Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Drístač v Mníchove

"Amerika? To je cesta od barbarstva k dekadencii bez obkľuky cez kultúru." Clemenceau

 46. konferencia o bezpečnosti sústredila od 5. do 7. februára 2010 do Mníchova tri stovky najvplyvnejších politikov a odborníkov na bezpečnosť zo 40 štátov sveta. Už tento samotný fakt je pre západné korporátne média dostatočným dôvodom na jej okázalé ignorovanie.

Hlavné tohtoročné témy konferencie: energetická bezpečnosť a zmeny v svetovej rovnováhe síl, budúcnosť globálnej a európskej bezpečnosti a zbrojná kontrola.

Mediálny výstup: prípadné chabé, chaotické a správne ideologicky strihnuté správy z tohto významného stretnutia sú zahlcované inými, pre Európana informačne hodnotnými témami typu fujavice vo Washingtone či pádu domu v Ándhrapradéši v dôsledku nelegálnej výstavby ďalších poschodí.

O vážnosti konferencie v Mníchove svedčí fakt, že sa ho po prvý raz zúčastňuje minister zahraničných vecí Číny. A to v napätom období, keď sa Čína vzhľadom na americké vojenské provokácie celý týždeň s USA nebavila. "Počas tohto obdobia sa nič nedialo, len v masmédiach narastala vlna panikárskych článkov. Americká strana sa počas týchto dní  tvárila, že nejde o nič neobvyklé - že sa nezačína hlboká a najbezvýchodiskovejšia kríza Obamovej zahraničnej politiky," píše ruská tlačová agentúra Ria Novosti. 

Z histórie konferencie, ktorá sa nazýva "Davosom o bezpečnosti" - konferencia v Davose je tá o ekonomických otázkach, ktorá sa nedávo konala tiež za ostentatívneho nezáujmu západných korporátnych médií - si pripomeňme, že vznikla v roku 1962 ako priestor na konzultácie predstaviteľov ministerstiev obrany členských krajín NATO. Od roku 1995 sa jej zúčastňujú Rusko, krajiny Pobaltia, strednej a východnej Európy, ázijsko-tichomorského regiónu, južnej Ázie a Blízkeho východu. V súčasnosti ide o globálnu konferenciu, na ktorú sú pozývaní politici, bezpečnostní analytici aj predstavitelia vojensko-priemyselnéjo komplexu. Minulý rok konferenciu osviežila show Hillary Clintonovej, ktorá odovzdala Sergejovi Lavrovovi mačkadlo "перезагрузку".

V úvode tohtoročnej konferencie zverejnilo Rusko dlho očakávanú Vojenskú doktrínu Ruskej federácie - jeden zo svojich základných dokumentov strategického plánovania, ktorý bude mať vplyv na globálnu aj európsku bezpečnosť. Rusko prijalo svoju prvú Vojenskú doktrínu v roku 2000. Vzhľadom na to, čo v globálnom meradle vyvádzajú USA a ako začali ohrozovať aj Rusko, pracovali ruskí bezpečnostní experti uplynulých 5 rokov na aktualizácii doktríny. V nej zakotvili právo odpovedať na jadrový útok alebo útok inými zbraňami hromadného ničenia vedený voči Rusku a jeho spojencom jadrovým protiúderom. V západných správach sa mihlo, že vojenským spojencom Ruska je momentálne len Bielorusko, čo nie je celkom pravda. Komentátori buď nevedeli, alebo nechceli spomenúť Šanghajskú organizáciu pre spoluprácu, kde má síce Irán zatiaľ len štatút pozorovateľa, ale opciu na plné členstvo.

Ruská vojenská doktrína tiež obsahuje časť o práve chrániť ruských občanov a ruské záujmy za hranicami Ruska. "Вооруженные силы могут использоваться в целях защиты интересов РФ и ее граждан, а также для поддержания международного мира и безопасности. Соответствующие поправки были внесены в конце прошлого года в закон "Об обороне". Появление этой нормы связано с событиями августа 2008 года, когда Грузия во время агрессии против Южной Осетии убивала граждан России и российских миротворцев. Решение об оперативном использовании Вооруженных сил РФ за пределами страны, в соответствии с законом, принимает президент."

V tomto sa Rusko plne prispôsobilo "svetlu na kopci" - mierotvornému štátu, ktorý údajne nenávidí vojny, ale nezabudne iniciovať či zúčastňovať sa prakticky všetkých významných ozbrojených konfliktov sveta. Snáď netreba menovať.

 Jednou z tém mníchovskej konferencie, ktorá sa koná aj za účasti ministra zahraničných vecí Iránu Manúčehra Mottakího, je iránsky jadrový program. Mottakí sa stretol aj s novým šéfom MAAE Jukijom Amanom. Ten, zdá sa, nebude rovnako tupým byrokratom v službách ideológie sionacizmu ako jeho regionálny kolega z Kórejského polostrova Pan Ki Mun.

Na tému iránskeho jadrového programu vystúpil aj minister zahraničných vecí Ruska Sergej Lavrov. Jasne a jednoznačne povedal, že ak bude chcieť Bezpečnostná rada OSN uvaliť na Irán ďalšie sankcie, v žiadnom prípade to nesmú byť sankcie ekonomické, ale striktne zamerané na jadrový priemysel.

Na pódiu ho následne vystriedal americký senátor Joe Lieberman. Pre kurvičov západného mediálneho priestoru to bol zlatý klinec programu, pretože jeho spíč rozvliekli ako vírus besnoty prakticky okamžite po tom, ako Lieberman zavrel svoju koženú papuľu a zliezol z praktikábla. V smetiarskej sekcii agentúrnych správ ho nájdeme pod titulkom "Americký senátor pohrozil Iránu vojenským zásahom." V ňom citujú Liebermana, že "Máme na výber. Buď pôjdeme cestou prísnych ekonomických sankcií, aby diplomacia fungovala, alebo budeme stáť pred vyhliadkou vojenského zásahu." V Háreci sa na túto tému dočítame, že top US komandíri už pracujú na tom, ako bude útok na Irán vedený.

Namieste je otázka, za koho vplyvný senátor (majú USA aj iných ako vplyvných senátorov?) Joe Lieberman hovoril s tým jeho "máme na výber". Odpoveďou je americká free speech. Drístač Lieberman hovoril za seba, pretože ... my, Američania, máme slobodu a demokraciu, môžeme si hovoriť čo chceme, blablabla. A tak sú agresívne drísty, akými prispel do Mníchovskej konferencie Lieberman, zbavené akejkoľvek zodpovednosti.

Jedna z hlavných tém konferencie v Mníchove: energetická bezpečnosť

Na záver len konštatovanie, že na konferencii o globálnej bezpečnosti reč o izraelskom jadrovom programe - o jeho odhadom 300 jadrových hlaviciach, z ktorých je časť poziciovaná aj na Mníchov - nebola.

Ale predsa niečo povzbudivé: Haagsky tribunál pre izraelských reprezentantov sionacistického režimu za ich beštiálnu trestnú výpravu do koncentračného tábora Gaza sa blíži.


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. Media
    mna dostal clanok s titulkom Berlin chce vybudovat spolocnu armadu Europskej unie. Nebolo v nom ani slovo o tom ze Berlin chce vybudovat spolocnu armadu europske unie :-)
    publikované: 07.02.2010 09:28:42 | autor: horal (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Existuju tezy, ktore sa system snazi vsugerovat svojim obcanom.
    Vzdy to tak bolo a vzdy sa to darilo len ciastocne.

    Dnesny Zapadny system ma jednu tezu, ktoru sa mu darilo este donedavna vstepovat do hlaviciek dost uspesne. Tezu, ze USA je vlastne izolacionalisticka az mierova krajina, ktora chce len slobodu pre svet, trocha tych obchodov.

    Nic nie je vzdialenejsie pravdy.
    USA vzdy cielene podryvali konkurencne krajiny a mocnosti, vzdy sirili REVOLUCIU (ano, revoluciu, co vsetkymi klasickymi nasledkami), USA nikdy nevahali a svojich konkurentov vojensky napadali.

    Moj pohlad na vec, zamerne s odstupom:
    USA sa dusi velkym sustom Irak, ktory im vazi v hrdle.
    Napriek tomu: USA nedokaze riesit konflikt z Iranom inac, ako
    1. revoluciou (nedari sa, ved zlyhali aj na Ukraine...)
    2. Vojnou

    Prosim, ja som ci snazim sa byt kauzalny logik. Uz zoparkrat bolo povedane, ze USA mienia na Irak zautocit a zatial som nikdy nevidel pripravenost - a zatial naozaj nezautocili. Ale kauzalna logika hovori:
    dovtedy budete zvysok tlak v kotli, az vyrazi ventil alebo roztrhne samotny kotol. Ked zlyha revolucia, Americania budu nuteni pouzit vojnu. To nie je rozhodnutie nejakeho zida Liebermana, Kissingera, Obamu ci inej svine. To je Zakon.

    Alebo roztrhne samotny kotol - samotne USA.
    publikované: 07.02.2010 09:49:49 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Veru, horal
    ten článok o európskej armáde, jeden z mála reflektujúcich konferenciu v Mníchove, je újebný. Minister ZV Nemecka nepovedal nič iné, len že myšlienku európskej armády podporuje. Ale v titulku hneď máme, že Berlín (sic!) chce VYBUDOVAŤ armádu.

    Zaujímavou témou konferencie sú otázky Ruska o amerických jadrových zbraniach v Európe.
    To by malo prednostne zaujímať nás, Európanov. My by sme ako prví mali klásť otázky - a nie Rusku, samozrejme.
    Najnovšie je v hre úbohé Rumunsko.
    publikované: 07.02.2010 10:27:02 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. presne tak Arton
    Môže nastať len vojna alebo sa USA "roztrhnú"
    A vzhľadom na to, ako úspešne riešia Irak a Afganistan, ako si dokážu poradiť so stúpajúcim odporom j Latinskej Amerike, ako dokážu riešiť vnútorné problémy a ako sa v oblasti správajú Rusko a Čína si myslím, že vojna nebude ...
    A preto si myslím to, čo som napísal pod predošlý článok - tanečky okolo Iránu sú marginálna téma
    Naozajstným tančekom je to, ako sa začala správať Čína
    publikované: 07.02.2010 11:09:40 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. k tej európskej armáde
    Nič nové, pár rokov sa už buduje, viď:
    http://www.mil.sk/6378/hlavne-ulohy.php
    Otázkou je len to, či bude pod nejakým spoločným velením v rámci EU.
    Ak áno, musí prísť to, o čom Rusi (a nielen oni) hovoria už celé roky - musí prísť k zmene bezpečnostnej politiky v Európe
    publikované: 07.02.2010 11:13:09 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Ale uznaj, AM, že titulok toho článku je výborný
    BERLÍN chce vybudovať spoločnú armádu Európskej únie

    - Hitler chce vybudovať spoločnú armádu Európskej únie!
    - Hitler už nie je.
    - Nóó, to je síce pravda, ale keby bol, určite by chcel vybudovať spoločnú armádu Európskej únie!

    Amerika si rada svoje kolónie udržiava v bezbrannom stave. Extrémnym prípadom je požiadavka na totálne odzbrojený Palestínsky štát, kde bude zakázané držať v domácnostiach aj nože s čepeľou dlhšou ako 4 cm. Aby nimi nemohli Palestínčania spáchať druhý (či koľkýto už v poradí podľa intenzity vrešťania) holokaust na večných obetiach.
    publikované: 07.02.2010 12:59:59 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. AM,nedokazem odhadnut, co mieni Cina.
    Ale myslim, ze Cina nebude robit prudke pohyby.

    V podobnej situacii zahranicnej politiky, v akej su teraz USA, boli uz viackrat. Vzdy to vyriesil nejaky incident. Vybuch lode v Havane, Lusitania, Pearl Harbor, WTC ... vzdy sa da verejna mienka nabudit a zlomit, prudko zmilitarizovat ( bezne sa tomu hovori fasizacia, i ked to je eufemizmus - fasisti, zvlast ti talianski, boli voci tejto totalite len naivne figurky).

    Vojna s Iranom nebude ci nemoze byt nejaka klasicka, ale moze byt nejaky druh hrubeho nasilia, tazkeho zlocinu. To, ze region uz ma bezpochyby linky s Cinou (a Ruskom) znamena, ako pises ty, ze naozaj podstatne budu reakcie Ciny a Ruska.

    Ja ti neviem, nie som kompas, nie som jasnovidec - ale opakujem, niekde paru vypustit musia.

    publikované: 07.02.2010 13:08:29 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. Čína už zareagovala
    Výsledkom je umŕtvenie US-čínskych vzťahov, ku ktorému došlo pred týždňom.

    Súčasné čínske mrazivé ticho nevypovedá nič o predaji zbraní nejakému ostrovu či návšteve gašpara dalajlámu v Bielom dome. Ako píše aj komentátor v článku v Ria Novosti - Čína si za normálnych okolností na zbrane na Taiwane či oblizovanie sa dalajlámu zo západnými kreténmi popapuľuje a ide sa ďalej. Je to tradícia.

    Lenže - teraz sa deje niečo iné.
    publikované: 07.02.2010 13:34:53 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. kruh sa uzatvára
    .
    publikované: 07.02.2010 14:40:26 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Najpozoruhodnejšia na celej konferencii
    je jedna z jej nosných tém, a síce "zmeny v svetovej rovnováhe síl". Nie je to takto náhodou aj hlavná mesídž Putinovho historického prejavu v Mníchove z roku 2007? Náhodou je. Dobre si spomíname na vtedajšie stvrdnuté ksichty politrukov Solanu, Gatesa, Merkelky a Cipilivni usadenýchv prvom rade a následnú bleskovú reakciu korporátnych médiíí biľakujúcich Putina ako vyvolávača ducha studenej vojny.
    Rád by som tento tématický obrat interpretoval ako mentálne prebúdzaniesa a uvedomenie Západu, ale stále existujú myriády pádnych dôvodov, prečo radšej zostať skeptický. Čo takého dokázal Západ vyplodiť od roku 2007 ako vyšší prejav svojej svojej existencie? Ajfón, skrachovanú trestnú výpravu na Kaukaze, explodujúce finančné bubliny, hospodársku krízu a dosadenie pestrofarebného šaška s pubertálnymi maniermi do kresla prezidenta USA. Hádam až na to prvé, jedno gigantické fiasko za druhým.
    A preto mi pripadá dosť groteskné označovať napr. USA za pretlakovaný kotol. Tu sa jednoznačne jedná o hnilobný proces so všetkými jeho charakteristikami, požieranie posledných zvyškov energie, o nejakej prebytočnej teda nemôže byť ani reči. To by bolo asi tak všetko k tým trblietavým metaforám.
    publikované: 07.02.2010 16:55:34 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Idar, "pretlakovy kotol"
    je len jedna metafora. Da sa to popisat rozne (i ked nic groteskne na tom celom nevidim). Skoda ze nenapises castejsie, aby sme sa vyjadrovali harmonickejsie a rozumeli si lahsie.
    publikované: 07.02.2010 17:06:20 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. No však to ani nebolo myslené, Arton,
    ako nejaké adhomínijum, ja len že sa treba trošku viac sústrediť na reálny vývoj vo svete. Čo ja vidím vo svojom profesionálnom high-tech živote z americkej strany je samý ojeb, fušerstvo a kšeft. A to bola pritom kedysi ich doména. Dnes sú hlavná referencia Číňania, toť prosté fakty. A súkromne vidím len Coca Cola Zero. Aké príznačné - Zero.
    Nedá sa mi teraz písať častejšie, ale sledujem ťa komplet a pozorne.
    publikované: 07.02.2010 18:32:13 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Takze, ak Idarovi dobre rozumiem,
    netreba robit nic, ved to odhnije. Sama fuserina a kseft.

    Dobre.
    publikované: 08.02.2010 06:45:23 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Eugenika v masmediach
    Toto videjko prebehlo 5.1.2010 v Markize (celkom cerstve).
    Ten druhy pribeh o matke, ktora nevie, kolko ma deti.

    http://video.markiza.sk/archiv-tv-markiza/reflex/37020

    Tieto veci, ako kazde politiku, bude musiet postupit z ulice do masmedii a do parlamentu. Skor ci neskor. Mozno coskoro - hned, ako nastane nova kriza.
    Verejna mienka a jej vyvoj je jednoznacny.
    publikované: 08.02.2010 06:56:54 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. Je to neriešiteľná dilema
    Nechcem tie úbohé bytosti vidieť umierať v špine od hladu a nechcem ich ani financovať.

    Každopádne som za to, aby takzvané mimovládne organizácie bojujúce za právo takýchto bytostí na bezuzdné rozmnožovanie boli pre ich absenciu etiky (spôsobujúcu rozvrat spoločného environmentu) trestne stíhané.
    publikované: 09.02.2010 06:29:31 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Kultúrna vložka
    publikované: 09.02.2010 12:57:42 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. .
    publikované: 10.02.2010 01:56:54 | autor: chyméra (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Správny názov pre ono desatoro znie:
    10 amerických mýtov pre New American Century

    Pointa je hneď v druhom bode:

    There is a reasonable chance that China will never surpass the U.S.

    (Voľakedy takto mrákotne vykríkali ekonómovia ostbloku - podobní odborníci na Západ ako je Scissors odborníkom na Východ - že ZSSR nebude nikdy surpassovaný. Urra!)

    Na Scissorsovom desatore je najnudnejšie to upínanie sa k zlatému teľaťu nekonečného rastu. Typická americká heritage.
    publikované: 10.02.2010 05:32:24 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Pred 60 rokmi Američania a Briti nedočkavo
    odpočítavali hodiny do začiatku bombardovania Drážďan - do začiatku drážďanského holokaustu.

    Tuto máme znovu niečo o mýtoch. Tento raz o americkom mýte dobrej vojny:
    http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=17515

    V roku 2003 vyšla kniha Brandstätten: Der Anblick des Bombenkriegs od historika Jörga Friedricha.
    Je v nej aj fotodokumentácia z bombardovania Drážďan. Tie fotografie by mali byť povinnou súčasťou stredoškolských učebných osnov o histórii Európy.

    Autor bol za Brandstätten prefackaný. I keď iba formálne, pre oči zúriacich sionacistov. Nikto si však nedovolil otvorene nariadiť zákaz predaja tej knihy v Nemecku.
    Do angličtiny kniha preložená nebola.
    publikované: 10.02.2010 06:30:25 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Pardon za chybu v predošlom nadpise
    Tuto som našla niečo o spomínanej knihe
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/3211690.stm
    publikované: 10.02.2010 06:36:40 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Eugenicky problem
    Thrakovia vraj hovorili:
    Najvyssim stastim je sa nenarodit.
    Pre mnohe stvorenia to plati stopercentne, ale priroda, aj ked je slepa a dopusta sa takychto chyb neustale, je milostiva.
    Clovek je rovnako slepy, ako priroda, ale vo svojej slepote je zial neskonale kruty.

    V kazdom pripade, k chaosu a degenracii dochadza vsade, ale zle je az vtedy, ked si system zmysli, ze dgeneracia je dobra.
    Neeticke nie je povedat, co je ZLO, choroba, nestastie a problem, neeticke a zhubne je tento problem vyuzivat, zneuzivat.

    Tyka sa to napriklad ciganov, ktorych zneuzivaju "mimovladky" na konkretne najnizsie penazno-pseudo karierne ciele, ako aj ich manipulatori na spolocensko eticky rozklad.

    Tyka sa to na vyssej spolocenskej historickej urovni prasiat typu Lincoln, ktori mali plnu hubu slobody, ale v reale cernochov sa nielen stitili, ale sa ich snazili vyuzit rovnako extenzivne, ako najhorsi otvoreni otrokari.
    Tyka sa to byvaleho uslachtileho latinskeho ludu, ktory podlahol konzumu a vcucol do seba miliony spinavej vody, aby mu konzum zabezpecila. Dostal tazky tyfus, sracku a zomrel.
    Tyka sa to schopneho nordickeho ludu, ktory podlahol pazravosti, najprv zozral nekonecny Americky kontinent aj so spinavou genocidou, ktora navzdy zdeformovala chrbtovu kost tejto populacie. Uz nikdy sa nedokazala postavit, uz nikdy americka populacia nedokazala pozret na slnko a hviezdy, uz nikdy nedokazala mat skutocne idealy, ale, naopak, za idealy vyhlasila nizkost, maximalne tak prostrednost.
    Nasledne tento lud rovnako ako latinsky, z ktoreho republiky si bral aj formalne priklad, podlahol konzumu spiny a nasal do seba najprv cernoske etnikum, aby na neho otrocilo. Popri nasavani najhorsieho kriminalneho odpadu anglosaskeho a irskeho na vykonavanie genocidy a zaber pody, nasaval nielen mediterannych juzanov (neefektivne), ale hlavne v druhej polovici 19. storocia na vytvaranie bieleho otroctva vcucaval dlhodobo ludi z vychodnej Europy.
    Zial, okrem mnohych inych problemov tu nasal aj parazita, ktory bol v povodnom prostredi neutralizovany, ale v novom, nechranenom a neskusenom prostredi velkej americkej zranice bez protilatok a imunity, narastol do neuveritelnej choroby.

    Preto otazka:
    Kde su dnes americke idealy a nordicke schopnosti?
    je uz len retoricka.
    publikované: 10.02.2010 06:42:56 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Prakticka post scriptum otazka:
    je tu este niekto, kto si mysli, ze by sme mali "na vytvaranie nasich dochodkov a zvysovanie nasej produktivity" prijimat severoafricanov alebo blizkovychodnych azijcanov?

    Je tu este nejaky taky samovrah?

    Je tu este nejaky blazon, ktory tvrdi, ze tyfus rozsiri nasu vnutornu floru o nove pozitivne vlastnosti?

    --
    Znova retoricke otazky. Ale ano, je, su tu, taki ludia su tu, slepi a kruti.
    Bdme na nich tiez kruti.
    publikované: 10.02.2010 06:48:23 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. Pomsta je sladka
    Multikulturalizmus je pomsta za holokaust.
    Co ste ziskali arizaciou, to tisickrat preplatite na socialnych davkach pre Ciganov.
    publikované: 10.02.2010 07:06:13 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Holokaust.
    Termin holokaust sa bude opravnene pouzivat na zlociny, ktore vykonali Britske a Americke sily na europskych mestach.

    Pochybovat o tom nebude zakazovat ziaden zakon, a predsa je to nepochybne holokaust.
    publikované: 10.02.2010 08:03:32 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Arizacia.
    Zacalo to americkou revoluciu, vyvlatnenim briskeho krala a Britov, nasledovala francuzska revolucia vyvlastnenim povodnej germanskej slachty a jej genocidovanim, pokracovalo revolucnym znicenim monarchii Ruskej, RakuskoUhorskej a Nemeckej, vyvlastnenim majetkov slachty a je znicenim, a len posledna faza bolo rozbitie zvyskov multinacionalnych ris na narodne staty a vyvlastnenim cudzincov - okrem ineho aj Zidov, a zbavenie obcanstva cudzincov, okrem ineho aj Zidov.

    To bol jeden proces globalnej revolucie, so svojimi dosledkami.

    Multikulturalizmus je nieco uplne ine a zacal skor, ako pred rokom 1945.Nasilne zavlecenie cudzincov po roku 1945 do Europy (hlavne Turkov,Arabov,Pakistancov ) nie je multikulturalizmus, ale socialnoinziniersky zlocin (na urovni najhorsich podobnych zlocinov znamych z bolsevickeho stalinskeho Ruska - no ved aj tento bol pod taktovkou velkych stalinovych priatelov)


    Organizmus, ktory sa napumpoval drogou revolucie az z toho dostal svrab, si za trest pravou rukou strekol do lavej infekciu a skodoradostne sa pozera, ako gangrena jeho vlastnych koncatin pokracuje.

    Myslim, ze ak nas sleduje nejaka vesmirna civilizacia, jej pozorovatelia prave grcajuc urychlene pridavaju plyn niekde za Plutom, aby sa na toto nemuseli pozerat.
    V tomto sa plne zhodnu s Grigoriyom.)
    publikované: 10.02.2010 08:24:47 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. ... a teraz mýtus najväčší
    Beštiálne masakre, ktoré spáchali Američania a Briti na civilnom obyvateľstve nemeckých a japonských miest, boli tak údesné - dovtedy nikto netušil, že ľudské bytosti sú schopné takýchto zverstiev - že musel vzniknúť mýtus najväčší.
    Je tak slabý v kramflekoch, že musel byť poistený totalitným zákonom.
    Ale všetkého dočasu.

    Opäť a znovu sa pýtam, prečo nie je sprístupnený archív v Bad Arolsen.
    Prečo je sionacistickým režimom strážený pred zverejnením rovnako starostlivo ako fotodokumentácia z vybombardovaných nemeckých a japonských miest. Ako fotodokumentácia z neprestajne popieraného holokaustu v Drážďanoch, Hirošime, Hamburgu, Tokiu...
    publikované: 10.02.2010 08:41:16 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Hodnotný prieskum
    vycucaný z palca na nohe hovorí jasne: Židia vždy boli integrálnou súčasťou českej spoločnosti. http://www.lidovky.cz/arab-vadi-cechum-vic-nez-izraelec-zide-paradoxne-lidem-neprekazeji-1ca-/ln_domov.asp?c=A100209_163536_ln_domov_mpr
    publikované: 10.02.2010 10:05:37 | autor: nevažno (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. masakre menejcenných
    boli, sú a budú, za nezáujmu médií i ludí. Pri starostiach o jedlo do huby a prácu sa ťažko myslí na iných. Ale drístačom z Mníchova sa to už vymyká spod kontroly. http://www.sott.net/articles/show/202731-Connecting-the-Dots-Mass-murder-in-Haiti-plane-madness-in-the-skies
    a pomaly prichádza čas nahradiť neúčínnú hrozbu terorizmu desivou hrozbou z vesmíru: http://www.whatdoesitmean.com/index1334.htm
    Strach je psychológiou ovládania davu. A bude horšie.
    publikované: 10.02.2010 10:16:32 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Poviem ti nevažno anekdotu
    Pýtajú sa Čecha:
    - A čo si vy myslíte o židoch?
    - Jáj, židia. Samé slizké zákulisné machinácie, pachtenie po prachoch a po moci, stelesnená lakomosť, drzosť, arogancia, ukrutnosť...
    - A čo si myslíte o susedovi Šmuelovi Kohnovi?
    - Kohn? Dobrák od kosti, príjemný, ochotný... Za nič by som takého suseda nevymenil.

    Pýtajú sa žida:
    - A čo si vy myslíte o židoch?
    - Jáj, židia. Úbohý národ, veľa trpel, stále je ťažko skúšaný, vždy nevinný, vždy nespravodlivo obviňovaný...
    - A čo si myslíte o susedovi Šmuelovi Kohnovi?
    - Kohn? Ten vydriduch, lakomec, slizký, dvojtvárny... Ani mi ho nespomínajte.
    publikované: 10.02.2010 12:20:18 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Snake_eater, len taká priateľská poznámka
    Buď opatrný s tými "zemetrasnými zbraňami". Ako geologička ti so všetkou vážnosťou hovorím, že také niečo nie je možné.

    Poviem ti však, čo možné je. Profesionálna propaganda.
    Uvediem príklad.
    Sú ľudia, ktorí tvrdia, že WTC zhodili sionacisti ako zámienku na ďalšiu vojenskú agresiu. Je veľa indícií, že majú pravdu. Obecne je však ich závažné podozrenie sionacistami označované za "konšpiračnú teóriu".

    Profesionálna propaganda funguje tak, že vymyslí úplnú hovadinu typu zemetrasných zbraní - vymyslí a dá do obehu konšpiračnú teóriu, že Američania vyvinuli a používajú takúto podivnú zbraň.

    Časť ľudí, ktorí tvrdia, že WTC zhodili isté USraelské kruhy, začne tiež tvrdiť, že USA majú zemetrasnú zbraň.

    Rozumieš? Alebo treba podrobnejšie.
    publikované: 10.02.2010 12:43:34 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. Každopádne to, že Američania sú
    pažravé agresívne bezohľadné rasistické kreatúry platí.
    Nie je to žiadna konšpiračná teória. Je to stručná charakteristika.
    publikované: 10.02.2010 12:47:21 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. ema, pri všetkej úcte
    Rozumiem. Ja nemyslím, že Haiti bolo spôsobené Haarpom. Viem len to, že táto možnosť existuje. http://www.bibliotecapleyades.net/esp_scalartech.htm
    publikované: 10.02.2010 13:50:16 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. ...
    publikované: 11.02.2010 13:33:26 | autor: nevažno (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. etse raz: Jorg Friedrich: Das Brand
    Duetschland im Bombenkrieg 1940-1945.
    http://www.amazon.de/Brand-Deutschland-Bombenkrieg-1940-1945/dp/3548604323/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=books&qid=1265921302&sr=1-2

    To bol skorsia knicha od Friedricha, okrem titulku bez obrazkov. Tu som svojho casu kupil priamo v Nemecku (az som sa mierne cudoval, ze take nieco sa tam predava). Su to nekonecne fakty asi o kazdom meste Nemecka, ako a kolkokrat bolo holokaustovane najcastejsie zapalnymi bombami. Su to mnohe pribehy barbarstva a neludskosti, pekla, sposbeneho bastardami z vysky zabijajucimi desattisice civilov, sami sa ale uchadzajuc o ochranu ako vojnovi zajatci.
    To sa neda precitat, to je skor referencna kniha usvedcujucivh faktov.

    Vraj to bol uspech a teda skompiloval spominanu, vlastne doplnkovu knihu obrazovej faktografie:
    Brandstätten: Der Anblick des Bombenkriegs
    http://www.amazon.de/Brandst%C3%A4tten-Anblick-Bombenkriegs-J%C3%B6rg-Friedrich/dp/3549072007/ref=sr_1_4?ie=UTF8&s=books&qid=1265921302&sr=1-4
    Tu, zial, nemam, i ked nieco take som drzal v ruke, a pochybujem, ze by podobnych knih bolo vela. V Amazon.de maju este 4 kusy. Hm.

    Z recenzii:
    "Im Gegensatz zu vielen anderen historischen Büchern mußte ich dieses immer wieder weglegen, bevor ich es weiter lesen konnte. Viele Berichte erschüttern, erschrecken auch nach so vielen Jahren noch immer..."


    "Bitte mehr davon ! Dieses Werk sollte Pflichtlektüre an allen deutschen Schulen werden! Ja, wir wissen wie schuldig wir sind, dies haben wir in den letzten 60 Jahren ausgiebig gelernt. Aber wissen wir auch von dem Schuldanteil anderer Nationen am Krieg? Wissen wir von millionen Bombenopfern, verbrannten und zerfetzten Frauen und Kindern, verhungerten Deutschen Kriegsgefangenen, vergewaltigten, zu Tode gefolterten Ostdeutschen unter dem Einmarsch der Roten Armee, von den Plänen der Alliierten wie Hooton, Kaufmann oder Morgenthau Plan , Deutschlands Männer zu kastrieren, Deutschland auszurotten oder auszuhungern, von der "Reeducation", der Pressezensur der Siegermächte, der geplanten Besetzung von Lehrern und Menschen in Machtpositionen um das Volk umzuerziehen, Tieffliegerangriffe auf flüchtende Kinder, geplante Milzbrand und Giftgas Angriffe, gesprengte Staudämme und ganze ertrinkende Dörfer, den Kindermord von Bethel - die Bombardierung eines Behindertenheimes, Bombardierungen von Krankenhäusern, Altenheimen, Kirchen und Friedhöfen, das Versenken von Flüchtlingsschiffen mit unbewaffneten und unschuldigen Zivilisten, die Toten Jugendlichen des Volkssturmes, welche Ihr leben liesen um Ihre Mütter und Schwestern vor den Russen zu schützen,die komplette Vernichtung jeder deutschen Stadt, einer über 1000 Jahre gewachsenen Kultur, die gezielte Bombardierung und Verbrennung unzähliger Wohngebiete, alleine in Dresden zählte das Rote Kreuz 1945 über 275000 Opfer, warum liest man auf der Homepage von Dresden nur von 25000 Opfern? Wo sind die Mahnmale und Gedenkstätten für diese Menschen? Krieg und Diktatur sind grausam und schlecht, es wurden auf allen Seiten unverzeiliche schandtaten verübt, was dem jüdischen Volk angetan wurde ist nicht wieder gut zu machen, aber auch Deutschland hatte unschuldige Menschen und Zivilisten, auch diese haben gelitten und sollten gewürdigt werden !"

    Prekladat nebudem - toto nie je pre nevzdelancov.
    publikované: 11.02.2010 22:26:59 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. DER Brand.
    Hlboko sa ospravedlnujem, chyba hned v nadpise.
    publikované: 11.02.2010 22:32:49 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Ja, wir wissen wie schuldig wir sind.
    Je nacase sa vysporiadat s vinami inych.
    publikované: 11.02.2010 23:47:02 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. O barbarstve
    Carl von Clausewitz vo svojej práci "O vojne" hneď na začiatku píše:
    "Jestliže války kulturních národů nejsou ani zdaleka tak kruté a ničivé jako války národů primitivních, tkví to ve společenském stavu v každém státě zvlášť i mezi jednotlivými státy." (C. von Clausewitz: O válce; Nakladatelství Academia:Praha, 2008, str. 24 )
    Aký to paradox, keď Nemec (Prus) 19. storočia sa pýši tým, že patrí medzi kultúrne národy a je hrdý na to, ako prebieha vojna v jeho časoch a o 100 rokov neskôr jeho národ vyvolá vojnu a pácha v rámci tejto vojny zverstvá, pri akých by zvracali aj otrlí križiaci 12. storočia ... Aký to paradox, keď sa proti jeho národu postavia krajiny vyhlasujúce sa za lepšie, kultúrnejšie, slobodnejšie - a tieto krajiny páchajú obdobné zverstvá, maskujúc ich po vojne sladkými rečami o boji za slobodu a demokraciu ...
    Aký to paradox, keď takmer 200 rokov po barónovej smrti sú na tejto planéte štáty, opäť vyhlasujúce sami seba za vzor pre zvyšok sveta, a pritom cieľavedome a bezohľadne ničiace práve a výlučne civilov ...
    Kde je pokrok? Kde sa stratil?
    publikované: 12.02.2010 00:12:45 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. všetko je známe, len výklady faktov sú odlišné
    satanisti spálili, bombardovali.
    A ich strojcu vychvaľuje BNP lebo na dajakom zasadnutí kabinetu sa vypytoval na počty prisťahovalcov.
    Prečo by mali byť civilisti nevinnými? Kedy potom zomierajú tí vinní?
    Súhlasili alebo nie s agresívnymi vojnami Nemecka, radovali sa z víťazstiev a vyničenia nepriateľa alebo smútili?
    Podľa toho sa pozná či zdochli práve tak ako žili alebo prežili smrť spravodlivého. Tie čísla treba znížiť, alebo niekto vyplakáva aj pri rúbaní sa v podsvetí?
    publikované: 12.02.2010 01:02:33 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Zvycajne nevediem historicke polemiky,
    pretoze sa nemienim s nikym identifikovat, ale s clovekom dobrej vole take mozem skusit robit advikata diaboli.
    AM, pises, ze ... (ked Nemecky) "národ vyvolá vojnu a pácha v rámci tejto vojny zverstvá, pri akých by zvracali aj otrlí križiaci 12. storočia ".

    Vyvolal vojnu?
    Pachal zverstva, pri akych by zvracali aj otrli kriziaci?

    Si si isty?

    A ak, ak aj ano, ako sa pise vyssie:
    Ano, my pozname nase viny, ale je nacase potrastat vas za vase zlociny.

    Pretoze zlocin je ako rakvoinovy nador. Tieto zlociny pozieraju sucasnu civilizaciu.
    publikované: 12.02.2010 06:22:24 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Fon,
    podla podla pristupu k bezbrannym sa pozna skutocne srdce cloveka.

    Ty veris na vassi zmysel tejto nasej existencie, ze.
    Skus sa nad svojim postojom este raz zamysliet.
    To zlo tam moze byt vlastne, ved kto je bez viny, alebo vnesene - v tvojej terminologii, prave tym satanom.
    publikované: 12.02.2010 06:26:18 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. PS.
    Ked budu zajtra spalovat zaziva iranske deti,tak, ako vcera spalovali Palestinske, tiez povies, Fon, ze su to gangstri a zasluzia si to?

    Amen, hovorim vam, amen - tento blog celkom zlyhava vo svojej vychovnej funkcii.
    No, nevadi, je novy den, uvidime.
    publikované: 12.02.2010 06:28:05 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Radost a smutok - obcan a stat
    "Súhlasili alebo nie s agresívnymi vojnami Nemecka, radovali sa z víťazstiev a vyničenia nepriateľa alebo smútili? "

    Fon, Tvoja otazka je celkom namieste, ale nejde do podstaty veci, a je znova len dokazom toho, ze clovek nemoze poznat ziadne odpovede, lebo sa nikdy nenaucil pytat sa spravne otazky.
    Tvoja otazka uz v jej formulacii vlastne prehlasuje, ze jednotlivci, ktori tvoria masu, mozu autonomne konat, maju svoje hodnoty, svoje emocie a ciny, a su preto za ne zodpovedne.
    Nic nemoze byt dalej od reality, lebo vsetko, o com ludia tvrdia, ze citia alebo konaju, nepochadza od nich a nie su v tom aktivnymi ucastnikmi, ale len pasivnymi prijimatelmi a vykonavatelmi niecoho, co pochadza od inych - k svojim cinom, myslienkam aj emociam su stimulovany podnetmi, ktore prichadzaju zvonka. Mysliet a konat autonomne je vysadou vynimocnych jedincov, a preto len oni prezivaju to, co som skor nazval autentickym zivotom, a len ono mozu niest zodpovednost za svoje ciny.
    Horeuvedene je najcharakteristickejsou crtou vsetkych dejinnych, socialnych a politickych procesov ludskeho spolocenstva. Masy nie su aktivnym vykonavatelom vojen, revolucii a inych politickych procesov, ale vzdy len pasivnym statistom a kulisou. Tak, ako sa cloveku stane, ze prsi, alebo je zemetrasenie, tak sa mu stane, ze bojuje vo vojne, hlasuje vo volbach, miluje svoju vlast, nenavidi nepriatela a tesi sa z vitazstva nad nim. Nic z toho nie je jeho vlastna vola, vsetko sa mu to naozaj len stalo z vole niekoho ineho, kto ho manipuluje.
    Ludia si namyslaju, ze maju svoje hodnoty, ziju pre ne, bojuju za ich uskutocnenie, pisu o tom romany, vytvaraju myty, natacaju filmy o hrdinoch, ale ich vedomie nikdy nodosiahne uroven, na ktorej by si mohli uvedomit, ze je to vsetko len jeden velky podvod a iluzia.
    Ludia dokazu akoby v spanku zanietene diskutovat o hodnotach a myslienkach, bojovat za ich uskutocnenie, bez toho, aby sa aspon raz zamysleli nad tym, o co v skutocnosti ide.
    Vezmime napriklad otazku ludskych prav. Kolko sa len o tej veci nahovorilo, a este sa nikto nespytal, kto ma pravo a moralnu autoritu ludske prava najskor definovat.
    V skutocnosti sa veci maju tak, ze stat najskor ludom nieco nasilim alebo hrozbou nasilia vezme, a potom to velkoryso ponukne spat a vyzaduje za to vdaku a loajalitu. V realite vsak kazdy stat aj tak dodrziava nim definovane ludske prava len vtedy, ak ho to neohrozuje. Tyka sa to vsetkeho: prava na sukromie, prava zhromazdovania, prava na vyjadrenie nazoru...
    Naozaj slobodni ludia by nemali mat potrebu hovorit o ludskych pravach - nanajvys o povinnosti statu.
    Dal stat niekomu provo dychat?
    Nedal.
    Preco?
    Pretoze clovek take pravo jednoducho ma, a nikto o nom nepochybuje - ani stat.
    Znamena to, ze ostatne prava "mame" len preto, ze niekto o nich pochybuje - hlavne stat.
    Existuje niekde stat, ktory ma v ustave zakotvene povinnosti statu? Napriklad povinnost statu zabezpecit, aby psychopati nemohli vykonavat ziadne funkcie, kde mozu rozhodovat o osudoch inych ludi? Je niekde stat, ktory povinne podrobuje kazdeho uchadzaca o verejnu funkciu testom psychopatie? Je niekde stat, ktory oznamil svojim ludom skrze vzdelavaci system a verejne media, ze pricinou katastrofickeho stavu ludstva uz po tisicrocia je to, ze system, ktory tu po starocia funguje dovolil, aby devat z desiatich politikov, ideologov a nabozenskych vodcov boli zdegenerovani psychopati, sedem z desiatch "umelcov", pat z desiatich "intelektualov"?

    V takomto svetle treba vidiet "vinu" Rusov, Americanov, Nemcov, Japoncov aj Zidov. Takto teba vidiet "ich" boje, radost z vitazstva, smutok z prehry, politicke procesy, revolucie - vsetko.

    publikované: 12.02.2010 06:33:29 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. áno Arton
    som si istý
    Rozhodnutie na obsadenie deilitarizovanej zóny, anšlus Rakúska, rozbitie ČSR a prepad Poľska - to viedlo k vojne a to majú na svedomí Nemci
    To, čo sa dialo v Nemecku, Rakúsku, v Protektoráte a v obsadenom Poľsku majú na svedomí Nemci. A to sa pohybujem len v období do konca roka 1939, keď o svetovej vojne resp o tom, že tá vojna bude svetová ešte nebolo ani chýru ani slychu.
    Nevravím nič o židoch. Nemci/nacisti cielene lovili politickú opozíciu, intelektuálov; rozsah tých zverstiev je porovnateľný len s vyčíňaním NKVD, čo je pre mňa tá najhoršia tlupa haljzlov, aká sa na tejto planéte kedy vyskytovala.
    publikované: 12.02.2010 11:31:53 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. AM
    August 1939: Polsko chce vojnu s Nemeckom
    Hadaj kto to povedal. Pomozem ti. Bol to general a mal pekne polske meno.
    Tesne pred druhou svetovou vojonou bolo zavrazdenych niekolko tisic prislusnikov nemeckej mensiny zijucej v Polsku. Jednalo sa o civilne obyvatelstvo. Poliaci na nich organizovali hon. Boli to skutocne pogromy.
    Nevadi ti ze historici o tomto nesmu pisat?

    Polsko po vojne http://www.chelemendik.sk/ShowDoc.php?d=160
    publikované: 12.02.2010 11:57:41 | autor: historia est magistra vitae (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. Jjudaism Discovered
    http://uloz.to/3951220/judaism-discovered.pdf
    a study of the anti-biblical religion of racism, self-worship, superstition and deceit" (Judaismus odhalen, studie antibiblickeho nabozenstvi rasismu, sebe-zboznovani, pover a klamu).
    publikované: 12.02.2010 12:24:19 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. AM,
    rozsah likvidácie politických oponentov NSDAP nebol iný, ako v časoch pred rokom 1933, nepokoje charakteristické v období neokapitalizmu, situácia v európe po 1.WW a hospodárska kríza, len malé detaily, ktoré dokázal systém NS odstrániť a stabilizovať podmienky dojčlandu a jeho menšín v eu,
    na rozdiel od dnešnej svetovej pseudo-demokracie to mali v platnom programe, dnes je likvidácia politických oponentov porovnateľná, iba sa apgrejdli spôsoby, sofistikovali metódy a propaganda je plná humanitárneho bombardovania,
    a ty veríš, že vtedy to boli iní hajzli ako dnes, asi si pozeral veľa filmov pre pamätníkov pred nežnou revolúciou,
    čo sa dialo v Protektoráte, Nemecku, celej Európe si nepamätám, ty áno? oficiálne sprostredkované informácie víťazov
    publikované: 12.02.2010 12:42:27 | autor: 14/88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. AM, obahjujes holokaust civilov,
    obhajujes masove vyvrazdovanie obyvatelov miest kobercovymi naletmi.

    Lebo lovili politicku opoziciu? Nemci "lovili" (co to znamena?) svoju politicku opoziciu - a za to si zasluzia ich deti, ICH VSETKYCH deti, zomret v plamennom inferne?
    Liecnie koprivky plamenometom?

    Vsetky tie "preciny" Nemecka pred vojnou nie su nic, co by sa principialne lisilo od praxe v inych statoch zeme, vratane tych "najdemokratickejsich". Alebo veris propagande vitazov?

    Druhy bod, zacatie vojny. Uz ti napisal HistoriaMagistraVitae, ked preskocim najprv vyraznu tendenciu Britanie a USA znicit akukolvek realnu samostatnost Kontinentu a explicitne ich nenavist voci Nemecku, mame tu este spomenute lokalne polske militaristicke sialenstvo.
    Potom tu mame explicitnu neochotu Zapadu skoncit vojnu v roku 1940. No ano, boli na tom v tom case horsie, nechcelli take pomery, ale to im nedava AKEKOLVEK PRAVO rozvinut SVETOVU VOJNU. Minimalne od roku 1940 je za vojnu zodpovedna Britania a ich priatelia.
    Ze za to neboli niekde obzalovani, nikde si o tom necital, ze ti to pise len nejaky anonymny amater na internete?
    No vidis, hruba sila zvitazila, ale ja mam aj tak pravdu a pravdu nemozno zamlcat.

    (o tom, co chcel spravit Stalin s Europou, ze chcel Europu prepadnut, ani nebudem pisat - to uz su veci, o ktorych nevedia len ignoranti, male deti a postmodernisticky dorast)
    -----

    A teraz tvoje jednotlive body:
    - demilitarizovana zona bol nezmyselny jednostranny diktat.
    - Anschluss Rakuska bol za sirokej podpory samych Rakusanov. Bolo to presne to iste, ako v roku 1990 spojenie Vychodneho a Zapadneho Nemecka, nic ine.
    - rozbitie CSR? AK myslis postavenie nemeckych mensin, Cesi sa k nim spravali doslovne ako prasce cely cas pred vojnou, a zavrsili to vrazednymi orgiami po vojne (Ja nie som Nemec, som Cechoslovak, zrejme povodom a kultur backgroundom Slovan, mam polovicu pribuznych v Cechach, nemam ziadnu motivaciu toto pisat inu, ako tu, ze pravda je pravda).
    A ze sa rozapol zvaz Cechov a Slovakov? Vidis, znova to iste, ako v roku 1993 - a ziadna tragedia sa nekonala, skor naopak, tragediam sa zabranilo. Podobne aj rozpad CSR 14.marca 1939 pod patronatom Nemecka mozno chapat ako zasluzny cin zabranujuci tragediam - absolutne bez akejkolvek ironie (forma Slovenskej Republiky je ovsem uz kapitola sama o sebe, mozeme hovorizt aj o tom, ale to je menej podstatne).

    Ak ma niekto namietky, som znova tu - kazdemu hocico ozrejmim.
    ---
    A azda rovno napisem:
    tieto nazory, ktore som ukazal, su pri najlepsom negativisticky oznacovane ako "historicky revizionismuz", ale castejsie je kazdy, kto ich prednesie, rovno oznaceny za "nacistu". No, je mi jedno, akymi slovkami na mna kto utoci, ale tu preventivne rovno napisem disclaimer - ja nie som nacista.
    Nacismuz bolo militaristicke a radikalne totalitne nacionalisticke hnutie.
    Dnes je militarizmus absolutne kontraproduktivny, totalita, ktora bola bezna vtedy vo svete, je v dnesnom svete neefektivna a ten druh nacionalizmu, ktory bol vtedy, je v dnesnom globalnom svete prilis uzkoprsy.
    Ale jedno viem iste. Z vas, roznych konformnych prikyvovacov sucasnej vladnej ideologie a pochabym politickym ymtom, z vas by v tom case boli nadseni nacisti, pochodovali by ste zaslepene v prvych radach a boli by ste si absolutne isti.
    Tak, ako ste si isti teraz.
    publikované: 12.02.2010 12:58:29 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Arton
    čo to táraš?? Kde v tých príspevkoch vidíš obhajobu vraždenia civilov?
    Je to presne naopak, ale ja na rozdiel od teba obviňujem obe strany ...
    Namiesto čo i len snahy o diskusiu to tu (opäť ako pri téme Talianska) zvrhávaš do demagógie vyťahovaním nezmyselných obvinení na moju adresu, čím vopred akúkoľvek diskusiu zasviňíš osobnými atakmi a tak sa stráca zmysel akéhokoľvek ďalšieho rozhovoru ...
    Zbohom
    publikované: 12.02.2010 13:32:10 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Kde v tom vidim obhajovanie vrazdy civilov?
    A o co ine si sa pokusil, AM?

    Opakujem - zvyknite si, ze budete za svoje slova brani na zodpovednost. Zvyknite si, ze podla vasich amoralnych postojov bude k vam pristupovane.
    Teraz mozes utiect - tak chod.
    Aj tak utekas, mily AM, len a len preto, ze NEMAS ARGUMENTY.
    Obvinil si Nemcov, povedal si, ze si zasluzili byt vyvrazdeni v tom stupni, v akom boli - a ked som ti presne povedal, CO to vlastne obhajujes, tak urazene stahujes chvost.
    publikované: 12.02.2010 13:49:28 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. AM
    Aký to paradox, keď Nemec (Prus) 19. storočia sa pýši tým, že patrí medzi kultúrne národy a je hrdý na to, ako prebieha vojna v jeho časoch a o 100 rokov neskôr jeho národ vyvolá vojnu a pácha v rámci tejto vojny zverstvá, pri akých by zvracali aj otrlí križiaci 12. storočia ...

    Rozhodnutie na obsadenie deilitarizovanej zóny, anšlus Rakúska, rozbitie ČSR a prepad Poľska - to viedlo k vojne a to majú na svedomí Nemci
    To, čo sa dialo v Nemecku, Rakúsku, v Protektoráte a v obsadenom Poľsku majú na svedomí Nemci.

    Jednym dychom je v tvojich vetach presvedcenie ze si Nemci holokaust zasluzili.

    Dostal si otazku. Vies na istotu ze Nemci skutocne spachali to co im pripisujes?
    Odkial mas spravy o nemeckych zverstvach, pri akých by zvracali aj otrlí križiaci 12. storočia ...?

    Nemusis odpovedat, uz si sa tu navzdy rozlucil. Byt objektivnym nie je povinnost.
    publikované: 12.02.2010 13:50:12 | autor: historia est magistra vitae (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Nechcem nejako tieto debaty precenovat,
    nechcem nijako precenovat ich vseobecnost a univerzalnost.
    Ale jedno ma na reakcii AM predsa len zaujalo -
    to, ako ludia zhrozene reaguju pravdepodobne na slovko "holokaust".
    Tolko energie bolo do toho slova vlozene, a ludia uz tolko krat pred nim ustupili, taky maju pred nim strach, respekt ...podmieneny reflex.
    A teraz zrazu niekto ICH obvini, ze vsetko robili zle, ze obhajuju holkaust spachany na obyvateloch europskych miest !!

    Nechcem precenovat urazenu reakciu AM. Ak by to ovsem nebola len nahoda, ak by to tak posobilo na vsetkych - a ja silne predpokladam, ze to tak je - tak to TAK TREBA ROBIT.

    Priatelia, obvinujte ich. Obvinujte ich, opovrhujte nimi, distancujte sa od nich. hovorte s nimi len na patricnu vzdialenost.
    Ze nebude priestor na debatu?
    Uz zrusili ten zakon ? Ak este nie, nik s nimi ani nemieni debatovat. AK este nie, nikto s nimi ani nemoze viest debatu.
    publikované: 12.02.2010 14:12:58 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Pane,
    Vasi protivnici tu maju vysoku umrtnost - Mesiac sa este dva razy naplni a zanikne, a potom tu budete jedinym strelcom, strielajucim slepe patrony do tmy.
    publikované: 12.02.2010 14:36:03 | autor: Diva Bara (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. toto je už príliš
    Je neskutočné, čo niektorí ľudia dokážu popísať, z čoho dokážu vyvodiť svoje závery a z čoho dokážu obviniť človeka.
    Tak si to zhrnme - v noci som napísal, že obe strany konfliktu páchali svinstvá, v následnej reakcii na Artona som napísal, že Nemci vyvovali svojim aktivitami vojnu
    a z týchto viet je niekomu jasné, že obhajujem vraždenie spáchané na Nemcoch??
    vám musí dobre jebať na tie pojašené hlavy ...
    Arton, to čo ma nasralo a vytočilo, nebolo nejaké pofidérne slovíčko, ale tvoj (a nielen tvoj) príspevok do dejín demagógie
    Ale to je tebe (a nielen tebe) zbytočné vysvetľovať, vy tu len potrebujete aby vám zakaždým niekto pritakával na vaše "príspevky" a len čo sa vyskytne niekto, kto čo len s jednou vašou "teóriou" nesúhlasí, hneď útočíte - osobne, agresívne a najmä úplne demagogicky nechutným vytŕhaním viet z kontextu a prekrúcaním ich významu
    a teraz už vážne končím
    publikované: 12.02.2010 14:36:43 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. Historicky revizionizmus.
    Spomenul som, ze moje nazory su tzv. revizionisticke, ale musim vysvetlit, preco sa tejto teme nevenujem nijako intenzivne.
    Nevenujem sa tomu pre to, lebo "revizionizmus" uz zvitazil takmer na vsetkych "frontoch" a takmer uz niet bodu, az na jedena dva posledne, kde by sa tak este nestalo.
    Preto sa v tom neangazujem nijako aktivne. Nie je treba.

    Tak si to preberme (v poradi, ako si spomeniem).

    1. Nemci tvrdili, ze Ceskoslovensko je umely utvar, ktory sa rozpadne hned pri prvom zavane vetra. Rok 1993 im dal za pravdu
    2. Nemci tvrdili, ze Juhoslavia je umely utvar a ze sa rozpadne pri prvom napore vetra. Udalosti po smrti Tita im dali za pravdu
    3. Nemci tvrdili, ze Polsko je agresivny stat, mieniaci zabrat oblasti starocia obyvane uz nemeckou (alebo ponemcenou pospolitostou). Udalosti po roku 1945 im dali plne za pravdu.
    3 a pol: Nemci tvrdili, ze Poliaci nedokazu hospodarsky konkurovat nemeckej komunite. Udalosti po roku 1990 im dali plne za pravdu.
    4. Nemci tvrdili, ze ZSSR je zalar narodov a bolsevicke monstrum, ktore sa ma rozdelit, osamostatnit Pobaltie a pripadne aj Ukrajinu, Bielrousko. Udalosti po roku 1990 im dali plne za pravdu
    5. Nemci tvrdili, ze Imperialna Britska Risa je archaicke zlocinnecke monstrum, a ze ho treba znicit a. Udalosti po roku 1945 im dali plne za pravdu.
    6. Nemci tvrdili, ze divoky postfeudalizmus a jeho protiklad, bolsevicky komunizmus, su dva negativne extremy a ze praktickou je cesta socialneho stredu. Dnes je v Europe vseobecne socliany zmier, dovolenky a socialne poistenia vseobecne akceptovanym standardom.
    7. Nemci tvrdili, ze Europa ma byt jednotna. Dnesne EU im zrejme dava za pravdu, alebo nie?
    8. Nemci tvrdili, ze spolocenstvo je efektivne vtedy, ked nema straty sposobene vzajomnou nenavistou jednotlivych zloziek, vtedy, ked jej zlozky su dostatocne charakterne a discpiplinovane, aby nemuseli byt neustale strazene a spolocnost nemusela byt zadusena myriadmi sudnych sporov. Takuto integritu videli dosiahnutelnu napriklad v uvedomelom narodnom spolocenstve, kde kazdy clen sa bude citit dostatocne clenom celku, aby neminal energiu na kriminalne aktivity a boj medzi priatelmi, a kde kazdy jednotlivec bude mat stanovene vysoke naroky na svoj charakter a poctivost. Nemci tvrdili, ze tieto parametre ab definitio nemienia splnat cudzinci, ako aj to, ze druhy bod, samoindikovanu poctivost, niektore kultury explicitne odmietaju ako skodlivu.
    Tento bod nebol doteraz svetovym spolocenstvom uznany ako pravdivy - ale mozno k nemu tiez skor ci neskor dojde.

    Ak som na nieco este zabudol, doplnte ma.)


    ---
    publikované: 12.02.2010 14:38:49 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. AM, neber si to osbne.
    Ani ja si neberem tvoje slova ako "taranie" a podobne.

    Ja ta nepoznam, neutocim na teba, ale na principy - ktore naopak, velmi dobre pozname.

    Mozno to trocha vyzera, ako keby som sa to tu pokusal zgleicschaltovat, ale v skutocnosti su to tu take ukazky, alebo experimenty. Diskusia je vzdy o protikladoch, a na to treba oponentov. Ja, ked nemam oponenta, tak si ho kludne vytvorim aj z priatelov, nie to etse z teba, AM.

    Inac, ano, chcem, aby ste mi dali za pravdu, nie verejne, ale potichu, sami.) Ale este viac chcem, aby ste moje myslienky sirili dalej.
    Ja zas sirim vase, verte mi.)
    publikované: 12.02.2010 14:46:24 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. Diva Bara,
    hovoris, ze slepe patrony? Ako je potom mozne, ze protivnici maju vysoku umrtnost?
    publikované: 12.02.2010 14:54:43 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. Afganske mesto so 100 000 obyvatelmi v tychto dnoch Americania vymazu z mapy
    publikované: 13.02.2010 05:16:15 | autor: peace, american style (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. história alebo skôr arton
    kvôli tomu že jeden maršál chcel vystavať v Berlíne svoj víťazný oblúk nastúpila obranná agresia mierumilovného Nemecka?
    Oni zrejme išli zamedziť prebiehajúcim pogromom. Pochopiteľné, že zločinec nekričí, že chce lúpiť, on má práveže šľachetné úmysly, on zachraňuje životy, aj tisíce mŕtvych Albáncov by prežilo ak by humanitári konali rýchlejšie.
    Zavraždeného obvinili z terorizmu. Tým obhájili svoje zločiny agenti čo zhodili mundúr. Dobrí zabili zlého.
    Nemôže sa písať o klamstvách, ja som z toho veľmi smutný, ešte že si sa aspoň ty pravdu dozvedel.
    Nacistické špiny vraždili, vraždili a vraždili v Poľsku okamžite po ich vpáde, takže aj keby tie výmysly boli pravdivé je to uzavretá vec. Čo žiadaš, aby sa ešte niekto ospravedlňoval a platil výpalné a to naveky?
    publikované: 13.02.2010 06:23:59 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. koho myslíš tými bezbrannými? Deti? Neobhajuj cez ne ich spustlých „rodičov“
    Stali sa súčasťou vojenskej mašinérie?
    Ako robotníci napríklad už po vojne boli znepokojení že fabrika na výrobu zbraní ruší produkciu?
    Prijali štátnu politiku, účastnili sa na zločinoch, vystupovali proti nim? A ak áno, kedy, a v čom, do akej miery nastal istý morálny prerod alebo vypočítavá chamtivosť?
    Kto slepo uskutočňuje čo od neho žiadajú je vinný. Vojna sa dotýkala úplne každého a má každý istú zodpovednosť voči tomu, či sa stal šelmou alebo nie.
    Zločinec je zločincom aj keď je bezbranný a mučia ho, aj keď ho zlikvidoval jeho duchovný brat za kanálom.
    Stratili právo na ochranu pretože iných si nectili, žiadali smrť iných, nepoznali milosrdenstvo a keď prehrávajú žiadajú o milosť.
    Tí čo boli cnostní v čase skazy tí zomreli pre iné príčiny, skapatiny ale ľutovať nebudem a keď áno tak budem ľutovať to čo zlé vypustili.
    Anglo–židovskí blázni ich totálne eliminovali z nenávisti v rituálnej satanskej vražde, pretože každá vražda je náboženský čin. Vraždili a ja som neschvaľoval ich skutky, len som tvrdil, že je odvážne presvedčovať iných, že tí zavraždení boli všetci nevinní.
    publikované: 13.02.2010 06:57:58 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. Prebehla tragédia v Sodome
    dotýkala sa všetkých detí, ich rodičia boli natoľko skazení, že pre nich zahynuli aj deti.
    Vychovali by z nich takých istých debilov ako boli sami, to oni usmrtili vlastné deti.
    Je spravodlivé, že im deti boli odňaté lebo ich chceli zašpiniť, už nestihli, nie žeby nechceli z nich vychovať mrzákov.
    Ak môžu dediť majetok, aj génové kvality po rodičoch, nech aj trpia kvôli nim.
    Iránske deti budú spaľovať, Arton ty vieš už vopred koho zasiahnu, si ale citlivý, taký vnímavo ľudský.
    Nie, otázka je nastolená, či je správne aby americké deti vojnových štváčov pykali za ich zločiny. Zločinec by si žiadal vychovať svoje živé dedičstvo podľa svojho odkazu, deti sú rukojemníci, ich rodičia ich chcú pokriviť a rozvrátiť. Deti nie sú vinné za rodičov, lenže aj to sa stáva, že udrú na dieťa keď nemôžu rodiča. Dieťa psychopata je ako dieťa kápa mafie. Vždy sú ohrození z každej strany.
    Arton, ako ľútostivo pozeráš na iránske deti, aké pekné.
    V Iráne ročne zavraždia 73000 nenarodených detí, tie vraždy sa už uskutočnili, k nim nepovieš nič, aké stanovisko si zaujal k tomu, že samotní Iránci sa vyvražďujú?
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/4436445.stm
    nespomenul si ani raz, lebo súhlasíš? Je načase potrestať ťa za tvoje mlčanie, čo myslíš? Za jeden deň sa vyvraždí viac ako stihne židovská chamraď za stáročia. Holokaust najbezbrannejších civilov nevidíš?
    publikované: 13.02.2010 07:42:41 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. Fon - Vypalovanie miest.
    To je tema tohoto clanku - vypalovanie miest, ktoru sa nezakryte vyhrazaju dnesni ZidoAmericania.
    Preto sa tu mudro vyskytlo vysvetlenie, kedy tento ich zlocinny "zlozvyk" vlastne vznikol.

    Holkaust na nemeckych - ale lepsie povedane europskych mestach, pretoze bombardovana bola aj napriklad Bratislva.
    Holokaust na japonskych mestach, vratane dvojnasobneho nuklearneho pekla.
    A potom bez zastavenia pokracovali:
    Bombardovanie v Korei, len len ze znova nepouzili nuklearne zbrane.
    Holokaust bombardovania vo Vietname.
    Bombardovanie sice objemom obmedzene, ale lubovne, kdekolvek bol niekto neposlusny a zaroven neschopny patricnej obrany - napriklad Lybia.
    Hnusne bombardovanie priamo pred ocami celej Europy v Juhoslavii.
    Potom bombardovanie dlhodobe Iraku - este pred invaziou.
    Afganistan - bombardovacia vojna.
    A teraz vyhrazky Iranu.

    To vsetko zacalo zlocinom holokaust, ktory sa dopustili na Nemeckou, a ktory dokumentuje spominana kniha Brandt a Brandstatten.
    A ty tu polozis argument, ze VSETKY TIETO MEGA ZLOCINY su spravodlive, lebo " Nacistické špiny vraždili, vraždili a vraždili v Poľsku okamžite po ich vpáde"

    Daj zopar faktov, aby sme pripadne porovnali kvantitu procesov, o ktorych piseme. Pretoze toto nie je o emociach, ktore do ludi system napumpoval, ale o faktoch a o racionalnom porovnani, o spravodlivosti.

    Ale som rad, ze si nam predviedol krestanske milosrdenstvo v praxi. Neustale sa zial znova a znova potvrdzuje, ze krestanstvo, napriek jeho mnohym pozitivnym crtam, nesie v sebe zakladny mem manipulativnosti. Realni krestania vzdy boli a stale su ako taki mali Golemovia - ked je najhorsie, vzdy im do hlavy vlozi niekto ten spravny shem a oni sa stavaju bezmyslienkoviti vykonavaci jeho vole.
    publikované: 13.02.2010 07:52:46 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. Etika Sodomy.
    Znova dik za ukazku, ako hlboko je krestanstvo infikovane etikou primitivneho barbarizmu.
    Vyvrazdite ich vsetkych, ako v Sodome.
    TO je aj krestansky Boh.
    Preto sa krestania nikdy nedostali dalej, lebo su retazou priputani k ZLOCINU, ktory bol vyhlaseny za svaty.

    A vycitky svedomia?
    Nie, tie si prelepime nalepkou, ze sa starame o nenarodene semeno. Alebo rychlo skusime inu temu ....


    Fon, zriekni sa svojich hriechov, potom ti bude moct byt poskytnuta pomoc.
    publikované: 13.02.2010 08:01:33 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. Symbolicka pomsta bohov Olympu
    Vidim v tom nieco symbolicke, ze na olympiade vo Vancouveri zahynul mlady clovek z Gruzinska.
    Akoby olympsky bohovia chceli Gruzinsku a svetu pripomenut, ze si naozaj zelaju, aby pocas olympiady mlcali zbrane.
    Mam teraz na mysli Cchinvalli 08.08. 2008, ak si take nieco dnes vobec niekto pamata.
    publikované: 13.02.2010 08:47:19 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. Olympiada a Gruzinsko.
    Vyhodila ho.
    Ta symbolika aj mna napadla. Gruzinsko by malo teraz odist.
    publikované: 13.02.2010 08:59:09 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. Tak som pozrel ten linkna CNN,
    o masivnom utoku na "poslednu" bastu Talibanu v Afganistane.
    Hlavne som pozrel tie komentare - to je proste NEUVERITELNA HROZA.
    Presne do tejto temy - religiozne fanaticke prasce sa tesia, ako ich nevinni synacikovi vyvrazdia ludi na druhom konci sveta.

    Napriklad momentalne posledny:
    When God sent his people to war, he had them kill every man, woman, child, and their animals. No mercy for babies or animals much less women or men. God's people were involved in many wars, sometimes the reasons were not so clear or they were over what we might call selfish greedy reasons of men. Some things never change. God was with His people during times of war. When the Isrealites disobeyed God, he punished them with death by snake and other causes of death.

    ale pozrite si aj ostatne, skoro vsetky su take, este horsie... plnu hubu boha a vojny sucasne ...

    Aj som tam skusil nieco napisat, ok, ale upozornilo ma to
    "Your comment is awaiting moderation".

    Sloboda slova na CNN, realny obraz americkej slobody.
    publikované: 13.02.2010 09:23:56 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. pre istotu ten link zopakujem
    publikované: 13.02.2010 09:24:53 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. Good news from Marijah (Fallujah in Afganistan)
    3 U.S. soldiers killed in Afghanistan bomb attack.
    publikované: 13.02.2010 11:44:35 | autor: peace, american style (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. čo Bombardovanie Guernicy, Varšavy?
    Vraždy sú ničivé alebo len tie americké?
    Zloduch Churchill včera, dnes naklusali iní.
    Spolu s nimi ďalší dvojtvárni moralisti, ktorým ťažko vysvetliť, že to čo nazvali holokaustom nie je jedinečné a neopakovateľne hrôzostrašné, existujú aj iné zločiny, ktoré samozrejme neuvidia lebo nechcú. Presne ako ich rodný vzor holohoax.
    Súhlasíš aby zlodej išiel do basy? Áno? Lebo si ctíš majetok? Uctievaš ho ako idol? Prečo práve zlodej by mal byť potrestaný? A keď ho rozbombardujú prestal byť zlodejom? Naplnil sa nad ním trest, alebo bol nespravodlivý? A keď ešte klame, podvádza, ohovára, nenávidí, raduje sa z pokorenia iných ty tvrdíš, že je chudák nevinný lebo ho spálili.
    Teba už zavreli? Veru nie, veď si skutočne svätý a svätých do väzenia neprijímajú.
    Úbohé ak mňa a ešte aj am obviňuješ so súhlasu s vraždením len preto, že pravdivo vypoviem, že ľudia sú skazení.
    Smrť gruzínskeho sánkara spájaš s Izákovou vojnou? Izák je vinný jeho smrťou? Sánkar pomohol Izákovi a prišiel trest? Izák priniesol smrť? Uvažuješ týmto štýlom alebo kvôli čomu to vyťahuješ?
    publikované: 14.02.2010 03:53:00 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. Isteže nevieš nič o kresťanstve, ale hneď útočíš, čím je potvrdené čo ťa poháňa
    Myslíš kresťanstvom množstvo tupých fanatikov z pro life čo sú za útok na Irán a aj skoršie vojny, tvojich duchovných náprotivných bratov? Tí tiež samozvane určujú kedy sa stal zločin.
    Boh prišiel medzi pohanov, ktorí ho prijali, aj jeho cirkev, sväté pravoslávie, jediné kresťanské.
    Sektárske herézy a absolútne satanské magoriny nemajú s kresťanstvom žiadny súvis.
    Herézy sú snahou skresať pravdu, zriediť ju podvodmi, presne ako tvoje vypisovanie, vysmievaš sa mŕtvym ako výrobok židokomunistického prevýchovného systému.
    Barbarom je ten čo diabla nazve nevinným lebo neporušil dnes platné zákony.
    Nerozumieš kresťanstvu a ideš namyslene komentovať.
    Komu ty môžeš poskytnúť pomoc, kto by ju u teba hľadal?
    Arton veď ty si už teraz mŕtvy.
    Máš strach o dušu alebo o telo zavraždených?
    Milosrdenstvo je aj poprava tela, ale tá neuškodí ich duši, a tí vraždiaci zničili vlastnú dušu, a zároveň ak ich obete konali zlé skutky si pošpinili vlastnú dušu, a oni a to mi ver sa mohli smrťou vykúpiť.
    Ak je ti ľahostajné vyvražďovanie detí, ktoré sa snažia samé ZACHRáNIť pred mäsiarmi, áno aj zvieratá a každý sa bráni, pravdou je aj to, že keby sa narodili skončili by ako ty. Teraz ma neobviňuj ako máš vo zvyku, že schvaľujem tie jatky, ale tvrdím, že odišli na lepšie.
    publikované: 14.02.2010 04:18:14 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. bojuj čestne, boj je náš život a čo by bol život bez cti
    Dear Arton, ty východný amigo v zbrani chceme zmierniť ľudské utrpenie, ako kôl v plote, sám v pretlaku.
    Ale nie, našiel som šokovaného proroka, možno 2 zo 402, dosvedčila „diskusia“, že som sa brutálne mýlil, prepáč mi.
    Vojenské šialenstvo má isté kontúry i časové a priestorové, nepremiestniteľné podmienky, k tomu aj silu intenzity pôsobenia a bezbrannosť voči ponuke prepláchnutosti propagandou, zamýšľanej produkcii nemysliacich veriacich, nakoľko organizmus pod nátlakom skolabuje, podľahne a sa adaptuje.
    Superiórny Nadnemec nie, ten sa drží ako hrdza, stojí, môžete kričať a nič, je odolný či vyhráva alebo je rozdupaný. Každý sa vojnovému štvaniu podrobí, okrem jediných tvorcov civilizácie.
    Nemec je honorové označenie pre pokoru a utrpenie, Helmut nie je Američan, je voči vírusom imúnny.

    Poliaci sú reálnou hrozbou pre našu kultúru, bezpečnosť a stabilitu, podľudia z východu môžu prežívať iba pri ľadovom oceáne ako otroci herrenvolku, Gdaňsk je nemecký, koridor je nemecký, Ukrajina je nemecká. Wehrmacht riskuje životy za úplné zastavenie poľského teroru proti nevinným ženám a deťom. Nech Boh žehná osloboditeľov a rozdrví našich nepriateľov a ochráni našich vojakov.
    publikované: 14.02.2010 06:15:15 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. "Sektárske herézy a absolútne satanské magoriny".
    Tie su prave zakladom krestanstva.
    Uplne rovnako, ako zidovstva a ich brata islamu.

    Ked dojde ku krize, su uplne rovnaki.

    Pretoze, ako som uz pisal, uz neposkytujem individualme liecenie, bud sa ho ujme neikto z jeho sorty, alebo bude ponechany svojmu besneniu
    (ktore, ako vidite, je explicitne - ale nelutujte ho, ludia, ako on, vas tiez nelutuju - konieckoncov, toto je proces jeho liecenia)
    publikované: 14.02.2010 06:28:10 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. Lib Dem frontbencher Jenny Tonge sacked over call for Israeli soldier inquiryNick Clegg asks health spokesperson to step down after she called for inquiry into organ-trafficking allegations in Haiti
    http://www.guardian.co.uk/politics/2010/feb/13/jenny-tonge-sacked-israel-comments
    The Liberal Democrat leader, Nick Clegg, has sacked his health spokeswoman in the Lords after she called for an inquiry into allegations that Israeli soldiers were involved in organ trafficking in Haiti.
    publikované: 14.02.2010 10:48:48 | autor: guardian (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. Joseph Goebbels
    Z projevu ke kulturním činitelům a novinářům Protektorátu Čechy a Morava 11. září 1940 v Berlíně:
    V tom momentu, kdy se anglická moc zhroutí k zemi, budeme mít možnost organizovat Evropu nově, a sice na základě hledisek, která odpovídají sociálním, ekonomickým a technickým možnostem dvacátého století.
    Naše Německá říše prošla před sto lety podobným procesem. Byla tenkrát zrovna tak rozštěpena v mnoho částí, větších i menších, jako je tomu dnes v Evropě. Toto rozdělení na malé státy je snesitelné tak dlouho, pokud nejsou technické prostředky, především doprava, natolik vybudovány, aby přechod z jedné malé země do druhé vyžadoval jen krátkou dobu.
    (…) Prostor, který jsme dříve překonali železnicí za dvanáct hodin, překonáme dnes v moderním letounu za půl druhé hodiny nebo jednu hodinu. (…) Zatímco dříve jsme potřebovali čtyřiadvacet hodin, abychom se oklikou přes tisk domlouvali z Berlína do Prahy, nepotřebuji k tomu dnes ani sekundu.
    (…) Mezi evropskými národy si stále častěji razí cestu vědomí, že mnoho z toho, co se mezi námi dálo, byly v zásadě jen rodinné rozmíšky, pokud je poměřujeme velkými otázkami, které dnes musí vyřešit kontinenty. (…) Jsem přesvědčen, že během padesáti let se nebude myslet pouze v pojmech zemí - mnoho dnešních problémů pak úplně vybledne a mnoho z nich toho nezbude; pak se bude myslet v pojmech kontinentů a evropské myšlení budou naplňovat a budou jím hýbat možná mnohem větší problémy.
    (…) Sami o sobě jsme neměli v úmyslu zavádět tento proces pořádku a přeorganizování Evropy násilím. Stejně tak jako my lidé myslící velkoněmecky nemáme zájem narušovat ekonomické, kulturní nebo sociální jednotlivosti takového nějakého bavorského nebo saského kraje - stejně tak není v našem zájmu narušovat ekonomické, kulturní nebo sociální jednotlivosti řekněme českého národa. Jen se k tomu musí mezi oběma těmito národy vytvořit jasná základna porozumění. Musíme se setkat buď jako přátelé, nebo jako nepřátelé. A myslím, že natolik nás znáte z minulosti, že Němci dovedou být hrozní nepřátelé, avšak také velmi dobří přátelé.
    (…) Proto, pánové - a nyní mluvím naprosto reálně politicky , bez jakéhokoliv dovolávání se citů: Jestliže s tímto stavem budete souhlasit, či nebudete, je lhostejné; jestliže ho pozdravíte od srdce, nebo ne, je nepodstatné; na samotném stavu nezměníte nic.
    (…) Nenaplňuje i vás pýchou, že když přijedete do Hamburku, budete si moci říct: "To je i moje přístavní město." A když budete vidět německé loďstvo: "To je loďstvo, které ochraňuje i náš život!" A když budete sledovat hrdinské výkony německé branné moci: "To je ta branná moc, jež ochraňuje i náš národ, která i kolem nás položila železnou závoru své ochrany!" To bych považoval za užitečnější a uspokojivější než říct: "No tak holt musíme jít spolu!" a přitom mít v hloubi svého srdce výhrady.
    publikované: 14.02.2010 18:41:35 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. Kultúrna vložka pre neprítomnú Šahrezád
    Diváci objavili Shah Rukh Khana a vybučali DiCapria
    http://kultura.sme.sk/c/5240898/berlinale-od-hviezd-sa-cakalo-viac.html

    Neuveriteľné. V smetiarskej ukážke spieva Ali Khan súfijské gawwali
    http://en.wikipedia.org/wiki/Rahat_Nusrat_Fateh_Ali_Khan
    publikované: 15.02.2010 08:09:37 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. Ja fakt nemôžem
    Přijmout do Evropy jedinou vysoce sofistikovanou demokracii na Blízkém i Středním východě, bude pro svět výhra.
    http://olser.blog.idnes.cz/c/123958/Cim-driv-vstoupi-Izrael-do-EU-a-NATO-tim-lip-pro-Evropu-i-svet.html
    publikované: 15.02.2010 11:04:15 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. V Európe ten zločinný režim
    uvítame v Haagu pred súdnym tribunálom.
    Čím dřív, tím líp pro Evropu i svět.
    Bez ohľadu na názory všelijakých Oserov - obdivovateľov nacizmu.
    publikované: 15.02.2010 11:41:15 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. Velmi kratka recenzia
    Prave som si po niekolkych rokoch znovu precital knihu The Revolt Against Civilization od Lothropa Stoddarda.
    Casto som sa musel pozerat do tiraze, aby som sa uistil, ze kniha naozaj bola napisna uz v roku 1932.
    Moj zaver: Ste v ....
    A nepomozu ani svate zbozne zelania v podobe "Es kommt der Tag..."
    Hoci, optimistom som vzdy tak trochu zavidel.
    publikované: 15.02.2010 19:24:08 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. Grigoriy
    nie je ta kniha z roku 1922?
    publikované: 15.02.2010 19:32:21 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. Lothrop Stoddard – U prezidenta Tisa
    publikované: 15.02.2010 19:47:04 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. Bratislava sa počas WWII volala
    Fressburg.
    Zázračné miesto, kde sa počas vojnovej mizérie dalo najesť.
    publikované: 15.02.2010 20:53:31 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. Kri
    Moj vytlacok sice hovori, ze ide o "reprint" z roku 1932, ale mas pravdu, prve vydanie je naozaj z roku 1922.
    O to horsie.
    publikované: 15.02.2010 21:08:08 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. Lothrop Stoddard
    I ked nepoznam jeho dielo, i ked je to taky zabudnuty klasik, myslim, ze velmi nepravom a jeho veci su velmi racionalne a zaroven citatelne ci pochopitelne aj pre sirsiu sucasnu verejnost, ba aj pre "vzdelanejsiu" verejnost..


    Na druhej strane, ich zaklad su aj dnes zname veci. A dokonca aj akceptovane, coraz viac, Napriklad to, ze civilizacie rastu do komplexnosti az kym sa pod nou nezrutia, to je priam sucasna nastupujuca paradigma. Len sa zatial zamlciava druhy bod, ze zaklad unosnosti spolocnosti je dany biologickym potencialom.

    Takze poviem dva body:
    1. Koncept vzniku a zaniku civilizacii nie je pesimizmus a jeho opak nie optmizmus. Zanik a vznik spolocnosti je proste stary fakt.

    2. Jediny principialny rozdiel medzi sucasnostou a minulostou je pocet ludi, ich hustota a ich spojenie. Kym v minulosti dochadzalo k tisicam az statisicam evlucnych pokusov v malych izolovanych societach, dnes hustota ludstva sposobuje, ze society sa pod tlakom rozpadaju a nie je tak priestor pre tuto evoluciu.
    Su tu ale dve formy, akym biologicka evolucie pokracuje ci moze pokracovat.
    A. izolovanost societ nie priestorove, ale sietove (spolocenske vrstvy)
    B. racionalna vedoma eugenika (vratane genetickych technologii)

    Pravda, cely svet je experiment, a Zem je len mala petriho miska. Sance na uspech ci katastrofu neodhadujem, ale je to nejake realne cislo, .. no, v podstate je realne ine cislo, to, dokedy bude pokus trvat a kam az dospeje, nie to, ze raz skonci. V kazdom pripade ale existuje cesta.

    Ako by som to povedal symbolicky jednoducho?
    Ked vylejem na kopci seriozne mnozstvo vody, zakonite stecie dole. neviem kadial, nepoznam presne prekazky, ktore sa vyskytnu, mnoho vody sa vypari a mnoho zostane stat a hnit v slepej ulicke - alebo tam vytvori priezracne horske jazero. Ale urcite mnozstvo vody stecie az k moru.
    Proste je to tak. A ontologicky videne - v ziadnom z moznych vesmirov to inak ani byt nemoze.

    O osud sveta si fakt nerobim starosti, ten je zdravy, cim celkovejsie sa pozrem, tym je na tom lepsie. Tragedie sa odohravaju len na nizsej az osobnej urovni.
    To si asi treba uvedomit a to je asi aj jedine oslobodenie.
    publikované: 16.02.2010 08:09:09 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. Военный удар США и Израиля по Ирану сейчас весьма вероятен
    publikované: 16.02.2010 16:44:48 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. Tak si citam v tej knihe
    (ja som taky citavy a zvedavy)
    http://users.mo-net.com/mlindste/revltciv.html

    a uvedomujem si znova, co mi pripada dolezite a co som tu uz zoparkrat snazil zdoraznit:
    tieto eugenicke teorie (Stoddard) a svetonazory su nazory VYSOKO NAROCNE KULTURNE - ab definitio. Su to teorie o dolezitosti narocnosti na cloveka, su to teorie explicitne proti barbarskosti a upadku.
    Preto: mozu byt oponentami napadane za to, ci odrazaju relitu presne, alebo ci su prakticke, ci naroky , ktore pozaduju, stoja za namahu, alebo ci nebezpecenstva, pred ktorymi varuju, su naozaj az take zle. Dobre, to moze byt spochybnovane, ale v ziadnom pripade, priatelia, zvlast vy menej skuseni v diskusiach, sa nedajte zatlacit do pozicie, ze VY obhajujete nejaku primitivnost alebo barbarskost. Ako som povedal, AB DEFINITIO je to naopak !

    Aby som to pre istotu zas vyjadril jednoduchym podobenstvom : su teorie tvrdiace, ze by clovek mal dodrziavat cistotu. Tie mozu byt napadane, ze mozno to prehanaju a cistota ako taka nie je az take absolutne pozitivum. Ale nikdy nemoze byt teoria narocnej hygieny napdana, ze je to teria spiny.
    Ak to niekto robi, musi byt bud nevzdelany blazon, alebo patologicky klamar. Ale nezbudajte, priatelia, ze nasi oponenti SU PATOLOGICKI KLAMARI a presne takto absurdne sa spravaju. Aj na ich vlastnu skodu.
    publikované: 16.02.2010 18:33:31 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. Zaver k Stoddard
    Som to neprecital podrobnejsie, neskor, ale dosiel som k zaveru.

    Citujem:
    "For, may we not believe that those majestic laws of life which now
    stand revealed will no more pass utterly from human
    ken than have other great discoveries like the sowing of
    grain and the control of fire? And, therefore, may we
    not hope that, if not to-day, then in some better time,
    the race will insure its own regeneration? To doubt
    this would be to deny that mysterious, primal urge which,
    raising man from the beast, lifts his eyes to the stars."


    Ergo, aristokraticky Stoddard uzatvara:
    Primal urge is undeniable.

    Takze uz viem, preco po precitani tohoto pouzil Grigoriy gramaticky tu druhu osobu:
    "Ste v ..., vy nestastne slepe ulicky vyvoja."

    (koniec nedopisal, ale mohol to mysliet iba takto, inac sa Stoddard interpretovat neda).



    publikované: 17.02.2010 21:44:00 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. O osudoch karavan
    Karavane putujucej v neznamej pusti sa moze stat, ze nacas strati spravny smer a zabludi, ale, ak je vedena najlepsimi ludmi, je takmer zarucene, ze nakoniec dosiahne ciel svojho putovania. A veru, mnohokrat sa tak aj stalo.
    Horsia je situacia tam, kde karavanu vedu hlupaci; hoci aj tam sa niekedy nahodou pritrafi, ze sa akymsi zazrakom podari prist do ciela.
    Tam vsak, kde sa ludia putujuci v pusti stali obetou intrig podlych podvodnikov, tam niet nadeje - tam je len bolestna smrt.
    Su vsak aj ludia, ktori kracaju osamote, ale v pusti este nikto nevidel ich stopy, lebo vietor ich vzdy vyhladi.
    Tak veru, vselico sa na tomto svete stava.
    publikované: 17.02.2010 23:15:46 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. tak a teraz sa nam Grigoriy priznaj,
    kde si to cital.
    publikované: 18.02.2010 04:03:30 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  88. Iris,
    precital som si tvoju poznamku a vyzvu, a slubujem ti, ze akonahle budem mat cas, primerane ti odpoviem. Nechcel by som ti odpovedat len kratko, lebo by ti nemuselo byt jasne, co myslim. Na druhej strane vsak, obavam sa, keby som ti odpovedal hned teraz, mohlo by to byt ovplyvnene emociami.
    V kazdom pripade ti slubujem, ze budes citat nieco velmi zaujimave, lebo ty si to teraz uz z mojej strany naozaj zasluhujes.
    Zaujimave to vsak bude aj pre inych, lebo v skutocnosti ta len pouzijem ako zamienku na napisanie niekolkych poznamok, ktore som uz davnejsie chcel dostat von, len na to nebola prilezitost.
    Naozaj ti dakujem za vyzvu.
    publikované: 18.02.2010 07:23:12 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  89. fejtón
    publikované: 18.02.2010 09:02:49 | autor: 14/88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  90. Je dobre, Grigoriy,
    ze si to nevzdal aspon individualne.
    publikované: 18.02.2010 14:05:27 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  91. Dobry den, Iris
    Slubil som, ze ti nieco napisem. Bol som vtedy rozhodnuty, ze ti vhodnym sposobom vysvetlim, co sa patri, a co je nevhodne. Poznamenal som tiez, ze moja odpoved potrebuje odklad, lebo som vedel, ze je nespravne dat slobodu emociam, ktore aj tak nic nevyriesia. Emocii uz na tomto blogu bolo viac, ako rozumu - asi patkrat viac.
    Velku zasluhu na tom mas ty osobne. Mohol by som ti teraz dat jednu lekciu zo slusneho spravania, ale ani to sa mi uz nechce a nakoniec, vsetci vieme, ze tebe by to aj tak nepomohlo. Mohol by som pridat aj jednu psychoanalyzu, ktora by mnohych pobavila, a ty by si sa vobec necitila dobre, aj napriek tomu, ze teba uz len tak lahko nikto a nic nezaskoci.
    Mohla sa brat ohlad na to, ze napriek vsetkemu, co si tu proti mne vo svojej bezocivosti v minulosti nazvastala, v urcitom momente som sa zacal vyhybat akymkolvek reakciam na tvoju osobu, a dokonca som bol voci tebe nezvycajne zhovievavy.
    Je to tak?
    Ty si to vsak neoceneila, lebo ocenit mozeme naozaj len to, co uz v nas je. Tentokrat mam na mysli takt a zhovievavost.
    Napisal som sem pred dvoma dnami jednu malu spontannu volnomyslienkarsku uvahu o ceste ludi, ktora nakoniec ani nebola urcena tebe, a ty si ma bezocivo obvinila, ze som to niekde ukradol, co ja samozrejme nikdy nerobim, lebo to nepotrebujem. Tvoje nizke sebavedomie ti nedovolilo, aby si si na mna priamo ociambrila svoju hnusnu papulu v tvojom mene, ale skryla si sa za dav, ziadajuc, aby som sa VAM priznal, "kde som to vycital". Neviem sice, koho si mala na mysli tym davom VAS, ale vies, teraz si mozem mysliet, ze si Emina sesternica alebo Artonova zena, ked tu tak bezocivo vystupujes v mene nejakeho pitvor-davu. Mozno si vsak myslela seba a tvojho guru tam v NY.
    Tak, ci onak, este raz ti hovorim, ze je naozaj podle, ak clovek nieco ukradne od ineho, a predklada to ako svoje myslienky. Urcite to vela ludi robi, a je tazke to odhalit.
    V urcitom zmysle si mi vsak, aj ked urcite nechtiac, aj polichotila: "Grigoriy, toto bolo take dobre, ze to nemoze byt od teba".
    Mozno ta vsak presvedci prihoda, ktora sa mi stala celkom nedavno. Skupina ludi ma poziadala, aby som im povedal niekolko zaujimavych slov o vselicom. Stretli sme sa v jeden zimny vecer v neformalnom prostredi pri tabakovom dyme a pri jednom pohari vina asi o siedmej vecer, a nic moj monolog neprerusilo az do asi polhodiny po polnoci, ked jedna mlada deva zdvihla ruku a poziadala o slovo. Najskor som si myslel, ze sa chce nieco opytat k veci, alebo vyjadrit nesuhlas. Na moje zdesenie mi vsak ohlasila, ze potrebuje ist na toaletu.
    - Ved ja predsa nerozhodujem o tom, kto kedy moze ist na toaletu.
    - Ja viem, ja som vas len chcela poprosit, aby ste medzitym nic nehovorili, aby som o nic neprisla.

    No vidis, a ty ma tu verejne obvinis, ze neviem napisat par jednoduchych viet.

    Slubil som tiez, ze okrem odpovede na tvoju vyzvu tu napisem aj niekolko slov k tomu, co sa na tomto blogu odohralo za poslednych niekolko rokov, ale uz som si to rozmyslel.
    Som si isty, ze by to nerobilo dobru krv, lebo potom by mi miestni uz hovorili vselico, len nie mlady pan, a to zatial nechcem.
    Mozno nateraz len tolkoto: Je zabavne sledovat polnych zajacov, ako sa snazia preskocit nizky plot, ale je nanajvys trapne vidiet ich pokusy o preskocenie vysokeho kamenneho muru - hlavne, ked ani netusia, co je na druhej strane.
    Prijemny weekend tebe Iris, aj tvojmu davu.
    publikované: 19.02.2010 21:15:59 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  92. Grigoriy, Grogoriy.
    Opat deprimovany a defetisticky?

    Vyzera to tak, ze tvoj format sa scvrkol na temy o prospesnosti znizovania dani a o sexualnej promiskuite, comu sa s velkou energiou venujes na Jetotaku.
    A frustracie odtial si chodis vybijat sem.

    publikované: 20.02.2010 07:35:51 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  93. Je sice pravda,
    ze byt "deprimovany a defetisticky" je dost neprijemny stav, ale je to asi stokrat lepsie, ako byt prispatym slizkym bastardom, ktori sleduje inych ludi na internete.
    Arton, najviac sa mi na tebe paci tvoja bezociva schopnost diskutovat hlavne o veciach, ktorym vobec nerozumies, a vo svojej vseobecne znamej roztrzitosti a pripecenosti to dokonca aj nechcene priznavas:

    "I ked nepoznam jeho dielo, i ked je to taky zabudnuty klasik, myslim, ze velmi nepravom a jeho veci su velmi racionalne a zaroven citatelne ci pochopitelne aj pre sirsiu sucasnu verejnost, ba aj pre "vzdelanejsiu" verejnost.."

    Pacia sa mi tiez tvoje bombasticke jasnovidecke prehlasenia o buducnosti typu "ja som vas vystrihal". Novy bratislavsky prorok?
    Ty si proste genius, aj ked len insitny, a samozvany moderator vsetkych diskusii.
    S tym podlym spionovanim si ma fakt nahneval, a urcite ti to este niekedy zratam - ty bastard.
    publikované: 20.02.2010 08:05:23 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  94. Príbeh s mrauným ponaučením
    Medzi mačky žijúce vo voľnej prírode, ktoré dostávali teraz v krutej zime extra dávky potravy, nepravidelne prichádza hrdzavý grobian so žltými očami. Už zdiaľky huláka, vtrháva medzi konzumujúce mačky a snaží sa dosiahnuť stav, keď on bude žrať a ostatné sa budú z úctivej vzdialenosti pozerať. Spočiatku sa ho ľakali, ale teraz ho berú na vedomie so stoickým pokojom. Priam na nich ten nadhľad vidno, čím sa revúci agresor stáva smiešny.
    Nedávno som na neho natrafila v obývanej časti. Chvíľu som zaujato sledovala, ako tam hrá dobrú obtieravú mačičku. Je to tak, že presne rozlišuje, kde má byť líškajúcim sa pokrytcom a kde môže uvoľniť stavidlá svojej prirodzenej ryšavej agresivity.

    Ale aspoň sme sa, Grigoriy, dozvedeli, že ti chýba publikum, ktoré ani nemukne a radšej sa pomočí, než by malo opustiť tvoj akčný rádius.
    A niektorí ľudia sú proste tak sebastrední, že si aj stalkera vymyslia.
    publikované: 20.02.2010 08:32:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  95. Grigoriy,
    okrem tazkej prepracovanosti sa k tvojemu problemu rata aj varazna paranoja (indukovana precenovanim vlastnej osobnosti).

    Nebudem stracat cas rozoberanim, co nazyvas "podlym spionovanim" ( ze ta vidno zobrat Jetotaku, zmienka o Nietzschem, alebo nejake este horsie predstavy ?), ale tuto tvoju stihomansku slabost, byt tebou, by som nepodcenoval.

    I ked som uz povedal, ze individualne neliecim, je nepochybne, ze jej zdroj je ten isty, ako zdroj tvojich depresii:
    demonizovanie velkeho nepriatela. A, konieckoncov, preco to nepovedat, privela egoizmu.

    Je skoda, Grigoriy, ze po tolkych rokoch tvojej aktivity, takto koncis. Vobec neposobis dostojne.

    publikované: 20.02.2010 08:32:56 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. A este len fakticka k eugenike pre zvysok pritomnych.
    Ja nikdy neklamem, preto som na rovinu napisal, ze dielo Stoddarda urcite nejak ucelene ci dopodrobna nepoznam (on osobne je ale spominany, napriklad aj na Beo.sk ).
    Pozrel som sa ale do tej jeho knihy, aby som videl, o com je preboha konkretne rec, a velmi lahko bolo posudit ci vyjadrit svoj nazor, ze je naozaj este aj dnes citatelna (a hlavne poucna o motivoch a cieloch eugeniky v tom obdobi).

    Ale keby vam nahodou niekto hovoril, alebo vo vas vznikol ten dojem, ze som genius, co len insitny - neverte mu. Naozaj, verte hlavne svojmu racionalnemu jadru a precitajte si to sami (este raz ten link):
    http://users.mo-net.com/mlindste/revltciv.html

    Podla mna tam nie je nic deprimujuceho, a urcite nic take, co by davalo pravo akemukolvek neuznanemu grafomanovi pisat vam vsetkym pritomnym, ze "Ste v ...".
    publikované: 20.02.2010 08:56:10 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  97. Ema, nemyslim, ze by si Grigoriy nieco vymyslal.
    Po jeho dnesnom vybuchu si viem predstavit, ze ludia, ktori poznaju jeho povahu osobne, sa radsej pytaju aj to, ci im dovoli odist na zachod.
    publikované: 20.02.2010 09:02:14 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  98. Ja nášho priateľa Grigoriya
    na Jetoftáku nesledujem, a preto si ani neviem kompetentne vytvoriť mienku o jeho indukovanej paranoji, ale ten obraz s mlčiacou nemočiacou väčšinou sa mi každopádne páči.
    Nie je to sebastrednosť, ale atavizmus. To je charakteristická slovanská duchovná črta, žrec sediaci uprostred kruhovej svätyňe v posvätnom háji. Ostatní mu pozorne načúvajú, možno pritom aj rozmýšľajú o eugenike, ale potichu. To Germáni boli iní. Tí boli hluční a v jednom kuse museli niečo trhať na kusy.
    publikované: 20.02.2010 13:45:24 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  99. tak to ti dakujem pekne.
    Mas vyhrady voci kralovskemu pluralu? Hm...ale ved vsetko co satu napise cita mnoho ludi, nielen ja. Mozno sa tu citim ako doma :o), ved nie kazdy ma harmonicku rodinu :o), preto ten plural. A mozno je za tym uzkost a strach, ano je to mozne. Ale urcite to bola aj lichotka. Ale hlavne, to bolo nevinne. Proste ma to hned napadlo, ked som si to precitala o tych zaviatych stopach na pusti, pacilo sa mi to az tak, ze mi nehnevaj sa, ale naozaj mi to pripada, ze si silne inspirovany niecimi myslienkami.
    A vies preco? Pretoze je tu z tvojej strany taky silny kontrast medzi tvojimi "bajkami", uvahami o pocestnych v pusti a pod a medzi tvojimi osobnymi vstupmi a komunikaciou medzi diskutermi. Priepastny rozdiel. A taktiez tvoje nespravodlive obvinovanie, dovolim si povedat skutocna paranoia. To sa mi naozaj nehodi do charakteristiky inteligentneho, scitaneho, velkomyselneho cloveka.
    Ale to som ti napisala len preto, ze som mala pocit, ze ti mam odpovedat, nakolko si ma oslovil.
    Grigoriy, mne je to volne. Internetovu konunikaciu povazujem za zabavu. Urcite sa v tom najde nieco inspirujuce, nieco som tu skutocne nasla (alebo niekoho?) heh, na internete sa to neda pomenovat, ale ja si vycucnem to, co je pre mna dolezite.
    Take it easier my friend and go on :o)
    publikované: 20.02.2010 17:06:52 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  100. Tak sa vratme k teme a uzavrime to klasikou.
    Stoddard, ktoreho tu spominame a vsetci uznavame, no joke, vo svojej knihe cituje:
    --------------------
    Besides the extreme forms of degeneracy there are milder forms, more or less inconspicuous, not to be diagnosed at a first glance. These, however, are the most dangerous for the community, because their destructive influence only gradually makes itself felt; we are not on our guard against it; indeed, in many cases, we do not recognize it as the real cause of the evils it conjures up -- evils whose serious importance no one can doubt.

    A mattoid or half-fool, who is full of organic feelings of dislike, generalizes his subjective state into a system of pessimism, of 'Weltschmertz' -- weariness of life.
    Another, in whom a loveless egoism dominates all thought and feeling, so that the whole exterior world seems to him hostile, organizes his antisocial instincts into the theory of anarchism.
    A third, who suffers from moral insensibility, so that no bond of sympathy links him with his fellow man or with any living thing, and who is obsessed by vanity amounting to megalomania, preaches a doctrine of the Superman, who is to know no consideration and no compassion, be bound by no moral principle, but 'live his own life' without regard for others.
    When these half-fools, as often happens, speak an excited language -- when their imagination, unbridled by logic or understanding, supplies them with odd, startling fancies and surprising associations and images -- their writings make a strong impression on unwary readers, and readily gain a decisive influence on thought in the cultivated circles of their time.
    -------

    Eugenika naozaj varuje pred realnymi nebezpecenstvami. Skoda, ze ludia necitaju pozorne.
    publikované: 21.02.2010 09:40:20 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  101. Aká zarážajúco presná analýza
    zdegenerovaných intelektuálov.

    Okrem toho, že Grigoriy nedokáže nájsť v knihách, ktoré sám odporúča, svoj vlastný obraz, celkovo pôsobí ako zakuklený sionista, ktorý prichádza rozkopávať priestory ako je náš pitvor a vyzývať nás na defetizmus. "Vzdajte to, vzdajte to. Ste v p..."

    Keby slovanskí žreci, idar, v kuse naduto pičovali ako Grigoriy, obávam sa, že by nimi poslucháči v posvätnom háji konáre vyzdobili.
    Aj Slovan má len jedny nervy.
    publikované: 21.02.2010 09:59:23 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  102. Drahi kryptosionisti
    Dostali ste sa vo svojej pomylenej predstave o svete k bodu, ked si vzajomne lichotite, blahozelate si a spolocne bezocivo oslavujete vitazstvo, ako ho niekedy oslavuju hyeny, ked si vo vecnom boji s levom namyslaju, ze mozu vyhrat. (Pozirte si este raz video, ktore som vam svojho casu poslal. Pozrite si, ako skoncila bezociva hyena. Ak ste vtedy nepochopili inotaj, mate moznost teraz.)

    Odteraz sa vsak budeme rozpravat otvorenejsie - takmer bez inotajov, lebo vy takej reci nerozumiete. Zamerne hovorim otvorenejsie, a nehovorim uplne otvorene, lebo vasi sukmenovci to nemaju radi, a preto je to aj nebezpecne.

    V kriminalnej praxi je vseobecne znamy jav, ked zlocinec v snahe vyhnut sa spravodlivemu trestu, priznava sa verejne k menej zavaznym priestupkom, aby odputal pozornost od jeho skutocnych zlocinov. Aj to som vam tu uz raz pripomenul, ked som vam podhodil to Atzmonovo:
    "Is it really Zionism? Or shall we admit that it is something far greater than we are entitled even to contemplate within the intellectual boundaries we imposed upon ourselves?"

    Alebo este predtym, ked som vam povedal toto:
    "Je mnoho ludi, ktori sa nas rafinovane snazia presvedcit, ze matkou vsetkych problemov dnesneho sveta je sionizmus.
    Ja vsak s takym nazorom vobec nesuhlasim, pretoze som presvedceny o tom, ze velke problemy sme tu mali uz davno pred vznikom sionistickeho hnutia."

    Vedeli ste vtedy, kryptosionisti, o com hovorim?

    Na taketo veci ste nikdy nemali odpoved, taketo veci ste jednoducho ignorovali, lebo ten vas pitvor, to nie nic ine, ako kryptosionisticke zavadzanie a podvadzanie - odputavanie pozornosti. Kedykolvek som vam podhodil referenciu o veciach, ktore sa vam kryptosionistom nehodili do kramu, kedykolvek som isiel do podstaty, jednoducho ste to ignorovali. Ja som vam tie kamene pravdy sem hadzal, aby som testoval, kto naozaj ste.
    Vsetky vase zvasty o zaznamenavani sionistickych zlocinov, ktore aj tak nikomu nehovorili nic nove, lebo su kazdemu vseobecne zname, sluzili a sluzia len na to, aby ste odputali pozornost od skutocnych zlocinov vasich sukmenovcov.
    Kto z tych, co naozaj sleduju veci a chcu poznat pravdu,nevie dnes o vsetkom, co sa tu vy snazite prezentovat ako vas uslachtily boj proti sionistickym zlocinom? Comu sluzi to vase zavadzanie a podvadzanie, tie vase desatrocne omielania jednej temy, ta vasa neschpnost alebo neochota ist do podstaty?
    Vedeli by ste mi povedat, kryptosionisti, preco ani jeden z vas nereagoval na prispevok, v ktorom anglicky historik podrobne opisal podiel Zidov na madarizacii Slovakov, a ako to suviselo s arizaciou? Preco ste mlcali? Taketo veci sa nehodia do vasho kryptotazenia? Preco ste nikdy nereagovali na prispevky o praci Israela Shahaka, alebo profesora Kevina MacDonalda? K takymto veciam sa vy nevyjadrujete, lebo to ide do podstaty, a vasou ulohou je len zvastat o nicom - uz viac, ako desat rokov.
    Vy sa pretvarujete, ze odhalujete sionisticke zlociny a zaroven propagujete najhnusnejsie paskvily zidovskeho pseudoumenia, ktorych jedinym cielom je znicit vsetko, co je cloveku dobre a vznesene.

    Viete o com hovorim Ms. Grenouille?


    publikované: 21.02.2010 11:32:14 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  103. Nuž tak ešte raz dáme klasiku
    When these half-fools, as often happens, speak an excited language -- when their imagination, unbridled by LOGIC...
    Grigoriy, full of organic feelings of dislike, nám tu zúrivo vyčíta pojem sionizmus - a pritom ho sám používa.

    Tu bolo ikskrát vysvetlené, prečo je momentálne sionizmus hodný pozornosti. Na rozdiel od rôznych bývalých maďarizačných boliestok. Toto tu NIE JE téma, Grigoriy, a nikdy nebude. Slováci nie sú chazari, nebudú si tu bľačivo jatriť staré rany.

    Nezabudni poosierať aj Stoddarda. Možno je to tiež žid ako Süskind. Zisti si to pre istotu. Veď čo ak ťa chce zas niekto ojebať.
    publikované: 21.02.2010 13:11:55 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  104. Rozhovory s duchom?
    Clovek, ked podlahne paranoji, pomylenym predstavam a stihomanu, tak mu uz naozaj niet pomoci.
    Ja si napriklad myslim (namyslam), ze moji nepriatelia sa rozpravaju s duchmi.
    V jednom clanku (link je nizsie) niekolko ludi diskutuje s nejakym Grigoriyom, hoci ten tam ocividne nic nenapisal.
    Len pre zaujimavost, precitajte si pozorne tu duskusiu.


    http://ema.blog.sk/detail-firtas.html?a=63065f1c7273fcfc55fa4c888dd5ee36
    publikované: 22.02.2010 09:19:59 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  105. Existuju take univerzalne chyby a slabosti.
    Napriklad vecne vyplakavanie, ako mi/nam cely svet krivdi.
    A zdoraznovanie svojej dolezitosti.
    Koho mi to len pripomina?

    Ja som sa pozrel na tel link, Grigoriy, ja ti ten cas venujem.
    Tento blogserver patri tym istym ludom, ako napriklad Sme a podobne. Je kludne mozne, ze tu aspon obcas admin nieco zmaze.
    Autor blogu urcite nic take priamo nemoze. No, tak bud pocteny.
    Ja som si ale skor v tej starej debate vsimol, ze uz pred rokom som znechutene oponoval tvojmu defetizmu, pesimizmu a tvojmu rypaniu do ludi, co s tebou nesuhlasia. Vyzval som ta tam, aby si kludne napisal cokolvek, co chces, nech uz sa konecne dozvieme. Vysledok po roku: zasa nic, len si uz celkom osobne skolaboval.
    Vlastne hej, jeden vysledok si dosiahol. Objavil si to rafinovane tajomstvo, ze tento Emin blog nie je zdroj, centrum, jadro, odkial bude zvrhnuty celosvetovy iluminatsky rezim.
    No - aspon nieco.
    Ale... cudujem sa, ze si nieco take predpokladal.
    To je ozaj menej hlupa ta predstava, ze od zaciatku je tento blog len na to, by neutralizoval ohromne politicke kapacity moje, Idarove, no..Sinuhe tu uz cas nezabija (rozumny clovek, bez ironie) , ostatne zname nicky odisli uz nasrate ... a tie menej zname vlastne tiez, no, vlastne ako sionisticky projekt tento blog zlyhal, lebo uz neviaze kapacity skoro nikoho.

    -----
    PS. Uz naozaj osobne neliecim, ani najlepsich priatelov. Nie len koli svojmu casu a svojim nervom, ale pravdu povediac, odlkedy som neuspel u svojej priatelky Iris, nezabranil jej nervovemu zruteniu, som skepticky voci moznostiam liecenia takto cez internet.
    Ale cas a nebrzdena nesebakriticnost urcite aj v tvojom pripade urobia zazrak. A sa budes moct tiez venovat off Piste, alebo on Pizde, proste, comukolvek, co ta uspokoji.

    Na Slovensko pricahadza jar.
    Ako vzdy, taky ten cyklus...
    publikované: 22.02.2010 13:25:10 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  106. A linka na pitvornú diskúziu,
    v ktorej sa istý Grigoriy v rámci strhávania pozornosti na svoje obrie ego vyhlásil za mŕtveho, nebude?

    Arton, on veľmi dobre vie - má na tejto virtuálnej periférii tiež svoj blog - že okrem administrátorov nemôže mazať diskusné príspevky nikto.
    Keby som bola paranoidná ako Grigoriy, mohla by som sa domnievať, že zrejme našiel spôsob, ako môže autor mazať svoje autorizované diskusné príspevky. Ale je mi to cugrunt jedno, pretože tie minulé diskusie sú ako staré zaváraniny v rohu na polici. Niekto jednu vyhodí oknom - a čo.
    publikované: 23.02.2010 06:29:32 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  107. OK
    V skutocnosti to nebola jedna zavaranina, ale takmer vsetky; aspon za rok 2008. Pricom na tom naozaj nezalezi, ale o niecom to hovori.
    Ked niekto hodi do platzu nejapnu informaciu o stave niekoho ineho, ten iny to moze brat ako vyhrazanie, a dlho sa neozve - take jednoduche.
    A, kedze toto uz naozaj nema uroven, dakujem.
    publikované: 23.02.2010 07:39:59 | autor: grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  108. Tak to, s odstupom casu, skusme uzavret znova.
    Grigoriy mal na blogu nejake clanky.
    Sam som sledoval, co bude a snazil sa mu tam podporit diskusiu.
    Ako to dopadlo?
    Clanky su prec - predpokladam, ze ich sam stiahol. (zrejme tiez vlny sebadestrukcie a depresie, ale nemienim tu robit skutocnu psychoanalyzu)

    O com boli tie clanky - kedze Grigoriy tu uz roky naznacuje, ze sa teme venuje roky, ze vie o skutocnom zle a pomeroch vo svete moci - ale nepovie?

    Boli to mravoucne bajky.
    Nic proti tomu, nic proti volnej az poetickej filozofii - je to jeden z prvkov, ktory je zaujimavy.
    Ale nech potom tento pasivny a defetisticky autor nevycita tomuto blogu, respektive priamo mne, nejaku obmedzenu agendu.
    Ten, co tu explicitne viackrat vyzyval, ze mame zidov, sionizmus, respektive nasich nepriatelov respektovat, lebo sme (neviem, kto je to presne my) , lebo sme "prehrali", nema ani za mak moralneho prava kritizovat kohokolvek, kto kritizuje apson urcite aspekty chorob tohoto sveta.
    Zvlast vtedy na to nema pravo, ked sa jeho vlastny prinos obmedzuje na demonizaciu nepriatela, na sirenie skepse a defetizmu, na pisacky o povrchnych problemoch moralky (vztahy a filmy, priam bulvar) a pripadne na opravovanie gramatickych chyb v diskusiach na aktivnych opozicnych servroch (myslim, ze tento jeho typicky snobsky postoj som videl na prope - ach jaj, zas ma obvini z toho, ze ho sledujem ).

    Velmi som sklamany, ani nie tak koli jeho politickej orientacii, ved ludi, ktori vidia tazisko hlavnych problemov sucasneho Zapadu je coraz viac a coraz kvalitnejsich, vyrovnanych a rozhodnych, takze v tomto smere straty nie su fatalne. Ale skor koli tomu, ze takto moze pokracovat niekto, kto sa venoval, aspon teoreticky, vychodnej filozofii. Alebo je problem v tom, ze aj tu je postoj skor len fromalny a povrchny?

    Dajme tomuto cloveku, ktory obvinuje ludi a blogy z "kryptosionizmu", z nefer hry, zo zakulisnych mazani a skrytych podrazov, posledne slovo. Jeho cerstvy citat 21.02.2010 11:32 (sice "vytrhnuty z kontextu", ale aj v tom je jadro semantickej analyzy, ze dokaze presne videt, CO je vlastne napisane).

    Takze bez dalsieho komentara, Grigoriy:
    "Je mnoho ludi, ktori sa nas rafinovane snazia presvedcit, ze matkou vsetkych problemov dnesneho sveta je sionizmus.
    Ja vsak s takym nazorom vobec nesuhlasim"
    publikované: 25.02.2010 08:56:19 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014