Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bludný Holanďan

„A ja som si myslel, že som si vzal všetko cenné.“
Remix starých mýtov o putovaní podsvetím, z ktorých Wagner upriadol svojho Der Fliegende Holländer a Joachim Herz zabudnutý čierno-biely film, má jednoduché posolstvo: smrť ťa spasí.
Len toľko som si povedala, keď som sa stala hromozvodom dvoch pólov vykorenenosti: preklínania rodnej krajiny, sveta svojho detstva, preklopeného časom do jej gýčovitej romantizácie.
 
Príbeh je to tuctový. Kamarát z tej istej ulice, s ktorým sme ťahali po ulici káčery kúpené v tej istej hračkárni na rohu sa spakuje, súc volaný sirénami bohatých príležitostí a odlieta na Západ, za oceán. Tu by sa mal príbeh končiť, pretože kamaráti z detstva sa tým pádom stávajú cudzími ľuďmi. Niet spoločných skúseností, niet spoločných tém. Bodka.
 
 Lenže príbeh pokračuje tuctovým „jedného pekného dňa prišiel mail ...“. Vľúdny a s otázkami, ako sa máš a tak. My, čo sme tu zostali, žijeme priateľstvami z detstva akosi kontinuálne, a sme naivní. Na vľúdnu odpoveď sa ustanovilo sto kilobajtov hrubého nadávania na Slovensko a Slovákov, lebo – ako vysvitlo – kamarát z detstva tu medzitým bol, chcel si zobnúť z tejto neregulovanej bonanzy, ale sa tu už zle orientuje a nepodarilo sa.
 
Zostala som mlčať. Načo vysvetľovať, že to on odtiahol za prísľubom moci nad nami zápecníkmi v podobe lukratívnych príležitostí (na ktoré sme sa my ... nereflektovali) a je nespravodlivé vyčítať nám, zápecníkom, že sme mu tu nevytvorili podmienky, aké si predstavoval. Mal tu zostať a vytvárať. Napriek tomu prichádzali ďalšie maily, jeden-dva-tri som ešte prečítala, poprehĺtala horké sliny a ďalšie zablokovala. Tým sa pre mňa stretnutie po rokoch s priateľom z detstva skončilo.
 
 
 
Prešiel dlhý čas. Jedného pekného dňa prišiel na moju pracovnú adresu mail. Že podpísaný ten a ten hľadá istú osobu, ale nevie, či na správnom mieste. Medzitým západný prepytujem kapitalizmus poznačil aj nás, a tak som si položila svinskú otázku: čo tento môj kamarát z detstva, nenávidiaci Slovensko, odo mňa potrebuje?
 
Vysvitlo, že nič. Len napísať pár mailov o svojej nehynúcej láske k rodnému kraju, kráse Tatár, milote ľudí atakďalej. A že si kúpil niekde v prdeli na Orave chalúpku, kam príde raz na starobu dožiť, ofšemže bez svojej zahraničnej manželky, ktorá nemá pre jeho vzťah k rodnej hrude pochopenie a radšej pôjde dožiť zo Zaoceánska do svojej rodnej talianskej dedinky.
Chuj s vami, pomyslela som si.
 
Obávam sa, že jedného dňa príde mail, že to tu na Slovensku nie je také, ako si myslel, že mu chýba pohľad na oceánsku zátoku a javorový sirup a odchádza. A potom príde ďalší, že to tam nie je také, ako si myslel a mu chýba šumenie majestátnych smrekov a bryndza a odchádza...
Jedine že by dovtedy energetická kríza zamedzila používaniu internetu.
 
„A ja som si myslel, že som si vzal všetko cenné,“ napísal raz kamarát z detstva. No, korene sa zbaliť nedajú. Ani zachovať v pôvodnom stave, ako keby bol strom odmontovateľná súčiastka.
Načo mu oznamovať, že tento typ smútku môže byť letálny. Nech si svoje peklo odžije sám – a zmúdrie. Ak nie, smrť ho spasí. Od fatálneho omylu, že ubi bene, ibi patria (ktovie, kto toto vymyslel a vložil do úst starým Rimanom).
 
Nemôže to skončiť inak ako emočnou katastrofou, ak sa chcú ľudia celé desiatky generácií selektovaní na usadený spôsob života vo svojej vieske zmeniť na nomádov. Tieto obete globálnej nomádskej ideológie, ktorá sa vysmieva sedlákom a ospevuje lovcov a zberačov, tiahnu tam, kde sú lovištia a pláne, len streliť alebo sa zohnúť a zbierať. Aj v tomto sa ukazuje anomália Ameriky a Kanady, kde keď vybývali, šli ďalej – stále bolo kam ísť a nachádzať nové bohatstvo. Kým stará husto osídlená Európa mala dávno stabilizovaný odlišný modus vivendi, pre ktorý by bolo (a vždy bolo) nomádstvo katastrofa.
 
Je to zaujímavá téma – nomádstvo. Neskončilo v dávnej minulosti, ako by sa mohlo javiť z učebníc dejepisu a neustále tu na seba narážajú  dva principiálne odlišné paterny. Usadlosť s jej citom pre lokálnu kontinuitu a tvorivosťou a nomádstvo s jeho žravým expanzionizmom (a schopnosťou vyhlásiť za svoju históriu akýkoľvek vhodný mýtus). Práve túto ak nie tabuizovanú, tak rozhodne nie preferovanú tému si zvolil právnik a ekonóm Edgar Knobloch ako tému knihy Nomádi a Rusové – asijské vlyvy v ruských dějinách.
 
Kniha je to mizerná – recenziu si môžu záujemcovia prečítať tu – pričom autor sa zachraňoval svojou dobrou znalosťou ruštiny, ktorá mu umožnila vykr... pardon, kopírovať zo zdrojov, ktoré sú v tomto kultúrnom okruhu zaťaženom anglosaskými vplyvmi prakticky neznáme. Nemožno prehliadnuť autorovu implicitnú glorifikáciu nomádstva, čo vzhľadom na jeho cesnakové meno neprekvapí – a sá sa len konštatovať, že nomád nomádovi riť neurve, či ako je to príslovie.
 
Je to veľká výhoda mať mentalitu lovca a zberača v globalizovanom svete, ktorý má parametre nastavené na takúto náturu, len keby tie zdroje rýchlo nedochádzali. Nomád je doma všade, nekvári ho žiadny homesick, jeho emócie si pri globálnych potulkách za lovom a zberom spokojne vrnia, kým u potomka usadlých komunít sú vybičované do neznesiteľna.
 
Keby sme sa zaoberali kebylógiou, mohli by sme špekulovať, čo by bolo keby ... keby na Rus neudrela nomádska Zlatá horda.
Miesto toho dve mapky, ktoré sa zákonite v knihe o Rusoch a nomádoch museli objaviť.
 
 
 
 
 
A čo dnes? Estónci – sú. Pečenhovia – sú. Bulhari – sú. Fíni – sú. Poliaci – sú. Srbi – sú. Maďari - sú. A kamže nám zmizli Chazari, ktorí sa voči pravoslávnej Rusi vyhranili prijatím nomádskeho judaizmu? Ich ríša rozhodne nebola nič mrňavé a bezvýznamné.
Kam zmizli? Kde sú?
Niekto ich vymazal z mapy? Juj!
No tak dobre. Je to tabu.
 
 
Bonus:
 
Návrat domů
(Tchao Jüan-ming)
 
Zklamán světem,
sám se svou holí
domů jsem zamířil.
Strmá stezka se klikatí
medzi křovisky.
V horském potoce,
mělkém a čirém,
prach z nohou omývám.
Džbán plním vínem
čerstvě kvašeným,
opékám kuře a volám sousedy.
Když slunce zapadá
a šero se vkrádá do jizby,
louče zažehujeme místo svíc.
je nám tak dobře a veselo,
že bychom chtěli
krátkou noc prodloužit.
Na východě bledne už obloha,
co nevidět se rozední.
                (Preklad Ferdinand Stočes)

Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. A čo NATO humanisti:
    publikované: 18.10.2009 15:56:32 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. kamarati a "kamartky" :)
    Och! Och. Cho, cho, cho, cho, cho .....chooooo! :))) Takze stratena laska z detstva alebo len chybajuce pochopenie pre flying dutchmana? Bez takych ludi by sme dnes o americke ani nevedili, ema!
    publikované: 18.10.2009 16:20:38 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. Opäť ťa nepoteším, Martinko,
    Moja láska z detstva býva stále na tej istej ulici a tá ulica je tak blízko, že netreba mejlovať.

    Komu by to chýbalo, nevedieť o tom hnilom kontinente. Vieme niečo o centrálnej Afrike? Brazílii? Japonsku? Nie. Dokonca nevieme nič ani o Číne. No a čo.

    Každopádne Amerika Európu nenávidí a kopne si do nej vždy, keď sa len trochu dá. Typický syndróm syna voči otcovi.
    Ono sa to potom prenáša aj na chudákov emigrantov a umocňuje jeden zo symptómov vykorenenosti.
    publikované: 18.10.2009 18:02:40 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. V USA zlyháva edukačný systém
    už aj v rámci stredných vrstiev.
    Prečo by na tom mala byť táto bohom zabudnutá vypľundrovaná krajinka lepšie.

    To je úžasné, ako si na Slovensko pre tzv. rómsky problém otvárajú papule štáty, ktoré keď im tam príde 100 Rómov, rýchlo zavedú vízovú povinnosť.
    Nech nám ukážu, ako na to.

    Celá slovenská populácia prešla na úplne iný spôsob života, celé Slovensko je posledných 100 rokov jeden veľký experiment.
    Všetci prešli na iný spôsob existencie - okrem Cigánov.
    Všetci sa nakoniec utriasli na takom štandarde, na aký majú.
    Rómovia proste na viac nemajú. Môže mi to byť ľúto, ale to je asi tak všetko - a navyše je to úplne zbytočné.

    Inak, je pozoruhodné v dnešnej dobe, že odchádzajúi vzdelaní ľudia, ktorí nie sú nomádmi (a každého to nejakým spôsobom poznačí). Kým nomádi s ich r-stratégiou, ktorým je egál, v ktorom údolí a na ktorom kontinente si zhlobia baraky, tu zostali pevne zakosílení.
    To jsou paradoxy, povedal by klasik.
    publikované: 18.10.2009 18:20:37 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. ema
    publikované: 18.10.2009 18:40:33 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. ten
    knobloch musi byt prevelmi vzdelany a nesmierne premudry clovek a ci co, vsimni si, kde je KAVKAZ na spodnej mape. jeho znalosti musia byt nesporne hlboke ako ta studna. len aby sa do nej nestrepal, lebo by to mohla byt nesmierna skoda pre pokrokove a demokraticke ludstvo
    publikované: 18.10.2009 19:30:01 | autor: riava (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Knobloch je právnik a ekonóm
    Už mu chýba len PhD z politológie, aby bol komplet.

    Za mizernú technickú kvalitu reprodukcií máp sa ospravedlňujem. Nie je spôsobená mizerným skenerom.
    publikované: 18.10.2009 19:38:32 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. O takte
    Slovakom naozaj netreba vzdy len bryzgat, ved maju tolko pozitivnych kvalit.
    Zoberte ich prislovia, napriklad. Ktory iny narod dokaze troma slovami vyjadrit takuto hlboku mudrost?:
    - Z nudze cnost.
    publikované: 18.10.2009 21:01:13 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. stal som sa svedkom zvláštneho úkazu:
    opravoval som jednej kolegyni jej článok v angličtine. Niečo som si overoval na azeťáckom slovníku a čo čert nechcel - do slovensko-anglického prekladača som zo zvedavosti napísal heslo "občianska spoločnosť" a klikol som na tlačidlo "prelož". No a tu je preklad:

    Preklad slova „občianska spoločnosť” do angličtiny otočiť slovník
    Slovnik skrátil hľadané slovo, pretože nenašiel presný výraz.

    občianska smrť → civil death

    Takže program zo všetkých možností vyhodnotil tú najpravdepodobnejšiu ....
    publikované: 18.10.2009 21:02:35 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. O problemoch
    Je mnoho ludi, ktori sa nas rafinovane snazia presvedcit, ze matkou vsetkych problemov dnesneho sveta je sionizmus.
    Ja vsak s takym nazorom vobec nesuhlasim, pretoze som presvedceny o tom, ze velke problemy sme tu mali uz davno pred vznikom sionistickeho hnutia.
    publikované: 18.10.2009 21:25:05 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. Sionizmus.
    v dnesnom ponimani, prirodzene nie je len specialne politicke hnutie zalozene Herzlom v 19. storoci.
    "Sion" je siroky pojem.


    A mimochodom, ked uz si to nahodou tak naformuloval, Grigoriy, k tej casti, ze povodcom "vsetkych" problemov by malo cosi byt ... Nic nie je povodca vsetkych problemov. Tento svet je len jeden a povodcom VSETKYCH problemov sme len MY sami.

    Ale prave preto aj mame NESPOCHYBNITELNE pravo ba az povinnost tieto problemy riesit a rozriesit.
    Su to NASE problemy, nie su to ICH problemy.

    Ked sa rozbije pohar zoberem metlu a crepy pozametam do smeti. A nebudem pocuvat ani na sekundu ziadneho chlapeteho paviana alebo ineho zivocicha, ze som anticrepinar. Nezaujima ma paviania rec, nezaujimaju ma ich sepoty, skreky, gesta a tanecky. Objektivnou podstatou tohoto sveta je cistota a v sirsom slova zmysle ma kazdy moznost sa drzat tejto cesty. To je aj jedine, co pre neho mozno spravit, dat mu moznost si vybrat. Zdoraznujem, "mozno" spravit... niekedy ani to nie. Tento svet nie je ziaden zabavny cirkus, je to miesto plne neustalych tragedii, to by mal mat kazdy inteligenty clovek v podstate stale vo vedomi.

    Potom to celkom ujde.)

    publikované: 18.10.2009 22:46:43 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Sxg, mozes nam vysvetlit tvpju motivaciu,
    preco si sem dal ten prispevok o Romoch?
    Myslis, ze k tej teme treba este cosi dodat? Komu to este nie je jasne?
    Kto s tym ma este problem?

    Alebo nas ma azda zaujat, co dokazu vyprodukovat tupe anglicky hovoriace media? Koho zaujima tupo zvatlajuci a slintajuci idot z takych masmedii? Koho prekvapi, ze dotycny je extremisticky fanatik a negativisticky zmyslajuci chudak?
    Nikoho.
    Na Zapade je stale mnoho negativistickych mrzakov, zvlast v postoji voci vychodnejsim krajim. Ale vlastne proti vsetkym.

    Vela takych ma aj slovenske obcianstvo a zije v rovnakomenovanej republike. Koho to ale teda prekvapi? Je to tak, zial, homo sapiens ma svoje limity, toto je jeden z nich - to je vsetko.

    Podla mojich informacii sa zostril zakon proti extremistom. To je zrejme dobre, lebo extremizmus, aj extremizmus zvatlajucich kretenov, je negativny. Je len dobre, ze zvatlajuci si vytvaraju zakony sami proti sebe. To je velmi dobre.

    Myslim, ze dalsim ich krokom bude vytvorenie koncentracnych taborov.
    Nie, nezartujem, ani najmenej. Oni fakt idu touto cestou, ta nasa prosionisticka europska celad (o amikoch a inych babylonskych risach ani nehovoriac).
    Titanic je rozbehnuty a nezastavi sa ba ani nezmeni smer len tak lahko. Mnohym nezostava nic ine, iba zavret oci a roztiahnut ruky, ako ta tlsta krava z toho filmu. Zivot je naaaaadherny ... :-)
    publikované: 18.10.2009 23:06:37 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. co si vlasne chcel povedat Arton?
    snazila som sa ale, nenasla som v tvojich prispevkoch ziadnu logiku ani zmyselk. Ak nechapes ze romovia su nomadi poom, bude asi tazka rec s tebou. To ty si zda sa mi proti vsetkym a nie americky novinari.
    publikované: 19.10.2009 09:46:25 | autor: sonick1 (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. nomad
    sposobom zivota som aj ja, nie ale naturelom, dufam, rad sa vraciam domov a v tom pravom slova zmysle, uz mam na SVK domov, aj ked jeden z dvoch..co je horsie, vela je toho inac, ako bolo, ako si to pamatam a mal som rad, no, vyvoj ( ci eroziu, degradaciu, dekadenciu... vec nazoru ) nezastavis... dobry clanok, ema
    publikované: 19.10.2009 11:34:37 | autor: mnkr (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. sionizmus
    nie je príčinou všetkých problémov. Sionizmus, resp. to, z čoho sa sionizmus vyvinul, je iba podstatnou (alebo menej podstatnou?) časťou parazitickej štruktúry, ktorá už stáročia viac alebo menej ovplyvňuje dianie vo svete - ekonomické a mocenské štruktúry, náboženstvá a iné ideológie, a tým aj históriu, kultúru, spôsob života celých generácií. Ale ľudia zostávajú rovnakí. Ťažko povedať, či by svet bol iný, keby svet nemal dnešných majiteľov. Myslím si, že nebyť sionistov a ich kamarátov, bol by tu niekto iný, kto by mal podobné know-how globálne parazitovať na ľudstve. Jednoducho preto, lebo je to v prírode takto zariadené - každý organizmus má svojho parazita.

    A ľudstvo (myslím tým ekonomický systém, teda produktívnu masu ľudí, ktorí vytvárajú hodnoty) má hneď niekoľkých parazitov, operujúcich na rôznych úrovniach. Okrem globálnych majiteľov je to napríklad veľmi úspešná skupinová stratégia romále čhavo čiriklóro. Alebo odporný hmyz zvaný byrokrati, čiže úradníci. Veď to je celosvetový upír, ktorý nenápadne cicia z nás všetkých životnú energiu a altruizmus, a voči ktorému sme zatiaľ nenašli vhodný spôsob obrany.

    To, že ľudstvo má aj iné problémy je, a ešte len čoraz viac bude očividné, keďže sme premnožení, dear friends. Ale nechutnosť ostane nechutnosťou, lajno ostane lajnom a dolár ostane len zeleným papierikom s virtuálnymi nulami.

    I takto riekol veľký buheh a odobral sa pokračovať v jesennom odpočinku.

    publikované: 19.10.2009 14:44:37 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Sonicka, casy, ked som sa staral o to,
    aby ma chapali aj ludia ako ty, su uz prec.
    Prave naopak, som RAD ze ma ludia ako ty nechapu.

    Pretoze keby ma chapali, znacilo by to, ze sa prilis zohybam - a takym sposobom sa postupuje zbytocne pomaly.

    Takze, Sonicka, bez sa venovat vnucatama alebo strikovaniu. Lebo by sa ti mohlo stat, ze by si aj nieco pochopila - a to by bolo pre teba vazne neprijemnejsie.
    publikované: 19.10.2009 21:41:25 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. 2 Arton
    je zaujimave, ze si to prave ty, kto zasypal sxg tou kopou otazok. pride mi, ze to tvoja reakcia je totalne mimo misu. na co sa pytas, ked tebe je vsetko jasne?
    publikované: 19.10.2009 22:19:15 | autor: kri (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Najsamhlavnejšie je, aby sme parazitickým nomádom
    dobrovoľne neposkytovali substrát. Každá gazdiná vie, že čistota jest pol života. Keď budeme dbalí čistoty, odtiahnu sami. Potvrdzujú to aj najnovšie antropogenetické objavy:
    http://www.osel.cz/index.php?clanek=4623

    A ešte je dôležité nebyť pažravý. Tak ako sa Sonica nechniape vehementne po satori a Sinuhe po občianskej kolegyni, či dokonca po celej občianskej spoločnosti kolegýň. Ozaj, kto to tu Soňu vlastne hraje? Koincidenčná analýza hovorí jasnou rečou. A kde je moja emele?
    publikované: 20.10.2009 00:04:48 | autor: idar (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. Pytam sa na jeho motivaciu a na jeho postoje.
    Do jeho hlavy ja nevidim. Co je jeho problem?

    A co teba trapi na mojej reakcii?
    Alebo sa tu chcete rozculovat nad Ciganmi? To uz je standard diskusii na Sme, tu sme uz trocha dalej.
    publikované: 20.10.2009 00:30:41 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Idar, je uplne jedno, kto Sonicku hraje.
    Sonicka jestvuje ako struktura, ci uz simulovana alebo realna, a ako taka je v KAZDOM PRIPADE totalne nezaujimava.
    (nie ze by som ju teda chcel urazat - koniec koncov, stale prezentuje urcity priemer, ci take cosi)
    publikované: 20.10.2009 00:33:32 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Zlatá horda, V2.0
    Keď už sme teda zavrhli úvahy o tom, čo by bolo keby na Rus neudrela nomádska Zlatá horda, môžeme skúsiť iné. Niečo, čo vidíme na vlastné oči.

    Irak, bohatý a na Blízkom východe bývalý jediný sekulárny štát, ktorý v rámci arabských krajín disponoval najlepším a najdostupnejším školstvom a zdravotníctvom, bol nájazdom Zlatej hordy, verzia 2.0, zničený. Nebudeme sa teraz zapodievať veľkou ropnou krádežou, ale stavom spoločnosti.

    Lúpežný nájazd bol smerovaný na hĺbkovú likvidáciu všetkých živých a funkčných štruktúr usadlého irackého spoločenstva. Prvý úder tieto vitálne štruktúry ako školstvo a zdravotníctvo svojou zotrvačnosťou ustáli.
    Nasledovala invázia okupačných vojsk a systematické vysekávanie týchto štruktúr. Okupácia zdvihla veľkú vlnu utečencov - vyše 4 milióny ľudí na úteku, bez akéhokoľvek zabezpečenia.

    Časť utečencov boli schopné bez vonkajšej pomoci absorbovať okolité štáty, čo je samo osebe dôkazom ich silného fundamentu. Len do Sýrie utieklo vyše milióna Iračanov, v rukách igelitky s celým svojim majetkom (to je tá bývalá iracká stredná vrstva, inteligentní a vzdelaní ľudia, mali svoj byt ako vy, chodili do práce ako vy, ich deti do škôl ako vaše, mali svojho obvodného lekára a súdy, ktoré nedovolili, aby sused beztrestne ojebal suseda) a potrebovali nielen strechu nad hlavou a jedlo - lebo degradovať človeka na primitívny organizmus, ktorému stačí byť v suchu a nažrať sa môže naozaj len primitív - ale aj prácu, školy pre deti atď.
    OSN nepomohla, pretože Sýria je súčasť osi zla, všakáno a Amerika zakázala.
    Sýrii a Jordánsku tieto príšerné utečenecké vlny neprospeli, ale nezničili ich. Mrzačiaci efekt Zlatej hordy na okolité štáty však môžeme - ba musíme - pripísať na jej účet.

    Nomádska invázia vždy cielene ničí pôvodný právny fundament, vyselektovaný zo zvykového práva usadlých spoločenstiev. Chaos a bezprávie potom rozklad dokoná.
    Toto všetko možno nazvať kultúrnou genocídou.

    Nedávno bola kdesi správa, že USA prijali niekoľko desiatok tisíc Iračanov. Akože veľkorysé gesto.
    Kto sú tí Iračania?
    Hej, presne tak. Jedna z najdôležitejších štruktúr - intelektuálna elita, ktorú Zlatá horda vysekla z umierajúceho štátu a odvliekla niekam, kde sa tento intelektuálny fundament irackého spoločenstva zneutralizuje, rozriedi.

    A potom príde nejaký kokot cesnakový Knobloch a začne špekulovať, že šak veď to bolo istýýým spuóósobom prínosné.
    "Čím to však je, že si Al Malíkí osvojil chrapúnske správanie nomádov?" bude sa pýtať budúci Knobloch pojednávajúci o údere Zlatej hordy, V2.0, na Irak. Tak ako sa čuduje tento súčasný, prečo sa vládcovia na Rusi správali ako hajzli.
    publikované: 20.10.2009 06:29:16 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Menkaure, ďakujem
    My polonomádi si všetky výjazdy časovo limitujeme, aby sme nezvlčili.
    Vzhľadom na to, že tento typ mentality tu nie je nikomu blízky, nebudem sa v tom zbytočne prplať.
    publikované: 20.10.2009 06:34:23 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. .
    Ema, ja dakujem za to ze si Benyaminkovi pomohla pomenovat to co len tusil. Benyaminko sa dlho trapil a nazdaval ze zbludena mysel si odpocinie len co si najde "novy domov". Ked Benjaminko dovrsil tridsat rokov zacal tusit ze uz nikdy nikde doma nebude. Ani on ani jeho nasledovnici do druhej generacie.
    No co uz? Zivot nie je zas az taky dlhy aby sa to nedalo pretrpniet, aj ked je to skoda. Zivot nie je zabavny park tak ci tak. To co si clovek v mladosti navaril, to si musi zozrat.
    publikované: 20.10.2009 10:21:00 | autor: Benyaminko (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Podľa mňa je to praktické
    Človek môže pociťovať smútok z toho, že nikde nie je doma a nemusí si vymýšľať pre tento účel nič iné. Táto valencia je konštantne obadená, netreba tam nič striedať ako v bordeli.
    publikované: 20.10.2009 17:03:28 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. Na toto som skoro zabudla
    v súvislosti s Knoblochom. Rovnako ako on považoval Rusov za tupých stepných Aziatov - nie za Európanov - Hitler. Toto je na rozdiel od všeličoho iného vierohodne zdokumentované.
    A tak všetci, ktorí vytrvalo prezentujú Rusko týmto spôsobom, poslušne kráčajú v stopách führera. Samozrejme, sami seba vidia ako humanistov. Je koniec-koncov známe, že ani Hitler sa nepovažoval za hovado.
    publikované: 20.10.2009 17:10:53 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Chýbajúce písmená
    si, prosím, doplňte zo sady vo vlastnej klávesnici.
    publikované: 20.10.2009 17:18:00 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Hitler rozhodne a nepochybne bol hovado
    ale kto z vtedajších najmocnejších nebol?

    No zoberme si napríklad takého demokrata De Gaulla. Napriek výnimočne dobrej informovanosti a sčítanosti tunajšej vedeckej pospolitosti, pochybujem, že by niekto z prítomných mohol vedieť niečo napríklad o masakre, ktorá sa stala 8. mája 1945 v Alžírsku na rozkaz najvyššieho francúzskeho (rozumej, demokratického) vedenia. O tejto udalosti je ťažké čokoľvek nájsť aj na internete, kde je inak na tému vtedajšej alžírskej kolónie popísané kadečo – a ak, tak len francúzsku propagandu a klamstvá (na niektoré alžírske stránky sa dostať jednoducho neviem, google ma posiela do pr..., ďalšie sú podozrivo taktné). Ja by som o tejto veci tiež nevedel, nebyť toho, že som strávil za mojej sladkej mladosti nejaký čas v Alžírsku a o predmetnej masakre som sa rozprával s príbuznými ľudí, ktorí tam zahynuli.

    Samozrejme, príbeh je košatejší, ale jeho podstata je asi takáto: Francúzi potrebovali v WWII čím viac vojakov, nuž brali ich aj z kolónií, najmä z Alžírska. Za odmenu im sľubovali, že po vojne kolóniu zrušia a Alžírsko bude nezávislé, čo však, samozrejme, nemysleli vážne. Keď sa však vojna skončila, ozbrojení francúzski vojaci z Alžírska, ktorí medzitým prešli výcvikom aj vojnou, sa mali vrátiť domov a tešili sa na nezávislosť. Medzitým to v Alžírsku začínalo byť už dosť nepokojné, revolúcia bola na spadnutie. De Gaulle a jeho ľudia vtedy rozhodli, že potenciálne nebezpečných alžírskych vojakov (len pre úplnosť zdôrazním: občanov vtedajšej Francúzskej republiky) jednoducho zlikvidujú. Preto ich poslali na lodiach domov, pričom ešte ako sformované jednotky cestovali cez tri priesmyky: Setif, Guelma a Kherrata. Keď boli francúzski vojenskí občania alžírskeho pôvodu v priesmykoch, odkiaľ sa nedalo utiecť, Francúzi zatvorili oba konce a priesmyky vybombardovali.

    Počet mŕtvych je veľmi otázny, alžírska propaganda udávala takmer pol milióna, Francúzi pripúšťajú stovky (a tvrdia, že to celé bolo úplne ináč), čo ale iste tiež nemá s pravdou nič spoločné, lebo v Alžírsku takmer každý, s kým sa rozprávate, má v rodine niekoho, kto tam zahynul – toto je empirický fakt, ktorý potvrdzujem ja, buheh, osobne. Takže pravde sa asi bude blížiť často opakované číslo 45000.

    Takže si to zhrňme: demokrat De Gaulle a jeho generáli dali celkom cynicky zavraždiť desaťtisíce občanov vlastnej krajiny, presne 8. mája 1945, čiže počas osláv ukončenia vojny. Rátali s tým, že si to nikto nevšimne a že sa to pred verejnosťou nejako ututle. Veď sa to aj ututlalo, aspoň pred svetovou verejnosťou. Ale choďte do Alžírska a spýtajte sa ľudí...

    BTW, toto je krásny príklad fungovania zákona zachovania karmy v prírode. V uplynulých desaťročiach bývali často v médiách správy o nepokojoch v Alžírsku, o tom, ako tam nejakí extrémisti vraždia cudzincov. Človek neinformovaný, pozerajúc správy len krútil hlavou, kde sa berie tá zloba. Tak teraz už aj Vy viete, odkiaľ sa berie.

    A na záver jeden citát, na ktorý by možno stálo za to si občas spomenúť, keď my Slováci tak radostne odovzdávame všetky právomoci a majetky v rámci tzv. konsolidácie a euroštátu a čojaviem ešte akých iných ojebov do rúk milujúcich cudzincov:
    „Francúzsko nemá priateľov, ale len svoje záujmy.“ Charles De Gaulle
    publikované: 20.10.2009 18:51:07 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. oprava
    hm, v tej rýchlosti som to napísal nezrozumiteľne: vojaci cestovali na lodiach z Francúzska do Afriky, potom pokračovali po súši, pričom cestovali cez pohorie Atlas do vnútrozemia cez priesmyky.
    publikované: 20.10.2009 18:54:15 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Buheh
    neviem, ci si to tu este niekto pamata, ale pred niekolkymi mesiacmi (rokmi?) som tu pripominal, ze takmer kazdy clovek, ktory sa v dnesnej skurvenej spolocnosti kdekolvek na svete moze dostat na akykolvek post, kde je moc, peniaze a dostatok prilezitosti na ukojenie akychkolvek zvratenosti, je s vysokou pravdepodobnostou psychopat - inac by sa tam vobec nemohol dostat.
    Rozvinula sa tu vtedy celkom zaujimava diskusia na danu temu.
    Majuc vecne na pamati poucku o psychopatoch a ich ulohe v spolocnosti a v dejinach, jeden potom nemoze byt nikdy prekvapeny, ze sa kazdodenne dozvedame o roznych skandaloch v politike, na univerzitach, v nabozenskych kruhoch, sporte alebo aj v medzi umelcami.
    Treba len pripomenut, ze aj zverejnenie skandalozneho chovania sa nejakeho politika je len vyrovnavanie si uctov medzi dvoma psychopatmi alebo skupinami psychopatov.
    Nakoniec, co si budeme nahovarat, bol by dnes svet v ekonomickom, financnom, moralnom a kulturnom srabe, keby nam nevladli psychopati?
    (Dobrou indiciou o skutocnej moci psychopatov bude pre vas vysledok volby (menovania) prveho europskeho prezidenta.)

    Aj pripominanie hrdinstva nasich predkov, nase myty, nase tradicie, nase pamatniky su mnohokrat len oslavou velkych cinov psychopatov.
    Mozno napomoze:
    http://www.judyandreas.com/archive30.html

    publikované: 20.10.2009 19:57:46 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Och nomadi,
    vy pecena a varena zlata horda! Kde ste nechali cingischana?! Traste sa! Slovenski usadlici sa zobudili a svorne kricia "zastavme sa bratia ved sa oni stratia!" :))))))
    publikované: 20.10.2009 21:21:14 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. kua, zas som sa nechal na staré kolená úplne zbytočne vytočiť
    No áno, zas smetiareň. Nerobí mi to dobre na srcco, no ale človek je jeden z najnepolepšiteľnejších.

    http://ekonomika.sme.sk/c/5071488/vlada-ide-ohrozit-vodu-ropou.html

    Tým kurvám je dobrá každá zámienka, aby prekrútili, oklamali, zneužili. Kartágo treba aj tak zničiť.

    Že ropovod do Rakúska a Smer a bleble. Akosik im uniklo, že už 50 rokov je nielen ropovod, ale priamo veľká rafinéria postavená direkt na dunajskom hrdle, čiže pre Žitný ostrov aj s jeho vodou na najviac zraniteľnom mieste.

    Áno, Grigoriy, pamätám sa, Tvoja glosa s mocou a psychopatmi ma zaujala už vtedy. I keď tu je na mieste otázka, čo rozumieme pod slovom psychopat - napríklad v tom linku, ktorý si poslal, majú na mysli hlavne nebezpečných "intraspecies predatorov", kým v našom ponímaní zvykne sa takto skôr označovať psychicky narušený jedinec vo všeobecnosti. Do tejto kategórie už potom jednoznačne patria diagnózy ako politici, rosničky, herci...
    publikované: 21.10.2009 01:01:03 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Poukazovat na odlisny psycicky profil ludi posadnutych mocou
    je informacia prospesna pre standardneho stadoviteho obcana - aby si uvedomil, ze ti "hore" s nim nespolucitia, nezdielaju jeho hodnoty a zaujmy a su voci nemu vlastne zlom. Mohla by im pomoct vymanit sa z dovery voci vladnucej ideologii (nech uz je akakolvek).

    Nema to uz taky vyznam pre skutocne poznanie mechaniky behu society a historie - pretoze tato "psychopacia" nie je prvotnym zdrojov problemov.
    Alebo si, Grigoriy, myslis, ze ta ostatna vvacsina, ta, ktora nie je pri moci, je psychicky nejako objektivne normalna?

    Takze by som to vyjadril skor tak, ze tzv. homo sapiens, prinajmensom dnesny jeho standard, je proste ako druh mentalne nestabilny a labilny.
    publikované: 21.10.2009 17:00:22 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Arton, teda...ja som si precitala tvoj prispevok dvakrat,
    to bol prispevok roka (niezeby som mala na to statut to vyhlasit, to nie :o)
    Len skromne podotykam, ze psychopatia (napriek zavadzajucemu nazvu, asi by to ti lenivi psychiatri mali premenovat) nie je psychicka uchylka, ale povahova uchylka. A vlastne preto je to uplne normalne.
    ...vlastne, nech to tak nechaju, vystihuje to podstatu, na ktoru poukazal Arton.
    publikované: 21.10.2009 18:55:25 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. nieco optimisticke o obraze spolocnosti
    publikované: 21.10.2009 20:48:50 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. link
    publikované: 21.10.2009 22:57:30 | autor: n (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Narušenosť psychiky viditeľných vládcov alebo ich
    posluhovačov je väčšia? Kto škodí viac, zločinec s mocou alebo análovec čo sa im podlizuje?
    Chazarmi okupovaná BRD
    http://www.schnittberichte.com/schnittbericht.php?ID=5982811
    cenzori aj tak 1 svastiku prehliadli.
    A zákaz zobrazenia krvi je už nadmieru nechutný, ak zväzáčka Merkelová a celá jej antikresťanská tlupa aj s jej novým buzerantským poskokom napomáhala každej agresii čo sa len chystala.
    publikované: 21.10.2009 23:23:29 | autor: Fon (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. Hen, vôbec nám to neuľahčili
    Aká bohatá ponuka, jeden raz nevie, čo si vybrať
    http://www.strategie.sk/images/gallery/dennespravy/2009/home_kampan4.jpg

    Čínštinu ignoranti nespomenuli, hoci je na plagáte najnápadnejšia.
    http://www.strategie.sk/sk/sedy/spravy/reklama/v-kampani-pre-migrantov-ide-domov.html

    "Podľa jeho slov, cieľom kampane bolo dostať sa čo najbližšie k ľuďom, ktorí sú tu nelegálne, majú strach z cudzích ľudí, z polície, úradov a žijú veľmi uzavreto a nenápadne."
    A som tu ja legálne? Celkovo tuto na tomto svete? Dal na to niekto nejaké povolenie? Štempel s podpisom?
    Samé znepokojujúce otázky.
    publikované: 22.10.2009 06:42:01 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Ema, prve na tom plagate je HOME.
    Nie je azda naznacovane stare dobre "Ami Go Home"?
    No, kto vie.

    Chyba tam este toto: בית
    publikované: 22.10.2009 08:10:06 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. לְהִתְבַּיֵת
    Z toho teraz prepadaju panike Maďari :-)
    Dva milióny, halevaj.

    Nikdy nevieš, na ktorej konkrétnej krajine sa tento nápis aktuálne vyskytne ako opakovane použiteľná samolepka.
    Samo osebe to nie je žiadna použiteľná informácia.
    publikované: 22.10.2009 08:26:42 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Fon, k tej okupacii a cenzure (videohier).
    Pozri, ono je to dvojznacne.
    V tej hre Americania vykreslili uz po stamilionty raz hitlerovske Nemecko ako krajinu diablov a upirov. DObre.
    A ako reaguje "antinacisticka" cenzura? V plnej dobrej voli vsetku identifikaciu hnusneho zlocinca s nacizmom maze, prekresluje a skuza zamlcat.
    Moze byt vacsia a lepsia ukazka TUPOSTI a kontraproduktivnosti toho systemu?

    Aby bolo uplne jasne, ake je to absurdne, jeden priklad:
    Predstav si, ze by v dnesnom Nemecku vyhrala volby pravica, az tzv. extremna pravica, ktora by na plno obhajovala reviziu historiu a odmietala by, ze Nemecko je zodpovedne za vsetky zla v poslednom storoci.
    Aj v takej krajine by bezali videohry a to aj tie z Ameiky. Co myslis, ak by ju teda celkom nezakazali, AKO by vyzerala hra Wolfentein scnzurovana NACISTICKOU cenzurou?
    Ano, presne tak, ako ta dnesna, scenzurovana "antinacistickou" cenzurou.
    Ergo - aka okupacia? .)

    Ved ti blbci ani okupovat nevedia.
    publikované: 22.10.2009 10:48:24 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Ema, ked som dal tvoj ivrit napis do prekladaca,
    vyhodilo mi ze "zero".

    A co, Halicia a zapadna Ukraina uz nejestvuje?
    publikované: 22.10.2009 12:41:28 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. Aby som azda nevyzeral ze neovladam ivrit,
    to "dovidenia" by na tom plagate nemalo byt. Ani v inych jazykoch nie je. Je to len smerovanie, ziaden pozdrav.
    publikované: 22.10.2009 12:47:40 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. lalaho
    publikované: 22.10.2009 14:07:17 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. Je marxizmus naozaj mrtvy?
    Jedni postavaju na naroziach, ini vysedavaju za okruhlym stolom v krcme alebo v studiu, a vsetci si pochvaluju, ze pochovali marxizmus. Marxizmu sa vsak nikdy nevodilo lepsie ako dnes, a ti ludkovia z narozi a od stolov ani netusia, ze davno predtym, ako oni z domu vyniesli neboztika na marach, ich pokrvni priniesli dnu jeho mladsieho a vitalnejsieho brata, aby odtial teraz on kurvil svet.
    Ved co ine mal marxizmus byt, a vzdy aj bol, ako diktatura luzy; a, diktovala uz luza niekedy viac a bezocivejsie ako diktuje dnes? Kedze baranov nikto nemoze naucit lietat, a marxizmus chcel barany aj orlov mat v jednom kosiari, musel orlom pristrihovat kridla, aby tam v tej ohrade prezuvali seno - s baranmi. A klamal pritom baranov, ze to robi pre ich dobro. Preto ten prefikanec chvalil baranov a lichotil im, lebo baranov je vsade viac ako orlov - a su aj hlupejsi.
    Neomarxisticka luza dnes bezocivo chrli svoj resentiment voci vsetkemu, co bolo a navzdy malo ostat dobrym: urcuje vkus, styl, dobro aj spravodlivost, sedi v parlamentoch a kradne. Stve mladych proti starym, zeny proti muzom, chore a slabe proti zdravemu a silnemu, podlost proti vznesenemu.
    Luza aj loseri vsetkych krajin sa dnes spojili a vytrcaju svoje preklincovane ksichty, potetovane tela, chvalia sa svojou zvrhlostou, krutia sa na hlavach, skacu hip hop a hyzdia nas svet svojimi chorymi grafitti.
    Ked raz uvidite tlupu Senegalcov poskakovat hip hop okolo ohna na namesti pred Notre Dame, len takto si povedzte:
    - Ajhla, aj toto je neomarxizmus.
    publikované: 23.10.2009 12:08:03 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. Tak to ale bolo vzdy, Grigoriy.
    Vzdy bude existovat chaos, korozia a katastroficke zrutenia.
    Vzdy budu existovat tvory zijuce niekde v bahne dzungle a nevediace, co je svetlo.
    Vzdy budu existovat ludia bez vedomia a ludia s vedomim.

    No,presnejsie povedane, ti bez vedomia plni skreklavej neurozy budu existovat vzdy, kym bude existovat zdrave jadro - kym to bude schopne posuvat zivot, dovtedy bude ta spominana škála beznadejnej hrozy vznikat z neho v jeho okoli.

    Harmonicke tony budu vzdy rusene vreskotom a skripotom.
    To plati vo fyzike, biologii aj psychologii.

    Prve, co treba spravit, je nedat sa tym rusit, nenechat si tym sposobovat bolest, neprisposobovat sa ich slabosti.
    Nech idu do .. pekla.
    publikované: 23.10.2009 14:32:01 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. Arton
    Ja s tebou vobec nesuhlasim, a poviem Ti jeden jasny a velavravny priklad toho, ze nemas pravdu, ked tvrdis, ze to tak vzdy bolo:
    Este pred 50 rokmi sa nemohlo stat, ze by kandidat na viceprezidenta USA nevedel, ze Afrika je kontinent a nie stat.
    Ano, mnohe veci sa stavali uz vtedy, ale to, co vidis dnes tu vtedy nebolo. Okrem toho, dnes je to zamerne a rezirovane. A to s tou Sarah Palin je len ukazka toho, ako sme manipulovani, ako by pod zamienkou zrovnopravnenia zien alebo mensin chceli do rozhodujucich pozicii dostat vylucne ludi, ktori sa naozaj, ale naozaj nicomu nerozumeju, a preto dovolia, aby o veciach z pozadia rozhodovali ludia, ktorych nikto nikdy nezvolil. To same osebe je aspon indikaciou toho, ze demokracia je velky podvod.
    Vsimni si napriklad zlozenie Europskeho parlamentu. Pod pokrievkou a zamienkou neomarxistickeho konceptu politickej korektnosti sa tam dostali ludia, ktori na to nemaju ziadne predpoklady. Uz to, ze nevolis priamo jedincov, ale ich strany, je jeden velmi sikovny trik, ktoreho ucelom je umoznit, aby o tom ,co je pre Europanov naozaj dolezite rozhodovali v zakulisi Sarkozyovci, Millibantovci, Kissingrovci,
    Barossovci, Havlovci, Blairovci a Rothschildovci. Ti ostatni su len dobre platene hlasovacie panaky.

    O tzv. slobode informacii nieco usmevne: predstav si, ze by si videl na STV 1 nemoderovanu hodinovu diskusiu v zlozeni Benova, Stastny, Grigoriy.

    K dalsim veciam sa mozno vyjadrim inokedy.
    publikované: 23.10.2009 18:57:56 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. Grigoiriy, tu temu, kam smeruju veci,
    sme tu uz mali viackrat a jej odpoved je zavisla od meritka, od toho, na ake dlhe obdobie sa pozres. Pretoze situacia vzdy kolise, vo viacerych amplitudach, raz k tragedii, raz smerom k falosnemu osialu.

    Ale suhlasim s tebou, ze za poslednych 60 - 100 rokov veci maju jeden smer - a tym smerom bude, tak ako vzdy, TOTALNE SA zrutenie tohoto systemu.
    Ved ziaden nezije vecne. Zatial vsetky padli a vzdy padat budu, oplute a vysmiate.

    A tento jednoznacny smer v tebe -azda teda opravnene- vyvolava dojem, ze sa veci jednoznacne zhorsuju.

    Ja len mierne nesuhlsim s nazyvanim toho "marxizmus", pretoze to je pojem prilis specificky a problem nie je dany marxizmom (i ked aj tak tomu mozno nadavat, preco nie. To ale uz radsej preferujem pojem "bolsevizmus".

    To, ze realna "demokracie" je babkovy system a ze by sa mala minimalne nazyvat partajokracia,este lepsie kryptokracia, plutokracia , mediokracia a korporatokracia, je uz pomaly zbytocne opakovat.
    Akurat by asi chcelo zaviest do pouzivania kratsi a vystiznejsi pojem "korpokracia".)



    publikované: 23.10.2009 19:50:26 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Arton,
    v tom smerovaní vecí: niekedy sa mi ťvidí, že je to tak, ako píše Grigorij, inokedy - v optimistickej nalade, ktoru mam našastie často - ten vývoj vidím ako ty...

    Bolševizmus je výstižnejší na označenie jedného z nami skumaných javov. Je to prvá ukážka newspeaku, ktorý sa zjavil v XX. storoči:
    Názov mätie a väčšina ovčanov sa domnieva, že boľševikov bolo viac (a teda implicitne si mohli "demokraticky" nárokovať vládnutie). Bolševikov bolo menej ako menševikov (boli menšinou) a voľby prehrali. Nevedeli sa s tým zmieriť, však ich program bol väčší ("boľší" :-) dokonca chceli nič menšie ako ovládnutiie sveta
    a tak nadobudli presvedčenie, že pri takom veľkom cieli môžu použiť hociaké prostriedky .. a aj ich používali.

    Videl som na youtube prejav Klausa v Europskom parlamente - neobolsevikom to pekne chrstol do ksichtov - a videl som naslednu reakciu vrchneho komisara neobolsevika Potteringa a mal som intezívnu deja vue: ze vidím reakciu nejakého "predsedu Národného zhromaždenia" ako vyzýva svoju klaku odsúdiť odpadlíka ... hm ... asi to bude tým, že vývoj ide v špirále :-)
    publikované: 23.10.2009 21:38:32 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Asi to bude tym, tou spiralou,
    ved aj ja hovorim.

    Je to ten univerzalizmus ludskej tuposti a primitivizmu, len jej davame rozne mena, podla toho, pod akym menom sme ju spoznali.

    Europsky parlament a prilahle institucie su jeden velky vred - vsetci ti ludia tam su MRTVOLY z minulosti ( vyraz zombie by bol pre nich este moc lichotivy).
    publikované: 23.10.2009 21:53:22 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. vsetko sa ubera spravnym smerom :o)
    publikované: 24.10.2009 05:04:05 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Vsetko sa ubera urcitym smerom.
    Keby ludia namiesto prazdneho depresivneho vyplakavania radsej isli na verejne miesto a vyjadrili pravdu a svoj postoj verejnym vystupenim, aj ked len kratkodobym, ako to spravili niektori pri pobyte Olmerta v SanFrancisku a Chicagu, urobili by pre spravny vyvoj sveta aspon nieco.

    http://www.informationclearinghouse.info/article23804.htm
    http://www.youtube.com/watch?v=RoHxwIiqiH4

    Treba prelomit tu barieru vo vas a prestat sa bat stotoznenia slobody s nizkym extremizmom. Nie vy ste nespolocenskí psychopati, ale oni - tak sa k nim podla toho spravajte. Oni maju ovela menej moci, ako si vy vo svojej kratkozrakosti myslite.
    publikované: 24.10.2009 19:29:58 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. Zmrdi idú podľa plánu
    publikované: 24.10.2009 23:13:56 | autor: sxg (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Akože tá Veľká odpadková bariéra, iris,
    čo je vo videu? Áno, uberá sa správnym smerom a s jej potenciálom potvrdiť tézu o nekonečnom raste iste teší každého tzv. pravičiara.

    Mimochodom, takto vznikali hranice. Ohraničením kultúr. "My s vami nechceme mať nič spoločné."
    Nech sa na to sídlsko či čo to je odsťahujú všetci kaviarenskí mudrlanti bedákajúci o diskriminácii Rómov. Potom môžeme podiskutovať.

    Iris, už si sa stala obeťou prasačej vakcinácie? Alebo sa ti podarilo ujsť nočnými ulicami Jew Yorku do lona Skalistých hôr.
    publikované: 25.10.2009 18:38:44 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. zda sa,
    ze coraz viac ludi zacinaju hnevat socialnoinzinierskosaboterske multi-kulti hoskuspokusy:
    http://www.mailonsunday.co.uk/news/article-1222769/Dishonest-Blair-Straw-accused-secret-plan-multicultural-UK.html
    publikované: 25.10.2009 19:29:19 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. Nie je to len zdanie,
    že za tým vidno onen povestný sektársky rukopis.
    Docielia tým len to, že sa Briti začnú otvorene a bez zábran hlásiť k rasizmu.
    Idioti ako Blair nepochopili, čo ich vynieslo na vrchol politiky. A nevšimli si, že doba sa zmenila.
    publikované: 25.10.2009 20:20:31 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. Kedysi sa chodilo bľačať do Ríma,
    teraz sa chodí bľačať do Jeruzalema, ako to predviedol Solana v tom linku od AM. Všelijakí Solani to proste potrebujú.

    Na Chorvátov síce Solana napľul, ale má on na Balkáne svojho líblinga. Našťastie sa tomu kreténovi z technických dôvodov zatiaľ nepodarilo vybaviť bezvýzový styk Koksovaru s EÚ
    http://europa-eu-un.org/articles/en/article_8884_en.htm

    Každopádne je Kosovar na najlepšej ceste stať sa rýchlo členom EÚ a oblažiť ju najdôležitejším výdobytkom kosovarskej demokracie transformujúcej ščavu z afgnánskych makovíc na heroín.
    publikované: 25.10.2009 20:57:34 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. Koľká hrôza
    Aby sa nemuseli súkromne ozývať ďalší znepokojení občania, opravujem horevyššie slovo bezvýzový na bezvízový.
    Je mi to ľúto, ale nebola som chvíľu v styku so slovenským jazykom a takto to potom vyzerá.
    publikované: 25.10.2009 21:17:32 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. S trasucimi sa kolenami:
    Uz som za poslednu hodinu asi trikrat odisiel kosit travu, aby som sa sem znova vratil, lebo sa stale neviem rozhodnut, ci sa tu ja mozem nieco opytat.
    Naozaj sa snazim, napriek mojej prirodzenosti a nutkaniu konat inac, vyjadrovat sa tu co najmiernejsie, a neprovokovat ludi, ktori si nazasluzia, aby som im to robil. Dokonca to vyuzivam ako cvicenie v sebaovladani.
    Tentokrat je vsak moja zvedavost silnejsia ako tuzba ovladat sa:
    Ema, mna velmi zaujima, co si tym myslela, ked si povedala, ze Blair nepochopil, co ho vynieslo na vrchol politiky. Co ho tam, podla Teba, vynieslo?
    Mozno este viac ma vsak zaujima, ako sa zmenila doba.

    Mozno sa takto pytam preto, ze ja som z tych jednoduchsich, a mne veci treba povedat viac polopate.
    A treba k nam byt aj zhovievavejsi.
    publikované: 25.10.2009 22:08:36 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. mila ema,
    uspesne zatial odolavam prasacej vakcinacii. Preplachujem si nos a hrdlo a jem vela cerstvej zeleniny.
    Uvidime co dalej :o)
    publikované: 26.10.2009 03:32:47 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. Tieto tvoje metamorfózy z orla na ratlíka
    milý Grigoriy, sú veľkolepejším divadlom ako premena gabra na bridlicu. Jednak sú rýchlejšie a jednak sú reverzibilné, čo je tuze upokojujúce, lebo sa v konečnom dôsledku nič nemení.
    publikované: 26.10.2009 05:44:01 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. Preplach nosíka?
    Ešte pridáš pár rituálov, iris, a stane sa z teba pravá sanskrtská sādhvī :-)
    publikované: 26.10.2009 05:52:08 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. Ej, topia sa nám chlapci ako myši
    Tunajšia mlčiaca sionistická menšina môže zapáliť sviečku za bývalého účtovníčka firmy Löwenthal&Horváth Jeffreyho Picowera, ktorý to dotiahol na megaodrbávača Madoffovho kámoša a prevádzkovateľa tzv. charity pre vyvolených a čiastočne aj ich kamarátikov (aby sa nepovedalo).
    Vo veku 67 rokov zistil, že nevie plávať ani vo vlastnom bazéne.

    Čertvie, ako v jeho Picower Institute for Medical Research pri North Shore University špitáli pokročil takzvaný výskum kmeňových buniek a ako sa darí "Američanovi" Juliyovi Baltaytisovi napojenému na ukrajinský kryobiologický inštitút a ukrajinské pôrodnice.
    publikované: 26.10.2009 06:46:19 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. French FM: Israel could strike Iran
    If world powers are not successful in efforts to contain the Iranian nuclear threat, an Israeli strike on Iran could become a reality, French Foreign Minister Bernard Kouchner said while in Beirut, the Daily Telegraph reported Monday.

    The French foreign minister suggested that the timetable for a solution to the Iranian threat is indeed limited. "There is the time that Israel will offer us before reacting, because Israel will react as soon as they know clearly that there is a threat."

    "[The Israelis] will not tolerate an Iranian bomb. We know that, all of us. So that is an additional risk and that is why we must decrease the tension and solve the problem. Hopefully we are going to stop this race to a confrontation," Kouchner said.

    The US, EU and UN are awaiting an expected response from Iran, set to be delivered on Wednesday, to the proposal for out-of-country processing of uranium for the purposes of fuel production.


    publikované: 26.10.2009 12:50:24 | autor: Khazarian warmonger (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. Kedysi som si myslel,
    ze Americania Irak predsa len nenapdnu.
    Ved ani Severnu Koreu ci Lybiu nikdy okupacne nenapadli.

    Trocha som ich zlovolnost a sialenstvo podcenil.

    Dnes, co sa tyka utoku Izraela na Iran, by som tie veci nepodcenil, ani keby som mal len polovicu terajsich skusenosti.
    publikované: 26.10.2009 21:56:45 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. toto je dobré si prečítať:
    The Bible is a collection of innovative fictitious literature.

    As Sand points out, the Early Biblical story is soaked with Philistines, Aramaeans and camels. Embarrassingly enough, as far as excavations are there to enlighten us, Philistine didn’t appear in the region before the 12th century BC, the Aramaeans appears a century later and camels didn’t show their cheerful faces before the 8th century.

    Gilad Atzmon v posledných týždňoch napísal viacero skvelých úvah, ale táto je vynikajúca svojou ostrosťou - slovami ako skalpeom preniká k podstate pravdy:
    http://www.informationclearinghouse.info/article20675.htm
    Ak máte čas, čítajte a premýšľajte.
    publikované: 26.10.2009 22:29:07 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. napríklad nad týmto:
    Once again I may say it, we are not and never been against Jews (the people) nor we are against Judaism (the religion). Yet, we are against a collective philosophy with some clear global interests. Some would like to call it Zionism but I prefer not to. Zionism is a vague signifier that is far too narrow to capture the complexity of Jewish nationalism, its brutality, ideology and practice. Jewish nationalism is a spirit and spirit doesn’t have clear boundaries. In fact, none of us know exactly where Jewishness stops and where Zionism starts as much as we do not know where Israeli interests stop and where the Neocon’s interests start.

    As far as the Palestinian cause is concerned, the message is rather devastating. Our Palestinian brothers and sisters are at the forefront of a struggle against a very devastating philosophy. Yet, it is clearly not just the Israelis whom they fight with rather a fierce pragmatic philosophy that initiates global conflicts on some gigantic scale. It is a tribal practice that seeks influence within corridors of power and super powers in particular. The American Jewish Committee is pushing for a war against Iran. Just to be on the safe side David Abrahams, a ‘Labour Friend of Israel’ donates money to the Labour Party by proxy. More or less at the same time two million Iraqis die in an illegal war designed by one called Wolfowitz. While all the above is taking place, millions of Palestinians are starved in concentration camps and Gaza is on the brink of a humanitarian crisis. As it all happens, ‘anti-Zionist’ Jews and Jews in the left (Chomsky included) insist upon dismantling the eloquent criticism of AIPAC, Jewish lobbying and Jewish power posed by Mearsheimer and Walt. [15]

    Is it just Israel? Is it really Zionism? Or shall we admit that it is something far greater than we are entitled even to contemplate within the intellectual boundaries we imposed upon ourselves? As things stand, we lack the intellectual courage to confront the Jewish national project and its many messengers around the world. However, since it is all a matter of consciousness-shift, things are going to change soon. In fact, this very text is there to prove that they are changing already.
    publikované: 26.10.2009 22:55:35 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. ale mily Sihuhe,
    nezlahcuj si to. Ved nam prezrad, ako si nad tym ty popremyslal a na co si prisiel. Uz dost dlho si tu neprilozil nejake to svoje vlastne diskusne polienko do ohnika. Vyjadri sa vlastnymi slovami. A ak nechces, nevyhovaraj sa na nedostatok casu, zaneprazdnenost , pripadne neochotou platit internet v hoteloch. Jednoducho sa nevyjadruj.
    publikované: 27.10.2009 00:49:22 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. Ďalší krok k medzinárodnému tribunálu
    pre izraelské vojnové zločiny a zločiny proti ľudskosti: UN General Assembly to discuss Goldstone report next week

    O dolunižšom sa z akože európskych médií tiež veľa nedočítame, a tak treba ísť ku zdroju, kde má hasbara trochu inú podobu:
    EU lawyers: We've got names of IDF officers suspected of war crimes
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1123814.html#

    V konečnom dôsledku pomašírujú svinským krokom pred medzinárodný tribunál.

    .

    However, since it is all a matter of consciousness-shift, things are going to change soon. In fact, this very text is there to prove that they are changing already.
    Míilý Sinuhe, na Acmona sa dá spoľahnúť.
    publikované: 27.10.2009 06:31:43 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. milá iris
    o čo Ti vlastne ide? Nemáš čo povedať k obsahu Sinuheho príspevku, tak si kopneš aspoň do toho, že to nenapísal on sám? Aký je v tom rozdiel? Ja sa s uvedeným textom stotožňujem a vôbec mi neprekáža, že nie som jeho autor.
    publikované: 27.10.2009 09:30:02 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. Ano, pan Atzmon,
    my dvaja si velmi dobre rozumieme, len neviem, ci nas este rozumie aj niekto iny.

    ...................................................................................

    O problemoch
    Je mnoho ludi, ktori sa nas rafinovane snazia presvedcit, ze matkou vsetkych problemov dnesneho sveta je sionizmus.
    Ja vsak s takym nazorom vobec nesuhlasim, pretoze som presvedceny o tom, ze velke problemy sme tu mali uz davno pred vznikom sionistickeho hnutia.
    publikované: 18.10.2009 21:25 | autor: Grigoriy

    ..................................................................................

    Is it really Zionism? Or shall we admit that it is something far greater than we are entitled even to contemplate within the intellectual boundaries we imposed upon ourselves?

    .............................................................................
    publikované: 27.10.2009 12:46:03 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. Pravoslávne spevy, ruské ľudové piesne, vianočné piesne
    Benefičný koncert pre Kliniku detskej onkológie Detskej nemocnice

    Vianočný spev pre život

    Veľký evanjelický kostol, Panenská ulica
    3. adventná nedeľa 13. 12. 2009, 17.00 h

    Veľký zbor donských kozákov, dirigent Ivan Šallijev

    Program:
    Pravoslávne spevy, ruské ľudové piesne, vianočné piesne

    Predaj vstupeniek: http://www.ticketportal.sk/; www.interticket.sk
    Kníhkupectvo Reformata, Palisády 48, tel.: 02/5443 3740
    Kníhkupectvo Jonatan, Legionárska 2, tel.: 02/5556 3040
    publikované: 27.10.2009 14:47:12 | autor: Ilja (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. Atzmon
    mne sa zda ten clanok od Atzmona o Biblii a zidoch dost zbytocny ... ved opisuje veci, ktore boli zname, a vychadzali knizne aj v CSSR, uz pred 40 rokmi
    co som sa tam nedocital bolo, ze ta tzv izraelitska kolonizacia Palestiny prebiehala v troch smeroch a dodnes ostava otazkou, ako tieto nomadske kmene medzi sebou museli bojovat, ked vyhral ten egyptsky pribeh o tzv uteku z otroctva (a do zabudnutia upadla migracia zo Syrie a Mezopotamie) a "monoteizmus"
    ak je to len snaha o argumentacnu facku "pravovernym", tak je to zbytocne - maju silny dar viery ...
    publikované: 27.10.2009 15:15:55 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. Atzmon
    V tom Atzmonovom článku je krásny citát, že „národ je skupina ľudí, ktorých spája spoločný omyl ohľadne ich pôvodu a kolektívne nepriateľstvo voči susedom“. To použijem vo svojej nedeľnej kázni.

    A popros, film Home od francuza Y.A. Bertranda asi poznáte, ale ak náhodou nie, oplatí sa vidieť, ak pre nič iné, tak už len kvôli fakt nádherným leteckým obrázkom:

    http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU

    publikované: 28.10.2009 19:23:45 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. iris,
    vlastnymi slovami sa - ako si dovtipne zistila - neviem vyjadrovat. Okrem toho mam nedostatok casu, som zaneprazdneny (a pravidelne kazde rano vyprazdneny :-), a nielenze som pripadne, ale uplne a zasadne neochotny platit internet v hoteloch 20 EUR ci USD za den pripojenia. Ked som na hoteli, tesim sa, ze je tam vsetko predrazene a mozem si oddychnut od takej zavislosti, akou je internet a idem radsej do fitka, zaplavat si a do sauby - co je v cene hotela ... :-P
    publikované: 28.10.2009 21:03:14 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. sinuhe,
    ved ok, ja som bola vazne zvedava na tvoj nazor. To je vsetko.
    Celkom by ma zaujimalo, ze kde to vastne chodis :o), ale priznamsa, ze to iste robim aj ja.
    publikované: 28.10.2009 21:26:12 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. Vlajki: Démonizace Srbů a studená válka s Ruskem
    publikované: 30.10.2009 11:31:33 | autor: . (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. http://engforum.pravda.ru/showthread.php?t=261830
    Arctic sea
    publikované: 31.10.2009 14:39:14 | autor: FBS.ru (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. riskujem,
    ze ma iris zase napadne, ze nerozpravam vlastnymi slovami, ale skusim to zase:
    http://www.erichufschmid.net/TFC/Bollyn-Olmert-22Dec2006.html
    zaujimave citanie, aj ked pre vacsinu iba opakovanie znamych veci.
    publikované: 31.10.2009 21:57:48 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. zaujimalo by ma,
    co si myslite o tomto
    http://www.erichufschmid.net/TFC/Bollyn-Broken.html
    predpokladam, ze Ch. Bollyna vacsina z vas pozna ...
    publikované: 31.10.2009 22:05:10 | autor: Sin (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. Svet+ TA3
    Samson radi vojskam NATO pouzit v Afganistane zbrane hromadneho nicenia
    http://www.ta3.com/sk/relacie/33_svet/8063_svet-z-31-oktobra
    publikované: 01.11.2009 14:28:28 | autor: Svet- (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. AM, Acmon nepíše pre nás
    Jeho texty sú určené ľuďom, z ktorých sa sionizmus pokúša urobiť hovada podstatne dlhšie než posledné dve dekády.
    Na tvoju otázku odpoveď nepoznám.

    Aby sa nezabudlo:
    http://en.wikipedia.org/wiki/British_Israelism

    Due to the expansive nature of the British Empire, believers in British Israelism spread worldwide. It became most prevalent in the United States, England, and various Commonwealth nations. The theory was widely promoted in the United States during the 20th Century.

    Atakďalej. So špeciálnym dôrazom na 20. a 30. roky 20. storočia a rasové názory istého Herberta W. Armstronga - hlásnej trúby anglosaskej výnimočnosti a vyvolenosti. Nemecko s podobne idiotskou konkurenčnou teóriou nemalo voči tejto presile idiotov šancu.
    publikované: 03.11.2009 06:28:15 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. To by ma naozaj zaujímalo,
    proti komu majú byť podľa Samsona v Afganistane zbrane hromadného ničenia použité.
    Škoda, že sa korporátne novinárske teliatko na túto zásadnú vec nespýtalo. Bola by huba analytika v zázname vychrčaná ešte o pár sekúnd dlhšie. (Existujú jedinci, ktorí si úprimne myslia, že tieto trápne totalitné maniere sa skončili pred 20 rokmi. Títo jedinci žijú v lesoch, nepozerajú telku, nečítajú noviny a UNESCO ich pred troma rokmi pripísalo na zoznam chránených druhov.)
    publikované: 03.11.2009 06:38:14 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. A máme tu ďalšie kolo
    súboja, v ktorom sa Izrael snaží dekriminalizovať vraždenie civilistov a rozvrat civilnej infraštruktúry (za okolností, že nejde o životy židovské a infraštruktúru židovskú, ofšemže, v tomto prípade ide o ťažký zločin s dôsledkami do siedmej generácie najmenej).

    Noty pre pimprlákov z EÚ dodal zločinec, ktorý opakovane masakruje civilov.
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1125513.html
    Tento článok západní korporátni mediokurviči neprevezmú, pretože na Goldstonovu správu uvalila totalitná centrála v Jeruzaleme (kde aktuálne prebiehajú ďalšie etnické čistky) prísny ban. Hasbara nariadila, že Goldstonova správa musí zmiznúť z verejného priestoru a hypotekárni batôžkari sa toho disciplinovane držia.
    Jakožto aj korporátne blogerské smečky.

    Pokračovanie nabudúce.
    publikované: 03.11.2009 06:54:05 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. Igelié, bakelité, Samsonité...
    to ako Samsona zachrčali v tom zázname zaujalo aj mňa. Postupne ako nám tzv. demokracia zo všetkých strán prituhuje, sa opäť vracajú vo väčšej miere aj staré dobré metódy. Dejiny sa neskončili, obdobie pokoja sa blíži ku koncu. Staré lži prestávajú fungovať, je čas pre nové generácie vyrobiť nové hrôzy, napísať nové kapitoly histórie, kde opäť budú zlí a dobrí, aby opäť mohli milióny poddaných poručiť svoju dušu pánovi. Šalom, bratia a sestry.
    publikované: 03.11.2009 09:51:51 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. Masmedia sa snazia,
    ale prenikanie znepokojivych faktov do oficialnych masmedii bude napriek zaplave zahlcujuceho balastu nezastavitelne.

    Maly priklad v suvislosti s rasovou genocidou v Juznej Afrike:

    http://www.tvina.sk/index.php?program=9&video=1100

    Pri akcii mastrovstiev futbalu TOTO este x krat uputa svetovu verejnost - nehovoriac o tom, ze si neviem predstavit, ze ta akcia prebehne bez TRAGEDII a ako tak v klude.

    Bol to vyborny napad, dat majstrovstva tam, uplne vazne - konieckoncov, konecne bude mat svet uzitok z futbalovej masy a hysterie.
    publikované: 03.11.2009 10:44:58 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. to čo za výsmech?
    prvé kolo volieb v Afgane sa ukáže zmanipulované - vyhlási sa termín druhého kola
    a "medzinárodní pozorovatelia" oznámia, že v druhom kole znížia svoj počet - nebodaj si mysleli, že prípadné druhé kolo bude férovejšie?
    A. Abdullah do druhého kola ani nenastúpi - aj tak vie, ako by to dopadlo
    Karzaj = staronový prezident
    a pár šašov v SR vyhlási, že v Afgane ide situácia k lepšiemu, lebo "sú tam aspoň voľby", čo "za Talibanu nebolo ..."
    kurva aké voľby??
    a náš súdruh priemer chce do Afganu poslať daľších vojakov ... budovať svetlé zajtrajšky ... pre drogový kartel na čele s bratom H. Karzaja, ktorý je zhodou okolností zároveň na výplatnej páske CIA
    nie je toho už príliš?
    publikované: 03.11.2009 14:13:08 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. AM
    nie, nie je. Ta najlepša zabava graduje graduje. A čoskoro bude ešte lepšia.
    publikované: 03.11.2009 14:36:04 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  88. Israel's Right To Exist?
    According to history as written by the winner, Zionism, Israel was given its birth certificate and thus legitimacy by the UN Partition Resolution of 29 November 1947. This is propaganda nonsense.

    In the first place the UN without the consent of the majority of the people of Palestine did not have the right to decide to partition Palestine or assign any part of its territory to a minority of alien immigrants in order for them to establish a state of their own.
    Despite that, by the narrowest of margins, and only after a rigged vote, the UN General Assembly did pass a resolution to partition Palestine and create two states, one Arab, one Jewish, with Jerusalem not part of either. But the General Assembly resolution was only a proposal – meaning that it could have no effect, would not become policy, unless approved by the Security Council.
    The truth is that the General Assembly’s partition proposal never went to the Security Council for consideration. Why not? Because the U.S. knew that, if approved, it could only be implemented by force given the extent of Arab and other Muslim opposition to it; and President Truman was not prepared to use force to partition Palestine.
    So the partition plan was vitiated (became invalid) and the question of what the hell to do about Palestine – after Britain had made a mess of it and walked away, effectively surrendering to Zionist terrorism – was taken back to the General Assembly for more discussion. The option favoured and proposed by the U.S. was temporary UN Trusteeship. It was while the General Assembly was debating what do that Israel unilaterally declared itself to be in existence – actually in defiance of the will of the organised international community, including the Truman administration.
    The truth of the time was that the Zionist state, which came into being mainly as a consequence of pre-planned ethnic cleansing, had no right to exist and, more to the point, could have no right to exist UNLESS … Unless it was recognised and legitimized by those who were dispossessed of their land and their rights during the creation of the Zionist state. In international law only the Palestinians could give Israel the legitimacy it craved.
    http://www.informationclearinghouse.info/article23883.htm
    publikované: 04.11.2009 13:59:36 | autor: law and justice (e-mail, web, neautorizovaný)
  89. .
    Israel’s leaders have always known the truth summarised above. It’s time for the rest of the world to know it.
    publikované: 04.11.2009 14:31:15 | autor: l+j (e-mail, web, neautorizovaný)
  90. Právo na vlasť
    Aj ja som si kedysi dávno, tak ako každý naivný dobrý zmanipulovaný mladý človek hovoril, no prečo by chudáci Židia, čo tak strašne plačú, nemohli mať tiež svoj kúsok vlasti.

    Ale toto si človek môže vravieť iba dovtedy, kým sa nezamyslí nad tým, kto boli/sú tí ľudia a čo vlastne chceli/chcú? Kto boli tí „vlastenci“, ktorí na čísi povel sadli do lodí a obsadili svoju „pravlasť“?

    Dokonca aj podľa Izraelu blízkych prameňov časť prisťahovalcov boli potomkovia tých, ktorých predkovia odišli z Blízkeho východu pred stáročiami či tisícročiami. A tá druhá časť nemala so židovstvom a Blízkym východom nič spoločné – dnes sa týmto ľuďom hovorí politickí či ekonomickí utečenci.

    V tom čase žilo na území dnešného Izraela len zanedbateľné množstvo Židov. Tak aké právo mali európski a americkí votrelci na obsadenie krajiny, kde po stáročia žil iný národ? Veď je to v bledomodrom do bodky presne to isté, ako keby sme teraz my Slováci sadli do tankoch a obsadili oblasť medzi Dneprom a Dnestrom, kde údajne bola pred 3000 rokmi pravlasť Slovanov, lebo veď to je naše. Prípadne územie dolného Uhorska, kde bola „naša“ vlasť ešte pred 1000 rokmi...

    Detaily okolo OSN a vzniku židovského štátu môžu byť zaujímavé a poučné, ale nie sú dôležité. Žiadna rezolúcia ľubovoľnej organizácie nemôže znamenať nič, ak ide o posvätenie evidentného svinstva - to je princíp univerzálnej morálky, s ktorým nemôže žiadny slušný človek polemizovať.

    Na záver si dajme, bratia a sestry, pár citátov z ich „Knihy kníh“, ušľachtilého a láskavého klenotu literatúry:

    "Keď ti ich Hospodin, tvoj Boh, vydá a porazíš ich, – musíš ich podrobiť hubiacej kliatbe, nesmieš s nimi uzavrieť zmluvu, ani sa zmilovať nad nimi." (Dt 7, 2)

    "Nahromadím na nich pohromy, vystrieľam svoje šípy na nich, na hladom zoslabnutých a zožieraných nákazou a jedovatým morom; i zuby šeliem pošlem na nich i s jedom v prachu sa plaziacich hadov." (Dt 32, 23-24)

    "Vonku meč bude oberať o dietky a v príbytkoch bude hrôza, ničiaca mládenca i pannu, dojča i šedivú hlavu." (Dt 32, 25)

    "Nech osirejú jeho synovia, manželka nech mu ovdovie. Jeho synovia nech sa túlajú a žobrú, zahnaní do svojich rumov. Nech mu veriteľ zaberie všetko, čo má, nech mu cudzí ulúpia jeho imanie. Nech mu nikto nezachová priazeň ani zmilovanie jeho sirotám." (Ž 109, 9-12)


    publikované: 04.11.2009 17:09:28 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  91. Skutocne zidovstvo
    dalo uz davno od Izraela ruky prec.

    Toto nezabudnite povedat nezaujate a chladne VZDY, ked sa budete rozpravat s AKYMKOVLEK zidom.
    Aj NEZIDOM.

    Dajte mu najavo, ze si moze vybrat.
    Este.
    Mozno este.
    publikované: 05.11.2009 09:45:55 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  92. Buhehe, toto tvoje musim este raz zdoraznit, to je presne ono:
    ---
    Detaily okolo OSN a vzniku židovského štátu môžu byť zaujímavé a poučné, ale nie sú dôležité. Žiadna rezolúcia ľubovoľnej organizácie nemôže znamenať nič, ak ide o posvätenie evidentného svinstva - to je princíp univerzálnej morálky, s ktorým nemôže žiadny slušný človek polemizovať.
    ---
    publikované: 05.11.2009 09:59:42 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  93. Aštar Šeran
    Ďakujem, Arton. Je pre mňa cťou, že ma cituje taká legenda internetových bojov ako Ty.

    Áno, toto by som sa zas ja rád pridal k Tvojmu príspevku: „normálni“ Židia, obyčajní drobní ľudkovia, sú takisto obeťami obludných manipulácií, o ktorých tu dokolečka točíme. Ja takýchto Židov tiež mám viacerých medzi mojimi najmilšími rodinnými príslušníkmi či priateľmi a som si istý aspoň o časti z nich, že so sionistickou grcanicou nemajú nič spoločné.

    Keď už sme pri tých najhrubších konšpiratívnych zovšeobecneniach, nedá mi neuviesť môj azda najobľúbenejší citát ktoréhosi klasika: „Všetko je ináč.“

    Ako môžeme pozorovať v praxi, základnou metódou ovládania v zmysle hesla „rozdeľ a panuj“ je štvanie všetkých proti všetkým pod ľubovoľnými zámienkami a heslami. A tak možno ani sionizmus nie je konečná. Ktovie ako to vlastne je naozaj – je dosť možné, že aj židovstvo je len zneužité ako nástroj. Logika v duchu „Cui prodest?“ človeka môže zaviesť na okraj hlbokej paranoidnej priepasti: dohady o Chazaroch, divoké domnienky o slobodomurároch, iluminátoch, vesmírních lidech :-) Ok, nič som nepil.

    Pravdu sa nedozvieme. Nemáme žiadnu istotu o relevantnosti a úplnosti informácií, ktoré môžeme získavať. Je pravdepodobné, že celá skutočnosť je aj tak oveľa divotvornejšia, než ktokoľvek z nás tuší. Ale to neznamená, že nemôžeme ničomu rozumieť. Treba však trpezlivo pozorovať a používať vlastný kritický rozum. Objektívne pozorovateľné fakty do seba pekne zapadajú, treba len otvoriť oči.
    publikované: 05.11.2009 12:02:45 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  94. Merkelová:
    "Whoever threatens Israel also threatens us,"
    http://www.haaretz.com/hasen/spages/1125588.html
    koho myslela tým "us"?
    mňa nikto neohrozuje, keď upozorňuje na zločiny Izraela a varuje Tel Aviv pred následkami ...
    Izrael, to nie sme my, Európania ... a nikdy nebudeme
    chvalabohu
    publikované: 05.11.2009 13:12:00 | autor: AM (e-mail, web, neautorizovaný)
  95. -
    publikované: 05.11.2009 13:47:47 | autor: no comment (e-mail, web, neautorizovaný)
  96. nomen omen
    Mr. Militant bude šéfom zahraničnej politiky, pacienti Šarkézy a Berlusconi ministrami pre korupciu a Merkelová bude ministerkou pre Izrael a iné holokausty.
    publikované: 05.11.2009 14:35:54 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  97. Toto by nemalo zostať mimo pozornosti
    http://ekonomika.sme.sk/c/5096649/putin-ponaucime-sa-z-pohrdaveho-postoja-gm.html
    S americkými chrapúňmi s ich "originálnou kultúrou rokovania s obchodnými partnermi" EÚ bez dlhého šmajchlovania čerstvo uzavrela energetický pakt. Merkelovej záchvat zrádnika pred americkým kongresom, prerušovaný nadšeným potleskom, bol len čerešnou na šľahačke. Tá stará marha vyskladaná z kultúry zupáckeho bolševického zväzáctva a protestantského agresívneho utilitarizmu predstavuje rovnakú európsku aberáciu ako ten ušatý mongol, vnuk stepního teroristu a syn marxistického akademika Miliband.
    Máme sa na čo tešiť.
    (Že o tom US-EÚ energopakte nepísali v euronovinoch? Tam predsa zásadne nepíšu o ničom dôležitom, čo sa nás naozaj týka).
    publikované: 05.11.2009 16:00:51 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  98. A takto vznikajú antisemiti,
    milý/á AM. Jednoduchým a zreteľným dištancom.

    Odťahuješ sa od beštií a ich šialených zločinov, zákulisných čachrov, megapodvodov, obrklamstiev? Bum, a už ťa systém ostrakizuje.
    Zajtra ťa možno zavraždí.

    Nie, tí ľudia, ktorí odmietajú mať so zločinmi Izraela čokoľvek spoločné (a je ich čoraz viac), nemusia byť nutne morálnejší.
    Oni si len kladú racionálnu otázku: co ja z toho mám, že sa nechám namočiť do izraelských zločinných sračiek?
    Nič.
    A hentie špiny, ktoré z toho niečo majú - dostanú podhodenú kosť podielu na moci - vás nútia, aby ste sa napriek tomu do sračiek namočiť nechali. Pod hrozbou oštempľovania strašným obvineným "antisemita" a vytlačením na okraj spoločnosti.
    No tak si vyberte.
    publikované: 05.11.2009 16:10:20 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  99. Čo nového vo svete
    Valné zhromaždenie OSN v týchto chvíľach prerokováva Goldstonovu správu, ktorú mu doručila ženevská Rada pre ľudské práva OSN. Hej, to je tá, kde Slovensko hlasovalo proti potrestaniu izraelských ťažkých zločinov na civilnom obyvateľstve a civilnej infraštruktúre a kde Rusko hlasovalo za, na čo izraelskí politici škriekali ako banda paviánov a výhražne toporili ciciny. S argumentom "veď ste nám sľúbili, že budete proti odoslaniu správy Valnému zhromaždeniu a Bezpečnostnej rade OSN". Tá hysterická banda opíc sa úplne prestáva ovládať a škrieka do sveta o svojich odporných zákulisných manieroch starovekého orientálneho trhoviska.

    USA rokovanie naduto ignoruje a štáty EÚ sú okupované svorkou šlojmov, ktorí do nich hustia a vydierajú.
    Napriek tomu je takmer 100-percentne isté, že VZ OSN odporučí Bezpečnostnej rade OSN, aby sa správou zaoberala. Odtiaľ je len krok pred medzinárodný tribunál pre vojnové zločiny.

    Ak by sa tak aj nestalo, počas novembra 2009 predsedá Bezpečnostnej rade OSN Rakúsko. A Rakúsko si zadefinovalo ako prioritnú tému ochranu civilného obyvateľstva. Medzi riadkami: chce mať Goldstonovu správu na stole BR OSN.

    Nie je problém Rakúsko prefackať ... ale nie je to ani také jednoduché.

    Barosso už zakrákoril, že Lisabonská zmluva by mala platiť od decembra 2009. To jsou fofry, povedal by Klaus.

    AŽ od decembra. Dovtedy môže Rakúsko slobodne zvoliť v BR OSN takú agendu, akú chce.
    Potom už nie. Potom bude agendu celoeurópsky nariaďovať Miliband. Alebo podobný chuj.
    publikované: 05.11.2009 16:36:44 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  100. Háagska mašina účinkuje
    http://www.sme.sk/c/5096783/karadzic-sa-uz-nebude-moct-obhajovat-sam-proces-prerusili.html ...a či sa podobnej láskavosti dočká aj prostitútik Thacim nazývaný?
    publikované: 05.11.2009 16:58:49 | autor: nevažno (e-mail, web, neautorizovaný)
  101. 101. prispevok
    Ako vzdy predtym, aj teraz by som si rad zobral k srdcu a naozaj nasledoval Tvoju mudru radu, len by som potreboval objasnit niekolko detailov.
    Pises, ze mam ludom pripomenut, ze "skutocne zidovstvo
    dalo uz davno od Izraela ruky prec".
    Ja s tym naozaj nemam problem, len sa bojim, ze sa ma niekto moze spytat, co myslim, ked hovorim "skutocne zidovstvo". To by ma mohlo dostat do pomykova, lebo by som naozaj nevedel povedat, co to znamena.
    Mohol by si mi blizsie vysvetlit tento pojem, a vyslat ma do sveta riadne vyzbrojeneho poriadnym argumentom? Nerad by som Ti robil hanbu.
    Zvlast by ma zaujimalo, ake hodnoty tato Tebou uvedena tajomna skupina ludi vyznava, aka je jej historia, a kde dnes ziju.
    publikované: 05.11.2009 17:40:03 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  102. O Udoli Putnikov Hladajucich Pravdu
    Kroky mojho putovania ma raz priviedli do jedneho tmaveho udolia, ktore bolo obohnane vysokym plotom a malo hned na zaciatku velku zhrdzavenu tabulu s napisom:
    Udolie Putnikov Hladajucich Pravdu.
    Cele udolie bolo posiate velkymi zeleznymi klietkami, v ktorych boli mensie klietky, a v tych mensich este mensie - podla potreby. Kazda klietka mala tabulku s napisom. Zapamatal som si niekolko z tych napisov:
    katolik, komunista, Slovak, protestant, Zid, liberal, nacista, evanjelik, moslim, demokrat, vlastenec, American, ateista, feminista, multikulturalista, fasista, sionista ...
    Tam putovali tie svoje pute v tych klietkach, a tam hladali tu ich pravdu.
    publikované: 05.11.2009 18:05:08 | autor: Grigoriy (e-mail, web, neautorizovaný)
  103. Grigoriy, nie na kazdu otazku musis odpovedat.
    To si doteraz nepochopil?

    V tom je prave pointa. Je to urcity druh techniky vyjadrovania.

    A kedze ty si majster vo vyjadrovani, a velmi ta tato hra bavi, mal by si si aj tento sposob osvojit.


    Nechcem ta urazat vysvetlovanim pointy a podstaty mojej rady, toho, ze ty ICH obvinis, ze ONI, nech uz su cokolvek, nie su ti pravi, ze ONI nie su ti moralni a ze ONI su ten odpad, ktory amoralne chybuje a hresi
    A tak to ma byt, pretoze to je naozaj pravda.
    Alebo si myslis, ze ONI poznaju lepsie skutocne zidovstvo?

    Ziadne dalsie detaily o skutocnom zidovstve teda nepotrebujes a smelo do toho.
    publikované: 05.11.2009 18:23:07 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  104. Cisto z hlbokej ucty
    a z radosti viest s ludmi dialog,
    a nie pre to, ze by som sa musel ku vsetkemu vyjadrovat, ale mozno aj pre preto, ze som asi nepochopil tu message o klietkach a tak som nad tym rozmyslal, tak ma nieco napadlo.

    Bolo uz myriady krat napisane, ako ziju ludia v klietkach, do ktorych sa sami zavreli a na ktore si nalepili napisy.
    A bolo im myriady krat radene, ze musia z tych klietok vyjst.

    Myriady krat sa pri tychto temach po svete a v historii riesilo, ze ako vyjst, pripadne ti rafinovanejsi vysvetlovali, ze dvere su vlastne otvorene a staci vykrocit ... a tak dalej.

    Vsetko dobre.

    Ale poviem vam nieco, co sa stavim, ste vynimocne este nikde necitali a nepoculi:
    Aj ti, ktori sa oslobodia z klietky, nie su absolutne slobodni.
    Pretoze si hnusia tu cast prietoru, ktora zostala v klietke.

    Kym toto nepochopia, budu aj tito sice vo vacsej, ale stale este klietke.
    Ti, ktori sa boja nazvov, ci uz zvonka alebo zdnuka, nikdy nad nazvami nevyhraju. Ti, ktori nemaju dost sily vstupit AJ do klietky, nikdy nad nou nevyhraju a budu na veky vo vezeni. Na jednej, alebo na druhej strane bariery, ale stale vo vezeni a zufali so svojej bezmocnosti dosiahnut plnost.
    Pretoze priestorovu topologiu nikdy neoklamu a dovtedy nikdy nebudu absolutni.

    publikované: 05.11.2009 19:18:10 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  105. zamyslenie
    Vsetci ziju v klietke iba ja som nomad ... :)))
    publikované: 05.11.2009 23:14:52 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  106. Len krátka info: UN General Assembly adopts Goldstone report
    publikované: 06.11.2009 04:02:15 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  107. klietka
    mreze su rovnake z vnutornej aj vonkajsej strany klietky. Sloboda je vzduch. Neda sa oddelit.
    publikované: 06.11.2009 07:47:08 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  108. takze tebe Iris
    je jedno ci si v klietke alebo vonku?
    publikované: 06.11.2009 13:24:39 | autor: buheh (e-mail, web, neautorizovaný)
  109. buheh,
    da sa slobodny duch uvaznit ? V klietke?
    Myslim si, ze ten, kto je naozaj slobodny si ziadnu kietku neuvedomuje. Aj keby v nej bol.

    publikované: 06.11.2009 15:58:50 | autor: iris (e-mail, web, neautorizovaný)
  110. zaujímavé prepojenie
    publikované: 06.11.2009 18:35:31 | autor: snake_Eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  111. Priatelia,
    toto som si prave precital so zatajenym dychom a na dusok:
    http://www.informationclearinghouse.info/article23912.htm
    publikované: 06.11.2009 22:37:17 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  112. Odkedy sa v korporátnych médiach
    objavili informácie, že prasa Juščenko má zámysel odložiť pre prasaciu chrípku voľby, nadobúda táto podivná epidémia ďalší rozmer.
    Divné už bolo, ako volal pred týždňom na pomoc - štáty NATO.
    publikované: 08.11.2009 06:10:37 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  113. Ešte ku Goldstonovej správe
    Solídne zhrnutie od starého Uri Avneriho - bývalého sionistu, ktorému náhle svitlo v lebeni, keď voľakedy pri vražedných výpadoch voči Palestínčanom počas etnických čistiek schytal guľku. Odvtedy je normálny.
    http://www.blisty.cz/art/49640.html

    Plus správa AI ČR
    http://www.blisty.cz/2009/11/6/art49747.html
    publikované: 08.11.2009 06:13:56 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  114. rovnako ako ty, ema
    som zvedavý, kedy a či vôbec sa o Goldstonovej správe objaví nejaká noticka v mienkotvorných médiách. Asi by sme ju mali odsudzovať rovnako ako Chartu 77 - bez prečítania. Všetko tu už raz bolo - vraj Šalamún povedal.
    publikované: 08.11.2009 11:12:23 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014