju Hitler"), aby ho potom potichu vykrádala. "Uvedl jsem již, že prostá přítomnosť jedince v davu snižuje podstatně jeho rozumovou úroveň. Totéž zjistil G. Tarde při svých výzkumech o zločinech davů." Dav teheránskych mládežníkov pendloval medzi internetovými kaviarňami, kde nadšene nasával twitterovú drogu, a námestiami, kde vybudenosť extrémizmom šíreným v tzv. sociánej sieti realizoval davovými zločinmi.

Cez Twitter mladých Teheráncov hecovali milióny zahraničných fanúšikov, ktorí pocítili silné morálne zadosťučinenie, keď sa začal po sieti šíriť záznam reálnej vraždy. "Ááááno, je to zločinný režim!" reval twitter v masovom ošiali. „Vždy, keď bude (Ahmadínedžád) hovoriť o spravodlivosti a etike, svojich najobľúbenejších slovách, objaví sa video s Nedinou vraždou," napísal komentátor New York Times Roger Cohen, odborník na podradné umenie hovoriť k davom.

Aký má zmysel pripomínať, že mravný kŕčik nepochytil Cohena, keď pred niekoľkými mesiacmi Izrael zmasakroval skoro 400 detí.

Nevýhodou davu je jeho vrtkavosť. Keď začínali byť "twitties" unudené vrením svojich teheránskych kolegov, majstri umenia komunikácie s davmi zavrtěli psem - tento raz záznamom reálnej vraždy.

Lenže prišla smrť onakvejšia. Náhle umrela ikona pop music. Odfarbený nešťastník, ktorý opelil muziku razantným híkaním a tanec rýchlym metaním nohami a chytaním sa za gule, odišiel na večnosť a internetové davy sa zahltili videami a sentimentálnymi výkrikmi o genialite degenerácie. Symbol amerického rasizmu - ktorý imponoval davom svojou útrpnou túžbou zbelieť, stať sa tak lepším - a dravej dynamiky doby napumpovanej ropnou energiou ako anabolikami sa stal témou s veľkým T. Cohenova psychotechnika "pripomínania" (na manipulatívnu psychotechniku pripomínania sú Coheni expertami) sa stala cugrunt nezaujímavá.

Nezostáva nič iné, len prepojiť v rozsahu 140 znakov skon Jacksona a Irán. Aby davy nevybíjali svoju emočnú energiu na blbostiach. Prvá pitva potvrdila, že sa Jackson odrovnal liekmi. Rodina Jacsksonová je nespokojná a žiada druhú pitvu. Twitterovský Cohen je v strehu.

Jackson v raji, Patrick Chappatte, NZZ am Sonntag

(Dobre, nebol to pedofil v obvyklom význame. Bol len mentálne nedospelým jedincom, i keď ja trebárs nerozumiem, aký je v tom principiálny rozdiel). 

 Jackson nikdy nemal koncert v Iráne. A už ani nebude. Smrk. Je to potvrdením nedemokratičnosti režimu.

Ale o inom som chcela. Keď už sme pri tej nedospelosti, pamätám si, ako nás, čoby dietky školou povinné, systém kŕmil instantnými poučkami o tom, ako socializmus dbá ľudských práv a ako ich kapitalizmus pošliapava. Vykorisťuje robotníkov. Bije černochov. Robí zo žien tovar sexuálneho charakteru. Ľudské práva sa stali gumeným obuškom ideológie, keď "my" rovná sa ľudské práva a "oni" rovná sa hovada.

Gumený ľudskoprávny obušok je tu zas a v boji o dav sa ním začala oháňať aj tzv. pravica. "Davům vsugerované ideje jakéhokoliv druhu mohou nabýt převahy jenom tehdy, mají-li velmi prostou podobu a mohou-li si je lidé obrazně představit. Tyto obrazné ideje nespojuje medzi sebou žádne analogické pouto", píše Le Bon. A tak môže OKS jedným vrzom tlačiť davu do hláv kaleráby o nevinnosti izraelskej vražednej mašiny a príšernosti čínskeho "komunistického" režimu. Jeden by sa aj spýtal, či je v Číne komunistický režim, keď toto slovo čínština neobsahuje, ale diskusia na túto tému by presiahla mentálnu kapacitu členskej základne OKS.

V slušnej domácnosti je zvykom pozametať si vlastnú chalupu a až potom vrešťať, že v susednej chalupe je neumytá dlážka. Inak je taký vrešťan svojím pokrytectvom na smiech.

Dav však takto neuvažuje. Dav vyžaduje od hrdinov divadelnej hry, ktorú mu predviedli napríklad pred prezidentským palácom počas návštevy čínskeho prezidenta - a ktorú média šťavnato pokrývali - odvahu a mravnosť, ktorou v skutočnosti nikdy nedisponovali. Fantómovia operety plné převleků.

Jedným z ľudských práv je aj parodovať gýč.


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. Kozmos.
    V chaose hluposti ako bitky humanoidov na ulici a pri mobiloch mi uniklo vyrocie jednej z mala udalosti, ktora ma svetovy dosah.
    21. juna bolo 40 rokov, co clovek vystupil na Mesiac.

    Je to monumentalna vec, tak to tu pripominam.
    Moonwalk.

    (i ked aj ten Jacksonov vstupil do historie)


    publikované: 28.06.2009 13:36:00 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Ten mesiac na Mesiaci nesedi.
    Bol to 21. Jul.1969.

    To je z toho, ze clovek cita cudzie jazyky, ktorym dobre nerozumie - vid barabarske ceske nazvy pre mesiace.

    Takze oslava nas este len caka :)

    Dufam, ze to tu spolu oslavime aj na okruhlu 50 ku.
    publikované: 28.06.2009 13:41:12 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Jacksonov moonwalk ako historický fenomén
    To je ten tanečný krok, keď majú diváci pocit, že tancujúci kráča vpred - a on pritom ide vzad? Lepší symbol doby by som sama nevymyslela.

    Hlavne, že máme "pocit napredovania".
    publikované: 28.06.2009 15:34:32 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. Tammuz
    patrí k barbarským alebo nebarbarským pomenovaniam?
    A celomesačný kult boha vojny už z vyjadrenej podstaty jeho činnosti má byť žiadanou poklonou jednoliatosti sveta?
    Ĺudia stáli na mesiaci?
    http://trodas.wz.cz/index.php?s=&act=ST&f=5&t=421&st=0
    publikované: 28.06.2009 16:51:51 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. konzumné stádo vyjadruje radosti života
    tanec, hudba, šport, a možno aj politický čin ale to len vtedy keď im cigoši, negry, socky siahajú na peňaženku.
    Takým sa vládne najistejšie, a smrť tá ich tiež bolí, vlastná, čo iným želajú, nepriateľovi ešte aj dobrý skutok vyhlasujú za zločin.
    publikované: 28.06.2009 16:56:52 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Ani s kultúrnou vložkou
    nemusíme čakať do 21. júla
    http://www.youtube.com/watch?v=4w9EksAo5hY
    publikované: 28.06.2009 20:36:02 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. ked sme uz pri tych vložkach ;-)
    publikované: 28.06.2009 20:53:55 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Tammuz a Bahman
    patria ku kulturnym pomenovaniam.
    Ceske nazvy ma uviedli do omylu - je to ich vina.)

    PS To video je dobre:)
    publikované: 29.06.2009 01:00:16 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Časy sa menia
    Dávno sú už preč doby, kedy naši menej zdatní spolužiaci kompenzovali svoj štúdijný deficit adoráciou divných indivíduí ako práve ten uhynutý "kráľ gýču".A tak ako on teraz zohral svoje prvé všeobecne prospešné predstavenie, neinak zahviezdia aj tie davy bankových úradníčkov, čo svoju existenciu vybudovali na tom istom koncepte, na tých istých kolektívnych delúziách.
    Možno to niekto bude zase interpretovať ako manipuláciu neuvedomelých más Sektou, to je ale evolúcii našťastie ganz egál.
    Ako hovorí klasik, V dněšní pšetechnizované době často zapomíname, že člověk je součastí pšírodní žíše. A co je v této žíši pšedivem, které všechny bytosti spojuje - úpšimná láska. Tam za vesničkou na stráni, bžíska se k bžízce naklání.
    Čiže je tu vlastne reč o plnohodnotnom a uvedomelom individualizme.
    publikované: 29.06.2009 03:09:42 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Späť na Zem
    Dnešná správa, ktorá sa vlezie do rozsahu 140 znakov a určite neznepokojí žiadneho z podkarpatských ochrancov ľudských práv:

    Privately managed checkpoint stopping Palestinians with too much food (Haaretz)

    Čo to, kurva, je, ten privately managed checkpoint na vojensky okupovanom území?
    To nič, to len nejaký Šlojmo dostal v rámci rozširovania Lebensraumu trafičku, ktorá mu umožňuje najobľúbenejšie šlojmovské aktivity: kontrolu, buzeráciu a okrádanie. Na etnickom princípe.

    Šlojmovi zrejme jeho ded z ukrajinského štetu farbisto opisoval golodomor. Vnúčik zostáva verný tradícii a rozhoduje, že niekto má too much food.
    publikované: 29.06.2009 04:13:18 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Vy antiamerikanisti zli.
    Amerika ist wunderbar.

    O com bol vlastne ten clanok?

    publikované: 29.06.2009 07:52:20 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. clanok bol o ochrancoch ludskych prav
    ktorym vadi porusovanie ludskych prav v cine

    Privately run checkpoint stops Palestinians with 'too much food'

    A West Bank checkpoint managed by a private security company is not allowing Palestinians to pass through with large water bottles and some food items, Haaretz has learned.

    The company stops Palestinian workers from passing through the checkpoint with the following items: Large bottles of frozen water, large bottles of soft drinks, home-cooked food, coffee, tea and the spice zaatar. The security company also dictates the quantity of items allowed: Five pitas, one container of hummus and canned tuna, one small bottle or can of beverage, one or two slices of cheese, a few spoonfuls of sugar, and 5 to 10 olives. Workers are also not allowed to carry cooking utensils and work tools.

    The typical Palestinian laborer in Israel has a 12-hour workday, including travel time and checkpoint delays. Many leave home as early as 2 A.M. in order to wait in line at the checkpoint; tardiness to work often results in immediate dismissal. Workers return home around 5 P.M. The wait at the checkpoint can take one to two hours in each direction, if not longer.

    The food quantities allowed by Modi'in Ezrahi do not meet the daily dietary needs of the workers, and they prefer not to buy food at the considerably more expensive Israeli stores.

    ???

    europska unia ma s izraelom uzatvorenu nadstandardnu zmluvu, izrael ma lobovaciu kancelariu priamo v europskom parlamente a izraelsky politici su na navsteve v statoch europskej unie vitani s velkymi usmevmi a objatiami

    a co nasi operetni obhajcovia ludskych prav?
    publikované: 29.06.2009 10:19:24 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Nema zmysel pohorsovat sa nad "ochrancami ludskych prav"
    ale treba zapalit svetlo.

    Nebudem vzlykat nad niekym, kto si nezasluzi ani to, aby som do neho kopol.
    Nebudem cakat od sionistickych hovad, ze budu demonstrovat proti sebe.
    Nebudem stale bedakat, ze svina ma chripku, ale pozrem sa na podstatu virusu.
    A ak aj jeho povod ci struktura nie su stale presne urcene, aj tak odporucim liecbu tazkym ohrevom a inymi ocistnymi procesmi.

    My abstraktni filozofi sme taki humanisti. Tao si ziada svoje.
    publikované: 29.06.2009 10:28:55 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Sionisti nie su fikcia.
    Sionisticka sekta podnikla dalsi konkretny krok na obmedzenie slobody (nielen slova) a presadila trestne konanie na autora Zvedvec.org

    http://zvedavec.org/zvedavec/2009/06/3207-trestni-stihani-vydavatele-zvedavce-zahajeno.htm?PHPSESSID=pfuqva56l8h8hefj14bnshf8a4

    Dovod a original clanok:
    http://www.zvedavec.org/komentare/2007/07/2136-holocaust-a-jeho-ctyrmilionova-varianta.htm

    Az ma prekvapuje, ze im to tak dlho trvalo.
    Ved on tam uvadza explicitne cisla - a to by naozaj mali zakazat.
    Clanok stoji za precitatnie .)

    Vsimli si to aj na Britskych Listoch - odvazili sa si to vsimnut a mierne zaprotestovat - az ma to tiez prekvapuje (tym sa nevyjdarujem kriticky k Britskym Listom, ale vseobecne k situacii webovych masmedialnych servrov).

    Skutocne, ten spolocny menovatel s bolsevizmom je evidentny.
    publikované: 29.06.2009 14:56:50 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Negatiyvny postoj.
    kedysi, za hroznej totality, ste za negativny postoj nedostal dobry posudok alebo nemohol dostat funkciu. Dnes sa za negativny postoj mozete dostat do basy.
    Citujem:
    "...Je rovněž nepochybné, že umístěním článku na internetové stránky je čin spáchán veřejně. Jakkoliv nejsou v ostatním zkoumaném obsahu internetových stránek www.zvedavec.org zjišťovány prvky přímo naplňující skutkovou podstatu jakéhokoliv z ustanovení zvláštního trestního zákona, je z pořízeného znaleckého posudku a odborného vyjádření ke zkoumaným materiálům zjišťován v jejich obsahu zjevný paušalizující negativistický postoj k židovskému národu."

    "...paušalizující negativistický postoj k židovskému národu"

    Thought crime, zlocin myslenia - NEMOZETE MAT NEGATIVNY POSTOJ!

    MY za vas rozhodneme, co mate a co nemate mat radi.
    MY za vas rozhdoneme, ake mate mat hodnoty.

    publikované: 29.06.2009 15:47:42 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Z artonovho linku
    Pamětní plocha v Jasenovaku obsahuje 69842 jmen obětí: 39580 Srbů, 14599 Cikánů, 10700 Židů, 3462 Chorvatů a příslušníky některých dalších etnik. (Světově věhlasná autorita ohledně obětí holocaustu, centrum Yad Vashem, uvádí 600000.)
    "srbskí" kryptožidia našli ešte vyššie čísla.
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Jasenovac_victims.jpg
    za sfalšovanie, dokonca vymyslenie nových, nárok vystavujúcich listín v stredoveku čakala smrť.
    Za vyvyšovanie čísel by mala nasledovať poprava, bez milosti, klamú totiž vedome, zo zlým úmyslom.
    publikované: 29.06.2009 19:27:16 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. obrázok
    publikované: 29.06.2009 19:28:38 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Tusim ze Norman mailer cestu na mesiac nezabudnutelne pre mna
    popisal.

    A vivat Jacko!
    publikované: 29.06.2009 23:04:03 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  19. ano presne:
    Of a Fire on the Moon-N.Mailer.
    publikované: 29.06.2009 23:07:40 | autor: bookzin (e-mail, web, autorizovaný)
  20. Zvedavec ma v clanku o holokauste malu nepresnost.
    "Další miliony Němců zemřely v rozvrácené společnosti po válce hlady a na nemoci, a 1,5 milionů německých vojáků zemřelo v Eisehowerových táborech smrti podle neblaze proslulých plánů Morganthaua Barucha."

    Vypadla spojka "a".
    Jedna sa o dve osoby, Morgenthau a Baruch.

    Henry Morgenthau Jr. - znamy svojim explicitnym planom znicit Nemecko, urobit z neho puhu agrarnu krajinu.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Henry_Morgenthau,_Jr.

    A Bernard Baruch, znamy za svoj Baruch Plan, ktory navrhoval udrzat mocensky monopol atomu v rukach USA, s totalnou kontrola zbrojenia zvysku sveta, teda svetovu nadvladu v plnom zmysle slova.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Bernard_Baruch


    Ich aktivity vo svetovom, GB a US financnictve ( Bretton Woods ), su uz len doplnkom.

    Toto nie su ziadne konspiracne teorie, ale ani tajomstva. Len si 99% populacie neuvedomuje, co vlastne znamenaju.

    PS Ked som kedysi cital o Morhgenthau plane, o jeho diabolskej zlomyselnosti a zlocinnosti, myslel som si ze je to len vyplod nejakeho extremistu z okraju spolocnosti. Dlhsie mi trvalo kym som prisiel na to, ze sa jednalo o absolutne vazne mieneny plan jedneho z najmocnejsich vladnucich Zidov v USA.
    publikované: 29.06.2009 23:37:05 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Morgenthau - a opäť sme pri hladomore!
    Vyvolávanie hladomorov je obľúbená zbraň všelijakých morgenthauov. Len čo sa dostanú k moci.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Morgenthau_Plan

    PO WW2:
    - The few agencies permitted to operate within Germany, such as the indigenous Caritas Verband, were not allowed to use imported supplies.

    - When the Vatican attempted to transmit food supplies from Chile to German infants, the U.S. State Department - krycie meno pre sionistickú mafiu a menovite Morgenthaua - forbade it.

    - In early October 1945 the UK government privately acknowledged in a cabinet meeting that, German civilian adult death rates had risen to four times the pre-war levels and death rates amongst the German children had risen by 10 times the pre-war levels.[

    - In early 1946 U.S. President Harry S. Truman finally bowed to pressure from Senators, Congress and public (MUHEHE, to iste. Keby to zostalo na amerických Senatros, Congress a public, nemecké deti by skončili ako ich rovesníci počas ukrajinského golodomoru) to allow foreign relief organization to enter Germany in order to review the food situation.

    - IN MID-1946 NON-GERMAN RELIEF ORGANIZATIONS WERE FINALLY PERMITTED TO HELP STARVING GERMAN CHILDREN.

    - During 1946 the average German adult received less than 1,500 calories a day. 2,000 calories was then considered the minimum an individual can endure on for a limited period of time with reasonable health.

    Silne to pripomína kolonizátora Šlojma v 21. storočí, ktorý obmedzi jedlo palestínskeho robotníka na 6 olív, max 2 plátky syra a kúsok pity denne. Koľko vody smie vypiť, to sme sa od štátu Izrael nedozvedeli.
    Doplnková zbraň k vyhladovaniu je v Palestíne okradnutie o vodu.

    Že si s hentakými sviňami podávajú paprčky najvyšší predstavitelia EÚ a podpisujú s nimi nadštandardné zmluvy? Nič sa nedeje. Tancujme a spievajme, svet je fasa.
    Veď tí naši politici, čo sa kamarátia s beštiálnymi genocídnymi vrahmi - ktorí len na rozhraní rokov zavraždili stovky detí a ďalšie stotisíce detí v Gaze nechávajú teraz, priamo pred našimi očami, vyhladovávať - to s nami určiteurčiteurčite myslia dobre.

    Prípadne môžeme hystericky jačať, že nás zbili "muži v čiernom", keď sme poskakovali ako opičky v službách manipulatívnej agresívnej Falung Gong sekty s hákovým krížom - juuj, sme obete na oltári ľudských práv.
    publikované: 30.06.2009 06:28:59 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Morgenthau plan sa plne realizoval.
    To, ze sa nezrealizoval na 100%, zaviselo ako od urcitych nahodnych okolnosti, napr. smrti Rooswelta (a teda urcitom zakolisani moci Morgenthaua osobne), ale hlavne od PRIRODZENEHO odporu. Odporu siahajuceho od europskej-nemeckej spolocnosti, az po vrstvy v spolocnosti anglo-americkej, ktore neboli este uplne prehnite a odmietali byt spoluvinnikmi na otvorenej genocide a bratrovrazde.

    Je tazko kvantifikovatelne, ako je to dnes s mocenskymi pomermi, ako je to dnes s odporom zdravych tkaniv spolocnosti v EU a US. Iste ale je, ze v 40-tych rokoch dosiahla moc tychto Sion sieti lokalne maximum, co sa kauzalne prejavilo aj explicitnostou ich planov.

    Opat pripominam: toto nie su ziadne teorie o zakulisi ci o manipulovatelnosti mas, toto su fakty.

    Toto je dnes uz globalna spolocnost, v ktorej zijeme. Jej hlavna mocenska charakteristika nie je nejaka jej povrchna demokracia, ale skor naopak, cielene zahmlievana a preto verejnostou nekontrolovana mocenska siet, pre co existuje v politologii objektivny nazov: kryptokracia.
    publikované: 30.06.2009 08:06:17 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. ema, kvitujem s uspokojením
    pripravenosť tvojej domácnosti a zásoby trenčianskych párkov. Aeroflotom zatiaľ sa ešte lietať dá, lebo nemajú toľko elektroniky a sú odolnejšie voči EMP. Magnetický trimester je na vrchole a okrem havárií lietadiel, vlakov, búrok a výpadkov prúdu budú aj ďalšie problémy. Arton, hovoríš, že by som mohol zachraňovať životy, ale načo? Co se staráte, Jasánku, lidí je jak sra....Kto má uši, nech počuje, kto nie...má smolu. Opera, komédia, sci-fi, konšpirácia, vytrhnutie, tvorba vlastnej reality, divadlo či tragédia, každý nech si vyberie podľa vlastnej chuti.
    publikované: 30.06.2009 08:46:06 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. EMP?
    Nukleárne EMP?
    To snáď nie.
    publikované: 30.06.2009 15:21:07 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. nie tak, ema
    nie nukleárne, iba kozmické. Kedysi sme to tu v diskusii mali: http://prop.sk/zem_v_ohni.html, celá slnečná sústava je bombardovaná zvonku neznámym žiarením , oteplujú sa všetky planéty a van allenove pásy už nestíhajú. Lokálne poruchy a následne poškodenia elektroniky, sietí, železničných rozvodov, všetko čo nie je tienené a uzemnené. Ale áno, existujú už aj EMP zbrane, ale toto je prírodného pôvodu. Prečo myslíš, že elity stavajú bunkre a sklady potravín? A aha, máme tu zrazu začiatok sťahovania vojsk z Iraku a Afganu, máme tu tunelovanie akciových trhov, máme tu zhromažďovanie a skupovanie zásob potravín, plynu, ropy. Vedia niečo , čo my nie. Ale už to visí vo vzduchu. Padanie lietadiel je len jedným z prejavov. Neviem to tak pekne povedať, ale súvislosti sú jasné.
    publikované: 30.06.2009 17:48:28 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Zatiaľ sa nám ten trimester vrcholí
    síce iba veľmi slabo, ale stavím sa, že sa poriadny geomagnetický orgazmus dostaví najneskôr v 2012.
    Usamani to už vedia predpovedať lepšie ako Nostradamus.
    http://www.osel.cz/index.php?clanek=4446
    publikované: 30.06.2009 17:48:32 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Myslím si, že
    pre prípad výpadku elektriny by si mala každá domácnosť zriadiť stolové hry.
    publikované: 30.06.2009 19:51:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. ema, ja si myslím
    že sú za tým iránci alebo číňania. Nejako to zariadili na Alfa Centauri. Ale my na to prídeme. Stolové hry a pritom poslednú konzervu vyjedať s emou. To by sa mi páčilo.
    publikované: 30.06.2009 20:12:33 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. a toto tu aha
    http://www.whatdoesitmean.com/index1246.htm
    možno sú za tým aj rusi. Ale vyšlo to až po mojich úvahách, ja som bol prvý. Som nevedel že som tak dobrý. Hlavne že nás humor neopúšťa. A mimochodom, je veľmi dôležité udržiavať davy v nevedomosti. Inak viete čo bude nasledovať. Panika akú si nevieme ani predstaviť. Vlastne ja viem.
    publikované: 30.06.2009 20:29:39 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. O tmavej noci duse
    Ak clovek naozaj uprimne hlada pravdu o vsetkom, co prinasa zivot a svet, takmer nevyhnutne dojde k bodu tmavej noci svojej duse. V tmavej noci duse clovek uvidi, ze vsetko, v co vsetci ostatni vzdy a on sam doteraz verili, je bud nezmysel, alebo podvod - naozaj vsetko: nabozenstvo, vlast, velka laska az po hrob, peniaze, slava, status, vzdelanie aj mudrost sveta. V hroze uvedomenia si takejto pravdy ocitne sa taky clovek a jeho dusa na krizovatke cesty dalsim zivotom.
    Tmava noc duse moze byt pre niekoho tragediou a slepou ulicou do nicoty, pre niekoho vsak aj novym zaciatkom.
    A ten novy zaciatok, to nove rano po tmavej noci duse, to je to najlepsie, co sa moze ludskej dusi stat. Lebo len dusa oslobodena od sebaklamu, predsudkov a marnych tuzob je slobodna ist hore, tam kde je jej naozajstne miesto, kde je pravda. Hore znamena stav vyssieho vedomia, ked dusa je oslobodena od vsetkych klamstiev a sladkych podvodov, ktore nam nasi blizni, nasa vlast, ludske systemy a ich prefikanost nanutili, aby sme navzdy zostali blizko k nim, aby sme tvorili jedno stado a jednu mizeriu. To je, co myslia, ked hovoria o laske k bliznemu.
    Ja vsak mam inu lasku pre mojich bliznych.
    A preto, keby sa ma niekto poziadal, aby som mu pomohol prekonat tento svet, uviedol by som jeho dusu najskor do tmavej noci, lebo len tak by sa mohol zbavit vsetkych okov, ktore mu brania ist vysoko. Uviedol by som jeho dusu do tmavej noci tym, ze by som ho naucil divat sa na ubohost clovecenstva, tym, ze by som odostrel oponu, za ktorou sa skryva naozajstny clovek - clovek bez masky.
    Nikdy by som neklamal cloveka rozpravkami o tom, ze svet mozno zmenit. Ludske spolocenstvo je mnozinou miliard karmickych dlhov, ktore treba splatit, a to je jeden z najvyssich zakonov existencie.
    Nemozes nic urobit pre vyhnutie sa svojej karme, preto sa nauc milovat svoj osud, nauc sa poznat sam seba a stat sa sebou samym, lebo to je najlepsi sposob, ako zadostucinit tvojmu karmickemu dlhu.
    Odhalujem svet nie preto, ze by som si myslel, ze sa da zmenit, ale preto, aby niektori ludia vosli do tmavej noci a potom do noveho rana. Taka je moja povinnost, aj moja tuzba, lebo je tak napisane, ze clovek nemoze ist dalej, kym neprinesie niekoho ineho na miesto, kde dnes stoji - to je tiez zakon existencie.
    Toto vsak nie je pre kazdeho.
    publikované: 30.06.2009 22:09:10 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Ubezpečujem ťa, Grigoriy,
    že toto je jasné väčšine osôb, čo participujú na týchto milých diskusiách. A nie od včera, ale už dlho. Nie si jediný, čo sa pozerá na ľudstvo poťažne človečenstvo ako také z druhého brehu rieky.
    Lenže toto nie je otázka ontologická, ale existencionálna. Človek bol "stvorený" na to, aby bol človekom a nie niečím iným. Tak to chcú gény.
    Ale keď musíš silou mocou niekoho previesť, a rozšíriť tak rady osvietených Bódhisattvov, vyber si toho, kto je v tomto ohľade zaručene panensky nepoškvrnený. No napríklad takú iris. S tou to aspoň bude zábava, ako keby si chcel spraviť z kanibala vegetariána.
    Mimochodom, vieš kde vo svete bol najviac rozšírený kanibalizmus? Odpoveď je triviálna - tam, kde sa nevyskytovala iná mäsitá potrava. To len na ilustráciu tej nadradenej úlohy génov.
    publikované: 01.07.2009 00:02:20 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. milujem nove zaciatky,
    ale mam radsej prakticky zivot. Take nieco akoze "po skutkoch , po ovoci ju poznate". Ja nie som na suche teoretizovanie, ale pekne sa to cita, veru pekne, tak to povznasa.
    publikované: 01.07.2009 00:54:31 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. ked je rec o BL
    publikované: 01.07.2009 01:05:34 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. Treba sa vyzliect aj z tuzby
    mat ziakov.
    publikované: 01.07.2009 07:23:48 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. spomínali sa tu hladomory
    to boli len také malé testíky . Dnes už máme technológie GM a Monsanto, ktoré budú čoskoro schopné spôsobiť hladomor na celej zemeguli. Nekúpiš semená plodín, ktoré rodia iba rok? Zdochni, podčlovek. A hádajte, komu patrí Monsanto. Alebo milý pokus o celoplošné očkovanie proti prasacej (skôr Fort Dicks) chrípke. Stále hľadajú funkčnú mutáciu, ale nejak to nevychádza. Ale nevzdajú sa a raz sa to podarí. 500 miliónov je akurát. Čokoľvek bude dobré. Nukleárna vojna zdá sa nebude. Zamoruje totiž územie a zdroje. Ale čokoľvek iné si viete predstaviť, bude.
    publikované: 01.07.2009 12:36:53 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Kozmos je
    obrovský neživý priestor. Keď sa niekde vyskytne živá pleseň, ako napr. na Zemi, príde čas, keď ju vypáli.
    Toľko by som k Van Allenovym pásom.

    Môže sa to niekomu zdať cynické, škaredé a nevľúdne, ale je to proste tak.
    publikované: 01.07.2009 20:22:45 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. snake.eater
    o tom je napriklad aj Ludlumov roman "The Hades Factor".
    publikované: 01.07.2009 20:43:00 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Ja sa moc nezapájam,
    často mi tu bodku ukradne nejaký prispievateľ, ale čítam. A dúfam, že túžba mať žiakov ani Grigoriyho ani ostatných neopustí.
    publikované: 02.07.2009 09:54:56 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Juri Lina: Under the Sign of the Scorpion
    Vcelku seriozne nazhromazdene fakty, urcite nie nezname, ale pre sisrsiu populaciu urcite prinosne, celkovy myslienk knihy by mala vojst do povedomia populacie. Zial, jazyk a forma je specificka a asi nie kazdym stravitelna. Vedel by som si predstavit racionalnejsie a abstraktnejsie podanie.

    V principe opisuje detaily o vodcoch komunistov a komunizme ako takom a ich korene a povod v celom tom humuse sektarskych revolucionarov, utopistov a inoetnickych mafii (ano, hlavne zidovskych), tuziacich po moci, ktore sa vyronili uz v 18. storoci a ktorych evidentny prejav bola aj podla oficialnej sociologie uz napr. Velka francuzska revolucia.
    Knihu odporucam precitat prinajmesom ako protivahu sterilnym pohladom, ktorymi nas zahrna mediokracia - ktorym sice podla mna ani zdaleka nie vsetci veria, ale nikomu trocha protilatok nezaskodi.


    Juri Lena je Estonec, emigrant zo Zvazu roku 1979, antikomunista. Neviem, ci chce zmenit svet, ale jeho kniha konci optimisticky:
    "Think for yourself and the secrets of the world will begin to open before you! Even the secret power can be broken. They
    cannot stand the light of truth and seek to avoid it, just as the scorpion hides from the sun. The dark forces will inevitably fail and light will once more reach the souls of men."

    Nech sa kazdy pouci.
    Len ci sa kazdy dokaze poucit.
    publikované: 02.07.2009 12:25:03 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. S tuzbami je spojene utrpenie.
    S nenaplnenymi aj s naplnenymi.
    Kto nedokaze trpiet, musi sa tuzob zriect.

    publikované: 02.07.2009 12:29:40 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. snake eater
    musi to byt velmi zabavne, mysliet sustavne na vselijake katastrofy...kasli na to, vsetko ma svoj zaciatok a koniec
    publikované: 02.07.2009 15:54:08 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Arton,
    tuzbu si nechaj a vyzlec sa do naha.
    A pozoruj co sa bude diat......nic :o)....smola :o)
    publikované: 02.07.2009 16:42:53 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. mnkr
    možno sa to nezdá, ale nie som magor. Trochu áno, ale nie dosť. Verím v nesmrteľnosť duše a niečo ako karmu. A okrem toho už ničomu. Počul som raz toto: Nikdy nevieš odkiaľ príde smrť a tak ju očakávaj všade :-) A nakoniec si zvykneš. Nevychádzam na ulicu so strachom, že ma zrazí auto. Iba viem, že ak pôjde, viem sa mu vyhnúť. To je dobrý pocit. Je to naozaj veľká zábava. A napriek tomu, že to tak nevyzerá, pomáham kde sa dá. Som cynický i empatický súčasne . Mám dve tváre. A nikto nespozná tú tretiu. To ti musí stačiť.
    publikované: 02.07.2009 19:40:06 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Iris je pekny priklad utrpenia.
    Kto jej dokaze pomoct? Lebo umenie je pozdvihnut tych, ktori sa valaju v blate, nie ponukat ohen tym, ktori maju svoj vlastny.
    publikované: 02.07.2009 23:07:09 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. snake eater
    nikdy som nikde nevyjadril nazor, ze si magor, to by som si nedovolil. Skor som mieril na to, ze zivot cloveka - a celkove zivot - je casovo ohraniceny. Neviem, ci ma zmysel venovat tolko energie snahe ho predlzit, resp. neskratit. Ale ok, je to vec nazoru.
    publikované: 02.07.2009 23:50:52 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. iris,
    nevedomky robis to, co nechces. Demonstrujes, ze arton je ina liga ako Ty. Vyssia.
    publikované: 02.07.2009 23:58:11 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. preco nevedomky?
    Ja tu vedome skodim.

    Robim chaos :o)
    publikované: 03.07.2009 02:18:05 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. vlastne teda neskodim,
    chaos je pozitivna vec, nie? :o)
    len aby si neumrel na serioznost, mnkr :o)

    mam dobru naladu, lebo prsalo.
    publikované: 03.07.2009 02:21:38 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. a kludne to poviem za teba, mnkr
    ze snake eater je magor.
    publikované: 03.07.2009 02:23:16 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. a kludne to poviem za teba mnkr,
    ze snake eater je magor.
    Ale neskodny, takze ho mame vsetci radi.
    publikované: 03.07.2009 02:24:52 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. to len mna tu kazdy neznasa.
    neviem preco. Ale aspon ema sa pretvaruje :o)
    publikované: 03.07.2009 02:33:07 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. no dobre, nieco naozajstne na zaver.
    Mily Arton,
    ja si utrpenie vychutnavam. Svoje vlastne. Milujem ho.
    publikované: 03.07.2009 02:39:09 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Z kozmu späť do Európy
    8. jún 2009

    Sarkozy: Francúzsko podporuje vstup Kosova do EÚ

    Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy v pondelok ubezpečil kosovského premiéra Hashima Thaçiho, že Paríž podporí vstup Kosova do Európskej únie napriek sporom okolo jeho samostatnosti.

    "Budúcnosť Kosova je v EÚ a NATO," vyhlásil Thaçi, bývalý veliteľ separatistickej Kosovskej oslobodzovacej armády. Prvý rok "budovania demokratického štátu" po vyhlásení nezávislosti vo februári 2008 zhodnotil ako "veľmi úspešný".

    2. júl 2009
    Kosovská mafia preberá kontrolu nad štátom

    Organizované zločinecké skupiny začínajú preberať kontrolu nad Kosovom a investujú miliardy dolárov do nehnuteľného majetku. Vo štvrtok to vo svojej správe uviedla Svetová bezpečnostná sieť (WSN).

    Organizácia varuje, že vytváranie čoraz silnejších organizovaných ilegálnych skupín spôsobí, že mafia si bude čoraz viac "diktovať pravidlá hry" pokiaľ ide o fungovanie lokálnych aj celoštátnych inštitúcií. Chápadlá organizovaného zločinu zasiahli aj viacerých politikov a skorumpovaní predstavitelia preberajú kontrolu nad kosovskou ekonomikou.

    Niečo malé o kosovskej ekonomike:

    Thaci údajne zarobil na obchode s orgánmi Nealbáncov

    Súčasný premiér Kosova Hashim Thaci zarobil na predaji orgánov srbských, rómskych a ruských zajatcov štyri milióny mariek, uviedol dnes srbský server pressonline.rs s odvolaním sa na výpovede chráneného haagskeho svedka K-144.

    K-144 uviedol, že takýmto spôsobom bolo predaných 300 obličiek a viac ako 100 ďalších orgánov Srbov. Väčšinu z nich, ako aj Rómov a Rusov, ktorým odobrali orgány, následne zabili a zakopali do masového hrobu pri opustenej albánskej bani Deva neďaleko hraníc so Srbskom, uviedol Press.

    Podľa informácií denníka ide o niekoľko stoviek Srbov, ktorí sú dodnes evidovaní ako nezvestní. Medzi obeťami je aj mnoho Rómov a existuje podozrenie, že je pri Deve zakopaných aj niekoľko desiatok ruských občanov.

    ("Kosovská ekonomika" v spolupráci s "humanitárnou misiou" vedenou súčasným ministrom zahraničných vecí Francúzska Kouchnerom. Stepné prasa Kušnier si s Thacim rozumie ako s rodným bratiom)

    Zaspomínajme si pri tejto príležitosti na titulky v smetiarskom archíve:

    Niečo z politiky:
    Bush: Samostatné Kosovo prinesie na Balkán mier

    Niečo z kultúry:
    Björk podporuje Kosovo a preto nevystúpi na srbskom festivale

    A niečo z kosovskej ekonomiky:
    Kosovo sa stalo členom Svetovej banky
    publikované: 03.07.2009 06:57:34 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. dobry clanok od chmelara
    http://www.jetotak.sk/editorial/bitka-o-planetu-zem
    na peruanskom pobrezi je dokaz ako korporacie v predoslych rokoch znicili co sa dalo. najstrasnejsi pohlad je na u.s. cementarne a ich okolie
    publikované: 04.07.2009 09:14:11 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. koksovo
    je otravene jablko ktore dostala europa ako darcek do 21. storocia od sionistov
    publikované: 04.07.2009 09:15:45 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. Agenti prevracaju kabaty
    publikované: 04.07.2009 10:44:22 | autor: grcajuci (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. Nwo. pozor na nich, nachmelených chazarov
    Tí sa radi pricucnú na utprnie a biedu kohokoľvek, teda aj peruánskych indiánov, len aby sa dostali do povedomia. To sú ich tradičné postupy, dedičstvo kaukazských hyen.
    Všimni si, akým širokým oblúkom sa v tom svojom slávnostnom preslove vyhýba téme Izrael. Do Busha, európskych socialistov a iných politických mrcín sa dnes odváži kopnúť kdekto, na to netreba ani odvahu, ani intelekt. Ale kde bol Chmelár, keď USA masakrovali Iračanov vo Falúdži, kde bol, keď sionisti masakrovali Gazanov a Libanončanov a kde bola jeho povestná občianska odvaha napríklad vo februári 2005, keď sa vrah z Texasu producíroval na Hviezdoslavom námestí?
    Zato sme toho hlúpeho slizkého agenta vždy videli pretŕčať sa na verejnosti, keď išlo o to kydať na Slovákov, Číňanov, Rusov, ktorí objektívne na svojich rukách krv nemajú. Pre zhúlenú chmelárovskú smečku sú ale aj tak práve oni vždy tí zlí. To sú triviálne fakty, na ktoré by sa nemalo zabúdať.
    publikované: 04.07.2009 16:30:34 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. Chmelar
    aspon cosi povedal verejne na SNP, ked Izraeci masakrovali Gazanov. Ale inac s tebou, Idar suhlasim, ze cakat nieco vyrazne od tychto vrstiev nemozno (ci uz to zalezi od ich vole alebo od ich prostriedkov).

    Ten problem pralesa a indianov vyzera taky zastupny, na druhej strane su v tom clanku urcite zaujimave vyjadrenia. Treba sledovat uroven hladiny aj vedlajsich tokov, niekedy je podla nich prepovedatelny zajtrajsi stav..
    publikované: 04.07.2009 17:19:32 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. Ako sa robia farebne revolucie Demsmi sa uz vie vsetko.
    Niektori si dali robotu a popisali to do detailu:
    http://afinabul.blog.cz/0902/navod-na-pouzitie-revolucii

    Vystizne mi pripada to, za aky lacny peniaz si Zidoamericania skupuju tychto mladych useful idiots (citat):

    Vzpomienku to vyvoláva u 24ročnej Keto Kobiašvili, jednej z najžiadanejších poradkýň revolúcie na území bývalého Sovietskeho zväzu. "V apríli 2004," hovorí, "ma jedna holandská organizácia vyslala do Odesy, aby som tam zhromaždila asi 30 mladých ľudí, pripravila ich a nadchla pre vec. Celé sa to odohrávalo v jednom luxusnom hoteli, kde som dva týždne sama bývala na izbe. Navyše som ešte dostala 250 euro. Jednoducho sen!"

    250 euro a paneboze ten sen, sama na izbe.)
    Ta dnesna (proamericka) mladez su lacne predajne stetky.
    publikované: 04.07.2009 17:55:59 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. http://blog.aktualne.centrum.sk/blogy/eduard-chmelar.php?itemid=426
    .
    publikované: 04.07.2009 17:58:27 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. The Pentagon was not hit by a plane
    publikované: 05.07.2009 14:48:10 | autor: xoazatl (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. nanotermit: 2 lietadla narazili, 3 budovy padli

    http://www.youtube.com/watch?v=8_tf25lx_3o&feature=related

    A danish scientist Niels Harrit, on nano-thermite in the WTC dust (english subtitles )
    publikované: 05.07.2009 15:05:35 | autor: xoazatl (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. obama prichadza na navstevu kremla
    co pisu o us prezidentovi noviny vydavane takzvanymi ruskymi zidmi v takzvanej jedinej demokracii na blizkom vychode

    In the past two weeks, in advance of U.S. President Barack Obama's visit to Russia, chapters of the Bible have become hot current events items in the Russian-language media in Israel. This is not necessarily a matter of an increasing link to the Jewish sources, but rather the use of verses found relevant to eroding the American president's legitimacy.

    The Torah portion "Noah" has become particularly popular, and especially his son Ham. This Ham - whose name in Russian also means a very crude person - was punished in the Bible by having his skin turn black, with all his descendants doomed to be blacks destined for a life of slavery. Another very popular text lately is a verse from Proverbs: "Under three things the earth trembles, under four it cannot bear up." The first of the heralds of evil, according to the verse, is "a slave who becomes king."
    publikované: 06.07.2009 06:57:27 | autor: new world order (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. 2 NWO
    aj toto je zaujimave (len sa tam nespomina "skin turn black")

    http://www.forward.com/articles/5583/
    publikované: 06.07.2009 09:42:33 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. Alebo keď po
    vykopnutí nemeckých talmudských nadľudí bol napriek tejto skutočnosti zachovaný propagandistický nemecko–marxistický a nacistický výklad dejín Slovanov.
    Zbavili sa nemčúrskych papúľ ale ich duchovná podstata čo rozosievali ostala v platnosti.
    Obdobne sa boľševici navonok rozkmotria z Izraelom ale židovský duch režimu pokračuje a židovské náreky najmä o nedotknuteľnom čísle nie sú prehliadané.
    publikované: 06.07.2009 19:39:26 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. nejaky kriq zautocil
    Zidia v Nemecku odsudzuju utok na tehotnu muslimku, som sa docital.
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1098207.html

    Lenze stacilo pozret nizsie a ako takmer vzdy pri podobnych extremnych cinocsa ukazalo, ziaden politicko etnicky motiv, ale nejaky kriminalny Rus, ktorych v Nemecku musia trpiet rovnako ako inych cudzincov, zabil osobu, ktora proti nemu svedcila a ktora nahodou bola moslimka a este k tomu tehotna.

    Marwa al-Shirbini, 31, who regularly wore a scarf, was stabbed 18 times by a German man of Russian descent as she was about to give evidence against him in a civil suit between them in Dresden.

    Ak to nebol on osobne, tak to bol Kriqov priatel - ako totiz vieme, Kriqovci a podobni podludia sa vyteseuju, ked je zabite napriklad arabske decko.
    Nikdy nezabudneme, co su to za kreatury.
    publikované: 07.07.2009 07:58:50 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. Som našla v Háreci onakvejší majsterštík
    Šlojmo cyberterorista

    Israel turns to cyberware to foil Iran nukes

    Svetlo medzi národmi je v koncoch, keď verejne sa už verejne chvastá tým, čo odporuje jeho oficiálnej ideológii.

    V texte je zopár pozoruhodných vyjadrení:

    - Cyberwarfare teams nestle deep within Israel's spy agencies, which have rich experience in TRADITIONAL SABOTAGE TECHNIQUES.

    - Cyberwar has the advantage of being clandestine and deniable. But its effectiveness is hard to gauge, because the targeted network can often conceal the extent of damage or even fake the symptoms of damage. Military strikes, by contrast, have an instantly quantifiable physical effect.

    - "State of War," a 2006 book by New York Times reporter James Risen, recounted a short-lived plan by the CIA and the Mossad to fry the power lines of an Iranian nuclear facility using a smuggled electromagnetic-pulse (EMP) device.
    A massive, nation-wide EMP attack on Iran could be affected by detonating a nuclear device at atmospheric height. But while Israel is assumed to have the region's only atomic arms, MOST EXPERT BELIEVE they would be used only in a war of last resort.

    Atómové elektrárne znamenajú dostatok čistej energie. A energia je, ako vieme, pre každý štát pomerne významná.

    Vzhľadom na šlojmiu technickú inteligenciu sa Iránci modlia, aby to zostalo pri šlojmej cyberwar.

    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1098438.html
    publikované: 07.07.2009 19:23:36 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. Pocta nadcloveku.
    Chcel by som vzdat v tuto vlaznu nocnu hodinu poctu nadcloveku, ktory imanentne drieme v kazdom z vas.

    Nemusite ho prebudzat.
    Ked uz nieco, nechajte sa vy nim prebudit.
    So simple.
    publikované: 07.07.2009 22:47:51 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. Krystalova noc.
    Davy isli ulicami a zabili kazdeho, kto bol inej rasy.
    Nie, rec nie je o zidoch, ale o Ujguroch, turkickom narode, ktory v nedelu vyrazil do ulic a ZABIL kazdeho Cinana, ktoreho stretol a ktory neutiekol.

    A zapadna mediokracia sa pokusa toto vrazdenie ospravedlnit, zamlcat, prekrutit.

    Ak v tom budu mediokrati pokracovat, ak presvedcia zapadne davy, ze vrazdit ludi na ulici je normalne, "ked na to mame dovod", tak sa budu davy vrazdit aj na zapadnych uliciach.
    Len aby sa nejaky astenicky podpalac sam skaredo a fatalne nepopalil.

    A tu si pozrite tie mrtvoly
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/8137458.stm
    publikované: 08.07.2009 08:59:30 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. Solana: Měli jsme Srbsko srovnat se zemí!
    http://www.czechfp.cz/site/?p=7837


    Clark: V těchto dnech navštívím Kosovo.

    Solana: Dej si pozor, řádí tam bandy narko-dealerů. Tam není zákon, žádná kontrola … hm … udělali jsme velkou chybu, že jsme je (Albánce, pozn.) nechali vládnout.

    Clark: Hm … možná.

    Solana: Za všechno můžou agenti CIA. Starají se jen o svou drogu a byznys.

    Clark: Ano, já vím jak je tam. Často tam jezdím, hlavně inkognito, to je nejbezpečnější. Teď tam ale mám důležitou práci, musíme transportovat zásilku do Fort Breg.

    Solana: Snad to tolik nehoří … myslíš na orgány?

    Clark: Jo … jo …

    Solana: Bondsteel (americká základna v Kosovu, pozn.) funguje dobře. Schlafcock (člověk, který má na starosti bezpečnost základny, pozn.) a Kouchner (Bernard, první šéf mise UNMIK, současný ministr zahraničí Francie, Rada Evropy vyšetřuje jeho spojitost s obchodem s lidskými orgány, pozn.) práci odvádějí výborně.

    Clark: Ano. Vypadá to, že je to teď akutní. Pořád se konají nějaké schůzky s generálem Andersonem. Až to tam dodělám, asi se zastavím v Srbsku. Co myslíš, jak mě přijmou?

    Solana: Ne boj se, tihle v Bělehradě jsou poslušní. Dokonce mnohem poslušnější než ti v Podgorici. V Černé Hoře se můžou měnit prezidenti, ale všechno tam řídí Milo (Djukanović, pozn.), protože si všechno kupuje penězmi. Až budeš v Bělehradě vyhýbej se střetnutí s Koštunicou a jeho lidmi, víš, vztahy mezi nimi a Djindjićem se dost ochladili. Já si myslím, že pravdu má Djindjić. Koštunica je pro spolupráci nepříjemný. Když s ním mluvíš, on tě pečlivě vyslechne, ale nakonec rozhovor vždycky vyhrotí. S ním jsme se nikdy na ničem pořádně nedohodli.

    Clark: A co si myslíš, jak bude reagovat na to s televizí (bombardování srbské státní televize – 16 mrtvých civilistů, pozn.). Já jsem v knize napsal, že jsem osobně vybíral cíle.

    Solana: Já vím, viděl jsem to.

    Clark: Stejně tak víš kolik na mě Clinton a ti jeho tlačili, abych tu televizi bombardoval.

    Solana: To co my víme je naše tajemství. O tom se nesmíš s nikým bavit!

    Clark: Hm … A jaké jsou v Bělehradě holky?

    Solana: Všechno ti vysvětlím. Srbsko za Miloševiće bylo zašlé, ale ženy mají moc krásné. Po příchodu demokratů se situace změnila, za směšné peníze můžeš mít nádherné kousky. V některých ministerstvech sedí překrásné sekretářky, které jsou připraveny za 500$ strávit noc s cizincem. Platy v Srbsku jsou pořád mizerné …

    Clark: Ty máš koukám zkušenosti …

    Solana: Dám ti číslo člověka, který všechno zařídí. Obstará ti herečku, zpěvačku, co budeš chtít. Smetánku jejich města … Radši mi řekni jak to jde s privatizací společností v Kosovu. Kdo je tam z našich?

    Clark: My jsme tam dosadili experty, kteří mají hlavní slovo v celé jejich vládě. Předseda komise (neznámo jaké, pozn.) je Fred Barlow, kterého znají jen ti z vrchu vlády v Prištině. Politický dirigent je Madeleine (Albrightová, pozn.), která spolu s Richardem (Holbrookem, pozn.) v Kosovu kupuje všechno co má nějakou hodnotu. Obchody se jim tak rozjely, že mě často napadne, že se tam budou muset přestěhovat.

    Solana: Wesley, doneslo se mi, že došlo k neschodám mezi Kissingerem a Brzezinskim, ale nevím o co přesně jde. Co se to tam děje?

    Clark: Ti dva jsou jako kočka a myš, pořád se handrkují, ale jeden bez druhého nemůžou. Osobně je mi bližší Brzezinski, protože je militantnější. Kdybychom během bombardování poslouchali jeho, Srbsko by už nebylo. Kissinger je měkota. Jak sám říká, má svědomí. On mě kritizoval za bombardování televize.

    Solana: Ano … ano, je moc měkký.

    Clark: Se Srby budeme mít problémy pořád, protože je to vzpurný válečnický národ. Když se mluvilo o Srbech v Krajině (v Chorvatsku, pozn.) někteří z našich navrhovali dlouhodobou válku. Já jsem to přesekl, když jsem nařídil vyhnat všechny Srby z Krajiny. Chorvatsko tak bude klidné po desetiletí. Jakápak válka s nimi, oni by se rozutekli do lesů a po celá léta by Chorvatům komplikovali život. Oni mají zkušenosti s gerilovou válkou.

    Solana: Wesley, dobře víš, že jsem ti dal volné ruce při výběru cílů a málem mě to stálo kariéru. Doneslo se mi, že Clinton osobně provokoval generály NATO proti mě, protože mu na tu funkci více vyhovoval žabožrout Romano Prodi. Italové mi nejvíce vyčetli, že jsem nezabránil bombardování televize. Wesley, měli jsme Srbsko srovnat se zemí. Dívám se na tu novou vládu a upřímně, je mi z nich zle. Jsou to obyčejné vtěrky …

    Clark: Jesti chceme konečné řešení, Srbsko musíme rozdrobit. Úplně ho rozkouskovat!

    Solana: Souhlas. Musíme ho zničit hlavně ekonomicky. To se udělá nejsnáze. Ale věř mi, Srby nejvíce bolí Kosovo. Důsledky nezávislosti pro ně budou ohromné, ale Bělehrad musí pochopit jeden vzkaz – nikdo se nesmí protivit naší vůli! Jestli chceme na Východ, kontrolovat energetické zdroje, jedno Srbsko nemůže být překážka na naší cestě. Důležitý je i příklad, který pošleme ostatním zemím.

    Clark: Jenom kdyby se Washington nestavěl proti vyslání pěchoty, vše by šlo mnohem rychleji.

    Solana: Wesley, buď v pohodě. Ani tohle není špatné. Podívej se kolik uteklo od bombardování a my úplně ovládáme celé Kosovo a přímo ovlivňujeme politické dění v Srbsku a celé oblasti. Pod novou vládou se Srbsko určitě stane součástí euro-atlantických integrací, ale nesmíme zapomenout ani na opozici. Ale věřím, že svého cíle dosáhneme. Víš co, po zkušenostech, které mám se srbskými politiky vím, že peníze jsou pro ně nejsilnější argument.

    Clark: {smích} Já vím. Ale z vojenské strany, nevpochodovali jsme do Bělehradu, i když jsme je přiměli podepsat kapitulaci v Kumanovu. Vojensky se nám nedostalo satisfakce, jakou jsme si jako vítězové zasloužili.

    Solana: Nevešli jsme velkými dveřmi, co? To je jedno, vešli jsme malými, ale efekt bude nakonec stejný. Možná to tak bude lepší, každopádně je to levnější. Všechno co jsme jim nabídli v Rambouille, všechno co jsme chtěli, nakonec i získáme. Podívej, už na jejich území máme základnu. Požadovali jsme volný průjezd našich jednotek, i to nakonec dostaneme, věř mi (srbská vláda o tři roky později podepsala dohodu „SOFA", která NATO umožňuje volný průjezd přes Srbsko, přitom se NATO předem nemusí nikomu ohlásit a nepodléhá srbským zákonům, pozn.). Oni za to dostanou co jim náleží …

    Clark: Stanou se členy EU a NATO …

    Solana: Přesně, ale je mnohem důležitější co se bude dít v pozadí. V budoucnu, my budeme ti kdo bude kontrolovat politické strany a politiky v Srbsku. Už nebudou žádné excesy. Vlády se mohou měnit, ale kurs zůstane stejný.

    Clark: Jsi si tím úplně jistý?

    Solana: No, řekněme, skoro jistý. Ještě není vše hotovo, ale v následujících pár letech proces dokončíme. Samozřejmě, i tam existují politici, kteří neztratili povědomí o národním zájmu.

    Clark: Myslíš Koštunicu?

    Solana: I jeho, on je dost principální a těžký pro spolupráci, ale tím či oním způsobem ho vyřešíme. Pozor ale i na Djindjiće! Teď je poslušný, ale je to tvrdý pragmatik …
    publikované: 08.07.2009 09:01:51 | autor: Tesla (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. Kristalova noc.
    Teraz som si spomenul, ze sa to pise s I.
    Aby ma zasa nejaky pako nemusel opravovat, ako posledne.
    Uz sa to asi spravne nenaucim.
    publikované: 08.07.2009 09:37:56 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. Ten prepis Solanovho rozhovoru
    dost pravdepodobne nebude autenticky, ale odzrkadluje podstatu jeho myslenia a politiky. Na to sluzi taketo umenie slova.

    Je to podobne, ako ked Protokoly mudrcov sionu parodovali politiku jednej agresivnej antagonistickej sekty. Parodia, aj ta najlepsia, nie je autenticka, ale je pravdiva, zdoraznujuca podstatne prvky.

    (mozno existuje pre tento literarny utvar aj lepsi vyraz, ako parodia, ak si niekto spomenie ...)
    publikované: 08.07.2009 09:46:49 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. vy sa tu zaoberate
    vselijakymi nezmyslami ako su mikroskopicke termity a iny hmyz co zerie mrakodrapy, a o tom naozaj dolezitom, co sa vo svete stalo, sa tu zamerne (zakerne?) mlci. Ako keby ste si ani nevsimli, vy panslavski pravoslavci, ze nam umrela ikona popa.

    Len ma trochu mrzi - cely svet smuti a ti lakomi amici si ho pochovaju sami pre seba. Skoda, ze pre take vyznamne osobnosti sa nerobi posmrtne celosvetove pohrebne turne, aby sme si ho uzili aj my ostatni. Urcite by nebolo stratove, je nas vela, ktori sme jeho hudbu milovali, i jeho ako osobnost, ktora rozdavala radost a mohla by nam byt vsetkym vzorom. Aj Tebe, Arton.
    publikované: 08.07.2009 10:59:20 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. "exilova ujghurska liderka" vo Wall Street Journal
    publikované: 08.07.2009 11:18:47 | autor: peaceman (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. Buhehe,
    ak si si nevsimol, tak hlavny motiv tohto Eminho clanku je ironicka reakcia na smrt Michaela Jacksona (vid aj obrazok).

    Inac sa az cudujem, ze pri tvojom mladom veku a kulturnom backgrounde si ho vobec poznal .)

    Kedysi merali cas podla rokov vladnutia faraonov, v modernych mediokraciach sa meria podla posobenia popidolov. Ked som este za sociku prvy raz prisiel do Viedne, pametam si dodnes, ze som si kupil dve veci:
    knihu Also sprach Zarathustra a pasku Bad.
    V tom case som to povazoval za to najlepsie, co tam bolo a unas nie, a dodnes to nelutujem.

    Viem, ze Sinuhe ho neznasa, ale vsetko je otazka zvyku. To nie je o nejakej posratej hudbe, ani o umeni v uzsom zmysle slova - u mna proste stale ma pridych slobody, a to sa neda zabudnut. To ziskate raz a uz nikdy vam ju nik nezobere. A pozor, hovorim nie len o tom slobodu mat, ale o tom vyraznom gradiente prechodu - to nezazil kazdy. Clovek si to vzdy rad pripomenie a tato smrt mi to naozaj pripomenula.
    Tie casy proste niesli meno Michaelai Jacksona a nik to uz nikdy nezmeni. A ja sa od svojich priatelov nedovraciam ani ked su opluvani ci po smrti.
    Dik, Michael.
    publikované: 08.07.2009 20:47:04 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014