Ema

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Bľabot a bes

"Vytrvalo tvrdíme, že nechceme konfrontáciu, vrátane drahých pretekov v zbrojení. Keďže na to nejestvujú objektívne dôvody, Rusko sa na tomto nebude podieľať." Sergej Lavrov, Summit NATO, Bukurešť, 2008

- Ajvaj. Majú krízu, povzdychne si Dominik. Osoba určená na hotelovú službu zahrnutú v cene je staršieho dáta a vyzerá ako grécka ekonomika. Aspoňže je čierna. Strauss-Kahnove preferencie v Sofiteli poznajú. Afrika, Ázia, Latinská Amerika. Je to taká extenzia misie Medzinárodného menového fondu. Dá sa povedať, že aj v hoteli pracuje. „Keď kľačia a hulia, symbolizuje to moje poslanie na čele MMF a ich pozíciu, do ktorej patria, pretože sú leniví a nereštrukturalizujú dlh,“ vysvetľoval raz svojej manželke. Pritom sa ho ani nepýtala, pretože jej to bolo jedno. Jeho žena je trochu zvláštna. Pôvodne sa volala Schwartzová a pochádzala z rodiny obetí holokaustu, ktoré sa v roku 1949 premenovali na Sinclairovcov. Keď sa mala vydajom zmeniť na Strauss-Kahnovú, zaťala sa. Vydaj áno, meno nie.

Čierna osoba v hotelovej izbe začala jačať. Strauss-Kahn sa zarazil. Reve ako keby som mal erekciu, pomyslel si pobavene. Odrazu mu v rozospatom mozgu výhražne zablikalo. A je to tu, pomyslel si. Skurvený New York. Čert mi bol toto dlžen. Rýchlo na seba nahádzal zvršky a náhlil sa na letisko.

V base sa potom hlboko zamyslel, prečo sa na jeho obranu neozvalo aspoň toľko vplyvných hlasov ako v prípade jeho súkmeňovca pedofila Polanskeho, o ktorom je predsa známe, že bežne prznil dievčatká a nebyť tej jednej, ktorej rodina bola príliš pažravá, činil by tak beztrestne podnes deň.

V približne rovnakom čase ako Strauss-Kahn nenastúpil do lietadla v New Yorku, vystúpil z lietadla na letisku Ben Guriona zachmúrený chlapík s diplomatickým pasom. Let z Moskvy bol dostatočne dlhý, aby pripravil materiál pre hasbaru. Vojenský atašé Vadim Leiderman pochádza rovnako ako Avigdor Lieberman z Moldavska, odkiaľ sa pobral ako pätnásťročný do Izraela, fascinovaný vidinou adrenalínovej zábavy v armáde židovského štátu. Verejnosť by zostala ruského príbehu o tomto strýcovi ušetrená, nebyť bľabotu hasbary. Rusko ako gesto dobrej vôle - v snahe predísť formovaniu negatívnej verejnej mienky voči Izraelu - chcelo o závažnom incidente spojenom s Leidermanom pomlčať a vybaviť to len jeho tichým vykopnutím. "Но, как это случалось и ранее, израильтянами была допущена целенаправленная утечка "на опережение" тенденциозных материалов в СМИ, что не может не вызывать серьезного недоумения", - отмечают в ФСБ. A tak sme sa nakoniec dozvedeli aj cez média to, čo sme vlastne vedeli: aktivity Vadima Leibermana boli namierené proti bezpečnosti Ruska. Leiderman má priame kontakty na USA a po skončení jeho pôsobenia v pozícii vojenského atašé v júni mal zámysel výrazne sa angažovať v oblasti takzvanej spolupráce Izraela a Ruska na vývoji bezpilotných lietadiel. Informácie z takejto "spolupráce" vedel Izrael vždy v USA výhodne vykšeftovať. Američania sa totiž už vôbec netaja, že bezpilotné lietadlá sú pre nich strategicky dôležité, a keď už o Číne nič nevedia, zídu sa informácie z ruskej bezpilotnej kuchyne.

V stredu 18. mája 2011 sa v Skolkove konala zvláštna tlačová konferencia. Zvolal ju prezident Ruskej federácie Dmitrij Medvedev, aby niekoľkým stovkám novinárov odmietol odpovedať na otázku, či bude opäť kandidovať na prezidenta. Pôsobil deprimovaným dojmom a nič závažné neoznámil. To sa stalo až o dva dni neskôr.„Ak nedôjde k dohode o protiraketovom štíte v Európe, môže dosť k studenej vojne.“

Toto vyjadrenie prišlo po tom, čo Západ odmietol dať Rusku v súvislosti s protiraketovým štítom právne záruky a namiesto toho mu naservíroval politický bľabot.

Už to nebol ten starý dobrý Medvedev, ktorý nebral vážne varovania svojho predchodcu, že Západ ide Rusku po krku. Plne ho presvedčil až úder USA a NATO na Líbyu a aktuálne dianie okolo protiraketového štítu v Európe.

 Mimochodom, výsledkom Medvedevovho náhleho precitnutia je aj odpochodovanie Leidermana svinským krokom do jeho hnilého kúta.

Vráťme sa ešte tri roky dozadu, k aprílovému Summitu NATO v Bukurešti, na ktorom dostalo pozvánku do „elitnej inštitúcie“ napríklad také demokratické Albánsko. Vtedajší prezident USA Bush a ďalší reprezentanti Západu vtedy predviedli také excesy, že minister zahraničných vecí Lavrov netajil zhnusenie. Konštatoval, že sa správajú nie ako zodpovední dospelí ľudia, ale ako banda adolescentov. Iným slovom – psychopati. A pod drogami (malá ukážka z roku 2007). Raz si možno niečo povieme o filme Limitless, ktorého autor veľa vie (napríklad aj o farmaceutických korporáciách), ale nepovie všetko.

Na summite v Bukurešti reprezentanti Ruska jasne oznámili, že nie sú zástancami konfrontácie, ale kooperácie. Lenže my vieme, že sú to nedemokrati a okrem toho Rusi.

Prešli tri roky a Rusko už pozná pravú povahu Západu. Je to mentalita zabijaka. Takzvaný protiraketový štít, umiestnený v Európe a namierený proti Rusku je už upečený a žiadosti Ruska o právne záruky sa Washington vysmial.

Ako povedal reprezentant Ruska pri NATO Dmitrij Rogozin pred dvoma týždňami v Bruseli, USA si v Európe de facto nasadzujú svoju protiraketovú obranu. Nakoľko sa to týka Európy a je to veľmi závažná téma, predpokladám, že európske média onej ani nezabľabotali.

Tak aspoň stručne:

- mobilné radary a raketové batérie majú byť umiestnené v blízkosti ruských hraníc a priamo ohrozovať raketové a jadrové kapacity Ruska

- Rogozin konštatoval, že dosah amerických rakiet je hlboko do územia Ruska až na Ural a ironicky sa spýtal, kto splnomocnil Američanov poskytovať Rusku takúto „protiraketovú ochranu“. - Sme presvedčení, že je možné a potrebné vytvoriť spoločný systém protiraketovej obrany, predovšetkým prostredníctvom spolupráce informačných systémov, " povedal Rogozin.

- šéf U. S. Agentúry protiraketovej obrany žoviálne vykladal ruskej strane, že Rusku nič nehrozí (implicitne: spolupracovať netreba)

Medzitým už boli oznámené plány na rozmiestnenie rakiet v blízkosti ruských hraníc, ktoré budú hrozbou pre ruské medzikontinentálne balistické rakety. Ruská strana doteraz nedostala od NATO právne záruky, že systém protiraketovej obrany nebude namierený proti ruskému vojenskému strategickému potenciálu.

Medvedev je deprimovaný, pretože začína chápať, že USA sa chystajú na jadrovú vojnu s Ruskom. Neviem, či ohlási kandidatúru na prezidenta. Pretože Rusko bude v nasledujúcom volebnom období potrebovať iného človeka než je on a Medvedev to vie.

A čo my v Európe?

No, snáď stihneme obesiť špinavcov, ktorí nás zavlečú do jadrovej vojny s Ruskom, skôr ako z nás zostanú tiene ako na hirošimskom moste.


Peri fyseos anthropu - O ľudskej prirodzenosti | stály odkaz

Komentáre

  1. Nobelova cena za mier
    Obama invites Congress to support military action in Libya (Reuters)
    publikované: 21.05.2011 06:03:18 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ... a tzv. inteligentná obrana
    Rozhovor so šéfom NATO o jeho misii na Slovensku
    http://www.sme.sk/c/5902796/rasmussen-spolupracou-s-inymi-usetrite-peniaze-vsak-treba.html

    Škoda, že ten kožený ksicht neodpovedal, pred kým sa má Európa "inteligentne brániť". Zrejme preto, že sa ho na to hypotekárne batôžča nespýtalo. Šak načo.

    "Budúci projekt s názvom Spojený pozemný sledovací systém je dôležitý na zhromažďovanie spravodajských informácií. "

    Veru ani otázka, KOHO treba z Európy sledovať a o KOM treba zhromažďovať spravodajské informácie nepadla. Kto už by sa pýtal na také detaily.

    Špeciál pikantná, s ozajstným citom pre realitu, je časť venovaná Maďarsku.

    V Európe to čoraz viac vyzerá ako u bláznov na dvore. Očividné prípravy na využitie tohto dvora na jadrový útok... a všetci sa tu tvária, že to nie je šialené, ale že je to normálne.
    publikované: 21.05.2011 06:29:21 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ema
    tvoju poslednú vetu si píšem fixkou na policu s muníciou.
    publikované: 21.05.2011 18:48:17 | autor: se (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. no vyborne,
    po dlhsej dobe zase clanok!

    http://www.youtube.com/watch?v=Qxy0pX7pmoo&feature=related

    Ema, jednu poznamku. Vidim, ze politika a najma geopoliticky priestor byvaleho ZSSR + poprevratovy popucisticky exodus na blizky vychod zacina tematicky prevazovat a dominovat v tvojich clankoch. Niezeby to bolo uplne nezaujimave, ono, rimsko-fransky reich stale strasi, ale ak ta to zaujima ovsem, pre mna je zaujimavy najma ten tvoj nenapadny ale prorusky orientovany postoj. Alas, dufam, ze sa mylim!

    http://www.youtube.com/watch?v=EiVF1X_hNc4&feature=related

    Ak uz to musi byt, pre mna je okrem vnutornej politiky a manazmentu aplikovanom v prostredi vykonu mojich prac, dolezita vonkajsia politika verejnej autority najma z lokalneho kontextu lebo mam pocit, ze sa ma bytostne viac dotyka a tu ma na jednej strane utesuje, ze Medvedev stale respektuje Vaclava Klausa a obcas k nemu zaskoci aj na navstevu, na druhej strane, nebude to trvat vecne. Medvedev, asi okrem kalifornskeho Sillicon Valey chce aby aj Rusko bolo respektovane podobnym sposobom v Chicagu ako Klausova ekonomika v rimskom klube lebo mozno tusi, ze bez ekonomickych vysledkov a slobodnej sutaze Glonass nedokonci. Preco som tomu rad? Lebo nas pan prezident, nepotrebuje na presadenie vlastnych zaujmov armadu pandurov, legionarov a ani blahoslavenych ale chudobnych modlosluzobnikov, naopak zdoraznuje, ze buduce Sillicon Valley potrebuje slobodneho jednotlivca.

    http://www.youtube.com/watch?v=NRPyVfQTjeY
    (tu by sa viac hodil link na obed Medvedeva s ruskymi emigrantami v San Franciscu, pripadne na Perelmana s igelitkou, ale nasiel som len toto)

    Tazko povedat, ci vnucovany statny ateizmus je pre jednotlivca v spolocnosti lepsi ako telefonat papeza na orbit. Ateizmus ma kratku historiu v porovnani s tradicnym organizovanym aristokratickym tmarstvom ale historicky ho dokazal velmi rychlo a uspesne nahradit aj ked len s plotom na hraniciach a stredovekym ekonomickym modelom centralne riadenej ekonomiky chudobnych proletarov.

    Osobne vsak mam najradsej anglo-americky geopoliticky priestor s jeho priatelmi, ktory je akosi viac citatelny, priehladny, zrozumitelny a meratelny aj ked ma ponuru kolonialnu historiu. A neviem preco, ale stale mam z neho pocit, ze je to pristup ku politikom je taky skor hurvinkovsky....

    http://www.youtube.com/watch?v=yghFBt-fXmw&feature=channel_video_title
    publikované: 21.05.2011 20:08:43 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. ahoj ema, fajn, že si tu späť.
    Už som mal obavy, že si mala nejaké čudné návštevy ...
    publikované: 21.05.2011 23:03:05 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Čo to ten Obama hovorí? Oil spill?
    Inak, vyzerá to na prvý pohľad, že v tých tvojich Kintauroch z youtube dubasí Netanjahu na počesť izraelských generálov, ktorí v auguste 2008- chvíľu predtým, než prchali ako krysy do svojho mafiánskeho brlohu- poradili Sákašvilimu žužlať drobné kúsky textilu.

    Lenže Neranjahu je teraz v USA a inô tancuje
    http://www.youtube.com/watch?v=HK_ljbnV-14&feature=related

    Jo, daddy Yankee frčí na zmesi alifatických uhľovodíkov a Jákob spína ruky: daj! daj!
    Ropa. Asesina, me domina. A zemný plyn. "My, Izraeliti, máme historický nárok na všetky ložiská, pretože náš kmeň sa podľa biblie - ktorá je nespochybniteľným historickým dokumentom - volal Naftali. Niektorí síce tvrdia, že to bol Naftalín podľa insekticídu pridávaného do typických blízkovýchodných kožušinových štrejmlov z typických blízkovýchodných kožušinových zvierat, aby ich mole nepožrali, ale my vieme, že právo na všetku ropu sveta nám upierajú len náckovia a antisemiti."
    Egypt odstrihol Izrael od lacného zemného plynu - čo je hlavný dôvod, prečo tam začína pod tlakom USA vyzerať všetko predrevolučne po starom - a ani s ropou to nie je ružové, pretože ropu vykrádanú z Iraku USA potrebujú čoraz viac pre seba. Ale z Líbye je to tankermi po Stredozemnom mori komfortne blízko. 99%-ný import pre židovskú teokraciu niečím saturovať treba. USA síce svojmu ideologickému cecku zabezpečili v rámci egyptsko-izraelského takzvaného mieru veľké dodávky uhľovodíkov zo Sinaja (Egypťania mali na výber: buď súhlas, alebo nukesy na Káhiru), ale prudko rastúca egyptská populácia potrebuje zásoby pre seba.
    Ešte výhodnejšia ako Líbya by bola Sýria, všakáno.
    Iinformácie o dodávkach uhľovodíkov pre Izrael sú, samozrejme, tvrdo cenzurované. Inak by svetové diane nabralo príliš realistické a pre tvoj anglo-americký geopolitický priestor nelichotivé kontúry. A vy sa predsa chcete aj naďalej hrať na globálne morálne autority.

    Mexický záliv sa už nespomína. Je mŕtvy. Ropa sa však čulo ťaží. Mimochodom, na Ďalekom východe vstúpil do platnosti zákaz rybolovu. Fukušima už urobila svoje. Ľudstvo môže odpísať ďalšiu kopu jedla, ktorú nám oceán veľkoryso dával. Namiesto rýb môže sapient žrať igelitové pytlíky. Alebo loviť plasty, je ich v oceánoch dostatok.

    Keď už je reč o Iraku, aha:
    http://www.rian.ru/world/20110521/377720067.html
    Stručne: Premiér ČR navštívi na budúci týždeň prudko demokratický Irak - charakteristický totálnym rozkladom školstva, zdravotníctva a vzdelávacích inštitúcií, totálnou paralýzou celej CIVILNEJ infraštruktúry, ktorá bola v tomto sekulárnom arabskom štáte pred útokom a okupáciou Američanmi (a Slovenskom!) na solídnej úrovni - aby im ponúkol velice dôležitý artikel: zbrane. A vraj sa chcú podieľať na "modernizácii irackých ropných ložísk". Česká republika má bohaté tradície a know-how, čo sa týka vyhľadávania a ťažby ropy, hehe.
    Líbyjčania sa majú na čo tešiť.
    V Iraku, samozrejme, "staré" ložiská s vybudovanou ťažobnou infraštruktúrou (nie, nevybudovali ju Američania po "oslobodení" Iraku) okupujú Američania, ale ostaní ropní narkomani dostali od Američanov do daru Kurdistan, nádhernú nedotknutú krajinu. Ropa odtiaľ bude drahšia, pretože treba vybudovať všetko, od ciest po nádrže. Tých pár vindier, čo tam Irak zarobí, bude donútený minúť na nejaké české L-159 a iné podobné, pre irackú demokraciu nevyhnutné veci. Čo tam po tom, že obyvatelia Bagdadu nemajú ani elektrinu.

    Čo si to vlastne chcel, Martin? Aha, že máš rád "anglo-americky geopoliticky priestor." Nebudem ťa nútiť, aby si podstúpil extrémnu mentálnu námahu a pochopil, ako vyzerá jeho ideológia, rétorika a jeho skutky očami ľudí, ktorí sú mimo tohto priestoru.

    Aký nenápadný proruský postoj. Môj proruský postoj je dúfam dostatočne nápadný.
    Keď zabijácka mafia obkľučuje svoju obeť - a už sa svojimi zámermi nijako netajíú - je plne legitímne stáť na strane obete. Zvlášť v prípad,e keď sa mafia snaží urobiť si zo mňa komplica svojich svinstiev.
    Ak máš svoj morálny kompas orientovaný inak a fascinuje ťa tupá sila (a šokujúca pažravosť), môžem ti odkázať len jedno: keď budeš raz z toho grcať krv, nezastanem sa ťa. Ty nie si obeť. Ty si blbec.

    Apropo ateizmus. Pobavilo ma, že v sčítacom hárku je "bez vyznania" uvedené v položke Náboženské vyznanie. To kto nariadil, Vatikán? Správne má byť celá táto položka nazvaná SVETONÁZOR. Hneď to má iný feeling: ľudia so svetonázorom riadeným bradatým panbožkom aka genocídnym Jahvem si môžu začiatknuť svoju konfesiu, my ateisti si začiarkneme, že v našom svetonázore nejaké imaginárne bytosti nefigurujú.
    publikované: 22.05.2011 08:01:14 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Ahoj, Sinuhe :)
    Čudnou návštevou na báze bola kavka. Potom sa stala domácim obyvateľom. Mala načervenalé krídla a volala sa Kyzylbej. Veľmi inteligentný tvor, nečudo, že sa kavky stali Konrada Lorenza obľúbenými bytosťami. Altruistickejšími ako šimpanzy, čo je mimoriadne zaujímavé.
    V atlase vtákov v oblastnej knižnici bolo okrem iného uvedené, že ochranný status kaviek je LC - čiže nevyžadujú si zvláštnu ochranu citujem "obdobne ako myši či ľudia". To ma úprimne pobavilo.
    Status LC majú v manuáli NATO aj líbyjskí civilisti. Vlastne akýkoľvek civilisti.
    Ešte som sa celkom nezorientovala v lokálnom frenetickom politickom dianí, ale zdá sa, že status LC bude dominovať v novom zákonníku práce, ktorý má na Slovensku umožňiť korporáciám vytvoriť vrstu tzv. pracujúcej chudoby - ľudí, ktorí budú fachčiť na plný úväzok, ale nebudú schopní zaplatiť si z mzdy bývanie a stravu.
    Čo sa stravovania týka, dočítala som sa, že Pišiakovo elitné komando rozstrieľalo na rešeto nejakého obézneho kanibala s ruksakom plným mletého čierneho korenia a asi aj jedného svojho kolegu. Vôbec by ma neprekvapilo, keby vysvitlo, že komando má izraelských poradcov.
    publikované: 22.05.2011 08:27:59 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. hm, kavku ako navstevu by som bral radšej ...
    K.Lorenza a jeho kavčie story som čítal, ale pripadalo mi to celé dosť senilácke. Ale nepochybujem, že kavky sú - spolu s Lorenzom - pozoruhodné živočíchy.
    Toho obézneho kanibala som už kedysi v živote stretol, ba dokonca som s ním tuším prehodil aj pár nezáväzných slov, ale pamäť mi už nevie vybaviť detaily. Žeby v Košiciach? Alebo v Prahe? Či nebodaj tu u nás? Napokon, v malom 5 miliónovom národe je šanca stretnúť jedného kanibala dosť významná. Stretol som ale aj onakvejších ľudí, aj keď kanibali to boli iba v prenesenom slova zmysle.
    P.S.Áno, na vytvorení vrstvy pracujúcej chudoby sa intenzívne maká v celej EU, ba vlastne v celom svete. Výnimkou sú daktoré osady na východnom prípadne západnom Slovensku - tam nebudú pracovať, ani keby mali rovno vytvoriť vrstvu pracujúcich boháčov: takí sú zásadoví.
    publikované: 22.05.2011 23:11:50 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Aj tie jeho husi, majngot
    Vtáky nie sú zrovna atraktívne na výskum.
    Každopádne bol Lorenz menej senilný ako kolega úprimne presvedčený, že po kavkách je pomenovaný Kavkaz.

    S tým kanibalom je to akésik čudné. Bol nabalený korením, ako keby išiel zjesť celý Kysak.
    Sú veci, ktoré sa proste nemôžu udiať. Nikto nezaútočí na Malinu v čase, ktorý uviedla, pretože vtedy je ľudská agresivita na minime. A normálny ženatý chlap s deťmi, žijúci úplne normálny život nepôjde kanibalčiť. Je to abiologické, a preto vyhradené len extrémnym úchylom, ktorí sú identifikovateľní aj spôsobom života. Sériový vrah, to hej.
    Mohol sa dať naverbovať a ísť do Iraku alebo Afganistanu, prípadne si počkať na pozemnú operáciu v Líbyi. Tam si mohol zastrieľať športovo do ľudí do vôle, ženy, deti, starci, všetko jedno - a ešte by aj získal pochvalu za boj proti terorizmu.
    publikované: 23.05.2011 04:55:47 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Ni, Ema,
    myslel som skor priestor, v ktorom je zabezpecena ochrana vlastnickych prav, otvorena sutaz a prilezitost nadobudnut majetok. Tento priestor nema geograficku hranicu. Ale ziaden priestor a toboz nejaky clovek sa neda idealizovat.
    K Netanjahuovi som zaregistroval asi tolko, ze robi hanbu Peresovi pred Vaclavom Klausom a aj u Noama to ma totalne rozhadzane - kvoli operacii IDF voci Palestincanom. Vystudoval sice MIT(architektura, manazment) a Harvard(aplikovana politologia), povedal by som, ze keby mal isty pan z neskorej Habsburskej monarchie trochu viac stastia, tak je tam urcita podobnost ale jeho kariera sa dalej uberala podobnym smerom (kam vietor - tam plast) ako aj studium - cez sluzbu v armade az na Sion moci.
    Ja sa k politikom, ktory su vzdialeny od mne dostupneho centra rozhodovania a ich historia je akoby z ineho sveta od toho mojho, velmi vyjadrovat nechcem. Citim, ze nemam dostatok informacii a ich rozhodnutia mi pripadaju zvlastne.
    publikované: 23.05.2011 09:17:07 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. mne je skor blizsie
    publikované: 23.05.2011 09:23:46 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Akosi spatne je ta rozumiet, Martin,
    publikované: 23.05.2011 20:08:48 | autor: Jozefz (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. Jozefe,
    mas pravdu, tentokrat nechapem, skus to trosku rozviest. Tu ja hovorim ako je to s tou politikou a dolezitymi vecami pre bezneho cloveka v danom a konkretnom regione a ty tu nieco o analoch... myslis tie historicke? :)
    publikované: 23.05.2011 20:49:59 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Matko
    martin o akej ochrane vlastnickych prav tocis?-ved v tej Tvojej koliske jeblokracie nemas sancu vlastnit ani milimeter stvorcovy zeme!-vsetka zem patri prelizovanej lisinke -pekne Ta prosim neser si na hlavu a ak uz si series este raz Ta prosim otrcaj svoj kaviar tym ktory o to stoja- ved priestor ktory milujes je este stale taaaaaky obrovsky tak eeeeexpanduj a nesnaz sa penetrovat do priestoru pre ktory je Tvoje prirodzenie zanedbatelny- ved nas mozes este natrhnut- a Ty si predsa proti nasiliu v nadobudani maja-jetkov.
    publikované: 23.05.2011 21:46:11 | autor: mem (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. anotherone bites the dust
    Namemovany portfoliovnikom sucitu
    prehrieva sa mi genov subjektivno
    a efekt ss-klenikoveho pobytu
    snazi sa ma gordicky zauzlit.

    Vytesujem sa, ze hlbka poklesu
    nedosiahla este uroven hnacky utesu
    a cesty mojho zdedeno-nasiaknutia
    nenasli naplnenie v du alite pnutia.




    publikované: 23.05.2011 22:35:49 | autor: mem (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. Desivy a uveritelny
    takto okomentoval jeden diskuter tento clanok (sudiac, co vystraja NATo v Baltiku a ja dodam, ze aj vsade):
    http://www.warandpeace.ru/ru/analysis/view/57579/

    Plati aj pre najnovsi Emin clanok.
    publikované: 23.05.2011 23:06:26 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Kde bolo, tam bolo
    v jednej malej krajinke zilo 100 tisic ludi, ktori dostavali vyplatu za to, ze lizali zadok obrovskemu odpornemu cervenemu drakovi.
    Tych 100 tisic ludi draka nenavidelo a tuzili po tom, aby im namiesto neho vladla modra zaba, ktora s drakom bojovala. A tak sa dohodli s modrou zabou a draka otravili jedom, ktory im poslala CIA a zacali zit po novom..........
    Najprv si mysleli, ze pod vladou zaby budu robit to iste ako pod vladou draka, ale za desatnasobne vyssie platy. Lenze, zakratko sa ukazalo, ze namiesto 100 tisic ritolizacov stacia 3 profesionali, ktori budu pracovat na smeny a zaistia zabe nonstop kralovsky oral. O tom, kto sa stane jednym z 3 profesionalov, sa rozhodne vo verejnom konkurze, kde musia uchadzaci preukazat najlepsie profesionalne schopnosti, a tiez talent optimisticky sa usmievat kutikmi ust....
    Tych 100 tisic si hovorilo inteligencia. A ti traja si hovoria intelektuali.

    Ema napisala, ze Martin je blbec. Ja si myslim, ze by sme ho mohli nazvat aj miestnym intelektualom.




    A skor ako sa niekto do mna pusti, priznavam, ze myslienku som ukradla Pelevinovi.
    Knihu odporucam zobrat si na dovolenku tym, co nenapadne aj napadne davaju najavo prorusky postoj.
    http://www.literarky.cz/ondej-mrazek/3348-jak-ist-svatou-knihu-vlkodlaka-slovo-pekladatele
    publikované: 23.05.2011 23:10:33 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. Ochrana vlastníckych práv
    všelijakých spriatelených diktátorov. V tom je anglo-americký geopolitický priestor expertom.
    Alebo si to, Martin, myslel inak? No šak povec.

    N, na stránke Generálnej prokuratúry je právnickým jazykom opísaný príbeh z decembra 2010, týkajúci sa GLONASSu. Nie náhodou v rovnakom čase dostal Leiderman posledné varovanie. Bol však len externým kolieskom v internom sabotážnom krúžku. Medvedev bol vtedy ešte stále mäkký.

    S prekvapeným som sa dopočula o fámach, že čínskemu veľkolepému energetickému dielu Tri rokliny hrozí "geologická katastrofa". Akože Číňania sú idioti, ktorí nemajú mnohotisícročné skúsenosti s veľkými inžinierskymi stavbami.
    So sabotážami obdobných megarozmerov, zameraných na okriplenie energetiky, už má skúsenosti napríklad také Rusko.

    Aj toto je jedna tvár ukrutnej vojny, ktorú vedie Martinkov "anglo-americký geopolitický priestor" voči ľuďom v Rusku a Číne.

    Na Slovensku sa energetická vojna udiala bez sabozáží a obetí. Suchou cestou. Výsledok je ale očividný a Slovensko porazené. Kto nemá vlastnú energiu, nemá nič.
    publikované: 24.05.2011 05:00:41 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. mem,
    nemam rad hnackove alegorie a vpodstate od cias farsko-estebo-kracie takmer uz ziadne, chod sa realizovat, prosim, na steny nejakeho verejneho WC.

    Ema, ty si stale hudies svoje, co ti mam ja vlastne napisat? Chces ty vobec nieco pocut ine ako

    http://www.youtube.com/watch?v=JJ48EEzORZ4

    Tak ok. Jedna odpozorovana realita zo zakopu: moc koreluje so zavislostou. There is no free man in Absurdistan
    publikované: 24.05.2011 07:34:10 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. matulik
    kazdy Ti jemne az nejemne dava najavo, ze sem vobec, ale vobec nepatris a Ty s presklenym inertnym ksichtom dookola verklikujes svoje a snazis sa vytvarat dojem ze si s emou rozumies- snazis sa vyvazovat situaciu- chapem o co Ti ide- tu vsak nemas sancu.
    publikované: 24.05.2011 09:03:11 | autor: mem (e-mail, web, neautorizovaný)
  21. Martinko,
    ty odchovanec povrchnych internetovskych a googlovskych informacii, ohanas sa cudzimi slovami, ale chyba ti nadhlad a hladanie suvislosti. Tak ti dam pomocku. Podobne, ako traja vybrani specialisti v rozpravke, by si si mal pri uzivani si blahobytu a vydobytkov v anglo-saskom priestore ,polozit otazku:
    Ano, ale za aku cenu?

    Vzhladom na to, ako na teba vplyvaju Emine argumenty, nedufam vo velky uspech.
    publikované: 24.05.2011 09:39:53 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Ochrana vlastníckych práv
    http://www.aktuality.sk/clanok/187475/americania-si-zabili-vojnoveho-hrdinu/

    "Celkovo bolo v dome Guerenovcov vystrieľaných 71 nábojov! V Guerenovom tele skončilo 60 z nich!"

    No comment.
    Iba ak by to bola KARMA.
    Zgenocidovali domorodcov, besne vraždili juhoameričanov, europanov, aziatov, arabov ... teraz genocíduju seba.

    Je to karma.

    A zároveň pripomenutie toho, že sú to naozaj vraždiace nelútostné svine.
    Ratájte s tým a nečakajte až na to, kým vám oni skúsia podrezať krk, resp. naládovať 60 guliek do tela.
    publikované: 24.05.2011 09:52:02 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  23. glonass
    Oficialna stranka uvadza
    http://www.glonass-ianc.rsa.ru/content/news/?ELEMENT_ID=59

    To, co si vsetci myslime sa zamietlo pod koberec, pripadne sa dostalo pod hlavickou "prisne tajne" tam, kde sa dostat malo a oficialne "technicke zlyhanie" to uzavrelo.
    Aky pribeh myslis, Ema?

    Nielen Rusko, aj Cina dviha varovny prst - zatial aspon co sa tyka Pakistanu.
    publikované: 24.05.2011 10:12:38 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. klub sémantikov,
    pre Martinove slová chýba nový prekladač ich významu,
    aby sme neboli v "modernej" evolúcii za dinosaurov, tak pre pochopenie treba používať dostupné pomôcky rôznych srandistov ako:
    http://www.aktuality.sk/clanok/187371/komentar-aka-je-buducnost-nato/
    publikované: 24.05.2011 10:30:28 | autor: 14/88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  25. karma je o pochopení - asi to nejakú chvílu bude trvať hehe
    ..toľko sa prikladá do pece, že ak sa ten koláč vytiahne z trúby, tak to bude KARMAGEDON, sinuhe nás pozve na tie lanšmíty čo schováva..
    publikované: 24.05.2011 10:43:49 | autor: 14/88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. oprava - snake eater
    publikované: 24.05.2011 12:42:09 | autor: 14/88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Генеральная прокуратура Российской Федерации
    http://www.genproc.gov.ru/news/news-72063/
    Mnohí silne znervózneli, nepredpokladalo sa, že prokuratúra sa toho chopí.
    Aj istý Vitalij Lopota už stojí na zadných a vetrí ako surikat. Prichádza čas, keď sa pobijú kurvy s prostitútkami a budú navzájom na seba bonzovať.
    Šéfom Federálnej kozmickej agentúry je už Vladimír Popovkin a Anatolija Perminova prokuror očakáva.

    Možno sa raz dozvieme, aké zahraničné komponenty boli použité v rozpore s nariadeniami. Stavím sa, že na nich nebolo Made in China :)
    publikované: 24.05.2011 16:58:11 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  28. Ľudí, ktorí si na horšie časy
    lanšmíty do mrazáku odkladajú, si načim vážiť.
    Nemienia odchádzať z tohto sveta len tak, plebejsky.
    publikované: 24.05.2011 17:01:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  29. Naša rodina Uljanovcov nie je židovská!
    Ona je len ruská, švédska, lotyšská, kirgyzská, čukčská, ukrajinská, azerská...
    http://www.jpost.com/JewishWorld/JewishNews/Article.aspx?id=221996

    Je jedno, koľko kirgyzskej krvi mal v sebe syfilitik Uljanov, ale faktom je, že ho financoval istý Alexander Parvus, alias Israel Lazarevič Gelfand, veľká sionistická špina.
    publikované: 24.05.2011 17:16:12 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. Americkí profesionáli - Pišiakov vzor
    Arton, u Guerenovcov sa udialo nasledovné:
    Keď vtrhli oficieri do bytu, chlapík sa skryl za sedačku a čosi tam pokrikoval. Asi niečo na ochranu súkromného vlastníctva. Jeden z oficierov začal páliť a nakoľko bol asi slabšej nátury, zhodilo ho to z nôh. Prosto padol. Ostatní oficieri si mysleli, že dostal zásah a naprali do Guerena, čo sa do neho vošlo.
    A keď toho akožezraneného vyvliekli von, ten im povedal, že fuck! fuck!
    Záver: individuum si je samo na vine, že do ho do márnice odtransportovai ťažšieho o 60 ks nábojov.

    Americkí profesionáli silne pripomínajú kysacké čurkovo.

    Úplní magori.
    publikované: 24.05.2011 18:37:30 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  31. No kovboji.
    Ináč Čurkova manželka, teraz vďaka PZ SR už vdova, sa v rozhovore pre Korzár rozhovorila - že sa jej to všetko nezdá, že veď celá rodina mala do jeho pc prístup a že netuší, prečo z neho urobili experta na počítače. “Neverím tomu. Viete, oni ho zastrelili. Ja si neviem predstaviť, že päť ostreľovačov nevie zneškodniť človeka tak, aby ho nezabili. A nedajú mu šancu vysvetliť skutočnosti. Oni nám ho zastrelili a nedovolili mu povedať nám pravdu. Zomrel korunný svedok, možno aby na povrch nevyplávala iná pravda. Môj manžel sa často sťažoval, bojoval za svoje práva, viem, že žaloval aj premiérku, ale ja o tom nemám žiaden dôkaz.”
    Len jeden z mnohých, len vrchol ľadovca.
    publikované: 24.05.2011 19:19:32 | autor: lebleu (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Nech už akokoľvek, v Kysaku je faktom rozstrieľaný človek
    a jeden policajt.

    Ak bol taký úchyl, prečo mu cez sieť už dávno nenastrčili agentku lokálnej proveniencie. To sa muselo čakať na trotla z nečlenského štátu EÚ, či čo.

    Nejak som už odvykla od civilizácie
    http://tivi.cas.sk/video/905872/judinyovej-rozhovor-s-curkom-videl-si-doma-ludske-maso.html
    A tohto úchyla ukazujú voľne v telke.

    To je výsledok filmov ako Red Dragon, ktoré sa stávajú kultovými a šimpanzia napodobňovacia nátura následne spôsobuje problémy.
    publikované: 24.05.2011 19:50:07 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  33. Jéj, tam je úchylov..
    Neradno to pozerať.
    Zachytil som, že Klintonová včera zase: We would like to see some other of our NATO friends and allies join Libya mission. A kde je Slovensko? Sa pýtam už ja. Kedy už konečne? Veď sme nejaký spojenec, nie? My sme NEJAKÝ kamarát! No, my.. Vláda.
    Ja osobne si v rámci prichádzajúceho leta a vlny nenápadného najavo-daváňija proruského postoja idem čo najskôr zohnať, poťažne vyrobiť tričko s nejakým trefným ruským nápisom. Poraďteže.
    publikované: 24.05.2011 20:42:07 | autor: lebleu (e-mail, web, neautorizovaný)
  34. 14/88
    ešteže si to opravil. Snake skladuje luncheony, ja skladujem cestoviny (min. trvanlivosť tri roky) a mám ich aj rád :-)
    publikované: 24.05.2011 23:23:49 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  35. A trufle už nie?
    Už ich niet? V zlých časoch by sa aj s cestovinami dali pojesť.
    publikované: 25.05.2011 01:54:49 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  36. Slovensko sa pripojilo ku kloačnému úsiliu
    prijímaním severoafrických utečencov. Zatiaľ ich je vraj len desať.

    Keď počty podrastú, môže ich pán minister nakoncentrovať do pracovného lágra v Seredi a stolársku výrobu oživiť. Voľakedy sa to označovalo za pracovnú povinnosť, teraz môže pracovná aktivita dostať nálepku humanitárne úsilie. Otázkou zostáva, či im bude štát aj teraz ochotný platiť mzdu, alebo požiada na tento účel o dotáciu od EÚ.
    http://www.sme.sk/c/5881919/holokaust-v-seredi.html
    publikované: 25.05.2011 02:06:39 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  37. dis is ríl demokrasy
    včera sa rozrečnil a za skvelý dramatický výkon bol odmeňovaný pravidelným teatrálnym potleskom komiťerny "anglo-amerického geopolitického priestoru"
    http://www.ct24.cz/svet/125075-netanjahu-izrael-je-pripraven-uznat-palestinsky-stat/
    tie palestínske hovadá chcú ospravedlňenie a reparácie, po vzore bratov zo siónu,
    čo nevedia, že nie je semit ako semit ? žiadna sekcia rovnakého zaobchádzania nebude a basta
    http://www.vicepremier.sk/index.php?ID=24547
    http://www.populivox.sk/?page=clanok&id=3230
    publikované: 25.05.2011 08:21:47 | autor: 14/88 (e-mail, web, neautorizovaný)
  38. Rumunská dzurinda
    “Podľa Băsescu dosiahlo Rumunsko dohodou o umiestnení kľúčového prvku amerického štítu, ktorý bude chrániť celé územie krajiny, „najvyšší stupeň bezpečnosti vo svojej histórii“ a garancia bezpečnosti je teraz „dlhodobá“. Zdôraznil, že projekt nie je namierený proti Rusku.”
    Jasné..
    „Я не хочу жить в такой Европе.“ Asi ani ja. Tak to aby som sa už pomaly niekam poberal..
    publikované: 25.05.2011 13:13:31 | autor: lebleu (e-mail, web, neautorizovaný)
  39. Videl niekto túto správu
    vo významných slovenských médiach na titulnej strane?

    Maďarská vláda sa stane vlastníkom vyše 20 % akcií Slovnaftu

    http://www.finance.sk/spravy/finance/57640-madarsko-spatne-kupuje-podiel-v-mol-e-od-surgutneftegazu/

    Ktorýsi člen HUvlády povedal, že kúpa nezaťaží maďarský štátny rozpočet, pretože prachy sú z MMF. Zrejme dar.

    Stavme sa, koľko komentárov na túto tému vykotia slovenské mienkotvorné média, kde hypotekárni batôžkari tak radi bliakajú, že štát je zlý vlastník.
    publikované: 25.05.2011 16:00:14 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  40. Big Deal :)
    Toto sem nemôžem nedať

    http://www.energia.sk/clanok/motorove-paliva/americke-cesty-chatraju-kvoli-rastucej-cene-ropy/3290/

    Výber:
    Je veľa ciest s uspokojivým povrchom, ktorým hrozí zhoršenie na zlý stav.

    Miestne úrady zvažujú, že z úsporných dôvodov jeden asi sedemkilometrový úsek nebudú opravovať a namiesto toho obrúsia jeho povrch na štrk.

    A perla na záver: VEREJNÉ ZAKÁZKYsú totiž v ekonomike, ktorá sa len pomaly zbiera z recesie, často ich (firiem z oboru) jedinou možnosťou na obživu.

    Tak toto je tá Amerika. Wunderbar.

    publikované: 25.05.2011 16:12:28 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  41. Dis is ríl demokrasy:
    že jediný kritický článok na aškenázskeho chrapúňa Netanjahua a vymetených cicvorov v americkom kongrese si v rámci mainstreamu dovolia iba židovské noviny
    http://www.haaretz.com/print-edition/news/netanyahu-s-speech-to-congress-shows-america-will-buy-anything-1.363897
    publikované: 25.05.2011 16:22:31 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  42. blame yourself first
    publikované: 26.05.2011 15:32:54 | autor: on (e-mail, web, neautorizovaný)
  43. Akosi
    .. sa mi v poslednom case zda, ze by mozno bolo vhodnejsie premenovat slovo diskusia na " you tube " .... ludia stratili schopnost vyjadrovat sa slovami ...
    publikované: 27.05.2011 08:09:04 | autor: Jojo (e-mail, web, neautorizovaný)
  44. k videu "dont blame the jews".
    Je to klasická primitívna téma:
    akýkolvek konštruktívny a progresívny prístup je označkovaný za "nenávisť voči židom".
    V tej fráze sú dva magické pojmy :
    1 ."nenávisť" implikujúca duševnú nevyrovnanosť a teda iracionalitu, a nepodstatnosť či neoprávnenosť daného postoja.
    2. "žid" - teda tabu termín rovnajúci sa pomaly v určitách érach nekritizovatelným slovám ako "ježiš kristus" , "mohamed", "komunizmus" alebo proste na verejnosti nevyslovitelným tabu slovám, ako "kokot", "piča" a podobne.


    Oboje je samozrejme LOŽ.
    Oboje je samotrejme postoj, v akom vás oni chú vidieť, v akom im vyhovujete.
    Predmetom diskusie nie je žiadna iracionálna fikcia, ale objektívny historický stret tektonických platní. Tým predmetom diskusie nie je žiadne jednoslabičné etnikum, pretože to by bolo minimálne podceňovanie zla, ktoré hnije v modernej mnohomiliardovej humanoidnej biomase vo viacerých typoch.
    Ale najhoršie je to, že aj vďaka takémuto ich postoju, vlastne NIE JE ŽIADNA DISKUSIA !


    Už tisíckrát sme to tu aj po najnavštevovanejších fórach popísali:
    zástancovia súčasnej sionkresťanskej ideológie z každej diskusie ZUTEKAJU.
    Z každej a zákonite.

    Vyskúšali sme to milionkrát, ale vždy to tak bolo.
    Mierne sa líši len forma, či predtým svojím oponentom vynadajú do
    fašistov, nacistov, rasistov, antisemitov, xenofobov, komunistov, či sa (len) tvária urazene a povýšenecky, alebo jednoducho zbabelo zmiznú, či na oponenta pošlú políciu v takej či inej forme, aby zmazali oponentove vyjadrenia alebo aj samého oponenta, alebo sa im to pre tentoraz nepodarí a tak to odložia na príhodnejší moment ...

    Ale z diskusie VŽDY ZUTEKAJU.


    -----
    Záver: diskusie vlastne slúžia na ich identifikáciu a prípadne aj odohnanie.
    Priatelia, používajte ich. Hádžte na nich tabu témy - ale - bez srandy, dobre sa pri tom kryte pred políciu a pred ich zlovonosťou. Hádžte na nich tabu témy ale nedávajte pri tom sami seba na odstrel.

    Je tp taký proces. Čas je relatívny, nedá sa odhadnúť, ako rýchlo to pokračuje, ale je úplne prirodzené, takto to robiť. Tik, tak, tik, tak ...
    publikované: 27.05.2011 11:29:42 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  45. pre relax:
    publikované: 27.05.2011 11:52:29 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  46. pre tých, čo rozumejú len našim jazykom :)
    publikované: 27.05.2011 11:54:09 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. zdravim vsetkych
    ja by som len rad pochvalil clanok a reagoval na tento http://www.aktuality.sk/clanok/187371/komentar-aka-je-buducnost-nato/ clanok, konkretne na margo bylinozravcov... niekedy by sme si mali z tych bylinozravcov mali brat priklad vidte http://www.youtube.com/watch?v=LU8DDYz68kM , k Slovnaftu, ja uz dlho tvrdim ze Orban nie je imbecil, ale kona v zaujme uz ani nie krajiny, ale naroda co na druhej strane opravnene znepokojuje nas, zvlast kym nam vladnu ti, ktorym zivobytie plati ten isty vyvoleny ako Orbanovi.. Co sa tyka momentalnou "povolnostou" Ruska domnievam sa, ze si za ustupky zapadu kupuju cas na dohnanie technologii tu vsak je problem s odlivom mozgov co sami aj priznavaju a len tazko sa im dari drzat kvalitnych ludi doma a zaroven zabranovat sabotazam a spionazam.. ja uprimne verim ze masozravci odhniju sami zvnutra a ozbrojenemu konfliktu sa predide... ak k nemu dojde Rusi to ustoja minimalne v Europe, zalezat bude najma od vyvoja v centralnej Azii a od vyvoja mentality konzumentov bylinozravcov, na ktorych su masozravci zavisli... prajem nam vela stastia
    publikované: 28.05.2011 14:10:12 | autor: t (e-mail, web, neautorizovaný)
  48. Ksindl ako Dzurinda a Mikloš žijú z našich prachov
    A treba nazvať to, čo robili a robia, skutočným menom: vlastizrada. Vo vojne je za to slučka.

    Teraz vojna je. O energie.

    Tuto je celkom konkrétna náplň vlastizrady:
    http://ekonomika.sme.sk/c/5910843/plynari-ziadaju-rast-cien-o-styridsat-percent.html

    Je tam kopa blábolov, podstatné je len toto:

    - Bývalá vláda Roberta Fica previedla rozhodovanie o cenových návrhoch z predstavenstva SPP na valné zhromaždenie. Tu má majoritu štát a zahraničných spoluvlastníkov tak mohol blokovať pri podávaní cenových návrhov.

    - Asi pred mesiacom sa tento zákon zrušil a o podávaní cenových návrhov opäť rozhoduje predstavenstvo SPP. V ňom sú už zástupcovia štátu v menšine.

    SA TENTO NÁVRH zrušil? Čo kurva SÁM sa zrušil? To tá slepica má zakázané napísať, že RADIČOVEJ VLÁDA ZRUŠILA?
    Potom by ale nemohlo byť v úvode blábolu, že "Politici sa obviňujú, kto bude mať zdražovanie na svedomí."
    Pretože je to absolútne jasné.

    A tak si školopovinné dietky s piesňou hrdého budovateľa kapitalizmu na perách znovu budú nosiť do školy každé ráno polienko, aby sa dalo v piecke zakúriť a mohli sa v teple učiť o zlom štáte-vlastníkovi a dobrých korporáciách, nemocnice (ak nejaké budú) sa v zime automaticky zmenia na veľkokapacitné chladiarenské boxy patológie a ľudia žijúci z dôchodkov si budú vykurovať ohníkmi z reklamných tlačovín, čo im chodia do schránok.

    Debilným politikom takzvanej pravice však začína dochádzať. Je skutočne spravodilvosťou osudu, že zožnú búrku z vetra, ktorý sami zasiali.
    publikované: 28.05.2011 16:46:10 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Ema, na vyzvy
    vacsinou zvyknem reagovat tichom - onehda ma to stalo vyznamenanie 1.stupna v celorepublikovom politickom sustredeni mladych pionierov v SEC a odnasal som si ako jeden z mala iba vyznamenie 3.stupna (nechcel som spievat). Nenut ma neustale uvazovat a vyjadrovat sa v politickych kategoriach. Mne je skutocne dnes uz jedno ci je vlastnikom nejakeho Slovnaftu Rus, Slovak alebo Madar len nech to nie je mafian. Radicova je spravna predsednicka i ked trosku emotivna a obavam sa, ze nielen Jan-krstitel ma nad nou moc. Ved Skodovka dnes uz nepatri ani Cechom a dokonca ani ten Volkswagen Nemcom. A som tomu rad!
    ..
    Ako som uviedol, nemam nic proti Rusom a skutocne nechcem na nich utocit. Ale ako som uz predtym spominal, je tu Perelman s igelitkou, sucasny projekt Glonass, ktory ta Ema zaujal, a teda dovol aby som este zverejnil obrazky z dalsieho podobneho projektu, ktory mam z facebookovej skupiny Mokrokozmos:

    http://www.online-secrets.ru/news/secret_124_adronnyj_kollajder_v_rossii/2011-02-18-157

    Ako vidis, Rusko ma aj po 20. rokoch od popucistickeho prevratu problemy perestrojky.
    publikované: 28.05.2011 18:17:42 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. kulturna vlozka
    publikované: 28.05.2011 19:18:36 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  51. Tu nie sme v pionierskom tábore, infantil
    Nie si schopný ani prečítať si a pochopiť zadanie. Nemá nič spoločné so Slovnaftom či nejakou Radičovou, ale s tvojimi oslavnými ódami na ochranu súkromného vlastníctva jakožto významného benefitu anglo-amerického geopolitického priestoru. Prípad súkromnej spoločnosti Surgutneftegaz bol modelový a pýtala som sa, čo hovoríš o ochrane súkromnej investície v Európskej únii, ktorá je bezosporu anglo-americkým geopolitickým priestorom.
    Očividne platí to, čo napísal Arton: s ľuďmi ako ty diskusa možná nie je.

    Radostné jačanie zakomplexovaných individuí z toho, že niečo už nepatrí Čechom (Slovákom, Poliakom, Srbom, Chorvátom, Ukrajincom, Rusom) mi nie je hodné hlbšej analýzy. Vždy sú to však individuá slintajúce z "anglo-amerického geopolitického priestoru".
    Mimochodm, mňa Glonass zaujíma z čisto praktických pracovných dôvodov, o ktorých sa tu pochopiteľne nedočítaš.

    Martin, ty fakt nedokážeš pochopiť text? Rozhodnutie vybudovať hadrónový urýchľovač padlo v už dávno neexistujúcom ZSSR za hlbokého socializmu v 80. rokoch a malo to byť vedecko-technická základňa Inštitútu fyziky vysokých energií.
    Tu si môžeš o ňom niečo prečítať, trto. V angličtine, lebo ruština ti zajvne nejde
    http://en.wikipedia.org/wiki/Institute_for_High_Energy_Physics
    Začiatkom 90. rokov bol prakticky pripravený na spustenie, ale to už bol pri moci Jeľcin, pripravený vykuchať Rusko na povel "anlo-amerického geopolitického priestoru", pre ktorý bolo Rusko tučná korisť.
    Pointa na záver: Rusko naďalej financuje udržiavanie a ochranu podzemných priestorov, pretože ich kolaps by mohol spôsobiť ekologickú katastrofu.
    No vidíš, Martin, akí sú tí Rusi sprostí. Doteraz pchajú prachy do projektu z čias, keď sa im tam rozťahoval boľševik, len preto, aby odvrátili ekologickú katastrofu. Koľká blbosť.
    Taká BP, priam symbol anglo-amerického geopolitického priestoru,ťa rada poinformuje, že ekologická katastrofa (podľa možnosti čo najväčších rozmerov) je predsa prejavom technologickej vyspelosti. State of the art anglo-amerického geopolitického priestoru.
    publikované: 28.05.2011 19:36:03 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. ema,
    hlavne klud, sudruzka.
    publikované: 28.05.2011 21:20:30 | autor: martin (e-mail, web, neautorizovaný)
  53. Toto je taký prenikavý úspech západnej vedy,
    že ako shockwave zasiahol aj Pakistan
    http://www.pakistanigeonews.com/shockwave-clip-filmed.php

    Jeho "otcom" je ďalší z dlhého radu geniálnych Aškenázov, tento raz pod menom Hiršberg, čo zároveň vysvetľuje strhujúcu globálnu publicitu, ktorej sa mu dostáva.

    Abstract: S využitím trombónu, mocného dúchania v režime fortissimo a fortississimo, videokamery a grantu univerzity Eindhoven pre Japonca sa podarilo zaznamenať šokové vlny a premietnuť toto dramatické video na mítingu Acoustical Society of America, kde zožalo standing ovation a vyvolalo požiadavku skúmať z tohto uhla pohľadu biblické trúby Jerichove.

    Conclusion: Muzikanti, ktorí v orchestri sedia priamo pred trombónom, by si mali odsadnúť bokom, hlavne keď je v repretoári Mahler a Čajkovskij.

    Moja dôvera v schopnosť západnej civilizácie zvládnuť kultivovaným spôsobom svoj vlastný kolaps opäť stúpla. Bravo a len tak ďalej.

    Shockwave medzi Hiršbergami síce vyvolalo viac toto ako nejaký trombón, globálna publicita však nebude veľká
    http://www.haaretz.com/print-edition/news/british-pm-removes-his-name-from-list-of-jewish-national-fund-patrons-1.364641
    publikované: 29.05.2011 06:16:41 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  54. .
    http://www.sme.sk/c/5913059/radsej-trpaslika-ako-zenu.html

    toto je lahôdka...

    najmä tá časť, kde sa Janka úporne snaží dokázať životaschopnosť "liberálnej časti židovskej spoločnosti" (prečo nie izraelskej, to je nám hádam jasné)

    inak, je to v krátkom čase už druhý Jankin text, v ktorom zapochybovala. modlime sa, aby sa jej v tej jedinej demogrcii širokoďalekovysoko nič nestalo.

    zaujímavé sú aj udalosti u susedov v downvidéku. Orbán okrem iného presadil, že sa bude obrávať spustnutá zem na juhu a vyčiarkol republiku z ústavy. o tom druhom som si nie celkom istý, ako to je, moji maďarskí priatelia mi tvrdia, že v tomto prípade sa nič nezmení, pretože to tam aj doteraz bolo len na okrasu

    zaujímavé sú ohlasy jednotlivcov zo zmiešaných svk-magy území: do orbána vkladajú vieru v to, že nejakým spôsobom otvorí a prerobí závery trianonu. jedným dychom dodávajú, že nechcú konflikt a agresiu, zároveň však tie tlejúce uhlíky nespravodlivosti, ktorú po tie dlhé roky zrejme cítili, zasiahol závan vetra z juhu. a oni sa rozhorievajú

    energetická bezpečnosť slovenska už dávno neexistuje, existujú len jednotlivci a skupiny ľudí, ktorí sa bez veľkých rečí zabezpečujú sami. niet lepšieho dôkazu existencie životaschopného jadra v tomto kraji, že?
    publikované: 29.05.2011 12:49:55 | autor: rado (e-mail, web, neautorizovaný)
  55. Shemesh ma rakovinu
    mozno sa v nej pohlo svedomie
    publikované: 29.05.2011 17:01:17 | autor: majlaskycas (e-mail, web, neautorizovaný)
  56. Ale toto je milé..
    Len stručná agentúrna správa:
    Bývalý vodca legendárneho poľského protikomunistického hnutia Solidarita Lech Walesa neprijal pozvanie na stretnutie s americkým prezidentom Barackom Obamom. Nositeľ Nobelovej ceny za mier z roku 1983 to zdôvodnil tým, že "nemá čas".
    publikované: 31.05.2011 13:47:20 | autor: lebleu (e-mail, web, neautorizovaný)
  57. Rado, my sme ľudia žijúci v realite
    A preto vieme, že VŽDY sú iba tri možnosti:
    - asimilácia
    - vysídlenie
    - zmena hraníc


    Ozaj, a ako si počínajú enterohemoragické baktérie? Darí sa im? A prečo práve v Nemecku?
    publikované: 31.05.2011 16:48:45 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  58. lebo
    nemecká submisívna kancelárka pochopila, že budúcnosť nie je v Líbyi, ale na východe. Taký nejaký mierne skrytý postoj.
    A mimochodom, lanšmíty mi vôbec nechutia. Cestoviny môžem.
    publikované: 31.05.2011 19:10:57 | autor: snake_eater (e-mail, web, neautorizovaný)
  59. snake, nebud priebercivy,
    ked budes mat hlad, zjes nielen lansmity, ale aj mozgy z hada :-)
    publikované: 31.05.2011 22:48:12 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  60. Aha, už aj mainstream vystrašene sipí
    To už je čo povedať, keď insiderské informácie prebublávajú medzi ľud
    http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-lancashire-13599161

    But earlier this month the Commons energy select committee called on ministers to support the process in the UK arguing that environmental problems associated with it in the US could be overcome by tight regulation and good industry practice.

    Predstava, že v dnešnom korporátnom svete je v US niečo inak ako v UK (a že je to v UK úžasne bezpečné) je dosť srandovná.
    publikované: 01.06.2011 05:06:13 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  61. Miklos-Dzurinda, Miklos-Dzurinda....
    Nie iba Slovnaft....

    Druhá Dzurindova vláda sa pri privatizácii Slovenských elektrární prepočítala. Nechala totiž privatizérovi talianskemu Enelu v podniku na investície dividendy zo ziskov, ktoré by inak štát ako 34-percentný akcionár mohol inkasovať.

    Kabinet pred šiestimi rokmi odhadoval, že takto Enelu nechá za roky 2006 až 2010 spolu asi 33 miliónov eur. Teraz sa však ukázalo, že štát sa vzdal 10-násobne väčšej sumy, 330 miliónov. Zisky elektrární totiž po zdražení elektriny prudko narástli.

    Elektrárne v utorok zverejnili, že len za vlaňajšok zarobili v čistom rekordných 373,5 milióna eur. Peniaze z nevyplatených dividend použili elektrárne najmä na dostavbu Mochoviec. Rozpočet na Mochovce sa v roku 2008 výrazne zvyšoval a diskutovalo sa o tom, či dostavba nemohla byť lacnejšia.

    V roku 2005, keď sa hovorilo o osude dividend štátu, riadil rezort hospodárstva terajší minister financií Ivan Mikloš (SDKÚ).

    http://spravy.pravda.sk/

    SLOVACI, A MY STALE MLCIME???
    publikované: 01.06.2011 18:01:15 | autor: hokus-pokus (e-mail, web, neautorizovaný)
  62. viera>narodnost
    Orbanovci skoro pochopili ze cisto cez narodne vasne ako nikde na svete to s trvalejsou zmenou hranic nepojde a tak povolali do boja toho Najvyssieho.
    V najnovsom bulletine KDH si mozte precitat ako sa spravaju bozi sluzobnici ak su vo vacsine. Mozno preto ze su vo vacsine v tomto konkretnom priklade Madarski fararkovia, alebo skor ze im to nariadil niekto tam hore (dole). Aspon vieme, ako to bude vyzerat reciprocne (vid slovenske dediny v Tatarii), ak maju majoritu ti sebavedomejsi nacionalisti.

    "Synoda Reformovanej kresťanskej cirkvi na Slovensku (RKCS) na svojom zasadnutí 12. – 14. mája 2011 schválila pričlenenie RKCS k Maďarskej reformovanej cirkvi (MRC), ktorá je spoločenstvom reformovaných cirkví z bývalého Uhorska"

    Ešte úryvok básne Drevorubač Slovák:

    Ja som Slovák,
    buta tót ma volajú.
    Zato, že som veľký dobrák,
    že môj jazyk neznajú,
    zato že tak ťažko robím,
    v halene a krpcoch chodím,
    tak som buta tót.
    publikované: 01.06.2011 21:03:11 | autor: elio pisak (e-mail, web, neautorizovaný)
  63. Je to len maly krocik
    na sachovnici Europy, v ramci velkej hry, ktorej obrysy sa pozornejsim pomaly vynaraju pred ocami:
    http://www.sme.sk/c/5884894/obama-umiestni-v-polsku-letku-stihaciek-f-16.html

    "Rasmussen včera v Bratislave spomenul aj niekoľko zaujímavých čísiel. Napríklad pred desiatimi rokmi tvorili americké vojenské výdavky 50 percent obranných výdavkov celej Aliancie. Dnes je to až 75 percent."

    atd., atd....

    Uz sa tesim, ked sa do.ebu aj na Slovensko.
    publikované: 01.06.2011 22:41:44 | autor: Popinjay (e-mail, web, neautorizovaný)
  64. buta tot
    nie pre to, že niekto chodi v mokasínach a winetou košeli je daný človek buta alebo buda.
    Hlupák je pre to, ak:

    1. nevie, že má na tele parazita
    2. nevie, ako sa parazita zbaviť
    3. má vsugerované dogmami, že zbaviť sa parazita je vec amorálna, že liečiť či žiť v hygiene sa nemá, lebo vraj prirodzený je chaos, špina a džungla. Toto je ich najhoršia lož.



    Tieto tri body sú dostatočné na to, aby charakterizovali človeka, postihnutého ťažkou slabotou, otroka, či skôr zombie , a to bez ohladu na jeho genetickú, kultúrnu a teda aj národnú príslušnosť.

    Spraviť zombie sa dá z akéhokolvek človeka a etnika, vždy je to len otázka techniky, nákladov a efektívnosti.

    Ovšem, kludne to možno označiť za druh KANIBALSTVA. Je to vec NECHUTNA.

    publikované: 02.06.2011 10:25:19 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  65. Slováci mlčia, lebo sú historicky nedospelý národ.
    Holt, nedá sa nič robiť, tatranský system je mladý, trpiaci nedostatočnou imunitou a integritou.

    Je možné, že tzv. privatizácia spôsobí jeho smrť ako geopolitickej jednotky.

    Nevadí, nebude prvé, ani posledné.
    Konieckoncov, nové testy DNA a mapy genofondov vytvoria nové objektívne mapy, pričom hlúpe kmeňové čiže šovinistické, nacionalistické či ako sa moderne nadáva, nacistické fiktívne identity, ako napríklad tzv. maďarstvo či tzv. židovstvo, budú už len predmetom výsmechu, prípadne opovrhnutia.
    publikované: 02.06.2011 10:38:06 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  66. Ja ti neviem Arton
    ci sa mame na co tesit, ak mapy genofondov raz vytvoria nove mapy...

    http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/brusel-chce-usnadnit-cestu-imigratu-do-eu_203374.html

    Jde o postupnou imigraci 56 milionů severoafrických muslimů, v onom slavném „společném řízení migračních toků a tlaků“ nastoleném Lisabonskou smlouvou. Projekt se jmenuje „Euro-Mediterranean Partnership“ (též „barcelonský proces“ a „Unie pro Středomoří“) a v EU se s vyloučením veřejnosti připravuje už 15 let. Psalo se o něm poprvé l 11. října 2008 v britském The Daily Express.
    V r. 2009 zjistili Dánové, že projekt běží na plnou páru, se spoluprací dánské vlády, tajně, bez informování veřejnosti, s absolutním mlčením médií. Že na to přišli zrovna (a jen) Dánové, bylo díky několika jejich aktivním občanským organizacím, jednou z nichž je SIOE (Stop Islamisation Of Europe).
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/benjamin-kuras.php?itemid=9365
    publikované: 02.06.2011 20:22:39 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  67. Vysvetlí mi dakto?
    Dnes v aute v rádiu (tuším Rádiožurnál SRo) som si vypočul správu, že do výboru FIFA okrem večného Blattera nejako kooptovali a či čo aj H. Kissingera , aby vraj výbor pôsobil transparentnejšie a poctivejšie, resp. v takomto nejakom duchu to tam obkecávali. Skoro som od rehotu havaroval - však ten Henry snáď ani netuší, že aký je deň. Nevie niekto, prečo tam strčili toho dedka?
    publikované: 02.06.2011 20:32:08 | autor: Sinuhe (e-mail, web, neautorizovaný)
  68. Polsko
    Docitala som sa , ze nielen F-16, ale aj C-130 Hercules obstastnia nasich severnych susedov. Avsak nebudu tam nastalo, ale len 4-krat rocne na cviceni, posadka 20 amikov vsak bude nastalo. Dohoda sa pripravuje na podpis v radovo v tyzdnoch.
    Cez warandpeace.ru som dosla aj na cesky clanok, ktory by mohol zaujimat geologov

    "Čerstvě objevené břidličné plyny, kterých má mít Polsko největší zásoby v Evropě, navíc Varšavě dodávají i řádově vyšší, ekonomickou a energeticko-strategickou váhu. Americké těžařské firmy jako Exxon Mobile a Chevron se jen třesou, aby v Polsku mohly začít vrtat."

    http://dialog.ihned.cz/komentare/c1-51951130-cesko-se-hleda-polsko-jede

    publikované: 02.06.2011 21:10:55 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  69. Nové mapy súčasného stavu
    práve pre to, aby sme ich nemuseli prerábať podla toho svinstva, na ktoré upozorňuje tvoj link, N.

    Mapy genofondov by mali pomôcť všetkým pochopiť, prečo je to, pred čím varuješ ty, také neprijatelné. Je absolútne nemyslitelné, aby sme nechali dobrovolne či pasívne rozbiť a skorodovať nordické genetické štruktúry vytvárané státisíce rokov.

    Ak ludstvo ochranuje hocijakú chatrč či zbúranisko -a ja som prvý za, aby sa zachovávali seriozne historické stavby- teda ak ludstvo ochraňuje pamiatky staré storočia, občas tisícročia, potom musí sto až tisíckrát viac ochraňovať stotisícročné živé štruktúry.

    Toto môže byť dnes označované tabu slovami ako "rasizmus", "xenofobia" a podobne, ale to je asi tak nepodstatné, ako nedávne "víťazne" ťaženie lysenkovcov proti genetike.
    V skutočnosti je eugenika najcennejšia a najpodstatnejšia časť enviromentálnej vedy a mali by ju presadzovať všetky strany zelených ako prvú vec. A tak tomu aj bude.
    Rovnako by mali eugeniku presadzovať všetky konzervatívne strany, pretože genofond je najhodnotejšie dedičstvo minulosti, overené historiou.


    Ovšem medzičasom je podvozok Europy celkom skorodovaný a tak sa zdá, že kaša kypí už všade. Keď si odmyslím, že sa v ňom topím aj ja a moj genofond, tak je to pohlad skazy fascinujúcejší, ako pád WTC so všetkými tými zrúteniami a oblakmi prachu. Kto to preboha vymyslel ten penicilín, všetky tie pesticídy, insekticidy a hnojivá? Vďaka vám, chemici, celé ludstvo vám ďakuje:) A ešte aj tie "španielske uhorky " udreli celkom na nesprávnom mieste.)

    publikované: 03.06.2011 08:53:18 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  70. Poľsko a spol.
    Veru tak.
    http://www.flickr.com/photos/saberstrike11/5098830663/
    Mojžiš, slobody ochranca.
    Keby ale niekto zatúžil optimistom býti, tuhľa čítajte (paradoxne, píše Semjon Zalevskij):
    В создавшихся условиях выход может быть один – вне рамок ООН и ОБСЕ активизировать и объединить деятельность международных организаций как ОДКБ, БРИКС, ШОС, стран Движения неприсоединения, союзов арабских и африканских стран и противопоставить их "мировому жандарму", действующему по принципу "разделяй и властвуй".
    Назрела необходимость создания в Европе новой системы безопасности, основанной на принципах отстаивания национальных интересов европейских стран, а не транснациональных корпораций и США. Начало данного процесса уже просматривается. США ведет против Франции и Германии тайные информационные операции с целью удержать их под своим влиянием. Рано или поздно все тайное становится явным, и это скажется на отношениях внутри Альянса, а дух Шарля де Голля подскажет народам Европы путь обеспечения своей безопасности.
    publikované: 03.06.2011 11:33:57 | autor: lebleu (e-mail, web, neautorizovaný)
  71. N, Marathon už vŕta, a asi aj ďalší
    Keď sa pred nejakými desiatimi rokmi začali zakomplexovaní Poliaci pretŕčať, že aha, aké my máme na severe šťavnaté silúrske bridlice, Rusi môžu ísť do riti, - mali to spočítané. Iba geológ, ktorý je úplný jebo, kráka také do karfiolovitých korporátnych ušú anglo-amerického geopolitického priestoru a štát, ktorý ho nezastaví, si zaslúži veľa vládnych letov do Smolenska.
    Americká administratíva nie je nič iné, len baranidlo korporácií - predovšetkým teda ropných a zbrojných. Od toho si ju platia. Aby im otvárala všetky dvere buď suchou cestou - politickými manipuláciami, alebo priamo bombami, čo je aktuálne prípad Líbye a Sýrie na čakacej listine.
    V Iraku je už demokracia jak sviňa - ropné korporácie majú papule zagebrené od irackej ropy, grgajú šťastím, že za ňu nemusia platiť a toť nedávno tam Američania vybavili, že Irak ponakupuje ešte aj nejaké české bojové letúňe.

    Pajác Obamko v Poľsku zariaďoval kšefty naraz pre obidva korporátne okruhy: vojensko-priemyselný komplex a ropné korporácie.

    Tak nech si Poliaci užijú hydraulickú frakturáciu, keď im korporácie budú tlačiť do ich rodnej hrudy frakčné fluidum, z ktorého by sa posrali, keby vedeli, akého je zloženia. Toto zloženie je samozrejme "firemné tajomstvo". Ale ako hovorí klasik, рано или поздно все тайное становится явным.
    Ovšemže v tomto prípade, keď už budú stovky tisícok ton svinstva nafrackané do zeme, bude neskoro.

    Predpokladám, že v USA bude fracking čoskoro priamo zakázaný, pretože sa s takým niečím nemalo nikdy ani začínať. Tak hor´sa na východ.
    publikované: 03.06.2011 17:30:23 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  72. Úbohí židia stoja vo fronte pred nemeckou ambasádou
    Aby dosatli nemecký pas.
    http://www.haaretz.com/print-edition/opinion/fear-is-driving-israelis-to-obtain-foreign-passports-1.365454

    V histórii sveta zrejme neexistuje sekta, ktorá by tak bohovsky dokázala využiť svoj strach na získavanie najneuveriteľnejších výhod.
    publikované: 03.06.2011 17:40:09 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  73. bridlice
    V geologii sa nevyznam, teda ani moc Baltiku, iny diskuter zase hovori o postihnuti Nemcov-ohladom ziv. prostredia

    Чтобы быть точным, Одра(Одер) течет помимо Польши через территорию Германии, так что при попадании токсичных агентов в окружающую среду (геология - наука крайне неточная, и никто не знает где вылезет закачанный в пласты раствор), немцы будут сильно не в восторге

    Tak ked si uz , ema, spomenula hydraulicku frakturaciu, opytam sa ako blbec - co to presne obnasa?




    publikované: 03.06.2011 21:38:33 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  74. oprava
    skriatok vymazal.....

    V geologii sa nevyznam a teda ani moc nevrtam, ale v diskusiach som si vsimla obavu Rusov o znecistenie Baltiku, iny diskuter. zase hovori....
    publikované: 03.06.2011 21:41:32 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  75. Arton
    ty si nenapravitelny optimista. Do dejepisov sa doteraz nedostala skutocna historia, ( o Chazarskej risi, nieto mape za mojich studentskych cias nebola ani zmienka, a pokial viem tak ani pred 3 rokmi to nebolo ine ). Kedy v nom budu mapy podla genofondov?

    Inak suhlasim, tak ako chranime mrtve vytvory , mali by sme aj zive:)
    publikované: 03.06.2011 21:54:09 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  76. N, pozri si tuto videjko od BBC
    http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-13333473

    Managor zo Shellu tam mudruje a za ním sa efektne vyníma 3D model, o ktorom vieme jedno: nedokáže dať presnú odpoveď, ako bude frakčné fluidum migrovať horninovým prostredím.
    Tiež stojí za pozornosť komentátorova poznámka, ktorú mu tiež vložil do huby Shell, že do vrtu sa injektuje "water and sand". Iste. A ešte benzén, toluén, formaldehyd atakďalej atakďalej podľa chuti jednotlivých ťažobných firiem. To sú tie ich "tajné recepty".

    Môžeme si byť istí, že ropné korporácie v Poľsku nebudú voči prírode v žiadnom prípade ohľaduplné a je veľmi pravdepodobné, že svinstvo sa roztiahne aj do Nemecka. Ale šak my vieme, že Nemci sú povestné chronty (v korporátnych novinoch písali, že nový mutant E.coli sa šíri v dôsledku ich nehygieny - oni si neumývajú paprčky! fuj! fuj!), a tak je to jedno.

    Ozaj, čítala si, čo odkázal hlavný hygienik RF Oniščenko eurokomisárom? Že EÚ je absolútne neschopná a to, ako zareagovala na bakteriálnu nákazu by sa nemohlo stať ani v Afrike.
    http://www.rian.ru/economy/20110602/383460010.html

    EÚ prská na Rusko ako besná, a pritom štát urobil presne to, čo má: chráni obyvateľov pred neznámou nákazou.
    Za všetko hovorí fakt, že o analýzu baktérie musela EÚ požiadať čínske (!) pracovisko.
    To sme ale dopadli. Elitný západ, muhehe. Vysoká úroveň vedy, vysoká úroveň ochrany obyvateľstva a ďalšie skvelé heslá. A vysoká úroveň demokracie, samozrejme.
    publikované: 03.06.2011 23:04:11 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  77. Vlastne sú tam videjká dve
    V druhom už skromne zaznelo, že voda, piesok a chemikálie.
    A na tom hi-tech pracovisku operátor pri príležitosti návštevy štábu BBC na chvíľu prestal hrať Call of Duty.
    publikované: 03.06.2011 23:14:04 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  78. na margo
    vystahovalectva zo zeme zaslubenej prikladam vlastnu tvorbu,...

    http://imageshack.us/f/819/p1160749g.jpg/
    http://imageshack.us/f/32/p1160751.jpg/

    a dodavam, ze zatial co revitalizacia historickeho dedicstva prebieha ako investicia do nasej buducnosti vystavba kanalizacie v mojej obci je pozastavena pre prebiehajuci proces rekorytizacie...

    PS: Neviem ako je to inde, ale v Kebab shope u nas (tj. Londyn) uhorky odbalia z plastoveho balenia a pred servirovanim neumyju, videodokaz nemam...
    publikované: 03.06.2011 23:17:18 | autor: t (e-mail, web, neautorizovaný)
  79. Snáď uprednostnia raj
    pred slovenskou obcou bez kanalizačnej siete.
    Invázia do Kostariky.
    Kočovní paleolitickí lovci a zberači, bežte spáchať ďalšiu aliju mimo Európy. Choďte do novej Zeme zasľúbenej, ktorú ste ešte nevybývali.
    http://www.haaretz.com/weekend/week-s-end/paradise-found-1.362982
    publikované: 03.06.2011 23:32:54 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  80. v U.S.A. zacal boj proti mutilacii
    publikované: 04.06.2011 20:05:08 | autor: Foreskin (e-mail, web, neautorizovaný)
  81. ake stastie
    Ani som netusila, ze donekonecna odkladana kanalizacia v obci bude raz takou vyhodou, podobne ako neexistencia bridlic. (ropy, niklu,......)

    Len neviem, ema, co ti urobili ti ubohi kostaricania :)

    Oniscenkovo rozhorcenie - Co ste urobili za cely mesiac? muselo vyvolat znacny sok na ksichtoch celej EK.

    Ked uz takto bez obalu je zverejnena sprava Brookings Institution "Cesta do Perzie", kde podrobne opisuju vsetky moznosti ako znicit Iran, od sankcii, cez podporu opozicie, vyvolanie revolucie, po ozbrojeny konflikt, to sa uz ti zmrdi naozaj nicoho neboja a citia sa neohrozeni?

    http://www.warandpeace.ru/ru/analysis/view/58514/

    "Cesta do Ruska " este zverejnena nebola, ale verim, ze je uz dlho nachystana.

    publikované: 04.06.2011 22:01:40 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  82. kto neovlada rustinu
    moze si clanok prelozit cez google, zostane pomerne zrozumitelny a na konci ruskeho clanku je odkaz na plne znenie spravy Brookingskeho institutu (kde ma prsty aj brzezinski) v anglictine.
    publikované: 04.06.2011 22:13:50 | autor: N (e-mail, web, neautorizovaný)
  83. Nehovoríím ani tak o dejepise,
    hovorím o súčasnom definovaní národov, ktoré je výsledkom historických náhod a neodráža nejak presne reálny human-hardware.
    publikované: 05.06.2011 01:09:36 | autor: Arton (e-mail, web, neautorizovaný)
  84. N, zato tu máme zlato, striebro, urán
    a zopár kuriev s dvojitým občianstvom, ktorí si hovoria geológovia. Oni a ich pankharti žijú v ekologickými zákonmi dobre chránenej Kanade a neváhajú prísť sem chrapúnsky zneužiť, čo sa tu naučili počas bezplatného univerzitného štúdia, aby v záujme svojho zisku otrávili tunajšie deti.
    http://www.greenpeace.org/slovakia/campaigns/toxicke-latky/zlato
    http://www.greenpeace.org/slovakia/stop-uranu/

    Strategické informácie o ložiskách má dobre zabezpečené napríklad Čína a za ich únik sa ide nekompromisne do lochu.

    Keď už sme pri Greenpeace, toto je skutočná odvaha: 18 ľudí v uplynulých dňoch upozornilo, že ropná spoločnosť Cairn Energy nemá (rovnako ako BP v Mexickom zálive) vypracované havarijné plány pre prípad mimoriadnej udalosti pri hlbokomorských vrtoch v extrémnych arktických podmienkach.
    Mimochodom, vŕtať v takýchto podmienkach je dôkaz totálneho zúfalstva, pretože tam nejde o to, ČI mimoriadna udalosť nastane, ale KEDY. Dôsledky budú strašné.
    Grónska pseudovláda už stihla, samozrejme, Greenpeace obviniť, že skupina aktivistov, ktorí nepatria k apatickej mase konzumentov, bráni Grónsku v jeho nekonečne dynamickom raste.
    publikované: 05.06.2011 06:53:48 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  85. No ale toto sem musím zaarchivovať
    Som si pozrela viac informácií o povolení na 7 hlbokomorských vrtov pri Grónsku, a toto je skutočne šok: "They (Greenpeace) demanded to see the rig’s Oil Spill Response Plan, which operators Cairn Energy have kept secret. Today Cairn again refused to make the document public – going against all industry norms."
    Hľa, humánny a kultivovaný Západ, ktorý je schopný zoči-voči oil peaku zasrať posledné čisté oblasti Zeme.
    OSRP je TAJOMSTVO! V arktických vodách sa ide nejaká firma pustiť do extrémne nebezpečných aktivít a drzo odmietne zverejniť to jediné, čo verejnosť zaujíma. Ľudia nepotrebujú informácie o jej pojebaných biznis plánoch, ale o zabezpečení rizík. A toto tupý ropný moloch vyhlási za TAJOMSTVO a grónska pseudovláda drží pysk. Neuveriteľné. Snáď ani za totality nejestvovala takáto miera smrteľnej arogancie - s podporou skorumpovaných vlád.
    publikované: 05.06.2011 07:15:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  86. Plus ešte ďalší kúsok do skladačky
    so spoločným názvom peak oil (on, samozrejme, neexistuje a všetko sú to iba výmysly ideologických nepriateľov, podobne ako klimatické zmeny).
    Tento raz z teplejších morských vôd.
    http://www.businessweek.com/news/2011-06-04/u-s-warns-of-south-china-sea-clashes-without-code-of-conduct.html
    " Exxon Mobil Corp., Talisman Energy Inc. and Forum Energy Plc are all planning exploration activities in blocks with Chinese claims."
    Americký Code of conduct: všetko je naše a budeme sa podľa toho správať.
    Západné zombies hladné po rope nič nezastaví.
    publikované: 05.06.2011 09:17:46 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
  87. osobne
    si myslim ze s tym zlatom to nebude take zle, aspon kym nejaka svina nezmeni zakon(alebo sa zakon nezmeni sam ze?), ludia (obce/samospravy) maju stale posledne slovo v otazkach tazby... Striebro to iste - nejde o energeticku strategicku surovinu... Osobne si myslim, ze zlato nepojde vyssie ako 1600 ale akonahle toto dosiahne spadne na 800, ale to je len moj predpoklad na zaklade vyvoja v 70. rokoch a pade v 81. roku.. pozrite si graf 200>800>dlhodobo 400 alebo menej. Dnes je vsak situacia komplikovanejsia a ceny pojdu hore kym bude hrozit hyperinflacia, kupili by ste, ale kilo zlata za 30 000 libier? S uranom je to komplikovanejsie - momentalne je to asi najjednoduchsi sposob ziskania energie s najmensim dopadom na prostredie, nech si kazdy hovori co chce ak si to prepocitame GWh na riziko, pokial nezasiahne fors majeur ako v Japonsku, pripadne ak niekto neurobi blbost umyselne ako v Cernobyle (z dobreho zdroja mam informacie o tom, ze to nebola nahoda), jadro je najvyhodnejsi zdroj energie kym sa nepodari zostrojit reaktor na jadrovu fuziu pripadne iny lacny zdroj energie, momentalne sme, ale v klietke korporacii najma americkych, ktore nas presviedcaju, ze je vyhodnejsie palit plyn alebo ropu co je uplne zvratene pretoze tieto by mali byt pouzivane vyhradne v polnohospodarstve pripadne v distribucii do oblasti kde nie je pristup zeleznice. Pri sucasnom trende vysajeme vsetku ropu z kazdeho kuta zeme pricom ju znecistime natolko, ze po nas uz bude len potopa.. treba hladat alternativy:< , ale to som odbocil

    Rad by som, ale predostrel svoju obavu z vyostrenia situacie na Slovensku v pripade neriesenia situacie nasej romskej mensiny, pretoze ak situacia riesena nebude bude to horsie kazdym rokom a ktovie co by sa mohlo stat, ked sa k moci dostanu ludia, ktori sa to rozhodnu riesit diskonformnou cestou.. Viete si predstavit co by nastalo keby na Slovensku co i len nachvilu zavladla anarchia a keby nas nasi spojenci prisli obsadit a uvolnit miesto taziarom bez toho, aby sa niekoho pytali... Z tohto mam najvacsie obavy.. Ale inak verim, ze imperia sa nikdy nepoucia z historie a tak verim tomu, ze tak ako odhnilo kazde imperium odhnije aj to zapadne, len by sme sa na to mali lepsie pripravit.. PS: Ruske neodhniva lebo dava obyvatelom moznost zit svojim zivotom pricom to zapadne nuti kazdeho byt zavislym(na svetovej ekonomike)..
    publikované: 05.06.2011 14:00:00 | autor: t (e-mail, web, neautorizovaný)
  88. Čo sa týka jadrovej energetiky, t
    úplne s tebou súhlasím. Ťažba uránu však nesmie otráviť život žiadnej komunity.
    Zlato a striebro nie sú strategické suroviny, ale na to, aby ti prišiel nejaký pažravý zmrd dohovadiť prírodu, sú vhodné.

    Situácia na východe sa skončí katastrofou. Tento systém už nemá zdroje, aby tam urobil čokoľvek aspoň dočasne pozitívne.
    Na ilustráciu, aký kolaps tam zaznamenalo rómske etnikum za neuveriteľne krátkych 22 rokov, hovoria dve čísla: miera zamestnanosti na Luníku IX pred rokom 1989 bola 98 %, miera nezamestnanosti na Lubíku IX v roku 2011 je 98 %.
    O prudkom náraste negramotnosti sa radšej mlčí.
    publikované: 05.06.2011 18:54:29 | autor: ema (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014